Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Laat Amalia vrij

De zonen van Taghi lopen vrij rond, Amalia zit thuis

DKDB viert Koningsdag, Afrikaanderplein Rotterdam

Prinses Amalia is het boegbeeld van onze toekomst. Ze mocht bij hoge uitzondering een keertje naar buiten voor een rondje koekhappen en toiletwerpen. Normaal zit ze in het paleis achter een boekenkast, ze kan niet studeren, ze kan niet stappen. De dochter van Prins Pils mist de sociale kern van haar academische vorming en dat spreekt boekdelen over de stand van onze rechtsstaat.

Het kabinet is er de afgelopen jaren niet in geslaagd de criminele sector klein genoeg te krijgen zodat Amalia alsnog kan studeren, flaneren en borrelen. Minister Dilan Yeşilgöz-Zegerius mag als huisvrouwtje dweilen met de kraan open, ze krijgt er in de voorjaarsnota geen euro bij om de oorlog tegen drugs uit te breiden, laat staan winnen. Ondertussen verdienen maffioso tientallen miljarden.

Het Marengoproces startte na zes moorden, vier pogingen tot moord en zes voorbereidingen van nog niet gepleegde moorden. Tijdens het proces werden de broer van de kroongetuige, Derk Wiersum en Peter R de Vries vermoord. Binnen die doodscultus is het totaal voorspelbaar dat Inez Weski koos voor haar leven en het leven van haar familie. Dat is een stukje integriteit naar haar eigen bloed.

Het is daarom volledig bezopen dat ze vastzit. Ze is slachtoffer, geen dader. De notie dat het hier om vrijwillige acties gaat, is volstrekt idioot. Ze werd bedreigd door een doodseskader waar onze rechtsstaat geen antwoord op heeft. Ze heeft geen detentie in beperkingen nodig, maar hulp. Als wij willen dat elke terrorist een advocaat kan krijgen, moeten we faciliteren in plaats van vervolgen.

Het lijkt wel alsof het OM volledig is vergeten dat er net een vernietigend rapport is verschenen van de Onderzoeksraad voor de Veiligheid. De persoonsbeveiliging is ontoereikend, cruciale informatie wordt niet gedeeld, er is een tekort aan personeel, gepantserde auto's en safe houses. De boodschap is duidelijk, de maffia schiet door, en de staat kan magistraten en advocaten niet beveiligen.

Astrid Holleeder is ook advocate. Ze kan jarenlang haar werk niet meer doen na haar verklaringen tegen haar broer. We leven al heel lang in de situatie dat Nederland alleen vrij is voor mensen die niet op de radar staan bij terroristische drugscriminelen. De bescherming van getuigen faalt zo hard, dat je nieuwe getuigenissen kunt vergeten. 112 miljoen extra in 2027 is te laat en te weinig.

Geert Wilders wordt inmiddels al 18,5 jaar beveiligd op het hoogste niveau. Dat kost 34 beveiligers in ploegendienst. De staat heeft ruwweg 500 persoonsbeveiligers, dus we kunnen 12 mensen 24/7 beveiligen. De boodschap is duidelijk: kom je in het vizier van religieuze fanatici of de maffia, dan sta je er alleen voor. “Iedereen beveiligen is een utopie”.

Het zorgt ervoor dat veel mensen hun mond houden. Geen risico nemen. Zich niet meer melden als advocaat of aanklager. Als journalist een ander onderwerp kiezen. Als columnist schrijven over afvoerputjestelevisie. Als getuige de politie niet meer bellen. Dit is een capitulatie van de gegoede burgerij aan de maffia. 162.000 jongeren lopen risico geronseld te worden, het hek is van de dam.

De beveiliging van rechtbankbunkers, extra beveiligde inrichtingen of gepantserde konvooien tegen raketwerpers en volautomatische wapens is geen taak voor de politie. Als een organisatie met militair materieel ons de oorlog verklaart, mag defensie het schoolbataljon met scherp laten oefenen. Zoiets moet je niet willen arresteren, maar neutraliseren. De tijd voor een goed gesprek is dan echt voorbij.

We moeten af van de situatie dat als een militair een volautomatisch wapen hoort, dat er dan eerst gebeld wordt of dat balletje door de politie wordt opgepakt. Dat is echt een gevalletje eerst schieten, dan faxen. Een EBI of rechtbankbunker hoort niet in een dorp, dat hoort midden op een kazerne, aan het einde van een ongebruikte schietbaan. Mocht er ongewenst bezoek komen, dan staat alles klaar.

Dreigen met levenslange celstraffen is zinloos, als onze tegenstander dreigt met marteling en moord. Dit systeem drijft op individuele opoffering van agenten, ambtenaren en advocaten. Dat enkelingen ultieme persoonlijke prijzen betalen in hun strijd voor onze rechtsstaat, is onhoudbaar. Onze straat moet voor de maffia worden, wat Bakhmut is voor de Russen. Een gehaktmolen.

Onze vrijheid begint, waar hun vrijheid eindigt.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Alexander | 30-04-23 | 08:02

Het erge is dat de overheid de burger niet meer kan beschermen, terwijl de burger het geweldsmonopolie niet terug krijgt om het dan zelf maar te doen.

Zoelense Hobbyboer | 30-04-23 | 07:47

"Inez Weski is slachtoffer, geen dader en zou daarom vrij moeten zijn ipv vastzitten" is natuurlijk een kromme redenering. Een corrupte advocaat en maffiamaatje dient gewoon vast te zitten en vervolgd te worden. De rechter zal uiteindelijk oordelen over het motief, waarom ze het gedaan heeft. Dat kan strafverzachtend werken, maar geen vrijbrief zijn om iedereen maar vrij rond te laten lopen omdat we de "dader zo zielig vinden"

johnyl | 30-04-23 | 03:33 | 2

De Raad voor de Geldspraak.. Die jarenlang tienduizenden de vernieling in hielp (Toeslagen affaire).. Een corrupte landsadvocaat ook zijn gang liet gaan.. Etc. Moet goedkomen..! "We zijn een lief, gaaf land!"

Nederlandop1 | 30-04-23 | 06:17

Heeft ze "het" gedaan? Wat heeft ze dan precies gedaan? Vragen, vragen.......... Bij zoiets moet ook aan Aad de Mos denken, i.c.m. die geweldige OM (uiteraard zonder politieke belangen).....

Galvez | 30-04-23 | 07:33

Harddrug-gebruiker:
Bedenk dat een als je een lijntje snuift, een pilletje xtc neemt of cannabis rookt; je draagt bij aan de miljarden van Taghi & kornuiten en de ondermijning van de samenleving. Bomaanslagen, vergismoorden, moorden, afpersing en verdriet.

Jan Lange3373 | 30-04-23 | 00:46 | 3

Legaliseren.

Muxje | 30-04-23 | 01:15

Dus als je zelf een plant opkweekt voor eigen gebruik, vanaf zaadje tot oogst, ben je gelijk aan een terrorist die een woning van een fruitimporteursmedewerker beschiet omdat diens baas zijn firma buiten zijn weten om oneiglijk gebruikt werd als tussenstop voor de cocaïnehandel?

Lees je eens in over cannabis. Juist door legalisering ondermijn je de handel, mensen hoeven niet meer de hoofdprijs te betalen. Tuurlijk, er zullen nog mensen zijn die het kweken voor geld. Maar legaliseer je cannabis, en handhaaf je op misbruik zoals met acohol (in het verkeer dus-), dan daalt de prijs vanzelf. Dat daarna lucratievere drugs prolifereren is een logisch gevolg, maargoed- ben in principe tegen het criminaliseren van een plant die letterlijk groeit als het onkruid waar het een van z'n namen aan heeft verdiend. Ben niet van het handhaven, daar brand ik mijn klauwen niet aan.

Reagiertank | 30-04-23 | 02:55

Recreatieve softdrugs (eigen gebruik) versus harddrugs waar mensen rare dingen van gaan doen en ook nog eens kapot aan gaan. Harddrugs kent alleen maar verliezers. Gooi die troep vrij en binnen een jaar einde polder maffia.

Tevens onaangekondigde drugstesten bij Politici uitvoeren, moet je eens opletten wie er voor de bijl gaan.

Want zo werkt het nu eenmaal, zo bovenwereld, zo onderwereld.

Unsinkable-Sam | 30-04-23 | 05:31

Dit is was kroongetuige Nabil B. beweerde over Weski. Bron: Het Parool.

Kroongetuige in 2017: ‘Inez is plat’

Kroongetuige Nabil B. zei de recherche al op 18 maart 2017 dat Inez ­Weski volgens hem ‘plat’ is. Hij sprak over verdachten in de grote zaak 26Koper, over een enorm wapenarsenaal dat in Nieuwegein was aangetroffen en een forse groep verdachten die liquidaties hadden voorbereid – volgens Nabil B. in opdracht van Ridouan Taghi. “Ik heb ook vernomen dat lnez Weski heel veel jongens in de zaak heeft meegenomen. (…) Dat weet ik gewoon, ik weet dat lnez plat is,” zei Nabil B.

Weski had volgens hem ‘een briefje’ gekregen dat ze aan verdachten doorspeelde: ‘Van hé, als je je bek niet houdt, dat die en die worden omgelegd.’

Op 15 februari 2018 verklaarde de kroongetuige ‘dat niet alle raadsmannen te vertrouwen zijn en zo lek zijn als een mandje’. “Als hij (Taghi) morgen vast zit, ja, dan kan je er wel van uit gaan dat er gecommuniceerd gaat worden via een raadsman. Dat weet ik.”

Après toi | 30-04-23 | 00:31 | 1

En dat allemaal in Trouw gelezen? jaja........ En die getuigen? Allemaal eerbare burgers die allang een lintje hebben verdiend? jaja.....

Galvez | 30-04-23 | 07:35

Lopen ze nu allemaal met een kogelwerende "koffer" rond?

W_F | 30-04-23 | 00:20

Tegen dit soort criminelen is wel een aanpak opgewassen. Solitaire opsluiting en geen contact meer met niemand van buiten niet, nooit, nooit weer. Dat deden ze in Italië met de hoge bazen en heeft gewerkt. Het heeft geen keutel zin om types als Holleeder en Taghi in de EBI te stoppen als hun arm nog steeds naar buiten reikt. Dat Astrid niet veilig is, zegt genoeg over wat een gevangene allemaal nog kan. Dat zelfs Amalia niet veilig is, is absurd.

geerdt | 30-04-23 | 00:07 | 2

Mee eens. En blij dat ze eenmaal op die watertaxi zat. Maar mooi ook. Een soort van dikke vinger voor de tegenstander.

Zo van jullie hebben geen schijn van kans. Mag best 4 miljoen kosten. Ik vraag mezelf dan af hoe je het in je hoofd krijgt om dit soort bedrijgingen te uiten.

Zalwelweer | 30-04-23 | 00:43

Rechtstaat is failliet. We laten ons gijzelen door terreur. En het om is keer op keer te laat. Geen enkele kans. Jammer, want het was iets om trots op te zijn. Misdaad loont, miljarden. En we kijken ernaar.

TheManiac | 30-04-23 | 00:06

Nou volgens mij worden we in rap tempo een volwaardige provincie van Europa dus de rol van de
Monarch zal verdwijnen. Grote zak geld en aufwiedersehen. Denk dat ze er niet rouwig om zullen zijn.

Sliptong | 29-04-23 | 23:44

Een grote oorzaak ligt ook bij de politie. De politie is er om de wet de handhaven, niet om mee te eten, opzij kijken bij foutparkeerders en toeteraars. Wij hebben hier 4 soorten politie, grote bek, kan je mee. Heb je hulp nodig zijn ze er, als scholen uitgaan staat er politie, omdat ze de handel in drugs aan kinderen niet willen. Daar hoef je niet voor in een achterbuurt te wonen, druiloor, dat is om kinderen te beschermen. Is dat in Nederland, is er op schoolplein een politieauto in de buurt, nee, want er moet bezuinigd worden op de politie. Deze keer komt het gevaar via Marokko en Italie, geen Colombia. Ga politie opleiden, meer veel meer politie op straat, grote bek niet toestaan, je bent op dat moment de wet en geen vriendje. Messen , hup gelijk de cel in, eerst de jeugd aanpakken, ondertussen de grote jongens, doe als in Amerika, een aantal advocaten bij rechtszaken. Niet een, maar meerdere. Jaren hebben het voorbeeld van Italie gezien, de tentakels zitten overal.

gato | 29-04-23 | 23:30 | 2

Gewoon als agent wat eerder de lat erover. Doe dat tien jaar en een hoop onzin is afgelopen.

Zalwelweer | 29-04-23 | 23:34

Klinkt goed gato, we kunnen en zouden moeten leren van hoe España deze bedreigingen confronteert.

LD69 | 29-04-23 | 23:59

Nederland is een slap land, vrij naar Joost Eerdmans in 2002. Hoe is het mogelijk dat die Taghi nog kan of nog kon communiceren uit de gevangenis, dat is de kwestie. Dat soort typrs moet je geheel en al afsluiten van die mogelojkheid, dat is de enige remedie.

Ruud5 | 29-04-23 | 23:16 | 4

Gevangenis in Nederland is een lachertje. Oh meneer voelt zich niet zo goed? Gaan we verhelpen.

Dat is geen gevangenis maar een resort waar je niet van het terrein af mag.

Zalwelweer | 29-04-23 | 23:32

En dan ga je als advocaat vrijwillig de verdediging van een topcrimineel op je nemen omdat iedereen recht heeft op een eerlijk proces. Vervolgens wordt je gechanteerd en bedreigd door de topcrimineel in kwestie en zijn organisatie. Je op je klompen aanvoelen dat dit zou gebeuren. Men zou Weski dankbaar moeten zijn. Ze heeft een deel van de werkwijze van Taghi en consorten inzichtelijk gemaakt door beperkt "mee te werken". En als dank mag ze daarvoor boeten in de cel, alhoewel ik daar ook weer zo mijn twijfels over heb.

Gravin v Kippenbouth | 30-04-23 | 00:03

@Gravin v Kippenbouth | 30-04-23 | 00:03: Die zit over een een jaartje met bestemming onbekend zonder make-up met haar zoon veilig elders.

Dat steeds om je heen kijken is een ander probleem.

Zalwelweer | 30-04-23 | 00:32
▼ 1 antwoord verborgen

Welkom.
Had de regering jaren geleden maar anders moeten denken over open grenzen. En denken dat criminaliteit uit het buitenland hier niet komt.
Mexico en alle moorden komt hier ook.
Mexico is een doorvoer land. Nederland ook. En Nederland heeft laffe strafjes.

Waarom zou je als cartel niet proberen hier voet aan de grond te krijgen?
T is wat.
Maar goed, nu komt het Koninklijk huis ook in aanraking met de reguliere problemen van het volk.
Gaat er wat aan gedaan worden?
Welnee.
Het wordt alleen maar erger.

Is dit nog nieuws? | 29-04-23 | 23:07 | 1

100% eens

Alexander | 30-04-23 | 08:02

In Nederland zijn slachtoffers en daders omgedraaid. Ik heb nog steeds vrienden die zeggen dat alles zo goed geregeld is. Tenenkrommend.

Tommi | 29-04-23 | 22:44 | 1

En wij worden dit jaar op het Eurovisie songfestival vertegenwoordigd door een jongen en een meisje die niet kunnen zingen. Niemand weet wie het zijn of waar ze vandaan komen, ineens waren ze daar, zonder enige inspraak van het Nederlandse volk. Goed geregeld of tenenkrommend?

Zenzeo | 29-04-23 | 22:59

Soms zou je een beetje Duterte wensen.

sokkenpluisje | 29-04-23 | 22:43

Wat zit er in die tasjes dat die mannen in blauwe pakken daar op de foto meedragen? Laptops? Schietgeweren?zwartgelakte stukken?

schillenboer | 29-04-23 | 22:35 | 5

Uitvouwbaar kogelwerend schild, als ik mij niet vergis.

Ir.Rational | 29-04-23 | 23:00

Uitrolbaar kogelvrij schild.

Zalwelweer | 29-04-23 | 23:30
▼ 2 antwoorden verborgen

Stukje is denk ik niet geschreven door iemand die gelooft in de 2e kans, 3e kans, 4e kans, 5e kans, 6e, 7e, 8e, 9e, 10de kans maatschappij.

ZomaarEen | 29-04-23 | 22:05 | 2

Eerst maar eens met terugwerkemde kracht hun een stage-traject bieden en af laten ronden, dat zou zomaar alles op kunnen lossen. Dan kijken we wel verder.

nsfl | 29-04-23 | 22:30

Heten ze daarom kansenjongeren?

Muxje | 29-04-23 | 22:32

In ultieme zin is het allemaal de schuld van de manier waarop de EU is opgetuigd. We willen van alles, namelijk, maar mogen niks. We willen controles kunnen opwerpen, langs onze landsgrenzen, wanneer het ons schikt, maar het mag niet. We willen harder straffen, maar het mensenrechtenhof fluit ons terug. We willen grenzen aan de EU, maar de EU zelf zit ons tegen. En waarom? Omdat het een politieke vernedering zou zijn, als Nederland, als een van de founding members, nee zou zeggen te de EU.

Daardoor kon Taghi ongecontroleerd reizen. Daardoor heeft 'ie een schier oneindige workforce. Daardoor weet 'ie dat 'ie, als 'ie ooit in de problemen komt, die problemen eigenlijk niks voorstellen. Hij zet zijn imperium gewoon voort vanuit de cel. En er is niks wat we daar tegen kunnen doen.

Ergens geloven we dat het ooit allemaal goed komt. Dat de EU een superstaat wordt die *wel* democratisch is, *wel* haar buitengrenzen beschermt, *wel* een gerechtshof heeft dat de problemen van haar burgers in de waagschaal legt, wel...

Dat is het probleem van iedere politicus: het paradijs is om de hoek. Even pijn lijden nog.

konjodebonjo | 29-04-23 | 22:05

Mischien kan ze net als die prins uit Engeland een autobiografie schrijven genaamd Waaagh, hoe een arme miljonair koningstelg niet een "normaal" leven kan leiden.

Ik vraag mij trouwens af of de studentes die uit hun huis getrapt zijn zodat het prinsesje erin kon die "gelukkig" een kamer kon vinden hun woonruimte terug gehad hebben?

De gemiddelde burger gaat nog veel merken van criminaliteit, deze gaat steeds meer verharden, net zoals de onderling verhoudingen onder elkaar. Onze cultuur zal steeds meer opschuiven naar wat je in een gemiddelde land in het midden Oosten ziet. De kaaskop is te laf om in te grijpen en zal het met lede ogen aan moeten zien.

Diepstrotje | 29-04-23 | 22:03

Van alle oorlogen is de “War on Drugs” wellicht de meest zinloze.
50 jaar van criminaliseren van drugs heeft de Lords machtig gemaakt.
De waarde van drugs heeft ertoe geleid dat bendes cash genoeg genereren om advocaten, politici en zelfs prinsessen te bedreigen of zelfs te vermoorden.
Dan kun je elke “snuifduif” verantwoordelijk houden voor elke drugsmoord, maar da’s natuurlijk een farçe.
Niet dat ik per sé een voorstander ben van drugsgebruik, maar wat we nu aan ‘t doen zijn is zinloos, en dat al 50 jaar lang.
NL wordt links en rechts ingehaald vwb drugsbeleid.

Ruimedenker | 29-04-23 | 21:54 | 7

@McCain | 29-04-23 | 22:05: pfft
Fentanyl is een Amerikaans dingetje: wordt door artsen voorgeschreven.... Misschien maken Amerikaanse artsen ons kapot....

Is dit nog nieuws? | 29-04-23 | 23:12

Maak van die 50 gerust meer dan 100 jaar.
Alcohol is immers ook een vorm van drugs. De drooglegging in de jaren 1920 in de USA was niet alleen goedbedoeld*) (en ook betuttelend) maar Al Capone werd er groot mee en de New Yorkse maffia zeer machtig.
Uiteindelijk werd de door de staat opgelegde drooglegging in 1933 (bijzonder jaar toch wel) afgeschaft en mocht alcohol weer geproduceerd en verhandeld worden.

*) De kern van de drooglegging was het tegengaan van alcohol-misbruik en het voorkomen van totale armoede onder bepaalde bevolkingsgroepen om dat het wekelijkse loon voor meer dan de helft opging aan drank. Toch was de wet die er aan ten grondslag lag niet gericht tegen inname maar juist tegen productie en handel.

LD69 | 30-04-23 | 00:19
▼ 4 antwoorden verborgen

De volgende vorm van criminaliteit wordt het op grootse schaal aftappen van electra om E-auto's gratis te laden. Dit kan in principe overal maar vooral in obscure garage boxen en op aftandse bedrijfsterreinen.

Het zal een grootse vorm gaan aannemen als dit soort auto door desbetreffende groep gereden gaan worden. Politie kan niet iedere garagebox controleren, elektra companies kunnen er niets tegen doen en zullen de schade in de kostprijs aan de consument doorberekenen.

Ervaringsdeskundige | 29-04-23 | 21:54 | 5

@Ervaringsdeskundige | 29-04-23 | 22:54: ach ja vroeger grapte men al over fietsendiefstal waar de politie niks aan deed, tegenwoordig doen ze alleen nog prinsesjes beveiligen.

Is dit nog nieuws? | 29-04-23 | 23:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Misschien niet zo gek als de Maffia de boel overneemt, daar weet je tenminste wat je kan verwachten. Met de huidige overheid en regering ben je de lul ook al betaal je belasting. Als de maffia beschermgeld vraagt wordt je ook beschermd als dat nodig is.

EmilioEsteves | 29-04-23 | 21:51

Laat Taghi een ongeluk krijgen in de gevangenis. Opgelost.

TheBigKirth | 29-04-23 | 21:45

Triumviraat is onschuldig (geboren en geconditioneerd).
Traliepaleis voor wegwerpende voorgangers zou een mooi gebaar zijn.
Hopelijk zijn de geruchten over afhankelijkheid van winkelen slechts roddels.

De drie zijn in de meest uitgedaagde setting van NEEddrlandje geboren.

RvS heeft nog niet beantwoord hoe Lissabon zich conformeert aan de souvereiniteit van onafhankelijke staat die geen UN-vaasisten feleciteert,
en hoezo de constitutie opzij geschoven is om het Rijk onder heerschappij van EU te brengen.

BSN dragertje heeft geen standing; getraumatiseerd door hielprik kreupel aan veestapel toegevoegd.

Voetstampend juichend applaus voor het stuk van Feynman !

hallevvezool | 29-04-23 | 21:44 | 2

Jaja, zo kan ik het ook. Eerst NL schrijven, dan naar Urdu, terug naar Yue en dan eens kijken wat het NL-resultaat is.
Wat je zegt, applaus.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 21:52

@Ichneumonidae | 29-04-23 | 21:52: Feliciteert verkeerd geschreven.
Doe het eens "zo" dan, leaup zellef naar Hindustan?
Weinig puzzelwerk aan mijn stukkie, of wat doet verwarren?

hallevvezool | 30-04-23 | 00:40

Toch weer die kleine minderheid die de bron van deze maar ook andere ellende vormt.

Niet allen uiteraard maar een aanzienlijk deel is koploper in iedere 'negatieve' statistiek en dat is voor een minderheid best wel een top prestatie.

De seniele buurtvaders hebben uiteindelijk niet zulk goed werk afgeleverd maar dat kan toch geen verrassing zijn.

Ervaringsdeskundige | 29-04-23 | 21:39

Legaliseer drugs en je bent van die problemen af. Drooglegging hielp ook niet. Waarom zo stug vasthouden aan iets dat zoveel ellende oplevert?

R. Skickr | 29-04-23 | 21:38 | 3

Ja doei, dan is er geen kloot meer aan als het mag.

BobDobalina | 29-04-23 | 21:43

Pak ook de gebruiker op, geen handel meer... geen winsten...
Gebruik dus verbieden; gebruik is nog steeds legaal...

Hendrikaatje | 30-04-23 | 05:09

Elke keer als ik iets hoor of lees over het 'geweldsmonopolie' dat bij de overheid zou liggen, moet ik hartelijk & cynisch lachen.

We weten inmiddels allemaal (behalve degenen met linksdraaiende kamelenstront in hun ogen) waar dat geweldsmonopolie écht ligt.

Vier kabinetten-Rutte (en een paar daarvóór) hebben niet alleen de weerbaarheid van onze samenleving gesloopt, maar ook het grootschalige wantrouwen en het cynisme nieuw leven ingeblazen.

Er is een ware, bloedige guerilla gaande in onze straten. Dagelijks. En het enige antwoord dat de overheid daarop heeft, is de inzet van inmiddels door schimmel aangetaste geitenwollen sokken uit de jaren '60 en '70 en een handvol politiemensen die aan de ketting van de politieke correctheid zijn gelegd.

Peter Emile | 29-04-23 | 21:37 | 2

"Er is een ware, bloedige guerilla gaande in onze straten. Dagelijks."
Ga op Urk wonen, mafkees.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 21:42

Justitie krijgt er geen geld bij?
Moet nu echt EvdD gaan pleiten voor law en order?
Voila, EvdD pleit voor law and order!

Einde van de Domheid | 29-04-23 | 21:35

Zolang Nederland "slechts" zo'n 120 moorden per jaar kent waarvan het merendeel in de relationele sfeer kunnen we met z'n allen rustig gaan slapen vannacht. Tenzij je jouw partner kwaad hebt gemaakt natuurlijk.

KingOfTheLoonyBin | 29-04-23 | 21:29 | 3

Van alle vermoorde vrouwen in Nederland wist de politie in 96 procent van de gevallen te achterhalen wie de dader was -in 56 procent was het de (ex) partner. Bij gedode mannen was in 83 procent duidelijk wie de dader was.

Après toi | 29-04-23 | 21:36

@Après toi | 29-04-23 | 21:36:
Ik zat daar dus niet bij en het kreng houdt zich rustig de laatste weken. Maar 2023 is nog niet voorbij.

skoftig | 29-04-23 | 21:40

@Après toi | 29-04-23 | 21:36: En waar wordt dan hier over gezeken? Alsof NL een narcostaat als Mexico is.
Ben er ff uit nu, m'n dealer belt juist aan, laterZ.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 21:40

Er is maar één manier om van dat (elk) tuig te winnen.

janjoker | 29-04-23 | 21:25 | 1

Maar dat lukt niet, om dat het merendeel van onze bevolking is opgegroeid met het idee dat een mensenleven iets waard is, en dat andere mensen nooit minderwaardig zijn. Dus Taghi wins.

skoftig | 29-04-23 | 21:38

Feynman, dit is een één-tweetje met het OM. Weski zit voorlopig ff veilig en zal het aan niets ontbreken.

Tiscali-2 | 29-04-23 | 21:13 | 2

Bron?

R. Skickr | 29-04-23 | 21:35

Dat denk ik ook, daar is ze veilig, buiten niet. Zal ze zelf hebben gevraagd, laat me hier en laat mijn zoon vluchten, wat ik hierna ook ga doen.

gato | 29-04-23 | 22:37

Geen oplossing in zicht zolang de normale rechtsgang wordt gevolgd, en zolang coke min of meer gemeengoed is. Veel klagers over de vrije uitloop can mevrouw A van Amsberg hebben boter op hun hoofd.

dathoujetoch | 29-04-23 | 21:06

Van stress krijg je ook nog osebesitas.

kuus | 29-04-23 | 21:03 | 1

osewiesewosewisewallaobesitas

skoftig | 29-04-23 | 21:05

Eerlijk gezegd word ik wel een beetje zenuwziek van die verhaaltjes dat NL ook maar in een enkel opzicht te vergelijken is met landen als Mexico of Colombia. Niet dat Feynman dat zegt hoor, maar 94 moorden per dag in bv. Mexico is wel wat anders dan een 125 per jaar(!) in NL.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 21:00 | 15

Misschien moeten we feynman een studiereis naar mexico cadeau doen.

BobDobalina | 29-04-23 | 21:42

Stijgende lijn.
Hoeveel moorden per jaar, afgelopen 100 jaar. Trek dat lijntje door...

Is dit nog nieuws? | 29-04-23 | 23:15

@Is dit nog nieuws? | 29-04-23 | 23:15: Is dus een dalende lijn. Zeker als je corrigeert voor de omvang van de bevolking.

Après toi | 29-04-23 | 23:38
▼ 12 antwoorden verborgen

Wat Feynman bepleit is een aanpak die we in bijvoorbeeld de USA zien en we weten dat deze niet werkt. Ik kan de frustraties begrijpen, maar waar de samenleving bedreigt wordt door terreur zullen we met verstand moeten antwoorden, niet met de onderbuik.

Red shirt | 29-04-23 | 20:59 | 6

Welke aanpak is dat dan, die niet werkt?

Happy People | 29-04-23 | 21:24

Waar hoor jij onderbuik? Wordt wel een beetje een stopwoordje van de club. Hoe gaan we het verstand inzetten?
Ik ben het wel met je eens dat het niet eenvoudig is, en wat dat betreft is verstand gebruiken in de zin van een plan hebben wel belangrijk, maar “verstand gebruiken” in de zin van pappen en nathouden, dat we al decennia van het geradicaliseerde midden kennen, is niet wenselijk. Feynman heeft gewoon een goed punt dat de zware criminaliteit een forse bedreiging is en goed bewapend. Dan is bij een confrontatie het beter om niet over eieren te lopen met geweld gebruiken want dat is in het voordeel van die criminele macht.

Nuuk | 29-04-23 | 21:27

Alleen repressie werkt niet, dat klopt.

Duwbak_Linda | 29-04-23 | 21:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Heb je Weski wel eens horen praten over de zaak Taghi? Niet bepaald de taal van iemand die iets tegen haar zin doet of bedreigd wordt. Daarnaast waren er vele uitvluchten voor haar te bedenken. Van een ernstige ziekte tot gewoon naar de politie stappen. Buigen voor je client lijkt niet bepaald een slimme strategie (wat is dan je end game?). De neef van Taghi claimde ook onder druk te zijn gezet en kreeg vijf en een half jaar (toen heb ik Feynman niet gehoord over vermeende druk overigens). Denk overigens niet dat Weski er plezier in had om die berichten door te spelen (als ze het gedaan heeft) maar moet nog maar zien dat sprake was van druk waar ze geen weerstand tegen kon bieden.

BobDobalina | 29-04-23 | 20:56 | 15

Hier heb je de laatste tijd vaker over verteld en denk dat je wel gelijk hebt. Ik blijf mij afvragen of het ook met de Taghi’s en Holleeders werkt, maar in veel gevallen is snel duidelijk zijn, je niet laten intimideren de beste weg. Niet alleen in de advocatuur overigens.

Als ze onder druk is gezet dan is dat best wel heftig bij zo’n Taghi, maar als ze informatie heeft doorgespeeld, wat was dat dan? Kan het dan zijn dat die informatie iemand anders noodlottig is geworden, of wordt?
Misschien is de waarheid meer grijs dan zwart-wit. Ze kan onder druk staan, maar wel een verantwoordelijkheid hebben voor haar keuzes.

Nuuk | 29-04-23 | 21:22

@Nuuk | 29-04-23 | 21:22: ze is uiteraard onder druk gezet (neem niet aan dat ze zelf heeft aangeboden informatie door te spelen). Maar welke druk? Kan ook gewoon de druk van het vele geld dat ze heeft aangenomen zijn en een client die zegt: nu moet je wat voor mij doen. Maar goed het is allemaal speculeren en de werkelijkheid is vaak toch weer anders.

BobDobalina | 29-04-23 | 22:05

Er is 4 miljoen van de Taghi gekomen van de de Italiaanse maffia, gewoon in een vrachtwagen, Waar is dat geld nu. Weski zou erom gevraagd hebben, zal best, maar niet vrijwillig, was de familie van Taghi, zeiden ze op t.v.

gato | 29-04-23 | 22:43
▼ 12 antwoorden verborgen

Al die Taghi's, Holleeders en bolle Jossen vijanden van staat verklaren. Oppakken, veroordelen en levenslang opsluiten in hokken, met bewakers die met scherp schieten bij calamiteiten en gemene bijthonden. Gewoon helemaal El Salvador gaan op dat tuig, voordat dat tuig ons Nederlandje verandert in een El Salvador.

Duwbak_Linda | 29-04-23 | 20:50

Ik weet niet of dit artikel van met podcast van Vugts en Lauwmans, die al vanaf het begin die zaak volgen bij Feynman zijn ontelbare linkjes zit maar bij deze:
"De familie van Taghi bleef Inez Weski bestoken als doorgeefluik voor berichten."
www.parool.nl/amsterdam/de-familie-va...
Wat ik niet begrijp is dan de opmerking van Vugts, ja maar mens, druk en moeilijk voor advocaat. Later wordt dan gezegd, ze moet de zaak dan afgeven of niet aannemen. En daar gaat het om. Net zoals de Vries geen "vertrouwenspersoon" hoefde te worden maar daar bewust voor koos, hoefde zij ook geen advocaat van Taghi te worden en als die clan druk op je zet dan stop je ermee of sterker nog neem je die zaak vanaf het begin niet aan.

Basil Fawlty | 29-04-23 | 20:47 | 15

@Basil Fawlty | 29-04-23 | 22:07: Plat wordt vaak gebruikt bij omgekochte politiemensen. Een platte agent.

Après toi | 29-04-23 | 22:47

@Après toi | 29-04-23 | 22:47:
Nu je het zegt. Dat heb ik wel eens gelezen. De etymologie erachter intrigeerde mij.

Basil Fawlty | 29-04-23 | 22:55
▼ 12 antwoorden verborgen

Kan me nog herinneren enkele tientallen jaren geleden, vanuit de politie werd gewaarschuwd voor dit soort toestanden. De politiek en groeperingen reageerden hierop zoals altijd met subsidies , beschuldigingen van fascisme en racisme. De kickboks lessen was ook een van die oplossingen waarvoor subsidie werd geregeld.

swapper | 29-04-23 | 20:47 | 3

Jup. Want bang.

janjoker | 29-04-23 | 21:26

Je hebt het over de PvdA, zeg dat dan… onderbouwing lijkt mij niet nodig.

Unsinkable-Sam | 29-04-23 | 21:36

Ja, was de politiechef van Amsterdam destijds. Specifiek over finnen. Nordholt dacht ik

De_fluitlokker | 30-04-23 | 07:33

Singapore is de enigste uitkomst.
Het standpunt; Criminelen hebben geen mensenrechten. Criminelen ontnemen de samenleving zijn mensenrechten. Daarom de doodstraf.

McCain | 29-04-23 | 20:47 | 15

@Ichneumonidae | 29-04-23 | 21:58:
Als je graag wiet rookt in Singapore, dan kun je gewoon naar buurland Thailand gaan. Wiet is daar gelegaliseerd.
Je weet van tevoren welke draconische straffen het soevereine Singapore toepast…..

theo-is-dood | 29-04-23 | 22:28

@Ichneumonidae | 29-04-23 | 21:58: Het is een oase in Azie, dat was het al in de oude tijden van het Raffles hotel, waar ik met mijn ouders verbleef. Nu ook een van de mooiste luchthaven terminals van de wereld.. Een beetje meer Singapore aan de noordzee zou geen kwaad kunnen ..

Smoelensmid | 29-04-23 | 23:13
▼ 12 antwoorden verborgen

Kan me bijna niks onnozelers voorstellen dan een 'war on drugs'.
Er zijn altijd mensen die makkelijk geld willen verdienen. Stel je voor dat er geen drugs waren (waar kennelijk veel vraag naar is), dan komen ze bij jou thuis met de vraag of je even op je bankaccount wilt inloggen en overmaken maar.

Kortom, geen enkel probleem met die druks. Gewoon laten lopen.
Psst, nog wat fentanyl kopen? Friendprice.

Ichneumonidae | 29-04-23 | 20:42 | 1

Zie mijn vorige opmerking.

ZZP-er | 29-04-23 | 21:01

Ook daarom legaliseren. Zonder de lucratieve illegale handel stort gangsters paradise vanzelf in.

Neuth | 29-04-23 | 20:41 | 2

De cocaïne die in Rotterdam en Antwerpen binnenkomt, is bedoeld voor de Europese markt. Slechts een klein deel wordt in Nederland en België gesnoven. Vrijgegeven in Nederland maakt geen einde aan de lucratieve handel.

Après toi | 29-04-23 | 20:43

@Après toi | 29-04-23 | 20:43: Mooi toch, die VOC-mentaliteit?

Ichneumonidae | 29-04-23 | 20:45

Kunnen we dat geval Rutte niet vervangen door Duterte; die is beschikbaar sinds die Filipino's weer voor een Markos gekozen hebben...

Hendrikaatje | 29-04-23 | 20:40 | 2

Duterte zou het op zijn manier oplossen. Het zou wel betekenen dat u en/of ik eventueel het leven zouden kunnen laten als onschuldige 'bijvangst'.

Tashtego | 29-04-23 | 20:43
-weggejorist-
halfvolle glas | 29-04-23 | 20:33

Amalia is het boegbeeld van onze toekomst? zoveel vragen............

einstein brain | 29-04-23 | 20:32 | 4

Dat lijkt me niet. Maar intens triest is het wel dat die meisjes altijd & overal 8 beveiligers om zich heen hebben draaien omdat iemand dreigt ze overhoop te knallen / te ontvoeren. En dat zijn geen loze dreigementen gebleken in het verleden dus de waakzaamheid is terecht. Er zijn interviews genoeg te vinden met bijv Wilders of vd Heuvel wat zoiets met je doet, en dat zijn dan nog mannen die deze consequenties min of meer bewust hebben aanvaard als beroepsrisico. Amalia en haar zussen zijn alleen met een gouden bestekset in hun mond geboren.

_pacman_ | 29-04-23 | 20:36

@halfvolle glas | 29-04-23 | 20:35: Hoor graag waarom Nederland in de toekomst niet verder zou kunnen zonder Amalia,of het koninklijk huis.

einstein brain | 29-04-23 | 20:38
▼ 1 antwoord verborgen

Ooit de film "Day of the Soldado" gezien? Of "Mullholland Falls"?
Twee goede misdaadfilms, waarin het dilemma van de bestrijding van zware criminaliteit met keiharde, illegale methodes van overheidswege het onderwerp is.
Op een gegeven moment kom je in vaarwater met zulk gewelddadig, intens slecht volk terecht, dat je je kunt afvragen of dat volk de normale bescherming van de rechtsstaat überhaupt nog wel verdient. Of het niet gewoon uitgeschakeld moet worden.

KeesBruin | 29-04-23 | 20:27 | 2

Ik vraag me dat allang niet meer af. Tis de enige manier.

janjoker | 29-04-23 | 21:28

De hele IRT affaire ging precies daarover. Maar als iemand in Nederland zich niet aan de regeltjes houdt, moet de kop er ook af, zeker als 't het brave OM is.

Bakkeleures | 29-04-23 | 23:40

Ruim twaalf jaar Rutte heeft dit mogelijk gemaakt.
(Net als al die andere crises.)
De slechtste minister-president die dit land ooit gezien heeft.

Aristotalloss | 29-04-23 | 20:27 | 9

@Après toi | 29-04-23 | 20:36: 1996... Dat gaat wel heel ver terug. Er is natuurlijk ontzettend veel veranderd. Er kunnen heel veel oorzaken zijn dat het aantal moorden sèc afgenomen is; daar heeft Rutte weinig mee te maken. (Die regeert pas vanaf 2010 of zo.) Bijvoorbeeld... met alle technologische ontwikkelingen (DNA, computer, mobiele telefonie, enz) zijn mensen misschien veel bewuster geworden dat ze veel sneller gepakt worden. En worden individuele criminelen er daadwerkelijk ook veel sneller uit gepikt. Maar nu hebben we te maken met sterk geconcentreerde, zeer omvangrijke georganiseerde misdaad, mogelijk zelfs staatsondermijnende criminaliteit. En de dreiging van Mexicaanse toestanden. Ik heb de situatie zoals hij nu is iig nog niet eerder meegemaakt.

Aristotalloss | 29-04-23 | 22:04
▼ 6 antwoorden verborgen

Vecht jij em ff uit dan?
We fought the drugs, and the drugs won!

minder_anoniem | 29-04-23 | 20:25

Zonen van Taghi zitten veilig in Dubai, dus lastig aan te pakken. Zijn zus daarentegen....

Après toi | 29-04-23 | 20:24 | 4

@Bootvisser | 29-04-23 | 20:32: Ik heb nog nooit gesnoven, ik ben geen loser. Taghi en familie wens ik een Marokkaanse gevangenis toe.

Après toi | 29-04-23 | 20:38

@Après toi | 29-04-23 | 20:38: als ze dat maar niet ter departemente horen, die ferme taal.

dathoujetoch | 29-04-23 | 21:10

Nou... waar een wil is, is een weg. Kwestie van de juiste persoon/personen zoeken die de klus willen klaren. Als je geld hebt, heb je macht. En dan ineens wordt alles vloeibaar.

Gravin v Kippenbouth | 29-04-23 | 23:09
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
_pacman_ | 29-04-23 | 20:23 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl