achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – Homohatend D66, Ramautarsing (FvD) en mijn witte woke behind over het Balie-debat

Ironie van de gebeurtenissen in De Balie vrijdagavond is natuurlijk dat in die Lieve Deughoofstad van de Wereld het uitgerekend witte mensen zonder agency waren (voornamelijk mannen!) die een person of colour het spreken onmogelijk maakten. Die bovendien naderhand doorgingen met whitesplainen alsof er niets gebeurd was. “Mijn woke witte  behind!”, virtue signalde een getriggerde Bassiehof in zijn safe spaced salon. “Dit is postkolonialisme op z’n slechtst, een typische whitey dominated offense! Schande!”

Natuurlijk, Alexander Pechtold was lekker aan het zuigen met z’n ‘ome Theo ’ en het was voor de politieke junkie een mooi spektakel om te zien, vooral toen lijdend voorwerp  Yernaz Ramautarsing het podium opliep. Maar in de kern deugde het niet. De aanleiding voor het incident was een eerdere uitspraak van de nummer 2 op de lijst van Forum voor Democratie in Amsterdam. Die dus als verkiesbare in de zaal zat. Waar een debat werd gehouden over de gemeenteraadsverkiezingen waar hij aan deelneemt. Een debat waarin landelijke politieke leiders hem persoonlijk aanvielen. Maar Ramautarsing mocht dus niet reageren. In zijn eigen stad. 

Extra verdrietig is dat Pechtold Baudet cum suis wel durft aan te vallen in een Amsterdams debatcentrum in een aan tijdnood gekluisterd programma maar niet in de Nationale Vergaderzaal.  Want daar blokkeerden de sociaal-liberalen afgelopen week een debat over dat vermeende racisme van Forum voor Democratie. Ook dat deugt niet. D66 is sinds het najaar Forum voor Democratie aan het aanvallen maar wanneer puntje bij paaltje komt is het van toedeledokie en wij zijn pleite. Kajsa Ollongren valt Forum voor Democratie aan maar wanneer puntje bij paaltje komt is het van toedelokie en wij zijn pleite en dan gaat ze snel verder met respectabele media beschuldigen van nepnieuws.  

En de ontbrekende fractievoorzitter was natuurlijk Klaas Dijkhoff die sowieso van toedelokie en wij zijn pleite is, wegens stuk in de kraag zuipen in benedenrivierengebied met mal taaltje.

De VVD durft werkelijk niet in debat met Forum voor Democratie. Begrijpelijk, want de liberalen weten ook wel dat lokaal lijsttrekker Eric ‘Hoe meer asielzoekers, hoe beter’ van der Burg het gaat afleggen tegen Annabel Nanninga en haar wild thundering herd. Waarschijnlijk de reden waarom er nog steeds geen echt één op één debat is geweest. Leuk hoor die debatjes met GroenLinksers maar de VVD gaat de confrontatie met de grootste uitdager FvD nog steeds uit de weg. Een prominent VVD’er liet zich onlangs in mijn omgeving ontvallen: “We moeten Baudet van het bord spelen, we weten alleen niet hoe.” En daarom mag Klaas Dijkhoff binnenkort dus zonder noemenswaardige tegenstand aanschuiven bij College Tour. U weet wel, waar maffioos Willem Holleeder destijds zo kritisch *kuch* ondervraagd werd.

En zo zijn de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam in de greep van geïnstitutionaliseerde lafheid en kwaadaardigheid geraakt. Vicepremier Hugo de Jonge (CDA) onderstreepte vrijdag op zijn wufte schoentjes - toen hij inviel voor minister-president Mark Rutte die in Zuid-Korea met de moedige vorst schaatsers aan het aanmoedigen is – de woorden van Ollongren over Forum voor Democratie. Hij vond de uitspraken van FvD (welke specificeerde hij niet) ‘volmaakt idioot’. En zo blijft het kabinet weloverwogen inrammen op de gemeenteraadsverkiezingen van Amsterdam. Als het CDA haar enige Amsterdamse zetel verliest weet u waarom.

Twee afsluitende opmerkingen aangaande het debat.  

1. Baudet sprak Pechtold aan op het Amsterdamse D66-raadslid Yassmine el Ksaihi dat homoseksualiteit als ‘een zonde’ ziet. “Demonisering”, weerwoordkwetterde Pechtold inhoudsloos en daar bleef het bij.

2. Jesse Klaver zei over de extreem-linkse gewelddadige AFA beweging, mede-organisator van de grote anti-Annabel Nanninga demonstratie op 21 maart waar GroenLinks ook aan meedoet: “Ik moet helemaal niks van die lui hebben. (-) Ik neem afstand van rare mensen.”

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

KIJK. Wouter de Winther SLOOPT Jan Paternotte

Voortijdig vertrek Ernst Kuipers (D66) blijft maar etteren

@Pritt Stift | 20-01-24 | 09:00 | 190 reacties

Volkskrant-columniste die jarenlang in Berlijn en Amsterdam woonde moet terug naar eigen dorp

Serious Request staat dit jaar geheel in het teken van de CAO-ramp bij dagbladen De Persgroep

@Ronaldo | 18-12-23 | 20:00 | 223 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.