Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

NOS: 'Zwak geslacht slachtoffer klimaat, want zonnepanelen op dak leggen keizwaar'

'IK WEET TOCH NIET WAT DAT IS EEN 'SCHROEVEDRAAIER'!'

Serieus NOS? Eindredacteur weer ziek?

Kent u de NOS? Nee? DUH! U bent geen 76+ dus ja. Anyway. Vroeger had de NOS een blanke babyboomer (M) als baas en was alles okee bij die NOS. Maarja, NPO, dus inclusief. Gevolg: vrouw als hoofdredacteur. En sindsdien doen ze bij de NOS punt En El steeds minder aan journalistiek en steeds meer aan van die laffe, tamme, propagandistische wokeshit waar ze bij AD, NU.nl, Donald Duck, Volkskrant (hahaha, zelfde uitgever!) ook zo vaak aan doen. En bij RTL Nieuws ook eigenlijk. En bij...ja waar eigenlijk niet? Bij Geenstijl, Nieuwnieuws en TPO niet, dat was het wel. Maar, wie beweert moet ook onderbouwen (les 1 schooltje voor journalistiekje). Dus. Bewijs alhier. Bonusquotes die bewijzen dat de NOS veel is maar in elk geval geen onafhankelijk objectief en neutraal orgaan na de lees verder.

"Uit recent wetenschappelijk onderzoek blijkt onder meer dat vrouwen in ontwikkelingslanden het hardst worden geraakt, terwijl westerse mannen in belangrijke mate de oorzaak zijn van klimaatverandering."

Oh, interessant! 'Wetenschappelijk onderzoek'! We zijn benieuwd wel 'wetenschappelijk onderzoek' de NOS ons gaat presenteren en, uiteraard, kritisch gaat fileren.

"In ontwikkelingslanden speelt bijvoorbeeld een rol dat het door klimaatverandering vaker extreem droog is." 

Zie ook: als regent wordt het nat. Leuk. Maar waar blijft nou dat onderzoek?

"Traditioneel is het in veel landen een taak voor vrouwen om water te halen, en door de droogte kost dat meer tijd en is het moeilijker."

Dat is niet 'traditioneel' maar achterlijk, patriarchaal en dus waarschijnlijk veelal islamistisch. Maar als de vrouwtjes dat graag willen doen voor de mannetjes dan mogen ze dat natuurlijk. Als het ze teveel wordt moeten ze maar (parttime) gaan werken ofzo. Leuk. Maar, waar blijft nou dat onderzoek, NOS?

"Kwetsbare vrouwen betalen de rekening van het schadelijke gedrag van een kleine groep welvarende mannen", zegt Anouk Creusen die als onderzoeker bij bureau 75inQ meewerkte aan een rapport van mensenrechtenorganisatie ActionAid."

Wait. Wut? is dit het 'onderzoek'? Want wij hebben even gegoogleld op '75inQ', wij kunnen dat, googlen, want wij zijn mannen, en toen kwamen we uit op deze website. 75inQ is een stichting die als missie heeft 'Het versnellen van de transitie naar duurzame energie door het bevorderen van gendergelijkheid'. 

Okee. Leuk. Maar: geen wetenschappelijk onderzoek. Laat staan waardenvrij, objectief wetenschappelijk onderzoek. Eerder bullshitscience cherrypickpropaganda met als doel, onder andere, fondsen binnenharken en het eigen mission statement bekender maken. 

Leuk. Maar: hoezo is de NOS ineens een kritiekloos doorgeefluik voor stichtingen met een eenzijdige, partijdige, ongetwijfeld gesubsidieerde missie? De NOS doet toch aan 'nieuws'? Of is de NOS nu ook een soort online abri, een virtuele bushalte waar iedereen zijn postertje mag uithangen?

"Die studie laat zien dat vrouwen oververtegenwoordigd zijn in groepen die het meest getroffen worden door klimaatverandering, zoals de landbouwsector en de informele sector."

HAHAHA! Zucht. Jank. 

Nou, 'bullshit science' was een understatement. Aangezien de helft van de 8 miljard mensen op de wereld vrouw is, zullen vrouwen wel eens oververtegenwoordigd zijn in groepen die door van alles worden getroffen: ze worden nat als het regent (NOS: 'Vrouwen slachtoffer van regen!), ze hebben last van klimaatverandering. Net als mannen. Bomen. Kabouters. FvD'ers. Kreeften. IJsbeertjes en van die mensen die graag bij de HEMA shoppen. Soms overtegenwoordigd ook nog.  Maar deze conclusie is net zo leuk als: 'Er is oversterfte, dan moet dat dus aan de vaccins liggen' (NEE). Wat is trouwens 'de informele sector', NOS? Het bordeel? NOS-redactie? Fictief persoon? Handmaid?

"Voor vrouwen is het moeilijker zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering, omdat mensen met kleinere beurzen financieel niet weerbaar genoeg zijn"

Huh? HUH? He? Wut? Waarom is het voor vrouwen nou moeilijker om zich aan te passen aan de gevolgen van klimaatverandering? Hebben die allemaal een kleine beurs? Hoe weten we dat? Het volgt niet uit het artikel. Of het onderzoek. En dan nog. Hoezo heb je een 'grote beurs' nodig om je te kunnen aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering? Kan dat trouwens, je aanpassen aan de gevolgen van klimaatverandering? We weten het niet. Vragen, vragen, vragen. Geen antwoord. Misschien kunnen we het aan een journalist vragen om hier eens wat kritische vragen bij te stellen? Hee! Wacht! De NOS heeft journalisten in dienst! Wat raar, dat die zomaar vergeten überhaupt vragen te stellen. Nou, het is maar goed dat zo'n NOS niet van belastinggeld wordt betaald. Oh. Wacht.

"Rijke westerse mannen geven vooral geld uit aan comfort, reizen en consumptie", zegt Creusen. 

Nu gaat het ineens over Sander Schimmelpenninck. En over Dolf Jansen. Leuk, NOS. Maar wat heeft dat met 'onderzoek' te maken. Of überhaupt het onderwerp? Hallo? NOS?

"Nederlandse statistieken hebben het vaak over de consument, of het huishouden., maar achter elke deur zit een ander verhaal dat we te weinig zien", zegt Mariëlle Feenstra van 75inQ. Zij keek vooral naar de situatie in Nederland en ziet dat vrouwen zich moeilijker kunnen weren tegen de hoge energieprijzen en minder in staat zijn bijvoorbeeld zonnepanelen op hun dak te leggen of hun huis te isoleren."

HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA! *Ademhaalt* 

OMG! ZO GRAPPIG! Het zwakke geslacht in Nederland kan zich niet weren tegen klimaatverandering want de zonnepanelen zijn zo zwaar! Laat staan dat ze kunnen isoleren. Dan gaat popje met de isolatiewol en kitspuit aan de gang en voor je het weet is het weer huilen om gebroken nagels, wimpers in de ogen en kit die overal zit behalve in de tochtgaten. KOSTELIJK NOS, KOS-TE-LIJK! Althans, in 1837. In 2022 is dit seksisme. Oi NOS! Als Asha ten Broeke dit leest! Of Ebru Umar! 

'Buurman, kunt u mij misschien helpen? Mijn man is naar kantoor en nu heb ik mij tijdens het zonnepanelen op het dak isolatiekitten per ongeluk buitengesloten met alleen dit doorschijnende negligeetje aan!'

Verder: HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA!

"Vrouwen zijn minder vaak huiseigenaar. Als huurder ben je afhankelijk van een huisbaas of je huis aangepast kan worden aan klimaatverandering", zegt Feenstra."

Nou, wij begrijpen dat je als 'vrouw' sowieso weinig kunt qua aanpassingen aan het huis. Geen idee of dat uit 'wetenschappelijk onderzoek' blijkt maar als je dat al hebt geconstateerd ('vrouwen zijn te dom en zwak om zonnepanelen op dak te leggen aldus 75inQ') is dit een beetje mosterd na de maaltijd. Speaking of: GA EENS AFWASSEN POPJE!

"Als je als vrouw met een laag inkomen in een slecht geïsoleerd huis de zorg draagt voor een gezin, is het volgens Feenstra heel moeilijk te investeren in duurzame energieoplossingen."

"Als het water je financieel aan de lippen staat, dan heb je niks aan een tip om een extra trui aan te trekken terwijl je thermostaat al op 16 graden staat."

Als je als vrouw met een laag inkomen in welk huis dan ook de zorg draagt voor een gezin, is het sowieso heel moeilijk te investeren in wat dan ook.

Als het water je financieel aan de lippen staat, dan heb je niks aan een tip om een extra trui aan te trekken terwijl je thermostaat al op 16 graden staat, laat staan aan een stichting die klimaat met alle geweld bij 'gendergelijkheid' wil slepen en daarvoor eerst alle vrouwen reduceert tot 18e eeuwse stereotiepjes en daarvoor ook nog eens kritiekloos de ruimte krijgt op een groot '''journalistiek''' platform om daar vervolgens gierend uit de bocht te vliegen als een heks op een stofzuiger. 

"Onderzoekers benadrukken dat vrouwen zeker niet alleen slachtoffer zijn."

Welke onderzoekers dan? NOS? JOEHOE! Welke onderzoekers? Hallo? NOS? Eindredactie? IEMAND? 

*Geluid van zoemende TL-balken en belastingeuro's die in een put verdwijnen*

"Tijdens de klimaattop reikt vrouwenrechtenorganisatie WECF een prijs uit voor initiatieven die bijdragen aan een beter klimaat waarbij vrouwelijk leiderschap centraal staat. Een van de kanshebbers is een project voor betere werkomstandigheden voor katoenplukkers - vooral vrouwen - in Pakistan, die door de opwarming van het klimaat werken onder toenemende gevaarlijke omstandigheden."

Was de NOS een serieus journalistiek platform dan vroeg de NOS nu: Waarom werken vrouwen in Pakistan als katoenplukkers en niet de mannen? In het antwoord kun je dan dingen verwerken als: 'patriarchale cultuur, religie, islam, vrouw minder dan de man, etc. etc.' en dat kun je dan mooi, op kritische wijze, weer verbinden met het gendergelijkheidsuitgangspunt van die IQ75-stichting. Maarja, de NOS is leuk, maar: geen journalistiek platform.

"Toch is er volgens onderzoeker Mariëlle Feenstra veel kritiek op de ondervertegenwoordiging van vrouwen tijdens de klimaattop. "Vrouwen zijn ondervertegenwoordigd op plekken waar de besluiten vallen. Sterker nog, hoe belangrijker de klimaattop, hoe minder vrouwen afgevaardigd worden.""

Mensen die nog geeneens een zonnepaneel op dak kunnen tillen wil je waarschijnlijk niet hoog in de beslisboom hebben, want dat is voor iedereen een slecht idee. Verder moeten ze werken. Katoenplukken, water halen, part-time in de informele sector, dus geen tijd. 

"Tijdens de top in Parijs in 2015, waar de belangrijke Parijs Klimaatakkoorden werden getekend, was maar negen procent van de delegatiehoofden vrouw. Dat was een historisch dieptepunt."

Ze mochten niet van de imam? Van hun man? Zijn van het dak gevallen tijdens alleen al het plannen van het op dak tillen van te zware zonnecellen? Pols verzwikt bij het opendraaien van een fles ketchup?

"Onderzoekers wijzen er op dat klimaatmaatregelen niet alleen gericht moeten zijn op de energietransitie, maar ook investeringen in meisjes en vrouwen."

Onderzoekers! Welke dan? NOS? Hallo? JOEHOE? NOS? W-E-L-K-E 'ONDERZOEKERS' en 'ONDERZOEKEN' dan?

*Geluid van kirrende meisjes die de was opvouwen en kinderen verzorgen alvorens het licht uit te doen want na vijven*

Reaguursels

Inloggen

"Als het water je financieel aan de lippen staat, dan heb je niks aan een tip om een extra trui aan te trekken terwijl je thermostaat al op 16 graden staat."

Oh, ik ben een blanke man, niet rijk, de termostaat staat hier op 5 graden. Stop met zeiken kut, het woord 'acclimatiseren' bestaat niet voor niks.

Shestov | 15-11-22 | 21:47

Wat is er een hoop veranderd volgens de " onderzoekers" kan me nog herinneren dat al die meisjes die teleurgesteld en vertwijfeld terug kwamen uit Afrika verhaalden over de Afrikaanse vrouwen die de nieuwe waterputten in het dorp sloopten omdat ze die twee uur lopen per dag zonder het toeziend oog van hun mannen/ oppassers wel zo prettig vonden

Swedishchef | 15-11-22 | 20:17

Gewoon een logische deductie.
* Klimaatverandering raakt achterlijke landen harder dan beschaafde landen.
* In achterlijke landen is de vrouw vaker de lul dan de man.
Dus...
* Klimaatverandering raakt de vrouw harder dan de man.

Op dezelfde manier kan je ook deduceren dat
* Klimaatverandering niet-geletterden harder raakt dan geleerden
* Klimaatverandering niet-autorijders harder raakt dan autorijders
* Klimaatverandering islamieten harder raakt dan niet-gelovigen

enz enz.

nieuwe_Deen | 15-11-22 | 19:53

Vrouwen in de Derde wereld maken veel nieuwe baby's waardoor het water aan de lippen van westerse mannen komt te staan. Immers, alle gletsjers liggen in gematigde streken. En die mannen maar geld blijven sturen om hun eigen ondergang te bekostigen. Omdat het zielig is als die die vrouwen niet zo veel zouden kunnen baren. Foei, witte mannen, foei.

Sans Comique | 15-11-22 | 19:39

Wanneer er een huis gekocht wordt moet er van moeder de vrouw eerst een nieuwe keuken en badkamer komen. En het liefst nog een tweede autootje om de kinderen naar school en nog wat te brengen.

Magmacarta | 15-11-22 | 19:14

Geen flauw idee waar deze vrouwen toch de onzin vandaan halen. In een gewoon gezin doet diegene die bepaalde taken beter, sneller en vaak ook leuker vindt zijn ding en de partner de andere taken. En dat kan heel verschillend zijn met pakweg 50 jaar geleden toen de mannelijke en vrouwelijke werkzaamheden min of meer strikt gescheiden waren. Belangrijkste is: overleg en elkaar helpen als dat nodig is. We zijn wat ouder en de kinderen hebben hun eigen gezin. Maar in de drukke jaren liet ik mijn magische handjes wapperen door taken te doen welke meestal de dames doen. Zoals kleren uitzoek voor iedereen, haren knippen bij iedereen, meubels uitzoeken en alles wat betreft kleur en vormgeving incl tuin.
Tja met mij ging dat uren en uren sneller want ik zie en weet wat goed is. Noem het talent voor dat soort zaken. En mijn vrouw was en is veel beter met computers toen die dingen er opeens waren. Boekhouding en veel geldzaken, meestal een mannen ding. Ik bracht de kinderen naar bed en ga zo maar door. Zo werkt het als een efficiënt bedrijf waar je wel wat mazzel bij moet hebben omdat in het begin van een relatie het niet altijd duidelijke is waar ieders talent ligt.
En van het klimaat genieten we samen. Niets aan de hand en niet moeilijk doen.

dijkbewaker | 15-11-22 | 18:15 | 1

U bent beiden dus GAY maar heeft dit nog niet opgemerkt, door de indoctrinatie van uw jeugd. Nee hoor grapje, maar dat zouden de WOKES wel onmiddelijk denken volgens mij :)

Gewoonzo | 15-11-22 | 19:52

>> Dat is niet 'traditioneel' maar achterlijk, patriarchaal en dus waarschijnlijk veelal islamistisch.

Juist in India, Bolivia and Kenia trouwens. Misschien iets met de "ia" op de staart theconversation.com/women-still-carry...

Vallen (vaak niet-witte) mannen ze onderweg nog aan ook. Maar van achterlijke culturen en shit-hole landen mag je niet spreken. Vrouwen doen het altijd prima in hoogcultuur, drijven op de weelde. En samen met andere passievere of minder valide groepen doen het slechter in laagcultuur. Krijgen ze dom werk te doen. Vinden weinigen ze goddelijk, grappig of handig. De oplossing: meer van die cultuur importeren, hopen op magische transformatie en dan weer exporteren!

GeenAccount | 15-11-22 | 18:10 | 1

Albino struikrovers zijn inderdaad een heel speciale verschijning

Baytep | 15-11-22 | 19:20

Het wordt altijd droger in al reeds droge gebieden, hè? Het zal nooit eens ergens meer gaan regenen dan voorheen zodat er nu wel goed landbouw bedreven kan gaan worden (of is domweg te hard werken. Het gratis geld komt toch wel hun kant op). Juist dàt feit, dat het altijd alleen maar ellendiger wordt als het klimaat verandert vertrouw ik niet.

Sans Comique | 15-11-22 | 17:23 | 2

Klimaat als excuus. Dat hoor ik heel erg vaak. Ik kan niet poepen vanwege het klimaat. Ha ha ha.

inCol | 15-11-22 | 17:46

In Niger, vroeger vooral bekend als Sahel land, zijn op eigen initiatief bomen aangeplant. Onder die bomen is schaduw en dus koelte en de bomen houden vocht vast. Onder de bomen vindt succesvol kleinschalige landbouw plaats. Mensen hebben weer eten en hebben weer werk. Kennelijk kan het gewoon. Maar goed, wij kappen oerwoud in Brazilie en Argentinie om biodiesel te verbouwen (sojaolie), daar gooien we jaarlijks miljoenen tonnen kunstmest op, vervaardigd met miljarden kubieke meters aardgas in Nederland, Duitsland en Noorwegen en dat noemen we dan 'duurzaam'. Misschien gewoon weer aan het aardgas en een paar miljard steken in de aanplant van bomen. Goed voor Afrika, goed voor het Braziliaanse oerwoud en goed voor ons. Kan het klimaat opeens een win win win situatie worden.

Pollius | 15-11-22 | 17:54

Het betreft met name dames (en heren) die nu worden geconfronteerd met hun eigen stemgedrag. Derhalve geen recht om te klagen maar gewoon incasseren dames (en heren). Welkom bij de club.

Pekketrikker | 15-11-22 | 16:46

De oplossing is om ipv een quotum aan vrouwen in de top van bedrijven een quotum voor vrouwen als bouwvakker in te stellen.

The_Black_Knight | 15-11-22 | 16:36 | 1

Nee, gewoon vrouwen een baan. bijvoorbeeld bij de belastingdienst, met een loon waarmee ze dat gewoon kunnen laten doen.

nikolaos | 15-11-22 | 17:13

Het zwakke geslacht kan toch gewoon een warme trui breien. Ben je gelijk aangepast aan de 'klimaatverandering'.
Of verhuis naar Portugal, lekker warm en het is er ook nog spotgoedkoop.
Hoef je ook geen trui meer te breien.

Boeloeboe | 15-11-22 | 16:26

Lekker Bertje!
Zo.. nu maar eens de fijne dinsdag TPO-aflevering luisteren.. Zal wel een rant opleveren.

eekeek | 15-11-22 | 16:25

Dit is dus ook waarom mensen naast de NPO ook de wetenschap gaan wantrouwen. Dat woordje "wetenschap" wordt te pas en te onpas gebruikt om *meningen* te onderbouwen.
Meningen die doorgaans dermate debiel zijn dat je echt verwacht dat Ralf Inbar je uit komt lachen op het moment dat je ze serieus neemt.

Dandruff | 15-11-22 | 16:21 | 1

De kans dat Ralf je komt uitlachen is wetenschappelijk onmogelijk.

Kowalski11 | 15-11-22 | 18:01

Ik heb het gevonden maar mag geen url posten. Zoek maar op 'ActionAid Publicaties'. Veel plezier ermee, mij nie bellen

Sjawk97 | 15-11-22 | 16:19

Mijn echtgenote noemt vrouwen ‘gleufdieren’ , parkeert de Volvo 940 al rokend in 1 keer in, gebruikt de motorkettingzaag en dan de kloofbijl en worstelt met de Husky’s als een eskimo terwijl ze 1.60m. is en 50 kilo weegt. Maar ze kan niet koken dus je hebt er niks aan.

Rattevanger | 15-11-22 | 16:05 | 5

@Rattevanger | 15-11-22 | 16:17:

Ik weet het! Elke dag genieten.
Soto Ayam
Rendang
Sajoer lodeh
Saté ajam babi
Smoor
Etc.

MargauxGrandCru | 15-11-22 | 16:45

Kwart indo... maten komen overeen maar kan ook niet koken.. . Soms heb je pech in het leven.

VerganeGlorie | 15-11-22 | 20:04
▼ 2 antwoorden verborgen

Woke gedram, gezeur en leugens van dit soort clubjes van zeikwijven is allemaal prima als ze dat zelf willen verspreiden via hun platforms of desnoods commerciëlen zover krijgen om ze dat podium te bieden, maar een NOS zou hier nooit een platform voor mogen zijn. Die moeten zich beperken eigenlijk tot een soort uitgebreidere versie van ANP berichten doorgeven. Ik zag ooit in het 20:00 journaal bij een gebeurtenis 2 volledig random quotes uit tweets van willekeurige mensen, als een soort moderne ariant van de mening van de man op de straat en heb toen besloten er niet meer (bewust) naar te kijken.

Quantum Suicide | 15-11-22 | 15:58 | 2

Dat krijg je als je hoernalistiek verwart met Journalistiekisme. Zelf onderzoek doen en de wie, wat, waar, wanneer, waarom en waarvoor. De basisvragen worden niet beantwoord en ze typen graag de Nieuws Waardigheden over van andere media. (ik noem het media). geen Nieuws. Die basisvragen komen trouwens van het vmbo, Hoe hoger je komt hoe meer je bepaalde mediums op waarde moet gaan waarderen.
Maar dat is niet helemaal doorgekomen bij sommige hoogopgeleide. Die zitten graag in hun bubbel van grootheidswaanzin dat ze zelf veel meer risico lopen. Neem een Eneco, jarenlang 100 Miljoen winst. Ik ben wel benieuwd naar hun jaarverslag 5 miljard aan omzet in NL alleen. Omzet van zulke bedrijven in andere landen waar ze hun grondstoffen delven. Water en wind wordt straks duur verkocht en iedereen die denkt dat het goed is. Hoernalistiek noem ik dat. Verkopen van ideeen aan de bevolking voor een schaamteloze vergoeding.... Dat is triest treurig maar de waarheid.

pieterS | 15-11-22 | 16:13

Klopt maar deze stichting is wel BRILLIANT natuurlijk : 75inQ is een stichting die als missie heeft 'Het versnellen van de transitie naar duurzame energie door het bevorderen van gendergelijkheid'. Klink alsof wie dat ook opgericht heeft, wel degelijk weet wat echt bijna all subsidie bozen aantikt. Ik zou er nog wat met immigratie, cultuur en educatie enzo er hebben ingezet zodat ik 100% zeker ervan ben, dat ik alle subsiepotjes geheel kan leegtrekken, maar wellicht hebben ze meerdere stichtingen daarvoor opgericht.

Gewoonzo | 15-11-22 | 19:57

Over het algemeen hebben MANNEN ervoor gezorgd dat vrouwen auto's gebruiken, tv's kunnen kijken, mobieltjes hebben, verwarming hebben en makkelijk voedsel kunnen halen; een super-de-luxe leven in vergelijking met 200 jaar geleden.

meneer Q | 15-11-22 | 15:57

Is vast een onderzoek van professor Roos Vonk van de Radboud universiteit.

MargauxGrandCru | 15-11-22 | 15:50

De BLM en WLM beweging creëren een hoop nieuwe racistische vrouwenhaters. En als er ook maar iets van dat IQ 75 onderzoek zou kloppen, ben je automatisch voor klimaatverandering.

HeerVanStand | 15-11-22 | 15:47 | 3

Wat is WLM?

nick666 | 15-11-22 | 15:57

@nick666 15:57
Women's Luxury Matters

HeerVanStand | 15-11-22 | 16:00

NOS, slijpsteen voor het nieuws; alles wat niet policor is wordt met indrukwekkende precisie weggeslepen.

Harry.Langezwaal | 15-11-22 | 15:46

Je hoeft het niet te lezen.. Dat zie je al na drie regels.

Colin.Fart | 15-11-22 | 15:44

waar zijn al die vrouwelijke automonteurs, plaatwerkers, fietsenmakers, bouwvakkers, infanteriesoldaten, stratenmakers,
vrachtwagenchauffeurs, tuinmannen.
Bij elke stapel sollicitaties zijn de vrouwen zwaar ondervertegenwoordigd. Ze verdommen het gewoon om te solliciteren want: zwaar werk.
Nee een groot deel van het gleuvenvolk duikt de zorg in en meent daar " een hele zware job" te hebben. Alsof de blanke niet welgestelde westerse arbeiders een soort matsbaantje hebben. Ondertussen op feestboek een droomwereld op hun netvlies krijgen.
Hallo dames wakker worden.

strawdog | 15-11-22 | 15:43 | 5

Het is leuker naar vergaderingen te gaan en je nagels te lakken terwijl je bezig ben met op je leptopppp te "werken".

meneer Q | 15-11-22 | 16:02

Ik denk dat je een goed idee hebt, voor een Stichting voor vrouwelijke automoneurs e.d. nog iets met educatie, immigratie enzo en ik denk dat je een goede kans maakt op miljoenen subsidie per jaar, Bestuur van de stichting mag ook lekker verdienen natuurlijk net onder de ministernorm volgens mij, je vrouw ook in het bestuur en bijna 2 x zoveel opstrijken als een minister voor 100 uurtjes per jaar max, heerlijk land, Nederland.

Gewoonzo | 15-11-22 | 20:01
▼ 2 antwoorden verborgen

Rijke westerse mannen geven vooral geld uit aan comfort, reizen en consumptie",

Vrouwen niet? Goh. Nooit geweten.

halfvolle glas | 15-11-22 | 15:42 | 1

De mannen verdienen meer las ik gisteren, maar de vrouwen geven meer uit denk ik.

small_town_dude | 15-11-22 | 15:54

Zonnepanelen zijn helemaal niet zo zwaar. Dakpanklemmen, aluminium horizontale rails en montagebeugeltjes ook niet. Voor een plat dak bestaan aluminium constructies die je met plastic connectors in elkaar klikt. Weegt allemaal geen kudt. Dat kan mijn moeder van 87 nog tillen. Ga het dak niet op met panelen als het hard waait. Zo'n paneel werkt als een zeil en je vliegt er zo achteraan (dan wel loslaten dus).

goedverstaander | 15-11-22 | 15:42 | 3

Genoeg mannen die ze erop leggen. Kopje koffie gla.. uhh zonnepaneel legger ?

Hetiswathetis | 15-11-22 | 15:50

1. Het is buiten (dan hou je gelijk al meer mannen over), 2. Het is op een dak, en dus ‘gevaarlijk’. Dan zit je wel ongeveer op 100% man

Dan maar zo! | 15-11-22 | 15:57

Lol... moeder van 87 op het dak :-)

meneer Q | 15-11-22 | 16:05
-weggejorist-
Heurtebise | 15-11-22 | 15:41 | 1
-weggejorist-
Suppliar | 15-11-22 | 15:38 | 2

Verdomme vroeg me al een hele tijd af waar Bertje was en daar issie dan, onvolprezen als altijd! Fijn.

The-loopy-cowboy | 15-11-22 | 15:37

De goorste identiteitspolitiek wordt hier verpakt met een dun laagje wetenschap en dun laagje journalistiek.

Helaas wordt wetenschap steeds minder objectief. Wetenschappers moeten tegenwoordig een ideologie nastreven en zoeken daar hun bewijzen bij. Ziehier het resultaat.

Het is te ziek voor woorden om zomaar alle mannen af te schilderen als de rijke 1% super vervuilers en alle vrouwen als arme waterdragers zonder toekomst.

Er klopt ook helemaal geen ene reet van. Ga eens een rondje langs de winkel doen en kijk welk geslacht zich helemaal ziek aan het shoppen is.

omwenteling | 15-11-22 | 15:36

Fijn dat geenstijl onafhankelijk is gebleven, en het ook is gelukt om te blijven.
Mochten er nog kroonloze reaguurders zijn, van die 190 euro die terugkomt is er misschien nog wel wat ruimte over om jezelf met de kerstdagen een kroontje te bezorgen. Een roze kerst voor dit fantastische medium zou toch een leuke geste zijn.

Hiram | 15-11-22 | 15:36 | 1

Ik stort genoeg , maar een blijk van waardering . Ne, 6 kronen ook wat overdreven.

Hetiswathetis | 15-11-22 | 15:53

Vrouwen in 3e wereldlanden zijn vaak het slachtoffer van klimaatverandering. Probeer maar eens te zwemmen in een burka.

vladimirows | 15-11-22 | 15:33

Everything woke turns into shit. Zo ook de NOS…

Mark zit te Dutten | 15-11-22 | 15:33

Weet je wat ook slecht is voor het klimaat? Bull shit jobs waarin kutjes nogal oververtegenwoordigd zijn. Van die mavo naar havo doorstromertjes met een pretpakketje en daarna iets simpels zoals communicatie “studeren”. Is ze uiterlijk gezien aantrekkelijk genoeg dan gaat ze voor een rijke vent en beginnen ze een onzinnig bedrijfje . Is ze niet het prototype lekkere instasletje dan komen ze in een gesubsidieerde baantje terecht om zo veel mogelijk bull shit te generen om in de bubbel relevant te blijven. En dat allemaal van de centen van Nederland B.V. Hierdoor moet het gepeupel net iets meer uren werken en meer shit consumeren om die bull shit te financieren.

chef werkplaats | 15-11-22 | 15:32 | 2

U bedoelt ambtenaar ?

Hetiswathetis | 15-11-22 | 15:54

Yi ha!

inCol | 15-11-22 | 17:54

"... en minder in staat zijn bijvoorbeeld zonnepanelen op hun dak te leggen of hun huis te isoleren." Wel lachen en ironisch maar dit lijkt me niet letterlijk bedoeld? Of was dat ook de grap.

JJMS | 15-11-22 | 15:31

Hoorde gisteren op de televee een mevrouw met 4 kinderen in een woning van 40 m2, die maandelijks voor 460 euro energie verbruikt. Wat doet zij in godsnaam om zoveel te verbruiken???

Leffe Blonde | 15-11-22 | 15:31 | 7

Waarschijnlijk haar nieuwe contract. Bij 2000 om 900 zit ze daar al aan.

vladimirows | 15-11-22 | 15:54

Genieton

Restitutor_Orbis | 15-11-22 | 16:11

Wat dacht je van een oude koelkast gekregen van een "vriend". 320 Kwh per jaar. Of een oude wasmachine en oude droger (5Wh voor 1 was en dan 200 wassen per jaar (jonge kinderen misschien). 1000Kwh en dan ben je met 3 app dus al 1300 Kwh kwijt. Maar zuinige machines zijn alleen voor immigranten. De werkende zijn het geld voor een nieuwe koelkast al kwijt aan Energiebelasting.

pieterS | 15-11-22 | 16:29
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een geouwehoer, ik krijg er een zwak geslacht van.

Mr_Natural | 15-11-22 | 15:28

De woorden 'wetenschappelijk onderzoek' zijn bewust gekozen want als iemand dan de draak steekt met een dergelijk flutartikel kun je 'm met een gerust hart voor wetenschapsontkenner en vuile fascist uitmaken. Wappie!!

JJMS | 15-11-22 | 15:28 | 1

Precies. Dat is het stalinistische trucje. FSB-waardig.

radiatorknopje | 15-11-22 | 15:57

Ecofeminisme is een cope om de vervuiling af te wimpelen op de Westerse blanke mannen, terwijl ze wel de vruchten genieten die die vervuiling plukken: elektriciteit, stromend water, warm huis, computers, voedsel, vervoer, vliegreisjes.

ReyNemaattori | 15-11-22 | 15:22 | 1

Vibratoren niet te vergeten

Kladderadatsch | 15-11-22 | 18:01

Te veel tekst. Hup in de prullenbak met die onzin.

Schepvogel | 15-11-22 | 15:20 | 2

U wacht op de strip verzie.

halfvolle glas | 15-11-22 | 15:40

@halfvolle glas | 15-11-22 | 15:40: * versie. * zucht *

halfvolle glas | 15-11-22 | 15:41

Goed dat GS dit blijft signaleren. Bert duimpjes! Maar het is zoveel, zo vaak zo ongenuanceerd, die onderzoeken, dat gezeur, dat gedram. Zo weinig wetenschappelijk onderbouwd. Et cetera et cetera. dat ik het gewoon niet meer tot me neem. Wanneer er een regime change komt zal het wel afgelopen zijn dit soort vrouwengeleuter.

Tiscali-2 | 15-11-22 | 15:18 | 1

Mag Kaas de Vies dan generaal worden van de junta?

Bert Brussen | 15-11-22 | 15:35

Ik geef inderdaad geld uit als blanke hetero man aan reizen en consumptie. Met in mijn kielzog mijn vrouw en 3 kinderen (F,M,M). Die besteden niet, maar gebruiken wel. Heerlijk broddelwerk onderzoek zeg. Draai alle geslachten en kleurtjes eens om..... wereld te klein. Lachwekkend

Bergamo | 15-11-22 | 15:17 | 1

En blij dat ik mijn drieling v v m van 31 met aanhang niet meer hoef mee te slepen . Maar 1x per jaar hotelletje Mijas Costa.. dat dan weer wel

Hetiswathetis | 15-11-22 | 15:56

Misschien kunnen die vrouwen hun "sisters" in de arme landen dan ondersteunen door niet 30 paar schoenen in hun kast te hebben staan en de Zalando bestelknop niet in te drukken om nog een paar te bestellen om ze daarna terug te sturen omdat ze toch iets anders gekleurd zijn dan op de foto. Als er één gender is die het consumeren beheerst dan zijn het vrouwen wel.
Aan de andere kant is het teveel gevraagd om een extra trui aan te trekken kennelijk maar stoken de vrouwtjes liever, 16 graden the horror!

De blanke mannenhaat zit diep bij sommige clubjes. En oh ja, ga ook gewoon eens fulltime werken ipv het met vriendinnen consumeren van muntthee op het terras.

R.F.Pickering | 15-11-22 | 15:16 | 3

Als vrouwen niet meer bestellen bij Zalando etc, dan stort in een flink aantal ontwikkelingslanden stante pede de economie in.

nick666 | 15-11-22 | 15:24

@nick666 | 15-11-22 | 15:24: Tenzij je natuurlijk die Zalando-bestelling doorstuurt naar zo'n ontwikkelingsland. Kijkt zo'n vrouwtje daar ook raar op: "Hé, die heb ik vorige week nog staan inpakken. Krijg ik ze nu als afdankertjes van zo'n witte bitch met te veel vinkjes."

FrankVeer | 15-11-22 | 15:59

Vrouwen kunnen best zonnepanelen op het dak leggen.
Als ze toch de dakgoot aan het stofzuigen zijn kunnen ze dat er best even bij doen.
Is niet moeilijker dan de vaatwasser inruimen.

Osdorpertje | 15-11-22 | 15:15 | 1

LOL

Hetiswathetis | 15-11-22 | 15:58

Een goede kennis van mij vertoeft momenteel beroepshalve (en zeer tegen zijn zin) in Sharm-el-Sheikh. Hij beklaagt zich over het ongekende gehalte aan over-obese zwarte mevrouwen, veelal gestoken in 'traditionele' Afrikaanse gewaden (van Vlisco, uit Helmond) en veelal begeleidster van dictators van Afrikaanse staatjes waarvan maar weinig mensen ooit gehoord hebben, met een dikke bankrekening in Genéve.
-
En nog nooit eerder in de geschiedenis van de mensheid zijn er op één plek in zo'n korte periode zoveel vliegbewegingen van zakenjets waargenomen.
-
En nog nooit eerder zijn op één enkele plek voor zo'n korte periode zoveel luxe artikelen (sieraden, horloges, tassen, schoenen, kleding) van LHMV-achtige merken bij elkaar gebracht als tijdens deze 'klimaattop'. Chanel, Hermés, Gucci, Tiffany, Cartier ... ze lachen zich een krúl - en de plaatselijke middenstand al helemáál.

bisbisbis | 15-11-22 | 15:15

Volgens mijn onderzoek zijn mannen in overgrote mate nog steeds de slaaf van het door hun vrouw geleid gezin en hebben ze minder rustmomenten dan de vrouw.

Abu Bachouca | 15-11-22 | 15:14 | 2

Daarom leven mannen gemiddeld korter dan vrouwen

Abu Bachouca | 15-11-22 | 15:15

'Nederlandse vrouw', dit wel er even bijvermelden.

Gewoonzo | 15-11-22 | 20:09

Bert op zijn best. Prachtige rant.

UnderTheDevil | 15-11-22 | 15:13

Alles wat NOS eigenlijk wil zeggen is samen te vatten in twee woorden: Geef geld.

BadPatNL | 15-11-22 | 15:11

Bedankt Bert. Die NOS is zo fucking cringe tegenwoordig. Is gewoon letterlijk propaganda aan t roeptoeteren en ze hebben het niet eens door!!!
Dit geleuter over vrouwen en klimaat is zeker niet de eerste keer dat ze nep-onderzoek aanhalen.

Journalistiek is bijna dood. Get ready for war.

HeNKiEeE | 15-11-22 | 15:09

Dit is nu wat je krijgt als je het oplossen van een probleem aan hippies en activisten overlaat.

omanders | 15-11-22 | 15:09

Dit is geen wetenschappelijk onderzoek, maar een betoog van een 2 HAVO-leerling.
Vanuit de confirmation bias worden oorzaak en gevolg aan elkaar geknoopt, die geen oorzakelijk verband hebben.

Verder staat het stuk boordevol vooroordelen en seksistische aannames waar de honden geen brood van lusten.

Voor dit opstel scoort mevrouw een dikke onvoldoende.
Voor de NOS is het nog erger, die diskwalificeert zich met plaatsing van dit nieuws op gênante wijze.

Een tijd geleden had NOS een bericht geplaatst over de profeet en "zijn vrouw". Na klachten van ondermeer ondergetekende is die opmerking verwijderd.
NOS kan in deze situatie hetzelfde doen: heel snel dit domme artikel verwijderen.

Roos | 15-11-22 | 15:08

"Rijke westerse mannen geven vooral geld uit aan comfort, reizen en consumptie", zegt Creusen.

Dat "onderzoek" herinner ik me nog ja, uit 2021. Broddelwerk, maar dat maakt niet uit want doel heiligt middel.
www.cbsnews.com/news/carbon-footprint...

Abject | 15-11-22 | 15:07 | 6

@P. Breidel | 15-11-22 | 15:32: die ook ja, vaak door hun vele vrouwen en buitenvrouwen (aka golddiggers) aangezet tot overconsumptie van luxuaria

nick666 | 15-11-22 | 15:36

En massage..

Hetiswathetis | 15-11-22 | 15:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Onderzoeksjournalistiek 1ste graad van Bert, hulde. Overigens las ik laatst nog een artikel dat 97% van de wetenschap consensus had bereikt: Vrouwen grootste oorzaak van klimaatverandering. Want, ze douchen langer, zetten de thermostaat hoger, doen langer over inparkeren, appen zich suf en nemen constant stomme foto’s, vooral van zichzelf met eendebek. Ook drinken ze meer warme dranken, doen ze langer over koken en wassen ze vaker hun kleren.
The science is settled.

Zeddegeizot | 15-11-22 | 15:06 | 2

Lol

Roos | 15-11-22 | 15:10

En ze baren kinderen. Dat is het ergste.

UnderTheDevil | 15-11-22 | 15:18

Minder westerse (rijke) mannen en meer vrouwen als installatie monteur. Of moet dat monteuse zijn ? Dat is de oplossing?

grapo | 15-11-22 | 15:04 | 2

Nee, jij snapt het niet. Meer vrouwen op goedverdienende onzinbaantjes zodat ze genoeg geld hebben om mannelijke monteurs in te huren die dan alles voor ze installeren natuurlijk.

R.F.Pickering | 15-11-22 | 15:25

Kleine nuancering: water halen is op het Afrikaanse platteland inderdaad de taak van vrouwen/meisjes. Maar dit geldt niet alleen voor de moslims, maar evenzeer voor de christenen aldaar. Wel is het zo dat meisjes al op jonge leeftijd leren zware zaken zoals wateremmers op hun hoofd te dragen, waarmee ze qua skillset dan weer een voorsprong nemen op jongens van dezelfde leeftijd. Probeer zelf maar eens een emmer van 30 liter water een kilometer onder de hete zon mee te zeulen. Als je die aan je arm draagt is het nauwelijks te doen. Op je hoofd doe je dat quasi fluitend, mits je geleerd hebt goed te balanceren.

nick666 | 15-11-22 | 15:03 | 6

Kunst! Na 500 meter is de helft al verdampt!

Tikkie Terug | 15-11-22 | 15:30

Ooit was er een tijd dat er voor het grootste deel van Subsahara Afrika gold dat de RK Kerk de enige betrouwbare structuur was voor onderwijs, gezondheidszorg en een beetje openbaar bestuur. Thans is erbij gekomen: Indiers en/of Chinezen die plastic fabriekjes hebben met in het assortiment grootvolume watertanks. Die watertanks, meestal zwart, je komt ze echt overal, zelfs in het uiterste oosten van de Centraal Afrikaanse Republiek, tegen bij elk huis/hut.
Water wordt niet meer gehaald maar gebracht met in Europa afgedankte watertankers.

Alleen in de Sahelzone, waar de zandbakreligie vrouwen omtovert tot pinguins en de man heer en gebieder is over een x-aantal tegelijk, tref je nog aan dat meisjes, waterdrager, sprokkelaarster en geitenhoedster in één is.

Heurtebise | 15-11-22 | 15:37

24 hertog Jan bij mij hier.

Hetiswathetis | 15-11-22 | 16:03
▼ 3 antwoorden verborgen

"Het versnellen van de transitie naar duurzame energie door het bevorderen van gendergelijkheid."
Hahahahahaha

Deksmaat | 15-11-22 | 15:01 | 1

Volgens mij moet "versnellen" vervangen worden door "vertragen"

LucaBrasi | 15-11-22 | 15:38

Vrouwelijke bouwvakkers? Even zeldzaam als eerlijke ministers.

dathoujetoch | 15-11-22 | 14:59

Ha,ha. Ik zie nog twee vrouwen worstelen met een stekker en een contrastekker, alleen die hing een beetje hoog.
"Zal ik het maar even doen dan? "
"Nee, dat kunnen we heus wel."
Na een hoop gekreun en gesteun hoorde ik een paar triomfantelijke kreten. Het was eindelijk gelukt.
Het was alleen de verkeerde stekker.

SNAFU | 15-11-22 | 14:59

Nu we het toch over de NOS hebben, maar Koffietijd scheidt er dus ook al mee uit. Ongelofeloos, dat stelletje staatsruifvreters! Tot het allerbeste wat de vaderlandse msm ooit hebben voortgebracht is zo ongeveer het allerlekkerste Nederlandse wijfie ooit ever Quinty Trustfull die live allerlei loodgietsersklusjes deed.

Daar keek ik dan naar met een mengeling van stomme verbazing, ongeloof en twee linkerhanden. En dan de kernfusie bij ondergetekende metzonder baarmoeder geborene.

Hetkanverkeren | 15-11-22 | 14:59 | 4

@nick666 | 15-11-22 | 15:10: Volgens mij presenteerde die vroeger het NOS journaal en is ze nu getrouwd met Rick Niemann. Maar toch nog even iets over handige vrouwen.

Een van mijn beste interimklussen ooit was bij een aannemerij in de GWW. Bij de club waar ik toen gedetacheerd werd was ik zo ongeveer de enige zonder een strafblad. Het he homo en zulks was uiteraard niet van de lucht. Tot een zekere warme zomerdag en een spoedklus.

He homo we hebben iemand nodig om te helpen sjouwen!. Dus uit ging mijn overhemd en aan de slag. Dat was in mijn trainingsjaren dus wat ik aan dommekracht tekort kwam kon ik met techniek en conditie compenseren ten opzichte van mijn enkele maatjes grotere collega's in de uitvoering. Het laden was ruim op tijd af en het was tijd voor een broederlijk goed gekoeld flesje fris. Tot er van bovenaf op de ramen van het kantoorgebouw werd getikt.

Stonden daar toch alle secretaresses en zulks met rode koontjes met hun duimpie omhoog. Ach ja, vooroordelen en wat er van overblijft als puntje bij paaltje komt.

Ik krijg het er af en toe nog warm van.

Hetkanverkeren | 15-11-22 | 15:31

@nick666 | 15-11-22 | 15:34: Och, tiepen kan ik nog steeds voor geen meter, maar die was voor ons wijfies.

Hetkanverkeren | 15-11-22 | 15:48
▼ 1 antwoord verborgen

Hahaha die "onderzoeker" Mariëlle Feenstra heeft een eigen website: energyfeminist.org
Altijd handig als de vooroordelen en partijdigheid zo overduidelijk zijn.

AapjeVanDeFBI | 15-11-22 | 14:58 | 3

Prachtige foto ook. Brrrr.

SNAFU | 15-11-22 | 15:01

Het woord gender komt in haar bio 33 x voor ! Dan weet je al genoeg.

LucaBrasi | 15-11-22 | 15:36

Neem aan dat ze miljoenen subsidie krijgt van Kaag.

Wattman | 15-11-22 | 15:38

Ik zie heel veel aannames, beweringen en woorden als "vaak", "vooral" en "moeilijk" zonder kwantificatie. Wat ik niet zie, zelfs niet in de verste verte, is onderzoek, wetenschap of een rapport.

Als je "progressief" bent mag je blijkbaar verzonnen kul verkopen en alle handjes gaan op elkaar. Om te kotsen.

Trekhaas | 15-11-22 | 14:58

"Rijke westerse mannen geven vooral geld uit aan comfort, reizen en consumptie"
Ja, en voor wie doe ik dat?
Voor die wijven van me.

Nonik Neem | 15-11-22 | 14:57 | 4

@Trekhaas: Witte wijn en pizza..

Hendrik_Ijzerbroot | 15-11-22 | 15:02
▼ 1 antwoord verborgen

in de grafiek met vrouwelijke afgevaardigden scoorde Pakistan trouwens beneden alle peil. Qua vrouwelijke afgevaardigden. MAAARRRR. ook daar vonden ze bij de stichting wat op.

Door het aantal "delegatiehoofden" te tellen, kwam Pakistan er goed vanaf. want vrouwtjes aan het werk in Pakistan. Prima, maar wel als katoenplukker blijkbaar.

Treff | 15-11-22 | 14:57

Wat een gezeur, volgens het CBS werken mannen naar verhouding vaker in vrouwenberoepen dan vrouwen in mannenberoepen.... Hieruit concludeer ik (uit eigen onderzoek) dat vrouwen in vrouwenberoepen er al helemaal niks van bakken en in mannenberoepen kennelijk ook niet aan de bak komen.

johnyl | 15-11-22 | 14:55

75inQ?? Er *zit* helemaal geen "75" in "Q" want het ene is een getal en het andere een letter.

omanders | 15-11-22 | 14:54 | 2

ze wilden 75IQ schrijven, maar dat lukte niet

Trekhaas | 15-11-22 | 15:01

Aan de schandpaal met dit soort nepnieuws.
Ollongren, doe er iets aan! Trek die zendvergunning in, of geef ze een boete (die ze van ons belastinggeld moeten betalen) !
Tot zover het wensdenken, natuurlijk gebeurt er niets. Het is de staatsomroep, die het gedachtengoed van VVD66 uitdraagt. Waarschijnlijk krijgen ze zelfs extra subsidie voor dit soort onzin.

Nuchternederland | 15-11-22 | 14:54

Het hele verhaal ademt een onvermogen uit om de complexiteit van ons bestaan te zien en te accepteren. Dit is een prachtig voorbeeld van waar 'intersectionality' in de praktijk op neerkomt, een door de eigen rigide ideologie versimpelde kijk op wat oorzaak is en wat gevolg, op samenhangen, op dynamieken. Wat ze hier doen is a priori de vrouw als slachtoffer definiëren en vervolgens oorzaak-gevolg boompjes opzetten, waarbij, hoe toevallig, steeds maar weer blijkt dat de vrouw het kind van de rekening is en, uiteraard, dat het enkel de witte man is die daar schuld aan heeft. "Intersectionality' is knip- en plakwerk inzake oorzaak gevolg relaties, en vaak zelfs het omdraaien van oorzaak en gevolg.
Heb je het over wetenschappelijk onderzoek, dan zou je het moeten hebben over degelijk empirisch onderzoek. Dat is hier volstrekt niet het geval, constateert terecht onze Bert.

Schoorsteenveger | 15-11-22 | 14:54

vrouwen reizen zich ongans, willen altijd bloemen hebben, kopen zich blind aan kleding, douchen ellenlang en hebben het altijd koud..... dussss

Satria | 15-11-22 | 14:53

Schitterend Bert!

Sinterbikske | 15-11-22 | 14:53

Dat verklaart de traditionele rolverdeling tussen man en vrouw - 100.000-den jaren lang.
-De vrouwtjes besjes plukken.
-De mannetjes vanaf een hoge boomtak een beest verrassen/besperen.

HogeNood | 15-11-22 | 14:50 | 1

Doet me denken aan het Putin topic.

Sinterbikske | 15-11-22 | 14:54

Interessant dat een organisatie die zegt te streven naar diversiteit voor 95% uit blanke vrouwen bestaat.
75inq.com/nl/over-ons/

JWZ_JMK | 15-11-22 | 14:50 | 1

Een stichting met een balanstotaal van nog geen €35000 en een verlies van bijna €10000. Waarom wordt hier aandacht aan besteed?

Hollandmix | 15-11-22 | 15:41

Feminisme, 20ste eeuw: we can do this (Rosie the Riveter)
Feminisme, 21ste eeuw: we zijn zielig zwak en onderdrukt, overheid hellup!

ZoekEenVrijeNick | 15-11-22 | 14:49

Oh ik las die kop, en scrolde hoofdschuddend verder.

John McClane | 15-11-22 | 14:49

"Tijdens de top in Parijs in 2015, waar de belangrijke Parijs Klimaatakkoorden werden getekend, was maar negen procent van de delegatiehoofden vrouw. Dat was een historisch dieptepunt."

Tijdens de Potsdam conferentie was nul procent van de deelnemers vrouw. We zitten in de lift zou ik zeggen.

Tashtego | 15-11-22 | 14:48 | 4

@Kaas de Vies | 15-11-22 | 14:50: Hoeveel zonnepanelen kan jij tillen?

Après toi | 15-11-22 | 14:55

@Kaas, wat betreft verduurzaming dmv zonnepanelen dus niet.

Hendrik_Ijzerbroot | 15-11-22 | 15:01

@Kaas de Vies | 15-11-22 | 14:50: Dat is de vraag inderdaad. Maar zolang het er niet slechter op wordt ben ik er niet tegen.

Tashtego | 15-11-22 | 15:16
▼ 1 antwoord verborgen

Mijn fiscaal partner tilde die dingen gewoon het dak op. Dus zoek gewoon een vrouwmensch dat niet alleen mooi is, brains heeft, maar ook voorzien is van een rechte rug en bijpassende spieren.

Skinkie | 15-11-22 | 14:48 | 2

Nee dank je. Ik prefereer het soort dat niet in mijn broek past.

BobDobalina | 15-11-22 | 14:50

U bedoelt zo'n Trans typje.

Old_School_Dutchmen | 15-11-22 | 15:14

75inQ is een stichting die als missie heeft 'Het versnellen van de transitie naar duurzame energie door het bevorderen van gendergelijkheid'.
Subsidieaanvragen staan altijd vol met dit soort kretologie, gemeenteraden zijn daar dol op.

Leon Tosti | 15-11-22 | 14:48 | 1

Ah, dat doel: "de wereld te verbeteren door het opmaken van subsidies". Klinkt bekend.

ZoekEenVrijeNick | 15-11-22 | 15:00

Hebben doe mutsen nu niet door dat lage verwachtingen hebben ook discriminatie is?

Mallenmoe | 15-11-22 | 14:46

Er zijn ook genoeg mannen die geeneens een zonnepaneel op hun dak kunnen tillen en die toch hoog in de beslisboom zitten. Sterker nog: hoe hoger je in de beslisboom zit, des te kleiner de kans dat je een zonnepaneel op je dak kunt tillen, zou ik durven stellen.

grietmetgroenefiets | 15-11-22 | 14:46

Dit bewijst maar eens te meer dat vrouwen het zwakke geslacht zijn.

thanseeuwen | 15-11-22 | 14:44

Vrouwen brengen kinderen op de wereld en die zijn pas slecht voor het klimaat.

HankHill | 15-11-22 | 14:44

Kijk, en daarom komen Rutte cs overal mee weg.
Daarom generen ze zich niet om het ene na het andere rapport, onderzoek, WOB-verzoek, etc kwijt te raken.
Er zijn nauwelijks kritische journalisten.
Al die subsidieschooiers blaten elkaar na.

Toen RTL het nieuws over de toeslagenaffaire bracht toog een NOS-huppelkutje naar 1 van de 800 persvoorlichters van de overheid om te vragen; "klopt dat"?
"Nee hoor", zei 1 van de 800 persvoorlichters.
En de hele NOS draaide zich om, en ging weer slapen.

Om met van Rossem te spreken; de democratie wordt van binnenuit ondermijnd.

Dandruff | 15-11-22 | 14:44 | 2

Dat laatste heeft Paternotte dan toch maar weer mooi gezien.

Kwakjeszalver | 15-11-22 | 14:54

Er moet altijd een slachtoffer en dader zijn in de stemmingmakerij van het journaille. De daders zijn altijd westerse niet-deugende witmannen, slachtoffers altijd iedereen die niet tot die groep behoort.

De deugkaravaan trekt lekker door in hun ideologisch barre woestijn.

HerzlichWillkommen | 15-11-22 | 14:43

Wut? No munnie?

happen_maar | 15-11-22 | 14:43

Schaf die gendergelijkheid dan maar af, stelletje sexisten bij de NOS. Zelden heb ik de NOS de vrouw zo de grond in zien boren als nu. We zijn terug in 1950.

BobDobalina | 15-11-22 | 14:42 | 1

Beklaag u liever bij de Evolutie.

HogeNood | 15-11-22 | 14:53

Ah ja leuk. Even op die site de koppies kijken. Mag ik een teiltje?
"Zij kent geen groter geluk dan te leren, te ontwikkelen, dichter bij mijzelf komen."
Want zij komt normaal gesproken toch wel gemiddeld genomen een metertje of twee naast d'r lijf. Ofzo. Wie het weet mag het zeggen, in ieder geval heb ik meelij met dat ene verdwaalde magere mannetje. Een beetje.

elfenstein | 15-11-22 | 14:42

Waarom wordt ON de maat genomen omdat ze complotwappies aan het woord laten zonder disclaimer of goede tegenvragen, maar mag de NOS wel dit soort feitenvrij geleuter plaatsen zonder enige kritische kanttekening?

Muxje | 15-11-22 | 14:42 | 5

Dit is serieus een goede vraag.

Bert Brussen | 15-11-22 | 15:39
▼ 2 antwoorden verborgen

Waarom krijgen domme vrouwen nu een podium? En dat vraag ik als vrouw (niet voor een vriend).

MeppieRocks | 15-11-22 | 14:41

Dus wat moeten we nu doen? Het vrouwelijk geslacht verantwoordelijk maken voor de oplossing? Lijkt me best een leuk experiment: alle mannen stoppen met hun activiteiten en kijken wat er dan gebeurt. Ik wil trouwens ook wel parttime gaan werken,naar dat terzijde.

michael351 | 15-11-22 | 14:40 | 1

Lijkt mij een grappig experiment, waarvan je de uitkomst al weet.
Ik wil trouwens absoluut niet parttime gaan werken, want die centen aan het eind van de maand wennen snel.

pibasso | 15-11-22 | 14:43
-weggejorist-
Sjors W. | 15-11-22 | 14:40

Ook geen speld tussen te krijgen is mijn eigen onderzoek : "Omdat westerse mannen in belangrijke mate de oorzaak zijn van klimaatverandering, gaan zij eerder dood (79,9 jaar) als westerse vrouwen (83 jaar)"

johnyl | 15-11-22 | 14:40

De teloorgang van Nederland in één tegel. Weer een reden om je ziek te melden als vrouw met je parttime baan, want burnout. Ga godverdomme aan het werk en zorg dat je als vrouw je eigen broek omhoog kan houden, zo moeilijk is dat niet. Niet lullen, maar poetsen!

pibasso | 15-11-22 | 14:38

Zonnepanelen op een dak leggen, dat is nou echt een klusje voor Kaas de Vies.

Après toi | 15-11-22 | 14:37 | 1

Welnee, daar heeft ie tot personeel gemaakten voor.
Officers don't work.

elfenstein | 15-11-22 | 14:43

Dus ik ben de oorzaak als westerse blanke man. Wel ben ik thuis degene die druk aan het isoleren is en mevrouw Hooi de kachel steeds hoger zet omdat ze het koud heeft. Van het stilzitten dus!

Zack Hooi | 15-11-22 | 14:36

Zwak geslacht? Wat dachten ze van " geïnstalleerd door een ERKEND installateur" ipv dat "het zwakke geslacht" dit zelf zou willen doen? Het is geen spijker voor een fotolijstje...

boerk | 15-11-22 | 14:32 | 3

Met zonnepanelen en isolatie sowieso aan te raden om dit door professionals te laten doen. Zonnepanelen willen wel eens in de fik vliegen en dan is het voor de verzekering fijn als het geen hobbyprojectje was. En met isolatie kan ook een hoop mis gaan.

Muxje | 15-11-22 | 14:41

Ik ken werkelijk geen man die dit zelf doet. Wat ze bedoelen is dat vrouwen van de korte termijn zijn en liever een paar leboutins kopen in plaats van te investeren in hun huis.

BobDobalina | 15-11-22 | 14:49

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl