achtergrond

Geenstijl

Bassiehof – NSC heeft gelogen over wat ze wil met de NPO

Nicolien van Vroonhoven draait en is niet eerlijk

Het viel niet zo op maar NSC is afgelopen week gedraaid met hun plannen voor de NPO. Als er al een plan was. Na het mediadebat donderdag (ook met komische D66-momenten) ging er veel aandacht uit naar de botsing tussen NSC en PVV. Met name de opmerking van NSC’s Nicolien van Vroonhoven (hierboven op archiefbeeld) “Onze inzet is dat we niet gaan bezuinigen” bleef hangen. Pieter Omtzigts vertrouweling zei tijdens de commissievergadering wel dat conform het verkiezingsprogramma het derde net zal verdwijnen maar ook dat het vrijkomende geld dan terugstroomt naar de publieke omroep. Ook dat laatste zou volgens haar conform het NSC-program zijn. Maar dat staat er helemaal niet in. Van Vroonhoven draaide én loog.

In het verkiezingsprogramma (bladeren naar pagina 31) staat namelijk dat de opbrengsten van het afschaffen van het derde net ook bij partijen buíten de publieke omroep terecht zouden komen.

Maar daar komt NSC nu dus op terug. De opbrengsten van het verdwijnen van het derde net (niemand weet overigens hoeveel dat is, Bassiehof hoopte dat Van Vroonhoven dat tijdens het debat zou vertellen maar nee) gaan dus volledig terug naar de NPO. Met een zender minder gaat dat in ieder geval niet op aan lineaire TV maar ongetwijfeld naar digitale toepassingen, iNnOvAtIe en niet in het laatst de interwebs; de online positie kortom. Dat betekent nóg meer oneerlijke concurrentie van belastinggeld voor alles en iedereen in de media die zelf z'n broek omhoog houdt (al kun je afvragen of dat qua NOS met toch al een een begroting van 100en miljoenen euro's zin heeft, Timon-factor hier). 

Misschien heeft Van Vroonhoven gewoon een hekel aan die 'hartstikke onaardige' niet-NPO-verslaggevers maar met saneren hebben de NSC-plannen voor het verdwijnen van het derde net niets van doen, blijkt nu. Trap er niet in, PVV, VVD en BBB.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.