Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

De Boze Blanke Man - De Boze Blanke Columnisten van de Telegraaf

De Boze Blanke Man en de Ondergang van Nederland, deel 8 (tevens: Stamcafé)

Ik zat met Rob Hoogland, met wie ik Foute Jongens deel 1 en deel 2 schreef (de voltallige redactie van GS was aanwezig bij de vernissage, plus Barry Hay en René van der Gijp), te chatten over boze blanke columnisten en ik vroeg mij af waarom vooral de Telegraaf daar het patent op lijkt te hebben: Johan Luger, alias Pasquino, Jacques Gans, Leo Derksen en Hoogland zelf uiteraard. Oom Rob volgde Derksen een eeuwigheid geleden op als columnist. Overigens gefeliciteerd met uw jubileum, oom Rob: 50 jaar persmuskiet! Hoe gaat u dat vieren?

Rob Hoogland: Dat ga ik u niet aan uw neus hangen, mijnheer Van Amerongen. Het risico is mij te groot dat u dan samen de heer R. Muntz, sinds jaar en dag uw kompaan in het kwaad, het feest komt versjteren met medeneming van de meest uiteenlopende verdovende middelen. Ik vier het in bescheiden kring, met hooguit 500 gasten. U zult er eerst na afloop iets over vernemen in het Stan Huygens Journaal.

Welke boze columnisten moeten we vandaag de dag beslist volgen?

Rob Hoogland: De columnisten die ik ken worden alleen boos als hun declaratie te laat wordt uitbetaald.

Volg jij Debby Gerritsen in het Algemeen Dagblad? Die had laatst een geniale column met de titel: Ik had ontelbare gesprekken die niet verder kwamen dan ‘Hoi’ of ‘Neuken?’ Dat heb ik dus altijd met mijn lezers (m/v), die zeggen niet eens meer 'hoi' maar roepen meteen: 'neuken, Van Amerongen?'

Rob Hoogland: Ik heb weleens iets van mevrouw Gerritsen gelezen. Daarna tikte ik haar naam in op Google Images. Sindsdien vraag ik mij af wat je in vredesnaam anders met haar moet doen. Maar misschien komt dat ook doordat ik ooit de film Debby Does Dallas zag. Daar wordt een mens toch door gevormd.

Wat is eigenlijk het verschil tussen linkse en rechtse Boze Blanke Columnisten? En wat is het verschil tussen jou, onze goede collega Han van der Horst (tien centimeter langer dan jij) van de Joop en Sander Schimmelpenninck, de schelddwerg uit Hengelo, en jouw geliefde Frits Abrahams? Vertolken jullie alle vier niet de stem van de lezer bij jullie kranten? Preken voor eigen parochie?

Rob Hoogland: Daar bestaat geen verschil tussen, mijnheer Van Amerongen. We willen allemaal maar één ding: aandacht. Frits Abrahams ken ik vooral uit de tijd dat hij hockeyverslaggever was voor de Volkskrant. Zo versloegen we allebei het WK hockey van 1978 in Buenos Aires, waar ik vooral hockeyers interviewde en Frits Dwaze Moeders. Toen al was hij een PvdA-zuurpruim. Als ik het goed heb geteld werkte hij daarna nog bij 241 andere media, voordat hij bij NRC Handelsblad terecht kwam. Overal ging hij met ruzie weg en volgens hem was dat nooit zijn schuld. Han van der Horst mocht ik één keer ontmoeten, tijdens een optreden samen met u en hem op het SS Rotterdam. Ik vond het een aardige man, lekker dwars en met veel kennis van zaken. Sander Schimmelpenninck blaast weliswaar heel hoog van de toren, maar laten we niet vergeten dat het joch nog in zijn proeftijd zit. Ik moet altijd lachen als hij er op Twitter in slaagt om zijn tegenstanders te laten schuimbekken. Ze duiken allemaal en dat is natuurlijk zijn bedoeling. Ik moet wel toegeven dat het dédain waarmee hij over mensen van buiten de randstad spreekt soms over het randje gaat. Voorbeeld: een column van deze week. Denigrerender en stigmatiserender kon het niet. Vervang in die column het woord plattelander door allochtoon en de Volkskrant-ombudsman heeft een week werk. Verder zijn wij heel goede vrienden hoor, Sander en ik. Zo trekken wij gezamenlijk ten strijde tegen de anonimiteit op Twitter. Onlangs werd er een heel leuke foto van ons gemaakt, die ik hieronder zal afdrukken.

Johan Luger

Bon, oom Rob, laten we de Boze Blanke Columnisten van de Telegraaf eens doornemen. 

Rob Hoogland: Johan Luger was snoeihard, wat je helemaal niet van een columnist van de jaren vijftig zou verwachten. Hij was messcherp en had een merkwaardige loopbaan. In de jaren '20 verschenen reportages en reisverslagen van zijn hand in de krant. Luger reisde onder meer met een delegatie van het Zweedse Rode Kruis naar de door hongersnood getroffen Sovjet-Unie. Zijn schrijnende verslagen werden in 1922 gebundeld in het boek 'In het stervende Wolgagebied'. Zijn betekenis voor De Telegraaf nam toe toen hij in 1938 zijn eigen column, onder de naam 'Pasquino' rechtsboven op pagina drie kreeg. Hij bleef de Telegraaf zelfs in de allerfoutste oorlogsperiode trouw en ging na het publicatieverbod voor de communistische krant De Waarheid schrijven. Hoe is het mogelijk! Toen De Telegraaf in september 1949 opnieuw uitkwam, stond Pasquino's column meteen weer op pagina drie. Op 26 maart 1964, de dag van zijn overlijden, verscheen de laatste. Kijk, dat is pas betrokkenheid, mijnheer Van Amerongen. Kom daar tegenwoordig maar eens om.

Jacques Gans

De interessantste van de Boze Blanke Columnisten van de Telegraaf was Jacques Gans. Max Pam schreef prachtig over Gans, die van anarchist en communist verguisd en gehaat columnist bij De Telegraaf werd. In 1955 begon de getogen Amsterdammer, bekend van obscure blaadjes en twee cult-romans (waarvan het autobiografische Liefde en goudvissen het bekendst is) met het schrijven van stukjes voor wat toen ook al de grootste krant van Nederland was. De Telegraaf, destijds omstreden vanwege het besmette oorlogsverleden, vloekte als spreekbuis van het kapitaal met alles waar de losbandige bohémien Gans ooit voor had gestaan. 

Door zijn opmerkelijke stap verwerd de schrijver van de ene op de andere dag tot een paria in literaire kringen, en tegelijk tot ‘top-bietser’ van Nederland. In 1955 kwam Jacques Gans niet alleen het café niet meer zonder problemen binnen, ook de Nederlandse literatuur werd gesloten gebied voor hem. Hij werd een literaire paria. Hij bezegelde zijn lot op 26 maart 1955 in een van zijn ‘Nonchalante notities’ in de Haagse Post onder de titel ‘Lawaai in letterland’. 

In dit artikel beschreef hij niet alleen de bovenstaande caféscène, maar besprak hij ook Adriaan Morriëns brochure De gruwelkamer van W.F. Hermans of ik moet altijd gelijk hebben. Gans viel Morriën bij en omschreef op eigen gezag Hermans als een ‘ietwat blauwige treiterige kwal’. Ook verweet hij hem een ‘wezenloze lafheid’, omdat hij de hoofdpersoon uit zijn roman 'Ik heb altijd gelijk' voor de rechter zou hebben verloochend. Dat liet Hermans niet op zich zitten. Hij sloeg in mei 1955 terug met een stuk in Podium onder de titel ‘De Haagse Posthume Gans’. Het is een van de leukste stukken uit 'Mandarijnen op zwavelzuur' geworden. En hoewel de gevolgen niet bepaald gunstig voor hem waren, schijnt Gans er zelf toch ook hard om gelachen te hebben. 

Hermans schilderde Gans in zijn Mandarijnenstuk af als iemand die zichzelf had overleefd. Er was een tijd dat Gans zich als bohémien verzette tegen de burgermaatschappij, die ‘er trots op was niet tot geregeld schrijven in staat te zijn’ en die zich door anderen tientjes liet toesteken om aan de kost te komen. Nu had hij zich echter ‘ontwikkeld tot een goed gesalarieerd dagbladpolemist’. Hermans memoreerde hoe Gans in Het Pamflet tekeer ging tegen ‘De Telegraaf, het Philipsconcern, Mr. G.B.J. Hiltermann enzovoorts’. Van die Gans was weinig meer over.

Wat bracht hem ertoe zijn reputatie zo te grabbel te gooien? Geldgebrek, denkt Gans’ biograaf Willem Maas. Als vader van twee kinderen kon hij (gezien zijn legendarische drankzucht) niet langer zonder vaste inkomsten. Er doen volgens Maas twee verhalen de ronde over de manier waarop Gans bij De Telegraaf terechtkwam. Ik citeer wederom Machiel Bosman in Ons Amsterdam. Volgens de eerste lezing trof hij een bevriende Telegraaf-journalist, Pasquino, in een café tijdens de tramstaking van 1955. Gans vergeleek de situatie met de oorlog: “Het trampersoneel was er het eerste bij om te staken tegen de dictatuur van Hitler en is nu weer het eerste om te staken tegen de dictatuur van Drees.” Die opmerking paste zo goed binnen de lijn van De Telegraaf dat Gans onmiddellijk een column kreeg aangeboden. Het tweede verhaal komt van Gans zelf. Die zou Parool-journalist Willem Wittkampf tijdens een hoogoplopende ruzie in kunstsociëteit De Kring hebben toegebeten dat hij “die vervelende club van hem nu meteen maar van de kaart ging schrijven”. Gans belde ter plekke de hoofdredacteur van De Telegraaf en nog de volgende dag stond zijn eerste stukje in de krant. Welk verhaal de werkelijkheid het dichtst benadert blijft overigens onduidelijk; volgens Maas valt er op beide lezingen wel wat af te dingen.

Ik las trouwens in de biografie van Theo Hiddema dat zijn vader een fan van Gans was, maar dit terzijde. Gans was een voormalige communist, die goed kon opschieten met de toenmalige hoofdredacteur Goeman Borgesius. Zijn stukjes zwierven door de krant, hij hoefde geen vaste plek. En altijd kwam hij geld tekort. Goeman Borgesius over Gans: ‘Het was zijn grootste triomf als hij een vrouw had weten te versieren terwijl hij nog steeds zijn sokken van een maand geleden aanhad.’

Gans was echt geëngageerd en altijd in conflict met bijvoorbeeld Henk Hofland. Maar dat werd steevast aan de stamtafel opgelost, meestal die van Scheltema.

Ik kwam zijn zoon weleens tegen aan de bar van café De Zwart in Mokum. Lang vet haar, zo’n bril met borrelglazen, een beetje verloren man. Ook vader Gans was een halve clochard. Dat imago koesterde hij.

Beroemd is de open brief van Gans aan Van Heuven Goedhart (voormalig Minister van Justitie): ‘Van het moment af, dat ik Uw verraad jegens onze democratische rechten constateerde, hield ik op Uw Regeering te erkennen. Het bevel derhalve, mij in militaire dienst te melden, werd door mij terzijde gelegd.’ Op een dag vertelde hij aan schrijver/beeldhouwer Leo Braat dat hij een revolver bij zich had waarmee hij vanaf de publieke tribune in de Tweede Kamer Drees ging neerschieten. Toen Gans vertrokken was, waarschuwde Braat via via toch maar het Binnenhof. Helaas strandde Gans echter, met het pistool in zijn binnenzak, in een café, waar hij nog steeds bleek te zitten toen de Kamervergadering allang achter de rug was. Gans was een querulant, een stoker, een klover en een rebel.

Leo Derksen

Rob Hoogland: Mijn voorganger bij de Telegraaf was Leo Derksen. Die was ook niet echt links, to put it mildly. We woonden in dezelfde gemeente, maar zagen elkaar niet vaak. Hij was geliefd en gehaat. Zijn haters noemden hem extreem-rechts, maar dat was-ie niet. Hij was wel tamelijk burgerlijk, veel burgerlijker in elk geval dan zíjn voorganger Jacques Gans, inderdaad een legendarische bohémien.

Vraagje tussendoor aan oom Rob: Waarom droeg u vroeger een linkse baard? Had u iets te verbergen?

Rob Hoogland: Mijn vrouw wilde het graag. Ik heb ’m onmiddellijk afgeschoren toen Marck Burema alias Pritt, mij in een van zijn vorige functies omschreef als iemand met een ‘Vijf voor twaalf Middle East look’. Hij had gelijk.

Leo Derksen werkte bij Panorama voordat hij eerst tv-recensent en toen columnist bij de Telegraaf werd. Derksen was een zeer (klein)burgerlijke man. De term ‘boze witte man’ bestond nog niet, maar hij was het prototype. In de jaren zestig en zeventig schreef Derksen voor de AVRO en de TROS een reeks televisiespelen. In 1966 schreef hij het scenario voor de Nederlandse film 10.32. Zijn toneelstuk Het kardinalengambiet werd in 1970 opgevoerd door het Nieuw Rotterdams Toneel, onder regie van Jules Croiset.

Rob Hoogland: Derksen moest op z’n 61ste verplicht de VUT in. Dat vond hij verschrikkelijk. Hij heeft het zelfs aangevochten. Dat was Jan Spierdijk, de kunstrecencent van de Telegraaf die onsterfelijk werd als Koos Tak, immers ook gelukt. Hem niet. Daarna stuurde hij vanuit Bergen, waar hij woonde, boze ingezonden brieven over lokale kwesties naar het Noord-Hollands Dagblad en schreef een column voor het Van der Valk-magazine (hij was bevriend met Gerrit). Dat had een zekere tragiek. Zijn weduwe Tiny leeft nog, is dik in de 90 en heeft een balletschool.

Hans Auer

Een mooie quote van Hans Auer is: Er zijn ook maar weinig doden die respect verdienen, een logisch gevolg van het feit dat er zo weinig levenden zijn die tot geestdrift aanleiding geven. De oud-hoofdredacteur van de Panorama was een briljant en gevreesd columnist én was het grote voorbeeld van Rob Hoogland. Er is op internet niet meer te vinden over de beste man. Soms kom ik op een vlooienmarkt in de Algarve nog wel eens een bundeltjes columns van hem tegen, en dit boekje Zeg nooit doei. Het foute woordenboek van de Nederlandse taal (1995) is nog te krijgen op bol.com.

Zeg nooit doei is niet objectief, zoals de Dikke van Dale dat wel is. Dit boek beoordeelt woorden en uitdrukkingen van deze tijd die de spreek- en schrijftaal er niet mooier op maken. Taal verandert door schijnbaar uit het niets komende vondsten die terzake, spitsvondig en/of leuk kunnen zijn, zoals zakkenvuller, reloor (een mannenoor met ringetje), buideldier (iemand met een banaanvormige portemonnaie voor de buik gebonden). Dergelijke positieve bijdragen aan onze taal blijven niet onbesproken. In dit boek gaat het om woorden die ons taalgebruik lelijker maken, om woorden die ons zouden moeten ergeren en veel zeggen over hen die ze gebruiken. Taalvernieuwing komt voor een groot deel voort uit politiek, de ambtenarij, de jeugd en de zorgsector. In dit Foute Woorden Boek van de Nederlandse taal wordt elk woord in zijn eigen hoek ondergebracht: relatietaal, windbuiltaal, psychotaal, aanstellertaal, snobtaal, onzintaal, neotaal, cafétaal, clichétaal, kromtaal, yuppie.

Hier een mooie bloemlezing van haatpost die Auer kreeg na een column waarin hij Herman van Veen sloopt. En hier een woedend stuk na zijn publicatie waarin hij Wereldkampioenschappen Worstelen 1963 in Helsingborg-Zweden volkomen belachelijk maakt. 

Hans Auer collectie

Opklikken voor groot (met dank aan Roelof Bouwman)

Laat  ik vrolijk afsluiten met een mopje mensenvriendelijk  proza van de  grote, boze en helaas vergeten Jacques Gans, die kennelijk niet altijd  boos was.

'"Ik slenterde langs de Westertoren in die eerste milde voorjaarsavond en had een verschrikkelijk verlangen naar een jaar in Portugal, om een roman te schrijven over alleen maar lieve kalme en bedaarde mensen, die elkaar nooit bijten en elkaar maar de gehele dag gebraden kalkoenen en flessen wijn lopen aan te bieden. “Dat is allemaal wel erg bourgeoisie en erg reactionair!” dacht ik, “maar hoeveel sympathieker, dan al deze de strot-afbijterij om kale kluifjes van de progressieve broeders onder elkaar!” Met die vreedzame laatste gedachten bleef ik staan voor een cafédeur op de Rozengracht. “Eén glaasje bier?” opperde mijn dorstige ik. Ik deed de cafédeur open, stapte binnen en deed enige schreden voorwaarts, voorzover dat in een tjokvol café mogelijk is. Toen ik bleef staan, keek ik in een vijftigtal hatende gezichten van Paroolpersoneel, directie en hoofdredactie incluis. Vijandige kreten weerklonken. “Er uit! Vuile Haagse Post. Smerige Telegraafman!”'

Reaguursels

Inloggen

De namen aanhef klopt niet

larie | 15-09-22 | 09:56

Leuk verhaal. Dat boek van Leo Derksen, "Help, Ik Ga Dood!", kwam ik een jaar geleden in een minibieb bij een bejaardentehuis tegedn. EN Stan Huygens, die is toch al een tijd gestopt met roken? Zijn Journaal was in zijn hoogtijdagen is de jaren ´80 lang de eerst gelezen rubriek in de Telegraaf. Met een foto in het Stan Huygens Journaal staan was in menige kring het opperste bewijs dat je gearriveerd was. Al schijnt Sascha de Boer er al in haar tienerjaren in gefigureerd te hebben, gespot op één of ander gala, als introducé van één van de studievrinden van haar broer. Ze was toen al een gewild kijkcijferkanon, later de enige kwaliteit die haar de meest begeerde journalistenpositie opleverde, nieuwslezeres van hdt NOS Acht Uur Journaal. Dat ze relatief het bed deelde met RTL4 Nieuws-anchor Rick Niemann,, vonden de oude, overjarige, grijze Journaalbaasjes dan ook geen enkel probleem. Het seksisme in de coulissen van de belangrijkste nieuwsbron in televisieland was lange tijd een onbespreekbaar onderwerp, dat voor de kijkers thuis voeten in de grond kreeg toen de weervrouwen van het Journaal hun praatjes verplicht op naaldhakken moesten houden. Beginnend NOS-nieuwslezeres Eva 'boobies' Jinek werd, raag gezien als ze al was door de directie van het Journaal, echter keihard aangepakt toen zij de vaste lakens begon te delen met de toen nog niet gevallen strafpleiter Bram Moscoviscz. Die jou vast en zeker op het moment suprème nieuwsgeheimen uit de 'borsten; weten te persen, voor eigen gewin. En dat kon echt niet, Jinek een eigen man... Ze werd zonder aarzeling gedumpt door de NOS...

F. von Zeikhoven | 15-09-22 | 09:36

In de onderstaande link gaat Matt Walsh op zoek naar een antwoord op de vraag: 'What is a woman?'. Een vermakelijk en ontluisterend inkijkje in het gedachtengoed van (academisch geschoold) woke.
youtu.be/jta_pnCpXXE

MickeyGouda | 15-09-22 | 09:07 | 3

Ik ben een assigned chicken. Dank u voor deze les!

letopuwzaak | 15-09-22 | 09:26

'Oekraïne ""wil nu"" zwaardere wapens en wel deze: de Atacms, de Leopard-tank en de MiG-29
Na het succesvolle offensief bij Charkiv ""verhoogt Oekraïne de druk op het Westen"" om nog zwaardere wapens te leveren.' (Volkskrant)

Kan hier niet tegen.

Leptob | 15-09-22 | 08:45 | 2

Heeft Ursula al ingestemd?

Tiscali-2 | 15-09-22 | 08:52

Bedoel je de manier waarop het wordt gezegd door de krant? Of bedoel je dat Zelensky meer wapens wil? Of bedoel je dat je het zielig zou vinden voor Rusland?

JoudN | 15-09-22 | 09:02

Nu punt NL maakt zich zorgen over de laaggeletterdheid onder de jeugd. Velen kunnen slecht lezen en schrijven. Volgens het artikel is het lastig om één oorzaak aan te wijzen, maar Nu punt NL zou Nu punt NL niet zijn als er tóch een poging gedaan wordt.

*** tromgeroffel ***

(kan lachen bijna niet inhouden)

... De vergrijzing !!

Het is op GS verboden om te linken naar Nu punt NL godzijdank.

Papa Jones | 15-09-22 | 08:43 | 7

Ja, er wordt heel erg om de hete brei gedanst. Inderdaad, hoe leuk is het om een boek voorgelezen te krijgen en daarna zelf de lol van het lezen ervaren. Het is een investering (ik ben ook wel eens te moe om voor te lezen) maar dat doe je voor de ontwikkeling van je kind.

letopuwzaak | 15-09-22 | 09:10

@Papa Jones | 15-09-22 | 08:57: Prima natuurlijk, maar wat nu als papa en mama zelf nauwelijks kunnen lezen? Die zullen hun kroost niet kunnen motiveren. Daarnaast wordt door velen lezen gezien als iets voor nerds, lezen is niet sexy. En voor hen is het kijken in de spiegel belangrijker dan kijken in boeken.

wijsvinger | 15-09-22 | 09:26
▼ 4 antwoorden verborgen

Wat een bekrompen, tegenwoordig oerburgelijk genoemd, zootje was die literaire inner circle toen. Maar eigenlijk is dat nooit veranderd. Hermans en Bomans uitgezonderd.

Tiscali-2 | 15-09-22 | 08:29

De gouverneur van Florida deSantis heeft 50 illegale vreemdelingen, zonder waarschuwing vooraf, op het vliegtuig gezet naar Martha's Vineyard.
Een rijk Democrats eiland waar onder meer Obama een landgoed heeft.

"Inwoners van Martha's Vineyard zouden hier blij mee moeten zijn.
Zij stemmen voor vrijplaatsen in steden - zij krijgen zelf een vrijplaats.
En illegale vreemdelingen zullen de diversiteit van de stad vergroten, wat een kracht is. Toch?", zei Christina Pushaw, een woordvoerder van DeSantis' herverkiezingscampagne, op Twitter.

entredeuxverres | 15-09-22 | 08:28 | 3

Overal in de het westen is de politiek verworden tot voor of tegen ongebreideld immigratie. Ik stel voor om bij volgende verkiezingen alle partijen dit verplicht en ondubbelzinnig als eerste punt van het partijprogramma moeten opnemen. Dan weet de kiezer waarvoor ze staan. En ook niet onderhandelbaar maken dus VVD.

Tiscali-2 | 15-09-22 | 08:51

Briljant! Volgende halte na Ter Apel: Blaricum, Bloemendaal, Naarden, Wassenaar, Hilversum?

MickeyGouda | 15-09-22 | 09:23

Raakt het elektriciteitsnetwerk niet overbelast door al die elektrische kacheltjes die mensen gaan gebruiken bij strenge vorst?

zoalsikhetzeg | 15-09-22 | 08:24 | 4

@Papa Jones | 15-09-22 | 08:31: Dat is geen antwoord op mijn vraag.

zoalsikhetzeg | 15-09-22 | 08:51
▼ 1 antwoord verborgen

@Papa Jones | 15-09-22 | 08:33: Dat vind ik dus ook niet zo gek: dat is dan de compensatie waarom gevraagd wordt door allerlei partijen. Een vangnet.
Daarnaast wordt er dus niet ongericht met gratis geld gestrooid, waardoor iedereen de hele winter zijn/haar/x kachel op standje crematorium zet. De meesten zullen terugschrikken voor het idee van -gedeeltelijk- terugbetalen.
Wat ook slim is: de bureaucratie is vooral voor de energieproviders.

guldenmiddenweg | 15-09-22 | 08:42

@guldenmiddenweg | 15-09-22 | 08:42: Het probleem natuurlijk is dat hier gigantisch misbruik van gemaakt gaat worden. Het kabinet is medeverantwoordelijk voor het stijgen van de tarieven in NL, dáár moeten ze de oplossing zoeken.

Papa Jones | 15-09-22 | 08:51
▼ 3 antwoorden verborgen

Maar goed, ik begrijp dat de badhuizen weer terugkomen.

RGV42 | 15-09-22 | 08:08 | 1

En halfgaarkeukens, ideetje van Robbie.

Mr_Natural | 15-09-22 | 08:13

Goedemorgen nachtploeg!

U mag vandaag gelukkig weer hard werken, belasting betalen, de rekeningen voldoen en uw bek houden.

*Koffie zetten doet..*

Wijze uit het Oosten | 15-09-22 | 07:54 | 3

Bedankt voor uw inzet namens Mehmet en Abdul uit Oekraine

intrigant | 15-09-22 | 08:10

Dat laatste zullen we nog wel eens ff zien.
Je moet toch écht m’n lippen plakken met secondelijm.
Wil je mij een bakkie maken met gekookte melk?
Oh …. Sssst.
M’n vrouw wil wat zeggen..
Dan kan ik beter maar even m’n bek houden.

Ruimedenker | 15-09-22 | 08:11

Bek houden is wellicht nog het moelijkste. Dank voor de koffie, en goedemorgen hooggeachtte reaguurders en reagurderessen! (dat laatste woord tegelde iemand anders vannacht of gisteren of weet ik veel wanneer, en ik vond 'm mooi gevonden)

anja | 15-09-22 | 09:55

Europese wetgeving omtrent intervallen op de snelheidsmeter in de auto:
1) Tot 200 km/pu 20
2) Boven 200 km/pu maximaal 30
Waar slaat dit nou weer op?
www.ad.nl/auto/daarom-gaat-de-snelhei...

Leptob | 15-09-22 | 07:44 | 2

Anders ga jij ook even die AD-clickbaitrommel verspreiden... Laten we het gewoon netjes houden hier.

John McClane | 15-09-22 | 07:53

@John McClane | 15-09-22 | 07:53: Had alleen de link geplaatst om aan te geven waar ik de info vandaan heb. Staat los van wat ik mij afvraag.

Leptob | 15-09-22 | 07:57

Voor wie de pijn en de tijd voor het zetten van een tattoo wellicht de reden is om er geen te nemen: dat is binnekort voorbij. Er is een nieuwe pijnloze techniek in ontwikkeling. Iedereen een tattoo! www.rtlnieuws.nl/nieuws/buitenland/ar...

Leptob | 15-09-22 | 06:40 | 6

@J.Cash | 15-09-22 | 07:39:
U bent niet verplicht het mooi te vinden, en wat weet u van zo'n vrouw?
Over denken en lange neuzen gesproken.

Toki | 15-09-22 | 09:22
▼ 3 antwoorden verborgen

Goedemorgen beste ochtendmensen, het nieuws dat de MSM over ons heen wil storten, is nog niet geschreven en herkauwen is ook weer zo wat. Een bloemlezing van wat momenteel 'hot' is.
Putin ziet zijn oorlog (vlgns. Scholz) nog steeds als gerechtvaardigd en terecht.
Wetenschappers hebben ontdekt hoe pijnloos te tatoeëren.
Zelensky (Oekraïne) betrokken bij verkeersongeluk in Liev. Niets aan de hand.
Studieschulden blijven toenemen.
Jetten belooft iets (krijg het niet eens meer getypt).
Vluchtenlingenwerk heeft zaak tegen rijk aangespannen; start vandaag.
Veel illegaal speelgoed in Nederland....
Hoe ziet armoede er uit in Nederland: zonder eten naar bed (bij RTL).
Premier Zweden stapt op na overwinning 'rechts'.
R.Kelly ook schuldig bevonden van misbruik in Chicago
nog 40 miljoen extra voor problemen in jeugdzorg (druppel, plaat)
1.500 miljard euro verdelen; hoe wordt 'ons' pensioen straks verdeeld? NRC zoekt het uit, kabinet vindt het lastig.
Burgemeester Amsterdam vind dat er te veel geweld richting LQGTBBQ+4 mensen is na beschieting van bar.

Succes vandaag, mensen, we gaan het journaal kijken!

EEnzame SchizofrEEN | 15-09-22 | 06:32 | 10

Het Journaal: Vandaag is de kist van koningin Elizabeth verplaatst. Duizenden mensen stonden langs de route.

*geluid van krekels*

knutsel_ | 15-09-22 | 07:54
▼ 7 antwoorden verborgen

Supergoed nummer.

kleybeuker | 15-09-22 | 06:49

Desmond Dekker - you can get it if you really want.
youtu.be/PLFmbE6Maa8

kleybeuker | 15-09-22 | 06:52

@kleybeuker | 15-09-22 | 06:52: haha, dat heb ik nou met de 7's kijk maar eens naar het singeltje in jouw clip.
En vrolijk koffiezetten doet onderwijl neuriënd" You can get it when you really want"
:)

steekmug | 15-09-22 | 06:57

Zo ziet een Wagner werving eruit in een russische gevangenis,
youtu.be/aa6VuUd31qA

steekmug | 15-09-22 | 06:02 | 3

“De derde zonde is plunderen, inclusief het verkrachten van vrouwen”.
Wat precies is daar op tegen ?
Of moet ik het filmpje helemaal afkijken om er achter te komen dat verkrachting wordt aangemoedigd ?

LD69 | 15-09-22 | 06:24

@LD69 | 15-09-22 | 07:25: Dan kon je beter het filmpje afkijken in plaats van wachten op mij.

steekmug | 15-09-22 | 07:52

Gotan Project-Chunga’s revenche

Geen slechte cover van Zappa

TheOne48 | 15-09-22 | 05:31

Carma - Omen II
youtu.be/VPkreLW9uac

Vooruit. Nog meer Duitse techno. Heerlijk.

Lafayette | 15-09-22 | 05:27

Transform - Transformation
youtu.be/lZ3pkY_11kg

Kwam deze Newbeat per ongeluk weer tegen.

Lafayette | 15-09-22 | 05:20

Ode aan de allermooiste nick. ;-)
Iron & Wine - Flightless Bird
youtu.be/RGVmhrfQqzg

MickeyGouda | 15-09-22 | 05:22

Ah, liev
Mooi romantisch liedje ook.
*dansen <3 ?

Flightless bird | 15-09-22 | 05:38

@MickeyGouda | 15-09-22 | 05:22: Is het ook echt, niet waar? Toch? Flightless bird? Ik moet altijd aan een dodo denken.. waar denk jij aan? En goedemorgen natuurlijk, lieve MG, wens je een mooie dag!

anja | 15-09-22 | 09:57

Schiet me zomaar spontaan te binnen:
Frank Zappa-Chunga’s revenche live

TheOne48 | 15-09-22 | 05:02 | 4

Ja bijna goed maar je moet er altijd het jaartal achter zetten en een verleidelijk ▶ tekentje voor de youtube link.
Frank Zappa - Chunga’s revenche live (1970)
www.youtube.com/watch?v=qi37ziNab_g

keestelpro | 15-09-22 | 05:08

Thx beiden, mooi nummer, voorstellen band, Zappa… geweldig.

TheOne48 | 15-09-22 | 05:12

OK probeer dat volgende keer..
Niemand kan het zo goed als Kees. Pro

Flightless bird | 15-09-22 | 05:27
▼ 1 antwoord verborgen

Leuke synoniem voor het GeenStijl Café. XD

keestelpro | 15-09-22 | 04:33

Hier de officiële videoclip:
U96 - Club Bizarre (Official Video) (1995)
www.youtube.com/watch?v=jTWOG3IqU-s
Het gastenboek onder deze video was nog leeg.
Misschien een doe-tip voor de ochtendploeg om het vol te kladderen met ongein en wat niet al. *out-en-trusten*

keestelpro | 15-09-22 | 04:37

Thanks. Kende ik helemaal niet.

Lafayette | 15-09-22 | 04:14

Zo’n nummer wat bij de eerste seconde staat (jazz-rock alert)
Brecker Brothers-On the Backside

TheOne48 | 15-09-22 | 03:59 | 2

Sandrine Piau - Nisi Dominus In G Minor, RV 608: IV. Cum Dederit (Vivaldi)
youtu.be/AO-ij4NZ788

Lafayette | 15-09-22 | 03:52

Hollywood Beyond What's The Color Of Money
www.youtube.com/watch?v=C2PcaABUzWY

En nooit te bang om je mening te geven, daar is VMU voor. Hier zitten communisten, socialisten, Kees, libertariërs en wappies allemaal bij elkaar.

Wattman | 15-09-22 | 03:46 | 3

Leuk dat je mij niet in een hokje plaatst LOL.

keestelpro | 15-09-22 | 03:50

Trusten en slaap lief. Morgen weer zo'n dag.

K1100 | 15-09-22 | 02:49 | 7

Slaap lekker en droom zachtjes, met complimenten en dezelfde wensen aan mevrouw K1100!

anja | 15-09-22 | 03:49
▼ 4 antwoorden verborgen

Over schrijvers gesproken begon eens ooit aan boek van Connie Palmen, weet niet eens meer welk boek maar het zal hooguit 7 jaar geleden zijn dat het uitkwam.

Het werd zo bejubeld maar na 20 bladzijden gestopt, niet door te komen. Dat langdradig hoogdravend taalgebruik.

Daarom lees ik tegenwoordig boek voor boek zoiets simpels als Jo Claes met Berg, simpel woordgebruik en toch wil je meestal blijven lezen.

Wattman | 15-09-22 | 02:42 | 3

Nooit damesboeken lezen. Geen doorkomen aan met hun bevestigingsprotocollen.

Oprisp | 15-09-22 | 03:05

@Oprisp | 15-09-22 | 03:05:

Inderdaad, liefst heb ik de auteur ook nooit op tv gezien want dan hoor ik de stem in elke zin door. Stephen King helemaal verslonden maar na hem gezien te hebben als deuger die ook een scherpe mening had over Trump leest het net iets anders.

Het mooie van boeken is je eigen verbeelding, de schrijver brengt die verbeelding dus is het beter om die schrijver alleen te kennen van de boeken.

Wattman | 15-09-22 | 03:16

@Oprisp | 15-09-22 | 03:05: Ik stel voor: Amélie Nothomb lezen. Gek als een deur, makkelijk weg te lezen en grappig. En zeker geen moeilijke damesprotocollen.

anja | 15-09-22 | 03:51

@TheOne48 | 15-09-22 | 04:33: Hmm... geinig, wat voor jazz is dit? Interessant, een beetje onwennig voor mij maar wel leuk. Dank voor het delen! En fijne ochtend gewenst!

anja | 15-09-22 | 09:22
▼ 10 antwoorden verborgen

In de verte scheurt een goederentrein langs, op de A27 de sirene van een ambu.
Mensen uit Hillywood die naar het UMC gebracht worden, omdat Hilly niet beschikt over het specialisme van het UMC.
Dagelijkse kost.
Ik hoor het niet eens meer.
Ben ik boos?
Welnee..
Eerder trots.
Trots dat we het in NL prima voor elkaar hebben.
Mensen/ kinderen worden met spoed naar het dichtstbijzijnde ZH gebracht, waar de zorg op dat moment het beste is.
Het blijft een kötgeluid, maar ergens ben ik blij.
Blij dat er waarschijnlijk een leven wordt gered.
Ga je mij dan afschilderen als boze blanke klootzak?
Waarom zou je?
Je kent mij verdomme niet eens
Daarom heb ik zo’n aversie tegen de term “boze blanke man”.
Ik heb goddomme meer gevoel, meer empathie dan de gemiddelde VVD66-er in dit land.
En ja, ik rook een peukie, drink een borrel.
Schiet mij maar lek, veroordeel me maar.
Kijk eens in de spiegel, met je hypocriete kop.

Ruimedenker | 15-09-22 | 02:22 | 24

@Flightless bird | 15-09-22 | 06:14:
Slijmbal, do-nut call me Gast, I’m a Boomer.

LD69 | 15-09-22 | 06:27

@Flightless bird | 15-09-22 | 06:14:
You lose. This time, Big Time.

LD69 | 15-09-22 | 07:31
▼ 21 antwoorden verborgen

De Schoo lezing half aan het kijken van Uzerius of hoe ze ook heet. Mocromaffia niet bij naam noemen, succes met bestrijden van het probleem.

Wattman | 15-09-22 | 02:06 | 14

@keestelpro | 15-09-22 | 03:40:

Is een pittige tante, nu laat het maar zien denk ik dan als je op justitie zit.

Geruststellend dat ze ook van het vrije woord houdt dus ze zal geen gekke dingen doen met internetcensuur hopelijk.

Wattman | 15-09-22 | 03:53

@keestelpro | 15-09-22 | 03:40: je bent jong en je wilt wat. Sturm und Drang! En geloof in wat je voor je doelen doet hoort daarbij.

anja | 15-09-22 | 04:23
▼ 11 antwoorden verborgen

D-Train
youtu.be/OZ5KE_XzORA
Ur the one 4 me..
Weet je nog, Kees?
Gewoon 80/90 disco.

Ruimedenker | 15-09-22 | 01:52 | 1

D-Train
Music
youtu.be/MFoBiTbDJGs
Ben ik boos?
Welnee, hooguit teleurgesteld.
Ga je mij een etiquette opplakken?
Moet je vooral doen, met je bekrompen kop.
We kunnen er ook een feest van maken.
We zijn langer dood dan levend.

Ruimedenker | 15-09-22 | 01:48 | 10

@Wattman | 15-09-22 | 02:33:
Ja, mijn balkonnetje is maar zes vierkante meter. Campertuintje vaak 100 tot tweehonderd. Ik weet wel waar ik liever zit. Ook een beetje rondkjjken naar een simpel huisje hier.

K1100 | 15-09-22 | 02:45

@K1100 | 15-09-22 | 02:45: Toen mijn kleinkinderen nog iets jonger waren huurde mijn dochter een huisje op een camping, 15 km van haar huis in Cambrils, in Miami Platja, manlief kon gewoon s avonds naar de disco zijn plaatjes draaien en kwam in de ochtend weer naar de camping, weten die kinderen veel van afstand, ze waren op vakantie. Lukt nu niet meer , ze zijn nu te groot.

gato | 15-09-22 | 08:05
▼ 7 antwoorden verborgen

Homerun!

Ruimedenker | 15-09-22 | 01:49

En nog op tijd geraakt ook voor een lefty! Natural.

Lorejas | 15-09-22 | 01:53

@K1100 | 15-09-22 | 01:48: Honden zijn beter dan hun ‘bezitters’ moet je zeggen. Jouw hond is niet beter dan mij of andere mensen. Gek.

Normpje | 15-09-22 | 08:25
▼ 1 antwoord verborgen

Internet, een zegen. Nou niet altijd natuurlijk. WIFI wel maar wat maken de meeste campings er een zooitje van. Drie telefoons en twee tablets. Allemaal wifi behalve mjjn nieuwe telefoon. De rest functioneert uitstekend buiten maar in de camper.... vergeet het maar. In Spanje snel een simkaartje met 40 gieg data erop kopen, in het routertje en hup het werkt. Kost weinig en je kunt onbeperkt bellen hier :-(. Zullen we wel veel gebruik van maken.

K1100 | 15-09-22 | 01:43 | 6

@TheOne48 | 15-09-22 | 01:59:
Precies. Op één camping kreeg ik wel mijn geld terug toen ze constateerden dat de beloofde wifi op die plek niet bestond.

K1100 | 15-09-22 | 02:04

@Lorejas | 15-09-22 | 01:55:
Tja, ook niet mijn idee van kamperen. Maar K1100 is daarvoor niet op de camping, hij is meer op de vlucht voor een dure gasrekening.

LD69 | 15-09-22 | 04:13

Lieve schat, voor 25 Euro per maand heb je onbeperkt data, na drie maand mag je weer switchen. Plaag jezelf niet door routers te kopen voor vele Euro’s, terwijl het vaak niet eens werkt. Mensen komen op plek en het eerste wat ze doen is schotel uitklappen en/of wifi-codes vragen aan andere vakantiegangers, terwijl hun hond bij de buurman schijt. U ook?

Normpje | 15-09-22 | 08:22
▼ 3 antwoorden verborgen

@K1100 | 15-09-22 | 02:09: Die gast zat op conservatorium in Den Haag. Wist ik veel.
Maar als je dan in een leeg gebouw zit en iemand speelt tegen de kale muren, dat is toch wel speciaal.
We zijn zonder ruzie uiteen gegaan, en ik heb verder geen klachten gekregen.

Oprisp | 15-09-22 | 02:31

@Oprisp | 15-09-22 | 01:58: Wat nou "bullshit met overstuurde gitaren" ?
De Ramones waren de belangrijkste band van de eeuw.

Asteroid-B612 | 15-09-22 | 07:41
▼ 1 antwoord verborgen

Wel. K gooi er nog een Zweed in dan.
De Zweden en de Noren hebben zo'n beetje patent op de death/black metal scene, sinds jaar en dag.
En dit is een klassieker. Heb ze live gezien,Spinozaweg Rdam Zuid, toen de frontman Jon Nödtveidt nog geen zelfmoord had gepleegd.
m.youtube.com/watch?v=KxD4hMaYKe0
Dissection - Thorns of Crimson Death
De combi double bass en die droge kale snare drum is haast hypnotisch. Let op de tempowisseling op 3/4. Geweldige metal song.
Maar ja, je moet er van houden.

chicago river | 15-09-22 | 01:20 | 7

@Flightless bird | 15-09-22 | 02:14:
Ghè, of lekker achter tussen de harde kern..
Of gewoon buiten in de auto……
Toen had je ook nog echte uitsmijters, gebroeders Maas geloof ik. Die grote ging nog wel. De kleine broer was levensgevaarlijk. De tering wat heb ik allemaal gezien daar….:-))

Flightless bird | 15-09-22 | 02:20

@Flightless bird | 15-09-22 | 02:20:
Kocht je een bandje van 20,- gulden.
Je betaalde met een geeltje.
Dan dacht je nog 5 piek terug te krijgen.,,
“Wat mot je nou”?
5 piek ? Op je bolle ogen.
Een schup onder je reet ken je krijgeeuh.
Geen idee of ze “Maas” heette..
Geen fooi was gewoon een trap onder je dikke reet,
Rotterdam was in die tijd heftig.
Over die schuimparty…
Met schoenen aan kon je gewoon een paar teringklappen krijgen.
Niemand stapte met schoenen aan in het badje.
Fuck FB…
We moeten elkaar toen ergens tegen zijn gekomen.
youtu.be/4o8B4goP3L8

Ruimedenker | 15-09-22 | 02:36

@Ruimedenker | 15-09-22 | 02:36:
Zeker wel! Was er elk weekend.
Ken je de honkbalknuppel in de kast naast de garderobe? Die kon je beter niet koppen.
Heb het er over op werk, Schiphol. Daar zijn mensen die heel graag daar binnen wilden. Helaas hadden ze een Amsterdams accent. Kansloos! Hahaha
Dat vergeet je nooit meer, trappetje op en een beetje gek doen in die kooi boven de dansvloer..
Aussie aan en gaan met je perfect geschoren blockhead.

Flightless bird | 15-09-22 | 02:52
▼ 4 antwoorden verborgen

De Nachthap.

Saté? Babi pangang? Halve pizza? Loempiaatjes? Uitsmijter met? Eisbein? Piri piri kip of garnalen? Chickenwings? Friet speciaal? Yakitori spiesjes? Gehaktbal?

wilderst | 15-09-22 | 01:20 | 9

@wilderst | 15-09-22 | 01:24: Ik wilde voor de saté gaan, met krupuk om de saus op te lepelen.

Maar het werd een half potje Kuehne paprikareepjes in zoetzuur.

Wijs, maar jammer... Slaapze allesaam!

wilderst | 15-09-22 | 01:58

@K1100 | 15-09-22 | 01:34: Dat miste ik wel , kon het wel halen bij Michel Angelo, wat ik in het begin deed, maar nu na twaalf jaar geen behoefte meer aan, pindasaus neem ik altijd van de Jumbo mee, even reklame, maar die Honig pakken hebben ze niet meer, probeer wel een keer van pindakaas te maken.

gato | 15-09-22 | 08:16
▼ 6 antwoorden verborgen

Want je denkt dat de drummer de boel opzweept. Maar dat doet ie niet, hij beperkt juist de boel.
De bassist is vaak de ophitser.
www.youtube.com/watch?v=VMnjF1O4eH0

Oprisp | 15-09-22 | 01:20

Goeie.......,
Wat een dag, begon mooi maar hoe meer de zon doorbrak hoe harder de wind ging waaien. We zitten op een camping met op een 500 meter afstand een rotswand. Als de wind daar overheen komt neemt ie in kracht toe en dus moest de luifel hoewel met stormbanden vastgezet maar ingedraaid worden.
Windvlagen met windkracht acht waren geen uitzondering. Stoelen vlogen omver, de inhoud van de vuilnisbk van de Engelsen naast ons lag op de plek tegenover hem verspreid. Mijn fietsalarm ging af. Na zo'n dag besluit je dus weer af te taaien. Morgen wordt het beter, minder wind dat is, temperatueren zo'n 29° maar zaterdag zakt de nacht temp naar 6° dus zakken we af naar Spanje. Het is maar 300 km maar een weer van verschil.
@gato,
Ik loop je steeds mis maar bedankt voor je waarschuwing voor inbrekers en dat soort fuig. Maak je over ons geen zorgen, wij zijn erop voorbereid. Dat gebeurt al jaren dat gezeik ol parkeerplaatsen. Trappen we niet in.
Voor @ wilderst, vanavond iets lekkers gegeten met kip en nog wat zooi door elkaar gegooid. Paprika en ui en zelfs sperziebonen. Smaakte goed. Hoe het heet vraag het me niet. Komt uit het koppie van mevr. K. :-) En die maakt lekkere dingen.

K1100 | 15-09-22 | 01:15

Praatje energiekosten met mijn zoon vanavond.
Mijn zoon: nou pa als je het van de winter koud krijgt…….trek je maar een trui aan.

TheOne48 | 15-09-22 | 01:01 | 3

Alle hitte gevangen, nu 24,5 in de woonkamer. Maar ik vind het koud. Lange broek aan en een fleece trui, koude voeten grrr.

Het ding liegt wel, wss is het 23,0 a 23,5 graden

wilderst | 15-09-22 | 01:12

@wilderst | 15-09-22 | 01:12:
Koop een gewoon thermometertje voor een eurotje. Weet je meteen hoeveel die thermostaat afwijkt.

K1100 | 15-09-22 | 01:17

Hij heeft gelijk maar zo zou het niet mogen zijn in dit land. Als ik meer zeg mag ik hier niet meer komen dus eindig ik met een volkomen gerechtvaardige term: Kutland!

K1100 | 15-09-22 | 01:24

Waar zijn alle reaguurders :
Jongens ? Doe de deur eens open !
Zo kou is het nog niet !

MagnificentRon | 15-09-22 | 00:57 | 1

Denk dat er een hoop nog aan het lezen zijn In Zweden topic.
Wow wat kunnen reaguurders en reaguurderessen tegelen.
Groet allen!

Flightless bird | 15-09-22 | 01:33

Och ja, die Zweden. Nahja, hierin personages
als de wolfshond / Malamut / Husky.
En er wordt goed getrommeld. Net de Volharding, uit mn geboortedorp.
m.youtube.com/watch?v=bubOcI11sps
Dä Som Nur for Alltid

chicago river | 15-09-22 | 00:41

Golf live-cams. (ook te gebruiken als levend schilderij / desktop wallpaper)

See Jackson Hole, Jackson, USA
www.youtube.com/watch?v=3mE_mpsx_nU&a...

Whistler Golf Club, Canada (prachtige baan!)
www.youtube.com/watch?v=JVQaZtahjwg&a...

Teugega Country Club, New York, USA
www.youtube.com/watch?v=FOZA72LTtwM&a...

The Pete Dye Course, Indiana, USA
www.youtube.com/watch?v=puXmNf1kAHM&a...

Victoria Golf Club, USA. Tee 1 & green 18
www.youtube.com/watch?v=w9ItD-QixNE&a...

Victoria Golf Club, USA. Fairway Hole 6
www.youtube.com/watch?v=zmM1Wt4znos&a...

Middlebury College Ralph Myhre Golf Course, USA
www.youtube.com/watch?v=3LrAaED9wec&a...

keestelpro | 15-09-22 | 00:30 | 2

Gezellig

Arnold Layne | 15-09-22 | 01:20

Ik ben blij met het nieuws uit Zweden. Daarbij hoort een muziekje
Yngwie Malmsteen - Rising Force
youtu.be/GWM5EBtxwNA

Arnold Layne | 15-09-22 | 00:21 | 1

Ik dans er op. Nu de andere landen nog.

J.Cash | 15-09-22 | 00:24

Halsema ; "conservatieve jongeren*.
Voeg daar gerust aan toe "te hongerige jongeren""" want dát zijn ze.
.
Manmanman, wat een volk.

chicago river | 15-09-22 | 00:05 | 1

En dan doel k nog eens niet op die """"conservatieve jongeren""" maar vooral op typetjes Femmetje Halsema (GroenStinks)

chicago river | 15-09-22 | 00:12

CNN: UN secretary-general: "We are far away from the end of the war" after call with Putin

UN Secretary-General António Guterres said Wednesday he feels a peace deal to end the war in Ukraine isn't close.

“We are far away from the end of the war," he told reporters following a call Wednesday with Russian President Vladimir Putin.

"A ceasefire is not in sight,” he said, adding, "I would be lying if I said it would happen.”

Cornelis12 | 15-09-22 | 00:03 | 1

Had je gedacht dat Putin na één telefoongesprek zou zeggen: "okay ik trek me wel terug." Nee zijn levenswerk moet voltooid worden, koste wat het kost.

Die stopt pas als hij zelf gestopt is met leven.

Wattman | 15-09-22 | 01:25

Oehoe!
Ahoi!

Waar is iedereen?

Nou, ok.
Even de stemming derin brengen meteen vrolijk moppie.
Suzanne Vega -Toms Diner
m.youtube.com/watch?v=j4jtIDaeaWI

Altijd lachen met die meid!

Kapitein Sjaak Mus | 14-09-22 | 23:58 | 12

@wilderst | 15-09-22 | 00:33: De plusminus tien jaren daarna ook nog wel, maar toe ging ene Mark R. cum suis politiek carrière maken en begon de grote afbraak..

prins_flip_da_luxe | 15-09-22 | 00:55
▼ 9 antwoorden verborgen

In het Parool:

Halsema over beschieting gaybar Prik: Een ‘cultureel probleem’. Bij navraag voegde ze daaraan toe dat ze daarmee doelde op groepen van corpsjongens tot conservatieve jongeren.

De bareigenaar verwoord het anders. ‘het zijn het meestal getinte jongeren met een Marokkaans accent en taxichauffeurs’ die de gasten van zijn bar ‘verbaal intimideren’.

bitterpete | 14-09-22 | 23:40 | 2

Maar die kunnen toch ook lid zijn!
Racist.

Kaas de Vies | 14-09-22 | 23:48

Het mag niet genoemd worden. Het is een echt taboe in de ruimste zin des woords.

Asteroid-B612 | 15-09-22 | 01:31

Billionaire No More: Patagonia Founder Gives Away the Company nyti.ms/3xoymDi
Een rijk man in Amerika geeft alles weg om wat aan het klimaat te doen.
Wel wat genereuzer dan feest vieren dat rechts in Zweden gewonnen heeft.
Gratis link:
Billionaire No More: Patagonia Founder Gives Away the Company www.nytimes.com/2022/09/14/climate/pa...

cugel | 14-09-22 | 23:40 | 4

Rechts in Zweden is een ommekeer, positief, van jewelste.

J.Cash | 15-09-22 | 00:11

@Lorejas | 14-09-22 | 23:53: Ik heb bij het Zweden topic praktisch alle reacties gelezen, maar er toch maar vanaf gezien daar te posten. Dit ging over rijke mensen die het klimaat zo belangrijk vinden dat ze bijna alles weggeven voor het goede doel. Iets wat ik niet zou durven. Maar ik kon het niet laten nog even een sneer uit te delen naar alle mensen die de hele wereld het liefst rechts willen zien en die zich verder meestal niet druk maken over hoe het met de natuur gaat.
@J.Cash  | 15-09-22 | 00:11:
Ik vind het vooral droevig dat de idealisten bijna overal nu verliezen van de haters. De hele wereld wordt rechts.

cugel | 15-09-22 | 03:22

@cugel: tsja....

Lorejas | 15-09-22 | 08:39
▼ 1 antwoord verborgen

Ik ben heel boos, maar als oom Rob tegenover me staat, dan pas ik wel op...

Toch een paar meter jong-bejaard geweld. Helaas maken ze ze zo niet meer.

Lood om oud ijzer | 14-09-22 | 23:30

Ondertussen bij Bij1 Amsterdam de vacature bestuursleden.
Openlijk racisme:

REPRESENTATIE IS NOODZAKELIJK
BIJ1 is gebouwd op intersectionaliteit en representatie van mensen die in de samenleving gemarginaliseerd worden. Daarom nodigen we nadrukkelijk niet-witte mensen, vrouwen, en mensen uit andere gemarginaliseerde posities, bijvoorbeeld wat betreft seksuele voorkeur en genderidentiteit, beperking, religie, sekswerkers en mensen met een vluchtverleden uit om te solliciteren.

amsterdam.bij1.org/articles/vacature-...

whitechocolateface | 14-09-22 | 23:28 | 12

Ik ben weleens gevlucht ... en als ik lang in de zon lig, ben ik best wel bruin. Ik heb ook last van m'n knie. Zou ik een kans maken?

Usumani | 15-09-22 | 00:23

Mensen met een vluchtverleden:
Jozef Mengele
Adolf Eichmann
Klaus Barbie
Pieter Menten

Arnold Layne | 15-09-22 | 01:24

Sekswerkers ? Je bedoelt hoer.

Asteroid-B612 | 15-09-22 | 01:32
▼ 9 antwoorden verborgen

Niet zo somber. De corpora zijn recent weer voor 99% gevuld met citroen frisse blanke 7 vinkers. Jong volk dat schijt heeft aan al die opgedrongen diversiteit en alleen naar buiten aan politiek correct geblaat meedoet. En straks weer -met hun hogere IQ- nieuwe manieren bedenkt om het plebs en de migranten een rad voor de ogen gaat draaien voor persoonlijk gewin. Net als hun ouders. Vermomd als D66 of Groenlinks. Ik adviseer wel om aandelen Heras Hekwerk te kopen. De Studenten Weerbaarheid is er niet voor U. Vergeet dat niet. Skøll !

Piet Karbiet | 14-09-22 | 23:25

Om de tweede alinea, daar wordt dus echt boos om als blanke (hetero) man:

Burgemeester Halsema noemde de vele anti-lhbtq-incidenten in woensdag in de gemeenteraad een ‘cultureel probleem’.

Bij navraag voegde ze daaraan toe dat ze daarmee doelde op groepen van corpsjongens tot conservatieve jongeren. “Iedereen draagt verantwoordelijkheid om de norm uit te dragen dat we een vrije en diverse stad zijn.”
bron; parool

Cornelis12 | 14-09-22 | 23:24 | 6

Ik vraag me dan af of ze dat zelf gelooft. Als 'burgermoeder' zou ze toch juist moeten weten wat er leeft in de stad ? Dit is ontkennen van de realiteit. Wat we zo vaak zien bij de wokies.

Asteroid-B612 | 15-09-22 | 01:36

@Papa Jones | 15-09-22 | 08:16: Halsema speculeerde publiekelijk over "conservatieve jongeren en corpsjongen", en zou ik wel eens willen weten waarop zij dit dan baseert. Het is een ongefundeerde aanname. Bij vergelijkbare incidenten wordt altijd geroepen dat het "nog te vroeg is om conclusies te trekken", en als het dan toch om Marokkanen blijkt te gaan worden alle zeilen bijgetrokken als damage control. Mevrouw Halsema is kennelijk echter wel in staat om nu al de juiste conclusies te trekken, en weet dat hier "conservatieve jongeren" in het spel zijn. Waarom geen proggresieve jongeren ? Of Christelijke jongeren ? Ik woon al wat langer in Amsterdam dan mevrouw Halsema, en het klopt op zich dat corpsballen best irritant en vervelend kunnen zijn. Ze zijn doorgaans strontlazarus, lopen te brallen, pissen op straat, zijn luidruchtig, maken botte grappen, en ongetwijfeld ook over homos, maar ja so what ? Maar ze slaan geen passanten of homos in elkaar. Dat heb ik nog nooit gezien en ik geloof daar helemaal niets van. Dit "conservatieve jongeren" verhaal lijkt mij ontstproten uit de koortsachtige dromen der deugers, zoals ook die kakelende idioot Prem, die ooit serieus beweerde dat er "bendes tot de tanden bewapende skinheads door de straten MARCHEREN, op zoek naar donkere mensen om in elkaar te slaan." Heeft hij echt gezegd ! TOTALE bullshit. Pure fantasie. Ik speculeer dat onze tropische boy Prem wat teveel Peruaanse pretkorrels had gesnorkeld.

Asteroid-B612 | 15-09-22 | 08:41
▼ 3 antwoorden verborgen

Als ik ergens niet tegen kan, dan zijn het blanke mannen die onder de huidige omstandigheden niet boos zijn.
Bob Marley & The Wailers - Get Up Stand Up
youtu.be/X2W3aG8uizA

MickeyGouda | 14-09-22 | 23:20 | 2

Maak je geen zorgen. Ik ben al langere tijd pisnijdig en iedereen mag het weten.

Piet Karbiet | 14-09-22 | 23:33

MickeyGouda | 14-09-22 | 23:20 | en @Piet Ik loop me al sinds 'wir schaffen das' op te winden en was verbaasd, inmiddels murw gebeukt, dat zo weinig mensen binnen mijn sociale omgeving de toekomst die ons te wachten staat onder ogen zien. Denk dat 80% van de Nederlanders in hun comfortabele bubble dacht dat hun voorspoed oneindig zou zijn.

prins_flip_da_luxe | 14-09-22 | 23:56

Mooi was die tijd; op de leeftijd van 61 verplicht met de VUT.

Plukkieplukkie | 14-09-22 | 23:17 | 5

@Piet Karbiet | 14-09-22 | 23:39: Nee, halve dagen werkte mijn oom niet. Hij was wél altijd om 14:30 klaar.
En begon elke ochtend om 6:00 uur. Gewoon een kantoorbaan. Dat zie je toch niet vaak meer.

Papa Jones | 14-09-22 | 23:57

@Papa Jones | 14-09-22 | 23:57:
Postbode papa?

J.Cash | 15-09-22 | 00:14
▼ 2 antwoorden verborgen

Ga dit morgen lezen bij de koffie. Nog even een wijntje op de mooie overwinning van de ZwedenDemocraten. Skål!

Tiscali-2 | 14-09-22 | 23:01 | 1

Skøll ! Mijn ouwe roeiclub heeft er zijn naam aan te danken. skoll.nl/
Warning: Veel blondines.

Piet Karbiet | 14-09-22 | 23:11
-weggejorist-
Colin.Fart | 14-09-22 | 22:55 | 1

De ultieme Boze Blanke Man blijft voor mij Anthony Bourdain. Vanavond No Reservations Ukraine gezien op 24 Kitchen. Wat een begenadigde kerel, vol sarcasme, humor en zelfspot. Eeuwig zonde dat hij heeft gekozen voor de dood.

Juffrouw op de fiets | 14-09-22 | 22:47 | 8

@wilderst | 14-09-22 | 23:40:
Ik begrijp dat dat meer “verkoopt”, maar je leert niks.
Hier in Vlaanderen hebben we gelukkig veel klassieke koks met eigen sterrenrestaurants die hun keukengeheimen en tricks delen op tv.
Dat is meer mijn ding eerlijk gezegd. Ondanks dat geniet ik van Rick Stein, die in mijn ogen ook een dombo is in de keuken.
Het is in mijn mening vermaak-leerschool.

J.Cash | 15-09-22 | 00:17

@wilderst | 15-09-22 | 00:45: Kooktechnisch zie ik het liefst Heston, vanuit het hart James Martin hoewel wat erg Frans, maar natuurlijk het liefst mezelf, want totaal Europa met een lichte voorkeur voor Italiaans

wilderst | 15-09-22 | 00:54
▼ 5 antwoorden verborgen

Als groot bewonderaar van WF Hermans zou ik wel eens wat meer anekdotes over hem willen horen, mocht Arthurito cs die hebben..

Mijn dank zal groot zijn.

Roos | 14-09-22 | 22:43 | 3

Zijn biografie staat er vol mee. Twee kloeke boeken, maar dan heb je ook wat.

Après toi | 14-09-22 | 23:16

Roos. Het zal vast wel, maar heb je op you tube wel eens gezocht naar interviews met WF?

J.Cash | 14-09-22 | 23:29

Het leven is een aaneenschakeling van mislukkingen en teleurstellingen. Alleen is die quote van mijn kapitein.

Piet Karbiet | 14-09-22 | 23:36

Zojuist met moeite de aftrap van de VVD verkiezingscampagne bij VI Vandaag gekeken.
Goede PR verbloemt alle onkunde.

Bootvisser | 14-09-22 | 22:43 | 3

Geföhnd haar en alle kritiek op Rutte weglachen was de strategie.

Juffrouw op de fiets | 14-09-22 | 22:49

Niet meer kijken. Vergane ‘glorie’, Derksen kan het seniele niet meer verbloemen, vd Gijp lacht helemaal in zijn eigen geloof. Om het over hun broodheer maar niet te hebben. Sterven laten en begraven. Niets meer op de steen beitelen.

Normpje | 14-09-22 | 22:53

@Normpje | 14-09-22 | 22:53: Het was inderdaad slapjes, terwijl Oezu haar nog wel een heks noemde. Had een hardere aanpak verwacht, maar Wilfred kende haar dus de richting slappe aanpak rolde binnen, was dus meer een promotie verhaal van de VVD. Jammer.

gato | 15-09-22 | 08:28

Dus ik zeg barman.

Brabeaulander | 14-09-22 | 22:40 | 1

Noem je vergif, Brabeau!

MickeyGouda | 14-09-22 | 23:22

Elke week en opvlieger van Auer heb ik nog in de boekenkast op zolder. Misschien nog eens naar kijken.

Jaap van Geels | 14-09-22 | 22:37

Soms denk ik wel eens, eerst denken, dan praten.

Gesprek vanavond aan tafel tijdens het eten, waar ik al niet vaak bij zit wegens omstandigheden.

Jongste haar rookworst was bijna op, maar ze lustte nog wel wat. Mama biedt haar worst aan. Jongste wil dat niet want dan heeft mama geen worst meer. Waarop papa zegt dat mama zijn worst wel mag hebben. Oudste en jongste snappen het direct, slaan de hand voor de mond, oudste ligt in een deuk en jongste gaat het morgen op school vertellen.

Vervolgens gaan jongste en oudste papa kietelen en plagen, waarop papa meerdere keren roept: "hou op, niet doen", maar ze gaan toch enigszins door. Waarop mama zegt: "Wat doe jij altijd als ik zeg, hou op, niet doen". Waarop op ik zeg: "Dan wacht ik tot je slaapt".

Oudste had hem wel direct door.

Soms verwonder ik mij weleens dat ik nooit voor gesprek op school ben uitgenodigd....

GKJP | 14-09-22 | 22:33

Ik word vooral boos en blank van columnisten die columns schrijven over andere columnisten.

Barman doe mij maar een koude want de buren hebben weer hommeles.

Tilburg.van.Klierum | 14-09-22 | 22:30

Ik lees graag reaguursels van mezelf.

_pacman_ | 14-09-22 | 22:28 | 9

@Kapitein Sjaak Mus | 14-09-22 | 23:00: Ruwe zee? Schoomkuippen?

Normpje | 14-09-22 | 23:21

@Normpje | 14-09-22 | 23:21:
Soms wel.
Dan moet je ervoor zorgen dar de boegtalie dubbel wordt gegeid, het roerkwadrant wordt rondgemaakt, maar vooral dat de oorlam te loevert wordt tegengebrast.

Kapitein Sjaak Mus | 14-09-22 | 23:25

Trouwens, de meest belezen zeeman die ik ooit heb gekend, was onze boots.
Die was als het ging waaien altijd zó voorzichtig, dat de maats hem Gerard Reven noemden.

Sorry.
Grapje alleen voor zeelui.

Kapitein Sjaak Mus | 14-09-22 | 23:33
▼ 6 antwoorden verborgen

Ik kreeg vandaag mail van Eneco - termijnbedrag ging van 120 EUR naar 370 EUR. Compleet geschift. Nu woon ik, zoals sommige weten, ook in Bulgarije dus heb even een vergelijking gedaan met wat ik hier (in Bg) betaal versus mijn apartment in Nederland. Nou, 0.52013 EUR kWh versus 0.05573 EUR kWh in Bulgarije (+20% VAT en wat andere kosten) dus laten we zeggen 0.07 EUR kWh. Dat betekent een rekening die 7 á 8 keer zo laag is.

Vervolgens rondgevraagd aan wat locals hier hoe ze de prijs in de toekomst zien; blijkbaar bestaat Bulgarije's stroom voorziening voor 40% (!!) uit kernenergie (Kozloduy plant), er komt wat cheap-ish gas binnen vanuit Kazachstan én Bulgarije doet niet mee aan de green deal dus kolencentrales staan nog te stampen.

Conclusie; wellicht voor een bepaalde doelgroep in Nederland (die de rekeningen niet meer kunnen betalen) is Bulgarije een optie. Het is treurig dat een land met een lager GDP dan roemenië je tegenwoordig een beter leven kan bieden.

superduperadmin | 14-09-22 | 22:28 | 6

Het is interessant om te weten hoe het zich tot het inkomen verhoudt.

letopuwzaak | 14-09-22 | 23:31

Tsja, als je als overheid je megameevallers uit BTW en accijns, en straks uit IB op loongolf en afroming winstbelasting energiewinsten in je eigen zak steekt, behalve een fooi aan de bevolking voor koopkracht"verbetering", wordt het nooit wat.

marchbrown | 14-09-22 | 23:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Van oude mensen, de dingen, die voorbij gaan

thanseeuwen | 14-09-22 | 22:27 | 1

Speelt zich hier om de hoek af. Mooi boek.

Après toi | 14-09-22 | 23:20

Vanavond een vrouw thuisgebracht die met haar fiets aan de hand in centrum Zwolle liep en angstig huilde.
Onderweg vertelde ze dat ze bij Dimence, een soort commerciële GGD onder de vleugels was. Nadat ze thuis was heb ik dat gedrocht van een instelling gebeld om het door te geven. Mevrouw aan de lijn van de vestiging Deventer. Geprobeerd uit te leggen wat er aan de hand was, geen ja/nee/oké /goh gehoord, had het idee dat ze haar nagels aan het lakken was, resultaat; “Meneer, ivm privacy, bel de politie maar.”
Weet u, ik hoop dat Poetin nog een raket…ach nee, ik slik wel weer en ga slapen, dromen over een land dat z’n verstand ooit weer vindt.

Normpje | 14-09-22 | 22:24 | 7

Ik hoefde niks van mevrouw te weten, alleen aangeven dat ze veilig thuis was en dat er misschien iemand van hun haar zou bezoeken. Haar adres weet ik maar haar naam niet. Hoezo privacy, ik vroeg niks, wilde alleen maar melding maken. De gekte voorbij. Instanties als deze morgen verbieden wegens leegroven van overheidskas. Zelf zijn ze nog gestoorder dan hun cliënten.

Normpje | 14-09-22 | 23:16

Normpje, laat die raket voor wat het is, deze avond ben je gewoon een Held !
Sowieso: dat je je ontfermt over iemand die (even) de weg kwijt is maakt je/jou tot een welkom lid van onze samenleving. Thumbs up !

LD69 | 14-09-22 | 23:38
▼ 4 antwoorden verborgen

De Top 3 Boze blanke mannen:
1. Moordenaar Volkert van der Gaag
2. Haatimam Francisco van Jole
2. Terrorist Wijnand Duivendak

Piet Karbiet | 14-09-22 | 22:20 | 3

Sjoerd Sjoersma?

bitterpete | 14-09-22 | 23:10

@bitterpete | 14-09-22 | 23:10:
In wording. Deze gast gaat de komende verkiezingen nooit never trekken want NPO66 wordt compleet gedecimeerd. En dan is D66 nog louter een vorm van pure rancune. Duzz..

LD69 | 14-09-22 | 23:44

Dat bonnetje ga ik dus wel mooi printen en uitknippen. ƒ5,- korting, dat is niet mis!

John McClane | 14-09-22 | 22:19

Frits Abrahams is een kattenvrouwtje, heeft zelfs een boek geschreven over dat harig & leeghoofdig huisdier van hem. Waarom krijgt hij hier die aandacht ?
– Edit – Oh oké, hij wordt goed afgezeken.

LD69 | 14-09-22 | 22:18

Bierprijzen...

Karmeliet, 4 st, normale prijs: AH NL 8,00, AH B 5,90. Verschil 36%.

Duvel AH N-B verschil 31%

Nou zegt u, ja maar dat is Belgisch, dus normaal dat het daar goedkoper is!

Wacht ff. Heineken aanbieding krat NL 13,80. Heineken aanbieding krat D 13,80 maar dan wel flessen van 0,4 ipv 0,3...

wilderst | 14-09-22 | 22:11 | 4

@wilderst | 14-09-22 | 22:13:
Kom over..
Vandaag triple Karmeliet met kurk, een liter denk ik
€4,99. Gewoon bij de Aldi in B waar we altijd de groenten kopen.

J.Cash | 14-09-22 | 23:33

@J.Cash | 14-09-22 | 23:33: Da's heel duur, zeker voor den Aldi, en helaas ook nog maar 0,75 liter. Een instinker....

Ik kocht die bij AH NL voor 3,75 in de aanbieding.

wilderst | 14-09-22 | 23:44
▼ 1 antwoord verborgen

De dag bezig geweest, lees t morgen.

Rattus | 14-09-22 | 22:10

Liekt meer op 'n stille kniep, oafgeloop'n tied, deur aldeur 'tevens stamcafé', tuss'n hoak'n te zett'n.

Moi.

GKJP | 14-09-22 | 22:10 | 1

Een stille kniep, das war einmal

Humsico | 14-09-22 | 22:26

Boos? Nee, niet echt. Ben meer eenblankediealhetgezeikzatis man.

Leptob | 14-09-22 | 22:08 | 2

Lekker over je schouder kwakken en geen energie aan besteden.

Lorejas | 14-09-22 | 22:12

Ah, ik ben dus niet de enige.

Wijze uit het Oosten | 15-09-22 | 07:51

mooi stuk weer, en altijd lachen met jacques gans

merlotponti | 14-09-22 | 22:04 | 5

@Nuuk | 14-09-22 | 22:07:
Mocht ze ooit de overstap naar Den Haag maken, dan heeft ze mijn stem alvast op zak.

MickeyGouda | 14-09-22 | 23:09

@Nuuk | 14-09-22 | 22:07: Hej bro, die link naar Max Pam is wel een aanrader. Heb zojuist een flink deel gelezen en het is nog langer, maar los van dat hij kan schrijven is het een interessant & inzichtelijk verhaal.
Boks !

LD69 | 14-09-22 | 23:47
▼ 2 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl