achtergrond

Geenstijl

Megablunder Openbaar Ministerie in zaak-Weski, vervolging gaat wellicht niet door

Wie zijn die mensen?

Je kunt nog denken: dit is allemaal een briljante strategie van het Openbaar Ministerie om Inez Weski te helpen uit de klauwen van die verschrikkelijke Ridouan Taghi te blijven. Maar. Dit is ook het OM dat, in dezelfde zaak, keer op keer op keer blunderde met de bescherming van kroongetuige Nabil B., waardoor diens broer, advocaat en Peter R. de Vries nu zijn vermoord. Het OM dat zich met volle overgave stort op de zaak-De Mos, maar tegelijkertijd zich met nog vollere overgave schaart achter ideologisch 'juiste' actiegroepen zoals Extinction Rebellion en FC Akwasi. Een organisatie, kortom, waar de prioriteiten niet helemaal op orde lijken. 

En nu dus dit. Het FD schrijft dat het OM tijdens het onderzoek Inez Weski het verschoningsrecht heeft geschonden. Dat is zeg maar het aller aller aller belangrijkste recht in zaken die draaien om de verhouding tussen advocaten en hun criminele cliënten zoals bijvoorbeeld DE ZAAK TEGEN INEZ WESKI. "Desondanks heeft de officier van justitie op 25 mei een proces-verbaal gedeeld met 'informatie uit het onderzoek' naar Weski. Dat onderzoek draagt de codenaam 26Palma. Zo belandde informatie die hij niet mocht hebben bij de zaaksofficier van 26Palma. Hij deelde die vervolgens weer met andere collega's. Volgens een ingewijde gaat het om ‘informatie waarnaar het OM héél graag verder onderzoek zou willen doen’."

Dat kun je met recht een mega blunder noemen. "Door deze juridische doodzonde kan de vervolging van Weski, tot voor kort de verdediger van de vermeende crimineel Ridouan Taghi, op losse schroeven komen te staan." Reden voor ontslag, vervolging, weten wij veel wat. Maar ja. Dit is Nederland. Dit is het Openbaar Ministerie. Niemand gaat hier uitleg over geven.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.