Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Buma: "1000 euro voor iedere Nederlander. Geen geld meer voor Afrika & 150 km/h op snelwegen"

Sybrand Buma is onze beste vriend. We vonden het altijd een stijve snijboon met een gek piepstemmetje. Maar de CDA-leider heeft het goed met de Nederlanders voor, blijkt nu. Buma belooft in een onthullend interview met het Algemeen Dagblad een reeks schitterende maatregelen om Nederland nog veel beterder te maken. Eindelijk; iemand met visie. De sterke man is waarlijk opgestaan, en Sybrand Buma gaat Nederland moedig voorwaarts leiden. 

U krijgt allemaal de 1000 euro die MinPres Mark Rutte voor zichzelf hield. Ontwikkelingssamenwerking wordt per direct stopgezet, en er gaat geen cent meer naar Griekenland. Defensie krijgt twee (!) vliegdekschepen, 250 tanks en een Hercules C130 met salafisten-versnipperaar om loslopende IS-terroristen - prrrrrroetttt - boven de Noordzee te distribueren. Er komt een snelweg Hoorn - Almere door het Markermeer, en NPO3 wordt opgeheven. 

Voor heel Nederland geldt voortaan een algeheel hoofddoekverbod en er komen kampementen in Drenthe voor mensen die whatsappen in het verkeer danwel met 70 invoegen op 150 km/h wegen. WC-brillen van genderneutrale universiteits-plees worden voortaan van 220 Volt voorzien, en Erik Mouthaan mag Nederland niet meer in. Toneelgroep Amsterdam wordt afgeschaft, en Zwarte Piet de norm. Luuk Ikink moet trouwen met Marike Elsinga en Eigen Risicio gaat naar 50 euro.

Er komen dikke muren + roodwitte slagbomen bij onze landsgrenzen en 15000 banen erbij bij douane en marechaussee. NRC/Handelsblad wordt verboden, en de Afsluitdijk krijgt weer oranje straatverlichting bij Den Oever en Kornwerderzand. Er komt een verplicht wekelijks praatprogramma over het grensoverschrijdend gedrag van Francisco van Jole bij @BNNVARA om meisjes te waarschuwen voor predators. Vuurwerk wordt volledig vrijgegeven en u ontvangt voortaan subidie voor een houtkachel. Ook schaft Buma de benzine-accijns af en gaat een liter brandstof naar 95 cent.

KLM, V&D en DAF worden heropgericht, en er wordt een extra Waddeneiland naast Texel opgespoten om de Grote Visionaire CDA-leider Sybrand Buma te eren voor zijn schitterende inzet voor dit land dat ons land is. Dat nieuwe Waddeneiland noemen we natuurlijk Sybrandokoog.

Reaguursels

Inloggen

In diezelfde uitzending WNL werd oeverloos gekakeld over BITCOINS , een geldsysteempje dat n.m.m. erg lijkt op het aloude pyramidegeldspel.

Want aangezien dollars, eurootjes en ponden niet neuken en dus geen kindjes krijgen moet er een bron zijn waar die enorme winsten vandaan komen.

Voorop gesteld, als die enorme winsten worden gegenereerd door banken te belazeren is het wat mij betreft prima.

Maar ik vrees dat die megawinst aan geld in het gunstigste geval een enorme loze luchtbubbel is, maar in het meest dramatische scenario is dit de zoveelste manier om kapitaal te roven van mensen die toch al niet zoveel hebben.

mallekater | 26-11-17 | 10:40

Die buma bewijst nu op wnl even hoe knettergek hij is.
Het trollen van rusland op internet is levenssgevaahlukkkkk volgens bumaaaaaaa.
Wat volgens buma niet levensgevahhhhhhlukkk is ,is dat buma het referendum afschaft en daarmee de stem van zijn eigen volk afschaft.
Dat is normaal volgens deze sprookjes volger.

p17266141 | 26-11-17 | 09:53 | 1

PS: Dit geeft ook aan dat den mongeaul het belangrijker vind om over rusland te praten ,dan over de rechten van zijn eigen bevolking.

p17266141 | 26-11-17 | 09:54

"Defensie krijgt twee (!) vliegdekschepen, 250 tanks en een Hercules C130..."

Zo, toe maar. Hr.Ms. Karel Doorman komt terug? Oh nee... Die heeft nu een andere functie.

Wat een hete lucht. Twee nog wel? Ik denk dat we er aan eentje genoeg hebben. In deze tijd zijn het gewoon simpele doelwitten voor medium range missiles em leuk voer voor onderzee boten. Gut... Daar moeten wij eens beter in investeren. Dat die krengen, desnoods nucleaire, dood en verderving dingen uit die schachten kunnen schieten. Torpedo's zijn leuk. Om je te verweren, dat is.

Weer zo'n knettergek mannetje. Ga militairen eerst even een degelijke "kit" leveren . En hou die gebakken lucht verder voor je. En als meneer iets wil bouwen. Graag geen schietschuiven. Bouw maar wat onderzee boten.

Tanks? Laat ik daar niet over beginnen.

Mag dit geintje kosten? Joint Fail Fighter in mijn achterhoofd... Israel heeft al gemerkt dat het waardeloos spul is. Ja, die gasten hebben hem al.

Rot toch op met die gebakken lucht. Krankzinnig.

Standvastig | 26-11-17 | 05:42

En toen werden we wakker en was alles maar een droom,o ja ik mis het weer invoeren van de gulden.

Geevee | 26-11-17 | 03:49

Wanneer ben je een 'Russische troll'? Ben ik er één? Ik geef vanuit Rusland commentaar op veel zaken en ja, ook op Hennis. Ik word er niet voor betaald en het is gewoon mijn eigen onbeduidende mening. De gemiddelde Rus kan NL niet eens op de kaart aanwijzen. Het interesseerd ze ook geen ene flikker wie er op defensie in NL zit. Wat is de achterliggende reden voor het oplaaiende feindbild?
Zou het soms met de oprichting van een EU-leger te maken hebben?

Oblast68 | 25-11-17 | 22:16

Doe maar.Alleen dit kletsverhaal hebben we al vaker gehoord.

hetwerktniet | 25-11-17 | 20:27

If only...;-)

Accident_Prone | 25-11-17 | 18:54

Buma heeft ingestemd met het afschaffen van 'n referendum.
Exit Buma.

Der Paulie | 25-11-17 | 18:33

''Op de dag dat minister Hennis aftrad, werd vanaf Russische Twitter-accounts honderden keren de hashtag #hennisdebat geretweet''

Wie stemt nou op deze imbeciel!? Je eerste voorbeeld is juist een zege voor het volk! We moeten zelfs de russen bedanken voor hun steun en hulp door dit soort nieuws populair te maken! Iedereen moet namelijk weten dat Hennis een impotente snol die daar alleen voor haarzelf zat! Door haar toedoen zijn 2 onschuldige soldaten nu dood en 1 is zwaar gewond. En deze clown verteld dan doodleuk dat dit soort nieuw niet wijdverspreid moet worden?!? Fuck you!

Brulaapje | 25-11-17 | 17:30

Fopnieuws remastered. Weer een blijmaker in het kader van een nakende verkiezing.

ad melkert | 25-11-17 | 16:27

Laat deze aantallen even op je inwerken:

Bruma/Bruna/whatever: 788.073 (Nederlands Hervormd?)
Gert-Jan Segers: 260.999 (Gereformeerd)
Marianne Thieme: 261.658 (Zevendagsadventisten)
Kees van der Staaij: 196.205 (Gereformeerd)
Graag Denkula: 129.025 (islam, Erdoganlover)
---
Totaal: 1.635.960

Er zijn dus dik anderhalf miljoen landgenoten die hebben gestemd op lijsttrekkers die middeleeuwse gedachten erop nahouden en eigenlijk nog leven in de oudheid. Overigens het aantal stemmen natuurlijk nog veel hoger heb alleen de lijsttrekkers geteld.

Nu komen we aan bij lieden die iets minder ver terug in de tijd gaan om "inspiratie" te halen (slechts anderhalve eeuw), en hun ideologie behandelen als een geloof:

Jesse Feras Klaver: 651.483 (marxisme)
Fuzzy Bear Roemert: 675.763 (marxisme)
Lolo Asscher: 353.777 (marxisme)
---
Totaal: 1.681.023

Vergelijkbare aantallen dus met medelanders die op geloofdgekkies stemmen.

En dan vinden guurders het raar dat er zo weinig vooruitgang wordt geboekt en het christendom/islam en marxisme nog zoveel aanhang geniet. Heel veel tata's willen dit gewoon. We kunnen beter de lieden gaan tellen die geen geloof of ideologie radicaal aanhangen.

Graaf_van_Hogendorp | 25-11-17 | 16:10

Wat mij verontrust is dat CDA’er Buma speculatie poneert als feiten, maar goed, van een religieus kun je zulk dwaas gedrag verwachten.
Buma: “Mensen kunnen onder alias elkaar de huid volschelden, zonder dat iemand weet wie er achter zit.”
- Nou en Sybrand? Gevaarlijk is dat niet, hooguit ongemanierd en platvloers.
Buma: “Het gaat erom dat we alert zijn. Rusland voert een koude oorlog op het internet. Het land infiltreert en beïnvloedt de publieke opinie. Daar waar destabilisatie op de loer ligt, zijn de Russen online actief.
Buma noemt verder PVV-leider Geert Wilders ‘naïef’, nu die toenadering tot Rusland zoekt: ,,Ik vind het heel zorgelijk dat een Nederlandse politicus zo’n positie inneemt. Een volksvertegenwoordiger moet juist ons land beschermen. Wat Rusland doet is gevaarlijk voor de democratie. De Krim is bezet, de oorlog in Oost-Oekraïne is opgestookt. Het is het land van de BUK-raket waarmee de MH17 is neergehaald. Denkt hij nou echt dat hij in Moskou het ware verhaal te horen krijgt? Kom nou.”
- De CDA-achterban is gewend aan het slikken van onbewezen verhaaltjes die ze door hun voorganger in hun strot geduwd worden. Maar ik kan deze domme kletspraatjes niet erg serieus nemen. Rusland is blijkbaar de nieuwe zondebok van de gevestigde kliek in Brussel, Den Haag en Washington, hoewel Trump daar genuanceerder over lijkt te denken dan de vermolmde autocraten bij de Amerikaanse overheid.
Een nieuwe zondebok om de aandacht van het eigen falen af te leiden. Erg doorzichtig en afgezaagd, maar een deel van het stemvee is nog altijd gevoelig voor dit soort primitieve tactieken.

kempenaer | 25-11-17 | 15:42

Wie wil er nou van Hoorn naar Almere? Omgekeerd kan ik me nog wel iets bij voorstellen...

