achtergrond

Geenstijl

Verdachte situatie Amstelveen. Politie massaal op de been

Wat nu weer?

De melding in deze zaak was dat iemand in de betreffende bus mogelijk een verdacht pakketje bij zich zou hebben. Wij hebben een verdachte in de bus aangehouden. Alle andere inzittenden zijn veilig uit de bus. Ter plaatse wordt aanvullend onderzoek gedaan.

Politie Eenheid Amsterdam
Politie Eenheid Amsterdam
@POL_Amsterdam

De politie kreeg vanmiddag een melding van een mogelijke verdachte situatie in een bus. Deze bus is op Meander gestopt. De situatie wordt onderzocht.

49
Reply

Gedoe in Amstelveen, waar de politie een gebied rondom het winkelcentrum Stadshart heeft afgezet vanwege een "verdachte situatie". Wat en hoe is momenteel niet bekend, maar de situatie wordt bijzonder serieus genomen. De politieheli hangt boven het gebied en een arrestatieteam en explosievenexperts zijn aanwezig. Naar verluidt is het busstation ontruimd en staan enkele bussen stil in het ontruimde gebied. Of deze bussen iets met de verdachte situatie te maken hebben, is nog onduidelijk. 
POLITIEUPDATE: "De melding was dat iemand in de betreffende bus mogelijk een verdacht pakketje bij zich zou hebben. Wij hebben een verdachte in de bus aangehouden."
UPDATE: Getuigen zagen de verdachte met handen omhoog uit bus 300 komen, maar het is nog onduidelijk of het verdachte pakketje daadwerkelijk gevaarlijk was of gewoon een misplaatste lunchtrommel.
UPDATE: Loos alarm, het pakketje was geen explosief. De 67-jarige man uit Den Haag die is aangehouden blijft verdachte in de zaak en zal worden verhoord.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.