Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GSTV. Vrijwilligers sleuren keihard aan sleepwetreferendum (en D66 draait weer eens)

GSTV ging naar Den Haag voor een item over de sleepwet. We zagen oude GeenPeil-vrijwilligers die ook voor dit initiatief actie voeren, vroegen om oproepen van politici en betrapten Kees Verhoeven wéér op een dubbele D66-pet.

Er komt - misschien - een nieuw referendum aan, over de heilloze sleepwet, maar wij weten uit ervaring: de 300.000 handtekeningen die daarvoor nodig zijn, verzamelen zichzelf niet. En hoewel de media-aandacht langzaam een beetje toeneemt, gaat de teller nog veel te traag. Maar wie zien we daar bij het Binnenhof? Het zijn de referendum-veteranen van Burgercomité NL die weer met clipboards, pennen en formulieren de straat op gaan om hun én onze democratie te beschermen. Hulde, heren, goed om jullie weer actief te zien.

Onze Tom liep ook nog even naar binnen in de demissionaire kaasstolp, waar hij de lanterfantende politici vroeg om een oproep om te tekenen te doen. De reacties liepen uiteen... Let vooral ook op Kees Verhoeven, want de D66'er probeert je WEER te bullshitten. Zijn partij stemde tegen de wet, maar nu Pechtold aan de formatietafel zit met drie partijen die vóór de sleepwet stemden, suggereert hij ineens dat er heus wel goed is nagedacht over de afbraak van de privacy van alle burgers. Kunnen we geen referendum houden om SchmierKees tot burgemeester van een ijskoud kudtdorpje in de Oost-Groningse goelag te benoemen?

Word ook vrijwilliger! Ga flyeren!
Na de breek nog een persbericht van de studenten die het initiatief voor het sleepwetreferendum nemen. Ze zijn deze week bij ons op de koffie geweest. Er worden flyers gedrukt die door vrijwilligers verspreid gaan worden, maar de studenten zoeken steun. Wil je helpen om de magische 300.000 te bereiken? Meld je aan via  contact@vrijwilligers.sleepwet.nl of kijk op sleepwet.nl. Had je nog niet getekend? TEKEN.SLEEPWET.NL!

Brede maatschappelijke steun voor referendum over de sleepwet

"AMSTERDAMSleepwet.nl heeft al meer dan 75.000 handtekeningen verzameld voor een raadgevend referendum over de sleepwet. Daarnaast kan het initiatief rekenen op steeds meer steun door tal van uiteenlopende organisaties. Een  netwerk van vrijwilligers gaat vanaf volgende week door heel Nederland folders verspreiden om te zorgen dat de benodigde 300.000 geldige verzoeken voor 16 oktober binnen zijn. 

Het initiatief van een groep van vijf onafhankelijke studenten uit Amsterdam voor een raadgevend referendum over de vernieuwde Wet op Inlichtingen- en Veiligheidsdiensten heeft de eerste fase voltooid.  De studenten vinden dat de wet een te grote inbreuk is op de privacy van de Nederlandse burgers. “Massaal aftappen leidt tot zelfcensuur wat de democratie ondermijnt,” aldus woordvoerder Marlou Gijzen. 

“Steeds meer organisaties steunen het initiatief voor een referendum, dat laat zien dat zorgen over  privacy in de hele samenleving leven” aldus Marlou Gijzen. De aanvraag voor het referendum wordt nu gesteund door meerdere organisaties, waaronder burgerrechtenorganisaties en verscheidene politieke groeperingen, zoals:

Amnesty International
BIT
Burgercomité Nederland
Burgerrechtenvereniging Vrijbit
Computer Club Geulle
Free Press Unlimited
GeenStijl
Greenhost
Jonge Democraten
Libertarische Partij
Piratenpartij
Privacy Barometer
Privacy First
Radicaal
ROOD (Jongeren in de SP)

Eén miljoen folders
Om de bekendheid van dit initiatief te vergroten is een netwerk van vrijwilligers opgezet. Mensen die ook willen bijdragen aan de campagne kunnen zich melden op de website van de initiatiefnemers: sleepwet.nl. Er zijn één miljoen folders gedrukt die de komende weken worden verspreid door heel Nederland.

Luca van der Kamp, een van de initiatiefnemers, zegt: “Wij hebben goede hoop op slagen. We merken dat het onderwerp veel mensen raakt.” De studenten verzamelen verzoeken op sleepwet.nl tot enkele dagen voor de deadline. De verzoeken moeten uiterlijk 16 oktober op papier worden ingediend bij de Kiesraad."

Ook deze oude referendumstrijder laat van zich horen

Reaguursels

Inloggen

Probleem is dat dit niet bekend is bij velen. Niemand in mijn omgeving wist dit tot ik hen dit vertelde. Dit hoort toch op het nieuws? Dit moet veel beter bekend worden gemaakt, vooral bij de jongeren. Laat ze maar zien dat ze nooit meer onbespied naar porno kunnen surfen.

Patatter | 23-09-17 | 09:18

De hoeveelheid reaguursels doen mij vermoeden dat er nog heel veel mensen niet weten wat te doen. Allemaal in tweestrijd.

Plakanus | 23-09-17 | 06:22

De belangrijkste les van het vorige referendum zou toch moeten zijn: het besef dat een raadgevend referendum een fopspeen is, het polder gedrocht van met elkaar overhoop liggende politieke partijen. Lees maar hoe en waarom het is ontstaan. Dat Jantje Roos met het "succes" ijlings aan de haal ging voor persoonlijk gewin in het Haagse pluche en daarin schromelijk heeft gefaald. Moraal van het verhaal, wie aan een fopspeen lurkt, krijgt valse lucht binnen, daarvan ga je CO2 boeren laten en dat is zo ongeveer slecht voor alles want dat is het gas waar linkse milieu moralisten hun leugen machinerie op laten draaien om auto's en nog veel meer stil te zetten.

h.a.k. blok | 23-09-17 | 05:38

Met 17.020.000 inwoners waarvan honderden jihadisten is terrorisme een bijvangst. Het gaat er om dat de 17 miljoen braaf belasting betalen. Hoe doe je dat houze murw met dom spelletjestv, NPO staatspropaganda nieuws, oeverloze praatprogramma's. En gebruik afveegvelletjes voor referenda. Concentreer als staat niet alleen op Russische beinvloeding, maar ook op Oekrainse, Marokkaanse, Turkse, salafistische, Brusselse, Saoedische buitenlandse beinvloeding. US heeft CIA daarvoor, UK MI6, Rusland SVR en wij Koenders, Hans van B. en Timmermans als first line of defense

HetOorAakel | 22-09-17 | 22:36

Ik maak me meer zorgen over de belastingdienst dan de inlichtingendienst.

Het is niet die klop op de deur in het holst van de nacht waarvan ik beef en huiver maar die blauwe enveloppe op klaarlichte dag.

Alfa2Zeta | 22-09-17 | 20:41

Hallo van Rossem,

Wij Groningers lijden al genoeg onder de aardbevingen, de enigste plaats die we voor hem hebben is de Rottermerplaat, grote voordeel daarbij is dat er een heleboel ruimte is voor meer van dergelijke figuren en ze spoelen vanzelf weg met hoog tij.

mozzo2 | 22-09-17 | 19:30

Gezien het aantal reacties irt andere GS-stukkies vrees ik het ergste.

Organische evolutie | 22-09-17 | 19:22

Weer die sleepwet, maak je toch niet zo druk over iets wat controleerbaar is, maak je liever druk om concrete privacy bedreigngen, zoals Palantir.

Mather | 22-09-17 | 18:25

Ga maar weer eens postzegels kopen.

MocheGurandero | 22-09-17 | 16:11

Op het moment dat zowel GeenStijl, Joop, Amnesty International en de Jonge Democraten het eens zijn over iets weet je bijna zeker dat het de juiste mening is

Kees.kwarktas | 22-09-17 | 15:55 | 1

Scherp & eens!

Organische evolutie | 22-09-17 | 19:23

Deze wet www.eerstekamer.nl/behandeling/201702... , en dan met name paragraaf 3, betekent het einde van de democratische rechtsstaat. Citaat:
Artikel 30
1. De toestemming voor de uitoefening van een bijzondere bevoegdheid
als bedoeld in paragraaf 3.2.5 in de gevallen, bedoeld in artikel 28, tweede
lid, wordt verleend door Onze betrokken Minister op een daartoe
strekkend schriftelijk verzoek van het hoofd van de betrokken dienst. De
toestemming wordt verleend voor een periode van ten hoogste vier
weken en kan telkens op een daartoe strekkend schriftelijk verzoek worden
verlengd voor eenzelfde periode. Van een verleende toestemming wordt
de commissie van toezicht terstond op de hoogte gesteld.
2. De uitoefening van een bijzondere bevoegdheid als bedoeld in
paragraaf 3.2.5 jegens een journalist, waarbij de uitoefening kan leiden tot
verwerving van gegevens inzake de bron van de journalist, is slechts
toegestaan, indien de rechtbank Den Haag daartoe, op verzoek van Onze
betrokken Minister, toestemming heeft verleend. De toestemming wordt
verleend voor een periode van ten hoogste vier weken en kan telkens
worden verlengd voor eenzelfde periode. Onder bron als bedoeld in de
eerste volzin wordt verstaan: personen die gegevens ter openbaarmaking
aan een journalist hebben verstrekt.
3. De uitoefening van een bijzondere bevoegdheid als bedoeld in
paragraaf 3.2.5 jegens een advocaat, waarbij de uitoefening kan leiden tot
verwerving van gegevens die betrekking hebben op de vertrouwelijke
communicatie tussen een advocaat en diens cliënt, is slechts toegestaan,
indien de rechtbank te Den Haag daartoe, op een daartoe strekkend
verzoek van Onze betrokken Minister, toestemming heeft verleend. De
toestemming wordt verleend voor een periode van ten hoogste vier
weken en kan telkens op een daartoe strekkend verzoek worden verlengd
voor eenzelfde periode.
Einde citaat.

De enige waarborg die je als "verdachte"(volgens deze wet een wel heel ruim begrip) in Nederland in feite hebt is de bescherming door een advocaat. Dat is dus zo meteen een wassen neus. Waarom staat de Orde van Advocaten niet op haar achterste benen?!

Als journalist kun je bronbescherming voortaan ook wel vergeten. Tot zover de vrije nieuwsgaring. Waar is de Raad voor de Journalistiek als je die nodig hebt?!

Ach en als simpele nukubu? De logische volgende stap is De Wet Bevoegdheid Marteling van Dwarse Burgers. Daarna de Wet Standrechtelijke Executie van Alles en Iedereen. Dat gaat nog geen 10 jaar duren. Als je dan toch alle grondbeginselen wetten.overheid.nl/BWBV0001017/1979-03... aan het verkwanselen bent.

Rest In Privacy | 22-09-17 | 15:53

Bij Kees Verhoeven heb ik het geluid UIT gezet, wat een (vuile) huichelaar is dat, waar heb ik dat meer gehoord. En JA, ik heb al getekend.

watmagjenogwel | 22-09-17 | 15:22

Van Mierlo blijft maar draaien in zijn graf.

Jerolimo | 22-09-17 | 14:48

Een reclamecampagne op Facebook. Denk dat je voor €5000,- er bent. Ook graag op alle Telegraaf mediakanalen wat free publicity aub

1977 | 22-09-17 | 14:38

Dit gesprek wordt opgenomen voor trainingsdoeleinden (1997) Dit gesprek wordt onder andere opgenomen voor trainingsdoeleinden (2007) Dit gesprek wordt opgenomen om onze dienstverlening te verbeteren (2017)

Maar oh weehhh als ik een gesprek op neem. Bah!

Pompenkoning | 22-09-17 | 14:35

Een groep van vijf studenten. Wie zijn de studenten? Hebben ze een naam? Zijn ze wel genderneutraal? Die teller gaat langzaam? Hoe langzaam? ....

Pompenkoning | 22-09-17 | 14:29

Ik kijk er al naar uit dat de Thought Police straks voor mn deur staat, kunnen ze me eindelijk rehabiliteren en mijn zieke geest genezen. Ik heb namelijk weleens afwijkende meningen over bijvoorbeeld religie, en ik vind werken niet het allerbelangrijkste in het leven. Daarbij komt dat ik wantrouwig ben naar politici en media, en cynisch naar deugmensen. Help me, Big Brother, I love you!

Gehaktbalmetketjap | 22-09-17 | 14:07

Kennis is macht!

Gags Beasley | 22-09-17 | 13:40

Wel handig eigenlijk die sleepwet, de overheid kan dan eenvoudig nagaan op welk adres mensen iets afwijken van de door de regering gewenste norm, bijvoorbeeld doordat er op dat adres op internet naar FvD, Wilders, vvd, D66 enz. wordt gezocht, of juist niet, of dat er naar Christelijke of alla sites wordt gekeken, of dat er bijv. homosites worden bezocht om maar eens wat voorbeelden te geven.
Altijd makkelijk, weten wie op welke partij stemt of weten wie je van een flatgebouw mag gooien.

Gags Beasley | 22-09-17 | 13:37

Natura Artis Magistra - voor mij helpt het vaak om naar de natuur te kijken bij moeilijke kwesties.
* Sleepnetvisserij - een dikke balk met een enoooorm vrouwencondoom met gaten erachter wordt in slimme patronen over de zeebodem getrokken. Alles en iedereen die tot een meter opzwemt - je wil geen boomkors tegen je harses - wordt ingevangen en aan boord getakeld.
YT: watch?v=GfLEABxeGxo
* Wicked Tuna - stoute, dure, lekkere, grote maar zeldzame vissen worden met radar opgespoord en met aas gelokt om vervolgens met haak, hengel en veel geblehr uit het water te worden gegaffeld.
YT: watch?v=ozsi1ZMKaho
Wat is slimmer, moderner, effectiever, natuurlijker en doelgroepgerichter voor de vangers en moeilijker om op te anticiperen vanwege hun 'natuurlijke drive' voor de visjes?

Aan u de keuze, maar zorg dat die volksraadpleging er komt.
Mvrgrt,

Organische evolutie | 22-09-17 | 13:36

Als je op het web zit moet je er altijd vanuit gaan dat je bekeken kan worden en daar maatregelen tegen treffen.

Vout | 22-09-17 | 13:24

Klein voorbeeldje hoe de Russische sleepwet werkt...
Pieter Waterdrinker‏
@WaterdrinkerP

Ben in volle shock. Ben zojuist mijn telefoonmaatschappij uitgegooid. "We hebben al uw gesprekken opgenomen. U bent een vijand van Rusland."

gebrokenvleugel | 22-09-17 | 13:17

Martin Bosma ziet de voordelen al. Wanneer de PVV het voor het zeggen krijgt kan hij die waarborgen eruit slopen en iedereen die regelmatig Joop.nl of een of andere Islamitische site bezoekt bestempelen als terrorist, Erdogan-style.

Ardbeg | 22-09-17 | 13:07 | 1

joop is ook een islamitische website.

ÎÎÎ ReBeL ÎÎÎ | 22-09-17 | 13:11

Dus omdat er militairen in Mali zitten die beschermd moeten worden moeten wij onze privacy alhier opgeven, Bosma? Laten we anders die militairen lekker terughalen zodat wij onze privacy mogen behouden. Dat lijkt me een veel betere deal.

Ares | 22-09-17 | 13:04

Ik teken niet want ik ben voor. Verder wat Bosma zegt. En succes met het uitzoeken van mijn salarisgegevens.. mijn pincode enz.

Degrelle | 22-09-17 | 12:55 | 1

Laat je niet bang maken door types als Bosma. Het slaat nergens op om je burgerrechten en vrijheid op te geven om misschien een keer een aanslag te voorkomen. Aanslagen zijn verschrikkelijk maar de gevolgen van het inrichten van een totalitaire controlestaat zijn nog veel gevaarlijker wanneer er foute types aan de macht komen.

Ardbeg | 22-09-17 | 13:14

Ik lees net dat Wierd Duk ook voor zekerheid en het grote geld heeft gekozen. Succes Wierd, we blijven op je letten.

beau van rtl | 22-09-17 | 12:44

Ik heb het even gecheckt maar wij, de Groningse goelag bewoners, willen Kees hier ook niet. Misschien dat Friesland een stukje grond beschikbaar wil stellen.

Mesmer | 22-09-17 | 12:43 | 1

Ja hoor, op de bodem van het Margrietkanaal

witwas | 22-09-17 | 12:50

Als Nederland in 1940 niet zo'n perfecte burgerlijke stand had en zulke perfecte persoonsbewijzen, waren de Nederlandse joden minder makkelijk af te voeren geweest naar het oosten. Sleepnet wet is hetzelfde maar dan anders. ..

King of the Oneliner | 22-09-17 | 12:38 | 1

helemaal waar, sterker nog, tijdens de bezetting was het een Nederlandse ambtenaar die een ausweiss ontwikkelde die zodanig moeilijk te vervalsen was dat de Duitsers -diep onder de indruk- deze in heel Europa wilden invoeren. Het heeft het verzet in Nederland zodanig in de wielen gereden dat het nooit echt van de grond is gekomen.

miff | 22-09-17 | 13:01

Goed bezig. Ondanks het inlegvel-zeperd van de Lachende Leugenaar ga ik hier toch weer voor tekenen. Nog 219.999 handtekeningen te gaan!

Fimmy-Jalon | 22-09-17 | 12:37

Die sleepwet heeft alles te maken met angstzaaierij door rechts-populistische partijen en media, waardoor bange burgers dit soort maatregelen eisen van de overheid. Heeft helemaal niks met D66 te maken. Iets met hand in eigen boezem Geenstijl. ;)

Bakito | 22-09-17 | 12:35 | 4

Privacy is idd een progressief thema en de grootste vijanden van privacy zijn de conservatieve partijen. Maar D66 valt regelmatig door de mand, die partij is echt enorm afgegleden naar de foute kant.

Ardbeg | 22-09-17 | 13:01

Structurele oproep door rechtse politici en media voor strengere overheid en strengere wetten. Voorheen liberale partijen als D66 gaan helaas in mee in dit paniekvoetbal tegenwoordig. Zo'n sleepwet is simpelweg het gevolg hiervan.

Bakito | 22-09-17 | 13:11

@ardbeg: privacy is een progressief thema, dus links is voor privacy?

Waar heeft u de afgelopen 30 jaar gezeten?

Arachne | 22-09-17 | 13:47
▼ 1 antwoord verborgen

Getekend. En er beginnen nu eindelijk ook mensen in mijn omgeving een beetje wakker te worden, Werd ik eerst voor gek verklaard dat ik de slimme energiemeter weigerde, hoor ik nu dat ze zich daar toch ook wel zorgen over gaan maken. Het zijn er maar weinig maar langzaam maar zeker dringt het in die botte koppen dat je niet alles moet delen.

deministerpresident | 22-09-17 | 12:29 | 1

Ik heb nog zo'n ouderwetse meter. Wat is er precies met die slimme energiemeter?
(Heb vorige week al getekend - met sommige zaken loop ik dus wel weer voorop.)

nemoj me jebat | 22-09-17 | 12:54

Kees V. staat in de hoerenhuizen in Kiev bekend als "Humpy Dumpy".

Mark_D_NL | 22-09-17 | 12:29

Het lijkt wel alsof de club achter dit initiatief er bewust voor wil zorgen dat dit referendum er niet komt. Ze hebben het onderwerp gekaapt en rijden het compleet in de wielen door er verder geen fuck mee te doen. Of ben ik nu heel erg paranoïde.

Brits Folkestein | 22-09-17 | 12:28 | 1

Leg uit?

Albasalix | 22-09-17 | 12:34

Ik ben voor de sleepwet, maar toch mijn handtekening gezet. Democratie ftw!

je suis bier | 22-09-17 | 12:28 | 3

Hier ben ik de logica even kwijt......

Fimmy-Jalon | 22-09-17 | 12:39

Hij/zij/het wil dat burgers hierover mogen beslissen en zal wanneer het zover is vóór stemmen.

Ardbeg | 22-09-17 | 13:02

Ben ook voor de wet, en heb ook getekend. En mocht het referendum er komen, waarschijnlijk niet, zal ik voor stemmen. Maar grote kans dat het een flop wordt, want komt er helemaal niet of opkomst drempel wordt niet gehaald.

Zwizalletju | 22-09-17 | 13:37

Pfff, wat een gedoe over een beetje 'privacy'
Alsof dat nog bestaat.

SoepKip | 22-09-17 | 12:27 | 1

Welterusten. Niks aan de hand. Doorlopen........

Fimmy-Jalon | 22-09-17 | 12:39

Ik teken maar het blijft een volkomen naïeve gedachte dat dit referendum ook maar iets zal veranderen voor de heil-staat Europa waar de Brussel-bobo's zich opmaken voor de stijd tegen het facebook-volk.

rechtsdwalendeautist | 22-09-17 | 12:13 | 5

Ik zie idd dat ze het op een aantal plekken weer toestaan. Neemt niet weg dat Duitsers veel waarde hechten aan hun privacy. Veel meer dan de rest van Europa.

Ardbeg | 22-09-17 | 12:59

Wasbakplasser | 22-09-17 | 12:52
Over het algemeen is er geen google streetview. En mensen betalen nog gewoon contant.

Cobalt bomb | 22-09-17 | 13:13

Ardbeg | 22-09-17 | 12:34
Dit heeft niks met de heil-staat Europa en Brussel-bobo's te maken
Dat bedoel ik nu met naïeve gedachte. Het heeft alleen zin als iedereen (dus heel europa)sleept en dan de data knoopt om spelden te zoeken die je er zelf ingestopt hebt. Het argument van een streetview auto dat is wel een sterke, ben benieuwd wat de Duitse Geheime Dienst doet (of de Turkse in duitsland die schijnen heel goed te zijn)

rechtsdwalendeautist | 22-09-17 | 14:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Zolang als je dit land binnenkomt alleen je kenteken en je snelheid worden gecontroleerd lijkt mij de keus niet zo moeilijk.

van stampij | 22-09-17 | 12:10

Wat interesseert het mij dat een of andere ambtenaar kan zien naar welke porno ik kijk?

schoneslapert | 22-09-17 | 12:09 | 4

Totdat over 20 jaar (wellicht veel eerder) Mo en Achmed achter de knoppen zit.

Wasbakplasser | 22-09-17 | 12:45

@schoneslapert
Ze komt een fout in het verzamelen van jouw data (niet vreemd bij overheids-ICT) waardoor jij als kijker van kinderporno te boek staat. En dan komen de invallen in je huis en de hele buurt krijgt te horen waarom. Dat jij een pedo zou zijn want zo staat het in "het systeem". En hoe wil jij bewijzen dat jij het niet was want alles word geheim gehouden. Je raakt alles kwijt behalve die vriendelijke meneren in de gevangenis die ook gehoord hebben dat jij plaatjes van blote kinderen had.
En dat alles door een klein foutje in dat gigantische sleepnet.

2voor12 | 22-09-17 | 12:48

Een of andere ambtenaar komt een webcam installeren in je woon- slaap- en badkamer die 24 uur per dag alles opneemt.
"Wat kan mij het interesseren dat een of andere ambtenaar alles ziet op een live stream wat ik thuis doe."
Dit is precies dezelfde redenatie. Daarnaast is het ook nog eens zeer kortzichtig en egoïstisch. "Het maakt mij niet uit dus doe maar." Net zoals nieuwe vrijheidsbeperkende wetten, waar je zo vaak reacties hoort van mensen die zeggen "het gaat mij niet aan, dus ik ben er voor!". Totaal niet nadenkend over het grotere plaatje.

hijger | 22-09-17 | 13:16
▼ 1 antwoord verborgen

D66 wordt steeds rechtser. Die conservatieve gekkies hebben nu al een negatieve invloed op die partij.

Ardbeg | 22-09-17 | 12:06 | 3

Als er 1 onderwerp is waar je geen rechts of links etiket op kunt plakken is het wel de sleepwet. Jij wantrouwt de conservatieven als ze de tool in handen hebben, ik wantrouw de linkerflank met deze tool in handen. Beiden willen we deze wet niet, toch ?

Roze_bril_drager | 22-09-17 | 13:27

On the spot Roze bril drager! De gebruiker van het gereedschap bepaalt of het voor goede of slechte zaken wordt gebruikt. Dit stuk gereedschap is heuuul krachtig. Aangezien we niet weten welke rare figuren in de toekomst op het pluche zitten lijkt het me niet verstandig om hen nu al een fiat te geven om alle burgers te monitoren. (De huidige machthebbers vertrouw ik ook al niet)

Winter_is_coming | 22-09-17 | 14:09

@Winter_is_coming | 22-09-17 | 14:09

De huidige machthebbers beschouw ik al tot de linkerflank.

Roze_bril_drager | 22-09-17 | 14:17

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen