achtergrond

Geenstijl

RTL Nieuws verwijdert artikel over door AD verwijderd artikel over Hans Hoogervorst

VERWARRING COMPLEET

UPDATE - LOL, tweet ook verwijderd nu

Vergeet de moord op Kennedy. Het grootste politieke complot uit de moderne Westerse geschiedenis speelt zich as we speak af in Den Haag. Iemand die zegt dat ze Elodie Verweij heet heeft gisteren een artikel (hier nog beschikbaar) geschreven over de premierskandidatuur van Hans Hoogervorst. Maar! Aan de NOS heeft iemand die zich Hans Hoogervorst noemt, verteld dat hij helemaal nooit met het AD heeft gesproken. En nu heeft het AD het oorspronkelijke artikel gerectificeerd, zonder duidelijk te maken met welk telefoonnummer Elodie Verweij heeft gebeld. En daar had RTL Nieuws weer een artikel over geschreven. Maar dat artikel is nu ook verdwenen! Wie zit hierachter? Waarom is het Klaus Schwab? En hoezo is er nog iemand in Den Haag die Elodie Verweij serieus neemt? Heeft een anonieme beller geëist dat RTL Nieuws het artikel introk omdat Elodie Verweij anders nooit meer aanschuift bij Humberto? Weet Elodie Verweij iets over Arjan Noorlander wat wij niet weten? Hoe is het nu met Gom van Strien? Wat is de rol van Han Ten Broeke? En van Mark Rutte? Dit gaat: DIEP.
UPDATE 11u42: Na het verschijnen van dit topic heeft RTL Nieuws nu ook de tweet van vanochtend verwijderd
UPDATE 11u53: GeenStijl is zojuist teruggebeld door iemand die een oud telefoonnummer van Hans Hoogervorst heeft. Deze persoon bezweerde ons gisteren géén practical joke met het AD te hebben uitgehaald. Wij hebben het gesprek niet opgenomen.
UPDATE 15u01: AD nog dieper door het stof in rectificatie van de rectificatie: "Inmiddels is duidelijk geworden dat ons telefoonnummer van Hans Hoogervorst niet bij hem in gebruik was en dat er geen grond was voor het eerder verschenen bericht. Hoofdredacteur Rennie Rijpma: ,,Ik bied mijn excuses aan. Aan meneer Hoogervorst in de eerste plaats. Met onze eerdere berichtgeving brachten wij hem onbedoeld in verlegenheid. En aan het publiek voor de ontstane verwarring.”" Maar nog steeds is niet duidelijk wat er nou is gebeurd. Er is een telefoongesprek gevoerd, houdt het AD vol. Maar met wie dan? En belde deze "Hoogervorst" het AD zelf? Of belde het AD "Hoogervorst"? En waarom zegt Elodie Verweij niks op Twitter? En zit ze vanavond bij Khalid & Sophie? Of bij Humberto?
RTL Nieuws: heeft nog steeds geen bericht over de verwarring. Wel over Sieneke.

Uit de oude doos: ook Gonny van Oudenallen herkent Hans Hoogervorst niet

Wat heeft Jan de Hoop hier nou mee te maken!?

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.