Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - De kwaadaardige bleekscheten van D66

En nu vooruit!

Tjeerd de Groot, de voormalige melkmuil van de Nederlandse Zuivel Organisatie, liet deze week zijn ware gezicht zien aan Jonathan Krispijn. Ik kan me niet herinneren dat in naoorlogs Nederland een roomblanke man een persoon van kleur met een Joodse achtergrond uitschold voor fascist.

Vooruit: de gesjeesde spindoctor van GroenLinks, Sybren Kooistra, schold Max Pam voor racist uit en dat pikte Pam niet. Die schakelde meteen meester Peter Plasman in, en Kooistra, die als de dood was voor een strafblad omdat hij dan niet meer bij de EU kon werken of niet meer naar zijn geliefde Verenigde Staten kon reizen waar hij immers spindoctor van Obama was - koos eieren voor zijn geld.

Overigens heeft Sybren Kooistra net zo’n vies baardje - de zogeheten pratende kut - als Tjeerd de Groot, Rob Jetten, kindervriend Cindy Smeets, Steven van Weyenberg, Sjoerd Rimmer Sjoerdsma en Daan Bonenkamp, die als de spreekwoordelijke rat het zinkende D66-schip verliet om hoofdredacteur van Tubantia te worden. Zijn voorganger, Martha Riemersma was in mei opgestapt bij Tubantia, omdat haar suikeroom Matthijs van Nieuwkerk haar gouden bergen had beloofd op het Gooise Matras.

Eerder deze week had Tjeerd de Groot al enorm geblunderd. Hij beweerde in de Nationale Vergaderzaal dat koeien 'permanent ziek' zijn omdat het Nederlandse gras té eiwitrijk zou zijn. De factcheck-rubriek van EenVandaag onder leiding van Lammert de Bruin ging op onderzoek uit en concludeert woensdag: Tjeerd de Groot verkoopt 'bullshit'. En niet één maar twee keer.

Ik ga er gevoeglijk van uit dat Tjeerd de Groot, de insipide nietszeggende sokpop van de zuivelmaffia die is opgepimpt tot een mean old bitch die aan het cruisen is in de Rue de Vaseline, om specifieke reden geworven is door de Magere Mannetjes. Die zeiden bij het sollicitatiegesprek: 'Je je moet wel een ringbaardje laten groeien, vriend, dat maakt indruk bij het electoraat.' 'Ja,' zei Tjeerd, maar Jantje Paternotte dan?' 'Nou,' zei Sjoerd Rimmer: 'bij ons Jantje moeten eerst de testikels nog indalen in zijn balzakje. Daarna krijgt hij vanzelf wel een mooi vlassig bloksnorretje.'

Tjeerd, het archetype van een tot op het bot gefrustreerde binnenvetter, die ineens kan ontploffen van woede - iedereen kent wel zo iemand - is een tiepje dat het in 1940-1945 ver had kunnen schoppen in de entourage van de Duitse bezetter. Het is een bazenpoeper à la Doug Stamper en voert alles uit wat het baasje hem vraagt. Neem deze twiet van de ziedende melkmuil:

Het doel blijft: halvering van de stikstofuitstoot in 2030. Alleen zo blijft de natuur gezond en kunnen we weer huizen bouwen.

Hij zegt het gewoon: de natuur moet weg om plaats te maken voor huizen en met huizen bedoelt hij fijne woningen voor de 100.000 nieuwe Nederlanders per jaar, die uiteraard geen stikstof produceren, zoals die vieze boeren. En dat is wat wat Robje Jetten - net zo'n kleffe binnenvetter als Tjeerd - met alle plezier wil uitvoeren voor zijn zetbazen: TriState City. Onze minister van Natte Windjes wil één grote betonjungle maken van Nederland. Berlijn aan de Rijn. Dus niks boeren onteigenen om de natuur te redden. Eerder moest Tjeerd de Groot van de NZO de hele wereld overspoelen met Hollandse melk en nu is hij een volstrekt ongeloofwaardige en opportunistische guerilla tegen koeien en boeren begonnen.

En dus niet om de natuur te redden, maar om van Nederland en de Noordzee één grote betonnen jungle te maken met windmolens, zonnecollectoren en AZC's.

Van de creepy blanke boze magere mannetjes is Sjoerd Rimmer Sjoerdsma met afstand de engste. Oorlogszuchtig als een krankzinnige dictator, schuimbekkende dronken tweets, ieder voor fascist uitschelden en kennelijk niet goed genoeg voor een ministerbaantje omdat hij Rusland en China heeft geschoffeerd en daar nooit meer heen hoeft te reizen. Je hebt geen mensenkennis en de gelaatkunde van Cesare Lombroso nodig om te zien dat dit een intens slecht heerschap is.

Sjoerd Wiemer Sjoerdsma: Je zal maar met zo’n naam maar in Lampegat, ook wel Eindhoven genoemd, zijn geboren. Sjoerdje is daar natuurlijk vreselijk gepest - niet zo gek als je altijd de bips van de bovenmeester schoonlikt nadat die een drol heeft gekakt - en daarom neemt hij voor zijn gevoel vreselijk wraak op de hele wereld, behalve op zijn broodheren bij D66. Net als de vrolijke trol Jan Paternotte is Sjoerd helemaal klaar gekneed door Pechtold en diens kadaverdiscipline: rimmen en beffen naar boven en trappen naar onderen. Zelfs in ons volslagen immorele parlement vol jaknikkers valt deze man op door zijn wanstaltige gluiperigheid. Zijn een blote-billen-gezicht verbergende baard spreekt boekdelen. Hetzelfde zagen we bij zijn voormalige Kamergenootje Cindy Smeets: hier voor en zijn bezoekje aan Leco van Zadelhoff, Mari van de Ven, Nikkie de Jager of hoe die dames allemaal ook mogen heten.

Rimmer Rimmersma maakte zich onsterfelijk belachelijk toen hij op Twitter brulde dat hij de Koning en het Vaderland had gediend op diverse slagvelden, waaronder die van Afghanistan en Soedan. Zo’n ongecontroleerde woede-aanval, notabene in het ordinaire Twitter-riool, is meteen de verklaring waarom zijn internationale loopbaan als diplomaat volledig is mislukt.

Vis begint aan de kop te stinken en het was Pechtold die de keiharde kadaverdiscipline introduceerde. Op Machiavelliaanse wijze maakte hij alle oppositie binnen D66 monddood. Niemand durfde hem aan te vallen. Maar zijn goedkope retoriek tegen Wilders was op een gegeven moment uitgewerkt. Wel heeft de beste man, die lijdt aan een ziekelijk narcisme en te kampen heeft met periodieke explosieve stoornissen, de toon gezet bij D66. Viespeuk en mannetjesmaker Van Drimmelen was zijn Dough Stamper en mocht de restjes van de bangalijst van zijn baasje afwerken. De manier waarop Pechtold zijn minnares Anne Lok mishandelde, misbruikte en dumpte, was schaamteloos en zegt alles over zijn rotkarakter. 

De Magere Mannetjes dachten dat ze met kindervriend Sidney Smeets - ook al zo iemand die lijdt aan stoornissen in de impulsbeheersing en op Twitter regelmatig ontplofte en ontploft, al dan niet onder invloed van poppers en tina, een electoraal kanon in huis hadden gehaald. A match made in heaven want Cindy heeft een pratende kut, is vilein en kwaadaardig. Dat hij dertig kilo te zwaar is, maakte even niet uit voor de ballotagecommissie. Ik ben ervan overtuigd dat Smeets zijn ingepikte zetel terug gaat veroveren. Toch anderhalf tonnetje euri per jaar, nietwaar? Paul van Meenen is de lijsttrekker van D66 bij De Eerste Kamerverkiezingen en zal daarom uit het parlement vertrekken. De vrijgekomen zetel komt toe aan Smeets. Dit is mogelijk, doordat D66 het onderzoek naar hem nooit heeft voortgezet en - typisch Kaag - in de doofpot heeft gepropt. NRC noemt deze kwestie een 'ongemakkelijke partijkwestie', en schrijft: 'Vragen over zijn integriteit zullen dan opnieuw actueel worden. Duidelijke antwoorden zijn niet te geven zolang de partij geen zorgvuldig onderzoek naar de beschuldigingen aan zijn adres heeft laten doen.'

Dat wordt dus lachen, als die bitch terugkeert naar de krabbenmand en het schorpioenennest van D66. Over bitches gesproken, de witte wieven van D66 zijn natuurlijk zo mogelijk nog griezeliger en abjecter dan de pratende kutjes, maar die komen nog aan de orde als ik binnenkort mijn ABC van Enge Hysterische Viswijven hier presenteer. En reken maar dat de Kwaadaardige Blanke Mannetjes van D66 als de dood zijn voor die heksen! Ze gaan elkaar opvreten - net als ratten op een zinkende schip - na de verkiezingen voor de Provinciale Staten. Ik kannie wachten!

Reaguursels

Inloggen

Ik kan ook niet wachten Tuur. Al deze magere mannetjes met pratende kutten zie je de afgelopen jaren ongemerkt opstaan. Je haalt ze door elkaar, nog steeds. Heeft hij nou zoiets vreselijks doms, leugenachtigs of idioots gezegd of was die andere smeerlap dat nou? Wat Tuur hierboven (nog redelijk vriendelijk) over Pechtold en de ratten van de tijd erna schrijft laat goed zien met welke vorm van neo post nazistische politiek we van doen hebben. Ongemerkt glibberen we de kulturkammers van D66 in en de VVD in haar machtswellustige kielzog meezuigend.

Tiscali-2 | 11-12-22 | 09:31

Ben het volkomen eens met Arthur over het afpakken van het land van boeren voor woningen voor asieleisers.
Toen ik ditzelfde over--afpakken van land van boeren-- in véél mildere bewoordingen hier reageerde werd ik weggejorist??

meneer Q | 11-12-22 | 09:30 | 3

Nu is het inmiddels geen complotdenken meer maar gewoon realiteit.

Tiscali-2 | 11-12-22 | 09:35

Panta rei. *Kijkt quasi-diepzinnig*

anja | 11-12-22 | 09:41

Een columnist kan zich meer veroorloven dan een reaguurder, dat snap ik wel. En er zijn ook meerdere juristen, met soms ietwat verschillende hantering van de regels.

Dandruff | 11-12-22 | 09:45

Het soort dat nu in de Tweede Kamer zit voor Kartelpartijen, zat vroeger ook als middelmatige leerling in onder andere mijn klas, ik herken tenminste vrij veel.

Verbaal gebekt, deden overal aan mee, onrechtvaardigheid in alles wat ze overkwam, maar op zijn zachtst gezegd niet bijster slim.

Levensgevaarlijk daarvan afhankelijk te zijn. Nooit gedacht dat dat volk de macht zou veroveren.

Zomaarwat | 11-12-22 | 09:28 | 4

Een genot van herkenning in wat u schrijft

Tiscali-2 | 11-12-22 | 09:37

De tot zeevaarders- en turfstekersgemaakten groeten u!

anja | 11-12-22 | 09:42

Klassevertegenwoordigers revenge.

Die-eikel | 11-12-22 | 09:57
▼ 1 antwoord verborgen

Waar zijn de waterkanonnen als ze juist nu best wel effectief zullen zijn.
En de romeo's die bij een beetje demonstratie tientallen demonstranten weten te arresteren??
Of is de opdracht van hogerhand weer om de kwajongetjes niet te hard aan te pakken.

zoalsikhetzeg | 11-12-22 | 09:14 | 2

Die hebben afgelopen zomer al al hun uurtjes opgemaakt; die kunnen nu niet meer worden ingezet, overuurtjes worden niet meer betaald.

EEnzame SchizofrEEN | 11-12-22 | 09:28

Koeltoer moet gerespecteerd worden.

Coolcalmcollected | 11-12-22 | 09:47

Een foute partij met bij teveel mensen een deugdelijk imago.

poepaanmijngaatsie | 11-12-22 | 09:03 | 1

Zo jammer dat dat deugen je door de strot geperst wordt

AldNuut | 11-12-22 | 09:11

Ach, het is en tijdelijk probleem dit d66. Bij de volgende verkiezingen zijn ze gedecimeerd, en terecht. Van Mierlo en Gruijters zouden het niet erg vinden, dat waren geen fanatieke hardliners. Het op deze wijze claimen van een monopolie op moraliteit zou zelfs hun te ver gaan.

Het bizarre fanatisme waarmee sommigen achter hun geliefde partij staan is opvallend, het mondschuim springt soms nog net niet van het scherm.
Het zal weer een zware dag zijn voor een enkeling hier. Het afbranden van de schrijver, kleiner maken van kritiek en het verschuiven van onderwerp, het zal ongetwijfeld in verschillende vormen voorbij komen.

Geen een, tot nu toe, die de uitspraak van fascisme als smerig ziet? Hoe droevig ben je of heb ik het gemist?

Je kunt beter oog hebben voor de onzin binnen je partij en dit aanpakken. Hoe dan ook, over een paar jaar zijn bovengenoemde grote kleuters, en Kaag, geen directe spelers meer binnen deze partij.
Wie weet komen er meer normale types voor terug.

donkieshot | 11-12-22 | 08:56 | 6

Als politicus moet je weten wat de term facisme betekend en wat de lading bij gebruik is. Uit frustratie dit woord gebruiken mag blijkbaar, maar is uitmate zwak. Het lijkt mij sterk dat die ON reporter een facist is. Irritant wellicht, maar dat is iets anders.

donkieshot | 11-12-22 | 09:27

Het is even geleden maar toch wel. Open debat, mild van karakter, democratie en gesprek stond op plaats 1 in de partij. Het vingertje ging niet constant omhoog. Het waren idialisten, onherkenbaar nu.

donkieshot | 11-12-22 | 09:33

@donkieshot | 11-12-22 | 09:33: mooie tegels, zeer mee eens, en deel zowel jouw indruk, als ook zorg en treurnis, over de ontwikkeling zoals jij die schetst.

anja | 11-12-22 | 09:45
▼ 3 antwoorden verborgen

Op zich heel goed nieuws dat die malloten van KOZP zich hebben aangesloten bij de groepen die herstelbetalingen eisen in verband met de slavernij in een heel grijs verleden. Het verbieden van Zwarte Piet is nu immers ook in het 'eisenpakket' opgenomen. In combinatie met geld voor de Antillen natuurlijk.
Voorman en nazaat van Ghanese slavenhandelaren Jerry Airfryer moet even op diezelfde Antillen gaan kijken als Sinterklaas daar aan komt. Geld voor eilanden waar Zwarte Piet nog steeds onderdeel uitmaakt van deze fantastische traditie? In your face, Airfryer!

goedverstaander | 11-12-22 | 08:46 | 3

600.000 surinamers op 4 keer zoveel grond als Nederland..
Mahjah kansje op gratis geld is altijd mooi toch

AldNuut | 11-12-22 | 08:52

Lees net in de T dat het kabinet de eisen naast zich neerlegt. Dat betekent dus dat ze gewoon alles gaan inwilligen

Arietjuh | 11-12-22 | 08:57

“Hebben aangesloten”?
Volgens mij zaten deze sujetten er vanaf het begin al bij.

Rico Tampeloerus | 11-12-22 | 09:28

'Politiebond baalt van voetbalgeweld.'
Joh.
Wij balen al heel lang van de slappe-hap aanpak van de veroorzakers van dat geweld, maar dat mag in het nieuws niet genoemd worden.

EEnzame SchizofrEEN | 11-12-22 | 08:37 | 4

@AldNuut | 11-12-22 | 08:45: In Den Bosch, of zo, verklaart men vanuit de politie dat men zal moeten wennen en leren omgaan met de nieuwe manieren van feest vieren.

wakker worden | 11-12-22 | 08:54

En ik zag politie te paard het tuigh door de straat jagen, onderwijl bekogeld te worden met stenen en vuurwerk. Arme jongens, arme dieren. Bij de volgende ifthar of hoe die ‘dwingen tot knielen voor de islam’ ook heten mag, op paard de moskee in rijden. Met veel stront en stro aan de hoeven.

Normpje | 11-12-22 | 08:54
▼ 1 antwoord verborgen

In de vertrapte democratie die Nederland is geworden wordt het individu steeds verder ingekaderd in het keurslijf van de "maakbare" samenleving waarin iedereen hetzelfde denkt en hetzelfde handelt. Woorden worden verboden, bloeden zult u voor misdaden die u niet begaan heeft, neder zult u knielen voor de boven u gestelde. De overtreffende tarp van Animal Farm waaruit ontsnappen alleen maar kan door de opgelegde dood. Fijne zondag.

Zemko | 11-12-22 | 08:19 | 8
-weggejorist-
de IJsman | 11-12-22 | 08:58

@de IJsman | 11-12-22 | 08:58: Leest u even de bijdrage van @donkieshot | 11-12-22 | 08:56

goedverstaander | 11-12-22 | 09:00

Ja zoals ik hier al vaker zeg: de erfzonde van de calvinistische deugkerk

Tiscali-2 | 11-12-22 | 09:47
▼ 5 antwoorden verborgen

Die pratende kutten zijn verschrikkelijk maar vergeet ook Mirjam Bikker niet, daar zie je zonder geluid al duidelijk de waanzin in de ogen. Als zij niet in den heere was dan zou ze ongetwijfeld team 66 zijn.

Joffri | 11-12-22 | 08:16 | 1

Als van die vissen van jezus er tijdens het bakken er een uit de pan springt ziet die eruit als Mirjam Bikker.

SterF... | 11-12-22 | 09:20

Bij aanvallen op twee energiecentrales in de Oekraïense havenstad Odessa zijn zo goed als zeker (weer) Iraanse drones gebruikt. Er zitten nu anderhalf miljoen mensen zonder stroom en dat kan tot drie maanden duren. Wordt het zo langzamerhand niet eens tijd om die dronefabriek(en) in Iran plat te gooien?

goedverstaander | 11-12-22 | 08:13 | 6

Als we de leveranciers van wapens in de Oekraïnegevechten targets gaan maken, heb je snel WW3 te pakken. Dat Rusland zo afhankelijk is van Iran, is trouwens levensgevaarlijk voor Israel.

Zomaarwat | 11-12-22 | 08:50

Ik had begrepen dat die dingen het niet deden in de kou. Maar als die dingen een drol kosten, zitten er vast wel een paar bij die het wel doen.
V.w.b. israel las ik dat Oekraïne regelmatig anti-Israël stemt (of zich weerhoudt van stemmen tegen pro-Paletijnse kwesties), of het waar is weet ik niet maar het zou mij ook weerhouden levens van Israëli's te riskeren. Dat geldt ook voor het "uitlenen" van Iron Dome die in Israel broodnodig is.

Sneerpoets | 11-12-22 | 09:46
▼ 3 antwoorden verborgen

@EEnzame SchizofrEEN | 11-12-22 | 09:33: Zet 'm, succes en die gasten kunnen in hun eigen kuiten bijyem van blijschap als ze jou binnenhalen. Je lijkt me een zeer fatsoenlijke collega.

anja | 11-12-22 | 09:47
▼ 23 antwoorden verborgen

Het allerbeste liedje van de wereld
(en nog leuk ook, mooi man, de duivel op zondagmorgen)

youtu.be/_lK4cX5xGiQ
Tenacious D - Tribute

AldNuut | 11-12-22 | 07:14 | 1

Zat te kijken, vervolgens de live uitvoering in NYC gekeken waar meneer Black het verkeerde stuk inzet; ze hebben echt plezier on stage, hoeft allemaal niet zo serieus!

EEnzame SchizofrEEN | 11-12-22 | 09:35

s'Morgens
Hondjes geweest, op bek gepleurd, crackertje zure haring, bak koffie nummer 3.
Terug gelezen..
@Cugel z'n verhaal gelezen, dat van die handdoek is een wijze move, been there, achteraf was dat hoewel een moeilijke wel de goeie, sindsdien is het alleen maar bergopwaarts gegaan..

Keuzes..
Je kunt pas keuzes maken als je kop leeg is

Dat is mijn uitspraak, doe er vooral niets mee

AldNuut | 11-12-22 | 07:09 | 7

@AldNuut | 11-12-22 | 07:54: Kijk je wel een beetje uit.. wij hebben jou hier nog nodig. En dat hondje is een Klein gelukszakje dat ze is en jou als baasje heeft!

anja | 11-12-22 | 09:15
▼ 4 antwoorden verborgen

Nog eentje dan, voetjes van de vloerrrrr !
m.youtube.com/watch?v=mMfxI3r_LyA
Modjo -Lady (hear me tonight)
Die kale had zo mn tweeling broertje kunnen wezen.

chicago river | 11-12-22 | 07:02

Mede hierom doneer ik dus nooit.

CantShakeMe | 11-12-22 | 06:58

@chicago river | 11-12-22 | 06:50:
Als je geen fouten kunt maken, kun je niks

AldNuut | 11-12-22 | 07:34

@chicago river | 11-12-22 | 06:50: Hall& Oates, fijne muziek.
Lettertje meer of minder, u teksten zijn goed leesbaar.
Geen taalnazi please, lol.

Zitvlak | 11-12-22 | 07:51

@chicago river | 11-12-22 | 06:50: Zei iemand iets over de oorlog? Het spijt me van - ... oh, nee, verkeerde cue, het ging niet over de oorlog.

anja | 11-12-22 | 09:18
▼ 2 antwoorden verborgen

Altijd fijn om te starten met een genuanceerd stukje proza.
'Wie zijn toch die pratende kutten?'

NotWoke | 11-12-22 | 05:51

Konnichiwa

Grote discussie over mensen die overduidelijk een beetje afwijken met meer dan de normale persoonlijkheidsstoornissen. Dat is prima natuurlijk. Het is problematisch met mensen die psychisch gewoon niet helemaal niet, of niet helemaal, in orde zijn. Maar wat al die mensen niet schijnen te begrijpen is dat je heel erg slimme gekken hebt en heel erg domme gekken. Welke gevaarlijker zijn laat ik over de mensen die de moeite nemen om dit überhaupt te lezen. Het punt is dat sommige mensen te slim zijn voor hun eigen geestelijke gezondheid. Vaak zijn dat acteurs, muzikanten, componisten, kunstenaars, schrijvers, dichters enzovoort. Wellicht dat sommige slimme gekken ook kwaadaardig zijn maar in de laatste eeuwen valt op dat het vooral domme gekken zijn die er echt een puinhoop van maken. Dan heb ik het niet over de hyperintelligente seriemoordenaar zoals Jeffrey Dahmer die ook gewoon ernstig ziek was. Ik heb het over dat andere stukje wat dom is, zegt wat mensen willen horen en uit is op totale dominantie maar net niet slim genoeg om het daadwerkelijk voor elkaar te krijgen. Als je de laatste honderd jaar erbij pakt, en goed bekijkt dan zie je een patroon die reikt van Hitler, Stalin tot Trump en Poetin. Niet erg slimme mensen maar wel slim genoeg om gevaarlijk te zijn en enger, vooral ook dom. We staan hier in 2022 op een keerpunt lieve mensen. De autoritairen knagen aan onze vrijheid en democratie en als spoiler alert kan ik al vermelden dat dit niet D66 is. Om te weten wie knagen aan onze vrijheid en democratie moet je kijken naar het volk die de schizofrene idealisten van D66 juist tot het bot haten. Dat is de vijfde colonne. Iedereen die het "kartel" ziet als vijand is de vijand van meer dan 80% van onze bevolking. Denk daar maar eens over na.

Ganbattene.

DeKussendeWielrenner | 11-12-22 | 05:40 | 16

@anja | 11-12-22 | 09:24: Ik had het over Kereltje en zijn motivatie. Zeg ik ergens dat vrouwen (of mannen) abortus leuk vinden of zwengel ik iets aan over dat het recht op abortus voor vrouwen aangepast moet worden? U leest wat er niet staat vrees ik.

Zomaarwat | 11-12-22 | 09:39

@de IJsman | 11-12-22 | 09:33: Dat heet logica. En ik noem de feiten waarop dat is gebaseerd.

Zomaarwat | 11-12-22 | 09:41
▼ 13 antwoorden verborgen

Goede morgen allemaal.
Ik lees in het kort dat dit niet voor cugel geldt.
Dat spijt me zeer beste cugel.
Dit soort beslissingen zijn erg lastig, ik spreek mogelijk voor een deel uit ervaring.
Laat ik u en uw omgeving sterkte wensen in de beslissing die u zou moeten nemen.

Toch voor de schrijfende tegellaars en leesbeesten, een fijne zondag.
Groets.

Zitvlak | 11-12-22 | 05:32 | 5

@MickeyGouda | 11-12-22 | 07:18: Een bijzonder goedemorgen aan jullie drie *tipt aan hoed* ik hoop dat het met jullie allen goed gaat. Fijne derde Advent gewenst!

anja | 11-12-22 | 09:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Trust allen.
cugel, geef je vrouw een knuffie van mij.

TheOne48 | 11-12-22 | 05:21 | 2

Welterusten TO48! Doe ik. We knuffelen extreem veel. De beste manier van communiceren bijna, hoewel we ook nog heel goed kunnen praten;-)

cugel | 11-12-22 | 05:36

@cugel | 11-12-22 | 05:36: Misschien wel de mooiste, puurste en meest warme vorm van communicatie. Veel sterkte, cugel, jij laat veel liefde voor je vrouw zien en dat eert jou zeer.

anja | 11-12-22 | 09:28

Hey. Gaat het een beetje? Geen idee wat er speelt maar laat je niet wegpesten door een kneusje. Ik vind jouw smaak voor muziek goed. Niet alles, maar het meeste. Dit is een prachtig nummer. Lang niet gehoord.

Schout-bij-Nacht-J | 11-12-22 | 05:21

Mooi man. Dank voor het delen. Kende ik nog niet. En verder wat Schout zegt *kijkt streng naar Schout* en waarom heb jij de telefoon in de hand? Jij bent nog ziek, hooguit herstellende, dus: Hup, licht uit, ogen dicht, slaap is de beste medicijn. Anders krijg je uiensap. Het bestaat echt, en is gruwelijk. Dus, onder de delen en beterschap, min jong!

anja | 11-12-22 | 09:35

For a Few Dollars More • Main Theme • Ennio Morricone
youtu.be/yyV_eb3p3Zw

Lafayette | 11-12-22 | 04:34 | 1

Kan ik die reclame uitzetten op dat youtube? Just asking.

Zomaarwat | 11-12-22 | 09:12

But in a moment that can feel like everything is subject to dispute — the cause of inflation, the nature of gender, the legitimacy of an election — iNaturalist has also gained recognition as a rare place on the internet where people with different points of view manage to forge agreement on what constitutes reality.
But it stands out as a site with the explicit aim of collaboration and consensus. Professor West said he has come to believe that what he calls iNaturalist’s “nano-agreements” may be able to translate to larger and more charged topics. And as Elon Musk’s takeover of Twitter prompts a conversation about how to create less-divisive online environments, iNaturalist is one model in the increasingly coveted “feels more cooperative” category, said Ethan Zuckerman, a researcher at the University of Massachusetts, Amherst, who hosts the podcast “Reimagining the Internet.”

“Maybe this process of helping someone out and saying, ‘I think you might have misidentified that, I think it might be this,’” said Mr. Zuckerman, is beneficial training in being a civic participant in 2022, “rather than, ‘You dumbass, get off the internet, cancel your account. I can’t believe you thought that was an immature red-tailed hawk.’’’
Can Humans Find Common Ground? Sure. Just Start With Sea Slugs. nyti.ms/3PgBrx5
Maar zelf ben ik ook niet onschuldig: als ik zo voor vrede op het internet ben, waarom post ik, als gematigd linksert, dan op een toch wel enigszins rechtse site.

cugel | 11-12-22 | 04:29 | 4

Gaat het een beetj meneer Cugel?

Lafayette | 11-12-22 | 04:34

@Lafayette | 11-12-22 | 04:34&@TheOne48 | 11-12-22 | 04:31
Zie de 3e reactie onder cugel | 11-12-22 | 04:12

cugel | 11-12-22 | 05:00

@cugel | 11-12-22 | 05:00:
Wat een ellende. Sterkte mijn beste. Ik hoop dat je wat lichtpuntjes gaat zien in deze duisternis.

Lafayette | 11-12-22 | 05:12
▼ 1 antwoord verborgen

Elke stilstaande klok geeft twee keer per dag de juiste tijd aan.

donkieshot | 11-12-22 | 08:27

@cugel | 11-12-22 | 04:51: Wat een rotsituatie. Xavier Naidoo - Führ mich ans Licht. Liedje voor jou en je vrouw, misschien te zoetsappig maar vergeef me dat, het gaat om jullie liefde; want op het einde bleven hoop, geloof en liefde over; maar de liefde was de sterkste van de drie. (Ergens in de Bijbel, in Koningen, geloof ik) jou ook veel sterkte, cugel, en ook aan @TheOne48.

anja | 11-12-22 | 09:56
▼ 6 antwoorden verborgen
▼ 2 antwoorden verborgen

Tuomas Kantelinen - Requiem (2007) [The Year Of The Wolf Movie Soundtrack]
youtu.be/ls7K-GB06q8

Lafayette | 11-12-22 | 03:28

Morgen naar Nederland. Voor het eerst in ruim 5 jaar in de winter....

Lafayette | 11-12-22 | 03:19

@TheOne48 | 11-12-22 | 03:28:
Brrr... ik heb niet eens een fatsoenlijke jas. Misschien kan ik er op Schiphol een aanschaffen.

Lafayette | 11-12-22 | 03:31

"Vooruit: de gesjeesde spindoctor van GroenLinks, Sybren Kooistra, schold Max Pam voor racist uit en dat pikte Pam niet. Die schakelde meteen meester Peter Plasman in, en Kooistra, die als de dood was voor een strafblad omdat hij dan niet meer bij de EU kon werken of niet meer naar zijn geliefde Verenigde Staten kon reizen waar hij immers spindoctor van Obama was - koos eieren voor zijn geld."

Tja... We kunnen dan wel terecht concluderen dat de USSR een antithese van democratie is. Maar hetgeen de VS na WWII in haar invloedsfeer heeft betrokken is ook niet gevrijwaard van politieke bemoeienis.

Abject | 11-12-22 | 03:10 | 1

Niets is perfect maar ik begrijp dat jij liever in de 2de of 3de wereld zou willen wonen. Ik begrijp dat nooit zo goed. Niet dat ik erg gecharmeerd ben van de Amerikanen maar ik vind de 1ste wereld wel ontzettend prettig om in te mogen wonen. Ik bedoel maar in Rusland pleur je uit een raam of schiet je jezelf per ongeluk 3 keer in je achterhoofd. In Iran word je opgehangen omdat je vindt dat vrouwen zelf mogen kiezen wat ze met hun haar doen. In de Congo. Nou ja. Je begrijpt het wel. Wij nutteloze burgertjes hebben het zo enorm slecht in de eerste wereld dat de aanleiding dat we klagen niet is omdat dat ons leven te weinig heeft maar vooral veel te veel. En dat is een droevig feit. Terwijl ik paracetamol slik en een nipje whisky neem met de wetenschap dat een ambulance hier in 10 minuten is het elders toch wel stukken minder. Zoveel minder dat ze amper tijd hebben om te klagen. Denk daar maar eens goed over na.

Schout-bij-Nacht-J | 11-12-22 | 03:35

Heerlijk.

Lafayette | 11-12-22 | 03:42

Hijs goed!

TheOne48 | 11-12-22 | 03:51

Blues op z’n jazzrock-achtig
Scott Henderson-Dolemite

TheOne48 | 11-12-22 | 03:06 | 2

K1100 om drie uur?

TheOne48 | 11-12-22 | 02:53
-weggejorist-
Jan Dribbel | 11-12-22 | 02:24 | 1

Prima stukje. Het moest er even uit. Maar dan lucht het ook op. Gaandeweg het stukje lezend kreeg ik wel een paar merkwaardige D66 visioenen. Van mij mag die partij morgen in een giertank verdwijnen en op de koeweide geïnjecteerd worden.
Dan is er toch nog iets nuttigs aan deze weg-met-ons-partij. Bij nader inzien doe toch maar niet want dan krijg je weer witte mannen in luchtdichte pakken die de vreselijke vergiftigde en verontreinigde grond moeten afvoeren.

dijkbewaker | 11-12-22 | 02:20

Mogguh mensen.
Iemand nog iets leuks?

TheOne48 | 11-12-22 | 02:07 | 12

@Theodorik1 | 11-12-22 | 02:43:

Ach dat klopt wel. Ik ben ook wel eens "gedaan" door vriendinnen die verder niets van me wilde. Dat noemt men dan "friends with benefits".

Schout-bij-Nacht-J | 11-12-22 | 03:16

Schout-bij-Nacht-J (klopt die J als toevoeging?) Na de daad heeft u haar ten huwelijk gevraagd, maar zij wees het af, toch?

Unsinkable-Sam | 11-12-22 | 07:48
▼ 9 antwoorden verborgen

pegaje op zijn kop slaat

Flightless bird | 11-12-22 | 01:32

Aangezien er hier ervaringsdeskundigen zitten heb ik een vraagje over corona. Naast het echt niets kunnen doen en ademloos zijn en constant wegdommelen en wakker worden zijn die hoestpartijen ook normaal? Ik zit nog steeds op een dieet van paracetamol en whisky, alhoewel die wel op begint te raken maar wat duurt dit lang. 2-3 weken voor herstel werd me vanochtend verteld. Of kan jaren duren, we weten het niet. Wat een ramp. Maar ik zal er niet over zeuren. Ik ben verre van de enige.

Schout-bij-Nacht-J | 11-12-22 | 01:10 | 16

@Schout-bij-Nacht-J | 11-12-22 | 01:46: Een oud middeltje, maar het werkt altijd: Snijd een ui in ringen en leg die in een afsluitbaar potje met tussen elke laag een beetje suiker. De suiker zorgt ervoor dat de vloeistof uit de ui komt en na een paar uur zie je al de ui in een laagje siroop staan. Het helpt om de keel te smeren, gewoon een lepeltje naar behoefte. Maar het neemt ook de kriebelhoest weg.

Verbandmeester | 11-12-22 | 07:10
▼ 13 antwoorden verborgen

Dacht al, waar blijft de drank.

Sinterbikske | 11-12-22 | 01:02

nog net een drankje voor de Sint inschenken kan en doet

Flightless bird | 11-12-22 | 01:10

Net de stroom rekening van Eneco ontvangen. In een paar maanden tijd van 30 cent naar 50 cent naar 88 cent per kwh.
Maar Eneco verhoogt de prijzen niet extra omdat het prijsplafond eraan komt.
Nee dat doen ze niet, zeggen ze.
Wat hebben we aan al die goedkope stroom uit wind en zonne-energie als de stroomprijs bepaald wordt door de gasprijs.

Jan Dribbel | 11-12-22 | 00:49 | 2

Die stroom afkomstig van windenergie is niet goedkoop, sterker nog, er moet weer subsidie tegenaan om het überhaupt draaiende te houden: www.rtlnieuws.nl/economie/business/ar...

Sinterbikske | 11-12-22 | 00:54

@Sinterbikske | 11-12-22 | 00:54:
Zo ken ik ze weer, de Eneco's: nu zijn de stroomprijzen hoog, maar in de toekost...
Dus laat de subsidiekraan maar open en verhoog de subsidies alvast maar.

Jan Dribbel | 11-12-22 | 01:04

De ringbaard, eind jaren 90 nog een teken van mannelijkheid is al een tijdje geleden verworden tot de rimbaard, uitsluitend gebezigd door ruggetuffers en wannabe mannen (trans, in elke fase). Geen enkele reden om ze nog serieus te nemen, daar het slechts een kleine minderheid betreft.

4HoogAantWater | 11-12-22 | 00:45

Het eisenpakket van de slavernijclubs is bekend mensen.
Ze hebben er lang over nagedacht, maar uiteindelijk willen ze toch gewoon geld.
www.ad.nl/politiek/eisen-aan-accepter...

wapster | 11-12-22 | 00:38 | 5

Hehehe Zwarte Piet moet verboden worden. Dat is een eis. Plus, tadaaaaa.... geld. Je verwacht het niet. Excuses zijn leuk maar daar koop je niks voor. Toch een behoorlijke verrassing voor mij en al die anderen die meenden dat de symbolische waarde van officiële excuses nog wel het allerbelangrijkste waren in de erkenning van het vreselijke leed der nazaten.

Beste_Landgenoten | 11-12-22 | 01:10

@Sinterbikske | 11-12-22 | 00:51: Hij wordt nog mooier, want ze willen dat "zwarte culturele instellingen en instituten structureel geld krijgen".
Lekker aan de tiet van de belastingbetaler, tot in de eeuwigheid.

wapster | 11-12-22 | 01:11

Is er dan NIEMAND die durft te zeggen "jullie kunnen allemaal de tyfus genieten met jullie eisen, stelletje mafketels" ?

Asteroid-B612 | 11-12-22 | 03:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Wanneer wordt fascistisch D66 verboden? Het zal tijd worden.

Cirkelred | 11-12-22 | 01:12

En toch zal je zien dat het merendeel, ondanks dat ze dit grootdeels allemaal al zullen weten wat Van Amerongen hier beschrijft en hoe schandalig het ook is, gewoon op dat griezelige D66 zullen blijven stemmen. Het zegt vooral dan straks ook iets over al die D66-stemmers....

Jan, Leiden | 11-12-22 | 00:26 | 10

"Niks feitelijks, het valt allemaal in de categorie zuigen en sarren. Het is de kift, jennerij"

Dat is elke vorm van kritiek jegens D66 in uw ogen, hoe inhoudelijk ook. Het is dan wel weer grappig om te zien hoe kinderachtig en hypocriet u daar telkens weer op reageert. Nu ook weer: niks geen inhoudelijke reactie op de toch wel enkele inhoudelijke punten die het artikel maakt om dan trots te stellen dat u op D66 stemt, enkel omdat anderen een probleem hebben met deze partij. Het grappige is ook dat u normaal stelt zo van de feiten te zijn, maar die net zo lief negeert of verdraait als het om D66 gaat. Een geloofsfanaticus zou hier nog een puntje aan kunnen zuigen.

countus | 11-12-22 | 02:20

@Beste_Landgenoten | 11-12-22 | 00:38:
Twijfel niet aan uw oprechte bedoelingen, BL, maar zoals het allemaal gaat met D66 kun je geen luchtfietserij noemen, het stuk zit vol met bronnen die het kunnen staven. Een bezem door de huidige top zou de partij goed doen, wellicht heeft de partij juist u en anderen nodig in de toekomst. Terug naar integere politici is sowieso wel een issue in Den Haag. Dat u zich inzet met liefde papierwerk is prijzenswaardig, maar u zou het voor andere landvertegenwoordigers uiteindelijk moeten doen, niet voor wat er nu zit.

Jan, Leiden | 11-12-22 | 05:34

@Jan, Leiden | 11-12-22 | 05:34:
Een bezem erdoor, die hebben ze daar best bij de hand denk ik. Nee serieus ik vraag me af of ik op de partij ga stemmen, ik vind dat ze veel niet goed hebben gedaan en Kaag is vrijwel onzichtbaar geweest de laatste jaren. Hoewel ik niet zo geloofde in de hype rond haar persoon had ik toch meer verwacht. Verder sta ik achter de principes van D66, maximale persoonlijke vrijheid met oog voor de zwakkeren in de samenleving maar de landelijke top maakt er een potje van.

Beste_Landgenoten | 11-12-22 | 09:24
▼ 7 antwoorden verborgen

Mooi stukkie !!

Uw Verzekeringsadvis | 11-12-22 | 00:25 | 1

Zeker!

Jan, Leiden | 11-12-22 | 00:26

Konnichiwa.

Welke partijen zijn dan goedaardig?

En wat heeft D66 precies zo fout gedaan dat ze zo intens kwaadaardig maakt? Ik heb ook niets met D66 maar ik zie echt niet hoe ze kwaadaardig zijn. Volgens mij komt de D66-haat vooral voort uit afgunst en hun immens progressieve doelstellingen. Mensen houden nu eenmaal niet zo van verandering en al helemaal niet als ze denken dat het ze geld gaat kosten. De werkelijkheid is dat als we wat eerder waren begonnen in het investeren in de toekomst we allemaal beter af waren nu. Maar ja, er zijn partijen zoals het CDA die echt graag luisterden naar wat de kiezer wil in plaats van wat gedaan moet worden. Zo'n beetje de helft van de problemen waar we nu in zitten zijn te danken aan die kiezers. Die lekker liever lui dan moe kiezers en als het mij maar goed uitkomt kiezers. Oh en het mag niets kosten natuurlijk we willen wel allemaal voor een dubbeltje op de eerste rij zitten. U kunt daarom wel stellen dat iedereen die de laatste 40-50 jaar mocht stemmen de oorzaak zijn van het gros van de problemen waar we in zitten. Waarschijnlijk u en/of uw ouders dus. Het is namelijk niet dat alle problemen van nu onvoorzienbaar waren en dat we geen idee hadden en dat er niet toen al iets aan gedaan kon worden. Boze blanke man zijn is heel gemakkelijk maar al die jaren stemde u in uw portemonnee en alles was zorgen voor morgen. En dat lieve mensen is een pijnlijke waarheid. Voorbeelden?

Klimaatverandering, milieuvervuiling, mestoverschot, tekort aan woningen, immigratie van kanslozen, het is allemaal helemaal niets nieuws maar u deed niets want u wilde met pre-pensioen of anderzijds had u het gevoel van "boeien, want zorgen voor morgen". En u lieve blanke boze (oude) man heeft het beter dan vrijwel iedereen anders in de wereld. Waar bent u dan zo boos op? Uzelf? Want dat zou eigenlijk moeten.

Ganbattene.

DeKussendeWielrenner | 11-12-22 | 00:18 | 14

Nou valt best mee. En inderdaad, je moet niet voor ieder wissewasje een referendum gaan houden. Maar voor belangrijke zaken waar de politiek niet uitkomt kan het nuttig zijn. Wat ik zelf jammer vind is dat er over Europa nooit een referendum is geweest. De euro bijvoorbeeld.

Beste_Landgenoten | 11-12-22 | 01:41

@Schout-bij-Nacht-J | 11-12-22 | 01:41: D66 wil vooralsnog alleen op papier een referendum. In de laatste jaren heeft zij niets gedaan om een referendum te bewerkstelligen of althans openlijk hiervoor gepleit. Er ligt nu wel een voorstel voor een correctief referendum, maar dat is niet van D66, maar van de SP. Dat D66 zich achter dit voorstel schaart, komt ook alleen omdat heel veel (belangrijke) onderwerpen van een referendum zijn uitgesloten. Over bijvoorbeeld de verdere overdracht van bevoegdheden aan de EU zou je al geen referendum kunnen houden, terwijl dat nu net een geschikt onderwerp is voor een referendum.

Ik ben overigens ook voor een opkomstdrempel, maar 90% is onrealistisch. Zulke opkomstpercentages worden bij de regulieren verkiezingen niet eens gehaald. Het is bovendien ook niet alsof mensen die niet zijn gaan stemmen, de kans daartoe niet hebben gekregen. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom iemand niet is gaan stemmen. Daar kun je de mensen die wel de moeite hebben genomen om te gaan stemmen, ook niet automatisch de dupe van laten worden. Dat gezegd hebbende, moet er wel een ondergrens zijn om te voorkomen dat straks voor elk wissewasje een referendum wordt gehouden en een (kleine) minderheid beslissingen gaat afdwingen die de gehele bevolking raken.

countus | 11-12-22 | 02:35

@countus | 11-12-22 | 02:35:

Met alle respect maar ik zou eerder D66 stemmen dan SP. Maar ik ben geen communist of socialist.

Schout-bij-Nacht-J | 11-12-22 | 03:20
▼ 11 antwoorden verborgen
-weggejorist-
AldNuut | 11-12-22 | 00:16

VVD is een omvolkpartij samen met sekteleden D66. Vertrouw nooit maar dan ook nooit sekteleden of VVDérs. Allemaal zelfverrijkend tuig dat te dom is om te poepen. Zij zij de mensen die je uitnodigen om je verwaren aan een vuur in de winter om daarna je te laten ontdekken dat het jouw huis was die in de brand was gestoken.

appeltjesgroeneweide | 11-12-22 | 00:10 | 1

Sekteleiders zijn zelfverrijkend tuig. De volgers te dom is om te poepen.

K1100 | 11-12-22 | 00:16

Zo lezend door de tegels denk ik, ze zijn hier gek geworden. Het sneu aandoende opbieden in sneerderij jegens D66. Elkaar opjutten met nogal misplaatste verwijten, ronduit verzonnen aantijgingen en psychologische analyse van D66 politici. Alles uit de losse pols. Het lijkt wel een Havo 3 klas. Van Amerongen gedraagt zich gewoon als het ettertje van de klas, propjes met spuug gooien naar het schoolbord. Lekker sarren omdat hij de paljas van de derde klas wil zijn. Het ventiel uit de fiets van Tjeerd trekken. Een natte spons in zijn schooltas stoppen. Dat werk.

Het geeft veel plezier onder boze rechtste schrijvers om zich af te zetten tegen iedereen die een klein beetje wil deugen. Want deugen dat is het ergste. Daar kan je niet meer aankomen onder de foute jongens. Want fout zijn is gaaf. Dan tel je mee. En nog meer met je afzetten tegen deugers.

Ik vind boeren de meest in de watten gelegde ondernemers. Gigantische subsidies, allerlei privileges, ze wonen als vorsten, bezitten de mooiste stukken land, ze doen ene wat ze willen, lappen alle regels aan hun laars, vervuilen dat het een aard heeft, fraudeurs met mest en bij regels en handhaving komen ze gewoon met hun trekkers naar de huizen van bestuurders. Waarom je daar blinde sympathie voor hebt, mij is het een raadsel maar ook dat past blijkbaar helemaal bij je rechtste imago.

Beste_Landgenoten | 11-12-22 | 00:09 | 10

De enige reden dat dit kabinet nog niet gevallen is , is dat d66 nu hun zin wil doordrukken want ook d66 weet dat dit waarschijnlijk de laatste keer is dat ze deze kans hebben gekregen met medewerking van een psychopaat die nog één termijn premier wilde zijn, en B-l je kan nog zo hard gillen en je kop in het stand steken het is niet alleen vera bergkramp die iedereen zat is, ook haar partij,. Je hoeft de peilingen niet te geloven, maar DDR66 is uitgespeeld. Zelfs mijn hardcore d66 zwager ( iedereen heeft er eentje in de familie) geeft dit toe.

Kruimel | 11-12-22 | 01:47

Sorry BL " Ik vindt boeren.." Wat jij vindt doet er eigenlijk niet toe. Je wrijft in een vlek waar je niets vanaf weet. En wat warrig. : "mij is het een raadsel, maar ook dat past blijkbaar helemaal bij je imago." Maar als het een raadsel voor je is BL weet je helemaal niet of iets past of niet. Je raaskalt zoals gebruikelijk wanneer je opgewonden bent. Door een open zenuwtje wellicht?

dijkbewaker | 11-12-22 | 01:56

@dijkbewaker | 11-12-22 | 01:56:
Misschien doet wat jij vindt er ook wel niet zo toe? En ja ik vind dat veel boeren ten opzichte van heel veel andere Nederlanders zwaar geprivilegieerde inwoners zijn. Daarom maken ze ook zoveel ophef, ze zien hun paradijs in gevaar komen. Dan heb ik het niet over de kleinere boeren maar vooral over de enorme agro bedrijven waarbij pure winst centraal staat en dan vooral in de vleessector.

Beste_Landgenoten | 11-12-22 | 09:29
▼ 7 antwoorden verborgen

Cindy Smeets houden we erin…

Montresor | 11-12-22 | 00:08

Nightwish- The Phantom of the Opera

Koppig | 10-12-22 | 23:51

Sodekaatje, Arthur weet een paar mensen weer goed te voorzien van de verkeerde eigenschapjes, labeltjes en vakjes.

AdvocatusDiaboli | 10-12-22 | 23:45

Me dunkt dat dit het stamcafé is en dat ik dus even van me af kan schrijven. Zonder overigens anderen te beledigen of erger.
Nee.
Ik ben zoals u al langer weet een ouwe lul die met prepensioen is. En die voor de lichaamsbeweging post is gaan bezorgen.
Voor de lichamelijke gezondheid heel goed maar voor de geestelijke gezondheid wat minder. Wat ik als misantroop had kunnen weten.
Dagelijks word ik bijna van mijn sokken gereden, uitgescholden, bedreigd, uitgelachen en soms bijna van mijn fiets getrokken. En het meest door kort pittig en boomer blank. Terwijl ik alleen maar mijn werk doe. Dus weer klaar mee. Ik ga wel andere manieren zoeken om te bewegen. Die fooi heb ik niet nodig.
Er zijn wel degelijk boze blanke lieden en die stemmen vooral PvdA/GL/D66 en die lui wil je niet tegen komen. Zoals Sartre zei, de anderen zijn de hel, en al helemaal als ze PvdA/GL/D66 stemmen. wat een kutvolk.

Zapata10 | 10-12-22 | 23:32 | 8

Je brengt dus post rond op de fiets? Wat maak je dan zoal nog meer mee?

Ik moet denken aan toen ik als scholier kranten rondbracht, en een herder achter me aan kreeg. Hap in mijn jas, mijn moeder mee voor schadevergoeding, kreeg ik 50 gulden.
Wat een klotehond was dat.

Papa Jones | 11-12-22 | 00:10

@Papa Jones | 11-12-22 | 00:10: Een klotehond met een verknipt (ex-) baasje. Zelfde ervaring gehad, beet alleen niet in mijn jas maar in mijn rug.

Theodorik1 | 11-12-22 | 00:29
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik ben gek van 90s Nu metal! Ik zal wel de enigste zijn. Beetje skaten op de West-Blaak. Deftones luisteren. Not a care in the world! De tijden veranderen. Misschien ben ik blind. Korn - Blind www.youtube.com/watch?v=SGK00Q7xx-s

Urotsokudoji | 10-12-22 | 23:24 | 8

@Wilderst: doe mij dan maar Dyscarnate - Nothing Seems Right.

RM666 | 11-12-22 | 00:44
▼ 5 antwoorden verborgen
-weggejorist-
wilderst | 10-12-22 | 23:20 | 7
▼ 7 antwoorden verborgen

Is hier wat te drinken? Misschien vrolijkt alcohol mij iets op van al dat nare internationale en nationale nieuws op GeenStijl. Wanneer weer een positief topic?

Hadena | 10-12-22 | 23:12 | 1

Het cafe is hiernaast, in het voetbaltopic.

Roos | 10-12-22 | 23:20

Macht is beter dan seks. Daarom zijn die mannetjes immer geil en denken ze niet verder dan hun volgende orgasme en niet dieper dan een kringspier ergens onderaan het heupgewricht.

tectonicos | 10-12-22 | 23:11

De Nachthap.

Wilderst helpt de Reaguurders de Kerst door!

Deel 4: Carpaccio

De meeste carpaccio smaakt nergens naar. Doe het eens met rosbief? Wat een verschil! Verder natuurlijk echte versgebrande nootjes zoals langwerpige pijnboompitjes, niet die driehoekjes uit China. Of die groene pompoenpitjes, mss nog wel lekkerder! Dunne flakes Parmigiano Reggiano met de dunschiller en natuurlijk wat 'truffelmayo'. Paar blaadjes rucola erbij en Bob is je oom.

Wat ook lekker is hierbij: flinterdun gesneden rauwe kastanjechampignons. Zei ik rauw? Yep, stelletje barbaren, de halve wereld eet ze rauw, want lekker!

wilderst | 10-12-22 | 23:07 | 3

Kijk dat vind ik nog eens een mooi initiatief.
Carpaccio van de supermarkt is van dat smerige plakvlees. Eet ik liever niks.

BrulSpin | 10-12-22 | 23:20

Dank. Ik bestel die ene keer dat ik eters krijg altijd wat en de carpaccio is isd erg wisselend van kwaliteit. Zal je richtlijnen aan de traiteur van dienst meegeven

de IJsman | 10-12-22 | 23:22

Snik
Nu ben ik ook nog een barbaar
Kastanje Champignons, idd flinterdun en even heel kort in zeer hete vierge olijfolie, met een drupje Worchester, uitdruipen op een keukenpapiertje

Ok ik geef toe
Vroeger op zee op de boot wel barbaarse dingen gedaan
Sleper van 30 meter, met een lompe cutterzuiger aan de draad
Slecht weer uit de verkeerde hoek, oceaandeining precies achter de kanaal eilanden langs recht het kanaal in
en daar lig je dan te rijen en te stampen tegen het windje en de deining in, met amper 2 mijl = 5 km/u
Levensgevaarlijk om te koken als je binnen de 4-5 seconden een metertje of 10 gelanceerd wordt, mahjah je mot wat, 'bruienbonen soep koud uit blik'.. brrrrr maar het vult

AldNuut | 10-12-22 | 23:54

Die lui hebben een autistisch fanatisme wat doet denken aan Volkert van der G. Die Sjoerdsma ook. Deerniswekkende tunnelvisie, weinig ruimte voor redelijkheid, neigend naar schuimbekken. Volgens mij wordt de wereld niet beter van zulk soort mensen.

SIogra | 10-12-22 | 22:53 | 5

@de IJsman | 10-12-22 | 23:23: Precies, bij GS en de reaguurders bemerkte ik de afgelopen jaren ook een bepaalde sympathie voor die praatjesmaker. Nooit begrepen.

Normpje | 11-12-22 | 00:12

Ik kan al die lui niet uit elkaar houden. Vroeger had je de krullebollen van D66, die haalde ik ook altijd al door elkaar, nu zijn het de pratende kutten. Het stupide uitschelden van iedereen met een andere mening als racist en fascist doet denken aan Jooptrollen.

Argyronauta | 11-12-22 | 00:17
▼ 2 antwoorden verborgen

Hmm Arthur is nog vrij aardig gebleven... dunne mannetjes met ringbaardjes, een paar inhoudelijke mankementjes en misslagen...

Van mij had dat been er wel gestrekt in gemogen. A la Wouters in zijn gloriedagen, of John de Wolf. En messcherpe woorden als WF Hermans die als polemist met kop en schouders boven de rest uit stak.

Roos | 10-12-22 | 22:50 | 4

Ik sta er ambivalent in: ik geloof dat er echt wel een kern van waarheid in dat klimaatalarmisme zit, maar ik ben niet intrinsiek gemotiveerd om mijn gedrag te veranderen. Ik verander mijn gedrag pas als het genoeg pijn doet en dat geldt voor de meeste mensen. Belasting heeft dan de instrumentele functie

de IJsman | 10-12-22 | 23:08

@de IJsman | 10-12-22 | 23:08:

om bepaald gedrag te stimuleren of te ontmoedigen. Het vergt een moedig kabinet om dergelijke maatregelen te nemen, want die vrezen (niet onterecht) dat dit door de kiezers zal worden afgestraft. Aldus gebeurt er dus helemaal niets. Prima wat mij betreft. Mannen in mijn familie halen de negentig niet, dus ik ben over ongeveer 50 jaar dood. Dat redt de aarde nog wel.

de IJsman | 10-12-22 | 23:11

Alsof een pratende kut een recept is voor iets slechts..
Maar je kunt er wel iemand mee afzeiken.

AdvocatusDiaboli | 10-12-22 | 23:46
▼ 1 antwoord verborgen

Ik neem aan dat dit de kroeg is. In de Correspondent een goed, uitgebreid verhaal over de kwestie Arib: decorrespondent.nl/14028/hoe-khadija-...

De journalist maakt duidelijk dat er heel veel mensen met de wolven meehuilden over die arme, arme Arib. Een mooi spiegel voor de panelen?

Komjehiervaker | 10-12-22 | 22:49 | 2

Zeer helder artikel, ik had het al gelezen.
Jesse Frederiks heeft ook uitstekende artikelen over de toeslagenaffaire geschreven maar GS blijft daarin helaas de lijn van de MSM volgen.

Roos | 10-12-22 | 22:53

@Roos | 10-12-22 | 22:53:

Jesse Frederiks is een activist, geen journalist. Daarom wordt dat flutboekje van hem over d eToeslagenaffaire niet serieus genomen. Het standaardwerk over deze zaak moet nog verschijnen.

de IJsman | 10-12-22 | 23:26

D66 is het allerergst.

Hoewel Groenlinks is ook erg foute boel.

En dan hebben we nog de VVD, pvda en CU. Need I say more.

Nederland wordt verkracht en verkocht waar we bij zitten terwijl de msm ons afleiden met desinformatie en géén informatie.

En de meesten zijn bang, ik ook, om kalgestellt te worden door de deugers die overal in organisaties, al was het de Stasi, aanwezig zijn en enorm bepalen wie deugt.

Er kan niet genoeg op ingehakt worden en al helemaal niet verbaal.

Heerlijk genoten.

Zomaarwat | 10-12-22 | 22:46 | 5

Wat is er mis met de ChristenUnie. Gewoon een stelletje softe kerkgangers, maar toch niets mis mee? Ik stem lokaal vaak SGP en die deelt altijd in een lijst met de CU.

de IJsman | 10-12-22 | 23:43

@de IJsman | 10-12-22 | 23:43:
Wat er mis is met de ChristenUnie? Dat het een stel hypocriete, ruggengraatloze gristenhonden is.

Spring Bruissteen | 11-12-22 | 00:06

@de IJsman | 10-12-22 | 23:43: SGP kan ik respecteren. Maar mensen die dóén alsóf ze christelijk zijn? Voor de feel good? Om hun biotoop rustig te houden?! En verder puur slecht en principeloos acteren? Nu, dat dus.

Zomaarwat | 11-12-22 | 09:19
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik sta al een tijdje voor een gesloten kroegdeur. Gaan ze open?

hero_of_heaven | 10-12-22 | 22:44 | 1

Drank is vanavond op de andere locatie, in het voetbalcafé.

entredeuxverres | 10-12-22 | 23:17

Prachtig stuk Arthur!
Maar...
"Cindy heeft een pratende kut, is vilein en kwaadaardig. Dat hij dertig kilo te zwaar is, maakte even niet uit voor de ballotagecommissie."
Laat haar dan goddomme wél een passen pak aanmeten:
www.ad.nl/binnenland/opstappen-d66-ka...

gemeentereiniging | 10-12-22 | 22:43

Genoten van deze proza. Dank!

Zomaarwat | 10-12-22 | 22:38

▶️Wham rap’86

Rattus | 10-12-22 | 22:35

Zolang het nog niet strafbaar is. Neger neger 100999x

Zatkniss | 10-12-22 | 22:34 | 3

En nu in het openbaar in Rotterdam.

Adriel | 10-12-22 | 23:04

Ik ken een donkere gast (Antilliaan) die zichzelf altijd neger noemt.
MAG DAT ?

Asteroid-B612 | 11-12-22 | 03:23

"Het doel blijft: halvering van de stikstofuitstoot in 2030. Alleen zo blijft de natuur gezond en kunnen we weer huizen bouwen."

Zie hier de ware reden voor het verdrijven van de boeren. Het gaat helemaal niet om het muljeujjjj of klimaat. Men wil de grond zodat ze die kunnen volbouwen. En de natuur zal er zeker op vooruit gaan wanneer we akkers en weiden vervangen door asfalt, baksteen en beton, niet waar? Wie houden ze nu eigenlijk voor de gek? En heel vreemd, in zowel Duitsland of België speelt deze problematiek helemaal niet. Hier moet de boer stoppen, terwijl ze net over de grens gewoon door doen.

Wanneer de politiek zich van diens taak zou kwijten, dan hadden we al die huizen niet nodig. De inheemse bevolking groeit al decennia niet noemenswaardig, die schommelt qua aantal zo rond de 13-13,5 miljoen. Het is pure politieke onwil dat men de tsunami aan asieliërs niet stopt. Als het in Denemarken en nu ook Zweden kan, waarom hier dan niet?

Sjefke7807 | 10-12-22 | 22:30 | 3

Omdat ze een verdienmodel hebben. Het maakt de gemiddelde D66er helemaal niets uit of u nu wel of niet totaal de vernieling in draait. Immers, u bent moreel gezien minderwaardig. U kunt dus gerust geofferd worden voor extra pecunia die de bankrekening van de D66 luitjes aanvullen.

Zapata10 | 10-12-22 | 22:37

Er valt als politicus weinig te verdienen aan boeren die gewoon hun werk doen. Maar rechtszaken over onteigening, herverkavelings-commissies, bestemmingsplan-concepten, -onderzoeken, -evaluaties, impactanalyses, verkeerscirculatieplannen, daar gaan heel wat consultancyuurtjes inzitten en dan zijn we nog niet eens bij het grote geld van de vergunningverleningen en aanbestedingen.

Blauwpetje | 10-12-22 | 22:37

@Blauwpetje | 10-12-22 | 22:37: plan van aanpak,buurtvaders,voorlopig rapport,beslissings termijn in de toekomst,wensdenken,constructief overleg,de driehoek,niet mijn competentie and so on.

Coolcalmcollected | 10-12-22 | 22:58

Lekker geschreven Turio

de visser | 10-12-22 | 22:30

Sjoerd Rimmer,.. Gniffel

The Felchmeister | 10-12-22 | 22:27

D66 is net zo'n principeloze opportunistische machtspartij als de VVD. De Groot had de nobele eer om namens de partij de boeren in de kloten te trappen, maar ze mogen elk wel een keertje, steeds bij nieuwe slachtoffers, net hoe het uitkomt.
Ben eigenlijk ook wel benieuwd wat D66 vindt van het feit dat bepaalde organisaties een persoon van kleur (notabene een partijgenoot) niet accepteren als vertegenwoordiger van de Nederlandse regering. Stel nou eens dat dat gezegd zou zijn door een willekeurige andere organisatie of land, b.v. Fratelli d'Italia of Hongarije?

Blauwpetje | 10-12-22 | 22:26 | 1

Je bedoelt Weerwind? Ik ken wel een D66'er, die vindt het absurd dat hij niet geaccepteerd wordt om excuses te maken. Wat het natuurlijk ook is.

Beste_Landgenoten | 10-12-22 | 23:55

Nou nou.....

hotnot | 10-12-22 | 22:23 | 1

Ja sorry hoor, dat waren de enige woorden die bij me opkwamen.
Ben het er wel mee eens, eigenlijk.

hotnot | 10-12-22 | 22:24

Heerlijk. Prachtig om te lezen dat een door en door kwaadaardige club zoals D66 aan de schandpaal wordt genageld. Ze zijn net iets meer kwaadaardig dan de PvdA en GL. Maar het scheelt niet veel.

Zapata10 | 10-12-22 | 22:22 | 9

@Zapata10 | 10-12-22 | 22:48:
Nee dat is weer GroenLinks. Bij D66 leggen ze anderen nou juist geen verplichtingen op. Hooguit zijn ze wat naïef en goedgelovig wat betreft de inborst der mensheid. Er zijn maar weinig kwade geesten bij. Misschien is dat ook wat zo irriteert.

Beste_Landgenoten | 10-12-22 | 23:53

"Bij '66 leggen ze geen verplichtingen op" nee, daar verbieden ze liever om een andere mening dan de hunne te hebben.
Je hebt overigens nog geen antwoord op mijn vraag gegeven BL...: verdient het een beetje om '66-influencer te zijn?

RM666 | 11-12-22 | 00:40
▼ 6 antwoorden verborgen

Als ik mijn geld zou moeten inzetten op welke partij het meest fout zou zijn in de oorlog, gaat mijn hele inzet op D66.

Teluitjewinst | 10-12-22 | 22:21 | 7
-weggejorist-
Beste_Landgenoten | 10-12-22 | 23:49

Het respecteren van wetten en verdragen zal voldoende blijken om u volledig in te kapselen. Er komt geen oorlog, behoudens dan (our Hope lies in The Proles) burgeroorlog.

Zomaarwat | 11-12-22 | 09:24
▼ 4 antwoorden verborgen

D66 is gewoon een extensie van het studentencorps.

Sinaslolly | 10-12-22 | 22:20 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Domme kletspraat. De Groot is niet tegen de natuur maar tegen de boeren maffia met hun monocultuur kaalslag. Dat heeft onze Edese padvinder dan weer niet goed geschoten. Raaigras, een soort scheurgras met Neutronen korrels, is de dood voor de biodiversiteit en hoewel diversiteit en jeukwoord is gaat het niet om de juiste kleurtjes gras maar om de bloemetjes en de bijtjes die ook bij Van Amerongen bekend zijn maar dan wegens Abrahams mosterd. Zo erg is de Groot niet, hij is hooguit wat fanatiek met het pistool uit de heup schietend op fascisten.

Beste_Landgenoten | 10-12-22 | 22:19 | 14

@Beste_Landgenoten | 11-12-22 | 00:14: Oke, dan plaats ik hier maar even de link naar Wynia’s week over het stikstof rapport wat Tjeerd de Groot niet gepubliceerd wilde hebben. Ja, het is Wynia, ik weet het, maar het feit blijft dat het rapport er is en dat het Tjeerd de Groot niet uitkwam omdat het zijn plannen op losse schroeven zette: www.wyniasweek.nl/d66-wetenschappers-...

Sinterbikske | 11-12-22 | 00:40

Ok Sjoerd S..

DriesRoelvink | 11-12-22 | 01:07

Las het. Hij blijkt een wetenschapper die dus niet integraal gevolgd wordt in zijn conclusies. Dat kan natuurlijk en of dat dan per definitie impliceert dat TDG een despoot is, zie ik niet meteen. Toch wijkt wat deze meneer zegt niet zo af van wat de Groot zegt. De laatste alinea.

‘Ammoniak uitstotende boerderijen die binnen 200m bovenwinds van zichtbaar door ammoniak beïnvloede Natura 2000 gebieden zijn gevestigd, moeten de ammoniak uitstoot met 90% reduceren, of het vee wegdoen. De anderen gewoon doorgaan, wie door wil gaan. Heldere keuzen maken wat je waar doet. Afhankelijk van ons denken over voedsel, houden van dieren, ons landschap et cetera verschilt het ruimtelijk. We maken het schoner en beter. En we pakken lucht- en waterkwaliteit en klimaat tegelijkertijd aan. En we zetten vanaf nu gezamenlijk de eerste stap naar het halveren van het stikstofgebruik per persoon.

Nou, dat is tamelijk ambitieus.

Beste_Landgenoten | 11-12-22 | 01:31
▼ 11 antwoorden verborgen

Wat kan ome Tuur toch prachtig schrijven. En wat een akelige gedachte dat Sjoerd "Rimmer" Sjoerdsma in Eindhoven, mijn stadje, heeft gewoond. Krijg er nachtmerries van.

MeppieRocks | 10-12-22 | 22:18 | 3

Wie niet van Eindhoven....

Lorejas | 10-12-22 | 22:26

Lekker wegblijven dan!

MeppieRocks | 10-12-22 | 22:31

Met liefde!

Lorejas | 10-12-22 | 22:45

neeger neeger neeger, nog even voordat het strafbaar gaat zijn. Ben geschokt over de eisenlijst, je weet wel

avocado | 10-12-22 | 22:16 | 4

Ik noem ze negurs. Dat mag, toch?

hero_of_heaven | 10-12-22 | 22:43
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben boos, ik ben blank. Of ik een man ben, weet ik nog niet zo zeker.

Urotsokudoji | 10-12-22 | 22:11 | 1
-weggejorist-
Is dit nog nieuws? | 10-12-22 | 22:03 | 6
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Kansino. Hét online casino van Nederland.
Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online casino Nederland | LOESOE - nieuws en entertainment
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | CoinMart
online bookmakers in Nederland