achtergrond

Geenstijl

Rechts Nederland kan wel inpakken na NRC-column met strategie voor 'Fout Links'

Tjeempie hoe lang duurt dit verwerkingsproces?

Wilders won met razende meerderheid de verkiezingen met leugens, verdraaiingen, extreme beloftes en onhaalbare wetsvoorstellen. Wat kan weerstand bieden tegen 'fout rechts'? Een 'fout links', schrijft columnist Carolina Trujillo. nrc.nl/nieuws/2024/01…

64
Reply

Slecht nieuws voor Rechts Nederland: het spel is uit. De volgende verkiezingen gaan gewonnen worden door Links, dat nu eindelijk een winnende strategie heeft gevonden. NRC-columnist Carolina Trujillo is er namelijk achter gekomen dat linkse politici altijd de waarheid spreken, terwijl rechtse politici ("fout rechts") keihard liegen en allemaal dingen beloven die ze helemaal niet waar kunnen maken. Maar omdat de kiezer achterlijk is en die beloftes gelooft, wint Rechts steeds de verkiezingen. Maar... wat nu... als linkse politici ook gaan liegen en dingen beloven die ze niet waar kunnen maken? Ha! Dan gaan de kiezers juist weer Links stemmen natuurlijk. Een waterdicht plan. Op dit moment is er koortsachtig overleg tussen PVV, JA21, BVNL en Groep Hilbrand Nawijn over een Masterplan dat er voor moet zorgen dat Frans Timmermans deze column niet leest. Betere ideeën dan Wybren van Haga naar Maastricht laten fietsen met een stapel videobanden van opgenomen afleveringen Bassie & Adriaan om hem af te leiden hebben ze niet, maar misschien kunt u iets bedenken. De tijd dringt.

Fun fact: al deze plannen dateren uit de tijd dat Wilders niet de grootste was en werden tijdens de campagne niet of nauwelijks genoemd

HA! NOU! HOPPETEE!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Interview met historicus Martin Harlaar, de schrik van woke en gendergekkies

Historicus Martin Harlaar (Amsterdam, 1956) publiceerde Het gender-experiment. Hoe maakbaar is onze identiteit als M/V/X? en Ben ik wel woke genoeg? Een ontdekkingstocht door het land der Social Justice Warriors.

@Arthur van Amerongen | 27-01-24 | 20:45 | 121 reacties

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.