Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Adverteerder NRC Handelsblad intimideert ex-correspondent China van de Volkskrant

Toch nog even over de Persveiligkwestie van dit weekend...

Nou salestijgers van het Mediahuis, waar wachten jullie nog op? Binnenkort in NRC Handelsblad, de volgende advertentie van de Chinese ambassade:

DE VOLKSKRANT

U heeft vast al veel gelezen, gezien en gehoord over de intimidatie van Volkskrantjournalist Marije Vlaskamp

Maar wat u leest, ziet of hoort - of "deelt" op sociale media - is slechts een onderdeel van een complexe sociale, journalistieke en politieke legpuzzel. Het is een puzzel die wij zelf zullen oplossen. 

En misschien duurt dat even.

Maar we zijn vastbesloten om tot een vreedzame, rationele en redelijke beslissing te komen.

Maar we willen nog even dit zeggen...
- Wij zetten ons vastberaden in voor "persvrijheid", die de grondwettelijke garantie biedt voor de verdere ontwikkeling van de Volkskrant als krant die feitelijk en correct over China bericht.

- De mensen van de Volkskrant hebben een lange traditie van vreedzaam en rationele berichtgeving, en dat zal zo blijven. Maar we verwerpen het gebruik van informatie om onze huidige uitdagingen het hoofd te bieden. Negatieve berichten lossen niets op. We vertrouwen op de rechtsstaat die ons al vele tientallen jaren goed heeft gediend. 

- De regering heeft een mediumoverstijgende dialoog opgestart om verschillen uit te praten en zonder voorafgaande voorwaarden naar raakvlakken te zoeken, in een sfeer van wederopbouw en verzoening. Het is onze oprechte en innige wens om bezwaren, problemen en oplossingen op een kalme respectvolle en betekenisvolle manier te bespreken.

- De Volkskrant is altijd een vindingrijke, veerkrachtige en redelijke krant geweest. Hun mensen zijn hun grootste kracht, zij hebben de wijsheid en de middelen om om te gaan met alles wat op hun pad verschijnt.

- Ondanks de recente gebeurtenissen zijn de grondbeginselen en de hoekstenen van ons buitenlands beleid sterk. We blijven een veilige, open, gastvrije en kosmopolitische samenleving en een internationaal verbonden, bruisende en dynamische economie. 

We zullen er ongetwijfeld overheen komen. Dat doen we altijd.

Reaguursels

Inloggen

Vrijheid van meningsuiting is legendarisch.
We kennen vrijheid van meningsuiting nog uit de legendes.

Leve de EU.
Leve voorzitter Xi
Tienduizend jaar !

hallevvezool | 10-04-23 | 15:22 | 3

10.000 years Rick and Morty! Morty, Rick and Morty 10.000 years!

Reagiertank | 10-04-23 | 18:35

@Reagiertank | 10-04-23 | 18:35: vele wegen leiden naar Ankh-Morpork.
Iets met een Lord Hong uit het Agatean Empire. En moge de grote leider een onschuldig ongemakje overkomen.

hallevvezool | 10-04-23 | 21:27

Links moet even herinneringen opdoen over hoe dit weg te prevelen, ik zeg azimut!
Want wegkijken heeft een extra dimensie nodig.
Ooit in Hongkong had mijn pa wat discussie over hoe het to shit zou gaan, decennia voor de overdracht, maar nee, links was uitgesproken overtuigd hoe goed dit zou gaan.
Ik denk dat links die ene journaliste maar opoffert, zo doet links dat want het luchtkasteel moet worden verdedigd, je ziet veel van die idiote adepten die dat voordoen.

28 | 10-04-23 | 15:10

Wel opvallend hoe er vaak over de Oeigoeren wordt geschreven, en hoe slecht China ze behandelt, maar dat bijvoorbeeld Papua’s al jeren buiten beeld blijven. En zo ook andere inheemse volken in bijvoorbeeld Indonesië en Brazilië. Zelfs over andere minderheden in China lees ik bar weinig. Het is net alsof er een hierarchie is in minderheden en de aandacht die ze krijgen (zie bv ook Rohingya) waarbij je bijna zou kunnen denken dat je als minderheid een streepje voor hebt bij linkse media als je moslim bent.

Hommel | 10-04-23 | 13:18 | 16

@Schout-bij-Nacht-J | 10-04-23 | 14:41: Goh, die nachtdiensten hakken er wel in bij jou! Was jij het toevallig die dat onderwerp toen aanroerde? Ik woon in Nederland en ben van mening dat de islam hier helemaal niets goeds heeft gebracht, en zie met lede ogen aan hoe ze hun invloed hier de laatste 40 jaar proberen uit te breiden. Met proberen te domineren ipv te assimileren. Er zijn de afgelopen jaren al heel wat buitenlandse missies geweest waar wij als politie agentje probeerden te bemiddelen in veelal moslim gerelateerde conflicten. Ik noem Beiroet, Afghanistan en Mali. Daar hebben Nederlanders hun leven voor gegeven. en het heeft uiteindelijk bijna niets opgeleverd. Ik denk dat je ontzettend terughoudend moet zijn om je met interne Chinese aangelegenheden moet lopen bemoeien. We hebben hiervoor ooit de VN opgericht. Er zijn ook zat landen daar in de buurt om hun 'broerders' daar te helpen. Kennelijk voelen zij zich daar niet toe geroepen. Dus be my guest; boek een reis naar China en ga daar de orde herstellen als een ware schout-bij-nacht. Ik blijf hier!

Cunucu | 10-04-23 | 15:09

@Schout-bij-Nacht-J | 10-04-23 | 14:41: Die van de wrede loert nu op de Sateh-Babi. Groot Merikaspel, 1946, NL grootste muslistaat ter wereld, had er na eeuwen nog dingen goed te maken. as as as. Het had hoe dan ook een wilde rit geworden. Oorzaak van ellende deels in de welkom welkom op ons eiland culturen van de mensen zelf geweest. Universele handelsgeest en het winstbejag van de leiders, syncretizing aspects of different religions.

Adoe, die poppen in de Golek als eerste verbergen achter een Kulitscherm, omdat gekerfde houten beeltenissen van mensen haram zijn.
Precies wat? "Exactly!" reageerde de pinnige reporter/agent. Paal staat buiten alle perken.

hallevvezool | 10-04-23 | 15:42

@Schout-bij-Nacht-J | 10-04-23 | 14:41:
-
Altijd even voorzichtig zijn met dit soort van berichtgeving, (vóórdat je het weet zit je op de spoorloos verdwenen couveusebaby's in Koeweit)
-
Sedert 1992 zucht China onder islamitische terreuraanslagen. Daarbij zijn al duizenden slachtoffers gevallen. Sommigen weten ze heel slim uit het nieuws te houden, sommige niet - dit is wat er buiten China van bekend is: en.wikipedia.org/wiki/Terrorism_in_Ch... - maar ga er maar gerust van uit, dat het ware aantal aanslagen en slachtoffers veel hoger ligt.
-
De 'Oeigoeren' (de benaming is nét an honderd jaar oud, hij werd bedacht door de Russische Bolsjewieken in 1921 voor de oasebewoners van het Tarim-bekken) hebben de radicalisering in hun gelederen niet zélf verzonnen. De grote boosdoener is Turkije, dat de oasebewoners van Xinjiang beschouwt als proto-Turken en dat voortdurend loopt te stoken en dat vage clubjes financiert en traint.
-
China heeft daar inmiddels meer dan schoon genoeg van. Eerdere campagnes ter pacificatie van de radicale clubjes werkten niet, en China wil bést moslims in de tent, maar dan wél moslims die luisteren naar Beijing - en niet naar Ankara.
-
De Chinese oplossing: het niet meer laten gebeuren. Grootschalige 'heropvoeding'. Gewoon een hele generatie in de mal proppen, net zolang tot Han-Chinezen veilig op een station op de trein kunnen wachten.
-
Heropvoeding en werkkampen zijn een integraal deel van het tamelijk ongezellige Chinese strafstelsel. Ze bestaan al een eeuw ( Sun en Tsjiang konden er ook wat van) - en ze zijn niet speciaal voor de Oeigoeren bedacht. Wat wél nieuw is, is de schaal waarop ze in Xinjiang worden neergezet.
-
Gedwongen sterilisatie is al sinds jaar en dag 'Gang und Gäbe' in China, zeker sinds de Grote Sprong Voorwaarts, door heel China, en in ALLE gelederen van de bevolking, bij mannen (!) zowel als bij vrouwen. Alleen: nu betreft het moslims - en islamitische propagandamachines in Turkije en Koeweit laten natuurlijk geen gelegenheid onbenut om -mede met inzet van dure PR-firma's in Londen- flink NGO's te voeden met berichten over 'mensenrechtenschendingen' - alsof die mensenrechten in de tijd van Mao en Deng niet even hard geschonden werden. Het bereik van de activisten is opmerkelijk. Daar zitten ongetwijfeld bevlogen VN-dames, activistische journalisten en heel veel geld achter.
-
Met de ' systemische'/ 'systematische' 'gedwongen verkrachtingen' zou ik iets voorzichtiger zijn. Zeker, er zijn door de jaren heen gevallen (vele, dit is China) bekend van corrupte gevangenisbewaarders die gevangenen verhuurden (ook mannen, trouwens) aan 'passanten'. De schaal en de rigide organisatie van de nieuwe kampen in Xinjiang beziend: ik denk dat dergelijke gevangenisbewaarders EN hun meerderen een grote kans lopen op een vuurpeloton. Ik geloof niet in dat 'systemische', wél in uitwassen in kleinere kampen. Dat is trouwens ook niets nieuws in China, de Tibetaanse minderheid in West-Sichuan kan er sinds 1959 over mee praten - de behandeling van de Falun Gong aanhangers sinds 1999 is ook zo'n gezellig voorbeeld (overigens óók in grote 'heropvoedingskampen')- en je hoort en hoorde er -bijna- niemand over.
-
Maarrrr: nu gaat het om moslims en erger nog: om moslimvrouwen- dus: extra erg en: extra tam-tam.
-
China gaat dit winnen, net zoals het al haar intern en externe conflicten gaat winnen in de 21e eeuw. Dit is de eeuw van China. Wij gaan onze 'verlichte' verworvenheden en onze véél te humane en softe instelling kwijt raken. En als die moslims niet héél erg oppassen luisteren ze in Istanboel en in Teheran omstreeks 2170 naar een Chinese provinciegouverneur. (die mullah's zijn ze trouwens al aardig aan het inpakken ...)

bisbisbis | 10-04-23 | 19:56
▼ 13 antwoorden verborgen

Allemaal imperialistische leugens.
/In mij Renminbi-account inlogt./

BrutusBosch | 10-04-23 | 13:16

Dat artikel zit achter een paywall. Dus niet gelezen, maargoed kijk eens op Twitter er zitten heel veel CCP trollen die dit soort dingen doen.
Dat gezegd hebbende, je moet soms ook gewoon accepteren dat China dingen anders doet en ziet.
Dat is niet raar en soms zien ze dingen ook goed of beter.
Het is niet dat onze westerse blik altijd beter is.
Ik heb in China gewerkt en gewoond. Er valt genoeg op aan te merken zeker op de vrijheidsbeperkingen, maar die komen hier ook ik zie heel veel trends de kant van China opgaan.

RT wordt hier geblokkeerd.
Rutte valt zelfde coalitie gaat weer door.
Boeken worden hier gecensureerd door woke of weggehaald.
Eerste gemeenten zijn er al waar ze registreren hoeveel en welke afval je weggooit.
Boven 100 euro alle transacties opgeslagen.

Etc etc. We zijn hard op weg en kunnen vaak niets zeggen over China dat zou een beetje hypocriet zijn.

Alexander | 10-04-23 | 13:09 | 10

Zo, jij hebt je 50 cent weer binnen. wumao

Weetje71 | 10-04-23 | 13:36

@Schout-bij-Nacht-J | 10-04-23 | 13:27:
Dat doet er niet toe. Elke cultuur weet wel een rechtvaardiging voor de eigen mores te vinden en als een meerderheid het slikt dan is het oké. Wijzelf leven in een nogal bemoeizuchtige cultuur en hebben onze mores tot universele waarden verklaard en daar vallen we de hele wereld ongevraagd mee lastig.

Joris Beltsin | 10-04-23 | 15:18

Ik wijs er even op dat China in de afgelopen decennia miljoenen sloebers over de armoedegrens heeft getrokken.
In het Westen bouwden wij een goededoelenindustrie die het vooral goed voor heeft me zichzelf.

fokkewoelf | 10-04-23 | 17:46
▼ 7 antwoorden verborgen

Ach. Het nrc is het huis blad van de liberalen. Kijk alleen maar naar het Canada’s van Trudeau waar China zetels gekocht heeft voor de liberalen en met medeweten van Trudeau en dan zie je hoe de liberalen gewoon erg pro. China zijn. Zie ook hun wetsvoorstellen om een sociaal paspoort in te voeren en alles digitaal te maken zodat het te controleren is. Voor de liberalen is China gewoon het ultiem voorbeeld wat zij met Nederland willlen. Een totalitair regime onder Kaag/Rutte waar de partij leden en hun polit bureau alles mogen en het gepeupel dat moet betalen terwijl die weer naar plaggenhutten belast moeten worden door de koloniale randstad. En dat met klimaat als religie.

Snap_het_ook_niet | 10-04-23 | 13:00 | 3

liberals <> liberalen.

Joris Beltsin | 10-04-23 | 13:05

@Joris Beltsin | 10-04-23 | 13:05:
Je bedoelt

liberals =/= liberalen

Louter Leuter | 10-04-23 | 15:23

@Louter Leuter | 10-04-23 | 15:23:
Ook goed.

Joris Beltsin | 10-04-23 | 16:24

Geen flauw idee waar dit over gaat, maar de tekst is zo gekunsteld, dat die alleen maar door ChatGPT kan zijn gecomponeerd.

Toos Bevergeil | 10-04-23 | 12:56 | 5

Ja, een helder stukje schrijven lukt de redactie inderdaad niet altijd, op GS. Het verzand vaak in gekunsteld gebrabbel.

Hommel | 10-04-23 | 13:23

De sleutel zit denk ik in een artikel achter de betaalmuur van De Volkskrant.

Hume | 10-04-23 | 13:33

gadver, helemaal geen zin om in te schatten of iets door een mens of AI is geschreven.

De_fluitlokker | 10-04-23 | 13:38
▼ 2 antwoorden verborgen

@Normpje, kan je het vinden.
Of is het Chinees voor je.

gato | 10-04-23 | 12:55

Hoezo heeft heel Nederland daar dan tijd voor, ik heb nog steeds alle paaseitjes niet gevonden.

FogerRederer | 10-04-23 | 12:52 | 1

Hoe weet je dat nou, heb je ze zelf verstopt dan?

Kowalski11 | 10-04-23 | 12:57

Kranten liegen niet.

Mr_Natural | 10-04-23 | 12:51 | 1

En zeker niet als het gedrukt staat!

funda | 10-04-23 | 12:57

Geen zorgen, als NRC dit keer wél weigert hebben we altijd AD en RTL Nieuws nog. Die doen sowieso al jaren niet meer aan serieuze journalistiek anyway. Als het oplevert mag het online: net als porno!

blikjegrolsch | 10-04-23 | 12:51 | 1

Doe even normaal over porno

RickTheDick | 10-04-23 | 12:53

China, eigenlijk is Taiwan het echte China en zitten op het vaste land de opstandelingen. Zo aardig due Chinezen. In Zuid Amerika en Afrika weten ze inmiddels wat Chinese vriendschap inhoudt.

Mokum Kosher | 10-04-23 | 12:49 | 2

Ja daar zijn ook t shirts van. Dat China staat afgebeeld als "west Taiwan" op zich wel grappig volgens mij verkoopt het YouTube kanaal "China uncensored" die dingen

Alexander | 10-04-23 | 13:04

Rusland volgt, en loopt over een aantal jaar ook de lijn van China. En tóch blijven Nederlandse overheden zaken doen met Chinezen.

Hommel | 10-04-23 | 13:34

Ik moet hier teveel bij nadenken.
Probeer het straks nog een keer.

laurentius | 10-04-23 | 12:46 | 4

Vaak moet je het zien voordat je het doorhebt.

funda | 10-04-23 | 12:50
▼ 1 antwoord verborgen

China is een onvervalste, communistische dictatuur. Welke zalvende woorden ze in de krant laten zetten doet er niet toe. Kapot sanctioneren die maffiosi

de visser | 10-04-23 | 12:45 | 2

Dat hoort bij propaganda. Typisch communistisch. Net als de leugen dat China heel hard werkt aan duurzaamheid. Altijd een dubbele agenda.

Hommel | 10-04-23 | 13:35

Helemaal mee eens, we moeten af van elke afhankelijkheid van de communistisch China. Bloed ze economisch dood. En Taiwan moeten we z.s.m. erkennen als zelfstandige natie. Overigens ben ik van mening dat de CCP vernietigd moet worden.

Weetje71 | 10-04-23 | 13:48

Las ik laatst al niet ergens dat we hier in Nederland zelfs al Chinese politiebureaus hebben? Winnie the pooh moet gewoon even een eindje opzouten met zijn dictatoriale trekjes. En neem die Trudeau/D666 clowns gelijk met je mee.

Het was leuk jullie gekend te hebben.

*Volgende keer dat ik mijn telefoon oplaad*
www.youtube.com/watch?v=CCoXNIM7SBY

keistad | 10-04-23 | 12:40

Wat een lading gebakken lucht. Weten we zeker dat dit stuk niet is geschreven door een spindokter van Rutte of Kaag?

4HoogAantWater | 10-04-23 | 12:38 | 1

Vreselijk tekst inderdaad. De bingokaart met nikszeggende jeukwoorden kan helemaal afgestreept worden. Ik leesd an vooral: die journaliste zoekt het maar uit.

Joris Beltsin | 10-04-23 | 12:46

Ik kan er geen tabak van maken. Hoe is dit gerelateerd aan elkaar? Beetje dom om zo'n advertentie te plaatsen maar geld is belangrijk. Vraag me nog steeds af wat er gebeurd als D66 een campagne wil voeren op GeenStijl voor 1 miljoen euro.

Maar wat heeft dat te maken met het gedrag van de Chinese overheid tegen een Nederlandse journaliste?

En hoe is het met onze Iris de Graaf?

Schout-bij-Nacht-J | 10-04-23 | 12:32 | 5

Chocola(de), geen tabak.

H. Caulfield | 10-04-23 | 13:07

@H. Caulfield | 10-04-23 | 13:07:

Dat vroeg ik niet.

Schout-bij-Nacht-J | 10-04-23 | 13:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Dat Volkskrant linkje zit achter een betaalmuur, eerst yuan’s betalen dan pas lezen.

Is dat trouwens echt, of een van jullie grappen, die link naar het nrc met een advertentie van de communistische partij over Hongkong? Het is mij geheel ontgaan, dat kan toch niet waar zijn?

Nuuk | 10-04-23 | 12:31 | 4

12ft.io komt er zo doorheen.

bergsbeklimmer | 10-04-23 | 12:48

@Nuuk; omdat jij het bent nog een keer de leesbare link:
archive.today/LTiON

CLoVis | 10-04-23 | 12:52

@CLoVis | 10-04-23 | 12:52:

Dank je CLoVis.
Ik zag al her en der opmerkingen dat dit een ongekend en hallucinant verhaal is en dat is het zeker. Ik heb het met verbijstering gelezen. Het is op zich niet nieuw want overal op de wereld, ook in het westen, worden echte lastpakken voor de macht aangepakt. Zie Trudeau en de truckers, de talloze “ongelukken en zelfmoorden” onder Russen, de moord op Fortuyn, de WikiLeaks affaire, moorden door het Iraanse regime in de hele wereld om dissidenten uit te schakelen.
Het zal in Malta gebeuren, en in China. Dat laatste land is wel extreem veel machtiger en veel sneller geneigd dit soort praktijken toe te passen dan een democratie zoals het voorbeeldje Malta. Al hadden die hun deel met politieke moord en corruptie. Zelfs door een Nederlandse parlementariër aan het licht gebracht, de man werd ook bedreigd, ach hoe heet hij ook alweer?
www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/arti...

Maar goed, gebeurt dus overal, maar dat van China is buitengewoon ernstig.

Nuuk | 10-04-23 | 13:34
▼ 1 antwoord verborgen

Zag gister die serie Langs De Nieuwe Zijderoute. Over o.a. een nieuwe Chinese hightech haven in Centraal Azie. In Tadzjikistan of Kazachstan. Grote investeringen in een verder straatarme regio. Veel Chinese militairen die de omgeving in de gaten hielden. Zag zelfs een tank. Volgens een local profiteert de bevolking hier totaal niet van. Het gaat China alleen om de grondstoffen. Zware censuur, een corruptie overheid en er zijn inmiddels duizenden kritische mensen vermist, gevangengezet of doodgemarteld teruggevonden, aldus de interviewer. Al is maar de helft waar is dit een mondiale schande. De VN tandeloos. Doodeng. Ik koop niks meer van al die Chinese meuk.

Piet Karbiet | 10-04-23 | 12:28 | 5

Was Pakistan maar goed, inmiddels zijn vele landen in Afrika en zelfs Zuid-Amerika al onderdeel van de zijderoute geworden. Terwijl het westen nog hangt in het oude dogma's van de ontwikkelingshulp en blijft navelstaren over het slavernijverleden, rolt China vrolijk een nieuwe kolonisatie over de wereld uit.

Joris Beltsin | 10-04-23 | 12:42

@Joris Beltsin | 10-04-23 | 12:42:
China assimileert sneller landen dan wij slavernij-musea kunnen bouwen.

funda | 10-04-23 | 12:44

@Joris Beltsin | 10-04-23 | 12:42: Aha, dank voor de aanvulling. Ik zat aan de bubbels en ze lijken allemaal op elkaar.

Piet Karbiet | 10-04-23 | 13:03
▼ 2 antwoorden verborgen

Hebben ze in Hongkong ook niet een plein van de hemelse vrede? Nou NRC, misschien duurt het een beetje, maar daar gaan jullie vrienden in china dan ook binnenkort een plein voor de eeuwige vrede van maken. In Beijing is het toch ook gelukt.

jan huppeldepup | 10-04-23 | 12:26 | 1

Er stonden "monumenten" ter herinnering aan het Plein van de Hemelse Vrede. Een belangrijke was de "Pillar of Shame" op de University of Hong Kong. Het is verwijderd op 23 december 2021.

Louter Leuter | 10-04-23 | 14:41

Iets met Hong Kong? Welnu, Hong Kong is ter ziele. Een land en twee systemen, alleen in naam. Volgende stap is het vervangen van traditionele karakters door de vereenvoudigde variant. Daarna volgt Mandrin verplicht in al het onderwijs. Als laatste wordt Kantonees ontmoedigd (TV en films in Mandarin). Ik kende een Beijing Chinees in HK en die was niet erg blij daar - hij werkt nu voor de ICAO in S'pore - en klaagde dat men buiten Central en Kowloon (vanwaar de bovenstaande foto is genomen) slechts Kantonees sprak en Mainlanders niet erg welkom waren. Wie hiertegen protesteert is geen patriot in de ogen van Xi, heb je banden/werk je voor een buitenlands bedrijf, dan ben je een agent. Hoe dan ook, je wordt als landverrader uitgeleverd, of als buitenlander wordt jouw visum ingetrokken. Zo slaat de CCP iedereen daar in het gareel.

RIP Hong Kong, het was mooi je gekend te hebben.

Louter Leuter | 10-04-23 | 12:24

Een Volkskrant-journaliste die kritisch over China schreef, werd geïntimideerd. Die intimidatie was afkomstig van de Chinese Overheid, beter bekend als Big Brother. GeenStijl-altijd kritisch op totalitaire landen en op dictatoriale leiders- steekt deze kritische journaliste nu een hart onder de riem.

Après toi | 10-04-23 | 12:19 | 4

@Wijze uit het Oosten | 10-04-23 | 12:28: Jij niet nee.

Après toi | 10-04-23 | 12:29

Het is goed dat je het even uitlegt Kuifje. Overigens heb ik dezelfde studie gedaan als de Volkskrant journaliste, ik zat een jaar later. De een heeft troubles met China de ander loopt met zijn labrador in de meubelboulevard, zo zie je maar.

thanseeuwen | 10-04-23 | 12:59

@thanseeuwen | 10-04-23 | 12:59: Er worden dus bomaanslagen aangekondigd uit haar naam. Ze krijgt daardoor -in Nederland-om de haverklap de politie op bezoek.

Après toi | 10-04-23 | 13:05
▼ 1 antwoord verborgen

Intimidaties wegens onwelgevallige tweets gebeuren alleen maar in totalitaire regimes zoals in China, Rusland en Nederland.

Reebensteeltje | 10-04-23 | 12:19 | 1

Ze hebben er een flinke voorsprong in, absoluut.

funda | 10-04-23 | 12:21

Jongens klik de eerste link dan begrijp je de rest van het verhaal ook. En minder drinken volgend weekend.

BobDobalina | 10-04-23 | 12:16 | 6

@Après toi | 10-04-23 | 12:30: Myanmar en Wit-Rusland komen ook nog aan de beurt.

BobDobalina | 10-04-23 | 12:34

Of de GS-redactie volgt de cursus ‘coherent schrijven zonder pretenties’.

Hommel | 10-04-23 | 13:38
▼ 3 antwoorden verborgen

China: een kwestie van Klok gelijkzetten.

Glasgow Argus | 10-04-23 | 12:15

Om hun medewerkers te helpen heeft de VK het verhaal onder de onderste betaalmuur gestopt.

W_F | 10-04-23 | 12:15 | 1

Ze deugen geen van beide, die kudtkranten.
M'n jongste broertje leest het NRC. Noemt het een kwaliteitskrant.
Is bang dat ik door geenstijl op mysogyne gedachten kom. Ag fok.

hotnot | 10-04-23 | 12:15 | 4

NRC is een kwaliteitskrant, mijn kat schijt er het liefste op.

jan huppeldepup | 10-04-23 | 12:29

@Glasgow Argus | 10-04-23 | 12:16: Ai. U heeft gelijk. Opletten voortaan.

hotnot | 10-04-23 | 12:44

Door het NRC en de VK kom je op missandrische gedachten.

Hommel | 10-04-23 | 15:19
▼ 1 antwoord verborgen

Dat is een zaakje voor de ombudsman.

Glasgow Argus | 10-04-23 | 12:14

Maak je maar klaar voor het allernieuwste normaal, kameraden.
Rutte 4 is slechts de eerste fase van het nieuwe bewind.
Maar het is wel zo makkelijk en gezellig om weg te kijken, dus daarom : kudtchinezen!

funda | 10-04-23 | 12:14 | 4

@Après toi | 10-04-23 | 12:23: Het is geen vergelijking maar een extrapolatie.
Dat jij dat niet ziet of snapt zal niemand hier bevreemden.

funda | 10-04-23 | 12:46

@Après toi | 10-04-23 | 13:08: Nee, een helder patroon.

funda | 10-04-23 | 13:23
▼ 1 antwoord verborgen

Wat zong Joop Visser ook al weer over de Volkskrant?

Wijze uit het Oosten | 10-04-23 | 12:14

De VK is een linkse en dus onbetrouwbare krant.

TheBigKirth | 10-04-23 | 12:11

Ik snap dit artikel geloof ik niet. Welke adverteerder intimideert Marije Vlaskamp?

Dr_Johnson | 10-04-23 | 12:10 | 2

Het is een Pasenraadsel voor hen die niet naar de meubelboulevard willen.

aflaatverkoper | 10-04-23 | 12:14

Winnie de pooh

BobDobalina | 10-04-23 | 12:15

Begrijp dit artikel van Ronaldo niet zo.
Zal wel aan mij liggen.

leo de pejo | 10-04-23 | 12:09 | 1

Ik verklaar me solidair met uw onbegrip. Oftewel : begrijp er ook geen bips van.

Lubbberrtt | 10-04-23 | 12:14

Leer eerst eens plakband maken dat te gebruiken is!

Einde van de Domheid | 10-04-23 | 12:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl