Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Klokkenluider Special Forces loopt leeg over kapotte wapens en neukende diplomates

Social

Hey, ONTLUISTEREND Defensie-relaas #193388, dus natuurlijk eindigen we traditiegetrouw met Black Adder. Ditmaal loopt een klokkenluidende operator van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (awesome foto's bij Dutch Defence Press) tegen FTM eventjes compleet leeg over, verrassing, het alomvattende gebrek aan materie op de grond en kunde hogerop bij Defensie. Komen die killerkwoots, die als volgt samen te vatten zijn: we worden naar fucking Jemen gestuurd en krijgen daar wapens van de zwarte markt, die we niet mogen testen want geen schietbaan en toen we het tijdens de tweede missie toch deden bleken ze niet te werken, en in Afghanistan zetten vrouwelijke diplomaten die zonodig locals moeten neuken, alsook diplomaten die zonodig in een kill zone willen SQUASHEN, en ons als chauffeurs behandelen onze levens op het spel. 

"Op het vliegveld van Sana’a krijgen K. en zijn collega hun dienstwapens overhandigd. ‘Gekocht op de zwarte markt door mijn voorganger — met Russische munitie. Allerlei munitie door elkaar, lichtspoor- en gewone munitie. Het waren namaakversies van bekende merken, geen echte. Aangezien ik teamleider zou worden, vroeg ik aan mijn leidinggevende of we deze wapens niet moesten testen; dat leek mij wel zo handig. Het is zelfs een noodzakelijkheid. Maar dat mocht niet: er was geen schietbaan, het kon niet gefaciliteerd worden. Oftewel: “dat doen we niet”."

"Drie nachten verblijven de beveiligers en het ambassadepersoneel in de kelder. ‘Er was geen enkele back-up vanuit Nederland,’ zegt K. En dus wordt er geïmproviseerd: ‘We hebben de biljarttafel in de kelder ingericht als operatietafel: infusen klaar gezet, medische tassen erbij. Alleen was de enige medische hulp ter plaatse een EHBO-plus’er — en er was ook niets geregeld met het lokale ziekenhuis. (...) ‘Gelukkig had ik nog een telefoonnummer van iemand uit mijn tijd bij de marine, en kreeg ik een overste-arts aan de lijn: “Ja, hier vanuit Jemen. We liggen hier onder vuur, ik heb iemand nodig die mij eventueel via de telefoon kan begeleiden met een amputatie of een andere verwonding.” Gelukkig zag hij de noodzaak ervan in en konden wij hem ten alle tijden bellen."

Tusken Raider alert:

"President Saleh keert voor het eerst na de aanslag op zijn leven terug in de politieke spotlights: hij gaat een speech geven op tv. K.: ‘Toen begon het vreugdevuur, letterlijk. Mensen gingen in de lucht schieten, de stad barstte los met groot kaliber. De kogelpunten uit de AK’s lagen op het dak van de residentie. Er zijn tientallen doden en honderden gewonden gevallen door dit vreugdevuur.’"

"Nu, voor de tweede keer in Jemen, is er de mogelijkheid om dingen aan te pakken. ‘Ik was nu teamleider, en ik was samen met de collega met wie ik er ook de eerste keer was. Het eerste wat we tegen elkaar zeiden was: we gaan die wapens testen. We hebben een veilige werkomgeving gemaakt in de tuin van de residentie.’

‘Mijn collega deed een eerste schot in het gras en we hoorden een droge klik. Ik dacht eerst dat hij een grapje maakte, maar hij trok wit weg. De slagpin van het wapen was stuk. Ook een ander pistool bleek kapot — ook de slagpin. Dit was dus het wapen van de bodyguard van de ambassadeur geweest. Wij werden allebei echt boos: van de commandant ter plaatse mocht er niet getest worden, niet getraind, toegang tot medische voorzieningen was niet geregeld — er was sinds de vorige keer helemaal niets veranderd.’"

RODE OORTJES NSWF HANDJES BOVEN JE BUREAU-ALERT.

"‘Vrouwelijke diplomaten waren regelmatig nog om vijf uur ‘s ochtends in Kabul op stap. Sta je daar dan, te wachten in de donkere straten. Tot ze klaar is met haar “vriendje”. Vervolgens stapt ze stomdronken in je auto en lever je haar weer af op de ambassade. En dit soort dingen gebeurde niet een enkele keer, maar regelmatig. Op zo’n moment, als je weer eens buiten staat te wachten op straat, kun je een target worden.’

Hij vervolgt: ‘Kijk, ik heb voor dit beroep gekozen. Daar hoort een zeker risico bij dat je komt te overlijden. Daar heb ik vrede mee, daar heeft mijn gezin vrede mee. Maar ik wil niet doodgaan omdat een diplomate zo nodig moet neuken met haar vriendje. En ik vergeet het nooit, ik heb dat beeld zo scherp voor me: toen we eenmaal bij de ambassade terug waren, strompelde ze naar de koelkast — trekt daar nog een stuk appeltaart uit, en loopt kotsend naar haar kamer. Je ziet vervolgens de Afghaanse beveiligers — waar wij van afhankelijk zijn voor onze veiligheid — wel vreemd opkijken. Dat ligt nogal gevoelig in die cultuur. En ze hebben allemaal zware wapens, dus als de relatie wordt verpest ben je gewoon het haasje. Dan denk je echt: mens, gedraag je.’"

En zo gaat het nog wel eventjes weiter. Lees meer alhier.

Reaguursels

Inloggen

Zolang BuZ, zich tijdens missies, zo blijft opstellen met zulk ambassade personeel/ambassadeurs en daar niet tegen optreed is het wachten op het volgende incident.
Stelletje arrogante idioten. Aan de schandpaal die gekken.

Draaikolk | 14-10-17 | 12:12

Na Hennis de volgende onbenul op een belangrijke post.Alles blijft hetzelfde bij Lachebekje 3.Ander dekseltjes op de potjes en verder spelen met je GSM.Waarom nog verkiezingen als de tweede partij van NL geeneens mee regeren kan?
Veel rookgordijnen en geen vuur.Pang Pang regering.

hetwerktniet | 13-10-17 | 15:15

Gaat je " nieuwe" wapen niet meteen uit elkaar ivm controle op de werking en onderhoud ( en controle op eerder onderhoud). Je leven hangt er tenslotte vanaf en dan zou zo'n kapotte slagpin Etc toch gezien moeten zijn??

Piklo | 13-10-17 | 12:37 | 1

Precies dat dacht ik ook...... Dat zie je. Meteen!!

Maximus Cesar | 13-10-17 | 14:07

kmar bsb, jongens de ken doe mentaliteit waar istie gebleven? McGyver kan zelfs een paperclip weaponisen. Trouwens Hennis herkent zich niet in de berichtgeving want geen rapportages daarover ontvangen. Waar is Hennis?

HetOorAakel | 13-10-17 | 11:53

In Yemen/Jemen zijn er volop vuurwapens te koop. Waarom je dan zelf geen nieuwe spullen koopt is me een raadsel.
De vraag blijft natuurlijk wat de reden is dat er vanuit Nederland geen wapens worden meegenomen. Gaat het artikel op FTM daarop in?---
''Firearms are readily available for sale throughout the country. Yemen has five major regional arms markets: Jehannah (in Sana’a governorate), Sadah, Al Baydah, Al Jowf, and Abyan. Except for Abyan, all are located in the north. There are about 300 gun shops in Yemen averaging about 100 weapons each. Many other small shops dealing in antiquities, jambiya, and jewelry also carry a small selection of antique weapons and serviceable firearms.

Talking with some American oil field workers I learned that some of them had bought Sniders and Martini-Henris in Sana’a and shipped them back to the United States without any trouble. I didn’t have the time to go to the arms market and look for antique weapons so I had to limit my hunt to the shops of the silver souk in Sana’a, which cater to expats and the odd tourist.

There I found at least a dozen shops with a few old bolt actions and muzzle-loading jezails in corners gathering dust, but I found only a few good quality weapons worth looking at and invariably the asking price was higher than what I could buy one for in the U.S. There were a few bargains though. Besides a C96 Mauser pistol, I inspected two pristine, nearly mint, German World War I era Lugers. Asking price was $300.

Cost, in Yemen to a Yemeni, is relative. While a Kalashnikov may cost about $180 in Yemen, $250 in Pakistan, and about $300 to $400 (for a semi-automatic version) in the United States, it is still a very expensive item to the Yemeni. That’s because the GDP per capita in Yemen is $820 a year, $2,000 in Pakistan, $36,200 in the U.S. The average Yemeni shells out almost 22 per cent of his annual income for a Kalashnikov, a Pakistani pays 12.5 per cent, and the average American gun-buyer is only out 0.8 per cent of his yearly income. Thus, for an average Yemeni, guns still aren’t cheap.''
Bron: Smallarmsreview.com
Link: www.smallarmsreview.com/display.articl...

theo-is-dood | 13-10-17 | 09:50

Kan hier iemand die van de hoed en de rand weet eens uitleggen waarom beveiligers hun wapens niet gewoon vanuit Nederland mee nemen? Of per diplomatieke post zich laten nasturen? Wat is dit voor hopeloos amateurisme?

theo-is-dood | 13-10-17 | 09:30 | 1

Normaal gesproken komen de wapens mee met diplomatiek verkeer of liggen in de kluis op de ambassade. Dit is in ieder geval een bende. Waanzinnig om wapens van de zwarte markt in te zetten in dat soort apenlanden. Ik kan het eigenlijk niet geloven.

Eppo | 13-10-17 | 10:21

Ministerie van de Fancy... wat een ellende :(

Ad Hominem Tu Quoque | 13-10-17 | 09:07

Benoem even snel een mindef, kan die gelijk de laan uit met de premier erbij. Kabinet mag er gelijk over vallen.

Dima Beeline | 13-10-17 | 08:25

Naam risico brengende neukende diplomates lekken naar de pers. No mercy.

Wekkertje | 13-10-17 | 08:12 | 2

Appeltjes groene weiden type vast en zeker

batvoca2 | 13-10-17 | 10:08

Ach als we consequent willen zijn is dan de gepaste respons niet: Een uitgesteld "nee" telt niet. Je zegt direct Ja of Nee, anders ben je gewoon een lamlul.

harstef | 14-10-17 | 03:03

Mijn hart bloedt. Wat een trieste bende is er van mijn landmacht (valt de Kmar ook onder ook al denken ze van niet) gemaalt.

Sterkte de heren (dames ook) die nu moeten voortmodderen terwijl onze voprm. Mindef wel advies aan Ursula von der Leyen zou geven over handtasjes.

SDI | 13-10-17 | 06:56

Ik heb vroeger regelmatig met het "corps diplomatique" en NL politici in het (verre) buitenland van doen gehad. Breek me de bek niet open. Wat een arrogante narcistische bende is dat een enkeling uitgezonderd.

h.a.k. blok | 13-10-17 | 06:38

Ik heb begrepen dat soldaten in oorlogstijd wel eens gevaarlijke officieren termineren, uiteraard met een wapen vd vijand.

De BSB zou dit ook kunnen overwegen, met gevaarlijke diplomaten.

Poekieman | 13-10-17 | 01:24

leuke advertentie voor de wapenindustrie, zoals je het in precies dezelfde verontwaardigde toon schrijft als het artikel hierboven over een dood mens. wapens blokkeren weleens. dat betekent nog niet dat er een chronisch wapentekort is. totale nonsens. eerder een overschot.

Bald Gefkens | 13-10-17 | 01:03 | 1

Blokkeren is heel wat anders dan een slagpin die is afgeveild opdat hij de primer niet raakt in 2 van de 2 gevallen, dat noemt men sabotage..

Lionfromzion | 13-10-17 | 05:47

En maar denigrerend doen over Baudet (oorverdovende stilte aan de overkant bij de linkspaupers van Joop.nl)

Basil Fawlty | 13-10-17 | 00:52
-weggejorist-
Der Paulie | 13-10-17 | 00:47

Onze politici.
De overheid als werkgever.
They smile in your face, the backstabbers.

Der Paulie | 13-10-17 | 00:47

Als je dat soort halfzachte diplomaten wilt beveiligen, zet je daar geen eigen militairen op maar huur je ergens een paar gekken in, bij Academi of zo. Dan is het snel over met het neuken, want dat pikken die mannen echt niet, om zo in gevaar gebracht te owrden.

Mather | 12-10-17 | 23:38

Je hoeft overigens niet te schieten met een wapen om te testen op de werking...... je kunt hem ook gewoon even grondig schoonmaken en de onderdelen en werking controleren.

De prutsers

Oepsie1234 | 12-10-17 | 23:05 | 7

Oh guttegut .... weer een deskundige.

Rien7847 | 13-10-17 | 01:31

Ja zo doe je dat testen, voelermaten, schuifmaat, de volledige specificatie sheet van de zwarte handelaar die namaak verkoopt..

Bazel niet zo jongen, als je de trekker overhaalt dient een patroon af te vuren, alle andere functies zijn secundair..

De betrouwbaarheid van een wapen wordt gemeten aan het aantal jams onder de omgevingsomstandigheden, verder kun je torture testen en stats bijhouden.

Die gasten dienen minimaal 3 clips per dag af te vuren en de dagelijkse onderhoudswerkzaamheden uit te voeren..

Als je na 14 dagen nog geen jams hebt gehad kun je vertrouwen op jouw exemplaar, heb je 1 of meerdere jams gehad dan daalt het vertrouwen met name als er geen duidelijke oorzaak is (slagpin paar 10en te kort, of wellicht een probleem met de munitie?

Als er iets met de timing of speling op de verkeerde plaats is waardoor zij niet correct cycled dan dient een expert dit te onderzoeken en bij te werken, onpraktisch in de woestijn dus test je dat bij de training thuis, en liefst dus niet in een doolhofje van gipsplaat.

De wapens worden iedere dag verplicht gepoetst, ondanks dat ze dus ongeschoten zijn.

Maar ga jij anders even een protocol bedenken wat simpeler en goedkoper is en betrouwbaarder dan de fucking trekker overhalen!

Het raken van doelen is ook wel relevant misschien, dus "spelenderwijs" testen is best slim imho..

Het is een stuk gereedschap dat simpel dient te werken, mikken is de kunst, rondlopen met een theorethisch werkend wapen.. krijgen ze daar voldoende voor betaald denk je?

Mag hopen dat jij geen parachute spring leraar bent of anderszinds met iets serieus bezig bent.

Mocht ik je verkeerd inschatten ga dan in ieder geval je ogen gratis laten testen want dat kan ook een plausibele verklaring zijn
voor je miskleun, noem ze nog even prutsers ook..

Doe anders even op youtube 5 random rifles reviewen die je een vreemde voor je op straat heeft gekocht..

Ik neem aan dat u in 1 oogopslag kunt zien of een wapen voor u geschikt is; er zit een kunstlul op of een bajonet, die met de bajonet doet het niet, die met kunstlul doet alles wat jij van een wapen op missie verwacht?

Lionfromzion | 13-10-17 | 06:13

Clips? Dat heet een magazijn jongen. Althans zo heette het toen ik onder de wapenen werd geroepen in 93. Lutsers.....

SDI | 13-10-17 | 06:54
▼ 4 antwoorden verborgen

De ambassadeur toentertijd heet Harry Buikema

atleet | 12-10-17 | 22:57

Er word de vijand werkelijk niks in de weg gelegd hier binnen te lopen. Er word gegokt met onze levens, lijkt me. Zorginstellingen, belastingsdienst, politie, defensie, politiek, religies, verzekeringen en pensioenen, alles staat in de fik en waarvoor? Koopkracht? Geld afpakken om het weer terug te geven? Wie houd wie nou voor de gek? het kost al levens, de teller loopt flink hard de laatste tijd. De staat en zijn leiding is uitgekleed.

LifeCatcher | 12-10-17 | 22:55

Politie, Justitie, Defensie..... gaaf land hè..

Haddem | 12-10-17 | 21:59

Mensen, kap nu maar met het verbolgen zijn dat Nederland zijn soldaten als honden behandeld en dat het anders zou moeten. Het wordt anders. Namelijk een EU leger. Daar ging Rutte 1 en 2 voor en daar gaat Rutte 3 voor. Een huis dat je ga verlaten, ga je niet meer onderhouden. Binnen 2 jaar heb je de Juncker brigrades met splinter nieuwe wapens marcherend door onze straten. En Rutte en iedereen die op hem stemde, zag dat het goed was.

forecastle | 12-10-17 | 21:59 | 2

Eerst de boel met een moker lopen toetakelen en dan zeggen dat we toe zijn aan iets nieuws.. doe ik altijd met mn smartphone als ik m dat ben

Haddem | 12-10-17 | 22:01

Ik vermoed ook dat de huidige desinvestering bij defensie in aanloop naar een EU-corps is. Maar hoe lang zal het duren voordat dit EU-leger tegen haar EU-burgers wordt gebruikt? Het is uiteraard niet okee dat onze defensie een puinhoop is maar wil je haar al weggooien voor een EU-corps?
Onze defensie moet zich richten op haar Navo-taken en verder voorop lopen in communicatie met alle partners en anti corrumperend voorbeeldgedrag.

Flappie2006 | 12-10-17 | 23:45

Vieze poppenkast met kakkers die zich graag laten bedienen door hardgetrainde kerels. Het enige wat zou helpen is dat je van zo'n avontuur als miljonair terug komt. Zo te horen is alles naar de kloten wat ons moet beschermen.

rattenvanger XL | 12-10-17 | 21:54

""‘Vrouwelijke diplomaten waren regelmatig nog om vijf uur ‘s ochtends in Kabul op stap. Sta je daar dan, te wachten in de donkere straten. Tot ze klaar is met haar “vriendje”"

Mariko Peters?

Japannert | 12-10-17 | 21:54 | 2

Daar moest ik ook meteen aan denken ;)
Maar dat hele wereldje van Lousewiesje van der Laantjes en Mabel Smits is een voortzetting van wat Koefnoen destijds zo goed parodieerden met hun corpsmeisjes sketches.

Knoeperd | 12-10-17 | 22:37

Ik denk echt iets anders. Stappen in Kabul???

Rest In Privacy | 12-10-17 | 23:26

Wat, heeft NL een complete Ambassade in Jemen?? Dat is natuurlijk totaal nutteloos.
Tijd om flink te bezuinigen op die zooi. Het enige wat we nodig hebben is een paspoort/ visa loket samen met de nadere Schengen landen.

Munchhausen | 12-10-17 | 20:58 | 2

Ja en wat zijn we eigenlijk aan het wroeten in Mali?

Haddem | 12-10-17 | 22:02

@Haddem
Zowel in het islamitische Mali als de overwecgend Christelijk& animistische Centraal Afrikaanse Republiek is er een probleem met terreur uit islamistische hoek (in de CAR een staatsgreep tegen de gekozen president, waarbij de coupplegers weer uit het zadel gegooid zijn maar nu dus verder zieken), vandaar een UN missie.
Gek genoeg voornamelijk niet-Islamitische landen zoals Nederland in Mali, en grote peletons islamitische in de CAR, waarbij zelfs de lokale, gematigde moslims bv de Marrokaanse VN troepen liever zien gaan omdat ze het conflict juist doen escaleren.

Knoeperd | 12-10-17 | 22:43

Mensen die dit beleid maken, zitten lekker veilig en warm hier in Den Haag.
Die gaan om 16.00 uur fijns naar huis.
Kan het hun wat schelen wat er met soldaten gebeurd.
Lekker thuis wijnen met het wijffie, en jezelf volschransen met een kek italiaans gerecht.
Het zijn zulke gore vieze mensen(?).
Maar blijf vooral vvd/pvda/d66/chu stemmen, dan komt het wel goed.
Toch?

Kanarie_Geil | 12-10-17 | 20:55

Voorspelling oplossing Rutte III: er komt een nieuw, aangepast volledig spreekverbod voor ambtenaren van -met name- Justitie en Defensie. Ik voel hem al; aankomen, compleet met uitgebreide en bijzondere bevoegdheden voor Marechaussée en krijgsraden.

bisbisbis | 12-10-17 | 20:48 | 1

Gewoon het vocabulaire van de dagelijkse beraadslaging verwijderen, zoals het woord belastingparadijs..

Stenografen mogen het woord niet typen dus ze kunnen zeggen wat ze willen, zelfs al weet de voorzitter van niets en lullen ze er een uur over, het bestaat gewoon niet meer, de notulen zullen nergens op slaan omdat de context van het debat niet wordt genotuleerd..

Wat niet weet wat niet deert

Lionfromzion | 13-10-17 | 06:22

Dat verbaasd mij niets. Ik heb ook enige tijd bij Buitenlandse Zaken gewerkt. Men is er erg van de hierachie.... als je niet hebt gestudeerd, dan stel je niets voor...
Volgens de diplomaten zijn het slechts militairtjes die maar moeten luisteren... zo niet "dan rot je toch op"....

winterkoning | 12-10-17 | 20:27 | 3

Bij de snackbar om de hoek bedoel je.

Rest In Privacy | 12-10-17 | 23:30

Lol een van de weinige dingen waar ambtenaren over pochen is het opleidingsniveau.. even serieus!

Als dat zo zou zijn zou het er heel anders uitzien als je door je luxaflex naar buiten kijkt..

Misschien verwart u vaste medewerkers met freelancers die met elkaar kletsen over hun laatste cursus/certificaat.

Is het U Frank?

Lionfromzion | 13-10-17 | 06:26

univolk is vaak van de broederschap

pedro300 | 13-10-17 | 08:44
-weggejorist-
28 | 12-10-17 | 20:15 | 3

Slim hoor wapens kopen op de zwarte markt ze hebben geluk gehad dat de handelaar klaarblijkelijk alleen de slagpinnen onklaar had gemaakt...

Gelijk duidelijk waarom ze niet getest mochten worden..

Voor hetzelfde geld krijg je spiked munitie met wat rdx of tnt er in kun je je geweer uit je smoel peuteren..

Voor hetzelfde geld was het een vooropgezet plan om iemand om te leggen terwijl de beveiligers of met lege handen stonden, danwel zonder handjes.

Mevrouw appeltaart hadden ze dood moeten laten neuken door een ezel onderwijl roepend "hou vol meid, er komt zo iemand een werkend wapen brengen".

Lionfromzion | 12-10-17 | 19:39 | 2

Jij had zonder wapens op pad gegaan in oorlogsgebied? Want op pad moet je.

peterdh | 12-10-17 | 20:26

Ik denk dat je de definitie van wapen even moet nazien, maar om je kort te antwoorden: nee ik zou niet met het equivalent van een airsoft plastiekje op pad gaan als ik niet zeker weet dag er geen plastic balletje uitkomt of een normale kogel for that matter..

Ik zou zeggen probeer de chinees op de hoek eens te overvallen met een plastic airsoft dingetje en kijk hoeveel respect je krijgt nadat je een pan met heet vet in je muil krijgt en je "wapen" letterlijk aan je hand vast smelt.

Jij springt wel met een hello kitty rugzak uit een vliegtuig terwijl je weet dat er geen parachute in zit?

Russisch roulette met 6 kogels in de cylinder spelen samen?

Ik ga eerst maar pas nadat je je parachutesprong hebt gedaan..

Ik zou niet zonder wapen gaan nee, dat betekent dat ik dus minimaal een stuk of 30 patronen min of meer dezelfde richting heb zien vliegen, een ornament sjouwen levert helemaal niets op, ja je kunt er een witte vlag aan knopen.

Ik zou extra water, ketamine en een verbandtrommel meenemen daar gewicht een issue is, en een echt vest dat bedoeld is om oorlogje mee te voeren in een scenario met werkende wapens...

Ik hoop dat je hem inmiddels vat, die militair werd niet lijkbleek omdat hij besefte dat hij vergeten was zijn vrouw een kaartje te sturen voor hun huwelijksdag.

Te dom om te praten, je empatisch vermogen is vergelijkbaar met een stuk gezonken hout..

Ga anders pinda's dealen met pechtold

Lionfromzion | 13-10-17 | 06:47

Verschrikkelijk om de lezen. Maar aan de andere kant. Die cultuur tref je vrijwel overal in de (semi) publieke sector: politie, zorginstellingen, scholen, gemeentes. Allemaal mensen aan de top die niets kunnen maar er wel met de poet vandoor gaan. Degene die het echte werk doen kennen de gevolgen. Maar iedereen houdt zijn mond stijf dicht, want als je iets probeert te veranderen, lig je er in no time uit. En vervolgens kan dat falende management gaan piepen dat er te geen "gekwalificeerd" personeel te vinden is dat wil werken voor een "marktcomform" salaris. Kunnen ze nog meer poet verbranden met een wervingscampagne.

MultiPlex | 12-10-17 | 19:38

Zijn die diplomates toevallig ex-Vindicat?

koter | 12-10-17 | 19:32 | 4

Nee, Mariko Peters. Vermoed ik.

arlen | 12-10-17 | 20:26

Nee niet Mariko. De aanslag waar in het artikel sprake van is vond waarschijnlijk plaats in 2010. Toen zat Mariko in de kamer.

omanders | 12-10-17 | 20:33

Kan zijn dat het veranderd is, maar jarenlang werden diplomaten van BuZa opgeleid in ‘het klasje’ - wat idd een complete ballentent was.

Knoeperd | 12-10-17 | 22:47
▼ 1 antwoord verborgen

Sommige dingen veranderen nooit, tijdens mijn uitzending van 8 maanden in Libanon ging het ook al over snoepreisjes voor het kader, volledig dronken en aangeschoten officieren op hun privéfeestjes, privé handeltjes, drugs en andere duistere zaken.
Als er een strikte hiërarchie is zoals bij defensie dan kan je als officier eigenlijk alles maken omdat iedereen elkaar dekt en critici de mond gesnoerd wordt.

stormtijd | 12-10-17 | 19:32 | 2

Libanon, heavy shit man. Respect.

Dirty-Harry44 | 12-10-17 | 20:36

Die gasten gingen chillen in Caïro. In de tijd dat je daar nog kon chillen.

Rest In Privacy | 12-10-17 | 23:32

Wij als rijk land zouden minder aan de NPO en whatever onzin moeten geven en het leger moeten bewapenen met het allerbeste spul.
En die kuthoe.... diplomates ontslaan.

puntjeopdei | 12-10-17 | 19:27 | 1

Zijn geen Kuthoeren,zijn hele dure prostituee's. Is niet erg, want het werkt, maar je kan daar ook gewoon open over zijn. Het is n.b. 2017.

Cobalt bomb | 13-10-17 | 09:28

Oh Nederland...!
Arrogante ambassadeurs die hun beschermers kotsend de les lezen; Geen geld voor fatsoenlijke wapens, geen geld voor medisch personeel geen geld voor,.. enz Gewoon pang pang roepen toch..
Maar ja wat wil je als Nederland auf Befehl van Brussel wagonladingen miljarden moet weggeven om half Europa en honderddduizenden migranten gedwongen te moeten onderhouden
Maar durf er vooral niks van te zeggen anders ben je een fascistische nazi

telelezer | 12-10-17 | 19:18

wie kan beter schieten, politie of leger ?
of roepen ze in koor pang pang of klik klik!!
is genoeg munitie om te trainen ?

foxmean | 12-10-17 | 19:10 | 2

Er wordt niet meer getraint sinds ze weten dat gipsplaat geen kevlar is denk ik..

Vraag me af wat die contractor heeft gekregen voor het oprichten van wat balkjes en het vastnieten van de gipsplaten?

Of zijn dat de klusjes die je moet doen als je net uit training komt?

Lionfromzion | 12-10-17 | 19:43

nou kijk eens op veel schietverenigingen ,zitten ook plasticplaatjes tussen de schietpunten,ook bij elk ongelukje een risico,Dat zijn ook van die techneuten bij de KNSA.Moet toch wel enigzins kogelwerend materiaal zijn .

pedro300 | 13-10-17 | 08:50

Nou ja, wat is nieuw? Binnen de (semi)overheid stikt het van de mensen die iets met management hebben gedaan op school, maar iets geleerd hebben ze niet. Maar wel de boel verkloten voor de mensen die wel weten waar het over gaat, want die weten natuurlijk weer niets over management.

Let op: hoe meer procedures iemand verzint, des te onwetender is hij. En die arrogante klootzak die tegen de vakman durft te zeggen: Wie denk je wel wie je bent. Stel die vraag eens in de spiegel. Omhooggevallen hufter.

Peerkeoud | 12-10-17 | 19:07 | 1

Ik zou niet voor mezelf instaan als zo'n omhooggevallen kloothommel dat zou durven te mekkeren tegen mij, afgekeurd pistool in mn hand of niet.

peterdh | 12-10-17 | 20:28

Ik wist niet dat wij ook aan het roeren waren in de beerput die Jemen heet. Voor de rest weer aanleiding voor een aantal kolonels om (geweldadig) de macht te pakken. Dit land is failliet en borduurt voort op de verworven vrijheden die links en rechts te grabbel worden gegooid. Justie is corrupt, de politie/defensie kapot ge-managed, vernederd en doordrenkt met nepotisme. Om maar te zwijgen over het kartel wat zich in Den Haag bevindt, zowel in de kamer als op de ministeries.
.
Dat overigens blijkt dat "diplomaten" niks anders zijn dan omhoog gevallen studentenvereniging sletjes, het verbaast me niks. Het partij kartel houdt de rangen gesloten en het is hoog tijd dat deze keihard gebroken worden.

HaatAth3ist | 12-10-17 | 18:56 | 2

De BSB is verantwoordelijk voor de beveiliging van oa de ambassades. Als er een Ambassade in een land zit met dreiging dan zitten zij er dus. :-)

Bobdesloper | 12-10-17 | 20:30

Dat overigens blijkt dat "haatath3isten" niks anders zijn dan omhoog gevallen islamisten, het verbaast me niks.
Vergelijkbare preutse ideeën over de seksuele keuzes van vrouwen.

harstef | 14-10-17 | 03:28

Wij herkennen ons niet in de geschetste bladibladibla. Dat zal het antwoord van de woordvoerders worden in deel 2.

sPainkill | 12-10-17 | 18:54

WTF doen we in Jemen dan?

-=PyP=- | 12-10-17 | 18:43 | 1

Simpel: niks

Rest In Privacy | 12-10-17 | 23:32

Verschrikkelijk ik schaam me voor ons land. Geen woorden voor en er had veel eerder aan de bel getrokken moeten worden.

Upharsin | 12-10-17 | 18:41

De verantwoordelijke minister dient af te treden! Oh wacht..
Wat nu naar buiten komt is het topje van de ijsberg. Er ligt nog een massagraf in de kast.

Frau Merkel | 12-10-17 | 18:27

1. Koepel staat leeg
2. Kamers vol kleptEUcratische genEUcidalen.
3. Onderelen die een K-tje laten vallen en een Garde op chaussures.
Is de breedte van de schouder-aan-schouder linie ongeveer zo breed als de Rijksgrens lang is?

"They're locking them up today. They're throwing away the key. I wonder who it will be tomorrow, you or me? They're locking them up today. They're throwing away the key. I wonder who it will be tomorrow, you or me? They're locking them up today. They're throwing away the key. I wonder who it will be tomorrow, you or me?"

hallevvezool | 12-10-17 | 18:16

De oplossing is in de maak: weer oorlog.

Rest In Privacy | 12-10-17 | 18:03 | 2

Goed, maar tegen wie?

Mastodont Zombie | 12-10-17 | 18:07

@ Mastodont Zombie | De overheid. Trump is een totaalidioot, maar hij had gelijk voor wat betreft het feit dat we onze militaire macht verwaarlozen en absoluut weerloos zijn bij elk militair conflict.

Ondertussen staan de mannen en vrouwen die hun leven willen geven voor onze veiligheid ergens nutteloos in een vaag reddeloos apenland met hesjes van de Zeeman, schoenen van de Scapino en wapens van AliExpress. Om... dingen te doen.

Terug in Nederland heeft de overheid, onder het mom "Hé, doe ermee wat je wilt he. Doei!" een enorme tuinslang uitgerold naar Brussel en is de geldkraan wagenwijd opengedraaid.

Wat vervolgens over blijft van ons belastinggeld na de enorme salarissen, reisjes, toelagen, feestjes en peperdure wagens van de Europarlementariërs gaat in grote emmers naar Afrikaanse dictators, de Turken, vage vliegtuigbouw projecten en Europese landen waarvan we nooit-never een cent terug gaan zien.

Het is krankzinnig dat juist de organisaties die het beste met ons, de burgers, voor zouden moeten hebben er al-tijd een potje van maken en wij de broekriem moeten aantrekken om te compenseren voor de fuck-ups van degene die aan het roer staan.

Klaar mee; Maar we hebben geen keuze. Wij zijn al gegrepen door de klauwen van de overheid toen pappa of mamma ons heeft aangegeven en we een BSN kregen.

Threesixty | 12-10-17 | 19:06

Korpsballendiplomatie? Wellicht, personeel behandelen als feuten. Toch wat geleerd bij die ontgroening.

ijskogel | 12-10-17 | 17:59

Ik snap niet dat je als commandant niet je poot stijf houdt en zegt: "Ik kan vanavond uw veiligheid niet garanderen, u blijft hier." Wellicht kost dat een promotie?

FrikandelSpeciaal | 12-10-17 | 17:59 | 4

Komt wss doordat de meerderen een anything goes beleid voeren..

Maar dat is het zeker niet alleen, ik heb ook voldoende dingen gehoord of gevraagd gekregen waarvan je direct weet: onwettig, daar hoef je geen advocaat voor te bellen of een wetboek voor open te slaan.

Je zegt dan gewoon NEE!

Mocht de vrager met grote ogen blijven kijken en draait hij niet meteen om dan leg je uit waarom jij als ambtenaar niet de wet kan overtreden, en dat wanneer je meneer X het zelfde nogmaals bij een ander ziet proberen dat je dan per direct actie zal ondernemen.

Als je niet voor jezelf kunt opkomen ben je chantabel en dat is onderdeel van je screening geweest..

Als niemand de leiding pakt of het goede voorbeeld geeft dan krijg je dit..

Ik was er dan ook vrij snel klaar mee en verbaas me nergens meer over, echter ik slaap rustig wetende dat ik geen onderdeel van het probleem ben, je zoekt het zelf maar uit!

Tuurlijk zullen er meerderen komen met verhalen als X zag jou Y doen in de pauze en dat kan echt niet ik ben heel boos..

Als X echter X blijft en zijn/haar naam niet wil noemen, maar leidinggevende heeft geen reden om te twijfelen aan X zijn verhaal..

Dan mag u mij uitleggen waarom u wel aan mij twijfelt, die een open dialoog wil voeren, en niet aan X die het in het geniep wil doen.

Doe de deur achter je dicht als je X zijn verklaring op papier gaat zetten en bij de juiste commissie gaat afleveren, tot die tijd spreken wij niet, ik snap heel goed dat u niet wilt spreken met een twijfelachtig persoon als ik.

Als je bij de overheid dit soort spelletjes wilt spelen is dat prima, ik ben ambtenaar geworden om mijn taak uit te voeren, niet om medeplichtig te zijn aan het ondermijnen van die taak.

En als je dan wordt ontslagen wat dan? Boehoe alsof ik een top salaris krijg doen ze het toch lekker zelf?

Lionfromzion | 12-10-17 | 20:17

En backup is ook bullshit argument, zoals je leest is er geen backup dus het is een non argument, en je teamleden delen wss dezelfde emoties dus stuur anders het hele team weg!

Lionfromzion | 12-10-17 | 20:19

Backup van mannen zonder slagpin in hun wapen heb ik niet nodig

Lionfromzion | 12-10-17 | 20:21
▼ 1 antwoord verborgen

Typisch voorbeeld van een verwaarloosde organisatie. Iedereen doet maar wat. Het stikt van de officieren / dinggevenden die zelf geen verantwoordelijkheid nemen en letterlijk en figuurlijk aan het overleven zijn in een organisatie, waar iedereen ontspoort is. Het gaat niet meer om de reden van de missie. Het gaat erom dat je je houdt aan de mores of juist het ontbreken ervan. En niemand wordt aangesproken op fouten en grenzeloos gedrag. Behalve degene die het aan de kaak stelt. Die wordt belachelijk gemaakt, geïntimideerd, ter verantwoording geroepen, zwart gemaakt, kalt gestellt, overgeplaatst, krijgt kutklusjes etc. etc. Geen wonder dat alleen degenen die meewerken aan het instand houden van de troep of daarvan profiteren overblijven en er willen werken. Iedereen die wat wil maken van zijn werk en verantwoordelijk wil zijn werkt niet bij BUZA of Defensie in het buitenland. Tragisch, dat het allemaal zo diep is gezonken.

Graaier | 12-10-17 | 17:56 | 4

Er is toch geen oorlog? Om een leger op orde te houden, heb je oorlog nodig. Tja. Wil niet lullig doen hoor. Desnoods bezetten ze Brussel.

Mastodont Zombie | 12-10-17 | 18:02

Dit soort wijven werden na WOII kaalgeschoren. Nu neuken ze met de taliban, ipv Nazi's. De hollandse wijven zijn echt ook de grootste kk sletten van de wereld. Als je als bodygaurd wordt ingezet tijdens haar neuktochten. Schiet de bits af. Who gives a fuck, gooi ze in de woestijn en de natuur doet de rest. Je moet ook echt een vies wijf zijn, dat je taliban neukt, waar de douche nog moet uitgevonden worden.

Smarties | 12-10-17 | 21:24

Goh smarties, lid van de Taliban? Je hebt in ieder geval dezelfde mores. Engnek

harstef | 14-10-17 | 03:33
▼ 1 antwoord verborgen

Appeltje, appeltje groen wiens dekselse baretje zou je me niet verbleken doen.

Afghaantje, afghaantje lief doe me een groen appeltje jij hartedief.

Soldaatje, soldaatje sterf alsjeblief.

Rest In Privacy | 12-10-17 | 17:53

Diewertje schrijft ook in de Viva en Linda.... over de avonturen van Sabine.... diplomate in oorlogsgebied

ali_zonder_uitkering | 12-10-17 | 17:53

Het lijkt wel moedwillig.
Een leger zonder goed materieel zal ook nooit een staatsgreep kunnen uitvoeren...!

Johan_Voorhaar | 12-10-17 | 17:52 | 1

Welk leger?

Mastodont Zombie | 12-10-17 | 17:58

Hihi, de zijne majesteits ambassade in Kabul kan ik ook wel een boekje over doen. Doe ik niet, want ik zat er niet zo dicht bovenop als de BSB. Maar het beeld dat wordt geschetst herken ik.
Het amateurisme qua buitenland beleid spat er vanaf als je in het buitenland komt namens de regering. Of het nu een Mali missie is ( what the fuck doen we daar? ) Afghanistan, wat is het Nederlands beleid (nadat we de VS hebben gesteund ihkv artikel 5?).
Nederland heeft geen buitenland beleid het doet maar wat, getuige ook de defensiebezuinigingen. Iets wat mij erg bevreemd zeker voor een land dat zo afhankelijk is van handel. Maar ik denk dat verwendheid (al 70 jaar vrede en stijgende welvaart) ons lui hebben gemaakt.

ratelaar | 12-10-17 | 17:50 | 1

Het gebroken geweertje..... politiek .... waar laat me dat alweer aan denken. o ja toen onze buurman even ons leger kwam uittesten in ww2

aardappel59 | 12-10-17 | 17:54

De tijd van lullen is voorbij. Maatregelen. Komen ze niet vanuit de overheid, dan maar vanuit de burgers zelf.

KlunsJohannus | 12-10-17 | 17:50

Wat een gezeik. Die man is gewoon ongeschikt.

Mastodont Zombie | 12-10-17 | 17:45 | 6

En hoe beoordeelt u dat meneer Masturbont Zwambie?

Roadblock | 12-10-17 | 19:45

Deze leidinggevende heeft waarschijnlijk de levens gered van zijn directe collega's door dit te melden en zijn carrière op te geven. Dit soort leiderschap heb je nodig in dat soort organisaties. Alleen maar respect.

Bobdesloper | 12-10-17 | 20:41

@Bobdesloper Klokkenluider zijn is niet leuk maar zeker noodzakelijk. Hij is in mijn ogen dan ook een held.
Ook als je leest wat Graaier | 12-10-17 | 17:56 schrijft.
De rot gaat zo ver als je hem toe laat en de verhalen die ik van defensie ken zijn de meeste leidinggevende officieren ongeschikt voor hun taak.

Flappie2006 | 12-10-17 | 23:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Dat onze elite maar genoeg lef heeft om eens serieus te gaan nadenken over een staatsgreep.
Weg met de militaire top (generaals), even de politiek op een zijspoor en orde op zaken stellen. Mijn zegen en/of steun hebben ze!

TuuT | 12-10-17 | 17:42 | 3

Volgens mij sluit zich daar ook de politie bij aan, ook daar is het om te huilen. Maar in Europa een staatsgreep bijna niet voor te stellen.

aardappel59 | 12-10-17 | 17:46

Ja joh

Mastodont Zombie | 12-10-17 | 17:54

De politie erbij,.. zou het helemaal prima vinden, meer zielen meer vreugde!
Een staatsgreep in Europa is bijna niet voor te stellen, bijna!!
Krijg toch het idee dat het steeds dichter bij gaat komen, het begint zich echt overal te roeren!

TuuT | 12-10-17 | 18:00

Fucking hell, wat een verhaal.

TheBigKirth | 12-10-17 | 17:41

Kritische, onafhankelijke onderzoeksjournalistiek, het bestaat nog. Follow the money is echt goed bezig.

VanEndehoven | 12-10-17 | 17:37 | 1

Er wordt gewoon al decennia verschrikkelijk op defensie bezuinigd. Je kan een euro natuurlijk maar één keer uitgeven. Persoonlijk vind ik dat belachelijk maar ja al die zorg en sociale zekerheid kost bakken met geld!

De Koreaanse Slet | 12-10-17 | 17:31 | 1

Je kunt wel bezuinigen, maar wat er van het leger over blijft mag toch niet onverantwoord een missie ingestuurd worden.

aardappel59 | 12-10-17 | 17:39

Als ze er op staat, is het niet zo moeilijk te raden...

liggend_streepje | 12-10-17 | 17:36

Wellicht Mariko Peters van GroenLinks? In elk geval van hetzelfde soort uitvreters. Die lag te rollebollen in de appeltjesgroene papavervelden. Later na vertrek uit TweedeKamer en wachtgeld kreeg ze haar baan bij BuZa weer terug.

dagpauwoog | 12-10-17 | 17:49

Waar zijn ze in godensnaam mee bezig bij Defensie. En wat doen ´we´ in in Jemen, wat in Mali, Afghanistan en Eritrea? Wat. Doen. Wij.Daar. Daar kan ik aan toevoegen actie in St. Maarten, net alsof het voor het eerst gebeurt dat daar een een hele zooi houten huisjes met oprijlaantje weggevaagd wordt. Grow the fuck up.

chicago river | 12-10-17 | 17:29 | 1

BSB zorgt voor de bescherming van Nederlandse diplomaten dus die worden overal ingezet. Lezen is moeilijk.

Bubske | 12-10-17 | 18:14

.. kan Hennis misschien teruggeroepen worden om nog een keer weggestuurd te worden!
Deze keer zonder Koenders uit de wind te houden.

Jan Passant mk2 | 12-10-17 | 17:28 | 2

Kijk nog maar eens een keer naar Villa Ibiza met Rutger Castricum, waar Hennis een paar dagen te gast was. Schandalig en veelzeggend.

beau van rtl | 12-10-17 | 17:30

At ze daar ook geen appeltaart?

Jos Tiebent | 12-10-17 | 17:56

"En ik vergeet het nooit, ik heb dat beeld zo scherp voor me: toen we eenmaal bij de ambassade terug waren, strompelde ze naar de koelkast — trekt daar nog een stuk appeltaart uit, en loopt kotsend naar haar kamer. Je ziet vervolgens de Afghaanse beveiligers — waar wij van afhankelijk zijn voor onze veiligheid — wel vreemd opkijken. Dat ligt nogal gevoelig in die cultuur. En ze hebben allemaal zware wapens, dus als de relatie wordt verpest ben je gewoon het haasje. Dan denk je echt: mens, gedraag je.’"

De Nederlandse elite gedraag zich in het corps diplomatique precies zoals in het studentencorps. Zichzelf lazazrus drinken, losbandig gedrag en de rest van de wereld als een voetenveeg beschouwen.

mirvink3478 | 12-10-17 | 17:26 | 1

Ja pom pom pom, dronken appeltaart eten, foei!

De morele verontwaardiging op een site waar het acceptabel is te zeggen dat vrouwen hoeren zijn als ze vrijwillig seks hebben, maar ook als ze verkracht worden is stuitend.

harstef | 14-10-17 | 03:42

Ach ja. Zo herinner ik me dat we destijds in Sarajevo allerlei zaken tbv van de lokale maffia moesten leveren. NL dienstplichtigen onder VN vlag. De kogels vlogen om je oren. Midden in de nacht met een witte trucks en zonder licht. LoL. Je bent een gidsland of niet. Het is allemaal een factor of wat erger dan je denkt.

ZureJoop | 12-10-17 | 17:26

Flappie Jack de Vries (cda) is daar de oorzaak van, die heeft het goede voorbeeld gegeven door die ondergeschikte te containerbonken, terwijl hij betaald werd om leiding te geven. En hij zal grappig zeggen dat hij leiding gaf. Dit soort f*ckers maken dat anderen ook gaan lopen f*cken.

Watching the Wheels | 12-10-17 | 17:24 | 7

Volgens mij heeft uw flappie ook de consequenties genomen. overigens is normaalgesproken neuken op de werkvloer helemaal zo gek nog niet. een zeer groot deel vd bevolking komt zo aan zijn partner. Moeten we vooral verbieden.

Rest In Privacy | 12-10-17 | 18:03

Excusses, ik was even de bijnaam van Jack de Vries vergeten, vandaar deze verwarring. Op de plaats .. rust.

Flappie2006 | 12-10-17 | 18:29

Langshetrandje | 12-10-17 | 18:03

Appels en peren vergelijking. Als ik 1 van de meiden van marketing neuk hoef ik geen (niet-)bewapende escorte door een oorlogsgebied heen te trekken terwijl op elke hoek van de straat zwaarbewapende gekken staan rond te schieten.

peterdh | 12-10-17 | 20:37
▼ 4 antwoorden verborgen
-weggejorist-
aardappel59 | 12-10-17 | 17:23

Soldaten voor eigen politieke doeleinden met dit schroot de oorlog insturen...
En dan nog de grenzeloze onbeschoftheid hebben een "grappige" tweet te sturen dat de soldaten maar "pang pang" moeten roepen! En dit schorem zit nu dus in Rutte III.....

moitambien | 12-10-17 | 17:21 | 1

Het gaat alleen om de belangen van multinationals en een wit voetje bij de Amerikanen.

Watching the Wheels | 12-10-17 | 17:34

Hoeren , snoeren en taxirijden, het kost allemaal miljarden per jaar wat onze elite diplomaatjes er door heen jagen. Ze doen maar, ik hoop dat ze er een erge enge ziekte van krijgen en dat ze lelijk doodgaan. Erger vind ik het elite pedonetwerk waarvan onschuldige , kwetsbare kinderen de dupe zijn. Hoge ambtenaren van de overheid, rechtelijke macht, kerk, noem maar op. Iedere keer beginnen we aan onderzoeken en dan komt er weer een rapport van bijvoorbeeld de commissie Deetman dat het allemaal wel meevalt en dat er niets te bewijzen is. Dat zo'n Deetman met al zijn leugens nog rustig kan slapen. Ik hoop het niet

beau van rtl | 12-10-17 | 17:21 | 5

Google maar eens naar "ADO Deetman", dan zie je hoe groot de kans is dat die man iets ten goede keert. Ze zitten er alleen maar om de kerk te sparen, lak aan de slachtoffers.

Watching the Wheels | 12-10-17 | 17:41

Ken ik. Leuk he.

beau van rtl | 12-10-17 | 17:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Mariko Peters??

Eugen Sandow | 12-10-17 | 17:21

Dat wordt leuk die aanstaande burgeroorlog. Ouderwetse katapults en zo. Wel even zelf maken van een stuk hout.

npo | 12-10-17 | 17:20 | 1

Ze hebben misschien bewust het leger laten uit bloeden, Kunnen ze ook geen domme dingen doen zoals een staatsgreep. Tjesus dat ik deze gedachten in mijn leven nog zou krijgen dat maakt me bang. Wat is toch met onze volksvertegenwoordiging gebeurt.!!! lijkt wel een bananenrepubliek.!!

aardappel59 | 12-10-17 | 17:37

Mijn waardering voor “onze jongens” is toegenomen, net als mijn ongeloof.

Mellita, domi adsum. | 12-10-17 | 17:19

Misschien zette ze haar kut op het spel voor het vaderland om inlichtingen te verzamelen? Dat je daarna moet kotsen lijkt me normaal.

Teleo | 12-10-17 | 17:19 | 1

Of collecte.

Watching the Wheels | 12-10-17 | 17:26

K. zal geen generaal worden.

Guido | 12-10-17 | 17:19 | 3

K. moet lekker wat anders gaan doen. Hij wilde spanning en sensatie. Hoe spannend wil je het hebben met wapens die het niet doen en neukverhalen?

Teleo | 12-10-17 | 17:21

Onze dikke prins zal hem niet tot ridder slaan.

beau van rtl | 12-10-17 | 17:27

Hij zal ook geen Willy Kruis krijgen of hij moet cocaïne gaan gebruiken of zoiets.

Watching the Wheels | 12-10-17 | 17:46

Tjonge, dat is een heftig verhaal.

Príncipe | 12-10-17 | 17:19

Ambtenaren die overal maling aan hebben, geen klote uitvoeren en op kosten van de belastingbetaler neuken en zuipen. Daarbij zich verantwoordelijke voelende bewakers in gevaar brengend. Vroeger werden zulke lui door de commandant zelf hardhandig tegen de muur gedrukt, nu wordt je door je eigen Korpsleiding verraden. Want ja, die hebben ook politieke ambities.

Lood om oud ijzer | 12-10-17 | 17:17

Ook zo'n geweldig idee om maar allerlei corpshertjes in diplomatieke posities te plaatsen ter willen van de gendergelijkheid. Als je als diplomaat( of leraar/psychiater/agent) maar een beetje gaat zuipen en rondneuken ben je je duidelijk niet bewust van je voorbeeldfunctie en verantwoordelijkheid en dus totaal ongeschikt.

Panos88 | 12-10-17 | 17:17 | 1

Een ander issue is dat men zoekt naar mensen met uitgesproken affiniteit voor de regio waar men geplaatst wordt, dat leidt er toe dat deze mensen vaak makkelijk in te palmen zijn door het lokale gezag.

Panos88 | 12-10-17 | 17:21

Mariko Peters zat in 2005 in Kabul te flikflooien als diplomate, maar dit interview speelt na 2010, dus wie is het dan wel?

tipo | 12-10-17 | 17:16

Drinken en neuken op missie.
James Bond ftw.

datzouzomaarkunnen | 12-10-17 | 17:15

Denk eraan dat de politici die hier verantwoordelijk voor zijn nu in Rutte III zitten!
Dat geeft veel vertrouwen in dit kabinet....

moitambien | 12-10-17 | 17:14

Niks nieuws toch. Een grote varkensstal. Behalve als het om vluchtelingen in eigen land gaat, dan wordt elk spaarpotje opengetrokken. Tijd voor een staatsgreep,

dk-- | 12-10-17 | 17:11 | 2

Of een belastingstaking.

ChatBot | 12-10-17 | 17:22

Hoe dan? Krijg jij je geld uberhaupt in handen voor het merendeel naar de overheid gaat?

Opslag Medium | 12-10-17 | 22:51

Verdrinken, put, kalf, dempen. Plaats deze woorden in de juiste volgorde aub, en fantaseer er lustig op los wie dat kalf is en wat verdrinken dan betekent. Putten dempen doen we al lang niet meer.

BlauwVanBinnen | 12-10-17 | 17:10 | 1

Beerputten dekken we echter nog steeds goed af...

Bijtendehond | 12-10-17 | 17:53

Hoeren en snoeren bij de overheid. Dat is niks nieuws, helaas'

pibasso | 12-10-17 | 17:08 | 4
-weggejorist-
FritzVonOranje | 12-10-17 | 17:46

Helaas mariko peters zat in 2005 in afghanistan
en het verhaal gaat vanaf 2010. Maar het feit dat mariko in 2005 een zelfde soort verdrag vertoonde ishet kennelijk gewoon in die kringen .

schone handen | 12-10-17 | 18:03

Discipline, arbeidsethos en solidariteit is al wat nodig is.

flikkerob | 12-10-17 | 22:27
▼ 1 antwoord verborgen

Zijn toch wel genderneutrale beveiligers?
#Prioriteiten66

Parel van het Zuiden | 12-10-17 | 17:07

Eerste e-mail van de nieuwe minister van defensie aan alle medewerkers: hoi, ik ben jullie nieuwe baas. Wat gaat goed en wat gaat er fout? Wees zo specifiek mogelijk, namen en rugnummers. Onderbouw zo veel mogelijk met documenten.

ZwartedeZwarth | 12-10-17 | 17:07 | 3

Optimist. Nee hoor, dat wordt gewoon weer 4 jaar onder de pet houden en met minimale middelen zoveel mogelijk belangen dienen ( Brussel, Koninklijke Olie, de NAVO, de VN ), behalve ons eigen belang.

Graaisnaaiert | 12-10-17 | 17:16

De nieuwe minister zou de legertop er uit moeten pleuren.

miko | 12-10-17 | 17:25

Tweede e-mail van de leidinggevenden: "Diegene die de vuile was uithangt moet begrijpen dat er voor hem/haar hier geen verdere carrieremogelijkheden zijn, en wie daarbij documenten gebruikt zal aangeklaagd worden voor schending van het ambtsgeheim."

Roadblock | 12-10-17 | 19:51

"Pang Pang" Roepen is volgens Pechtold toch voldoende?

Broekpaling_bezitter | 12-10-17 | 17:07 | 3

Nu kun je de politiek een hoop verwijten maar de legertop mag zich hier niet achter verschuilen of anders de verantwoordelijkheid nemen. Je stuurt geen mensen op een missie zonder de juiste wapens. Punt.
Het is leuk die strofe uit de lichte brigade
Theirs not to make reply,
Theirs not to reason why,
Theirs but to do and die.
Maar we leven in een andere tijd.

miko | 12-10-17 | 17:24

'Klik Klik' roepen kan dus ook

Tobi | 12-10-17 | 18:05

Weet je dat zeker?
Ik bedoel, was het geen "pinda pinda"?
Ik weet het, kleinigheden en details enzo, maar toch.

Bret24286011 | 12-10-17 | 22:22

Defensie is falen!

Flappie2006 | 12-10-17 | 17:03 | 1

Vrouwelijke diplomaten die locals neuken. Nou dan weet u dus waarom ze pleiten voor verlenging van de missies. Anders moeten ze terug naar het saaie Nederland.
Diplomaten is ook falen met hun eigenbelang.

Is dit nog nieuws? | 13-10-17 | 08:02

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Online Casino | Online Casino | Paynplay Casinos | Online Casino
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com