Stormageddon | 25-11-17 | 15:42

Er zullen vast wel russische trollen trollen op nederlandse social media. Zorgwekkender is de bestaande actieve beinvloeding van de Turkse Dyanet en Saoedie in de moskeen en op scholen om een parallelle sharia samenleving te creeren. Buma zegt daar weinig over om godsdienstige christelijke? redenen. En vergeet niet de verderfelijke invloed van de VS. Al die fastfood keten zorgen voor obesitas en die nep gengstah hiphop straattaal muziek met afzakkende broeken in de nederlandse ghetto's, wat een verrijking

HetOorAakel | 25-11-17 | 15:41

Buma mag eens gaan kijken welke propaganda van wie allemaal in zijn hoofd is gaan zitten, want wat hij allemaal zit uit te kramen lijkt me ook geen zuivere koffie.
Nu zou ik hem ook dolgraag censureren, maar ja de uitoefening van deze vormen "machtsgeilheid" is voor mij niet weggelegd. Jammer, jammer, maar helaas.

MistaRazista | 25-11-17 | 15:31

Als ik Buma lees schiet ik in een lachstuip. Dat is al een tijdje zo maar het wordt steeds erger. Ik ben toch wel een beetje bang dat ik me eerdaags ga doodlachen. Is er een dokter in de zaal?

Rest In Privacy | 25-11-17 | 15:21

Was bijna vergeten wat voor viespeukenclub het CDA eigenlijk is, bedankt voor de reminder.

corbiere | 25-11-17 | 15:10

Surveillance op internet, want het moet natuurlijk almaar fatsoenlijker en dat bereik je met dwang en inbreuken op de vrijheid. Buma denkt er mee te scoren, en dat doet hij ook, maar het kan wel eens als een boemerang in zijn gezicht terugkomen als de godsdienstvrijheid wordt beperkt. In betere tijden zouden D66 en VVD de Hirsch Ballins en Bumas nog wel kunnen uitleggen wat vrijheid is, maar daar staan D66 en VVD allang niet meer voor.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 14:59

CDA'er ... dus ongetwijfeld c*rr*pt.

Watching the Wheels | 25-11-17 | 14:30

Ik heb al een houtkachel, ik doe die van de zomer in m´n schuurtje, ik vraag houtkachelsubsidie aan, koop daarmee een nieuwe en die ouwe gaat dan naar mijn residentie in Frankrijk. Waar moet ik stemmen op m´n stembiljet?

Ikbeneenzelfbouwer | 25-11-17 | 14:26

Laten we eerlijk zijn. Putin is net zo'n proleet als Erdogan, als Lukashenko als Rouhani en als Xi Jinping. Buma schaart zich nu ook in dat rijtje met zijn AD interview. Gemene deler. Ze hebben allen een hekel aan meningen die hun niet uitkomen maakt niet uit wat hun achtergrond is.

Basil Fawlty | 25-11-17 | 14:14 | 2

Putin en Xi Jinping proleten? Volgens mij is je terminologie een beetje in de war.

Synthese | 25-11-17 | 15:19

Verkeerde draadje ..?

aardv@rk | 25-11-17 | 16:51

Waarschijnlijk heeft hij net de ultimate versie van zijn maandelijkse EU hersenspoel sessie gehad. Niet alleen gestoord maar ook door en door slecht.

doskabouter | 25-11-17 | 14:03

Of Buma is een idioot of hij heeft hiermee een plan. Ik ben bang voor dat laatste. Onze nationale krant heet dan "De Waarheid". Mijn conclusie: geen overheidsgeld naar "pers" (en ook niet naar NPO); we regelen dit zelf beter met z'n allen.

Rusland als klassiek vijandsbeeld neerzetten terwijl de aanslagen en bedreigingen (immigranten met uitkeringen bedreigen al onze stelsels) uit een andere hoek komen.

Je moet maar durven.

nancystjago | 25-11-17 | 13:49

Ziebrandt hep gelijk.
Wat in de krant staat is waar.
Wat op de interwebz staat is nep.
Altijd.

Lewis Lewinsky | 25-11-17 | 13:16 | 1

Ik geloof alleen nog het Duckstad Journaal!

Mark_D_NL | 25-11-17 | 13:26

DENK wordt opgeheven en de BPM wordt afgeschaft. Wiebes wordt eindelijk ontslagen voor zijn mega geklungel met o.a. de wet DBA. Van moskeeën worden disco's gemaakt. Voor alle criminelen met dubbel paspoort geldt 'two strikes and you are out'. Kan nog effe zo door gaan. Utopia.

Wekkertje | 25-11-17 | 13:05

Moet je jezelf eens voorstellen als een politicus dit zou zeggen over kranten en televisie. Dat we een autoriteit nodig hebben die "nepnieuws" moet gaan bestrijden in de media, omdat ze niet altijd de waarheid verkondigen en regelmatig een verhaaltje afdraaien op verzoek van politieke partijen, overheden, lobbygroepen, bedrijven en allerhande verenigingen, stichtingen en private belangen.

We weten dat dat gebeurt meneer Buma. We weten dat desinformatie en propaganda al zo oud is als Sinterklaas z'n krent. Dat mensen zwartmaken niet alleen iets is wat we letterlijk en figuurlijk doen rond 5 december. Dat de VS, met instemming van haar schootbondgenootje NL, via de CIA, via direct militair ingrijpen uit naam van het brengen van democratie en "vrijheid" en het bestrijden van terreur, of botweg "nationale belangen" talloze landen van haar al dan niet democratisch gekozen regering, voorheen door de VS gesteunde dictators en vele onschuldige mensenlevens heeft ontdaan.

Ook vaak uit naam van het bestrijden van de Russen\Sovjets of de Chinezen. Met het verschil dat tijdens de Koude Oorlog de Sovjets ook een stuk actiever ingrepen en invloed uitoefenden wereldwijd, net als elke grootmacht dat deed. En het verschil dat in die tijd de mate van waarheidsvinding in het Westen veel groter leek dan de rest van de onvrije wereld. Wat Poetin doet, (binnenlandse) verkiezingsfraudeur, schurk en moordenaar die hij vrijwel ongetwijfeld is, is daarmee vergeleken kinderspel. Onze bloedeigen AIVD (BVD) heeft nota bene zelfs in ons eigen land politieke partijen geïnfiltreerd zoals CP86 en wellicht de CD. Dat noemen we geen beïnvloeding omdat het voor "de goede zaak" gebeurde? Dat is toch wat anders dan een nepaccountje aanmaken en aantoonbaar weerlegbare onzin spuien op een internet met miljoenenpubliek dat voor 99% die ene tweet niet ziet, laat staan er geloof aan hecht.

In feite is uw hele artikel nepnieuws meneer Buma. U haalt er zaken bij die niets met de realiteit van doen hebben. Je bent niet in een openbare omgeving als je andermans privésite bezoekt. Ook niet als die persoon zijn deur voor iedereen open heeft staan. Het is niet een goede zaak dat op elke straathoek een camera je observeert ten gunste van elke aankomend dictator of dat je bij elke scheet een paspoort moet tonen. Zeker niet als u ook zo'n fan bent van open grenzen binnen de EU, met alle gevolgen van dien. Ik toon liever een keertje mijn paspoort aan de grens, met een duidelijk nut, dan om onzinnige reden op elke plek in NL of de EU.

Ik kan ook van GeenStijl gejorist en opgerot worden als zij mijn mening op hun domein niet vinden voldoen aan hun regels of voorkeuren. Net als met Joop.nl of elke andere site. Als je bij je buurman thuis op bezoek bent, is dat ook geen reden om het gesprek af te komen luisteren of te beoordelen op juistheid. Zelfs al heeft die domme buurman zijn deur niet op slot gedaan zodat hij je als vreemde zogenaamd bijna "uitnodigt" om hem af te komen luisteren of ongevraagd binnen te vallen en je niet alleen met het gesprek te bemoeien maar zelfs te dicteren wat er gezegd mag worden.

Meneer Buma, anoniem kunnen reageren is juist een uitkomst in een vrij land en democratie, dat het nadeel van scheldpartijen en anonieme dreigementen ruimschoots overtreft. Net zoiets als waarom we geheim stemmen. Ik zou mij bezwaard voelen mijn eerlijke mening te geven als ik weet dat mijn familie, mijn collega's, de politiek en alle geweld niet schuwende extremisten en psychopaten met teveel macht en tenen tot aan Mekka, Washington DC, Brussel of Moskou, niet alleen kwaad kunnen worden, maar me ook weten te vinden. Censuur maakt oppositie letterlijk monddood en daarmee bent u zelf de terrorist die een bom onder democratie legt, met behulp van nepnieuws.

Zo ziet u dat mensen u ook kunnen beledigen zonder te schelden. Gewoon omdat u nu eenmaal nonsens verspreidt en fascistoïde gedrag vertoont dat bij figuren als Erdogan terecht wordt afgekeurd. Niet iedere tegenstander of tegenspreker is een terrorist, Gülenist, of een Poetin-lievende Rus. En als nepnieuws zo'n enorm probleem is, doordat de meeste mensen het volkomen serieus nemen, hun politieke stem erop baseren, zich laten meeslepen in (koude) oorlogen door demagogen, dan is het vinden van de mens die al dat nieuws kan volgen en 100% beoordelen op juistheid zonder persoonlijke belangen te laten meespelen, nergens te vinden. Laat staan te selecteren door politici die het zelf niet nauw met de waarheid nemen.

Ja, mensen in een democratie zijn wellicht te misleiden. Dat gebeurt regelmatig en er zijn zelfs oorlogen met nepnieuws begonnen ("Seit 5.45 Uhr wird zurückgeschossen", Tonkin-incident, etc.). Maar dat is eerder een argument tegen democratie als systeem, met als ondersteunend bewijs dat mensen überhaupt op een christelijke partij stemmen in een zogenaamd vrij land met scheiding van Kerk en Staat. Inclusief de ongeïnformeerden die op u gestemd hebben.

In een systeem dat uitgaat van een (gewogen) loterij heb je ook een dwarsdoorsnede van de bevolking, al dan niet met uitfiltering van geestelijk zwakzinnigen, zonder beïnvloedbare verkiezingen. En in een systeem gebaseerd op basis van een IQ-test, relevante kennis en het ontbreken van ongewenste trekjes zoals psychopatie, fascistische neigingen of gebrek aan principes zoals liegen om aan de macht te komen en blijven, zou u zeker de eindstreep niet gehaald hebben. Net als de meeste kandidaten in al dan niet gestolen verkiezingen.

Wol | 25-11-17 | 13:00 | 5

Ongetwijfeld bent u bij uitstek iemand die zeer veel baat heeft bij anoniem reageren. Doch er zit een keerzijde aan anonieme expressie en dat is anonieme impressie. En die toetst niemand, dat is het probleem voor de algehele geestelijke gezondheid. De macht van het individu over eigen geest kan gebruikt worden voor sturing en macht van een land/volk, echter de consequenties aan de onderzijde leiden weer terug naar méér sturing van boven. Dus is de middenweg de oplossing: logische regels voor internet, waardoor kinderen van 5 niet zomaar porno zien, pubers niet zo makkelijk meer naaktfoto's maken en geloofsgekken niet zo maar binnen kunnen dringen in andermans zwakke/liefdeloze geest door simplistische baits. Het gáát niet om de intelligente rationele schrijvers (en de drang van macht naar censuur), het gaat om de jonge ontwikkelende -maar ook zwakke volwassen- geesten die werkelijk alles wat ze doen en geloven aan internet ophangen (en daardoor gestoord worden). En 24/7 met hun telefoontjes 'samenleven', in plaats van werken en bijdragen. Dat zijn er meer dan u allicht denkt.

Luivend | 25-11-17 | 13:39

@Luivend u bent dus een groot voorstander van DPI plus voordat je het internet op kunt eerst moet inloggen met DigiD.
Ze zijn ze voor minder met het blauwe busje komen ophalen..

Boris die Sauertopf | 25-11-17 | 14:55

Luivend | 25-11-17 | 13:39
Ach "de kinderen"... Het eeuwige handige chantagemiddel om je persoonlijke mening over wat goed en fout is aan een ander op te dringen. Als je niet wilt dat kinderen porno zien, of naaktfoto's maken, zou ik ze überhaupt het internet niet op laten, noch een smartphone of camera geven. Dan stoppen we ze wel in een orthopedagogisch internaat vanaf hun geboorte zodat ze geheel risicoloos in gelijke en optimale omstandigheden kunnen opgroeien. En als ze 18 zijn mogen ze eruit, de vrije wereld in. Is dat "redelijk" genoeg qua regel? Of zijn die redelijke regels in feite nogal willekeurig?

Zo schadelijk is het zien van porno nou ook weer niet, voor de meeste mensen. Een bezoekje aan een dierenboerderij en een stier een koe zien bestijgen loop je ook geen trauma van op. Ik heb als kind menige angst doorstaan door het al dan niet stiekem kijken van hele enge films en met enige verbazing gekeken naar erotische films die laat werden uitgezonden, die nu volgens de Kijkwijzer verboten zouden zijn voor me. Maar ik loop liever een risico op beschadiging dan moeten leven in een gewatteerde cel, ook als kind.

En zeker, ik ben het eens dat er ongelovelijk veel domme mensen rondlopen. Om te beginnen iedereen met een andere mening dan de mijne, die ook wel eens verandert. Maar om dan maar te eisen dat alleen mijn mening gehoord mag worden en alle andere tot zwijgen moeten worden gebracht als "nepnieuws" omdat ik me inbeeld dat ik daarmee mensen bescherm tegen verkeerde ideeën, invloeden of beschadiging, zou wel erg dom van me zijn. De grens ligt gewoon bij dreigen met of oproepen tot geweld of opzettelijke oplichting om jezelf te verrijken en\of een ander te schaden, bewezen voor een onafhankelijke rechter en\of jury. Dat is helaas al te misbruiken, en daar zijn al meer dan genoeg wetten voor, die je dan ook consequent moet toepassen op ALLE partijen en niet alleen de tegenstander.

Laat staan dat ik graag de echt kwaadwillende psychopaten of "ware gelovigen" van iedere religieuze of seculiere snit de mogelijkheid wil geven om de (des)informatie die we allemaal ontvangen te beheersen. Dat zou wel heel negatief aflopen, ook voor de kinderen...

Wol | 25-11-17 | 15:33
▼ 2 antwoorden verborgen

Ministerie voor Internet en Wipsite Zaken

Kersje! | 25-11-17 | 12:49

Heerlijk is dit toch. Die neppers uit de 2e kamer, de EU laven hebben opdracht gekregen om de Rusland kaart te trekken en zie ze als een stel domme schappen de grootste onzin de lucht inslingeren. En het mooiste is dat 80% van Nederland er als een mak schaap achteraan loopt. De Nederlandse zieltjes worden gereed gemaakt om hun zonen en dochters de dood in te sturen voor de EU... gadverdamme... 1 van mij, 1 van hun.

Mark_D_NL | 25-11-17 | 12:45

Als we het dan toch over nepnieuws mogen hebben. Als een jaar of 30 bestookt de VVD ons met de slogan: Een kleinere overheid en minder belastingdruk.
Dat is dus al 30 jaar nepnieuws van de VVD want in een bepaald dagblad van christelijke signatuur kunt u eens zoeken naar een artikel over belastingdruk en hoe het daarmee gesteld is in Nederland En hoe de verhouding is ten opzichte van andere landen. Ik mag wel zeggen dat we er heel bekaaid afkomen en dat de druk stijgt. Nepnieuws, wie is er niet groot mee geworden.
Dus Buma doe er wat aan en filter het nepnieuws van de VVD weg.

Zapata10 | 25-11-17 | 12:41

Hear hear, heroprichting GeenPeil met partijprogram en luide stem ipv stemkastje

Hemmenaar7 | 25-11-17 | 12:36

Buma zal mijn feestboek accountje wel tegen gekomen zijn met mijn grote Poetin banner en foto's. Maar goed, Rusland moet en zal de vijand zijn ook al komt niemand met bewijs. En een Russische reaguurder op de Zolderkamer is niet het Kremlin, dus ik wil echt bewijs dat het Kremlin nep nieuws in NL verspreidt. Zo niet dat is er meer 1 conclusie die je kan trekken, onze eigen politiek zijn nep nieuws. Ik ga voor die conclusie in ieder geval.

XaleX_2 | 25-11-17 | 12:32

Maak van die C-130 maar een AC-130!

Gomezlopez | 25-11-17 | 12:29

Jean Claude = Sybrand = Jan Hein.................. Don Quichot is een satire van Cervantes, waarbij een geschift adelpersoon, die de kop vol heeft van ridderromans, verdwaalt ronddoolt in de moderne tijd. Vooral de campagnes tegen het fantoom 'Rusland' (d.w.z. het mythische product van teveel James Bond films kijken) laten ons ronddolende Junckers, baronnen & Donners zien die na de vorige klap van de molen op zoek zijn naar iets nieuws: de volgende klap.

Eeuwig..Op..Vakantie | 25-11-17 | 12:29

Totaal van het padje af deze enge man.
We krijgen dus een ministerie van waarheid.
Buma en zijn christenconsorten gaan bepalen wat we moeten denken en welke informatie we krijgen.
In modernere landen zou deze enge man allang liefdevol verpleegd worden en tegen zichzelf in bescherming genomen worden.

Zapata10 | 25-11-17 | 12:25 | 1

Hij noemt dit ‘the Ministry of Truth’, een subtiele verwijzing naar 1984

duh! | 25-11-17 | 12:31

Voor andere Rusland info, zoek op yt eens naar: Inessa S.

am*dam | 25-11-17 | 12:21

Misschien toch nog iemand met een beetje visie? Eerst die € 1000,- dan maar en dan direct door naar het tweede item. What's next? Een Nexitje dan maar. Cheers!

Een vrije paling | 25-11-17 | 12:10

Als hier de Russen niet achter zitten is Kaisja Olongen een mannenverslindser.

Mark de Grootte | 25-11-17 | 12:07

Waarom doet geenstijl dit eigenlijk? Het wordt door dit soort acties onduidelijk wat echt is en wat niet

maaknietsuit | 25-11-17 | 12:07 | 1

NEPNIEUWS FTW!
Het heet sarcasme; en draagt niet bij aan een goede discussie, maar het is wél grappig.

De boodschap: die Sybrand maakt zich druk om verkeerde dingen.

GebakkenEieren | 25-11-17 | 12:12

Religieuzen zijn fascisten in hart en nieren. Het CDA heeft een reputatie op te houden sinds de arrestatie door een 10 man sterk Sonderkommando onder leiding van fijn-grrisstelijk CDA-dictator Ernst Hirsch-Ballin van de dissidente striptekenaar G. Nekschot.
Van Aarsma-Buma zal in zijn (EHB) voetsporen treden en er voor zorgen dat wij alleen nog de juiste info krijgen toegediend via het Nationaal Propaganda Orgaan en haar vazal-organisaties.
Gelukkig heb ik via diverse tunnels toegang tot het ware nieus via Russia Today...

Brou Is Back | 25-11-17 | 12:03

CDA: Christelijk Dictatoriale Apparatsjiks.
Als je als regering nu eens niet met fractiediscipline werkt, kapt met dat achterkamertjesgeneuzel, geen kritische Kamerleden monddood maakt, niet buiten je mandaat gaat, referenda/inspraak nakomt enzovoorts enzovoorts hoef ook niet zo bang te zijn voor de invloed van nepnieuws. Als je frommelt, rommelt en konkelt, sja, dan heb je als bestuurslaag sowieso al de publieke opinie tegen en is het dankbaar stoken voor buitenlandse trollen...

Graaisnaaiert | 25-11-17 | 11:55

De beste man gaat de ome Erdo kant op. Vervang in het artikel het woordje Rusland met Gulen en we zitten op precies hetzelfde niveau. Brrr. Enge man.

Basil Fawlty | 25-11-17 | 11:53

Buma zegt gewoon in de krant die niemand leest wat men op het Binnenhof allang heeft besloten: algehele censuur. Het zou namelijk de eerste keer zijn sinds de oprichting van het CDA dat daar een origineel idee zou zijn verzonnen.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 11:51

Zelf is-ie met z’n trouwe vazal Omtzigt net slachtoffer geworden van nepnieuws in de vorm van een lastercampagne door de NRC, maar daar hoor je ‘m gek genoeg niet over..

duh! | 25-11-17 | 11:47

Misschien kunnen ze een paar deskundigen uit voormalig Oost Duitsland aantrekken.
En de Europese Unie wil vast wel een ongekozen iemand leveren met de juiste visie, die bepaald wat wel en geen Nepnieuws is.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 11:47

Over Wilder's gekonkel met de russen heeft hij dan wel weer een goed punt.

De waard zijn gast | 25-11-17 | 11:45 | 1

Oeps, ...'Wilders' gekonkel...' .

De waard zijn gast | 25-11-17 | 11:46

Was het maar zo'n feest.

ViaNova | 25-11-17 | 11:40 | 1

Voor andere Rusland info, zoek op jijbuis naar: Inessa S.

am*dam | 25-11-17 | 12:20

ik stem nu buma ,maar wel als ik ook z.n eilandje krijgt

witchmaster | 25-11-17 | 11:39

Censuur. Welke despoot is er niet groot mee geworden..

De grootste onzin staat wel in de bijbel en koran. Zullen we die twee nepnieuwsverspreiders dan maar direct verbieden en op de brandstapel gooien?

Lijkt me een prima idee.

Mike2054 | 25-11-17 | 11:34

Van zijn kerk mag je toch niet liegen?

WayneGretzky*99* | 25-11-17 | 11:32

Levensgevaarlijke CDA-gek. Nog enger te weten dat zo velen er op stemmen.

Fijnstoffer | 25-11-17 | 11:32

Die telefoonverslaafden zijn de laatsten om over digitale veiligheid te oordelen.
Dat is het enge er aan, de verslaving van de leiders aan internet en hun hypocrisie om over andermans gebruik ervan te oordelen; niet dat er wetten moeten komen voor internet, dat is nu juist een logisch gevolg van het 'nieuwe medium'. Vanaf het begin zei ik het al, wetten voor internet zijn nodig, puur voor de geestelijke gezondheid. De mens is niet gemaakt om 'sociaal' te zijn zonder fysieke aanwezigheid. Allemaal zijn we tegen bivakmutsen en geloofsanonimiteit, behalve op internet. Daar mag alles. En dat heeft niet echt tot leuke ontwikkelingen geleid de laatste jaren. Hoe leuk het soms ook lijkt, al dan niet anoniem lezen, schrijven en reageren (foto's/filmpjes maken/bekijken), het doet wat met mensen. Ik ben niet voor welk plan van de overheid dan ook, doch onderstreep dat anonimiteit op internet wat minder mag en dat er voor perverse shit regels moeten komen. Wie die regels gaan maken en uitvoeren, tja, dat zal ruk worden -zoals alles wat de politiek doordrukt.

Luivend | 25-11-17 | 11:26

Kranten afschaffen.
NPO afschaffen.
Bij dragen van legging boven 30 jaar het land uitgetrapt.
Gevangenisstraffen voor gebruik van de woorden 'inclusiviteit', 'etnisch profileren', 'duiden', 'populisme'

skoftig | 25-11-17 | 11:15

"Ook waarschuwt hij voor Russische fake-acounts die deelnemen aan discussies in Nederland op sociale media. Dat gebeurde volgens hem bijvoorbeeld bij het Kamerdebat waarbij Defensieminister Hennis moest aftreden".
Tjonge jonge, zelfs mijn alu-hoedje zit zo strak niet.
Zeg Buma, waar heb je de jouwe gekocht?

Bijtendehond | 25-11-17 | 11:14 | 1

Dat zijn allemaal getrainde Russen die met google translate zich in de discussie mengen. Met 100 man stark zitten ze in een rij achter hun PC'tje te fake newsen in NL.

XaleX_2 | 25-11-17 | 12:36
-weggejorist-
enSimon | 25-11-17 | 11:12

Big Buma is watching you.
-
Samen met zijn deugd- en duurzaamheidswachters.
-
(Zei daar iemand heel zachtjes nog iets over de greep van de Chinese overheid op het internet..?)

bisbisbis | 25-11-17 | 11:11 | 1

China is de “template” die politiekcorrecte Eurofielen graag willen toepassen.
.
Het politburo (EC) is er al, alleen dat irritante doen alsof er democratie is op nationaal nivo blijft maar bestaan.
.
Zeg nou zelf, het is toch veel fijner om als lid van de partij in de schaduw te opereren in plaats van in de immer meer bekritiseerde meer zichtbare baantjescarrousel? Hoe heerlijk is niet om iemand die daar dan toch wat van zegt naar een strafkamp te kunnen sturen?
.
Naast natuurlijk gewoon je mening opleggen met geweld in plaats van dat vermoeiende belasteren en demoniseren.
.
China, de natte droom van de politiekcorrecte eurofiel.

Parel van het Zuiden | 25-11-17 | 11:23

Hij haalt alles door elkaar (bewust?), schreeuwt wat over Rusland, democratie in gevaar, unaniem online kunnen pesten.
Oplossing: surveillancestaat.

Het mooie aan het internet is juist dat elk onderwerp van alle kanten wordt belicht. Zo ben ik als burger vrij om te geloven waar ik in wil geloven. Staatscensuur toepassen is geen stap in de goede richting.

De taak van de overheid in het geval van nepnieuws is slechts informeren en educatie met als doel de burger kritisch te kunnen laten denken.

Luckystriker | 25-11-17 | 11:11 | 2

Besef dan wel even dat er absoluut gezien zo'n 12 miljoen mensen in Nederland leven met een iq tussen de 90 en 110 en daarmee zo'n 2 miljoen met een iq onder de 90. Kritisch denken in vrijheid is niet voor iedereen weggelegd, daar niet iedereen zich bewust is dat een onderwerp 'alle kanten' heeft en vooral zichzelf wil bevestigen door die vrije keuze van informatie op internet. Daarom hadden wij vóór internet een verzorgingsstaat. Wat het internet nu wordt is ook niet alles, maar dat het moet veranderen is logisch. Er was echt niets mis met mijn leven/kritische blik vóór het internet, sterker nog, heel Nederland was gelukkiger.

Luivend | 25-11-17 | 11:38

Luivend, komt dat door het internet? Of omdat het internet nu al een tijdje bestaat en alles beter was daarvoor?

Internetvrijheid/anonimiteit beperken is geen oplossing voor wat dan ook. Ten eerste heb je vrije keuze waar je gaat en staat op het internet. Bedrijven hebben zelf de keuze om anonimiteit weg te halen en censuur toe te passen, maar die mogelijkheid voor anonimiteit moet wel blijven.

Vergelijk reddit met 4chan. Mensen die zich snel beledigd voslen gaan niet naar 4chan. Daar kun je allez zeggen wat je wilt. Op reddit niet. Begin maar eens een controversiele pagina daar en je krijgt al gauw berichtjes van moderatora.

Veyrah | 25-11-17 | 12:30

Graaf van Haersma Buma heeft gewoon volledig gelijk. Binnen nu en 10 jaar worden alle oorlogen online gevoerd, kunnen alle conventionele- en atoomwapens gewoon terzijde omdat digitaal veel meer/grotere schade is toe te brengen. Heb er vanuit mijn professie iets meer kijk op als de 'doorsnee burger', maar ook elke leek kan zich daar na een avondje googlen over wat er zoal technisch/digitaal mogelijk is, zelf van overtuigen. We moeten ons daartegen wapenen, en wel heel gedegen ook.

Caparzo*Inc | 25-11-17 | 11:08 | 3

Misschien hackt tegen die tijd wel een land (A) wel een atoomwapen in een ander land (B) en schiet die af naar het land (C) waar het hackende land (A) ruzie mee heeft.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 11:16

U heeft misschien kijk op technologische ontwikkeling, van krijgshistorie lijkt u weinig meegekregen te hebben.
.
Bij elke technologische revolutie (vuurwapens, luchtvaart, rakettechnologie om er paar te noemen) kwaken “toekomstvoorspellers” dat oorlog niet meer door “boots on the ground” gewonnen zullen worden. En nog steeds, zie recente oorlogen, worden ze alleen gewonnen door “boots on the ground”.
.
Het zal wel zo zijn dat de wijze waarop, de plekken en middelen veranderen. Verwacht vooral combinaties van cyber en fysieke aanvallen op civiele en militaire infrastructuur en dat het vechten meer plaatsvindt in steden en industriegebieden. Fysieke assets in oorlogsvoering kunnen vrij makkelijk beschermd worden tegen cyber warfare. Compartimentaliseren en isoleren is er zo eentje.

Parel van het Zuiden | 25-11-17 | 11:47

@Parel van het Zuiden | 25-11-17 | 11:47
Ja, dat zou je denken. maar als men zo 'handig' is om elektriciteitsnetwerkensystemen en dergelijke aan te sluiten op het internet, sluit ik niet uit dat men op en gegeven moment ook wapens op het internet gaat zitten aansluiten, al was het maar om bijvoorbeeld de status van het wapentuig te monitoren, om maar eens iets geks te noemen.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 12:58

Werkelijk doodeng dit. Wat is nepnieuws? Nieuws dat onwelgevallig is voor de zittende politieke kaste? Aan welke criteria wordt nepnieuws dan getoetst? Wie gaat bepalen wat nepnieuws is? Een enkeltje 1984, dat is waar Buma hier voor pleit.

therealbraindump | 25-11-17 | 11:07 | 1

Vergeet niet dat de overheid heel vaak (bijna altijd) faalt en graag meer grip op het nieuws wil om dat falen waar mogelijk te verdoezelen of te spinnen...

Brou Is Back | 25-11-17 | 12:12

Waar ik me meer zorgen om maak als dat zogenaamde nepnieuws, is dat er blijkbaar mensen zijn die alles klakkeloos aannemen en zelf niet meer nadenken.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 11:07 | 1

Dat komt omdat men alleen is achter zijn/haar computer. Alleen maar zelfbevestiging (self-serving bias, availability bias), wat leidt tot foute patronen tussen logica en gevoel. Wat uiteindelijk sneller waandenken en zelfs psychose kan veroorzaken. Genoeg voorbeelden, wanneer je zelf niet meedoet aan het circus social media/MSM.

Luivend | 25-11-17 | 11:30

Buma wil dit niet om de burgers te beschermen maar omdat ze weten dat we de elite aanvallen. Hier geld wel 'wij zijn met meer' Er is allang een groot leger linkse internet agenten die overal proberen het narratief naar hun hand te zetten. Om christengekkies te ondermijnen opninternet is niet veel nodig, sla ze om de oren met de docu 'zeitgeist' en de docu 'pharmacratic inquisition' en dan zijn ze compleet uitgeluld. Sprookjesgelovers hebben geen macht op internet. De atheïsten winnen dat.

LifeCatcher | 25-11-17 | 11:03

Het verlies van Clinton, Brexit, de toename van alternatieve partijen die in de afgelopen verkiezingen in Nederland maar ook daarbuiten winsten hebben geboekt; het zit de zittende kartel macht niet lekker. Slechte verliezers sowieso, dus dan het roer om richting de Kremlin klippen. Geen gelegenheid wordt onbenut gelaten om het Kremlinititis virus te verspreiden. We zagen (als voorbeelden) Ollongren, NPO en overige MSM'ers (NRC) het al doen. Voor de Zwarte Piet discussie microfoon plugde VVD'er Han ten Witte Onderbroeke er even een Moskoutje tussendoor, en Sybrand Boeman kan natuurlijk niet achterblijven; de Russische internet huid moet verkocht worden al voordat de beer is geschoten.
Zoiets valt bij het volgzame naïeve stemvee natuurlijk wel in goede aarde want een zalf prediker als Boeman, een arroganticus giganticus als Pechtold en een Rutte Pinnokius, dat zijn de ankerplaatsen voor een rotsvast geloof.
En als men maar blijft geloven, dan kan 1000 kilo lood niet zinken.

Memek | 25-11-17 | 10:58

Eerst het EU leger en dan nu het ministerie van waarheid. Dit begint echt orwelliaanse proporties te krijgen.

Turk182 | 25-11-17 | 10:56

Buma noemt verder PVV-leider Geert Wilders ‘naïef’, nu die toenadering tot Rusland zoekt. Gek he? Eerst kotst de gehele polletiek hem uit en vervolgens gaan ze klagen dat hij zijn vrienden elders zoekt.

Steinway | 25-11-17 | 10:53

Prima ideeën. Nog lang niet goed genoeg, maar beter dan het anti Nederlandsevolk -beleid dat we nu hebben.

pluk-87 | 25-11-17 | 10:51 | 2

Joa Bumska is de mjean

Pedro el Negro | 25-11-17 | 10:57

net na comissie stiekem een spoetnik...

Pedro el Negro | 25-11-17 | 10:58

" Op straat geldt een id-plicht, er hangen camera’s."

Gelukkig woon ik nog in een straat waar ik de deur uit kan zonder een checkpoint te passeren en waar mijn woon-werk bewegingen nauwelijks op de camera staan. Dat wil graag houden. Dus mag CDA van mij vergaan en moet Omtzigt (de rat) het zinkende schip verlaten. Centrum als het nieuwe enge links?

GeenAccount | 25-11-17 | 10:48

Ik mis een visionaire blik cq plannen van Bumie m.b.t onze hofleveranciers van jihadisten te weten onze Marokkaanse vrienden.

daytripper | 25-11-17 | 10:47 | 1

met zo'n enen snor moet dat toch kunnen ?

daytripper | 25-11-17 | 10:47

Da's mooi die Internetautoriteit. Dat heeft Noord-Korea ook. Echt prachtig zo'n censuurdienst.. eh.. Internetautoriteit. Zodra je een kritisch stuk schrijft wordt dat gelezen en dan weggejorist. Hop! "Permaban" en ze vinden je nooit meer terug...

Libertarianism | 25-11-17 | 10:43 | 1

Geheime Internetz Polizei... geinpo

Henri-Bardouin | 25-11-17 | 10:55

Een van de meest onbetrouwbare, huichelachtige, achterbakse, hypocriete farizeeers uit de Nederlandse politiek - haalt met gemak voormalig politieke types als van Agt links en rechts in.

litebyte | 25-11-17 | 10:40 | 4

Dat is het handige van die "C" in CDA. Je kunt er eigenlijk alle kanten mee uit.

dulcinea | 25-11-17 | 10:44

CDA de partij voor een land dat ze aan de Islam weg willen geven.

FreeVogelaar | 25-11-17 | 10:44

Het punt is dat Bumie dat zelf niet weet . Hij vindt zichzelf verstandig, redelijk en recht door zee.

daytripper | 25-11-17 | 10:48
▼ 1 antwoord verborgen

Kun je beter tussen Volendam en Almere doen, lekker multi culti!

maaknietsuit | 25-11-17 | 10:38

.... de server-ruimte van GeenStijl wordt overgedragen door de AIVD aan Joop.nl na heftige kamer vragen en debatten vanwege dit tendentieus nep nieuws. Anne Fleur Dekker wordt hoofdredactrice van Joop.nl.

onesizefitsall | 25-11-17 | 10:38

Goed stuk van Wynia op Elsevier. (achter een muurtje)
Klein citaat:
'Het werd een pijnlijke vertoning. Je zag Sybrand van Haersma Buma, Alexander Pechtold en Gert-Jan Segers zonder veel overtuiging, stotterend soms, alles uit de kast halen om te doen alsof de afschaffing van de dividendbelasting sinds mensenheugenis in het beginselprogramma van hun partij staat. Buma van het CDA haalde er ‘een stukje nationaal gevoel’ bij – wat dan weer mooi aansloot bij de herwaardering van het zingen van het Wilhelmus, schoolreisjes naar het Rijksmuseum en het ophangen van het rood-wit-blauw in de Tweede Kamer.'
Wie of wat is hier nu nep in Nederland?

Petrus Poortwachter | 25-11-17 | 10:38

Wat jammer toch, en onbegrijpelijk ook, dat dat fijne CDA niet met Wilders wil regeren. Als de VVD dan ook nog mee zou doen zou de rechtse kiezer zijn vingers erbij aflikken. Nou ja, we hebben tenminste twee van e drie in de regering, dus we komen in de buurt!

JTKDM | 25-11-17 | 10:36

En hij wordt minister van het ministerie van Waarheid.

just_saying_ | 25-11-17 | 10:36

Persoonlijk zie ik heel andere gevaren die ons leven bepalen en die gevaren worden alleen maar groter en talrijker. Iedere dag weer!

demaup | 25-11-17 | 10:36

Sybrand Buma is toch die man, die voor 1 pluche Zilverling zijn achterban en principes verraden heeft? Dat is toch ook die man, die met de VVD meewerkt om de grenzen voor terroristen open te houden? Dat is tocht ook die man, die weet dat het christendom grootste slachtoffers van de Islam zijn? O, die Sybrand Buma, nee die man ken ik niet.

FreeVogelaar | 25-11-17 | 10:34

Rutte zal hier niet blij mee zijn!

Gags Beasley | 25-11-17 | 10:32

Ahh we mogen straks alleen nog door de overheid goedgekeurd nieuws consumeren. Het begint hier steeds meer op Noord Korea te lijken.

priks | 25-11-17 | 10:32

Mooi man, Buma gaat alle propaganda en gekleurde wensdenkerij scheiden van nieuwsfeiten.
Ze zullen veel stevig bibberen in Brussel.

Harry Turtle | 25-11-17 | 10:32

Energie belasting meer dan verwacht, veel minder snelle stijging van de lonen waar de regering mee gerekend heeft. Ga maar door. Week na installatie van de regering kwam al aan het licht dat de Nederlandse bevolking weer keihard is voorgelogen.

Dirk III | 25-11-17 | 10:31 | 1

De overheid maakt bewust verkeerde berekeningen op het gebied van de energiekosten ook.Het volk wordt overal bij voorgelogen.

p17266141 | 25-11-17 | 10:40

"Stel dat dat met de stormvloedkering gebeurt zei hij" (gehackt worden)
Daar heb je geen autoriteit voor nodig, maar beheerders/uitbaters met het besef dat vitale infrastructuur (meestal systemen met een OS uit het jaar kruik) niet open en bloot aan het internet moeten hangen maar op zijn minst achter een fatsoenlijke vpn horen te zitten.
.
De zogenaamde hack op de Rotterdamse haven, was geen hack maar een of andere digibeet welke het niet kon laten om op dat ene linkje te klikken.
.
Argeloosheid voorkom je niet met een autoriteit die elk Facebook plempsel gaat controleren. Zo'n autoriteit is een vorm van symptoombestrijding welk in potentie veel gevaarlijker is omdat er een vals gevoel van veiligheid door gewekt wordt.

normanius | 25-11-17 | 10:29 | 2

Hulde voor je wijze woorden

Dirk III | 25-11-17 | 10:40

Afgezien dat de stormvloedkering niet aan internet dient te hangen, wat is het ergste dat kan gebeuren? Dat iemand de schuiven dicht doet en dat de mossels een keertje tij-wisseling moeten missen? Het is geen dijk hoor.

Pimp my Voortuin | 25-11-17 | 11:16

Het vreemde is dat uit onderzoek blijft dat veel Nederlanders nepnieuws inderdaad een probleem vinden.

i-Wonder | 25-11-17 | 10:27 | 3

Niet zo vreemd als je ziet dat de overheid en de NPO de grootste verspreiders van nep blijken te zijn.
Van Russisch nepnieuws heb ik nog niets gemerkt.

Petrus Poortwachter | 25-11-17 | 10:32

Tja nep nieuws bestrijd je met meer nep nieuws,het is allemaal niet zo moeilijk,je moet alleen eerst op de bovenste sporten van de ladder zien te komen.En de staatsmedia is dat gelukt dankzij de kartel tegen elkaar op leugenaars en vriendjes pol...... enz enz.

gelukzoeker | 25-11-17 | 10:41

Petrus Poortwachter | 25-11-17 | 10:32
Ik had ook niets anders van u verwacht.

botbot | 25-11-17 | 11:03

Voordat de haan 3 keer heeft gekraaid.

Titje | 25-11-17 | 10:26 | 2

En Pieter Omtzigt gekust is....

onnosel | 25-11-17 | 10:50

Voorwaar ik zeg u: nog dezen nacht, voordat een haan tweemaal kraait, zult gij mij driemaal verloochenen. Als je iets schrijft over het verleden, doe dan eerst je huiswerk Titje...

Rest In Privacy | 25-11-17 | 11:53

Jammer voor Rukte dat Boema nog harder kan liegen het geen nooit voor mogelijk werd gehouden,zal Rukte er nu nog een schepje bovenop gaan doen is de vraag van de correcte staatsmedia kenner?.

gelukzoeker | 25-11-17 | 10:24 | 1

Ik weet het ,mijn taalkunde kan wat beter.

gelukzoeker | 25-11-17 | 10:27

Lees Orlando Figes, De Krimoorlog. Of sla wat bladzijden over zo hier en daar. Rond 1850 zag je precies hetzelfde mechanisme: de Russen waren zogenaamd het gevaar, terwijl het Ottomaanse Rijk in de echte werkelijkheid Griekenland veroverde.

Poesmobiel | 25-11-17 | 10:24

Overigens zijn al dit soort stappen van het kabinet al van mijlenver te zien, om precies te zijn aan de andere kant van de oceaan. Het hele Rusland verhaal is daar al jaren bezig en inmiddels op het punt beland dat grote percentages Amerikanen het prima vinden om dat land te Nuken. Zap naar CNN en er gaat gemiddeld geen 10 minuten voorbij zonder dat het over Rusland gaat, in de meest bizarre contexten. Dit zal ook nog veel intenser worden overgenomen in NL zoals nu al te zien in de NRC casus. Wat betreft het internet aan banden leggen idem, de Netneutraliteit is daar al gesloopt en zoals in dit flutverhaaltje van Buma volgt men gedwee de orders uit Washington en vooral Langley. Maar gelukkig hebben we nog de dikke Duitse Held uit Nieuw-Zeeland to the rescue die het door de overheid gecontroleerde internet geheel wil omzeilen door een decentraal netwerk dat op eenieders mobiel draait: "All traffic is encrypted on the fly. All files are encrypted. The hosts never know who connects or what users look at, store or transfer. If your mobile itself is compromised it only effects you, not the users sharing your capacity. MegaNet ends deep state mass surveillance." Zal ongetwijfeld met nog haken ogen en winstgedachte zijn maar het basisidee spreekt me aan. Hij zoekt nog mindforce btw twitter.com/KimDotcom/status/93407407...

HdJ | 25-11-17 | 10:21

Feitelijk is er maar 1 mega-issue heden ten dage en dat is massa-immigratie in relatie met de islam. Dit is wat ons bedreigt. Financieel en cultureel. Degenen die dat toelaten is de echte vijand en die zitten gewoon in Den Haag.

WhiteShark | 25-11-17 | 10:20 | 2

WhiteShark . Eens iedere letter. Waarom hoor en lees ik dat veel te weinig ook op deze site.

gelukzoeker | 25-11-17 | 10:34

Ik sluit me helemaal aan bij jouw conclusie .

liegende lippen | 25-11-17 | 10:36

Internetautoriteit, online surveilleren... Big Brother Buma strikes again

dulcinea | 25-11-17 | 10:19

Volgens mij zei pinokkio dit al in 2012 de liegebeest

PantyHamster | 25-11-17 | 10:18

Jaja, mu maken jullie een grap. Maar ze zijn allang iets aan het verzinnen om jullie in het nepnieuws hoekje te drukken. En idioten zoals bv. bij nu.nl zullen gewoon door mogen gaan met het echte nepnieuws te verspreiden. Kijk uit Geenstijl.

Olc32 | 25-11-17 | 10:17

"Op straat geldt een id-plicht, er hangen camera’s"
Wat beiden nog precies NIETS slechts heeft voorkomen of achteraf heeft goedgemaakt.

MarcS | 25-11-17 | 10:16

Nu Trump heeft gewonnen spreekt iedereen schande omdat dit door fakenews zou komen. Wat een onzin. Links heeft altijd al gebruikt van nepnieuws en nog steeds. Bijvoorbeeld: wakkerdier.nl/vee-industrie/dieren/vissen/

Op de site van wakkerdier staat letterlijk dat bij palingkwekerijen 50% van de paling doodgaat en er veel antibiotica gebruikt wordt.
In werkelijkheid is het sterftecijfer lager dan 1% en wordt er geen antibiotica gebruikt.

Dutch_Holland | 25-11-17 | 10:14 | 1

Maar die site wordt dan ook verboden door Buma-autoriteitje. Net als nrc

MarcS | 25-11-17 | 10:17

Moet nog bijkomen van de verkiezing campagnes van afgelopen maart.

komtdatschot | 25-11-17 | 10:12

En wanneer gaat dat in ?

zweeperover | 25-11-17 | 10:12

Op een continent waar wekelijks mensen door moslims worden afgeslacht zijn Russen een groot probleem.
.
Ik ben blij dat politiekcorrecten het grote gevaar van de Russen zien.
.
Zo kunnen we weer veilig met onze kinderen over boulevards en kerstmarkten lopen.
.
Ja, aanpakken die verdomde Russen...

Parel van het Zuiden | 25-11-17 | 10:11

Jezus Gristus!! Als ze je betrappen met je vingers in de snoeppot, of bij de gelovigen, met je leuter in een kleuter, is het gewoon de schuld van de russen.... geniaal.

En als je dit tegeltje typt, ben je een Rus!! Da. Eindelijk!! Hier met die Vodka en MIG in mn garage!

Denkhetnjet | 25-11-17 | 10:07

Christen Democratische Arrogantie.

Memek | 25-11-17 | 10:06

[containerhaven Rotterdam (en bedrijven in 150 andere landen) openen ransomware links in de mail] ,,Stel dat dat met onze stormvloedkering gebeurt”, waarschuwt hij.
---
Misschien he, misschien, mr ICT bij de overheid, is het dan beter dat die stormvloedkering niet gekoppeld is aan systemen die aan het internet hangen. Maar dan nog, geheel niet gehinderd door enige kennis van zaken verteld meneer hier dat "de containerhaven is platgelegd". Er zat ransomware op de systemen van de containerhaven. Spul dat (semi)random bestanden encrypt op je harde schijf. Had geen ruk met de Russen te maken, was geen gerichte aanval op de containerhaven (bedrijven in 150 landen werden gepakt) en valt goed tegen te beschermen, door a) je systemen zo in te richten dat de ransomware niet bij de kritische onderdelen kan komen, b) goede beveiligingssoftware is geinstalleerd, c) systemen up to date worden gehouden d) een goed preventiebeleid word gevoerd (geen links openen in je mail), etc..

peterdh | 25-11-17 | 10:06

Buma wil het internet censureren net zoasl de EU dat al langer wil. Want dat de burger zichzelf informeert buiten de goedgekeurde kanalen om is ze een doorn in het oog.

2voor12 | 25-11-17 | 10:06

.. maar goed. Ik stem Geert Wilders, niet omdat hij de "oplossingen" brengt, "Oplossingen" MOGEN niet eens in de politiek. Maar gewoon omdat hij, hoe onhandig ook, vrijwel de enige is in dat hele nepparlement die niet in gesloten rijen achter de varkens van George Orwell aan naar de rand van het EU ravijn marcheert.

Ja, ik weet van meneer Baudet. Prima man met twee zetels. Kan zelfs heel redelijk debatteren, maar dat kon Pim Fortuyn nog veel beter - en die is daarom geëxecuteerd.

Jan Passant mk2 | 25-11-17 | 10:04 | 4

Peter: Tis simpel. Pim Fortuyn kwam in 1 keer met bijna dertig zetels binnen in het verschrikte parlement, maar omdat hij alleen daarom ook nogal dood was kon hij de boel "niet bijelkaar houden". Waarna die zetels als sneeuw voor de zon verdwenen in de "normale" herverkiezingen. Meneer Wilders heeft langzaam aan een partij weten op te bouwen die vanzelfsprekend uitgesloten wordt, maar hoe meer zetels hij groeit - hoe moeilijker dat wordt. Jij mag overigens best stemmen op meneer Baudet hoor, maar die prima man moet opnieuw beginnen met het uitvinden van wielen en het schoonhouden van zijn voordeur!

Jan Passant mk2 | 25-11-17 | 10:42

het probleem bij baudet is ,dat als hij in de toekomst in het kabinet komt ,hij gewoon onderdeel van het partijkartel wordt en lekker mee gaat draaien met de boys.

p17266141 | 25-11-17 | 10:44

Jan Passant. Mooi gesproken. Als Baudet net zo goed zou zijn als Fortuyn, was ie er allang niet meer geweest. Ik vertrouw hem voor geen meter, want als hij het zo met Wilders eens is, waarom dan niet samen strijden i.p.v weer een partijtje op te richten en daarmee de partij van Wilders te halveren, want dat is zijn doel( of opdracht) dus , niet vertrouwen.

beau van rtl | 25-11-17 | 11:22
▼ 1 antwoord verborgen

Sjezus, kon dit niet als programma voor geenpeil (andere naam dan) geplempt zijn? Had je mijn stem gekregen.

Alquest | 25-11-17 | 10:04

Wist wel dat dit voor de arbeiders een sprookjes kabinet is en voor de rijken een waar verhaal.De rijken worden en rijker en arbeiders worden uitgebuit.

gerrit5042 | 25-11-17 | 10:03 | 1

.. er is op zich niets mis met "de rijken". Dat is wollige socialisten-praat.
Wie een prima product maakt dat iedereen en zijn moeder wil kopen, die wordt rijk. Geen enkele reden dat hij daarom en daarna het hele land in de voeding moet nemen, want dat voorkomt dat mensen zich gaan inspannen om goede dingen te maken.
Hier in Nederland echter hebben wij heel veel rijken die rijk zijn geworden door te vertellen dat zij opkomen voor "de onderdrukten" zoals vroegah arbeiders - en nu dus immigranten. De politiek, Hilversum, de universiteiten, de grote steden en de media zitten propvol met van die stinkend rijke filantropen.

Jan Passant mk2 | 25-11-17 | 10:57

Er is plotsklaps (heel toevallig sinds het aantreden van Rutte III) een epidemische uitbarsting van Kremlinititis in Nederland (de ziekte bestond al maar was niet "heersende"). Politici buitelen over elkaar heen om de boze Russische beer te duiden, want alle (jawel alle) beïnvloeding komt vanuit het Kremlin. Niet vanuit andere landen, media of zoiets, nee geloof me: het is altijd Moskou. Zo simpel is het toch Sybrand van Haersma Boeman.

Memek | 25-11-17 | 10:03 | 2

de russen krijgen te veel credits. vergeet niet de amerikanen, engelsen, fransen en wat meer allians die ons sleepnet al gebruiken. de enige interesse die russen in het gebied olanda hebben is de zuidas waar hun geld rond zweeft in het belastingparadijs van de bananen republiek van Rutte III. de Caribische eilanden zijner niets bij en daar stappen de ministers wel een keer op:)

Rest In Privacy | 25-11-17 | 10:09

Heel verrekt is het tot de dopingschandalen toe.
Overal krijgen ze de schuld van en Poetin is zo'n aardige man die geen vlieg kwaad doet.
Onbegrijpelijk dat ze in het vrije westen een intens oprechte man zo neersabelen.

botbot | 25-11-17 | 11:00

Hij krijgt mijn stem, de held, zo hoort nederland te zijn, hij vergeet Fokker en bij Siemens de banen verdriedubbelen maar wat een visionair.
Word al blij van het lezen dus nog een keer.

28 | 25-11-17 | 10:03

Van 2012-2017 heeft buma 91% van de voorstellen van het kabinet rutte gestemd.
Van 2017 tot2021 stemt buma 100% op alle voorstellen van het kabinet rutte.
To zover de geloofwaardigheid van buma en de hartelijke tifus namens de bevolking.

p17266141 | 25-11-17 | 10:03

En zorg-bestuurders gaan voortaan meehelpen in de psycho-geriatrische ouderenzorg, de meervoudig gehandicapten-zorg, de wijkverpleging en de forensische psychiatrie. Daarnaast worden al hun bonussen en vertrek-regelingen verzameld in een grote pot en wordt het aan de verzorgenden en verplegenden geschonken. Bij grote mond en/of protest voortaan weekdiensten van 6 dagen draaien.

dysdiadochokinese | 25-11-17 | 10:01

CDA, zegt al genoeg. Geloven mensen, geloven moet je doen. Het leidt echter tot niets. Geloven doen kinderen... in sprookjes. Daarom heten het ook sprookjes. Ha ha ha.

exwout | 25-11-17 | 10:00 | 1

En zelfs die worden tegenwoordig zwart gemaakt..

schoon-schip-maken | 25-11-17 | 10:36

Die demagoog heeft het schaamhaar van Jaapie de ''Hoop NATO'' Scheffer nog tussen zijn voortanden zitten. Lekker hele hoekstenen van de samenleving voorliegen en bangmaken om een gehypte niets nul nada. Paar dagen terug op het pluche en het is alweer gedaan met dat broodnodige stukje zelfreflectie. De enige die hier niet sporadisch maar continue aan het liegen en bedriegen zijn met hun gezwets over nepnieuws is dit EU (leger) vriendelijkste kabinet ooit incl de van oorsprong defensiepijpers van het 'wees lief voor uw naasten' CDA.

HdJ | 25-11-17 | 10:00

Je stoutste dromen op Buma projecteren en het verkopen als nepnieuws, slim

Abu Bachouca | 25-11-17 | 09:59 | 1
-weggejorist-
Zum_Fotzen | 25-11-17 | 10:10

Als Rutte (en Buma en de rest van die leugenachtige vriendjeskliek) nu zelf eerst eens ophouden met het verspreiden van leugens, het draaien, de eindeloze weasle talks, en het constante nepnieuws, het onder de pet houden van feiten, weglakken van hele dossiers, negeren van democratische referenda en het werken met dubbele agenda's misschien dat ik dan een spatje geloof zou hebben in de oprechtheid van hun motieven. Nu is het vanzelfsprekend alleen maar controle wat ze willen want ze voelen heel goed aan dat er een niet te stuiten stroming op gang is gekomen die heel hard aan hun stoelpoten zaagt.

Dutchbeaurouge | 25-11-17 | 09:58

Ja, alleen de vergunde media als NPO, NRC, Volkskrant en CNN maken betrouwbaar nieuws, wat de mensen met hun eigen kraaloogjes zien en elkaar vertellen op het internet is allemaal nepnieuws.

In Fatsoenlijke Sociale landen worden zulke verspreiders van nepnieuws naar speciale kampen gebracht om te leren resocialiseren, meneer Buma.

Jan Passant mk2 | 25-11-17 | 09:56
-weggejorist-
Ongelovige Jonas | 25-11-17 | 09:56

Er is altijd een outlet van de politiekcorrecte hydra die “zulke geluiden” overneemt. Meestal vvd of cda. Vooral om stemmetjes af te vangen die wellicht niet naar de hydra gaan. Dat heeft verder niets te maken met wat deze partijen daadwerkelijk in TK en Kabinet zullen doen.
.
Zij doen waar de politiekcorrecte hydra voor staat. Meer antidemocratie & EU, meer crimigratie en ondermijning voorzieningen, meer islamisatie en maatschappelijke desintegratie.
.
En u heeft het er maar druk mee. Uw stem wisselen tussen de outlets van de politiekcorrecte hydra. Och wat een keuze, u maakt echt een verschil!

Parel van het Zuiden | 25-11-17 | 09:55 | 3

Nieuw woordje geleerd?
Is dat ter vervanging van de wc-tegeltjes in gebrekkig Engels of een additie aan het obligate repertoire?

Berbaar | 25-11-17 | 10:09

En hydro is nat.
Je bent af met je getimmerfrans, @berber.

schoon-schip-maken | 25-11-17 | 10:42

Berbaar | 25-11-17 | 10:09
En is jouw hele betoog ter vervanging van te bekennen dat je het woord niet kent?

De waard zijn gast | 25-11-17 | 11:44

Waarom kan ik er gewoon niet op vertrouwen dat die “crackdown on fakenews” niet gewoon een excuus is om meer controle te krijgen op het nieuws en onwelgevallige meningen te weren? Voor zover Russische inmenging al daadwerkelijk plaatsvindt denk ik echt dat het effect er van rijkelijk overschat wordt. Het valt in ieder geval in het niets bij de desinformatie, leugens en het gedraai wat ze zelf tentoonspreiden.

bulk | 25-11-17 | 09:53 | 2

Het gaat idd niet om fakenews. Het is meer fakespeak.
Net zoals bezuinigen in de politiek lastenverhoging betekent.

Petrus Poortwachter | 25-11-17 | 09:57

Ik hoop dat hij ook aan "Kracht door Vreugde" heeft gedacht, en een toepasselijk landhuis voor een meer betrokken bevolkingspolitiek.

kindapaas | 25-11-17 | 09:53

Als die russen onze publieke opinie zo aan het beinvloeden zijn zullen er talloze voorbeelden te vinden zijn online. Of wordt deze bewering van Buma binnenkort gelogenstraft?

Rest In Privacy | 25-11-17 | 09:53

Ik zie ineens het licht, ik ben helemaal om, vanaf nu stem ik op deze mislukte waai met alle winden mee voor het plusch Bumapaljas

Gags Beasley | 25-11-17 | 09:52

Buma, bange man die heel zijn leven al wekelijks nieuw fake-nieuws tot zich neemt en nu ons komt vertellen dat hij voor ons gaat regelen dat dat gaat stoppen.
Binnenkort gaat hij proberen over water te lopen.

Petrus Poortwachter | 25-11-17 | 09:50

Euthanasie dan maar, voor Buma de jokkebrok?

Slachter | 25-11-17 | 09:48

Hoeze Hoeze Hoeze !

Roberteau | 25-11-17 | 09:46

Ik denk er sterk over om voortaan CDA te gaan stemmen.
Not

BosrandDirk | 25-11-17 | 09:44

Heeft veiligheid niet meer te maken met wat voor programmatuur er op de aangesloten computer staat dan met het Internet an sich?
Persoonlijk zou ik zeggen:
- zorg dat IT bij de overheid geen fiasco blijft;
- zolang dat wel het geval is, stoppen met pushen van DigiD etc;
- leg het aansprakelijkheidsrisico van lekken etc. bij de banken en andere instellingen die willen dat je digitaal gegevens verstrekt etc.. Zolang iDeal etc. het risico bij de klant legt blijf ik voor credit card e.d. kiezen, daar is het risico wel goed geregeld (wat resulteerd in maatregelen door de partij met de meeste mogelijkheden van preventie);
- minimum leeftijd van 18 jaar voor gebruik van de Digitale Snelweg, net zoals er voor de normale snelweg is. Scheelt zoveel gedoe met cyber-bullying, sexting, wraakporno, grooming, hoge F2P rekeningen etc, vooral ook omdat, wederom, het risico bij de juiste partij ligt. Van mijn part wordt het 21. Krijgen die koters meteen weer wat meer beweging en sociale vaardigheden.

Knoeperd | 25-11-17 | 09:42 | 2

Veilige ICT bij de overheid an maar op één manier: papieren formulieren en dikke kluisdeuren. Iemand die tussen op sofi-nummer gesorteerde archief kasten doorfietst is waarschijnlijk sneller dan het huidige systeem. De arbo regels beperken ook de regeldruk op basis van kilo's. Om het af te maken gelden elk jaar alleen de delen van de wet die de Koning m/v binnen de 24 uur van Prinsjesdag kan voorlezen.

W_F | 25-11-17 | 09:49

Wel on-topic blijven dames.

Zum_Fotzen | 25-11-17 | 10:07

In dat geval ga ik vandaag niet naar het FvD-congres.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 09:41

Als geenpeil hiermee had meegedaan dan hadden we nu premier Dijkgraaf gehad.

down | 25-11-17 | 09:41

Waarom stemmen Nederlanders eigenlijk op CDA?
CDA is een standaard middenpartij die met alle winden meewaait. Als je iets veranderd wil hebben dan is de de CDA de laatste partij waar je op moet stemmen.

F1802 | 25-11-17 | 09:41 | 2

Je geeft het antwoord op je eigen vraag : Mensen die niets veranderd willen hebben stemmen CDA.

Prof. Pim Pam Pet | 25-11-17 | 09:57

Je bedoelt net zo iets als D66 ??

Wekkertje | 25-11-17 | 13:11

Chapeau!

Pimol | 25-11-17 | 09:41

Ja hoor en ik ben Sinterklaas. Gisteren trouwens nog een dikke snoek van 104 cm gevangen met een sardine maar dat is wél waar!

eerstneukendanpraten | 25-11-17 | 09:40 | 1

Zo is het ! Eerst vissen,,dan neuken en dan pas praten !

Frank1387 | 25-11-17 | 10:26

De eerste voorzetten zijn gegeven om sites als Geen Stijl te gaan verbieden.

meneer Q | 25-11-17 | 09:40 | 1

meneer Q , Jij zou daar graag aan mee werken neem ik aan slinksche werkschuwe Judas van trollenstein?

gelukzoeker | 25-11-17 | 10:06

Als dit het programma van GeenPeil was geweest hadden jullie wel een aantal zetels behaald.

spanarchist | 25-11-17 | 09:39

Zou het nepnieuws-algoritme van Sybrand satire herkennen? Nou ja, laat maar, we weten het antwoord al.

Guido | 25-11-17 | 09:39

Wie überhaupt ooit nog iets gelooft van een CDA-er (of VVD, D66 ,PVDA, CU , GL en andere zeer verderfelijke EU- en islampartijen) is totaal van het padje.
En zou eigenlijk in aanmerking moeten komen voor direkte euthanisatie.

Buma is in feite en nog grotere verrader dan Rutte ooit kan zijn. Hij misbruikt namelijk ook de christenreligie voor zijn ellebogenwerk om zoveel mogelijk vuiligheid op de burgers te storten.

Creaguurder | 25-11-17 | 09:39

Cynisme in de puurste vorm.

moi6666 | 25-11-17 | 09:37

Ik heb net overleg gehad met Uni Nijm en wil daarom voorstellen het ene vliegdekschip de ZrM Timmerfranz te noemen en het andere ZrM van Agt,
Die laatste kan dan als operatiegebied de Middellandse Zee hebben.

Petrus Poortwachter | 25-11-17 | 09:36

Het wachten is nu op heilige boeken verbrandingen,om het geheel te voltooien en tot waschedomme te komen ,armen ten hemel strekken doen.

gelukzoeker | 25-11-17 | 09:33 | 1

Leipe shit man, ben je zo geboren?

Zum_Fotzen | 25-11-17 | 10:05

Wie is toch die Eigen Risicio en waarom moet hij 50 euro van ons hebben?

JvanDeventer | 25-11-17 | 09:31 | 2

Goede vraag.

gato | 25-11-17 | 09:37

Die heft boete op ziek zijn. Zijn maat, ene Hoogervorst, heeft ooit bedacht dat je niet naar de dokter gaat met een gebroken been, als je ondanks je kostbare verzekering tóch bij moet betalen.

Guido | 25-11-17 | 09:42

Meer een Typisch PVV programma. Onrealistisch en onbetaalbaar.

DrumPiet | 25-11-17 | 09:31 | 9

Komt er eindelijk iets goeds uit Den Haag, komt er weer iemand die zegt dat het niet kan, pfff..

BosrandDirk | 25-11-17 | 10:31

Heeft iemand ooit gehoord van Drumpiet wat er dan mis is met de PVV. Ik begrijp niet wat er zo onrealitisch en onbetaalbaar is aan de plannen van de PVV. Of vindt Drumpiet Wilders en Trump gewoon een lul, omdat Matthijs van Sneukerk en jeroentje Pauw dat zeggen. Praat me eens bij, ik sta altijd open voor goede adviezen.

beau van rtl | 25-11-17 | 11:00
-weggejorist-
SnartBlirdetRagnarok | 25-11-17 | 11:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Alles goed met je Pritt???,word tijd om naar de joop te verkassen doen.

gelukzoeker | 25-11-17 | 09:24 | 4

Hij voegt zich gewoon volledig naar het niveau waar Sybrand op kakelt hoor...

peterdh | 25-11-17 | 09:41

Berbaar | Zoek eens het woord ironie op in de oude van dalen lampie gebakkie,meid, meid ,meid.

gelukzoeker | 25-11-17 | 09:42

Zoek het geluk ergens anders bitte.

Zum_Fotzen | 25-11-17 | 10:03
▼ 1 antwoord verborgen

Dat alles zou een verdoms goed begin zijn...

Paaldanseres | 25-11-17 | 09:24

Ik geloof hem, hij ziet er zo betrouwbaar uit!

Nuchternederland | 25-11-17 | 09:23 | 2

Zeker nu met die snor, staat echt goed, niet afscheren Buu

BosrandDirk | 25-11-17 | 10:25

Buma zit maar met een doel in de politiek. Ooit nog eens commissaris van ons dikke prinsje worden in zijn mooie Friesland.

beau van rtl | 25-11-17 | 11:11

De doopnaam van Sybrand is 'Judas', helegaar geen nepnieuws.

Kapitein Stijlvol | 25-11-17 | 09:22 | 1

Ja Judas Gansverrot.

gelukzoeker | 25-11-17 | 09:26

Geen referendum en internet aan banden. Buma weet zich wel geliefd te maken zeg.

knutsel_ | 25-11-17 | 09:21

Na het lezen van dit topic bedacht ik mij : “Heeft de scribent iets gerookt, of heb ik nou paddo’s gelikt ?”

Wijze uit het Oosten | 25-11-17 | 09:21

LOL. Trouwens ik miste nog "En ik beloof nu uit de kast te komen. En een dikke middelvinger naar die calvinistische sekte die mij in in die kast wil laten proppen.
I want to break free.."

Kamervraag | 25-11-17 | 09:20

Buma zelf is nep en dat is niets nieuws.

oliebolletje123 | 25-11-17 | 09:19

En nooit wordt eens duidelijke voorbeelden gegeven zodat je eens kunt nalezen welke sites/fora/teksten aangepakt gaan worden.

Het is volgens mij wel duidelijk wat het echte probleem is: dat is het internet. De gewone media hebben de politici altijd in hun zakken gehad. Dat is met het internet helemaal anders. Daarom moet het onder controle gebracht worden.

Peter_K | 25-11-17 | 09:19 | 1

Over voorbeelden gesproken. Tze Ruzjans hebben de containerhaven in Rotterdam platgelegd. Dat is op zich ook al nepnieuws. Het zijn namelijk gewoon criminelen, waarvan ze simpelweg *niet weten* waar ze vandaan komen. Buma gooit het nu weer lekker in een frame van "de Russen", die kant noch wal raakt, maar je kan er wel meteen ff lekker Wilders mee pakken. En "de containerhaven Rotterdam platgelegd"....

Even in perspectief er werden bedrijven in 150 landen gepakt met ransomware. Je weet wel dat spul dat je op je PC krijgt als je niet voorzien bent van goede beveiligingssoftware, een slap OS, en random links opent die je in je mail krijgt. *OOK* bedrijven in *Rusland*. www.ad.nl/rotterdam/wereldwijde-hack-...

peterdh | 25-11-17 | 09:49

Christen Democratische Armoe.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 09:18

Het is allemaal zo simpel. Wie of wat heeft de politici tot dusver van dit soort ideeën afgehouden?

down | 25-11-17 | 09:18 | 2

Je medemensen / landgenoten?

JvanDeventer | 25-11-17 | 09:33

Ik denk eerder o.a. Juncker, Merkel, wientjes, Soros Beatrix en de NPO.

down | 25-11-17 | 09:47

Er wordt ook een nieuw ministerie opgericht, dit gaat toezien of het Wilhelmus en het koningslied wel naar behoren gereproduceerd kan worden door de inwoners van deze prachtige enclave.
Piet Hein Donner wordt hier het opperhoofd van, dus niet vergeten: met de W van stamppot eten!

Zum_Fotzen | 25-11-17 | 09:16

Rusland als grote vijand. Want we moeten toch een excuus hebben om die vervelende burgers met een eigen mening weer in het gareel te krijgen.
Eng, heel eng. Het grote gevaar komt toch echt van binnen.

spanarchist | 25-11-17 | 09:16

Ik begon het voor me te zien. IK GELOOF!

Bubsy | 25-11-17 | 09:14

Moties van de PVV over de Armeense genocide worden voortaan gesteund!

Guusje Nadorst | 25-11-17 | 09:14

Ik maak me toch echtvmeer zorgen over de slaafse manier van berichtgeving in de MSM (over EU, massa immigratie, Euro en islam) dan over de beïnvloeding door Rusland via wat Facebook accounts die ik toch niet lees.

Franker | 25-11-17 | 09:13 | 1

@franker
De ooit romatisch heldhaftige en geëngageerde journalistiek is ten onder gegaan aan een toenemend gebrek aan vrijblijvendheid; je moet toch "met de tijd meegaan" tenslotte.

kindapaas | 25-11-17 | 10:47

Accijns eraf maar nog wel benzine op 95 cent?

dondiego | 25-11-17 | 09:13

Mooi, gelijk door naar de Nederlandse NPO. Het onthouden van feiten is namelijk OOK nep nieuws.

Rest In Privacy | 25-11-17 | 09:13

Het gerucht gaat dat het kabinet is geïnfiltreerd door de Russen en dat er heimelijk vodka wordt gestookt in het torentje.

impy | 25-11-17 | 09:09 | 2

Haha, super!!

beau van rtl | 25-11-17 | 09:11

Nee beau, geen super, vodka!

pa_niek | 25-11-17 | 09:37

Die internetautoriteit zal het druk krijgen met de EU te Brussel en de heilige volgers van dat zooitje. En daarmee zullen dus op korte termijn de Nederlandse kranten moeten gaan verdwijnen. Net als de liegende en criminele organisatie VVD

memyzelfandai | 25-11-17 | 09:08

Man man man .. de betutteling ten top. Volgens mij wordt dat hele nepnieuws verhaal veel groter gemaakt dan het is hoor. Als je primaire nieuwsbron speld.nl is dan is er iets mis met je wat ook een internetautoriteit op gaat lossen.

bulk | 25-11-17 | 09:08 | 1

Dit heeft meer te maken met alles naar eigen gewin gebruiken. Debielen die ransomware links openen in hun mail: De Russen. Omzigt word uit context gequote: De Russen. Er vliegt een meeuw tegen het torentje: De Russen.

Wie steunt de Russen: Wilders. Wie "bevecht" de Russen: De EU.

Lekker framen en politiek zo draaien alsof zij de grote redders zijn. Hoe noemen we dat ook al weer: nepnieuws.

peterdh | 25-11-17 | 09:53

Een belasting op dubbele achternamen, ook leuk...

F. von Zeikhoven | 25-11-17 | 09:07 | 1

En ook op voornamen zoals Diederik Roderick Floris Maurits etc.

beau van rtl | 25-11-17 | 09:30

"Mensen kunnen onder alias elkaar de huid volschelden, "
Nee, dat moeten we niet willen met ons allen.

atheïstisch stemvee | 25-11-17 | 09:05 | 2

Schelden niet , maar wel blijven zeggen wat we vinden. Dat doen we onder een alias, maar houdt u er wel rekening mee dat onze elite overheid o.l.v nog steeds onze eigen Bea en vrinden, precies weet wie u bent. Dus . . .

beau van rtl | 25-11-17 | 09:09

@Beau
Goed opgemerkt. Wees altijd zorgvuldig met wat je schrijft. Zelfs ik als overtuigde Pan-Europeaan ken mijn grenzen.

kindapaas | 25-11-17 | 10:42

Hahaha, salafistenversnipperaar....

number668 | 25-11-17 | 09:04

ik mis nog de AOW leeftijd terug naar 60 jaar en Alexandor Pechthold gaat emigreren.. zolang dat er niet bij staat laat ik het bij nepnieuws door de Russen hier op GS geplempt..

fikkieblijf! | 25-11-17 | 09:03 | 2

Terug naar 60 jaar?? pffff

Berbaar | 25-11-17 | 09:28

Met 60? Dan zijn de knoflooklanders al jaren met pensioen van onze centen.

2voor12 | 25-11-17 | 09:35

Met 70 km/uur invoegen is soms best handig als het verkeer op die weg ook met 70 km/uur rijd.

2voor12 | 25-11-17 | 09:02 | 1

Vergeet het maar, ik ga dan gewoon lekker met 150 invoegen. Eindelijk 150. Mijn stem gaat naar Buma. Kots. Wat een debiel artikel van hem. "de Russen". Jaja. En dan een door de overheid ingestelde internetauthoriteit. Overheid en ICT. Met de objectiviteit van de NOS om fakenieuws te spotten. Die gast heeft aan de crackpijp zitten lurken.

peterdh | 25-11-17 | 09:56

@Pritt Stift |
U vergeet een ferme uitspraak over Zwarte Piet het onderwerp wat bij de reaguurders het meeste leeft.

botbot | 25-11-17 | 09:02 | 3

staat er toch.. alle Pieten voortaan Zwart!

fikkieblijf! | 25-11-17 | 09:03

fikkieblijf! | 25-11-17 | 09:03
De Zwarte Piet norm, voor mij een te vage uitspraak.

botbot | 25-11-17 | 09:09

Inderdaad te vaag. Zwarte Pieten in Amsterdam zijn namelijk al lang niet meer zwart.

peterdh | 25-11-17 | 09:57

Oh? Komen er nieuwe verkiezingen?

Is dit nog nieuws? | 25-11-17 | 09:02

Als dit waar is, zal ik er over na denken om terug te keren naar NL, na 30 jaar.

Pietje | 25-11-17 | 09:02 | 1

Doe maar niet Pietje, jij krijgt toch geen Miele.

simplesimpie | 25-11-17 | 09:54

Echt waar?jippie.

van stampij | 25-11-17 | 09:01

Grapje toch?

santadomenica | 25-11-17 | 09:01

Nepnieuws uit Russische hoek? Neemt niet weg dat er wel een aantal hele goede ideeën tussen zitten.

Rommelende Onderbuik | 25-11-17 | 09:00 | 2

Maar die aantal hele goede ideeën zijn van Pritt lijkt mij.

simplesimpie | 25-11-17 | 09:49

Pritt vergeet Fokker !

Wekkertje | 25-11-17 | 13:09

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl