achtergrond

Geenstijl

Live. Dokter Ronald doet z'n ding: Relatietherapie Geert & Pieter dag II

Tijd begint te dringen

De sprong bleek een sprongetje maar hoop doet leven: dag twee dat Geert Wilders en Pieter Omtzigt onder leiding van Ronald Plasterk aan het relatietherapieën zijn. De tijd begint enigszins te dringen: de nieuwe Tweede Kamer moet volgens de eigen reglementen uiterlijk een week na de installatie debatteren over de verkiezingsuitslag (dat debat staat nu in de agenda voor komende woensdag) dus meer uitstel zit er niet in voor Plasterk en zijn rapport waaruit moet blijken of NSC, PVV, BBB en VVD bereid zijn te onderhandelen over een kabinet al dan niet met gedoogconstructie. Afwachten dus, in de tussentijd lezen we in de Waling Bode dat het in Zweden ook kan dus wie weet. Stay tuned.
Update 14:57 - Wilders na twee uur praten: Goed en constructief gesprek
Update 15:28 - Volgens Omtzigt is de gedachtenwisseling over de rechtstaat nog steeds niet afgerond. De NSC-leider vervolgt: "We hebben wat inhoudelijke verkenning gehad. Hoe zit je in de wedstrijd, hoe kijk je tegen dingen aan. (-) Ik ga nu met mijn fractie spreken. (-) Ik ben niet weggelopen.” Plasterk wil vandaag nog met VVD en BBB apart van elkaar om de tafel.
Update 17:29 - Plasterk weet genoeg, gaat een formatieadvies aan de Kamer schrijven maar wat precies is onduidelijk. Het heeft er in ieder geval alle schijn van dat de optie van een combinatie van PVV, VVD, NSC en BBB in wat voor vorm dan ook nog op tafel ligt.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.