Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten – Deepstate vs. Trump

Dit is niet meer te repareren

Trump schreef dat hij slechts nog een extra aanklacht nodig heeft om de verkiezingen weer te winnen. Die vierde dagvaarding is onderweg, vanwege een uur durend telefoontje naar Georgia, waar Trump de verkiezingscommissie opdracht gaf 11780 stemmen te “vinden”. Aanklagers hebben met immuniteitsbeloften belastende verklaringen gekocht, die aanklacht wordt deze zomer verwacht.

De meest prominente verdediging van Trump is de Vrijheid van Meningsuiting, alias “the first amendement”. Die is helaas niet zo absoluut zoals zijn advocaten schetsen, anders zouden delicten zoals smaad, laster, bedreiging, oplichting of samenzwering onmogelijk zijn. Vrije landen hebben geen controle op uitspraken vooraf, geen censuur, maar wel consequenties achteraf.

Direct nadat Trump werd veroordeeld voor smaad en laster herhaalde hij die uitspraken. Het slachtoffer heeft nu gevraagd voor een nieuw verkort proces, zonder inhoudelijke behandeling, waar louter de nieuwe “schade” bepaald hoeft te worden. Hier wordt vooral "punitive damages”, een bestraffende vergoeding geëist, om Trump te motiveren geen nieuwe strafbare uitspraken te doen.

Erg veel respect voor de gerechtelijke macht heeft Trump nog niet laten zien, en dat kan rechters motiveren stevig in te grijpen om de procesorde te bewaken. Trump zou zelfs kunnen vastgezet voor het schenden van de voorwaarden van zijn borgtochten. Bedreigen van aanklagers of praten met getuigen is niet toegestaan. De rechter vond het nodig die voorwaarden aan hem voor te lezen.


Trump wordt niet vervolgd voor een plannetje om defensie de stemcomputers in te laten nemen. Nu ben ik geen jurylid of rechter, gelukkig zegt Giuliani zelf, onder ede, dat er geen bewijs van fraude is. Voor de camera schreeuwde hij moord en brand, voor de rechter gaf hij in meerdere zaken toe lege handen te hebben. FoxNews mocht uiteindelijk 787 miljoen aan fabrikant Dominion betalen.

Geen bewijs van fraude is niet gelijk aan bewijs van geen fraude. Bewijzen dat zoiets niet gebeurd is, is altijd een onmogelijke missie, zoals uiteengezet door Rop Gonggrijp en Tom Scott. Een verkiezing moet voor elke leek, digibeet en analfabeet controleerbaar zijn, anders wordt een uitslag nooit meer geaccepteerd. Het vertrouwen is compleet zoek, de kans op een vredige machtsoverdracht ook.

Democratie drijft op een goed geïnformeerde kiezer, iets dat met gepolariseerde media onmogelijk wordt. Deze strafzaken gaan jaren duren, het unieke karakter van nog nooit eerder gepleegde feiten eist verse jurisprudentie vanuit de Hoge Raad. De kiezer heeft binnen een jaar duidelijkheid nodig, daarom zien we korte tenlastelegging, alleen makkelijk bewijsbare delicten worden voorgelegd. (PDF)

Trump heeft de grootst mogelijke moeite advocaten te vinden omdat hij slecht stuurbaar is, een nogal kansloze set strafrechtelijke en civiele zaken heeft en nogal slecht is in het betalen van zijn advocaten. Dat vind ik spijtig, want iedereen heeft een fundamenteel recht op juridische bijstand en het zou intellectuele armoede zijn als een vonnis straks het gevolg is van een zwakzinnige verdediging.

De ene advocaat van Trump heeft op nationale televisie een delict namens Trump alvast bekend. Ja u leest het goed, deze advocaat van Trump zegt live op tv wat Trump wanneer en hoe gezegd en besloten heeft. Hij geeft ook aan welke adviezen Trump heeft gehad. Deze advocaat schendt zijn beroepsgeheim, en dit is zeer belastend in de federale strafzaak. Hij probeert Giuliani te overtreffen.

Binnen de Mar-a-Lago documentenzaak had een andere advocaat een verklaring getekend dat Trump alle documenten had ingeleverd. Na diverse doorzoekingen bleek die verklaring onjuist. De rechter zag dit als een voortzetting van een delict door een advocaat, zette hem uit zijn beroepsgeheim en heeft hem gedwongen te getuigen. Trump zakt dankzij zijn advocaten verder in het moeras.

Mocht Trump een strafzaak verliezen, dan ontstaan er gelijk een berg civiele procedures van benadeelde partijen. Denk aan alle agenten die 6 januari 2021 klappen mochten vangen, de verkiezingsmedewerkers uit Georgia en andere swingstates of een FBI-agent die Trump een politieke vendetta verwijt. Dit kan heel snel, heel duur worden. Trump gaat vrij hard door zijn donaties heen.

Trump moet echt elke losse aanklacht winnen om vrij te blijven. Hij moet elke strafzaak en de meeste civiele zaken winnen om niet failliet te gaan. Hij moet de presidentsverkiezingen winnen om nieuwe strafzaken tegen zichzelf te stoppen door aanklagers te ontslaan, en de mogelijkheid te scheppen zichzelf en zijn vrienden gratie te verlenen. Trump zit volledig klem, en kan alleen nog hoger inzetten.

Het gaat deze presidentsverkiezingen gegarandeerd niet meer om beleidsopvattingen. Trump blijft met afstand de Republikeinse presidentskandidaat. Biden blijft ondanks zijn zoon, zijn mentale aftakeling en zijn affaires de Democratische presidentskandidaat. De VS blijft helaas een vastgeroest tweepartijenstelsel, waar naamsbekendheid belangrijker is dan huidige persoonlijke kwaliteiten.

Biden is 80, Trump is 77. Ze willen beiden nog vijf jaar mee, in het zwaarste en belangrijkste ambt op aarde. Biden wordt aan het einde van een eventuele tweede termijn 85, Trump 82. Kunnen we in de machtigste democratie op aarde met honderden miljoenen inwoners echt niemand vinden met minder lijken in de kast en iets meer integriteit, energie en belastbaarheid?!?

Deze historische vervolgingen en verkiezingen luiden de terminale fase van hun democratie in.

Reaguursels

Inloggen

GS raaskalt weer eens over de dementerende Biden. De feiten liggen even anders. Biden heeft meer voor elkaar gekregen dan de laatste drie presidenten bij elkaar, inclusief Obama. Economisch is de VS de best presterende economie van de G7, met de laagste inflatie van de westerse wereld en exploderende werkgelegenheidscijfers. Bij de onderhandelingen over de verhoging van het Amerikaanse schuldenplafond moest zelfs de Republikeinse leider McCarthy toegeven dat Biden professioneel , zeer slim en keihard onderhandelde. Hij heeft de NAVO weer op een lijn gekregen en met de inzet van minder dan 5 procent van het Amerikaanse defensiebudget het Russische leger in Oekraïne gereduceerd tot een nasmeulende puinhoop, zonder daarbij onaanvaardbare risico's te nemen. En, in tegenstelling tot de regering Trump, is er uit zijn regeringsploeg nog niemand gearresteerd of aangeklaagd en verschijnen er ook geen berichten in de Amerikaanse pers over de puinhopen in het Witte Huis. Integendeel, Biden heeft de wind er goed onder, zo blijkt uit een stuk dat juist bedoeld was om hem zwart te maken. Het blijkt dat ome Joe helemaal niet zo aardig is als hij wil overkomen, maar iedereen stijf vloekt als zijn medewerkers hun werk niet goed doen. Kortom, Biden is on the ball. Tuurlijk, hij vliegt wel eens uit de bocht, maar dat doet hij zijn hele politieke leven al. 'I am a gaffe factory' , ik ben een blunderfabiek, dat zijn zijn eigen woorden van een paar jaar geleden. En wat Hunter betreft, er is nog geen spatje bewijs opgedoken dat hij ook maar één cent verdiend heeft aan de praktijken van zijn zoon. En daar is echt wel naar gezocht door de complete rechtse pers en de Republikeinen. By the way, Ivanka Trump en echtgenoot Jared,
Kushner, beiden deel van de regering Trump, verdienden 600 miljoen dollar in de ambtstermijn van paps. En Jared haalde een paar maanden na zijn aftreden 2 miljard op in Saoedi-Arabië. Als dank voor bewezen diensten...

thijs4419 | 06-08-23 | 00:50 | 4

Biden heeft gewoon het Trump beleid doorgezet. Om Biden de NAVO herschikking toe te schrijven is ronduit belachelijk en dat weet iedereen. Het was Trump die eventjes duidelijk maakte dat de kosten beter verdeeld moeten worden. Gratis bescherming bestaat niet. Biden is 80! Dus nog ouder dan Trump terwijl iedereen dagelijks de van energie barstende Trump tegenover een stuntelende struikelende en vaak de weg compleet kwijt zijnde Biden die al lang tegen zichzelf in bescherming had moeten worden. Persoonlijk vind ik Trump ook veel te oud maar Biden is een ramp zoals veel Amerikaanse burgers hem beoordelen en dus Trump gaan stemmen. Als hij de politiek aangestuurde tegenwind de baas kan blijven.

dijkbewaker | 06-08-23 | 02:01
-weggejorist-
BadPatNL | 06-08-23 | 02:16

@dijkbewaker | 06-08-23 | 02:01: Het 'Trump-beleid' mbt de NAVO was al ingezet onder Obama, dus niets nieuws. Biden is inderdaad 80, even oud als de nog altijd over het podium huppelende Mick Jagger, en een jaar jonger dan Paul McCartney, die nog steeds 3 uur durende concerten voor volle stadions speelt. En hoezo is Biden een ramp? De Amerikaanse economie draait als een tierelier, hij heeft enorme investeringsprogramma's op de rails gezet, de inflatie beter dan elk westelijk land onder controle gekregen en de VS, na de beschamende jaren Trump, weer op de rails gekregen. Kortom; feitenvrij geleuter.

thijs4419 | 06-08-23 | 02:24
▼ 1 antwoord verborgen

Trump heeft gemiddeld 2 rechtszaken per week lopen, gedurende zijn leven.
Niet voor de rechtvaardigheid of zo, maar om zijn zakelijke zin krijgen.
Dan trek je gewoon een blik juristen open.
Dus die is hier echt niet meteen van onder de indruk.

AdvocatusDiaboli | 06-08-23 | 00:26 | 1

"uit een analyse van USA Today Network bleek dat hij de afgelopen drie decennia betrokken was bij meer dan 3.500 rechtszaken – en bij een groot aantal daarvan waren gewone Amerikanen betrokken die zeggen dat Trump of zijn bedrijven hebben geweigerd ze te betalen."
Dat zijn er gemiddeld 4 per werkdag het hele jaar door.

AdvocatusDiaboli | 06-08-23 | 00:30

Ik krijg het idee dat het allemaal poppenkast is daar . Ik denk dat zo een Trump of wie er ook aan de macht komt gewoon een beeld moet scheppen naar het volk . Maar dat dat land en de wereld word geregeerd door figuren die achter het gordijn alles doen . Zo een Trump of wie er ook aan de macht daar zijn geweest zijn gewoon Jan Klazen . Net zo als in een poppenkast . Ze weten niks wat er in het leger afspeelt . Het zijn gewoon uitzend krachten als het ware . Naar 4 jaar staat er weer een nieuwe .

jim3735 | 05-08-23 | 23:36

Rond de verkiezingen is ervoor gekozen om geen onafhankelijk onderzoek in te stellen of er was gefraudeerd. Dan is de stelling dat er geen bewijs is gevonden niet opzienbarend. Ze gaan in de VS net zo zorgvuldig en onbevooroordeeld om met strafzaken als in Nederland (minder minder minder)

intrigant | 05-08-23 | 23:19 | 3

Als je wilt dat er onderzoek komt moet je komen met bewijs dat er is gefraudeerd. Dat is er niet, dus er is niet gefraudeerd

Continuum | 05-08-23 | 23:47

@Continuum | 05-08-23 | 23:47: als je wilt dat er onderzoek komt in geval van huiselijk geweld of verkrachting hoef je slechts aangifte te doen.

intrigant | 06-08-23 | 00:58

@intrigant | 06-08-23 | 00:58: en u denkt dat dat de mededeling dat u verkracht bent voldoende is? U zult toch wat kunnen vertellen over door wie, waar en wat er is gebeurd.

Continuum | 06-08-23 | 07:26

Trump is de bliksemafleider van de familie biden.

edo2018 | 05-08-23 | 23:03

Waar is de de democratische partij bang voor? Ze hebben toch een ijzersterke presidents kandidaat?

Janlul | 05-08-23 | 22:40

Hunter for president!

At_Dawn_They_Sleep | 05-08-23 | 22:32

Indien Trump opnieuw wordt gekozen, is hij vanaf dag 1 'on fire'. Woedend. Rekent gelijk af met de rechterlijke macht. Overal komen Trump getrouwen. Op alle niveaus in de samenleving. Op Biden en consorten worden speciale aanklagers gezet met als doel hen achter tralies te krijgen, maar dan echt. Het staatsbestel wordt zo 'hervormd' dat democraten nooit meer de presidentsverkliezingen kunnen winnen. Trump die zichzelf als eerste gratie verleend. Poetin krijgt met Oekraïne min of meer wat hij wil. Taiwan wordt opgegeven. Voortaan regeert de leugen.

Is Biden dan zo perfekt etc? Zeker niet. Perfectie bestaat niet. Biden is misschien meer een soort van mascotte. Zijn kracht is dat hij een goed team om zich heen heeft verzameld en dat hij de adviezen van zijn team opvolgt.

Triage | 05-08-23 | 22:25 | 2

Lees je tegel nu eens terug, morgenochtend ofzo. Je visie lijkt me wat vertroebeld. Alsof Trump zich nu onsterfbaar maakt. Hij heeft al 4 jaar gehad en daarbij deed hij dat ook niet.

Cunts-en-kitsch | 05-08-23 | 23:00
-weggejorist-
tv-kijker | 05-08-23 | 23:33

Een grotere narcist dan Trump is er niet. Eigenlijk kunnen we het woord narcist vergeten en vervangen door Trumpist

Harry99 | 05-08-23 | 22:20 | 1

Lol de trumpetnarcis zegmaar

Trekhaas | 05-08-23 | 23:09

Former President Donald J. Trump’s growing cast of lawyers is marked by a web of overlapping interests encompassing witnesses, co-defendants and potential targets.
Trump’s Legal Team Is Enmeshed in a Tangle of Possible Conflicts www.nytimes.com/2023/08/05/us/politic...
En dan begrijp ik dat Trump ook nog 40 miljoen aan bijdragen van zijn volgers, bedoeld voor de verkiezingen, nu jat om zijn advocaten te betalen. Maar dat kwam van tiktok, vorige keer een linkje gegeven. Ah, hier is het nog:
vm.tiktok.com/ZGJgYoSty/
En dat is ws wat minder betrouwbaar dan de NYT.

cugel | 05-08-23 | 21:50 | 3

@Feynman | 05-08-23 | 22:26: zelfs bij $1000 per uur is dat wel erg veel, 60.000 uur iedere secretaresse wordt ook voor $1000 op de declaratie gezet. Misschien willen ze wel vooruit betaald worden want Bonkers is bekend niet betaler.

De man zou biljonair zijn maar de rekening moet door bonkerssupporters betaald worden. Heeft hij zelf geen 60 miljoen? Vrijwel zeker niet. Het is een charlatan en conman.

AntiZanicz | 05-08-23 | 23:02

@Feynman | 05-08-23 | 22:26:
Dank je wel voor de update!
@AntiZanicz | 05-08-23 | 23:02:
Je hebt gelijk, je houdt het niet voor mogelijk.

cugel | 05-08-23 | 23:48

Ze moeten Donald Trump alleen maar hebben omdat hij Trump sympathisant is

Johan1235 | 05-08-23 | 21:28 | 1

Donald Trump haat Donald Trump, vandaar deze hele toestand.

BobDobalina | 05-08-23 | 21:30

#Biden2024 Op naar 100 miljoen stemmen!

sjef-van-iekel | 05-08-23 | 21:03

't Schijnt dat Trump nu ook wordt aangeklaagd omdat zijn neus van voren zit en niet opzij.

J.P.Drapeau | 05-08-23 | 20:57 | 1

De grootste dienst die beide heren hun land kunnen doen is zich terugtrekken, de meest geschikte kandidaat uit hun eigen gelederen naar voren schuiven en van hun pensioen gaan genieten. Mensen in de derde leeftijd hebben niet langer zicht op de noden en behoeften van de andere leeftijdsgroepen. Het zou derhalve aanmatigend zijn voor hen te beslissen.

MickeyGouda | 05-08-23 | 20:49 | 6

@Basil Fawlty | 05-08-23 | 21:19:
Capitol Hill kan beter worden omgedoopt tot 'Shady Pines'. Dank voor dit stukje achtergrond, Basil!

MickeyGouda | 05-08-23 | 21:27

Om dat probleem met die kandidaten voor eens en voor altijd op te lossen is door een AI-president in te stellen.

Slechtsmijngedachten | 05-08-23 | 21:39
▼ 3 antwoorden verborgen

Het zou al helpen als politici verplicht met pensioen gaan op hun 67ste.

Andersdenkend | 05-08-23 | 20:48 | 2

In Nederland?

Is dit nog nieuws? | 05-08-23 | 20:53

@Is dit nog nieuws? | 05-08-23 | 20:53: Ook in Nederland. In de USA ook, kijk eens naar de senatoren daar. Die zitten op een gegeven moment vastgeroest.
Premier in Nederland? 2 termijnen of maximaal 8 jaar. Hetzelfde kan je zeggen voor burgemeesters en wethouders, maximaal 2 termijnen (12 of 8 jaar dus) anders denken ze dat ze de baas zijn.
2de Kamerleden maximum van 20 jaar?

klaas24 | 05-08-23 | 21:07

De VS heeft slecht één goede president gekend sinds Abraham Lincoln, maar die werd geliquideerd in zijn open limo door een 'loose end' die vervolgens ook naar het eeuwige werd geschoten.

De waard zijn gast | 05-08-23 | 20:46 | 15

@Louter Leuter | 05-08-23 | 21:15:
Is wel zo. Europa altijd kind van de rekening.

reservebelgië | 05-08-23 | 22:12

hoezo zou JFK een goede president geworden zijn. Daar is geen enkele aanwijzing voor. Varkensbaai een ramp door goedgelovigheid. Cuba net geen ramp. Wel was hij een Berliner.

AntiZanicz | 05-08-23 | 23:05

@Louter Leuter | 05-08-23 | 21:15: hoezo, net 3,5 jaar oorlog gehad die Yanks. De oorlog daar hebben ze zelf uitgelokt met hun wens de Pacific Amerikaans te maken en de Aziatisch landen te koeieneren. Japan heeft de slag niet gewonnen maar de oorlog wel. Als het ware. Japan is veel welvarender dan USA, Andere landen klimmen ook. Het doen en laten is ernstig beperkt.

AntiZanicz | 05-08-23 | 23:09
▼ 12 antwoorden verborgen

T maakt allemaal geen ene fuck uit: Trump is geen president op dit moment.

Is dit nog nieuws? | 05-08-23 | 20:45

Iemand vinden voor een baan als Potus die niet aan de top is gekomen met een hoop lijken in de kast is net zo een onmogelijke opgave als in een aquarium vol identieke vissen een vis te vinden die qua uiterlijk en afmeting even identiek is als de rest van de vissen maar die van geboorte een poolbeer is.

De waard zijn gast | 05-08-23 | 20:42 | 2

U was me net voor.

goedverstaander | 05-08-23 | 20:45

inderdaad, op dat niveau kom je niet als je niet over lijken gaat.
Biden lijkt ook zijn macht te hebben misbruikt om hunter allerlei dealtjes toegeworpen te kunnen krijgen.
ze hebben allemaal smerige handen.

Struikrover3 | 05-08-23 | 20:54

Vivek Ramaswamy zou de beste republikeinse kandidaat zijn, nog efkes geduld vrees ik.
Hij en Kennedy namens de democraten. Ik blijf het hopen ..

BrutusMaximus180 | 05-08-23 | 20:39 | 1

Hoe is die RFK 2.0?

Louter Leuter | 05-08-23 | 20:47

Juridisch lijkt het me onhoudbaar voor Trump. En er komen nog steeds aanklachten bij.

Après toi | 05-08-23 | 20:37 | 9

@goedverstaander | 05-08-23 | 20:50: hahaha - ja nog even. Alles wordt tot in details uitgezocht en onderbouwd, vandaar de mankracht. En sommige zaken zijn gewoon evident, zoals het telefoongesprek inzake georgia en het verklappen van plannen voor een invasie van Iran.

BobDobalina | 05-08-23 | 21:28
-weggejorist-
Allemaal | 06-08-23 | 00:04
▼ 6 antwoorden verborgen

En als de VS instort... wat gebeurt er dan met ons?

UnderTheDevil | 05-08-23 | 20:36 | 7

Dan marcheert China naar het oosten en Rusland naar het westen en spreken we binnen een paar maanden perfect Russisch.

Anais_Nin | 05-08-23 | 22:49

Dan loopt Ploertin Oekraïne onder de voet en gaat hij vervolgens aan de EU-boom schudden. Gezien de jarenlange verwaarlozing van onze veiligheid is het wel zeker dat Nederland als een rijpe appel in zijn schoot valt.

MAD1950 | 05-08-23 | 22:52

Dat maakt niet meer uit, we gaan er allemaal aan dankzij het veranderende klimaat.

intrigant | 06-08-23 | 01:04
▼ 4 antwoorden verborgen

Het VS systeem van staatsinrichting is veel robuuster dan ons democratisch systeem dat die naam niet echt meer waard is. Het VS systeem overleeft dit wel, of de kandidaten hun termijn overleven weet ik niet. Dat is een groter probleem.

Nichtsneues | 05-08-23 | 20:36 | 2

gebazel, USA is praktisch kapot. Vele EU landen hebben een veel betere staatsinrichting. Denk maar aan DE, NL, DK, FR, ES.

AntiZanicz | 05-08-23 | 22:04

De US$ gaat als een jojo op en neer .

likmegaties | 05-08-23 | 20:36

Gelukkig is Biden nu president.......

Is dit nog nieuws? | 05-08-23 | 20:35 | 4

@Louter Leuter | 05-08-23 | 20:45:
Lol!

Basil Fawlty | 05-08-23 | 20:53

Biden is Resident of the US of Ah, come on man, you know. The thing!

BenBinnen | 05-08-23 | 20:59

Een opluchting voor velen, Vooral buiten de de USA. Behalve in Rusland.

AntiZanicz | 05-08-23 | 22:03
▼ 1 antwoord verborgen

MAGA

WasHetMaarMakkelijk | 05-08-23 | 20:31

Ik vroeg me dat al jaren af; hoe is het mogelijk dat in een land van bijna 400 miljoen mensen met de beste universiteiten ter wereld, Apple, Google, Meta, Tesla, NASA, Nobelprijswinnaars, enzovoorts de presidentsverkiezingen zijn neergekomen op de keuze tussen een seniele bejaarde die al meer dan 50 jaar in het vak zit en vernieuwing belooft en een narcistische megalomane oranje waanzinnige frauderende liegende idioot. Het is ongelofelijk en Poetin en Jinping liggen in een deuk van het lachen.

YoMoms | 05-08-23 | 20:31 | 7

de nobelprijswinnaars zijn vrijwel altijd 1e generatie immigranten, de bedrijven leunen vooral op de indian workforce.

AntiZanicz | 05-08-23 | 22:01

Pet en Ping lachen vooral als Bonkers nog een keer op het schild gehesen zou worden. Een half jaar later is Praag en Warschau weer bezet.

AntiZanicz | 05-08-23 | 22:03
▼ 4 antwoorden verborgen

Er zijn best wel capabele mensen te vinden, maar niet zoveel die het willen en er zoveel geld voor kunnen vrijmaken. En dan moet je ook nog eens een onberispelijk verleden hebben. Ik zou Arnold Schwarzenegger wel een leuke grap vinden.

Beste_Landgenoten | 05-08-23 | 20:27 | 13

Arnold Scharzenegger kan niet want is niet in The USA geboren.

homieguerneville | 05-08-23 | 21:24
▼ 10 antwoorden verborgen

Lock him up

thanseeuwen | 05-08-23 | 20:23

Wat mij het meest verwondert is dat er uit 332 miljoen Amerikanen niet twee geschiktere kandidaten geselecteerd kunnen worden voor het ambt van president dan Donald “We will do great things” Trump en Joe “Where am I?” Biden.

Mark zit te Dutten | 05-08-23 | 20:14 | 4

Diezelfde vraag voor minister president en 18 miljoen inwoners. Democratie is een leuke theorie maar heeft wel wat haken en ogen als je naar de praktijk kijkt. Het beste zou zijn om (minister)president helemaal af te schaffen, en gewoon te stemmen, en bij voorkeur 2/3 meerderheid voor alle stemmingen. Met de huidige techniek kunnen we best 20x per dag stemmen, doe desnoods een voorselectie met een burger panel, zodat 2e Kamer leden niet over dingen hoeven te stemmen die toch nooit die 2/3 meerderheid gaan halen.

W_F | 05-08-23 | 20:29

@W_F | 05-08-23 | 20:29: simpele oplossing is de partijen reduceren tot producenten van kieslijsten voor een kamerlid per district en daarna in winterslaap. Een minderheidskabinet zorgt voor betere discussies en betere wetgeving en een Tweede Kamer die wat te zeggen heeft ipv stemvee te zijn.

Nichtsneues | 05-08-23 | 20:41
▼ 1 antwoord verborgen

De keuze is natuurlijk niet zo moeilijk. Kijk naar die fitte Trump. Geslaagd zakenman, flamboyant, gul en eerlijk. Daarnaast zimmerframe Joe. De beste man zit in een soort tijdcapsule. Hij wil zo snel mogelijk de eerste mens op de maan zetten en de oorlog in Vietnam heeft nu ook wel lang genoeg geduurd.
Als ik moest kiezen dan wist ik het wel.

goedverstaander | 05-08-23 | 20:05 | 13

@Après toi | 05-08-23 | 20:51:
Bewijs dat maar eens.
Lijkt wel een aanklacht tegen Trump. Lol!

Basil Fawlty | 05-08-23 | 20:57

hahaha, obese en zijn cholesterol is extreem. , gul en eerlijk, armoedzaaier en bedrieger en recordleugenaar.

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:59

@SterF... | 05-08-23 | 20:24: omdat het voor de hyperbool is die pijnlijk duidelijk maakt wat voor gek Bonkers is.

AntiZanicz | 05-08-23 | 22:58
▼ 10 antwoorden verborgen

Het heet decadentie. Als je volksvertegenwoordiging een farce is, kan iedereen (minister-)president worden.

Donald Trump is de Harry Mens waar naar niet alleen de VVD naarstig op zoek is. Wij hebben Holland Casino. Een niet al te vooruitziend blundertje. Hij had Atlantic City.

En dan het echte Witte Huis. Drie keer een jointje opsteken in de VS en je hebt levenslang aan je broek. Die teloorgang. Het land is opgebouwd door reliwappies , maar ik snap er niets van.

Hetkanverkeren | 05-08-23 | 20:04 | 7

De vergelijking met Harry Mens is treffend!

Arnold Layne | 05-08-23 | 20:32

@Arnold Layne | 05-08-23 | 20:32: Nederland is een monarchie. Tel je zegeningen.

Hetkanverkeren | 05-08-23 | 20:36

dat met die jointjes is al lang voorbij, u leest geen nieuws?

AntiZanicz | 05-08-23 | 23:10
▼ 4 antwoorden verborgen

Toch zou ik graag een soort van examen zien, voordat men hier mee mag reageren. Bepaalde vaardigheden zou men moeten bezitten.

Normpje | 05-08-23 | 20:00 | 12

Wat voor examen ? Geen IQ test ajb. Halve zolen krijgen onvoldoende stemmen.

Nichtsneues | 05-08-23 | 20:42

Dan zakken ze allebei

YoMoms | 05-08-23 | 20:53

Een sollicitatiegesprek met bewijs van ervaring en vaardigheden. Ben bang dat de meeste 2e kamerleden afvallen

Harry99 | 05-08-23 | 22:11
▼ 9 antwoorden verborgen

Schuif gewoon die jonge, welbespraakte Apu naar voren die hier van de week voorbij kwam.
Biden verliest, Apu wint, Amerika gered.

Eduardo- | 05-08-23 | 19:58 | 2

Ga toch weg man. Weer een of andere praatjesmaker zonder verstand en een paar honderd miljoen aan fondsen van lobbyisten. Allemaal nep en leugens voor eigen gewin

YoMoms | 05-08-23 | 20:55

dat zit er niet in, een Indian met een indian-name als president. hahahaha, hahahaha

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:57

Gaat goed met Donald

DontLookWhenIP | 05-08-23 | 19:55

Oranje man, raar haar, pussy, veel geld, golfen kan hij niet, failliet geweest, oostblok vrouw, stom, rednecks.
Ja, dan maar Biden.

Normpje | 05-08-23 | 19:55 | 7

Oostblokvrouw? Zijn vrouwen uit Slovenië allemaal minderwaardig?

Reaaalist | 05-08-23 | 20:47

@Reaaalist | 05-08-23 | 20:47: Dit bedoel ik nu; het zijn woorden die over Trump geroepen worden, dat begrijp je/heb je meegekregen? Ik schrijf er een paar op om aan te geven wat voor onzin aangedragen wordt als criterium voor zijn kundigheid. Maar dat begrijp je niet. Examen doen!!!

Normpje | 05-08-23 | 20:54

zijn caddy noemde hem spottend Pelé vanwege het schoppen van het balletje.

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:45
▼ 4 antwoorden verborgen

Show me The man and I’ll show you the crime. Eens de USA zit constitutioneel in gigantische problemen. Er wordt evident zo met twee maten gemeten. En het is duidelijk dat men kost wat kost Trump wil pakken. Ondertussen ontwikkeld rond de nu zittende president, die zijn grootste uitdager laat vervolgen op elk vlak, het grootste corruptie schandaal ooit in het wittehuis. Elke aanklacht tegen Trump volgt gek genoeg steeds op een nieuwe onthulling rond de Biden clan. Overigens zijn een groot gedeelte van de aanklachten juridisch onzinnig en gaan zeker in hoger beroep geen stand houden. Het opdelen van een zaak in zoveel aanklachten geeft slechts aan dat men zeer weinig heeft en het is slechts een tactiek om Trump zo veel mogelijk financieel te raken en vast te zetten. Het zijn vooral Geiten paden en het juridisch verdraaien van wetten die aanklager Jack Smith inzet. Hij heeft daar nog al een reputatie in. Dus door hem aan te stellen is het wel duidelijk wat de bedoeling van het DOJ is. Er is een team van 60 personen op Trump gezet. Het is echt krankzinnig. Overigens moet men al die aanklachten ook nog eens gaan bewezen krijgen. En dat gaat best lastig worden want er zitten veel veronderstelling in de aanklachten. Weinig bewijs.

P-unit | 05-08-23 | 19:49 | 9

gelul, er is helemaal niets tegen de zoon of de vader.
Het is Fox-gebazel

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:43

@TheEgg | 05-08-23 | 20:33: het 2nd is er om de slavenhouders wapens te kunnen toestaan. Niet om opstanden mogelijk te maken. Het had gewoon afgeschaft moeten worden met slavernij.

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:44
▼ 6 antwoorden verborgen

Konden ze deze keer geen andere clown vinden om president te worden?

Zeurders | 05-08-23 | 19:49 | 1

Santis doet zijn best. Er is ook een Kennedy, oud en hartstikke fit maar volkomen van het pad af.

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:42

Well, the soup will not be eaten so hot as it's being served.
Niet op alle slakken zout leggen.
Het zal wel met een sisser aflopen.

goedverstaander | 05-08-23 | 19:48 | 2


Best knap om te regeren met gezegdes

Klunhel | 05-08-23 | 21:02

hij overlijdt eerdaags en zand er over. dat is inderdaad een sissier.
Voor de rest kan hij alleen maar in 'jail' belanden. Er is geen briljante verdediging, de dwaas belast zichzelf vijf minuten voor of na een zitting.

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:41

Wat iedereen, denk ik, vergeet is dat hij tot en met 6 januari 16.20 nog president was en als zodanig kon doen wat hij wenselijk achtte.

ceesreis | 05-08-23 | 19:48 | 1

Als hij president was geweest in Niger, ja. Een president in een democratie, zelfs in Amerika, heeft zich te houden aan de wet, niet aan wat hij/zij/hagedis wenselijk acht.

Boeliemeister | 05-08-23 | 20:21

Ik heb genoeg documentaires over Trump gezien .
Een heel interessante man, weliswaar een oplichter, maar een heel interessante man. Maar dat maakt hem nog niet geschikt om president te zijn.
Moge U in interessante tijden leven.

Osdorpertje | 05-08-23 | 19:46 | 2

Gvd, maar hoe lang heeft de USA nu eigenlijk pas de man/vrouw met “the fastest draw” is de baas achter zich gelaten….?

D-Fens_1963 | 05-08-23 | 20:01

De beste is sowieso nooit de president van de VS. Trump gingen al vele charlatans voor zoals Clinton, Bush 1 en 2, Reagan de acteur of Obama die 2 termijnen op z'n handen bleef zitten.
De beste wordt geen president. Je zou gek zijn.
Overigens hebben de clowns Reagan en Trump nog best wat voor elkaar gekregen in de internationale politiek. Gorbatsjov en Kim Jong Un in de goeie mood krijgen is niet niks, andere presidenten wisten ze alleen de pis lauw te maken of tegenstanders koud te maken.
Maar het is Amerika, Dumbfuckistan.

Bakkeleures | 05-08-23 | 22:40

Trump is een verschrikkelijke proleet, ondanks al zijn geld.

Koning Willy | 05-08-23 | 19:44 | 9

veel Amerikanen missen iedere vorming en wanneer ze een vrachtwagen gratis geld krijgen is het schaametloosheid troef.

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:37

@Normpje | 05-08-23 | 20:46: u weet zelf ook wel dat Bonkers totaal ongeschikt is en het land ten gronde zal richten. Hij is alleen een fijne racist en zetbaas voor de rijken.

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:38

en een onvoorstelbaar dom figuur. Zijn eigen socmedposts worden een uur later ter zitting aangevoerd als bewijs dat de man volkomen onbetrouwbaar is en geen vertrouwlijke stukken mag zien. Om zo getuige-bedreigingen te voorkomen. De idioot gelooft werkelijk dat alles kan en regels er vooral voor anderen zijn.

AntiZanicz | 05-08-23 | 22:56
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik ga over 2 uur de reacties eens lezen. Ik heb al vermoedens!!

Kartelmaster2000 | 05-08-23 | 19:41 | 1

Lol!!! Had dezelfde gedachte.

At_Dawn_They_Sleep | 05-08-23 | 22:23

Stoute man doet stoute dingen.

Plukkieplukkie | 05-08-23 | 19:35 | 1
-weggejorist-
AntiZanicz | 05-08-23 | 21:36

Hond. Stok. Zoeken.

Normpje | 05-08-23 | 19:34 | 1

Gebazel. Bonkers is zelf de crimineel en niet de rechtshandhaving.

AntiZanicz | 05-08-23 | 21:33

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland