Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof – Homohatend D66, Ramautarsing (FvD) en mijn witte woke behind over het Balie-debat

Yernaz de Pernaz

Ironie van de gebeurtenissen in De Balie vrijdagavond is natuurlijk dat in die Lieve Deughoofstad van de Wereld het uitgerekend witte mensen zonder agency waren (voornamelijk mannen!) die een person of colour het spreken onmogelijk maakten. Die bovendien naderhand doorgingen met whitesplainen alsof er niets gebeurd was. “Mijn woke witte  behind!”, virtue signalde een getriggerde Bassiehof in zijn safe spaced salon. “Dit is postkolonialisme op z’n slechtst, een typische whitey dominated offense! Schande!”

Natuurlijk, Alexander Pechtold was lekker aan het zuigen met z’n ‘ome Theo ’ en het was voor de politieke junkie een mooi spektakel om te zien, vooral toen lijdend voorwerp  Yernaz Ramautarsing het podium opliep. Maar in de kern deugde het niet. De aanleiding voor het incident was een eerdere uitspraak van de nummer 2 op de lijst van Forum voor Democratie in Amsterdam. Die dus als verkiesbare in de zaal zat. Waar een debat werd gehouden over de gemeenteraadsverkiezingen waar hij aan deelneemt. Een debat waarin landelijke politieke leiders hem persoonlijk aanvielen. Maar Ramautarsing mocht dus niet reageren. In zijn eigen stad. 

Extra verdrietig is dat Pechtold Baudet cum suis wel durft aan te vallen in een Amsterdams debatcentrum in een aan tijdnood gekluisterd programma maar niet in de Nationale Vergaderzaal.  Want daar blokkeerden de sociaal-liberalen afgelopen week een debat over dat vermeende racisme van Forum voor Democratie. Ook dat deugt niet. D66 is sinds het najaar Forum voor Democratie aan het aanvallen maar wanneer puntje bij paaltje komt is het van toedeledokie en wij zijn pleite. Kajsa Ollongren valt Forum voor Democratie aan maar wanneer puntje bij paaltje komt is het van toedelokie en wij zijn pleite en dan gaat ze snel verder met respectabele media beschuldigen van nepnieuws.  

En de ontbrekende fractievoorzitter was natuurlijk Klaas Dijkhoff die sowieso van toedelokie en wij zijn pleite is, wegens stuk in de kraag zuipen in benedenrivierengebied met mal taaltje.

De VVD durft werkelijk niet in debat met Forum voor Democratie. Begrijpelijk, want de liberalen weten ook wel dat lokaal lijsttrekker Eric ‘Hoe meer asielzoekers, hoe beter’ van der Burg het gaat afleggen tegen Annabel Nanninga en haar wild thundering herd. Waarschijnlijk de reden waarom er nog steeds geen echt één op één debat is geweest. Leuk hoor die debatjes met GroenLinksers maar de VVD gaat de confrontatie met de grootste uitdager FvD nog steeds uit de weg. Een prominent VVD’er liet zich onlangs in mijn omgeving ontvallen: “We moeten Baudet van het bord spelen, we weten alleen niet hoe.” En daarom mag Klaas Dijkhoff binnenkort dus zonder noemenswaardige tegenstand aanschuiven bij College Tour. U weet wel, waar maffioos Willem Holleeder destijds zo kritisch *kuch* ondervraagd werd.

En zo zijn de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam in de greep van geïnstitutionaliseerde lafheid en kwaadaardigheid geraakt. Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) onderstreepte vrijdag op zijn wufte schoentjes - toen hij inviel voor minister-president Mark Rutte die in Zuid-Korea met de moedige vorst schaatsers aan het aanmoedigen is – de woorden van Ollongren over Forum voor Democratie. Hij vond de uitspraken van FvD (welke specificeerde hij niet) ‘volmaakt idioot’. En zo blijft het kabinet weloverwogen inrammen op de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam. Als het CDA haar enige Amsterdamse zetel verliest weet u waarom.

Twee afsluitende opmerkingen aangaande het debat.  

1. Baudet sprak Pechtold aan op het Amsterdamse D66-raadslid Yassmine el Ksaihi dat homoseksualiteit als ‘een zonde’ ziet. “Demonisering”, weerwoordkwetterde Pechtold inhoudsloos en daar bleef het bij.

2. Jesse Klaver zei over de extreem-linkse gewelddadige AFA beweging, mede-organisator van de grote anti-Annabel Nanninga demonstratie op 21 maart waar GroenLinks ook aan meedoet: “Ik moet helemaal niks van die lui hebben. (-) Ik neem afstand van rare mensen.” 

Reaguursels

Inloggen

Als de argumenten op zijn, dan blijft onder de gordel steken over

van heinde en verre | 12-02-18 | 16:10

Lees net dat Sylvana Simons en ook Denk niet in debat willen met Annabel Nanninga want racisme blah blah.
Allemaal werken ze samen om FvD van het bord te spelen zonder ook maar 1 keer te spreken over inhoudelijke programna punten over poblemen in Amsterdam.
Wat een smerig spelletje tot aan de gemeenteraads verkiezingen zullen ze dagelijks in de media racisme racisme blijven roepen en ik ben bang dat het gaat werken ook.

Rest In Privacy | 11-02-18 | 23:49

Het zijn beroeps-leugenaars, de linkse politici.
De indianen zeiden over de blanken; (zij) 'spreken met dubbele tong'.
(als ik de cowboy-boekjes uit m'n jeugd goed heb begrepen)
Het zou lachwekkend zijn, als 't niet zo treurig is.
Telkens blijkt weer, dat 't niet gaat om-, als je luistert naar waarover ze 't hebben.
Ze spreken over IQ-verschillen.
Ze spreken over dreigend fascisme, dreigend racisme en chaos.
In werkelijkheid gaat 't hen daar helemaal niet om.
*Er is 'n opkomende partij FvD.
*Er komen verkiezingen.
*D'66 / GL en andere kornuiten willen winnen.
Het volk krijgt de leiders die ze verdienen.
Er bestaan echt mensen, die altijd weer bedrogen willen worden.
Want wie zichzelf bedriegt, is ook blind voor de leugens van anderen.

Der Paulie | 11-02-18 | 23:14 | 1

D66 en GL zouden de organen van hun uit protest in brandgestoken moeder nog verkopen voor een zetel.

Cobalt bomb | 11-02-18 | 23:47

We leven in een deugmaatschappij waarbij mensen zonder competenties en/of relevante opleiding het voor het zeggen hebben. De deugwelletjes zijn doorgedrongen tot elke er toe doende laag in de samenleving. Of dat nu de lagere school van mijn kinderen is, de gemeente, elk willekeurig museum, andere scholen, middelbare scholen, hbo's, universiteiten, de politietop, alle media (incluis de Telegraaf), NGO's, elk grootbedrijf etc... etc... en laatste maar zeker niet de minste, de politiek.
Chapeau, klap klap. Bijzondere prestatie. De islam kan er een puntje aan zuigen. Maar vaart evenwel bij de ontwikkeling.
Toch nog maar even snel mijn verlate inschrijving bij The Post Offline gedaan om het laatste beetje aan objectieve nieuwsgaring in NL te bemachtigen naast Geenstijl. Hoe lang mag de laatste nog bestaan? De aanval is namens de EU (in samenwerking met de NL autoriteit natuurlijk) al lang ingezet.
Hopelijk langer dan ik vrees.

Ofzo2 | 11-02-18 | 20:03 | 1

Het hopen is al ingebouwd in het woord vrees.

hustler01 | 11-02-18 | 23:08

13 jaar geleden, fritsie besluit hogerop de mentale ladder te klimmen mbv valsspel.
Petuuurrh zijn beste cold case ever www.geenstijl.nl/3145/frits_wester_li...
(tip van mijn ma: oh verschrikkelijke man die frits, speelde ooit vals)

28 | 11-02-18 | 19:02 | 1
-weggejorist-
rmstock | 11-02-18 | 21:07

https://www.geenstijl.nl/914461/schedelmeten_met_criminoloog_b/

Schedelmeten met Bovenkerk.
Een congres over de 'culturele factoren van criminaliteit' door de welbekende criminoloog Frank Bovenkerk.
Want waarom zijn er nauwelijks criminele Aziatische Nederlanders, terwijl de gevangenissen overlopen van Marokkaanse en Antilliaanse misdadigers?
Tijdens dit congres zal Bovenkerk met enkele verklaringen komen omtrent de "oververtegenwoordiging van enkele etnische groepen in de criminaliteit".
Blijkbaar zijn criminelen tegenwoordig toch aan hun uiterlijk te herkennen.
Doe zelf de test herken de crimineel!
Want to know more?

Ella | 11-02-18 | 18:53

Al sinds de beelden van dit bizarre debat, wil ik steeds weer opnieuw in de pen kruipen. Ik krijg de beelden sowieso niet afgekeken. Op TPO; politiek.tpo.nl/2018/02/10/bindende-te..., spring ik haast uit mijn vel van dat vieze vergenoegde lachje van prutser Pechthold en mw. Marijnissen bij de titelfoto.
Overheidspolitiek heeft hoegenaamd NIETS met gemeentepolitiek te maken. Helemaal niets. Oh wacht. Behalve in de totalitaire regimes aan de linkerzijde blijkbaar . Gadver, kan ik een boekje opendoen over die groene linkse proleten.
Daarom betalend lid van GS. Daarom wil ik de TP Offline. Opdat alles bewaard moge blijven. Als straks die kogel weer van links komt.

JoyCee | 11-02-18 | 18:21 | 1

Vreemd bij Pechtold kan ik alleen maar denken aan hoe hij z’n 33 jarige, vijf kinders hebbende nieuwe vlam neukt in z’n dubieusverkregen penthouseje en bij Marijnissen hoe ze met d’r mond Jan Slagter afzuigt en hoe Johan Derksen op de achtergrond breeduit smiled. Wat kan ik zeggen? Ik ben nou eenmaal more impressionable when my cement is wet!

Accident_Prone | 11-02-18 | 19:04

Je hebt een groot compliment gekregen Thierry. Iedereen schijt in zijn broek voor jou. Alsjeblieft, hou het zo, maar besef dat al die 'katten in het nauw' de meest onbeschofte en onbegrensde sprongen maken. De spoeling wordt dun in den Haag en dat is niet zo best voor onze democratie. Eigen carrière eerst geldt daar en krokodillentranen zijn er zowat uitgevonden...
Ik ken er eentje die een prachtige, gevoelige speech zal uitspreken op jouw crematie...
Wees voorzichtig!

bolletje kaas. | 11-02-18 | 18:10

Het collectivistische kamp herhaalt zijn oude fout , ze willen/kunnen niet zien dat society en staat verschillende entiteiten zijn en niet quasi identiek.

De staat moet iedereen gelijk behandelen, de burger elkaar niet.
Het concept racisme is dan ook geen vrijbrief voor de staat de eigen taak (ook nog selectief) van de burger te eisen en daarvoor A1 te misbruiken.

En als je als staat alleen enkele groepen op overheidsniveau toelaat ben je exclusief, niet inclusief en als je als staat met censuur, surveillance, privacygebrek, propaganda en vooral straffen de sociale actoren denkt te moeten be-invloeden/sturen dan heb je ook geen passieve rol in de relatie staat en civil society en ook geen positieve actieve.

Het begint al met " Geen natie staat, geen burger met rechten en plichten" niet waar? Maar wat dan wel?
En de EU dan? Heeft ook geen andere visie, dan dat de burger er voor de staat is en straks van de staat. Organen en zo.

Niet de sociale actoren zijn het probleem ook heten ze Baudet, Wilders, maar de staat zelf en D66 is het duidelijkste symptoom ervan. Go fix yourself!

MistaRazista | 11-02-18 | 17:59

Ik reed vandaag ergens en ik zag op een huis een D66 poster. Dan denk ik bij mijzelf, wie wil daar nog mee gezien worden. Zij demoniseren zelfs de kiezer. Want wij zijn niet goed genoeg voor een referendum, want wij stemmen niet naar de zin van D66. Deze partij en zijn Fuhrer zijn écht over hun houdbaarheidsdatum heen.

CherJW | 11-02-18 | 17:59

Homo's haten hem ook, vanwege zijn lelijke bek.

Jan Gordelroos | 11-02-18 | 17:50

De hele ellendebegint bij de organisatie. Wie heeft ooit deze stupide manier van (tv)debateren bedacht. Dat de Balie hier in mee gaat, gadverdamme. Joeri Albrecht zou toch beter moeten weten, of niet soms meneer Albrecht, want dan bent u geen knip voor de democratische neus waard.

30 seconden? Idiotie par excellence!

Neem een voorbeeld aan de Moffen,
Anne Will,
Menschen bei Maischberger,
Markus Lanz,
Maybritt Ilnner,
daaro snappen ze iets van tv-debateren.

Ten tweede natuurlijk, dat de landelijke politieke bazen zich hiervoor lenen geeft aan dat ze niets snappen van de politiek op gemeenteniveau.

De Tweede Kamer en regering flikkeren wel een hoop werk over de schutting bij gemeenten en maken dat werk daar veel moeilijker, dus hou op je daarmee in verkiezingstijd mij te bemoeien.

Ze hadden niet in moeten gaan op deze uitnodiging en tegen de Balie moeten zeggen: Houd s.v.p. een debat tussen de (aanstaande) politici van het Amsterdamse niveau. Hoefde ook helemaal niet landelijk uitgestraald te worden, maar kon zo bij At5.

Dhr. Baudet was slecht voorbereid, een dun huidje en een te hoog verongelijkt toontje. Dhr. Ramataursing had inderdaad niets te maken op het podium! Dan zouden als het zo uitkwam ook andere Amsterdamse kandidaten wel daar een woordje hebben mogen doen. Niet dat dat kon, want praten over de Amsterdamse politiek kwam te weinig aan de orde bij deze zielige kemphaantjes.

Was trouwens laf en ondoordacht van dhr. Baudet om dhr. Ramataursing uit te nodigen; als je zo begaan bent met de zaak, dan verdedig je de tweede man op je lijst voor Amsterdam. Deze actie maakte e.e.a. nog rommeliger en nog ondoorzichtelijker voor de kijker.

Ja, die kijker, die kon alleen maar gnuiven over de sensatie die de tv opdiende als een soort zieke Grote Broer show. Maar veel erger: De gemiddelde kijker kan weer zeer makkelijk denken: Kijk, kijk, kijk, dat is dus de politiek, wat een malloten, met dhr. (sic) Pechtold voorop en Jessus(Jan-d'r-vallen-toch-geen-dooie) Klaver als goede tweede.

Beschadigend voor onze vorm van democratie. 't Is al niet veel, Hokje roodkleuteren eens in de X jaar, en nu dit volksvertoon. Schandalig!
Haagse politici? Terug in je hok en sleur verantwoordelijkheid terug van Brussel, dan hebt u tenminste nog iets anders te doen dan reageren op de waan van de dag!
Aaarrgghhh, Evocatus

Evocatus | 11-02-18 | 17:35 | 1

Wat een perfecte weergave van alles wat ik over de zaak wilde zeggen!

bolletje kaas. | 11-02-18 | 17:52

Het deugde absoluut niet. Dank Bassie

frisenfruitig | 11-02-18 | 17:25

Elke stukjesschrijver die hier het woord "witte" in zijn mond durft te nemen, moet per stand pede ontslagen worden vanwege cultureel-marxistische en racistische motieven. Dat soort mensen is de tegenstander. Van dhr. Paternotte was het me al langer opgevallen trouwens dat hij akelig probeert aan te schurken bij het politiek establishment. Waarschijnlijk om de overstap van journaille naar een persvoorlichtersbaantje bij D66 te maken (zijn grote voorbeeld HAFMO is ooit ook zo begonnen natuurlijk.).

NV_2017 | 11-02-18 | 16:59 | 2

Kan iemand deze Zwitsal de stijlvorm van ironie uitleggen? Thnx!

Bas Paternotte | 11-02-18 | 17:31

"Ironie (uit het Grieks: εἰρωνεία (eirooneia) = geveinsde onwetendheid) is een stijlfiguur waarbij dat wat klaarblijkelijk gezegd of getoond wordt, afwijkt van dat wat bedoeld wordt. Zodoende is ironie veelal alleen herkenbaar voor de geoefende of ingewijde verstaander."
Beste NV_2017 je hebt laten zien dat je geoefend noch ingewijd bent in de kunst van het reaguren.

Rekening houdende met het feit dat er mensen bestaan die werkelijk zo dom zijn dat ze hyperbolen niet begrijpen duidt je taalgebruik op een Nederlander die netjes kan schrijven (1) maar niet al te slim is (2) en die Paternotte probeert zwart te maken op een zondagmiddag (3).
Mijn gok is daarom dat je werkt in de (semi-)publieke sector (1), jezelf als links beschouwt (2) en door zijn vrouw verlaten is (3).

Barre_de_k | 11-02-18 | 17:54

Wie even op google zoekt kan het IQ onderzoek vrij eenvoudig vinden. En dan zie je ook dat de blanken absoluut niet de meest slimme mensen zijn.
Dit onderzoek is gewoon een meetbaar onderzoek, immers IQ is meetbaar. De uitkomsten van dit onderzoek zijn dus gewoon feiten. De vraag is echter: 'wat ga je met die feiten doen' ? Pas die actie laat zien of we te maken hebben met racisme of niet. Echter, wanneer een universiteit als toelatingseis bv een IQ van 120 gaat stellen en ineens bijna een hele bevolkingsgroep afvalt, is het dan racisme of niet ? In mijn ogen vallen ze dan gewoon terecht af.

De zuivere vaststelling dat het 'gemiddelde' IQ van een bevolkingsgroep een bepaald getal is, is niet racistisch. En wanneer ik hier zo om me heen kijk op het eiland waar ik woon dan klopt dat gemeten IQ vrij aardig. Velen zitten er zelfs nog ver onder en in Nederland zouden ze dan te boek staan als 'minder begaafd' of 'zwak begaafd'. Ook andere wetenschappers, zoals bv Bovenkerk, hebben het ook al eerder vastgesteld, doch zij verbonden er wel conclusies aan. Doch toen hoorden we D'66 niet.

Voor Baudet was het daarom beter geweest om simpelweg te stellen dat het hier een wetenschappelijk onderzoek betreft, opgebouwd uit meetbare resultaten, herhaalbaar is en ook door anderen kan worden uitgevoerd. Iedereen, ook D'66, mag over die feiten een eigen mening vormen, doch niemand mag zijn eigen feiten verzinnen.
Zijn er klachten over de feiten dan doet D'66 er beter aan te gaan klagen bij de wetenschappers die de data hebben verzameld en verwerkt. Maar ik ben dan wel heel benieuwd wat voor argumenten men wil gebruiken ?

En wanneer Baudet de vraag krijgt waarom hij dan twijfelt over de opwarming van de aarde ?
Ook daar is het antwoord simpel. De feiten liggen vast, de aarde wordt warmer, maar de link tussen de mens en die opwarming is nog steeds niet bewezen. Derhalve kun je niet spreken over wetenschappelijk bewijs voor het aandeel van de mens in de opwarming.
Dat de mens daaraan schuldig is is voor mij wel duidelijk, maar wanneer Baudet daar nog aan wenst te twijfelen dan heb ik daar geen probleem mee. Zolang we maar gaan werken naar een oplossing en dat doet momenteel helemaal niemand.

mambo43 | 11-02-18 | 16:54 | 1

Hier een linkje
Schedelmeten met criminoloog Bovenkerk
@De Chileen | 18-06-07 | 13:53 | 124 reacties

Ella | 11-02-18 | 18:15

Partijen die de islam faciliteren, zijn af v.w.b. het andere partijen de maat nemen over racisme.
Ze zien de splinter in andermans oog, maar niet de balk in hun eigen oog.
Dat geldt dus voor alle partijen behalve PVV en FvD.

watergeus | 11-02-18 | 16:53

Vraag me ineens af... hoe zou het Anne Lok uit Meppel zijn?

Stormageddon | 11-02-18 | 16:02 | 3

*met...

Stormageddon | 11-02-18 | 16:03

Die ligt op dat berevel in dat belastingvrij verkregen appartementje op die gemene demoniserende en liegen D66 te wachten, je moet wat als je in het netwerk omhoog wilt.

Watching the Wheels | 11-02-18 | 16:32

liegende D66'er

Watching the Wheels | 11-02-18 | 16:33

Ik heb een Macbook van bijna 10 jaar oud, maar alles bij elkaar opgeteld kom ik niet eens aan de helft van ingetikte woorden van dit artikel. Het is zondag, mats ons een beetje is er niet bij.

Dagdief | 11-02-18 | 15:56

Ik kan echt niets met dit stuk van Bassie (zoals meestal). Een opsomming van wat we de afgelopen weken hebben gezien en dan vrij tam uitgelegd.

XaleX_2 | 11-02-18 | 15:12

Ik vraag me nog steeds af waarom Baudet heeft meegedaan aan het debat met dat ronduit infantiele zoodje ongeregeld. Zijn grote kracht is, samen met The Hidd, het land in trekken en praten met de kiezers van Forum.

Musset | 11-02-18 | 15:11 | 3

Klopt hij wist wat er aan zat te komen.
Had gewoon dikke middelvinger aan de balie moeten geven.

Trumme | 11-02-18 | 15:29

Moet voorlopig bij ome Geert in de leer. Slaan vanuit de hoogte heeft meer effect dan spartelen op de vloer.

A.S. Perien | 11-02-18 | 15:44

Klopt. Gewoon wegblijven uit dit soort linkse holen. Valt niks te winnen. Alhoewel veel mensen zich zo ergerde aan Pechtold, dat dat waarschijnlijk toch weer winst is...

DlarrE | 11-02-18 | 15:45

het tot dusverre gevoerde beleid in Amsterdam
CiTy3 | 11-02-18 | 14:39

Als de Fvd, waarop ik stem, die geprognotiseerd staat op 2 tot 3 zetels in de raad (laatste stand onbekend), in Amsterdam echt iets teweeg wil brengen dan moeten ze het 72 jarige linkse beleid confronteren met hun schandelijke resultaten. Voorbeelden te over, maar ik noem: meer dan 25% van de kinderen onder de armoede grens, verkeers ellende, slecht huisvuil management, een zieke huizenmarkt, het noord zuid lijn drama en zo meer.
Als Ramautarsing in de raad komt, dan zal hij doorlopend herinnerd worden aan zijn woorden van 2 jaar terug, en zal het zwaar hebben, met GL en D66 als gedeeld eerste qua zetels aantal.
Zijn speerpunten: beter onderwijs, heel belangrijk, maar dat is meer een landelijk item. Hij wil minder linkse indoctrinatie in het onderwijs, mijn idee.
Op dat laaste punt wens ik hem veel succes, de messen zijn geslepen.

Memek | 11-02-18 | 15:01 | 1

Een deel van de armoede in Amsterdam en elders wordt veroorzaakt doordat migranten geld naar hun familie overzee of Oost-Europa sturen. Dat is volgens de Wereldbank 10 miljard per jaar. Dat geld wordt dus aan onze economie onttrokken. Daar komt nog bij dat velen worden afgeperst door zg. bevrijdingsbewegingen en/of de moskee.
En wie net als Pechtold pleit voor meer koopwoningen, moet eens in de Belgische binnensteden gaan kijken: daar hebben veel migranten koopwoningen omdat er weinig te huren valt. Maar ze investeren vaak niet in onderhoud van hun Belgische huis doch in een huis in hun thuisland. Belgische steden zien er meestal veel desolater uit dan de goedkope wijken van Amsterdam.

CiTy3 | 11-02-18 | 15:20

Behalve Denk en FvD zijn alle partijleiders in de Balie (incl. de afwezige VVD) medeschuldig aan het tot dusverre gevoerde beleid in Amsterdam en NL. En dus wordt de aandacht afgeleid van het eigen falen door zich bezig te houden met ordinair bekvechten met een politicus die wel schone handen heeft. En waarom bleef Kuzu buiten schot. Weet hij iets?

CiTy3 | 11-02-18 | 14:39 | 1

Demofoben666, Groen(s)Links en de Portomennee van de Anders strijden niet meer om de allochtoonse stem. Ze richten zich op de gutmensch die weinig weten van die Erdogan fanaten. Of van de islam. En deze stemgerechtigden durven toch geen kritiek te leveren op andersgetinten.

Vandaar dat je niets hoort van Penthouse Pechtold, de Jessias of de komodovaraan over die Erdogan fanboys. Hun kiezers boeit het niet en zij werven toch geen moslim stemmen meer dus waarom aandacht eraan besteden. Het framen en demoniseren (en wie het hardst dat kan) levert de meeste stemmen op bij hun beoogde stemvee. Witte gutmenschen op de gracht en hipsters geëmigreerd naar de randstad uit de provincie.

Graaf_van_Hogendorp | 11-02-18 | 14:58

AFD (anne fleur dekker) maakt ook een IQ verandering door.
Als dát maar goed komt!!! Toekomstig lid van het Forum??
"Even wat anders: ik ben bevriend met een paar FvDers (en VVDers, en D66ers). Ik ben er zo klaar mee dat ik dat niet zou mogen of over mogen vertellen. Ik wil niet meer sektarisch door het leven gaan en alleen maar met (heel heel) linkse mensen mogen omgaan zonder veroordeling"
* aldus AFD op Twitter

demaup | 11-02-18 | 14:31 | 2

Borderline's finest. Dat kan over 2 weken weer helemaal anders zijn.

Chemokar | 11-02-18 | 14:56

Ik ben stiekem een beetje verliefd op AFD. Maar wel weer snel 'natural' graag. Veel mooier.

echt_links | 11-02-18 | 16:04

Volgens mij werd er nergens een ras genoemd maar wel "afrikanen" en da's een heel continent. Een continent vol armoede, met slecht onderwijs, waarvan IQ gedeeltelijk afhankelijk is.

Het moet dus nogal raar lopen willen we een even hoog IQ hebben dankzij alle inspanningen voor goed onderwijs hier.

Daarnaast is niet 'iedereen gelijk volgens de grondwet' maar iedereen heeft dezelfde rechten. Dus niet hetzelfde IQ of dezelfde eigenschappen.

mrXL | 11-02-18 | 14:27 | 3

En een continent waarvan de meerderheid van de landen lid is van de IOC (Organisation of Islamic Countries) maar om nu meteen te concluderen of daar een verband mee is, gaat te ver zonder verder onderzoek.

gaffelbaard | 11-02-18 | 14:50

Als we niet meer mogen differentiëren op IQ, hoe zit het dan met "onderwijs op maat"? Dan moetern morgen de Mavo, Havo en VWO afgeschaft worden en gaat ook het speciaal onderwijs voor minderbegaafden op de schop. Iedereen bij elkaar, want allemaal gelijk. Toch?

J. Jarig | 11-02-18 | 14:54

Als we niet meer over IQ mogen spreken waarom heeft de NPO dan zoveel 'slimste mens' programma's en is Klaas Dijkhoff dan niet een smerige witte supremacist?

GroetenVanUrk | 11-02-18 | 15:01

Zelfs een fruitvliegje heeft meer IQ als Pechtold, de strumabal in de hals van hare doorluchtige freule de D66 vicepremier is geen vergroteschildklier maar vermoedelijk ontstaan door het likken naar boven.

Goedverdoemme | 11-02-18 | 14:23 | 1

Meer iq DAN

Bakje Friet | 11-02-18 | 14:46

D66: “Wij sluiten FvD uit, want FvD discrimineert”.

“Iedereen is gelijk”, zegt Jonkvrouw Ollongren.
D66: “Geen referendum over intrekkingswet van het referendum”
“De grondwet is heilig, vooral art.1. Art.11 kan ons niks schelen: hier met je lever en nieren”.
“Amsterdam een aparte republiek als Wilders wint”, zegt de adellijke interim burgemeesteresse.

Die club is volkomen principeloos en ongeloofwaardig geworden. En intern inconsistent en tegenstrijdig.

Stormageddon | 11-02-18 | 14:32

Kasmi dat is weer een lekkere naam. Beloofd weer wat goeds daar in Rotjeknor.

Trumme | 11-02-18 | 15:33

Alexander pechthold is verworden tot een spreekbuis van haat. Iets anders kun je niet concluderen na zijn verbeten haatzaaierij jegen Baudet. Zijn gedrag lijkt steeds meer op een psychotische stoornis. Kijk naar zijn lichaamstaal, de haat die uit zijn ogen spreekt en dat vergenoegzame glimlachen na afloop van zijn tirade/razernij richting Baudet. Dit gedrag is steeds wederkerend vandaar mijn gedachte richting een stoornis. Toch wel eng dat dit soort lieden zich nestelen in de Macht...

MINDER | 11-02-18 | 14:15 | 1

Inderdaad. Maar wat kan hij ook anders? Argumenten heeft hij niet.
D66 heeft zichzelf al vele malen verlochend. En nu wordt FvD er op aangevallen dat FvD als partij daar ook niet aan toegeeft, middels interne "democaratie".

Gerf | 11-02-18 | 14:34

De VVD heeft D66 om te dealen met partijen zoals PVV en FvD. Ze moeten namelijk heel erg oppassen met het demoniseren van partijen aan rechter zijde. D66 is gewoon de linkse vleugel van de VVD die de rottige klusjes voor ze mag opknappen.

caspert79 | 11-02-18 | 14:12 | 1

Demofoben666 is eerder de opvolger van het regenteske biefstuksocialistische Portemonnee van den Ander dan de VVD; een partij voor baantjesjagende windjacks die bestuurskunde hebben 'gestudeerd'.

De VVD is meer een multinational en banken partij.

Graaf_van_Hogendorp | 11-02-18 | 14:31

als tegenstanders in een debat valse debattechnieken / - trucjes gebruiken om (met opzet) het spreken over de inhoud te vermijden en/of de tegenstander te demoniseren, te framen of belachelijk te maken etc. , dan zou ik primair het hanteren van de onzindelijke debattechniek aan de orde stellen en anders niet (verder) aan het "debat"deelnemen. Pechtold zal zijn uiterst verwerpelijke debat-spelletjes spoedig staken.

krelus | 11-02-18 | 14:11

“Dit is postkolonialisme op z’n slechtst, een typische whitey dominated offense! Vandaag weer prostitutie onthullingen bij Oxfam. Een 68-jarige Belg was ook reeds bezig in Tsjaad. Kreeg even Dutroux in herinnering.

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-02-18 | 14:11

Alles wat er uit het slinkse open krakers riool en de balie komt is vaag vuig vies vuil en goor,begrijp niet dat Baudet er in getrapt is om daar een debat aan te gaan met een stel minne politieke straatvechters die daar gezamelijk gehakt van je willen maken. Wilders trapt daar niet meer in,en terecht ,onafhankelijke debatleiders zijn in Islamdam net zo zeldzaam als een sneeuwpop in de sahara.

gelukzoeker | 11-02-18 | 13:58

Grijskijkert | 11-02-18 | 13:45 |
Bijna volledig met u eens,behalve op punt 1.Men heeft juist veel geleerd van het demoniseren van Pim Fortuyn.Nl dat het werkt.
Beschuldig je politieke tegenstander maar veelvuldig en lang genoeg van rascisme etc . En vroeg of laat staat er een fanatiekeling op die denkt dat het waar is,en dan ingrijpt.
En denk maar niet dat men daar in Den Haag lang van wakker ligt.

roberto9715 | 11-02-18 | 13:57

Die anti-racisme demonstratie in Amsterdam is niet op 21 maart (de dag van de verkiezingen), maar op 18 maart.

Lauwe Koffie | 11-02-18 | 13:54

En verder is het natuurlijk ultiem ironisch dat het onderwerp IQ/bevolkingsgroepen en ras door de minister en de hele deugende goegemeente taboe werd verklaard en het gaat vervolgens een week lang bijna nergens anders over. Kranten, radioprogramma’s, talkshows hebben het er allemaal over. Zelfs bij het Balie “debat” was Pechtold van Kajsa’s eigen club de eerste die het onderwerp op de agenda zette. Terwijl het taboe is.
Vind ik wel humor. Al die zogenaamd heel slimme mensen die minister worden hebben niks geleerd van de satire waar ze mee zijn opgegroeid en die ze geweldig vonden... maar niks van geleerd.
Don’t mention the war!

Stormageddon | 11-02-18 | 13:52

Missie bereikt. Het hele kartel (waaronder FvD) heeft ervoor gezorgd dat men het enkel heeft over FvD en IQ's. Niemand heeft kritiek op plannen die er ook niet waren. Gefeliciflapstaart iedereen.
Ps. Sinds Nanninga een volgende stap in haar carrière denkt te hebben gemaakt bij Thierry's club begint de kritiek op 's-lands grootste kleuterclub ook te verdwijnen hier op de GS.

Mocro070 | 11-02-18 | 13:51 | 2

Tot nu toe doet mevr Nanninga het beter dan Baudet als het over de GR2018 gaat. Die laat zich iets minder opnaaien. En wie nu de grootste kleuterclub is, lijkt me na dit ''debat'' nogal arbitrair. Kreeg de indruk dat de hele kleuterclub daar z'n obligate deug-boertje heeft gelaten.

Chemokar | 11-02-18 | 14:02

@Mocro,

De standpunten en plannen van Baudet en Nanninga zijn makkelijk terug te vinden. forumvoordemocratie.nl/
Moet je alleen even je ouders vragen of ze het 5+ slot van je zoekmachine afhalen.

Verder is het vrij achterlijk om te suggereren dat Baudet zelf deel uitmaakt van het Kartel dat hem dood wil hebben. Niet Baudet maar zijn opponenten maakten van dit "debat" een heksenproces. Extra kwalijk omdat de linkse heksenjacht Nederland al decennialang terroriseert, zie reeksen aanslagen als op Kosto, Janmaat, van der Werken, Fortuyn etc. En ook Baudet kreeg reeds met vernieling en dreigementen te maken. OA door lieden die zich "raff" noemden. Een verwijzing naar de terreurclub raf die moslims hielp joodse atleten dood te martelen en levend te castreren, in München 1972.
Want links deugen = joden afslachten.

Affijn, gelukkig zijn er in Nederland ook "gematigde linksmensen", die alleen geweld willen gebruiken tegen mensen met een andere mening. Ollongren bijvoorbeeld, met haar knipoog naar Volkert van der G. Die in navolging van Melkert zijn slachtoffers als "gevaar voor de samenleving" wegzette.
Ollongrens uitspraak dat Baudet "gevaarlijker is dan Wilders" (die mede dankzij d'66 al 13 jaar moet onderduiken) bewijst haar kwaadaardigheid.

Dandruff | 11-02-18 | 14:44

Thierry Baudet gaat helemaal goedkomen, en zo’n 'kul debat’, ach, het in ‘actie’ zien van vuilnis zoals een Penthouse opent weer de ogen van mensen van hoe het niet moet, iedereen leert elke dag wel iets.

BosrandDirk | 11-02-18 | 13:50

Pechtold sprak hier in positieve zin over Geert Wilders. Dan WEET je gewoon dat hij zich beschijt voor Baudet. Daarom moet die accuut de mond gesnoerd worden. Heel amusant en transparant ook. En Remautarsing niet zijn woordje laten doen is gewoon racisme.

Accident_Prone | 11-02-18 | 13:50 | 4

Waar is die 'positieve zin'? Dat Wilders discrimineert op geloof? (En Baudet is erger).
Nee het heeft nergens anders mee te maken dan dat Pechtold Wilders niet aankan, wat hij ook probeert. Dus nu is Baudet zijn volgende probeersel. Pechtold is een ballon en de lucht in die ballon krijgt hij door zijn haat voor Wilders en nu voor Baudet. Dat is alles. Zonder iemand te haten kan die man niet leven.

Lupuslupus | 11-02-18 | 13:55

Toen Pechtold zei: Wilders doet tenminste niet zus of zo. DAT is positief tov hoe hij altijd Wilders benadert. Vandaar. Daarom denk ik dat hij Baudet als grotere dreiging ziet.

Accident_Prone | 11-02-18 | 14:02

Lupuslupus --Wilders discrimineert niet op geloof maar op indoctrinatie,islam is geen geloof maar word wel zo verkocht,en iedereen ,ook met een laag IQ kan dat duidelijk weten of zien ,alleen die krakers schoften en hun doorgesnoven volgers , kunnen of willen dat niet zien ,waarschijnlijk omdat anders hun lamlendig bestaan op de tocht komt te staan,en hun lamlendig krakers leven naar de kliko word verbannen,en zij hoogst waarschijnlijk in gestichten opgenomen gaan worden ,en valt hun miserabel leven wat zij nog menen te hebben helemaal aan duigen.Maar om op uw punt terug te komen Pechtlul haat zichzelf het meest van alles .Pechtold is gewoon een krankzinnig gedrocht met losse handjes ,iets anders kan ik er niet van maken ,driftig koppie ziet er niet uit,de ogen staan verkeerd en de schevebek spreekt voor zich..

gelukzoeker | 11-02-18 | 15:06
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn bescheiden mening is dat Baudet er goed aan zou doen om de komende twee weken weg te blijven bij MSM debatten en/of interviewsessies. Gewoon twee weekjes noest Kamerwerk. Het is nog meer dan een maand naar de gemeenteraadsverkiezingen. Deze hele racisme hysterie kunnen de kartelpartijen en hun media-outlets niet een maand volhouden.

Irnerius | 11-02-18 | 13:47

Na dit schandelijke toneelstukje ben ik benieuwd hoeveel nieuwe leden FVD dit weekend heeft mogen verwelkomen. Daar zal wel een persberichtje over verschijnen.

Baudet heeft zich, hoewel door de overschreeuwende leugenaars op oneerlijke manier tegen de muur geduwd, met rechte rug gehandhaafd.
Beetje aangeslagen dus niet zijn beste optreden maar wat verwacht je dan?

Met het Yernaz naar voren roepen was het direct gedaan met dat racisme gelul..
Beetje onorthodoxe reactie maar het vals spel rechtvaardigt deze creativiteit.
Want de emotie was oprecht. Dat heeft men allemaal kunnen zien.

Ben-Bataaf | 11-02-18 | 13:47

Goede analyse bij Buitenhof. Er werden vraagtekens geplaatst bij het optreden van Ollongren en de aanval die diverse fractievoorzitters (wat deden die uberhaupt in Amsterdam?) inzetten op Baudet, die zich dan weer liet provoceren, waardoor er een schreeuwerige sfeer ontstond. Ook de media kregen er nog even van langs vanwege de sensatiezucht.

Mannes | 11-02-18 | 13:47

Deze linkse "mobbing" o.l.v. Peggold met Yasser als het laffe wezwlige knechtje, is voldoende onderbouwing van dw volgende veronderstellingen. Als eerste: mwn heeft werkelijk NIETS geleerd van het tijdperk Fortuyn. Demoniseren, framen en als een links rabiate horde een andersklinkende mening overschreeuwen voor het oog van de camera, daarmee groeit de afkeer voor de heersende politieke kliek. Als tweede: de gekozen aanpak is er een die nogal desparaat en ideologisch aandoenlijk overkomt maar als effect slechts het tegenovergestelde bereikt. Als derde: het is op zijn zachts gezegd nogal arrogant én dictatoriaal om op voorhand al partijen (wn dus meningen) uit te sluiten. Als de kiezer gesproken heeft, is de mening van een politieke partij vervolgens zo belangrijk niet meer. Het optreden van de landelijke politieke kopstukken in aanloop van de GR2018 was ronduit beschamend en (over)schreeuwend. Zal niet de 1e keer zijn als de moedwillig framende schreeuwers hier van de kiezers wen (welverdiende) fluim in de bakkes krijgt. Mijn stem gaat lokaal naar Leefbaar 010 en landelijk naar FvD. Omdat de democratie als sinds tijden absoluut niwt meer in goede handen is bij de zittende kliek.

Grijskijkert | 11-02-18 | 13:45

Pechtold: "Meneer Baudet, u zegt: Afrikanen hebben een lager IQ dan Europeanen".
Baudet: "Ziet u nu wel, u zegt het zelf"
Pechtold: "Dat zei ik niet"
Baudet: "wel waar, ik heb er geluid en beeld van"
Pat.

piloot47 | 11-02-18 | 13:36 | 3

Maar het is niet gelogen. Onderzoek wees uit dat van alle landen op het Afrikaans continent alleen Sierra Leone en Brunei boven een IQ van 90 komen.
Maar datzelfde moet ook gezegd worden over islamitische landen. Van alle islamitische landen komen er ook maar 4 boven een IQ van 90 (Maleisië, Sierra Leone, Brunei en Kazachstan) en alle andere moslimlanden zitten daar onder. En de meeste van die landen liggen in Afrika. Toeval?
iq-research.info/en/page/average-iq-b...

gaffelbaard | 11-02-18 | 14:38

Correctie:
daar onder = op of onder een IQ van 90

gaffelbaard | 11-02-18 | 14:39

gaffelbaard | 11-02-18 | 14:38
Brunei Afrikaans?
Goh, Evocatus

Evocatus | 11-02-18 | 17:47

Zie hier het verlies van het mediakartel.
Net als begon Penthouse Peggold over Anne Frank. Dit werd snel weggefilterd in het debat voordat Pim al te zichtbaar werd.
En Tjerrie. Trap er niet in., De mensen snappen dit toneelspel. Eén keer een statement is genoeg. Verwijs gewoon naar je website. Meer niet. Dan is de grap er snel af.

Kamervraag | 11-02-18 | 13:32

Humor in de details: de enige persoon die een reële kans maakt om in de A'dams gemeenteraad gekozen te worden van het podium verwijderen. Verder: al die vreemd gesneden colbertjes deden denken aan de outfit van Charlie Chaplin. Pim Fortuyn zou hiertussen vast met een modieuze bolhoed zijn verschenen. Verder: de hybris en nemesis van Alexander 'Penthouse' Pechtold. WikiCitaat: "Hybris (Oudgrieks: ὕβρις) is het Oudgriekse woord voor overdreven trots, hoogmoed, overmoed, grootheidswaanzin, brutaliteit, onbeschaamdheid." Verder: Thierry Baudet is de lieveling van de goden. Ook al ging het die avond niet van een leien dakje, de goden wreekten zich op A.P. : "Karakteristiek daarbij is dat de schuldige altijd zijn eigen ongeluk veroorzaakt, omdat hij na het overschrijden van de (overigens niet objectief bespeurbare) grens of norm met verblinding (Grieks atè) getroffen wordt en niet meer merkt dat hij zijn eigen ondergang tegemoet gaat." (Wikipedia over hybris).

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-02-18 | 13:30

Baudet heeft een aandoemning in het autismespectrum: soort Asperger, vandaar dat hij niet echt ad-rem is, en mensen en situaties goed kan inschatten, wereldvreemd,

Ollengren is ernstig ziek, iets met lever, schildklier.

Pechtold heeft heel wat sneaky geheimpjes in zijn sleave: bouwgrond Leiden, appartementje van Canadese homoseksuele diplomaat, Hachichi.

En al deze dingen zie ik gewoon vanuit mijn zolderkamertje 3 hoog achter.
Wanneer duikt eens een goede , ik zei goede, onderzoeksjournalist hierin?

King of the Oneliner | 11-02-18 | 13:30 | 3

En Adolf Hitler scheen maar één teelbal te hebben. Maar wat wil je daar nu mee precies zeggen?

Rest In Privacy | 11-02-18 | 13:41

U beseft zelf niet het verschil tussen ad-rem (op de zaak gericht) en ad-hominem (op de man spelen). U speelt namelijk ad-hominem, maar Thierry Baudet focust op de zaak in kwestie.

Eeuwig..Op..Vakantie | 11-02-18 | 13:50

Met dat Asperger kunt u de roos nog wel eens raken. Zijn bombastisch archaïsch taalgebruik en wapperende handen zijn daar een duidelijke uiting van.

A.S. Perien | 11-02-18 | 15:53

Pechtold en Asscher gingen helemaal mental. Ik vond Jesse Klaver in dat debat nog het meest welwillend wat betreft een gesprek voeren. De gespreksleider was echter overtuigend partijdig en liet Baudet geen ruimte om te reageren. Niet professioneel van Thierry om zo boos te worden, maar het debat en de opponenten waren ook allerminst professioneel...

Quichegerechtigde | 11-02-18 | 13:24

Baudet heeft heel vaak gezegd dat zij niemand anders behandelen op basis van geslacht, ras of afkomst.
Toch wordt hij steeds door journalisten en andere politici bestookt met beschimpingen die ervan uit gaan dat het wel zo is.
.
'Maak de leugen groot en eenvoudig en blijf hem herhalen en uiteindelijk zullen de mensen het geloven.'
Dat is de Hitleriaanse tactiek van de deugpoliticus

Kijkeensaan | 11-02-18 | 13:21 | 3

Partijkartelbelangen en demonisering van andersdenkenden gaat samen met mainstreammediahoernalisme als patat met mayonaise.

De Briemusketier | 11-02-18 | 13:26

Bij vergrote schildklier zijn gewoon medicijnen voor, heeft Sacha de Boer ook.

gato | 11-02-18 | 13:30

gato | 11-02-18 | 13:30

??

Kijkeensaan | 11-02-18 | 13:38

Ollengren heeft een vergrote schildklier: zie foto:
nos.nl/artikel/2215057-ollongren-baud...

Dus wat dat betekent? Lijkt op bestraling?

Pechtold boemelt en sjoemelt ondertussen lekker doorrrr.
Kan die man niet ontslagen worden?

King of the Oneliner | 11-02-18 | 13:17 | 1

Het kan zijn dat de uitspraken ollongren te maken hebben met jaar ziekte. Ze wil nog van alles doen voordat ze dood gaat? Een vrouw in levensnood als Minister... Hetzelfde gedrag zag je bij Hillary Clinton. Die later ook ernstig ziek bleek te zijn.

Mark_D_NL | 11-02-18 | 13:38

Wel weer opvallend, dat Pechtold en kleffe vriendjes nooit problemen hebben gehad met de De Nationale IQ test, jaarlijks uitgezonden door de NPO BNN, nu RTL, waar in de test groepen als roodharigen, allochtonen, belgen, blondjes, moslima's, vrouwen, vuilnismannen, studenten, BNN-ers, makelaars e.d. met elkaar de strijd aangingen in deze Nationale IQ test. Nu iemand eenzelfde soort test onder volkeren aanhaalt is het ineens foute boel. Natuurlijk ook dom, dom ,dom van onze gestudeerde Thierry dat ie dit niet heeft tegen geworpen. nl.wikipedia.org/wiki/De_Nationale_IQ...)

louis6227 | 11-02-18 | 13:11

Men schiet keer op keer in een na-WOII-reflex, dat normale discussies op bepaalde thema's totaal onmogelijk is geworden. Immers, dingen tot taboe verklaren heeft nog nooit iemand vooruit geholpen. Als iemand iets aanroert, praat er over, ga de discussie júíst aan. Je Roomser voordoen dan de Paus is wel het allerslechtste wat je kunt doen. En daarbij, altijd maar het handje vast houden van de zwakkere, helpt de zwakkere nooit om zelfstandig te worden en te leren lopen en geef je de zwakkere juist het gevoel de zwakkere te zijn.

Rest In Privacy | 11-02-18 | 13:07

Ik vraag me in alle ernst af wie Ramautarsing is dat hij het onderwerp IQ verschillen tussen bevolkingsgroepen/landen ooit heeft aangeroerd. Is dat een wetenschappelijke hobby van hem, moeten wij daar deelgenoot van worden. Of is dat zijn politieke agenda of specialisatie; wil hij misschien ooit minister of wethouder van IQ aangelegenheden worden. Een ding is zeker, wanneer je in een stad als Amsterdam, waar je verdomd goed moet opassen hoe je je daar uitspreekt, een dergelijk onderwerp aansnijdt dan trek je een beerput open van ongekende omvang en dan heb je de kat in de vitrage gejaagd.
Het valt me op dat partijen (in Nederland en daarbuiten) die zich als nieuw elan presenteren, die het kartel te lijf willen gaan, die een ander geluid willen laten horen, zichzelf keer op keer in de eigen voet schieten door de verkeerde snaar te tokkelen en dan is de show op de wagen.
Kom eens met iets echt nieuws, iets dat we nog niet weten en waar we wat aan hebben, wat iets bijdraagt/oplost.

Memek | 11-02-18 | 13:07 | 10

Je hebt helemaal gelijk. Als ras er niet toe doet volgens de partij, dan is het raar dat partijleden er wel door geobsedeerd zijn. FVD moet inderdaad snel met iets nieuws komen. Veel mensen hebben angst voor de toekomst omdat er veel verandert. Kom als partij met een visie die die angst wegneemt. En nee, die visie moet niet terugkijken naar het jaar 1850 maar vol vertrouwen vooruit de toekomst is.

grancolombiano | 11-02-18 | 14:10

In het bewuste interview was de context een gesprek over verschillen op de arbeidsmarkt tussen verschillende groepen in Nederland. Er is een belangrijke stroming (het dominante narratief) die claimt dat die verschillen bestaan door blank racisme. De realistischer en rationeler beschouwende Ramautarsing nuanceert die aanname terecht door IQ in the equation te betrekken, en dat is volstrekt legitiem omdat er brede wetenschappelijke consensus bestaat dat er 1. verschillen zijn in IQ tussen verschillende groeperingen, én dat 2. IQ een belangrijke voorspeller is van (onder andere) arbeidsmarktsucces.

Het zijn Ollongren, Klaver en Penthouse zélf die vervolgens onterecht een waardeoordeel van intrinsieke inferioriteit koppelen aan iemand die (bijvoorbeeld) zwart is en gemiddeld genomen een lager IQ heeft, maar dat vervolgens (welbewust onterecht) op Baudet projecteren. Sterker nog, ze trekken de overhaaste conclusie (een bewust frame) dat FvD dan ook wel zal discrimineren.

Ook voor de houdbaarheid op lange termijn van de verzorgingsstaat zijn de verschillen in IQ een uitermate relevante factor:

twitter.com/demo_demo_nl
www.youtube.com/watch?v=XhJaZLXy9DI
www.youtube.com/watch?v=96lbr48M3uw
www.youtube.com/watch?v=3r_YB5aIZMg
www.youtube.com/watch?v=amaBQlEtv1g

Sbas | 11-02-18 | 14:58

Yernaz haalde in een interview van jaren geleden terloops IQ aan in samenhang met discriminatie op de arbeidsmarkt. Daar werd verder ook niet op ingegaan. Het een obsessie van FvD noemen is een achterlijke verdraaiing van de werkelijkheid.

GroetenVanUrk | 11-02-18 | 15:11
▼ 7 antwoorden verborgen

In den beginne
-
D66 wil FvD door het slijk halen door er het stempel 'homofoob' aan te geven, door het FvD te beschuldigen homo's te vergelijken met honden. Een ieder die de context leest, ziet dat het gemeld is om de langzaam veranderende definitie van huwelijk te duiden in de tijd (heb dit al toegelicht) = 100% laster.
Ene X66 hoofddoekmevrouw, die de echte feministen in Iran blijkbaar niet steunt, die twittert even vrolijk dat homo zijn een zonde is. Zij is er met één geveinsde sorry blijkbaar vanaf (?????). Dit terwijl de context en islam en homo's is en die is niet bepaald ruimdenkend over homo's, daar doet ze dan ook maar geen mededelingen over (????????) Dus voor de buhne even excuus en de X66 demoniseertrein dendert lekker inconsequent door.
-
In een wetenschappelijke context spreekt Ramautarsing zich uit over onderzoeken en verschillen in IQ tussen volkeren (2 jaar geleden, toen blijkbaar niemand erover?). Het X66 vergrootglas wordt gepakt, even wat context verdraaien en daar gaan we weer lekker ongefundeerd demoniseren.
Baudet is niet zo laf om gelijk even afstand te nemen van de uitspraak van een ander, maar geeft wel de context aan en neemt in duidelijke bewoordingen afstand van hetgeen ze hem betichtten. Klaar? Nee X66 heeft blijkbaar niets anders.
Wel zetten ze bewust islamitische stemmentrekkers op hun lijst, dus zelf maken ze wel degelijk onderscheid!!! (=definitie van discriminatie) Doorzichtig? Komt ie!
Leefbaar Rotterdam moet afstand nemen van FvD, want racistisch. Gelukkig kan die Joost Eerdmans wel zelf lezen en zien wat er gebeurt, dit in tegenstelling tot het paupervolk wat straks op zo'n haatzaai partij als X66, PvdA (of afgeleide daarvan), GroenLinks gaat stemmen.
-
Nog eentje dan
-
Onze Franse X66 kneus Macron gaat de islam hervormen (zie artikel Elsevier!!!). Na jarenlang geroepen te hebben dat er niets mis is met de islam (zie Trappes nabij Parijs), schijnt er nu toch opeens in de X66 hoofdjes wel iets mis te zijn met de islam. Maar geen nood onze X66 redder in nood Macron heeft een plan, wat nog niemand mag weten.
Wat kan er mis gaan?

bananabanana | 11-02-18 | 13:06 | 2

Macron heeft het te hoog in zijn hoofd, heeft samen met Merkel besproken dat het geld van Noord naar Zuid gaat.

gato | 11-02-18 | 13:39

Alles wat bij die bilderbergclub is geweest is verdacht , kijk maar naar die Zweedse takketrol en Alex Luifelhuis.

peter van dijk1186 | 11-02-18 | 13:03

zag in het verleden nog al eens wajong en kinderbeschermingdossiers. Allochtone jongeren met een licht verstandelijke handicap ( laag iq) kwamen onevenredig vaak voor.
Heeft een allochtoon dan altijd een lager iq dan gemiddeld .? Nee tenzij hij/zij voortkwam uit een neef en nicht huwelijk . En dat is vaak de oorzaak. Genetisch dus

Drkildare | 11-02-18 | 13:02 | 2

Veel (!) allochtonen hebben een lager IQ (check facts) door het in de eerste en tweede bloedlijn doorfokken.
Inteelt.
Broers en zussen met elkaar, met neven, nichten, ooms tantes enz.
Prettig dat de balkongeyt zich zo niet kan voortplanten.
Het doel van deze inteeltige viespeukerij was (is??) het 'familiebezit' niet te versnipperen.
Schizofrenie en laag-IQ zijn de eerste gevolgen van inteelt.
Inteelt, zoals dat -net als bijvoorbeeld pedofilie en vrouwslaan- dringend wordt gepromoot in het sprookjesboek van de religie van de vrede........

pennestront | 11-02-18 | 14:01

Drkildare | 11-02-18 | 13:02
Wat u aanhaalt is dan wel weer een wetenschappelijk feit. Als we Googelen op:"Genetische afwijking Arabieren", gaat er een wereld voor de Pechtolds en Klavers van deze wereld open....

Ommezwaai | 11-02-18 | 14:53

Het gezeur over dat D66-raadslid El-Enzovoort is net zo kleinzielig als het gemiep over Ramautarsing.
Ja, homoseksualiteit IS een zonde binnen de islam. Iedereen weet dat en die El Ksaihi herhaalt dat nog eens in 2010. Net zo goed als je in de Bijbel kunt lezen dat homoseksualiteit niet deugt. Moeten Buma en Segers daar nu steeds "afstand van nemen" als er verkiezingen voor de gemeenteraad aan komen? Wat een gelul.

JvanDeventer | 11-02-18 | 12:53 | 6

Bij mijn weten is Mark Rutte Nederlands Hervormd. Toch is hij voorman van een niet-christelijke partij. Moet hij ook elke 4 jaar "afstand nemen"?

JvanDeventer | 11-02-18 | 13:31

JvanDeventer | 11-02-18 | 13:31
Nee, maar mochten Nederlands Hervormden er heel rare, agressieve gedachten over homo's op na houden en Rutte zou dergelijk gedachten goed uitten en verdedigen, dan zou de VVD daar wel afstand van moeten nemen als liberale partij en zich afvragen wat een dergelijke persoon bij de VVD te zoeken heeft. Snapt u het nu?
(overigens geldt hetzelfde voor bijvoorbeeld Aboutaleb en PvdA. Onbegrijpelijk dat een belijdend moslim een Sociaal Democratische partij vertegenwoordigd, zeker nu Aboutaleb zijn moslim zijn benadrukt. Het past gewoon niet, de waarden van islam staan daarvoor te haaks op die van de Sociaal Democratie)

BlowingBubbles | 11-02-18 | 14:01

JvanDeventer | 11-02-18 | 12:53

U zou een punt hebben als er vanuit het Cda/ de CU allerlei lieden te horen zouden zijn met homofobe uitspraken, of wanneer het Cda/ de CU religieus homofobe mensen op de lijst zouden toelaten.

Nu heeft u geen enkel punt, u lult maar wat!

JvanDeventer | 11-02-18 | 13:31

En u lult nog maar een verdieping zwakbegaafder als het u blieft, er valt met mensen zoals u gewoon niet te praten lijkt het.

Wat is nu het doel van het delen van dit 'inzicht' van u, anders dan het strelen van het eigen ego?

Hawk08 | 12-02-18 | 08:15
▼ 3 antwoorden verborgen

Zojuist een interessant item bij Buitenhof met professor Elian en voormalig ombudsman Brenninkmeijer over dit "debat" en ze waren het er in grote lijnen over eens dat er een grote intellectuele leegheid, ze noemden het iets anders (maar daar kwam het op neer) in de 2e kamer is en men zich laat leiden door de waan van de dag.

Basil Fawlty | 11-02-18 | 12:53 | 3

Tuurlijk, ook in Buitenhof werd het volledig afgeserveerd. En Elian was nog mild, en vergeleek terecht deze acute politieke psychose met 17 jaar terug. het is een 1 op 1 kopie. Niks geleerd.

Chemokar | 11-02-18 | 14:44

Ik heb het (nog) niet volledig gezien, maar tot nu toe vind ik het een zeer redelijk verhaal. Een prima Buitenhof uitzending, mag ook wel eens een keer gezegd worden.

earrebarre66 | 11-02-18 | 15:07

Buitenhof is prima te doen alhier, zolang het alle kanten laat zien. En dat wil nog wel eens vervallen in het bekende linkse NPO activisme. Je hoeft het er ook & soms niet mee eens te zijn, maar voor NL ''debat'' begrippen ( en die norm is helaas bijzonder laag ) is het goed te doen.

Chemokar | 11-02-18 | 15:15

Het filmpje terugkijkend valt mij op dat Yernaz zegt dat hij zou willen dat Surinamers een hoger iq zouden hebben. Daaruit blijkt dat hij iq belangrijk vindt en dat is beslist géén slimme opmerking. Daarop vraagt hij vervolgens aan de verslaggever of die het daar niet mee eens is: als u een Fries was...... enz.

Wat heeft iq er in vredesnaam mee te maken of men een behoorlijk en eerlijk mens is!

Lupuslupus | 11-02-18 | 12:51 | 9

TisNieZoMoeilijk --|Oei oei dat ging maar net goed,shithole landen dat is een gedurfde uitspraak,gelukkig zei U niet dat daar de Moslim landen mee bedoeld worden ,anders had U in de problemen kunnen raken met het slinks Hollands deug smaldeel.

gelukzoeker | 11-02-18 | 13:25

De D66 en PvdA leugenaars maken van die uitspraak over surinamers, die sowieso een mengsel van allerlei rassen en culturen zijn, dat Ramautarsingh een uitspraak deed over zwarten. De leugen regeert.

Roadblock | 11-02-18 | 13:37

In het bewuste interview was de context een gesprek over verschillen op de arbeidsmarkt tussen verschillende groepen in Nederland. Er is een belangrijke stroming (het dominante narratief) die claimt dat die verschillen bestaan door blank racisme. De realistischer en rationeler beschouwende Ramautarsing nuanceert die aanname terecht door IQ in the equation te betrekken, en dat is volstrekt legitiem omdat er brede wetenschappelijke consensus bestaat dat er 1. verschillen zijn in IQ tussen verschillende groeperingen, én dat 2. IQ een belangrijke voorspeller is van (onder andere) arbeidsmarktsucces.

Het zijn Ollongren, Klaver en Penthouse zélf die vervolgens onterecht een waardeoordeel van intrinsieke inferioriteit koppelen aan iemand die (bijvoorbeeld) zwart is en gemiddeld genomen een lager IQ heeft, maar dat vervolgens (welbewust onterecht) op Baudet projecteren. Sterker nog, ze trekken de overhaaste conclusie (een bewust frame) dat FvD dan ook wel zal discrimineren.

Sbas | 11-02-18 | 14:55
▼ 6 antwoorden verborgen

Zou het misschien een idee zijn als Thierry Baudet en Yernaz Ramautarsing samen een verklaring afleggen over wat laatstgenoemde nu precies heeft bedoeld met zijn IQ-uitspraak en hoe hij ertoe kwam? Want nu blijft het bij ordinair schelden van de kant van de critici, demonisering66 voorop, en Baudet die steeds de gordijnen invliegt. Ik blijf het herhalen: Baudet is te jong en onervaren als partijleider. Hij moet zijn waardigheid en kalmte bewaren en uitgaan van zijn eigen argumenten, zijn eigen kracht. Als hij dat doet kan hij moeiteloos de ondraaglijke leegte van Pechtold c.s. ontmaskeren, geloof me, daarvoor beschikt hij over voldoende debat-ervaring.

Zenzeo | 11-02-18 | 12:47 | 7

Lijkt me een heel goed plan. Als ze het handig plannen kunnen ze dat na de persco van Alexander over het hoe, wat en waarom van appartementen aannemen doen in Nieuwspoort. Kunnen ze de kosten van de ruimte en het drank voeren aan journalisten samen delen.

Parel van het Zuiden | 11-02-18 | 13:12

Zenzeo--Zolang ons volk zo dom blijft stemmen als zij al de laatste 50 jaar doen,en daar ziet het wel naar uit,dan is ieder debat in de samenstelling als vrijdagavond ,waar niemand gewoon kon uitpraten ,door de bewust slechte debat leiders ,uit islamdambalie die de boel opstoken in plaats van correct leiden, heeft niets nut .Tja en dan hebben laaghartig en minne figuren als de saint Jessias en het Pecthouse gedrocht vrij speelveld,en gaan de serieuzere debatters die denken dat alles eerlijk toegaat geen schijn van een kans,en gaan koppie onder.Dat in combinatie met ons domme stem bevolking geeft geen vrolijk vooruitzicht. Regelopbouw en ,,.. schort wat aan ik weet het ,Zeikerts.

gelukzoeker | 11-02-18 | 13:40

Toevallig ook op 9-2-2018 kwam activiste Anne Fleur Dekker tot inkeer en verklaarde dat FVD geen fascistische partij is. Daarvoor schreeuwde ze het tegenovergestelde van de daken en wilde zelfs Thierry Baudet 'taarten'.
Stel je eens voor dat je je als redelijk intelligent, beschaafd en nieuwsgierig persoon bij alles dat je doet en zegt moet laten leiden door wat figuren uit de AFA - Groen Links - SP - Internationale Socialisten - BIJ1 - D66 hoek er misschien van gaan vinden. Dan komt de samenleving tot stand en glijdt daarna af tot het niveau dat de guillotines weer uit het vet gehaald worden en de brandstapels weer opgepookt worden.

BlowingBubbles | 11-02-18 | 14:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Eigenbelang boven partijbelang boven landsbelang. Het politieke systeem in NL is kapodtstuck. Het gaat niet meer om wat iemand zegt. Het gaat alleen maar om soundbytes die door de media uitgezonden kunnen worden waarmee men op basis van emoties 'electoratorisch' mee wil scoren. Ga gvd eens doen waar jullie voor zijn aangesteld, Vertegenwoordig het volk. En niet ALLEEN de minderheden. De meerderheid werkt zich de tyfus om alles te kunnen betalen. Die hebben geen tijd om mee toe doen met feelgood 'demonstraties'.

poiuytrewq | 11-02-18 | 12:45

Een debat is een gespreksvorm met regels waaraan de deelnemers zich dienen te houden. Door elkaar geen schreeuwen en met zijn alleen op één buiten de spreektijd is geen debat te noemen.

Ik denk dat Baudet er goed aan doet om persoonlijke beveiliging in te huren want deze linkse fascisten gaan net zo lang door tot iemand hem vermoord. Dit is ophitsen in de hoop dat een gek is die tot actie over gaat.

Dat ze zelf de grootste racisten zijn hebben ze niet door. Continue hameren over wit en zwart.

omwenteling | 11-02-18 | 12:44

Blanke mannen zwart maken is makkelijk.
De kans dat ze je slaan, je kop eraf hakken, je steken of zichzelf opblazen is non-existent. Maar al die mini Gloria-Wekkertjes in de balie moeten wel begrijpen dat het maken van wetten en het inperken van de VVMU van de oorspronkelijke bevolking ooit tegen ze gaat keren.

Vrouwtje_haram | 11-02-18 | 12:43

Waarom neemt Pechtold geen afstand van de islamitische homofobie binnen D66?

tata1981 | 11-02-18 | 12:42 | 1

Omdat D66 juist focust op de stemmen die PvdA ontvallen en men doodsbang is teveel te verliezen aan BIJ1 en DENK. De spoeling op links is erg dun met zoveel vissers in dezelfde vijver.

BlowingBubbles | 11-02-18 | 13:06

Over IQ gesproken.. je kan echt al jaren vanuit een vliegtuig bellen.. Maar Rutte niet.. wat een droplul is het en blijft het. Moge hij snel opgetieft zijn.
--
Tweet van Rutte >>> Prachtige prestatie van @SvenKramer86: hij wint voor de derde keer op rij de gouden Olympische medaille op de 5km. Ik heb Sven een felicitatiebericht gestuurd omdat ik nu in het vliegtuig naar Nederland zit en niet kan bellen. #TeamNL #PyeongChang2018Translate from Dutch
--
Tsja.....

Mark_D_NL | 11-02-18 | 12:41 | 1

Net alsof er ook maar iemand geïnteresseerd is in de tweets van Rutte. Haha.

Lupuslupus | 11-02-18 | 12:44

de 2e man van fvd is nota bene zwart , snap niet dat drammende partijen niet inzien dat hun beschuldigingen naar fvd op zijn minst lichtelijk opgeblazin is ( ten gunste van de banen carousel uiteraard )

sparrow | 11-02-18 | 12:39 | 2

Natuurlijk weten ze waar ze mee bezig zijn. Dit was vooropgezet en wellicht ook van tevoren afgesproken.

Lupuslupus | 11-02-18 | 12:45

Nog gekker, onze Annabel schijnt de enige bn-er te zijn die daadwerkelijk een vluchteling in haar huis opnam. Hoor je niemand over.

Hufterst | 11-02-18 | 12:46

Een discussie veroorzaken en voeren over IQ verschillen, je moet het maar willen.
Voer voor wetenschappers maar niet voor politici of aankomende politici.
Zijn er verschillen in IQ tussen bevolkingsgroepen, ja al heel lang, maar wat doe ik daar vervolgens mee? En wetende dat er verschillen zijn, wil je dat dan oplossen, en wat heb je daar dan weer aan, wat kost dat? Ik sta in het stemhokje van mijn gemeente met de wetenschap dat men in Equatoriaal Guinea een gemiddelde IQ van 59 heeft en Sudan 71, terwijl de lokale huizenmarkt, openbaar vervoer en huisvuil management een probleem is.
Lekker belangrijk.

Memek | 11-02-18 | 12:39 | 7

De context is een gesprek over verschillen op de arbeidsmarkt tussen verschillende groepen in Nederland. Er is een belangrijke stroming (het dominante narratief) die claimt dat die verschillen bestaan door blank racisme. De realistischer en rationeler beschouwende Ramautarsing nuanceert die aanname terecht en betrekt IQ in the equation, en dat is volstrekt legitiem omdat er brede wetenschappelijke consensus bestaat dat 1. dat er verschillen zijn in IQ tussen verschillende groeperingen, én dat 2. IQ een belangrijke voorspeller is van (onder andere) arbeidsmarktsucces.

Het zijn Ollongren, Klaver en Penthouse zélf die vervolgens onterecht een waardeoordeel van intrinsieke inferioriteit koppelen aan iemand die (bijvoorbeeld) zwart is en gemiddeld genomen een lager IQ heeft, maar dat vervolgens (welbewust onterecht) op Baudet projecteren. Sterker nog, ze trekken de overhaaste conclusie dat FvD dan ook wel zal discrimineren.

Sbas | 11-02-18 | 13:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik blijf het niet begrijpen hoe Terry het kan. Naar zulke nutteloze debatten te gaan

Omebert | 11-02-18 | 12:35 | 2

Hij moest wel omdat hij in Amsterdam meedoet aan de gemeenteraadsverkiezingen.

Lupuslupus | 11-02-18 | 12:36

Ik ook niet maar door te debatteren moet je leren, door het te doen en niet zoals Wilders te LAF zijn om er aan deel te nemen. Kun je het het debat nog tussen Fortuyn en Paul Rosenmöller nog herinneren? Daar werd Pim ook in de hoek gedreven en werd de racisme kaart ook getrokken door links(achteraf beroemde interview met Wouke van Scherrenburg). Mensen vergeten snel en denken dat Fortuyn alle debatten won, niet dus. Ik blijf me verbazen over sommige hier die Wilders ineens ophemelen, een man die te laf was om aan een debat deel te nemen vorig jaar voor de landelijke verkiezingen, alleen een debat met Rutte die hij kansloos verloor. Gewoon debatteren Baudet, ja misschien verliest hij nu tegen die meerderheid van de linkse schreeuwende elite maar een debat ontwijken en met een paar simpele zielen door de Efteling lopen vind ik pas echt treurig, net als zijn kandidatenlijsten voor de gemeenteraad, het zijn wel hele simpele zielen (Henk Bres en co). Dus blijf FVD lekker trouw, komt wel goed. Soms zit je vol in een storm maar die kun je overwinnen door niet laf weg te lopen of te ontwijken, zoals Geert Wilders dikwijls doet in debatten voor verkiezingen.

Realist-1 | 11-02-18 | 14:59

In een normaal land had Pechtold op moeten stappen na twee corruptiegevallen, maar omdat hij fractievoorzitter van een regeringspartij is en die regering net van start gegaan is, mag hij van de goegemeente blijven zitten. Als zijn partijgenote Ollongren zegr dat FvD een gevaar is is dat geen demonisering, als Baudet zijn moslimpartijgenote wegens homofobe uitspraken bekritiseert is dat volgens Pechtold Penthouse wel demonisering. Die man moet gewoon weg, het is een brutale idioot.

Ruud5 | 11-02-18 | 12:32 | 1

Gaat niet gebeuren. Zolang er een meerderheid in het kabinet is om de vier jaar uit te zitten blift het zoals het is en mag FvD de klappen opvangen. Ach, het is weer eens wat anders dan Wilders bashen.
Ergens is het ook wel grappig: als je zelf niet goed uit de verf kan komen als D66 of andere regeringspartij, dn ga je gewoon een ander afzeiken en monddood maken in de hoop dat de negativiteit de publieke opinie wordt.

robskedebobske | 11-02-18 | 12:38

Kijk Rutger Groot Wassink en Reinier van Dantzig op 0:10 hun ware aard eens laten zien en achter zijn rug even flink doen naar Ramautarsing. Wat een helden.

www.youtube.com/watch?v=KkTgHWvWW-U&am...

Sbas | 11-02-18 | 12:24 | 3

Het laffe schuim der aarde. Net als hun baasjes.

Linkse allergie | 11-02-18 | 12:29

Allemaal omdat ze de hete adem van BIJ1 en DENK in hun nek voelen. Daarnaast ook nog de onderlinge concurrentie. Het aantal baantjes is beperkt en er hengelen er velen naar die in dezelfde vijver vissen: PvdA, SP, GL en D66 die in bijna niets meer van elkaar verschillen, PvdD, BIJ1 en DENK. De netten raken in elkaar verstrikt.

BlowingBubbles | 11-02-18 | 13:09

In debatten en voor de camera de morele deugdzaamheid en menselijke waardigheid zelve pretenderen te zijn en een redelijke gesprekspartner acteren, achter iemands rug het ware gezicht tonen van een onoprechte hypocriete achterbakse laffe intrigant die de maatschappij kapot trollt.

Sbas | 11-02-18 | 14:29

Baudet moet persoonsbeveiliging aanvragen per direct. Fortuyn weigerde dit, we hebben gezien hoe dat eindigde. Baudet wees wijzer. Please.

Rheia | 11-02-18 | 12:22 | 2

Hallo??? Baudet en Hiddema hèbben al beveiliging.

Lupuslupus | 11-02-18 | 12:38

@Lupuslupus | 11-02-18 | 12:38
“En nu wordt Thierry Baudet gedemoniseerd door onze regering bij monde van de D66-minister die gaat over de beveiliging van Wilders. Wanneer Baudet
straks beveiligd moet worden, aan wie moet hij dat dan vragen? Aan Kajsa Ollongren, de minister van Binnenlandse Zaken?”
www.dagelijksestandaard.nl/2018/02/the...

Rheia | 11-02-18 | 15:16

Laten we wel zijn voor de meeste politici NL is Den Haag Binnenhof slechts het moerasvijvertje plaatselijk plebs, dromen allemaal zonder uitzondering in meer of meerdere mate van Lac de Bruxelles.

william7055 | 11-02-18 | 12:22

@Wasabi92 | 11-02-18 | 12:07

Leest u de hele tekst nog eens aandachtig terug. Zou het misschien kunnen dat... nou... eh...
.
Ik zal verder niet grappen over het vereiste IQ om zekere humorvormen in tekst en gesproken woorden op te pikken...
.
Ik waarschuwde nog zo voor asymmetrische pogingen ook. Jammer ;-)

Parel van het Zuiden | 11-02-18 | 12:22 | 1

Amen. Excuus.

Wasabi92 | 11-02-18 | 12:35

In deze compilatie zie je de OPENLIJKE BEDREIGING van Pechtold te aanzien van de demonisering van Baudet. 4:35 - 4:45 Baudet: "Deze demonisering moet nu stoppen". Pechtold: "Nee, we gaan gewoon door, meneer Baudet, we zijn pas begonnen, we zijn pas begonnen." www.youtube.com/watch?time_continue=2...
Pechtold is een ZWAAR GESTOORDE MAN. Een gevaar voor de democratie en een bewuste ophitser, demoniseerder, lasteraar, leugenaar. Aan zijn handen kleeft al het bloed van Fortuijn. Pechtold moet gestopt worden. De rechter moet dit stoppen. En als dit niet stopt vrees ik voor het leven van de heer Pechtold zelf.

Rheia | 11-02-18 | 12:18 | 3

Sorry, vanaf 4:30 min.

Rheia | 11-02-18 | 12:20

Laat Pechtold maar lekker de stoelpoten onder zijn eigen stoel vandaan zagen. Gaat prima zo.

kloopindeslootjijook | 11-02-18 | 12:20

@kloopindeslootjijook | 11-02-18 | 12:20
Nee, dit gaat helemaal niet prima. Dit is kwaadaardig. Dit moet nu stoppen. Pechtold hoort in de gevangenis. Een verkapte moordenaar. Hij doet dit bewust en met voorbedachte rade en met hetzelfde doel als destijds met Fortuyn het geval was. Evil. Evil. Evil.

Rheia | 11-02-18 | 12:24

Kechtold heeft Hachichi gedumpt naar de USA, om uit het zicht te blijven na affaire, misschien met abortus.
Kechtold heeft de belastingdienst, het geschenkenregister en de Nederlandse democratie gesjoemeld met een van een homo gekregen Canadese diplomaat, waar hij in het verleden hand (lol) - en spandiensten voor heeft gedaan.

Gemeenteraadsverkiezingen worden ingezet om door landelijke politici een discussie te voeren over het IQ van negers.
Jawel, alles kan in Nederland.

King of the Oneliner | 11-02-18 | 12:16 | 1

ontbreekt het woord: Schevenings appartement.

King of the Oneliner | 11-02-18 | 12:17

Betalen aan eu of anders legt pechie wel de zweep er over.

gsm | 11-02-18 | 12:16

Het is intellectuele luiheid of kwaadaardige framing.

Nederlanders zijn gemiddeld langer dan Italianen. Op IQ testen scoren Chinezen gemiddeld hoger dan blanken en zwarten. Er is echter pas sprake van een rassentheorie als je er vanuit gaat dat lengte of IQ verschillen ook een genetische oorzaak hebben. Met hun racisme verwijt aan Forum voor Democratie gaan de kartelpartijen er inclusief minister Ollongren en het kabinet voetstoots vanuit dat ‘ras’ de bepalende factor is voor de verschillen tussen volkeren. Een voorbarige aanname, intellectuele luiheid of kwaadaardige framing.

Als Italianen evenveel melkproducten gaan eten als Nederlanders zou hun gemiddelde lengte wel eens heel rap kunnen gaan stijgen. Niks genen dus, maar voeding.

Chinezen hechten van oudsher een onwaarschijnlijk groot belang aan een goede opleiding. In het Chinese keizerrijk werden ambtenaren via een examenstelsel aangesteld. Een leraar heeft in China een veel hogere status dan in de rest van de wereld. Er is een Chinees topmodel dat haar carrière onderbrak voor een studie aan een universiteit, de rest van de modellenwereld in verbazing achterlatend. Deze Chinese cultuur van kennis- en ontwikkelingshonger zou zo maar eens de bepalende factor kunnen zijn voor de hogere testscores op IQ tests. Dat is geen rassentheorie, dat is cultuurtheorie.

De Britse wetenschapsjournalist Angela Saini bestrijdt dat er een verband bestaat tussen ras en IQ. Zij bestrijdt dat niet door te ontkennen dat de ene groep hoger scoort op een IQ test dan de andere groep, maar stelt dat de oorzaken van die verschillen in voeding, opleiding en cultuur liggen. Maakt dat haar een racist? Is de enige manier om onder het racisme etiket uit te komen de ontkenning dat er überhaupt verschillen zijn in IQ test resultaten?

schoneslapert | 11-02-18 | 12:15 | 6

Het gaat om de ontwikkeling van de mens. De een kan beter leren dan de ander, de een is handiger met de handen, de ander is kunstzinniger dan de ander. Wat maakt de mensen minder intelligent o.a. het geloof. Een nadenkend mens is ten slotte een bedreiging van het geloof en zijn discipelen die hun macht over de gelovigen niet kwijt willen, ook kinderen die niet de mogelijkheid krijgen om kennis tot zich te nemen, blijven hangen. Dit alles heeft niets met ras te maken. Wat is by the way, een definitie van ras. Is dat blank, of is dat West Europees, Oost Europees, Mediterraans. You name it. Kortom, wetenschappelijk onderzoek heeft niets met ras te maken maar probeert inzicht te krijgen waarom dingen zijn zoals ze zijn. Vanuit een analyse kunnen verbeteringen doorgevoerd worden.

De Evangelist | 11-02-18 | 12:54

Zelfs als het verschil intelligentie een genetische component heeft is dat nog niet racistisch. De natuur houdt zich nu eenmaal niet aan een normatief moreel voorschrift dat in 1983 in een grondwet van een Rivierdelta is opgeschreven (door een communist).
Het feit dat de zwaartekracht op de evenaar een fractie minder is dan op de polen is ook niet racistisch.
Statistische feiten, gemeten verschillen tussen populaties maakt nog geen rassenleer of rassentheorie, zolang je er geen waardeoordeel aanhangt. Een hoger IQ is niet per definitie superieur, en een lager IQ niet inferieur. Maar dat is wat de deugmensen wel schijnen te denken en daarom mag het niet worden benoemd, weggemoffeld in andere taal en kan het niet genetisch zijn, maar moet het nurture en culture zijn.

De echte racisten zijn zij die bij verschillen denken in kwaliteit, die meteen denken in termen van superieur en inferieur. De langste mens is de beste, de slimste is de beste, de gene die het hardst kan lopen is de beste, etc. Dat is wat Pechtold en Klaver denken.
Het probleem zit er in dat sommige mensen menen dat het gen dat zorgt voor meer of minder melanine hetzelfde gen is dat het IQ bepaalt; of dat de genen voor melanine en hersencapaciteit altijd als paartje optreden. Dat is niet zo.

Maar... gesteld dat het wél zo zou zijn, gesteld dat we de genen voor de opbouw van de hersenen en die van de huidskleur precies in kaart hebben en ook kunnen aantonen dat die altijd gezamenlijk optreden, stel dat we dat kunnen bewijzen. Niet alleen statistisch maar ook biologisch/genetisch. Dat we precies weten hoe het genoom codeert. Stel dat...
zou dat dan racistisch zijn, of is het dan een wetenschappelijk feit?
Is dat dan een rassenleer? Of een rassentheorie? Lijkt me bullshit.

Stormageddon | 11-02-18 | 13:00

@Stormageddon
"Is dat dan een rassenleer? Of een rassentheorie?"
Dat hangt er van af wie je het vraagt. Hetzelfde geldt voor racisme, maar dat begrip heeft zo'n hevige connotatie dat het om superioriteitsdenken gaat (En dat betekent meteen dat je alle anderen wil uitroeien natuurlijk), dat je eigenlijk gedwongen bent om met een ander begrip te komen. Race realism krijg je dan in het Engels, ik heb Nederlanders ook wel eens Racialisme zien gebruiken, maar de Jesse Klavers van deze wereld zullen dat direct rassenleer, schedelmeten en weet ik het wat noemen.

earrebarre66 | 11-02-18 | 14:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Het meest bemoedigende van het hele circus is wel de shitstorm die Alexander Penthouse over zich heen kreeg op den twitters. Zegt niet zo heel veel, want heel twitter is en open riool, maar met de kennis dat mensen met een “links angehauchte mening” in de meerderheid schijnen te zijn in dat riool, is het wel opvallend dat onder de aankondiging van het debat op @apechtold’s timeline bijna geen steunbetuiging staat, maar vrijwel uitsluitend kritiek. En dat terwijl Demofobie66 sterk vertegenwoordigd en georganiseerd is op social media. Ik moest er wel om lachen.
mobile.twitter.com/D66/status/9620110...

Stormageddon | 11-02-18 | 12:13 | 4

" maar met de kennis dat mensen met een “links angehauchte mening” in de meerderheid schijnen te zijn in dat riool"
Heb je hier een linkje voor? Ik vind Twitter ook een kut medium, maar ik denk toch wel dat de rechtsen iets actiever zijn met het op politici reageren binnen Nederland in ieder geval. Ja, er zijn ook veel linksen, maar buiten the usual suspects heb ik niet het idee dat die snel buiten hun eigen bubbel komen. Laatst per ongeluk in de bubbel van Stellingdames en co terechtgekomen, wat een idioterie is dat.

earrebarre66 | 11-02-18 | 14:38

Dank voor de link. Ik zal het nog eens een keer uitgebreider bekijken, want toen ik er in eerste instantie naar keek was de indeling van links/rechts compleet idioot (Zoals bijna altijd) en leek die indeling vooral bepaald om een bepaald resultaat uit te krijgen (Links gaat buiten de eigen cirkel en is zeer divers van mening, rechts is één grote circlejerk). Bijvoorbeeld het noemen van Livestro bij Links is natuurlijk compleet idioot, dat is gewoon een standaard christelijke Neocon.

Bijvoorbeeld "Politici als Geert Wilders en Thierry Baudet maken er behendig gebruik van". Ik meen me een aantal jaar geleden te herinneren dat GroenLinks en D66 veel lof kregen voor het handig gebruiken van social media, omdat daar veel jongeren aanwezig waren die ze konden aanspreken. Nu doen 'rechtse' partijen het, en wordt er met argusogen naar gekeken.

earrebarre66 | 11-02-18 | 17:40
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Mark_D_NL | 11-02-18 | 12:13 | 8
▼ 8 antwoorden verborgen

..... vermeende racisme van Forum voor Democratie...
____
.
Ik dacht dat de mens één ras was, en dat dit ras bestaat uit verschillende varianten.
Hoezo spreken die lulhannessen dan van racisme ??
Als zij de mens opdelen in rassen, wie is dan de racist?

.
.

Kijkeensaan | 11-02-18 | 12:13 | 2

We zijn 1 ras inderdaad. En we hebben maar 1 planeet het is aan ons om er een mooie wereld van te maken. Maar de verdeel en heers tactiek van de Bilderbergjes ziet liever verdeling. Ik denk dat we als volk langzaam maar zeker een beetje klaar ermee zijn.

Winger | 11-02-18 | 12:41

Goed gezien @ Kijkeensaan..
Verdeel en heers is het credo

Rest In Privacy | 11-02-18 | 13:06

Wat Baudet onbeantwoord liet. Denk vond dat Baudet de het koloniale verleden en de Nederlandse geschiedenis moest erkennen en dat we Coen niet als held mochten vereren. Maar Denk heeft in de kamer tegen gestemd dat wij de Genocide die door Turkije gepleegd is erkennen. En Kuzu is ook Turk. En Kuze weet dat Turkije de leiders van toen wél als echte helden in de geschiedenisboeken heeft staan, er pleinen, straten, gebouwen, beelden en lanen naar zijn vernoemd. En er is toch wel een nuance verschil tussen de doden van van Coen en het systematisch uitmoorden van een heel volk.

Premier Trutte | 11-02-18 | 12:10 | 4

Eens. Baudet liet wel meer steken vallen maar ach, al doende leert men. Baudet leeft nog te veel in zijn bubbel van 'fatsoenlijke' mensen, de rede etc. Hij had natuurlijk al lange tijd van Wilders kunnen leren hoe je dat moet aanpakken maar daar voelt Baudet zich te hoog voor. Daarom kruipt hij ook bij Leefbaar Rotterdam onder de dekens en gaat daar geen lijstverbinding aan met de PVV.

Lupuslupus | 11-02-18 | 12:21

Zeggen dat er aan elke historische figuur wel een hysterisch kant zit klinkt als het normaliseren van de 'misdaden' van Coen. Het gaat er om dat Denk redelijk en principieel zegt te zijn en juist de overtreffende trap onredelijk is. Bovendien is het altijd leuk om de Turk te zien schuimbekken, sputteren en ontploffen zodat ie uit zijn rol valt. Uhhhh, in zijn rol schiet.

Premier Trutte | 11-02-18 | 12:31

Ze moetern eens stoppen met het beledigen van meneer Coen. Laatst in de kroeg werd een ruimbeense ex van iemand ook al mevrouw Coentunnel genoemd.

Breinbrouwsels | 11-02-18 | 12:32
▼ 1 antwoord verborgen

Hoe heet die kleine liefdesbaby van Pechtold en Hatsjie. Weet iemand dat?

Mark_D_NL | 11-02-18 | 12:09 | 4

Pech zat aan tafel bij DWDD of andere linkse talkshow. Was er een vrouw die het had over het verdriet van vreemdgaan.... Je zag de ogen van Pech tollen. Helemaal in de stress in blinde paniek.... maar gelukkig werd hem niets gevraagd. Of jammer genoeg eigenlijk.

Premier Trutte | 11-02-18 | 12:36

Adolf?

Rest In Privacy | 11-02-18 | 13:06

Jesse?

Breinbrouwsels | 12-02-18 | 10:09
▼ 1 antwoord verborgen

Yassmine el Ksaihi past met zo'n uitspraak niet in D66 en zal ook wel om die reden opzij geschoven worden. Anders zou het botsen met Pechtold. Oepsie.

kloopindeslootjijook | 11-02-18 | 12:08

En hoe die VVD-vriend denkt de FvD van het bord te spelen? Is het niet eerder dat de VVD zichzelf van het bord speelt door zulke grote gaten op rechts te laten vallen?

Als de VVD gewoon zich had ingezet op echt liberalisme: Europese samenwerking, neutrale buitenlandpolitiek, vrijhandel op basis van nationale lokale regels, zónder superstaat of extra laag overheid, een doordacht immigratiebeleid waarbij alleen mensen worden toegelaten die bijdragen, hun eigen kosten betalen en gelijke vrijheden en rechten voor man, vrouw, minderheden en andersdenkenden onderschrijven, stevige proportionele aanpak van criminaliteit en problemen met niet-integrerende minderheden, wellicht waren dan de PVV en FvD nooit ontstaan en was de VVD veel groter geweest. Mits ze zich ook aan die principes had gehouden en niet alles als wisselgeld zag om maar aan de macht te kunnen lurken.

Nu is het imago van de VVD in mijn ogen vooral een clubje rijke mensen dat disproportioneel veel corrupte types aantrekt, alles doet voor de EU, feitelijk niets doet tegen gelukszoekers of massamigratie, weinig principes toont als het gaat om uitmelken van de burgers met steeds hogere lasten en gesmijt met subsidies en nauwelijks protesteert tegen minderheden onder minderheden die arrogant eisen dat hun gastheer zich moet aanpassen aan hún overgevoeligheden.

Wol | 11-02-18 | 12:07 | 6

@botbot dat is wel erg bot

Breinbrouwsels | 12-02-18 | 10:11

@onnosel
We zijn al een stuk opgeschoten. Nu handelen ze al onder een andere partijnaam, geven andermans vermeende boeken uit op eigen naam en gebruiken halvezolige verhalen over ontmoetingen met Poetin met bijbehorend luistervinken alsof ze het zelf waren. Hoe heet zoiets toch? Münchhausen by proxy?

Breinbrouwsels | 12-02-18 | 10:15

@onnosel
Kan ook gewoon Münchhausensyndroom zijn. En dan niet als privéaangelegenheid maar met de complete partij.

Breinbrouwsels | 12-02-18 | 10:23
▼ 3 antwoorden verborgen

Leuk die hyperlink van artikel TPO over dat homo zijn een zonde is. Meteen bol.com adv. Dat je Koran kan bestellen.

franck7020 | 11-02-18 | 12:06

Overigens is de hele discussie omtrent IQ, beschavingsnivo en geschiktheid voor politieke keuzes een van de meest achterlijke discussies die ooit heeft plaatsgevonden in Nederland.
.
Beschaving, politiek, inrichting van samenleving en gedrag dat leidt tot kunnen samenleving gaat over zoveel meer dan intellect. Dat gaat over levenservaring, persoonlijke spiritualiteit, overtuigingen en filosofie, zelfdiscipline en mindset.
.
Dat vooral heugopgeleiden zulks aanvoeren zegt alles over de staat van ons onderwijs en opvoedingsvaardigheden. Maar dat terzijde.
.
Nederland heeft inmiddels een achterlijke “denk & debatcultuur” Bij de “Glas halfvol” benadering zou ik zeggen dat dit iets is wat onze allen verbind. Deze achterlijke houding is over het hele politieke spectrum terug te vinden. Een idocracy zou een mooie nieuwe staatsvorm voor ons zijn.
.
Ik ben overigens gezegend met een hoog IQ dus het heeft eigenlijk geen zin om tegen mijn wijsheden in te gaan. Zou een nogal assymmetrische poging zijn die gedoemd is te mislukken. Alleen tokkies, xenofoben en fascisten doen dat.

Parel van het Zuiden | 11-02-18 | 12:03 | 3

Een goed punt maken om vervolgens op dezelfde drogredelijke gronden je eigen punt te verabsoluteren. Intellectuele capaciteiten garanderen nooit je gelijk, hoogstens de kwaliteit van je argumentatie.

Wasabi92 | 11-02-18 | 12:07

Een hoog IQ? dat valt uit uw plemsels niet op te maken.

botbot | 11-02-18 | 12:35

er is niemand die bezwaar maakt als je stelt dat donkergekleurde mensen beter rythmische aanleg hebben, wat voordelen geeft bij beoefenen van dans en maken van muziek .
ook zal niemand bezwaar maken als je tot onderzoek komt dat spiermassa bij donkere mensen gemiddeld genomen ook beter ontwikkelt is
ook geen probleem om te stellen dat mannelijk geslachtsoorgaan van zwarte mensen gemiddeld genomen groter is als blanke .
Iedereen ziet dat er verschillen zijn tussen blanken , Aziaten , en donkergekleurde , maar o wee als je een eigenschap onderzoekt waarbij de donker gekleurde medemens gemiddeld genomen lager scoort als blank of Aziaat ..
uiteraard als het wetenschap is , zou je ook vervolg onderzoek verwachten bij onderzoeksresultaten

sparrow | 11-02-18 | 12:50

Het debat was een farce. Landelijke politiek moet met zijn fikken afblijven van de lokale verkiezingen en ze niet aangrijpen om een karaktermoord op een politiek randfiguurtje te plegen. Je zou Baudet het bijna gaan gunnen dat hij hiermee alleen maar vooruit wordt geholpen (als het niet een domme edgelord was geweest).

Wasabi92 | 11-02-18 | 12:02

Onderstaand stukje is uit een artikel op de website: "opiniez" en verduidelijkt wat er aan de hand is.

"Het FvD heeft geen racistisch beleidspunt in zijn verkiezingsprogram staan en gebruikt evenmin ras of IQ als issue in de beraadslagingen in de Tweede Kamer. Maar dat maakt helemaal niet uit! D66 en kornuiten laten gewoon elke keer de racistische bel rinkelen zodra Baudet in beeld komt. Dit doen zij bewust en doordacht met u als kiezer en televisiekijker.

U gaat onbewust een associatie vormen in de hersenen. U hoeft straks maar ‘Baudet’ of ‘Forum voor Democratie’ te horen en het eerste wat u denkt is: racisme! U wordt dan al een beetje misselijk zonder dat Ollongren of Pechtold racisme roepen. U bent dan perfect geconditioneerd en Baudet is vogelvrij verklaard."

Kaskensj | 11-02-18 | 12:02 | 3

Daarom hebben ze volkomen gelijk met de aangifte tegen laster en smaad. D66 komt kennelijk overal mee weg. Het MSM is hier debet aan.

lanexx | 11-02-18 | 12:26

Elke avond als pechie naar bed gaat, gaat hij op zijn knieën en bid dat er iemand opstaat met een wapen.

gsm | 11-02-18 | 12:27

En daarom is D66 een populistische partij die het vooral moet hebben van telkens maar weer inspelen op de onderbuikgevoelens van hun aanhang.

OverdaanDerOnderheid | 11-02-18 | 16:50

Nog maar een van ome Gerard Reve.; De nieuwe Facisten zullen zich anti-Facist noemen.
Leefde hij nog maar,hij had pulp gemaakt van die nitwits.

streknek | 11-02-18 | 12:01 | 2

Het citaat komt van Jaques Presser (o.a. auteur van Ondergang, de vervolging en verdelging van het nederlandse jodendom)

B. Randnetel | 11-02-18 | 12:16

De originele uitspraak is ooit gedaan door Winston Churchill.... De rest jatte het gewoon.

Ommezwaai | 11-02-18 | 14:42

Pechtold is by far de meest miezerige politicus van Nederland. De vleesgeworden lafheid.

Rest In Privacy | 11-02-18 | 12:00

Over IQ gesproken: laten we hopen dat de kiezer zo slim is D66 flink af te straffen voor de platvloerse campagne.

Simon_GS | 11-02-18 | 12:00 | 1

Ik ben bang van niet. Gisteren was de eerste campagnedag in het provinciestadje waar ondergetekende woont. Het is me een raadsel waarom, maar het was een tamelijk drukke bedoening bij het tentje van team Arrogander.
Ik weet niet wat ik moet stemmen voor de gemeenteraad. Er doen hier 9 partijen mee, waarvan er 6 te links voor me zijn. Dan heb je de SGP, geen optie, want religie. VVD, geen optie, want integriteit. Blijft er nog een lokale partij over, maar die hebben de laatste vier jaar ook niets van zich laten horen.

Rest In Privacy | 11-02-18 | 12:10

In het NRC stond een mooi stuk over ras en intelligentie. Helaas een tikkeltje tendentieus geschreven, maar wel verhelderend over wat en hoe je precies meet en welke conclusies je kan trekken: www.nrc.nl/nieuws/2018/02/09/intellig...

Diotima | 11-02-18 | 11:59 | 3

Er zijn altijd (heel veel) verschillen tussen mensen. Maar volgens de wetten zijn we allen gelijk.
Als we allemaal als juristen gaan praten zijn we allemaal gelijk?

Koos Knak | 11-02-18 | 12:29

Voor de wet zijn we allemaal gelijk. En de overheid moet gelijke gevallen gelijk behandelen.

Sierstrip | 11-02-18 | 13:19

Evolutie is gebaseerd op de noodzaak om als groep te kunnen overleven en voort te planten. Handigheid in intellectuele vaardigheden zoals de krijg of de daaraan verbonden industriele voortbrenging, schakelt de grote groepen domme doordouwers gemakkelijk uit. In de westerse landen is de selectie op intellect, schoonheid en geld al eeuwenlang gebruikelijk voor huwelijks- en zakenpartners. Dat zorgt ervoor dan nagenoeg alle grote geleerden, uitvindingen en bedrijven zich vooreerst in het westen concentreerden. Momenteel verzamelen zich grote massa's Indiers en Chinezen in campussen en inovatieve bedrijven. Typish is het wel dat de blanken, Indiers en Chinezen hierbij de leiding nemen en dat de "onterecht" minder slim genoemde bevolkingsgroepen hierin sterk achterblijven.

TriestGeval | 11-02-18 | 13:26

"How low must we go" voordat eindelijk het merendeel van de bevolking zegt "en nu is het genoeg" en weer een paar guillotines gaat opstellen op het Binnenhof.

Knoopsgat | 11-02-18 | 11:58

D’66 gaat komende verkiezingen heel veel verliezen in gemeentes. Pechtold heeft geen programma en zijn reactie over de nr zegt genoeg. Hekel aan homo’s door vrijheid van godsdienst. Knettergek dit land. Succes Amsterdam

franck7020 | 11-02-18 | 11:58

Meer in het algemeen is het probleem dat er een medium tweedeling is. Nrc lezers nemen nooit kennis van stukjes en zienswijzen als deze van Bassiehof. Men heeft heen idee. Men krijgt simpelweg onvoldoende bredere wereldbeeld binnen. Iedereen preekt voor eigen kerk. Dat is het ware pijnpunt. Meningen seggregatie.

Hufterst | 11-02-18 | 11:58 | 3

Precies dat.

Linkse allergie | 11-02-18 | 12:04

Goed punt. Betekent ook dat er voorlopig nog weinig zal veranderen. De meeste Nederlanders halen hun nieuws nog steeds van TV of de krant (of nu.nl, de grote samenvatter van TV- en krantennieuws).

DebraCadabra | 11-02-18 | 12:07

Overigens: ook voor niet-kroontjes zou mogelijheid tot editen een verbetering tbv het algemene goed zijn. Ik zie vaak pas bij tweede lezing m'n eigen typfouten.

Hufterst | 11-02-18 | 12:54

Baudet begrijpt de regels van het politieke buitenspel niet werkelijk.
-
Je moet A: een dikke huid hebben en B: niet de arrogantie hebben om volslagen onvoorbereid ten tonele te verschijnen en C: niet de naïviteit koesteren dat er in redelijkheid naar je geluisterd zal worden - want die ruimte krijg je niet..
-
Het is de oude talkshow truc: je wordt door keurige medewerksters uitgenodigd - in keurig net Nederlands. Vervolgens kom je opdagen, om ongebreideld de maat genomen alsook gelyncht te worden door andere 'gespreks'-deelnemers, zonder noemenswaardige sturing van de 'gespreks-'leider (mijn God, wat is die Baliekluiver slecht).
-
Baudet had kunnen weten dat hij in een omgeving terecht zou komen waar het publiek nu eens niet bestaat uit adorerende studentes en politieke avonturiers die hun kans ruken in een nieuwe partij.
-
Slecht voorbereid, niet sterk, geen debater, geen rust. Toch maar even in de leer bij Wilders.

bisbisbis | 11-02-18 | 11:58 | 7

@bisbisbis
Ik denk dat ome Theo inderdaad meer van dienst was geweest in dat kippenhok. Anderzijds kan ik Baudet niets kwalijk nemen. Na een week van tumult en gedemoniseer rondom zijn persoon leek het erop dat hij er behoorlijk doorheen zat. Hij straalde weinig energie uit en hij had moeite zijn woede in toom te houden. Iets wat ik me volledig voor kan stellen. En dan weten wij nog niet eens aan wat voor randmaatregelen hij op dit moment blootgesteld wordt.

Linkse allergie | 11-02-18 | 12:26

En zo is het.

Sierstrip | 11-02-18 | 13:21

Denk dat hij het druk heeft gehad met interne partijperikelen. Maar hij had het inderdaad beter kunnen voorbereiden.

Simon_GS | 11-02-18 | 14:12
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus kortom: als je bestaande verschillen tussen groepen mensen onderkent, ben je een racist. En als je racisme of homofobie onder bepaalde niet-blanke of religieuze groepen bekritiseert, ben je... een racist. Misschien kunnen ze Pechtold vervangen met een bot die vraagt "Wat stemt u?" en als je zegt FvD is het antwoord "racist!". Om feiten en argumenten gaat het immers niet, evenmin om daadwerkelijke officiële standpunten van de FvD.

Potsierlijk ook hoe Pechtold het uit z'n strot krijgt om terechte kritiek op een homofoob medepartijlid "demoniseren" te noemen. Niet doortastend stellen dat zij haar persoonlijke of religieuze mening over homo's vanuit liberale principes weliswaar mag houden, maar het partijstandpunt moet onderschrijven dat homo's gelijke rechten hebben waar niet aan getornd mag worden, op straffe van royering... Maar ja, een boze blanke man die een moslimvrouw uit de partij zet zal wel geen goede PR zijn, en daar draait het allemaal om kennelijk. Niet om inhoud, maar "hoe zal dit overkomen op de oppervlakkige, dankzij onze jarenlange propaganda door zelfs de schijn van racisme licht getriggerde kiezer". God verhoede dat je de kiezer informeert en overtuigt, desnoods met pijnlijke waarheden, in plaats van naar de mond praat en problemen laat voortwoekeren.

Terwijl het hier dus gaat om een verwijt dat feitelijk waar is, maar ondertussen zijn Oppertrol Ollongren smadelijke laster verspreidt over racisme van de partijleider of het programma van de FvD dat pertinent onwaar is. Deze klucht kan haast niet zotter. De hoeveelheid doelbewuste desinformatie die geproduceerd wordt door de grootste klagers over nepnieuws.

Wol | 11-02-18 | 11:58 | 2

Dat gedoe over rassenleer is geneuzel. Een paar losse opmerkingen van een paar partijleden hier en daar, maar iets waarvan Baudet moest weten dat het volkomen verdraaid en uit zijn verband gerukt terug in zijn smoel geworden zou worden. Kortom: niet handig. Want dan wordt je weer gevraagd om "afstand te nemen", het bekende debating-foefje waarmee de tegenstander jou woorden in de mond kan leggen, en je "damned if you do and damned if you don't" bent. Neemt Baudet afstand, dat spreekt hij zichzelf tegen, en stelt hij zich tegenover (weliswaar onbelangrijke) uitspraken van zijn partijleden op waarmee hij ze te kakken zet. Neemt hij geen afstand, dan staat de beschuldiging dat hij een vuile racist is.

Maar het is vreemd dat Baudet geen antwoord gaf op de vraag waarvan hij moest weten dat helemaal niemand hem ging stellen, omdat hij de onbenulligheid van deze kwestie zou onderstrepen. De vraag: als u den de uwen menen dat er een mogelijk verband tussen ras of cultuur en intelligentie is, wat gaat u - als partij, als volksvertegenwoordiger - daar dan mee doen in uw beleid en wetsvoorstellen?

Muxje | 11-02-18 | 12:12

Het hele potsierlijke is dat als je statistische verschillen noemt tussen bevolkingsgroepen als mogelijke verklaring voor het verschil in salariëring en succes op de arbeidsmarkt, dan ben je een racist. Maar als je diezelfde statistiek gebruikt om bijscholing, remedial teaching, extra begeleiding en heel veel maatschappelijk werk op te tuigen om die zwakkere groepen te ondersteunen (met als doel dat ze gelijk worden, iedereen moet in de blauwe overall passen), dan is het gebruik van de statistiek helemaal in orde.
Het verwijt is dat FvD, in casu Yernaz, discrimineert en dat verschillen tussen bevolkingsgroepen geen consequenties mogen hebben in beleid(svoorstellen), maar dat is nu juist exact wat de overheid al tientallen jaren doet, wat al sinds mensenheugenis ook het beleid is van voornamelijk PvdA, GL, VVD, CDA én D66 (die daar vroeger heus wars van was).
De hypocrisie is stuitend. Bij die partijen wordt (met de beste bedoelingen... vast) al jaren gekeken naar afkomst, kleurtje, religie en alles wat discriminerend is, om gericht beleid op te maken.
Dat is het enige verwijt dat je Thierry kan maken, dat hij het deugvolk dát niet voor de voeten wierp op het moment dat er op hem werd ingehakt. Maar ja... moet je ook maar net paraat hebben natuurlijk op het moment suprême.

Stormageddon | 11-02-18 | 12:26

.. een zekere isabelle...

Jan Boule | 11-02-18 | 11:57

Ramautarsing had er zelf moeten staan, net zoals anderen van de gemeenteraad-kandidaten. Nu heeft de landelijke politiek deze vergadering misbruikt.
Het had moeten gaan over andere onderwerpen die specifiek over Amsterdam gaan en die er toe doen. Het was niet meer dan een hoop geharrewar en gebrul en waterpolo-onder-water-duwen en mensen niet laten uitpraten, maar weinig wol. Hebben we dus helemaal niets aan. De FvD is daarom indirect er beter uitgekomen dan Klaver denkt. En probeer eens op inhoud te scoren Pechtold, de volgende keer. Als je durft.

kloopindeslootjijook | 11-02-18 | 11:57 | 1

Het was een debat voor de landelijke leiders. De VVD wilde een nr.2 sturen omdat Klaas naar de kroeg moest, maar dat mocht ook niet. De enig verkiesbare op het podium was Thierry, die staat op de lijst in Amsterdam.

Stormageddon | 11-02-18 | 12:30

Tijdens de Honderdjarige Oorlog , 1336-1456 richtten de Engelsen verwoestingen aan in westen van Frankrijk. De troepen van Eduard , ook wel de Black Prince geheten verwoestten kerken en kloosters , plunderden en verkrachtten erop los. De Franse adel werd bij Crécy uitgemoord. Toch bleven de Fransen trachten het hoofd te bieden aan de bezetters. Thierry la Fronde ( een wapen dat koning David al gebruikte ) kreeg de sympathie van talloze edellieden en .. vrouwen onder wie niet Annabelle maar een zekere teIsabelle. Thierry la Fronde leefde te kort om het einde van de oorlog mee te maken maar groeide in zijn rol als weerstandbieder tegen de toenmalige heersende klasse. Wellicht en hopelijk groeit Baudet in zijn rol om het huidige hovaardige gespuis , D66, GL , NPO en , RTL overtuigend en zelfverzekerd weerwoord te gaan bieden.

Jan Boule | 11-02-18 | 11:56 | 3

U lang gemist!

B. Randnetel | 11-02-18 | 12:09

Mooi

bigstone | 11-02-18 | 13:01

Thierry de Slingeraar!!!!! Toch? De serie uit de jaren 60 was op die persoon gebaseerd, is me verteld als kind.
Ineens herkende ik de naam Thierry la Fronde, opborrelend uit het geheugen. Ik ben van '61 dus nog een kind toen de serie werd uitgezonden.
Ojee nog meer herinneringen: Johan en de Alverman, Sebastien et Belle, Kapitein Zeppos... zucht dat waren mooie tijden voor een kind om bij televisie weg te dromen, alles liep altijd goed af.
Ja Thierry tegen 'het hovaardig gespuis'
Ik heb een echte slinger, verstopt in een kast, en ben stenenverzamelaar, dus het huis ligt bezaaid met halfedelstenen.... eens kijken of ik een blikje kan raken, daaraan ook geen gebrek met een verzameling van 350 verschillende colablikjes.
Dit debat leek eerder een horrorshow met de vampirische bloeddoorlopen ogen van een gemene waanzinnig machtsgeile enge sPechtvogel.... nu maar stoppen anders slaap ik er vannacht weer zo slecht van.

kleurdoosje | 11-02-18 | 14:51

Of naar Jernaz. Ik ywijfel nog.

D. G. Narrator | 11-02-18 | 11:56

Ik ben nog steeds piswoest na het zien van het debat. Het maakt zo pijnlijk duidelijk hoe de kaarten verdeeld zijn en dat we geen schijn van kans maken. We leven gewoon in een dictatuur alleen realiseren we ons dat nog niet.

Linkse allergie | 11-02-18 | 11:56 | 3

ja,een rechtse dictatuur

drfiets | 11-02-18 | 12:03

Buitenhof is het met je eens.

gato | 11-02-18 | 12:46

@drfiets | 11-02-18 | 12:03
idioot

jonckheer | 11-02-18 | 13:24

In de Balie werd geen debat gevoerd maar de politici mochten om de beurt reageren op voorgekauwde stellingen, wat neerkwam op elkaar proberen te overschreeuwen met hun ingestudeerde verhalen. De gespreksleider probeerde mensen weer af te kappen en verhinderde op die manier een echt gesprek, door de rare tijdsdruk, die per definitie een goed debat in de weg staat. Ik heb echt geprobeerd om te kijken/luisteren, maar na 10 minuten heb ik het uitgezet, want ik heb nog geen zin in een maagzweer of hartaanval van woede.

Eén ding is zeker. Mijn Amsterdamse stem gaat naar Annabel Nanninga en het Forum voor Democratie.

D. G. Narrator | 11-02-18 | 11:55

Hoe laag ben je als volksvertegenwoordiger wel niet gezakt wanneer je jezelf zo te kakken zet.

normanius | 11-02-18 | 11:55

Ach,het woord "racist" betekent niets meer,maar 'Hij of zij die het schaamteloos met ons oneens is". Gerard Reve

streknek | 11-02-18 | 11:54

Zo is Nederland geworden. Decennia, gedomineerd door een klein clubje cultuur-marxisten en zelf verheerlijking van de zogenaamde deugende. Ten minste daar zijn zijzelf erg van overtuigd. Neem nu Arrogander Pechgold. Een omhoog gevallen veilingmeester. Dit tot zijn eigen verbazing nog volgers kreeg, bij de D'66. Dit staat nu voor Ondemocraten '66. Hij ziet de splinters in anderen hun ogen, maar ziet niet de balk in zijn eigen ogen. Dat lukt ook niet als je een narcist bent. Jesse Klaver, is een marionet van het partijbestuur die hem om electoraal gewin als marketing instrument op het schild hebben gehesen. Ook Jesse is er zelf in gaan geloven en gaat zelfs zo ver dat hij denkt, de Nederlandse Obama te zijn. Tot slot hebben we nog een alles weglachende minister-president die nauwelijks meer serieus is te nemen en zijn eigen carrière al in het verschiet ziet liggen, in het megalomane project Europa waar allen, zich zelf verrijkende mensen der aarde een plekje willen hebben. Want only the money, talks. De wereld is opgedeeld in drie helften, een kleine laag die zoveel geld en macht heeft die alles kunnen beinvloeden en manipuleren. Dan een hele grote middenlaag die door hard werken het hoofd boven water kunnen houden en de onderste laag bijt op een houtje. De Overheid zorgt er net voor dat hun neuzen bij het water blijven. Een volksopstand wil men niet dus houd deze mensen in leven. Forum voor Democratie is een directe bedreiging voor deze lieden en dus zullen zij te vuur en te zwaard bestreden moeten worden. Koekoek, Jan Maat, Fortuyn, Wilders en nu Baudet, allen moeten figuurlijk en soms letterlijk (Fortuyn) geëlimineerd worden. Tot dat ................

De Evangelist | 11-02-18 | 11:53 | 3

Of je bedoelt Jan Rap en z'n Maat of Hans Janmaat. Voor de rest helemaal mee eens.

Knoopsgat | 11-02-18 | 12:01

Totdat wát? Totdat u in dubbel zo lange tegels tegels reaguurt vanaf uw veilige IKEA bureaustoel in de aanname dat er iets zal veranderen als u uw ongenoegen op een weblog spuit?
-
Wat suggeréért u nu met puntjes? Dat u morgen de straat op gaat om de zaak even recht te zetten? Dat u boven op de barricades zult staan? dat u de Molotov-cocktaisl alvast koud hebt gezet? Of dat u vanaf diezelfde bureaustoel voor uw scherm met bier en chips gaat zitten toekijken hoe anderen de kolen uit het vuur halen?
-
Totdat wát, oh gij straatprediker?

bisbisbis | 11-02-18 | 12:05

@bisbisbis: zullen we beginnen met kastanjes i.p.v. kolen?

Zqwiqly | 11-02-18 | 13:57

Als de stelling van de meerderheid van de aanwezigen klopt en iedereen even slim is, dan is het vreemd dat deze mensen miljoenen aan ontwikkelingshulp overmaken aan volkeren die volgens de letter minimaal gelijk ontwikkeld zouden moeten zijn. Wellicht is ontwokelingshulp een beter initiatief voor dit groepje.

ArtikelKaas | 11-02-18 | 11:53

Zo in Buitenhof over de aard van het politiek debat met Ellian en Brenninkmeijer.

Simon_GS | 11-02-18 | 11:53

Alexander Penthouse deugt niet. Het doet me denken aan een groepje jongens die op het schoolplein iemand in elkaar slaan. ALexander staat achteraan, jut wat op. Als het slachtoffer op de grond ligt en niet meer beweegt, komt Alexander naar voren en geeft een schop met de punt van zijn schoen. Hij voelt zich gelukkig.

Rest In Privacy | 11-02-18 | 11:53 | 2

Voor zo'n figuur zie ik hem ook aan. Er heeft vast wel een reaguurder bij dat stuk ongedierte in de klas gezeten die kan vertellen wie Alexander Penthouse Kechtold echt is.

Bijtendehond | 11-02-18 | 12:28

Hoe dan ook, politiek verworden tot een vals spel van strebers.

Ernst Oosters8389 | 11-02-18 | 13:16

Overigens, zoek de overeenkomsten met 17 jaar terug. Toen was het Rosenmöller en Thom de Graaf versus Fortuyn. Zelfde krampachtige psychose. ben heel benieuwd hoe men tijdens de volgende landelijke verkiezingen zowel de pvv als fvd denkt te kunnen ''uitsluiten''.

Chemokar | 11-02-18 | 11:52

Goed dat Jesse afstand neemt van RaRa-mensen. Dat is wel eens anders geweest bij Groenlinks fractievoorzitters...

Parel van het Zuiden | 11-02-18 | 11:52 | 3

Hij neemt daar alleen fysieke afstand van, zodat hij niet op de foto komt naast dat tuig. Puur en alleen om het Harry van Bomgordel-effect te voorkomen, zelfs voor extreemGroenlinks tuig dodelijk. Want extreemGroenlinks tuig is een minderheid die het moet hebben van heel veel stemmen van heel erg naïeve mensen, die je NOOIT wakker moet maken.

Jan Passant mk2 | 11-02-18 | 12:01

Thierry nodigde Klaver uit om gezamenlijk een antiracisme-event te organiseren. En toen gaf Klavertje ineens niet thuis. Thierry 5 reten. De rest, zoals gezegd, bassies dikke witte behind.

vanBarchum | 11-02-18 | 12:11

Jesse neemt geen millimeter afstand van RARA kijk maar eens wie zijn campagnestrateeg is en die bij de uitslag van de verkiezingen op het podium werd gehesen. Namelijk Wijnand Duyvendak de bekendste terrorist uit Nederland. Daarbovenop beschuldigt Klaver samen met Pechtold, Thierry Baudet van uitspraken die niet gezegd zijn en waar door hun voor electoraal gewin verkeerde insinuaties aan verbonden worden. Dat heet demoniseren.

Beroep = Boerenlul | 11-02-18 | 14:13

Kijk naar Zuid-Afrika en je weet waarom we maar eens eerlijk moeten zijn over IQ. Wanneer je het niet erkend blijven die landen in Afrika de speelbal van idioten. zwarte idioten dus. Wat je niet erkend kan je niet aanpakken. Wegkijken = Moord!

Mark_D_NL | 11-02-18 | 11:51

door verschillen in IQ te ontkennen, kijken ze weg voor maatschappelijke problemen. Het is beter om te kijken waarom er verschillen zijn. In veel derde wereld landen zal bijvoorbeeld de scholing erg laag zijn. Dan is het juist goed om de oorzaken aan te pakken en proberen de landen naar een hoger niveau te brengen door het IQ te verhogen.

yeps | 11-02-18 | 11:51 | 1

Ja maar, ho wacht effe he, niet van mijn belastingcenten. Die zijn niet bedoeld voor het ontwikkelen van andere landen.

TisNieZoMoeilijk | 11-02-18 | 12:36

Alleen Baudet was degene waar je nog respect voor kan hebben, de rest discrimineerd het hele land al tientallen jaren. Het volk krijgt de boekhouding van de gemeenten NIET te zien ,zodat het volk weet wat er met hun geld gebeurd.
Het EERLIJKE nederland.[graaicultuur]

brandewijntje | 11-02-18 | 11:51

Ooit was ik een trotse Nederlander.
Nu strijk ik witte puntmutsen op mijn vrije zondagmorgen, want wat wit is dat moet wit blijven.
Behalve toiletpapier, waarom is er alleen wit toiletpapier?
Racisten

geenstijlsteengeil | 11-02-18 | 11:50 | 2

Hmm welke merk strijkijzer gebruik je ? Krijg die plooien bovenaan de muts zo slecht netjes. Alvast bedankt !

Femina-odium | 11-02-18 | 11:56

Er is ook van dat grijze toiletpapier. Oftewel een kladbok op rol.

Bijtendehond | 11-02-18 | 12:26

Als je zegt dat mensen met spleetogen gemiddeld genomen tot het slimste ras behoren is dat opeens geen racisme. Althans dan is het niet erg of zo.

Halal gehaktbal | 11-02-18 | 11:50 | 1

Dat zei Ramautarsing ook in het interview waar men zich zo druk om maakt dus blijkbaar wél heel erg.

Simon_GS | 11-02-18 | 11:57

Over punt 2: is het niet zo dat GroenLinks Amsterdam met die demoniseer-demo meedoet, niet de landelijke vereniging? Wat natuurlijk een flauwe smoes is om zowel daar aanwezig te zijn en afstand te kunnen nemen. Ik kreeg overigens van de Piraten eenzelfde antwoord: de partij staat niet achter het manifesto van die demo; deelname is op eigen titel van de Amsterdamse afdeling, en de website van Comité 21. Maart verzuimde dat te vermelden.

Muxje | 11-02-18 | 11:50

pechie en ollo demonizeren Wilders en Baudet als er iets ergs gebeurd zoals bij Pim staan pechie en ollo geschokt bij de npo pechie heeft zelfs traantjes. Maar de avond is er volop feest in huize Pechie hij danst met ollo onder het roepen hoera hoera er is er een doodhoera hoera.

gsm | 11-02-18 | 11:49 | 3

Googlet u eens "de zittende politicus komrij" en lees uw plempsel op rijm terug. Zal m hier niet posten want ik heb geen kroontje en geen zin in gejoris

Hufterst | 11-02-18 | 11:55

Dat gedicht is te treffend om niet te plaatsen.
Gedicht van Gerrit Komrij:

De zittende politicus

Hij heeft nog nooit gedanst. Hij kent zijn doel.
Nog nooit is op zijn vale klerkensmoel
Zomaar een lach verschenen, maar die nacht,
Nadat de gek de nar had omgebracht,
Kroop hij zijn bed uit, glimmend van de pret,
En maakte onbespied een pirouette.
Dank, dank, riep hij, het monster is geveld.
Hij oefende het woord 'geschokt' voor morgen
En sliep als twintig ossen kunnen slapen.
Straks is hij, voor de camera, vol zorgen.
Natuurlijk is hij zwaar tegen geweld.
Daar klinkt verdomd weer zijn belegen lied.
Hij loopt op straat, ondraaglijk rechtschapen,
En ziet nog steeds het echte monster niet.

Rest In Privacy | 11-02-18 | 13:12

Hufterst, een kroontje voorkomt helaas geen gejoris.
Ik zou me anders beslist wat explicieter uitlaten over schlemielen als Katjakech, Penthouse of een Rotte.
Maar dat doe ik dus niet!

BosrandDirk | 11-02-18 | 13:36

Alle westerse samenlevingen gaan gebukt onder een knellende politieke armoede. Wie daarin kleur en nieuwe ideeën probeert te brengen wordt keihard aangevallen door de gevestigde ondemocratische macht.

Zelfs in Nederland is daarbij al geschoten. Niet de laatste keer, als je dat dampende volksgericht ziet dat het schoftentuig samen met hun enforcers van de straat opvoeren in hun poging 1 kleine partij te smoren. Uit angst dat de boodschap de slapende burgers zal wekken. Zwetende doodsangst, kijk maar naar die kwaadaardige schurk met zijn penthouse.

Jan Passant mk2 | 11-02-18 | 11:48

Thierry deed, los van dit incident, volkomen normaal de hele avond. Het was niet dat er sprake was van het ene genante moment na het andere. Die gast kan er amper normaal staan zonder een instagram pose aan te nemen.
Dat de rest volkomen kut is betekent nog niet dat jezelf daar moet neerzetten als verwende kleuter. Dat leidt alleen af van de echte onderwerpen en los daarvan heeft iemand iets van plannen vernomen? Of was het gewoon show? En wat hebben LANDELIJKE lijsttrekkers met Amsterdam te maken? Is die vraag al gesteld? Jongens... Dit is een freakshow, meer niet. En degene die het raarst doet krijgt de meeste aandacht. Wees er maar trots op...

Mocro070 | 11-02-18 | 11:47 | 1

Thierry is geen massaproduct uit de Politici-fabriek. Dus gedraagt hij zich anders als al dat van de lopende band gerolde "Made in China" prullaria.

Geen reden om hem daarom maar stuk te maken. Bijna niemand is een keiharde straatvechter als Trump, die zelfs de meest zware aanvallen onder de gordel weet af te weren en met een soortgelijke tegenaanval afslaat.

Thierry is een aardige man - en dat wordt zijn ondergang.

Jan Passant mk2 | 11-02-18 | 11:54

Het enige juiste is: Heeft Pechtold wetenschappelijk bewijs dat IQ over de hele wereld hetzelfde is?

omanders | 11-02-18 | 11:47 | 3

Klaver heeft een veel mindere IQ als Rutte en Pechie weer een stuk minder dan Klaver

gsm | 11-02-18 | 11:54

Zelfs dat is irrelevant.
De woorden van Yernaz zijn extreem uit de context getrokken.

Het ging niet over welk volkje nou het hoogste IQ heeft; het ging er over dat de mythe over "discriminatie op de arbeidsmarkt" achterhaalde onzin is. Als er zoveel "talentvolle allochtonen" werkloos zouden zijn, dan zou dat een goudmijn zijn voor de eerste de beste werkgever die niet discrimineert. Maar die goudmijn bestaat niet, en volgens Yernaz zit de verklaring van de hoge allochtone werkloosheid dus in hele andere zaken, zoals IQ.

Dandruff | 11-02-18 | 12:01

Nee, want emotie is het nieuwe wetenschappelijke argument dat wetenschap buiten de orde plaatst en het debat verhindert. "U bent een buitengewoon minderwaardig mens" zou voldoende argument moeten zijn om ongewenste politieke tegenstander te doen afdruipen. Ze op straat doodschieten kan noodzakelijk zijn maar maakt de burgers tijdelijk- maar toch onrustig.

Jan Passant mk2 | 11-02-18 | 12:11

Alexander Penthouse, niemand steunt hem nog, bij zijn tweets staan alleen nog maar negatieve reacties. Er is een lijn tussen D66 en AFA. Het laatste dat zou moeten gebeuren is dat deze directieve debiel BM van amsterdam wordt!

Einde van de Domheid | 11-02-18 | 11:44 | 2

Acher ook een lekkere jongen heeft een mes in de rug bij een partijgenoot van p.v.a in de rug gestoken.

gsm | 11-02-18 | 11:58

Bij wie bedoel je?

Einde van de Domheid | 11-02-18 | 14:23

Ome Theo, zei Pechtold dat echt. Wat een minkukel, een advocaat als een Ome Theo neerzetten, Ik neem aan dat Hiddema hierop terug komt. Dit is net als vreemde mensen opaatje zeggen tegen oude mensen, Schande.

gato | 11-02-18 | 11:42 | 7

Een veilingmeester over een échte meester ... (en dan moeten we ons nog afvragen of het niet toch vijlingmeester in een nagelstudio was)

Cynevisie | 11-02-18 | 12:11

Een schaamteloze vertoning door de boven ons gestelden.
Wordt het geen tijd voor de opheffingsverkoop?
Mijn gekromde tenen en samengeknepen billen schieten tegenwoordig in een permanente kramp van zoveel idiotie.

Ernst Oosters8389 | 11-02-18 | 12:52

Als ik Hiddema was zou ik Pechtold voortaan aanspreken als "mijn debiele neefje". Maar daar zal hij wel te beleefd voor zijn!

broodje gezond | 11-02-18 | 13:04
▼ 4 antwoorden verborgen

“En de ontbrekende fractievoorzitter was natuurlijk Klaas Dijkhoff die sowieso van toedelokie en wij zijn pleite is, wegens stuk in de kraag zuipen in benedenrivierengebied met mal taaltje.”
Waarschijnlijk de enige die zijn tijd wél goed besteed heeft.
Deze “discussie” was de naam niet waard en was gewoon een farce.

Rico Tampeloerus | 11-02-18 | 11:42 | 1

Ongelovelijk dat christelijke partijen met zo iemand als pechie wil samenwerken,maar waarschijnlijk doof en blind.

gsm | 11-02-18 | 12:02

Het ongelijk van Baudet c.s. is eenvoudig aan te tonen door het grote aantal Nobel prijzen vanuit het Afrikaanse continent. O wacht..

070 | 11-02-18 | 11:40 | 10

@beau van rtl | 11-02-18 | 12:12
Jouw post was ronduit racistisch terwijl je dat zelf niet door hebt en je nota bene zelf de deug anti-racist probeert uit te hangen.

B0bBer | 11-02-18 | 12:41

BObBer. Voor je alleen maar verder blijft janken tegen mij, zou het je sieren als je eerst eens fatsoenlijk antwoord gaf op de reactie vanWasabi92. Daarna mag je weer verder janken tegen mij.

beau van rtl | 11-02-18 | 13:31

@beau van rtl | 11-02-18 | 13:31
Niet zo op de ander leunen. Queer.

B0bBer | 11-02-18 | 14:21
▼ 7 antwoorden verborgen

D66 lokaal verschilt weinig van D66 landelijk. Werd door de lokale VVD uitbater van de mat geveegd tijdens een AT5 debat. Verder was de hele vertoning een soort politieke psychose gevoed door spindokters en applausmeters.

Chemokar | 11-02-18 | 11:40

Balie-Youri heeft inmiddels een aantal verkeerde keuzes gemaakt, iig bij sharia4, bij die radicale imam, en nu ook weer door een 'kandidaat voor de gemeenteraad' af te voeren tgv landelijke partijvoorzitters. On-amsterdam en ondebateerbaar slecht voor het debat!

Einde van de Domheid | 11-02-18 | 11:39

Kunnen we trouwens ophouden met de in de balie geetaleerde gespreksvorm onder de noemer “debat” te plaatsen?
.
Is verwarrend voor kinderen. Ruzie om knikkers moet dan ook debat genoemd worden.

Parel van het Zuiden | 11-02-18 | 11:38 | 1

Eens. Club debielen die niet weten wat debatteren is schreeuwen dat ze aan het debatteren zijn met allerlei racistische ondertonen.

tragic1911 | 11-02-18 | 11:40

Ik denk dat politiekcorrecten bewijzen dat de veronderstelling dat witten slimmer zijn schromelijk overdreven is...

Parel van het Zuiden | 11-02-18 | 11:34 | 2

Die is mooi!

ijsaartindeoven | 11-02-18 | 11:54

De witte politiek correcten, of de politiek correcten van kleur, of beiden? En waarom heeft wie de waarheid in pacht?

artie | 11-02-18 | 12:13

Geen racist wel een Ayn Rand volger.

Einde van de Domheid | 11-02-18 | 11:34 | 4

Ayn Rand de libertariërsgoeroe,die zo tegen de overheid was ,dat ze op haar oude dag toen ze geen cent meer had een uitkering van diezelfde overheid aannam.
''Hoewel haar boeken bleven verkopen, maakte Rand in de jaren 1970 gebruik van een soort leefloon en ziekteuitkering, twee soorten welvaartsprogramma waar ze op tegen was. Hiervoor ontving zij kritiek dat dit hypocriet zou zijn. Zelf beschouwde zij dit niet als een probleem, zolang men maar bleef pleiten voor de afschaffing ervan. "De slachtoffers [van socialistisch beleid] hoeven zichzelf niet als martelaar te pijnigen, naast het leed dat anderen hen hebben aangedaan; zij hoeven de rovers niet dubbel te laten profiteren, door hen het geld enkel te laten verdelen onder de parasieten die erom schreeuwden.''
nl.wikipedia.org/wiki/Ayn_Rand

pga | 11-02-18 | 12:04

en daar heeft Rand wel een punt.

Neta | 11-02-18 | 15:21

Neta | 11-02-18 | 15:21
Absoluut niet.

Cobalt bomb | 11-02-18 | 23:43
▼ 1 antwoord verborgen

Zo'n zielepiet die ramautarsing. Als in een circusact werd hij door Baudet op het podium geroepen om zijn kunstje te doen. Mensonterend , eigenlijk schandalig. Jerrie zou zijn excuus moeten aanbieden

beau van rtl | 11-02-18 | 11:33 | 8

Nee, beau van rtl, niet "iedereen is weer een racist." Jouw reactie hier is onversneden racistisch. En ook nog eens mieters dom. Maar blijf vooral naar de ander wijzen.

vanBarchum | 11-02-18 | 12:07

Ben je je kogels al aan het poetsen beau?

ijsaartindeoven | 11-02-18 | 12:08

Het was een mooi moment om de 'missing link' naar voren te halen.

Rest In Privacy | 11-02-18 | 13:00
▼ 5 antwoorden verborgen

Natuurlijk is er een verband tussen ras, cultuur en intelligentie.
En dat er wetenschappers zijn die daar onderzoek naar doen DAT is 'een zoektocht naar racisme'. Ik snap niet waarom dat Baudet in de schoenen moet worden geschoven.

In onze maatschappij wordt alles wat maar een beetje riekt naar racisme meteen verketterd maar discriminazie op grond van intellectualisme DAAR is niets mis mee. Het hele onderwijssysteem is er op gericht. Walgelijk is dat!

keestelpro | 11-02-18 | 11:32 | 3

Dus Kenianen die zo'n beetje alle marathon's winnen is ook racisme?

Er zijn verschillende kwaliteiten die ras-gebonden zijn. Fysiologische bouw is er één van. Gemiddeld IQ een ander. De eerste eigenschap mag wel benoemd worden, de tweede niet. Waarom in hemelsnaam niet??

Let wel: *gemiddeld* IQ. Er zijn binnen alle rassen uitschieters naar boven en naar beneden. "Gelijke kansen" betekent: Een Keniaan, Marokkaan of Somaliër met een IQ van 120 moet exact dezelfde plek op de maatschappelijke ladder kunnen bereiken als roomblanke Jan met datzelfde IQ. Dát is gelijkheid.

"Gelijke kansen" betekent niet: Iemand met een IQ van 80 net zoveel kans laten maken op een top-functie als iemand met een IQ van 120. Da's net zo absurd als eisen dat ik de marathon moet kunnen winnen van een Keniaan, en dat die Keniaan een racist is als hij me er niet langs laat.

marcoplarco | 11-02-18 | 12:02

pechie de slavendrijver en wij het Nederlands volk zijn de slaven van de eu.

gsm | 11-02-18 | 12:13

De kritiek en de manier waarop het debat wordt gevoerd doet alle bellen af gaan die tijdens de Amerikaanse verkiezingen erbij werden gehaald, nog even en een externe entiteit (naast Soros, maar daar hoor je de staatspropaganda niet over) zal er wel bij de haren bijgesleept worden.
 
Het zijn marxisten in vermomming, stuk voor stuk. Verdeel en heers, gelijkheid van uitkomst en voor de rest de discussie zo smal maar intensief mogelijk houden.
 
Ik overweeg het sterk om nu alsnog lid te worden van het FvD, de tyfus voor de hele regerende kliek. Misschien ook nog wat meer ouderwetse Amerikaanse verkiezing spotjes, vooral de hypocrisie van de gevestigde orde naar voren brengen en ze erop kapot nagelen.

HaatAth3ist | 11-02-18 | 12:48

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Batavia Casino. Hét online casino van Nederland
Online Casino | Online Casino | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland