achtergrond

Geenstijl

Nederlandse Staat mega totaal de sjaak op alle mogelijke manieren in extreem saaie Box 3-rel

Oh god deze zaak

Wij hebben hier op GeenStijl betrekkelijk weinig aandacht besteed aan uitspraak in de zaak van boze box 3-spaarders tegen de Staat. Dat komt aan de ene kant omdat wij geen fiscaal juristen zijn, waardoor we bij de woorden 'fictief rendement' ogenblikkelijk in slaap vallen en aan de andere kant omdat het lastig partij kiezen is in een zaak tussen een overheid die duidelijk zijn zaakjes niet op orde heeft en rijke particulieren die dat overduidelijk wel hebben. 

Het gaat dus om een zaak waarin vijf raadsheren (m/v) van de Hoge Raad, waarvan die jongste in 1964 (over discriminatie gesproken) is geboren, die hun zaakjes zelf ongetwijfeld ook allemaal op orde hebben, spaarders die een belasting van 1,38% over hun vermogen (of 1,62% voor het vermogen boven een miljoen) DISCRIMINATIE en AANTASTING VAN HUN MENSENRECHTEN vinden, gelijk hebben gegeven. Alsof een marginaal belastingtarief voor alleenverdieners met een modaal inkomen van rond de 80% geen DISCRIMINATIE en AANTASTING VAN DE MENSENRECHTEN is. Over geld dat ondernemingen aan hun werknemers betalen is ook al eerder belasting geheven, toch vinden we het volkomen normaal dat de overheid daar nog eens de helft van afpakt. Maar opeens is alles anders omdat sommige spaarders in de periode waarover de belasting werd geheven een rendement hebben gemaakt dat lager is dan het 'fictief rendement.'

SAAAI

ZZZZ

Huh. Wat? Shit. Toch in slaap gevallen. Hoe dan ook. Geld! Staatskas! Paniek! Alles kapotstuk! Problemen! Overheid doet niks! "Uit interne stukken blijkt hoe voor elke mogelijke oplossing weer nieuwe problemen opdoemen, en in bijna elke variant kan de Belastingdienst overbelast raken." Hoge Raad bedankt!

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.