Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Interview! "Informatie die nutteloos lijkt in 1939, is opeens heel nuttig in 1941"

Het gevaar van de sleepnetwet voor de privacy, grondrechten en zelfs lijfelijke veiligheid van Gewone Burgers kun je in één zin samenvatten: "Informatie die nutteloos lijkt in 1939, is opeens heel nuttig in 1941." In 1939 had je misschien niets te verbergen, maar in 1941 ineens wel. Omdat je joods was. Of gewoon niet nazi genoeg. Zo kun je in 2017 ook niets te verbergen hebben. Maar is dat in 2019 nog steeds zo? En wie is hier de baas in 2019, en hoeveel groter is de crackdown (van de EU) op het internet en de vrijheid van meningsuiting? Oftewel, die ene zin, en onze hoop dat het de sleepwetkids lukt om een referendum af te dwingen over de stasiwet, zijn het haakje om een wat stroef interview met initiatiefnemer Joran van Apeldoorn door Yuri van Geest (nee, wij ook niet - red.) in de somber gestoffeerde Weltschmerzkerk alhier op de voorpagina door te zetten. Kijk, deel en teken voor een nieuw referendum. Zin om te flyeren? Kan ook: check sleepwet.nl/help.

Reaguursels

Inloggen

leuk, zo'n raadgevend referendum, als er een komt, en nederland stemt massaal tegen, dan kreunt en steunt Trutte voor een paar maanden, wil recht doen aan de tegenstem, geeft de sleepnetwet een andere kaft en vervolgens is ie er toch,

zijn er echt mensen die nog een andere uitkomst verwachten?

2Alabama | 24-09-17 | 10:10

Vond Van Apeldoorn erg duidelijk en zelfs geestig. (“Het internet is wereldwijd, dat zit eigenlijk ook al een beetje in de naam”)
Ik zie een paralel met die ellendige vloeistofwet op vliegvelden. Alleen dat ellendige extremistische moslimtuig heeft hiervoor gezorgd die zonodig de alchemist moeten uithangen op 8km. Toch moeten we van politici solidair zijn en nu zie je zelfs Henk en Ingrid hun balg volgooien met hun halve liters water voordat ze de hele vlucht heen en weer lopen naar en van de plee. Heb genoeg van dit gezeik, meer profiling, hou de oplossing van het probleem lekker in de buurt van het probleem.

Franque | 24-09-17 | 08:10
-weggejorist-
nelkk3321 | 24-09-17 | 07:08 | 1

Andermaal: er moet campagne gevoerd worden. Ambassadeurs, promotieteampje, social media, msm (sorry GS), posters, flyers, spandoeken, en bellen, bellen en nog eens rondbellen. Hoe dit alles moet? Begin eens met het zoeken naar een marketingbureau als sponor in natura! Zoek een mediageniek vrouwpersoon als spreekbuis. Denk groots, dan krijg je heel misschien de helft van wat je verwacht aan handtekeningen binnen. Maak een to do lijstje naast je planbord en geef dit prio 1.

mozaard | 24-09-17 | 00:21

Preaching to the choir, GS.

meme_mori | 23-09-17 | 22:58

Konden ze die gast niet een beetje op zijn gemak stellen voor dat interview. Hij ziet het sap uit zijn vingers te knijpen en is bijna niet te verstaan met die half ingeslikte woorden. Erbarmelijk gewoon.

Premier Trutte | 23-09-17 | 22:42 | 2

Volgende keer zo'n programma even ondertitelen misschien. Ook voor doven handig. Want wanneer je Google ondertiteling aanzet lig je helemaal in een deuk.

Premier Trutte | 23-09-17 | 22:53

eerlijk gezegd denk ik dattie een spraakgebrek heeft hoor

Rest In Privacy | 24-09-17 | 13:34

Laten we de burger eens een beetje links rechts polariseren. Zo 45 tegen 55 procent. Of omgekeerd. Komt er nooit een ideologische opstand tegen ons nieuwe speeltje. Binnenkort weet de staat eerder met wie je vreemdgaat dan jijzelf. Daar maken ze dan ook een hulplijn voor.

Langshetrandje | 23-09-17 | 22:28 | 2

"Binnenkort weet de staat eerder met wie je vreemdgaat dan jijzelf. Daar maken ze dan ook een hulplijn voor."

Vreemdgaan -na vrijwillig aangaan van een moreel/religieus/wettelijk bindend contract bekend als huwelijk- is een "zonde" die bestreden moet worden als asociaal maatschappelijk gedrag. Vooral dan wanneer kinderen lijdend voorwerp en gedwongen zijn onmogelijke keuzes betreffende loyaliteit te maken.

Welhaast alle religies bevorderen middels gedragsregels betreffende gezinsvorming maatschappelijk verantwoord gedrag. Het was en is de samenleving die de kosten draagt van problemen die voortkomen uit individuen die in hun opvoeding geen zelfbeheersing en verantwoording is aangeleerd. Inzicht in die problematiek leveren statistische feiten betreffende alleen staande moeders en de criminaliteit van hun kroost.

Samenleven is onmogelijk als individuen toegeven aan iedere persoonlijke impuls en dit als een onvervreemdbaar recht zien boven het gemeenschappelijk belang. Het geheel is echter van meer belang als de samenstellende onderdelen. Door middel van (cultureel) evolutionaire processen zijn middels taboe, religie en recht, (historisch bezien unieke) gemeenschappen met gedeelde inzichten en gedragen waarden ontstaan. Ter lering ende vermaek: de meeste culturen die ten onder zijn gegaan negeerden de essentie van het humaan bestaan, het getemde beest dat elk moment los kan gaan.

Ook al doet U een hyperbolische suggestie daar zal de sleepwet niet voor zijn bedacht.

Bezorgde_Burger | 24-09-17 | 03:05

Bezorgde_Burger | 24-09-17 | 03:05
Sorry, misschien dat je het niet zo bedoelt, maar wat een enge, totalitaire gedachtegang plemp je daar neer. Huwelijk is in een moderne, vrije samenleving geen puur contract. Zo zien mensen die uit liefde trouwen het tenminste niet. Welke voorwaarden aan een uiterst privaat contract tussen twee personen moeten worden verbonden bepaalt een buitenstaander niet.

"De kinderen", het eeuwig lijdend voorwerp en dankbaar chantagemiddel voor menig ideoloog die zijn idealen bij een ander door de strot wil duwen, worden ook een keer volwassen. En zitten dan ook niet te wachten op een huwelijk als Faustiaans pact. En hoe goed kinderen opgroeien in een huwelijk dat slechts onder dreiging van staatsgeweld of "wat zouden de buren wel zeggen" bij elkaar gehouden wordt valt ook te bezien.

Statistiek is een gruwel in handen van politiek en idealisten. Met behulp van statistiek (of logisch nadenken) kan ik ook aantonen dat een permanente avondklok minder doden, gewonden, trauma's en misdaad oplevert. Zelfde met een verbod op alles wat los en vast zit, van autoverkeer dat harder dan 20 km/uur mag rijden (of zelfs een totaalverbod op vervoer met alles zwaarder of sneller dan een stapvoets rijdende bakfiets) tot bergbeklimmen en zwemmen. En omgekeerd kun je van een verplichting om 70 uur per week te werken aantonen dat de totale (materiële) welvaart omhoog gaat. Of dat een maximale werkweek van 20 uur en alleen maar het gezonde voorbeeld mogen geven door een uur per dag te sporten en alle andere gezondheidsadviezen dwingend op te volgen beter is voor de werkgelegenheid, de gezondheid en voor geluks- en misdaadscijfers van "de kinderen". Is dat dan ook ineens een morele plicht?

Het geheel is absoluut niet meer dan de samenstellende onderdelen. "De maatschappij" is geen persoon met bewustzijn. Een collectief van waardeloze nullen is nog steeds samen nul. Een onvrij collectief dat mensen als een middel of onderdeel ziet i.p.v. een bewust wezen met een eigen doel is voor mij in ieder geval niet de moeite waard te verdedigen.

Als jouw ideale wereld van niet mogen scheiden van de overheid of onder maatschappelijke druk ooit (weer) tot stand komt, voorzie ik weinig huwelijken en geboortes meer. Niemand met een half brein is dan nog zo gek om dat risico te lopen. Of wou je het huwelijk dan gaan verplichten?

Je stelling dat culturen ten onder zijn gegaan door zich niet naar jouw collectivistische waarden te schikken zie ik niet onderbouwd. Als ik kinderen zou hebben zou ik ze in een vrije wereld willen laten opgroeien waar ze hun eigen doel mogen kiezen, over hun eigen lijf en geest mogen beschikken en niet ondergeschikt worden gemaakt aan de statistische kans op het bereiken van de doelen die een ander individu of groep individuën ze oplegt, denkende dat die doelen of waarden universeel (moeten) zijn. Dat is in feite het gif van fundamentalistische religie en seculiere dwang-ideologie in het algemeen: het idee dat een mens geen recht heeft op een eigen doel, maar hun doel moet gehoorzamen.

En nee, ik heb niks tegen een huwelijk tussen twee personen die van elkaar en hun kinderen houden. En ben me ook bewust van de statistieken, maar laat daar niet iedere keuze in het leven door bepalen. Een vrije maatschappij is nou eenmaal niet "mooi" eenvormig en ordelijk, waar iedereen hetzelfde is en hetzelfde moet willen.

En jij vindt dat denk ik ook niet, als je zou realiseren wat het concreet betekent dat zelfs de kans op misdaad, ongelukkig of werkloos worden, schade of zelfs doden (of het nu "de kinderen" betreft of wie dan ook) iedere keuze in je leven zou gaan bepalen.

Wol | 24-09-17 | 16:00

Ik blijf het zeggen...er is meer dan alleen een petitie tekenen dat je kunt doen. Los van het feit dat het tekenen van deze petitie zinloos is (zie Oekraïne referendum), kun je beter opletten wat je allemaal op het internet kwakt.

Wat er in feite gaat gebeuren is een wedloop tussen de overheid, die zijn burgers niet meer vertrouwt, en de burger die de overheid niet meer vertrouwt.En het zal heus verder gaan dan alleen deze sleepwet. De overheid zal steeds meer gaten willen dichten zodat burgers steeds beter te volgen zijn. Maar nogmaals, tegenmaatregelen zijn mogelijk en het is niet moeilijk.

Google maar eens op Tedx en dan Prof de Graaff. Zal je verbazen wat je allemaal kunt doen.

RenHoek | 23-09-17 | 22:24 | 1

Tedx is gelukt, maar daar kan ik niet zoeken op prof de graaff.

Franque | 24-09-17 | 07:39

Ook even zinvol om te vermelden. ik hoorde vandaag een item op RADIO 1 (extreem links) waar iemand beweerde dat in Duitsland mensen veel meer gebrand waren van overheids afluister praktijken vanwege het RECHTSE regime in de tweede wereld oorlog,
Maar iedereen met een heel klein beetje historische kennis weet, dat dit komt vanwege de ervaring met het EXTREEM LINKSE regime van de DDR. Waar letterlijk iedere scheet afgeluisterd werd.

Rest In Privacy | 23-09-17 | 21:55

Strak plan. Laten we alle boeddhisten, atheisten, joden en christenen afluisteren. Die zijn vast hel erg vatbaar voor terreur, salafisme en jihadisme.

Ook zo logisch allemaal en goed doordacht.

Al-Dente | 23-09-17 | 21:54

Al mijn postings die ik sinds 2009 op GS deed zijn in 2019 na de staatsgreep voldoende om voor een vuurpeleton gezet te worden.

Rest In Privacy | 23-09-17 | 21:29 | 3

LoL! Toch wel de moeite waard geweest, of niet? ;)

Is dit nog nieuws? | 23-09-17 | 21:34
-weggejorist-
Noltie | 23-09-17 | 21:38

Exact mijn grote vrees.

mozaard | 24-09-17 | 00:24

Alles wat hier kapot gaat. Alle vrijheid die we in moeten leveren. Alle cultuur die we niet meer mogen waarderen. Alle toegenomen angst voor geweld. Merkel-lego.
En alles heeft een grote gemene deler: ISLAM

Islam kost ons alles wat ons dierbaar is, maar niemand die er iets tegen doet.

CoJoNes | 23-09-17 | 21:24

Mmm...,nog geen topic over de verkiezingen in Duitsland morgen ?
Ik verwacht een Trumpachtige shock in statistiekenland aldaar,waar Jan Lul de Duitser klaar is met het schaffen van Mutti Merkel.

Jimmy Mc Clure | 23-09-17 | 21:18 | 5

@miko | 23-09-17 | 21:29
Genau!

CoJoNes | 23-09-17 | 21:33

CoJoNes

je bent ook kwaadaardig heb je Duits bloed? je maakt je belachelijk,

adjudant | 24-09-17 | 04:01

Duitsers spreken geen Engels, dus lezen nauwelijks buitenlands nieuws, worden nog massaal voor de gek gehouden door de MSM daar, dat in combinatie met een aangeboren schuldgevoel zorgt er voor dat iedereen en z'n moeder weer op Merkel stemt morgen,

2Alabama | 24-09-17 | 10:15
▼ 2 antwoorden verborgen

Best beagstigend dat er nog mensen zijn die het 'sleepnet' wel goed vinden...
Al eens bedacht wat er gaat gebeuren als we een SJW regering in Den Haag krijgen?
Dan ben je alleen al verdacht wegens het bezoeken van geenstijl; de Telegraaf of de website van FvD omdat je jezelf een mening wilt vormen.

Gezellig allemaal dezelfde mening! Wereldvrede eindelijk bereikt...

paost712 | 23-09-17 | 21:01 | 1

ja, een enge gedachte. helaas ben je al snel roepende in de woestijn om mensen te bewegen om te tekenen.
- ze weten toch al alles
- ze doen toch wel wat ze willen
- ik heb toch niks te verbergen

je wordt er godverdomme moedeloos van. Je kunt er nu al vanuit gaan dat straks niet de terrorist of crimineel de lul is, maar de gemiddelde boerenlul die een keer een bestandje download, of een "onjuiste" mening heeft.

GOEM | 23-09-17 | 22:42

Is het ook een Godwin als een discussie ermee begint i.p.v. eindigt? ;)

Je kunt voor 1939 ook menig ander jaartal of land invullen, of een ander voorbeeld nemen. Punt is: ook Nederland kan een dictatuur worden of door een dictatuur worden bezet. Het zou niet de eerste keer zijn dat dat met een land gebeurt. Nederland is eigenlijk tot nog toe aardig de dans ontsprongen op enkele bezettingen na.

We zijn in feite al een dictatuur van willekeurige en wisselende, maar relatief welwillende meerderheden, met slechts een paar beschermingen daartegen. Turkije, Venezuela, Zimbabwe en Egypte zijn slechts een paar recente voorbeelden hoe zoiets kan omslaan in de dictatuur van een minderheid, of een kwaadaardige meerderheid.

Dan wil je liever niet dat de dictator al op dag één een volledig overzicht heeft wie zich waar bevindt dankzij camera's op iedere straathoek, gezichtsherkennende en lokatie doorgevende mobieltjes en via Overheid.nl en Facebook wat je etnische, religieuze of politieke achtergrond is.... Plus je medische gegevens die lekker online in te kijken zijn. Een dictator of partij met een zwak voor eugenetica vindt dat vast ook heel interessant.

Als ik dat liedje van Claudia de Breij hoor, "Mag ik dan bij jou?", moet ik innerlijk wel eens het hoofd schudden en denk ik, mooi gezongen en wellicht goedbedoeld sentiment, maar je denkt toch niet dat je een volgende dictatuur of zuivering gaat overleven of dat je kunt onderduiken? Finaal uitgesloten als al je gangen worden getraceerd en zelfs de hoeveelheid voedsel die een gezin met onderduikers koopt dankzij alleen nog digitale transacties te traceren valt. U koopt voedsel voor twee en bent niet dik? Of u koopt normaal maar bent nogal mager? In uw medisch dossier staat daar geen reden voor en u bent sinds de laatste meting voor de Grote Omwenteling afgevallen? Mogen we even achter uw kasten komen kijken?

En tijd om te vluchten heb je ook niet, want je paspoort kan al per direct worden geblokkeerd en dankzij het diepgravend voorwerk van al die brave Nederlandse burgers die "niets te verbergen" hadden is in minuten vast te stellen welke "vijanden" of "terroristen" moeten worden vastgezet of standrechtelijk geëxecuteerd.

En denk niet dat jij buiten schot blijft omdat je jezelf nu als onschuldig beschouwt. Veel van die 150.000 ontslagen en tienduizenden opgesloten Turken zullen ook zeer verrast zijn geweest dat ze blijkbaar Gülenist waren zonder dat zelf ooit te hebben geweten.

Wol | 23-09-17 | 20:51 | 5

Iemand die het nsapt.
We denken wel eens dat ons systeem rotsvast is en er geen democratische omwenteling kan komen. Ach,Venezuela,Turkije.

miko | 23-09-17 | 21:27

Gast, met infraroodcamera's heb je die ingewikkelde techniek helemaal niet nodig. Anne Frank had het in 2017 nog geen dag volgehouden in het Achterhuis.

CoJoNes | 23-09-17 | 21:31

CoJoNes | 23-09-17 | 21:31
We hoeven het ze toch niet nóg makkelijker te maken? Dat ik mijn huis met behulp van glaswol met een aluminium buitenlaag om de hitte te weren of binnen te houden isoleer, hoeft toch niet te betekenen dat ik de overheid op bezoek krijg wegens potentiële onderduikers?

In feite zeg je dat spionage of inbraak wel ok is omdat elke vastberadeb dief of voyeur de bestaande beveiliging wel kan omzeilen.

Wol | 23-09-17 | 22:23
▼ 2 antwoorden verborgen

1000 accenten kan ik verstaan maar deze gast is onverstaanbaar.

Rest In Privacy | 23-09-17 | 20:51

Ben trouwens ook erg benieuwd wat de nabestaanden van slachtoffers in Parijs, Nice, Manchester, Barcelona, Londen etc. vinden van dit hippie anti sleepwet initiatief.
DURF het maar eens uit te leggen aan iemand die familie, vriend of naaste is verloren aan die verderfelijke hakbars met hun debiele geloof. DURF maar eens te vertellen dat je veiligheid ondergeschikt vindt aan de privacy dat niemand mag weten hoeveel airmiles je gespaard hebt.
Het is zelfs zo erg dat ik een aantal steden al GODVERDOMME vergeten ben, zo veel zijn het er al. Wat mij betreft kan de overheid niet hard genoeg slepen. Dood aan terroristen, alles is geoorloofd!!

Captain Pervert | 23-09-17 | 20:49 | 6

Frankrijk heeft al jaren zo'n wet. Ga jij maar eens aan de nabestaanden uitleggen wat die wet precies geholpen heeft. Het aftappen van mensen die verdacht zijn van betrekkingen met terrorisme kan al doodeenvoudig en wordt al massaal gedaan. Met de wet kunnen ze echter ook alle anderen af gaan tappen die helemaal nergens van verdacht zijn.

Blasfemie | 23-09-17 | 21:18

Veel van de aanslagplegers zijn al bekend. De aanslagplegers in de bussen van Londen bijvoorbeeld.
Mohammad Sidique Khan de leider van deze groep stond al onder controle en had zelfs een vliegverbod.
Toch waren ze niet in staat hem te stoppen. Leg dat eens uit aan de nabestaanden.
Ze hebben al genoeg mogelijkheden. In absolute aantallen is Nederland afluisterland nummer een zowat. Er is niets wat de sleepwet rechtvaardigt.
Je lijkt gotver Welten wel die ook vond dat de politie zonder reden privehuizen in mocht.

miko | 23-09-17 | 21:21

En zou het misschien makkelijker zijn om gewoon in haathutten een microfoon te plaatsen en niet bij het Boschebollenbakclubje in den Bosch???

miko | 23-09-17 | 21:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Plak die infantiele groene pixel eens vast. Dit is al de zoveelste keer dat dat speeltje van jullie midden in een video staat.

CoJoNes | 23-09-17 | 20:47 | 1

Firefox, ublock origin plugin. Scheelt ook andere irritaties.

Is dit nog nieuws? | 23-09-17 | 20:53

Die zin is aan de ene kant een heel sterk argument, maar aan de andere kant ook een enorm zwaktebod. Het gaat uit van de absurde hypothese dat een bezettingsmacht misbruik maakt van door overheid verzamelde gegevens. Ook bij een bredere interpretatie slaat het nergens op.
Data waardoor een burger een potentieel doelwit zou kunnen vormen voor welke partij dan ook, is ook zonder sleepwet allang bekend bij de overheid (ras, sekse, geaardheid, geloof). Op basis van pornosurfgedrag is nog nooit iemand kwaad aangedaan.
Dus doe lekker je best met je sleepwet ding, dan ga ik nog even verder surfen op pornhub.

Captain Pervert | 23-09-17 | 20:44 | 2

Lol cap. Ga maar eens bepaalde soorten porno opzoekeren, dan gaat de deurbel echt wel na verloop van tijd.
Stel dat uw reaguursels over 5 jaar tegen u gebruikt zouden kunnen worden bij het vinden van een baan bijvoorbeeld. Sorry cap, bij Redtube kunnen we niet meer mensen aannemen die van pornhub komen....

Is dit nog nieuws? | 23-09-17 | 20:51

Nog los van het feit dat een overheid uit een ander land de zaak kan zitten hacken.
Leuk voor Journalisten die rare dingen in obscure landjes aan het licht proberen te brengen.
Oekraïne of zo.

miko | 23-09-17 | 21:09

Privacy is een illusie...

Is dit nog nieuws? | 23-09-17 | 20:43 | 1

Zeker. Maar het feit dat je weet dat een voyeur je zit te bespieden is nog geen reden om een gratis striptease te gaan doen of hem\haar een uniform aan te trekken en zeggen dat het goed is...

Wol | 23-09-17 | 21:02

Weinig bijval van Rossum, ik denk dat de nieuwe aanhang het hier wel best vind die sterke controlerende staat. Schijten in hun broek vanwege de islam en scootertuig en zijn bereid daar alles voor op te offeren.

miko | 23-09-17 | 20:29 | 4

Ze kunnen het weten botbot maar ze mogen er nu niks mee. Straks mogen ze alles drie jaar bewaren.

hustler01 | 23-09-17 | 20:40

Botbot maakt de sleepnet wet niks uit?Botbot heeft niks te verbergen,
Botbot reaguurt ook onder eigen naam...
Oh... Wacht.....
Toch wat te verbergen.
Idem dito met privacy.
Je hoeft geen klantenkaart te hebben, dat is een keuze. Met deze wet heb je geen keuze.

Is dit nog nieuws? | 23-09-17 | 20:46

Ik denk dat de meeste mensen het te druk hebben met hun emigratieplanning. Dit land is niet meer te redden, dus waarom zou je je nog druk maken?

CoJoNes | 23-09-17 | 21:17
▼ 1 antwoord verborgen

Straks lopen we allemaal met kleding rond met RF-id .
Verraad straks zelfs je onderbroek je positie.

miko | 23-09-17 | 20:23 | 1

Idd, en het wordt verkocht als: "das super handig want dan weet je wasmachine op welk programma hij dat kledingstuk moet wassen, IoT snap je". Tegen die tijd gooi ik mijn nieuwe kleren eerst wel een keer in de magnetron.

hustler01 | 23-09-17 | 20:38

Maurice Wessling wist het volgens mij ook al 15 jaar geleden aan te stippen.

miko | 23-09-17 | 20:22

miko | 23-09-17 | 20:34
U geeft het zelf al toe ze weten alles over u zelfs hoe vaak u naar de kapper gaat (althans bij mij wel).
't Zal me worst wezen ze kunnen me auto ook bij de kapper zien staan.

botbot | 23-09-17 | 21:10

@botbot | 23-09-17 | 21:10
Zo'n kapper is een prima beginpunt om iets over iemand te weten te komen hoor ;)

nickolaas | 23-09-17 | 21:25

@mezelf | 23-09-17 | 21:25
@nickolaas | 23-09-17 | 21:25
Nou ja, kan een beginpunt zijn misschien.. maar maîtresses en complete bordelen zijn meer voorbeelden van (als het niet boeken vol zijn - niet voor niets zijn daar onderzoeken en meldplicht voor, ect als iemand een vertrouwensfunctie bekleedt toch een paar honderdduizend man in Nederland geloof ik, in verschillende mate zal dat zijn).

nickolaas | 23-09-17 | 21:38
▼ 4 antwoorden verborgen

Het is natuurlijk wel kaasje als iemand vrijgesproken wordt door een D66 rechter wegens het ontbreken van wettelijk veergaard bewijs.
Kan menig reaguurder weer eens van leer trekken over die stomme rechter.o houden wij onze scheld kannonades in ieder geval we in stand.

botbot | 23-09-17 | 20:14 | 3

Zo houden,.. in ieder geval wel in stand.
Die auto uitschakelen doet.

botbot | 23-09-17 | 20:18

Je kunt ook onwettig vergaard bewijs toelaten als het betrouwbaar bewijs is, maar waar is dan de sanctie als de overheid je onterecht bespioneert en géén wettig bewijs verkrijgt? Of gaat ze dan net zo lang door met zoeken tot ze "iets" vindt voordat ze toegeeft dat ze hebben zitten meekijken?

Bovendien: als ze van alle Nederlanders vast kunnen stellen of ze de wet overtreden, is er geen ruimte meer over in de gevangenissen en geen capaciteit bij de rechtbanken om die allemaal "netjes" te veroordelen. Dat krijg je met teveel wetten, verboden en geboden en dat allemaal willen bestraffen...

Wol | 23-09-17 | 20:23

Natuurlijk is het altijd beter als mensen veroordeeld worden omdat de AIVD het zegt. 100% oplossing voor een prikkie, als je soepel met bewijzen omspringt.

frank87 | 23-09-17 | 20:26

Dan ga je toch naar de videotheek. Er zit er ééntje naast de V&D.

RickTheDick | 23-09-17 | 20:34

mensen die tegen de sleepwet zijn rijden in een witte bestelbus over burgers heen.
Grapje!

Ongeblustekalk | 23-09-17 | 20:06

Dit topic is een Godwin in de overtreffende trap.

Cuban8 | 23-09-17 | 19:58 | 1

In deze situatie lijkt het me niet geheel ongerechtvaardigd om hier de godwin te maken.
Het lijkt er steeds meer op dat er een bepaalde "appeasement" politiek gevoerd wordt richting een niet nader te omschrijven groep (maangod en brussel) waarbij de burger toch vervelend hard genaaid kan gaan worden als het er op aan komt.
Weet je je gregorius nekschot nog te herinneren, van z'n bed gelicht door de mannetjes van ballin?
Die kans gaat iedereen maken als er verkeerd gedachtengoed op internet geplaatst en gezocht wordt.
Vogel zelf maar uit wat al die verkeerde gedachten kunnen zijn.

Dezenaamhier | 23-09-17 | 20:26

Let op: heb je in augustus getekend, dan moet dat nu weer opnieuw! Staat op de site.

prakkie | 23-09-17 | 19:57

Ik ben vanaf nu sleeping unit, was ook erg vroeg vanmorgen. Oh ja ik kom alleen in actie als ik : Maangod de beste hoor of nazi's iets over fascisme hoor roepen. Mijn verdere acties ligt een beetje aan mn humeur en aan de redelijkheid hoe alles wordt verdeeld in dit gave land.

rattenvanger XL | 23-09-17 | 19:55 | 1

Aivd, help me in ben gehackt!

rattenvanger XL | 23-09-17 | 19:56

Dat besef had je toen zelfs nog bij de overheid. Ze hebben niet voor niets de aantekening over religie van de persoonskaarten verwijderd, na de oorlog.
Door het goed georganiseerde Nederlandse bevolkingssysteem, was het voor de nazi's bijzonder makkelijk om joden op te pikken...

zuiderduin | 23-09-17 | 19:53

Ik denk dat dit toch iets groter aangepakt moet worden. Geenpeil ging een stuk sneller. Is het niet mogelijk om weer een publieksactie te starten?

Rotisseur | 23-09-17 | 19:50

* teken voor een nieuw raadgevend referendum.

Is dit nog nieuws? | 23-09-17 | 19:42

Misschien kan ik nog wat collega's overhalen. De meesten hebben 'das leben der anderen' wel gezien. Mooie oneliner om mee op campagne te gaan maandag.

hustler01 | 23-09-17 | 19:37 | 1

Oh nee, er komt vat een nieuwe DDR met Stasi. Vlug, tekenen! Paniek!

Captain Pervert | 23-09-17 | 20:44

REAGEER OOK

bespaartips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken