achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

Ierse inzending komt met dapper protest tegen Israël tijdens Songfestival

Nobelprijs voor de Vrede niet uit te sluiten

De doorgaans kleurrijke figuren die deelnemen aan het Eurovisie Songfestival staan voor een grote uitdaging. Hoe kan je nog deugen als je zingt op hetzelfde podium als de vertegenwoordiger van ISRAËL? Joost Klein wist de woedende cancelmob enigszins te sussen door het te gooien op "Dit vraagstuk is te groot om bij mij neer te leggen", maar de Ierse inzending kiest wél voor VERZET.

De non-binaire zanger Bambie Thug besloot doormiddel van make-up een statement te maken. De door de artiest gekozen verzetsdaad is echter zo subtiel dat we hem hier alvast even uitlichten. Een dapper statement als deze mag natuurlijk niet onopgemerkt blijven. Ahem.

Tijdens de show verschijnt Bambie Thug ten tonele met een gezicht alsof de zelfverklaarde heks onder een clown heeft gelegen. Een opvallende toeschouwer viel op dat op de rechterwang tekens in het Oudierse Ogham-alfabet waren geschreven met eyeliner. Een vertaler op Reddit wist de tekens te vertalen naar het woord 'CEASEFIRE'. Poehpoeh, die durft.

Het statement heeft behoorlijk wat teweeggebracht. Volgens het laatste nieuws ligt Bambie Thug in het ziekenhuis met een voedselvergiftiging "na het eten van schaaldieren" (niet heel woke). Wij vermoeden een wraakactie van de Mossad.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.