achtergrond

Geenstijl

ASIELCRISIS! 295 TEVEEL in Ter Apel

Formerende partijen roepen ASIELCRISIS uit - Eric van der Burg geeft opgestapte COA-baas Ter Apel trap na - Instroom gewoon weer "ONGEVEER 900" - Nieuw record voor Ter Apel - Enge Mannetjes, overal

Wat hier gebeurt is echt bizar. Daags na het opstappen van de noodklokluidende COA-baas Johann Velkers in het overvolle Ter Apel propt Eric van der Burg Ter Apel nog een stukje overvoller. Liefst 295 ericvanderburgers teveel in Ter Apel op zaterdag, en omdat 15.000 euro belastinggeld (per dag) niets is voor de gewillige beulen van Justitie en Veiligheid gaan de zondag en de maandag ook maar weer ruimschoots over de boetegrens.
UPDATE: RECORD! Afgelopen nacht 318 TEVEEL in Ter Apel

Uit Dagblad van het Noorden van vorige week: 300-400 enge mannetjes

Wat er in Ter Apel gebeurt is onverantwoord, zegt Velkers. Vanwege de werkdruk en de veiligheid. De veiligheidssituatie is ‘slecht’. „Er zijn veel incidenten, en ook heftige incidenten. Onder asielzoekers onderling wordt het gewelddadiger, maar ook steeds vaker richting beveiligers. Ook wat er daarvoor gebeurt is ernstig: constante scheldpartijen, met de vingers snijbewegingen langs de keel maken. Ik hoor medewerkers zeggen: ‘We zijn het ondertussen gewend’. Dat is niet normaal.”

Die oplopende spanning heeft te maken met de vele mensen die worden opgevangen in kleine ruimtes, en met de populatie: in Ter Apel verblijven ongeveer 300-400 structurele ‘overlastgevers’. „Die jongens wordt geen strobreed in de weg gelegd. Wij mogen ze niet opsluiten, niet fouilleren, niet visiteren. We mogen ze zelfs niet op straat zetten.”

Ja... het COA heeft overal schijt aan

NOS/NIEUWSUUR Update Gisteravond Laat: Joh, we hebben nu opeens een ASIELCRISIS. Nou ja zeg. Waar komt dat nu opeens vandaan? (Antwoord: 13,5 jaar VVD.) Hunnie gaan nu mogelijk "geen asielaanvragen in behandeling nemen". Wat dus niet wil zeggen dat er niemand meer binnenkomt. Waar is hier de nooduitgang?

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.