Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Frenske, de Great White Hope van deugend blank Nederland heeft een beroerde week achter de rug.

Frenske Bulletin Week 36, door Arthur van Amerongen

Frans Timmermans had een beroerde week achter de rug en werd gered door de Tilburgse GroenLinks-wethouder Esmah Lahlah, die tot nummer twee van de kandidatenlijst van GroenLinks-PvdA werd gelanceerd. De media jubelden van vreugde over deze dea ex machina en waren de laatste peilingen - waaruit bleek dat het Frenske-effect volledig was uitgewerkt en Groep Timmermans weer op een miezerige 20 zetels stond - op slag vergeten. 

Iedere Frenske-watcher weet dat de Great White Hope van deugend blank Nederland na zo’n vernietigende peiling minimaal twee dagen niet aanspreekbaar is voor zijn hofhouding. Vermoedelijk liep hij van woede te stampen door zijn rijtjeswoning in Maastricht en smeet hij met servies. De hond had zich in het arbeideresque tuintje verstopt. Zeven zetels verlies stond niet in de planning en dat er ineens twee andere, zeer serieuze kandidaten voor het premierschap bleken te zijn, al helemaal niet. 

Zijn voorstel om de SP en de PvdD op te slokken in Groep Timmermans was ook al afgeketst

Marijnissen zei al eerder dat de verschillen met GroenLinks en PvdA groot zijn, bijvoorbeeld bij de aanpak van arbeidsmigratie. Ze is door de oproep van Timmermans niet van gedachten veranderd. Volgens Marijnissen kan de SP met veel partijen samenwerken ‘die Nederland socialer willen maken’. “Maar de ervaring leert ook dat de PvdA vaak voor de verkiezingen mooie beloften doet, maar na de verkiezingen liever met CDA of VVD in zee gaat en aan afbraak- en bezuinigingspolitiek meewerkt. Dit heeft het vertrouwen van mensen in de politiek flink beschadigd. Dus iedereen die echte verandering wil, kan het beste SP stemmen.’

Drie dagen na de vernietigende peilingen had Frenske zich weer herpakt en kwam hij terug met een wervende twiet:

Het is tijd om samen de boel weer op de rails zetten. Met ons verkiezingsprogramma laten we zien dat we weer een land kunnen worden waar we trots op zijn. Dat we verschillen overbruggen, uitdagingen waar we voor staan aanpakken en toewerken naar een sociaal en groen Nederland.

Ik snap niet dat je zulke nietszeggende teksten kunt produceren. Het is Jetten in het kwadraat. En dat mensen daar instinken, vind ik onvoorstelbaar. Wel vreemd en vooral armoedig dat hij nog steeds tweet met @TimmermansEU.

Frenske moet wel peentjes zweten want het enige wat hij wil, is het premierschap van Nederland. Voor minder doet hij het niet. Minister van Buitenlandse Zaken was hij al, en oppositiebankjes zijn nu ook niet echt een fraai einde voor deze man van de wereld. Brussel was een dead end street geworden. Timmermans zag de bui al hangen en wist dat er volgend jaar, na de Europese verkiezingen, niets meer voor hem te halen viel. Zijn Green Deal staat op instorten. 

Toen hij zich noodgedwongen aanmeldde als toekomstig premier van Nederland - aangemoedigd door zijn jaknikkers en paladijnen - moet hij toch even gedacht hebben aan zijn goede vriend Martin Schulz. Die werd na een prachtige loopbaan in het Europees Parlement namens de SPD kanselierskandidaat, met rampzalige gevolgen. Bij de uiteindelijke Bondsdagverkiezingen in september 2017 behaalden Schulz' sociaaldemocraten het laagste percentage stemmen sinds 1891. Op 13 februari 2018 trad hij af als partijleider van de SPD. 

Ik ben benieuwd wat de eisen waren van Timmermans, toen hij zich aanbood voor het lijsttrekkerschap. Het vuistdikke partijprogram van Verenigd Links is louter GroenLinks-materiaal maar dat zat Frenske worst zijn. Hij wil koste wat het kost voor het eerst in zijn leven baasje worden (vooruit, hij heeft die hond). Alle principes zet hij daarvoor overboord. Frenske wist helemaal niets van het klimaat toen hij dat baantje als een kluifje kreeg toegeworpen, na zijn totale afgang als kandidaat om zijn baas Jean-Claude Juncker op te volgen. Toen bleek dat de meesterdiplomaat totaal niet wist hoe de Franse en de Duitse paarden liepen en dat er geen seconde sprake van was geweest dat hij voorzitter van de Europese Commissie zou worden. Frenske heeft een maand lopen stampen en met met servies lopen smijten, werd tegen wil en dank de climaclown des wrakes en beet zich als een pitbull vast in de poedelprijs, met alle gevolgen van dien voor zijn Europese onderdanen. 

Ik vond een interview van het Algemeen Nijmeegs Studentenblad met Timmermans, uit mei 2015. Daaruit blijkt wat voor een totale opportunist hij is. 

U staat erom bekend enorm ambitieus te zijn. In een interview met het NRC zei u toen u minister van Buitenlandse Zaken was: nu heb ik voor het eerst het gevoel niets meer te willen. En nu zit u hier. ‘Dat zal ik nooit gezegd hebben.’

Het Algemeen Nijmeegs Studentenblad Heeft u dan nooit dat gevoel gehad? ‘Vanaf het moment dat ik werd gekozen in de Tweede Kamer heb ik niet meer aan carrièreplanning gedaan. Ik had nooit gedacht minister te worden, dat overviel me echt. Wat ik wel grappig vind is dat met name mensen die mij totaal niet kennen, een soort masterplan veronderstellen waardoor ik nu hier zou zitten. Dat is een mythe. Volgens mij kún je je hier niet eens naartoe werken. Als je dat probeert te doen, word je doodongelukkig.’  Het is moeilijk voor te stellen dat u zonder planning hier terecht bent gekomen. ‘Niet te veel plannen werkt enorm bevrijdend. Dat kun je je niet voorstellen als je nog student bent.’   

Zo kennen we Francisco: snoeihard liegen als een jezuïet. In het bewuste interview met het NRC staat namelijk letterlijk: Over zijn ambitie om minister van Buitenlandse Zaken te worden heeft de 52-jarige Timmermans nooit geheimzinnig gedaan. Hij wilde niet graag, hij wilde dolgraag. „Ik stond gisteren onder de douche en toen moest ik tegen mezelf zeggen: ‘Je bent echt minister van Buitenlandse Zaken”, zei hij een half jaar geleden in een interview met het Algemeen Dagblad.)

Het interview met ANS is klassiek Frenske, met die prachtige mix van highbrow en lowbrow: 

Een bericht over een ontmoeting met een Hoge Commissaris van de VN wordt gewoon gevolgd door een verhaal over ‘zijn’ voetbalclub Roda JC. Wanneer Timmermans over zijn eerste studie Franse Letterkunde in Nijmegen begint, komt het gesprek al snel op voetbal. ‘Ik heb als student in Nijmegen veel plezier gehad bij voetbalclub de Trekvogels’, mijmert de politicus. Timmermans’ grote liefde voor voetbal vertaalt zich zelfs in het politieke spel. ‘Gesprekken die niet makkelijk zijn om te voeren, worden een stuk makkelijker als je eerst het ijs breekt en voetbal is de ultieme mondiale ijsbreker’, aldus de eurocommissaris. ‘Mijn ijsbreker met Hillary Clinton was trouwens muziek’, vertelt hij enthousiast. ‘Dat ik over Bruce Springsteen begon, vond ze echt geweldig.’  

Van de Trekvogels naar Hillary en The Boss: zo kennen we Frenske. 

Frenske had dus een beroerde week achter de rug en werd gered door de presentatie van de Linkse Walm voor de Tweede Kamer. Een potsierlijk gezicht: de obese cisgender opa in zijn afgetrapte kloffie tussen een Bij1-achtig gezelschap maar dan zonder mensen van kleur (ik tel er 3). 

Morgen kan Frenske weer shinen tijdens de Abel Herzberg-lezing: een thuiswedstrijd in de Groene Hoed. Onder andere Rob Jetten (2022), Femke Halsema (2021), Hugo de Jonge (2020), Robbert Dijkgraaf (2019), Sigrid Kaag (2018) gingen hem voor.

Ik  ken ongeveer alle lezingen van Frenske van de afgelopen decennia en het mooie van de man is dat hij totaal voorspelbaar is. Alle clichés zal hij zondag schaamteloos uit zijn hoge hoed toveren. Maandag zal de voorgekookte en opgepiepte hap in alle kranten van het Vlaamse mediakartel worden gebracht als de Bergrede van de Heere Jezus zelve. 

In een overvolle zaal van diezelfde Rode Hoed in Amsterdam hield Frans Timmermans op 2 december 2019 de Den Uyl-lezing. Het zal mij niet verbazen als hij daar wat krentjes uit pikt. Timmermans heeft de ziel van de PvdA aan de Groene Khmer-duivel verkocht en zal als goedmakertje voor het handjevol gestaalde kaders in de Rode Hoed een hommage brengen aan Den Uyl. 

Bijvoorbeeld zo: 

Joop den Uyl is de enige politicus aan wie ik ooit een fanmail heb gestuurd. Het was in het midden van de jaren zeventig en ik was een tiener, net terug in Nederland. Hij was onze premier en hij wist mij echt te inspireren. In de regio waaruit ik voortkom had hij een gemengde reputatie, maar voor mij was het een man die formuleerde wat er aan de hand was toen hij zei: ‘Het wordt nooit meer zoals het is geweest. In de geschriften van Den Uyl die ik ken, ligt altijd een heel sterke nadruk op de twee productiefactoren arbeid en kapitaal. Hij beschrijft heel mooi hoe wreed het is dat we het kapitaal als werkgever bestempelen en arbeid als werknemer, terwijl het eigenlijk andersom is: degene die werk geeft is de factor arbeid, en niet de factor kapitaal. Als je die redenering volgt dat zie je ook waar hij eindigde met zijn herverdelingsvraagstuk en hoe hij dat inkleedde. Kennis – macht - inkomen.

En er komt natuurlijk een mopje climapocalyps. Neem dit fragment uit de Den Uyl-lezing: 

We moeten alles op alles zetten om de temperatuurstijging te beperken tot anderhalve graad. Anders bereiken we een point of no return, waarbij vervolgens de kantelingen in het milieu en het weer niet meer beheersbaar zijn. Het is zoals een wetenschapper onlangs schreef: alsof we op de Titanic zitten. We zien de ijsberg aankomen. Als we nu bijsturen, kunnen we er nog langs gaan. Doen we dat niet dan moeten we maar hopen dat we dwars door de ijsberg heen kunnen varen, want andere opties zijn er niet. 

Mark my words: maandag zullen de kartelkrantjes met een nieuw Frenske-offensief komen. Maar het Kaag-effect is al ingetreden want als ik zo naar de peilingen kijk, wordt duidelijk dat het volk geen Sigrid met een baard wil. Frenske zal nooit premier worden, hoe graag de Nederlandse media dat ook willen. 

Reaguursels

Inloggen

Maar even afgezien van het feit dat Timmermans een enorme gale lül is die ijdel onder de douche zichzelf complimenteert met alles, hij steekt als cliché producent niet torenhoog uit boven andere kletsmajoors dacht ik zo. Zijn zonden en karaterzwaktes vergeef ik hem grif als hij daadwerkelijk iets zinnigs kan betekenen voor het klimaat. Daarin schijnt hij ondanks alles toch best effectief te zijn en ambitieus als hij is, dat ook vol voor te kunnen gaan. Op Frans na praat vrijwel iedereen met meel in de mond over klimaat, zo moet het wel "betaalbaar" blijven en het gaat uiteindelijk om "bestaanszekerheid" (geld voor nu, bedoelen ze). Qua bestaanszekerheid op termijn zijn we het meeste gebaat bij echte maatregelen, liefst internationaal geregeld en dat zie ik een domme gans als Mona Keijzer niet regelen. Laat staan Heilige Pieter die zich alleen druk maakt over onnavolgbare technicalities en neuqdetails. En Geert, zucht. Dát dus.

Beste_Landgenoten | 10-09-23 | 07:36 | 1

Frans gaat niets voor het klimaat betekenen. Het is niet kapot en hoeft dus ook niet gerepareerd te worden. Het klimaat veranderd en dat is het.
Eenzijdig de oorzaak van klimaatverandering bij co2 leggen is onwetenschappelijk en alleen politiek gedreven.
Wat alle klimaatmaatregelen gemeen hebben is dat die de prijzen doen stijgen en meer consumeren aanwakkeren. Frans heeft alles op alles gezet om eenzijdig de instituten (het IPCC in dit geval) conclusies om te zetten in beleid.
Maar net als met corona waar het WHO ‘de wetenschap’ was worden andere geluiden en kritiek op de IPCC conclusies weggezet als onwetenschappelijk. Terwijl het evident is dat het IPCC het International Panel for Climate Change een duidelijk belang heeft bij het in stand houden van man made climate change.
We slaan het klimaat even plat, co2 reductie? Allemaal voor? Prima, dan is het daarmee aangenomen, over tot de orde van de dag.

ratelaar | 10-09-23 | 07:56

Wat mijn verkiezingsdag goed zou maken is als Frans minder voorkeursstemmen krijgt als het hoofddoekje op 2. En dan twee zetels graag.

bergsbeklimmer | 10-09-23 | 07:23 | 1

Dan, niet als

Beste_Landgenoten | 10-09-23 | 07:25

"Ik snap niet dat je zulke nietszeggende teksten kunt produceren."

Och, dat kunnen ze allemaal wel. ", Ik ben gewoon een heel gezellig mens!" was het antwoord van een zekere struise politica op de vraag waarom een stem op haar de voorkeur zou moeten hebben op Pieter Omtzigt.

Beste_Landgenoten | 10-09-23 | 07:20

het ligt er allemaal zo dik bovenop. Een vrouw met hoofddoek tussen Frans en Jesse, puur voor 'het beeld'. Blijkbaar gaat het niet om inhoud maar om aantallen. Ze verwachten de migranten en gehandicapte vote binnen te trekken, blijkbaar was dat niet genoeg dus stonden ze open om de rest van de idealen te verkopen aan andere linkse partijen. Alles is geoorloofd om die cis white privileged male tuinkabouter het torentje in te krijgen.

Struikrover3 | 10-09-23 | 06:48 | 1

Iets meer respect voor de gehandicapten is wel op zijn plaats, gehandicapt betekent niet impliciet geestelijk gemankeerd.

Gehandicapten en chronisch zieken weten overigens prima welke partijen absoluut geen sociale gevoelens hebben voor hun hebben. VVD/D66 en PvdA. Van de eerste twee kan je niets anders verwachten, ieder voor zich is liberaal, maar de PvdA komt binnen als goede tweede.

bergsbeklimmer | 10-09-23 | 07:30

De SP heeft gelijk dat ze niet met Holle Bolle Frans willen samenwerken.
Hij was het die de SP verraadde na de verkiezingsoverwinning van de SP toen ze heel veel zetels hadden gewonnen. Voor de camera zei Holle Bolle Frans dat de SP uit de onderhandelingen was weggelopen omdat ze nog niet toe waren aan regeringsdeelname.
In werkelijkheid wilde hij liever met de VVD een liberale regering vormen.
En uit de WikiLeaks kwam ook uit dat Holle Bolle Frans de Amerikaanse regering wilde inlichten dat de SP "communisten zijn" "die niet te vertrouwen zijn" in de hoop dat de CIA iets zou doen.
Het is goed dat Jan Maorijnnissen zijn kiezers niet op een presenteerblaadje heeft overhandigd aan de PvdA "hier, neem jij onze zetels maar"

Osdorpertje | 10-09-23 | 06:33

Kan de stichting van rookvrije generatie niet beter een timmerschrans vrije generatie kampanje voeren?

Dat geeft pas echt een verbetering van de algemene Volksgezondheid

captain-caveman | 10-09-23 | 05:52

Niets in het kwadraat blijft niets.

guido_lonij | 10-09-23 | 04:59

Ze gaan vol en ongegeneerd voor de moslim vote. Zonder de volgers van de proleet is Schrans nergens.

Mark zit te Dutten | 10-09-23 | 04:58
-weggejorist-
_kees_ | 10-09-23 | 03:57

Esmah Blahblah. Zou ze der naam waarmaken?

Fapfap | 10-09-23 | 02:21
-weggejorist-
Tiktak Theo | 10-09-23 | 01:21

Frenske heeft volgens mij een minderwaardigheidscomplex en een (ongezonde) bewijsdrang / profileringsdrang om zijn jeugdrivalen (snobberig elitair diplomatenvolk die de familie Timmermans niet als gelijken zag) op hun plek te kunnen zetten.

Noteer maar alvast: geveinsde Timmerfrans gaat in de campagne een traantje laten wegens klimaat. Boehoe wat erg en wat gaat 't hem aan zijn hart. Mark my words: er komt weer nieuwe emoporn vanuit Timmerfrans, nog erger dan destijds bij MH17.

Ome_BW | 10-09-23 | 00:58 | 1

Die engnek speech was ernstig.

Xaffier | 10-09-23 | 02:00

Die mevrouw Lallah heeft een maand van de bijstand geleefd. Dat heeft de familie Meiland ook gedaan en ik dacht die dikke Froger ook. De hemel wordt ze nu ingeprezen en ze is gelijk een belofte.
Een maand... dat vond ze heel erg. Niets uitgezocht of mensen misschien, ja het misschien het werk konden doen van die Pool of Roemeen, nee, de Zieligheidstroef spelen. Natuurlijk zijn er die in de bijstand echt gevangen zitten maar er zijn er legio die er wel best zitten.
Je kunt dus in dit land door niks te kunnen 2e worden op de lijst GroeneKhmer. Of zou het een Wiedergutmachungssnitzel zijn omdat ze a) vrouw is en b) van de Religie der Vrede en c) een hoofdvod draagt?
Wel veelzeggend dat een oude dikke blanke man de baas van dat spul is. Dat wordt lachen op de Verkiezingsavond als we zijn reactie te zien krijgen.

Jan Lange3373 | 10-09-23 | 00:16 | 2

Haar proefschrift is vrij beroerd, vol op zoek naar externe oorzaken voor het criminele gedrag van haar geloofsgenootjes. Hand in eigen boezem past niet bij de cultuur.

Zeurders | 10-09-23 | 00:18

En ze had toen een zak chips als diner van 58 cent. In 1 maand heb je nog niet echt een idee. Dat is veel te kort hiervoor.

Ze kan alles zo simpel uitleggen. Tja, Rob Jetten kon het stikstofverhaal ook simpel uitleggen met zijn geklets over een deken. Kernenergie kan geen huis verwarmen, ook al simpel uitgelegd.
Ofwel: we moeten maar zien wat dat voor iemand is.

Nichtsneues | 10-09-23 | 01:58

Het is veelzeggend dat zijn quote op de PvdA-GL kandidatenpagina is: "Ik vind het een grote eer om JULLIE lijsttrekker te mogen zijn." (groenlinkspvda.nl/kandidaten/) Hij voelt zich niet eens deel van de partij...

DaisyC | 10-09-23 | 00:12 | 1

Hij is immers door hen, vrijwel unaniem, naar oud communistisch gebruik gekozen om deze eervolle taak voor hen uit te voeren.

Squeezelover | 10-09-23 | 00:17

Hoe kan zo'n controversiële figuur als Frenske het nu steeds over verbinding hebben?

NPOlitiekgekleurd | 09-09-23 | 23:52 | 2

Als je het maar vaak genoeg roept, ga je er zelf in geloven. En hij zal wellicht denken dat de herhaling de kracht van zijn boodschap is. Hij heeft bewezen erg overtuigend over te kunnen komen zelfs als de waarheid niet geheel aan zijn zijde was.

Squeezelover | 10-09-23 | 00:12

De enige verbinding die hij zoekt is dat je zijn bevelen opvolgt.

Zeurders | 10-09-23 | 00:19

We vergeten steeds dat Frans zijn enige wapenfeiten in Brussel de verplichting van papieren rietjes zijn. Dat is echt gerealiseerd. De rest van zijn plannen zijn alleen lege doelstellingen die niet waargemaakt kunnen worden. In Brussel wordt hij uitgekotst en hem dan hier presenteren als premiers kandidaat die zo goed is in internationale relaties is bizar. Weten de campagne teams van die andere partijen dat niet?

JanP999 | 09-09-23 | 23:40 | 1

En zelfs die rietjes loopt uit in een pfas-fiasco...

naglfar | 09-09-23 | 23:56

"Zo kennen we Francisco: snoeihard liegen als een jezuïet."

nee nee, dat is niet liegen, dat is gewoon zaken uitleggen zoals ze je op dat moment het beste uitkomen.

(zijn er nog vacatures voor spindoctor?)

blbla | 09-09-23 | 23:35 | 1

Op de Joop zijn bijna geen stukjes over GL/PvdA te vinden, 80% van de politieke stukken gaat over 'rechtse' politici.
Zelf geen inhoud, dan moet je maar profileren op hoe stom anderen zijn.

Zeurders | 10-09-23 | 00:22

Als je een beetje (geo-politiek gezien) weet wat er speelt, dan moet Fransie een pas op de plaats maken. Met zijn Eurocommissaris /eerste vicevoorzitter van de Europese Commissie-status istie eigenlijk met de staart tussen de benen vertrokken en komt ons het leven zuur maken.
Geef dat geen kans, trap er niet in en stem niet op dit GL/PvdA gedrocht.

Als in november blijkt dat ie toch met deze combi succes heeft, ga ik ipv 40u, 16u werken en zo veel als het kan het handje ophouden. Uithonen en meedoen alles naar de klote helpen wordt dan mijn insteek!

Ik ga er dan eens echt tijd voor maken, stelletje schoften... met hun onrealistische ideeën

Bunk-T | 09-09-23 | 23:34 | 2

Het beste richt u een bureau op, dat mensen helpt met profiteren. Dat is vast meer dan een fulltime job.
Dan nog even het salaris handig via wat eilandjes doen, en bij de volgende verkiezingen maakt het u allemaal geen drol meer uit (want binnen)

blbla | 09-09-23 | 23:38

@blbla | 09-09-23 | 23:38: Dank voor de tip : Ik richt helemaal geen bureau in, veel beter lijkt mij om alles asap naar de klote te helpen en allemaal lam te worden en max 16u/week kunnen werken.

Het is de poen, belasting-innen waar de Staat op kan draaien... toch? Nou dan die asap de nek om draaien door zo min mogelijk te werken en alles uit de toeslag/subsidie/belastingvoordeel/etc -ruif te trekken.

Gewoon de nek om draaien, dat is het enigste wat een politieke omzwaai kan opleveren. Verdergaan, zoals nu ... gaat echt niks veranderen

Bunk-T | 09-09-23 | 23:46

Timmerfrans in de oppositie lijkt me wel wat, dan moet hij namelijk komen met stevig onderbouwde argumenten voor zijn groene agenda, die er in werkelijkheid uit ziet als vogel-gehakt-molens, zwarte zonnepanelen bovenop afstervende groene vlaktes, bossen verdwenen in biomassacentrales, en ga zo maar door

blbla | 09-09-23 | 23:29 | 1

Frenske gaat niet in de oppositie, als hij geen premier kan worden is hij zo weer weg.

Zeurders | 10-09-23 | 00:23

Over Jean Claude Drunker gesproken, hoe zou het daar mee zijn. Is hij al toe aan zijn 2e lever transplantatie?

Southpark | 09-09-23 | 23:25
-weggejorist-
Tonyvanwychen | 09-09-23 | 23:21 | 3

Al die mensen op die diverse foto, zouden die bij elkaar op de koffie/thee kunnen zonder dat dat zeer ongemakkelijk wordt? Die twee die net onder de douche vandaan komen en de handdoek nog op hun hoofd hebben misschien, maar ook daar zal de één's activisme de ander ook al gauw gaan tegenstaan.

Sneerpoets | 09-09-23 | 22:40 | 2

Koude douche? En vooral niet langer dan 7 minuten vanzelfsprekend eenmaal per week...

Squeezelover | 09-09-23 | 23:08

Totdat het bittergarnituur gebracht wordt, dan is het bonje.

blbla | 09-09-23 | 23:31

Zo kennen we timmerschrans weer, gewoon een verkiezingsspreukje publiceren, daar trappen toch weer een hoop mensen in, en daarna doen wat je zelf wilt. Hij stond voor de spiegel en zag dat hij een goede minister van Buitenlandse Zaken gaat worden. Nou, als na de verkiezing GL-PvdA 3 zetels heeft gaan we daar is serieus over praten fransje.

jan huppeldepup | 09-09-23 | 22:38

Ik heb heel trots een foto van Frans Deugmans in mijn kamer. Op mijn dartbord.

Fapfap | 09-09-23 | 22:33 | 3

Ik heb er een in de keuken, geen last van vliegen meer.

jan huppeldepup | 09-09-23 | 22:39

Heb er een in de pisbak van m'n stamkroeg geplakt

sgaapje | 09-09-23 | 22:54

Zijn erbij die fotos als schietroos gebruiken. Van bepaalde politici.

Beste_Landgenoten | 10-09-23 | 07:27

Kijken wij nou naar voedselbank uitdelers, of denkt dit bij elkaar geraapte clubje uitkering trekkers, dat zij de huidige problemen in Nederland werkelijk kunnen aanpakken/oplossen. Wat voor binding hebben deze met in Nederland aangespoelde, door uitkeringen gelokte, gelukzoekers, die uiteindelijk de autochtone Nederlanders wel even gaan vertellen hoe wij moeten denken en handelen, en vooral belasting centen daarvoor moeten afstaan, voor hun wereldvreemde linkse luchtfietserij. Nederlanders wees gewaarschuwd.!!

Jbgeno | 09-09-23 | 22:31

Esmah Lahlah

+31 GAZA !!

We hebben eerder gezien hoe de PvdA zich eerder liet misbruiken als 'het paard van Troje' door de heren van DENK. Een ezel stoot zich niet aan dezelfde steen maar de PvdA ..................?

Ervaringsdeskundige | 09-09-23 | 22:08

Als Frenske dus geen premier wordt dan zijn we voor altijd en eeuwig van hem af, politiek gezien. Helaas zal er wel weer een tweede soort Frenske opstaan uit het GroenLinks/PvdA gepeupel.

Rdock | 09-09-23 | 22:07

Ik vraag me trouwens af wanneer het Esmah Lahlah is geworden, ze is geboren als Asmah LahLah. Met die naam is ze ook nog afgestudeerd, wil je bv haar proefschrift ofzo terugzoeken.

ikmagwel | 09-09-23 | 21:58 | 2

Hoe en waarom werd het bijvoorbeeld Vera Bergkamp en Jesse Klaver?

Squeezelover | 09-09-23 | 22:11

Werd vroeger vast gepest met AsthmaLala of zo.

Zeurders | 10-09-23 | 00:24

En als Frenske geen premier wordt, dan gaat hij mokkend in een hoekje zitten en helemaal niks doen.
Dus houd maar vast een groot hoekje voor hem vrij.

Zeurders | 09-09-23 | 21:42 | 6

Bibla, daar had ik helemaal niet over nagedacht. U heeft een punt! Als dat de garantie ter voorkoming van onherstelbaar leed zou kunnen zijn: graag.

Squeezelover | 10-09-23 | 00:07

Twee hoeken wellicht.

Jackjack | 10-09-23 | 05:36
▼ 3 antwoorden verborgen

Ik denk dat de foto van Timmermans in een volstrekt islamitische setting zijn electorale aantrekkingskracht geen goed zal doen. Ik denk dat er naast mij veel meer personen rondlopen die in de loop der jaren enorm de schurft hebben gekregen aan die volstrekt achterlijke, onverdraagzame en humorloze moslimgemeenschap. Ik moet er niet aan denken dat die fantastische Lahlah mevrouw uit Tilburg de lakens gaat uitdelen in de Tweede Kamer, wat gaat dit land achteruit...

donkeyman | 09-09-23 | 21:41 | 3

Het is te laat, accepteer of emigreer.

Acidbrain | 09-09-23 | 21:53

Ik voel het met u mee, helaas.

Rdock | 09-09-23 | 22:08

Mooie, en hoopvolle laatste alinea van het verhaal: Timmermans wordt geen premier.
Dat is voor mij de hoofdzaak, in Godsnaam geen Timmermans in het torentje. Ik moet er niet aan denken, zeker niet na dertien jaar gelach, gelieg en geginnegap van die lijpe Rutte.

KeesBruin | 09-09-23 | 21:34 | 1

Ten tweede, kan het torrentje dat gewicht nog dragen, het is ook al bijna 700 jaar oud. Of dondert het zo de hofvijver in als frans daar gaat zitten.

jan huppeldepup | 09-09-23 | 22:44

"De obese cisgender opa in zijn afgetrapte kloffie tussen een Bij1-achtig gezelschap..." Die foto! Kansloos.

En dan met zo'n verschrikkelijk nep deuglach allemaal stemmen voor meer warmtepompen, vluchtelingen en zonnepanelen: helemaal kansloos. Valt geen held van te brouwen. Ergens wel jammer.

zokanhetookja | 09-09-23 | 21:28 | 5

Staat het bier koud, zie het logo: pacman!

Squeezelover | 09-09-23 | 21:48

@staat het bier koud? | 09-09-23 | 21:44: Dubbele paspoorthouders horen niet in de politiek thuis

gebochelde | 09-09-23 | 21:48

@staat het bier koud? | 09-09-23 | 21:44: GL had een marokkaan als partijleider. Waarom ben je verbaasd?

intrigant | 09-09-23 | 22:15
▼ 2 antwoorden verborgen

2 hoofddoekjes op de lijst. En geen keppeltje?

Nuchternederland | 09-09-23 | 21:25 | 2

Eenvoudige som: hoeveel 'keppeltjes' zouden heeeeel misschien Frenske stemmen vs het aantal potentiële deugdoekstemmerTs.*
Daarbij zijn conservatieve Joden fout ivm 'Israël'.
*ook gering, maar het staat wel lekker inclusief deugend op de poster.

klimgek | 09-09-23 | 21:38

Keppeltje is haram, je weet tog.

Zeurders | 10-09-23 | 00:26

Die zogenaamde tactische nr 2 op de lijst, om meer stemmen te trekken, zal niet bij iedereen in goede aarde vallen. Hoezo je gepasseerd voelen…

laurentius | 09-09-23 | 21:19

We hoeven geen medelijden met fransie te hebben.
Net een artikel gelezen welke benefits fransie kan genieten tot zijn pensioen

Jacktheflipper | 09-09-23 | 21:16

Ga er nou maar vanuit dat hij hoge ogen gaat gooien in november. Als Omtzigt met flink wat kandidaten meedoet zijn er waarschijnlijk meerdere mogelijkheden om een regering te formeren, over links, rechts en door het midden. Als hij met maar een paar kandidaten komt en de rest van zijn electoraat niet op rechts terugkeert dan wordt het precair.

Met de andere linkse partijen gaat het niet best. D66 lijdt altijd verlies na regeringsdeelname, bovendien zal dat electoraat in Timmermans een mogelijkheid zien om links de premier te laten leveren, net zoals ze de vorige keer voor Kaag gingen. De SP verkeert in moeilijkheden, eerst dat gelazer met die radicale jongerenbeweging en nu laag in de peilingen. Bij1 scheurt uit elkaar, gemeenteraadsleden verlaten het schip en nemen hun zetel mee; nu SS niet terugkeert als lijsttrekker zal het gedaan zijn met die partij. Dan vandaag nog opstand in de PvdD, die 9 zetels in de peilingen heeft maar nu aangeschoten wild kan worden.

Allemaal linkse kiezers op zoek naar een stabiele uitdager, als dat allemaal naar Timmermans gaat mag de andere kant zijn zaakjes wel voor elkaar hebben en niet te verdeeld zijn.

Tashtego | 09-09-23 | 21:13 | 3

"obese cisgender opa in zijn afgetrapte kloffie'

zokanhetookja | 09-09-23 | 21:35

Mee eens, helaas.

Acidbrain | 09-09-23 | 21:42

Omtzigt zal ongetwijfeld stemmen halen, maar het is en blijft een katholieke CDA'er

gebochelde | 09-09-23 | 21:50

Het is klaar met kartelpartijen en de kartelmedia.

van stampij | 09-09-23 | 21:12 | 4

Was het maar voorbij met al dat framen.

AdvocatusDiaboli | 09-09-23 | 21:31

Nee hoor, hun leven hangt er vanaf.

Kartelmaster2000 | 09-09-23 | 21:55
▼ 1 antwoord verborgen

Timmerfrans heeft zijn EU Twitter-handle aangepast. Goed om te weten dat hij Arthur SPELT!

Nee dus! | 09-09-23 | 21:08

Wat een prachtige foto met dat gemêleerde gezelschap.
Dat gaat vast stemmen opleveren!

laurentius | 09-09-23 | 21:07

Trots iemand te zijn die deugt, net als mijn voorouders in WOII. Het is goed dat we nooit te weten komen hoeveel landgenoten met hun grote bek, toen al niet deugden. Hoop dat hun nageslacht langzamerhand zijn gaan deugen.

dickwvf | 09-09-23 | 21:00 | 4

Met 'deugen' wordt tegenwoordig vooral bedoelt: het opzichtig in de media verkondigen dat men een politiek correcte mening heeft. Met daadwerkelijk deugen, zoals dat in de vorige eeuw werd gebruikt, heeft dat niets te maken.

Zeurders | 09-09-23 | 21:46

Het is niet deugen maar regeren over eigen graf als idealen ingehaald zijn door de werkelijkheid.

Nageslacht moet eigen keuze hebben in opvattingen en vertrouwen krijgen keuzes te maken.

Het gaat jou niet om deugen, maar om macht. Het is echt tijd dat de ouwe deugers plaats maken voor anderen.

omgponies | 09-09-23 | 21:59
▼ 1 antwoord verborgen

De wens is de vader van de gedachte, Arthur. Maar je zou gelijk kunnen hebben dat dit de zwanenzang van Frenske wordt, en een afgang nog dramatischer dan die van Sigrid.

Schoorsteenveger | 09-09-23 | 20:59

Of topic: weet iemand of badr al KO is gegaan na een flinke pak slaag?

richardsp1 | 09-09-23 | 20:58 | 3

Gestruikeld over z'n kleine teen?

pollens | 09-09-23 | 21:09

Wat is een badr?

zwenkwieltje | 09-09-23 | 21:30

Job Cohen had een slechte spindokter (Samsom), maar haalde uiteindelijk op eigen kracht meer dan 30 zetels. D66 is verslagen en PVDD zojuist gesaboteerd. SP is het laatste doelwit van Frenske, en zou daarna zomaar veel "dan maar Frans" stemmers op links te werven. Kortom, een stem op SP kan heel strategisch zijn.

Kartelmaster2000 | 09-09-23 | 20:58 | 2

"Slecht" in de zin van "kwaadaardig"/"evil" - daarin geef ik je volkomen gelijk.

Nee dus! | 09-09-23 | 21:12

Job Cohen liet zich door Diederick Samson (met de hulp van Jeroen Disselbloem) een mes in de rug steken waarna Diederick Samson de PvdA over nam.

Osdorpertje | 10-09-23 | 07:03

Ik krijg bij Frans hetzelfde gevoel al bij Andre Hazes en Madonna toen die net bekend begonnen te worden;
Dit moet een grap zijn... Viel dat toen ff tegen!!!

Petrus Poortwachter | 09-09-23 | 20:51 | 2

Het verschil is dat Frenske al lang bekend is en eigenlijk op zijn retour. Vergelijk Frenske met Madonna zoals ze nu vaart.

Schoorsteenveger | 09-09-23 | 21:01

Ja schoorsteenveger, Von der Leyen heeft zich op een magnifieke wijze van hem ontdaan. Waarschijnlijk al ingecalculeerd dat het hier aangehaalde Madonna effect zich zal voltrekken en ze Timmermans ook niet meer als premier zal treffen.

Squeezelover | 09-09-23 | 21:22

Krijgen we ook nog een poll trouwens? Of pas na de verkiezingen?

Wat doet Timmerzwans als ie geen MP of minister kan worden?

klaas24 | 09-09-23 | 20:50 | 1

Denk heel veel taart eten.

Dr. Blechtrummel | 09-09-23 | 21:01

Frans moet gewoon lekker een B&B beginnen.

Duwbak_Linda | 09-09-23 | 20:49 | 1

Kweenie. Beetje jammer als de volgende ochtend je breakfast tafel al leeggevreten blijkt.

zwenkwieltje | 09-09-23 | 21:30

Laten we hopen dat er wat meer beroerde weken zullen volgen en dat bij de PvdA leden en stemmers de ogen open gaan en dat ze toch echt beter SP of PVV kunnen gaan stemmen.

klaas24 | 09-09-23 | 20:48 | 2

Ik ben oud PvdA stemmer, met nadruk op oud. Ken niemand die daar nog op stemt. Echt helemaal niemand.

Otto Normal | 09-09-23 | 21:03

Ik had veel sympathie voor de SP. Maar die laat zich steeds meer voor het woke-karretje van extreem links spannen.

www.ad.nl/lelystad/statenleden-flevol...

De SP zou zich juist door dit soort onafhankelijke deskundigen moeten laten adviseren. En het zijn juist de mensen aan de onderkant van de samenleving die de kosten van de plannen van woke-fanatici moeten betalen.

Phantomas | 09-09-23 | 21:52

Frens Timbermen, de formule1 coureur die nooit het podium haalde.
De hordeloper die struikelde.
De darter met het botte het pijltje.
De estafetteloper die het stokje liet vallen.

Bijna, bijna raak. ♬♪ ♪ oftewel, helemaal, helemaal mis ♪ ♫ ♭

Piet-Kietelaar | 09-09-23 | 20:47 | 5

Nico Hulkenberg

[[[Mad.doC]]] | 09-09-23 | 21:07

Maar Hulkenberg heeft talent.

Nuchternederland | 09-09-23 | 21:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Vader Abraham met wat zonen en een paar smurfen.

gestoptmetroken | 09-09-23 | 20:45 | 3

Grote Smurf!
Grote Smurf!
Smurf heeft Smurf in z'n smurf gesmurft!
Met z'n smurf!

Kapitein Sjaak Mus | 09-09-23 | 20:49

Grote Smurf, is het nog ver? Naar de uitgang?

Nuchternederland | 09-09-23 | 21:19

@Kapitein Sjaak Mus | 09-09-23 | 20:49:
Als hij een Smurf om z'n Smurf doet kan hij hooguit Smurft krijgen.

AdvocatusDiaboli | 09-09-23 | 21:20

Heerlijk hoe het Timmermans-debacle door de media sans ironie wordt opgediend. Het is alsof je een treinramp in slow-motion zit te kijken.
Alles, maar dan ook alles wat Timmermans in deze campagne opvoert is van een ongekende lulligheid en onbedoeld erg grappig. Ga zo voort Frans!

Computer_says_no | 09-09-23 | 20:45 | 1

Inderdaad! Blijft smullen. Kabouter plop. Plop plop.... flop

zokanhetookja | 09-09-23 | 21:39

Zo leuk, als AvA z'n messen slijpt voor Timmermans

Mark Smeeks | 09-09-23 | 20:42

Die Frans mag dan een grote dikke l*l zijn; hij verlost ons hier in 013 wel van de vreselijke Astma Lalala. Ik kan er (nog) niet boos op worden dus.

Petrus Poortwachter | 09-09-23 | 20:40 | 3

Wat een geluk, misschien is ze wel heel vaak op de treurbuis straks, in uw woonkamer.

Dr. Blechtrummel | 09-09-23 | 20:43

@Dr. Blechtrummel | 09-09-23 | 20:43: Daar kijk ik alleen maar op als ze Willem ll uitzenden. (zelden of nooit dus)

Petrus Poortwachter | 09-09-23 | 20:47

@Petrus Poortwachter | 09-09-23 | 20:47: Wijs man.

Dr. Blechtrummel | 09-09-23 | 20:52

Eerder deze week in het nieuws: "Er is geen bewijs voor een aanzuigende werking". - M.b.t. migratie. Leuk geprobeerd, jongens ! "Fake news", zoals Trump (In deze, terecht) zou constateren.

De BBB zegt intussen de tandarts terug in het basispakket te willen - "Hier zou geen geld voor zijn" - Aldus critici (Die op hun beurt ws. hevig jaloers zijn op het succes van de BBB en Omtzigt) - Terwijl (Belasting)gelden letterlijk met bakken tegelijk in de bodemloze migratie put worden gesmeten, in een ongelijke verhouding richting de EU vloeien, richting toekomstig stikstof beleid worden overgeheveld, etc. etc. Een tandarts toegevoegd aan het basispakket van de zorgverzekering, bedraagt slechts een fractie van al deze miljarden aan belastinggelden.

De bevolking is niet dom. Stem ze weg.

In de praktijk heeft het neo-liberalisme zijn beste tijd gehad, in ieder geval onder de koers die momenteel wordt gevaren - Er wordt maar wat aangemodderd.

Als deze term wat abstract mocht klinken of overkomen - Denk dan aan de allerlei zelf gecreëerde Haagsche crisissen die als bij-effect in de samenleving optreden, waarbij u in de praktijk met de nadelen wordt opgezadeld.

Nederlandop1 | 09-09-23 | 20:40

Ik had gedacht dat die 7 zetels verlies juis manipulatie was om meer aandacht te krijgen in de media. Heb ik vaker meegemaakt, voor de verkiezingen laag in de peilingen en na de verkiezining toch veel zetels binnenhalen.

Twee Jeetjes | 09-09-23 | 20:38 | 3

Wanneer dan?

Malle moer | 09-09-23 | 20:41

Volg die man het is een ongeluk is slow-motion

zokanhetookja | 09-09-23 | 21:41

@Malle moer | 09-09-23 | 20:41: Toen met Diederik Samsom 31 zetels en Mark Rutte 32 zetels voor kabinet Rutte 1. In de peilingen daarvoor was PvdA veel lager.

Twee Jeetjes | 09-09-23 | 22:40

Oude politiek met huichelachtige beloftes en lege vergezichten.

Italie trekt de EU financieel helemaal leeg met leningen en niemand doet wat.

omgponies | 09-09-23 | 20:36

Een wit vest met armen op de rug zou hem niet misstaan. Zouden we een onderzoekje door het Pieter Baan centrum niet verplicht moeten stellen voor politici van buiten ? Zomaar een vraagje

Harry99 | 09-09-23 | 20:35

Op de SP na bestaat er geen Links in de Politiek.
PvdA GL D66 steunden, lachend, de illegale invallen in Irak en Afghanistan.
En kijken ook lachend toe hoe Jeugd/Zorg, en onderwijs, al jaren ondermaats is.
Wegens groeiende armoede wassen mensen zich minder, besparen op de tandarts, en stoken weer op hout.
Terwijl Shell recordwinsten boekt.
En dan zeiken over Stikstof... maar wegkijken bij Pels Rijcken...
PvdA GL D66 hoor je niet, als het kabinet voor de zoveelste keer, informatie lekt, omdat ze grotere belangen hebben.

Torquemada | 09-09-23 | 20:34

Ik vrees dat we echt een Frans Apokalyps krijgen. Vergeet de rol niet van de media, die staan als een man achter Frans en unaniem tegen Kerrolain en Messias Pieter. Dit wordt een vuile campagne en Frans gaat het om de macht. Dat betekent Baron Noir in het kwadraat.

thanseeuwen | 09-09-23 | 20:32 | 4

Hoho ik zal nooit Frans stemmen, ik stem SP, maar ik waarschuw U, de verkiezingen kunnen leiden tot minister president Frans en dat is nog erger dan Mark.

thanseeuwen | 09-09-23 | 20:37

@thanseeuwen | 09-09-23 | 20:37: SP en GL/pvda zullen beiden het land slopen. Maar als we toch lala geld gaan rondstrooien, dan liever naar mensen die het kunnen gebruiken (SP) dan naar luchtkastelen zoals co2 en stikstofverbindingen (pvda/GL).

Malle moer | 09-09-23 | 20:44

De oude media met de oude media agenda blijkt uitgespeeld want spreekt niemand meer aan, maar stel dat ik het mis heb dan wordt het eerder de apocalyps van hoe-kan-je dit-in- gods-naam-verklooien-volgevreten -beroerd gekleede,- kwaadaardige-opa- van Nederland-TimmerFrans

zokanhetookja | 09-09-23 | 22:00
▼ 1 antwoord verborgen

Zijn dit dan de Nederlandse verkiezingen voor een Premier ?

gebochelde | 09-09-23 | 20:31 | 2

Heleboel mensen denken dat, of kun je het laten denken, niet verder vertellen.

Dr. Blechtrummel | 09-09-23 | 20:50

Frans T. denkt van wel.

pollens | 09-09-23 | 20:52
-weggejorist-
Zaadstaaf | 09-09-23 | 20:28

Frans: Wachtgeld uit de publieke ruif (alsof rijke Frans een boterham minder zou eten zonder)
Ook Frans: We gaan de publieke ruif spekken door miljonairs harder te belasten.
Zo kennen we de hypocriete socialisten weer

Zeddegeizot | 09-09-23 | 20:28 | 3

Het leeuwendeel van de miljonairs heeft zijn vermogen allang in Dubai geparkeerd, en terecht. Ik begrijp best dat ze hun vermogen wegsluizen. Dat had ik ook gedaan.

Kopieerapparaat | 09-09-23 | 20:36

@Kopieerapparaat | 09-09-23 | 20:36: tsja, als je moet kiezen: mijn geld naar mijn kinderen of uitgeven aan co2/stikstof plannen met nul effect: ik hoef niet lang te denken.

Malle moer | 09-09-23 | 20:46

@Malle moer | 09-09-23 | 20:46: Mijn accountant zegt, die kinderen moeten eerst zelf maar eens hun broek ophalen, na jaren dure studies te hebben betaald ben ik nu eerst zelf weer eens aan de beurt voor het CO2 nul effect ;) www.youtube.com/shorts/QmO6vEiO-D4

Smoelensmid | 09-09-23 | 21:11

Vanavond was Frans in het Nieuws te horen. Het ging over het begrotingstekort en de vraag werd gesteld of er bezuinigd gaat worden, dan wel de belastingen omhoog gevoerd.
Het enige dat is bijgebleven is dat Frans, ons talenwonder (toch?), behoorlijk aan het stotteren en stammelen was.

EEnzame SchizofrEEN | 09-09-23 | 20:28 | 2

Als sociaal Democraat wordt het lastig uitleggen dat al die prachtige milieu plannen betaald moeten worden door mensen met een smalle beurs.

thanseeuwen | 09-09-23 | 20:41

Bezuinigen en belastingen omhoog!

klaas24 | 09-09-23 | 20:46

Niet meer volledig actueel na het dreigend imploderen van de diertjesclub. Goede actie van FransT? Of zit er iemand anders achter? Ik vraag het maar even voor de zekerheid.

dathoujetoch | 09-09-23 | 20:28

Ik wil Kaag terug.

Nuuk | 09-09-23 | 20:25 | 8

Ja milftitties boven manboobs.

pollens | 09-09-23 | 21:08

Die zetten we in als onze top onderhandelaar op de meest moeilijke dossiers waarvoor ze de hele wereld over gaat reizen en alle grootmachten laat sidderen voor de deug mening van het Koninkrijk der Nederlanden. En luisteren zullen ze(!!) want ze komt met grote zakken geld, zonder enig idee te hebben waarmee de gemiddelde Nederlander worstelt. Dit laatste is slechts een detail.

Squeezelover | 09-09-23 | 21:18
-weggejorist-
Schriever | 09-09-23 | 21:45
▼ 5 antwoorden verborgen

''laten we zien dat we weer een land kunnen worden waar we trots op zijn.''
Als een .. rechtse partij dit roept, worden ze gelijk voor extreme nationalisten versleten...

Torquemada | 09-09-23 | 20:25

“Verenigd Links”, is een leugenachtige benaming. Verscheidene linkse partijen doen helemaal niet mee aan dat verenigd zijn. En terecht.
Leuke zwart-wit foto trouwens.

Dr. Worstenbroodje | 09-09-23 | 20:23 | 1

Strookt wel met zijn gedachtegoed. Hij wil ook dolgraag een Verenigde Staten van Europa. En daar natuurlijk zelf POTES van worden

Kopieerapparaat | 09-09-23 | 20:29

Frenske wordt gewoon de winnaar. Uitslag ligt al tot de komma nauwkeurig in een EU kluis te wachten.

Eg wel.

Lorejas | 09-09-23 | 20:23 | 3

Ik help het je NIET hopen........

gebochelde | 09-09-23 | 20:32

Naast de "uitgebrachte" poststemmen en de biljetten van NL's in het buitenland. De Ollongkreng truc?

dathoujetoch | 09-09-23 | 20:34

Wat een ongezond kleurtje heeft die Kuthaar Boventallig, links van Bolle Frans. Laat ze zich bijplamuren als ze op de foto moet?

MAD1950 | 09-09-23 | 20:22

Van Amerongen: "Timmermans heeft de ziel van de PvdA aan de Groene Khmer-duivel verkocht en zal als goedmakertje voor het handjevol gestaalde kaders in de Rode Hoed een hommage brengen aan Den Uyl. Bijvoorbeeld zo: [....]"

Had prima van Timmermans kunnen zijn. Politieke verslaggevers zouden eens Timmermans' lezing naast die twee van Omtzigt (Thorbeckelezing en Binnenhoflezing) moeten leggen. Die van Timmermans kunnen ze waarschijnlijk wél in één minuut samenvatten.....

Boeser_Onkel | 09-09-23 | 20:21

Franske gaat zeer teleurgesteld zijn na de verkiezingen. En terug naar Europa kan hij niet meer.
Dit wordt zijn Waterloo. Ik hoop het echt.

Bakkeleures | 09-09-23 | 20:21

Op de tweede foto zie ik al minimaal drie afsplitsingen.

meneer der meneren | 09-09-23 | 20:21 | 1

Ik Denk 2 afsplitsingen.

Nuchternederland | 09-09-23 | 21:20

Ik hoop het van harte dat je gelijk krijgt over dat premierschap Tuur.

Tiscali-2 | 09-09-23 | 20:18

Frans gaat ons wakker schudden.

Plukkieplukkie | 09-09-23 | 20:17 | 4

Door met de deuren te slaan.

TonAlias | 09-09-23 | 20:29
▼ 1 antwoord verborgen

En wij gaan dankzij Frenske beroerde jaren tegemoet

likmegaties | 09-09-23 | 20:10 | 1

Meh. Hij is nu al uitgerangeerd, alleen hij wil het zelf nog niet weten. Die floddert straks als een leeglopende ballon pfrtlbltlfrtblblblblll de Tweede Kamer uit.

pollens | 09-09-23 | 20:56

En toch is het een kunst om in 7 talen wollige teksten te spreken zonder doel en zonder oplossing.
Frans of Josef u mag kiezen.

Ing. eslapen | 09-09-23 | 20:10

Ik vind het prima gaan met de peilingen voor de PvdGL... lachen straks op 22 november als ze Timmermans tijdens de debatten alle hoeken van de studio laten zien.

Keyboardspeler | 09-09-23 | 20:10

Ik ken fransie vooral als diegene die elders bomen laat kappen om hier met subsidies te verbranden en vindt dat wij maar hamburgers gemaakt van kevers moeten vreten.

Suncatcher | 09-09-23 | 20:06 | 1

... terwijl hij zelf met zijn volgevreten pens geniet van steak, wijn en de rest.

MyCatIsDoingThis | 09-09-23 | 20:49

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland