achtergrond

Geenstijl

Premiejagers 010 met app op zoek naar sissers

Geschiedenis. Terug in de tijd naar... 2017 & 2018.

ROTTERDAM - Het sisverbod in Rotterdam werd vanaf 2018 gehandhaafd dankzij een speciale app waarmee slachtoffers de locatie van de sissers door konden geven. De 'Sisjagers' bij de Nederlandse vrouwen kregen goed betaald, maar het was toch vooral haat tegen de sissers die hen dreef. Na de voltooiing van de complete ashatenbroekisering van de samenleving hadden er maar weinig spijt.

De premie ('kopgeld van Remarque') kon oplopen tot twee Volkskrant-pagina's per sisser. "In de Volkskrant-gelederen waren de trouwste handlangers te vinden, de fanatiekste antisissers, de hardvochtigste Sisjagers." Of de standrechtelijk geëxecuteerde sissers zich daadwerkelijk schuldig hadden gemaakt aan seksuele intimidatie maakte eigenlijk geen ruk uit: alles om straatintimidatie, net geen top drie bij de verkiezing Woord van het Jaar 2014, volledig uit te bannen.

"Op basis van de meldingen die binnen kwamen via de app werd meer inzicht verkregen in de aard van de seksuele straatintimidatie en locaties waar het plaats vond. Deze informatie werd vervolgens gebruikt om daders te bezoedelen in de Volkskrant, behalve als ze immigrant waren, want dan was het zielig en mocht je man en paard niet noemen”, aldus een wethouder van Rotterdam.

Sisjager Sarah - haar achternaam wil ze niet in de krant - blikt terug op die roerige periode. "Iedereen die ook maar een kik gaf richting vrouwen verklikten we. Dan zeiden we dat het ging om een clown en acrobaat en dan mochten anderen raden om wie het ging. Carrière kapot maar dan hadden wij het kopgeld van Remarque in ieder geval binnen."

Naschrift. De klikapp om sissers te verraden bleek geen succes. De bereidheid om mensen aan te geven in no-go areas als de Afrikaanderbuurt en Spangen bleek nihil.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.