achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

ZWEEDSE MEDIA: Joost Klein volgens getuigen ZEER AGRESSIEF, sloeg camera kapotstuk

Dreigende update over dreigende beweging

We verbreken het Songfestivalboycot voor een belangwekkend bericht. Nadat AVROTROS eerder in een statement liet weten dat de aanklacht tegen Joost Klein die leidde tot zijn diskwalificatie slecht ging om een "dreigende beweging", schetst het Zweedse Aftonbladet een heel ander beeld. "Er bestaat geen twijfel over dat hij zich volgens meerdere aanwezigen zeer agressief gedroeg."

De persoon met de camera tegen wie de dreigende beweging zou zijn gemaakt blijkt een fotograaf. "Er zouden meerdere getuigen van het incident zijn, aangezien het vlak naast het podium gebeurde. Verschillende getuigen zouden het gedrag van Klein als zeer aanstootgevend hebben ervaren, verklaart de bron. Als gevolg van de aanvaring zou de camera van de fotografe kapot zijn gegaan."

Nou zijn wij bepaald geen vechtersbazen, maar om een camera vernield te krijgen moet een beweging wel heel erg dreigend zijn. Het zou overigens wel het zoveelste akkefietje zijn geweest tussen de bewuste camerapersoon en Joost, maar dat het ugly werd is duidelijk.

Joost Klein is achtergebleven in Zweden terwijl de rest van het team alle EBU-grillen is ontvlucht. Voor Appie 'blauwe vogel' Mussa houdt dat in dat hij weer in alle vrijheid kan zeiken op de deelname van het kwaadaardige Israël.

BONUS: Ook spuit elf Sander Schimmelpenninck ziet het, het is de schuld van Israël: "Het voorval lijkt vooral de stok waar de organisatie, met een Israëlisch bedrijf als hoofdsponsor, naar zocht."

Update: Joost toch naar Nederland, vloog met privéjet.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.