Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Feynman en/of Feiten — Dit land is niet van u

Zelfs zonder agrarische sector komt er geen natuurherstel of woningbouw

Flags of our Fathers

Mensen hebben niets tegen de natuur, maar elke dag wakker worden bij je ouders doet iets met de psyche van een YUP. Wel een baan & studie, maar geen zicht op een woning. Zelfs het starten van een gezin wordt steeds verder uitgesteld. Ouderen kunnen niet doorstromen naar seniorenwoningen of verpleegtehuizen, raken sociaal geïsoleerd en wachten tevergeefs op rondreizende zorg.

Minister voor Natuur & stikstof blijft bij een bovengrens van 0,005 mol stikstof per hectare. Duitsland zit op 21 mol. Dit steelt een factor vierduizend. Stikstof is het zevende element, heeft een massagetal van veertien, dus heeft ze het over 0,070 gram stikstof op een gebied van honderd bij honderd meter, beter bekend als twee voetbalvelden. Als je een scheet laat, stoot je al meer stikstof uit.

De minister doet alsof natuur compleet allergisch is voor stikstof, alsof het hier om drugsafval gaat. Het is voeding voor planten. TNO veegt de vloer aan met zulk gebruik van het stikstofmodel. Bij zulke kleine hoeveelheden worden details zoals weersinvloeden zo dominant, dat dit niet is aan te tonen. Het model is nooit gebouwd om bij zulke kleine hoeveelheden correcte resultaten te geven.

Dat gaat ons land in een spagaat brengen, de boer onteigenen lukt niet, want er ligt geen sluitend bewijs. Vergunningen verlenen lukt ook niet, wat de computer zegt nee. Zelfs het kaartje zonder stikstofemissie vanuit veehouderij, geeft geen enkele stad in Nederland met woning- of wegenbouw. (PDF p4, via Planbureau voor de Leefomgeving). Woningzoekenden krijgen geen perspectief.

EINDHOVEN - Asha ten Broeke wordt aangehouden tijdens een actie van Extinction Rebellion bij Eindhoven Airport. De activisten maken zich grote zorgen over de schade die het vliegverkeer veroorzaakt aan het klimaat.

Europa eist natuurbehoud, mocht je ergens de KDW halen, maar gaat de natuur om een andere oorzaak achteruit, dan mag je nog steeds geen vergunning verlenen. Andersom, een natuurgebied waar het ondanks het niet halen van de KDW het wel goed mee gaat of waar stikstof helemaal niet de oorzaak is van een slechte toestand, is een verloren kans. (PDF p8 Ministerie Financiën)

Voor vergunningverlening voor woningbouw, industrie en boeren gold een stikstofcirkel van 25 kilometer rond natuurgebieden. Die afstand zet 97% van Nederland op slot, zonder boeren daalt dat tot 96%. Wegenbouw had een uitzondering, daar werd maar 5 kilometer afstand genomen. (Stikstof wordt niet genoemd in de habitatrichtlijn, deze afstanden dus ook niet).

Die uitzondering is logisch, want je kan cruciale producten importeren, maar dan moet je wel een weg overhouden voor vrachtverkeer. De Raad van State trok een streep door die gedachte, want stikstof is stikstof. De RvS gaat hier op de stoel van de wetgever zitten, dit komt niet uit Brussel, dit  komt niet uit ons parlement of kabinet, dit komt uit het brein van een ongekozen rechter.

Later kwamen uitspraken dat ook al is er door een uitgekochte boer stikstofruimte is ontstaan, er nog steeds geen nieuwe vergunning mocht verleend. De uitgekochte boer stond niet op exact dezelfde plek als de nieuwe woningen of wegen. Dit geeft stukjes natuur die minder stikstof krijgen, maar ook stukjes die net iets meer krijgen. Dat dit nooit gaat werken, gaf de minister op 23 februari 2023 toe.

De RvS keurde het PAS-systeem af in een uitspraak waar de rechters eigenlijk het vertrouwen opzegde in een reeks kabinetten. Er moest eerst aan stikstofreductie gedaan worden, daarna mag je nieuwe vergunningen uitschrijven. De rechters waren bang voor loze politieke beloften. Als rechters wangedrag van politici gaan meewegen, worden hun uitspraken volledig onvoorspelbaar.

Ik zie het gebeuren dat een rechter meeweegt dat het voor de natuur leuk zou zijn om een stukje natuur langdurig ver onder de KDW te brengen om zo sneller natuurherstel te bespoedigen. Er staat nu nergens in de wet dat vrijgekomen stikstofruimte naar woningbouw of wegen moet.  Dan kan je vervolgens lang wachten, want met alleen de buitenlandse depositie halen we de KDW al.

Of je nu kijkt naar exacte positie van een voormalige stikstofbron of het tijdspad van de ruilhandel in stikstof die de minister voorstelt, is allang meerdere keren door de RvS afgeschoten op echt elk belangrijk onderdeel. Het enige wat zeker is, is dat het huidige plan niet werkt en nooit gaat werken. Kleine evenementen raken in de problemen door parkerende auto`s. We mogen niets meer.

Het COA wil graag 350 asielzoekers 10 jaar opvangen middenin een aangelegd rust- en natuurgebied. Een gebied waar wij niet mogen lopen en is ingetekend voor 95% stikstofreductie, mag wel een nieuw dorpje gebouwd worden. De behoefte voor noodopvang is ontstaan doordat we een miljoen woningen missen. Die noodtoestand is geen onvoorziene omstandigheid, maar een keuze.

België beschermt 8% van haar natuurgebieden, tegen 44% in Nederland. Kennelijk wisten ze in Brussel heel goed wat je NIET moest doen. Onze continue drang om te deugen voor het domineesvingertje, eindigt dakloos in een botanische tuin. Hopelijk kan Frans Timmermans (PvdA) in Brussel uitleggen aan Caroline waarom wij iets moeten doen, wat Brussel zelf niet doet en niet vraagt.

Je vraagt je af waarom de premier dat ritje nooit gemaakt heeft...

Reaguursels

Inloggen

Het zijn de ministeries die regeren, kaag heeft echt geen verstand van financieen, olongren echt niet van defensie en jetten niet van klimaat. Een nieuwe partij aan de macht veranderd de ministeries niet.

Reageerhier | 26-03-23 | 09:21

Voor alle reaguurders die mekkeren over veehouders die klagen over de wolf. En zeggen dat ze te bescheten zijn om een fatsoenlijk hek te plaatsen (wat soms onmogelijk is), dit verhaal
Wel een ‘wolfwerend raster’ toch dode skapies:

Wolf bijt 21 schapen dood in Renkum: 'Wolfwerend raster hielp helemaal niks' www.gld.nl/nieuws/7909239/wolf-bijt-2... #omroepgelderland #gld

Humsico | 26-03-23 | 09:21

Het stikstofbeleid is een groter probleem dan stikstof. Beleid is terug te voeren op de habitatrichtlijn van de EU en de vraag die niemand stelt is “waar bemoeit de EU zich mee?”. Wat heeft natuurbehoud van een paar zielige postzegeltjes natuur te maken met vrij verkeer van goederen en diensten?
Inderdaad - niets!
[Saillant: Weet je wie indertijd is aangesteld om onnodige regelgeving tegen te gaan? Ons eigen dictatenkanon Frans Timmermans!]

Zeddegeizot | 26-03-23 | 09:19

Wij leveren daarnaast ook nog proleet Franske Timmermans.

Ervaringsdeskundige | 26-03-23 | 08:40

De premier heeft dat ritje nooit gemaakt, omdat het hem in staat stelt om lachend op de achtergrond toe te kijken, terwijl zijn underlings vechten om een niet bestaand bot.

konjodebonjo | 26-03-23 | 08:33

Het gebruikelijke verhaal.
Natuurherstel door technische innovatie waarvan bekend is dat die niet werkt, of door administratie oplossingen waardoor op papier het probleem weg is, maar de snelle achteruitgang niet wordt gestopt. Blijft nog over ontkennen dat overmatige stikstofdepositie schadelijk is of zelfs claimen dat dit alleen maar goed is.

zeeman73 | 26-03-23 | 08:28 | 2

Hoe is de vermindering van stikstof de afgelopen dertig jaar tot stand gekomen?

Humsico | 26-03-23 | 09:22

Mooie foto van Asha ten Broeke! Die heeft gisteren een goede dag gehad, daar in Eindhoven. Kijk haar eens voldaan glunderen, dat ze gearresteerd wordt voor de goede zaak!
Zo heeft iedere gek zijn gebrek, zullen we maar zeggen.

KeesBruin | 26-03-23 | 08:12 | 4

Statusverhogend in de hoek van de klimaathysterici. En deze ten Broeke heeft nog wat goed te maken met gaia, gezien haar overconsumptie.

ratelaar | 26-03-23 | 08:28
-weggejorist-
KeesBruin | 26-03-23 | 08:30

Een levenslang toegangsverbod voor NL airports opleggen aan deze activisten. Ze willen toch dat er minder gevlogen wordt? Dan zij als eerste!

Janlul | 26-03-23 | 09:06
▼ 1 antwoord verborgen

Net een 25kg zak zeevogelmest gekocht bij biosolutions. Mijn tuin heeft dusdanig slechte grond dat ik wel moet bemesten om er sowieso iets te laten groeien. Ik denk zo'n 10cm aarde maar dan zand, schraal als de pest.

clockandhammergame | 26-03-23 | 07:39 | 1

Klimaatontkenner, ik ga nu Christianne van der Wal bellen!

ratelaar | 26-03-23 | 07:48

Misschien moet Asha wat minder eten. Scheelt ook stikstof. Want ik kan mij haast niet voorstellen dat ze haar eten bij de Ecostyle haalt. Dat is zo duur dat je er alleen maar dunne mensen ziet in de winkel omdat ze maar een paar artikelen kunnen betalen.

antfukker | 26-03-23 | 07:18 | 1

Wat dacht u van de ammoniakuitstoot van mevrouw Ten Broeke? Als je vandaag nog eens gaat kijken op die grasplek waar ze gisteren op gezeten heeft, zul je zien dat-ie aan het verpieteren is.

KeesBruin | 26-03-23 | 08:31

ik denk dat we beter moeten stoppen met die nutteloze welles / nietes discussie.
Door hoop lawaai en tumult hebben enkele eng-nekken verenigingen zoals xr de illusie gecreerd dat een groot deel van Nederland achter hun acopolistisch gedachtengoed staat . En hiermee standpunten van machtsgeile politieke partijen beinvloed ( zoek ander eens op waat liberaal , democratie of arbeid voor staat ) .
Mijn advies is om bij komende tweede kamer verkiezingen, nogmaals duidelijk aangeven, welke partij daadwerkelijk ons, het volk, vertegenwoordigt.
Wat uiteindelijk ook de bedoeling is van onze volksvertegenwoordiging /2e kamer /democratie .

sparrow | 26-03-23 | 05:52

Bij mij is alles natuurgebied, kilometers lang. Aflopend naar zee. Bouquanville , geef ze nooit water , maar bloeien het hele jaar, oleander idem dito, palmen, yuccas, spaanse margrieten.
Plaats ik een geranium, na 1 week dood, begonia hetzelfde.
Groente is schaars, al staan ze in kassen, kilometers lang, spruiten en sperziebonen zijn niet te vreten.
Oorzaak, de grond is niet geschikt ervoor, de hitte.
Geen stikstof, in het wild zie ik nu gele stuiken die op bremmen lijken, maar niet zijn, allerlei plantjes die hier thuis horen.
Dus de stikstof de schuld geven, waanzin.
In Nederland met kassen en de juiste grond, prachtige bloemen en groente, maar lopen zeiken over stikstof. We hebben gewoon goede aarde, wat bemesten, koeien bemesten het gras, maar we willen heide, de grond is heide zat, daarom kiezen boeren steeds andere groente, nieuwe aaltjes in de grond, hebben de juiste kennis, die Kaag helemaal niet heeft, net als ik met mijn geraniums in Spanje.

gato | 26-03-23 | 04:04 | 1

Jammer van die geraniums gato. Het zijn in NL toch zulke makkelijke planten: in potten, bakken, aan het balkon, zelfs in een bodempje potgrond doen ze het goed.
Misschien kan ik het enigszins goed maken: Twee Gardenias voor jou:
www.youtube.com/watch?v=fugRvM6s5fc

LD69 | 26-03-23 | 05:11

Stel, je wilt 100 huizen bouwen op een hectare. Boerengrond kost rond een tientje de vierkante meter, dus 100.000 per hectare . Da's 1000 Euro per woning. Niets dus. Leg er per woning nog 10.000 naast en je koopt 10ha boerengrond uit. Moet genoeg zijn om de stikstofnorm te halen. Je moet dus, als je iets wil bouwen, een postje boerenuitkopen meenemen. Schiphol ging ons in dezen al voor.

bdn01 | 26-03-23 | 03:19 | 1

In de regel koopt de gemeente de boerengrond voor de boerenprijs. Bouwgrond is echt veel meer waard, scheelt zo een factor tien tov. landbouwgrond. Dat heet grondpolitiek en is een primaire inkomstenbron voor de gemeente.
Soms worden projectontwikkelaars door een ambtenaar getipt en gaan ze er mee aan de haal. Dan zegt men: het bestemmingsplan lag al op straat. De gemeente heeft het nakijken. De ambtenaar in casu natuurlijk niet.

LD69 | 26-03-23 | 05:17

Dit land helpt zichzelf langzaam de vernieling in. Ben al regelmatig aan het zoeken naar landen om naar te emigreren: waar het zonniger is, lagere belasting en voldoende ruimte om een huis te bouwen.

Revolución | 26-03-23 | 00:51 | 4

@Mokum Kosher | 26-03-23 | 01:17:
Noorwegen zou kunnen.

LD69 | 26-03-23 | 05:19

@LD69 | 26-03-23 | 05:19: Moet je wel geheelonthouder zijn, of heel rijk. Overigens ooit wel eens gelezen dat Oslo meer zon-uren per jaar heeft dan Rome, vond ik verrassend.

quigg | 26-03-23 | 07:09
▼ 1 antwoord verborgen

We willen dit land niet meer vooruit helpen. Onderwijs net zo. Ken een zij instromer die er door omstandigheden, corona druk op school etc te lang over doet om de opleiding te halen. Kan gewoon vertrekken. Wil je dan het lerarentekort oplossen of niet? Diegene begeleidde zelf ook al weer een student dus die opleiding zal ook wel verneukt zijn. Het is echt een keuze waar we in zitten.

SailingDuck | 26-03-23 | 00:50

Voorlopig komen er geen woningen bij en staat de bouw (vooruitgang) stil.
Behalve de instroom, steeds meer mensen zien eindelijk de koppeling van links beleid en maatschappelijke problemen.
De ongekende propaganda oorlog tegen boeren gaan linkse proleten als het omvangrijkste in hun leven beschouwen, met gekunstelde feitjes- en drogredeneringen tonen ze hun vermeende gelijk.

Maar steeds meer burgers zien hoe ze op alle fronten worden belazerd en passen hun stemgedrag aan, beter laat dan nooit en wat linkse zielige woorden en opmerkingen raken steeds meer uit de tijd, wat in deze tijd overblijft is verandering- en progressie, waarin geen plaats is voor linkse politieke onzin, leugens en ordinaire achterklap.

Burgers willen verder, voor hun kinderen en de rest van de aarde en links is gevallen voor een prachtige val; het inruilen van feelgood voor zeurderige negativiteit en intrinsieke depressieve huilbuien.

28 | 26-03-23 | 00:43

Management samenvatting: Nederland is vol.

Jan de Vries | 26-03-23 | 00:40

Nederland wordt langzaam maar zeker een dystopie..

Tygetje | 26-03-23 | 00:35

Al deze toestanden worden nu betekenisloos nu we duidelijk gaan zien hoe de stormloop vanuit Afrika op Europa is begonnen.

meneer Q | 26-03-23 | 00:00

De stikstofdrpositie ligt in Nederland tussen de 500 en meer dan 6000 mol per hectare. De hhogste waarden vind je waar de achterban van Boerenlien het grootst is. De Kritische DepositieWaarde (KDW) komt in beeld waar de werkelijke depositiewaarde boven de norm ligt. In dat geval mag een nieuwe activiteit niet meer dan 0,0weinig aan de bestaande veel te hoge depositie toevoegen. In feite zegt de rechter: De grens is overschreden en er mG niks meer bij. Volstrekt logisch. De grootste uitsters van stikstof zullen fors moeten minderen voordar de boel weer echt van het slot kan. Dat gaat dan niet om een half potje pokon per hectare maar eerder om een paar duizend mol per hectare. Dat betekent sluiten van boeren om meer betekenisvolle en schonere economische activiteiten weer een kans te geven. Een verhoging van de KDW tot de Duitse norm heeft voor natuurbehoud geen enkele betekenis, wel om de economie een slinger te geven.

bdn01 | 25-03-23 | 23:40 | 11

@klaverboerdenham | 26-03-23 | 01:12: Bullshit. Om het aantal woningen in het land te verdubbelen is ongeveer 2% van het landbouwareaal nodig. Die boeren moeten erg om:
A) ze verstjeren de natuur
B) hun rentabiliteit is bedroevend laag
c) hun voedsel hebben we maar voor ongeveer 25% nodig
D) ze hinderen andere veel profijtelijkere en schonere economische activiteiten

bdn01 | 26-03-23 | 01:51

@bdn01 | 26-03-23 | 01:51: En daar moet alle bouw voor op slot? Waanzin. Dit had nooit gehoeven.

Deflatiemonster | 26-03-23 | 03:34
▼ 8 antwoorden verborgen

Geen linksmens zal ooit dichter bij de natuur komen dan een boer.

Piggelmee | 25-03-23 | 23:34 | 1

Hoho. Die heeft voor zijn stadswoninkje van 50m2 wel een blauwe regen, misschien zelfs een wilde wingerd en wel zeker zo'n oude vuilnisemmer met leuke bloemetjes naast de bakfiets staan. Het vrouwtje heeft bij de AH een potje met een basilicumplantje gekocht.

Joris Beltsin | 26-03-23 | 01:19

Bij Nederlandse politici heb ik vaak de indruk dat:
- Ze niet kunnen rekenen.
- Ze geen flauw idee hebben.
En dan krijg je dus dat wij een norm aannemen die een factor 4.000 kleiner is dan onze buurlanden, en niemand die door heeft dat de cijfers niet kloppen.

Osdorpertje | 25-03-23 | 23:31

Feynman je neemt het op tegen einde der wereld prof/l/eten. De voedingsbodem van elke religie/sekte. Er valt niet mee te praten. Ze zijn in paniek, gaan niet meer naar de kerk en gaan dan de onheilsprofeten volgen. Ze zijn niet meer voor rede vatbaar en worden opgeruimd door mensen zonder zingeving voor zichzelf die dit dankbaar aangrijpen om wat 'te betekenen voorr volgende generaties'. Geen houden meer aan. Toch bedankt voor de munitie, wie weet helpt het. Ga door!

Kladderadatsch | 25-03-23 | 22:50 | 1

Proost! Hik!

Een vrije paling | 26-03-23 | 00:22

Waarom stoppen ze geen vloeibaar stikstof in de grond in plaats van het gas wat er in Groningen met miljarden kuub nog uit kan komen aankomende jaren? Als opvulmiddel. Gewoon omwisselen dus. Er zal gerust wel een of ander kostbare techniek of proces voor nodig zijn, maar so what? Win - Win zou ik zeggen. Euro's eruit, milieu-narigheid erin. Wij blij, Groningers blij. Economie blij.

Jan Gordelroos | 25-03-23 | 22:45 | 4

U denkt in oplossingen, iets wat de gemiddelde politicus compleet vreemd is….

Ommezwaai | 25-03-23 | 22:47

Vloeibaar is een beetje koud maar er waren veelbelovende onderzoeken van twee gerenommeerde ingenieursbureaus om de gasputten te vullen met (de gassen) stikstof en CO2 om zo de poriëndruk te verhogen c.q. aardbevingskans te verkleinen. Vervolgstudies zouden de haalbaarheid ervan moeten uitwijzen en antwoord op de vraag kunnen geven of er zelfs nog veilige winning mogelijk was. Vijlbrief heeft zijn vette reet ermee afgeveegd en gelast om de gasputten onomkeerbaar te sluiten (volgieten met beton). Mocht in de toekomst blijken dat de methode goed zou werken, dan is het dus te laat.

Joris Beltsin | 26-03-23 | 00:09

Waarom geen waterstof opwekken via de zonnepaneel velden en inspelen op het gasnet? Waarom worden mest vergisters zo tegengewerkt, terwijl ze EN stikstof hanteerbaar maken EN circulair met CO2 omgaan? Waarom worden win-win oplossingen genegeerd en weggelachen door de D66 aanhang? Simpel omdat het stifstof getal een fabel is en helemaal geen oplossing behoeft. Het doel is de NeKuBu in het pak naaien en murw beuken om zo de WEF agenda er door te drukken.. proost, hik

klaverboerdenham | 26-03-23 | 01:07
▼ 1 antwoord verborgen

Dank Feynman, alle onzin prachtig samengevat!

d e r e a l i s t | 25-03-23 | 22:29 | 5

Er staat alleen maar onzin in het verhaal van Feynman. De stikstofdepositie ligt in Nederland tussen de ca 500 en meer dan 6000 mol/ha. De Kritische Depositiewaarde (KDW) komt in beeld voor nieuwe activiteiten in gebieden wasr de stikstofnorm nu al (ruim) overschreden wordt

bdn01 | 25-03-23 | 23:49

@bdn01 | 25-03-23 | 23:49: Het komt niet bij u op dat de norm misschien verkeerd berekend is? Gebaseerd op een theoretisch rekenmodel in plaats van op de werkelijkheid?

quigg | 26-03-23 | 00:52

@quigg | 26-03-23 | 00:52: De stikstofdepositie in Nederland is gemeten en niet berekend. De norm waar je het over hebt is wettelijk vastgesteld voor gebieden waar de gemeten stikstofdepositie nu al beven de grenswaarde ligt. Die grenswaarden zijn proefondervindelijk door LH Wageningen vastgesteld.

bdn01 | 26-03-23 | 01:59
▼ 2 antwoorden verborgen

Is het niet een beetje te optimistisch dat de helft van de boeren mogen blijven als onze norm een factor 4000 lager is? Straks komt er weer een betere rekenmethode en mogen ineens nog maar 0,025% van de boeren blijven.

W_F | 25-03-23 | 22:17 | 2

Linksom of rechtsom, overbevolking van ons land is geen issue, aldus de linkschmensen. De boeren moeten en zullen verdwijnen. Schiphol heeft immers al maatregelen genomen, die kopen omliggende boeren uit om alvast wat “stikstofruimte” te reserveren.

Ommezwaai | 25-03-23 | 22:23

@Ommezwaai | 25-03-23 | 22:23: Het doel is niet stikstofreductie maar gewoon de grond van de boeren verkrijgen. Het begon met een verspreking maar het nu wel duidelijk. Nu moeten de MSM napraters ook nog wakker worden.

Deflatiemonster | 25-03-23 | 22:30

Je zou je natuurlijk ook kunnen afvragen waarom Timmermans (en/of Samson) , die behoorlijk geregeld in Den Haag te vinden is/zijn, niet even hun verbazing hebben uitgesproken over de onbestaanbare kruideniersgehalte van het Nederlandse 'beleid'. Nu moet Caroline de Gang naar Canossa maken om van Zijne Onverkozen Hoogverheven Heilige Gewichtigheid uitgelegd te krijgen hoe het eigenlijk niet had gehoeven.

bisbisbis | 25-03-23 | 22:07 | 4

@Ommezwaai | 25-03-23 | 22:13:
Plasterk is allang vertrokken daar hoor. Voor de PvdA is die al dood, hoogverraad gepleegd, omerta doorbroken, u weet wel. Die komt er daar nooit meer in voor zover hij daar zelf ooit nog zin in zou hebben.

elfenstein | 25-03-23 | 22:32

Ommezwaai

Daar Plasterk als enige protesteerde tegen het feit dat Timmermsns uit rancune een jaar , betaald en wel, thuis bleef zitten omdat hij destijds niet de functie kreeg die hij beoogde, zal hij niet eillen luisteren! Haha!

Mispel | 26-03-23 | 08:56
▼ 1 antwoord verborgen

Ik vond hem wat belerend. Eigenlijk ook infantiel.

Verbandmeester | 26-03-23 | 06:48

Tja

benikookalgek? | 25-03-23 | 21:53

dus de hond laten schijten op een bouwplaats legt complete vinex-ontwikkelingen plat. Beetje Deense dog draagt een pond NOx en SO2 bij

Dr.Utker | 25-03-23 | 21:50 | 4

GL66 lacht zich rot, terwijl de stikstofgekte allang officieel wetenschappelijk irrelevant verklaard is.
archive.is/lIfce

funda | 25-03-23 | 21:57

Deense herder... vriend van de show

Kartelmaster2000 | 25-03-23 | 21:58
▼ 1 antwoord verborgen

Hebben de Ministers van Fijnstof, Zwavelverbindingen en PFAS-zaken al gereageerd?

funda | 25-03-23 | 21:47

In 020 heeft Woningnet een nieuw puntensysteem. Als je minimaal iedere week op een woning reageert krijg je pluspunten, weiger je een woning vanwege de locatie krijg je strafpunten. De gemiddelde wachttijd is 14 jaar. Dat is dus minimaal 728 x inloggen en een keuze maken op hun website. Foto's bekijken, de omschrijving en voorwaarden, huurprijs etc. Of 1.485 x als je actiever bent. De kans op een woning voor niet-urgenten (statushouders etc.) is 0,041%. Ik vind daar iets van. In-hu-maan. Voor een grondrecht. Kom op, VN. Zeg daar es iets van.

Piet Karbiet | 25-03-23 | 21:46 | 14

@BobDobalina | 25-03-23 | 22:16:
Nog niet zo erg nee, Damsko is ook kleiner. Toch kan je binnen de ring beter een camper langs de straat zetten en parkeergeld dokken dan proberen een huis te vinden. Succes d'r mee, zodra de banken en de economie écht crashen is het uit met de pret en is die schoonmaker uit Oudekerk ad Amstel ook vertrokken.

elfenstein | 25-03-23 | 23:03

Wie in Amsterdam wil wonen verdient niet beter.
Voor de hel staan ook enorme rijen met katholieken.

Piggelmee | 25-03-23 | 23:38
▼ 11 antwoorden verborgen

Ik ga morgen nog even een potje Pokon uitstrooien, dat zal ze leren.

quigg | 25-03-23 | 21:46

Omdat die lul gewoon totaal incompetent is én alleen maar bezig met zijn positie.

Dubbelepunthoofd | 25-03-23 | 21:40

@LD69 | 25-03-23 | 22:05:
-
Zeker. In deze mogen ook de Zevendedags-Adventisten en de Remonstrantse kerk niet onvermeld blijven, drijvende krachten achter de partij-ideologie.

bisbisbis | 25-03-23 | 22:26
-weggejorist-
Humsico | 25-03-23 | 23:34
▼ 23 antwoorden verborgen

En toch, zojuist weer een draadje op Twitter waar een natuur onderzoeker met stelligheid beweert dat het met de biodiversiteit hard achteruit gaat. Door ammoniak. En dat komt vooral van piekbelasters, door voor meer dan 50% kippenfarms, voor een kwart door rundveehouderij en de rest dit ander vee zoals varkens. Het is dus niet een verzonnen papieren probleem. En waarom in Duitsland andere normen zijn is ook al honderd keer uitgelegd. Ik lees in dit stuk vooral ontkenning van het probleem op zichzelf. Het zou niet bestaan of worden overdreven. Er zijn echter al jaren lang vele studies gedaan over dit onderwerp. Bovendien komt de stikstof niet uit het buitenland, slechts vier procent komt van over de grens terwijl 17% van ons stikstof juist wegwaait naar het buitenland. Dat heeft geen boer het ooit over natuurlijk, alleen maar over wat binnenkomt. Er wordt dus vals gespeeld met de feiten, door boeren en door fans van de boeren.

Beste_Landgenoten | 25-03-23 | 21:31 | 21

@Deflatiemonster | 25-03-23 | 22:42:
Ik ben lid van de Godwinfanclub. Een paar mooie originele zie ik graag, de versleten exemplaren doen me niet zoveel meer.

elfenstein | 25-03-23 | 22:54

Je hebt je feiten niet correct BL. Erg jammer
Heb je ook gelezen over dat onderzoek naar die 6 plantjes die nog nooit in een natuurgebied voor gekomen waren en wat blijkt: Na aanplant blijken be ze niet te overleven. Oorzaak: Stikstof
Of die plantjes die niet wilden groeien door verdroging? Oorzaak: stikstof
Ruim 80% van de Natura2000 gebieden in Nederland heeft een goede staat.
Er zijn grensoverschrijdende natuurgebieden die hier een erbarmelijke staat hebben en over de Duitse grens een uitmuntende staat.
Het ligt in een onderzoek ook een beetje aan wat je wilt vinden

Humsico | 25-03-23 | 23:42
-weggejorist-
Schipperke | 26-03-23 | 03:09
▼ 18 antwoorden verborgen

Wat ik altijd bijzonder vind, is dat de grootste klimaatgekkies in grote steden wonen. Kijk ook naar het stemgedrag in de grote steden: GL, D66 en PvdD zijn daar bovenmatig groot.

Vanuit de grote stad eisen stellen aan mensen in de natuur. Hoe vaak zullen die lui zelf in die natuur komen?

Ik wens ze veel woningnood toe, maar wel graag in de stad blijven, hè!

SamV | 25-03-23 | 21:27 | 9

@Johanvb | 25-03-23 | 21:42:

Alleen vejaarden zouden een elektrische fiets mogen gebruiken.
Iedereen onder de 70 kan prima zelf trappen.

Piggelmee | 25-03-23 | 22:10

@Piggelmee | 25-03-23 | 22:10:
Waar bemoei jij je mee? Voor straf ga ik morgen niet op de e-bike maar lekker met een vieze ouwe dieselbus naar m'n werk. Geen grappen ouwe, ik doe het.

elfenstein | 25-03-23 | 22:39

@elfenstein | 25-03-23 | 22:39:

Vooral doen.
Fietspaden zijn voor de fietsers en niet voor luie vetzakken op een elektrische fiets.

Piggelmee | 25-03-23 | 23:42
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat ik niet snap. Alle eurofiele D666 griebels en andere elementen uit een verhaal van de gebroeders Grimm houden zó erg van de EU maar als - mede door gedwongen hand van vadertje staat - de Nederlandse boer nu goed vlees levert voor grote delen van Europa / de wereld moeten we enkel naar de lokale natuur met de omvang van een postzegel kijken? Mis ik iets in de leer van Timmermans de Eerste?

Kartelmaster2000 | 25-03-23 | 21:26

Meneer Feynman, TNO heeft kritiek op het gebruik van hele lage meetwaarden die in de praktijk niet zijn aan te tonen, maar staat er in het Trouw-artikel:

“Toch kan het systeem niet zomaar overboord. “Bij een hogere ondergrens wordt het aantal projecten waarvoor een natuurvergunning nodig is lager”, concludeert TNO ook. Veel ontwikkeling die nu stilligt, zouden dan dus toch door mogen gaan. En van al die kleine beetjes samen gaat de natuur mogelijk wél achteruit. “Het is niet uitgesloten dat bijdragen onder deze ondergrens gezamenlijk tot verslechteringen kunnen leiden.”

TNO veegt dus nergens de vloer mee aan. Ja misschien een bezem. Ik zie liever een ‘Feynman en feiten’ ipv of.

BobDobalina | 25-03-23 | 21:26 | 9
▼ 6 antwoorden verborgen

Als we het migratiesaldo van Verdonk hadden doorgezet hadden we ons nu afgevraagd wat de slechste 300.000 woningen waren die we konden gaan slopen!

Alles en alles is immigratie, wat betreft woningtekort. Eigen bevolkingsgroei is onder nul.

jcvjcvjcvjcv | 25-03-23 | 21:24 | 5

Er is een te kort aan sociale huurwoningen. En dat heeft te maken met het feit dat er te veel PVV-sympathisanten in Nederland wonen.

Cobarde | 25-03-23 | 21:45

@Red shirt | 25-03-23 | 21:43:

Kun je ook concreet aangeven wat Verdonk verkeerd deed en waarom?
Niet?
Praat geen dronken aardbeien na. Verdonk pakte het werk op dat Cohen jarenlang had laten liggen. Zij liet die 26.000 dossiers individueel behandelen waarna sommigen mochten blijven en anderen niet.

Dandruff | 25-03-23 | 21:50

@Cobarde | 25-03-23 | 21:45:

*gaap*
Leuke vraag voor een quiz; "zou het @cobarde, die dommer is dan zijn schaduw, ooit lukken om te reageren op wat er gezegd is?"

Dandruff | 25-03-23 | 21:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Wij ontvingen net een brandbrief van kwetsbare spruiten en bedreigde bloemkolen.
Het is nu echt 1 voor twaalf. Ontwaakt, onze spruiten sterven de verstikkingsdood!

funda | 25-03-23 | 21:22 | 5

@W_F | 25-03-23 | 21:39:
GAAAAF! Wie was dat? Dat moet haast wel een reaguurdertje zijn, zo sarcastisch zie je ze echt maar zelden.

elfenstein | 25-03-23 | 21:54

@W_F | 25-03-23 | 22:08:
Ge-frikkin-weldig. Ik mag dan een grafhekel hebben aan de meeste subsidiekunstmakers, heel soms zit er eentje tussen die het zó ver over de top gooit dat je niet anders meer kan dan je rot lachen. En reken maar dat die mevrouw zich de ballen uit d'r jurk lacht, het hele eind op weg naar de bank. Da's dan 174.810 euro die goed besteed zijn, omdat het genadeloos aantoont hoe rot die hele kunstenmakelarij is.

elfenstein | 25-03-23 | 22:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik heb de stellige indruk dat we onszelf een onzalig gedrocht van een probleem hebben aangepraat. Als dat ook echt zo is, dan lijkt me de oplossing voor de hand liggend. Flikker die hele stikstof meuk in de shredder. Ga weer leven, ga weer regeren stelletje klootzakken in Den Haag.

de Jager59 | 25-03-23 | 21:22

Stikstof waait over alle EU grenzen heen, ongeacht de oorzaak is de EU een groot faalproject als er na 66 jaar nieuwe EU wetgeving komt die een factor 4000 verschillend is tussen EU leden. Het is op geen enkele andere manier uit te leggen, en de EU zelf heeft het tot vandaag ook nog niet uit kunnen leggen.

W_F | 25-03-23 | 21:21 | 4

@DanskeRob | 25-03-23 | 21:46: Verdrag van Rome (EEG) Ik geef toe, dat was een EU zonder eigen begroting, zonder eigen munt en zonder eigen bank, zoals het altijd had moeten blijven.

W_F | 25-03-23 | 22:14

@W_F | 25-03-23 | 22:14: precies dat. EEG was prima. Maar vanaf het moment dat het 1 land idee werd doorgedramd heb ik het altijd gezien als het derde rijk. Zonder oorlog hebben de Duitsers alsnog hun zin.

DanskeRob | 25-03-23 | 22:28
▼ 1 antwoord verborgen

De beschikbare woningen hier gaan naar statushouders en hun nareizigers. Ik zie ze vaak bij de supermarkt, hij op z'n slippers en zijn vrouwen en dochtertjes met een hoofddoek. De kar is overvol geladen. Tante Truus gaat wel weer naar de voedselbank. We worden bestuurd door idioten, graaiers en krankzinnigen. In andere landen voldoende redenen voor een opstand.

Piet Karbiet | 25-03-23 | 21:19 | 4
-weggejorist-
Schout-bij-Nacht-J | 25-03-23 | 21:28

@BobDobalina | 25-03-23 | 21:28: als je een eerlijke baan hebt en belasting betaalt, is Nederland inderdaad rampzalig. (Daarom ben ik ook weg)

DanskeRob | 25-03-23 | 21:49
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Hommel | 25-03-23 | 21:19

Het gaat om het reduceren van het aantal boeren( Dood aan de kulakken, Lenin/Stalin) en het verkrijgen/ onteigen/ stelen van hun grond er gaat weer een hashtag rond ditlandisookvanmij. Goed ziek

bijna_raak | 25-03-23 | 21:17 | 13
-weggejorist-
Schout-bij-Nacht-J | 25-03-23 | 21:34

@Schout-bij-Nacht-J | 25-03-23 | 21:34:

Als je niet wat "onteigenen" is kun je dat opzoeken.
En bij feitjes denk ik aan de echte feiten, zoals de controleerbare cijfers in de column hierboven. Niet de claims van extreemlinkse dramaqueens dat stikstof "een verstikkende deken" is.

Dandruff | 25-03-23 | 22:01
-weggejorist-
Piggelmee | 25-03-23 | 22:12
▼ 10 antwoorden verborgen

PAS-melder is een bedrijf of ondernemer die onder het Programma Aanpak Stikstof (PAS) kon volstaan met een melding van de berekende stikstofbelasting op kwetsbare natuur, zoals een Natura 2000-gebied.

Ondernemers met PAS-meldingen waren tijdens het Programma Aanpak Stikstof (PAS) vrijgesteld van de vergunningsplicht vanwege een beperkte stikstofdepositie. De Raad van State oordeelde in mei 2019 dat het PAS in strijd was met de Europese Habitatrichtlijn en dat deze ondernemers alsnog een vergunning moesten aanvragen.

- Wat kan de rechter anders doen dan recht spreken volgens de letter van de wet, zie art 11 Wet Algemene Bepalingen.

Zo lang de wet niet wordt gewijzigd zal MObilisation for the Environment daarom alle rechtszaken winnen.

theo-is-dood | 25-03-23 | 21:15 | 4

Maar het zou wel netjes van de EU zijn als wij tijdens het zoeken van een oplossing nog even EU lid mochten blijven.

W_F | 25-03-23 | 21:28

Eens. De politieke aanhangers van de partijen voor de halvering van de veestapel is verantwoordelijk voor de eenzijdige politieke oplossing die men denkt over ons land te moeten uitstorten door bijbehorende en uiterst verkeerde wetgeving.

Die de Groot moet wel heel erg in zijn kruis zijn getast in zijn vorige baan (of tijdens/bij zijn afscheid) om zo eenzijdig naar het zogenaamde stikstof probleem te kijken en het hele kabinet mee te krijgen met zijn kruistocht tegen de boeren.

Peerkeoud | 25-03-23 | 21:28

helder samengevat. wat ontbreekt is de grotere context

klaverboerdenham | 26-03-23 | 01:17
▼ 1 antwoord verborgen

Hoeveel volwassen ME'ers zouden er nodig zijn om 1 Asha Tuinbroeke weg te dragen?

nick666 | 25-03-23 | 21:14 | 3

Hoeveel woningen zouden we kunnen bouwen als er geen stikstof uitstoot meer uit de reedt van Asha zou komen ??

Gizmo579 | 25-03-23 | 21:20

Asha is even aan het uitrusten van weer een dag erg deugen.

gestoptmetroken | 25-03-23 | 21:26

Eén met een heftruck.

Piggelmee | 25-03-23 | 22:13

Ik ben zeker kritisch op een goede oplossing, maar de boeren wegpesten is géén oplossing. Toch zal er wel wat in die hoek moeten gebeuren (liefst technische oplossingen...). Leg je de CBS veedichtheidtellingen op een kaartje van Nederland over de NH3 metingen van de Tropomi satelliet, dan is de correlatie op zijn minst erg opvallend.

Daarnaast is de limiet van stikstofverbindingen in Duitsland wel veel hoger, maar zouden ze die verlagen tot op Nederlands niveau dan is er maar in een beperkt gedeelte van Duitsland (Ruhrgebied vooral) een probleem. Zouden we in de gebieden waar nu veel NH3 uitstoot is die verhogen tot de Duitse limietwaarden, dan sterft inderdaad een hoop natuur af. Dus zomaar vergelijken is niet zo zinvol, context...

Rooie Kater | 25-03-23 | 21:13 | 1

..."dan sterft een hoop natuur af".. Ik geloof er niets van. Misschien een enkel zeldzaam plantje. Maar daar komen anderen voor in de plaats.

ChalinaRosa | 25-03-23 | 21:31

"VILT brengt het landbouwnieuws dagelijks en hapklaar tot in jouw mailbox. Maar ook wij kunnen een duwtje in de rug gebruiken. Mogen we ook op jouw steun rekenen?"

Alweer een belangenclubje en mensen trappen er in met open ogen. Hup 1, 2, 3, en ze stappen zo in de gierput.

Samenvattend.

Gefeliciteerd. Dat zijn een hoop woorden van ze en een hoop leugens om te stellen dat we geen mestoverschot hebben door mensen met opzet te verwarren door te stellen dat alle stikstoffen hetzelfde zijn. Door te ze voor te liegen dat als je Schiphol en Tata sluit de boeren kunnen blijven.

Dat is niet zo we hebben wel een mestoverschot. Dat hebben we al decennia. Vlaanderen ook. Duitsland niet.

Waarom de bouw stil ligt weet ik dan weer niet. Ik vind onnodig zolang het maar in de hoogste is.

Schout-bij-Nacht-J | 25-03-23 | 21:12 | 8

@Deflatiemonster | 25-03-23 | 21:20:

Het ligt politiek gevoelig. Dat is je antwoord. Wat stompzinnig is in mijn ogen want iedereen met een goed stel hersenen weet dat 100 miljoen dieren hebben in zo'n klein landje veel te veel is.

Schout-bij-Nacht-J | 25-03-23 | 21:37

@Schout-bij-Nacht-J | 25-03-23 | 21:37: 17 miljoen mensen ook. Maar ook niet bepaald bespreekbaar. Ik vind het vooral armoedig en schofterig dat Den Haag er het maar op aan laat komen om dan maar met een zogenaamd laatste strohalm aan te komen zetten. En dan nog eentje die niet bepaald strookt qua logica. Ik denk dat veel burgers het wel inzien en daarom juist stemmen op BBB of oppositie partijen. Ze hoeven niet eens alles te weten maar zien dat de huidige koers nooit gaat werken.

Deflatiemonster | 25-03-23 | 21:42
▼ 5 antwoorden verborgen

Dat is nog het enige pluspuntje: dat de politiek niet in paniek het land nog sneller verder dicht kan laten bouwen waardoor de vervuiling op alle fronten alleen maar weer sneller toeneemt.
Nog afgezien van het feit dat werkelijk niemand de knettergekke megalomanie nog kan betalen. Nieuwe steden op het platteland, welja. Ober, de rekening graag!

funda | 25-03-23 | 21:11

Als de kamer de norm nu eens gewoon op 10 zet of zo. Wat dan? Wat zijn de consequenties, politiek, in Brussel, publieke opinie, economisch en voor de natuur? Ik denk dat we - afgezien van het weer op gang komen van allerlei bouwprojecten, en een stel kwaaie hippies - verder bijzonder weinig van zo'n besluit zouden merken.

Muxje | 25-03-23 | 21:08 | 2

Frans ploft uit z'n velletje maar verder heeft Brussel daar niet zoveel over te vertellen, er is geen stikstofnorm, dus. Wat je dan wel kan verwachten is een eindeloze reeks strafjes, boetes en intrekking van subsidies voor de landbouw waardoor 3/4 van alle boeren acuut failliet gaat. Dat is nu ook aan het gebeuren in GB. Zonder subsidies en gegarandeerde afname van de producten zijn boeren kansloos tegen goedkope import uit afrika etc...
En ja, dat gaan ze echt wel doen, Brussel wil absoluut niet hebben dat er een opstandige regio in het rijk verschijnt, dat dient ogenblikkelijk afgestraft te worden met alle mogelijke middelen.

elfenstein | 25-03-23 | 21:12

D66 en Groenlinks zoeken nou eenmaal een knuppel om de boer mee te slaan.
Nu is het nog stikstof en binnenkort komt daar een geurnorm voor stankoverlast bij.

Piggelmee | 25-03-23 | 21:13

Blijf het vooral herhalen, maar weinig Nederlanders begrijpen niet wat moet en niet moet van Brussel. Leg je dit verhaal uit kijken ze je aan alsof ze water zien branden en of jij soms gek bent.... er moet wat veranderen in dit beleid want alles blijft zo eeuwig op slot, wel of geen boer

brammetaalman | 25-03-23 | 21:06

Laat ze eens beginnen met de woningen te vorderen van Extinction Rebellion actievoerders en alle D66- en Groenlinks politici. Aangezien die blijkbaar vinden dat een huis geen noodzaak is, terwijl dit dat wèl is voor een heleboel anderen. Ben er vrij zeker van dat in dit helaas niet realistische scenario de meetmethode ineens wèl gelijkgetrokken kan worden met onze buurtjes.

Levertraan | 25-03-23 | 21:04 | 3

Zijn er genoeg die graag een woning zouden willen: nos.nl/l/2468846

morning is

Lorejas | 25-03-23 | 21:14

@Lorejas | 25-03-23 | 21:14: Tip: Zeg nooit dat je zelfredzaam bent tegen je gemeente. Beter kun je veinzen dat je verslaafd bent en psychisch in de war. Dan krijg je eerder een woning dan als economisch werkloze.

Piet Karbiet | 25-03-23 | 21:27

Geen idee waarom er "morning is" staat ;-) Typo!

Lorejas | 25-03-23 | 21:41

1 en 2 april 2023, Expo Houten

Hét trefpunt voor de emigratiebranche
Een wereld aan kansen!
Met meer dan 1 miljoen vacatures in het buitenland, ruim 11.000 bezoekers en 200 exposanten is de EmigratieBeurs hét trefpunt voor de emigratiebranche.

www.emigratiebeurs.nl/nl/

theo-is-dood | 25-03-23 | 21:03 | 1

Het probleem met emigreren is dat je de beste mensen kwijtraakt en met het baggervolk blijft zitten.

marcel69 | 26-03-23 | 08:27

Achterlijke vergelijkingen. België, Duitsland en het VK hebben in verhouding heel veel minder intensieve veeteelt dan Nederland. Niet zo gek dat er daar dan ook niet zo'n stikstofprobleem is.

* Il Principe * | 25-03-23 | 21:03 | 10

Lees dit artikel eens. Nordrhein-Westfalen kun je qua bevolkingsdichtheid, oppervlakte, aantal natura-2000 gebieden gewoon op Nederland plakken: precies dezelfde data. Ligt hier aan de grens. Hanteren een norm die 1000x hoger ligt. www.climategate.nl/2022/06/het-stikst...

kapoerewiet | 25-03-23 | 21:57

@kapoerewiet | 25-03-23 | 21:57:
En graven dan ook de Duitse kant van de vennen etc.. genadeloos weg om er een industrieterrein van te maken. Niks aan de hand, beestenspul moet rennen voor het leven, prachtige natuur gaat zo, hop de shovel in. Ik zeg niet dat dát dan goed is, eerder knettergek maar dan precies de andere kant op. Evenwel geeft het wel de onbenulligheid van ons gemiereneuk weer, wij zetten mensen pas op de laatste plaats na allerhande glibberige, slijmerige rotbeesten die als ze ietsje groter waren geweest ons snoeihard opgevroten zouden hebben.

elfenstein | 25-03-23 | 22:28

Achterlijk is eerder het verschil tussen emissie en depositie niet begrijpen.

Joris Beltsin | 25-03-23 | 23:49
▼ 7 antwoorden verborgen

Het probleem is de achterlijke norm en de 'meet'methode (natte-vingermodel). Die hebben 'we' zelf bedacht. Goed plan voor wie het land in een nekklem wil leggen.

Cor Netto | 25-03-23 | 21:02

Met 2 Chinooks is Asha weggetakeld.

RickyLaRue | 25-03-23 | 21:01 | 2

Mag niet: stikstof.

Cor Netto | 25-03-23 | 21:03

@Cor Netto | 25-03-23 | 21:03:
Ik las daarnet nog dat Eindhoven Airport helegaar geen stikstofvergunning heeft voor privévluchten. Nah, dan maakt het ook niet meer uit he?

elfenstein | 25-03-23 | 21:09

Ergo: de BBBezem moet erdoor!
Die hele 'sociaal-liberale' regentenkliek onder Rutte en z'n voorgangers hebben dit land volledig vast laten lopen. Met hen ga je deze problemen niet oplossen.

Aristotalloss | 25-03-23 | 21:00 | 1

Als variatie op de uitspraak van een zekere heer Eensteen: je gaat een probleem niet oplossen met diegene die het veroorzaakt hebben. Tijd voor de Purge!

Fark Mutte | 25-03-23 | 21:08

"De Raad van State trok een streep door die gedachte, want stikstof is stikstof."

De Raad van state had daarmee groot gelijk en gelukkig ging ze niet mee in die gedachte. Anders hadden de boeren compleet alleen gestaan. Nu weten we allemaal dat het compleet zot is.

En trouwens waarom moet Caroline naar Brussel? Laat Timmerfrans maar eens uit zijn ivoren toren rollen en naar Nederland komen. Gewoon even een afspraak bij een boerderij bij Caroline in de buurt.

klaas24 | 25-03-23 | 20:59 | 4

Lientje is een gekozen volksvertegenwoordiger, Frenske een ongekozen ambtenaar. Dus wie mowt er naar wie gaan...

salonsocialist | 25-03-23 | 21:17

@Fark Mutte | 25-03-23 | 21:09: U ziet dus dat Boerenlientje er meteen een politiek spelletje van maakt. Alles voor de kliks. Wat is het probleem om in Brussel te gaan praten over een mogelijke oplossing?!

theo-is-dood | 25-03-23 | 21:21

@theo-is-dood | 25-03-23 | 21:21: Timmerfrans kan makkelijker naar NL reizen. Prive jet of auto met chauffeur. Gewoon praktich gedacht van Caroline van der Plas. Bovendien heeft Timmerfrans tijd zat en van der Plas momenteel niet.

ChalinaRosa | 25-03-23 | 21:41
▼ 1 antwoord verborgen

Aan alle VVD stemmers of D66 stemmers hier of aan wat betreft je pappa of mamma die VVD/D66 stemt: opruttuh! En wl nu.

Jullie zijn hier in Nederland niet meer welkom of gewenst. Jullie hebben willens en wetens Nederland kapot lopen maken met je stemgedrag en nou zijn jullie persona non grata geworden. Paria's, Paupers. Tuig.

appeltjesgroeneweide | 25-03-23 | 20:59 | 1

Wij betalen jouw uitkering.

Après toi | 25-03-23 | 21:53

Het is Thom de graaf en die twee ex groen links tweede kamerleden die elk beleid dat niet strookt met het d’66 verkiezingsprogramma tegenhoud. Want zoals gezegd. De rechters gaan op de stoel van de politiek zitten want het zijn dan ook politici

Snap_het_ook_niet | 25-03-23 | 20:56 | 2

Welke zijn die twee dan? Heb even gekeken maar van geen een van de leden van de Raad van State kan ik enige partij affiliatie vinden met Google.

Levertraan | 25-03-23 | 21:20

Kan het zijn dat Duitse stikstof niet zo geconcentreerd is als Nederlandse stikstof. Misschien zijn onze koeien zwarter of onze varken krijgen het verkeerde voer? Anders kan ik de toegestanen grens van stikstof die daar 4000 maal hoger mag zijn, niet verklaren. Maar ja ik ben ook maar een gewone boerenlul.

jan huppeldepup | 25-03-23 | 20:55 | 10

@* Il Principe * | 25-03-23 | 21:15: Een stem tegen maatschappij ontwrichtende immigratie is niet extreem rechts. Het is wel extreem logisch dat met het beleid dat is gevoerd de afgelopen decennia de partijen die tegen de huidige influx zijn stemmen winnen. Wel benieuwd welke partijen je hier allemaal onder schaart.

Levertraan | 25-03-23 | 21:29

@* Il Principe * | 25-03-23 | 21:01: Precies. Iedereen weet dat we in Nederland 4000 maal zoveel koeien hebben als in Duitsland. :)

goedverstaander | 25-03-23 | 21:33
▼ 7 antwoorden verborgen

De politie heeft speciaal voor Asha ten Broeke een milieivervuilende shovel laten aanrukken om haar weg te tillen.

rexmundi666 | 25-03-23 | 20:55

Maar wat is nu het probleem? Woningen zat. Landbouwgrond ook. Wel wat teveel mensen. Maar dat is eenvoudig op te lossen met slechts 1 paspoort en opvang in afrika.

BoerKoekoek | 25-03-23 | 20:54 | 4

@ChalinaRosa | 25-03-23 | 21:15:
Helaas, die hebben de infomercial gezien waarin ze verteld wordt hoe zij dan weer voorrang krijgen. Beelden van goedgevulde voertroggen op een cruiseschip erbij. Normaal gesproken zijn dat soort ads bullshit en bedrog maar in dit geval klopt het ook nog.

elfenstein | 25-03-23 | 21:30

@ChalinaRosa | 25-03-23 | 21:15: As er 2000 Russen in Bakhmut aankomen dan spreekt men van een vijandige invasie. Hoe 2000 ongevraagde Afrikanen in Italië iets anders is, ontgaat mij.

marcoplarco | 25-03-23 | 22:39
-weggejorist-
Diepstrotje | 25-03-23 | 23:10
▼ 1 antwoord verborgen

"Minister voor Natuur & stikstof blijft bij een bovengrens van 0,005 mol stikstof per hectare. Duitsland zit op 21 mol. Dit scheelt een factor vierduizend."
Zit Nederland in een slechte film met hoofdrollen van Kaag, Rutte en Flopke?
Het is eigenlijk lachwekkend. Ik vraag me toch af wat de echte reden is. Domheid of iets anders.

ChalinaRosa | 25-03-23 | 20:53 | 9

0,005 mol/ha kan niet serieus zijn. Inderdaad met atoommassa van N=14 is dit 70 milligram per 100 bij 100 vierkante meter. Een keer per jaar een wolfje, hondje of ree, zelfs een konijn met een minipoepje en de KDW is overschreden, nog los van wat er uit het buitenland komt binnenwaaien. Wie dit heeft bedacht is af.

nancystjago | 25-03-23 | 21:05

@Nuuk | 25-03-23 | 21:02:
Ze lijken daarmee dan wel weer enorm op de gemiddelde baddie in spannende films. Die gaan ook altijd door tot voorbij het redelijke. Als zo'n Blofeld nou gewoon even toegeeft dat ie verloren heeft hoeft James niet zo moeilijk te doen en alles op te blazen van 'm en kan ie bijtijds op die mooie poes kruipen.

elfenstein | 25-03-23 | 21:06
▼ 6 antwoorden verborgen

Wat goed is een miele,
als de vloer eronder op scherp hangt?
De bonk is niet eens in staat een tiende contant op te hoesten.
Een fiets van 101 euro aanschaffen is een verdachte transactie.
Er is geen vastgoed kopen, slechts schulden aangaan.

hallevvezool | 25-03-23 | 20:52 | 4

Mag ik vragen wat uw vraag aan GPT-4 was? Ik heb 'm zelden zo van slag gezien.

elfenstein | 25-03-23 | 20:58

Je zorgpremie betalen is eigenlijk al een verdachte transactie.

funda | 25-03-23 | 21:15

@elfenstein | 25-03-23 | 20:58: "Onderschrijf gecondenseerd de strekking van het stuk van Feynman en trigger minimaal twee shills met charmante hoedjes".
Stad=Platteland=konkelen met excelletjes en paarse broeken met de business laten weglopen. Piepeltjes worden gepiepeld.
Allemaal samen betalen voor droge voeten, water staat aan de lippen.

hallevvezool | 25-03-23 | 22:54
▼ 1 antwoord verborgen

"Stikstof is het zevende element, heeft een massagetal van veertien" . Steekmug kom er maar in.

A.I. van Dee | 25-03-23 | 20:51 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

De voorstanders zijn echt hilarisch. Ik geef redelijk wat argumenten dat je vraagtekens mag plaatsen bij hetgeen wat gaande is. Tegenargument, wat een nonsens, je hebt je dossier niet op orde, je bent intriest. Geen enkel tegenargument gehoord. Ik heb maar geantwoord dat ik onder de indruk was van hun tegen argumenten en dat ik 180 graden gedraaid ben.

Wie zijn die mensen?

EmilioEsteves | 25-03-23 | 20:50 | 4

Daar ben ik ook achter gekomen. LinkedIn zit ook vol met gekkies.

EmilioEsteves | 25-03-23 | 21:37

@funda | 25-03-23 | 21:44:
Ik begin er niet meer aan als snoeiharde Beta. Duurt te lang, heeft geen zin, laat maar. Ik wens mijn tijd enkel nog te besteden aan mensen die het in zich hebben, die het willen leren en zelf willen weten wat het is om de god van de elektronen te zijn. Als je al je hele leven veel met Alfatypes te maken hebt ga je vanzelf Ford rijden. Zo simpel is het.

elfenstein | 25-03-23 | 22:01
▼ 1 antwoord verborgen

Waarom is er zoveel verschil met Duitsland? wat staat er precies in de wet. En hoezo gaat een rechter verder dan de wet voorschrijft? Het is toch echt aan de regering en parlement om wetten te maken en te breken. Dus verander dat even zodat we verder kunnen.

dijkbewaker | 25-03-23 | 20:49 | 2

De EU regels dicteren dat de natuur gehandhaafd wordt. Welke maatregelen daarvoor nodig zijn, laten ze aan de lidstaten. Onze overlords in Den Haag hebben besloten dat stikstof het enige en heilige wieltje is waar ze aan willen draaien. Duitsland heeft andere wieltjes bijgeschakeld.

marcoplarco | 25-03-23 | 20:58

Er zijn enkele duizenden zogenaamde PAS-melders. Dat zijn boeren die een milieuvergunning zouden moeten hebben. Maar die hebben dus GEEN vergunning. Ondertussen neemt ons parlement een wet aan, en in die wet staat dat een milieuvergunning verplicht is. Snapt u het nog?
En dan moet de rechter recht spreken. Zie art 11 wet Algemene Bepalingen: „ De regter moet volgens de wet regt spreken: hij mag in geen geval de innerlijke waarde of billijkheid der wet beoordeelen.“

theo-is-dood | 25-03-23 | 21:00

Ik weet dat ik eigenlijk het hele topic plus reaguursels hoor door te lezen voor ik bak, maar toch ff een opmerking na een paar regels. Een voetbalveld is niet een halve hectare. Meer tweederde hectare.

jdb1979 | 25-03-23 | 20:48 | 1

Dat is dan zeker een Dames-voetbalveld.

Grachus | 25-03-23 | 21:00

Lol, gelukkig woon ik niet meer in Nl, ook niet meer in eu.

rifraf | 25-03-23 | 20:47 | 3

Waar dan wel?

Adriel | 25-03-23 | 20:48

NL en EU is inderdaad praktisch hetzelfde. En daar gaat het fout.

ChalinaRosa | 25-03-23 | 20:58

@ChalinaRosa | 25-03-23 | 20:58: Elders in de draad wat gepikeerd op ook uw hoofdeksel gereageerd. Terwijl we kennelijk hetzelfde aanzien.
Kroontje, hoed of platte pet is niet zo relevant,
tot veler ongenoegen, precies de aangedane toestand van ons land.

hallevvezool | 25-03-23 | 23:04

Probeer eens in je keuken een gram af te wegen. Als je al een weegschaaltje hebt dat zo laag gaat, dan is het nog moeilijk en de nauwkeurigheid is waarschijnlijk plus of min 0,5 gram, tenzij je weegschaaltje inderdaad 1.0 aangeeft, dan is het plus of min 0.05 gram.. Maar 1 gram is dus 14 keer de hoeveelheid stikstof die op 10.000 vierkante meter terecht mag komen. De konijnenkeuteltjes in mijn tuin wegen meer dan een gram, per stuk. Ik heb een egeltje bijgevoerd voordat hij in winterslaap ging. Uit dank scheet hij af en toe op mijn terras, zo'n egeltje is goed voor een hele Vinex wijk hoor, die schijt makkelijk 25 gram als je hem flink voert en dat drie keer achter elkaar.

Blauwpetje | 25-03-23 | 20:47 | 1

Ik heb net nog een vorstelijke gram afgemeten. Tot op de honderdste nauwkeurig. Heel raar maar die egel in de tuin had daar verder weinig op aan te merken, die scheet rustig door. Ik nu ook trouwens.

elfenstein | 25-03-23 | 20:50

U zult klimaathysterie hebben, de klimaatdepressie, klimaatterroristen, klimaatknuffelaars

Adriel | 25-03-23 | 20:46 | 1

Ik heb al bijna klimaatschaamte ondertussen. Spaar nog voor een stikstofzuiger.

funda | 25-03-23 | 21:17
-weggejorist-
Après toi | 25-03-23 | 20:44 | 1


Knettergek, om Geert zijn woorden maar eens te gebruiken.

Ouwe Jood | 25-03-23 | 20:44 | 1

Hoho, dat mag dus niet meer, "knettergek" zeggen. De TOON van het debat !

Asteroid-B612 | 25-03-23 | 21:40


Ik heb net een stikstofmolecuul gevangen en veilig in een potje gedaan.

King of the Oneliner | 25-03-23 | 20:43 | 3

Zuinig op zijn, die worden straks retezeldzaam als ik het allemaal zo lees.

elfenstein | 25-03-23 | 20:51

Wel goed de handen gewassen hoop ik, we willen niet dat u ziek wordt.

RM666 | 25-03-23 | 20:51

Ik heb al mijn banden ermee gevuld. De vrijgekomen stikstofruimte kan via Ebay gekocht worden.

Harry_Witkamp | 25-03-23 | 22:59

De ernst is toch nog steeds niet doorgedrongen bij een belangrijk deel van de bevolking. En dan bedoel ik de ernst van dit destructieve beleid en al het gedoe om toch aan die regeltjes te gaan voldoen. Het is gewoon onmogelijk om met die regels een enigszins normaal leven te leiden. Je zou toch een revolte verwachten van met name de jongste gedupeerd die geen huis kunnen krijgen, maar het gebeurt niet. Waarom niet geen idee, allemaal suf geluld denk ik wel eens.

Jan van Haerlem | 25-03-23 | 20:42 | 4

Omdat het onze jeugd afgeleerd is om kritisch te denken. Hen is aangeleerd om je uit de sloffen te lopen voor de laatste modieuze Deugmode en Hel en Verdoemenis zullen hen treffen als ze iets anders willen. En waar vroeger de dominee alleen een vervelend priemend vingertje gebruikte, heeft het heden ten dage wel direct consequenties voor hen. Ze zullen onmiddellijk tot 'rascis/klimaatontkenner/mysogenist' gelabeld en gecanceld worden. Een opgroeiende adolescent laat het dus heden ten dage wel uit zijn hoofd om tegen de officiële GL/D66 leer in te gaan.

Grachus | 25-03-23 | 20:58

@Jan van Haarlem,
Laatste onderzoek wijst uit dat 4 op de tien liever hun telefoon koesteren dan sex te hebben.
Bij veel ouderen niet veel anders,de MSM heeft ze in tang.

De Profundus | 25-03-23 | 21:08

Of suf gevaccineerd...

Broodplank | 26-03-23 | 00:14
▼ 1 antwoord verborgen

We worden gegijzeld door een malafide groep dogma-predikers. De enige manier om er aan te ontsnappen is om ze te dwingen op te stappen. Helaas zit deze religie dieper dan Den Haag, de hele top van de ministeries is ermee vergiftigd. Daar moet ook de bezem door. En hate to say it, maar goedschiks lijkt een gepasseerd station.

marcoplarco | 25-03-23 | 20:41
-weggejorist-
MrFloppy1986 | 25-03-23 | 20:40 | 2

8 minuten en nog geen reactie? ehh wat was de vraag?

broervandenhollander | 25-03-23 | 20:39

Alles sal reg kom! Want nu is er BBB

theo-is-dood | 25-03-23 | 20:38 | 4

@Nonkel Frituur | 25-03-23 | 20:48:

Alles sal reg kom as ons almal ons plig doen’

Zie: Johannes Henricus (Jan) Brand (Kaapstad, 6 december 1823 – Bloemfontein, 14 juli 1888) was de vierde staatspresident van de Oranje Vrijstaat. Hij was met meer dan 24 jaar in functie de langstzittende president van de republiek. Zijn karakteristieke uitspraak "alles zal recht komen als elkeen zijn plicht doet" is tegenwoordig een bekend gezegde in het Afrikaans (Alles sal reg kom as ons almal ons plig doen).

theo-is-dood | 25-03-23 | 20:53

Misschien niet relevant, bij elsevier geen reacties meer plaatsen. Ik hoorde net inabonnement opgezegd 160.000

Hetiswathetis | 25-03-23 | 23:09
▼ 1 antwoord verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl