Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - De Boze Blanke Man is nu De Ongelofelijke Lul des Vaderlands

De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 18 (tevens: Stamcafé)

Het was Özcan Akyol, alias Eus, die mij inspireerde tot het schrijven van deze serie, die gebundeld zal verschijnen in het kader van de boekenweek 2023, met als titel Ik ben alles maar bovenal een boze blanke man. Het CPNB 'viert de pluriformiteit van onze identiteit' met het thema Ik ben alles en- u raadde het al - is geïnspireerd door de gendergekte die Nederland sinds jaar en dag in een wurggreep houdt. Ik zie het al voor me: een kale vrouw met een lederen pet, een forse knevel, een pielemuis van 30 centimeter (in slappe stand) en een met piercings behangen en met schroeven en pinnen doorboord scrotum, zal in het kader van de Boekenweek 2023 in hun blote gat voorlezen aan kinderen van 10 in de leeszaal van Zoutkamp. Na de lezing uit hun debuutroman 'Mijn Eerste Gangbang' zal Joyce de cursus 'Vuisten voor Beginners' geven. De ouders van de kindertjes wordt vriendelijk verzocht zelf een potje Crisco mee te nemen.

Enfin, Eus schreef in het voorwoord van mijn vrolijke literaire reisgids voor de Algarve: "Arthur is niet alleen een talentvolle scribent, humoristische man en begenadigd drinker, hij gedraagt zich ook steeds meer als de hofnar van extreem-rechts. Dat moet hij uiteraard zelf weten. Maar ik vind het zonde van de literatuur, want in de tijd dat hij Facebook en Twitter volkladdert met boutades over Frans Timmermans, Sylvana Simons en de mannenbroeders van Denk, zou hij ook aan een nieuwe roman kunnen werken, een sleutelboek dat norse mannen van zijn generatie een stem geeft."

Waarvan akte.

Dankzij Eus en zijn blurb op het omslag van mijn boek - Arthur van Amerongen is de hofnar van extreem-rechts - vlogen mijn boekjes als warme broodjes de winkel uit. Mijn levensmotto komt dan ook van de Ierse schrijver Brendan Behan: There's no such thing as bad publicity except your own obituary.

Even een spoiler alert: ik vind mezelf helemaal geen boze blanke man. Mijn huidskleur varieert van varkensroze tot gelig (hangt van de lever af) en wat mijn vermeende mannelijkheid betreft: als puber liep ik op pumps in de vleeskleurige corsetten van mijn moeder door haar walk-in closet te paraderen, nadat ik mijn broze lichaam eerst ritueel geplengd had met 4711 echt Kölnisch Wasser. Op de Ir. Mussert-MAVO aan de Beukenlaan in Ede was mijn bijnaam dan ook Odeklonje Billie en werd ik regelmatig in elkaar geslagen door de boerenjongens omdat ik een aambeienschoffelaar en een bruinwerker zou zijn. Ik was bovendien de enige knul op school zonder brommer en ik heb nooit het rijbewijs gehaald, dus over mijn mannelijkheid kan men redetwisten.

En tenslotte: ik ben echt nooit, maar dan ook nooit boos. Vroeger, heel vroeger kon ik nog wel eens driftig worden maar sinds ik in een schitterend natuurgebied vol roze flamingo's woon, aan zee, ben ik volkomen zen. Mijn alter ego is een Boze Blanke Man en dat is gewoon een literair trucje. In mijn ruim vijfhonderd columns voor de Volkskrant kon ik mij volledig uitleven in die rol. De Volkskrant is natuurlijk een perfect podium voor een Boze Blanke Man, en ik vind niets leuker dan GroenLinks-vrouwtjes en de Tupperware-sloofjes van D66 te stangen. Het was een beetje het Jan Blokker-effect. Nadat hij met slaande deuren was vertrokken bij NRC Handelsblad, ging hij bij de Volkskrant aan de slag als columnist en richtte hij zijn gespeelde woedeaanvallen volledig op sociale academie-types, met tuinbroeken en vieze baarden die in een stinkende woongroep verschimmelen.

Een columnist moet nooit voor de eigen parochie preken, zoals Peter Middendorp dat zeer recentelijk deed in zijn Volkskrant-column. Die ging een stukje fietsen op het platteland en voelde zich beledigd en buitengesloten door 'die omgekeerde vlaggen'. Die was dus duidelijk deugpunten aan het scoren en naar een aai over zijn knikker door de hoofdredacteur aan het solliciteren. Ik tikte mijn columns voor de Azijnbode nog net niet schaterlachend en schuddebuikend en ik vond het altijd een hoogtepunt als er naar aanleiding van mijn stukkies woedende brieven naar de redactie werden gestuurd. Daar deed ik het voor: brave GroenLinks-stemmers die tijdens het ontbijt helemaal op tilt sloegen, met het schuim op de baard, en mij in hun haatbrieven kwalificeerden als fascist, racist, islamofoob, misogynist, jodenvriend en wat dies meer zij. Mission accomplished.

Toen ik het met Rob Hoogland het Grote Foute Jongens Boek aan het schrijven was, kwamen we op het geweldige plan om Stella Bergkamp een bijdrage te laten leveren. Die aasde tien jaar lang op mijn plekje in de Volkskrant en krijste dat tevergeefs van de daken. Stella is het archetype van het tegen de menopauze aan hikkende GroenLinks-vrouwtje, deugend tot op het bot, humorloos (zoals bleek tijdens haar deconfiture bij Vandaag Inside) en nogal beperkt qua themata: tieten, kont, clit en het zo snel binnenharken van de socialite-status. En alles op met dat toontje: kijk mij eens ondeugend zijn, meiden. Stella de kei-gekste! Haar bijdrage aan het Grote Foute Jongens Boek was getiteld: Kleedkamerpraat voor het bejaardentehuis.

"Of ik die malle booskabouter even kapot wil schrijven in dat kleuterboek van hem. Natuurlijk, geen probleem. Want, mijn hemel, dit is er weer eentje voor op de boekenberg hoor. Een boek vol kleedkamerpraat voor je aanleunwoning. Je kunt ze ook meteen naar De Slegte brengen. Het ‘foute jongens’-boek. Twee bejaarden die zichzelf nog jongens noemen. Dat is ongeveer net zo charmant als Hitler met strikjes. En dan dat fout. O guttegut. Nou dames, berg je maar hoor. De zichzelf overschattende schrijfseniorenbrigade komt eraan. Houd je rokjes in bedwang en je petticoats vast. Don Dreumes wil er met zijn tequilakleffe pootjes onder graaien, want ooh hij is zoo fout. Zo lekker ondeugend, joh. Oi, oi, oi. Fout is het stout voor mannen, vermoed ik. Maar dan nog net een tikkie takkie kansarmer. Al niet leuk toen het nog leuk was, zeg maar. Van Amerongen die al sinds jaar en dag mijn plek in de krant bezet houdt, door iedere week precies dezelfde column vol zuur katerbraaksel te produceren. Haatbait voor de woedende witman. Jankblank zeurberichten van een middelbaar erectieprobleem op pootjes. Die iedere dag met zijn stomdronken rotte rattekop op een wankel keukenkrukje gaat staan, zodat hij net bij Facebook en Twitter kan, waar hij zijn doldwaas hilarische nijlpaardplaatjes post, om die dan vervolgens met een dikke politica te vergelijken. Eeenig. Waar hij onder de noemer ‘satire’ zijn xenofobe bangbullshit post, die door zijn holhoofdige volgers echt geloofd wordt. Waar hij ons iedere dag op de hoogte houdt van welk wijf hij al dan niet geil wordt. Daar word IK dus niet geil van. Wie denkt er aan mij? God in ieder geval niet toen hij Van Amerongen schiep. En die Hoogland. Die ken ik helemaal niet. Foute jongens. Ik kan niet genoeg gottegotten om duidelijk te maken hoe treurig ik het vind. Op de voorkant in je incontinentieslip. Na midlife is het leven op, heren. Leer dat toch es. Met je malle kleurboek. Fout. Pff. Denken dat iemand daar op zit te wachten. Dat is pas fout."

Deze polemiek was natuurlijk koren op de molen van de menopauzale GroenLinks-vrouwtjes, die massaal ons boek kochten omdat we een sticker op het omslag hadden geplakt met het opschrift "met exclusieve bijdrage van Stella Bergsma".

Ik ben het ondertussen wel gewend om voor hardvochtige misogynist te worden uitgemaakt. Mijn verloofde kan daar smakelijk om lachen. Ik vind het eerlijk gezegd veel pijnlijker wanneer iemand tegen mij krijst dat ik lijd aan het Syndroom van Peter Pan.

Het syndroom van Peter Pan is een informele term uit de psychologie. De term werd voor het eerst gebruikt door Aldous Huxley in zijn boek Island uit 1962. De term werd gepopulariseerd door dr. Dan Kiley in het boek The Peter Pan Syndrome: Men Who Have Never Grown Up (1983) en duidt op het verschijnsel dat sommige mannen zich op latere leeftijd puberaal, onvolwassen en narcistisch blijven gedragen en bang zijn om zich te binden. Naast narcisme treden bij deze mannen onbetrouwbaarheid, rebelsheid, woede, afhankelijkheid en manipulatiedrang op. Kiley beschouwt dit gedrag als uiting van de diepgewortelde wens om bemoederd te worden.

Ik kreeg van maar liefst drie exen (steevast kort nadat ik het had uitgemaakt met kutsmoesjes als 'bindingsangst') een exemplaar van The Peter Pan Syndrome: Men Who Have Never Grown Up.

Alle drie hadden ze ongeveer dezelfde opdracht geschreven op de blanco pagina’s voorin: het werd tijd dat ik eens volwassen zou worden maar als het zo ver was, hoefde ik echt niet met hangende pootjes bij ze aan te kloppen. Best lief eigenlijk, van de drie Wendy’s en bij nader inzien ben ik eerder Peter Pan dan die white supremacist cisgender chauvinist pig die de onwelriekende gleuvenbrigade van mij gemaakt heeft.

Gelukkig zijn er genoeg vrouwen die achter die façade van stoerheid, gebral, misogynie en nihilisme dat lieve kleine roodharige jongetje met sproeten zien, die net als Remy moederziel alleen over de wereld zwerft, met drie schurftige honden en een aap als enige metgezel. Nog steeds huil ik tranen met tuiten als ik het hartverscheurende Sans famille van Hector Malot herlees, en vooral wanneer signor Zorbine en signora Dolce, met huid en haar worden verslonden door de wolven. Gelukkig bleef signor Capi, de zwarte poedel, in leven!

Afgelopen weekeinde was het weer eens zover: ik kreeg de ganse onwelriekende gleuvenbrigade van GroenLinks over mij heen na een ietwat kritische, maar wel op feiten berustend twietje over de pathetisch jammerklacht van jonkvrouw Ellemeet. Ik noem haar altijd de Engel des Doods, omdat ze eist dat mensen boven de zeventig hun recht op medische zorg wettelijk kwijtraken en dat ze maar meteen verwerkt moeten worden tot Soylent Green. Ze is gek op abortussen en stak mijn goede vriend Zihni Özdil een dolk in de rug. De volgende die op haar hitlist staat, is Klaver. Daarom zit hij in de restaurant van de Tweede Kamer altijd met zijn rug tegen de muur.

Ene Lieke Marsman, zich uitgevend voor Dichteres des Vaderlands, verlaagde zich tot mijn niveau en schreef een woedend twietje: "Deze twiet bevestigt precies het beeld dat de meeste mensen van Arthur van Amerongen hebben: een ongelofelijke lul."

Het ergste vond ik nog dat het helemaal niet rijmde. Het dames-Twitterriool barstte open en rivieren van stront, maand-bloedingen en witte vloed bulderden mijn gezellige studeerkamer in de Algarve binnen. Het draadje onder de twiet van de Dichteres des Vaderlands bevestigden mijn reputatie als Boze Blanke Man, maar nu had ik er een kwalificatie bij: De Ongelofelijke Lul des Vaderlands. En dat is dan meteen mijn pseudoniem voor het Boekenweekgeschenk 2023. De dames zijn gewaarschuwd want: hell hath no fury like a man scorned. Oppassen geblazen, bitches

Reaguursels

Inloggen

Mannen die in de Algarve over Nederlandse mensen schrijven staan volgens mij even ver weg van de werkelijkheid als een schrijver als ik in de Allier die over Nederlandse mensen schrijft..

DitjaarkrijgikAOW | 20-10-22 | 09:23 | 1

Zullen we hier dan ook maar stoppen met het schrijven over Russen en Oekraïners?

Here's Freddy | 20-10-22 | 09:41

Retteket
't Is uit met de pret.

Duwbak_Linda | 20-10-22 | 09:00 | 2

Nog een uur
Lukraak lullen onder het artikel van Tuur.

Papa Jones | 20-10-22 | 09:04

@Papa Jones | 20-10-22 | 09:04: Retteket, dit topic wordt op slot gezet.

Duwbak_Linda | 20-10-22 | 09:59

"STOCKHOLM - De Zweedse autoriteiten treffen al maanden vernielde flitspalen aan, schrijft de Zweedse krant Aftonbladet. Het vermoeden bestaat dat Rusland deze flitsapparatuur gebruikt in drones die het land inzet bij de oorlog in Oekraïne. Woensdag werd volgens lokale media nog camera-apparatuur gestolen uit twee flitspalen in een gebied ten noorden van Stockholm."

Serieus? Niet gewoon mensen die boos zijn over bekeuringen? De Zweedse Anti-Flits Brigade?

Theodorus.Goldbach | 20-10-22 | 08:58

Ja! Nieuw topic...!

F. von Zeikhoven | 20-10-22 | 08:55 | 1

9:00 Uur is een mooie tijd toch?

Leptob | 20-10-22 | 08:56

Ik vind je geen hofnar van extreem-rechts, @Arthur.

letopuwzaak | 20-10-22 | 08:54 | 1

Wat jij zegt, Louz. Arthur is een vrijdenker met een gezonde dosis realisme. Maar goed, dat laatste levert je tegenwoordig in Nederland al gauw een stigma op.

MickeyGouda | 20-10-22 | 09:01

Deze kwam ik toevallig tegen: Glennis Grace in de finale van AGT. Als je een waanzinnig talent hebt, maar een even zo grote waffel. Eeuwig zonde.
youtu.be/BBmm-EASc0I

MickeyGouda | 20-10-22 | 08:42 | 8

Nou ken ik toch echt wel veel popmuziek en artiesten, maar wat GG ons op muziekgebied heeft nagelaten zou ik echt niet weten. Een hoop covers? Ze zal niet worden gemist.

Papa Jones | 20-10-22 | 09:14

Zo. Nu genoeg over dit misbaksel.

Goedemorgen Mickey !!

Papa Jones | 20-10-22 | 09:17

@Papa Jones | 20-10-22 | 09:10:
Gna. Heerlijke vergelijking. Ter 'verdediging' van AH: hij schilderde niet onverdienstelijk. *duikt weg* Môge PJ!

MickeyGouda | 20-10-22 | 09:17
▼ 5 antwoorden verborgen

Men vroeg laatst, "Hoe krijg je weer een (betaalde) column vol?" Het antwoord was: Ik, ik, ik, ik, ik.

dathoujetoch | 20-10-22 | 08:38 | 3

Een column met jij, jij, jij is mss een stuk minder interessant?

Ichneumonidae | 20-10-22 | 08:44

Dan krijg je niet naar het hoofd gesmeten 'praat voor jezelf'.

Leptob | 20-10-22 | 08:59

Nog even over die gendergekte. Als ik weiger om een vrouw te pijpen, ben ik dan homo?

small_town_dude | 20-10-22 | 08:33 | 7

Nee dan ben je in Thailand.

RexMundi | 20-10-22 | 08:56

@Red shirt | 20-10-22 | 08:43:
Misschien omdat sommigen van ons zich niet aan de indruk kunnen onttrekken dat die verwarming doelbewust wordt gecreëerd en dat degenen die daar ontvankelijk voor zijn soms tegen zichzelf zouden moeten worden beschermd.

MickeyGouda | 20-10-22 | 09:09

@Red shirt | 20-10-22 | 08:43: ja ik heb het niet over die 0.001% van de mensen die een werkelijk een psychische aandoening hebben.

small_town_dude | 20-10-22 | 09:38
▼ 4 antwoorden verborgen

'gezellig' hoor die bruiloften,

De Parallelweg in Beverwijk is woensdagavond rond 22:45 uur opgeschrikt door geweld. Voor de deur van Partycentrum Jasmine zijn twee personen gewond geraakt, vermoedelijk door messteken. Een van hen is zwaargewond. De daders zijn volgens de politie gevlucht.
m.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf20221020_...

Cornelis12 | 20-10-22 | 08:25 | 1

Ruzie over de bruisschat omdat de bruid geen maagd meer bleek te zijn?

Haberdoebas | 20-10-22 | 08:46

Twee vermisten gevonden. Weer twee lieve mensen uit het leven gerukt.
In een flauwe bocht van de snelweg geraakt.

LucaBrasi | 20-10-22 | 07:48 | 3

Ik ken de situatie ter plekke zeer goed. Onbegrijpelijk dat dit gebeurd is en dan ook nog dat niemand dit zien heeft gebeuren gezien het vermoedelijke tijdstip!

At_Dawn_They_Sleep | 20-10-22 | 08:30

RIP Hebe en Sanne.

HankHill | 20-10-22 | 08:52

Arthur lijkt me echt een leuke buurman. Helaas woon ik niet in de Algarve. Arthur wil je het voorwoord in mijn boek schrijven? Werktitel: Blanke mannenhaat doet pijn in de naad.

de Voorzittert | 20-10-22 | 07:48

Rob Jetten zegt een energjeverdrag op.
Niet in het belang van Nederland.

Kan dus gewoon, verdragen opzeggen.

Wist ik al, nu weten jullie het ook.
Welk verdrag willen we nog meer opzeggen?

Kaas de Vies | 20-10-22 | 07:48 | 8

Sociaal Contract ik zeg terug naar de natuurtoestand

Whisky | 20-10-22 | 08:14

De Geneefse conventies

ZijkstraalDoetPlasje | 20-10-22 | 08:48

Gewoon alle verdragen die de immigratiecrisis, wooncrisis, energiecrisis en stikstofcrisis veroorzaakt hebben.

Papa Jones | 20-10-22 | 08:55
▼ 5 antwoorden verborgen

Goedemorgen nachtploeg!

Goed blijven uitkijken Tuur, vooral naar links…

*Koffie zetten doet…*

Wijze uit het Oosten | 20-10-22 | 07:44 | 2

Lekker, dank, en goedemorgen iedereen!

anja | 20-10-22 | 08:13

Goedemorgen mensen, tuurt links en rechts naar koffie, ah gevonden!

Whisky | 20-10-22 | 08:19

Wakker, nieuwe dag, man moet even bloed prikken, kreeg een berichtje, zo gaat dat hier in Spanje.

gato | 20-10-22 | 07:40 | 7

@MickeyGouda | 20-10-22 | 08:10: Nee, als je een keer bij de dokter bent geweest met b.v. longonsteking of wat ook, sta je in de computer en moet je om de zoveel tijd bloed laten prikken, Moest laatst ook, werd gebeld, alle ingewanden waren goed, zoals milt, gal, etc. Ze klagen over ziekenhuizen in Spanje, maar ieder dorp heeft een nedisch centrum en grote steden overal, daarbij prive klinieken, tandartsen overal, en voor toeristen een speciale medisch centra , in Salou zitten er wel twintig. Ziekenhuizen zijn oud, maar eten is heerlijk. Had eerst prive kliniek, binnen drie dagen CRI . En volop ambulences als je niet kan rijden.

gato | 20-10-22 | 09:09
▼ 4 antwoorden verborgen

WNL Goedemorgen Nederland en D66 beginnen aardig onafscheidelijk te worden.

zoalsikhetzeg | 20-10-22 | 07:39

Tuur, het was weer mooi. Met genoegen gelezen hoewel ik niet alle zo niet geen van de vrouwen ken waar je het over hebt.

forecastle | 20-10-22 | 07:32
▼ 1 antwoord verborgen

Naar aanleiding van dit artikel en wat doorklikken, kwam ik op een artikel van Ton.F.van Dijk,
Op 3-10 in dezelfde HP.
Over Arib..
Een hele vreemde gang van zaken waarbij je al snel de conclusie kunt trekken dat er een vies spelletje wordt gespeeld.
Het is ook verdraaid stil rondom de story Arib.
Thierry Baudet is dan ook een welkome bliksemafleider.
De kabinetten Rutte onderscheiden zich meer en meer door vieze politiek.
Hele vieze politiek.

Ruimedenker | 20-10-22 | 07:04

(oud) Nieuws!
Hebe en begeleidster gevonden; helaas overleden. Ongeluk (houden we het nu even op).
EU parlement wil om de 60 km een laadpaal langs snelwegen. Je zult maar een auto op waterstof hebben.
Greenpeace wil verbod op privevluchten. Tja, wij willen een paar miljoen...
Elon Kusk stelt dat hij 'duidelijk te veel betaalt voor twitter'. Ja, gekocht is gekocht, Elon.
Advies: geef woningzoekende asielzoeker weer verplicht voorrang op woningmarkt. Dit advies komt van... de Adviesraad Migratie. Ja hehe, zonder migranten geen raad. Zonder raad geen inkomsten...
EU is nog niet gezamenlijk uit een oplossing rond de energiecrisis.
Pensioenfondsen verwachten volgend jaar hogere pensioenen.
Weer: regen, 10 graden.
Koffie: vanochtend proberen we de Nitro coffee!
Fijne dag, allen!

EEnzame SchizofrEEN | 20-10-22 | 06:31 | 5

Bedankt voor de update..

Al is het triest nieuws.

Wijze uit het Oosten | 20-10-22 | 07:48

You making loving fun Fleetwood Mac, fijn ochtend muziekje er bij?

Whisky | 20-10-22 | 08:25
▼ 2 antwoorden verborgen

Het heeft vier glazen geslagen in de dagwacht en alles is wel aan boord!
Aan dek, luie hondsvotten!
Bakkie halen in de kombuis en aan het werk!

Kapitein Sjaak Mus | 20-10-22 | 06:20

Op ID het verhaal van de Amerikaanse familie Hart. Een blank lesbisch stel adopteert 6 gekleurde kinderen, presenteert naar buiten toe het mierzoete verhaal van een regenboogfamilie, maar hongert hun kinderen achter de schermen uit en mishandelt ze lichamelijk en geestelijk. De kinderbescherming kreeg meerdere meldingen binnen, een aantal kinderen deden ontsnappingspogingen, maar de woke-waanzin zit zo diep in Westerse samenlevingen dat niemand ingreep. Toen ontmaskering dreigde reden de feeksen die zich moeder noemden het hele gezin van een klif af. Zes slachtoffertjes van een verdwaasde wereld en hun narcistische, naar aandacht hunkerende beulen.

MickeyGouda | 20-10-22 | 05:21 | 21

@kleybeuker | 20-10-22 | 08:39:
'Crimes of passion' zal door de Amerikanen waarschijnlijk bijna als pornografisch worden beschouwd. Toevallig vind ik dat één van de minste series. Te gelikt en gekunsteld.

MickeyGouda | 20-10-22 | 08:48

Vreselijk. En dat adopteren daar nog zo makkelijk is, dat is in de meeste landen, ook hier, niet meer zo.

letopuwzaak | 20-10-22 | 08:49

@de IJsman | 20-10-22 | 08:27:
Inderdaad, net de kanttekening dat LHGBT-kringen gevoeliger lijken voor 'woke'. Deze dames zagen overal racisme, wat één van de zwarte commentators deed vermoeden dat ze wellicht zelf ongemerkt racistisch waren.

MickeyGouda | 20-10-22 | 08:53
▼ 18 antwoorden verborgen

Hatsjoe...!!! ( x 7 )...

neonreclame | 20-10-22 | 05:18 | 3

Gezondheid.

Ruimedenker | 20-10-22 | 05:19

Gezondheid en een zakdoek toewerpen.

Zitvlak | 20-10-22 | 05:20

Ergens in een huisje in Nederland is nu steekmug wakker.

SterF... | 20-10-22 | 06:18

Goede morgen allen.
Goed geslapen of nog naar bed?
Vanuit het zuiden een regenfront via Frankrijk en Belgie naar ons land.
Komende dagen wat regen mogelijk.
Dit voor de fietslieden en hondenuitlaters.
Ochtend grap.
Fijne dag iedereen.
En veel tegelen op GS.
Eruption opzetten.

Zitvlak | 20-10-22 | 05:18 | 2

Ook een goedemorgen! Groeten aan de Woefs!

horsteknots | 20-10-22 | 06:37

"Stella Bergkamp is columnist en schrijft [..] over seks en andere ongemakkelijke zaken".
Wel. Iemand die seks een "ongemakkelijke zaak" vindt, zou ten eerste goed aan doen om.er dan niét over te gaan lopen schrijven, maar eerst het gemakkelijk (voor haarzelf) maken.
Ja, Stella. Op ieder potje past een dekseltje.

chicago river | 20-10-22 | 04:55

Ik geloof geen woord van Ome Arthur maar hij is wel uiterst vermakelijk.

bijna_raak | 20-10-22 | 04:50 | 1

Grappig, ik geloof juist ieder woord, hij legt opvallend vaak de vinger op de zere plek. En inderdaad zeer vermakelijk, dankzij de vele verwijzingen naar zijn boeken heb ik al een aantal aangeschaft. Tweedehands dat wel, helaas wordt hij er niet rijk van. Sorry Arthur.

quigg | 20-10-22 | 05:54

Truste allen.
Neeffie en broer, ik heb geen rare dingen gezegd denk ik.
Binnenkort oudoom, yes!

TheOne48 | 20-10-22 | 04:28

Anekdote du jour.

Vanmiddag fietste ik over het fietspad waar opeens een bord stond dat er eind verderop werkzaamheden waren, en ik de rijbaan op moest.
Het was zo'n vervelend tegelpad waar je met 8 bar het kraakbeen weg stuitert, dus besloot ik nog even op de rijbaan te blijven tot aan het stoplicht.
En ja hoor, het duurde niet lang of er was wel een geleerde die lang niet meer op de claxon had gedrukt. Het raampje ging omlaag en ik kreeg een les in verkeersregels van bureaubuik en dito beentjes.
Of ik wel wist dat fietspad dit en fietspad dat.
Ik zei ja Einstein, ik weet er alles van. Misschien nog wel meer dan jij, wijzend op de deuk in z'n portier. Oja, dat heeft je vrouw gedaan he. En of ze er nog eentje bij wou hebben.
Toen moest het raampje weer dicht en dat ging niet omdat ik er wat op leunde. Er kwam wel een raar geluid uit. Krr, krr deed het tandwieltje. Dat wordt een duur college bij de garage, dacht ik zo.
Achter hem ontstond er een optocht die via de toeter wilde weten of hij ook dacht eens aanstalten te gaan maken. Einstein werd nog kwaaier, gooide het portier open begon te briesen tegen de meute.
En ik peerde hem voorzichtig, maar heel verstandig. Gezien de omstandigheden.

Oprisp | 20-10-22 | 03:56 | 5

13 km?

Normpje | 20-10-22 | 07:19

Rijd op het fietspad, lul.

de IJsman | 20-10-22 | 08:34
▼ 2 antwoorden verborgen

Eigenlijk wilde ik een keer vroeg naar bed maar TheOne gooide weer eens roet in het eten:-)
Eigen schuld, dikke bult denk ik dan maar.
Maar nu is het op dus,
Trusten en slaap lief.

K1100 | 20-10-22 | 03:47 | 1

Truste K. Wederzijds genoegen.
Slaap lief!

TheOne48 | 20-10-22 | 03:53

"Stella Bergkamp is zangeres, dichteres, romanschrijfster en columniste. Ze schrijft columns voor onder meer de Volkskrant, HP/De Tijd, NTR, Opzij, Linda en verschillende websites, over politiek, actualiteiten, seks en andere ongemakkelijke zaken." Goh wat een verrassing weer, zangeres, dichteres, en columniste. Dit keer staat er dan toevallig geen "theater", of "actrice" in de lijst bezigheden maar toch 3 uit 5. Al die deugneuzen / zeikwijven hebben altijd dit soort "werk". en dat is kennelijk reden waarom ze bij talkshows "bij elkaar aanschuiven". En zo houdt die hele incestueuze in-me-reet, uit-me-reet kliek zichzelf dus in stand.

Asteroid-B612 | 20-10-22 | 03:26 | 4

Vroeger (vroeger) werd zo’n iemand een actreutel genoemd.
Wellicht is het tijd voor een meer hedendaags woord.

LD69 | 20-10-22 | 04:36

@LD69 | 20-10-22 | 04:36:
Dat zou wat mij betreft zonde zijn, want actreutel is juist zo'n woord dat in één keer een compleet beeld oproept.

MickeyGouda | 20-10-22 | 05:40

@MickeyGouda | 20-10-22 | 05:40: Opmerkelijk ook dat een land zoveel acteurs en actrices voortbrengt, waarvan er NIET 1 goed kan acteren. Bij iedere Nederlandse filmproductie hoor je het bij het eerste zinnetje van de dialoog al. Ik tenminste wel.

Asteroid-B612 | 20-10-22 | 07:21
▼ 1 antwoord verborgen

Het koelt hier niet echt af. 20° buiten en een goeie 25° binnen. Wat een ellende.

K1100 | 20-10-22 | 03:16 | 5

We hebben drie maanden hitte gehad, nu koeler. Die 25c is heerlijk.

gato | 20-10-22 | 08:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Alweer laat. Echt tijd. Moet morgen met mijn zoons aan de slag. De één moet een boekverslag maken en een bouwplan voor Nederlands. De ander een energieplan voor economie en 2 powerpoints voor Geschiedenis. Genoeg te doen dus. Welterusten allen. Tot later.

Lady Midnight | 20-10-22 | 03:15 | 6

Oh ik ken het! Zij moeten het doen he? Niet jij! En als zij het vertikken, waarom zou jij er dan energie insteken alleen omdat je hun moeder ben? Relax, want al die energie die je er nu insteekt en die ze van je verwachten, gaat zich tegen je keren, en dan kun je geen goed meer doen en walsen ze over je heen. Het is niet jouw probleem!! Jij hoeft die verslagen niet te maken, en doe dat ook vooral niet. Zij moeten het doen!! En laat je ook die verwijten niet aanpraten; Mam, door jou had ik maar dit en dit cijfer. Niet doen, gewoon niet! Je krijgt nadien nog alle bagger over je heen wanneer je dit voor je kinderen doet, geloof me. Laat ze het zelf doen!

Koffieleut | 20-10-22 | 03:43

@Koffieleut | 20-10-22 | 03:43: klinkt niet heel gezellig. Je kan je kinderen ook helpen én verantwoordelijkheidsgevoel bijbrengen.

Komjehiervaker | 20-10-22 | 04:16

@Koffieleut | 20-10-22 | 03:43: Wat erin zit komt er vanzelf uit. Alles zelf laten doen is echt het beste, Eenmaal doorstuderen moeten ze ook alles zelf doen.

gato | 20-10-22 | 08:13
▼ 3 antwoorden verborgen

Nachthap; Bolognese chips, poolse cabanossi en een DuitserT 12 %>
Welnu, net onze horror afgekeken > "The Conjuring". Goede horror, geen gore of monsters en al die lachwekkende onzin.
Meer een duistere thriller, in de lange lijst van "haunted house" reeksen.
Song dan maar ;
m.youtube.com/watch?v=r7T8dCmtdBs
Pogues - Misty Morning Albert Bridge

chicago river | 20-10-22 | 03:05

@Wattman | 20-10-22 | 03:07: ik hoor steeds vaker over scheefwonende ouderen. Zitten in een veel te groot huis en willen eigenlijk niet weg. Je hoort in de stilte die daarop volgt de gedachte: “kunnen we ze op één of andere manier dwingen om alsnog te verkassen en zo een mooie woning vrij te spelen?”

Muxje | 20-10-22 | 03:37

@Muxje | 20-10-22 | 03:37:

Dat is de bedoeling, ze verjagen naar een krappe 2 kamer woning. Liefst ook door ze een flink schuldgevoel aan te praten.

En voor wie ? Niet voor onze eigen mensen maar voor totale vreemden die hier vrolijk binnen wandelen elke week opnieuw.

Wattman | 20-10-22 | 03:58

@Wattman | 20-10-22 | 03:58: Hou toch op. Mijn ouders hebben ook hun grote huis verkocht. Voor hun gevoel was het veel te groot. Ze hadden veel kamers die nooit meer gebruikt werden. Maar ook vanwege de trappen. Nu wonen ze in een fijne bungalow en hoeven ze geen trappen meer te lopen, wat met name voor mijn moeder problematisch te worden. En deze stap hebben ze voor zichzelf gezet, niet voor iemand anders. Hun huidige huis past veel beter bij het stadium in hun leven.

Red shirt | 20-10-22 | 08:59
▼ 5 antwoorden verborgen

@Koffieleut | 20-10-22 | 02:44:
Heb Streetview bekeken en er staat daar een vangrail met daarboven nog een verhoogd gedeelte. Een stuk lager is het water. Die vangrail moet volkomen vernield zijn geweest als ze daar uit de bocht gevlogen zijn. Plus rem of bandensporen. Onbegrijpelijk dat dat niet eerder opgemerkt is.

K1100 | 20-10-22 | 02:49

Wat apart is dat de zendmast gegevens van de GSM niet kloppen met het laatste signaal.

Wattman | 20-10-22 | 03:17

@Wattman | 20-10-22 | 03:17:
Je kunt een heel eind rijden voor je het volgende signaal oppakt, misschien is dat de reden. Daar heb ik trouwens niets over gelezen.

K1100 | 20-10-22 | 03:20
▼ 3 antwoorden verborgen

@Koffieleut | 20-10-22 | 02:35:
Laatste wat ik gehoord heb dat hij vrij stabiel was maar dat is alweer een paar maanden geleden. En soms gaat het heel snel. K*tziekte.

K1100 | 20-10-22 | 02:45

@K1100 | 20-10-22 | 02:45: Dat is het sowieso, een k#ziekte. Heb je ook dit artikel gelezen, geen standbeeld maar een obelisk voor de Eaaring: www.omroepwest.nl/nieuws/4635749/gold... Persoonlijk vind ik dat zij dan ook maar de locatie bepalen, niet de kunstenaar, zij kennen hun favoriete plekjes het best. En dat gepraat over hoezen, zonnebril van Barry, dan vind ik dat het toch wel Moontan moet zijn, de hoes dan, maar ook iets van Slow Down erin, relax, laat je niet opjagen, en ook iets van ieder bandlid persoonlijk, of dat nu iets tastbaars is of wat dan ook, het zou iets heel moois kunnen worden. Zes meter hoog of hoger, nou daar kun je heel veel ideeën in kwijt, al weet ik niet of dat onbeduidende driehoekje de lokatie moet zijn, beter full in the picture , ook voor toeristen, dus niet op zo'n klein vlak. Die antenne bovenop van Radar Love vind ik dan wel weer een goed idee, maar ook dat de Earring zelf de plek moet kiezen, kom al jarenlang in Den Haag, maar dit plein heb ik nog nooit gezien, en het is jammer wanneer het niet opvalt en in een vage omgeving neergezet wordt.

Koffieleut | 20-10-22 | 03:17

@Koffieleut | 20-10-22 | 03:17:
Idee is leuk maar wat je zegt, laat hen de plekmbepalen. Maar Den Haag dus dat wordt het niet. Bij Florencia is leuk maar dan moet je daar willen zijn.
We wachten maar af.
"The road has got me hypnotized"

K1100 | 20-10-22 | 03:30
▼ 1 antwoord verborgen

www.youtube.com/watch?v=tVHdESbXV2o

Komende maand wordt hij 67, wow!

Billy Idol & Miley Cyrus - Rebel Yell (Live)

8.904.655 weergaven. 28 okt. 2020.

wilderst | 20-10-22 | 02:13 | 3

@Wilderst. Ja echt. Al Billy fan vanaf mijn 14e.

Lady Midnight | 20-10-22 | 03:02

@Lady Midnight | 20-10-22 | 03:02:
Hey Lady, al iets verzonnen voor je dochter?

TheOne48 | 20-10-22 | 03:03

#TheOne. Nog niet. Maar ik heb nog even. Heb haar broertjes en zusje om raad gevraagd. Ook zij weten niets te verzinnen. Het is moeielijk. Maar kom er wel uit.

Lady Midnight | 20-10-22 | 03:08

K1100,
Wakker worden, ik heb een verhaaltje.

TheOne48 | 20-10-22 | 02:00 | 12

@TheOne48 | 20-10-22 | 02:45:
Erg triest zeker. Maar gelukkig weet ze het zelf niet. Maar des te triester voor jou en de mensen die haar kennen. Sorry, geen opbeurende woorden maar die zijn er in dit soort omstandigheden niet. Ik zou willlen dat het anders kon.

K1100 | 20-10-22 | 02:53

@TheOne48 | 20-10-22 | 02:58:
Dank je, maar ik weet een beetje waar je doorheen gaat. Daarom moet je ook hier blijven komen, af en toe je gedachten even verzetten.

K1100 | 20-10-22 | 03:03
▼ 9 antwoorden verborgen

Vergeef me, maar er is niks mooiers dan lachende dansende vrouwen van 18+

wilderst | 20-10-22 | 01:47

@wilderst | 20-10-22 | 01:47: Ik ga erheen komend jaar, met 51. Gewoon feest vieren. Net als vroeger. Fuck al de stress om gecreeerde problemen!

Mens = eten, drinken. Als voldoende aanwezig, muziek en dansen en seks. Voor sommigen drank of een rokertje of nog sterker

wilderst | 20-10-22 | 02:02

Jelui,
Ik ben d'r weg van. Nog een prettige voortzetting en een aangename donderdag gewenst.

PPuk | 20-10-22 | 01:23

Tom met zijn kaas en wijn kreeg voorrang, maar veel plezier daaro!

PaardenliefhebberVet | 20-10-22 | 01:13

B - duidelijk meer 'Autumn'-sfeer, in mijn beleving...

PPuk | 20-10-22 | 01:17

@TheOne48 | 20-10-22 | 01:12: Take five ken ik ook. Prachtig.

Bij deze jongens heb ik dat er een zekere loop in zit. Een stevige wandeling, als in een soort mars. Steeds maar gaan.
Net als de Bolero. www.youtube.com/watch?v=5pgANtzO2G4
Mooi filmpje. Moet je maar even naar kijken. Geen jazz, maar wel goed gemaakt.

Oprisp | 20-10-22 | 01:26

@Oprisp | 20-10-22 | 01:26:
Ja geweldig.
Op Ravel door te gaan een Ravel nummer door een jazzrockband.
Casiopea-Pour une infante Defunte

TheOne48 | 20-10-22 | 01:37
▼ 1 antwoord verborgen

4 non blondes - what's going on

Zit ff uh mobiel dus geen linkje...

Leerde t nummer kennen op Kreta, in Agios Nicolaios. Dansen op de bar.

20 jr oud en met mn vriendin van 15 achterop de 125 cc offroad. Zonder rijbewijs en zonder helm natuurlijk. Kon allemaal

wilderst | 20-10-22 | 01:03 | 2
-weggejorist-
AdvocatusDiaboli | 20-10-22 | 00:49 | 3

altijd blij met jou bijdrage Arthur

pejoar | 20-10-22 | 00:40

Deze blijf ik lekker vinden.
Indeep - Last night a dj saved my life
m.youtube.com/watch?v=GtfZbj4J71A
And if your man gives you trouble
Just you move out on the double
And you don't let it trouble your brain
'Cause away goes troubles
Down the drain

Deksmaat | 20-10-22 | 00:38

Cheers mensen ik ga pitten, heb het gezellig nog

Whisky | 20-10-22 | 00:34 | 2

Ja tot morgen of zo.

J.Cash | 20-10-22 | 00:39

pit ze, whisky

PPuk | 20-10-22 | 00:49

youtu.be/UmFFTkjs-O0

The Cure.
“Pictures of you”.

Robert zingt in een wax-coat, :).

J.Cash | 20-10-22 | 00:32

Arthur Van Amerongen, the poor man's Mark Twain.

Oké, hij is wel een aardige man, en heeft veel kennissen en vrienden.

Ik denk dat hij vooral in het stamcafé-topic is gezet, zodat het niet zo pijnlijk opvalt hoe weinig comments hij anders zou krijgen.
Ja, ik ben een beetje vilein vandaag, zal ik het terugnemen?
Nee, laat het gewoon staan.
Misschien morgen weer een goede bui.

Ik heb tegenwoordig diabetes, en ik moest de glucose-waarden meten en opschrijven, maar ik heb dus 5 keer in mijn vinger geprikt, en er kwam niet genoeg bloed uit, dus ik heb de waarden voor het gemak maar gefaked om er van af te zijn.
En ik heb insuline-spuiten gekregen en tegen het advies alweer een spuit gezet, maar ik voel me wel beter nu.
Nou, mensen, ik denk niet dat ik de tachtig haal.
Het was 90% kut met zo'n 2% leuke momenten.
Mijn leven, that is.
Die 2% slaan dan hoofdzakelijk op die paar warme damesdagen en benen die zo nu en dan open gingen.
Kostenplaatje maakt niet uit, is toch gratis geld, zeg ik altijd.

De grote paradox in Nederland is, dat je wel gratis of vrij makkelijk je natje en je droogje en je kacheltje kan krijgen, maar dat wil nog niet betekenen dat iedereen happy is. Verre daarvan.

In andere landen hebben ze volgens mij toch meer sociale samenlevingen, minder benauwd en zorgelijk, maar niet zo alleen.
Wat heb je eraan als het water met een perfecte waterdruk altijd stroomt, en voor elk probleem een luisterdoos klaar staat, maar het voor je gevoel altijd regent en koud is?

Ja, drugs en drank. Tuurlijk, dat is DE oplossing.
Ik ga even lekker luisteren met mijn perfecte JBL-E-65 BTNC koptelefoon met perfect geluid via equalizer.
Chet Baker en een audioboek van 3 uur lekker onder een roze fleece-dekentje als niemand het erg vindt.

Morgen weer een (kuch) drukke dag...

King of the Oneliner | 20-10-22 | 00:28 | 3

Je kunt wel een soort van patch op je arm plakken die via bluetooth contact maakt met een app op je telefoon. Zonder prikken dus.

knutsel_ | 20-10-22 | 00:34

Hoe je je ook voelt, KotO, weet dat ik van jouw tegel meer onder de indruk was dan van Arthurs column.
Chat Baker - My funny Valentine
youtu.be/UOEIQKczRPY
youtu.be/8SGAcP7Zh6U

PPuk | 20-10-22 | 00:39

@knutsel_ | 20-10-22 | 00:34:
Klopt. De FreeStyle Libre 2. Wordt ook vergoed bij de meeste zorgverzekeraars. Zeker de moeite waard om even uit te zoeken.

Deksmaat | 20-10-22 | 00:45

John Hiatt - Perfectly good guitar
youtu.be/9PwgPcOpDgM

Oh, it breaks my heart to see those stars
Smashing a perfectly good guitar
I don't know who they think they are
Smashing a perfectly good guitar

PPuk | 20-10-22 | 00:24

De Adviesraad Migratie in het AD: 'geef woningzoekende asielzoeker verplicht voorrang op woningmarkt' bij monde van voorzitter Monique Kremer.

Rennieflox | 20-10-22 | 00:16 | 4

Hoogste tijd om de adviesraad migratie op te heffen.

Jan Dribbel | 20-10-22 | 00:46

Zo Moniek, zelf alles voor elkaar zeker ?

Mooi dit sociale experiment, kijken hoe de aapjes reageren.

Wattman | 20-10-22 | 02:24

Er was ook al weer een ander plan bekokstoofd : de gemeenten die nu niet enthousiast genoeg meewerken om huisvesting te regelen krijgen straks meer asielzoekers toegewezen door het rijk. Alsof we nog meer bewijs nodig hadden dat omvolking de absolute prioriteit heeft voor onze politici.

Asteroid-B612 | 20-10-22 | 03:32
▼ 1 antwoord verborgen

Kamerleden leggen de eed of verklaring en belofte af. "Ik zweer (beloof) trouw aan de Koning, aan het Statuut voor het Koninkrijk en aan de Grondwet."

Kijk maar eens in het statuut van het koninkrijk en je zult zien dat onze Kamerleden dit massaal schenden. Is dat landverraad en zo niet wat dan wel...

a.de handhaving van de onafhankelijkheid en de verdediging van het Koninkrijk;

Wattman | 20-10-22 | 00:55

Waar is Lezeres eigenlijk?
Afspraakje met de DJ?

J.Cash | 20-10-22 | 00:15 | 1

One night at the social club meeting Mary didn't show up....
youtu.be/I8YzI6MhPdw
(no offence, seriously)

PPuk | 20-10-22 | 00:28
▼ 2 antwoorden verborgen

/Ebola in Oeganda treft nu ook mensen die geen banden hebben met ebolapatiënten, WHO maakt zich zorgen/
Als dat ding airborne wordt. Dan gaat het weer massaal thuiswerken worden.

Zapata10 | 20-10-22 | 00:02 | 8

O, nu wel? Zeven jaar geleden nog niet.
www.cidrap.umn.edu/news-perspective/2...
Oke, er kan iets zijn als voortschrijdend inzicht, maar er kan ook iets zijn als voortborduren op de bestaande angst.

Deksmaat | 20-10-22 | 00:31
▼ 5 antwoorden verborgen

Ik hou er ook van, deze en dat andere nummer zitten in m'n speellijsten.

Ik vraag me af wie er meer geneukt heeft in z'n leven, hij of Charlie Sheen? Ik ga zelf voor de 3e plaats...

wilderst | 20-10-22 | 00:48

Ondertussen in Velsen Noord, Asielzoekers cruiseschip draait voor energievoorziening al weken op dieselaggregaten terwijl walstroom een voorwaarde was. Door 'foutje' met een verkeerde kabel. Nieuwe kabel kost 125.000 euro.(uw en mijn geld) maar dat probeert COA e.d. stil te houden.
www.haarlemsdagblad.nl/cnt/dmf2022101...

Cornelis12 | 19-10-22 | 23:55 | 2

Het mag wat kosten deze nieuwe aanwinsten.

J.Cash | 19-10-22 | 23:58

Ik weet nu al dat ik vannacht weer met zo'n verkrampte nek in bed lig, aargh, dit trekt toch geen enkele belastingbetaler? Verrek met dat volk echt waar.

Koffieleut | 20-10-22 | 02:23

Ik zag het goeie tip van je, zondag dus

Whisky | 20-10-22 | 00:10

heerlijk leesbaar, tikkeltje lastig dat wel.
heb ervaring met de slecht riekende tieten los in zwart T shirt hangend aan bar oeverloze nonsens uitbrakende figuren, getverdamme.
Graag zou ik ook in een zonovergoten land mijn oude dag slijten echter heb ik 't te doen in dit kloten land met al de shit van dien.
Ja ook ik ben een boze blanke man. what the fuck.
'k hou m'n waffel en doe m'n ding en bekijk het allemaal maar.
dank voor de stukjes.

KC45 | 19-10-22 | 23:52 | 1

Eensch, buiten die tieten in dat zwarte shirt dan, die ken ik niet:) Boze blanke man, zo zijn er ook ontelbare boze blanke vrouwen! En ja, in een zonovergoten land je oude dag slijten, dat willen we allemaal wel, zonder zorgen, maar helaas.. wij zitten hier, met dit k#t kabinet, in dit inmiddels zwaar verwaarloosde land, bah!! Ik wilde nog een nummer toevoegen, maar hier past niks bij eigenlijk, buiten iets van een afgrond, down down, van Status Quo misschien, al roept dat ook weer verkeerde associaties op waarschijnlijk:) On your knees.... www.youtube.com/watch?v=d1gYJDQXPOk

Koffieleut | 20-10-22 | 02:20

Biertje hier, en proost alvast. Geen Heineken aub:)

Koffieleut | 20-10-22 | 02:21

Gaat maar door die kroniek…. Veel belangrijker: ben blij voor Battie-swa. Eindelijk heeft ze -terecht- het hoogste podium van NL bereikt: ze is een slachtoffer geworden. Hulde!

Montresor | 19-10-22 | 23:45

Arthur

(Enfin, Eus schreef in het voorwoord van mijn vrolijke literaire enz )

Ik heb Enfin al tijden niet meer gehoord dat blijft toch een mooi nederlands woord. Enfin, vous devrez compiler votre travail.

Mvgrt

www.youtube.com/watch?v=GG-7xcHufC8&a...

pegaje | 19-10-22 | 23:43 | 2

@de IJsman | 20-10-22 | 00:10:
Ha ha heerlijk.

mvgrt

pegaje | 20-10-22 | 00:40

In mijn dromen word ik al nachten lang achtervolgd door een wezen in zo’n galerijflat van tien verdiepingen, zonder uitgang.
Wat moet ik doen?

J.Cash | 19-10-22 | 23:34 | 20

@cash ah de accu is te snel leeg?

Whisky | 20-10-22 | 00:24

@cash kan het ook zijn doordat de kamer te groot is?

Whisky | 20-10-22 | 00:25

@Whisky | 20-10-22 | 00:25:
Dan gaat ie toch automatisch terug? Dat doet ie ook niet meer.
Nee hij laadt volgens mij niet meer.
Terug er mee.

J.Cash | 20-10-22 | 00:36
▼ 17 antwoorden verborgen

Mart Smeets modus/
'Mag ik zeggen dat ik Arthur van Amerongen niet altijd 'te pruimen' vind, zoals vandaag bijvoorbeeld?'
Mart Smeets modus uit/
Ik had me dit keer heilig voorgenomen zijn hele column te lezen. Da's gelukt. Heb mezelf daarom op een extra shot Macallan getrakteerd. Dank, Arthur; Slàinte!

PPuk | 19-10-22 | 23:21

@Wilderst:
Nog ff over 'gisteren' ik doe de stoofpeer met rode wijn & water (en een kaneelstokje), dezelfde rode wijn als bij de ribeye.
Goedenavond, trouwens..

PPuk | 19-10-22 | 23:13 | 11

@J.Cash | 20-10-22 | 00:13:
Zeker, maar zoals gezegd, deze stond voor het grijpen...
Een ordinaire port kan ook net zo goed.

PPuk | 20-10-22 | 00:44
▼ 8 antwoorden verborgen

De politie heeft net bekend gemaakt dat er twee lijken in dia Kia zaten. De nabestaanden worden eerst ingelicht, daarna wordt vrijgegeven dat het gaat om de twee vermisten, het jonge meisje en haar begeleidster. Triest nieuws...

F. von Zeikhoven | 19-10-22 | 23:08 | 16

We zullen er maar even vanuit gaan dat die vriend het op dit moment ook erg zwaar heeft...

knutsel_ | 20-10-22 | 00:00

@Papa Jones | 19-10-22 | 23:44:
Precies dit.
En als je het kaartje ziet met de plaats aangemerkt waar ze zijn gevonden (zie Telegraaf), gecombineerd met de remsporen die daar zijn gevonden (de reden waarom ze daar zijn gaan zoeken), is het niet moeilijk optellen. Het zou me ook niet verbazen wanneer blijkt dat ze de riemen nog om hadden. Die zijn hartstikke veilig, maar wanneer je te water raakt, kunnen ze door de paniek een extra obstakel worden.
Je had mij (en mijn vrienden) eens moeten filmen toen mijn beste vriendin in een keer bleek overleden. Had je mij ook niet voor vol gezien. En ja, dat was ik toen ook niet. Gek hè, IJsman?

Deksmaat | 20-10-22 | 00:07

Twee lijken? Stond dat er zo grof?

J.Cash | 20-10-22 | 00:37
▼ 13 antwoorden verborgen

Wederom een mooi verhaal. Alleen ben ik het niet eens met het oordeel over Ellemeet. Ik vind haar een van de betere politici.

Rennieflox | 19-10-22 | 23:07 | 4

Die naam komt me zo bekend voor. Was dat niet degene die vragen stelde over overheidsreclames op GS n.a.v. het manifest over seksistische content?

knutsel_ | 19-10-22 | 23:24
▼ 1 antwoord verborgen

Nog eventjes over dat Iraanse liedje wat een soort van (strijd)lied is voor alle dappere vrouwen (en zeer zeker ook mannen) die nu demonstreren, vechten, protesteren tegen dat waanzinnige oude mannen religie waanzin gedoe in Iran. Ik ben een fan van live-versies en heb 'm gevonden.

https://www.youtube.com/watch?v=GYGGJWuFHCk&ab_channel=Narimvn

Het geeft toch echt dat beetje extra vind ik. Mooie taal trouwens dat Fârsi.

@dames

Theodorus.Goldbach | 19-10-22 | 23:05 | 4

Helemaal mee eens. Hopelijk wordt dat vreselijke regime omver geworpen.

Rennieflox | 19-10-22 | 23:09

Omdat we niet allemaal Fârsi kunnen verstaan of spreken, ik niet in ieder geval, toch maar eventjes de tekst erbij gezocht. Mooie tekst. Ik begrijp wel waarom dit zo diep raakt.

https://lyricstranslate.com/en/baraye-voor-vrijheid.html

Theodorus.Goldbach | 19-10-22 | 23:22

En dan ....Wat denken de mensen in een theocratische regering als ze merken dat hun volk hen niet meer wil....

AdvocatusDiaboli | 20-10-22 | 01:00
▼ 1 antwoord verborgen

De wereld-gasprijs keldert als een malle, van 3x vroeger naar amper 2x vroeger

De NL-gasprijs keldert als een gek, van 14x vroeger naar 6x vroeger.

Stroom hangt daar aan vast, dus idem.

Komt omdat we vol zitten met gas en het warm is en iedereen zuinig is, dit moet tot de komende herfst zeker gaan lukken!

Maar je betaalt nu bij je uitzuiger minimaal tot januari de MEGA prijs van juli, 2 euro per kuub als je getekend hebt, anders nog veel meer!

Echter kan je daar elke maand weg. Naar ANWB! Die doen het zonder winstoogmerk én op basis van dagprijs. En regelen alles, de opzeg enzo.

energie.anwb.nl/actuele-tarieven

Als je kijkt naar deze maand is de prijs van gas nu nog maar 1/3 van het begin van de maand!!!

Dus, allemaal naar de ANWB?

Disclaimer: het is flex-tarief, dus het kan ook omhoog. Maarja, de winter is al geroggeld...

wilderst | 19-10-22 | 23:04 | 13

Dat wordt terugbetalen.

decaliter | 20-10-22 | 00:04

@wilderst | 19-10-22 | 23:52: Daar heb je gelijk in, dat in augustus vrijwel niet gestookt hoefde te worden.

Ja, weet je, als het weer 2,50 wordt bij ANWB... ga je terug naar Engie, dan krijg je daar een modelcontract en betaal je veel méér dan nu.

Lastig hoor. Maar het is goed te weten dat ANWB dit heeft, wist ik niet. Ben alleen benieuwd hoe lang je daar al geen klant meer kunt worden.

Papa Jones | 20-10-22 | 00:06

Als het brood bij de ene bakker te duur wordt, ga ik naar de ander. Dat kan niet bij gas/elektra want we hebben maar één meter en dan wordt het ruziën wie wat geleverd heeft. Onzin natuurlijk, het is hetzelfde gas. Men zou met een slimme meter, online, dagelijks, van leverancier kunnen wisselen. Pas dán spreken we over een vrije energiemarkt. Alleen lastig omdat we (nu) de maandtermijn middelen over een jaar anders worden wintermaanden onbetaalbaar, maar ook dat is administratief wel te regelen.

Sneerpoets | 20-10-22 | 07:59
▼ 10 antwoorden verborgen

Wat een geweldige inleiding, Theo Van Gogh leeft door

Whisky | 19-10-22 | 23:03

Triest... het meisje en haar begeleidster zijn in het water gevonden...

Roos | 19-10-22 | 22:59 | 11

Heel triest..

Rennieflox | 19-10-22 | 23:15

Ben er gelijk stil van.

knutsel_ | 19-10-22 | 23:17

Tragisch

Whisky | 19-10-22 | 23:20
▼ 8 antwoorden verborgen

Eentje dan,
www.youtube.com/watch?v=0Sa8IFGoXBk&a...
( Broyeur d'Enfance - Suicide Social )
Avantgardistische black metal met een vleugje geefhetmaareennaam. Plaat is lekker, dit is het meest toegangkelijke nummer.

Graaisnaaiert | 19-10-22 | 22:55

Peter Middendorp, deed die niet ook altijd lelijk over Martin Bril? Alsof een aanvaller van FC Dordrecht meent te moeten verkondigen dat Messi er niks van bakt. Altijd uren zwoegend met nog geen tien procent van het resultaat als de meester in vijf minuten boekt.

b00bs | 19-10-22 | 22:55 | 1

*dat

b00bs | 19-10-22 | 22:56

Lezersvraag: ik kan mij dus verschrikkelijk ergeren aan mensen die in supermarkten uitgebreid tijdschriften lezen maar ze niet kopen en ook nog eens in de weg staan.

Wat is uw ergenis ?

Cornelis12 | 19-10-22 | 22:52 | 25

@Cornelis12 | 20-10-22 | 00:00:
Dat doen die oude mensen hier in Vlaanderen allemaal. Dan contant betalen tot de laatste cent.
Je gaat bijna door het lint.

J.Cash | 20-10-22 | 00:06

Mensen die aan de beurt zijn bij de kassa en dan besluiten dat ze nog iets zijn vergeten en terug de winkel in lopen.

knutsel_ | 20-10-22 | 00:22
▼ 22 antwoorden verborgen

Kan allemaal wel zijn maar ik heb zojuist de staat van beleg in Rusland afgekondigd. Dat iedereen het weet!

bomenduwer | 19-10-22 | 22:51 | 1

Prima.
Doe mij maar een broodje halfom.

Kapitein Sjaak Mus | 19-10-22 | 22:58

Rutte over Qatar: 'Als je niet gaat verandert er niets.' Tja... het is waar dat als je wél gaat je zeker weet dat er 1 ding verandert: je helpt het regime steviger in het zadel.

Zenzeo | 19-10-22 | 22:42 | 3

Hier verandert er ook niets zolang Rutte niet gaat.

Zwizalletju | 19-10-22 | 22:46

Alex heeft Rutte ongetwijfeld gebeld en gezegd dat hij het zijn Quatarese regime vrienden echt niet aan kon doen om weg te blijven.

Rennieflox | 19-10-22 | 23:05

Laten we kijken wanneer Rutte met de mensenrechten op de proppen komt, daar in de zandbak

vanvandaag | 20-10-22 | 00:33

@SNAFU | 19-10-22 | 23:12: Is allemaal prima, maar doe dan ook de telefoonnummers in de aftiteling..

Sneerpoets | 20-10-22 | 07:43

Alleen op de wereld met dat trouwe hondje. Ik heb het voorgelezen aan mijn labrador.

thanseeuwen | 19-10-22 | 22:37

Voor het luchtige reaguursel, in deze pokketijd.

Hoezo maakt men de verpakking van het toiletpapier net zover op, dat de rol er niet door past?

GKJP | 19-10-22 | 22:30 | 5

En waarom, wáárom, wááróm zijn er nog altijd mensen die het normaal vinden om een rol toiletpapier zó op te hangen dat het losse velletje achter hangt, tegen de muur aan en niet voor, zodat je het makkelijk kunt grijpen?

Zijn dat dezelfde mensen die afgebrande lucifers weer terugdoen in het doosje?

Kapitein Sjaak Mus | 19-10-22 | 22:56

@Kapitein Sjaak Mus | 19-10-22 | 22:56: het scheurt makkelijker af?

intrigant | 19-10-22 | 23:26

@intrigant | 19-10-22 | 23:26: Is dat zo? Kun je het uitleggen? Of het losse velletje nu voor of achter hangt, hij rolt gewoon af als je er aan trekt. Eigenlijk zouden ze een verbeterde versie van de closetrolhouder moeten uitvinden, die net voldoende weerstand biedt om met één hand een gewenste hoeveelheid velletjes af te scheuren, maar niet genoeg weerstand om gewoon af te rollen als je er langzaam aan trekt.

quigg | 20-10-22 | 07:16
▼ 2 antwoorden verborgen

-zelfjoris-

goedverstaander | 19-10-22 | 22:27

De minachtende door de ge-minachtende tegenstribbelend & onbeheerst laten squirten om je pragmatisch gram te halen, worden ze lekker fel van… haaaahahaha

PIS-Alchimis | 19-10-22 | 22:22

Tja,

Parool: Al drie avonden op rij is het hommeles rond de kermis in Osdorp, waar jongeren rotzooi trappen en met illegaal vuurwerk de straten onveilig maken. De grimmige sfeer doet denken aan de avondklokrellen; waarom slaat de vlam hier nu weer in de pan? ‘De jeugd verveelt zich en ziet de kermis als aanleiding om rotzooi te trappen.’

Cornelis12 | 19-10-22 | 22:18 | 6

“”“jeugd”””

Juffrouw op de fiets | 19-10-22 | 22:28

Verveelt zich? ze kunnen zulke leuke creatieve dingen doen op hun kamertje kijk eens naar deze gast die vermaakt zich opperbest;) www.youtube.com/watch?v=w9YluPOyXmg

Smoelensmid | 19-10-22 | 22:30

Het is logisch want het is herfstvakantie, de scholen zijn dicht, jongeren vervelen zich dan, er moeten meer voorzieningen komen in oz

Whisky | 19-10-22 | 23:16
▼ 3 antwoorden verborgen

Lees net dat Hebe en Sanne zouden zijn gevonden in het water bij knooppunt Empel? De gezochte zwarte Kia. Niet best.

Kopieerapparaat | 19-10-22 | 22:18 | 16

Klopt, ik woon nabij het JBZ (dichtstbijzijnde ziekenhuis). Geen heli te horen. Waarschijnlijk een tragisch ongeluk, is ook een redelijk scherpe bocht op dag knooppunt, waar sommigen als idioten rijden. Bizar wel dat je daar van de weg kan raken en niemand het ziet rond 16.00, maar zeker niet uitgesloten.

SunKilMoon | 19-10-22 | 22:52

@Kopieerapparaat | 19-10-22 | 22:51:

Nou nee, er is een auto gevonden. Lijkt mij ook onwaarschijnlijk dat het niet de auto is maar het staat nog niet 100% vast.

Veel meer zorgelijk is dat er niet gezegd kon worden was een ongeluk, ze zijn beiden in leven of ze zijn helaas overleden ik blijf het een onvoorstelbaar drama vinden.

Theodorus.Goldbach | 19-10-22 | 22:58
▼ 13 antwoorden verborgen

Nu ben ik toch wel erg benieuwd of "Stella Bergkamp" slechts een typfoutje is of een bewuste vileine actie om de onbetekenendheid van Stella Bergsma te benadrukken.

Spring Bruissteen | 19-10-22 | 22:16 | 7

Ome Tuur weet best hoe ze heet, dat bewijst hij door haar naam wel correct te spellen een paar regels verderop met de verwijzing naar de sticker op de omslag.

quigg | 20-10-22 | 05:38
▼ 4 antwoorden verborgen

"zal in het kader van de Boekenweek 2023 in hun blote gat voorlezen aan kinderen van 10 in de leeszaal van Zoutkamp."
Doet me denken aan een aflevering van Arjan Ederveen's 30 minuten: "Vrije Verstrekking". Als ik me goed kan herinneren, de eerste van 30 Minuten die ik heb gezien.
m.youtube.com/watch?v=Z09JXxYD9Jw
Proost ende klink!

Deksmaat | 19-10-22 | 22:13

"Arthur van Amerongen is de hofnar van extreem-rechts''

Ik zou maar een beetje voorzichtig zijn met zo'n titel, Arthur. We weten allemaal hoe het bijna 20 jaar geleden afliep met die andere hofnar van rechts, Theo van Gogh: niet best.

Dr_Johnson | 19-10-22 | 22:13 | 1

Het grote verschil is dat Arthur een totale nobody is waar niemand van gehoord heeft.

Kabila de stijlloze | 20-10-22 | 09:03

Rechts ervan de olijfboom, en links ervan de aanwaaipot.

Daar groeit nu o.a. vogelmier en biggenkruid, niet te verwarren met zonnebloem!

wilderst | 19-10-22 | 22:16

100 kijkers al, pas op dat het balkon niet doorzakt ;-)

wilderst | 20-10-22 | 00:38

Hier ook een kijker. Die plant gaat nog is vaairol.

keestelpro | 20-10-22 | 02:23

Hier wordt je trouwens wel een boze blanke man van. Voor iedereen die zich afvroeg waarom je niks meer over die moord van dat Franse meisje in die koffer hoorde. Heeft iets met de dader te maken.

https://www.euronews.com/2022/10/19/political-storm-in-france-after-murdered-girl-12-found-in-a-suitcase

Puntjes-maker | 19-10-22 | 22:04 | 9

Ik heb bij dat paniekverhaal over “minderjarige” gelukszoekers van in de twintig, de vraag geprobeerd te stellen waarom ze dit niet eens als topic hadden op ahora.nl.
Geband.
Duidelijker kan het niet.

J.Cash | 19-10-22 | 23:15

@intrigant | 19-10-22 | 23:15:

Ik zei specifiek extra sneu omdat ik sowieso een hekel heb aan aasgieren die prooien op een drama zoals dit maar als allemaal nazi's er mee aan de haal gaan voor hun politieke agenda maakt dat het nog veel vreselijker dan het al is. Maar het blijft natuurlijk nazituig. Eigenlijk zou ik moeten weten dat ze altijd alles misbruiken, verdraaien en er zelfs over liegen op welke manier ze het ook maar kunnen misbruiken om hun agenda van haat en Endlösung wederom door te voeren.

Theodorus.Goldbach | 19-10-22 | 23:28

@de IJsman | 19-10-22 | 22:20: Best mogelijk, maar als je al een lek in je band hebt, waarom zou je er dan actief nog meer gaatjes in willen prikken? Voorkomen is....

Sneerpoets | 20-10-22 | 07:26
▼ 6 antwoorden verborgen

Heb geen euro

Rattus | 19-10-22 | 22:03

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl