achtergrond

Geenstijl

Trieste vraag maar: Hoe lang overleeft dit nieuwe kunstwerk te Amsterdam voor Israëlische slachtoffers van Hamas' seksuele geweld?

Als die onschuldige ontvoeringsposters als stadsbreed vernield worden...

We hebben het al vaak genoeg belicht, maar het werkt dus als volgt. Als je Israël in beginsel illegitiem vindt dan volgt daaruit dat je elk verzet tégen Israël in beginsel wel legitiem vindt. En dat vertaalt zich in normale taal die maar zelden hardop uitgesproken wordt naar: 'Wat Israëli's ook overkomt, eigenlijk verdienen ze het'. 

En dat is precies waarom het - door getuigen en forensisch pathologen breed uitgemeten - seksuele geweld van Hamas tegen Israëlische vrouwen op 7 oktober niet hoeft te rekenen op ook maar enige sympathie van de gebruikelijke vrouwen-belangenorganisaties. Kortom, net als progressieve Israëlische academici worden ook Israëlische slachtoffers van seksueel oorlogsgeweld in de steek gelaten door de 'progressieve' gemeenschap. 

Maar goed, bovenstaand dus een nieuw kunstwerk op het Amsterdamse NDSM-terrein dat aandacht vraagt voor precies die vrouwen. En dan rest de extreem pijnlijke maar helaas evidente vraag: hoe lang overleeft dit kunstwerk onvernield?

[Korte redactionele feedback: #BelieveWomen is meer sluitende en sterkere hashtag dan #BelieveAllWomen, maar daar zal het de vandalen niet om te doen zijn verder.]

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Goh, Europese Commissie maakt volgende week 50 miljoen euro over naar UNRWA

Ursula von der Leyen heeft geen zin om onderzoek naar Hamas-banden af te wachten

@Bas Paternotte | 01-03-24 | 13:59 | 266 reacties

IDF valt Rafah aan, bevrijdt 2 gijzelaars, "50+ doden door luchtaanvallen". Bij grondinvasie vluchtelingen "terug naar Noord Gaza"

Het laatste Hamas-bolwerk aan de Egyptische grens, waar inmiddels ook zo'n 1,3 miljoen (!) uit het noorden gevluchte Gazanen verblijven

@Spartacus | 12-02-24 | 09:37 | 272 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.