achtergrond

Geenstijl

Poetin: "We waren vlakbij Kiev. Gaan we terug naar Kiev? Dat weet alleen ik"

Maat wat denk je zelf

Bovenstaand de meest opmerkelijke 12 seconden uit een toch al opmerkelijke bijeenkomst tussen Poetin en Ruslands meest prominente militaire bloggers wier verslag meestal de eerste berichten zijn over de stand van zaken aan de Russische frontlinies. Poetin zegt er: "Onze troepen waren bij Kiev. Moeten we terug of niet? Waarom stel ik zo'n retorische vraag? Omdat het duidelijk is dat jullie daar geen antwoord op hebben. Die vraag kan alleen ikzelf beantwoorden."

Ja, even hè. Russische slagkracht bestaat uit een halfslachtig dienstplichtleger onder het Ministerie van Defensie dat onherstelbaar overhoop ligt met dat Slavische Lijkenleger de Wagner Group, die weer zeer ernstig overhoop ligt met die Tsjetsjeense TikTok-brigade onder leiding van een kindkeizertje in het lichaam van een hartpatiënt wiens rechterhand Adam Delimkhanov vandaag gewond raakte, maar nog wel in leven is. 

Dat circus werd in september uit Kherson naar de andere kant van de Dnjepr-rivier gerold, is er uiteindelijk nooit in geslaagd mijnstadje met 70.000 inwoners Bakhmut definitief te consolideren en wordt op dit moment gestaag teruggeduwd in een nieuw Oekraïens tegenoffensief. 

Misschien is terugkeren naar Kiev, dat zelfs met het gehele initiatief en verrassingselement aan Russische zijde niet ingenomen kon worden, een kwestie die even iets lager op het prioriteitenlijstje geparkeerd kan worden.

Strategie: wachten tot Westen stopt met wapenleveranties want UKR kan niks

Sfeerbeeld

Sfeerbeeld

Sfeerbeeld

Ook Joost vermaakt zich vandaag

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Muziek en mannen zijn TERUG

Mannen, na een oorverdovende absentie kunnen we eindelijk mededelen dat we extreem terug zijn

@Spartacus | 08-11-23 | 20:00 | 38 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.