achtergrond

Geenstijl

login

word lid

nachtmodus

tip redactie

zoeken

STATEMENT REDACTIE GEENSTIJL - GeenStijl boycot Eurovisie Songfestival 2024

STATEMENT GEENSTIJL OVER DISKWALIFICATIE JOOST KLEIN

De redactie van GeenStijl heeft kennis genomen van de diskwalificatie van Joost Klein door de EBU. GeenStijl vindt de diskwalificatie disproportioneel en is geschokt door de beslissing. We betreuren het enorm. "Dikke lul", aldus Songfestival-redacteur Mosterd.

Vandaag heeft de Songfestivalredactie van GeenStijl uitgebreid met de hoofdredactie (Ronaldo & Pritt) overlegd en verschillende oplossingen aangedragen. Desondanks heeft de hoofdredactie van GeenStijl toch besloten géén liveblog te voeren, ondanks het feit dat GeenStijls ONGENUANCEERDE LIVEBLOG (2024 A, 2024 B, 2023, 2022, 2021, 2019) jaarlijks deel uitmaakte van 'GU's Best Gelezen Topic Bonanza'. Mosterd vindt de maatregel van de hoofdredactie heel zwaar en disproportioneel. GeenStijl staat voor goede omgangsvormen, laat daar geen misverstand over bestaan, maar een maatregel tot uitsluiten van een liveblog staat in zijn ogen niet in verhouding tot dit incident.

Ook de hoofdredactie van GeenStijl is desalniettemin heel teleurgesteld en ontdaan, ook voor alle miljoenen fans die zo ontzettend naar ons liveblog toeleefden. Wat GeenStijl Nederland en Europa heeft gebracht, had niet zo mogen eindigen.

Verklaring Ronaldo: "Het uitsluiten van Joost Klein is een disproportionele en schandelijke beslissing van de EBU."

Verklaring P. Stift: "Het afschaffen van een liveblog is oa de ‘hel’ voor Mosterd & zijn team. Verdere woordvoering via Ronaldo."

Verklaring Mosterd: "FUCK THE EBU"

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.