Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NRC haalt stilletjes valse beschuldiging tegen Carel Brendel weg onder warrig Moslimbroederstuk

GeenStijl Onderzoek Lastercampagnes

Kijk nou hierboven. Het zijn maar een paar woordjes maar ze zeggen heel veel over de werkwijze van NRC en met name Wilmer Heck en Andreas Kouwenhoven, (niet) geheel toevallig ook het duo dat die lastercampagne tegen Pieter Omtzigt voerde. Okee courantenknullen, even opletten want Opa GeenStijl doceert jelui even het métier. Want precies zo gaat 'nieuws' dus een eigen leven leiden als desinformatie hè. U kent inmiddels het verhaal over de 'dark PR' (een soort taqiyya voor voorlichters) van de Emiraten tegen de Moslimbroederschap. Op onnavolgbare wijze werd dat artikel echter door velen aangegrepen om Kauthar van GroenLinks - die niet eens genoemd werd in de documenten van de dark PR - vrij te pleiten van feiten waar ze  volkomen terecht op bevraagd werd. Kauthar zelf besloot die paar sukkels die niet eens precies weten waar ze sorry voor zeggen achteraf als een soort overwinning te vieren, waarbij ze zelf óók de desinformatie niet schuwde.

Bij dit alles is de goede naam van Carel Brendel, zorgvuldige blogger over banden onder, tussen en binnen moslimgroeperingen, onder de drukpers gegooid omdat NRC volstrekt ten onrechte en onjuist suggereerde dat hij zich ook "met name" op een door dark PR betaalde bron had gebaseerd. Dat heeft NRC nu heel stilletjes aangepast met een correctie onderaan een stuk van een week oud dat niemand meer leest. Dus lichten wij het nog even voor Brendel uit, ook al zijn de tribale tentstokken al geslagen en is het kwaad al geschied, omdat sommige mensen liever moslims knuffelen dan lastige feiten omarmen. Feiten, waar je Kauthar en GroenLinks niet op mag bevragen. Lekker gewerkt, NRC.

Originele, feitelijk onjuiste NRC-tekst

Draadje!

Social

Reaguursels

Inloggen

Tsja, voorbeeld 12.496 van onbetrouwbare, sturende en wegkijkende MSM. Eenieder die denkt dat MSM neutraal en onbevooroordeeld is moet naar de psycholoog.

TheBigKirth | 15-07-23 | 14:39
-weggejorist en opgerot-
Freischwebend | 15-07-23 | 14:09

Het NRC is een flutkrant met dit soort activistische stukjes zonder factcheck. En dan klagen dat journalisten kritiek krijgen.

Mahatma | 15-07-23 | 14:05

Het was gewoon een bewust lasterlijk sloopartikel, middels framing en weglaten van relevante context, door NRC. Zoals eerder Pieter Omtzigt ook al op exact dezelfde wijze is kapotgemaakt. En zoals gebruikelijk komt NRC er weer mee weg: de eigen Ombudsman praat het allemaal netjes goed, maar gaat nergens in op de echte problemen die naar aanleiding van het artikel zijn ontstaan, Wilmer Heck zelf mag het allemaal uitleggen in een NRC-podcast waaruit toch vooral moet blijken hoe journalistiek correct het allemaal was maar beslist niet wordt ingegaan op hoe dit hele artikel vooral was bedoeld om kritiek op Kauthar in de hoek van 'extreemrechtse aanvallen' te duwen (het zal ook niemand de laatste jaren zijn ontgaan welke politieke ideologie Wilmer Heck heeft) en om media als Elsevier en Brendel te besmeuren.

Zo gaat het telkens bij NRC: er wordt gebruik gemaakt van een gewichtig journalistiek onderdeel (een onderzoek) om de eigen ideologische vijanden kalt te stellen en niemand die daar dan een vraag over stelt, want hee, dit was toch journalistiek?

Terwijl het hele artikel van suggesties aan elkaar hangt en bewust volstrekt voorbijgaat aan het feit dat de problemen met Moslimbroeders en FEMYSO echt al jaren bekend zijn. De teneur van het artikel is dat de Moslimbroeders vooral verdacht worden gemaakt omdat een dark PR campagne dat wil, terwijl de Moslimbroeders echt al heel lang geen dar PR nodig hebben om zichzelf verdacht te maken, inclusief FEMYSO.

Stuitend genoeg komt Kauthar überhaupt nergens voor in die documenten maar lijkt het NRC-artikel daar wel juist om te draaien. Overduidelijk wilden ze een sprekend voorbeeld hebben om hun ziekelijke frame te kunnen pushen omdat het anders te weinig impact zou hebben, en bovendien zouden de ideologische vijanden van Heck en Kouwenhoven dan buiten schot blijven.

Dat journalisten als Heck en Kouwenhoven openlijk activistisch zijn en openlijk een ideologische agenda pushen en objectieve 'kwaliteitsjournalistiek' misbruiken voor eenzijdige verdachtemakerij is opzich al erg, maar tegenwoordig onvermijdelijk. Maar dat binnen de hele NRC echt elke vorm van zelfkritiek totaal ontbreekt, inclusief een Ombudsman die vooral een spindoctor van NRC lijkt te zijn, is echt totaal onbegrijpelijk. Zelfs als dat is waarvoor mensen NRC kopen kun je je nog afvragen of je dat moet willen als hoofdredactie. Als dat is hoe je journalistiek ziet, ben je gewoon niet de juiste persoon op de juiste krant.

Ik vraag me ook serieus af of er veel mensen bij NRC zijn die dit artikel voor publicatie hebben gelezen want een beetje kritische blik zou er moeiteloos gaten in hebben kunnen schieten, gaten die er nu inzitten en overduidelijk niet zijn gedicht. Ik kan me niet voorstellen dat helemaal niemand dat is opgevallen, dat helemaal niet heeft gedacht 'kweetniet hoor maar Kauthar en Brendel worden er nu wel heel erg aan de haren bijgesleept en er wordt nu wel heel erg een oordeel gevormd door de auteurs'. Kennelijk is dat gewoon genegeerd, en is dit artikel bewust zo geplaatst.

Dat is gewoon slecht. Door en door slecht. Daar zou je al hoofdredacteur, en al uitgever, wakker van moeten liggen want het heeft niks met goede journalistiek te maken.

Geef die Kouwenhoven en Heck anders gewoon een eigen column, of een eigen rubriek of pagina, of laat ze een eigen krant oprichten, maar zet in godsnaam iemand tussen hen in publicatie in want de rancune en lippendienst voor GroenLinks en dito establishment druipt er gewoon van af. Heb dan al hoofdredacteur tenminste ook de ballen om openlijk te zeggen hoe de wind op je redactie waait en doe er niet zo arrogant en stiekem over door je te verbergen achter sockpuppets die jarenlang recensies hebben geschreven en nu ineens 'Ombudsman' heten, maar week in week uit totaal voorspelbare NRC-apologietjes produceren.

Hoe moelijk is het om, bij het ontdekken van een dark PR-campagne gefinancierd door de VAE tegen Moslimbroeders, gewoon op te schrijven: 'Het nieuws gaat over de volgende feiten: VAE betaalde voor dark PR tegen Moslimbroeders en de door deze dark PR aangeleverde smadelijke, maar opzich niet onjuiste, feiten zijn ook door Nederlandse media gebruikt'? Zonder vervolgens Kauthar er aan haar ha... hoofddoekje bij te trekken en zonder Carel Brendel onderuit te schoffelen op basis van het weglaten van zeer relevante context?

Hoe moeilijk is het om gewoon alle feiten te benoemen? Dat Elsevier weliswaar door dark PR kreeg aangeleverd dat Moslimbroederorganisaties actief worden gesubsidieerd, maar dat het wel, alsnog, nieuwswaardige feiten waren? Dat de dark PR er mogelijk voor heft gezorgd dat er een vergrootgals kwam te liggen op FEMYSO, maar dat het beslist niet onterecht was om daar een vergootglas op te leggen?

Dat, en alleen dát was objectieve journalistiek geweest. Nu is het bevooroordeeld en eenzijdig en kan nieman zich aan de indruk onttrekken dat er wordt gepoogd een zekere agenda aan lezers over te brengen.

Al kan dat sowieso geen enkele lezer ontgaan in artikelen van Wilmer Heck, die geen enkele moeite doet zijn rigide en zeer gekleurde wereldbeeld buiten de journalistiek te houden. Het blijft een raadsel waarom ze bij NRC zo content zijn met dat soort redacteuren. Ongetwijfeld is hij goed in onderzoeksjournalistiek, maar voor objectiviteit heeft hij nog nooit een voldoende gehaald. Hij kan het nog geeneens veinzen!

En er is geen NRC-hoofdredacteur die dat erg vindt. Integendeel. Precies dat maakt het zo verontrustend. NRC is geen krant. NRC is een leefwijze die wordt opgedrongen. Daar is niets mis mee zolang er mensen zijn die zich maar wat graag een leefwijze laat opdringen. Maar verschuil je dan niet telkens laf achter anonieme hoofdredactioneeltjes, zogenaamde 'journalistiek' en propaganda-boiler plate kletsende Ombudsmannetjes, maar kom er gewoon voor uit waar je voor staat en hoe je journalistiek wenst te misbruiken.

blikjegrolsch | 15-07-23 | 13:45 | 6

@Wiebenick | 15-07-23 | 13:58: Volgens de IJsman is er niks aan de hand want 'het zit allemaal achter de paywall'. Snap je wel? Journalistiek die bewust tot ideologische stront wordt gekookt: Je HoEfT hEt NiEt Te LeZen!1!

blikjegrolsch | 15-07-23 | 14:00

Overigens, hear hear!

Wiebenick | 15-07-23 | 14:01

"Hoe moeilijk is het om gewoon alle feiten te benoemen?"
Heel moeilijk, en ten langen leste onmogelijk als het je drijfveer is om ideologie te bedrijven. Je hebt het antwoord zelf ook uitgebreid gegeven in een uitstekend stukje analyse. NRC is inderdaad een leefwijze, een moraal, een wereld van goed en fout, en zelfs iets wat als onderzoeksjournalistiek wordt gepresenteerd is een activistisch brouwsel.
Het is inderdaad verontrustend dat men tot aan de hoofdredactie het prima vindt dat dit soort camouflagetechnieken wordt ingezet om het hogere doel, ditmaal het knuffelen van Bouchallikht, te dienen.
Je ziet ook hoe dat mens er meteen volop gebruik van maakt, van die geste, of liever gezegd misbruik.
Het is exact de wijze waarop Muslim Brotherhood werkt. In slaap sussen en linkse deugers gebruiken om de 'onschuld' van de beweging te onderstrepen.

Schoorsteenveger | 15-07-23 | 15:10
▼ 3 antwoorden verborgen

Journalisten zijn tegenwoordig erg lui.

Keutels | 15-07-23 | 13:30 | 1

Journalisten die hun feiten niet checken zijn geen journalisten.

Mahatma | 15-07-23 | 14:07

Dus Vidino was nog steeds een bron? Er veranderde dus niks wezenlijk aan het feitenrelaas en nee dit pleit Brendel niet vrij.

Naomi71 | 15-07-23 | 13:12 | 6

@blikjegrolsch | 15-07-23 | 13:58: De enige daadwerkelijk geïdentificeerde "bron" is nog steeds Vidino. en nee, als Brendel zegt dat het er meer waren zonder te vermelden welke, neem ik dat niet voetstoots aan van een extreemrechtse agitator.

Naomi71 | 15-07-23 | 15:45

@Naomi71 | 15-07-23 | 15:45:

Het feit dat NRC eea al gerectificeerd heeft, moet je toch wel iets zeggen.

Dr_Johnson | 15-07-23 | 16:52
▼ 3 antwoorden verborgen

Over die Moslimbroederschap. Die verschilt per land nogal. Hier in West-Europa
- in tegenstelling tot bijvoorbeeld Egypte - is het een op de Scientology of Mormonenkerk lijkende evangelistische organisatie die tot doel heeft het promoten van de islam. De vraag is of het een terreurorganisatie zou zijn, ik denk van niet. Het is eerder een ideologische organisatie. Wat je ervan vindt mag je zelf weten, maar de Scientology is even abject wat mij betreft. Geweld staat niet in hun handvest.

Die jongerenorganisatie is dan ook geen Hilterjugend of zoiets. En Kauthar dus ook geen terroriste, eerder een vrouw die positief staat tegenover (sommige elementen van) de islam. Je moet de frame die ze aangemeten krijgt dan ook niet overdrijven. Dat lijkt onmogelijk voor veel islam-haters die alles op dezelfde hoop gooien en elke Arabier met een baard of hoofddoek een terrorist vinden. Dat zijn er best veel, zo te lezen. De nuance is zoals altijd weer ver te zoeken.

Die vermeende banden met de MB is dan ook waar men op losgaat. Want blijkbaar is de MB per definitie een terreurorganisatie en elke band daarmee, zou dus ook een terroriste maken van Kauthar. In dat verhaal worden allerlei enorme stappen overgeslagen en als je goed kijkt naar wat Kauthar zegt en doet, kan je haar in de verte geen sympathie aanwrijven voor religieus terrorisme.

Beste_Landgenoten | 15-07-23 | 12:45 | 4

Moslims die fatwa’s uitspreken, zoals de Europese raad van de moslimbroederschap, zijn per definitie onfris, dunkt me

Humsico | 15-07-23 | 13:40

Religieuzen die geen terroristen zijn, kunnen nog steeds zeer ongewenst zijn. Islamisten willen gedachtengoed promoten dat haaks staat op Westerse normen en waarden, zoals persoonlijke vrijheid en gelijkwaardigheid van mensen.

Zeurders | 15-07-23 | 14:14
▼ 1 antwoord verborgen

Mevrouw zit met een Koranische lappendeken in de Kamer. Maar haar aspiraties bij GroenLinks zijn natuurlijk gewoon het bevorderen van homo- en vrouwenrechten! Sorry Kauwtar xxx

klimaatsloper | 15-07-23 | 12:17 | 1

De politieke islam - je weet wel, die engerds die democratie als een trein zien waar je uit kunt stappen als de onderwerping van de ongelovigen voor elkaar is.

Zeurders | 15-07-23 | 14:16

Wie zijn toch die dhimmi's die vol overgave de Moslimbroederschap proberen te verdedigen?

Zeurders | 15-07-23 | 11:57 | 1

Dezelfde figuren die stonden te juichen tijdens de Arabische lente in 2010/2011.

4HoogAantWater | 15-07-23 | 12:28
-weggejorist-
dickwvf | 15-07-23 | 11:50 | 3
-weggejorist-
dickwvf | 15-07-23 | 11:49 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Waarom is de MB eigenlijk zo welkom in westerse landen terwijl menig islamitisch land ze te vuur en te zwaard bestrijdt?

Abject | 15-07-23 | 11:36 | 4

@Dr_Johnson | 15-07-23 | 11:48: Ik dacht dat er ook nog twee aanklachten wegens verkrachting tegen hem uitgebracht zijn. Dus zo'n frisse jongen is het niet.

Voorloper | 15-07-23 | 11:52

Nou ja, wat weten islamitische landen nou ook van moslims.

Blauwpetje | 15-07-23 | 11:55

@Dr_Johnson | 15-07-23 | 11:48: vaak in de rechtszaal zitten omdat hij zijn moslimbroeder niet in bedwang kon houden.

sjaakdeslinksesul | 15-07-23 | 12:04
▼ 1 antwoord verborgen

Mensen moeten beoordeeld worden op hun daden. Het beoordelen op hun gedachten mag niet, want gedachten zijn vrij. Toch?
Hoe anders is het voor politici. Die beoordelen we nooit op hun daden maar op de ideeën die wij over hen hebben.
De ultieme triomf van de marketing over de verstand zou ik zo zeggen.

Schadenfreude | 15-07-23 | 11:32 | 4

Wij vormen onze ideeën over politici toch in de eerste plaats op grond van hun ideeën? Wij verbieden de Stichting Martijn toch ook op grond van het propageren en verheerlijken van kindermisbruik?

Wiebenick | 15-07-23 | 12:24

@Wiebenick | 15-07-23 | 12:24: Politieke paryijen of enge ideologieën reken je af op hun daden. Je zal best met een idee beginnen, maar als je er een potje van maakt, en je idee dus nu niet werkt, wordt je terecht afgerekend. We leven niet in een kleuterschool.

Xaphan | 15-07-23 | 13:09

@Xaphan | 15-07-23 | 13:09: Ik denk dat je enge ideeën ook moet bestrijden, voordat ze tot enge daden leiden. Of daar beter op wachten?

Wiebenick | 15-07-23 | 13:21
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Rene strijland260746 | 15-07-23 | 11:32

KoudHart BoerkaLiegt

Somberman | 15-07-23 | 11:30

@Beste_Landgenoten | 15-07-23 | 12:52: lees het zelf nog eens goed. Brendel schreef al over de MB vóór de Arabische revoluties en baseert zich juist -NIET- alleen op Vidino. Het staat er allemaal letterlijk hoor. Wil je een adresje van een goede opticien anders?

blikjegrolsch | 15-07-23 | 14:02

@blikjegrolsch | 15-07-23 | 14:02: dit nog los van de falacy 'Vidino is onbetrouwbaar want aantoonbaar banden met Dark PR'. Hij liet zich betalen voor advieswerk waarvan hij zelf dacht dat er niets mis mee was, hij liet zich niet door 'Dark PR' betalen om desinformatie te verspreiden. Je kunt van mening verschillen of onderzoekers die zich ook laten betalen wel zo goed samen gaan, het betekent niet automatisch dat al zijn onderzoek onbetrouwbaar is. Al was het maar omdat zijn bevindingen worden onderschreven door andere bronnen.

Speaking of Dark PR, zou je zelf daar niet eens wat moeten gaan doen? Je lijkt een echt talent te hebben in het eenzijdig besmeuren van personen. Kun je heel rijk mee worden hoor!

blikjegrolsch | 15-07-23 | 14:06

@Beste_Landgenoten | 15-07-23 | 12:52:

''Die Carel baseert zijn bronnen dus vooral op Vidino''

Toon dat eens aan dan. Het punt is nu juist - en van die rectificatie door NRC - dat Brendel zich niet ''vooral'' op die Vidino baseert:

"Het selectief shoppen in feitelijk informatie is helaas ook iets waar het NRC op werd gewezen door blogger Carel Brendel: hij heeft meermaals geschreven (naar eigen zeggen sinds 2011) over de banden tussen Femyso en het Moslimbroederschap. In zijn serie artikelen heeft hier gebruik gemaakt van diverse bronnen maar er werd in het NRC artikel alleen genoemd hoe hij gebruik maakte van één van de door Dark PR aangeleverde bronnen.''

Dr_Johnson | 15-07-23 | 14:08
▼ 2 antwoorden verborgen

De Moslimbroederschap zijn nu het slachtoffer van de UAE omdat de UAEals ervaringsdeskundigen Europa waarschuwen voor die club en hun geschiedenis met politiek conflikt en het ontmantelen van burgersmanlevingen.

Dank je wel UAE. We geloven jullie meteen.
Onze leiders gaan de moslimbroederschap ondanks jullie waarschuwingen toch een plekje in onze rechtstaat geven. Gewoon omdat ze progeressieven zijn en diversiteit de norm, ook al wordt het de ondergang van de home-culture. De CU gaan hierin voorop. Zie de moderne christenen eens een bruig slaan met het cultureel marxisme... Nieuw zeg. Modern van jullie. Zo bij de tijd! De burgeroorlog in Frankrijk gebeurt hier nooit want de CU heeft beleid bedacht! Daarom dus niet. Want beleidsmakers die kunnen dit managen. Echt waar. (sorry voor comment, tikkie gefrusteerde ex CU-stemmer)

adhd-je | 15-07-23 | 11:26

En toch hou ik van nepnieuws. Het legt vaak het echte nieuws bloot, omdat simpele Pietje het toch niet doorheeft en het latere schokeffect bij malle Pietje ook goud waard is. En nu even serieus: Die Khautar is een heel dubieus mens. Haar mag je voor de zekerheid onder permanente observatie onderbrengen. Dat heeft met oa haar geloof te maken. Een omgekeerd paard van Troye.

Xaphan | 15-07-23 | 11:22

Waarom is het toch zo moeilijk voor de systeemjournalisten van de NRC om op te schrijven (toe te geven, had ik bijna gezegd) dat GroenLinks een persoon met een buitengewoon fout recent verleden op een verkiesbare plaats heeft gezet? Waarom wegkijken, verdraaien, liegen? Bouchallikhts vader heeft de Nederlandse tak van de Moslimbroederschap opgericht en Kauthar zelf is jarenlang actief geweest in een organisatie die onder de paraplu van de (anti-westerse, anti-democratische, antisemitische) MB valt, zoals de JOVD onder de VVD. Alleen al daarom hoort ze in ons parlement net zo min thuis als een ex-nazi. Ook niet als ze opeens homo's en Joden in haar armen sluit - waar ik niets van geloof.

J.P.Drapeau | 15-07-23 | 11:18 | 1

De arme moslims moeten koste wat kost beschermd worden. Dat is het failliet van links, helaas doen de, bijna allemaal, linkse media daar hard aan mee. Ze moeten zich ontzettend schamen. En dan de Joop, dat is een 'extreem-links' forum dat iedereen die maar een beetje afwijkt van de koers meteen belasterd met 'fascist, extreem-rechts' (lees nazi) en andersoortige betitelingen die nergens op slaan. En die rindredacteur van Jole, die engerd, die een meisje van 23 belaagde, kpmt nog steeds weg met zijn gedrag en grote bek.

Ruud5 | 15-07-23 | 11:26

Hulde GS, scherp zijn heeft niks met leeftijd te maken

J.Dokstijl | 15-07-23 | 11:18

Semi off topic: Nausicaa Marbe heeft een excellente column geschreven over de bejegening van Yesilgoz door links deugvolk:
"Yeşilgöz is een onmens: dat is de frame van linkse salontrollen. Vergeet Wilders met zijn twee-paspoorten-verwijt, hier komen de zelfverklaarde antiracisme-ridders een prominente VVD-politica reduceren tot ’Turkse’ die beter had moeten weten. Zo word je door linkse opiniemakers beroofd van je persoonlijke identiteit, je eigen weg en keuzes in Nederland en vastgepind op wat zij vinden dat een migrant uit het Midden-Oosten moet denken en doen. Zo ziet betuttelracisme eruit. Laten we herhaaldelijk erop wijzen hoe gevaarlijk dit is. Het houdt mensen klein en machteloos, het veinst vrijheid, rechtsgelijkheid en democratie. Want zo wordt er niet alleen over de minister gedacht, in conservatief-paternalistisch linkse kringen, maar over alle migranten. En deze mensonterende kijk wordt als deugdelijk gepromoot en geaccepteerd."

+++

Gelukkig voor GLvdA hebben ze met Kautar Dinges wel een allochtoon in de gelederen die zich (voorlopig) gedraagt hoe het heurt: dankbaar, dociel en spreekt pas na toestemming van de witte redder.

de IJsman | 15-07-23 | 11:16 | 2

"Yeşilgöz is een onmens: dat is de frame van linkse salontrollen"

Ach, dat is een bekend, telkens terugkerend patroon bij de linksisten: als allochtoon - of je nu moslim, voormalig moslim, voormalig 'rijksgenoot' (tegenwoordig 'nazaat'), of wat dan ook bent - mag je alleen vinden wat de zg 'progressieve', 'inclusieve' linksisten vinden dat je vinden mag. Vind je als allochtoon iets heel anders, dan ben je 'fair game' voor ze. Je zag dat gebeuren met Ayaan Hirsi Ali, Lale Gul, en nog zo wat mensen waar ik nu even niet op kan komen, en nu ontvangt Dilan dezelfde behandeling bij links.

Dr_Johnson | 15-07-23 | 11:32

Die Yesilguz is geen bedreiging voor ons. Die durf ik rustig de sleutel te geven. En ja, dat nieuwe links schrikt zich de tering, want een buitenlander met een stevige westerse mening is heel erg schrikken. Dat past niet in hun verhaal. Het nieuwe links omarmt liever ruggeprikkers. En dan gaan ze daarna lopen zeiken dat niemand op hun linkse partijen stemt.

Xaphan | 15-07-23 | 11:37

Ik dacht daarstraks "kwaliteitskrant" en "slijpsteen voor de geest" - en ik heb nu al twintig minuten de slappe lach.

MAD1950 | 15-07-23 | 11:04 | 2

Slijpsteen voor het kromzwaard, in dezen....

Maggiesfarm | 15-07-23 | 11:05

Teveel geslepen, geen geest meer over.

nobodiesunmighty | 15-07-23 | 11:29

Jammer dat ik niet links ben, dan was het zo makkelijk: meer dan 99% van de moslims bestaan uit mensen met een andere etnische achtergrond dan de oorspronkelijk Noord-west Europese. Dus kritiek op de Islam i automatisch racisme. Bovendien zijn ALLE moslims zielig, en degene die zich daaraan weten de ontworstelen (Hirsi Ali etc) dienen te worden verketterd.

skoftig | 15-07-23 | 11:00 | 2

En commentaar op moslims is hardvochtig, zó níét rekening houdend met sociaal economsche omstandigheden, de gevolgen van discriminatie én de gevolgen van kolonisatie, dat het puur kwaadáárdig onredelijk racisme wordt.

En maar zwelgen in de eigen goedvoelende inborst.

Als linksmens hoef je amper na te denken, dát is het relaxte. En kun je wél roepen dat je over dé feiten en intelligentie beschikt, omdat je meent achter de juiste sociologische - science there is settled for many decades - conclusies aan te lopen. Waarbij correlatie, wensdenken en causaliteit fluïde zijn.

Happy Days.

Zomaarwat | 15-07-23 | 11:11

Wat een dom frame. Alsof iedereen op links achterlijk zou zijn.

Beste_Landgenoten | 15-07-23 | 12:46

Toch emanciperen de die mohammedanen al enigszins. Zie het feit dat ze vrouwen inzetten als gewekte slapers.....
Alleen in Afghanistan gaat het nog niet zo best !

Maggiesfarm | 15-07-23 | 11:00 | 2

De plofkip is dan ook het ultieme bewijs van emancipatie binnen dat wereldje.

wijsvinger | 15-07-23 | 11:13

Dat krijg je ervan als je met de staart tussen de benen uit Afghanistan vlucht. Hoe je ook denkt over Afghanista, maar toen het Westen daar rondhuppelde, kregen vrouwen voor het eerst de kans om gewoon eens naar school te gaan, ipv ergens verplicht verstopt te moeten leven. En ja, het waren kleine stapjes, maar een reuzesprong voor de Afghaanse vrouwen. En nu, nu is alles weer kapot en wij zijn teruggekomen met een paar duizend onzinnige doden. Dat lijkt me behoorlijk frustrerend.

Xaphan | 15-07-23 | 11:46

Man.. man... iedereen pleurt alles masr op twitter, waar vervolgens anderen weer op reageren en nadat men elkaar voor rotte vis heeft uitgemaakt blijft er altijd weer een dankbaar topic over op Geen Stijl. En soms bekruipt je wel eens het gevoel " waar gaat dit over ?" Gelukkig leest het allemaal makkelijk weg en vergt het weinig inspanning van je denkvermogen.

johnyl | 15-07-23 | 10:55 | 4

Heb je ook nog iets inhoudelijks te melden, of ga je het naar goed links gebruik alleen over de toon hebben?

Lefty-Messup | 15-07-23 | 11:23

Het gaat dus als je goed leest, helemaal nergens over. Sterker nog, de verandering in NRC is eerder in Carels voordeel, want laat hem minder eenduidig refereren aan een bron, die dus blijkt zelf banden te hebben met darkPR. Dat Brendel zijn bronnen dus niet uitsluitend op hem baseert is dus alleen maar positieve PR voor Carel Brendel. Ik begrijp dan ook totaal de bedoeling niet of het moet zijn "waar rook is, is vuur".

En zo te lezen in de tegels begrijpt geen reaguurder de pointe, want die gaat los op islam, Kauthar en links, zoals meestal bij een onduidelijk topic daarover.

Beste_Landgenoten | 15-07-23 | 12:47
▼ 1 antwoord verborgen

Vind ik mooi aan Carel, de NRC ipv het NRC.

sjaakdeslinksesul | 15-07-23 | 10:55 | 2

De NRC is voor de Nieuw Rotterdamsche Courant bloedgroep, het NRC voor de Handelsblad bloedgroep. Fusie bedrijven na tientallen jaren nog steeds niet volledig gemengd.

Sieg Hein | 15-07-23 | 11:30

@Sieg Hein | 15-07-23 | 11:30: Het bloedgroep en het fusie, duidelijk.

uisge baugh | 15-07-23 | 11:48

Die Kauthar wordt in de media en tweede kamer zorgvuldig uit de wind gehouden..

Waarom?

Wijze uit het Oosten | 15-07-23 | 10:53 | 7

Omdat (niet zo) kwetsbare minderheden (die bijna geen minderheid meer zijn) krampachtig en paternalistisch beschermd moeten worden tegen rechts-extremistische horden.

JJMS | 15-07-23 | 11:13
▼ 4 antwoorden verborgen

Dus blijkbaar rammelt dat NRC stuk toch aan alle kanten (heb het zelf niet gelezen want heb geen abo op de NRC). Maar de linksistische groupies van Kauthar hebben hun 'field day' al gehad. Zie oa op de Joop, en op FrontaalNaakt een hallucinant haatstuk van een of andere 'berserker' genaamd Ruud Hendriks (regisseur en docent scenarioschrijven), die ongegeneerd aan het godwinnen slaat:

"De Nederlandse kwaliteitsjournalisten gingen full metal Sturmtruppen, waaronder ook de winnaar van de prestigieuze Sonja Barend Award, Jeroen Wollaars''
"Voor moslimjagers Carel Brendel en Kleis Jager, de soulmate van Wierd Duk bij Der Stürmer aan de Basisweg''
"Marieke Hoogwout, de Alien Queen en Grand Wizard van de rond pukkelmuil Eddy Terstall opgetrokken extreemrechtse maansekte VrijLinks''

Je zult toch maar les hebben van deze 'docent'.

Dr_Johnson | 15-07-23 | 10:52 | 1

Er komen verkiezingen aan en de kartelclubjes gaan samenklitten. Overal op alle sociale media een enorm gejank en gescheld uit die hoek. Of dat nu de linkse wolk of D66 is. Dit is dus de kans om Brendel en andere islam critici buitenspel te zetten. Onze Aalberts, ook zal zo een kartel stutter is behoorlijk aan het blocken geslagen.

Zapata10 | 15-07-23 | 10:58

Kauthar haar zaakje stinkt.

Mokum Kosher | 15-07-23 | 10:52 | 1

Dan kan daar het beste maar een groot laken overheen.

Monkey Cabbage | 15-07-23 | 10:54

Als kind vond ik Goudhaartje en de Drie Wolven een leuk sprookje. Ga het nou niet voor me verpesten door te zeggen dat het helemaal geen sprookje was!

Kapitein Sjaak Mus | 15-07-23 | 10:51 | 5

@Mokum Kosher | 15-07-23 | 10:52: Grijze wolven?

Headshrinker | 15-07-23 | 10:55

@Mokum Kosher | 15-07-23 | 10:52:
Jôh!

Kapitein Sjaak Mus | 15-07-23 | 11:13

Het was gewoon een horrorverhaal, zoals ook Hans en Grietje helemaal niet voor kinderen geschreven is. Als het wel zo was, is de schrijver een halve sadist. Sprookjes zijn heerlijk om in een schijnwereld te bivakeren. Maar dan, dan opeens weet je dat je beter Conducteur bij de NS kan worden.

Xaphan | 15-07-23 | 12:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Probeer de loopbaan van Kauthar eens na te pluizen maar kom niet verder dan dat ze bij demonstraties aanwezig is en vroeger bij LAKS wat suf werk deed. Wat heeft zij 2 jaar gedaan op het Binnenhof..?

Kartelmaster2000 | 15-07-23 | 10:51 | 1

Rustig op haar bank (rekening) zitten.

Clint Hardwood | 15-07-23 | 10:53

Wilmer Hack zou heel erg op zijn plek geweest zijn in de voormalige Sovjet-Unie. In de communistische agitprop was het heel gebruikelijk om dossiers over critici van het regime aan te leggen, waarna dit ‘kompromat’ op elk gewenst moment uit de hoed getoverd kon worden om die lastpakken uit te schakelen. Misschien moet iemand zich eens gaan buigen over dit duo? Even Vizieroplinks bellen… oh nee.

Zeno020 | 15-07-23 | 10:50

Voor mij was dit topic al ruim voldoende om haar, gedachten, intenties en methodes af te keuren. De taqiya die volgde deed ze tussen haar tanden.
Een vos verliest (verbergt) wel zijn haren, maar niet zijn streken
www.geenstijl.nl/5156687/kauthar-over...

Sneerpoets | 15-07-23 | 10:44

Voor die twee heren is het schrijven van stukjes een soort oorlog.

donkieshot | 15-07-23 | 10:44 | 1

tikkie psychopatisch van karakter... als ze mensen er wat mee aan kunnen doen voelt het nog beter

adhd-je | 15-07-23 | 11:04

Feiten liegen er niet om.
Koudhaar is toch de wolf in schaapskleren?
Al eerder hier geschreven, sinds de instroom van woestijnlontjes, is ons land er niet beter op geworden.
De benadering van Brendel, acht ik als zeer juist.
Deze man heeft goede inzichten in de woestijnvolkeren.
Wat missen we dhr. Jansen in deze kwestie.

Zitvlak | 15-07-23 | 10:41 | 2

En Pamela Hemelrijk en Prof van Frikschoten en Theo van Gogh.

Piet Karbiet | 15-07-23 | 11:16

@Piet Karbiet | 15-07-23 | 11:16: Groot gemis, snik.
Ik kan niet anders dan dit aan u mededelen.

Zitvlak | 15-07-23 | 11:49

Het is een affront dat zij in de Kamer zit voor een progressieve partij. Gelukkig zijn er ex-moslima's waar wel iets nuttigs uitkomt.

Piet Karbiet | 15-07-23 | 10:39

Islam is de pest voor het vrije denken. Zijn we eindelijk verlost van Katholieke en christelijke doctrines komt de Islam op.
Het meest verbijsterende is dat de deugers de islam blijven omarmen.

ristretto | 15-07-23 | 10:37 | 6

als je de NL cultuur bekijkt, hoe kun je die los zien van het protesttantse christendom? Dus die cultuur zit zo in de haarvaten en is zo vanzelfsprekend dat er geen notie meer is dat deze cultuur een product van ontwikkeling is..

adhd-je | 15-07-23 | 11:08

Niet alleen het vrije denken.
Denken in het algemeen.
Denken is haram.

Kapitein Sjaak Mus | 15-07-23 | 11:17

De godsdienst-instituutsmensen zijn het probleem, c.q.ideologie-instituutsmensen zijn het probleem. Uiteindelijk krijg je semi-persoonsgestoorden in dergelijke struxturen die bepalen hoe het moet worden gesnapt. Einde discusie, begin van totalitaire stompzinnigheid.

nobodiesunmighty | 15-07-23 | 11:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Haarkloverij om de olifant in de (Tweede) Kamer niet te hoeven benoemen: Kauthar B. is een foute type dat een zeer foute club moslim-fundamentalisten vertegenwoordigde.

Een heel, heel oud trucje.

_pacman_ | 15-07-23 | 10:32 | 2

Exact. Nooit op de inhoud maar op de boodschapper.

Tiscali-2 | 15-07-23 | 10:34

Het white washen van Kauthar Bouchallikht en het black washen van Carel Blendel in één bijzin. Heel leep.

Aristotalloss | 15-07-23 | 10:38

Wat hebben die lui toch met mohammedanen?
In hun blindheid zien ze ze als de underdog, terwijl de mohammedaan zichzelf top-dog vindt ..... en dat m.n. in het onbeschaafde geweld keer op keer etaleert.

Maggiesfarm | 15-07-23 | 10:32 | 1

O-oh!
Moslims vergelijken met honden.
Pas maar op, voor je het weet krijg je een pantoffel naar je kop.

Kapitein Sjaak Mus | 15-07-23 | 10:37

Probeer de pointe van deze fittie te begrijpen maar kom er niet uit. Er is een woordje aangepast. Zoveel begrijp ik eruit en dat dit dan leidt tot een vreselijk verkeerd citeren van Brendel, of zo. Wat weer vreselijke implicaties zou hebben voor het oordeel over Kauthar, of haar excuustruus verhaal, of iets met Kaag, want die heeft na een waarschuwing van de Duitse regering afgezien van een subsidie aan IRW, omdat deze toch gelieerd zou zijn aan de Moslimbroeders en Brendel had daar al veel eerder voor gewaarschuwd en dat is heel belangrijk, vooral voor Carel zelf, of zo. En NRC heeft natuurlijk gelogen en ook dat is heel erg. Of zo. Kan er geen chocola van maken hoewel ik de ondertoon ervan wel aanvoel. Het is allemaal heel erg slecht en achterbaks.

Beste_Landgenoten | 15-07-23 | 10:31 | 8

@Tiscali-2 | 15-07-23 | 10:34:
Nee, leg jij me maar eens in duidelijke taal uit, wat hier nu exact het erge is aan dit verhaal. Ik wil wedden dat jij het ook niet begrijpt, of er simpelweg een onprettig sfeergevoel aan overhoudt over moslims en politici en een krant. Maar ik wil wedden dat je geen idee hebt.

Beste_Landgenoten | 15-07-23 | 10:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Hetgeen ertoe zal leiden dat de broeders en hun trawanten weer in de slachtofferrol kruipen, de halve wereld betichten van islamofobie en kunnen wijsvingeren naar een Zwitserse club die betaald de “andere” islam zwart maakt.
En weet je, ze kunnen van mij allebei het heen & weer krijgen.
De broeders en hun zogenaamde tegenpolen uit de VAE.
Dat hele gelul van shiieten en Soenieten net zo.
Opflikkeren met je woestijnperikelen.
Blijf weg uit Europa.
En kranten als NRC moeten vooral eens stoppen met promoten en faciliteren en goedpraten.
En verder blijft het onbegrijpelijk dat progressief groen zich committeert aan conservatief grijs.
Ik kan wel één gemeenschappelijke factor noemen, maar die weet je.

Ruimedenker | 15-07-23 | 10:31 | 1

De Broederschap heet het woord islamofobie uitgevonden als onderdeel van hun jihad.

Piet Karbiet | 15-07-23 | 10:35

over feiten gesproken, kan GS er missschien nog een paar over Kauthar op een rijtje zetten?

De gutmenschen in dit land denken dat met maar genoeg "er was een hetze tegen Kauthar" emotie, de feiten over haar wel vergeten zullen worden.

Ir. Wilhelmus | 15-07-23 | 10:30

NRC... ooit een liberale, best deftige kwaliteitskrant en nu afgegleden naar dit niveau....

MeppieRocks | 15-07-23 | 10:28 | 2

Laatst eens teruggekeken naar hoe lang ik de NRC had (incl. de wekelijkse buitenland editie). 30 jaar. Ruim 10 jaar geleden merkte ik op een dag dat ze wel erg vaak ongelezen op de oudpapierstapel terecht kwamen (de knik was na de verhuizing van de redactie van Rotterdam naar Amsterdam). Opgezegd en nooit meer gemist.

Louter Leuter | 15-07-23 | 10:47

@Louter Leuter | 15-07-23 | 10:47:
Zelfde hier. Was ooit de deftige avondkrant (wel duur) en had uitstekende artikelen totdat, na overname. die aalgladde arrogante Belgische zetbaas daar het roer overnam en toen ging het rapkes (amaai) richting afgrond. Meteen opgezegd. Tegenwoordig een grachtengordelbakfietsmutsen vod.

Basil Fawlty | 15-07-23 | 12:15

Verdraaide feiten zijn toch ook feiten?

Mr_Natural | 15-07-23 | 10:26

Toch blijft de (linkse) journalistiek beweren dat ze objectief zijn. En te veel mensen geloven dat.

Maar wel steeds minder denk ik.

Kabouteraap | 15-07-23 | 10:21 | 2

De Guardian, de Süddeutsche of El País objectief? Dacht het niet...

Louter Leuter | 15-07-23 | 10:48

@Louter Leuter | 15-07-23 | 10:48:
Gelukkig weet je welke goede buitenlandse kranten je moet lezen als die met dedain worden weggezet door NRC/VK/Trouw/Parool als rechts conservatief of rechtse krant. Bijvoorbeeld NZZ, The Times of le Parisien. Prima kranten met goede longreads en geen woke/gendernonsens bullshit.

Basil Fawlty | 15-07-23 | 12:09

“Naar dat”?!
Lees ik nou niet goed of staat er in de correctie “naar dat”?
Sowieso aan elkaar geschreven en dan ook nog eens als “nadat”.

Ruimedenker | 15-07-23 | 10:17 | 7

Fraai NL is het niet, maar verder toch wel duidelijk?
Wat wel altijd stuitend is, wijst Van Rossem ook op, is dat dit soort correcties altijd ergens weggemoffeld wordt (mijn woorden).

Ichneumonidae | 15-07-23 | 10:25

Het is te hopen voor de moeder, nooit leuk als je kinderen eerder gaan.

eentweehuppekee | 15-07-23 | 13:45

@Verbandmeester | 15-07-23 | 10:23: U heeft inderdaad gelijk, maar het blijft een rare zin omdat het woord DAT hier weggelaten hoort te worden.

En het is gewoon een qudkrant okee?

Kabouteraap | 15-07-23 | 14:25
▼ 4 antwoorden verborgen

Als ik met zijn vieren wil Risken, dan ga ik naar de familiewinkel, het broederschap. Meestal met korting, 3 halen 1 betalen.

Kouwe Kees | 15-07-23 | 10:16
-weggejorist-
Botte Hork | 15-07-23 | 10:15

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland