achtergrond

Geenstijl

LIVE. CBS verdedigt onderzoek over Staatsontvoeringen

Vertrouw het nou maar gewoon!

Terukijken: Omtzigt WOEST op het CBS

Stop nou eens met zeuren. Nederland is een geweldig land. Bij het CBS hebben ze het beste voor met de waarheid en vinden ze feiten erg belangrijk. Er is dan ook niets mis met het onderzoek naar de uithuisplaatsingen bij slachtoffers van de toeslagenaffaire. Dat dat onderzoek de overheid toevallig goed uitkomt, is toevallig toeval. Ook als statistici daar toevallig anders over denken. Stop nou gewoon met zeuren. Geen vragen stellen hoor. Dat is onderzoekspopulisme. Laten we dit nou niet groter maken dan het is
UPDATE: Absurd. Inspectie V en J J en V gaat nu al vol in ontkenningsmode "dankzij onderzoek" CBS, met een algeheel 'kansenongelijkheid'-praatje.
UPDATE: Hoogleraar Albers (die het onderzoek begeleidde) is het eens met Richard Gill dat de zin "Gedupeerdheid verhoogt de kans op kinderbeschermingsmaatregelen niet" in de samenvatting van het rapport **niet klopt, en zegt dat die zin er pas later in is gestopt. Terwijl dit dus juist de conclusie is die inspectie omarmt.
UPDATE: CBS zegt nu ook dat die tussenkop 'ongelukkig' was. Misschien wordt dit over drie maanden nog gecorrigeerd met een erratum op de website.
UPDATE: CBS-bobo Joost Huurman zegt nu dat het toch wel verstandig is als het CBS de tussenkop rectificeert.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.