Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

GroenLinksJugend wil dat NOS nóg minder objectief wordt, 'voor een betere wereld'

Wanneer gaan die MSM nou eens écht gesloten denken, want dit kan zo niet langer!

Social

Twee alinea's, hele brief onderaan dit topic

In één ding geven we GroenLinks-feut Jens Bosman op voorhand gelijk: Objectiviteit is inderdaad een luchtkasteel. Het bestaat niet. Iedereen redeneert vanuit een wereldbeeld, bestaande opvattingen en selectieve nieuwsgierigheid (of verontwaardiging). Eenieder die pretendeert "objectief" te zijn, moet je luidkeels wantrouwen. Maar wat je óók moet wantrouwen, zijn mensen zoals Jens Bosman, die brieven aan de Staatsomroep schrijven om hen ervan te betichten dat ze berichten over de kapitaalval van Amerikaans bierwater Bud Light, na de faliekant gefaalde campagne waarbij ze Dylan Mulvaney, 's werelds meest krampachtige Audrey Hepburn-look-a-like, op blikjes drukten terstond en hun verkoop zagen instorten. Iets dat wij - vanuit onze objectiviteit - een tamelijk hilarische marketingfaal vinden.

Jens niet. Jens is boos. Hij schrijft in een soort open brief aan de NOS dat ze vanwege hun toch tamelijk nieuwswaardige berichtgeving over het marktverlies van het biermerk eigenlijk een soort christencollaborateurs zijn, "en of u uw journalistieke verantwoordelijkheid wilt nemen om de wereld vooruit te helpen. Neutraliteit is in dit thema geen optie: waar onderdrukking plaatsvindt kunt u alleen maar kant kiezen voor de rechten en vrijheden van elke burger. Al het andere is, hard gezegd, collaboratie." Marktwerking is moord, maar berichtgeving daarover is hoogverraad!

Nou zijn wij de laatste die de NOS van neutraliteit zullen betichten, maar we denken dat deze brief bij de ambtenaren op het Mediapark toch niet per se lekker valt. De media zijn er immers niet om te collaboreren met een vermeend Amerikaans christennarratief, maar óók niet om mislukte marketingcampagnes te repareren van een bedrijf dat zich in z'n eigen doelgroep verslikt. Sterker nog, zelfs op de NOS-redactie mogen christenen rondlopen die op persoonlijke titel religieuze bezwaren tegen homoseksualiteit hebben. Zolang ze dat maar niet in hun stukjes verwerken (en vermoedelijk in dat progressieflinkse bolwerk ook bij de koffiemachine maar beter voor zich kunnen houden).

Punt is: journalistieke media zijn er niet "om de wereld vooruit te helpen", ze zijn er om de wereld te beschrijven en eventueel te duiden. Er zijn al genoeg media die een kant kiezen. Feiten eenzijdig uitlichten, andere feiten verzwijgen. Pro-EU, vóór XR-klimaatactivisme, merkbaar anti-boer, Kaagfans of Wildershaters, en allemaal openlijk veel te geëngageerd met Oekraïne in plaats van een helikopterblik te betrachten. Allemaal legitieme opvattingen voor individuele personen, maar de dood in de pot voor (geloofwaardige, "objectieve" en publieke) informatievoorziening. Er zijn inmiddels zo veel activisten, belangengroepen en colporteurs die Het Volk proberen op te voeden dat zelfs in reclameblaadje Adformatie stukken verschijnen van marketeers die doodmoe worden van de humorloze anti-creativiteit van moreel belerende commercials.

De NOS zou zich niet moeten hardmaken voor de homozaak (overdrachtelijk - red.), een serieus journalistiek medium zou zich moeten afvragen hoe Anheuser-Busch zo'n epische blunder kon begaan met een biermerk voor Amerikaanse boeren & country-christenen. Anders moeten wij dat steeds doen, en wij scoren slechts een 4,5 op geloofwaardigheid bij mainstream-mensen die ons niet eens zelf lezen. Hm. Misschien is dat wel waarom nieuwsmedia liever niet te veel van zulke waarheden opdissen: dan gaan Jens Bosmensen je onvoldoendes geven voor """objectiviteit"""... 

TL;DR: Jongeman wil dat NOS meer gay- en transagenda's gaat pushen, voor een betere wereld. Maar een betere wereld begint niet bij activistische Agenda's, die begint bij beter Begrip van oorzaak, omstandigheden & context. Dus. Biertje?

Jens. Moet je dit toejuichen, of mag je dit bevragen?

Social

Want dan zouden wij vragen: speelt geestelijke gezondheid speelt een grotere rol dan gender en geaardheid?

Objectief: hier de hele brief

Timely reminder

Social

Goh. Dikke Diederik ook tegen neutrale media

Social

"Both sides" - Donald J. Trump

Let NOS be NOS!

Social

Reaguursels

Inloggen

Ik ben zelf gay en gelukkig getrouwd met een man, maar die hele psychische gestoorde transgender bende + , kan mij niet hard genoeg in de all inclusieve hoek gedreven worden.

echtpaul | 18-06-23 | 18:56

Doet me altijd denken aan het boertje dat betovert was door de Ti-Ta-Tovenaar om de toverkunsten normaal te vinden:
" 't is wel gewoon maar je staat er toch van te kijken "

Monkey Cabbage | 18-06-23 | 15:41

Ik vind de NOS wel redelijk objectief over het algemeen. Eerder zijn de thuishonken van bubbel-levers nogal subjectief. Toen Al Gore kwam met zijn "inconvenient truth" lachte alles en iedereen hem uit. Lachen joh, vooral op opiniewebsites waar mensen hun mening geven over zaken waar ze de ballen verstand van hebben. Niet eens de moeite doen om e.e.a. uit te zoeken alvorens te lullen en met een micropenis de leegte te vullen.

In principe vind ik persoonlijk wel dat we voor een patstelling staan. Ja, er zijn clubjes van vaak zeer rijke mensen die graag willen dat u rechtsaf slaat zonder na te denken over wat HUN eigenlijke belangen nu zijn. En er zijn clubjes die heel graag willen dat we gaan doen waar we 50 jaar geleden, of langer al mee hadden moeten beginnen. Misschien zelfs 150-300 geleden?

Ndranghitiari | 18-06-23 | 15:38 | 1

Dat Al Gore technisch niet loog over de meeste onderwerpen maakt het nog geen ongekleurd verhaal. In het VK is dat hele verhaal verbannen uit scholen vanwege de politieke insteek.
Mooi voorbeeld dus hoe het NIET moet.

Monkey Cabbage | 18-06-23 | 15:44

Kenmerkend voor het links-volk: valse voorlichting (zie Poetin), indoctrinatie (KutKruidvatreclame: in een paar seconden 8 * "duurzaam" zeggen; ik kom er voorlopig niet. Andere reclames idem dito), Samenklonteren, infiltreren (D666: overal van die gelijkgestemde gekken neerzetten, denk aan die D666-teef bij de NPO, burgemeesters, CvdK's etc.). Zo'n dom wezen als die Jens Bosman gelooft daar ook heilig in. Even een Godwin: ik zie geen verschil met de nazi's die dit ook deden.

langzullenweleven | 18-06-23 | 14:26

Er kijkt toch niemand meer naar de NOS Jensje..

stikstofhelp | 18-06-23 | 14:03

Vooruit gaan is ook maar hoe mensen je waarnemen.

nobodiesunmighty | 18-06-23 | 13:46

Gaan we nu serieus reageren op een jongetje van 16? Ik zei rond die leeftijd ook nogal wat onzin.

Jeugdafdelingen van politieke partijen vind ik sowieso een dubieus verschijnsel, waar in ieder geval de schijn van indoctrinatie alom aanwezig is. Voor specifiek de GL-jugend is het eng en sneu tegelijk om minderjarigen bezig te zien met virtue signalen en het pushen van agenda's waarvan ze zelf de achterliggende gedachte niet doorhebben.

Kicksalot | 18-06-23 | 13:35 | 1

Nuttige idioten die je het vuile werk laat doen, en dan uitgroeien tot een soort gezwel. De SP had hier intern ook last van, maar hebben het netjes en vakkundig de nek omgedraaid. En ik ben daar blij om, want anders gaan die jongeren alleen maar vreemd met GL, Bij1, D66 of noem maar een extremistische politieke partij.

Xaphan | 18-06-23 | 13:57

De groene khmer is tot op het bot anti democratie en dat zijn ze altijd geweest ook met voorlopers als de communistische CPN, PPR en PSP. Het is een enge beweging met stormafdelingen op straat. Voorheen Rara en antifa, nu nog steeds antifa en xr. Één pot nat eigenlijk.

Nuuk | 18-06-23 | 13:24

Als braafjes Diederik en Jens klagen, doet de NOS kennelijk toch nog wat goeds.

thanseeuwen | 18-06-23 | 12:58

Zow, er wordt gewoon keihard gesteld:
"Neutraliteit is in dit thema geen optie: waar onderdrukking plaatsvindt kunt u alleen maar kant kiezen voor de rechten en vrijheden van elke burger. Al het andere is, hard gezegd, collaboratie."
Dus politiek gekleurde berichtgeving, met een, door hem,
vooraf goedgekeurede politieke agenda. Heel eng.
.
De schrijver van dit stukje kan beter een boek over *fascisme* gaan lezen.

hotmint | 18-06-23 | 12:46 | 1

Hij zou het niet begrijpen. De Antifascistische Actie bijvoorbeeld voldoet aan ieder kenmerk van een fascistische knokploeg maar oh, oh, wat zijn ze toch tegen dat fascistische fascisme.
Ik zeg het vaker, links is geen ideologie, links is een diagnose.

Graaisnaaiert | 18-06-23 | 13:20

Dat kan natuurlijk niet hè kerel, sorry, mens? BosMAN! Dat moet natuurlijk BosLBHTQ worden, dat snap jij natuurlijk ook wel.

Satertje | 18-06-23 | 12:26

Uit mijn jeugd lang geleden herinner ik me een documentaire over de DDR, over een communistische scheepswerf. Daar legde de plaatselijke Kamarad Partei Commisar de voordelen van het communisme uit en hoe ze alle Arbeiter er bij betrokken en aanspoorden in hun vrije tijd actief te zijn voor de Partei. En als een Kompel nou een andere mening heeft werd gevraagd? Dan praten we net zo lang met hem tot hij overtuigd is en ook meedoet en een goede Kompel wordt. De aversie die toen bij mij opkwam reikte van mijn kruin tot aan mijn tenen en ik ben sindsdien het communisme blijven verafschuwen. Meneer Bosman kan zo solliciteren naar de functie van Partei Commisar op een DDR werf.

Blauwpetje | 18-06-23 | 12:25 | 1

D66 leidt ons zo het communisme in: gelijkschakeling van mening en zelfs ethiek, die eerder bij de religie hoorde is nu overheidsmening geworden. Inclusief inquisitie.
Polarisatie is doel want als je niet meeloopt ben je tegen en heb je het niet begrepen. Na nog eens uitleggen rest dan uitsluiting en krijgen van veel problemen. Hoe kan een partij zo ontsporen ? Ik snap het nog steeds niet.

Nichtsneues | 18-06-23 | 17:28

Prachtig, zo’n democratie.

Swoop | 18-06-23 | 12:16

www.youtube.com/watch?v=66-YLQ_2qds
Toen reclame nog leuk was.
Grappg detail, als hij na binnenkomst met zijn arm zwaait, maakt hij met zijn hand een gebaar.
Beter gezegd met de vingers,
Dat gebaar is ASL amerikaanse gebarentaal en betekent, I Love You.
Zoek maar op American Sign Language, I Love you - sign.

VanderGeelen-Coppens | 18-06-23 | 12:12

Ik heb nu net toch maar even vol verbijstering naar dat filmpje van die James Harvey gekeken, maar heilige peop! Barry Humphries draait zich om in zijn graf.

Radboud | 18-06-23 | 12:04

Als enig echt objectieve en neutrale tegelzetter kan ik u meedelen, dat ik na diep nadenken tot de conclusie ben gekomen, dat Jens het wat te hoog in de bol heeft en wel heel erg solliciteert naar de functie van propagandameester bij de npo.

Een andere mening is geen optie.

vladimirows | 18-06-23 | 11:58 | 1

U bent te bescheiden. Ik stel voor om Jens tot Nationaal Geweten te bombarderen. En het vanaf nu verplicht stellen om nieuwsfeiten vanuit het duurzaamheids- en regenboogperspectief te benaderen op straffe van boetes tot en met het intrekken van de licentie.
Oftewel, met Jens een inclusieve, duurzame en diverse gelijkgeschakelde veganistische dwangbuismaatschappij in. Leve de Khmer!

Graaisnaaiert | 18-06-23 | 12:21

Stelling:
Jens Boerman is een kind uit de radicale hoek van de liberale middenklasse die op zoek is naar niet-economische argumenten voor zijn radicalisme.

Want:
Als hij naar de economische argumenten zou moeten kijken dan zou hij kunnen uitkomen op het punt dat de arbeidersklasse economische is ondermijnd door middel van open handel en massa-migratie. De leefbaarheid van hun wijken holt achteruit door gebrekkig veiligheidsbeleid en de veranderende demografie in hun leefomgeving.
De vertegenwoordiging van de arbeidersklasse in de politiek en in de media (noem het maar inclusie) is al decennia tanende.
Maar goed, als je maar pedant genoeg deugt met transrechten geef je in elk geval aan jezelf het gevoel dat je radicalisme relevant is, in plaats van een traditie die je is overgeleverd maar allang niet meer zijn oorspronkelijke functie vervult.

Tl;dr
Links heeft steken laten vallen met inclusie van de arbeidersklasse en probeert dat nu te compenseren met regenboogvlaggetjes om de liberale middenklasse mee te krijgen.

Barre_de_k | 18-06-23 | 11:49

Jensje lijkt niet te begrijpen dat er (gelukkig) nog een hoop vrije denkers op de wereld zijn die er niet zo van houden als een grote multinational een heel enge agenda door onze strot wil duwen. Zo werkt de wereld Jensje buiten je grachtengordel.

Hetisnietaanteraden | 18-06-23 | 11:45

Dit Jens-ventje heeft niet eens door dat de NOS net als alle andere NL media een buitengewoon gekleurd beeld heeft gegeven van die Bud-Light kwestie. Een week voordat meneer Mulvaney dat speciale bierblikje liet zien, had namelijk die marketingmuts van Anheuser-Busch al aangegeven dat de oude, hondstrouwe customer-base niet voldeed. Het merk was al 22 jaar marktleider en ze hoefde eigenlijk alleen maar op de winkel te passen maar nee, mevrouw wilde scoren. Ze wilde laten zien dat zij het beter kon dan de hele generatie voor haar. Bud Light moest per sé op zoek naar een nieuwe doelgroep. Anheuser-Busch stond dus gewoon in het bier te pissen van al die miljoenen doorsnee Amerikanen die al tientallen jaren trouwe klanten waren en opeens is iedereen verbaasd dat die trouwe doelgroep dan zegt 'prima, zoek maar nieuwe klanten'. Dit stukje informatie wordt in Nederland zorgvuldig niet erbij verteld, maar dat ziet Jens natuurlijk niet vanuit zijn bubbel.

Radboud | 18-06-23 | 11:41

Bud had nog geen eens het gezicht echt op de blikjes gezet maar alleen op de blikjes voor de video. En die Mulvaine is een act. Bedacht en ontwikkeld om als influencer geld te verdienen. Hij speelt een twaalfjarig meisje die zich heeft verkleed als haar moeder die overal hysterisch op reageert. Dat scoort goed op tik tok. Kassa. Het heeft niks met transgender te maken. Mulvaine is een marketing product. 365 dagen vrouw. Gast is gewoon een feminiene homosexuele man en hij leeft zijn privé leven op dezelfde manier als voorheen. Omdat als ambassadeur voor Bud te gaan kiezen was dus niet handig. Het hielp ook niet dat de verantwoordelijke marketing chef verklaarde dat hun publiek te ‘fratty’ en achterhaald is. En er een andere weg ingeslagen moest worden. Het zou eigenlijk een voorbeeld voor de groen links jugend moeten zijn hoe het niet te doen. Maar men wil graag de trends uit de usa volgen. Daar is antifa omgedoopt in trantifa. Dit is het punt geworden om mee te polariseren en zich te profileren als moreel superieur. Arme trans mensen. Moet je door dat hele proces krijg je deze politieke idiotie ook nog in de schoenen geschoven.

P-unit | 18-06-23 | 11:36

De mensen die zeggen genderdysforie een geestesziekte is... Jij bent dus het probleem wat men probeert op te lossen. Liefst op tijd voordat ze zelfmoord plegen. En ja, dat ligt op jouw geweten ook. Je deed stil toekijken hoe internettrollen transgenders tot zelfmoord dwongen.

Zelf ken ik geen transvrouwen of transmannen en het maakt me verder ook niet uit. Vrouwen die zich druk maken over transvrouwen zijn wat mij betreft gewoon onzekere gekkies. Serieus meid? Je ziet het als concurrentie of zoiets? Ik heb er nog nooit eentje ontmoet.

Al die vage anti-helden die denken dat ze mensen redden zonder zichzelf echt in de materie te storten. Jij bent het probleem. Het feit dat je kan papagaaien wat je leest op de interwebs maakt je niet een expert of iemand met kwalificaties om een opinie te geven. Dat zijn dus ook dezelfde idioten die vrouwen willen dwingen om een kind te nemen waar ze niet voor kan of wil zorgen.

Ja, jij bent het probleem.

GrandMechantLoup | 18-06-23 | 11:29 | 5

@GML: ik denk dat de stortvloed aan aandacht voor regenboog, duurzaam, klimaatneutraal, vegan etc. op gebieden die er an sich geen reet mee te maken hebben een averechtse werking hebben, namelijk dat mensen kotsbeu van het gezeik worden. Ik sta erin als "leef en laten leven", val mij niet continue lastig met jouw visie, dat doe ik omgekeerd ook niet. Wat je vreet, wie je neukt, wat je stookt, boeien. Vrijheid, geniet ervan, leef je uit. Doe ik ook, ik veroordeel niemand maar wens ook zelf niet veroordeeld te worden. In een winkel, tijdens een concert of tijdens het doen van een spel maakt het me geen reet uit wie of wat er tegenover me zit, zolang we maar een leuke tijd hebben. Op het moment dat die diversiteitsterreur ongevraagd achter m'n voordeur verschijnt, dan word ik - modewoordje - pas giftig. Oprotten met dat gezeik.

Graaisnaaiert | 18-06-23 | 12:27

“Vrouwen die zich druk maken om transvrouwen”
Mannen. Dit zijn mannen. En vrouwen verdienen een veilige plek. Om om te kleden bv. Als 18 jarig meisje alleen die zich oncomfortabel en onveilig voelt als er een man bij haar zich ook omkleedt. Dat zijn onzekere gekkies volgens jou? Als er iemand jouw dochter, vrouw of moeder dwingt om te kleden tegen haar zin in met een man dan is ze een onzekere gekkie? Denk er nog eens over na aub.

RtotheB | 18-06-23 | 13:40

@RtotheB | 18-06-23 | 13:40: Jordan Peterson #356 heeft een gesprek met zwemster Riley Gaines die centraal staat in de controverse rond Lia Thomas. Ze verteld over hoe het voor hen is om geconfronteerd te worden met een bijna twee meter lange man met een penis die zich in een badpak aan het werken is midden in de kleedkamer. Tussen vrouwen van 18-19. Zonder waarschuwing voor af. Klachten werden weggewimpeld. Hoe het is om jaren van werk in een race teniet gedaan zien worden door iemand die biologisch geheel andere krachten heeft. Die aangeeft amper getraind te hebben en met afstand alle races wint. Meiden die dag in en dag uit alles doen om de top te halen. Die nu vierde zijn geworden of buiten de selectie gaan vallen en een studiebeurs nu wel kunnen vergeten omdat een man heeft besloten dat hij vrouw is. Hoe zit het met hun rechten? Hun gevoelens?

P-unit | 18-06-23 | 14:07
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien is Jens is een Pol Pot Poof

Slough | 18-06-23 | 11:15

"Objectiviteit is inderdaad een luchtkasteel. Het bestaat niet. Iedereen redeneert vanuit een wereldbeeld, bestaande opvattingen en selectieve nieuwsgierigheid (of verontwaardiging). Eenieder die pretendeert "objectief" te zijn, moet je luidkeels wantrouwen."
- dat is ook maar een mening

Barre_de_k | 18-06-23 | 11:11

Dit topic mag wat mij betreft ingelijst worden.
Het zegt álles over de relatie die politici (denken te) hebben met journalisten. Journalisten als vehicle voor het overbrengen van de Boodschap.

Waar vroeger verzuiling ervoor zorgde dat het duidelijk was hóe het nieuws werd ingekleurd, neemt het nu -net als de andere hedendaagse cultuuruitingen- uniforme vormen aan. Uitingen die niet in deze mal passen, worden gecanceld of op de vingers getikt als in casu.

Zoals het post-modernisme al lang heeft geconcludeerd, bestaat objectiviteit niet. Het enige wat gezegd kan worden is dat de waarneming persoonlijk is.
Dit idee is een prima constatering. Het kijken naar de wereld gebeurt immers vanuit het eigen referentiekader.

Deze GL-politicus gaat een stap verder: hij adapteert een wereldbeeld dat hem voorheen -naar het schijnt- niet bekend was. Een eye-opener voor hem zogezegd. Dan maakt hij de fout aan te nemen -nogmaals, zo het schijnt, ik kan niet voor hem denken- dat als het niet zijn eigen referentiekader betreft maar hij het licht heeft gezien, anderen die er anders over denken nog niet zo ver zijn en dus met hun neus op "de feiten" moeten worden gedrukt.

Wat doe je dan als politicus?
Dan word je activistisch en ga je de bron van nieuwsgeving, journalisten, aanjagen om jouw standpunt als universeel aan te nemen.

Dit topic zegt daarom álles over de tijdsgeest waarin we de overgang zien van gekleurde nieuwsuitingen naar nieuws waaraan een streng dogma als gevolg van persoonlijke overtuigingen ten grondslag ligt. Apen die het hoogst op de apenrots staan, gillen het hardst en hebben het grootste bereik. Zij bepalen de toon of liever gezegd, willen de toon bepalen.

Levensgevaarlijk mannetje.
Gelukkig is hij zo ijdel de brief openbaar te maken.

@Van Rossem bedankt voor het kijkje naar het mechanisme. Het is het zand dat nodig is om in de wielen te strooien.

Roos | 18-06-23 | 11:03 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

XX en XY chromosomen, mensen blijven mannen en vrouwen maar zo zien, was is dat toch?

adhd-je | 18-06-23 | 11:03 | 3

Is er rolverplichting?

TanteJuut | 18-06-23 | 11:29

@TanteJuut | 18-06-23 | 11:29:
Gelukkig niet. Laten we dat alsjeblieft zo houden. Waar ik problemen mee heb is het constante gezeik erover in de media, ook wanneer iemand gender er totaal niet toe doet. Als je iets wil normaliseren ( lees: geaccepteerd krijgen ) is imho het laatste wat je moet doen te pas en te onpas roepen "dat het allemaal toch heel normaal is en dat jijzelf misschien ook wel...". Als mensen maar blijven bleren dat jhet toch heus wel heel normaal is allemaal, dan vraag ik me altijd af, waarom zeggen mensen dat. Zo krijg je juist dat het als abnormaal ervaren wordt.
Zelfde als de verzekering "dat cash altijd beschikbaar zal blijven" of "dat Amalia ook als ze lesbisch is Koningin kan worden". Dan denk ik, waarom wordt dat uit het blauwe niets geroepen? Dat is geen issue, waarom er een issue van maken? Wat zit daarachter, wat staat er op stapel?
Maar goed...

Graaisnaaiert | 18-06-23 | 12:39

@Graaisnaaiert | 18-06-23 | 12:39: Het is een faux pas. Zij denken dat anderen hen abnormaal vinden en dan roepen ze dat ze normaal zijn. Die raken dan geïrriteerd over de suggestie dat ze anderen abnormaal vinden, met als oplossing nog meer gratuit geroep om acceptatie. Ad infinitum.

TanteJuut | 18-06-23 | 14:34

"Links is progressief, zoals het heet. Links en progressief zijn synoniemen. Ziedaar een van de tragische misverstanden van deze tijd."
Gerrit Komrij

Francine Fishpaw | 18-06-23 | 11:02

En dan die Diederik Ebbingdinges, schnabbelt die bij als Swiebertje look-a-like?

Conan de Rabarber | 18-06-23 | 10:49 | 1

De man die met terugwerkende kracht boetedoening doen voor zijn tijd bij de vliegende panters alwaar hij, al dan niet onder beïnvloeding van zijn co-creators, nog weleens met een knipoog de waarheid durfde te benoemen / bezingen.

_pacman_ | 18-06-23 | 10:57

Ik zou zeggen dat objectiviteit geen luchtkasteel is maar een soort regulatief ideaal, iets waar je naar streeft. Door het een luchtkasteel te noemen lijk je te suggereren dat het allemaal toch niets uitmaakt, dat een doorwrocht artikel even veel waard is als een activistenpamfletje. Gloria Wekker verwerpt ook de notie van objectiviteit in de wetenschap en dat is niet zonder reden.

Tashtego | 18-06-23 | 10:49 | 3

Gloria Wekker heeft haar bul bij een doos Brinta gekregen.

Conan de Rabarber | 18-06-23 | 10:50

@Conan de Rabarber | 18-06-23 | 10:50: Was het niet Bambix?

Tashtego | 18-06-23 | 10:53

@Conan de Rabarber | 18-06-23 | 10:50: Roti. En als een Turk belabberd rijd rijbewijs kado gekregen bij de baklava.

Dr. Blechtrummel | 18-06-23 | 10:56

@Van Rossem

Het voelt een beetje dubbel dit stukje, aan de ene kant onderschrijf ik het 100%, zoals veel topics hier op GS.

Aan de andere kant is GS zelf ook niet altijd objectief en gaat het modereren niet vanuit de helikopterview, wanneer onder bepaalde hoofdstukken de joris van dienst zichzelf een slag in de rondte werkt door soms flink wat reaguursels te verwijderen.

Vanzelfsprekend is het dat zwaar racistische/discriminerende, pornografische, bedreigende, of reclame uitende reaguursels verwijderd worden.

En hier zou het bij moeten blijven en dat is jammer genoeg niet altijd het geval, door op deze manier te modereren werk je eigenlijk zo’n beetje op de manier zoals GroenLinks-feut Jens Bosman het graag bij de NOS wil zien.

Hebben jullie hier wel eens over nagedacht, dat er een soort van moderatie strategie kan worden uitgeprobeerd waarbij reaguursels standaard niet worden verwijderd?

Met alleen uitzonderingen voor de eerder genoemde racistische, pornografische, bedreigende, spam, slow chats anders dan in het café, en dat er dan bij deze overtredingen onherroepelijk wel een permanente ban opgelegd wordt?

BadPatNL | 18-06-23 | 10:48 | 6

@Papa Jones | 18-06-23 | 11:46: Ik zie het niet als zeuren over Joris, ik lees een topic en reageer er op en ventileer mijn gedachten erover met feedback. (Ik zie dat als een cadeautje of zo ervaar ik dat zelf wanneer ik het krijg.)

Zo zou ik zelf ook iets van een forum met chatfunctie tegenkomen onder de roze vlag van GS, ik "zeur" dan wel, maar ik blijf niet voor niets terugkomen om hier te lezen, over het algemeen pas GS veel beter bij mij dan de andere Nederlandstalige nieuwssites.

BadPatNL | 18-06-23 | 13:10

@BadPatNL | 18-06-23 | 13:10: Ja, zo kun je het ook zeggen.

Ik ben wel blij met het jorisbeleid. Op de Joop bijvoorbeeld staan zóveel onwaarheden... dat is gewoon haatdragende opruiing. Niet alleen in de comments, ook in de columns. De politie is altijd racistisch. Republikeinen zijn altijd racistisch. Gewoon, per definitie. Rare wappies op de Joop!

Papa Jones | 18-06-23 | 14:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Trouwens met die laatste alinea vraagt die lauw waterkneus letterlijk of ze gewoon op oude voet willen doorgaan met hun berichtgeving. Hij is nog achterlijk ook.

Conan de Rabarber | 18-06-23 | 10:47

Reclames voor Sensilube mogen ook best wat inclusiever. Het zijn echt niet alleen personen geboren met baarmoeder die daar wel eens baat bij hebben.

Conan de Rabarber | 18-06-23 | 10:44 | 1

De vagijn van uw vriendin is u dankbaar!

TanteJuut | 18-06-23 | 10:57

Ik wil nieuws dat me op de hoogte brengt van de actuele gebeurtenissen in Nederland en de wereld. Geen infotainment, niet belicht vanuit een transagenda, niet langs een duurzaamheidslat gelegd, niet een gezellig driegesprek met 1 gepreselecteerde voorbeeldcasus, 2 deskundologen vanuit professionele hoek die managersteut uitbraken een een trut die blij verzucht dat er goede hoop voor de voorbeeldcasus is, geen assumpties dat "we toch niet moeten willen dat" en dan heb ik het nog niet eens over het verplichte kleurtjesturven, dat er altijd een POC of PMH ( persoon met hoofddoek ) op de achtergrond als passant moet worden gevolgd met de camera.
En Jens Bosma zou wat meer naar de Fabeltjeskrant moeten kijken. Misschien dat dat meer in zijn safe space valt, alhoewel, de dieren uit het Buitenste Buitenbos. Zeker weten dat hij gaat janken. En dan heb je nog de Bereboot he. Die Maatje, geslacht onduidelijk. Man, vrouw, regenboogbeer? Zeg het maar. Genoeg te puzzelen dus voor Jens Bosman maar laat de grote mensen nou maar gewoon grote mensennieuws bekijken, zonder regenboog- en diversiteitsfilter eroverheen.

Graaisnaaiert | 18-06-23 | 10:39 | 3

Exact. Nieuws hoeft niet leuk en onderhoudend te zijn voor smartphone swipe baasjes. Nieuws is vaak niet leuk. Nieuws en achtergronden houdt in dat je lange artikelen moet lezen en niet alleen de schreeuwende koppen. Deal with it nitwit Jens!
Bijvoorbeeld je kunt veel zeggen over onze nacht/ochtend waarde medereaguurder Cugel maar hij leest wel. Niet dat ik het met eens ben politiek maar hij leest.
De aandachtspanne van types als Jens is 10 seconden en dan is het meteen TLDR en Boomer!
Interessant detail Graai, bij zijn twitter cv, Jens is dan ook hij/hem (zucht) is pro homo maar ook Palestijnse vlag. Jaja Jens dat gaat goed samen. Islam en homo's, geweldige combi van tolerantie. Proest.
Ik vraag mij dan altijd af, denken die mensen hij/hem wel eens na of zijn ze echt zo stupide?

Basil Fawlty | 18-06-23 | 13:42

@Basil Fawlty | 18-06-23 | 13:42: Mensen als Jens leven niet volgens de ratio, maar op basis van emotie. Wat is TLDR?

Grachus | 18-06-23 | 14:01

@Grachus | 18-06-23 | 14:01:
'Too long didn't read.' Maw alles wat meer dan 2 alinea's is, is te lang voor ze want een korte aandachtspanne, zijn ze verveeld en dus swipe of scroll naar volgende headline.

Basil Fawlty | 18-06-23 | 14:07

"Neutraliteit is geen optie".

Het is een vereiste voor een journalist. Een journalist die niet neutraal is een activist. Neutraliteit komt als vereiste nog voor intelligentie. Een intelligente journalist met een agenda is een groot gevaar voor de vrije nieuwsgaring en dodelijk voor het vertrouwen in de Democratie in het algemeen.

Sans Comique | 18-06-23 | 10:33 | 4

Je afvragen of nieuws neutraal en objectief kan worden weergegeven, is redelijk. Zelf denk ik dat het niet kan.
Door het niet gebruiken van adjectieven kun je een gebeurtenis redelijk neutraal beschrijven, maar de vraag waarom je juist die gebeurtenis beschrijft en niet een ander, duidt op zijn minst op subjectiviteit.

Daar is niets mis mee, zolang je niet de illusie van objectiviteit meegeeft.
GS doet dit bijvoorbeeld niet.

Roos | 18-06-23 | 11:10

@Roos | 18-06-23 | 11:10:

De volgorde van zo'n NOS journaal, de lengte van de topics. De woordkeuze, wat laat je weg wat vergroot je uit. Nee het NOS journaal is bepaald niet objectief.

Wattman | 18-06-23 | 11:43
▼ 1 antwoord verborgen

Als de lghbtq gemeenschap dit echt boeit kunnen ze uit protest heel veel Bud gaan drinken. Of aandelen van InBev kopen ofzo. Bud is niet te zuipen en is in de EU niet populair. Dit jaar is het ineens op de festivals te vinden. Hoe toevallig..

Niceeee | 18-06-23 | 10:26 | 1

De festivals konden goedkoop wat Amerikaanse blikjes op de kop tikken.

Pje911 | 18-06-23 | 10:28

Je vraagt je toch af, hoe zo'n biermerk de gigantische miskleun kan begaan om reclame te maken met iets dat volledig indruist tegen de eigen klanten.
Dan is er toch iets goed mis met de leiding van dat bedrijf, dan hebben ze het contact met de realiteit toch volledig verloren?
In de politiek en bij de media kun je een eind aanrotzooien op dat gebied, maar in het bedrijfsleven moet je de prijs betalen voor je eigen onbenul.

KeesBruin | 18-06-23 | 10:20 | 4

@Sqbar | 18-06-23 | 10:43: Natuurlijk is het borstklopperij en deugen, maar dan blijft nog steeds mijn vraag overeind: hoe kan het dat bedrijven stukken onbenul in dienst nemen/hebben, dat zulke miskleunen begaat?

KeesBruin | 18-06-23 | 10:46

@KeesBruin | 18-06-23 | 10:46: Omdat hun collega bedrijven het ook doen. Dat zijn echter vaak bedrijven die een 'breder' publiek trekken, dan wel waarvan de producten moeilijker vervangbaar zijn. Niet zozeer, onbenul maar veilig in de pas met mede-managers van andere bedrjiven willen lopen en vergeten voor wie je het eigenlijk doet.

Grachus | 18-06-23 | 11:13
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wist niet zoveel van wat zich in de transwereld afspeelde. Inmiddels ontkom je er niet meer aan in de media. De conclusie is echter volstrekt helder: op een aantal gevallen na, is trans een geestesziekte die gefaciliteerd wordt door een zeer activistische groep. Het is mij niet helemaal duidelijk waarom deze groep dit faciliteert en wat er voor hun aan voordeel aan vast zit.
Ik kan me voorstellen dat je als gewone homo of lesbiënne niet geassocieerd wil worden met wat er na LGB komt. De transgekte, letterlijk, maakt het leven voor de gemiddelde LGB'er niet makkelijker, lijkt me.
Van een G collega begrijp ik dat ook binnen ons bedrijf het haat en nijd is tussen de diversity groepen uit de letterbrij. Gewone homo's zoals hij worden als een soort uncle Tom weggezet omdat ze gelijke rechten hebben met hetero's.
Ik hoop dat deze waanzin snel overwaait en we de geestelijke gezondheidszorg weer serieus nemen.

Pje911 | 18-06-23 | 10:19

Maar, deze Jens heeft het dus expliciet NIEt over de vraag of transgender op zichzelf geen onderwerp zou zijn of te weinig in het nieuws komt, hij klaagt erover dat de media er te graag een enerzijds-anderzijds van maken waarbij de mening van "haters" (want in het geval Bud werd die hetze bewust door bepaalde groepen uit conservatief christelijk rechtse Amerikaanse hoek aangewakkerd) even gelijkwaardig als die van voorstanders van meer acceptatie ervan wordt neergezet. De schijn van objectiviteit wekken door willekeurig welke tegengestelde mening als gelijkwaardige meningen te presenteren. Ook al is de ene afkomstig van een kleine fanatieke groep extremisten.

Beste_Landgenoten | 18-06-23 | 10:19 | 7

@Beste_Landgenoten | 18-06-23 | 10:29: Inderdaad, dat is het punt. Bosman zegt er ook nog bij "neutraliteit is geen optie". Dat zegt eigenlijk alles. Hij wil geen neutraliteit, hij wil partijdigheid.

KeesBruin | 18-06-23 | 10:50

Niet alleen rechtse Amerikaanse christenen, BL. In Hantramck is het tonen van de hetero-exclusievlag verboden door de gemeenteraad. Die raad is 100% islamitisch.
Ik betwijfel of dat verbod stand gaat houden.
Terzijde: Ik vraag me verder af hoe lang die plaats zijn huidige naam houdt, aangezien han nou niet bepaald tot het gebruikelijke eten hoort van de machthebbers aldaar.

Lu_Tze | 18-06-23 | 12:06
▼ 4 antwoorden verborgen

Over dat bier en die transvestiet. Geruchten gaan dat InBev het expres deed omdat ze door de gekelderde produktie nu makkelijker dat Amerikaanse bedrijf kunnen reorganiseren. Ze vonden dat de werknemers teveel perks hadden.

Hadena | 18-06-23 | 10:18

De mensen zijn wel een beetje klaar met dat Woke gedram en daarom kwam het als een boemerang terug in Bud's gezicht.

Wattman | 18-06-23 | 10:18 | 2

Wat dat betreft zeg ik: méér woke, méér klimaatgeplak etc. Hoe meer de mensen het spuugzat raken, des te eerder zwakt het af.
Maar het probleem zijn toch echt de media, die al die types een podium geven en de zaak aanjagen.

KeesBruin | 18-06-23 | 10:52

@KeesBruin | 18-06-23 | 10:52:

Bij het zwarte piet debat heeft het kleine groepje drammers het uiteindelijk ook gewonnen.

Wattman | 18-06-23 | 12:06

In de laatste alinea haalt die Bosman zijn eigen verhaal onderuit. Hij vraagt namelijk om subjectieve berichtgeving en partijdigheid, en vervolgens beweert hij aan het eind doodleuk dat hij om "volledige en zorgvuldige" berichtgeving vraagt. Het is natuurlijk het één of het ander, niet allebei tegelijk.

KeesBruin | 18-06-23 | 10:16 | 2

Scherp. Beperk voor ons allen, tot allen beperkt zijn (maar dan wel volledig beperkt), zou beter passen.

TanteJuut | 18-06-23 | 10:35

Precies, net als bij survival OF the fittest ; het is het een of het ander! en niet allebei!

Cunucu | 18-06-23 | 10:45

Als ik homo was zou ik er toch wel een beetje moe van worden om elke keer met op een hoop gegooit te worden. Trans zijn heeft niks met homo zijn te maken, Dat iemand op hetzelfde geslacht valt heeft werkelijk nul raakvalk met dat iemand een ander geslacht wil zijn.

menage | 18-06-23 | 10:15 | 4

Dat queerverbond is enkel nuttig voor de subsidie en het samen optrekken tegenover de massa.

TanteJuut | 18-06-23 | 10:24

Volgens mij is trans (in ieder geval transitie van man naar verminkt iets) een subgroep van homo's, namelijk homo's met een ernstige geestelijke stoornis. Zoals je ook mensen hebt die een onbedwingbare drang hebben om een gezond lichaamsdeel te laten amputeren. Dan heet het wel gewoon Body Integrity Disorder en wordt er een psychiater bij betrokken.

Pje911 | 18-06-23 | 10:26

@Pje911 | 18-06-23 | 10:26: Iedereen heeft wel een (beetje een) geestelijke stoornis. Om nou ermee aan te komen dat iemand iets voelt vanwege een geestelijke stoornis, dan hou je geen vrienden meer over he.

Papa Jones | 18-06-23 | 12:40
▼ 1 antwoord verborgen

Goedstuk van Rossum

Jacktheflipper | 18-06-23 | 10:15

Over die 4,5 die GS op 'betrouwbaarheid' scoort: dat is toch wel een fenomeen. Ik bedoel, is er ooit onderzocht of die mensen die GS zo laag hebben zitten die website ooit een poosje serieus bekeken hebben, stukken hebben gelezen etc.?
Ik geloof namelijk dat ze dat nog nooit hebben gedaan, maar alleen napraten wat ze in hun eigen bubbel horen over GS. En zodoende 'weten' ze dat GS niet deugt.

KeesBruin | 18-06-23 | 10:14 | 2

Vond het ook een beetje raar. Qua feitelijkheid zit GS hoog, vind ik dan. Quia kijk op de zaken weer behoorlijk aan een kant. Die poll geeft denk ik vooral aan met wie men het qua mening eens is.

Beste_Landgenoten | 18-06-23 | 10:21

@Beste_Landgenoten | 18-06-23 | 10:21: Krek! Men heeft het over 'betrouwbaarheid', maar men vat dat op als 'deugdzaam' of 'de juiste mening'. Terwijl dat twee totaal verschillende zaken zijn.
Maar ze hebben gehoord, dat GS er 'foute ideeën' op na houdt, en 'dus' deugt die website niet. Dat hebben ze dan weer 'van horen zeggen', en dat vinden ze genoeg om een oordeel te kunnen geven.
Enfin, je kunt de Nederlandse burger in een enquete naar zijn of haar mening vragen over de meest complexe zaken, 'geen mening' is iets dat ze zelden kiezen. Ze weten altijd wel wat ze ergens van moeten vinden.

KeesBruin | 18-06-23 | 10:44

'Want dan zouden wij vragen: speelt geestelijke gezondheid een grotere rol dan gender en geaardheid'.

Geestelijke gezondheid is niet voorbehouden aan cis en hetero's. U gekkie, wij normalo is ook niet het goede vertrekpunt in deze discussie. Wees gewoon realistisch over comorbiditeit en de mogelijkheden van therapie en pillen.

TanteJuut | 18-06-23 | 10:10

Vind heel mooi en dapper. Ook omdat de mensen van trans het zo moeilijk hebben

RickTheDick | 18-06-23 | 10:09

Precies het soort journalistiek dus wat ze destijds in de Pravda bedreven. Arbeiders moesten weten dat ze in de Sovjet Unie in het arbeiderparadijs leefden. Ongemakkelijke waarheden moesten vooral niet benoemd worden. Tegenwoordig noemen ze dat "constructieve journalistiek", maar in feite is het gewoon Pravda-journalistiek.

Barend Braakbal | 18-06-23 | 10:09

Toch een raar soort zelfbevrediging om eerst een brief te schrijven en deze dan op socials te delen zodat iedereen ook echt kan zien dat je deugt. Brrrr. Eng.

Amor Fati | 18-06-23 | 10:08 | 1

Jens is dan ook een aandachts-rentboy.

Montgomery Burns | 18-06-23 | 10:14

Sadder Bud weiser.

Guldenroede | 18-06-23 | 10:08
-weggejorist-
Rene strijland260746 | 18-06-23 | 10:07 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb het al eerder neergeplempt. Het boeit mij geen reet wat je achter de voordeur doet, of je nou in een sprookjesboek gelooft, nog met Lego speelt, op een buttplug zit of de hele dag op het je handen rondloopt, zoek het uit maar val mij er niet mee lastig.
Doe je dat wel dan krijg je m'n mening te horen en die zou, door sommigen, als schokkend kunnen worden ervaren.

4HoogAantWater | 18-06-23 | 10:03 | 1

Spijker.
Kop.
Raak.

Wijze uit het Oosten | 18-06-23 | 10:20

Jens die zijn brief met IK begint is het product van het huidige onderwijsniveau. Wat de rol van journalistiek bedrijven inhoudt heeft hij duidelijk niet geleerd op school. Hij gedraagt zich als een partijactivist. Daarom stemrecht invoeren rond het 25ste levensjaar wanneer de hersenen volgroeid zijn.

drs.Nee | 18-06-23 | 10:02 | 2

Ik begrijp niet wat er mis is met een tekst die begint met 'Ik'.
Hij kan toch moeilijk met 'Jij' beginnen.
Overigens, in de eerste regel in dit comment kun je 'Ik' ook weglaten.

Ichneumonidae | 18-06-23 | 10:10

Jens heeft hiermee zijn hand wel overspeelt. Die redt het niet meer naar de top.

pane | 18-06-23 | 10:00

Die freakshow in dat filmpje - geweldig!
Dank voor het linken.

Ichneumonidae | 18-06-23 | 09:59

Ik boycot zelf Nike sinds het tientallen miljoenen betaalde aan Colin Kaepernick om het nieuwe gezicht van het bedrijf te zijn. Kaepernick beschuldigde de blanke opa en oma die hem opvoedden ervan intrinsiek racistisch te zijn, wilde als vaste bankzitter alleen een contract in de NFL tekenen voor 10 miljoen per jaar, noemde politie 'varkens' en sprak overal zijn grote bewondering voor Fidel Castro uit. En dan verbaasd zijn als teams niet in de rij staan je te contracteren en janken over 'blackballing'.

Met Bud precies zo... Kaepernick, Dylan Mulvaney - iedereen doet maar, maar grote bedrijven die een dergelijke agenda actief willen gaan promoten kunnen ongezien de tyfus krijgen.

drs. Levi Samsonov | 18-06-23 | 09:58 | 3

Grote bedrijven (multinationals) schieten in de deugkramp vanwege de door Black Rock gepushte EDI (Equality & Diversity Index). Deugen voor dollars zeg maar.

normanius | 18-06-23 | 10:07

Goed dat U Nike boycot.
Dat zal ze leren.

Montgomery Burns | 18-06-23 | 10:13

Goed man. Ga je nu ieder sportmerk sponsoren die sporters sponsort die eikels zijn? Volgens mij blijft er dan weinig over.

BobDobalina | 18-06-23 | 10:38

De wereld was al goed genoeg dus kappen met het verslechteren ervan.

Neuth | 18-06-23 | 09:57 | 1

De wereld was goed en toen kwam de mens.

Kowalski11 | 18-06-23 | 10:02

Het viel me trouwens recentelijk op dat in veel Hollywood films nogal vaak dove mensen, meestal kinderen een rol spelen. Dat was vroeger niet zo. Maar diversiteit en inclusiviteit is natuurlijk helemaal hip in Hollywood. Gewoon iedereen als mens beschouwen, doof of blind, zwart of wit, bruin of geel. Transvrouw of vrouw. Homo of hetero.

Maar toen bedacht ik me dat er zolang ik me kan herinneren altijd al mensen zijn die met gebarentaal uitleggen wat er gezegd wordt op televisie of dat er gewoon ondertiteling is voor niet alleen doven maar ook audio-omschrijving voor blinden.

Hoeveel dove mensen telt Nederland? Hoeveel blinden?

En was dat ook niet het resultaat van activisten die oplossingen zochten voor deze kleine groep mensen? De rest van ons heeft toch geen boodschap aan gebarentaal of audio-omschrijvingen?

U snapt het wel denk ik inmiddels.

GrandMechantLoup | 18-06-23 | 09:55 | 5

Nee, ik snap niet hoe jij dit denkt.

Kowalski11 | 18-06-23 | 10:04

Wat een ontzettend domne vergelijking. Maar dat snapt u wel denk ik inmiddels.

Wiezewalakristalix | 18-06-23 | 10:32

Ik kan niet zeggen dat ik beter nadenken van u verwacht had.

GrandMechantLoup | 18-06-23 | 11:32
▼ 2 antwoorden verborgen

De chaotische vormgeving van dit artikel, met zijn half leesbare stukjes, videolinkjes, rommelige cartoons enz., staat mijns inziens symbool voor de chaos in de huidige opinievorming.

Zenzeo | 18-06-23 | 09:55

Nou, gelukkig heb ik de vrijheid om al dat gendergeneuzel zwaar overdreven te vinden. De godganse dag aandacht vragen voor je nieuwe auto of postzegelverzameling is ook nergens voor nodig.

Zoelense Hobbyboer | 18-06-23 | 09:53 | 1

Op zolder heb ik een heel spoorwegcomplex in elkaar gebakken, met stationnetjes, spoorwegovergangen, huisjes, boompjes en ook nog wat dieren.
Vind je dat wel wat?

Ichneumonidae | 18-06-23 | 10:02

Waarom tekst als plaatje posten?

sioux_ | 18-06-23 | 09:52

'Individuele Vrijheid voor Iedereen' behalve de vrijheid van vrouwen om geen leuter tegen te komen in de vrouwen wc/douche/kleedkamer/sauna.

Jeggeworist | 18-06-23 | 09:49 | 4

Free Willy!

Piggelmee | 18-06-23 | 10:18

Halalstrand. De oplossing.

Beste_Landgenoten | 18-06-23 | 10:23
▼ 1 antwoord verborgen

Ik wordt nu al zo ziek als ik het staatsjournaal kijk op de staatsomroep. Ook gisteren weer uitgebreide documentaires over een letterbakevent (roze zaterdag) en het slavernijverleden (willen Afrikaanse achternamen) Ik weet dat het komkommertijd is, maar moeten we zo overvoerd worden met linkse deug thema’s?

Sieg Hein | 18-06-23 | 09:49 | 2

Komkommertijd, lol.

Mr_Natural | 18-06-23 | 09:50

Terwijl er toch wel wat gebeurde gisteren. SPIEF 2023, de adoptie van het Iraanse alternatief voor SWIFT door Aziatische centrale banken, de verdere uitbreiding van BRICS, het overstappen van dollar naar locale valuta in internationale handel (dedollarisation) en nog wat van dat soort zaken.

Zoelense Hobbyboer | 18-06-23 | 10:06

"Maar een betere wereld begint niet bij activistische Agenda's, die begint bij beter Begrip van oorzaak, omstandigheden & context. Dus. Biertje?"

Ik drink geen bier. Maar misschien ben ik te paaien voor iets met kwaliteit.

In alle eerlijkheid denk ik dat we eerst maar eens moeten terugkijken naar bepaalde ontwikkelingen in laten we zeggen de laatste 100 nog wat jaar.

Hoe zat het ook alweer met Suffragisten en Suffragettes?

Hoe zat het met gelijke rechten van mensen die toevallig anders gekleurd waren?

Hoe zat het met de homo-emancipatie en -acceptatie?

En nu dat laatste groepje wat nog steeds niet meetelt en nummer uno staat op de hitlijst van "sociaal" conservatieven transgenders?

Maar die vooruitgang die geboekt is, en we zijn er nog niet, is toch allemaal het werk geweest van activisten of niet, n'est pas mes cheres amis?

Waren Annie Kenney en Christabel Pankhurst geen activisten?

Was Martin Luther King jr. geen activist?

Was Harvey Milk geen activist?

Zijn de huidige ploeg, laten we zeggen, reactionair of regressief "rechts" die er een hobby van maken om transvrouwen of transmannen te treiteren geen activisten?

Waar zouden we eigenlijk zijn zonder activisten die vooruitgang eisen? Hoe zat het ook wel weer met onze arbeidsrechten?

Ons stemrecht?

Ons recht op zelfbeschikking?

Allemaal werk van activisten was het niet?

En laten we vooral de anti-activisten niet vergeten. De mensen die tegen vrouwenrechten, homorechten, kinderrechten, transgenderrechten, raciale gelijkheid enzovoort zijn.

Dus wat is het probleem dan eigenlijk met die laatste groepjes in onze samenleving gelijke rechten en plichten te geven om hun leven te leven zoals ze willen binnen het raamwerk van de rechtsstaat?

Gewoon mensen accepteren hoe ze zijn? Je niet overal mee willen bemoeien?

Lijkt me een goed streven voor het leven waar iedereen een beetje beter van zal worden.

GrandMechantLoup | 18-06-23 | 09:47 | 8

Adolf Hitler was ook een activist. Nu jij weer.

Barre_de_k | 18-06-23 | 12:01
▼ 5 antwoorden verborgen

Hij heeft zeer zeker een punt.

Met "denk niet na vanuit het luchtkasteel van objectiviteit" bedoelt hij dat de media graag een één op één debat willen neerzetten, waarbij een voorstander met een tegenstander in gesprek gaat, zodat het onderwerp "objectief" of neutraal benaderd wordt. Een wetenschapper tegenover een antivaxxer, waarbij de kijker denkt, de waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Dat Bud Light te maken kreeg met een gerichte haatcampagne blijft onderbelicht als je slechts meldt dat de populariteit van het merk afneemt.

Toch is de NPO, de vaak "staatsmedia" genoemde organisatie, de meest objectieve die ik in dit land ken. Alle meningen en stromingen komen ruim aan bod. Extreme meningen ook, maar worden vaak ook bevraagd op argumenten en inhoud, niet klakkeloos gebracht. Wat goed is, je moet mensen aan het denken zetten. Rechts is erg slecht in het accepteren van kritiek, dat heet meteen demoniseren wat volgens mij vooral het gebrek aan echte argumenten op rechts weergeeft.

Over de aandacht voor trans, daarin heeft deze jonge GroenLinks stemmer geen gelijk, er is volop aandacht voor het onderwerp. En je hoeft dit niet zomaar als een zegenrijke ontwikkeling te promoten. Daar kritisch op zijn is ook de taak van de media.

Beste_Landgenoten | 18-06-23 | 09:44 | 10

@Sieg Hein | 18-06-23 | 09:55:
Ongehoord Nederland KAN toch ook gewoon haar eigen programma's brengen? Die vrijheid kan je in een land als Hongarije niet vinden, laat staan in echt onvrije landen. Dat ON veel kritiek op de inhoud krijgt is niet zo raar, gezien hun vaak geheel feitenvrije praatjes. Maar kritiek krijgen is wat anders dan verbieden. Dan nog zijn er bepaalde afspraken en codes, waarbij je als omroep eisen hebt qua balans in meningen en onderwerpen. Je daar bewust niet aan houden en complot-theorie verspreiden, gaat daar dan aan voorbij.

Beste_Landgenoten | 18-06-23 | 10:12

De NOS is de meest objectieve media voor je als je een meer-liberale-dan-conservatieve middenklasse burger van Nederland bent.

Barre_de_k | 18-06-23 | 11:24

FTFY
Bud light KAN toch ook gewoon haar eigen marketing verzinnen? Die vrijheid kan je in een stad als Amsterdam niet vinden, laat staan in echt onvrije landen. Dat bud light veel kritiek op de inhoud krijgt is niet zo raar, gezien hun vaak geheel feitenvrije praatjes. Maar kritiek krijgen is wat anders dan verbieden. Dan nog zijn er bepaalde afspraken en codes, waarbij je als marketing organisatie wensen hebt qua balans in meningen en onderwerpen. Je daar bewust niet aan houden en complot-theorie verspreiden, gaat daar dan aan voorbij.

Barre_de_k | 18-06-23 | 11:31
▼ 7 antwoorden verborgen

Oneens met Jens. Dit onderwerp is, qua acceptatie, nu eenmaal een grote hobbel om te nemen voor velen. Dus moet je blijven vechten voor je rechten en weerwoord blijven geven tegenover onzinpraatjes zoals ideologie, hypes, besmettelijkheid, grooming, pedovergelijk, freaks, predators, allemaal spijt, allemaal zelfmoord en tenslotte uitstellen of verbieden. Miepen bij media dwingt geen respect af.

TanteJuut | 18-06-23 | 09:42

Bier! Goed dat de GS redactie mij helpt herinneren, want ik begon mij al een beetje zorgen te maken. Mogelijk komt dat door al dat wezenloze links/rechts geneuzel en het bewezen feit dat ik mij, af en toe, zo ruig voel als een pak boter.

Dank!

Hetkanverkeren | 18-06-23 | 09:40

Wat een blaaskaak die Jens.
En wat een filmpje zo op de vaderdagochtend, 10 seconden was genoeg...

WasHetMaarMakkelijk | 18-06-23 | 09:38

Een diversiteit aan meningen, daar houden marxisten niet van.

Zeurders | 18-06-23 | 09:38 | 1

Een mening is prima maar het moet wel passen in hun gestaalde kaders want ander Goelag.

Risingson | 18-06-23 | 09:44

Die mannen in vrouwenkleren zijn bang dat er een oorlog komt.
Dit wordt ook wel de Klinger methode genoemd.

Mr_Natural | 18-06-23 | 09:36 | 2

M*A*S*H (!)

Risingson | 18-06-23 | 09:52

Bij Klinger hielp het ook niet, ander zat hij niet in MASH.
Als er oorlog komt denk ik dat de letterbaktypes voorop moeten lopen naar het front, de Russen schijnen er nogal bang van te zijn.

Sieg Hein | 18-06-23 | 10:12

Een brief opknippen in meerdere tweets, wat is daar nu weer het nut van?

Wim_Kut | 18-06-23 | 09:36 | 1

Ook nuttigheid is subjectief.

Kowalski11 | 18-06-23 | 09:45

"De wereld vooruit helpen".
Kids, de invulling van "het goede doen" of "de wereld vooruit helpen" of "vrijheid" is niét universeel. Leer dat nou eens en vertel waaróm het je een goed idee lijkt om het op jouw manier te doen. Alleen van daaruit kunnen we verder.

Zuurteregelaar | 18-06-23 | 09:34

Herkenbaar, boze linkse mensen als Jens Bosman die niet meer normaal kunnen redeneren (als ze dat ooit gekund hebben).

Start eens een 'objectieve' discussie op de Joop!
Binnen de kortste keren word je door de vaste kliek aldaar uitgemaakt voor collaborateur / racist / fascist / NSB-er / bruinrechts / rechterhand van DeSantis.

Zonder argumenten of tegen-argumenten uiteraard!
En met instemming van de redactie.

Papa Jones | 18-06-23 | 09:32

De oproep doet denken aan de eerste gast van Chips Nootjes Bier. Die verwachtte ook solidariteit van bepaalde media omdat we elkaar moeten steunen.

Duwbak_Linda | 18-06-23 | 09:31 | 1

Die had zelf ook een paar biertjes op, geloof ik.

UnderTheDevil | 18-06-23 | 10:59

'Onbevangen'. Dat borrelde vanmorgen bij me op, omdat ik zocht naar een woord voor een kat van me die gisteren is gaan hemelen.
Bartje (meisje) was onbevangen, op het naïeve af. Wees meer Bartje, dacht ik over mezelf.
Dat hele groenlinks is een enge club, met enge onbetrouwbare mensen. Ik zeg verbieden die toko.

Dr. Blechtrummel | 18-06-23 | 09:31 | 3

Gecondoleerd..

Wijze uit het Oosten | 18-06-23 | 10:15

@Wijze uit het Oosten | 18-06-23 | 10:15: Dank.

Dr. Blechtrummel | 18-06-23 | 10:52

Rust in vrede, Bartje. Ik hou zo veel van katten ik zit hier bijna te janken.

Barre_de_k | 18-06-23 | 11:22

Scheiding van kerk en staat was een briljant idee. Het is jammer dat de nieuwe religieuzen weer vanuit een religieus perspectief de wereld geduid willen hebben om de ‘wereld vooruit te helpen’ (de ongelovigen te bekeren).

Ga lekker in je eigen alfabet zuil zitten.

ratelaar | 18-06-23 | 09:30

'Denk goed na wie u helpt met uw berichtgeving en aan welke beeldvorming u bijdraagt'.
Hier heb ik de NOS ea wel eens vaker op betrapt. Zoals hoe zoet de teksten waren mbt de Marokkaanse voetbalfans versus vergelijkbare niet-Marokkaanse rellen. Maar ik kan er nog wel wat opnoemen.
Dit uitgangspunt lijkt me niet wenselijk.

letopuwzaak | 18-06-23 | 09:29

Jens zou het liefst het kind uit het sprookje van Andersen - dat roept dat de keizer geen kleren aanheeft - de mond snoeren.

lekgoot | 18-06-23 | 09:28

Wat een leuk vaderdagfilmpje zeg.
Dit heeft toch niks met seks te maken? Ik krijg er de slappe lach van.

Mr_Natural | 18-06-23 | 09:26

Het hele “goed en fout denken” zit verweven in de journalistiek. Goed en fout bestaat alleen in de innerlijke mens. Ga eens een reportage maken over de spin en de vlieg. Is de spin dan de slechterik omdat hij de vlieg oppeuzelt? De huidige media vind vooral de vlieg zielig en probeert de spin als een homofobe klootzak uit te beelden. Elke dag zien we vliegen lijden die eerst wél vrijheid hadden. De populistische spin zit zelfs elke dag op dezelfde tak en de globalistische vlieg heeft tenminste iets van de wereld gezien. Mensen die het nieuws kijken juichen op het moment dat de hitler spin wordt opgeruimd en kapotgemaak. De reportage gaat verder, er komen steeds meer vliegen bij. In het begin is het prachtig, zoveel culturen. Dan is er minder eten voor de vliegen, er ontstaat een crisis! Wisten jullie nog van die stomme spin? Nee, het was gewoon een spin. Einde.

sub zero ice cold | 18-06-23 | 09:26 | 2

Ehm, volgens mij praat u hier - waarschijnlijk onbedoeld - de jodenvervolging goed.

lekgoot | 18-06-23 | 09:31

Bedoelt u nu dat vliegen homo/trans zijn? Foei! U hebt uit uw eigen geprivilegieerde positie een transfobische instelling.

Flightless bird | 18-06-23 | 09:37

Door mensen zoals Jens zou ik bijna gewoon weer twee keer naar de kerk gaan op zondag. Maar alsof dat wat zegt. Partijen als de CU heulen ook al met de progressieven in ruil voor het pluche. Waar ben je nog veilig voor mensen zoals Jens?

JJMS | 18-06-23 | 09:25 | 2

In de moskee.

kleybeuker | 18-06-23 | 09:33

@kleybeuker | 18-06-23 | 09:33:
De ironie en de spagaat waar links-"progressieven" zich sterk maken voor de zaak van oerconservatieve religieuzen.

WasHetMaarMakkelijk | 18-06-23 | 09:41

@pane
Dorpsomroeper:
‘Alle mensen komt dat zien, heden middag op het plein voor de kerk’
‘Een door de duivel bezeten persoon zal keren’

Broeders en zusters, als een van u niet langer met de Here leeft, moet u hem weer bij de Here terugbrengen. Als u iemand van de verkeerde weg terugbrengt, redt u hem van de dood en bedekt u al zijn zonden.
Jakobus 5:19-20

Zoiets?

Flightless bird | 18-06-23 | 09:24

Iedereen die geen Bud Light drinkt is een transfoob.

boonmoi | 18-06-23 | 09:24 | 1

Iedereen die 15 jaar geleden antiglobalist was staat nu achter kapitalistische multinationals die hun subcultuur hebben gekaapt.

Zuurteregelaar | 18-06-23 | 09:38

"Hoi Jens, dank voor je briefje. In het kader van gelijke behandeling bergen we ook jouw briefje dankbaar op in het cilindrisch archief."

VP732 | 18-06-23 | 09:22

"... kunt u alleen maar kant kiezen voor de rechten en vrijheden van elke burger." Behalve als die burger boven de 70 is natuurlijk. Dan vindt de partij van Jens dat hij nog maar één recht heeft: het recht op euthanasie.

MAD1950 | 18-06-23 | 09:22

Veel beursgenoteerde bedrijven in de tabaksindustrie hebben een significant hogere ESG-rating dan Tesla. Om dit hallucinante resultaat te begrijpen moet u zich bedenken dat EV-technologie ietsje lastiger is dan een sigaar in elkaar draaien. Voor dat laatste kunt u zelfs transgenders inschakelen.

twitter.com/aaronsibarium/status/1668...

Joris Beltsin | 18-06-23 | 09:21

Dit is zulk extreem gevaarlijk gedachtengoed... Ronduit eng dit te lezen.

Het begint hier, en eindigt met het uitmoorden van een deel van de bevolking. Dat heeft de historie helaas meermaals bewezen.

Heau even | 18-06-23 | 09:21

Onze Jens is niet consequent is zijn spelling: de ene keer is het transpersoon en de andere keer is het trans persoon. In die kringen is dat echter wel een gigantisch verschil, maar voor mij te hoog gegrepen. Maar wat is het nou, wel of niet een spatie?

lijn6 | 18-06-23 | 09:20 | 2

Zonder spatie is goed, met spatie is beter. Zelfstandig naamwoord vs. bijvoeglijk naamwoord.

TanteJuut | 18-06-23 | 09:36

Hahaha! Ja, die spatie kon wel eens véél belangrijker zijn dan een onschuldige lezer beseft. Straks wordt Jens zelf nog gecanceld vanwege 'haat'.

KeesBruin | 18-06-23 | 10:57

Heeft Jensje het wel eens van de andere kant bekeken?
Hij noemt het “haat”.
Anderen noemen het biologie.

Flipper | 18-06-23 | 09:18 | 16

@SterF... | 18-06-23 | 10:12: Een hele tijd geleden zag ik eens een BBC-programma over homoseksualiteit. Volgens hen waren er twee vormen: één die door de generaties heen in families voorkwam en de andere - en daar ging dit programma over - die ontstond doordat de moeder onbewust bepaalde genen aan of uit zette in het kind (epigenetica) wanneer zij vermoedde dat er in de komende generaties niet genoeg 'resources' waren om alle kinderen en kleinkinderen groot te brengen. De idee was dat dan de 'homo-kinderen' en dat waren meestal de jongere kinderen in een gezin, zich niet zelf zouden voortplanten maar zouden kunnen helpen met het grootbrengen van de nog te geboren kinderen van de oudste kinderen in dat gezin. Dus de 'homo-kinderen' zouden dus helpen met het grootbrengen van de kleinkinderen van de eerste moeder.
Maar ik ben liberaal: wat mij betreft doet iedereen lekker zelf wat ie wil en wat mij betreft mogen homo's ook wel gewoon een burgerlijk huwelijk aangaan. En ze mogen wat mij betreft ook handje handje op straat en kussen en zo.... Zolang het maar geen porno in de publieke ruimte is want dat mag niemand.

Aristotalloss | 18-06-23 | 10:33

@Aristotalloss | 18-06-23 | 10:33:
Interessant verhaal. Dat BBC verhaal ga ik eens op googlen. Ik ben benieuwd of die hypothese verder is uitgewerkt.

SterF... | 18-06-23 | 10:43

@Sterf, necrofilie komt in de natuur ook voor. Niet dat ik het goedkeur.

Cadaver | 18-06-23 | 15:52
▼ 13 antwoorden verborgen

Ik ben het spuugzat , dat al dat A T/M Z, +- gedoe door de strotten van Hetero mensen wordt geduwd.

natit | 18-06-23 | 09:18

Dus die mevrouw in het roze loopt over straat met een Tarzan in haar maillot. Moet kunnen zeg ik.

Acidbrain | 18-06-23 | 09:16 | 1

Jaar of 4 geleden.. Gozer in oost... Baard en vrouwen kleren.... Ja, dan kijk ik ook even...

No fucks were given.....

neonreclame | 18-06-23 | 09:20

Hoe was de media aandacht voor lgbtq circa 400 jaar geleden eigenlijk?

pane | 18-06-23 | 09:16 | 1

Jens kan het nieuws beter alleen nog via nupuntenel tot zich nemen. Dat doet precies wat Jens zo graag wil.

lekgoot | 18-06-23 | 09:12 | 2

-1984-

Acidbrain | 18-06-23 | 09:18

Jens denkt als ene J. Goebbels destijds.

J-van-de-Bontekoe | 18-06-23 | 11:29

Mentaal uitgedaagden moet je beschermen, en er zeker niet naar luisteren.

mr_awesome | 18-06-23 | 09:10

Veel muggen .. Zal wel gaan regenen straks....

neonreclame | 18-06-23 | 09:09 | 1

Zou best eens kunnen kloppen, mijn buurvrouw heeft de koekoek gehoord en als de koekoek zich laat horen gaat het sowieso (volgens haar) regenen

Karel Kruizenruiker | 18-06-23 | 09:24

Ik ben half man, half vrouw. En ik maak iedereen gek met mijn gezeur. Ik ben niet goed (bezig), wil ik maar zeggen.

Normpje | 18-06-23 | 09:07 | 2

Ja dat weten we.

Papa Jones | 18-06-23 | 09:38

Laat iedereen de rambam krijgen en denk even alleen aan jezelf. Je bent lief.

gato | 18-06-23 | 10:14

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland