Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Bassiehof – Laatste kans voor Thierry Baudet

Als peinzen pijnlijk wordt

De Correspondent had er zoals gebruikelijk weer 100.000 woorden voor nodig, pikant was de onthulling over de ‘geheime’ bijeenkomst met de Amerikaanse racist Jared Taylor en Thierry Baudet wel. 

Ik zet ‘geheime’ overigens tussen aanhalingstekens omdat de binnenstad van Amsterdam zich niet leent voor heimelijke ontmoetingen. Wijk uit naar het buitenland of een biljartkamer achterin een café in Drenthe maar ga nooit paraderen over de hoofdstedelijke Herengracht als je als herkenbaar Kamerlid onderduims van gedachten wilt wisselen. 

Wat ons brengt op de inhoud. Thierry Baudet moet lekker dineren met wie hij wil. Maar onze jonge vriend moet niet raar opkijken dat hij kritiek krijgt wanneer hij vijf uur lang met een gecertificeerde racist om de tafel gaat zitten in een Amsterdams hotel.

Baudet had ook kennis kunnen nemen van de denkbeelden van deze white supremacist door zijn boeken te lezen. Jammer overigens dat Theo Hiddema niet aanwezig was. Hij is zoals bekend in tegenstelling tot Taylor voor rassenvermenging (waar D66, gek genoeg, weer tegenstander van is).

Maar Baudet zit in de gevarenzone. Een eventueel volgende onthulling over extreemrechtse contacten zal fataal zijn, Forum voor Democratie wordt dan teruggebracht tot een schertspartij.    

Vóór  de onthulling van De Correspondent zei Baudet al onomwonden afstand te nemen van extreemrechts gedachtegoed. Dat diner met Taylor was in oktober, Baudet distantieerde zich van extreemrechts in De Volkskrant en NRC Handelsblad van november. Ik ben geneigd hem te geloven. Meermaals heb ik de jeune premier ontmoet. Het is een lief kind, misschien zelfs te naïef voor de politiek. Het is een nieuwsgierig figuur en op academisch gebied een allesvreter. 

Bovendien vallen in het partijprogramma van Forum van Democratie geen racistische alinea’s te ontwaren. Maar de bijeenkomst met Jared Taylor was oliedom en bovenal onnodig. 

Daarom is dit de laatste kans voor Baudet: het rassengeklets van Taylor wordt vermoedelijk niet ondersteund door de Forum voor Democratie-achterban. Er hangt nu wel een al dan niet onterecht onwelriekend bouquet om Baudet heen - en het is niet de geur van lavendel. 

Nog een openbaarmaking zoals bovenstaande en het is einde oefening.

Reaguursels

Inloggen

Met Den Uijl en Van Agt is de democratie in Nederland gestorven. Alles wat daarna is gebeurd en gebeurd is de laatste adem die het lichaam verlaat.

Rotterdammert1965 | 25-12-17 | 13:19

Laatste kans? Wij maken toch zelf uit hoe we ons informeren. En racist, wat is dat?,Er bestaan geen zuivere rassen meer. Alles is al lang vermengd. Het meest in de buurt komen nog de eskimo's en die hoor je nooit klagen. Zelfs niet als het vriest. Achterhaalde clichépraat. Net als die ophef over het klimaat. Forget it en focus op de belangrijke items. Voorlichting aan ploflims bijvoorbeeld. Jullie worden voor de gek gehouden! Baudet, ga zo door. Laat u breed informeren en houdt het goede vast.

SlimmeBelg | 25-12-17 | 10:58

Linksmensen
Dragen t-shirts met daarop een foto van Che chevara die eigenhandig vrouwen dood schoot
Hebben foto's Aan de Muur van Mao die naar schatting 60.000.000 doden op zijn geweten heeft
Sport shirts met daarop CCCP circa 30.000.000 slachtoffers
Allemaal bewondering voor linkse mislukkingen die vreselijke gevolgen hadden
.
baudet praat een paar uur met een person met racistische ideen en hij deugd niet
.

metdedag | 25-12-17 | 01:35 | 1

Amen.

Not_again | 25-12-17 | 12:04

We leven in tijden van hysterie.
Lees: zonder feiten en zonder de betekenis van woorden te kennen, de vermeende tegenstanders op basis van vermeende bedenksels beschuldigen.
Op de man gespeeld, daarmee elk weerleggend tegengeluid uitschakelend; want het zou om 'n foute man gaan. (dan hoef je niet meer na te denken over wat je zelf raaskalt blijkbaar)
en ook, dat de 'beschuldigende boodschapper' zichzelf ook weer indekt door te spreken namens zelf verzonnen 'anderen'.
Dat mag je ook lafhartig lage viezigheid noemen.
Maar het doel heiligt kennelijk de middelen; 'die Baudet van FvD' moet tegengehouden worden; lees: ingesponnen binnen de plakkerige web-bedenksels van de goed- of afkeurende sociale media.
Die persmensen misdragen zichzelf zo echt als 'n roedel wolven die bloed willen ruiken; of als middeleeuws pest-verspreidende ratjes.
Kennelijk is dat het afwisselend basische-bad en zuur-bad waar elke succesvolle politicus doorheen moet; vergelijkbaar met hoe ons spijsverteringsstelsel al het voedsel decimeert tot wel-of-niet opneembare stoffen.
Het zijn wel de plebejers. Het is het grauw. Het rapaille. De pers is ordinair.
Sensatie-zoekertjes, die willen scoren met 'n primeur, al dan niet met nep-nieuws.
Mag ik de dames en heren van de schrijvende pers er op wijzen, dat je eerst moet weten waarover je het hebt, voordat je zomaar iemand beschuldigt?
Tip. Probeert u eens in gedachte uit te leggen aan iemand, waar de hamer en de sikkel voor staan in het rode veld van het communisme, graag aan de hand van Engels en Marx en zo. Dat begrepen kan worden waar de klassenstrijd voor staat als horizontale klassentegenstelling.
en als u daarin slaagt, probeert u dan ook nog eens in gedachte uit te leggen aan iemand, waar de samengebonden korenschoof en de bijl voor staan (landbouw en industrie), waarmee de productschappen en het verticale overleg tussen alle lagen van de maatschappij werden bedoeld; zoals in Nederland het tripartiete overleg tussen overheid, werkgevers en werknemers gestalte kreeg; het befaamde 'polderen'.
En doet u eens 'n klein of groot bevolkingsonderzoekje, hoeveel mensen niét weten, en niét waardoor het keurige fascisme een goed alternatief vormde tegen de communistische ideologie.
Dat tijdens de eerste en tweede wereldoorlog, zowel het communistische despotisme, alsook het fascistische despotisme zich ernstig misdragen heeft, is duidelijk; beide tegenovergestelde ideologieën zijn niet in onversneden vorm te verdragen; zoals je ook geen puur suiker moet willen, en ook geen puur zout moet willen.
Maar dat communistische (gelijkheids)-idealen als scheringdraden zijn op te vatten, zoals fascistische (ongelijkheids)-noties als inslagdraden zijn te gebruiken, voor het weven van een maatschappelijk draagvlak.
En dat je dan kunt discussiëren over de wijze van binding tussen scheringdraden en inslagdraden; plat-weefsel; keper-weefsel of satijn-weefsel, afhankelijk van waar het temperament van 'n bevolkingsgroep zich het best bij thuisvoelt.
Grappig; die lagere school discussies in de hedendaagse pers; 'jouw papa is een racist; nee, jouw moeder is een seksist; nee, jouw ouders zijn fascistisch; nee, communistisch. Het zijn allemaal scheldpartijen tussen kleuters en pubers op de schoolpleintjes, met als chanterende logica: 'als jij niet vindt wat ik zeg, dan mag je niet meer op mijn feestje komen, lekker puh'.
En de pers speelt lekker mee als megafoon bij deze dorps-opstootjes.
Tot ze door iedereen worden uitgekotst natuurlijk; deze spuiten met modder.
Want hé, de mensen blijven niet hysterisch, en dan, dan blijkt dat de sociale media zich ernstig heeft misdragen.

Der Paulie | 24-12-17 | 20:41 | 2

Er is 'n woordje weggevallen in deze zin; lees:
En doet u eens 'n klein of groot bevolkingsonderzoekje, hoeveel mensen dát niét weten, en niét waardoor het keurige fascisme een goed alternatief vormde tegen de communistische ideologie.

Der Paulie | 24-12-17 | 22:33

Hoe neem je ergens afstand van zonder eerst toenadering te zoeken en de standpunten tot je te nemen?

Daarnaast werd hij vanaf dag 1 beticht van extreemrechtse ideeen, wellicht was het informatief als in "hoe ga jij er mee om?"

Zonder me verder in te lezen hoor, dus ik sla de plank wellicht volledig mis..

Maar we hebben dus wel vvmu maar geen vrijheid van omgang vroeg hij naief?

Lionfromzion | 25-12-17 | 00:51

Zeven bier maakt je dan weer wel dom.

LibertasSimplex | 24-12-17 | 19:17

En mensen kunnen geloof tot koekoek verklaren, maar bewezen is, dat mensen die religieus zijn, iets boven hun macht geloven, niet dommer zijn dan mensen die dat niet zijn.
Ik vind het veel belangrijker in een mens, dat -ie mens is.
Zelf loop ik, als de keuze zich voordoet, altijd onder de Sassenpoort door. En ken overigens een bepaalde bekende rapper wiens naam ik niet zal noemen maar z'n mooie leuke zus kan geweldig zingen, die dat ook doet net als ik.
Dus de steekmug die de zeven ziet, ik zou zeggen vreed' op aard, want dom zijn doet zij niet.

LibertasSimplex | 24-12-17 | 19:16

De FVD is inmiddels de tweede partij van het land in de recentste peilingen.

kezie | 24-12-17 | 19:06

Op vier januari, van welke ik de één, van januari, buiten de visie laat, kom ik te wonen ergens op nummer drie. Eén en één is twee, vier plus drie is zeven, terwijl de letter e, die zowel twee keer voorkomt in één, als in twee, van één en één is twee, twee keer voorkomt in zeven, waar vier en drie, ook twee letters e opleveren.
Eindelijk heb ik een huis. Ik prijs mij gelukkig. Alhamdulillah godezijdank.

LibertasSimplex | 24-12-17 | 18:58

allergrootste. Niet allegrooste lol.

LibertasSimplex | 24-12-17 | 18:36 | 1

Voor Steekmug van Libertas. No matter what. Gewoon uiten die handel. Lucky Seven. Met de onvolprezen, nee, allegrootste musicus ooit. Don Drummond op trombone.

Lucky. Seven. youtu.be/9m8Efbaecmo

LibertasSimplex | 24-12-17 | 18:35

Om achttien uur zevenentwintig.

LibertasSimplex | 24-12-17 | 18:29

steekmug | 24-12-17 | 15:47
Dank je wel voor je motivering.
Zelf heb ik nu zeven bier op.

LibertasSimplex | 24-12-17 | 18:27 | 1

Zoals het de echte fascist betaamt, nooit ronduit toegeven dat je het bent. Liever naar het falen van een ander wijzen dan zelf eens de consequenties aanvaarden. "Whataboutism" in modern Nederlands. De kolommen hieronder staan er vol mee. Als GS alle reaguursels waarin van dit discussie-instrument gebruik wordt gemaakt eens zou jorissen, zouden de kolommen met 50 - 75% inkrimpen.
Dhr. Baudet (Thierry, voor de dwepers met Hem) heeft zich diverse malen op ongure wijze met racistische ideeën ingelaten, dawel zichzelf op een dergelijke wijze uitgelaten ("homeopathische verdunning"). Dat kleeft aan dit heerschap, dat er verder blijk van geeft heel weinig van de moderne maatschappij te willen berijpen (de eerste politicus de geen krant leest en geen TV kijkt) en het liefst, geheel volgens de regels van de holle fascistische romantiek, terugkeert naar 150 jaar geleden, toen "Neerlandsch bloed nog door d'aadren stroomde". Dat hij daarna een onderonsej van 5 uur lang met een gecertificeerd racist heeft, onderstreept deze vermoedens alleen maar.

PeterD | 24-12-17 | 17:39 | 4

@PeterD
Jos van de Vijver heeft helder uitgelegd waar het over gaat:
"Als China veel Han-chinezen in Tibet laat vestigen, of Indonesië veel Javanen wil overplanten naar het voormalig Nederlands Nieuw Guinea, kan iedere linkse Nederlander zich iets voorstellen bij het verzet daartegen door de oorspronkelijke bewoners. En dit zonder de Tibetanen of de Papoea’s als racisten weg te zetten. Of kunnen blanken alleen racist zijn? Wie dat denkt, is ten diepste natuurlijk zelf een racist."
politiek.tpo.nl/2017/03/21/thierry-bau...

radiatorknopje | 24-12-17 | 18:15

@radiatorknopje
Je moet ze eens over joden die in Judea gaan wonen horen.

Maar verder is dit schrijfseltje inderdaad in de trant van het slaapverwekkende "racisme, fascisme, racisme, fascisme, racisme, fascisme, racisme, fascisme|"
Gaaap.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 18:30

Eh sorry om je diversiteitsbubbel te breken hoor maar " neerlandicus bloed" stroomt nog steeds in de Nederlanders hoor. In die van mij tenminste wel voor de 99% en daar ben ik trots op.

Sceptische_autist | 25-12-17 | 14:30
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vind het voornemen van Rutte om weer vriendjes te worden met de islamo-fascistische dictator Erdogan, die journalisten laat opsluiten, politieke tegenstanders terroriseert en elimineert, Nederlanders uitmaakt voor nazi's, fascisten en kinder-ontvoerders, honderd maal erger dan Terry Bidet die tijdens een etentje van gedachten wisselt met een 'white supremacist', terwijl niemand - óók Paternotte niet - enig idee heeft wát er is besproken.

Noem het publicitair gezien onhandig, maar er staat veel & veel meer tegenover dat mij definitief heeft aangezet me aan te melden als lid van het FvD,
Ik ben allang blij dat er eindelijk een redelijk alternatief is voor Wilders' PVV. Hoewel ik vind dat Wilders groot gelijk heeft en ik zijn moed en doorzettingsvermogen bewonder, doen zowel de verpakking van zijn boodschappen als sommige vertegenwoordigers van zijn partij, mij regelmatig ongemakkelijk voelen.
Dat heb ik in 't geheel niet bij het FvD, integendeel; als ik bijvoorbeeld Theo Hiddema hoor praten over welk onderwerp dan ook, heb ik het gevoel dat maar weinig mensen in staat zijn op zulk een sublieme & scherpe wijze te verwoorden waar & waarom in dit land de schoen al jaren wringt.

Peter Emile | 24-12-17 | 17:33 | 1

"Whatabout ...."

PeterD | 24-12-17 | 17:47

Bas. We kunnen het ook over het om zeep helpen van onze democratie hebben. Je weet wel; het per direct afschaffen van de referendum, omdat het plebs de verkeerde antwoorden geeft.En de stasimedia+rtl houdt haar bek dicht. Het klapvee mag eens in de vier jaar een vakje roodkleuren en dat is het. Bas. Ik zou zeggen. De media in. Fijne kerst jongen.

Kamervraag | 24-12-17 | 17:26 | 1
-weggejorist-
PeterD | 24-12-17 | 17:48

Zal wel wat meevallen, Paternotte. Kijk eens hoeveel epic fails het kartel - Teflon Mark voorop - zich schijnbaar mag veroorloven zonder enige blijvende consequentie.

Maar anders wat: hoe sta jij tegenover het preventief uitsluiten van Wilders?
Dat is nu precies wat Baudet niet doet. Die praat in de basis met iedereen, en vormt dan zijn eigen mening. Daar heeft hij de pers niet bij nodig.

PresidenteDeConjovia | 24-12-17 | 17:15 | 1
-weggejorist-
PeterD | 24-12-17 | 17:49

Laatste kans voor Bas Paternotte. Ik ben nooit echt fan van je geweest en dit stukje gebrabbel laat zien dat je zelf over de datum bent. Die Baudet is wel de laatste die zich zorgen hoeft te maken over wat er aan hem kleeft als je het vergelijkt met de rest van de tot op het bot corrupte politieke zootje. Als je een appartementje kan wegwuiven met dikke duim omhoog van de MSM dan kan Baudet zelfs orgies houden op het Binnenhof als hem dat zou plezieren.

XaleX_2 | 24-12-17 | 16:41 | 3

wijzen naar het gedrag van anderen ('zij doen het ook') is nooit echt sterk.

grancolombiano | 24-12-17 | 16:53
-weggejorist-
PeterD | 24-12-17 | 17:49

grancolombiano | 24-12-17 | 16:53
Inderdaad.

Over het voorbeeld van de originele poster als Therrie orgies zou houden op het Binnenhof, dan zou mij dat persoonlijk niet heel erg interesseren. Maar als Therrie een appartement zou krijgen, dat zou voor mij een paar stappen te ver gaan. En nee, als hij het in dat geweldige register bij zou schrijven, dan zou dat nog steeds onacceptabel blijven. Therrie heeft het voordeel dat hij nieuw is, nog niet aantoonbaar corrupt, misschien is ie het ook niet. Voordeel van de twijfel dus voorlopig.

O2Neutraal | 26-12-17 | 10:15

'Laatste kans voor Thierry Baudet'

Thierry Baudet laatste kans voor Nederland, Bas. Triggered?

JaNeeTochNietDan? | 24-12-17 | 16:24

Onze bewonderaar van Halbe Zijlstra en die corrupte VVD kliek gaat uitgebreid Baudet de maat nemen. Nee Paternottes staan niet verheven boven de mensen en vellen van daaruit hun oordeel ook al menen ze dat zelf wel. Over Pechthold en zijn corrupte gedrag wordt door Paternotte gezwegen als het graf.

bijna_raak | 24-12-17 | 16:19 | 2

U verwart twee Paternottes? Of lees ik 't verkeerd.

kapoerewiet | 24-12-17 | 16:21
-weggejorist-
PeterD | 24-12-17 | 17:50

Weet je wie zijn laatste kans al lang heeft gehad Bas? Juist ja, jouw vriend Pechtold. maar daar horen we je niet over. Nogal hypocriet. Dit is afleiding van om wie het werkelijk gaat vandaag: PECHTOLD! Hij moet van iedereen weg. En dat is logisch want de man pleegt fraude en is een leugenaar en dus volstrekt niet integer en niet betrouwbaar. Ga daar maar een stukje over schrijven.

Rheia | 24-12-17 | 16:07 | 4

Hoezo is Pechtold een vriend van BAS Paternotte?

kapoerewiet | 24-12-17 | 16:22

kapoerewiet | 24-12-17 | 16:22
Goede vraag, wat krijgt Bas van Alexander "Penthouse" Pechtold?

O2Neutraal | 24-12-17 | 16:29

Wel aantoonbaar. Zijn constructie is misschien geen bewijs van omkoping maar wel van belastingontduiking met zijn vruchtgebruik van de woning die in werkelijkheid gewoon bij Pechtold lag.

hustler01 | 24-12-17 | 16:38
▼ 1 antwoord verborgen

Zolang iedere politicus, bestuurder en (politie)ambtenaar nog ongestraft tot aan zijn of haar elleboog in een sharia aanhanger mag roeren, is het nogal aanmatigend te willen bepalen met wie de heer Baudet wel of niet mag spreken.

BlowingBubbles | 24-12-17 | 15:52

Het is weer duidelijk wie hier de paymasters zijn.

Onzegrotebroer | 24-12-17 | 15:49

Wat een onzin Paternotte. Thierry moet juist het goede voorbeeld geven en alle mensen te woord staan en hun gedachtegoed aanhoren, ook al is hij het niet met hen eens. Dat is een politicus zijn taak, niet zoals die navelstarende gekken op het binnenhof. Daudet is in geen gevaar zeg ik u, de gevestigde orde daarentegen moet zich ernstig zorgen maken en een plan B voor de aftocht gaan verzinnen.

Prutsert3368 | 24-12-17 | 15:45

Ik vind het best moedig van Thierry om de extreemrechtse Jared Taylor een gematigder inzicht aan te praten. Alsof we weten wat er tussen beide heren besproken is.

De waard zijn gast | 24-12-17 | 15:40 | 2

Ach kom nou toch. Wie ook maar een greintje vaderlandsliefde heeft wordt al een racist genoemd. Hebt u de boeken van Taylor gelezen? Nee? Dus u praat gewoon de msm na.

Lupuslupus | 24-12-17 | 15:44

Lupuslupus | 24-12-17 | 15:44
Ik geloof dat u het sarcasme niet snapt in wat ik schreef. Ik praat niks en niemand na. Wat ik doe is aangeven dat een ontmoeting tussen Taylor en Baudet wordt opgeklopt alsof er wederzijds nazistisch gedachtegoed wordt uitgewisseld. Alsof iemand weet wat die twee besproken hebben.

De waard zijn gast | 24-12-17 | 15:51

Ik herlees het stukje nog eens. De laatste zin is hilarisch. Laatste kans, einde oefening. Op basis van een gesprek met een gesprek van vier a vijf uur?
Bassie de Vingerwapperaar, relax een beetje. Het is bijna Kerst.

Où est Charlie? | 24-12-17 | 15:18

"Thierry moet hangen" want hij is te intelligent en wordt dus gevaarlijk voor het Deugfascistische Kartel.
Hier een voorbeeld hoe hij met D66 in debat gaat over hun 360 graden omkeer mbt referenda als hen de uitslag niet zint.
youtu.be/aVivOQxiJV8?t=235

telelezer | 24-12-17 | 15:17 | 2

180 graden is erg genoeg.

isitsoornot | 24-12-17 | 16:36

Ik denk dat hij bedoelde 540 graden, ze draaiden heel snel. Nederland tolt nog na.

O2Neutraal | 26-12-17 | 10:17

Thierry mag Mein Kampf niet lezen. "Er ist wieder da" niet zien. Wagner niet beluisteren. Etc etc etc.
Ik maak me meer zorgen om leiders die zich niet verdiepen in de extremen aan beide kanten dan om leiders die dat wel doen. Midden in Amsterdan. Voor iedereen zichtbaar. Zolang ze het maar niet uitdragen is er niets aan de hand.

RoBD=Skullfucker | 24-12-17 | 15:11 | 4
-weggejorist-
PeterD | 24-12-17 | 17:51

Mein kampf is wel een tikkie anders dan wagner. Dikke kans dat u een CIA tag krijgt als u hem uitcheckt in de bibliotheek

menage | 24-12-17 | 19:59

menage | 24-12-17 | 19:59
? Echt, ik heb Das Kapital in de kast, heb ik dan ook een tag? En de CIA? Wat maakt hun Nederland uit, totaal irrelevant. Ze zijn daar vast drukker met Cuba en dat nieuwe kanaal dat China wil graven ergens in Latijns-Amerika.

O2Neutraal | 26-12-17 | 10:20
▼ 1 antwoord verborgen

Hij is veel dingen maar geen white supremacist, ik kan iedereen aanraden even op youtube te kijken wat wel zijn overtuigingen zijn en deze staan (verrassing) niet ver af van het ethnonationalisme.

Bozepanda | 24-12-17 | 15:02

Denk dat Thierry er in elk geval van geleerd heeft, en dat blijkt wel uit het toespreken van Hiddema aan de 2e kamer: "Rascisme is dom en bekrompen". Want zo zit de FvD zelf, de leden en het potentieel stemmers er namelijk zelf in. En die blijven hem gewoon steunen. Met de rascistische denkbeelden heeft Thierry niets van doen.

Laten we de ontmoeting maar naïef noemen, meer is het niet. Maar voor de toekomst moet hij wel weten wie hij wel of niet ontmoet of met wie hij op de foto gaat (laatste is een lastige).

Jan, Leiden | 24-12-17 | 14:58 | 1

Zeg dat dan ook tegen al die progressieve partijen die met allerlei salafisten, als antizionisten verkapten of openlijke antisemieten en anti-blanke racisten structureel mee samenwerken of om de tafel gaan.

Re:Kniftig | 24-12-17 | 15:05

Ik praat ook met iedereen, behalve booslims. Die hebben bewezen dat ze niet deugen.

Wachtmeester R | 24-12-17 | 14:56

Racisme is geen ziekte wat je oploopt als je in contact komt met een racist. En het verketteren van mensen met andere ideeën is ook niet helemaal conform onze principes.

Re:Kniftig | 24-12-17 | 14:49

Aan de reacties te lezen, is het eerder het einde voor Bas dan voor Thierry.
Daar sluit ik me volledig bij aan.

arbeid_loutert | 24-12-17 | 14:35 | 2

Mene mene tekel ufarsin.

Boeser_Onkel | 24-12-17 | 14:38

Gewogen en te licht bevonden.

Boeser_Onkel | 24-12-17 | 14:43

Wat een dom en tendentieus stukje pulp.
Is niet het eerste anti FVD stukje wat ik hier lees.

zwaanshals | 24-12-17 | 14:33
-weggejorist-
PeterD | 24-12-17 | 17:51

Ik zal zeker niet zomaar op een andere partij gaan stemmen omdat de leider "foute vrienden" of ideeën heeft of met de verkeerde mensen spreekt. Ik kijk gewoon naar het programma dat past of niet.

Het is inderdaad niet slim, qua PR. Maar hij kan nog wel een paar zeperds maken denk ik. Politici zijn met wel ergere dingen weggekomen en alsnog gekozen. Zoals corruptie, machtsmisbruik, moord, overduidelijke dictatuur-ambities, zelfs staatsgrepen of pogingen daartoe. Denk aan Erdogan, Duterte, Bouterse, Chavez en Hij-die-niet-gegodwind-mag-worden... Maar hoe minder hoe beter natuurlijk.

Ik behoud graag de menselijke "rassen" in dezelfde zin als dat ik het leuker vind dat er vele varianten honden en katten bestaan dan slechts één standaard vormpje. Maar of de mensheid divers blijft of langzaam maar zeker vermengt tot een hybride kloon laat ik over aan de individuele vrije partnerkeuze van ieder mens. Liever vrijheid dan ondergeschikt zijn aan andermans idealen.

Laten we superioriteit vooral afmeten aan daden, denkbeelden en talenten, niet aan kleur of willekeurige genen. Als we al richting (vrijwillige en dwangloze a.u.b.) eugenetica willen gaan, kun je beter selecteren op genen die intelligentie, gebrek aan psychopate en criminele trekjes, gezondheid (zonder neurose te stimuleren), een lang leven, kracht en uithoudingsvermogen bevorderen. Welke kleur je kleinkind zal hebben boeit toch minder dan diens welzijn of karakter. Mits je superieur genoeg bent om bijzaken van hoofdzaken te kunnen onderscheiden.

Wol | 24-12-17 | 14:21 | 1

U heeft een punt. Ik denk immers zelf ook niet automatisch dat iedere d'66-er voor de dictatuur is die Ollongren probeert te creeeren (zie laatste partij-congres waar ze NIET naar hebben geluisterd). Of dat ze allemaal vuistdiep in dealtjes zitten met de hoogste vertegenwoordiger van andere landen waar we toevallig een verdrag mee gaan sluiten.

O2Neutraal | 24-12-17 | 16:21

Beste Bas, heeft Pechtold je soms een verblijf in z'n privé appartement aangeboden? Dit soort links gedraaide proza komt toch niet vanzelf uit jouw doorgaans zuivere koker?

Zorgelijk | 24-12-17 | 14:13

En terwijl Rutte het goed wil maken, ja u leest het goed, met Ome Erdo, de ergste van allemaal?!

Cepalislam500mg | 24-12-17 | 14:10

HALLOOO witte mensen! Waarom mag Baudet niet praten met een racist terwijl de grootste racisten al jarenlang elke avond op nationaaltv een podium krijgen bij de msm pratendhoofd programma's?!

Cepalislam500mg | 24-12-17 | 14:07 | 1
-weggejorist-
PeterD | 24-12-17 | 17:52

Als je nu nog niet doorhebt dat Baudet meer is dan hijzelf en een ontmoeting met een malloot of een afwijkende mening, dan ..... Hij wordt al sinds zijn opkomst beschuldigt van allerlei isme’s. Uiteindelijk blijft daar weinig van over. Veel mensen zien dat hij staat voor behoud van en strijd voor het goede van Nederland en de Westerse waarden is.

Graaier | 24-12-17 | 14:05

Ik kijk uit naar de ontmoeting tussen Thierry en Gloria Wekker. Breed oriënteren weet je wel.

Ardbeg | 24-12-17 | 14:03 | 1

Die komen elkaar wel tegen bij DWDD, Jinek of Pauw ;-)

Basil Fawlty | 24-12-17 | 14:26

Wat Thierry doet zouden meer mensen moeten doen; zich breed oriënteren. Ik ben een beetje wiskundig en daar leer je om de varianten tussen nul en oneindig te bekijken. Dus de extremen te bekijken, daar leer je van. En dat doet Thierry, mijns inziens dan althans. Ook van je tegenstanders kan je leren en dus is er geen probleem om er onderzoek naar te verrichten.

Gele Beer | 24-12-17 | 14:00

Wat een leuk ‘Je kan er alle kanten mee op’-stukje.

Persoonlijke gesprekken leveren in de meeste gevallen méér informatie op dan je alleen maar inlezen. Dat weet Bas toch ook wel.

Verder ben ik nu wel benieuwd naar die Jared, kende hem niet /wilde hem niet kennen want hij deugd niet volgens heel veel mensen die er zogenaamd verstand van hebben. ’t schijnt allemaal wel mee te vallen, lees ik in de reaguursuls,

Où est Charlie? | 24-12-17 | 13:59 | 3

Misschien probeerde "Terry" wel om die vent te overtuigen van z'n ongelijk? Maar die mogelijkheid zullen de Deugfascisten nooit noemen

telelezer | 24-12-17 | 14:02

Ach, het stuk leven weer views & clicks op omdat pro en contra elkaar weer in d haren vliegen. De schoorsteen van Geenstijl moet ook roken.

Où est Charlie? | 24-12-17 | 14:25

leven = levert

Où est Charlie? | 24-12-17 | 14:25

Wat een dom stuk. Mag hopen dat het sarcastisch bedoeld is, desondanks gevaarlijk. Wachten op een tweede Pim Fortuyn?

Muuke | 24-12-17 | 13:55

Wijze uit het verre Oosten Karel van Wolferen is weer op Weltschmerz

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-12-17 | 13:55 | 1
-weggejorist-
PeterD | 24-12-17 | 17:52

steekmug | 24-12-17 | 13:47 |
Wat bedoel je toch altijd met die zeven?

LibertasSimplex | 24-12-17 | 13:55 | 3

Koekoek!!!

Berbaar | 24-12-17 | 17:10

Ga in een Peugeot 107 rijden, red de wereld.
LoL

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 18:18

Je verdiepen in de denkbeelden van mensen waar je het geheel mee oneens bent, dat zouden meer politici moeten doen. Wat wel jammer is van dergelijke #ophef, is dat het weer munitie is voor de favorietste hobby van links: ‘het NIET over de inhoud hebben’.

schoneslapert | 24-12-17 | 13:54 | 2

Dan moet Baudet het over de inhoud van het gesprek met Taylor hebben. Dat doet Baudet echter niet en daarmee maakt hij het nog erger dan het al is....

grancolombiano | 24-12-17 | 13:59

Ongelijk aan gratis appartementjes, zijn gesprekken wel privé.

Gloweye | 24-12-17 | 14:56

Wanneer zien we Baudet aan tafel met een Internationale Socialist of een Kafka-type? Of is dat al gebeurd en was dat niet de moeite waard voor de correspondent om te vermelden?
Hij is nu politicus geworden, of hij wil of niet. Praten met Taylor kan dan alleen als er wat tegenover staat. Misschien moet hij het uitbesteden aan een ander partijlid? Dat de TK fake debatten voert weet iedereen en is al vaker gezegd, een minister moest er eerder al excuses voor aanbieden. Ik meen dat Colijn het al had over Het Nationale Praathuis als hij de Tweede Kamer bedoelde.

Nichtsneues | 24-12-17 | 13:52

@ De waard zijn gast
Goh allebei neergestort
MH17 boeing 777 en MH370 boeing 777, 2 keer malaysia airlines op zoveel vliegbewegingen wereldwijd.
Allebei uitgebreid in het nieuws.
Toeval of niet?
Waarom geen airbus of andere boeing model?
Crash 2008 dow jones -777,68 punten
777 Trump yt uitleg toeval?
Tijn vd nagellakactie:
www.bndestem.nl/breda/dit-is-waarom-d...

steekmug | 24-12-17 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

Een rare ontwikkeling van de laatste tijd... Kennis opdoen en spreken met wordt tegenwoordig in hetzelfde daglicht gezet als "steun betuigen" of "lid zijn van". Als PowNed een inkijkje geeft in de wereld van No Surender is dit ineens vreselijk verkeerd, omdat de club niet deugt. Sinds wanneer mag je alleen kennis verspreiden over algemeen goedgekeurde zaken en mensen aan het woord laten die deugen? Een enge ontwikkeling. Hetzelfde geldt hier (net iets anders maar toch). Reken Thierry af op zijn evt steunbetuigingen of allianties en vooral op de zaken die hij zelf beweert, niet op de gesprekken die hij voert of de kennis die hij opdoet.

superjan | 24-12-17 | 13:46

Was is de fout? Dat het bekend werd? Dat het vijf uur duurde? Dat het bewijs is voor de "extreme rechtsheid" van Baudet? Het bewijs van zijn naïviteit? (Dit laatste kan ik me indenken)

Niemand weet van de inhoud van het gesprek. Alleen daar gaat het om. Wellicht heeft Baudet na het gesprek zijn conclusies getrokken. Hij was toch vrij duidelijk enkel weken later met zijn afwijzing van dit gedachtegoed. Ook hij zoekt natuurlijk de scheidslijnen tussen wat nog betamelijk of verdedigbaar kan worden geacht. Of was zijn interesse inderdaad vanuit academische achtergrond gewekt, wat er nu eigenlijk omgaat in zo'n suprematist.

Het "foute" aan dit gesprek is dat het koren op de molen is van al de mensen aan de linkerzijde van het politieke spectrum die voornamelijk vanuit de onderbuik handelen en redeneren. Guilty by association. Gelukkig zijn daar ook nog gewoon redelijke mensen, maar helaas worden die tegenwoordig vaak overschreeuwd door de golven van emotionele verontwaardiging van SJW's en GroenLinks fanboys en meisjes . Helaas is het huidige debat onderhevig aan de gijzeling der verontwaardigden. Toenadering, begrip en vooral logica, zijn voor velen geen onderdeel meer van het probleemoplossende denken, meer van het wensdenken.

Baudet moet inderdaad gewoon wegblijven bij dit soort figuren. Hij weet nu welke gevolgen dit heeft en ik kan me niet indenken dat hem dit intellectuele winst heeft opgeleverd die nuttig is voor zijn politieke loopbaan. Dit soort extreem rechts gasten helpt ons niet verder. Ze zijn een blok aan het been voor de kritische denker aan de rechterkant van het politieke spectrum, want heel veel deugmensen willen en kunnen geen onderscheid maken tussen mensen die het gelijkheidsdenken wel omarmen, maar die gelijkheid niet ervaren in onze multiculturele samenleving en hen die het gelijkheidsdenken gewoon verwerpen. Het is namelijk makkelijker om alles op een hoop te gooien, dan hoef je ook geen debat aan te gaan.

Statler en Waldorf | 24-12-17 | 13:46

"... om de tafel gaat zitten in een Amsterdams hotel." Het vorkje prikt niet zozeer in de hotelgast waarmee Thierry Baudet sprak, als wel in de grootstedelijke ambiance waardoorheen B. flaneert op z'n Fortuynlijkst, terwijl de Paternottes en Pechtolds op deze aarde het niet verder schoppen dan het binnenzuigen van een Sch-appartementje of van biljardballen in een van achterdocht en jeneverlucht vervuld Drentsch cafe. Zowel Paternotte's als Zentgraaff's pen verspreidt het typisch verzuurd-nijdige luchtje van onvervalste jaloezie. Bij Z. richt de afgunst zich op B.'s liefde. die hem als op een vliegend tapijt kwam aanwaaien. P. ijvert als een Drentsche plaggenhutdominee tegen de wereldse flair waarmee B. zijn peripeteia's (de goden zijn hem inderdaad gunstig gezind) beleeft. Het kneuterboertige gehakketak van P. tegen de hotelgast is slechts moralistisch gestoom waarachter zich P. + de hele MSM zich verschuilt. De echte kinnesinne hoopt zich op tegen B.'s vrijdenken.

Eeuwig..Op..Vakantie | 24-12-17 | 13:44

Bas Paternotte, je zal ongetwijfeld trots zijn op het stukje dat je getypt hebt. Puntje van kritiek: je kraamt louter onzin uit.

Dat Baudet met die meneer gesproken heeft is een feit. Dat ontkent niemand en niemand heeft een poging gedaan die ontmoeting geheim te houden. Ik ben persoonlijk van mening dat er geen kwaad in schuilt met partijen van allerlei pluimage te spreken over wat hen drijft, wat voor hen belangrijk is. Als je dat echt wil weten zul je door moeten vragen. En dat gaat nou eenmaal niet als je iemand's boekje leest. Dan is een gesprek de enige oplossing. Iedereen die een klein beetje intelligentie in zich heeft en begrijpt hoe de hazen lopen zal zich dat realiseren. En zal zich dus ook realiseren dat hier helemaal niets mis mee is. Door dit stukje te schrijven zet je jezelf op het bedenkelijke niveau van nepnieuws-roepers.

Hoe volwassen zou het zijn geweest als jaren geleden Alexander Pechtold een uitnodiging de deur uit had gedaan aan Geert Wilders om eens een keer te gaan eten om uit te vissen wat nou eigenlijk de diepere redenen zijn voor hem om zo te schreeuwen over de islam? En er achter te komen wat nou echt zijn zorgen zijn? Het had (zo is mijn overtuiging) in ieder geval een wederzijds begrip opgeleverd dat goed zou zijn geweest voor de onderlinge verstandhoudingen. Maar nee, Pechtold ging helemaal Sylvana op Wilders en zette zichzelf daarmee op hetzelfde bedenkelijke niveau.

Anyway, terug naar het onderwerp. Ik geloof er geen zak van dat mensen die zich aangetrokken voelen tot FvD zich laten leiden door een gesprek met iemand die als racist bekend staat. Het programma van FvD en de behoefte aan verandering in de politiek zal de doorslag geven. Met name die verandering van de politiek lijkt mij een heel erg grote factor. Massa's mensen hadden op Geert Wilders gehoopt, maar die heeft zichzelf buitenspel geschreeuwd. Thierry Baudet is (naar mijn bescheiden mening) op dit moment de enige in de nederlandse politiek die deze verandering voor elkaar kan krijgen. Het is dus wachten totdat hij de PVV en VVD grotendeels leeg eet. En daar doet een keer babbelen met een 'gecertificeerde' racist niets aan af.

jonckheer | 24-12-17 | 13:35 | 4

Kunnen ze jou geen baan aanbieden als verhaaltjes tikker? Het is een beter verhaal dan dat van bas

BozeHenk | 24-12-17 | 13:40

Kunnen ze jou geen baan aanbieden als verhaaltjes tikker? Het is een beter verhaal dan dat van bas

BozeHenk | 24-12-17 | 13:41

Hear hear.

Muuke | 24-12-17 | 14:03
▼ 1 antwoord verborgen

Thierry Baudet is een -niet echt tot de elite behorende- would be elitaire snob, naïef, wereldvreemd, levend in zijn bubbel van boeken en klassieke muziek, een Asperger en/of autist die het goed weet te verbergen.
Zijn bedoelingen zijn goed, hij is zelfs te lief, maar hij wordt NOOIT NIET The Leader of the Resistance...

King of the Oneliner | 24-12-17 | 13:28

Laatste kans is lichtelijk overdreven, maar zo'n gesprek met zo'n Taylor is wat je noemt politiek dom. Bij het FvD zouden ze Baudet een beetje tegen zichzelf moeten beschermen. Hij heeft voor de politiek gekozen en dat heeft nu eenmaal konsekwenties. Je kan niet meer doen alsof je nog op de universiteit bent en alle vrijheid hebt voor je academische nieuwsgierigheid. Een politicus hoort te weten dat alles door zijn politieke tegenstanders tegen hem gebruikt kan, en zal worden. Een nieuwe partij op rechts moet vooral oppassen niet met rechts-extremisme geassocieerd te worden. Dat weet je. Geef je tegenstanders dan niet de stok waarmee ze je kunnen slaan.

Politiek is vooral pragmatisch. Het gaat erom dingen voor elkaar te krijgen, en daar heb je stemmen voor nodig. Dus moet je opletten wat je doet en zegt, anders jaag je onnodig kiezers weg en doe je jezelf en je partij te kort.

Tempolier | 24-12-17 | 13:24 | 1

Helemaal mee eens.

grancolombiano | 24-12-17 | 13:41

Wat er ook gebeurd, mijn stem heeft en houdt hij.

boerk | 24-12-17 | 13:22

Triest idd. En die heeft me toch een stuk in de hakken daar. Niks mis mee dat je bezopen bent maar niet in die functie en niet op dat moment.

Basil Fawlty | 24-12-17 | 13:35

Dat beeld is wel een mooie metafoor voor hoe de EU opereert: het zwalkende pad van Junker

dulcinea | 24-12-17 | 13:39

Stel er zou hier een Poll bijstaan. Heeft Bas gelijk of niet wat zou de uitslag dan zijn?
Nee meningen mogen best schuren en opiniestukken moeten schuren mits ze de kant en de wal raken. Dit stuk drijft doelloos op zee rond.

Johan_Voorhaar | 24-12-17 | 13:21

Ach gut, gisteren Zentgraaf, vandaag Bassiehof. Wat is dat toch met Geenstijl, het begint wel erg veel op controlled opposition te lijken zo. Wees blij dat er eens iemand is die het anders doet, wars van conventies, met humor en zelfspot, maar wel met een scherp idee over waar we naartoe moeten

witwas | 24-12-17 | 13:21 | 1

Het verbaasd mij ook wat er ineens op Geenstijl komt.

gato | 24-12-17 | 13:31

Ik ben wel een fan van deze wat rebelse politicus en zijn maatje in de tweede kamer. Toch zijn er ook aan rebel zijn grenzen, dit gesprek was bepaald niet handig te noemen en wordt door politieke tegenstanders ook makkelijk uitgespeeld.
Kan ook geen enkele reden vinden een gesprek aan te gaan met een zeer dubieus heerschap.

KeesRoeiboot | 24-12-17 | 13:20 | 2

Jij weet toch helemaal niet hoe dit gesprek tot stand is gekomen? Niet vergeten Pieter Omtzigt werd er ook ingeluisd, nooit maar dan ook nooit had hij een afspraak met die Oekraïner toch werd hij er ingeluisd door een derde. Dat kan Baudet ook overkomen zijn.

Beroep = Boerenlul | 24-12-17 | 13:25

Je kunt geen enkele reden vinden om met een dubieus iemand in gesprek te gaan? Het antwoord zit in het woordje "dubieus" (=twijfelachtig, aanvechtbaar, betwijfelbaar, betwistbaar, onbeslist, onduidelijk, onzeker, bedenkelijk, netelig, onrustbarend, precair, verontrustend, zorgelijk, zorgwekkend.) Juist het dubieuze maakt dat je er mee in gesprek zou kunnen gaan. Om zaken helder te krijgen.

EODs | 24-12-17 | 13:35

Altijd weer Rechts. Kijk je al naar Rechts, dan zit je in een gevarenzone.
Wat is mis met Rechts? Links heeft meer weg van het nazi-gedachtegoed.
Waarom komt iemand als Pechtold wel weg met fouten (gewoon keiharde feiten)?
Wat is dit voor een ziek land?
Niemand had problemen met Rechts toen Oekraine naar Westerse begrippen bevrijd moest worden.

ET007 | 24-12-17 | 13:20 | 4

Hitler was niet links. Lees eens een boek. Je kan wen appel een peer noemen, maar de naam socialistich was pure volksverlakkerij

menage | 24-12-17 | 15:08

De nazi's waren een socialistische partij, die waren ook gewoon hartstikke links en extreem. Dat hun handelingen toegeschreven zijn aan rechts is gewoon een stukje geschiedvervalsing en een dikke drol in de bakkes van een ieder die daaronder geleden heeft.

netniet | 24-12-17 | 16:15

Wat een onzin. Ze kwamen zeker ook uit India met dat mooie logo van ze. Niet te geloven, ze waren bovendien rete anti communistisch

menage | 24-12-17 | 20:03
▼ 1 antwoord verborgen

Astimar Teutis, vergeet de software niet. Tel het aantal nobelprijzen van joden en die van moslims –het zou er niet toe moeten doen, maar het is ongeveer een verhouding van 30:1. Nu zijn er 15 miljoen Joden in de de wereldbevolking en 1,8 miljard moslims. Neem je dat ook nog mee, dan kun je het x 120 doen als verhouding en kom je op een factor 3600 uit.. Dat is disproportioneel. Echter, geloof heeft niets met ras te maken, het draait op alle hardware. Toch opmerkelijk. Moet een verhaal achter zitten. Er wonen wel meer joden in westerse rijkere landen en meer moslims in arme landen. Als dat het verschil maakt heeft het dus ook niet met geloof te maken. Zijn joden seculierder, hebben ze betere opleidingen, zo ja hoe zit dat dan? De verschillen tussen geloven en culturen lijken aanzienlijk groter dan die tussen de fysieke verschillen tussen mensen. Geen wonder dat gekeken wordt naar de invloed van geloof en hoe in het westen de moderniteit zich de afgelopen paar honderd jaar ontwikkeld heeft. Onder andere bij FvD.

kloopindeslootjijook | 24-12-17 | 13:19 | 2

Nostradaaamus, nostradaaahaaamus, nostradamus met zn strakke groene broek.

GroenGrasBijBuren | 24-12-17 | 13:21

@kloop
Heel simpel, een cultuur van herinneren, lezen, discussieren en eigen meningen vormen vóórdat er tot iets besloten wordt. Ideeën kunnen worden getoetst aan een referentiekader dat een aantal milennia omspant en vrijwel de gehele planeet. Grote kans dat daardoor vrijwel ieder te bespreken onderwerp een historische referentie kent met uitstekende commentaren.
Laat je je daarentegen vooraf al leiden tot Toegestane en Niet Toegestane uitgangspunten dan kan de uitkomst alleen maar tegenvallen, kenmerkend voor veel moderne politieke denkrichtingen die zichzelf "links" vinden.

kindapaas | 25-12-17 | 07:23

Raar, heeft u uw eigenste GeenStijl topic gemist over Mark Rutte die handjes schudt met iedereen? Hoe geloofwaardig is die schertsfiguur nu eigenlijk wel?

Rest In Privacy | 24-12-17 | 13:12

Forumaanhangers dulden geen kritiek op hun leider.
Altijd wordt een overduidelijke fuckup goedgepraat.
Nooit reflectie, nooit een beetje tegengas.
Baudet is slim, maar ook wereldvreemd.
Ook dat ontkent zijn aanhang furieus.
Yogadocenten ervaren hetzelfde.
Soppende fans die niet meer zelf nadenken.

GroenGrasBijBuren | 24-12-17 | 13:10 | 7

Relax man, niet iedereen die het FvD met enige belangstelling volgt loopt als een blinde gelovige die zich identificeert met een club of leider mee, zo van kritiek op de groep is kritiek op mezelf, zij zijn tegen ons, dat werk. Het is redelijk nieuw, mensen volgen het een beetje in de hoop dat er iets bruikbaars uitkomt. Goede hoop is dat dat zowel Baudet als Hid op de inhoud gaan. En dat de FvD-achterban in de gaten wil hebben waar het echt om gaat.

kloopindeslootjijook | 24-12-17 | 13:28

GS een forum noemen is wat mij betreft een ban waard .......

doskabouter | 24-12-17 | 13:56

@doskAbouter
Het vragen om een ban omdat je niet de hersencapaciteit hebt om te zien dat het om een ander forum gaat... dat verdient geen ban, maar wel een plekje op mijn NSB-lijstje. Gefeliciteerd. En nu niet gaan klikken bij de meester, hè.

GroenGrasBijBuren | 24-12-17 | 16:51
▼ 4 antwoorden verborgen

Waar is het kritische verhaal van Bas over de dubieuze schenking aan Pechtold? Buiten dat, laatste kans? Terry begint pas.

Niets geleerd van het verleden Paternotte? Pim -> nazi -> dood / Wilders -> nazi ->zwaar bewaakt / Baudet -> nazi -> ? Onverantwoordelijk geleuter.

doskabouter | 24-12-17 | 13:10 | 3

Helemaal mee eens.
De linkse kliek wil hem te koste van alles de grond in boren en zullen zover spitten tot dat ze hem hebben vastgenageld, ook al zouden ze terug moeten naar zijn kleutertijd toen hij een keer in de broek had gepiest.

jufrouw theelepeltje | 24-12-17 | 13:17

Wat vreemd. Dus Paternotte mag alleen iets kritisch over Baudet schrijven als hij óók - bij wijze van "evenhandedness" of zoiets? - iets kritisch schrijft over Pechtold? Daar heeft toch al het nodige over gestaan hier op GS? Zelfs in die hier altijd verfoeide MSM (ik heb een abonnement op de Volkskrant) las ik artikelen over dat appartement van Pechtold, hoor.

"Niets geleerd van het verleden Paternotte? Pim -> nazi -> dood / Wilders -> nazi ->zwaar bewaakt / Baudet -> nazi -> ?"

Werkelijk te belachelijk voor woorden.

"De linkse kliek wil hem te koste van alles de grond in boren"

Van Paternotte kun je veel zeggen, maar niet dat hij "linkse kliek" is. Paternotte plaatst hier slechts kritische kanttekeningen bij Baudet, dat is heel normaal, en doe ik ook, en zoals ik hierboven schreef, ik ben een potentiële FvD stemmer. Het is heel normaal dat mensen, ook van dezelfde partij, kritiek kunnen hebben en uiten op hun voormannen/vrouwen. Dat kenmerkt m.i. een volwassen democratie. Waar dat niet mogelijk is, of onmogelijk wordt gemaakt, heb je het al snel over sekte-achtige toestanden met een onfeilbare "leider"; zie vroeger de Bhagwan, zie nu de SP (zoals beschreven door Sharon Gesthuizen).

Dr_Johnson | 24-12-17 | 15:26

Dr_Johnson | 24-12-17 | 15:26
Natuurlijk mag hij over Baudet schrijven en het mag zelfs negatief zijn. Maar dit is veel te kort door de bocht, opgeblazen en gezien het huidige politieke klimaat onverstandig. Niet echt journalistiek werk. En selectief imho.

doskabouter | 24-12-17 | 16:42

Ik moet Bassie op dit punt wel gelijk geven al had ik het zelf wat anders verwoord.
Baudet zit niet in de deughoek dus wordt alles uit de kast getrokken om hem zwart te maken. Helaas betekent dat ook dat Baudet er alles aan zal moeten doen de komende paar jaar om geen schietschijf der deugers te worden.
Er bestaat dus inderdaad een gerede kans dat zelfs een simpel akkefietje als in de gracht pissen al opgeblazen wordt tot Lollo Ferrari achtige proporties.

Verbandmeester | 24-12-17 | 13:08

Als de politie een Iftar bezoekt om eens van gedachten te wisselen is de wereld te klein hier. Toen Cohen ging theedrinken: walgelijk... Maar als Baudet (zullen we eens kappen met dat dweperige 'Theirry') met een onwelriekend figuur praat dan is hij nieuwsgierig. Ik kom hier graag, omdat het doorgaans nuchtere me wel bevalt. Maar goeie god, de reaguurder heeft een nieuwe held gevonden en kijk aan: dezelfde cognitieve dissonantie slaat toe als bij onze linkse vrinden.

Dr_Prepper | 24-12-17 | 13:08 | 4

U zou een punt hebben als Baudet een abonnement zou hebben op ultra-rechtse gesprekspartners. Ik kan mij niet herinneren dat het theedrinken en het Iftarbezoek eenmalig was. Dus u vergelijking gaat mank.

Roadblock | 24-12-17 | 13:39

"als je dat niet snapt ben je af' Op welke manier is dit anders dan de Linkse kerk die Baudet (en velen met hem) meteen maar tot fascisten bestempelt? Wat het feestvieren betreft: iedereen hier wijst er juist op dat de inhoud van het gesprek niet bekend was. Hoe kunt u weten dat het geen 'feestvieren' was?
En wat betreft Baudet, het is niet de eerste uitglijer naar rechts. Naar links heb ik hem er nog geen zien maken.

Dr_Prepper | 24-12-17 | 15:04

Dr_Prepper | 24-12-17 | 15:04
"Op welke manier is dit anders dan de Linkse kerk die Baudet (en velen met hem) meteen maar tot fascisten bestempelt?". Op geen enkele manier. Die zijn met dergelijke oordelen, zelfs Godwins, ook af.

Zelf erbij suggereren dat TB feest aan het vieren was met JT valt tevens in dezelfde categorie. Volstrekt verzonnen.

Eveneens de nieuwe suggestie dat je een uitglijer maakt als je praat met links of rechts. Wederom een suggestie van iemand die dan af is naar mijn mening. Wat is er immers mis mee om te praten met mensen die anders denken? Om ze vervolgens beter te kunnen begrijpen en eventueel te proberen te overtuigen van hun ongelijk? Je bent als mens en zeker als politicus geen knip voor de neus waard als je je daarvoor afsluit.

EODs | 24-12-17 | 15:30
▼ 1 antwoord verborgen

Je wéét dat het establishment/kartel ALLES zal doen om je onderuit te halen en dan ga je open en bloot in Amsterdam met een bekende racist rondlopen. Niet slim. Sterker nog: erg dom.

echt_links | 24-12-17 | 13:08

Het lijkt eerder om te draaien. Laatste kans om deze kersverse, brandschone politicus met roetvegen te belasteren.

LibertasSimplex | 24-12-17 | 13:06

Het zou zonde zijn deze 'gouden parel' naar de klote te zien gaan door een enkele fout die het 'goede ' volk hem zal afstraffen. Vervolgens marcheren de VVD huigelaars gewoon dieper Europa in.

Verder mag dat elitaire er wel vanaf. Bijvoorbeeld dat gebash op hedendaagse muziek en de voorkeur voor klassiek. Zoveel mensen zoveel smaken.

Ervaringsdeskundige | 24-12-17 | 13:06 | 1

"Huigelaars" really!?!
Een typo kan ik nog begrijpen maar mijn nichtje uit groep 7 maakt zulke koeien van fouten zelfs niet.

Berbaar | 24-12-17 | 17:30

Een Bas hoort een octaafje lager te zingen. Met dit stukje is hij aan lager wal geraakt.

Memek | 24-12-17 | 13:05

Er wordt alreeds een 'bodempje' gelegd om Baudet en z'n partij in de nabije toekomst te kunnen uitsluiten (cordon sanitair) en velen doen hieraan mee, zo blijkt! Best wel heel erg doorzichtig.
Thierry, let op je tellen.

BadLieutenant | 24-12-17 | 13:03 | 1

Tegen het cordon sanitair zal ook Baudet niet zijn opgewassen. En dat cordon komt er zéker zodra FvD een gevaar voor de zittende macht dreigt te worden. Wat nu zeker nog niet het geval is met 2 zeteltjes.

Lupuslupus | 24-12-17 | 13:13

Uit het 5 uur durende gesprek met Taylor samen het interview in de Volkskrant dampt de putlucht op van een volkomen van het padje geraakte dwaas, en doorgeslagen romanticus, die het contact met de wereld om hem heen, ondanks jonge leeftijd, al jaren kwijt is. Hoe kun je als politicus werken zonder ooit een krant te lezen en nooit eens te zien hoe er op TV over politiek en jezelf gepraat wordt? Welke jonge vent drinkt Meursault? Volkomen van de pot gerukt! Het is psychiatrisch geval, dat in elk geval aan een verregaande vorm van narcisme lijdt. Zoalang hij zichzelf en anderen geen kwaad doet, vrij laten rondlopen.

PeterD | 24-12-17 | 13:02 | 4

Een jonge vent die weet wat lekker is.

Où est Charlie? | 24-12-17 | 13:41

En wat vind je dan v Pim Fortuyn?

ger1306 | 24-12-17 | 19:27

@PeterD
Mee eens. Zijn eigen partijprogramma begint met "geen verdere uitbreiding van de EU". Daarna het punt "We willen uit de EU". Als dat toch al je doel is wat kan het je dan nog schelen of er verder uitgebreid wordt, of gelooft hij misschien niet in de haalbaarheid van zijn eigen doelstellingen?

kindapaas | 25-12-17 | 07:33
▼ 1 antwoord verborgen

guilty by association heeft meer met roddel en vooroordeel te maken wat ook GS benadrukte door wat handdrukjes van Rutte met dubieuze figuren te plaatsen.
Baudet mag en kan net zo veel mensen ontmoeten die hij wil. Er is geen enkel bewijs dat hij de sharia in wil voeren wanneer hij een moslim de hand drukt of als hij een keertje halal voedsel eet in aanwezigheid van een prominente arabier.
Om alles wat niet links is als rechts extremistisch te bestempelen gaat een keertje vervelen. Baudet is duidelijk wat hij wil en zijn FvD groeit als kool wat een directe bedreiging vormt voor de kartelpolitiek. Het systeem is een relikwie uit vorige eeuwen die zijn tijd heeft gehad. Met alle middelen van moddergooien probeert de politiek en gelijkgeschakelde media de mondige zelfbewuste burger in het slavenbestaan te houden. Dat gaat niet lukken deze keer. De groei van FvD lijkt niet te stuiten.

dijkbewaker | 24-12-17 | 13:01 | 1

Met Pim is het anders wel gelukt en dezelfde machten zijn er nog steeds. Vergis u niet.

Lupuslupus | 24-12-17 | 13:03

Ik heb FvD met Thierry en Theo dit jaar van nabij meegemaakt. Intern is het een complete puinhoop. Thierry heeft niet het vermogen om leiding te geven en de effectieve leiding van de partij ligt in handen van een gefrustreerd dictatortje. Zelf Thierry wordt gedwongen zijn uitspraken bij te stellen als het "de krachten binnen de partij" niet zint. Nu wordt Annabel waarschijnlijk dagelijks ingeprent wat ze wel en niet mag zeggen en hoe ze wel of niet moet denken. The harder they come......

Winston_Ronald | 24-12-17 | 13:01 | 4

Interessant Winston. Als ik hem was dan zou ik snel iemand inhuren die de boel intern technisch, koud en kil regelt, maw de "backoffice." Want als je die niet op orde hebt dan krijg idd een puinhoop a la LPF, zoals Lupuslupus al aangeeft.

Basil Fawlty | 24-12-17 | 13:26

Ook erg is dat ze blijkbaar onbetrouwbare lui toelaten die dit allemaal direct doorkwekken.

superjan | 24-12-17 | 13:51

superjan | 24-12-17 | 13:51
Klopt. Politiek is ook ego. Vooral ego. Wil je politiek slagen dan moet je tegenwoordig de boel regelen als een bedijf. Bijvoorbeeld VVD, GL, SP weten dat als geen ander. Je hoeft er niet mee eens te zijn maar d'r is een strakke leiding. Men heeft een breed "bedrijfs" fundament en dat fundament moet FvD snel bouwen anders wordt je een LPF.

Basil Fawlty | 24-12-17 | 14:02
▼ 1 antwoord verborgen

De verwoede pogingen om Baudet onderuit te halen wijzen erop dat de FvD nogal wat ongerustheid in de gelederen veroorzaakt. Gelukkig heeft dat nergens niets mee te maken, dus zowel Kwaadaardig-Links als bezorgd-Rechts kunnen gerust hun eindejaarsfestiviteiten tegemoetzien. Het merkwaardige is natuurlijk wel dat Geert geen garen spint bij de onrust. Misschien is het veiliger voor de werkgelegenheid binnen de afdeling Plucheonderhoud om maar niet te beredeneren wie er dan wél voordeel van heeft.

Nivelleermarionet | 24-12-17 | 13:00 | 2

De PVV heeft een KERN van zéér trouwe stemmers die zich nog niet door 10 Baudets van de wijs laten brengen.

Lupuslupus | 24-12-17 | 13:07

En zo is het, Lupuslupus.

LiniaalRectaal | 24-12-17 | 13:46

Die Thierry, nieuwsgierig als ie is. "Onderzoek alle dingen en behoud het goede".
Een leerzame exercitie, en ja; ik behoor niet tot de stam der NRCers en hun lotgenoten. Dat hij er maar veel van zal leren. Dat zal die stamverbanders leren.

Goedzo | 24-12-17 | 13:00 | 1

Mooi om in uw bijdrage een tekst van de apostel Paulus te lezen :-)

Lupuslupus | 24-12-17 | 13:02

Sinds het gesprek met Thierry wast Jared Taylor zich alleen nog maar met lavendelzeep.

am*dam | 24-12-17 | 12:59 | 1

Roflol!

Lupuslupus | 24-12-17 | 13:00

Hahahahaha, zo proberen om FvD in de demoniserende hoek te verbannen. Dat betekent dat Baudet niet meer meer van gedachten mag wisselen. Enkel de politiek correcte figuren. Een parlementariër is vrij om daar waar het nodig is zich onbezwaard te informeren.
Ook zal Baudet zich daar weinig van aantrekken, de kiezers bepalen wat er met de partij gebeurd, niet de linkse kerk of aanverwant.

braamstruik | 24-12-17 | 12:58
-weggejorist en opgerot-
dulcinea | 24-12-17 | 12:56

Warrig stuk. Guilty by association.. is dat niet meer het territorium van SJW achtige types? Dit is juist wat FvD mensen willen: een open gesprek met iedereen die daar zin in heeft. In gesprek gaan betekent niet dat je klakkeloos de ideeen van je gesprekspartner overneemt.
Als dat anders was stond Job Cohen nu homo's van flatgebouwen te gooien.

beetje.jammer.dit | 24-12-17 | 12:52

Wie spreekt met een racist is een racist?

squadra | 24-12-17 | 12:51 | 3

@squadra Wat is een 'racist'? Iemand die onderkent dat er genetische klusters bestaan onder mensen? Iemand die begrijpt dat evolutie een andere richting op gaat als je (generatie op generatie) tienduizenden jaren in de Alphen woont dan wanneer je tienduizenden jaren in de Sahara woont?

pluk-87 | 24-12-17 | 12:58

Als ik als fiere Fries met een feministe spreek dan ben ik een feminist.
Logisch.

Kruisruiker | 24-12-17 | 12:59

Ergo, Freek Vonk is een pissebed

dulcinea | 24-12-17 | 12:59

Hoe naïef om te denken dat Baudet naïef is. Hij is een charmeur en laat geen gelegenheid onbenut om zichzelf aan te prijzen. Dat hij daarbij meer op zijn eigen golflengte zit dan die van een ander blijkt uit meerdere onhandige voorvallen.
De brede lach, het spelen van de piano, en de welbekende 'naïviteit' kan het tot nu toe steeds weer repareren.
Maar het is wel duidelijk dat Baudet sterk narcistische trekken heeft die niet gecompenseerd kunnen worden met intellectuele trots of met het opvoeren van een acte de présence.
Dit is overigens onafhankelijk van de standpunten van FVD, hiermee heb ik het over Baudet zelf.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:50

De bijeenkomst met Jared Taylor was zeer slecht voor de beeldvorming over het Forum. De volstrekt onvoldoende reactie van het Forum heeft het alleen maar erger gemaakt. Er wordt in het Haagse zelfs gezegd dat Baudet al een week lang alles en iedereen probeert te ontwijken.

Het Forum had er een positieve draai aan kunnen geven door te bevestigen dat er ontmoeting met Jared Taylor was en dat de conclusie was dat het Forum de denkbeelden van Jared Taylor ten stelligste verwerpt.

De auteur heeft gelijk. Nog één keer zo'n uitglijder en het Forum komt in hetzelfde hoekje te zitten als de PVV. Het Forum is dan geen 'PVV light' meer en veel potentiële stemmers zullen hun stem alsnog uitbrengen op de gevestigde partijen.

grancolombiano | 24-12-17 | 12:50 | 3

@grancolombiano Wat voor verschrikkelijks of onwaars heeft Taylor beweerd dat FvD er stellig afstand van moet nemen?

pluk-87 | 24-12-17 | 13:00

@pluk-87 | 24-12-17 | 13:00
Jared Taylor zal vast wel een tegenstander van rassenvermening zijn. Dat staat haaks op wat FVD communiceert.

grancolombiano | 24-12-17 | 13:20

@grancolombiano
Dat is waar. Maar de achterban van FvD is wel wat minder fan van mengen dan de top communiceert. De peilingen laten dit ook zien.

pluk-87 | 24-12-17 | 13:22

Als dit stukje zou zijn geschreven door die smerige DDR66 bloedzuiger Jan Paternotte, dan had ik de conclusie wel kunnen plaatsen. Maar als een journalist als Bas Paternotte, die ik veelal wat beschouwelijker acht, dit soort kul gevolgtrekkingen doet, dan degradeer je naar een lager niveau.
Je gaat toch niet meedoen met de stroom van Baudetje aftikken, Baudetje framen en demoniseren. Dat is kinderlijk en bovenal gevaarlijk fout.
In de The Post on Line waar Bas ook schrijft wordt juist dat demoniseren van Baudet verfoeid en vergeleken met het lot van Prof. Pim, en dan ga je hier het vuurtje nog wat opstoken.
Laat dat neerbuigend gedrag over aan die goorlappen van DDR66 die hebben daarvoor 2 speciaal getrainde viespeuken in de kamer zitten.

Memek | 24-12-17 | 12:49 | 1

Twee? De hele club is op interne cursus geweest. Da's dan het voordeel van NPO Politiek (waar we nu worden doodgegooid met herhalingen van DWDD), je kunt lekker de live debatten volgen zonder de selectie door NOS & Co.

Fred Hartman | 24-12-17 | 12:57

Dit stukje had net zo goed geschreven kunnen zijn door Jan Paternotte (D66) huilie huilie kamerlid in plaats van Bas Paternotte (TPO The Post Online). Overigens wordt er misschien bewust geen melding van gemaakt dat Alexander Pechtold en Kees V (D66 bedrijfspoedel) nog even met een privéjet naar de Oekraïne gingen in aanloop naar het afgelopen referendum.

Beroep = Boerenlul | 24-12-17 | 12:48 | 1

Het is wel "geinig." Ik ben geen overdreven fanboy van Baudet maar bekijk hem wel met heel veel interesse zoals velen hier. Hij is pedant maar geen dom kereltje. Hij is showy (wat weer eens iets anders is dan de gemiddelde grauwe kadaverdiscipline mafkees in de kamer.) Hij is leergierig en als jonge hond maakt hij soms "fouten" en dat mag. Ik vind dat beter dan een betweter die met opgestroopte mouwen een b*llshit verhaal ophangt (ingegeven door het partijkader.) Maar op een gegeven moment (volgende 2 kamerverkiezingen) moet Baudet wel leveren. Ze zitten nu nog met z'n 2-en in de kamer maar als het straks 10,11,12 etc. zetels worden dan wordt het serieus. In hoeverre blijf je dan je principes trouw?
My 2 cents.

Basil Fawlty | 24-12-17 | 12:46 | 4

Lol!

Basil Fawlty | 24-12-17 | 12:51

In dit polderland zul je helaas nooit al je principes trouw kunnen blijven. Het ligt eraan of je de voor jou - en je stemmers - belangrijkste principes kunt en wilt verzilveren. Toen de PVV een oor aangenaaid werd door Maxime Verhagen van het CDA - door terug te komen op afspraken over ontwikkelingssamenwerking - zei Wilders: zonder ons, dank u wel. Tot op de dag van vandaag wordt dat de PVV verweten als 'weglopers'. Ik ben erg benieuwd naar de standvastigheid van FvD. Maar iets zegt mij dat Baudet zó graag wil regeren 'om ons land beter te maken' dat hij het niet zo nauw zal nemen. Wellicht heb ik het mis hoor, time will tell.

Lupuslupus | 24-12-17 | 12:59

"Polderland" Je geeft het al aan met dit specifieke woord. Ik zelf heb een bloedhekel aan polderen. Polderen is in mijn ogen het ultieme vlees noch vis. Slap, laf en bang zijn om harde beslissingen te nemen. "Iedereen moet gelukkig zijn!" motto. Rubbertegel gedachte. Dit is overigens geen aanval op jou, zoals je ongetwijfeld zult begrijpen, maar als je bij mij het bloed onder de nagels vandaan wil halen dan is het wel dat woord. Waarom? Omdat je nooit iedereen gelukkig kunt maken of houden. That's life! Zoals ik vaak tegen mijn familie en vrienden zeg: "Ik heb politiek liever te maken met extreem links en rechts want dan weet ik tenminste waar ik aan toe ben maar ik heb een bloedhekel aan mensen met blood like water en dat is het poldermodel." Balkenende was het voorbeeld van de polderaar voor mij. Slap, glad, nikszeggend.
.
Moest er effe uit. Prettig kerstfeest trouwens en geniet ervan!

Basil Fawlty | 24-12-17 | 13:51
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
skylos | 24-12-17 | 12:44

Een etentje met Elatik, Maiwand, Ait-Taleb of Wekker zal alles weer goed maken.

mozaard | 24-12-17 | 12:44

Ik ben racist genoemd omdat ik nee zei tegen een onbekende op straat die een sigaret wilde.
Wat is je punt, Bas?

Lewis Lewinsky | 24-12-17 | 12:43

Dus praten met een iemand die een ander gedachtegoed heeft op een locatie die niet geheim is mag niet? Dan schaf de Tweede Kamer en alle talkshows maar af.

EODs | 24-12-17 | 12:42

Bas Paternotte je overdrijft. Het is helder wat je probeert te duiden, maar om nu zoveel in de herhaling te gaan. De Bitcoin is bij Thierry nu wel gevallen. Als Liber-Aal en Vrije Denker discussiëren wij met iedereen, van hoog tot laag en van rechts tot behoorlijk links alleen om kennis te vergaren. Een gesprek aanknopen met links maakt mij daarom nog geen communist/anarchist of Kim Jong-un verheerlijker. Kortom Bas misschien had je nog last van een kwade dronk. Een koel Nexitje is dan een goede remedie. Cheers!

Een vrije paling | 24-12-17 | 12:40

Jared Taylor is een academicus die beweert dat allerlei sociale programma's (lees: gratis geld) bedoeld om met name de gemiddelde Zwarte Amerikaan te verheffen tot het niveau van de gemiddelde blanke niks tot weinig uithalen omdat ze daartoe gewoonweg niet het intellectuele capitaal bezitten. En dat komt door een groot deel door genetische aanleg (de grootste factor bij IQ). Is op academisch gebied geen controversieel standpunt, staat gewoon in de theorieboeken van hoogblonde HBO-psycholoogjes. Maar wanneer je dit doortrekt in politieke beleidsvoorstellen dan heb je opeens alle Tabula Rasa fantasten van zowel linkse als rechtse zijde tegen je. Getuige dit artikel.

Trekbeest | 24-12-17 | 12:39 | 4

Klopt, en blanken zijn inferieur aan Oost-Aziaten, zie @Zwizalletju | 24-12-17 | 11:49

Zwizalletju | 24-12-17 | 12:50

@Zwizalletju Op een bepaald gebied wel ja, gemiddeld gezien. Wat is je punt?

pluk-87 | 24-12-17 | 12:54

@pluk-87 | 24-12-17 | 12:54 Dat is wat Taylor zegt en wat ook uit allerlei studies naar voren komt. Verder geen punt.

Zwizalletju | 24-12-17 | 14:06
▼ 1 antwoord verborgen

We kunnen al wachten op de frames die eindeloos gemaakt gaan worden. In plaats van echt op de inhoud verder te gaan natuurlijk. Want dan is besmetten en labelen en wegzetten niet meer genoeg. Thierry en Hid gaan hier vast wel een reactie op geven. En dat is dan het moment om de besmetters met hun voorhoofdstempeltjes in de hand zelf aan te wijzen.

kloopindeslootjijook | 24-12-17 | 12:36

... Dus andersom gezien leidt dit verhaal tot een goed excuus om een diner af te zeggen met iemand die er een ander gedachtengoed op na houdt:
"nee helaas, dank je, maar het is niet goed voor mijn carrière wanneer ik in het openbaar word gesignaleerd met mensen die niet exact hetzelde denken als ik".
Onthouden dus, die smoes.

Wering | 24-12-17 | 12:36 | 2

Niet als ik maar als hunnie.

Fred Hartman | 24-12-17 | 12:59

U bedoelt: "Als ik niet gezien wordt met mensen die goedgekeurd zijn door het partijkartel en zijn Angehorigen".
Baudet moet uitkijken, dat hij door dit gewauwel niet in een positie terecht komt, waarbij net als bij de VVD, de afdeling voorlichting nog even komt aanreiken wat je met wie mag bespreken voor de Heilige Beeldvorming.

Roadblock | 24-12-17 | 13:51

Oeps... Als GeenStijl in dat stadium Baudet min of meer al laat vallen, wordt het voor Thierry moeilijk. Hulde voor de objectieve beschouwing.

Mannes | 24-12-17 | 12:35

Maar pathologisch leugenaar Rutte is dan wel weer bon ton Bassie? Hoeveel kansen heeft die man al gehad? Ik ben de tel kwijt en vind het een abominabel flutstukje.

P.s. Rutte gaat doodleuk op de foto met een IS terrorist

padbuffel | 24-12-17 | 12:35

"Races are different. Some races are better at some things than others ", aldus Jerred Taylor. Wie ooit heeft gekeken naar bijvoorbeeld een atletiek finale 100 meter op de OS, een aflevering van Opsporing Verzocht of de Canon van de filosofie, weet dat hij gelijk heeft.

Astimar Teutis | 24-12-17 | 12:33 | 3

De nature/nurture discussie is al oud in de wetenschap en psychologie. Een van de twee stromingen als "fout" bestempelen omdat het niet in het politiek correcte straatje past is een schadelijk voor de wetenschap. Zeker als het antwoord waarschijnlijk in een combinatie van de twee ligt.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:45

Fysieke eigenschappen zeggen nog geen reet over wat er in de bovenkamers gebeurt

menage | 24-12-17 | 12:46

de bovenkamers zijn ook fysieke eigenschappen

Domme_Jongen | 25-12-17 | 09:44

Zoals de waard is vertrouwt hij z'n gasten!

Gags Beasley | 24-12-17 | 12:31

Baudet heeft wel eens een praatje in de Kamer gehouden. Daar zit toch ook heel wat louche volk tussen. Bas Paternotteheeft 4 van de 5 keer slappe praatjes. Hij zou eens wat vaker een filmpje van Jaret moeten bekijken.

bodemloos | 24-12-17 | 12:29

Ik maak me wel eens zorgen dat in de toekomst mijn kinderen in de problemen kunnen komen omdat ze door bepaalde figuren als "niet raszuiver" zullen worden gezien. Ik had niet gedacht dat D66 bij deze figuren zouden horen. Blijkbaar zijn ze tegen vermenging van rassen, dus tegen gemengde huwelijken. Schokkend.

gekwetst | 24-12-17 | 12:29 | 1

Ik maak me wel eens zorgen...... problemen kunnen komen omdat ze door bepaalde figuren niet als "gelovigen" zullen worden gezien.

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 12:35

gratis exposure, dat doet ie goed.

pjotr11 | 24-12-17 | 12:29

Voor mij is het pas over als die 5 uur met Pechtold gaat dineren. FvD is niet te stoppen. Sluit je aan bij de renaissancevloot!

MoltisantiBeer | 24-12-17 | 12:29

Dus Tjerrie heeft met een racist, white supremacist gedineerd? ( graag even wat quotes Bassie!) Rutte schudt vrolijk de hand van een man, Porosjenko, die zijn eigen volk bombardeerde. Sluit er zelfs een associatie verdrag mee. Erdogan de dictator in Turkije die de persvrijheid de nek heeft omgedraaid, Koerden bombardeerde en anders geaarden onderdrukt wil Rutte weer een goede band mee.
.
NL heeft in de VN tegen het besluit van de VS gestemd om Jarusalem als hoofdstad van Israël te erkennen. Wat NL in het zelfde kamp deed belanden als ontkenners van de staat Israël of van landen die haar totale vernietiging nastreeft.
.
Je held, Halbe Zijlstra, die er bij de VN op aandringt om IS’rs te laten berechten aan het Internationale Gerechtshof in Den Haag. Terwijl we een getrainde Syriër die een Joods restaurant in Amsterdam kort en klein slaat, duidelijk geval van antisemitisme en terrorisme, slechts van vandalisme verdenken en na 2 (!!) dagen weer laten lopen. Of Laura Hansen of, of, of..
.
Maar nee, Tjierrie krijgt een gele kaart. Bij herhaling krijgt hij rood en een trap onder zijn hol richting kleedkamer, aldus Bassie.

Veni_Vidi_Vici | 24-12-17 | 12:28

Je mag blijkbaar dus geen geprekken meer hebben met types met bepaalde opvattingen. Haha.
Wat een bullshit.

Kruisruiker | 24-12-17 | 12:27 | 4

menage | 24-12-17 | 12:37
Ben je Hitler niet vergeten? Oh nee kan niet, die is dood!

Kruisruiker | 24-12-17 | 12:46

Hitler wordt lastig ja, maar u snapt hem. Ik stel voor dat u zich even inbeeld dat Pechtold een borrel neemt met Soros, dan waren de rapen gaar.

menage | 24-12-17 | 12:47

Natuurlijk mag dat, maar dan verlies je wel veel van je potentiële kiezers.

grancolombiano | 24-12-17 | 12:54
▼ 1 antwoord verborgen

Het eerste wat ik dacht na 2 regels te hebben gelezen was waarom Bas geen stukje over Pechtold hier neer heeft kunnen zetten.

Want bij mijn weten hebben we hier nog een stukje vrijheid in dit land waar we zelf bepalen met wie we dineren of appen. Thierry heeft geen wet overtreden of een misdaad begaan.

Weet u wie wel een wet heeft overtreden? Pechtold. Is dat einde oefening Bas? Misschien moet u daar uw pijlen eens op richten.

Stonecity | 24-12-17 | 12:27 | 3

Omdat Bas snapt dat politici in Nederland (en elders) gemaakt en gebroken worden door beeldvorming, niet door de waarheid. Baudet snapt dat blijkbaar ook nog niet zo goed... vandaar deze column.

Muxje | 24-12-17 | 12:30

Vertel, vertel mijn beste welke wet heeft dhr Pechtold dan overtreden?
Noem het artikel, ik ben benieuwd maar ik vrees dat Uw bewering slechts uit de dikke duim gezogen is.
@Muxje: verbazingwekkend dat iemand die meent dat hij het kartel-spel allemaal begrijpt en er tegen wil strijden, zijn tegenstanders zo makkelijk munitie in handen geeft.

Berbaar | 24-12-17 | 12:45

Pechtold hoeft geen wetten te hebben overtreden om:
- zich niet te houden aan afspraken over een geschenken register
- niet te antwoorden op vragen over mogelijke belangenverstrengeling
- de verdenking van corruptie over zichzelf op te roepen
- de idealen die hij zegt uit te dragen bij het oud-vuil te gooien
- in te gaan tegen de wil van zijn eigen partijcongres
- moreel verwerpelijk gedrag te vertonen
- boter op zijn hoofd te hebben
- een slecht voorbeeld te geven

Uiteraard kun je de bovenstaande zaken ook uitvoeren als je de wet overtreed, maar dat is helemaal niet nodig. En dat weet u best.

O2Neutraal | 24-12-17 | 13:35

aaawww weer een GS-redacteurtje die stof hapt van reaguurders.
Wat is dat toch, die negativiteit van GS tav Baudet??

meso1 | 24-12-17 | 12:26 | 3

Wat wil je dan? Dat dit een soort Fox News wordt en als propaganda apparaat wordt, waar we allemaal veren in elkaars reet douwen hoe goed onze mening wel niet is. Kritiek moet op iedereen geleverd kunnen worden.

Erikjan79 | 24-12-17 | 12:29

U heeft liever een Breitbart waarin hard voorovergebogen wordt om maar een extra belastingcentje terug te pakken?

menage | 24-12-17 | 12:38

Erikjan79 | 24-12-17 | 12:29
Kritiek is prima. Maar als je iemand die 7 jaar jonger is, een lieve jongen gaat noemen, en flauwe opmerkingen over lavendellucht gaat maken? Op wat voor niveau zit je dan?
En wat uw opmerking over propaganda apparaat betreft:
Ik herinner me de tijd van GeenPeil nog heel goed, toen een aantal lieden dachten dat ze op de bandwagon van het referendum mee konden liften naar de tweede kamer.
Toen werd Geenstijl rucksichtloss als propaganda apparaat van GeenPeil gebruikt.

Roadblock | 24-12-17 | 12:45

Het interesseert de aanhang van FVD en mij geen fuk met welke door de linkse leugenpers tot "extreem rechts" gebombardeerde figuur Cherry Bidet een gesprek heeft..
In linkse hoek is Cherry al lang tot nazi verklaard en met al het "zie je nou wel" bewijsmateriaal veeg ik mijn bips af. Al gaat hij met Anders Brievink bowlen.
Men moet zich op links eindelijk eens realiseren dat de afkeer van de islam niet ingegeven is door rassenleer, maar door het strontvervelende gedrag van haar aanhangers.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:25 | 3

Ik zelf zou even wachten om met Anders Breivik te gaan bowlen.
-
Hij mist niet.

bisbisbis | 24-12-17 | 12:48

Oh ja. En een afgetrainde rechter arm.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 13:41

Ayatholla_Buttbanger | 24-12-17 | 12:25
Dat realiseren ze zich juist heel goed, vandaar dat ze het voortdurend sturen naar het ras-argument: ben je tegen de Islam dan ben je een racist.
Treedt je toe als etnische Nederlander dan heb je er geen voordeel bij; immers geen tweede paspoort en mogelijkheid tot aanhouden van een stiekeme bankrekening, huizen en grondbezit in dat andere land.
Men lijkt een ander doel te hebben met de Islam dan ons voorgespiegeld wordt.

kindapaas | 25-12-17 | 07:58

Sodemieter op Bas. Hebben de Russen het geld al overgemaakt via de Correspondent?

kaasfondue | 24-12-17 | 12:22

Iemand racist en supremacist noemen, dat verheldert dus helemaal niets. Wat is er nou echt zo erg aan Jared Taylor? Was het teveel moeite om daar een alineaatje aan te wijden? Nou blijf ik zitten met een lege dop.

Lewis Lewinsky | 24-12-17 | 12:22 | 4

Ik ga niet het huiswerk van een ander maken, jezusisonzin.

Lewis Lewinsky | 24-12-17 | 12:30

Dit artikel is vanwege de clicks die het zal opleveren door het 'FvD-leger' in de panelen. Snap dat dan :-) En het werkt uitstekend.

Lupuslupus | 24-12-17 | 12:31

Wie beweert moet bewijzen, edelachtbare.

Lewis Lewinsky | 24-12-17 | 12:31
▼ 1 antwoord verborgen

Wat een slap gelul Paternotte en wie bepaalt dat dan ? Jij soms ? Je had je ook kunnen verdiepen in de vriendin van Thierry, dan was je bij voorbaat alklaar geweest, meneertje pot verwijt de ketel. Veruit je allerslechtse stuk ooit hier.

netniet | 24-12-17 | 12:22 | 3

Dat dus +++

kaasfondue | 24-12-17 | 12:23

Dus omdat je vriendin van Iraanse afkomst is, kun je geen racist zijn? Ok, duidelijk. Dat zijn nog een bewijzen.

Erikjan79 | 24-12-17 | 12:35

Dus een lekke wijf maakt alle moslims weer ok.

menage | 24-12-17 | 20:08

Voor mij is zo'n ontmoeting (en die daarna) niet het einde van Baudet. Als ik alle andere politici beschouw (Pechtold; appartement) dan blijft FvD voor mij het enige alternatief om iets veranderd te zien.

Libertarianism | 24-12-17 | 12:21

Dat gedenk in vakjes in plaats van de inhoud begint vervelend te worden.
De verzuiling is voorbij, mensen kunnen zelf nadenken en laten zich niet in een vakje stoppen, of lopen in een groep met een vlag achter een leider aan en identificeren zich met een groep. Iets als een gezond stukje individualisme bestaat ook. Mag je hopen.

kloopindeslootjijook | 24-12-17 | 12:21

Alleen met een ongezonde portie zelfhaat valt de weerstand die een gesprek van Baudet met de heer Taylor oproept te rijmen met de waardering die institutionele racisten als Gloria Wekker in Nederland ten deel valt.

Astimar Teutis | 24-12-17 | 12:20

@Bas Paternotte, vooral jij lijkt moeite te hebben met Baudets nationalistische kant. Je bent ook wel erg fel voorstander van rassenvermenging. Zijn achterban vindt het prima dat hij sprak met Taylor (zie peiling).

pluk-87 | 24-12-17 | 12:19

Overigens: als Baudet -kennelijk- dag en nacht door allerlei antifa-griezels in de smiezen gehouden wordt, moet er dan niet ook eens wat beveiliging voor hém geregeld worden?

bisbisbis | 24-12-17 | 12:19 | 2

Baudet is toch wel mans genoeg om om die beveiliging zelf te regelen via de AIVD? Hij is toch geen handeling-onbekwame kleuter?

Lupuslupus | 24-12-17 | 12:36

Ja, net zo mans als Fortuyn was?
Je kan wel om beveiliging vragen, maar krijgen is punt 2.
Hrinner je je nog een
De Joden in Nederland hebben vanaf 1972 tot 2014 decennia lang hun eigen beveiliging (1 miljoen euro per jaar) moeten betalen, omdat het rijk het verdomde.
www.vn.nl/waarom-het-kabinet-de-joods...

Roadblock | 24-12-17 | 12:59

Jared is bijna net zo erg als Wekker. Daar moet je ver bij vandaan blijven.

Jerolimo | 24-12-17 | 12:19 | 3

Dus u hebt al zijn boeken gelezen? Knap van u!

Lupuslupus | 24-12-17 | 12:36

Er is één klein verschil: Taylor's 'academisch gehalte' (Yale, Institut d' Études Politique de Paris) maakt dat hij zijn maatschappelijke stellingname - of je het daarmee nu eens wenst te zijn of niet- aanzienlijk helderder weet te onderbouwen dan Wekkers' jammerlijke 'vrouwenstudie'-geblaat - tesamen met de aperte duimzuigerij Stapel en Vonk een schandvlek voor de bedrijving van wetenschap. Verder heb ik bij Taylor nog de keuze om het al dan niet met hem eens te zijn - Wekker krijgt mede van mijn belastingcenten een staatsprijs. Als ooit aan mij de keuze zou zijn: doe mij maar liever vijf uur Taylor, dan vijf minuten Wekker.

bisbisbis | 24-12-17 | 12:40

@bis
Mevr. Wekker heeft een nieuw begrip toegevoegd aan de Engelse taal woordenschat: "meaningbuilding". Dat is toch wel iets om trots op te zijn.

kindapaas | 25-12-17 | 08:22

Een "fout" gesprek (als dat dusdanig kan worden vastgesteld) en het is de laatste kans voor Baudet? In het huidige politieke klimaat is het meer van: hoe achterlijker, hoe fouter, hoe leugenachtiger en hoe vaker, des te langer zit je op het pluche. Een heel stock gele kaarten zijn nodig om een MinJus te doen sneuvelen, een trut als Sargentini kraamt de meest stompzinnige onzin uit en wordt beloond, de PGB ellende had geen consequenties.
Pechlul, Kees koeienkop Vee, en Rutte vereren een crimineel als Poroshenko.
En dan is Baudet bij een 2e "uitglijer" al de bolknak?
Ik denk dat Fatwa voor DDR66 stemmers/volgers wel een stuk evenwichtiger kunnen oordelen.
Ik vind deze conclusie van Bas Paternotte (hopelijk geen familie in DDR66 kringen) daarom slaan als een drol op een sluisdeur, plof............

Memek | 24-12-17 | 12:18

@GroenGrasBijBuren 11:57: Kritisch zijn is prima, maar dan wel over de zaken die er toe doen. Dus niet de boekjes die hij in de kast heeft, niet de mensen met wie hij luncht, en al helemaal niet de mensen die “hem op het schild hijsen”. Beoordeel hem op het gedachtengoed dat hij zelf uitdraagt, zijn partijprogramma en zijn daden. Hij flapt er af en toe wat raars uit maar met Bas denk ik dat dat vooral komt door politieke onhandigheid, niet dat we hier een onbedoelde glimps van een kwalijke ideologie zien. Waar ik vooral kritisch op ben is de manier waarop politiek en pers hun stinkende best doen om Baudet in de foute hoek te drukken. Dat heeft niets te maken met het feit of ik al dan niet fan van Baudet ben.

Muxje | 24-12-17 | 12:17 | 3

Tja, maar hoe dom is het dan dat je de pers ed aanleiding geeft. Getuigd niet van bijzonder veel intelligentie bij Terry. Houd je gewoon stil en geniet van de peilingen. Je hebt in het verleden al vaak genoeg gezien dat mensen zich gaan gedragen naar hoe hoog ze staan in de peilingen. Gaat alleen maar tegen je werken en daar wordt je op afgerekend. Houd je gewoon stil en werk, maar dat gaat iets te ver voor de aandachtshoer, die Terry toch wel behoorlijk is.

Erikjan79 | 24-12-17 | 12:23

Dat is dan ook precies het advies dat Bas aan Baudet geeft.

Muxje | 24-12-17 | 12:28

Als je als politicus niet begrijpt dat je de varkens niet moet voeden, ben je niet geschikt als partijleider. Je kan het wel goed proberen te lullen door te stellen dat je gewoon met iedereen wil babbelen, maar dat getuigt van erg weinig politiek realisme. Strategisch denken is óók onderdeel van het vak. Maar goed, realisme is natuurlijk sowieso niet echt het sterkste punt van de pianoman.

GroenGrasBijBuren | 24-12-17 | 12:38

Ten eerste moet Baudet kunnen praten met wie hij maar wil en ten tweede vind ik wat Taylor zegt helemaal zo gek nog niet. Erkenbrand vind ik wel een tikkie eng, want volgens mij zijn dat crypto-facisten, maar ook zij hebben vaak interessante punten.

Wat mij betreft is de tijd dat de linkse kerk bepaalt wat ik wel en niet mag horen voorbij en als we de jarenlange systematische afbraak van het westen willen stoppen/terugdraaien zullen we toch een hoop moeilijke waarheden onder ogen moeten zien. Het alternatief is gewoon op de oude voer verder gaan en toekijken hoe alles compleet naar de tering gaat.

sarcastro | 24-12-17 | 12:16 | 1

de tijd dat de linkse kerk bepaalt wat ik wel en niet mag horen is voorbij.
En zo is dat.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:32

Wat een onzin. Ik spreek ook wel eens iemand die de Volkskrant leest. Of op Groen Links stemt. Of de SP. Dat doe je om te weten te komen wat er in die koppen omgaat.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:16 | 1

Wat!!??!! Nog 1 keer en ik vertrouw je niet meer!
Nee hoor, groot gelijk. Sterker nog, ik heb vrienden, kennissen en familie die anders stemmen en denken en daar heb ik geen problemen mee. Het is dan ook niet het volk wat er een zooitje van maakt en elkaar in hokjes plaatst, nee, dat doet de media.

Promedio | 24-12-17 | 12:26

“Laatste kans”, “einde oefening”.. en dat bepaalt Basje Peternotte, matig begaafd journalistje.

duh! | 24-12-17 | 12:15 | 7

@ menage | 24-12-17 | 12:40
Paternotte is geen journalist? Excuses van mijn kant in dat geval.

duh! | 24-12-17 | 13:23

menage | 24-12-17 | 12:40 |
Ik dacht eigenlijk, dat het toch wat meer fout gaat op links, als we het hebben over het verschil niet snappen tussen journalistiek en opiniestukken.
Vooral bij linkse journalisten.
Buiten dat noemt Paternotte zich wel degelijk een journalist.

Roadblock | 24-12-17 | 14:05

Als een bakker een stuk vlees snijd maakt gem nog geen slager. Een opiniestuk is een mening.

menage | 24-12-17 | 15:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Dit stuk lijkt wel een wedstrijdverslag geschreven door Jack vGelder. Dramatisch inzoomen op losstaande details. Typerend voor MSM media. Wat mij betreft is het heel simpel. Je bent voor voor een soeverijn Nederland of je bent een kosmopoliet. De rest is geneuzel.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:14

Om bij top te komen moet je ook door de dalen heen

BosrandDirk | 24-12-17 | 12:14

Soms ,zeg maar eigenlijk steeds vaker ,verlang ik terug naar een beetje t nederland van weleer. Met weleer bedoel ik uit mijn jeugd van de jaren 60,70 en 80. Je had ze ook hoor de gelukszoekers,,zoals mijn vader die op jonge leeftijd uit italie naar nederland kwam om te werken,en kijk dat is t verschil. Hij kwam om te werken. En dat heeft hij ook tot zijn dood gedaan bij de oude hoogovens.
Begonnen in de textielfabrieken in twente daarna doorgestroomd naar de hoogovens. De spanjaarden kwamen ook in die tijd. Maar er waren er maar weinig eigenlijk niet 1 die niet werkten.
Alles ging gemoedelijker,met de autochtonen en de allochtonen. De meeste italianen bleven aan een nederlandse vrouw hangen en kregen hier een gezin.
Anderen gingen weer terug naar zoveel jaar werken in nederland. Punt wat ik zeggen wil is dat waarom was t toen zoveel makkelijker ? Mijn kind is zelf india geboren en is met een getinte jongen ook,samen hebben ze een prachtkind,ze willen absoluut zwarte piet en hebben al onze normen en waarden.. maar ik ben soms bang dat zij ook de dupe worden van al dat gezeik wat er tegenwoordig rondzaait over racisme.

haatsmurfin | 24-12-17 | 12:13 | 6

Lupuslupus | 24-12-17 | 12:22
Beetje kort door de bocht. Niet elke niet-PVV-stemmer is een opportunist.

kaasfondue | 24-12-17 | 12:27

Beetje kort door de bocht. Niet elke niet-PVV-stemmer is een opportunist.
kaasfondue | 24-12-17 | 12:27
.
Ik heb het over weglopers bij de PVV: opportunisten omdat ze bij FvD 'beter af' denken te zijn. Maar ja, Wilders spreekt de taal van het volk en Baudet de taal van de 'intellectueel'. Dus als de taal van het volk te min voor je is loop je over naar FvD. Dat is duidelijk. Zolang Baudet en Hiddema geen 24/7 bewaking nodig hebben betekenen ze geen enkel gevaar voor het kartel en de lieden achter de schermen waardoor het kartel wordt aangestuurd.

Eén ding moet ik Baudet nageven: desgevraagd antwoordde hij dat het niet zijn bedoeling is dat de PVV wordt 'leeggegeten' maar dat hij 20 zetels voor de PVV en 20 zetels voor FvD ambieert, dus dat zijn nieuwe stemmers vooral van VVD en D66 zouden moeten komen.

Lupuslupus | 24-12-17 | 12:49

Lupuslupus | 24-12-17 | 12:49
"Dus als de taal van het volk te min voor je is loop je over naar FvD."
U debiteert niet vaak onzin maar nu wel.
Ik overweeg zelf ernstig FvD te stemmen na tig jaar PVV, en dat heeft er niets mee te maken of ik de PVV te min vind.
Het heeft er alles mee te maken, met dat ik vind dat Wilders de laatste verkiezingen onvoldoende zijn best gedaan heeft.
Verder vind ik ook, dat het FvD genuanceerder is, en niet met onhaalbare kreten komt zoals Koran verbieden, en Moskeeen dicht, waar ik zelf ook niet achter sta.
Hiermee stoot je heel veel kiezers af.

Roadblock | 24-12-17 | 13:25
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik moet een beetje terugdenken aan de opkomst van Fortuyn.
Ook toen waren er lieden in de media die van alles voorspelden.
Alleen droop het badinerende er niet zo vanaf als bij dit arrogante stukje.
Goed dat u het lijstje in bezit heeft, wat Baudet wel of niet kan doen.
Verder is dit al het tweede Geenstijl afzeikstukje over Baudet in enkele dagen. Zie ik een trend?

Roadblock | 24-12-17 | 12:13 | 4

Nee, de meest jaloerse/verongelijkte twee schrijvers van GS, beiden kunnen Baudet niet verdragen. Waarom weet ik niet, maar het zal iets met gedeeltelijke identificatie te maken hebben.

Luivend | 24-12-17 | 12:26

Vaak lees ik in de comments dat FvD wel erg veel reclame maakt voor FvD dus het is blijkbaar nooit goed.

Simon_GS | 24-12-17 | 14:23

... ik bedoel natuurlijk 'GS wel erg veel reclame maakt voor FvD' ....

Simon_GS | 24-12-17 | 14:24
▼ 1 antwoord verborgen

Onzin Paternotte, pvda heeft banden met het extremistische Palestina comitee, wil zelfs praten met de terroristen van Hamas. Groen links dat zelfs terroristen als W. Duyvendak in hun partij hebben. SP dat mao en Lenin hoog in hun vaandel hadden grotere massa moordenaars vind je niet. En tot mijn afschuw bestaan bovengenoemde partijen nog steeds, met dank aan (of dankzij) de media

Mo het varken | 24-12-17 | 12:13

Wat een dommige reactie. Een soort ophitsing eigenlijk.
Ik praat graag met mensen met een totaal tegenovergestelde mening. Dagenlang zelfs, en dan kan ik een verantwoorde keuze maken. Nog nooit heb ik ook maar enige opmerking of suggestie van FvD gehoord die ook maar in de buurt komt van racisme of die hele wolk Nederlandse nonsense daaromheen.
Dit is echt broddelwerk van een chicaneur. Ik wist niet dat ik boos zou worden!

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:12

In 1937 stond er een Nederlander voor de rechtbank. Beschuldigd voor het beledigen van een bevriend staatshoofd. Dat bevriende staatshoofd was Adolf Hitler.

Pierre Lebon | 24-12-17 | 12:11

Belangrijk in dit soort gevallen vind ik de wijze waarop je als persoon en als partij reageert. Ik heb dat als niet al te sterk ervaren. Je kan niet volstaan met algemeenheden zoals FvD deed.

Simon_GS | 24-12-17 | 12:11

"het rassengeklets van Taylor wordt vermoedelijk niet ondersteund door de Forum voor Democratie-achterban. "

Dat klopt (althans, voor mijzelf). Spreken op de IJzerwake om zo in debat te gaan? Prima (heb die speech op YT bekeken, iets wat iedere schreeuwende SJW'er zou moeten doen alvorens emotioneel te imploderen). Deze schedelmeter (Taylor) is echter van een ander kaliber. Moet ook zeggen dat ik deze zet niet begrijp.

Ja, ik ben trots op mijn afkomst, op onze cultuur (behoudens de polonaise en Koningsdag), onze verworvenheden en schaam mij zeker niet voor het feit dat ik blank/wit ben. Daar kan geen Wekker iets aan veranderen. Maar ik acht mij/ons daarom nog niet superieur, noch de ander inferieur (dat lijkt de consequentie van superioriteit). Westerse normen en waarden zijn het waard te verdedigen, maar niet op basis van een pakketje genen.

Ik ben lid omdat ik dit land frisse en inhoudelijke oppositie gun. Zakelijk, to the point, de vinger op de zere plek. Op reactionaire vergezichten zit ik niet te wachten. En ja, oude architectuur kan wonderschoon zijn, maar er zijn redenen te bedenken waarom we tegenwoordig anders bouwen en op een andere manier de openbare ruimte inrichten. Klassieke muziek voor de jeugd? Vergeet het maar. Dat moet je leren waarderen. Latijnse toverspreuken moet ik googelen, net als de meerderheid van Nederland.

Het dichten van de groeiende kloof bereik je niet door de oude elite te vervangen voor een nieuwe. Lieden als Taylor creëren alleen maar nieuwe ravijnen tussen bevolkingsgroepen. 'Niet meer doen hé!'

atheïstisch stemvee | 24-12-17 | 12:09 | 13

atheïstisch stemvee | 24-12-17 | 13:35 |
Ik zie de kop al voor mij: Baudet verdedigt theorieen ultra rechtse racist.

Roadblock | 24-12-17 | 14:10

@atheïstisch stemvee We hebben geen keuze meer. Als alle bevolkingsgroepen binnen een multiculturele samenleving belangengroepen hebben, behalve blanken, en het aandeel blanken in die samenlevingen elke dag minder wordt, dan is dat geen rooskleurige toekomst.

pluk-87 | 24-12-17 | 14:17

@pluk-87
Ik zie de toekomst ook niet zo rooskleurig in.
Goed, nu nog even lachen om la Paay en dan andere dingen doen.

atheïstisch stemvee | 24-12-17 | 14:24
▼ 10 antwoorden verborgen

De reacties op de ontmoeting van Baudet met Taylor vertonen veel gelijkenis met de reacties op het Volkscourant interview (9feb. 2002) met Fortuyn destijds.
Volkomen misplaatste hysterie die slechts dient, om iemand die als een bedreiging van de gevestigde orde word gezien, in de nazi hoek te plaatsen.

de honden blaffen... | 24-12-17 | 12:09

Voordat aan lavendelzakje Baudet het odium van ultrarechts zal kleven, zal aan euroshopper Paternotte de goedkope bierlucht van de Dominee der Lage Landen blijven hangen.

bisbisbis | 24-12-17 | 12:09

Keep your friends close, but keep your enemies closer.

Jos Tiebent | 24-12-17 | 12:08

Quelle bullshit. De gedachtenpolitie is teruggekomen; McCarthy zou trots zijn. Enkel de omgang met subversievelingen is genoeg voor standrechtelijke executie. De samenleving wordt opgedeeld in “goede” en “slechte” mensen en als “deugende” mensen omgaan met niet-deugen de mensen, dan verliezen ze hun plaats in de deugtrein. Ik hoop dat Baudet met iedereen van gedachten wisselt; met onnozelaars uit het groene kamp, met linksdenkers, met liberalen en ook met extreem rechtse mensen. Wie politici afserveert op basis van omgang - niet op basis van standpunten - is een zielig en kleingeestig hokjesdenkertje.

Zeddegeizot | 24-12-17 | 12:07 | 1

Precies!

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:14

Laten we netjes wachten op de reactie van Baudet, en niet meteen meegaan in de anti-Thierry-hype die 'ze' proberen op gang te helpen.
We denken zelf wel na, dank u, zie-je-wel-mensen.

kloopindeslootjijook | 24-12-17 | 12:07

Ik weet het niet Bassie, denk eigenlijk dat dit opgeklopte verhaal Baudet juist meer stemmen oplevert.
Het predikaat racist is zo aan inflatie onderhevig dat het tegenwoordig bijna synoniem staat voor gezond verstand en een nuchtere kijk, en juist een aanbeveling is in dit hysterische identity politics tijdperk.

Harry Turtle | 24-12-17 | 12:05 | 3

Einde jaar dus lijstjes tijd:
Aan inflatie onderhevige woorden 2017:
Racisme
Populisme
Discriminatie
Gekwetst
Kwetsbare groepen
Verward
;-)

Basil Fawlty | 24-12-17 | 12:13

Homofoob, als je Gordon wegzapt.

Harry Turtle | 24-12-17 | 12:17

Man/vrouw
Blank
Extremistisch/gematigd
Privé
Integriteit
Vertrouwen

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 12:32

@ Guido | 24-12-17 | 11:36

Nou ja dat snap ik wel. Hij was natuurlijk expert op het gebied van foute regimes, dat maakte hem bij uitstek geschikt voor deze job.

HoogToontje | 24-12-17 | 12:04

O, hij gebruikte het woordje racisme ook.
Hiddema in zijn maiden speech op 1 min 20 sec:
www.youtube.com/watch?v=q-i8IFA64Go
" Het Forum van Democratie vindt discriminatie en rasicme dom en bekrompen en de liefhebbers daarvan vreugdeloos en verbeten.
En als het aan het Forum zou liggen zou ons devies zijn : Laat ze gaarkoken in hun vooroordelen en chagrijn. Einde verhaal."
(hij zegt van i.p.v. voor, maar dat terzijde)

kloopindeslootjijook | 24-12-17 | 12:03

Ze zijn gewoon allemaal bang voor baudet en hiddema.. want zij worden degenen die gaan zorgen voor de grote verandering. Mijn stem hebben ze absoluut!

haatsmurfin | 24-12-17 | 12:03

De voorstanders van een grote oppermachtige regering hebben geen geldige argumenten, dus ontwikkelen zij spreekregels waarin wettelijk vastgelegd wordt wat gezegd mag worden en wat niet, om te voorkomen dat het gebrek aan argumenten blootgelegd kan worden. Het spreekt vanzelf dat er zo mensen en groepen geïdentificeerd kunnen worden waarmee je niet eens mag praten.

De media faciliteren deze strategie 24/7 en wel ieder uur van de dag. Als dat maar lang genoeg herhaalt wordt, dan praat iedereen en Bas het na en dan is het 1984.

Jan Passant mk2 | 24-12-17 | 12:03

Wat een hysterie, Taylor miszegt niets. Misschien eens niet zo meehuilen met links allemaal maar zelf nadenken?

pluk-87 | 24-12-17 | 12:02

Pechtold praat met Poroshenko.
Rutte praat met dictator Erdogan.
Zou Baudet dan niet met Taylor mogen praten?
Juist omdat hij de ontmoeting out in the open plaats laat vinden pleit voor hem. Geen achterkamertjespolitiek, geen schimmige openbare registers waar de belangrijke zaken niet in terug te vinden zijn. Hij heeft er nooit een geheim van gemaakt zich te willen verdiepen in alle kanten van het politieke spectrum. Als we via de NPO dat extreem linkse geblaat aan mogen horen, mag je je als burger en als politicus ook verdiepen in de andere kant van het spectrum. Zijn eerlijkheid vind ik ontwapenend na alle stiekeme smerigheid van de gevestigde orde. Eigenlijk is dit een lange manier om te zeggen dat ik het een kulartikel vind.

Linkse allergie | 24-12-17 | 12:02 | 3

Dat hij dat "out in the open" deed pleit inderdaad 'forum' maar waarom was die ontmoeting überhaupt nodig? Die vraag blijft er nog wel.

Halal gehaktbal | 24-12-17 | 12:11

Wel goed gedaan.

laagvliegert | 24-12-17 | 12:12

@Halal gehaktbal
Ik denk dat je -juist om van iets afstand te kunnen nemen- je er eerst in moet verdiepen. Het gebeurt nu maar al te veel dat er op een universiteit maar een kant belicht wordt. Juist om keuzes te kunnen maken zul je alle partijen moeten gehoord moeten hebben.

Linkse allergie | 24-12-17 | 12:36

Wij weten beter, maar de gemiddelde kiezer gelooft wat de msm verkondigt en is
Baudet een racist.

Acidbrain | 24-12-17 | 12:00

Er staat wel 'Bas' als ondertekening onder het artikel maar ik ben er stellig van overtuigd dat er 'Jan' had moeten staan.

pa_niek | 24-12-17 | 12:00 | 1

My thoughts exactly.

Klassenfeind | 24-12-17 | 12:21

De slaafsheid waarmee alle 'onafhankelijke geesten' hier achter Baudet aanlopen en iedere scheet die hij laat te vuur en te zwaard verdedigen, is genant aan het worden.

Na elke flirt met extreem-rechts gedachtegoed, doet Baudet vervolgens of zijn neus bloedt. In een klein jaar hebben we al kunnen zien dat hij 'Die Intellgenz Und Ihre Feinde' in de kast heeft staan, hij zich op het schild heeft laten tillen door Erkenbrand en heeft hij een langdurig onderhoud gehad met een bekende uitgesproken racist. Naïviteit, my ass.

de IJsman | 24-12-17 | 11:59 | 18

TeeJee | 24-12-17 | 15:31

Vertelt u mij dan eens, wat leert het bezoeken van een partijconferentie mij in dit verband meer dat ik over een politieke partij moet weten dan een verkiezingsprogramma en hetgeen de partij zelf naar buiten brengt? Het zou toch kwalijk zijn als de kiezer slechts kennis kan nemen van de essentialia van waar de partij voor staat indien hij een bezoek brengt aan een congres.

de IJsman | 24-12-17 | 15:47

@de IJsman | 24-12-17 | 15:47
Ik denk dat uw beeld van de FvD, en haar boegbeelden, positief beïnvloedt zou worden. Baudet is een ietwat onhandige, politieke jongeling, wat helaas zijn weerslag vindt in de uitingen. Nog niet alles wordt op een wegschaaltje gelegd en omheen geluld, zoals we zo vaak zien bij interviews in de wandelgangen van de tweede kamer.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 17:08

TeeJee | 24-12-17 | 17:08

Wat een bijzonder vaderlijke bejegening van een politicus. Ik hoop niet dat dit uw kritische blik vertroebelt. Wellicht dat ik ooit een bezoekje breng aan een bijeenkomst van het FvD. Al is het maar om Hiddema 'live' te horen spreken.

de IJsman | 24-12-17 | 18:30
▼ 15 antwoorden verborgen

Ik raadt Bas Paternotte (en verder iedereen die politiek geëngageerd is) van harte de biografie van Mao aan.
De overeenkomsten met de onze politici, journalisten en (ongekozen) kliek die wij EU noemen is beangstigend.

Alleen al het beschuldigen van iemand met 'rechtse sympahtiën' is voldoende voor het kapot maken van carrieres en levens.

O Nederland, let op u saeck (

paost712 | 24-12-17 | 11:59 | 1

Welke biografie? Ik neem aan dat Mao er meerdere heeft, hoogstens slechts 1 autobiografie? Of slechts 1 geauthoriseerde??

Hemmenaar7 | 24-12-17 | 12:44

"Maar onze jonge vriend moet niet raar opkijken dat hij kritiek krijgt wanneer hij vijf uur lang met een gecertificeerde racist om de tafel gaat zitten in een Amsterdams hotel."

Ik ben het volkomen eens met Paternotte. Als ik al overwoog om in maart op FvD te gaan stemmen - gesteld dat ze in Den Haag meedoen, weet ik niet - is dat voorlopig van de baan. Als ik bij de "zendtijd voor politieke partijen" de reclamespot van FvD zie, dan zie ik daar allemaal sympathieke, intelligente, "normale" Nederlanders, het soort mensen waarmee ik me zelf associeer, maar Baudet moet zich niet inlaten met dit soort lieden.

M.i. zijn de grootste problemen waar Nederland - al jaren - mee te kampen heeft de voortgaande massa-immigratie van derdewereldlanders en de groeiende aanwezigheid en "assertiviteit" van de islam. Dáár moet je speerpunten van maken, maar je moet je verre houden van kringen waarin het soort "rassenleer" wordt aangehangen zoals dat in de eerste helft van de vorige eeuw bij onze oosterburen usance was.

Met Bas Paternotte zeg ik: nog één laatste kans, en wellicht bij de eerstvolgende verkiezingen na die van as maart....... wie weet.

Dr_Johnson | 24-12-17 | 11:58 | 1

FvD doet tot nu toe - want het is nog niet zo ver - en voor zover mij bekend - mee in 2 gemeenten: Amsterdam en Rotterdam.

Lupuslupus | 24-12-17 | 12:05

Paternotte (1976) over Baudet (1983): -"Het is een lief kind, misschien zelfs te naïef voor de politiek."-

Is zeven jaar ouder zijn voldoende om een zeven jaar jongere als lief kind te beschouwen? Heeft Paternotte daar genoeg aanvullende wasdom&wijsheid voor vergaard? Afgaande op deze column niet, als een 'prettig gesprek' hebben met een als onprettig persoon aangemerkt iemand niet 'mag'. Zeker niet als je eigenlijk niet weet hoe prettig het prettige gesprek verliep.

MansEnGarde | 24-12-17 | 11:58

Het fanboy gehalte begint een beetje eng te worden, mensen. Ook als je de gekke ideeën van de Lavendelprins omarmt, mag je best nog wel kritisch blijven. Op deze manier wordt het zo sekte-achtig. Het kan geen kwaad om te zien dat deze jongen naast dat hij intelligent is ook echt wel wat steekjes los heeft zitten.

GroenGrasBijBuren | 24-12-17 | 11:57 | 3

Mooi, dan past hij goed in Den Haag EN in de maatschappij.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:00

My thoughts exactly!

de IJsman | 24-12-17 | 12:00

Ik twijfel ook nog steeds aan de integriteit van Baudet maar het slaat nergens op om hem te veroordelen naar aanleiding van een ontmoeting. Bovendien is de verontwaardiging nogal selectief. Omdat we al een beetje gewend zijn aan moslims gaan we niet iedere keer op onze achterste poten staan. Maar de meeste moslims zijn echt gestoorder dan deze Taylor. En onze politici lopen constant te heulen of te iftarren met deze extremisten. Als mensen zelf zouden nadenken en 30 hersenspoeling ongedaan zouden kunnen maken zouden ze waarschijnlijk gewoon wel zien hoe gevaarlijk de islam is en zich een stuk minder druk maken over een gesprek waarvan de inhoud bovendien onbekend is.

hustler01 | 24-12-17 | 12:12

Maiden speech Hiddema, na 1 minuut en 20 seconden
www.youtube.com/watch?v=q-i8IFA64Go
"Het Forum van Democratief vindt discriminatie dom en bekrompen en de liefhebbers daarvan vreugedeloos en verbeten. En als het aan het forum zou liggen zou ons devies zijn : Laat ze gaarkoken in hun vooroordelen en chagrijn. Einde verhaal."

kloopindeslootjijook | 24-12-17 | 11:57

Eh hier springt Bassie heel gemakzuchtig op de policor ‘guilty by association’ bandwagon. Het slechtste stukkie in jaren, jongen. Je kunt beter.

Lauwe Koffie | 24-12-17 | 11:57

Laatste kans? Zolang ons hele kabinet openlijk steun uit voor capo's als Poroschenko komt Baudet als een heilige uit de vergelijking.

hustler01 | 24-12-17 | 11:56

Je handelen laten bepalen door mensen die je toch al bij voorbaat als nazi bestempelen, is dat nou echt het beste advies wat je de man kunt geven? Als Thierry volgende week een gesprek heeft met een radicale moslim, is hij dan ineens een IS sympathisant? En wat als Jesse Klaver dat doet? Dit zijn slechte argumentatie tactieken die eigenlijk thuishoren in de onderbouw van de middelbare school; tegenwoordig helaas het wapen van voorkeur voor slechte journalisten.

Thierry moet zich gaan zorgen maken over een ambitieus maar werkbaar verkiezingsprogramma, wat mensen namelijk echt zat zijn loze retoriek en beloften uit sprookjesverhalen.

Panos88 | 24-12-17 | 11:55

Ai ai ai, zit er nog steeds veel oud zeer bij PB over het mislukken van GeenPeil, en laat PB zich daarom voor het linkse 'verdeel-en-heers' karretje spannen?

Xirdalan | 24-12-17 | 11:55

Wat een gelul man. Vorige week: 15 zetels. Deze week: 15 zetels. Over tot de orde van de dag.

Majoor_Droplul | 24-12-17 | 11:55

Wat een onzinnig stukje! In een land waar de corrupte Pechtold, die even een paar ton aan vastgoed toucheert onder verdachte omstandigheden, mag blijven zitten, zou Thierry dead meat zijn vanwege bepaalde contacten, blootgelegd door KAFKA en een een anoniem linksextremist? Mag ik even heel hard lachen?

Lauwe Koffie | 24-12-17 | 11:53 | 2

Hear hear

G1Gezijk | 24-12-17 | 11:57

Ja dat mag je. Het is inderdaad te sneu voor woorden. De telegraaf kopt overigens opnieuw met Steekpenning Pechtold en zijn corrupte zaakjes. En terecht.

kempenaer | 24-12-17 | 14:17

Gast. Wat. een. kutstuk.

Voorbeeldige_Burger | 24-12-17 | 11:52

Chamberlain sprak ook met Hitler. Je moet met iedereen kunnen spreken en je eigen afweging maken. Zodra dat door anderen wordt verboden c.q. belachelijk gemaakt, toont dat de inborst van die anderen. Nederland en de EU doen aan appeasen op vele fronten; zo zinloos want je staat op achterstand voor de (echte) strijd begint.

gnor | 24-12-17 | 11:50

Nooit geweten dat Dhr. Paternotte familie van Jomanda was. Die voorspelde ook alleen maar onzin.

GuusHetSchaapje | 24-12-17 | 11:50 | 1

Ik denk dat hij eerder te diep in het glaasje heeft gekeken dan in de glazen bol. Het stuk maakt een zwaar katerige indruk.

dulcinea | 24-12-17 | 11:52

Misschien heeft het continue Zwarte Piet - racistische witte man gekrijs van de media de gemiddelde Nederlandse kiezer al zodanig murw gebeukt dat dit onderwerp ze geen reet interesseert. Nederlanders zjn immers allemaal racisten, wat zou je je nog druk maken?

DebraCadabra | 24-12-17 | 11:49

De strekking van het stuk is een beetje: je bent voor of tegen Baudet/FvD. Echter, sommige mensen interesseert die politiek geen reet, maar zien in de media (en tevens in 'service' van bedrijven) al jaren een nadelige demonisering van gespreksvoering (het gesproken woord) ontstaan. Een soort morele censuur, alsof mensen niet meer geïnteresseerd mogen zijn in andersdenkende mensen. En allemaal niet als die mensen een publieke of politieke functie bekleden; hoe durf je dan te praten met iemand, is slecht voor je imago. Hou toch op met het oordeel over andermans menselijke interesses. Ik moet Baudet niet echt als man of politicus, maar als intellectueel vind ik hem een geweldige kerel en begrijp ik hem heel goed. Het is toch logisch dat men zo nu en dan eens gesprekken voert met mensen die een totaal andere leefwijze, denkwijze en houding hebben dan men zelf? Wanneer je dat niet begrijpt, ben je een domme clubjesdenker of een internetgestoorde; zichzelf beperkend tot louter zelfbevestiging met 'gelijkgestemden'. Dat is vrij zielig, maar ook vrij zorgelijk in de tijd waarin we leven. Het gesproken woord moet worden gekoesterd.
Laat iedereen lekker babbelen met iemand die er totaal andere denkbeelden op nahoudt: misschien leert men dan weer eens dat 'democratie' in een land van 17 miljoen een vrij moeilijk opgave is, waarvoor men niet minder, maar meer mensen van verschillende achtergronden en allooi moet spreken. Complexe materie vraagt niet alleen complexe formules an analyses, maar ook veelzijdige en complexe ervaringen en ontmoetingen. Ongeacht Baudet zijn doel en zijn partij; die gast is een intellectueel, en die moet je zijn eigen kennis laten vergaren. En niet zo jaloers janken over een gesprekje met een 'racist'. Mijn gesprekspartners gedurende mijn leven: arbeiders, junks, criminelen, zwervers, paupers, rijkelui, 'normale mensen', agenten, doktoren, advocaten, ouderen, uitkeringstrekkers, buitenlanders, expats, zeikwijven, jankkerels, jongeren; allen met eigen ideeën over 'racisme', 'feminisme', 'religie'. Mensen die in gesprek willen/gaan zijn mooi, ook degenen met minder mooie denkbeelden. Die moet je niet uitsluiten, die moet je aanhoren. Maar goed, voor mensen die minder met anderen spreken dan dat ze met hun neus achter hun scherm stukjes tikken, tweets plaatsen en filmpjes kijken is dat misschien onbegrijpelijk.
Praten is altijd goed: leer je misschien eens wat anders, al is het over jezelf.
Fijne Kerstdagen, Bas.

Luivend | 24-12-17 | 11:49 | 1

Je suis lovend

Hemmenaar7 | 24-12-17 | 12:56

Taylor is opgegroeid in het suprematische Japan. Japanners vinden zichzelf superieur aan anderen, en hebben dat de afgelopen eeuwen aan hun Aziatische buren laten voelen.
Verder vind Taylor dat er eigenlijk geen excuus meer is voor de zwarten om generaties lang in armoede en criminaliteit te leven, ze hadden zich er al lang uit moeten redden , waarom gebeurt dat niet en moorden ze elkaar uit.

Verder vind hij dat de Oost-Aziaten slimmer zijn dan de blanken , nou dat is niks nieuws want is gewoon zo, en dat blanken over het algemeen wat slimmer zijn dan de zwarten.

Zwizalletju | 24-12-17 | 11:49 | 2

" suprematistische"

Zwizalletju | 24-12-17 | 11:50

Wat jij doet is het benoemen van feiten, die zijn voor de linkse MSM niet interessant, die doen alleen aan framing.

me,myself and IK | 24-12-17 | 12:09

Politici moeten praten, leren wat er leeft onder de bevolking, zich onder de mensen begeven. Bas Paternotte heeft de lijst met wie je wel en niet moet praten of waar je wel en niet moet komen.

drs. P | 24-12-17 | 11:49

Laatste oefening? Ongefundeerde prietpraat.

dulcinea | 24-12-17 | 11:48

Net voor het einde van het jaar is dit het meest stompzinnige artikel wat ik van BP voorbij heb zien komen. Barstens vol met suggesties en geladen met de afkeer van BP voor TB. Zojuist kreeg ik de uitslag van de peil.nl van gisteren. Hoppa naar 13 zetels. Het zijn maar peilingen maar het zijn ook peilingen. Vandaar dat nu de nazi frames uit de kast worden getrokken. Net zoals Wilders dat mee maakt. Links Nederland is voorspelbaar en heeft gebrek aan feiten.

doskabouter | 24-12-17 | 11:47 | 2

Dat was ook mijn eerste indruk. BP is stink jaloers.

Bergbloempje | 24-12-17 | 11:49

Oh? bij mij geeft Peil.nl 15 zetels.

Roadblock | 24-12-17 | 14:14

wat een onzin. Zolang mensen niet oproepen tot geweld of geweld gebruiken mag je met iedereen praten waar je maar mee wil. Het idee dat als je met iemand praat dat je dan iemands denkbeelden deelt of een vriend van die persoon bent is gewoon werkelijk absurd. Je doet dan mee aan het absurd politiek correcte klimaat van de SJW.

Dreddie27 | 24-12-17 | 11:47

Whatever!!!
En toch ga ik bij de volgende landelijke verkiezingen op hem stemmen.

kippevlees | 24-12-17 | 11:45 | 4

Dom. Want zo vertraag je vernieuwing. Maar ja... De Nederlandse stemmert loopt achter iedere scheet aan die lekker ruikt.. Korte termijn denkers, luxe 1e wereld stemmers.
--
Wat dan stemmen? NIET.

Mark_D_NL | 24-12-17 | 12:10

Dat gaat zoden aan de dijk zetten Mark. Ik zie het al helemaal voor me: "Oh jee, minder dan een kwart heeft gestemd, nu hebben we geen mandaat!" Of zouden ze gewoon denken: "Wie zwijgt stemt toe?"

LiniaalRectaal | 24-12-17 | 13:08

Mark_D_NL | 24-12-17 | 12:10 |
We gaan met zijn allen NIET stemmen.
Dat zal ze leren.(?)

Roadblock | 24-12-17 | 14:15
▼ 1 antwoord verborgen

Dit is echt het slechtste wat er de afgelopen maanden op GS heeft gestaan. Echt, Bas probeert hier waarschijnlijk beetje olie op het vuur te gooien. Maar het is zo een doorzichtige poging dat het kinderachtig is. Het lijkt op een NOS artikel. En dat is geen compliment.

Mark_D_NL | 24-12-17 | 11:45 | 1

Bas kreeg de opdracht van de 66 appartementen partij .

Bergbloempje | 24-12-17 | 12:10

"een gecertificeerde racist". Bestaat er dan ergens een instituut waar men zo'n certificaat kan aanvragen? Moet je er eerst nog een cursus voor doen? En dan het afsluitende examen halen?

Wat een gelul dit stuk. Geenstijl onwaardig. Je mag iedereen praten, die vrijheid hebben we nog steeds in dit land. Meer valt er over de hele kwestie niet te zeggen.

Goofy Goofball | 24-12-17 | 11:43 | 1

Nee, maar ze schrijven het zo graag. Bas P . valt door de mand.

Bergbloempje | 24-12-17 | 11:50

FVD moet praten met wie ze willen, zo kun je een mening vormen met wie je wel of juist niet met wil samenwerken, nu of in de toekomst.
Dit moeten we niet groter maken dan het is, beter in het openbaar, in een hotel dan in een achterkamertje, of niet Alexandertje P.

VW, alles ist vorbei | 24-12-17 | 11:42

Wat hebben ze gegeten?

BosrandDirk | 24-12-17 | 11:42 | 2

Een broodje halfom met extra witte peper. Een wit servetje en een goed glas witte wijn.

I_do_know | 24-12-17 | 11:50

Moet wel een interessant of leerzaam gesprek zijn geweest

BosrandDirk | 24-12-17 | 12:18

Een Paternotte met goedkope kritiek op Baudet. Hoe verrassend.

spanarchist | 24-12-17 | 11:42 | 10

TeeJee | 24-12-17 | 11:48 |
Nette kritiek met onderbouwing?
Lieve jongen, lavendellucht?

Roadblock | 24-12-17 | 14:18

@Roadblock | 24-12-17 | 14:18
Ik lees op Joop.nl

Dat maakt dit inderdaad tot nette kritiek met onderbouwing.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 15:20

lees ook*

Rest In Privacy | 24-12-17 | 15:20
▼ 7 antwoorden verborgen

Wat mij betreft hangt er een sfeer van openheid, eerlijkheid, nieuwsgierigheid en gezond verstand om hem heen. Hij moet vooral zo doorgaan. Je aanpassen aan de hersenspinsels van andere mensen is een road leading to no where.

Bat-Adam | 24-12-17 | 11:41 | 1

"Je aanpassen aan hersenspinsels"
Dat is juist een road leading rechtstreeks het kabinet in voor D66.
Was getekend,
Alexander Pluche

Hemmenaar7 | 24-12-17 | 13:01

Nou Bassie, volgens mij heb je last van grootheidswaanzin. Of het einde oefening is maakt de kiezer wel uit en niet jij. Voorlopig kreeg FVD er weer 5 zetels bij in de peilingen.

Elmer Fudd | 24-12-17 | 11:41

Je wordt door alle "what-about-isms" om de oren geslagen in tegels onder dit topic. Wees en blijf kritisch. Als je vindt dat Sylvana (geen kamerzetels) niet mag zitten met een Abou Jahjah dan is dit net zo, en misschien vanwege kamerzetels meer, verkeerd. We hebben het in dit geval niet over "alt-right" figuur maar een keiharde schedel-meter: www.youtube.com/watch?v=70HCmiv7BAE

Mocro070 | 24-12-17 | 11:41 | 4

Eens...
--
@bergbloempje kap eens met je domme mocro gelul Ga het gesprek eens aan.

Mark_D_NL | 24-12-17 | 12:06

En wat als dat óók niet vindt, van Sylvana en AbuAbu? Mag je dan wel vóór de gespreksvoering van Baudet zijn (het niet verkeerd vinden)? Of toch ook niet? Morele statements over gesprekken waar je niet bij bent zuigen man, altijd en van iedereen.

Luivend | 24-12-17 | 12:17

@Bergbloempje | 24-12-17 | 11:52 |:
Mocro070 is net zo veel een mocro als ik een marxist.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:50
▼ 1 antwoord verborgen

NPO en PCM-media zullen altijd een stok vinden om een hond te slaan. In dit geval Baudet. Zolang hij afstand blijft nemen, en zegt dat ie met iedereen praat en zoalng ie beleefd blijft (in tegenstelling tot Wilders), kan ie een eind komen. Alleen: is het mogelijk dat een partij ooit meer dan 40 zetels haalt in dit land? Is de macht van het kartel noch wel te breken? Ze hebben niet alleen het parlement in hun macht, maar ook de adviesorganen, de ministeries, de burgemeesterbenoemingen, en ga zo maar door. Is Nederland niet een ziek land geworden dat zijn eigen ondergang importeert? Vragen vragen.

dr Rechts | 24-12-17 | 11:41 | 2

De zittende/machthebbende kliek stuurt aan op de ondergang van de Westerse cultuur. Eigenlijk maakt het me niet eens meer uit waarom ze het doen. Ik kan ze alleen maar meegeven dat op een gegeven moment de wal het schip keert. En guess what, dan ontkennen ze alles of wisten het zogenaamd niet. Net als damals in Nurenberg.Ik vermoed dat mensen als Zimmerschwanz, Twan Hoax, van Nieuwkerk, etc. binnen nu en 3 jaar verhuizen naar Uruguay.

ad melkert | 24-12-17 | 12:02

Nu heb ik toevallig een schoonzoon uit Uruquay, en die zitten niet te wachten op deze figuren.
Hun president woont in een klein huisje en gaat op de fiets naar zijn werk, niks autos met chauffeur.

gato | 24-12-17 | 12:21

Liep niet iedereen tijdens de afgelopen kabinetsformatie te klagen dat de PVV werd buitengesloten, en nu wil men dus dat Thierry iemand bewust buitensluit?

Thierry mag toch praten met wie hij wil? Als je met iemand praat, dan wil dat toch niet automatisch zeggen dat je het ook eens bent met diegene zijn gedachtegoed?

Een appartement cadeau krijgen van een oud-ambassadeur van een bevriende natie tijdens controversiële CETA onderhandelingen daarentegen....

Maar goed, Alexander Pechtold krijgt, net als Francisco van Jole, eindeloos kansen van de MSM, maar Thierry moet nu ineens oppassen?

Klassenfeind | 24-12-17 | 11:40

Die Bas, onze allesweter

rechtsdwalendeautist | 24-12-17 | 11:40

In de ogen van de gemiddelde reaguurder is Baudet intelligent en slim.
Ook zijn ze erg sociaal ze beschermen de zwakke in de politiek (wat tevens hun afgod is) met hand en tand.

botbot | 24-12-17 | 11:40 | 6

@TeeJee: hear hear (2x)
Is TJ van Magnum?

Hemmenaar7 | 24-12-17 | 13:04

@Hemmenaar7 | 24-12-17 | 13:04
Neen. Slechts een nickname die ik vaker gebruik.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 13:09

Ja, zo komt hij over inderdaad. Hij is denk ik ook intelligent anders had Hiddema het niet zo lang uitgehouden met hem.

Overigens, ik vind ook dat hij het er te dik erbovenop legt. Maar dat is politiek tegenwoordig. Wouter Bos begon met het hele nep doen en de Zalm lach doen ze allemaal al na en nu hebben we Prutte die de hele tijd de woorden 'zorgvuldig' en 'stap voor stap' herhaalt terwijl hij zijn armen beweegt zoals hij dat heeft geleerd, Ollongren, die nooit eerlijk antwoord geeft, maar altijd de waarheid verdraait of helemaal geen antwoord geeft. En nog veel meer slecht toneel. Zo jammer allemaal.

O2Neutraal | 24-12-17 | 13:56
▼ 3 antwoorden verborgen

Dit hoort thuis op Joop.nl, ik vind het GS onwaardig.

BozePaarseMan | 24-12-17 | 11:39

Als Pechtold weg komt met een corruptie cadeautje voor de inzet van D66 voor de CETA dan zou een etentje met wie dan ook denk ik ook wel mogen toch?

Dirk III | 24-12-17 | 11:38 | 1

Ik vind dit ook een D66 praatje.

gato | 24-12-17 | 12:23

En als je nu in het hele verhaal 'ontmoeting' vervangt door 'appartement in 'Scheveningen' en i.p.v. 'Baudet' 'Pechthold' schrijft?

pa_niek | 24-12-17 | 11:37

Willy en Max met Poetin. Was geen probleem.
Rutte met Erdogan. Is okee.
Pechtold handenschuddend met Oekraïns tuig. Top!
PvdA'ers met islamisten (racisten want Jodenhaat). Decennial lang +1.
Maar Thierry met een witte dubieuze man. Ophef!!!!
Ook Bassie ontkomt niet aan de domlinks/policorre bias.

Fijnstoffer | 24-12-17 | 11:36 | 1

Willy en Max met Poetin was geweldig. Daar moet een tweede van komen want we verdienen nu veel minder aan Rusland. Zonde. Oh en ik wil die gasrotonde terug!

O2Neutraal | 24-12-17 | 13:57

Wishful thinking van Paternotte - had GeenStijl écht geen betere paginavulling?

Goldfinger | 24-12-17 | 11:35

Door met deze man te praten informeert Baudet zich uit eerste hand over hetgeen waarin hij zich (mag ik hopen en neem ik aan) niet in kan vinden. Dat lijkt mij beter dan de methode waar de rest zich van bedient, die doen allerlei uitspraken op basis van aannames die ongetwijfeld voor een groot deel correct zijn en verketteren een man als Taylor, en terecht. Echter dat laatste beetje aversie tegen zijn wereldbeeld wordt extra gesterkt door met de man te praten, niet door anderen na te praten. Baudet informeert zichzelf gewoon iets grondiger en daarvoor moet je ook praten met diegenen waar je het niet mee eens bent of kan zijn. Om hem nu hiervoor bij voorbaat te betichtten van het hebben van symphatie voor Taylors wijze van denken is een zeer domme en goedkope manier van doen.

devil13 | 24-12-17 | 11:34

Wat een bullshit. Veel kwalijker vind ik het meest recente filmpje van Juncker waarin te zien is hoe hij stomdronken over een rode loper zwalkt. Nul ophef in de MSM. Als dit Wilders, Thierry of Trump zou zijn zou diezelfde MSM helemaal apeshit gaan. Fuckin' hypocrieten.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 11:34 | 1

Gaarne linkje: van wanneer was het deze keer?

Hemmenaar7 | 24-12-17 | 13:05

Het kerstgevoel zit er al weer aardig in.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 11:34

"Nog een openbaarmaking zoals bovenstaande en het is einde oefening."

Bestaat er ook een limiet t.a.v. het aantal geschonken appartementen? Of gelden dan weer andere normen?
#normbesef vs #corruptie

Mike2054 | 24-12-17 | 11:34 | 1

Privezaak.
Erfenis.
Ophef!
Bliksemafleider nodig.
Baudet.

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 12:28

Ik snap die ophef over "geheime" niet.
Het is niet alsof het om een appartement gaat of zo. Daarnaast; als je dit aankondigt, dan weet je dat de mensen die heel erg voor inclusiviteit zijn, weer wat niet zo inclusieve handelingen gaan verrichten.

Rico Tampeloerus | 24-12-17 | 11:34

Laatste kans? Tot op heden heb ik nog niets racistisch in het gedachtegoed, gedrag en het stemgedrag van Thierry Baudet kunnen ontdekken. Dineren en praten met iemand waar je het ideologisch mee oneens kunt zijn is volgens mij geen zonde. Baudet staat bekend om zijn lust naar intellectuele uitdaging.

De aanname is dat Thierry het volledig met het gedachtegoed van de 'extreem rechtse' schrijver eens is, dat ze elkaar 5 uur ideologisch hebben zitten afrukken en racistische complotten hebben gesmeed.

GroetenVanUrk | 24-12-17 | 11:34

"I think Asians are objectively superior to Whites by just about any measure that you can come up with in terms of what are the ingredients for a successful society. This doesn't mean that I want America to become Asian. I think every people has a right to be itself, and this becomes clear whether we're talking about Irian Jaya or Tibet, for that matter".
Klinkt niet echt White Supremacist wat die Jared Taylor hier zegt.

me,myself and IK | 24-12-17 | 11:34 | 3

Domoor. Feiten mogen niet meedoen. Je denkt toch niet dat Bassie het werk van Taylor zelf gelezen heeft?

Guido | 24-12-17 | 11:46

Je kunt ongestoord zeggen dat blanken minder zijn dan welk ander ras, maar je mag niet zeggen dat een ander ras minder is dan het blanke.

"Zwarten zijn beter in atletiek dan blanken" : OK!
"Blanken zijn beter in dammen dan zwarten": JIJ BENT EEN RACIST!

mirvink3478 | 24-12-17 | 12:04

Ik zelf noem dit voorbeeld ook wel,alleen dan zo:
"Zwarten kunnen harder rennen dan blanken":YAY
"Blanken hebben een hoger IQ dan zwarten":NAZI
joostniemoller.nl/2014/11/blanken-slim...

ditotje | 24-12-17 | 13:00

Baudet mag eten met wie hij wel, en ook mag iedereen zeggen dat het vrij debiel is om als beginnend politicus met een gecertificeerd fantast uitgebreid te gaan dineren. Als je dat niet begrijpt, ben je inderdaad een beetje naïef - ook als je je vervolgens gaat verstoppen achter het ‘ik praat met iedereen, ook gekkies’-mantra.

GroenGrasBijBuren | 24-12-17 | 11:33 | 3

youtu.be/p7oQuTixaCE

In 2014 legt Baudet al uit waarom hij gewoon met iedereen in gesprek gaat en dat zal blijven doen. Niets geheimzinnigs aan. Niets fouts aan. Bovenal meer roemenswaardig dan het polariserende 'jij bent fout dus ik praat niet met je' van de mainstream media (+Bassiehof).
Een supremasist (voor zover Taylor dat überhaupt is) kan op andere fronten nog steeds hele zinnige en correcte opvattingen hebben. Bovendien zal Taylor zelf niet snel van gedachten veranderen wanneer Baudet zich beperkt tot het lezen van Taylors boeken. Dat veronderstelt dat het Baudet enkel gaat om de opinie van Taylor. Echter denkt Baudet grootschaliger dan dat: Hij wil zijn eigen gedachtengoed verspreiden.
Baudet heeft me zijn rationele en optimistische inslag de potentie om extreem rechts te overtuigen van een vredelievend democratisch rechtse oplossing voor de hedendaagse problematiek.
Ik zeg: Nobelprijs voor de vrede voor Baudet.

Joostmochtnietsweten | 24-12-17 | 11:51

Precies, dat Thierry door de usual suspects in het extreem rechtse kamp geduwd wordt is niks nieuws.
Ze daar de munitie op een presenteerblaadje voor aan te leveren is dom, oliedom.
Maar ach als je opponent op de rechterflank met een strekarmertje als Rotterdamse lijsttrekker komt en daarna met de winnaar van Adolfs dan gloort er nog hoop.

Berbaar | 24-12-17 | 12:08

@berbaar
Dat is waar, het lijkt aan deze kant van het politieke spectrum inderdaad meer een kwestie van proberen het niet nog debieler aanpakken dan ome Greet. Maar ja, de spoeling is dunner dan een anorexiapatiënt met een lintworm...

GroenGrasBijBuren | 24-12-17 | 13:03

Overigens vrees ik dat Bassiehof gelijk heet dat Terry erg op z'n tellen moet passen , want er staat een klein leger aan backstabbers klaar bij de Gutmensch press en zij die graag daartoe gerekend worden.
Desnoods verstopt in een quasi-lievvv kerst-interview

daytripper | 24-12-17 | 11:33 | 1

Het probleem is ook niet met wie hij praat, het probleem is de MSM. Die blazen iedere zucht van hem op tot een flinke storm. En aangezien half nederland nog steeds naar het 8 uur journaal kijken, hebben die veel macht. Daar ligt het probleem.

zwartzondersuiker | 24-12-17 | 12:15

Kennelijk is de kerstborrel bij bepaalde GS-stukjesschrijvers niet helemaal goed gevallen...

Volgens de laatste peiling staat het FvD inmiddels op zo'n 15 zetels.
Best aardig, als je het mij vraagt.

EefjeWentelteefje | 24-12-17 | 11:32 | 1

virtueel 2e partij van Nederland ... joehoe!!

daytripper | 24-12-17 | 14:17

@Bas, laatste kans volgens wie? Volgens jou? Waarom dan? Volgens mij? Als ik zie met welk volk onze andere volksverlakkers meeten heeft hij nog aardig wat kansen over. Volgens de MSM? Daar heeft hij zijn laatste kans allang verschoten? Bij de nubukus? Meh, die ageren enkel op de MSM. Volgens andere politici? Laat die maar eens eerst de hand in eigen boezem steken.

Dus daarom nogmaals de vraag die u niet beantwoord: waarom is dit volgens u de laatste kans voor Tjerrie. Verder wat zijn dan de consequenties als hij nogmaals prive met iemand praat? Want prive is belangrijk en niet relevant voor politiek, zoals we allemaal hebben mogen aanschouwen.

ScumbaggusMaximus | 24-12-17 | 11:32

Zo jammer dat er door dit soort hetzes weer een Volkert wordt klaargestoomd. Paternotte, Bas en Jan, de één wellicht onbedoeld, de ander bewust zijn bezig het klimaat te scheppen.

JanvandeBiertent | 24-12-17 | 11:32

Het gaat natuurlijk niet om het feit zelf. Iedereen mag praten met wie hij/zij wil. Maar Bas heeft wel een punt. Gegarandeerd dat ze FvD graag in de extremistische hoek of in het ‘kijk ook gewoon PVV-racisten’ hokje willen plaatsen en daarmee het cordon sanitair kunnen verantwoorden. En dan is er weer een partij aan de rechterkant buiten spel gezet. Een redelijk alternatief op rechts is van levensbelang voor dit land. Het is naief om het linkse complotdenken te ontkennen en dus te gevaarlijk om te negeren.

Trashman | 24-12-17 | 11:32 | 2

Dat hokjes-plaatsen gebeurt per definitie. Zeg een keer dat je graag de Nederlandse cultuur wil behouden -> BAM, racist.
Schrijf een roman met een horkerige hoofdpersoon -> BAM, misogynist

etc etc.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 11:34

TeeJee | 24-12-17 | 11:34
Dat is gewoon wat de achterban wil lezen in hun oud-papier. Dus dat krijgen ze. De grote vraag is waarom ik soortgelijke berichtgeving te zien krijgt in de uit algemene middelen betaalde NPO. Die grap kost 800 miljoen per jaar. Kan dat aub stoppen? Per werkende is dat ongeveer 100 euro per jaar.

O2Neutraal | 24-12-17 | 14:01

Wat is erger. Met iemand (met ander gedachtengoed, of niet) praten of een flat aannemen van een diplomaat?
Blijkbaar met iemand praten.
Tip: Noem het een privé zaak?

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 11:31

Hoog tijd voor verandering in ons politieke stelsel. FvD is een club die dit kan inzetten. Maar dan niet bij de verkiezingen weer op de bekende gevestigde bedriegende cordon sanitaire vormende appartementontvangers stemmen.
Kunnen we eindelijk al die linkse bestuurders die strategische posities hebben bij de uitkeringen-, zieligheid-, knuffel- en immigratieorganisaties vervangen worden om die organisaties uiteindelijk op te doeken.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 11:31 | 1

Doe dan ook meteen de 1e Kamer hervormen. Beetje politiek bedrijven. Pffft. Net als de benoeming van burgemeesters. Vrienden diensten.

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 11:32

Die links met extreem linkse figuren heeft Groenlinks toch ook geen schade opgeleverd? Terry neemt tenminste nog afstand van de kaalkopjes. De Jessias niet.

Mahatma | 24-12-17 | 11:30 | 1

Hoe heet die kale Greenpeace activist ook al weer. Diederik......

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 11:41

Ik zat net effe de laatste peiling le Chien te bekijken en dan je 13(!) partijen in de 2e kamer varierend van 3 tot 25 zetels (volgens de peiling). Dit is toch niet werkbaar en ook nog eens zeer inefficient. Het wordt de hoogste tijd dat we een kiesdrempel krijgen van pak 'm beet 5% want met dit versplinterd landschap is het een grote puinhoop.

Basil Fawlty | 24-12-17 | 11:30 | 5

Dan kan je alsnog 20 partijen krijgen.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 11:39

ScumbaggusMaximus | 24-12-17 | 11:33
Mwah. Democraten en Republikeinen in de VS. Ook niet echt ideaal.
.
WayneGretzky*99* | 24-12-17 | 11:35
Maar als je afgestraft wordt dan kan je hele partij verdwijnen uit de kamer zoals de FDP in Duitsland is overkomen een jaar of 4 geleden. van 2e of 3e(?) partij naar 4 jaar niet in de bondsdag. Ze zitten er inmiddels wel weer in maar ze zullen hun les wel hebben geleerd.

Basil Fawlty | 24-12-17 | 11:45

McMarx | 24-12-17 | 11:39
Theoretisch wel maar die kans is heel klein.

Basil Fawlty | 24-12-17 | 11:48
▼ 2 antwoorden verborgen

Mensen uit de samenleving stoten omdat zij je idealen niet delen is zo ontzettend links!

Bovendien: waar houdt dat op! Dit jaar waaiden hele pakketten nieuwe wormen in naarden over vanuit de Amerikaanse universiteiten, er bleken wel 53 nieuwe geslachten te bestaan onder de mensheid. Allemaal met stuk voor stuk behoefte aan recht op safe-spaces en een eigen toiletruimte. Daar niet aan voldoen maakt maakt je ook al een onbespreekbaar object, MET een spreekverbod.

Wat gaat 2018 voor nieuwe ongein brengen?

Jan Passant mk2 | 24-12-17 | 11:30

Extreem links zit gewoon in de politiek en krijgt regelmatig spreektijd op de NPO. Blijkbaar is dat wel normaal Bas?

Rheia | 24-12-17 | 11:29

Wishful thinking, Paternotte?
Wat een flauwekul

BosrandDirk | 24-12-17 | 11:29

Laatste kans ?

Wat een onzin. Het gaat erom wat die kerel zegt en wat in het partijprogramma terechtkomt. Niet om met wie hij praat. Als je als politicus weigert met andersdenkenden te praten, DAT is pas een probleem. Een probleem wat we al veel te veel hebben met die ivoren toren politiek.

Gloweye | 24-12-17 | 11:28

Feit is dat Baudet meerdere flaters geslagen heeft waarvan dit er zeker 1 is. In discussies, uitspraken en kiezen van gesprekspartners gaat hij regelmatig op zijn plaat. Ik had beter van hem verwacht.

Neemt niet weg dat ik op FvD gestemd heb, met reden. Maar dit soort dingen moet hij toch echt niet (meer) doen. Dan komt hij op 1 level met Greetje voor mij; volstrekt onacceptabel.

gein_zörreg | 24-12-17 | 11:28

Rutte praat met Erdogan die ons allemaal nazi's noemt. Dus wat is je probleem Bas?

Rheia | 24-12-17 | 11:27

Sombermans. Zo snel gaat FvD er niet aan onderdoor.

Conan de Rabarber | 24-12-17 | 11:27

We hebben Wim Kok een morsige dikke terrorist met een palestinavod zien kussen, de dag dat mijn vader voorgoed afstand nam van de PVDA

uisge baugh | 24-12-17 | 11:27

Zeg Bassie, je stukje proza gaat niet goed vallen bij de achterban denk ik. Met Wilders op z'n retour (de pvda is in de peilingen tegenwoordig groter dan de pvv) en Baudet midscheeps geraakt door genoemde politieke blunder, gaat het geen lekkere kerst worden voor de volksnationalisten.

El Gouda | 24-12-17 | 11:26 | 2

De SP heeft weleens op 40 zetels gestaan in de 'peilingen' waarvan bij de echte verkiezingen niets overbleef.
Enne "Wilders op zijn retour"? Met 30 gemeenten waar de PVV mee gaat doen met de verkiezingen? En in hoeveel gemeenten gaat FvD meedoen? 2 toch?

Lupuslupus | 24-12-17 | 11:47

Iets minder: 1.

NV_2017 | 24-12-17 | 12:12

Beetje broddelwerk Bas, ben beter gewend.

Rico den Hollander | 24-12-17 | 11:26

Het is een doorzichtige poging van D66 en haar mediaoutlets om Baudet klein te houden. Het wordt inmiddels een beetje zielig om te zien hoe angstig D66 omgaat met Forum.

Baudet heeft zich laten bijpraten door alt-right mafklappers en heeft vervolgens publiekelijk afstand genomen van hun standpunten. Ik begrijp dat deze volgorde van zaken - eerst informatie tot je nemen, dan een standpunt innemen en dan pas de wereld over dat standpunt informeren - vreemd is voor de D66en van deze wereld, maar dat is hoe het zou moeten. Kijk maar naar de krimpende steun voor het UKR-verdrag, nu - voor Den Haag - duidelijk wordt met wat voor regime ze eigenlijk in zee zijn gegaan.

algoritmos | 24-12-17 | 11:26

Meer eloquent dan mijn tegel in het topikkie dat je wist dat zou komen na Baudet's afspraakje maar qua strekking dezelfde.
Thierry moet lekker zelf weten met wie hij afspreekt maar dat met Taylor doen was niet zo slim.

Berbaar | 24-12-17 | 11:26

Al ging Thierry dineren met de duivel zelf, dan nog denk ik dat het altijd beter is om met elkaar het gesprek aan te gaan dan dat partijen zich uitputten in afstandsverklaringen.

Stijlicoon | 24-12-17 | 11:26 | 3

Exact.

Rheia | 24-12-17 | 11:29

Precies

Basil Fawlty | 24-12-17 | 11:35

Juist

Mark_D_NL | 24-12-17 | 12:04

Het zal allemaal wel me vallen Paternotte. De ontmoeting met Taylor werd door de Correspondent gebracht als een Telegraaf-artikel. Grote letters, woeste beweringen en grootse conclusies; maar na een rustige lezing blijkt het een storm in een glas water.

Taylor is overigens zeer welbespraakt, weet in nette bewoordingen uit te drukken wat zijn mening is. Overigens ook zeer breed uitgemeten, daar waar Baudet ook graag in lange volzinnen, paragrafen lang, zijn mening uiteen zet.

Het verwondert mij niet dat twee van die types een ruime 5 uur nodig hebben om elkaar te vertellen hoe ze in het leven staan.
Ik denk ook niet dat een nieuwe, andere ontmoeting met een "te rechts" persoon Baudet nou echt zal beschadigen. Hij zit al in de Kamer, heeft al wat stuntjes uitgehaald. Dat staat mensen helder voor de geest; niet het wilde geraas van de Correspondent of de stuiptrekkingen van Joop.nl.

Die worden toch niet gelezen door de doelgroep van Baudet.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 11:26

Dus als ik het goed begrijp Is het ^two Strikes You're out^ hoe zit dat dan met VVD D66 GroenLinks denk ChristenUnie cda pvv enzovoort enzovoort enzovoort Waarom zijn die partijen dan nog wel steeds aanwezig in de Tweede Kamer

Beeld fapper | 24-12-17 | 11:26 | 1

Omdat Baudet op dit moment in de virtuele peilingen stijgt.

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 11:40

Pediga neemt ook iedere manifestatie afstand van het nazisme. Door het logo van de nazi`s in een prullenbak te werpen. Anders zouden ze iedere optocht moeten uitleggen waarom de NVU en andere partijen meelopen.

Helaas werd de Pediga voorman daar regelmatig voor opgepakt. Let op, opgepakt voor een hakenkruis wat in een prullenbak werd gegooid. Het OM heeft regelmatig geseponeerd, en later regelmatig door de rechter vrijgesproken. Helaas volgde na vele juridische procedures toch een veroordeling. www.ad.nl/amsterdam/pegida-voorman-vl...

Pediga mag zoeken naar een methode om afstand te nemen van het nazisme, zonder nazisme te schrijven, te schetsen of te noemen. Succes!

Deze aanval op vrije contacten en VvMU zorgt ervoor dat nog een politicus in een schijnwereld moet gaan leven, onder een kaasstolp. En dat is precies ook de reden waarom de rest het contact verloren heeft met het volk. De zogenoemde kloof.

Keep your friends close, keep your enemies closer.

Feynman | 24-12-17 | 11:25 | 1

Helder, Feynman.

LiniaalRectaal | 24-12-17 | 13:47

Femke Halsema is van een Partij die contacten onderhoudt met Volkert van der Graaf. Hebben we daar Femke ooit afstand van horen nemen? Een partij die Volkert waarschuwde zodat hij nog even snel zijn harde schijf kon wissen om bewijsmateriaal te vernietigen. Maar Femke wordt straks gewoon burgemeester van Amsterdam...

Rheia | 24-12-17 | 11:25 | 2

Maar daar horen we Bas natuurlijk niet over....

Rheia | 24-12-17 | 11:33

Je kunt niet overal over schrijven. Bovendien is niemand meer geintereseerd in Femke, de benoeming tot ubersturmfuhrer van de Amsterdamse hermandad ging niet door, wegens het (voor de media onbegrijpelijke) ontbreken van draagvlak, dus laat haar lekker op haar witte school blijven roken (hopelijk uit het zicht van de kinderen). Binnenkort zal ze wel naar een duurbetaalde baan bij een NGO gaan ofzo.

O2Neutraal | 24-12-17 | 14:07

Ach hou toch op met je laatste kans keutel.
Heel vak K ontmoet de meest foute figuren zonder dat daar #ophef over ontstaat en dan gaan we Baudet veroordelen voor een gesprekje met een of andere Amerikaanse white-power no-no

normanius | 24-12-17 | 11:25

Baudet zit teveel in zijn hoofd en zou meer in de nuchtere realiteit moeten staan.
Anderzijds heeft Jay jay hierboven wel gelijk: het maakt de anti-immigratie achterban niet uit. We hebben hem nodig.

Carmelita | 24-12-17 | 11:25

Bas schrijft: "Maar de bijeenkomst met Jared Taylor was oliedom en bovenal onnodig." Bijzondere zin, dus als het "nodig" was geweest ... ? Laat Thierry toch gewoon praten met wie hij wil. Misschien had iemand hem een keer kunnen vragen wat hij van de man vindt, dan krijg je een interessant interview. Al dat geleuter zonder Baudet zelf te vragen naar het "hoe en waarom" ...

Watching the Wheels | 24-12-17 | 11:24 | 2

Ik sluit overigens niet uit dat Thierry in de fout gaat bij zo'n interview.

Watching the Wheels | 24-12-17 | 11:25

Maar het zou ook kunnen dat hij met een mooi verhaal komt over "de boel bij elkaar houden" en inzicht krijgen in "wat er speelt". Hij heeft zich altijd breed georienteerd (behalve dan bij muziek).

Watching the Wheels | 24-12-17 | 11:27

volstrekt met je oneens. Kijk ook eens naar al die andere politici die met dictators, leugenaars, genocide-ontkenners en ander ranzig schuim der aarde hebben gesproken, gegeten en hen hartelijk de hand hebben geschud. Lijkt wel of de wens de vader van de gedachte is.

krelus | 24-12-17 | 11:24

Ach, Paultje Rosenmöller heeft thuis een oorkonde van Pol Pot aan de muur hangen, voor bewezen diensten en inzet voor de goede zaak. Dat heeft hem nooit in de weg gezeten. Dan moet een onschuldig dinertje met een boekjeschrijver die bij mijn weten geen miljoenen doden op zijn geweten heeft toch zeker ook kunnen.

HoogToontje | 24-12-17 | 11:24 | 1

Sterker, Paul Rosenlöller was lid van het selecte gezelschap dat juffrouw Zorreguieta mocht laten inburgeren in Nederland.

Guido | 24-12-17 | 11:36

Voor alsnog is Forum voor Democratie gestegen in de peilingen en samen met D66 de 2e partij van Nederland..... okay, het zijn maar peilingen maar toch.... dus zo'n vaart zal het allemaal niet lopen Bas

Fatwabuster | 24-12-17 | 11:24

doe eens normaal.niks aan de hand.
of is hysterisch links ook hier stemming aan het maken.

pejoar | 24-12-17 | 11:24

Laat Baudet zelf maar eens vertellen waarom hij zonodig zolang met deze gast moest discussieren.

ad melkert | 24-12-17 | 11:24 | 3

Waarom zou hij dat niet mogen?
Vertel mij maar eens wat ons koningshuis doet bij verschillende dictators over de vloer?
Onze monarchie. Hoe democratisch is dat? We leven toch niet in de middeleeuwen?

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 11:34

Natuurlijk moet hij dat zelf mogen beslissen, maar de linkse media framed dit gegeven al weer als "Baudet=racist". Mijn advies aan Baudet is vooral om dit op tijd de kop in te drukken door openheid van zaken te geven.

ad melkert | 24-12-17 | 11:48

Dat heeft hij toch al gedaan? Taylor was in Nederland voor een lezing en Baudet vond dat een goede gelegenheid om uit te vinden wat hem beweegt. U weet wel: "onderzoekt alle dingen en behoudt het goede". Paternotte zegt het ook: Baudet is nieuwsgierig en niet zo vastgeroest in zijn eigen opvattingen dat hij alleen met "goed volk" praat. Het zou pas bedenkelijk zijn geweest als Baudet er een reisje naar Amerika voor gemaakt had.

Synecdoche | 24-12-17 | 13:00

Nou nou Basje, wat een dédain waarmee je over Baudet spreekt.
“Het is een lief kind, misschien zelfs te naïef voor de politiek.”
Get a grip. Baudet moet kunnen praten met wie hij wil en dat types zoals jij dan, opgehitst door de Silvana’s en Sunny’s van dit domlinke kneuterland, gelijk in de hysterische racisme stress schieten, zegt meer over jou dan over Baudet. Je bent helemaal geconditioneerd zonder dat je het zelf door hebt.
Ondertussen kan Steekpenning Pechtold gewoon een appartement in zijn zak schuiven gedoneerd door een buitenlandse diplomaat zonder dat de kartelpartijen en de msm zich er druk over maken. Wind je daar over op Bas.
Ondertussen wordt er steeds meer sovereiniteit overgedragen aan de eurocraten te Brussel en loopt ons land steeds verder vol met niet te integreren en nutteloze buitenlanders vaak ook nog van de volstrekt vijandige islamitische persuasie. Wind je daar over op Bas.
Kortom, get your priorities straight. Dreigen met een einde oefening omdat Baudet met iemand praat, werkelijk absurd en om je te bescheuren als het niet zo intens triest en armoedig zou zijn.

kempenaer | 24-12-17 | 11:24 | 8

kempenaer | 24-12-17 | 14:15
Ik had gehoord dat er ook geschoten was, maar dat staat niet in het artikel.

Príncipe | 24-12-17 | 14:23

@ principe
Kom je uit de omgeving?
Als dat klopt, dan is dat vrij verontrustend, dat ze al vuurwapens kunnen regelen. Of was het de politie die in het nauw gedreven werd en geschoten heeft.

kempenaer | 24-12-17 | 17:19

kempenaer | 24-12-17 | 17:19
Nah... ik had iemand aan de foon die daar niet zover vanaf woont. En die had het er over dat er ook geschoten was. Maar ik weet er niet het fijne van en m'n foon maatje ook niet...

Príncipe | 24-12-17 | 17:24
▼ 5 antwoorden verborgen

Uiteraard was het nodig dat de Gutmensch pers de ontmoeting afstempelde als "geheim". Dat geeft nl de berichtgeving een fundament en precies het juiste aroma wat de lieve lezertjes graag proeven.

daytripper | 24-12-17 | 11:23

Nederland snakt naar een volwassen rechtse partij, maar helaas ontstijgt Baudet het kleuterschoolniveau ook niet. Ben zo blij dat ik weldenkend en gelukkig ben en niet op zo'n infantiele club hoef te stemmen

Bakito | 24-12-17 | 11:23 | 6

Bakito, je overschat jezelf schromelijk, pijnlijk om dat te moeten constateren, maar wel de realiteit en die wilde ik toch even met je delen.

kempenaer | 24-12-17 | 11:30

Negeer je argumenten maar even. maar je hebt gelijk. Wanneer er vandaag een redelijk man/vrouw op staat die het conservatisme (rechts) zonder haat (wilders) of domme romantiek (baudet) kan uitventen wordt dat de man voor de komende jaren. Het leiderschap van Nederland ligt voor het oprapen...... wie pakt het? De EU of ........

Mark_D_NL | 24-12-17 | 12:04

Mark_D_NL | 24-12-17 | 12:04 je hebt wel es geunanceeerdere stukjes geplempt hier. Baudet moet toch iets heel goed doen als je je partij in een half jaar , weliswaar virtueel , weet te verzevenvoudigen. Natuurlijk laat de man wel es een steekje vallen en sommige dingen kunnen beter. Mensen houden van een vleugje romantiek en daar is minder mis mee dan jij hier kort door de bocht ventileert. Je kop boven het maaiveld in Nderland betekent , ik heb het hier allemaal voorbij zien komen : racist, nazi , xenofoob , alt -right, ijdeltuit , narcist .. domme romanticus... etc etc
Wat infantiel mag betekenen zou een kleine toelichting behoeven .

daytripper | 24-12-17 | 14:26
▼ 3 antwoorden verborgen

Sylvana praat met extreem links, extreem zwart en extreem moslim.

Onderbuik | 24-12-17 | 11:23 | 1

Maar dat is geen politiek figuur, dus dan mag dat blijkbaar.

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 11:35

Onzin, verhaal. Iedereen mag praten me wie hij wil. Onze president, de weledelgestrenge, heer Rutte, praat regelmatig met dictators of met vertegenwoordigers van regimes die de wetten van o.a. de mensenrechten met voeten betreden. Hij wil zelfs de banden met vriendje Erdogan, wil aanhalen.

En nu ineens Thierry Baudet, de maat nemen omdat hij een keer, we leven trouwens in een vrij - nou ja, vrij eigenlijk al lang niet meer - land, met een racist heeft gesproken. Ik wil ook best met deze meneer van gedachte wisselen opdat ik hem wellicht op andere gedachten kan brengen. Het gezegde is niet voor niets "om je vijand of opponent te verslaan, moet je in hem of haar leren kennen". Hier hoort praten ook bij. En nu niet meer zeuren over Thierry.
Ga je eens druk maken over Arrogander Pechtholt zijn appartementje. Of Van Jole, in de me-too zaak. Maar hey, daar horen we niets meer over.

De Evangelist | 24-12-17 | 11:22 | 4

Dat dus ,helemaal mee eensch !

Toontje-S | 24-12-17 | 11:34

De Evangelist | 24-12-17 | 11:22 |
Mee eens... Ik snuffel ook op de meest vreemde sites... Dat wil nog niet zeggen dat ik het eens ben wat ze daar zoal allemaal schrijven.

Príncipe | 24-12-17 | 12:04

Inderdaad vreemde benadering van die Paternotte.
Ik hoor iedereen in de MSMedia en de politiek altijd zeggen dat je koste wat het kost met elkaar in gesprek moet blijven.... Komt nu zeker even niet goed uit. Wat weet hij nou wat Baudet tegen die rascist gezegd heeft? Mss wel dat hij eens wat moet dimmen. Hoor en wederhoor, Paternotte. Waarom heb je Baudet er eerst niet gevraagd?
(Ik ken die Taylor trouwens niets maar als het zo'n rascist als adolf h is mag hij van mij in de sh*t zakken.)

Ongeruste vader | 24-12-17 | 12:33
▼ 1 antwoord verborgen

Precies dat ja. Maar het is voor deugmensen natuurlijk geweldig; als er 1 'het is een racist' schreeuwt, sluit de rest zich daar klakkeloos bij aan. Lees nou eens het volgende: (uit uw link):
'Taylor groeide op in Japan en had in het echt nog nooit een zwarte gezien. Zijn ouders hadden altijd gezegd dat alle rassen gelijk waren, alle mensen waren kinderen van God. Hij haatte geen zwarten. Hij had het, zegt hij, net zo erg gevonden als een Arabier Patterson had verslagen. Hij hield gewoon van blanken. Zijn eigen ras.'

Ik kan dat alleen maar beamen. Maar dat zal mij ook wel een 'racist' maken. Nou boeien zeg! Baudet mag praten met wie hij wil en alle heisa is alleen maar bedoeld om FvD (waar ik als PVV-stemmer helemaal niets mee heb) te beschadigen. Met eerlijk debatteren heeft het allemaal niets te maken en dat geldt net zo goed voor de 2e kamer alwaar men niets nalaat om degene waar men het niet mee eens is, op een zo vuil mogelijke manier - geniepige steken onder water waar vooral de VVD meester in is - onderuit te halen.

Lupuslupus | 24-12-17 | 11:36

Man, man, man. Die "bassiehof" schurkt wel weer lekker het politiek establishment aan. Laat me raden, je bent van plan de overstap van journalistiek naar politiek te gaan maken? En je moet nu je salonfähigkeit aantonen?

NV_2017 | 24-12-17 | 11:22

"Baudet had ook kennis kunnen nemen van de denkbeelden van deze white supremacist door zijn boeken te lezen. "

Eh, als je niet weet wie het is en zijn boeken niet gelezen hebt, waarom zou je er dan mee dineren?

Overigens zal het me persoonlijk een vette worst wezen met wie hij dineert.

knutsel_ | 24-12-17 | 11:22

Niet teveel meegaan in framing, meneer Bas. Zolang zelfs (oud-)bewindslieden dikke maatjes mogen zijn met erkende massamoordenaars en mensenrechtenschenders - mits ze maar 'links' genoeg zijn - moet Baudet gewoon blijven shoppen in de wondere wereld vol al dan niet omstreden meningen en ideeën. Zolang FvD de 'foute ideeën' niet omhelst en foute personen blijft weren, komt het wel goed. Zo'n Jared Taylor is vooral omstreden bij een kleine, luidruchtige groep, de gewone kiezer in USA of Nederland maakt zich daar niet druk om - tot Baudet een vorkje gaat prikken met iemand als Constand Custers, Joop Glimmerveen of Flip de Wilde.

Guido | 24-12-17 | 11:21

Wat een ongelofelijk arrogant stuk van Paternotte, opgeblazen alsof Baudet met de duivel is gaan dineren. Had hij dat ook gezegd als hij met een extreem linkse agitator hetzelfde had gedaan? Waar Paternotte wel gelijk in heeft, de stijf politiek correcten in dit Kabinet zullen dit verhaal helemaal uit proportie scheuren om Baudet te pakken. Luister straks naar die wezel van een Sjoerdsema van D66, de valse vileine Ollongren, er staat hem wat te wachten, en dat moet hij pareren!

lanexx | 24-12-17 | 11:20

5 uur lang, zo'n akte van schenking doornemen is ook best ingewikkeld.
Onee wacht dat was iemand van een fatsoenlijke partij.

Harry Turtle | 24-12-17 | 11:19

dat zijn me nogal wat boude beweringen allemaal. het artikel heeft een beetje een NRC-achtige kwaliteit,.

stunter | 24-12-17 | 11:19 | 2

Hmm, enigszins tendentieus te noemen.

Not_again | 24-12-17 | 11:21

Het is zwak en ondermaats. Het zegt veel over het kringetje waarin Bas zich begeeft.

kempenaer | 24-12-17 | 11:28

Rutte praat met Erdogan.

maar toch | 24-12-17 | 11:18

Welnee. hoeveel politieke kartel mensen laten zich niet door dictators uit bijvoorbeeld Oekraïne veteren??? Dat levert totaal geen problemen op. Het kortzichtige wegzetten van mensen die een gesprek hebben met een andersdenkende moet maar eens ophouden. Als je niet met elkaar spreekt resulteert dat vaak in ellende die je dus niet wil.

memyzelfandai | 24-12-17 | 11:17 | 1

"Met jou praat ik niet, want jij hebt verkeerde denkbeelden", zou nog altijd een stukje dommer zijn, me dunkt.

Luivend | 24-12-17 | 11:17 | 3

Dat zou de linkse aanpak zijn.

Deviant | 24-12-17 | 11:17

Joop.nl ten voeten uit.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 11:19

Bring in the Terry fanboys die het hier heel boos gaan worden op hoe je zo'n FvD-hater kunt zijn, Bas

paulpils | 24-12-17 | 11:16 | 5

TeeJee | 24-12-17 | 11:19
Ik kijk uit naar een redelijk antwoord op ons andere draadje.

paulpils | 24-12-17 | 11:46

@paulpils | 24-12-17 | 11:46
Je hebt daar exact de reactie gekregen die je verdiende. Jammer dat je geen steekhoudend argument had.

Zoals ik al zei; leer er eens van.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:06

@@paulpils | 24-12-17 | 11:46
Ik heb je nogmaals voorzien van reactie.

Rest In Privacy | 24-12-17 | 12:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Stel je niet zo aan man, Rutte heeft ook genoeg handjes geschud van dictators en andere ongure leiders. Die zit ook nog steeds gewoon in het pluche.

Deviant | 24-12-17 | 11:16

Lijkt me wat overdreven. Het alternatief is nog vele malen slechter - Wilders, VVD, en ik ben nog steeds geneigd te geloven dat de kiezer bepaalt. Behalve natuurlijk bij referenda.

Wunwegwundarwun | 24-12-17 | 11:16

Ik heb de neiging het oneens te zijn met deze veronderstelling. Ik denk dat voorlopig Baudet een “veilige” vluchthaven is en blijft voor diegenen die rechtser zijn dan de totale middelmoot, maar niets moeten hebben van Wilders. Waar moeten ze anders heen? Er is geen (vergelijkbaar) alternatief. Zelfs tegen beter weten in, zal Baudet fors gesteund worden, voorlopig.

JayJay | 24-12-17 | 11:15

Oei, ik wist niet dat Bas dat uitmaakt of en wanneer het einde oefening is. PvdA, VVD hebben meer oneerbaar gedrag aan hun billen, die zijn er ook nog.
Weer wat geleerd.

MarcS | 24-12-17 | 11:15

Blijf maar in de stront roeren

Zult-eter | 24-12-17 | 11:14 | 1

Welk schandaal?

Is dit nog nieuws? | 24-12-17 | 11:38

Ik lig er niet wakker van. De tijd dat volkskrant en NOS bepalen of je goed of fout bent ligt achter ons. Iedereen mag met iedereen praten links en rechts.

E.Junger | 24-12-17 | 11:14 | 1

Dat laatste is in uw beleving zo en ook in die van mij. Maar helaas bepalen de NOS en dat Volksvod nog altijd en zelfs in meerdere mate de publieke opinie. Die zich voor die karretjes laten spannen.

Lupuslupus | 24-12-17 | 11:40

Nou, Bas, ik denk dat het best zal meevallen. Het partijkartel, het veelkoppig monster uit het Haagse moeras zal dat best zo willen. Maar het tij is gekeerd.

Glasgow Argus | 24-12-17 | 11:13 | 1

Dat roepen we al jaren. Het water komt alleen maar hoger te staan.

Opslag Medium | 24-12-17 | 12:13

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl