Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Taboe als wapen

boetaboe

Toen het debat over de stijgende zorgkosten onze Scheveningse playboy in zijn gratis skybox te lang duurde, sprak de fractievoorzitter van D66 de woorden: "Ik heb nog wel een oplossing: voltooid leven". 

Een gedachte die ook aangekomen is bij de lokale D66 te Best, waar ze het leven van een student en kandidaat-gemeenteraadslid van Leefbaar Etten-Leur reeds voltooid vinden. 

De cultuur aan de top van de politieke kaste vind altijd zijn weg naar beneden. PvdA'er Marcel van Dam noemde Pim Fortuyn een buitengewoon minderwaardig mens. Vervolgens was het de linkse activist Volkert van der Graaf die met vijf kogels liet zien waar demonisering toe leidt. Wanneer het partijkartel het verliest op de inhoud, gaat men verder op de man.

Als Britt Dekker een hoop onzin vertelt over Chinezen, wordt er gelachen en geapplaudisseerd. Joden vormen 0,2% van de wereldbevolking en winnen 22% van de Nobelprijzen. Wanneer vastgesteld wordt dat de complete kopgroep van een marathon uit Kenia komt, dankzij een genetisch onderontwikkelde onderste kuitspier, denkt niemand aan discriminatie.

Wanneer u bovenstaande alinea leest over een positieve verschillen roept dat geen gevoelens op. Wanneer het een negatief verschil is, komt gelijk een nare smaak in de mond. Terwijl het om hetzelfde gegeven kan gaan. Het is niets meer is dan een koude vaststelling uit waarnemingen of wetenschappelijk onderzoek. Een Pavlovreactie die aantoont hoe diep politieke correctheid zit.

Hoewel mensen gelijkwaardig zijn en gelijke rechten hebben, zijn ze niet gelijk. Dat zou extreem saai zijn. Binnen Amsterdam willen de kartelpartijen niet in een coalitie met een partij waarvan de nummer twee op de lijst jaren geleden binnen een wetenschappelijk debat heeft aangehaald dat rassen qua intelligentie verschillen. 

Een uitspraak waarm ontdekker van DNA en Nobelprijswinnaar James D. Watson tien jaar geleden al over struikelde. Het kostte hem vele betrekkingen en onderzoeksmogelijkheden. Uiteindelijk veilde hij zijn Nobelprijs medaille om weer leuke dingen te kunnen doen. Zelfs de keurige Volkskrant ziet deze verschillen en schrijft er openlijk over. 

Karin Ollongren sommeerde Baudet afstand te nemen van die uitspraak. Afstand van wetenschappelijke resultaten. Als rassen gelijk waren, waren ze niet te onderscheiden, en bestonden die hokjes niet. Zoals de Amerikaanse senator Moynihan al zei, "you can have your own opinion, not your own facts." Toen Thierry niet slaafs reageerde ging ze helemaal los.

Er volgde een tirade over discriminatie, maar FvD heeft niemand ongelijk behandeld of achtergesteld op basis van ras, en stelt zulks ook niet voor. Erger nog, de minister vindt het al een taboe om te praten over rassen. Dat is een openlijke aanval op de VvMU, en beperkt eenzijdig het debat.

Binnen het politieke spectrum zaken taboe verklaren is een goedkope en makkelijke manier om het debat te slopen, daardoor eigenschappen niet in het beeld te hebben en dus als regent niet te hoeven kijken of bijsturen. Misschien dooft het vuurtje dan onder de Haagse kaasstolp netjes uit, in de samenleving broeit de veenbrand ongecontroleerd verder.

Henk Bres deed een uitspraak over drie mannen in een jurk die beesten martelden. Zijn uitspraak wordt breed uitgemeten, de context ontbreekt. De Partij van de Eenheid schrijft in reactie precies hetzelfde, maar dan met joden en daarover struikelt niemand. Antisemitisme is zo gewoon dat het niet opvalt, zeg iets over de islam en je hebt beveiliging nodig.

Ons weblog deed verslag van nepnieuws uit het Oostblok, schreef erbij dat het nepnieuws was, en staat daarom nog steeds op de zwarte lijst van de EU. Onder het mom van nepnieuws als nieuw taboe, verspreidt men nepnieuws over deze roze uithoek, om het taboe te maken.

Zwijgen is goud, spreken is zilver. De enige manier om echt zeker te weten niemand te kunnen kwetsen is niets te uiten. Dan wordt het stil. 

En zelfs dat is niet genoeg. Vrouwelijk schoon wordt geweerd uit de Formule1, darts en een museum. Dat ze hun mond houden is niet genoeg, ze moeten terug naar het aanrecht. Een soort beeldenstorm. Gaat straks ook de David van zijn sokkel? Moet de anatomie van de mens uit de publieke ruimte? Moet de mens uit de samenleving?

Straks allemaal in een blauwe overal? Net zoals in 1984 van George Orwell? Er lijkt wel een soort verplichting te ontstaan om vrouwen verhullend te laten kleden, of ze anders maar helemaal af te voeren. Pure discriminatie. Afgedwongen kledingvoorschriften die je alleen in sharialanden ziet. Is het toeval dat de ambitie van de Islamitische Staat, lijkt op de disputed areas uit hetzelfde boek?

In een soort zoektocht naar politieke correctheid en strijd tegen ongewenste toenadering, seksuele intimidatie en seksueel geweld wordt het kind met het badwater weggegooid. Seksueel getint kleden, flirten, genieten van aandacht, zien en gezien worden, het moet allemaal weg. Maar hoe moet dan de vonk overslaan? 

Wie had ooit gedacht dat de verlichting zou doven met de vrouw als taboe?

Reaguursels

Inloggen

Racisme als onderwerp is eigenlijk heel erg eh, saai.
Niet echt interessant dus. Echt niet.
Racisme bestaat, op wel drie niveaus van denken: 1e genotypisch; 2e fenotypisch; 3e sociaal maatschappelijk.
Genotypisch is immers allang feitelijk aangetoond, dat er verschil bestaat tussen de rassen, omdat de blanken voor zo'n 4% Neanderthaler-DNA hebben; en 'de negers' niet. En dat in het DNA van de Aziaten ook 'n deel DNA van de Denisova-mens is vermengd; en bij de negers en de blanken niet.
Fenotypisch is immers allang gebleken, pèr iedereen z'n eigen lichaam dus, dat de rassen echt verschillend reageren, vergelijkbaar met verschillende bloedgroepen. Dat blijkt o.a. bij transplantaties, waarbij de biologie blijkt, dat hoe dichter je qua ras en familie bij elkaar blijft, hoe beter er te transplanteren is. Omgekeerd geldt dus bij transplantaties, dat als de donor van 'n ander ras is dan de ontvanger, de ontvanger veel sterkere anti-afstotingsmedicijnen nodig heeft, en dat de negatieve bijwerkingen door die sterkere anti-afstotingsmedicijnen inhouden, dat er 'n sterk verhoogde kans ontstaat op kankers en andere complicaties. Het beste bij orgaantransplantaties is 'dus', racistisch te zijn, en blank aan blank te koppelen, alsook neger aan neger, en Aziaat aan Aziaat.
Sociaal-maatschappelijk is er de meeste ruis over 'racisme'. Wel of niet gemiddeld (!) hoger I.Q., met daarna discussie, of zo'n I.Q. wel goed te meten is.
Maar 'n hoog I.Q. is gelukkig zowel 'n voordeel als 'n nadeel (elk voordeel 'hep' z'n nadeel; echt waar, er is dus geen enkele reden jaloers te zijn op 'n hoog I.Q.)
Maar ook andere gemiddelde (!) verschillen tussen de rassen zijn wel te noemen; blanken zijn gemiddeld meer introvert gelaagd; en negers zijn gemiddeld meer expressief extravert.
Telkens denk ik, 'so what'(?), eigenschappen zijn alleen maar handig, als je die toevallig nodig hebt in je leven, en dat je 't dan ook toevallig kan.
Het hele racisme-debat doet mij denken aan de wetenschappelijke strijd tussen Galileo Galilei en de Inquisitie van de Rooms Katholieke kerk.
De toonbepalende kerk schreef 'politiek correct' voor, dat de zon rond de aarde draaide. Terwijl Galilei beschreef, dat de aarde rond de zon draaide.
En dat het wel vijf eeuwen duurde, voordat de kerk toegaf, vanuit de Bijbel fout te zitten qua feiten.
De huidige linkse kerk schrijft voor, 'dat er geen verschillen bestaan tussen de rassen; ook niet, als de feiten bewijzen, dat er wel verschillen bestaan tussen de rassen'.
D'66 is als de kerk die via minister Ollongren 't epistel van artikel 1 Grondwet blijft prevelen; 'er is geen verschil als ik dat maar blijf herhalen'. (en dat iedereen, die anders beweert, 'n vreselijke ketter is (lees racist en fascist) en dus discrimineert)
En Forum voor Democratie, maar vele anderen ook, begrijpen allang, dat de rassen verschillen hebben, maar dat die constatering nog geen vrijbrief betekent, om anderen uit te sluiten; *want racisme is saai*, en *over verschillen tussen rassen hoeft niemand zenuwachtig te worden*.
Het kerkje van D'66 zal nog wel 'n tijdje stokdoof blijven voor normaal racistisch onderscheid.

Der Paulie | 04-02-18 | 19:23
-weggejorist-
rmstock | 04-02-18 | 15:54

Over taboes gesproken: Mdme K.Ollongren maakt ophef over de hechte banden tussen haar adellijke familie en de Tsaristische familie rond Nicolaas II. Het is een publiek geheim dat de vrouw van Tsaar Nicolaas II, Alexandra Feodorovna, aan godsdienstwanen leed en daarin zwaar onder invloed stond van Grigori Raspoetin. Kwade tongen beweren, dat de Tsaritsa en Raspoetin een affaire hadden, maar veel aannemelijker is het om dat te vermoeden tussen Raspoetin en een gouvernante, die daarover niets bekend zou durven maken. OK, het kabinet Rutte III wordt nu zwaar beïnvloed door een Raspoetinka, die qua ongezeglijkheid en fanatisme (irrationeel geloof in nepverschijnselen) veel overeenkomsten vertoont met ... Die laatste Tsaar was trouwens een uitgesproken antisemiet. De grote Choraal synagoge (1893) van Sint Petersburg mocht gebouwd worden op een plek waar de Tsaar nooit van zijn leven langs zou rijden (en 10 bestaande synagogen moesten meteen gesloten worden). Dus als Mdme Kajsa goede sier wil maken met een foute familie, die pas in 1905 het parlament (de Doema) invoerde na een bloedig onderdrukte opstand, dan dient ze wel haar eigen label van 'progressief liberaal' in te leveren. "God, hoe pijnlijk en verdrietig" was de reactie van de wereldvreemde laatste Tsaar. Als er ergens een levend bewijs bestond van verstandelijk onvermogen, ja, debiliteit, dan was dat Nicolaas II.

Eeuwig..Op..Vakantie | 04-02-18 | 14:58 | 1

Hey, GS, krijgen zwitsals geen kroontje?

LuckyGirl | 04-02-18 | 22:26

""Wie had ooit gedacht dat de verlichting zou doven met de vrouw als taboe?""
@Feynman | 03-02-18 | 21:00
Nou begrijp ik dan eindelijk waarom Brussel bevolen heeft de grenzen af te schaffen en zo de moslim-zondvloed binnen te halen: dat is dus om de Verlichting via vrouwen-taboe (geen sexy kleding, meer hoofddoekjes, enz) te saboteren en de bevolking op die manier systematisch steeds meer monddood te maken.
En als "verlichters" als Thierry op staan dan weet het laffe kartel olv. hun Scheveningse Playboy66 niet hoe gauw ze hun spreekbuizen (Kasja Ollongren) moeten laten janken dat de "Verlichten" toch zulke racisten zijn.
En het domme naieve kiesvee trapt er natuurlijk (alweer) in
.

telelezer | 04-02-18 | 13:44 | 1

U neemt me de woorden uit de mond...

HypoPseudo | 04-02-18 | 14:54

Ik vermoed dat Katja O. stiekum (groeps?)verkrachtingsfantasieen heeft, door Echte, sterke, bebaarde patriarchale mannen. En tsja, die vind je alleen nog in akbarristan e.d.. Dus haal je die hierheen, onder het mom van inclusiviteit ofzo.

Maar je moet daarvoor natuurlijk nog steeds wel de steeds kleiner wordende groep Boze Blanke Mannen mond of anderszins dood maken.

Poekieman | 04-02-18 | 13:36

Je kan natuurlijk naar een verband tussen intelligentie en rassen kijken. Maar het verband tussen opleidingsniveau van de intelligentie van de ouders en intelligentie zal wel eens helderder kunnen zijn. En dan wat wil je er mee? Het is opmerkelijk dat uit de vele verbanden die de wetenschap heeft aangetoond Baudet nogal selectief is.

Gemak | 04-02-18 | 13:24

Rutte kan er niet meer omheen om afstand te nemen van de uitspraken van Ollongren.
De feeksnewsheks is veel te ver gegaan.
Geen excuus voor.

BosrandDirk | 04-02-18 | 12:29

Goed en onderbouwd stuk.
-
Schokkend de alinea met linkjes rondom Henk Bres (ben inmiddels wel wat gewend) is inderdaad het verschil in blijkbaar acceptabel anti-semitisme want islam, dus mag en de rauwe context van zijn tweet. Dit door een niet uitgesloten partij van de Eenheid. Zie linkje, ja dat zijn feiten. Terwijl iedere context en aanleiding ontbreekt is dit geen probleem voor de dubbele moraalridders van X66/PvdA/Gl.
Maar Henk Bres, jaaaaa dat is wel een probleem. Terwijl hier de context er wel toe doet! En de tweet dan in een volkomen ander licht komt te staan en nog te begrijpen is ook. Sterker nog als GroenLinksert zou je dit nog een milde uitspraak moeten vinden -daar komt ie- als je enigszins consequent bent!
-
De linkse kliek heeft er dan ook alle belang bij de media te domineren en selectief en onvolledig te berichten. Het is binnen NPO gelederen zo normaal, dat ze het zelf niet meer zien. Wel is er angst voor andere media, stel je toch voor dat je het nieuws niet meer kunt manipuleren en er ook feiten bij betrokken worden. Als er dan ook nog echte statistieken zouden volgen, ja dan is bodem onder de X66, GL, PvdA en zelfs de Duiste SPD onze Macron en ga maar door weggeslagen.
Daarom moet er europees niveau worden ingegrepen. Zo dat één van de prikkels zijn?

bananabanana | 04-02-18 | 11:55

Feynman schreef: "Binnen het politieke spectrum zaken taboe verklaren..." en ik bedenk me net dat dát juridisch gezien niet toegestaan kan worden wegens strijd met het vetbod op discriminatie op grond van 'political opinion' in artikel 14 EVRM (wat omgezet is in artikel 1 van de NLse grondwet en aldaar vertaald is met 'politieke gezindheid').

Rest mij 1 conclusie.
Kassa Ollongren discrimineert (o.g.v. politieke gezindheid).

gaffelbaard | 04-02-18 | 11:06 | 3

Ben het volledig met u eens, zie mijn tegel van 7:56.
Laten we een gestandaardiseerde aangifte op de politiebureautjes leggen.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 11:21

@Langshetrandje
Dat zal niemand doen want volgens 'de politiek' en 'de politie' zijn mensen zoals u en ik - op grond van onze politieke gezindheid- racisten en hebben daarom geen rechten. Ook niet van het doen van aangifte. En ligt die aangifte er toch, dan word ze geseponeerd door het OM.

gaffelbaard | 04-02-18 | 12:12

Wait, wut is dat kroontje?

Is dit nog nieuws? | 04-02-18 | 17:27

Ome Han heeft aan de overkant inmiddels ook een artikel geschreven. Kostelijk! Hij heeft zo weinig argumenten dat hij uit armoede het feit erbij haalt dat ze lesbisch is. Wtf cares? Ik wist het niet en niemand hier op GS interesseert dat maar hij maakt er een punt van en natuurlijk zijn we extreem rechts. Zucht.

Basil Fawlty | 04-02-18 | 11:04 | 5

@Rico
Mensen van die site zeggen hetzelfde over de reaguurders van GeenStijl.

Braboblanke | 04-02-18 | 11:54

@Braboblanke | 04-02-18 | 11:54
Prima, ze doen maar.

Rico Tampeloerus | 04-02-18 | 12:00

@Basil Fawlty
Gelezen en meneer schiet zichzelf in hetzelfde stuk in zijn eigen voet. Hij schreef: "Mevrouw weet op voortreffelijke wijze te verwoorden hoe wezenlijk onze grondwet is en dan in het bijzonder de daarin geformuleerde rechten die iedere Nederlander worden toegekend. " maar heeft kennelijk net als mevrouw Ollongren in dat ene betreffende grondwettelijke artikel over de woorden 'politieke gezindheid' (of 'political opinion', vgl. art. 14 EVRM) heen gelezen.
Of hij begrijpt niet wat het discriminatieverbod op grond van politieke gezindheid bedoeld word. Dat zou ook nog kunnen, maar ik geef ze beiden het voordeel van de twijfel en zet mijn geld in op het eerste.

gaffelbaard | 04-02-18 | 12:23
▼ 2 antwoorden verborgen

Mijn vrouw zegt inderdaad dat alle andere vrouwen taboe zijn.

Hadena | 04-02-18 | 11:02 | 1

Als zij dat zegt, moet je haar gehoorzamen. Sla Burgelijk wetboek 1, artikel 81, tweede zin er maar op na!

gaffelbaard | 04-02-18 | 12:26

De westerse wereld verkeerd in een existentiële crises. De vraag is: hoe komen we daar weer uit? Meer spullen? Meer inkomen? Groter huis? Vaker op vakantie?

Niets van dat alles natuurlijk. Gaat om zingeving en saamhorigheid. Beiden zijn echter door de plee het riool in. Zingeving: we zijn in het westen niet meer dan een economische eenheid in het grote geheel van globalisering. Saamhorigheid: met de komst van horden onaangepasten en hun ideologie lieten we ook de houtrot toe in de fundamenten van ons bouwwerk.

Zolang onze "leiders" niet doen wat ze moeten doen (opkomen voor onze veiligheid en welbevinden) blijven we deelnemen aan een race naar de bodem.

spinselsinjehoofd | 04-02-18 | 11:00

Ik vermoed wel dat het IQ van de gemiddelde GS-reaguurder flink hoger ligt dan dat van de gemiddelde Nederlander, terwijl er binnen de groep GS-reaguurders natuurlijk enorme verschillen bestaan.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 10:57 | 1

Hahahaha! Ga nu maar niet benoemen wie er aan de onderzijde zitten, maar we hebben een vermoeden....

Is dit nog nieuws? | 04-02-18 | 17:28

Ik constateer, dat Geen Stijl eigenlijk het enige medium is waar nog journalistiek gezien een eigen mening heerst. Vrij en onafhankelijk.
Ik kom daarop , als ik zie en lees hoe bang de kranten zijn , de partijdige journaals, de nieuwsrubrieken en (waardeloze ) talkshows in Nederland bijna geen woord van kritiek op die mevrouw Ollongren durven te hebben.
Men laat deze mevrouw onbestraft schandalige politiek bedrijven. Is de journalistiek ingeslapen in dit land?
D66 wilde t.b.v. de Amsterdamse verkiezingen een nieuwe vijand creëren met dat afschuwelijke zweedse mens Ollongren.
Zijn zij vergeten hoe schandalig destijds Pim Fortuyn door de heersende politiek is behandeld, de lafaard justitie minister Klaas de Vries van de pvda, die Fortuyn bewust niet wilde beveiligen en Thom de Graaf (D66) Fortuyn als nazi kon afschilderen . Maar er zijn meer namen in dit kartel.
Beiden zij natuurlijk nooit gestraft voor deze wandaad en laster.
Ook nu weer houden bijna alle media zich schuil en reageren niet of laf op de verschrikkelijke uitspraken van iemand die meent minister te kunnen zijn .
Een ongekozen mevrouw, dat wel!
Baudet kan de uitspraak van Fortuyn herhalen: "als er iets met mij gebeurd weet ik WIE daarvoor verantwoordelijk zijn."
Nederland wordt wakker ! Er zit een foute minister in deze regering Rutte 3, die z.s.m. weg moet.

outdoor | 04-02-18 | 10:48 | 1

Ergo: de media heulen waarschijnlijk zonder meer mee met de politiek en het publiek slikt het als zoete koek. Daarom is op GS de aanval geopend door de EU, er mogen geen andere geluiden zijn. Rechtsgang van GS is volkomen terecht. Er is teveel aan Bilderbergerse invloed op regering en binnengedrongen in de publieke opinie. Of mensen sluiten hiervoor bewust hun ogen of ze hebben het echt niet door omdat ze alleen maar MSM volgen en niet de alternatieve bronnen.

Jan, Leiden | 04-02-18 | 11:40

Wat ik wel fijn vind is dat we deze keer veel meer transparantie zien dan in 2002. In geval van een aanslag op Baudet weten we in ieder geval welke clubkleuren, namen en rugnummers hier verantwoordelijk voor zijn. Goed om scherp te hebben want je zou toch denken dat driemaal scheepsrecht is qua demonisering en politieke moorden.
.
Enfin. D66 dus. Vertrouwend op de intense lafheid van zulks zullen zij vingerwijzend naar hun handlangers ten onder gaan. Dat regelt zichzelf wel.
.
Ik had ook korter kunnen zijn. Beste politiekcorrectjes, we zien jullie, we zien wat jullie doen. Misschien beter om jullie te onthouden van politieke moorden?
Will Smith zei het wel leuk; “don’t start nothing, won’t be nothing.”
.
Een demoniserings- en moordvrije politiek. Mooie ambitie toch?

Parel van het Zuiden | 04-02-18 | 10:46

correct, er zijn grote veschillen tussen de rassen

DlarrE | 04-02-18 | 16:04

Pechthold droomt van een systeem waabinnen iedereen een 'normleeftijd' toebedeeld krijgt. Binnen die normleeftijd heeft de burger alle hem toebedeelde rechten op gemeenschappelijke voorzieningen. Wie die normleeftijd haalt, wordt feestelijk afgevoerd naar een abbatoir, voor orgaandonatie. Wie langer wil leven, kan zich maatschappelijk nuttig maken (bijvoorbeeld door lid te worden van een het syteem welgevallige politieke partij) en zo extra levensjaren verdienen. En als je je héél erg nuttig maakt voor de gemeenschap - dan krijg je een penthouse met uitzicht op zee.

bisbisbis | 04-02-18 | 10:43

Net op het linkje Volkskrant geklikt en dan heb ik een WTF!!! momentje wanneer ik dit lees; "Onbewust racisme is dat je automatisch in de tram gaat zitten naast iemand met dezelfde huidskleur als jijzelf, terwijl het plekje naast de andersgekleurde persoon onbezet blijft."

WTF?!?!?
IK denk dat niemand op die manier een lege plek in de tram of metro selecteert. Ik niet for that matter..
Ik kijk naar zaken als; is de plek naast het raam? (uitzicht), of vlak bij de deur (ja voor snel uit kunnen stappen en nee voor als je niet op de tocht wil zitten), zijn de plekken erom heen bezet door lawaaierige tieners of niet (heb je even behoefte aan wat rust of maakt het je niet uit), is er vanaf de vrije plek zicht op het plaatje met de route (zodat je weet wanneer je uit moet stappen, handig als je de route niet goed kent). Etc.
Dat is waar ik een vrije plek op selecteer en ik weet zeker dat alle andere mensen dat ook zo doen. Maar.....

Als de geselecteerde plek zich bevindt naast een persoon met eenzelfde blanke huidskleur als degene die de vrije plek selecteerde, dan is degene die die plek selecteerde een (onbewuste) racist!!! Dat is een psychologenkronkel die niet op een van de objectieve omstandigheden als eerder door mij genoemd, maar op niks anders dan een overeenkomst op huidskleur gebaseerd is.

Dat is pas racistisch! Als de keuzes die je maakt enkel op basis van het hebben van een blanke huidskleur als racistisch bestempeld worden.

En ik blijf zitten met de vraag: kan je jezelf dan nog serieus psycholoog noemen of is de titel haatzaaier meer op zijn plaats. Ik vind het laatste maar volgens zo'n psycholoog ligt het aan mij en dat is verklaarbaar want ik ben een racist (op basis van mijn selectie van die ene vrije plek in de tram waar toevallig de plek ernaast door een blank persoon bezet was/is).

Koek koek. Knettergek.

gaffelbaard | 04-02-18 | 10:42 | 4

@botbot
Ik maak me niet druk maar verbaas mij ten zeerste!
Ik had namelijk verwacht, of gehoopt, dat psychologen meer hersens, meer verstand zouden hebben dan de "onbewust-racisme-psycholoog" uit het artikel.

gaffelbaard | 04-02-18 | 11:20

Doet mij denken aan die Amnesty campagne van een jaar of 2 terug:
"Ben je ook tegen marteling, stort dan ook op rekening .."

Beefbus | 04-02-18 | 12:23

Het is te hopen dat deze psycholoog in een psychologen-hel eindigt.
Er bestaat wel een onbewuste voorkeur voor de eigen huidskleur en die is al bij babies vastgesteld.
Maar wat deze ervan wil bakken door expert- authoriteit te misbruiken is gaslightening van het ergste soort.
Verdient eigenlijk een klacht bij de beroepsvereniging.

MistaRazista | 04-02-18 | 14:38
▼ 1 antwoord verborgen

Baudet vindt het terecht een wetenschappelijke discussie, die hij verder niet interessant acht omdat hij en het FvD liever naar het individu kijken.
Jeetje wat een vuige racist is het toch.

Harry Turtle | 04-02-18 | 10:37

De meerderheid wordt dan ook conform de huidige fatsoensnormen gehersenspoeld door subjectieve berichtgeving waar de meninkjes vanaf druipen.

hoochee | 04-02-18 | 10:33 | 1

Als het daadwerkelijk allemaal onzin is wat Baudet verkondigd dan fileer je hem inhoudelijk toch helemaal de moeder.
Maar nee, goedkoop op de man spelen en valse beschuldigingen is het niveau van D66 tegenwoordig.
Wat is die partij verschrikkelijk diep gezonken.

Harry Turtle | 04-02-18 | 10:44

Feiten of fabels. Feit is dat een journalist een status heeft, hij of zij is betrouwbaar, respectvol, integer, geeft feiten weer en niet zijn mening. Voor een journalist is spreken goud en zwijgen zilver. Een journalist haalt de onderwerpen die in een taboesfeer zitten uit de taboe,( maakt het bespreekbaar). Het volk heeft (goede) journalisten nodig zoals een journalist het volk nodig heeft. Van wie anders dan van (goede) journalisten zouden we te horen krijgen of we in oorlog zijn ?

overcoat | 04-02-18 | 10:30

Het feit is, dat D66 vooral bezig is om (op dezelfde wijze als destijds met Pim) een politieke kleur te veroordelen en dit breed in te zetten voor het eigen gewin. Daarbij een totale minachting voor het volk dat meer vertrouwen schijnt te hebben in deze 2 partijen die door de hele politiek als 'nationalistisch' en dus populistisch wordt gebrandmerkt en dat zou de discussie moeten gaan zijn.
Het gebasch zal niet stoppen. Ergo, Ollogren is met een missie binnen de kamer gebracht en dit gaat ze in volle overtuiging met de steun in de rug en als voorgeschoven mortier uitvoeren. Groen licht heeft ze. Ondertussen denkend dat dit democratie is, dat haar woord de grondwet vertegenwoordigt en dat haar gedachten het wetboek van de EU vertolkt.

Duidelijker kan men het stellen als deze dame straks opduikt in de Bilderberg bijeenkomsten.. naast vriendin Bea, naast kameraad A.Penthouse, lachend tegen Mark en achter haar lopend de CEO van DNB dhr Knot.
Maar we hebben al gestemd vorig jaar, de formatie is gevormd en helegaar dichtgetimmerd en die 2e kamer poppen kunnen op wachtgeld naar huis.. D66 en Mark zijn op volle sterkte!

fikkieblijf! | 04-02-18 | 10:28 | 2

Helaas hebt u gelijk.

Lupuslupus | 04-02-18 | 10:36

En de achterliggende agenda: herverdeling van welvaart, een één-wereld-regering die boven de landen staat, depopulatie en als laatste volksverhuizingen naar de steden.

spinselsinjehoofd | 04-02-18 | 11:12

Gevestigde politieke partij hebben in termen van toegevoegde waarde al heel lang een voltooid leven. Ze doen niet meer waar ze voor bedoeld waren. Toch blijven de zielloze lichamen zich roeren. Als zombies bijten en klauwen zij zich door onze samenleving en instituutjes. Bij ieder contact verspreid de corruptie zich verder.
.
Een herstart is zo geregeld trouwens. Nederland wordt gegijzeld door zo’n 200.000 partijbelidmaatschapten. Een zwarte lijst implementeren is redelijk overzichtelijk.
.
Vinden ze vast niet erg. Met mond zijn ze nogal van het verantwoordelijkheid nemen.
.
Roept u maar. Morgen beginnen?

Parel van het Zuiden | 04-02-18 | 10:23

Ik hoorde afgelopen week ook al gezeur over racisme bij FvD. Toen ik vroeg wat er dan racistisch was kwam er een hoop gestamel en "gewoon kut partij" als argument.
Tja.......
Een beetje zoals Trump gedemoniseerd wordt in de media. Ongefundeerd. Maar wel effectief. (Helaas).

Feiten doen er niet meer toe alleen (politiek correcte) opinie telt. En ben je tegen die opinie dan ben je racistisch, xenofoob, populist, Tokkie, uitkeringstrekker, PVV-er, rechts etcetera.....

Is dit nog nieuws? | 04-02-18 | 10:15 | 5

Waarom moet die afstand nemen van Yernaz zijn uitspraak? Zoals feynman ook perfect omschrijft is het geen racisme.

Zielig gedemoniseer van demagogen66 en alle andere slinkse rakkers.

In en in triest dit

MoltisantiBeer | 04-02-18 | 10:40

Feiten doen er niet meer toe alleen inderdaad, alleen nog meningen. Zou me niets verbazen als platvorms zoals Facebook daar onderbewust een grote rol in hebben gespeeld. Immers: als je maar lang genoeg met dat soort informatie-zending bezig bent sijpelt dat vanzelf door in de rest van je denken.

spinselsinjehoofd | 04-02-18 | 11:15

Politiek op basis van feiten... dat vinden ze gewoon niet leuk. Ik ben ook bang dat velen al niet eens meer een uur achter elkaar geconcentreerd kunnen lezen om zich ergens in te verdiepen. Teken van de tijd.

BlowingBubbles | 04-02-18 | 12:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat zo raar is met die Baudet-targeting nav de Balie: in de maiden speech van Hiddema, ook te zien hier op GS, zegt hij, de eerste zin na 1 minuut introductie:
'Het Forum van Democratie vindt discriminatie en racisme dom en bekrompen en de liefhebbers daarvan vreugdeloos en verbeten.
En als het aan het forum zou liggen zou ons devies zijn : Laat ze gaarkoken in hun vooroordelen en chagrijn. Einde verhaal.'
Check het zelf:
www.youtube.com/watch?v=q-i8IFA64Go.
Maar daar refereren ze in de media niet naar. Waarom niet?

kloopindeslootjijook | 04-02-18 | 10:05 | 2

Doen ze dat niet?
.
Moeilijk te beoordelen hoor in dat fake-news knip&plak fest bij dit soort berichtgeving.
.
Sowieso hebben de media met stelselmatige bias op een heel scala onderwerpen nou niet een basis gelegd voor vertrouwen dus scepsis is op zijn plaats.
.
Neen. Ik ben het in dat opzicht wel eens met FvD en PVV. Gewoon niet te veel aan doen. Alles wat je doet of zegt zal verdraaid worden. Gaat niet veranderen dus why bother?
.
Hoeft ook niet. In dit tijdsgewricht kun je het politiekcorrecte tuigh het beste gewoon hun gang laten gaan en vooral helpen de spotlight daarop te zetten. De realiteit maakt dat hysterische gekrijs steeds belachelijker.
.
Ik merk dat velen hier graag het media-beeld zouden laten veranderen, de politiekcorrecte waan wegnemen. Ik zie deze media zelf liever gewoon irrelevant worden door afkeer. Een doorgerotte balk kun je niet repareren, die moet je vervangen.

Parel van het Zuiden | 04-02-18 | 10:34

Bewust niet, heb al veel langer het vermoeden dat de zogenaamde media een verlengstuk is van de hetze dat nu de FvD in de peilingen stijgt ze hoe dan ook de rascisme kaart toebedeeld moeten krijgen.

Jan, Leiden | 04-02-18 | 11:49

Onze internationale samenleving, en daarmee onze planeet als geheel, kent grofweg twee met elkaar samenhangende problemen:
-een kloof tussen onderontwikkeld en ontwikkeld
-onze diersoort als geheel fokt te hard, in onderontwikkelde delen van de samenleving net iets harder.
Los het een op dan los je het ander ook mede op. Maakt niet uit aan welke kant je begint.
Maar zo lang we zaken als "sommige volken / landen / gebieden blijven onderontwikkeld" niet mogen uitspreken kun je het probleem dus niet benoemen en komen we dus niet verder.
Als men wil deugen en paternaliseren, begin dan eens in die gebiedsdelen waar nu het gevolg van het probleem (te veel opgefokte jonge jongens) tegen de plinten aan klotst en er overheen naar de ontwikkelde delen van de wereld?
Houdt missionarissen daar weg (vuiinisbelten vol ongebruikte condooms, anders) en geef in ruil voor vrijwillige sterilisatie programma's additionele educatieve steun?

CynicalBastard | 04-02-18 | 09:51

Ze zijn bang voor FvD, helaas is dat een goede reden voor FvD om bang te zijn. Lellebel is niet veilig, Baudet ook niet. We weten waarin onmacht zich vertaald, geweld

Bokito ergo sum | 04-02-18 | 09:43 | 1

Angstzaaien, demoraliseren, isoleren, intimideren. Van wie hebben ze deze trukendoos toch ook alweer afgekeken?

Rest In Privacy | 04-02-18 | 09:46

Het doel van deze omhooggevallen minister is om FvD te demoniseren. Immers, de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan, D666 is de grootste partij in Amsterdam en FvD een bedreiging. Dus wat doe je dan: je opponent zo zwart mogelijk maken zodat hij geen poot aan de grond krijgt. En natuurlijk helpt de MSM zoveel mogelijk mee om dat doel te bereiken.

Lupuslupus | 04-02-18 | 09:36 | 4

Ben het volledig met je eens. Een punt van aandacht voor Baudet zelf. Hij heeft zelf bijgedragen aan het beeld wat ze van hem kunnen wegzetten (Latijns gereutel, verkleedpartij, vleugeltje takelen). De hem welgezinden vinden dit natuurlijk prachtig. Zijn tegenstanders vinden dit afschuwelijk en bakken deze beelden voor eeuwig vast in hun beeldvorming over deze politieke tegenstander. Inhoudelijkheid doet er op eens veel minder toe.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 10:00

Dat klopt Graaier. En dat Baudet aangifte heeft gedaan 'heeft hij van Wilders afgekeken'. Zo schrijft b.v. de Telegraaf in haar analyse. Tja, Baudet wilde het helemaal anders doen - want de PVV deugt natuurlijk niet - en nu hebben ze hem in dezelfde hoek gepropt. Het was natuurlijk duidelijk dat dit zou gebeuren want iedereen die tegen het kartel/Brussel is, moet het zwijgen worden opgelegd.

Het draait natuurlijk allemaal om de gemeenteraadsverkiezingen in Amsterdam want met een beetje pech kunnen we pas over 3 jaar voor de 2e kamer stemmen.

Als PVV-stemmer van het 1e uur wens ik FvD heel veel succes in Amsterdam.

Lupuslupus | 04-02-18 | 10:06

MSM vijanden van het volk. Ze vergiftigen de boel met desinformatie, linkse indoctrinatie, diversiteitsgedram etc. Laten een volslagen debiel als Mouthaan bijna elke dag Trump belachelijk maken en natuurlijk hoor Baudet ook in het rijtje mensen dat dag in dag uit aangevallen moet worden.

Zwizalletju | 04-02-18 | 10:12
▼ 1 antwoord verborgen

Bent u ook zo benieuwd naar de propagandalijn van Buitenhof straks?

Rest In Privacy | 04-02-18 | 09:33 | 2

Gokje, verhaallijn is waarom Baudet rascistisch is. En niet gewoon in debat wil met Ollengren die het beste voor heeft met ons land.

Graaier | 04-02-18 | 09:55

Nou Graaier, dat was een schot voor open doel, haha.

Lupuslupus | 04-02-18 | 10:10

Het jeukt. Het aannemen (geloven) van biologie en feiten uit de andere wetenschappen kwam voor in een toespraak van een USA-nazipartij. Hij noemde dat 'nederig'. Het besef dat een ieder maar een speldenprikje van tijd is, in een enorme ruimte.
Een opmerking van Cairlin, dat 'we' als mensheid onze 2 grootste assets; competitie en samenwerking, teveel naar competitie hebben gepusht,
En dat het helaas allemaal preken voor eigen kerk is. Een kerk die bijkans machteloos is gemaakt door de Verlichting.
Islam bestudeerde de Verlichting om deze te voorkomen. En ze hebben een succesvol model gevonden.

Het echt vervelende aan deze polarisatie is dat integratie ook doorgaat. En dus op meer plekken gaat jeuken. We hebben tienduizenden die hun brood verdienen aan die asielindustrie, en leden van hun familie's stemmen PVV/FvD. Mensen trouwen en natuurlijk geweld. Autochtonen die hun hele leven 20.000 kilometer van hun belager hebben gewoond, enkele honderden euro's hebben bijgedragen aan zijn komst, huisvesting, scholing worden vermoord, verkracht en beroofd. Het kan maar een resultaat hebben; een voorbode was gisteren Italie.

Overigens is intelligentie een overschat iets. In Ijsland ging 1 bank niet failliet aan de dev swaps. Die hadden ze namelijk niet, want ze begrepen niet waar de winst zat. De veel intelligenteren pakten jaren de winst. En zijn door de eerlijkeren en toekomstbestendigere in het gevang gezet om anderen van dat gedrag te weerhouden. Daar wel. Terwijl de EU toch veel meer intelligentie heeft dan alleen IJsland.

Alquest | 04-02-18 | 09:19 | 1

Ik vind het eigenlijk wel een intelligente keuze van die bank. Iedereen deed het, zij wisten niet waarom ze dat deden en besloten het niet te doen.

nikolaos | 04-02-18 | 10:32

Heeft iemand cijfers hoe adoptiekinderen van verschillende afkomsten presteren (bijv. Koreaantjes, Tibetaantjes, Afrikaantjes, Mulatjes, Indianen)? Stel bijvoorbeeld Paul de Leeuw wil met zijn man graag een of andere nieuwe Boy adopteren, hoe zijn de statistieken? Let wel, er is voor hun hoe dan ook altijd een kans dat zomaar het allerhoogste wordt bereikt en de nieuwe Obama wordt geadopteerd!

McStuiver | 04-02-18 | 09:16 | 1

Iets zegt me dat mensen die kinderen adopteren overwegend betrokken pleegouders zijn en derhalve acht ik redelijke tot goede resultaten van een verstandige opvoeding en schoolkeuze e.d. evident. De vraag moet volgens mij deze zijn: welke eigenschappen zijn (impliciet) beschikbaar en (kunnen) worden ingezet als kinderen het op eigen benen moeten rooien.

spinselsinjehoofd | 04-02-18 | 11:25

Fijn man! Als je zo goed kunt verwoorden wat ik vind

Happy People | 04-02-18 | 08:57

Hoe typisch zoveel reaguurders het onderscheid niet maken tussen het schelwoord racist en de wetenschapper als racist.
Iedere wetenschapper, die verschillen tussen rassen onderzoekt, is een racist. Racisme is niets anders dan met een intellectuele attitude discrimineren of discriminaties op een (pseudo)wetenschappelijke manier zoeken op basis van ras. Of iemand daar een waardeoordeel aan hangt is een andere discussie.
En dan is er nog iets: uitgaande van de 2 woorden waaruit racisme bestaat, kan racisme buiten een intellectuele attitude niet eens bestaan. Dat dat intellect duistere aannames gestapeld kan hebben, is ook weer een ander topic. Om terug naar mijn eerste zin te gaan van mijn plempsel, er is sprake van een maatschappelijk massaal verkeerde notie van de samentrekking ras en -isme. Alsof racisme in Nederland bestaat als een breed gedragen onderdeel van een visie op de maatschappij ipv ondoordachte discriminatie bij individuen zonder maatschappelijke zuil met bijbehorende wetenschappelijke divisie. Racisme bestaat in Nederland niet, het zou overeenkomen met tijgers in dierentuinen een gevaar toedichten voor mensen die op straat lopen.

Zoltan | 04-02-18 | 08:39

Goed stuk. Vrijheid van meningsuiting wordt middels taboes en bescherming van gekwetste zielen steeds verder beperkt. Veel erger is dat nadenken nu ook gecriminaliseerd wordt. Als iemand vragen durft te stellen over een mogelijk verband tussen afkomst en IQ moet die persoon meteen naar een politiek heropvoedingskamp.

Irnerius | 04-02-18 | 08:38 | 2

deze theorie over ras en intelligentie is oud nieuws, de nazi,s hebben dit ook al beweert, joden,zigeuners,homo,s en Duits verzet hadden niet voldoende IQ ?

adjudant | 04-02-18 | 09:39

@ adjudant | 04-02-18 | 09:39
Homo’s en Duits verzet zijn geen ras. Ik had het niet over ras, maar afkomst.

Irnerius | 04-02-18 | 10:44

Eerst op basis van een niet ter zake doende en twee jaar oude uitspraak een zaaltje vol eensgezinde jaknikkers de "Baudet is een facist" worst voor houden om draagvlak voor een cordon sanitaire te kweken en dan achteraf als de gedaagde middels aangifte wegens smaad en laster tegenwicht bied gaan roepen dat je liever in debat had gegaan. Eerst proberen elk mogelijk debat dood te slaan en dan om een debat vragen. typisch Draaien66!

normanius | 04-02-18 | 08:25 | 1

Ze zijn al maanden FVD aan het demoniseren bij D66, die willen geen debat want zij zijn van mening dat hun waarheid de enigste is.

Roze_bril_drager | 04-02-18 | 09:42

Volgens mij discrimineert Ollongren zelf als een malle. Niet vanwege ras maar vanwege levensovertuiging/politieke gezindheid.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 07:56 | 4

Ik doel eigenlijk gewoon op artikel één van onze grondwet.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 09:40

Dat artikel 1 is een aanfluiting en ook nog eens een leugen. Weg ermee.

Lupuslupus | 04-02-18 | 09:45

Lupuslupus | 04-02-18 | 09:45
Zal allemaal zo zijn, maar minBZK doet wel aan cherrypicking uit dit artikel.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 09:48
▼ 1 antwoord verborgen

Degene die bepaald hoe je mag spreken heeft de macht. Dat is nu nu nog 'links' met een monopolie op MSM media, onderwijs, cultuur en rechtspraak. Realiteit is dat er mensenrassen bestaan, ieder met een eigen kracht en historie. Daarbij zijn er ook unieke culturen ontstaan verbonden aan de context en historie van het ras. Dat dit niet zo besproken mag worden is pure zelf-censuur en vorm van dictatuur (van onszelf, wij allen hebben dit toegelaten).

DlarrE | 04-02-18 | 07:39

Goed stuk Fijnman

newray | 04-02-18 | 06:54

Ollongren of hoe heette die
Minister ook Al weer ; heeft meteen een oordeel klaar als het gaat om op Nederlandse samenleving gerichte partijen . Van dergelijke politici zul je nooit een kritisch woord hore over politici van bijvoorbeeld DENk .. Dit zijn politici , die het land uitleveren aan de regelgeving van de sharia , dan wel wat Erdogan dicteerd

sparrow | 04-02-18 | 06:24

Een moordenaar 'activist' noemen, is dan weer te 'policor'.

Wederom blijkt, ook weer uit een aantal reacties hier, dat de massa zich nog steeds laat informeren en hun mening baseert op publieke zenders die door ons allen in de lucht worden gehouden. Wederom pleit ik dus voor zendtijd van een minder bedenkelijk allooi, dan nu gebruikelijk is, je zou het ook als objectiever kunnen omschrijven. De enigen die de huidige programmering als objectief bestempelen, zijn de programmamakers en wat daar achter zit zelf. Dit 'mediakartel' dient z.s.m. doorbroken te worden, iets waar onze huidige politici in de oppositie te weinig werk van maken. Het wordt hoogste tijd dat de Nederlandse bevolking objectief geïnformeerd wordt en zodoende een gefundeerde mening kan vormen.

Rassen als zodanig bestaan allang niet meer. De term racisme is dus uit de tijd, maar wordt wel misbruikt om mensen uit te sluiten of dat in ieder geval te proberen. De onderzoeken naar kenmerken van bevolkingsgroepen verdienen andere uitgangspunten. Bijvoorbeeld inwoners van het land China, of Groenland, maar rassen, nee, die zijn allang met elkaar vermengd. Dat weten wetenschappers natuurlijk, maar er worden graag rapportjes geschreven t.b.v. de goegemeenschap. Afrikanen zijn goed in duursporten, met name lopen (overigens heeft Gerard Nijboer destijds in Athene onvoorstelbaar hard gelopen voor een niet Afrikaan), Afro Amerikanen zijn beter in explosieve loopnummers, logisch toch, heeft met lichaamsbouw te maken. Voor wat betreft eigenschappen als intelligentie is de manier waarop dit gemeten wordt natuurlijk betwistbaar, maar ook hier zijn verschillen tussen bevolkingsgroepen zichtbaar. Maar, wat stellen al deze kwalificaties voor als de mens geen gevoel heeft, geen liefde voor zijn medemens. Niets.

SlimmeBelg | 04-02-18 | 06:20

De NOS heeft alweer een deskundige ingeschakeld om de aangifte smalend tot "kansloos" te laten verklaren. Als Hiddema daarentegen Ollongren"s zaak zou verdedigen zou hij een goede kans maken. De mens wikt, de staatsomroep beschikt.

MickeyGouda | 04-02-18 | 05:58

Bij voltooid leven:
f. Gezien de hogere levensverwachting, de toenemende eenzaamheid van ouderen en de problemen van langdurig zieke mensen, moeten ouderen die hun leven voltooid achten, recht krijgen op hulp bij het waardig beëindigen van hun leven. Naast de al bestaande euthanasiewetgeving kunnen ouderen zonder overheidsbemoeienis zelf beschikken over hun levenseinde.

"Uit het programma van alom geprezen forum voor democratie". Baudet wil ook een penthouse. Ik gok er op dat Hiddema er al een heeft.

bergsbeklimmer | 04-02-18 | 05:45 | 3

IK wi het ook beeindigen als ik te oud ben en geen kans op genezing heb, maar wel zelf, als je op een arts moet wachten duurt het wel een jaartje of twee, ben je al lang dood. Zag ik ook bij mijn moeder, die iedere dag overgaf en kanker had en dood wilde.

gato | 04-02-18 | 08:26

@gato.
Ik ben ook voor euthanasie en mijn kinderen weten dat er, als ik dat niet meer zelf aan zou kunnen geven (beroerte), het bestaan als kasplantje voor mij geen alternatief is. Voltooid leven zoals Penthouse 66 en FvD dat zien, bij toenemende eenzaamheid en het gevoel een voltooid leven te hebben, vind ik een hellend vlak, een orgaan te ver (hoewel ik me bewust ben dat die organen te oud zijn om nog nuttig gebruik van te maken).

bergsbeklimmer | 04-02-18 | 08:54

Euthanasie is een ander woord voor moord dan wel zelfmoord. Net zoals je tegenwoordig leest dat iemand is 'gedood' i.p.v. vermoord. Het moet allemaal een 'mooiere naam' hebben. Een oplossing zoeken voor het vereenzamen van ouderen is natuurlijk 'te duur' (en past niet in het doodsstraatje van Demonen66). Dat heeft natuurlijk alles te maken met de haat van D666 naar het Christendom dat stelt dat God de Gever is van het leven en het alleen aan Hem is om dat leven te beëindigen.

D666 doet niets anders dan de mens 'ontmenselijken' door hem gelijk te stellen aan een dier dat je als het niet productief meer is mag slachten en zijn organen, huid enz. naar believen gebruiken.
Dat velen de abortuswet al een hellend vlak noemden, is 100% waar geworden. Daarna kwam de euthanasiewet en nu worden mensen 'met een voltooid leven' al aangespoord om een zelfmoordpil te nemen. Waarna hij/zij leeggehaald - want ook dat komt er aan - wordt om 'anderen te helpen'. De ironie!!

Lupuslupus | 04-02-18 | 10:29

Quasi slim van politici waaronder deze D66’er om een rookgordijn op te trekken zodat urgente zaken zoals het milieu, integratie, of het gebrek daaraan, duurzaamheid, energietransitie niet behoeft te worden besproken.
De journalistiek geilt over het opgeworpen balletje van de vice- premier. Fijn dat GS hierin een duidelijke nuance aanbrengt, waardoor dit onderwerp gesloten kan worden. Maar de overige desktopjournalisten gaan nog dagen over dit onderwerp roeptoeteren bij gebrek aan hun eigen kwaliteit als journalist/ onderzoeker.
Ik zou graag zien dat de schenking aan Pechthold van het appartement een vervolg krijgt.
Of, waarom het milieu bij Rutte geen prioriteit heeft terwijl dit zeer dringend is.
Ik ben blij met de website Werltschmerz, Saltmines, Das Kapital, Elsevier, Villamedia.

Taartmoment | 04-02-18 | 05:44

David van Michelangelo is een van de weinige standbeelden en fresco´s die het concilie van Trente en de daaropvolgende piemelstorm hebben overleefd. Hoe het plafond van de sixtijnse kapel er oorspronkelijk uitzag kunnen we alleen maar raden.

kunstvensters.com/2016/08/08/michelan...

"Het aanpassen van Michelangelo’s Laatste Oordeel in de Sixtijnse Kapel was slechts het begin van verregaande vernielingen van kunstwerken, tegenwoordig bekend als ‘de Vijgenblad Campagne’. Onder leiding van de Paus Paulus VI en later Paus Clemens VII worden veel meer beelden, schilderijen en fresco’s aangepast. Bij beelden van naakte mannen werd de penis afgehakt en afgedekt met een vijgenblad. Kleding werd over naakte mannen en vrouwen heen geschilderd."

We gaan weer terug naar de middeleeuwen. 622 is de streefdatum.

bergsbeklimmer | 04-02-18 | 05:42

Is het niet een kwestie van tactiek om de FvD een Popu- treatment te geven ?
Uiteindelijk is de FvD zeer bruikbaar om de PVV te halveren, maar niet als ze
dreigt ook kiezers van andere partijen te trekken.
Dus wat doe dan:
FvD alleen en uitsluitend als alternatief voor de PVV neer te zetten.
Rechts antagonisme aanwakkeren zodat het PVV nog meer stemmen kost. Cordon sanitaire uit te roepen om de eigen kiezers de lust om te lopen te ontnemen.
In werkelijkheid heeft na Rutte 1,2,3 geen partij nog echte macht zonder kongsi en juist daardoor NL voor de EU-machten voor het oprapen ligt. De nationale politieke macht is intussen zero, een kiezer in status quo heeft geen macht.

Met een beetje geluk krijgt NL dan ook weer aristocratie als minpres in de gestalte van Bea-Olly. Met gratis hoedje straks en bijtje erbij.
Ongekozen natuurlijk, want ze stond nergens! op de lijst.
She is such a Patsy!

MistaRazista | 04-02-18 | 05:20 | 2

Iedereen die enig politiek inzicht heeft, weet dat PVV "toast" is. En dat vindt de politiek in Den Haag heel erg vervelend. PVV kon makkelijk ingekapseld worden en vormde geen echte bedreiging voor de zittende elite. FvD is natuurlijk andere koek. In intellectueel opzicht is Baudet verreweg de baas over Wilders, maar hij zet ook nog eens fijnmazig landelijk netwerk neer van mensen die hem steunen. Daar zal de elite toch anders mee omgaan en Baudet zal uiteindelijk opgeofferd gaan worden als hij blijft stijgen in de peilingen.

NV_2017 | 04-02-18 | 08:29

Precies. FvD is een grotere bedreiging, omdat ze meer macht hebben. Meer macht dankzij veel kennis in de partij. En macht in de zin dat de club veel groter is. En daardoor moeilijker te negeren is. Demoniseren is natuurlijk een beproeft middel. Ze proberen er nu voor te zorgen dat de macht van het getal van FVD kleiner wordt door iedereen die voor hen flyert als rascist neer te zetten. De vraag is of ze het lukt. Amsterdam is een mooie testcase. Hoeveel fysiek en verbaal geweld zullen we daar nog zien richting FVD ? Ik ben benieuwd.

Graaier | 04-02-18 | 10:01

Feynman. Prima artikel! Ik ga voor een tukje. Heb morgen om 2 uur een liquid lunch. ;-))))

Basil Fawlty | 04-02-18 | 03:41 | 1

Skål!

Tuborg øl | 04-02-18 | 05:22

Goeie column weer @Feynman.
.
Off topic, maar misschien wel interessant voor Feynman ... ze gaan een robot inzetten om de op te kopen EU bonds aan te wijzen www.reuters.com/article/eurozone-bond... ? En die worden niet door iemand geprogrammeerd, dus dat gaat net als bij de Lotto? Feynman is vaak beter in het duiden van dit soort bijzondere dingen.

Watching the Wheels | 04-02-18 | 03:14 | 1

Algo's..... Net als bots. Algo's weten niet wat ze niet weten. Hebben geen emotie.

Mark_D_NL | 04-02-18 | 03:21

Goed stuk Feynman, je verwoordt gedachtes die ik zelf ook heb. Nou gaan die linksche kerckiërs voortaan ook roepen dat FvD rechts is en je fout bent als je voor hun bent. Nou kan ik niet meer schadeloos op het Opiniepanel van EenVandaag invullen dat ik op Thierry ga stemmen terwijl ik ech wel ergens anders op stem. Dat vragen ze me onderhand wel elke twee weken, ik word er moe van.

Ikbeneenzelfbouwer | 04-02-18 | 03:02

Ollongren is gewoon te dom om Minister te zijn en helemaal om Vice-president te zijn. Ik ken haar IQ niet maar als je wetenschappelijk onderzoek niet snapt, feiten niet kunt onderscheiden van mening dan ben je dit ambt absoluut niet waard. Als ik zeg dat Aziaten een hoger IQ hebben dan Europeanen ben ik dan een rascist? Nee ik noem slechts de feiten, Kijk maar: iq-research.info/en/page/average-iq-b...

reddeloos verloren | 04-02-18 | 01:50 | 5

Zie je de ironie... Feiten zijn vaporware
. Daarom Ben ik een fan van nep nieuws. Doe lekker Mee met de onzin. Er is namelijk ltijs well iemand die mijn bullshit voor waar aanneemt. D666 strategie.

Mark_D_NL | 04-02-18 | 02:15

Make it and they will come... Voor alles is een klant. Ook in de politiek. Zeker in de politiek. Mensen willen zo graag iets geloven..

Mark_D_NL | 04-02-18 | 02:18

@reddeloos verloren | 04-02-18 | 01:50
Dat kaartje is net zo wetenschappelijk als de 'penis map', totale lullepot.

Panos88 | 04-02-18 | 02:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Olongren gaat veel verder. Zij zei over Baudet: "Zo laat hij het dus onweersproken als zijn partijgenoten discrimineren op basis van ras. Het populisme wil sommige Nederlanders dus anders behandelen dan andere."
Ze beschuldigt hier Ramautarsing en Baudet van een strafbaar feit. Namelijk discriminatie op grond van ras. Dit strafbare feit heeft echter helemaal niet plaatsgevonden. Want er is niemand gediscrimineerd.
Ik denk (en hoop) dat de aangifte van Baudet bovenstaande uitspraak betreft.

Mike_DB | 04-02-18 | 01:45 | 1

Ja dat zinnetje was me ook opgevallen, ze loopt echt doelbewust stemming te kweken en doelbewust Baudet zwart te maken. Ik heb een paar berichten hieronder ook een link geplaatst naar het interview van Baudet en Halsema afgelopen week. Daar haalt Ollongren bewust niet de goede dingen uit, ze loopt hem echt doelbewust te demoniseren. Schandelijk.

Watching the Wheels | 04-02-18 | 03:18

Jonkvrouwe Kasha schiet zichzelf in de voet. Zelfs aan de overkant (Joop) krijgt ze weinig sympathie. Echter ik had vanavond een diner met mijn schoonzus en zij was volledig geindoctrineerd door de MSM. Zij haatte Baudet want fascist, racist etc. Maar toen ik vroeg waarom? Antwoord. Want dat zie ik bij Nieuwsuur. Dus ik vroeg het nog een keer en dan naar haar eigen mening. Antwoord: "Ik vind hem pedant en arrogant." Mijn antwoord was: "Dus pedant is racistisch?" Had ze geen antwoord op. Het was dat mijn vrouw op mijn been tikte om de goede vrede te bewaren anders had ik haar afgeslacht.

Basil Fawlty | 04-02-18 | 01:45 | 15

Ego by proxy, het is een angststoornis. Vraag haar de volgende keer: "Ja, dat zeg je nou allemaal wel, maar als je nou eens diep in jezelf kijkt, hou je dan ook van jezelf? Ècht van jezelf?" Let maar op wat er dan gebeurt...

F. von Zeikhoven | 04-02-18 | 04:59

@ basil
Het siert je dat he een gentleman wilt zijn, maar de volgende keer zou ik toch het deksel van die beerput trekken en je schoonzus bevrijden van al die vooringenomen en verstikkende gedachtes. Uiteindelijk help je haar daarmee!

kempenaer | 04-02-18 | 10:39

kempenaer | 04-02-18 | 10:39
Je keunt wel tegen een muur praten maar als die muur niet reageert dan houd het voor mij snel op.

Basil Fawlty | 04-02-18 | 17:31
▼ 12 antwoorden verborgen

De Nieuwe Preutsheid hand in hand met Politieke Correctheid, om de geest weer in de fles te krijgen en de burger weer in de MSM-dwangbuis. Dan kan je als Bestuur Het Volk weer de kant opsturen waar je ze hebben wil: het bos in, turf steken of over de kling. Dan kan je als elite weer vanouds je zakken vullen zonder dat er een haan naar kraait. Dat gaat natuurlijk niet lukken met Vrij Internet, dus dat wordt de volgende stap van Het Partijkartel. Controle, manipulatie en dwang onder aanvoering van een Politiek Partij die ooit werd opgericht voor politieke vernieuwing, en die zich van binnenuit naar buiten heeft gekeerd en tot een reactionair vehikel is verworden voor ellebogend monocultureel villawijkenvolk dat van de realiteit en zijn gezond niet afweet.

De Briemusketier | 04-02-18 | 01:24 | 5

Maar we gaan de dwangbuis niet in... we gaan er vol tegenaan. Revolutie. Anarchie!!!! Leve de Republiek!

Mark_D_NL | 04-02-18 | 01:52

@Mark
Zeer juist, ik heb schijt aan dat Zweedse Bilderbergmokkel, ze kan mijn blanke Nederlandse kont kussen.

De Briemusketier | 04-02-18 | 02:05

De Briemusketier | 04-02-18 | 01:24 |

Precies dit is er aan de hand. Daarom zullen ze de weinige oppositiespreekbuizen ook monddood willen maken, bij voorkeur via de EU, want zelf maakt D66 de handen niet graag vuil. D66 heeft niets met D te maken, maar alles met ernstige Dictatoriale trekken. Ollongren is met het vals zwartmaken van het FvD een bijzonder gevaarlijk mens. Terwijl het gewoon over wetenschappelijke analyses gaat. Maar welke rechter durft haar te veroordelen op laster? Zeker wanneer ze zelf van D66 signatuur zijn?

Jan, Leiden | 04-02-18 | 12:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Er wordt imho te veel nadruk gelegd op het feit dat Kajsa een vrouw is. Is men te bang voor het harige monster? De narigheid zit 'm veeleer in het feit dat zij een middelmatig ontwikkelde homo sapiens is, die dankzij populariteit vanuit de polis politieke tegenstanders zwartmaakt onder valse voorwendselen. Rassenleer inzetten om politieke tegenstanders (mond)dood te maken is een ziek spelletje.

Bulloch | 04-02-18 | 01:18 | 7

Femke heeft zelf eens gezegd, haar vrouwelijkheid te gebruiken, in de Tweede Kamer.
Dat dit allemaal een opzetje is , is duidelijk, Baudet moet zich beter inspelen, heeft vast geen zus, anders wist hij hoe vrouwen zijn . Trouwens , niemand heeft Karin gekozen , alleen Bea.

gato | 04-02-18 | 08:39

@gato 8:39
Baudet heeft wel een zus. In zijn boek 'De aanval op de natiestaat' staat ergens in het voor- of nawoord een stukje met 'ik bedank die en die voor onvoorwaardelijke steun tijdens het schrijven van blablablabla' enniewee daar noemt hij zijn zus ook bij.

Braboblanke | 04-02-18 | 12:04

Ach, sexuele voorkeur staat los van iemand zijn / haar mening, beroep etc.

Is dit nog nieuws? | 04-02-18 | 17:31
▼ 4 antwoorden verborgen

De schijn-discussie, de nep-discussie over wel-of-niet vrije keuze voor de hoofddoek in de islam is toch allang duidelijk?
Kijk nou eens naar hoe wetenschappelijk onderzoek werkt.
Enerzijds de grote cijfers 'data'.
Anderzijds de natuurlijk spreiding volgens de 'bell-curve'. (de Normale Verdeling van menselijke eigenschappen; zie Herrnsteins boek)
Dat betekent; dat volgens die op en eer gaande curve, de mensen altijd 'n verdeelde spreiding tonen over allerlei onderwerpen, waaronder ook de wel-of-niet-vrije keuze voor 'n hoofddoek.
Weer anders gezegd; dat bij gewone vrijheid, de grote cijfers altijd moeten kloppen met hoe de grote curve op en neer gaat; maar dat als die Bell-curve niét gezien wordt bij de uitkomsten van de vele onderzoeken, dat 'dat' met 100% zekerheid een teken is, dat er iets (wat onvrij is) 'moet' zijn, wat de normale verdeling verstoort.
Dit is niet de veredelde 'gok'-kunde; dit is geen slap geleuter.
Dit is zulke harde wetenschap, dat alle grote verzekeringsmaatschappijen (die net zo zeker werken als de oer-degelijke banken) hun hele politiek over 'wat' te verzekeren in hun polissen , voor 'welke' prijs, juist gebaseerd moet zijn op dié patronen; die verwachtingen; die extrapolaties.
Zonder die degelijke cijfers en die degelijke te verwachten patronen, wordt er helemaal niks verzekerd, domweg, omdat 't risico op fouten in de verzekerings-profielen dan te groot is.
Wat hebben we aan al deze bla bla (?), nou, hierdoor weten we, dat we kunnen bewijzen, dat er 'n onvrije verstorende factor 'moet' bestaan, als de grote cijfers géén normale spreidings-verdeling tonen.
Ha, en nu komt het.
In de vraag over de hoofddoekjes zien we, dat bij de islamieten er een ernstige verstoring is van wel of niet hoofddoekje dragen, terwijl 'normaal, in echte vrijheid, er 'wel' de normale Bell-curve-verdeling te zien zou moeten zijn, als de islam géén dwang op de vrouwen uitoefende.
Need I say more?
Het staat gewoon vast.
Zonder discussie.
De Islam dwingt de vrouwen tot het dragen van een hoofddoek.
Punt. Uit, Wetenschappelijk bewezen.
Het dragen van een hoofddoek heeft niets met vrijheid te maken.
Als er niet honderden cijfers zijn, als er niet duizenden cijfers zijn, maar zelfs tienduizenden cijfers, die telkens uitkomen op dié uitkomst qua conclusie, dan betekent dat, dat de islam een vrouwen onderdrukkende godsdienst is (alleen al qua zichtbaar gedragen hoofddoek).

Der Paulie | 04-02-18 | 01:16

Zuid koreaanae vrouwen kennen meer standjes Dan Afrikaanse vrouwen.. ik spreek uit ervaring. Dit zegt toch iets over IQ, toch?

Mark_D_NL | 04-02-18 | 01:14 | 5

Mark_D_NL | 04-02-18 | 01:29
Amen, diegene die mij veroordeeld op grond van dame naar keuze (kleur, ras, geloof) is een racist. Ghe, eindelijk een keer mijn beurt.

Tuborg øl | 04-02-18 | 01:38

@tuborg. Eerste comment was een trol. 2 e was gemeend. Maar zie nu ook dat ik even de racist was. Darn.. daar ga ik.

Mark_D_NL | 04-02-18 | 01:45

@Mark_D_NL | 04-02-18 | 01:29
Doelde alleen op dat Zuid-Koreaans Staatscircus, waar je naar verwees :-).

Watching the Wheels | 04-02-18 | 03:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Lees zojuist voor de derde keer de Ien Dales speech van Ollongren door. Doen! Iedereen. In haar haat jegens "rechtspopulisten", opent zij de deur voor Catalaanse nationalisten.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 01:06 | 3

Waarom is Olliebollongren zo trots op haar voorvaderen die de Russische tsaren dienden? Het gaat over vrijheden en ze vervalt in militaristisch gewauwel en borstklopperij van 100 jaar geleden www.rijksoverheid.nl/documenten/toesp... oh wacht ... ze wil met Hans van Baalen, Guy Verhofstadt en Bea de Russische Tsarendynastie nieuw leven in blazen?

Watching the Wheels | 04-02-18 | 01:24

Inderdaad ook een zeer eigenaardige passage. Dubbel verhaal immers want ook "aartsvijand" Poetin dweept met de tsaren. Dubbel.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 01:30

Oen Dale's. Even gegoogled.... Heeft werkelijk niets gepresteerd dat obesitas hok. En Dan een prijs naar haar vernoemen. Fake, ons kent ons prijsje dusssss.

Mark_D_NL | 04-02-18 | 01:41

Zo moeilijk is het niet, iedereen is gelijkwaardig, maar zeker niet gelijk. Saaie boel zou dat zijn.
Het is nogal schizofreen dat de deugers die om het hardst schreeuwen dat iedereen uniek is, en diversiteit het hoogste doel, volledige groepen in dit soort discussies juist volledig gelijk willen stellen.
Hoe rijm je dat precies in je hoofd?

Harry Turtle | 04-02-18 | 00:59

Sommige medicijnen werken ook beter op ene ras dan op de andere ras, gaan wie dan ook uitsluiten omdat de natuur zo racistische is Groenlinks?

fredz | 04-02-18 | 00:47 | 2

Oeh, GroenLinks vs nat0ur.
Dat is een spagaat waar de melkweg in kan verdwijnen.

Tuborg øl | 04-02-18 | 00:54

Tuborg øl | 04-02-18 | 00:54
LOL ! En inderdaad, de natuur is rechts.

De Briemusketier | 04-02-18 | 02:44

Het is al lang aangetoond dat zwarte Afrikanen een lager IQ hebben, en dat Oost-Aziaten de hoogste hebben. Zie bijvoorbeeld dit onderzoek, waarbij zwarte kinderen die als baby geadopteerd waren door blanke Westerse middenklassers, gemiddeld 15 IQ punten lager scoorden dan Aziatische geadopteerde kinderen: web.archive.org/web/20151103215722/ht... (vanaf blz. 256 e.v.) Ook tegenstrijdige onderzoeken worden hierin weerlegd.
Zie verder deze map van wereldwijde IQ niveau's: iq-research.info/en/page/average-iq-b...
Wat hieruit opvalt is hoe welvaart nauwelijks invloed heeft op de scores: rijk Saudi Arabië scoort net zo matig als arm Algerije en de rest van de Arabieren. Arm China scoort net zo hoog als rijk Japan, en Argentinië scoort ondanks zijn beperkte hoeveelheid grondstoffen hoger dan overdadig Brazilië.
Betekent dit dat we

stampertje85 | 04-02-18 | 00:43

Aziaten hebben gemiddeld een hoger IQ dan blanken, een club Joden nog hoger. Moet ik mij nu als blanke gediscrimineerd voelen?
Nee. Ik accepteer dat er mensen slimmer zijn dan ik. Dat is nu eenmaal zo. Punt.

OetSodom | 04-02-18 | 00:36

Ik heb zelf wel het idee, dat rassen, volkeren verschillend zijn.
Koreanen blijken na immigratie in de VS veel succesvoller dan Afro-Amerikanen. Chinezen redden zich beter dan Marokkanen enz. enz.
Of het aan de genen ligt? Dat mag je je blijkbaar niet afvragen.
Prof. Galjaard struikelde er jaren geleden al over en Buikhuizen mocht geen onderzoek doen.

Carmelita | 04-02-18 | 00:34

Het moeras ziet Thierry als bedreiging en dan vinden de slangen en krokodillen alles toegestaan. Nog een moord laten gebeuren en daar beteuterd geschokt bij staan te doen is geen optie.
Oh, over de ondieren in het moeras gesproken, intussen in Amerika vliegen ze tegen het dak op www.youtube.com/watch?v=wwLZ6UWkRaY

Jan Passant mk2 | 04-02-18 | 00:32

Eigenlijk zitten we wat betreft D66 en alle taboes die erbij horen weer in de jaren 50 van de vorige eeuw al maakt de aanwezige islam een ruk naar 1500 jaar geleden en een vreemd soort archaïsch denken met plichten zonder rechten alsof de middeleeuwen aangebroken zijn. De donkere soort. Het meest irrationeel of beter gezegd schizofreen is het feit dat partijen als gr links en D66 zichzelf als progressief presenteren. terwijl ze niets anders doen dan de klok helpen terugzetten. Niet alleen met het openlijk steunen van de islam, maar eigenlijk met alles. Meer verbieden, vrijheid van mening inperken omdat de staat alleen de waarheid zegt. Wetenschappelijk onderzoek naar onze genetische gerelateerde eigenschappen als racisme bestempelen is wetenschappelijk onderzoek verbieden of demoniseren. Raar uitgangspunt van de zgn voor kennisvermeerdering zijnde D66. Referendum verbieden omdat " het volk" niet luistert naar de staatsleer lijkt me ook wat terug grijpen naar het duistere verleden. Kortom D66 en verwante organisaties zijn conservatief en onderdrukken vooruitgang en vrijheid. In evolutionaire termen: Tijd om uit te sterven.....

dijkbewaker | 04-02-18 | 00:27

Goed stuk, al die aanvallen op FvD betekend dat ze iets goed doen waar mensen ze zich in kunnen vinden en daar zijn ze bang voor.
Het linkse partij kartel is zeker een gevaar dat hebben we met pim fortuyn gezien maar ook Jan Maat waarbij ze vrouw nog een been verloor bij een aanslag , hoe smerig ze daarna behandelt werd in de kamer zijn geen woorden voor.

Sjonie01 | 04-02-18 | 00:26

Dit stuk treft de kern van de zaak. De reden waarom de maatschappij zo polariseert. De verschuiving naar rechts is eerder een afkeer tegen extreem links. Wat drie decenia geleden liberaal was is nu "not done". Het "rechts populisme" is een symptoom, net zo zeer als dat populisme bijna een definitie van de hedendaagse politiek is. Conservatieve standpunten worden direkt gekoppelt aan de rechts ideologische waanideeen die worden gesymboliseerd door de nationaal socialisme in de eerste helft van de 20e eeuw. Holocaust werd symbool en heeft er ook voor gezorgd dat de moordende regimes van de links ideologische opvattingen ziijn vergeten/onverteld blijven. Egalitarisme, allen zijn gelijk en individuele meningen zijn taboe. Daarom moet ieder tegengeluid kapot. Ik krijg, net als (vermoed ik) vele andere Nederlanders, gewoonweg angst. Want vele zien hoe inhoudelijk goede, democratisch verkozen partijen systematisch genegeerd en gedemoniseerd worden. Hoe durft de zittende politiek in godsnaam hun verantwoordelijkheid in de schoenen van opponenten te schuiven.

mazel_tov | 04-02-18 | 00:23 | 2

Angst heb ik niet meer, ik ben gewoon vertrokken naar een land waar ze niet naar politiek corecten luister. Waar Nederland heengaat.... ik ben bang naar Zweden twee. Dus mocht u in de gelegenheid verkeren, verkoop de troep en pak uw koffers. Of duim voor een tuintje op de buik voordat de pleuris (wittemannenjacht) uitbreekt.

Tuborg øl | 04-02-18 | 00:30

@Tuborg øl | 04-02-18 | 00:30
Ja heb ook al een nieuw stekkie waar ik heen kan nederland is op de rand van de afgrond eigenlijk word alles te gek hier van belastingen tot huizen prijzen en zo kan ik nog wel ff doorgaan.

Sjonie01 | 04-02-18 | 00:34

Twee opmerkingen n.a.v. dit prima stuk van Feynman.
1) Baudet wordt van racisme beschuldigd o.a. vanwege zijn klacht dat Nederland homeopatisch verdund zou worden. Homeopaten zijn toch geen ras? Hoewel, veel homeopatische negers ken ik niet. Maar ik ken überhaupt niet zo veel mensen.
2) Astrid Lindgren, de schrijfster van Pippi Langkous, heeft Zweden lang geleden al verlaten. Ik denk dat ze in het stamland van de Ollongrens teveel humorloosheid en onkreukbare deugzaamheid ontmoette. En ze moest natuurlijk ook nog eens 105 % belasting betalen over haar inkomsten.

JvanDeventer | 04-02-18 | 00:20

Bij de naam 'Karin', moet ik altijd aan de carnavalsschlager denken:
Karin, Karin,
Moet ie daarin
Of heb je d' er liever een sigaar in!

Novorapidjunk | 04-02-18 | 00:16

Vanavond weer een nieuw woord geleerd: transfobie.
Dus moet het programma Voetbal Inside van de buis vinden beroeps-gekwetsten.
Het houdt niet op.

Jan Dribbel | 04-02-18 | 00:15 | 2

Het geeft Derksen des te meer reden om door te blijven gaan. Een win situatie dus, zolang rtl niet naar het oosten knielt.

Tuborg øl | 04-02-18 | 00:19

VI moet blijven, dan kunnen al die over elkaar struikelende Gutmenschen er helemaal los op gaan en tegelijkertijd zwijgen over een niet rechtstreeks gekozen minister die Thierry c.s. demoniseert.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 09:40

Een saillant detail is dat ik dit al 20 jaar geleden heb zien aankomen. Destijds was standpunt.nl een podium om te kunnen discussiëren. Toen merkte je het al. De politieke correctheid droop er toen al vanaf. Ik opperde destijds al dat de feministen vanuit de jaren 60, langzaam in een spagaat zouden komen ten opzichte van het vrouwonvriendelijke geloof, de Islam. Hoe zouden zij zich daar uit redden, dacht ik toen. En ja hoor, na veel draaien, en dralen zagen zij het licht. Het is namelijk een vorm van emancipatie als de vrouw er voor kiest om met een hoofddoek te lopen. En het is ten slotte cultuur. Briljant. Deze zelfde feministen verketterde de Nederlandse vrouwen destijds die achter de aanrecht bleven en voor het gezin zorgden. Dit kon absoluut niet. Zij keken met een dedain op deze vrouwen en behandelden ze als een stuk vuil. De zwaarste taak in het leven is het opvoeden van kinderen. Daar kan geen CEO, tegen op. Een goede opvoeding, warmte en liefde betekent veelal kinderen die opgroeien met waarden en normen. Natuurlijk kan de man deze taken ook doen. Het is waarvoor men kiest. De feministen, een doorgeschoten groepje, fanatici, alternatievelingen en deugers. Hun oorsprong ligt vaak in de krakers- en in de kunstwereld. Zij vinden zich wereldverbeteraars. Beter gezegd, narcisten zijn het. De seksuele revolutie van destijds, dooft langzaam door dit soort lieden en werpt ons weer ver terug in de tijd. De verlichting die Europa heeft doorgemaakt, wordt onder aanvoering van de huidige politici en hun deugende volgers ongedaan gemaakt. Het geloof van de vrede en liefde, de Islam is hun helpers hiervoor bijzonder dankbaar. Als je het hier niet mee eens bent, zul je over 15 jaar, aflaat moeten betalen, bekeren of in het slechtste geval krijg je een oranje overall aan. RIP.

De Evangelist | 04-02-18 | 00:02 | 9

Dwang hoeft natuurlijk niet altijd slecht uit te pakken. Ligt eraan tot wat je gedwongen wordt. Dat de aziaten slimmer zijn zou bijvoorbeeld wel eens kunnen komen doordat ze als klein kin al gedwongen worden tot presteren. Voeg tijd eraan toe en je krijgt het effect wat Storma en Brou hierboven beschrijven.
Dus je hebt dwang waar je wat aan hebt en dwang die negatief uitpakt, zoals het onderwerpen aan rigide religieuze regels. Daar word je niet slimmer van.

knutsel_ | 04-02-18 | 01:04

@dks ; jullie wilen gewoon niet begrijpen dat de 'paupers' bedoelen dat er geen dwang achter mag staan voor het dragen van een hoofddoek. En in veel gevallen is die er wel. Ik ken NIEMAND die bezwaar heeft tegen een eigen mening mits die niet botst met de normen en waarden. Alle emotionele reacties ten spijt.
Als ik als 40+ geen meisje van 14 mag neuken omdat wij dat afgesproken hebben dan moet je dat handhaven. Dan vallen wij niet de islam aan maar beschermen wij de meisjes. En dat wil iedereen. We willen allemaal hetzelfde uiteindelijk. Echt waar. Ook echte vluchtelingen helpen. Echt waar.

Promedio | 04-02-18 | 01:16

Als je aan een vrouw die leeft onder de Sharia vraagt of een overspelige vrouw gestenigd tot de dood moet worden zullen de meesten vrouwen die daar onder leven dat beantwoorden met een " ja " , volgens de logica van DKS is dat ook een vrije keuze !

Castor12 | 04-02-18 | 11:43
▼ 6 antwoorden verborgen

Spijker op de kop, Feynman! Links heeft altijd al een moeilijke relatie met de werkelijkheid gehad en ontkent die liever. Het liefst zouden ze ook nog ontkennen dat zwarte mensen zwart zijn, gele mensen geel en blanke mensen wit... O wacht...
Iedereen is gelijk volgens de Linkse Religie, dus ga ik me als zwaar myopische brildrager op middelbare leeftijd maar eens aanmelden voor de opleiding tot straaljagerpiloot; altijd al willen doen. En als ik word afgewezen, roep ik: “Ies diskriminasie!”

Brou Is Back | 03-02-18 | 23:59

Feynman, laten we even alle misverstanden uit de wereld helpen: dat IQ testen van Afrikaanse landen lager uit vallen dan in andere delen van de wereld betekent niet dat een raciale oorzaak heeft. Ook de beweringen van Joseph Watson bewijzen dit niet, ik sluit het niet uit maar we hebben eigenlijk nog geen enkel bewijs gezien.

Wat wel een heel duidelijke rol in dit hele verhaal speelt zijn de gebrekkige onderwijsvoorzieningen in combinatie met diverse culture aspecten. IQ testen zijn interpretatief en gaan uit van op school aangeleerde basisvaardigheden in taal en wiskunde. Iemand die hooguit 4 jaar basisschool heeft gevolgd en wiens ouders niet kunnen lezen of schrijven zal nooit het zelfde presteren op een IQ test als een westers persoon dat 16 jaar onderwijs heeft gevolgd, ook al heeft hij in werkelijkheid een IQ van 150.

Panos88 | 03-02-18 | 23:56 | 15

Stormageddon +1

kempenaer | 04-02-18 | 10:30

@Stormageddon | 04-02-18 | 04:09
Leuke website over indianen, waarschijnlijk door een middelbare scholier inelkaar geknutseld. Ik kwam laatst ook een website tegen waar stellig werd beweerd dat de Egyptenaren zwart waren en dat de zwarte afrikanen de wiskunde hadden uitgevonden. Schattig. Jij doet me denken aan het soort kinderen dat op school vroeger zij; "het was op televisie, dus het is waar!"

Die Indianen zullen vast wel eens een plantje in de grond hebben gestopt, dat doen wel meer jagers en verzamelaars. Het onderscheid wordt normaalgesproken echter gemaakt naar hand van de vraag in hoeverre de economie afhankelijk is van landbouw dan wel niet.

Panos88 | 04-02-18 | 11:36

Wat wil je nou? Het is gewoon niet waar dat Indianen geen landbouw kenden. Hadden ze wel. Dat jouw beeld van Indianen uit koiboi films komt en van Winnetou en Hiawatha in de Donald Duck betekent nog niet dat dat beeld klopt. Want dat doet het namelijk niet.
www.thoughtco.com/three-sisters-ameri...

Stormageddon | 04-02-18 | 12:06
▼ 12 antwoorden verborgen

Braboblanke | 03-02-18 | 23:44 |
Kijk, nuchtere taal.

Ichneumonidae | 03-02-18 | 23:53

Graaf_van_Hogendorp | 03-02-18 | 23:42 |
Die Van Mierlo?
"Van Mierlo trok in oktober 2006 in een uitzending van Netwerk het bestaansrecht van D66 in twijfel."
Van Mierlo had al z'n beginselen al bij het grofvuil gezet toen hij in 1999 met die gare doos van een Conny Palmen een affaire begon.

Ichneumonidae | 03-02-18 | 23:51

Ik ben dus een fel tegenstander van dit soort vertrutting. Het ontkent alle gezonde natuurlijke spanning tussen de beide geslachten en de universele wens er aantrekkelijk uit te zien. Ik adviseer alle vrouwen dan ook om uit protest tegen de toenemende vertrutting en het zedigheidsgeneuzel meer en vaker korte rokjes te gaan dragen. Ik zal het goede voorbeeld geven :-)

Was getekend, een vrouw.

Braboblanke | 03-02-18 | 23:44 | 5

botbot | 03-02-18 | 23:53
LMAO!

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:54

@botbot
Hahahaha nice one :-)

Braboblanke | 04-02-18 | 00:26

Well een hoofddoekje aub. Of een andere gezichtsbedekking, bivakmuts ofzo.
Voor de gezonde spanning geldt: das gesicht interessiert mich nicht youtu.be/j1buLlbTx64

zimmeradel | 04-02-18 | 01:02
▼ 2 antwoorden verborgen

Ollongren weet waar ze kan scoren voor haar achterban. De antiracisme retoriek gaat erin als Gods liberale woord in een ouderling.

lingo star | 03-02-18 | 21:29 | reageer
Er is niets liberaal aan het gristendom of Demofoben666. Beiden zijn totalitaire regimes of stammen ervan af in het geval van Dictators666. Marxisme kan in ieder geval niet samengaan met individuele vrijheid.

HAFMO was een idealist die dat wel wilde maar wist ook wel hoe laat het was. Alexander Penthouse, Keesie V, Saida Kaag en Orwellongren hebben hun "liberale" maskers al lang afgeworpen na zijn dood. En als we naar hun gezichten kijken, dan we staren in de holle, kille ogen van dictatuur gestoeld op communistische leest.

Graaf_van_Hogendorp | 03-02-18 | 23:42

"Wanneer u bovenstaande alinea leest over een positieve verschillen roept dat geen gevoelens op."

Bij mij wel, omdat de nuance ontbreekt. Ik vind het niet zo gek dat sommigen heel hard kunnen lopen. Dat doen ze als je ze een baan aanbiedt.

Is uit een oude Zweedse moppentrommel hoor, tegenwoordig behoorlijk aan de prijs. Die arme Zweden hebben van hogerhand het bevel gekregen dat ze moeten juichen als een van hun dochters door een Somaliër wordt verkracht.
Verloren volk.

Ichneumonidae | 03-02-18 | 23:41

Mooi hoor, het gaat niet over het vermeende racisme maar de insteek dat het gepeupel bij genoeg ophitserij het zal beoordelen als racisme en daarmee is de val gezet.

28 | 03-02-18 | 23:30

Van Duyvenbode | 03-02-18 | 23:18 |
Dat je er soms cynisch van wordt is te begrijpen, maar dan is 'ik wordt' niet een best begin...
Groeten van een beginnend nazi;).

Ichneumonidae | 03-02-18 | 23:29 | 5

Welterusten hoor hr. Van Duyvenbode.

Lupuslupus | 03-02-18 | 23:40

Achter 'ik' komt nooit een t dus ik word is met alleen een d hr. Tuborg ::-) Maar ik ga er ook vandoor, welterusten allen. En niet dromen van de heks.

Lupuslupus | 03-02-18 | 23:42

Lupuslupus | 03-02-18 | 23:42

Zeau, misschien moet ik ook maar naar bed! :)
Slaap lekker en van heksen heb ik weinig last meer sinds ik geëmigreerd ben. Ghé

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:51
▼ 2 antwoorden verborgen

Het ontkennen van de wetenschap is het einde van de beschaving blijkt maar weer uit bovenstaande trieste waarheid. Stelt ons land haar organen beschikbaar? Nu het hersendood gemaakt wordt, kunnen ze haar leven onder het mom van voltooid beëindigen.

Linkse allergie | 03-02-18 | 23:27

"Wanneer vastgesteld wordt dat de complete kopgroep van een marathon uit Kenia komt, dankzij een genetisch onderontwikkelde onderste kuitspier, denkt niemand aan discriminatie."
Homo erectus/ - sapiëns nog niet voltooid. Achterstand in evolutie? Nog dichter bij de apen? Oke als ik dat laatste roep dan noemt iedereen mij rascist of dergelijke . Maar kniesoor die daar op let. En ja, vrouwen mogen best weer wat kuiser worden. Moge, niet moeten.

zimmeradel | 03-02-18 | 23:23 | 5

dijkbewaker | 03-02-18 | 23:56
Met gedeelde voorouder wordt dan wel bedoeld; een grote groep voorouders met grote kans op verschil in genetisch materiaal.

bodemloos | 04-02-18 | 00:22

Ah u bent iedereen. Altijd al willen weten wie iedereen is.
Nu nog uitvinden wie diegene zijn die mij na zo'n uitspraak wel racist noemt.

zimmeradel | 04-02-18 | 00:48

@dijkbewaker | 03-02-18 | 23:56 dat is

zimmeradel | 04-02-18 | 00:49
▼ 2 antwoorden verborgen

Een pijnlijk correcte analyse van het naderend einde van onze beschaving.

Buerman | 03-02-18 | 23:20


Voorlopig worden we nog niet geregeerd door de gelijken van Lenin, Stalin en Trotski: grote psychopaten aan het hoofd van leger, politie en geheime diensten.
Voorlopig worden we nog niet in rijen van drie opgesteld om te worden geëxecuteerd.
Dat betekent niet dat je geen kritiek mag hebben, natuurlijk niet. Sterker nog, kritiek moet. Maar ik wordt er zo cynisch van af en toe, en zo negatief, tot het paranoïde aan toe, dat ik af en toe even een time-out moet nemen.

Sommigen zeggen: door kritiek voorkom je juist dat de maatschappij volledig ontspoort, of dat grote psychopaten de macht grijpen.
Maar ik weet dat zo net nog niet.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 23:18 | 4

Vraagje wat hebben alle autoritaire leiders gemeen? Van Stalin tot Hitler tot Mussolini tot Poetin tot Kim Jong-Un tot Duterte tot Trump?

De Koreaanse Slet | 04-02-18 | 00:00

De Koreaanse Slet | 04-02-18 | 00:00

Ze zijn democratisch gekozen. :)
Maar u doelt vermoedelijk op narcisme.

Tuborg øl | 04-02-18 | 00:02

Sletje, dat is weer een zwakzinnig rijtje dat vooral uw persoonlijke frustratie met Vlad en the Donald laat zien. Very sad.

kempenaer | 04-02-18 | 02:00
▼ 1 antwoord verborgen

Ofzo2 | 03-02-18 | 23:10 |
Nee. Je schrijft Ollegren. Fout. Troffee. Fout. Rascisme. Fout.

Zou wat minder spijbelen als ik jou was.

Ichneumonidae | 03-02-18 | 23:14 | 10

Tuborg
Mijn tekst: vrouw op reis
Uw tekst: uw vrouw heeft hoofdpijn.
Als ik met mijn vrouw op reis was zaten we niet stil.
Hoop wel dat zij inmiddels stil zit.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 00:02

Langshetrandje | 04-02-18 | 00:02

Lol, ik interpreteerde het als volgt:
Met de vrouw, kleine en hond op reis en dankzij twee zieken een rustige avond.
Excuse moi. :)

Tuborg øl | 04-02-18 | 00:14

Geen probleem tuborg. Had zelf wat extra letters kunnen gebruiken voor de gewenste duidelijkheid.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 00:29
▼ 7 antwoorden verborgen

"Maar hoe moet dan de vonk overslaan?" Daar zal policor links wel een oplossing voor hebben: uithuwelijken. Liefst als ze 13 jaar zijn, dan hebben ze nog niet zoveel in de melk te brokkelen.

lulleficatie | 03-02-18 | 23:12 | 2

De natte droom van de gutmenschen, iedereen verplicht mixen naar een 'superras'.
Dat dat via de weg van gedwongen verkrachting moet nemen ze op de koop toe.

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:22

Een superras gaat dat niet worden. Kijk maar eens goed naar die gedegeneerde linkse koppen, daar komt niets goeds uit voort.

kempenaer | 04-02-18 | 01:57

Het Oog op Morgen maar even opengegooid.
Baudet wordt v o l l e d i g in de zeik gezet door dit programma.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 23:11 | 7

@ Lupuslupus | 03-02-18 | 23:18
Dat klopt ook, ze maken weinig kans. Om een smaad of laster aanklacht te doen slagen heb je meer nodig dan een uit verband gerukt citaat, het moet gaan om duidelijke leugens (bijvoorbeeld: Baudet verkracht vrouwen). Dit valt onder de vrijheid die men heeft in heeft in het publieke debat. Je mag elkaar verkeerd interpreteren, hoe debiel het ook mag zijn.

Panos88 | 03-02-18 | 23:37

Ik lach me het leplazeres,... Baudet doet aangifte tegen een D66er en komt voor D66 rechters staan, welnu hij mag blij zijn als ze hem niet geboeid afvoeren.

botbot | 03-02-18 | 23:48

botbot | 03-02-18 | 23:48

Vermoedelijk staan de d66 rechters te springen om deze case te doen met het wetboek in de hand.
Not, enkele reis ontslag als de uitkomst getoetst aan de wet onwelwillend is.

Tuborg øl | 04-02-18 | 00:16
▼ 4 antwoorden verborgen

(Heel cynisch bedoeld). Ollegren gaat verder dan waar Hitler ophield in het zwart maken van mensen.
Heb ik nu de Godwin van de dag troffee gewonnen? En ook gelijk de rascisme award omdat ik het woord zwart in dezelfde zin gebruikte?

Ofzo2 | 03-02-18 | 23:10 | 2

Je hebt gelijk. En gewonnen.

HaatbaardKnipper | 03-02-18 | 23:15

dan ga ik voor de Godwin van 4feb:
Joden vormen 0,2% van de wereldbevolking en winnen 22% van de Nobelprijzen.
UNfair:
Ten tijde van de Nobelprijzen 1901-1939 vormden Joden misschien wel 0,4% van de wereldbevolking... (eveneend cynisch bedoeld)

Hemmenaar7 | 04-02-18 | 00:38

Der Paulie | 03-02-18 | 22:52 |
Exactemundo. Dit walgelijke gedoe van het snolletje uit Zweden (geen laster, geen smaad) gaat zich tegen haar keren. Blijft nog maanden in het nieuws. Top.

Dat ze lekker met haar dinnetje in Malmö gaat wonen, in een van de buitenwijken.

Komt ze misschien bij zinnen, al heb ik liever dat ze voor altijd oprot.

Ichneumonidae | 03-02-18 | 23:01

"Gaat straks ook de David van zijn sokkel?", is dat een stiekeme referentie aan een hele oude en goede Simpsons aflevering?

ZoekEenVrijeNick | 03-02-18 | 23:00 | 3

Neen.

Lupuslupus | 03-02-18 | 23:06

Simpsons did it
Simpsons did it
Simpsons did it
;)

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:06

@Lupuslupus: Marge and Itchy and Scratchy. Die aflevering ging over de vraag of geweld op tv mocht (dus ook sensuur) en eindigde met inderdaad David

ZoekEenVrijeNick | 04-02-18 | 09:25

Van iedereen die in Nederland boven het maaiveld uitsteekt wordt de kop afgehakt. Figuurlijk, maar in een enkel geval (Pim, Theo) ook letterlijk.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 22:58

Mooi stukje proza! Die discussie over wel / geen aantoonbare IQ verschillen kan. Ik niet zo veel mee. Kijk naar feiten, kijk naar de geschiedenis. Welke hoogstaande cultuur , architectuur , uitvindingen etc. heeft donker Afrika voortgebracht in vergelijking met andere continenten? Toeval? Klimaat? Fysieke gesteldheid? Andere oorzaken? Wie zal het zeggen. En hoe met de ander continenten in vergelijking met elkaar?

HaatbaardKnipper | 03-02-18 | 22:58 | 1

raszuiver is altijd wat problematisch, kijk naar hondenfokkers: negers zijn de enige echte mensen (Homo Sapiens), wij en de Aziaten zijn 'mongrels' / bastaarden, en hebben paar % Neanderthaler-DNA (Homo neanderthalensis)

Hemmenaar7 | 04-02-18 | 00:43

Een betere demonstratie over 'gedachtenpolitie' kun je niet krijgen.
FvD doet er dus goed aan aangifte te doen.
Zelfs Als 't OM niet tot vervolging wil overgaan.
Dan gaat tegen dat besluit van 't OM er eenprocedure volgen bij het Hof.
En het Hof 'moet' in een uitspraak aangeven, waardoor het OM wel of niet vervolgt.
Kijk, dáár gaat 't om.
Wat het OM ook zegt.
Wat het Hof ook zegt.
De duidelijkheid, waarop FvD met succes zal aansturen, zal zéér verhlederend zijn.
Dus 'ook' als het Hof zou besluiten, dat het OM niét hoeft te vervolgen.
Het gaat om de motivatie van het Hof.
Dié wordt altijd verkregen.
Dat is de 'verliezerswinst', als het negatief zou aflopen voor FvD.
Terwijl de kans ook groot is, dat FvD echte winst boekt.
Dubbel winnen dus. Altijd prijs. Slim bedacht bij FvD.

Der Paulie | 03-02-18 | 22:52 | 3

Ben ook zeeeeer benieuwd welke tournure, welk geitenpaadje hier door OM / rechters gevolgd gaat worden. Er is 1ding zeker: Ollongren walks. Wellicht het argument van de politieke vrijheid.Een vrijheid die voor Wilders uiteraard niet gold. Ben zeer benieuwd.

HaatbaardKnipper | 03-02-18 | 23:04

We zien het wel over een jaar of wat.
Boeit het geen hond en zijn moeder meer.
Ondertussen staat Thierry's clubje op iedere voorpagina als kastracisten met verkiezingen voor de deur.
Wel played mevrouw Ollongren!

Berbaar | 03-02-18 | 23:20

Zeer dom van mevrouw Ollongren gespeeld Berbaar. Mocht er nog twijfel bestaan over de agenda van D’66 geeft ze nu duidelijkheid. De kartelpartijen en de MSM bestaan. Dus winst voor het fvd,

ristretto | 03-02-18 | 23:30

"... zeg iets over de islam en je hebt beveiliging nodig."

Rake observatie Feynman.
Het gelul over rassen is wat achterhaald, alsof het soorten zijn. Ik, als blanke hetero kan nageslacht verwekken bij een pigmeevrouwtje, Of een Canadese SJW-er, dat maakt niet uit.
Maar net doen alsof er geen verschillen bestaan tussen de kleurtjes is natuurlijk onzin. Sommige medicijnen werken wel bij zwarten, niet bij blanken. Is de policor-gemeente natuurlijk tegen. Laat die zwarten maar doodgaan, want anders ontvalt de bodem aan onze religie.

Ik geef persoonlijk geen zak om kleur etc., maar net doen alsof er geen verschillen zijn (en het taboe verklaren) is nogal van de misdadige zotte.
Uit het policor Independent vodje:
"It said: “Over the past 10 to 15 years, immigrants have mainly come [into Sweden] from Muslim countries such as Iraq, Syria and Somalia. Might this influx explain Sweden’s rape explosion?

“It is difficult to give a precise answer, because Swedish law forbids registration based on people’s ancestry or religion."

Na Lesotho 2e op de wereldranglijst als rape-country. Daar komt die Ollongren vandaan. Tsja, die zal er wel kijk op hebben. Wegkijk, dat is.

Ichneumonidae | 03-02-18 | 22:51 | 2

"It is difficult to give a precise answer, because Swedish law forbids registration based on people’s ancestry or religion."

I can't give you give the answer, because Swedish law forbids registration based on people’s ancestry or religion."

De pijnlijke waarheid in zweden, het is verboden om de islam te linken aan alles wat maar een beetje negatief afstraalt.

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:04

Zweden zal het eerste land zijn dat onder de sharia law komt te staan. Dat geef ik nog hooguit tien jaar. In Zweden zijn ze totaal volbloed idioot. Net als Olongren: die wil van Nederland Zweden II maken. Nou wij niet Kutsja.

HaatbaardKnipper | 03-02-18 | 23:12

Verschillen in IQ negeren heeft negatieve gevolgen, omdat verschillen in sociale positie, inkomen, etc. dan worden herleid tot discriminatie, terwijl ze een gewoon gevolg kunnen zijn van gemiddeld verschil in aanleg.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 22:47 | 4

@Lupuslupus | 03-02-18 | 23:00
Lekker in de tuin gaan zitten lupus met een boekje als U het niet meer trekt.
Trekt U wel wat warms aan, we willen Uw onzin natuurlijk niet missen morgen.

Berbaar | 03-02-18 | 23:16

We?
Spreek u voor zichzelf.

F. Jacobse | 03-02-18 | 23:25
-weggejorist-
kempenaer | 04-02-18 | 01:53
▼ 1 antwoord verborgen

"Gaat straks ook de David van zijn sokkel? Moet de anatomie van de mens uit de publieke ruimte? Moet de mens uit de samenleving?"

Wat een dosis melodrama. Lijkt wel een oud wijf :-) Oude mensen en hun dingen die voorbij gaan. Wel goed om de contradicties aan te stippen maar verder dan wat oubollig gemopper komt Feynman ook niet. Kansloos, uitstervend gezever.

Misschien inderdaad tijd voor de mens uit het beeld te verdwijnen. En wel precies om wat Feynman beschrijft. En klinkt wellicht sci-fi maar zodra de brein-computer interface mogelijk wordt voor de massa zal de identiteit zoals we die kennen verdwijnen. Wat wij dan "wij" noemen wordt leuk museummateriaal. Het is mooi geweest en tegelijkertijd is er een toekomst die ongelooflijk & onwaarschijnlijk blijft. Dat staat altijd vast.

GeenAccount | 03-02-18 | 22:45

Zullen mensen minder van hun hond houden als uit een IQ test blijkt dat de verschillen nogal groot zijn?

bodemloos | 03-02-18 | 22:37 | 7

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:09
Blakskater daar heeft u gelijk in.

botbot | 03-02-18 | 23:16

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:09 |
Deze week is het immers bewezen dat het niet zo is.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 23:26

Tja, en dan de verschillen in IQ tussen de diverse hondenrassen; daar heeft niemand moeite mee, terwijl de hond pas zo'n 10.000 jaar geleden is ontstaan! Verschillen in IQ, agressiviteit en uiterlijk zijn bij hondenrassen (die gewoon met elkaar kunnen paren en jongen krijgen) doodnormaal en in zeer korte tijd erin gefokt door menselijke selectie, maar dat dergelijke verschillen tussen diverse mensenrassen, die veel ouder zijn, ook kunnen bestaan wordt door de policor-kerk ontkend...

Brou Is Back | 04-02-18 | 00:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Goed van GS om Ollongren op de agenda te houden. Zij is de Marcel van Dam 2018.

Ichneumonidae | 03-02-18 | 22:31 | 2

Zij is nog veel erger dan Marcel van Dam. Dat was uiteindelijk een schreeuwende platte baas. Deze feeks heeft connecties en is tot op het bot globalist, uit op de ondergang van de Europese naties.

HaatbaardKnipper | 03-02-18 | 22:41

Nou, ze staan nog op een gedeelde eerste plaats hoor.

Linkse allergie | 03-02-18 | 23:29

De zogenaamde progressieven willen weer terug naar vroeger. Toen iedereen gewoon zn bek dichthield. Ze gaan alles wat niet "deugd" agressief te lijf. Calvinistisch-links

Rest In Privacy | 03-02-18 | 22:28 | 2

Daarom is het ook niet progressief. Een verandering ten opzicht van de huidige opvattingen, dat zou progressief zijn. In die zin is er nu ook conservatief links en progressief rechts. Alleen in links en rechts denken dat lijkt niet meer voldoende te zijn.

kloopindeslootjijook | 04-02-18 | 10:12

wat 30 jaar geleden progressief was, is nu per definitie conservatief.

Rest In Privacy | 04-02-18 | 16:05

Ik begin het gevoel te ontwikkelen dat we meer en meer overgeleverd zijn aan een ideologie van totalitarisme, bemand door figuren als Rutte, Pechtold, Buma c.s., die weinig tot geen democratische vrijheden toestaat.
En wat is D66 toch een smerig monster aan het worden.

Memek | 03-02-18 | 22:24 | 3

Reflechtie en een mening worden tegenwoordig als ongewenst beschouwd. De vraag is hoelang het gaat duren voordat er consequenties aan hangen, zoals een mening hebben over de islam in zweden.

Tuborg øl | 03-02-18 | 22:31

Als ik u was zou ik er nooit op stemmen.

botbot | 03-02-18 | 22:42

Als ik u was ook niet botbot. Het is namelijk een waardeloze flutpartij.

kempenaer | 04-02-18 | 01:50

Kijk : Race, Genetics and Intelligence | Helmuth Nyborg and Stefan Molyneux

psychopatski | 03-02-18 | 22:22

Als minister dit soort zaken niet doen, dat is werk voor een fractievoorzitter, dit is beïnvloeding van de komende verkiezingen, juist door de minister die daar zo op tegen is.

Diminutive | 03-02-18 | 22:21 | 1

Penthouse heeft het te druk met, tja, met wat eigenlijk.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 22:23

Zit nog eventjes die bagger van de schedelmeters door te nemen.

Als je twee woordjes verandert krijgen je dus dit:

Ik had ook graag gezien dat het anders was, dat blanke mensen hyperintelligent waren, dat Nederlanders het hoogste gemiddelde IQ van de wereld hadden. Maar het is niet zo.

Conclusie: De meeste blanken zijn gewoon een beetje dom. En en dus zijn blanken minderwaardig aan Aziaten en Joden.

Racistisch of niet?

De Koreaanse Slet | 03-02-18 | 22:17 | 23

@De Koreaanse Slet | 04-02-18 | 00:50
Ja en? De helft van de surinamers is zwart. Constatering. Die zijn daar ook pas gekomen nadat ze er naar toe zijn gebracht uit Afrika. Het statistische verband is aangetoond tussen genetische herkomst (en dus niet de plek waar men nu leeft) en IQ. Heel vervelend voor je, maar dat verbamd is er dus ook in de VS, in Brazilië en in Suriname.
En ja, statistisch gezien zijn gele mensen slimmer en is Azië briljanter dan Europa.
Dat is niet onjuist, dat is statitisch waar. Dat is ook niet kortzichtig, dat is een feitelijke constatering. En het is ook niet racistisch, het is wat het is. Kleine genetische verschillen tussen verschillende populaties hebben een fysiologische uitwerking. Aziaten zijn statistisch gemiddeld ietsje slimmer en ze hebben gemiddeld een kleiner pikkie. Afrikaanse negers zijn statistisch ietsje minder slim en hebben gemiddeld een grotere pik. Daarmee kun je niet zeggen dat iedere neger dom is en een joekel van een tampeloeris heeft, of dat alle negers met een superpik dom zijn of dat iedereen met een micropenis slim moet zijn. Dat kun je dus niet concluderen, maar dat doe jij dus volcontinu. Jij reduceert een algemene, statistische constatering tot een specifiek gegeven en beschuldigt degene die een algemeenheid constateert van racisme. Racisme dat alleen in jouw hoofd zit omdat jij die specifieke conclusie trekt uit een algemene statistiek.
Statistiek die overigens ook wordt gebruikt om meer middelen in te zetten voor onderwijs, begeleiding en maatschappelijk werk bij die zwakkere groepen. Is dan ook racisme.
En verder is het noemen van statistische feiten uit wetenschappelijk onderzoek niet voorbehouden aan antropologen, wetenschappers of statistici. Ik ben geen Engelstalige astronoom maar dat weerhoudt me niet om te zeggen dat ‘You talk out of Uranus’.

Stormageddon | 04-02-18 | 01:30

Sletje, lees nou eens een paar keer wat stormageddin schrijft en probeer eens te leren. Je denkt en reageert alleen maar in voorgeprogrammeerde slogans waar racisme en diskriminasie heel vaak in terug komen. Dat is niet zo snugger en ook behoorlijk pathetisch.

kempenaer | 04-02-18 | 01:49

Wauw wat een eye-opener. Werkelijk geniaal hoe je ons een spiegel voorhoudt. Als we deze trend van redeneren even volhouden krijgen we het volgende;
Als je 3 woordjes veranderd en de rest weglaat, krijg je dus dit "De Koreaanse slet is een beetje dom" of "Wodka smaakt het lekkerst met een schijfje citroen"

Rest In Privacy | 04-02-18 | 13:06
▼ 20 antwoorden verborgen

Nieuwsuur jubelt, de sympathie voor Ollongren wordt niet eens gemaskeerd.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 22:14 | 2

En terecht, zo even terug kijken.
Dank voor de tip!

Berbaar | 03-02-18 | 22:20

Ze waren inderdaad erg 'objectief'..

Wasbakplasser | 03-02-18 | 22:22
-weggejorist-
Ofzo2 | 03-02-18 | 22:13 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

"Wie had ooit gedacht dat de verlichting zou doven met de vrouw als taboe?"

Wie had ooit gedacht dat de verlichting zou doven met de vrouw als leidend, en beleidend voorwerp?

Dit is de correcte hypothese als je het mij vraagt.

Tuborg øl | 03-02-18 | 22:10

Maar goed, het spel is op de wagen en de rechter mag zijn kunstje doen.
De vraag is of Thierry een "racist" is met dus een spreekverbod; of is Helga 0rwellogrom buiten haar boekje gegaan door meneer zo neer te zetten in een politieke atmosfeer waar bedreiging en moord na soortelijke uitspraken reeds volgden.
Het geeft geen groot vertrouwen wanneer rechters veelal van D66 zijn en "Marokkaan" uit opportunisme tot "ras" verklaarden.

Jan Passant mk2 | 03-02-18 | 22:07 | 8

Maar een mooie graadmeter wordt natuurlijk de gemeenteraadsverkiezing in Amsterdam.
Lupuslupus | 03-02-18 | 22:42

Dat denk ik niet, de samenstelling en politieke kleur van Amsterdam is met geen enkele Nederlandse plaats, provincie of het land te vergelijken.
Misschien als je Almere er bij betrekt waar de oud Amsterdammers wonen. Maar daar is geen fvd.

Tuborg øl | 03-02-18 | 22:48

Langshetrandje
.
Ja natuurlijk, dat weten we allemaal maar op t.v. gaat het - zo lees ik want kijken doe ik niet - weer verder.

Lupuslupus | 03-02-18 | 22:49

@Tuborg, ik ben niet bekend met Amsterdam maar het is dus de vraag of er nog genoeg mensen wonen die op FvD willen gaan stemmen. Maar misschien valt het mee.

Lupuslupus | 03-02-18 | 22:52
▼ 5 antwoorden verborgen

DDR66 is niks, heeft alle speerpunten uit t verleden achter zich gelaten, en kan al jaren niets anders doen dan zich profileren via greet en nu via de heer Baudet. De jonge generatie pikt die onzin niet meer, en daar zit ook een belangrijk deel van Baudet's electoraat. Betreffende racisme, de uitheemse clubjes slaan luid op hun eigen pigment trom, maar oh wee als Blank NL dat doet, dan is het allemaal meteen bruinhemden.

Chemokar | 03-02-18 | 22:02 | 1

Precies. Eerst alleen maar anti-Wilders politiek bedrijven zonder eigen inhoudelijke standpunten. Nee, zelfs je eigen beginselen overboord zetten. En nu is Baudet het mikpunt om politiek groter te worden. Zo'n triest clubje. Ik vraag me echt af of mensen die op d66 stemmen weten waar de partij voor staat. De partij weet het zelf nog geeneens als je alleen maar probeert te scoren door op een andere partij zit af te geven. Slap, slap en slap.

Ofzo2 | 03-02-18 | 22:26

Over verhullende kledij gesproken. Vandaag met open raampje lans de Moskee gereden met YMCA op de radio. Vond het wel toepasselijk zo'n mannen clubhuis... Vanaf nu noem ik het dan ook de YMCA-moskee.

Dirk III | 03-02-18 | 22:00 | 1

Spann0nd heur!
Nog meer te melden over Uw dagbesteding?

Berbaar | 03-02-18 | 22:18

Onze genetische code wordt continu gebruikt voor allerlei onderzoek waardoor bepaalde erfelijke ziekten onder bepaalde groepen mensen begrepen wordt.
DNA onderzoek naar misdadigers wiens genetische code van een spoor naar een bepaalde groep mensen wijst met een verwante code zoals pas een verkrachting en moord door een Turk is opgelost. Wat veel ophef gaf omdat er geen Blanke of andere groep getest werden. Maar het was geen vooroordeel of een uiting van racisme het was een genetisch bewijs dat het spoor van een man van Turkse afkomst moest zijn. Dus een genetisch onderscheid maken tussen groepen is een vast onderdeel van onze samenleving. Op ander gebied is er ook verschil.
Wil je weten wat onze genetische code betekent ontkom je er niet aan om verschillen tussen groepen mensen te vinden. Ook intelligentie. of een soort antivries in je bloed als je voorouders al duizend jaar in het poolgebied hebben geleefd en door evolutie-natuurlijke selectie een voordeel hadden om te overleven onder barre leefomstandigheden. Het gemuteerde gen wordt dominant onder een groep. Misschien hoef je niet super intelligent te zijn om te overleven op de Afrikaanse Savanne, maar zijn andere eigenschappen als hard lopen en goede ogen en oren belangrijker om te overleven. Dat is geen racisme maar een gevolg van evolutie. Wen er maar aan links! want die kennis gaat niet weg, en het onderzoek wie wij zijn en waar we vandaan komen volgens onze genetische code gaat ook niet weg. Sterker nog, het onderzoek gaat gewoon door. Over een aantal jaar weet iedereen wat zijn zwakke punten zijn of voordelen als men dat wil weten. Wat het voordeel is van een lichte huid in deze streek dankzij evolutie hoef ik in godsnaam toch niet nog eens uit te leggen. Links en extreem links is namelijk nog te dom om te poepen.... Alles vastgelegd in hun genen paspoort...

dijkbewaker | 03-02-18 | 21:58 | 2

@dijkbewaarder
Raak! +10

toetssteen | 03-02-18 | 22:22

Tja, socialisme is een soort religie (een geloof gebaseerd op een onrealistisch beeld van de werkelijkheid, namelijk dat alle mensen altruïstisch van aard zijn) en religie en wetenschap, dat ligt altijd moeilijk. Religie begint waar denken ophoudt!

Brou Is Back | 04-02-18 | 00:36

Kajsa Olongren sleurt de quote van Baudet geheel uit zijn context; Baudet schetste in het kort hoe er in bepaalde linkse volksdelen gedacht zou worden over de homogeniteit van de Nederlandse bevolking. Dat wordt vervolgens neergezet (ook door de NOS, die de quote zonde context uitzond) als een vrees van hem persoonlijk. Als je op dit soort goedkope methoden leunt dan heb je waarschijnlijk niet geestelijke capaciteiten om een sterker argument te bedenken.

Yernaz Ramautarsing lijkt echter niet het concept achter IQ tests te begrijpen, dit zijn interpretatieve onderzoeken die slechts een beeld geven van de totale som van iemands geleerde en intrinsieke geestelijke capaciteiten. Als je een tweeling zou scheiden, de ene helft in Nederland en de andere helft bij een gemiddeld gezin in Congo laat opgroeien, kun je er zeker van zijn dat de helft die is opgegroeid in Europa significant hoger scoort op de IQ test. Die heeft immers ouders gehad die al generaties lang goed kunnen lezen en schrijven en heeft 18 jaar lang het beste onderwijs(for arguments sake) ter wereld mogen genieten. Dus gewoon een ondoordachte opmerking van Yernaz, tenzij hij het op een andere manier bedoelde.

Panos88 | 03-02-18 | 21:55 | 2

Jammer maar de onderzoeken waaraan gerefereerd wordt zijn al gecorrigeerd voor de door u terecht genoemde omgevingsfactoren.

ristretto | 04-02-18 | 07:50

Welke onderzoeken? En zijn er misschien onderzoeken die dat tegenspreken?

Panos88 | 04-02-18 | 11:38

En ondertussen zitten er nog steeds hamsters (muizen) in AH.
Dat bedoel ik dus...

bitterpete | 03-02-18 | 21:55

Een goed ontwikkeld stuk zelfbehoud mist hier.
Doe als de muslims, geef vrouwen weg.
Doe als de joden, gebruik hebreeuws (die taal is heel diep)
Doe als de christenen, beuk alles de grenzen over.
maar nee, geen goden!
O wacht..

LifeCatcher | 03-02-18 | 21:53

Verlichting (Enlightenment-Lumières-Aufklärung) met de V (bovenkast) van Victorie. Mdme K.O. wenst 'een open debat', terwijl er geen enkele smartphone/ camera registratie bestaat van haar Nijmeegse stadhuislezing. Waren daar überhaupt wel mensen bij aanwezig? Was er daar na haar voorlezing van het papier wel gelegenheid tot discussie? Of zat iedereen te ja-knikkebollen bij haar ego-relaas over haar adellijke bloedlijn? Nee, mdme K.O. wenst helemaal geen open debat. D66 en open debat: appartmentjesquatsch. D66 en open debat: machtswellustelingen haten het open debat. Bij D66 is het licht uit, het duister aan.

Eeuwig..Op..Vakantie | 03-02-18 | 21:52 | 2

Alle uitgesproken teksten over de afgelopen jaren staan compleet op internet, maar deze zal eerst aangepast worden; daar kun je van verzekerd zijn. Daarom zou het mooi zijn als iemand er een opname van heeft gemaakt.

Wobbelplatte | 03-02-18 | 22:58

Wobbelplatte | 03-02-18 | 22:58

Wat was het motto van Geenstijl ook alweer?
Iets met screenshotten en autorijles... iemand?

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:14

Mooi stuk Feynman. Het is een vreemde tijd, het lijkt alsof links een structurele burn-out heeft. Gelijk in de stress schieten en afgeven op diegene die eens in de stinkende pot roert. Alles is hierbij kennelijk geoorloofd van demoniseren, schelden of antisemitisme, op inhoud reageren is er niet meer bij.

BozePaarseMan | 03-02-18 | 21:51 | 1

De koek op links wordt steeds kleiner. Dit veroorzaakt spanning en gevoelens van machteloosheid. Dit kan bij sommige mensen kwaadaardigheid en gewelddadigheid opwekken.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 21:58

Feynman. Complimenten. Echt een heel goede proza. Niets aan toe te voegen.

Ofzo2 | 03-02-18 | 21:50

Joden vormen 0,2% van de wereldbevolking en winnen 22% van de Nobelprijzen..... In het volkskrantartikel is zefs sprake van 32% !!!

Musset | 03-02-18 | 21:49 | 1

zelfs

Musset | 03-02-18 | 21:50

Spijker = kop=artikel.

ps: waarom zijn er geen spitsmannen, maar wel spitspoezen?

Geil Kippetje | 03-02-18 | 21:47

Goed artikel van Feynman. +++

Mark_D_NL | 03-02-18 | 21:47

Overigens is "Ollongren" nu niet echt een fijne naam in 't Zweeds. Het betekent zoveel als "eikeltak". Denk nu niet aan eikels aan eikenbomen, dat heet namelijk een "ekollon" (letterlijk "eik-eikel", een beetje dubbelop dus). Denk meer aan het soort eikel dat Kajsa zelf niet heeft.

Voorgeenchanterikpeu | 03-02-18 | 21:43 | 9

Aujezsky is niet prettig voor mijn honden.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 22:20

Langshetrandje | 03-02-18 | 22:00
Eik is eenhuizig

miko | 03-02-18 | 22:52

Okay miko.
Woon sinds enige jaren in gebied waar een aantal (en louter) zeer zeer oude eiken staan. Deze hebben nog geen enkele eikel voortgebracht in die periode.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 23:15
▼ 6 antwoorden verborgen

Sterk stuk. Echt klasse.

ijsaartindeoven | 03-02-18 | 21:43

Feynman's synapsen zijn zo onderling criss-cross verbonden dat hij alles met alles verbindt.

Albert Einstein draait zich driemaal om in zijn weckpot op sterk water; zoveel Theorie van Alles is zelfs voor die jood teveel.
Oei, wat zeg ik nu? Ik zei jood, mag dat nog wel?

King of the Oneliner | 03-02-18 | 21:42

Beste Feynman,

Sinds ik geëmigreerd ben in 2007 lees ik de GS elke dag helemaal uit bij m'n croissantje. Ik lees de artikelen en columns vooral (goed, in de vrijdageditie wil ik me vaak wat meer op het bekijken van de fotoreportages toeleggen) maar heb me nooit met het inzenden van brieven beziggehouden.

Vandaag is een uitzondering, ondanks commentaar van enkele zachte fruitella's die vinden dat u zwalkt, vind ik juist deze uw sterkste column tot nog toe. U slaat de spijker op z'n kop en u weet de verschillende pijnpunten uit 'ons' deel van de maatschappij prima met elkaar te verbinden. Tevens is dit gewoon lekker Jip- en Janneketaal. U kunt af en toe zo archaïsch en eloquent elitair overkomen. Dit daarentegen is simpel, dit kan makkelijk gedeeld worden. Misschien kan er een pamflet van gemaakt worden en met een ronkende bommenwerper boven de randstad uitgestrooid.

Feynman, dit is fantastisch.

Kid Morbid | 03-02-18 | 21:42

Wat gek dat op allerlei plekken plots vrouwen zich niet meer als aantrekkelijk en opwindend mogen tonen, terwijl dat op andere plaatsen juist wél mag, en zelfs gewenst is. Nog gekker is de combinatie van #metoo-gevoeligheid en aantrekkelijk zijn.
Waarom mogen pitspoezen niet, en mogen vrouwelijke filmsterren wél uitdagend zijn? Binnen exact eenzelfde context? Impliciet speelt daar iets mee. Pitspoezen, dartspoezen en andere wulps geklede dames laten zich door enge witte mannen manipuleren of zo, en zwartgeklede filmsterren in Hollywood, al is dat zwart nog zo doorschijnend en nog zo gedecolleteerd, gedragen zich zo uit eigen vrije wil of zo. Vrouwen uit de eerste groep zijn niet geëmancipeerd, vrouwen uit de tweede groep wel, zo luidt kennelijk het adagium.
Er loopt een heel grillige grens tussen wat in het aanbrekende neo-Victoriaanse tijdperk wél kan en mag, en wat nou juist niet. Vertel mij maar waarom in het VK er schilderijen van de prerafaëliet Waterhouse uit het museum verdwijnen, terwijl het aandeel naakt in de gemiddelde blockbuster almaar lijkt toe te nemen.
Het een gaat samen met het ander.
Waterhouse was een kind van zijn tijd, schilderde binnen een verstikkende Victoriaanse context zijn nimfen. Taboe en erotiek houden elkaar in stand, bepalen elkaar, dansen met elkaar. De engste moralisten zijn de grootste schuinsmarcheerders.
Pitspoezen mogen niet wulps zijn, filmsterren mogen dat wel, als ze zich maar als filmsterren gedragen en niet als pitspoezen. Maar uitdagen en opwinden moeten ze wel natuurlijk, binnen een geraffineerd opgebouwde nieuwe taboesfeer.
Binnen die sfeer kunnen we op nieuwe, subtiele wijze genieten terwijl we ons kunnen voordoen als deugende moralisten.

Schoorsteenveger | 03-02-18 | 21:42 | 2

Goed stuk schoorsteenveger, laat de kachel maar branden, het wordt koud.

Drake1950 | 03-02-18 | 22:38

“ De engste moralisten zijn de grootste schuinsmarcheerders.” Ja, vroegâh in de tijd van den videotheek, was het een bekend fenomeen dat in de ‘bible belt’ de meeste prôn werd verhuurd....

Brou Is Back | 04-02-18 | 08:27

Wat weten we weinig. Wat weten wij nou bijvoorbeeld van Donald Trump? Wat weten we van zijn verleden, van zijn connecties, van zijn gezelschap in het Witte Huis?
We oordelen op grond van vluchtige indrukken opgedaan ergens hier of daar.
En ergens verstand van hebben vergt grondig onderzoek, waar de meesten de tijd niet voor hebben.
En verrreweg de meeste mensen hebben ook niet de contacten die hen kunnen vertellen wat er ergens werkelijk mee aan de hand is.
Zo is er ene David Cay Johnston die zeer vileine boeken heeft geschreven over Trump, met verstand van zaken, lijkt het. Ik heb die boeken niet gelezen, maar wel een paar lezingen van Johston gezien op youtube. In hoeverre is wat deze man zegt over Trump waar? Geen idee.
Maar het laat wel zien hoe voorzichtig wij moeten zijn met oordelen.
De feiten achterhalen is al moeilijk genoeg, vergt tijd, bloed, zweet en tranen.
En vervolgens een mening formuleren is nog moeilijker, want dan moet je gebruik maken van logica, maar ook van andere feiten, die misschien ook niet zo onomstotelijk vaststaan.
Met de media leven we in een spiegelzaal, en we weten niet meer waar we staan.
Democratie gebaseerd op vertegenwoordiging en op media-inhoud is als een blinde die op pad gaat met zijn geleidehond in een volkomen duisternis.
Beeldvorming en geruchten.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 21:41

Oh de schedelmeters gaan los. Nu begrijp ik het.

Je hebt in alle rassen en volkeren het volgende:
Zwakbegaafden
Minderbegaafden
Normaal begaafden
Hoogbegaafden
Hyperbegaafden

Dat staat vast en deze komen ook relatief in dezelfde percentages voor. De enige reden waarom sommige volkeren/rassen 'gemiddeld' hoger scoren op een IQ test is ten eerste omdat ze een cultuur van leren hebben (bijvoorbeeld Japanners en Joden) wat het gemiddelde flink opkrikt.

Aan de andere kant hebben de bosjesnegers uit Afrika geen wiskunde nodig of complexe grammatica e.d. dus die zullen doorgaans lager scoren op zo'n westerse IQ test.

Maar wat blijkt zeker in de tijden van migratie dat eigenlijk iedereen ongeveer evenveel idioten heeft en evenveel geniale mensen alleen gaat de gemiddelde genius in Afrika niet naar de beste universiteiten en in Japan wel.

Kortom.

Als je denkt dat je slimmer of beter bent omdat je blank bent en dus zogenaamd intelligenter zou zijn ben je een racist. Als je denkt dat Japanners beter of slimmer zijn of joden dan ben je er nog nooit geweest.

De Koreaanse Slet | 03-02-18 | 21:41 | 23

@hatari | 03-02-18 | 23:45
Ik denk dat dit nog wel eens in uw nadeel uit kan vallen. In de regel kan ik de reacties wel waarderen en bij tijd en wijle zitten er zeker opmerkingen bij om nog eens over na te denken. Men hoeft niet per se een laag IQ te hebben om dom te zijn, danwel een domme opmerking te plaatsen.
Ik verbaas mij erover dat u in vele topics reaguurt en hier stelt dat er vele "idioten die hier zo nodig hun mening moeten ventileren over zaken waar zij werkelijk geen enkele mallemoer verstand van hebben". Het onderwerp van dit topic is dat Karin Hildur aka Kudtje Ollongren een poging doet Baudet woorden in de mond te leggen, en hem verantwoordelijk te maken voor haar eigen gedachtenspinsels. Dat dit gebaseerd is op een opmerking in de context van de relatie tussen IQ en een bepaalde indeling op basis van geografische oorsprong en de de daarmee samenhangende genetische verwantschap moge duidelijk zijn, maar is niet het primaire onderwerp van de discussie. Op basis van wat ik er tot dusverre van gezien heb is die relatie er wel degelijk. En zelfs als die relatie er niet zou zijn, dan is het een prima trolmiddel voor de sneeuwvlokjes en houden we die relatie erin. Als Dood66 tegen is, ben ik voor. Gewoon uit principe. Wat mij betreft mag iedereen daar zijn mening over hebben en hoe meer er over gepraat wordt, hoe beter die zich zal vormen. Dat de ene daar wat langer over doet dan de andere maakt mij niet zo gek veel uit. Door de bank genomen ben ik meer geïnteresseerd in de motivatie en beweegredenen van een individu, dan via groepsvorming een waarheid te gaan verdedigen. De groeps-IQ-meting kan zeker leuk zijn, maar de mate van persoonlijke ontwikkeling gaat een veel betere indruk geven van een cultuur, ras, groep of welke clubjesverdeling u ook wenst te gebruiken.

Frau Merkel | 04-02-18 | 01:21

Koreaanse, jammer maar helaas. De omgevingsfactoren zijn al meegenomen in de scores.

ristretto | 04-02-18 | 07:57

De Koreaanse Slet | 03-02-18 | 21:41
Ja, Slet, kan het met je eens zijn, IQ testen vereisen een bepaalde manier/richting van denken, hoger scoren in een IQ test maakt mensen zeker niet wijzer of verstandiger, het gaat om heel andere dingen, afhankelijk van je omgeving.
Zet maar eens een persoon met een ‘hoog’ IQ in een oerwoud neer, waarschijnlijk overleven ze het daar geen dag, terwijl er mensen met een zg ‘laag’ IQ daar elke dag een ‘normaal’ leven leiden, wat voor nut had dan je hoge IQ.

BosrandDirk | 04-02-18 | 13:55
▼ 20 antwoorden verborgen

Tabel 4. Voorkeursmedicatie bij diverse specifieke kenmerken of condities

Kenmerk of conditie Voorkeursmedicatie (separaat of in combinatie)

jonge leeftijd (< 50 jaar) 1. ACE-remmer (bij kriebelhoest ARB)2. toevoegen bètablokker (als verdragen)3. toevoegen diureticum of calciumantagonist
oudere leeftijd (> 70 jaar) diureticum, calciumantagonist en/of ACE-remmer (bij kriebel-hoest ARB). Keuze op basis van comorbiditeit en comedicatie
chronisch, stabiel hartfalen 1. ACE-remmer (bij kriebelhoest ARB)2. toevoegen <KNIP>
</KNIP>
**NEGROIDE AFKOMST** 1. calciumantagonist of diureticum2. calciumantagonist én diureticum

Maar er zijn obv afkomst geen verschillen, vraag Kasja maar.

Nichtsneues | 03-02-18 | 21:36 | 2

Oei. Dat is wel een heel racistisch geneesmiddeltje. Ik zeg, verbieden! Per direct!

Graaisnaaiert | 04-02-18 | 00:17

1 ziekte: sikkelcelanemie. Ook racistisch, of een bewijs dat rassen verschillen?

InAnumPerRegimine | 04-02-18 | 08:02

Wie de ongelooflijk strakke song ´Strawberry Letter 23´ -van de Brothers Johnson niet goed vind is een rascist!
En de flick Jackie Brown, waarin hij is gebruikt is zwaar ondergewaardeerd.
En wie Pam Grier geen mooie vrouw vindt is een rascistische kast hosmo!
En wie vindt dat Robert Foster haar niet aantrekkelijk mag vinden is een rascist!
En wie vindt dat Quentin Tarantino teveel gebruik maakt van de seventies Soul is een rascist!
Raaassssccciisten! Allemaal!
Gegen die Wand. Uit UitkijkeTurkije. Ook zo´n film parel.

chicago river | 03-02-18 | 21:35

Lekker artikel

LoadedGun | 03-02-18 | 21:33

Democratie is er nooit echt geweest. Het is een illusie. De elite (een kleine groep die uiteindelijk bepaalt wat er gebeurt) is altijd aan de macht. Vroeger waren dat koningen en landheren. Toen waren dat politici, daarna een samenwerkingsverbond tussen politici en machtige bedrijven.
Nu is het (een kleine groep) sjw warriors die ons in de tang hebben. Te gek voor woorden dat Europa en bv Canada buigt voor een klein percentage van de bevolking (Ik schat zo'n 5%) die de rechten en plichten van de rest bepaalt. En dan oom nog eens laat buigen voor gasten in ons land die eigen regels en wetten lijken te hebben.
Als iemand bij u i huis als gast komt en vervolgens de vrouwe des huizes onjuist bejegent, eisen gaat stellen over hoe hij/zij behandeld moet worden. Eist dat het eten op een bepaalde manier moet worden bereid (halal op basisscholen bijvoorbeeld), en vindt dat uw kleed richting het oosten gedraaid moet worden. Wat doet u dan???
De kans is groot dat die persoon na de eerste eis uit uw huis wordt verwijderd.
Verwissel huis in dit geval voor land of zelfs continent. Kortom de heer des huizes van Nederland en Europa is een fucking pussy en moet subiet verwijderd worden

Olleke | 03-02-18 | 21:31 | 9

@ Tuborg. Er is alleen niet genoeg pek en veren beschikbaar om het vadsige lijf van Timmerfrans te bedekken. Laat staan voor de rest

Olleke | 03-02-18 | 22:49

Olleke | 03-02-18 | 22:49

Die trog in de Atlantic heeft genoeg zeewater, bij gebrek aan 'beter'...

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:16

"Rekening houden met" werkt alleen als het van beide kanten gebeurt. Eisen versus toegeven, op een gegeven moment gaat dat wringen. Gelukkig is er dan altijd nog Pravda Orwellongren die weglacht dat dat niet zo is en als je toch nog tegensputtert wordt je weggezet als een ordinaire racist. Nederland anno 2018. Onvoorstelbaar.

Graaisnaaiert | 04-02-18 | 00:14
▼ 6 antwoorden verborgen
-weggejorist-
McStuiver | 03-02-18 | 21:30 | 3

Andermaal fabelachtig, Feynman. Je brengt elke week mijn gedachten perfect onder woorden. Applaus!!

hoogstetijd | 03-02-18 | 21:30

Ollongren weet waar ze kan scoren voor haar achterban. De antiracisme retoriek gaat erin als Gods liberale woord in een ouderling.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 21:29 | 8

Lupuslupus Goeie tegel Wat een land

bigstone | 03-02-18 | 22:24

Tsja als Jezus zou leven zou het een links liberale socialist zijn.

De Koreaanse Slet | 03-02-18 | 21:43
Ik denk dat je Pechtold niet harder kan raken door hem met een Christen te vergelijken, hulde!

skoftig | 03-02-18 | 23:02

Jezus leeft nog hoor. Alleen niet hier. Hij is terug naar huis. Werd hier niet zo hartelijk ontvangen als hij verdient had, anders was hij hier nog geweest. Als sommigen zelfs zijn politieke voorkeur al menen te weten, weten ze toch zeker dat hij verrezen is en daarmee de mensheid heeft bewezen dat er een eeuwig voortgaan is. En of je goed zijn voor je medemens nu bestempelt als religie, socialisme, of wat dan ook, dat is toch waar het allemaal op neerkomt. Wat je hier ziet, is dat mensen in 'opstand' komen omdat onrecht jegens een medemens, een beroepsgenoot nota bene, wordt aangevoeld.

SlimmeBelg | 04-02-18 | 05:50
▼ 5 antwoorden verborgen

Apart.
We hebben geen islam nodig voor een sharia staat.
Onze bestuurders doen het zelf wel.
Wie zoals ik de jaren 60/70/80 van de vorige eeuw hebben meegemaakt weet hoe snel onze samenleving degenereert en afkalft.
Het is nu een grauwe groezelige deken die al onze vrijheden en blijdschap uit ons wringt en bedekt. Als slaven onder een dictatuur. Als een eeuwig durende asregen wat ons leven bedreigt. Bizar..

dijkbewaker | 03-02-18 | 21:29 | 2

Helemaal mee eens.

Lupuslupus | 03-02-18 | 21:30

Wie die jaren heeft meegemaakt zou eens in de spiegel moeten kijken en zich ernstig moeten afvragen waarom onze samenleving in downfall is geraakt. Maar vooral waarom je het niet zag en er niets aan hebt willen doen.

Buerman | 03-02-18 | 23:04

We hebben weer een voorgekookt stukje zodat wij in een bepaalde richting moeten reaguuren, witmans zoals reaguurders hebben een hoog IQ.
Jammer dat veel plemsels hier afbreuk aan doet.

botbot | 03-02-18 | 21:28 | 3

Wat doet je denken dat reaguurders aan de beschrijving 'witmans' voldoen? Witmans hier thuis zegt niet veel, hij staat in de tuin met een bezem in z'n hand en staart maar wat voor zich uit met z'n houtskoologen. Reaguren ho maar.

Voorgeenchanterikpeu | 03-02-18 | 21:36

Je moet helemaal niets. Dat is hoogstens een waan in jouw hoofd.

kempenaer | 03-02-18 | 22:35

We hebben wéér geen argumenten, dus spelen we het (doorzichtig als wij zijn) maar weer op onkunde van de reaguurder.
Glasglas zou een betere Nick zijn.

MarcS | 03-02-18 | 23:46

Beschuldigingen van racisme en fascisme zijn al tientallen jaren de beste middelen om het debat preventief te ruimen.
Helga 0rwellogrom ziet er bovendien zeer eng uit wanneer zij haar "u bent een minderwaardig mensch"- blik opzet.

Jan Passant mk2 | 03-02-18 | 21:28 | 5

Meneer staat dus zelfs open om de gedachtespinsel van iemand die door u als "schedelmeter" geclassificeerd wordt op hun merites te beoordelen. Zelf.
Dat op voorhand afkeuren klinkt wat benepen D66.

Jan Passant mk2 | 03-02-18 | 21:37

Berbaartje, de aan jouw opgelegde taboes, zijn de mijne niet. Jij steekt op bevel van heksen zoals Kajsa je kop in de rode drek. Lalala. Ik vind dat niet zo snugger, maar dat hoeft niet te verbazen. Ga eens zelf nadenken. Als je kunt.

kempenaer | 03-02-18 | 21:43

Berbaar wil blijkbaar ook niet dat de impasse en spreekcodes in den politiek verbroken worden. Dat zou gesprekken over de inhoud mogelijk maken, wat zeer ongewenst is voor de gevestigde politiek die het liever hebben over de vorm en de waan van de dag.

Jan Passant mk2 | 03-02-18 | 21:46
▼ 2 antwoorden verborgen

Oeps: 'Wanneer het partijkartel het verliest op de inhoud, gaat men verder op de man.'
De moordenaar van Fortuyn zat in het parijkartel?

kloopindeslootjijook | 03-02-18 | 21:28 | 4

De moordenaar misschien niet. Maar dominante demoniseerders Melkert en Fijkstal wel. En waar het demoniseren toe heeft geleid is bekend: een mafkees gaat ermee verder daar waar de kwaadspreker stopt

Winter_is_coming | 03-02-18 | 21:43

kloopindeslootjijook | 03-02-18 | 21:39,

"Facts please"?
Feitelijk heeft Feynman gelijk; wanneer het partijkartel de discussie verliest, gaat men verder op de man. Ter aanvulling wil ik wel toevoegen dat dat alleen geldt voor mid-linkse partijen zoals de VVD (je weet wel, "Wilders mollen", citaat van Riessen bij Pauw).
De ècht linkse partijen zoals PvdA en D'66 spelen sowieso altijd direct op de man omdat ze weten dat ze altijd ongelijk hebben en dus geen enkele discussie op feiten of argumenten kunnen voeren. Sinds 1968 heeft links bij mij weten elke discussie "gewonnen" met godwins. Als jij de uitzondering die de regel bevestigt kunt noemen, hoor ik het graag.

Het verbandje met Volkert is ook niet zo ver gezocht;
- Volkert gaf als motief letterlijk een citaat van PvdA-er Melkert; "gevaar voor de samenleving";
- toevallig ook ongeveer de woorden van Ollongren;
- Volkerts vrouw en medeplichtige werden door Groen Links raadslid Jack Bogers gewaarschuwd hun computers te wissen;
- Volkerts vrouw was bevriend met de Leidse linksextremisten die Fortuyn een stronttaart in zijn gezicht gooiden;
- een actie die doet denken aan de stront op Baudets huis.

Socialisten geloven, terecht, dat stront het sterkste argument is dat zij te bieden hebben. Het is jammer dat zij daar niet de conclusie uit trekken dat hun religie niet deugt; in plaats daarvan trekken zij ten strijde tegen iedereen die hun stront probeert op te ruimen.

Dandruff | 03-02-18 | 22:15

Dandruff | 03-02-18 | 22:15
Het past allemaal zo naadloos dat men het niet kan/wil geloven.

toetssteen | 03-02-18 | 23:26
▼ 1 antwoord verborgen

Ik kan er geen touw aan vastknopen.

Ik ga het nog een keer proberen te lezen.

De Koreaanse Slet | 03-02-18 | 21:28 | 3

Ik zou even wachten tot na de pillenronde, sletje.

kempenaer | 03-02-18 | 21:40

Blanken en aziaten snappen dit verhaal gelijk. Wat Ben jij?

Mark_D_NL | 03-02-18 | 21:41

Zegt meer over jouw begrijpend lezen, dan over het stuk Slet. Maar ach, je zal hieronder wel weer zoals gewoonlijk de plank volledig gaan misslaan.

MarcS | 03-02-18 | 23:44

De taboe ligt niet zozeer op het aanstippen van negatieve verschillen tussen rassen, in dat geval was er in ieder geval nog sprake van gelijke behandeling. Neen, de ware taboe ligt op het verheffen van het blanke ras boven anderen. Wie stelt dat het IQ in zuid-oost Azië gemiddeld hoger is dan dat in west-Europa hoeft geen aantijging van racisme te verwachten. Wie echter stelt dat het IQ in zuid-oost Azië gemiddeld hoger is dan dat in sub-Sahara Afrika kan rekenen op vermaningen over de gelijkheid van allen, het feit dat er maar één mensenras is en een oproep om in het vervolg niet meer over dit soort zaken te spreken. Wie stelt dat het gemiddelde IQ in Europa hoger ligt dan dat in sub-Sahara Afrika krijgt te maken met een ware volckssturm vanuit goed-linksche hoek.

Stel echter dat de gemiddelde Europeaan of Aziaat het moet afleggen tegen de gemiddelde Keniaan bij hardlopen en je hoeft niets te vrezen. Sterker nog, waarschijnlijk komen de toehoorders met nog wat voorbeelden waarin niet-Europeanen beter zijn dan Europeanen.

Waar dit vandaan komt? Vermoedelijk uit een onheilig huwelijk tussen Christelijke ethiek en ongeremde zelfbeschouwing, diezelfde zelfbeschouwing die het mogelijk maakte tot de verlichte samenleving te komen zonder elkaar direct te keel af te snijden.

Het is tijd voor een rem op deze zelfbeschouwing uit naam van zelfbehoud.

Voorgeenchanterikpeu | 03-02-18 | 21:27

Wie had ooit gedacht dat de verlichting zou doven met vrouwen als aanstichters?

bisbisbis | 03-02-18 | 21:25

Tja verschillen. Sommige mensen leven in een shithole country, anderen niet. Hoeveel meer bewijs moet je hebben. Lijkt me niet meer dan logisch om te er naar te streven dat je eigen land niet ook een shithole country door een teveel aan shit for brains binnen te laten.

knutsel_ | 03-02-18 | 21:23 | 3

*wordt

knutsel_ | 03-02-18 | 21:24

Europa was eeuwen geleden een cluster van shithole countries.
Maar wij Europeanen (blanke mensen) hebben een ontwikkeling
doorgemaakt die ongekend is in de geschiedenis van de mensheid.
Zoveel innovatie in zo'n korte tijd.
We hebben toch maar geluk gehad dat we zoveel bouwtekeningen en
patenten hebben kunnen roven uit Afrika en de rest van wereld.

getzappad | 03-02-18 | 21:49

getzappad | 03-02-18 | 21:49

Vergeet de tipi in de tuin voor de kinderen niet, evenals de hangmat.
Toch vindt ik die piramides en plaggenhutten maar een raar beeld in de Rotterdamse skyline. Ghé

Tuborg øl | 03-02-18 | 23:31

Hij is Fijn Man.
Maar dit wordt ook weg geglimlacht door Ettur.

Slurfje | 03-02-18 | 21:22 | 1

Niet alleen door Ettur mijn Beste lol!

Berbaar | 03-02-18 | 21:28

Wat wij rassen noemen clusteren vrij netjes in genetische PCA's [0]. Er is dus onafhankelijke genetische ontwikkeling tussen rassen - de term dient heel, heel losjes te worden gebruikt, overigens - en daarvan is een deel coderend DNA: Immers, fenotype verschilt duidelijk en zichtbaar op geografische en raciale basis. Aangezien IQ een van de meer erfelijke menselijke psychologische eigenschappen is [1], en door tientallen genen wordt beinvloed MOET het wel verschillen tussen groepen. De gedachte dat IQ daar een uitzondering op zou zijn is religieus.

Overigens is al laangetoond dat Noord-Oost Aziaten selectie op IQ hebben ondergaan die anderen - Ook blanken! - niet hebben ondergaan [2].

[0] liorpachter.files.wordpress.com/2014/... (Uit: liorpachter.wordpress.com/2014/12/02/... )
[1] journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/1... (Fig 3)
[2] www.biorxiv.org/content/early/2018/01...

omanders | 03-02-18 | 21:19 | 1

Noord Oost Aziaten zijn in ieder geval slim genoeg gebleken om de multikul en de import van islam niet te omarmen. Smart Asians, dumb Europeans.

kempenaer | 03-02-18 | 21:37

Het partijkartel is momenteel weer de weg compleet kwijt en probeert willens en wetens nieuwe politieke moorden uit te lokken.

smdyasc | 03-02-18 | 21:19

Zie het als een transitie periode, we zullen doorgroeien. Als een virus

bruutje | 03-02-18 | 21:19

Hulde. Fraai stuk geschreven.
Ik kwam met mijn pa terug van vakantie. In de auto vertelde ik dat Baudet aangifte had gedaan tegen Ollongren.
Mijn pa vond die Baudet maar een gekke man en hij hield een kwartier durend epistel over rassen uitspraken en rascisme.
Ik heb mijn pa hoog zitten, en na zijn tirade gezegd dat we maar een bakkie moesten doen bij de pomp.
Heb hem onder het genot van koffie rustig verteld dat het verhaal twee kanten heeft en dat policor denken het debat niets goed doet. Na een goede bak koffie en een lekker broodje was hij het wel eens dat hij te weinig kritische noot had mee gekregen vanuit de andere hoek dan de MSM.
Vandaag was een goede dag.

Tettentettentetten | 03-02-18 | 21:18

De D66 hotshots spelen hoog spel. Heel hoog spel. Begin zelfs medelijden te krijgen met al die lokale politici die honderd dagen geleden dachten op een verkiesbare positie te (komen te) staan. Vraag me dan af waar al die vertrekkende stemmen naar toe verhuizen. Ik zie drie kanten: PvdA, GL en VVD, andere opties zijn duidelijk minder logisch. Penthouse, Donorkwestie en een vicepremier die denkt dat ze de keizerin van het binnenhof is. Kiezer is niet gek.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 21:18 | 3

Ik ben bang dat je de gemiddelde kiezer iets te hoog inschat, helaas.

Wobbelplatte | 03-02-18 | 22:24

Wobbelplatte
Ik zelf ook.
Daarom is het ook zo kwalijk.
Minister BZK stelt tijdens een sessie omgeven door zekere deugemotie (partijgenoot/grande dame/vermoord) Baudet deugt niet en is zelfs erger dan Wilders. Het moment is briljant gekozen. Mensen die daar mogen spreken hebben de moraliteit aan de billen hangen.
Ultieme frame. BAM.
Alle partijen uit de kamer moeten rap eens terugkijken naar de tijden rondom de moord op Pim en de rol van hun eigen partij daarin. Ik verwacht in ieder geval van de werkelijk principiëlen in de kamer (SGP, CU, wellicht Dierenpoes en SP) naast PVV en FvD zorgen voor een zware tijd voor deze minister.

Rest In Privacy | 03-02-18 | 22:55

Denk je werkelijk dat de gevestigde partijen tot zelfreflectie dan wel zelfbezinning in staat zijn? Dat is een droom waaruit hè moet ontwaken. De bevolking is ze al lang zat, maar is angstig om voor taaist en fascist te worden uitgemaakt. Die angst zorgt ervoor dat ze niet op partijen als PVV of FvD durven te stemmen. De democratie is dood, getuige het feit dat alle zittende kamerleden volgens de partijleidraad stemmen en niet met hun persoonlijke mening mogen stemmen. Dit is onwettig, maar niemand treed hiertegen op. Een (onderling georkestreerde 1-2 met Turkije?) stunt van Rutte die optreed tegen een Turkse minister die een toespraak wil houden heeft gezorgd dat in de laatste verkiezingen de VVD op het laatste moment enorm is gestegen ten koste van PVV en FvD. Het volk kreeg door dat optreden weer een beetje hoop dat het toch gied zou komen. Rutte zou Rutte niet zijn on direct een paar dagen na de verkiezingen de burger al weer hard en onnodig te naaien door de dividendbelasting op te heffen. Ik kik uit naar een nieuwe stunt. Die zal groter en spectaculairder moeten zijn dan de voorgaande. Ondertussen worden de termen taaist en fascist bijna geuzennamen en wordt de weerstand op partijen die al dan niet terecht hiermee in verband worden gebracht te stemmen steeds kleiner. Baudet is (zoals Ollengren terecht beweert) een grotere bedreiging als Wilders. De bedrijging is echter een bedrijging voor de gevestigde elite waaronder vooral een grotere bedrijging voor specifiek D66/VVD

InAnumPerRegimine | 04-02-18 | 07:51

En zo komt de gekke koeienziekte toch noch tot zijn recht.

rein9576 | 03-02-18 | 21:18

Zwalkend stukje Feynman. Maar ook wel logisch. Het valt niet mee om consequent te blijven als de veroordeler dezelfde retoriek gebruikt als de veroordeelde.

DrumPiet | 03-02-18 | 21:16 | 5

U beschikt blijkbaar niet over de intelligentie om het stuk van Feynman te begrijpen. Geeft niks hoor. Kunt u niks aan doen. Wat u wel kunt is uw mond houden als u niks zinnigs kunt zeggen.

OetSodom | 04-02-18 | 00:31

Feynman:
Joden vormen 0,2% van de wereldbevolking en winnen 22% van de Nobelprijzen.

En zijn bron uit keurige krant:
Asjkenazische Joden bovenmatig intelligent zijn. Met een gemiddelde IQ score tussen 110 en 115 steken ze ver boven het wereldgemiddelde uit. Slechts 0.2% van de wereldbevolking maakt deel uit van deze Joodse groep, maar ze leveren liefst 32% van de Nobelprijswinaars.

Voor de rest een vermakelijk stukje tekst Feynman

Duurkoop | 04-02-18 | 07:18

Drum. Beter kunnen is zelf schrijven.
*Vingers trommelen op tafel doet*

Is dit nog nieuws? | 04-02-18 | 10:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Karin Ollongren sommeert Baudet afstand te nemen van een uitspraakç een wetenschappelijke uitspraak die slechts geciteerd werd.
Het doet me denken aan Galileo Galilei. Hij leefde 400 jaar geleden. Hij werd door de katholieke kerk gedwongen afstand te doen van zijn opvattingen. Nu krijgt hij een standbeeld in Vaticaanstad.
De kerk waartoe Ollongren behoort, zal in de toekomst misschien begrijpen dat wetenschap wetenschap is. Maar dat zal nog wel even duren. Tot dan worden voorgekauwde dogma's gebruikt goedgekeurd door hun kerk, de enige autoriteit die zij respecteren.

onnosel | 03-02-18 | 21:15

Leg de gemiddelde inteligentie wereldkaart over de gelovigen wereldkaart en je weet genoeg. Hoe lager het gemiddelde iq hoe groter het geloof. Met name van toepassing op noord afrika waar al die chirurgen vandaan komen. Gewoon even googelen.

bigs | 03-02-18 | 21:11 | 1

Ach. IQ test is niet zo goed te doen zonder opleiding. En zelfkritiek kan in de lage IQ landen niet. Dus dan leert het ook moeilijk wanneer je je fouten niet toe kan geven. Immers geschapen door almachtige, dus kan geen fouten maken dus vraagstelling klopt niet etc...

Is dit nog nieuws? | 04-02-18 | 10:09

Ja. Ja, gvd.

mijnvrouwenik | 03-02-18 | 21:11

Het is inderdaad Feynman OF feiten. Nee, Geenstijl staat niet op de zwarte lijst van de EU. Geen feit dus, en niet zo fijn, man.

Nonkel Frituur | 03-02-18 | 21:09 | 1

Wie kan er de naam kudtkoekiewet.nl anders verzinnen dan Geenstijl, NRC ?

Roze_bril_drager | 03-02-18 | 21:18

Alleen in goede tijden kan een hele samenleving zich een focus op zoiets permitteren. Tel uw zegeningen; het gaat blijkbaar (te) goed!

mark1487 | 03-02-18 | 21:09 | 5

Berbaar | 03-02-18 | 21:45
Mevrouw Lupus zit u wel dwars is het niet?
Terwijl u toch altijd uzelf op de borst loopt te slaan veel wijzer dan de gemiddelde reaguurder te zijn.
Misschien kunt u proberen haar reacties te negeren.
Net zoals ik al tijden uw reacties negeer.
Behalve dan als ik er echt misselijk van begin te worden.
Zoals nu.

Petrus Poortwachter | 03-02-18 | 22:51

@Petrus Poortwachter | 03-02-18 | 22:51
Welnee Petrus het is een vermakelijke oude en zure dwaas, die ga ik toch niet negeren.
U mag fijn verder negeren of niet, boeit me geen reedt.
Sterkte met de misselijkheid!

Berbaar | 03-02-18 | 23:38

Berbaar mag graag lupus bashen. Zonder dat hij met argumenten komt. Net als op het schoolplein een irritant kereltje met een minderwaardigheidscomplex die snel uitgeluid is door zijn gebrek aan intelligentie en dan recalcitrant wordt. Negeren die troll. Of mag neger- en ook niet meer?

Is dit nog nieuws? | 04-02-18 | 10:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Precies, mensen willen de waarheid niet accepteren. Feiten hebben weinig met racisme te maken.

Mali | 03-02-18 | 21:04

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl