Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

93% EenVandaag Opiniepanel is een dikke idioot

Nederlander wil graag wel goedkoper eten, maar niet duurder

zin in friet nu

93% van het EenVandaag Opiniepanel is een dikke idioot. Dat blijkt uit een representatief onderzoek van de GeenStijl Opinie Redactie. Voor het onderzoek hebben wij het artikel Btw op groente en fruit afschaffen vinden veel mensen een goed plan: 'Met een bak friet ben ik goedkoper uit' drie keer gelezen en een bak friet gegeten. 66% van de respondenten is een scholieren hatende egoïst. 55% een egoïstische vetzak die graag anderen laat betalen voor zijn eigen domme keuzes. En 32% heeft totaal niet nagedacht of zijn opvattingen op wat voor manier dan ook consequent zijn. Voorts is iedere politicus die echt denkt dat je de dikkerdjes in Dit Land aan de pak soi gaat krijgen met een btw-verlaging op groente en fruit een nuttige idioot die ervoor zorgt dat rijke en gezonde mensen nog rijker en nog gezonder worden. Misschien kan het EenVandaag Opiniepanel aan de deelnemers vragen wat ze vinden van gratis bier (93% voor), elke dag mooi weer (93% eens), alleen nog maar lekkere wijven op tv (50% vindt dit een goed idee) en geen vies eten meer in restaurants (93% voorstander). Wij zijn even wat frikandellen halen. 

Ja ja

100% van de mensen die dit vindt had vroeger wel een snackbar bij de school

Reaguursels

Inloggen

Klagerts! Ik ben voor alle belastingverlagingen dus ook deze. Ja, ook de uitgaven moeten omlaag. Hoort erbij. Werken moet lonen ipv geld rondpompen naar stemvee hobbies

Nichtsneues | 16-05-22 | 23:09

Jeez Louise wat een dom gelul. Stelletje bemoeials.
Dan koop je gewoon bij de AH een doos met 20 huismerk frikandels voor 2,69. Twee huismerk emmers sate saus, voor 1,53 per stuk, hup dikke kledder sambal erdoorheen en het is JOS BRINKIE time, als je lekker met je maten zit te zuipen.

Asteroid-B612 | 16-05-22 | 22:43

Gisterenavond een patatje met veel met en twee satékroketten gehaald tegen beter weten in. Ik hou m'n mond.

aflaatverkoper | 16-05-22 | 20:16 | 1

satéh... dat zijn toch pindagroenten?

nobodiesunmighty | 16-05-22 | 22:19

Een bloemkool bij de Lidl kost geen flikker, maar bij een EkoPlaza betaal je je scheel. Waarom zou je bij beide bedrijven de btw eraf halen? Kijk toch ook naar de carbon footprint. Als het om gezondheid gaat.

mozaard | 16-05-22 | 20:14

Het is verwerpelijk dat er belasting op water melk brood groente en fruit wordt geheven. Eerste levensbehoeften mag je niet belasten. Hetzelfde geldt voor energie voor huisverwarming. Onzedelijk. Dat staat los van de vraag of de overheid zich moet gaan bemoeien met wat de burger eet. Voorlichten prima maar daar houdt het op.

AlexanderVissers | 16-05-22 | 18:56 | 1

Echt gezond eten stimuleren met fiscale maatregelen is niet ondenkbaar, maar dat lukt hooguit als het ongezonde eten een veelvoud kost van het gezonde. Niet met 9%.

Me_Giant | 16-05-22 | 17:54

Ben voor geen btw op groente en fruit, maar dan alleen de onbewerkte versie. Bij sommige bewerkte versies zitten er soms zoveel E-nummers in dat betwijfel of dat nu wel zo gezond is.
Snoep en koekjes mag van mij een suikertax, maar op patat vind ik wat overdreven, je kunt ook gewoon minder patat eten of zelfs (zoals ik) niet.
Vleestax gaat mij ook te ver zolang vleesvervangers barsten van het zout om aan het product smaak te geven, dat geeft weer heel andere fysieke ziekteverschijnselen. Beter minderen de mensen het vleesgebruik zelf in hoeveelheid en eten ze vis of eens vegetarisch, veel gezonder dan vleesvervangers die ook niet altijd door veel zout gezond zijn.

Jan, Leiden | 16-05-22 | 17:51

Groente/fruit goedkoper maken heeft geen zin.

Een zak appelen is na vier weken nog stééds helemaal verrot.

Papa Jones | 16-05-22 | 17:35

Keuzes die het denkvermogen ten nadele beïnvloeden lijden tot nog meer slechte keuzes etc.

Neuth | 16-05-22 | 17:12

Gratis bier? Daar teken ik voor.

thanseeuwen | 16-05-22 | 17:08

Laatst een paar maanden nageteld, +/- 1.600 naar de AH per maand, 2 volwassenen.

Uw Verzekeringsadvis | 16-05-22 | 17:08 | 6

dat is 25 euro per persoon per dag aan pruttel, al zou ik het duurtste van het duurste halen daar dan krijg ik het nog niet op.

aardt | 16-05-22 | 18:35

@Zoelense Hobbyboer | 16-05-22 | 18:15: Weinig, is echt waar.

Uw Verzekeringsadvis | 16-05-22 | 20:01
▼ 3 antwoorden verborgen

Onder wie is dat onderzoek uitgevoerd? Zitten vast geen bijstandsontvangers bij, of klanten van de Lidl, of klanten van de Aldi, of klanten van de Action, of klanten van het kruidvat of klanten van de Jumbo. Nou, kan nog wel even zo doorgaan, punt is dat het niet representatief is als je een onderzoek alleen onder D66'ers of Groen-Linksers houdt of gewoon mensen die zichzelf haten.

Stonecity | 16-05-22 | 17:04

Prijsverhoging leidt niet tot gedragsverhoging. Er zijn 101 reden waarom mensen er slechte of ongezonde gwoonten op na houden. 'Goedkoop' is er daar niet één van. Het mooiste voorbeeld vind ik roken. In 10 jaar tijd is een pakje peuken dubbel zo duur geworden, maar het aantal rokers is niet gehalveerd. Dat is ook heel logisch, want in de keuze om te beginnen roken, speelt de prijs geen rol. De keuze is dan al gemaakt (in het geval van roken in de volle wetenschap dat het ongezond is) en de prijs wordt voor lief genomen. De prijs weerhoudt niemand ervan om te gaan roken en is ook voor niemand een doorslaggevende reden om ermee te stoppen. Het een heeft immers niets met het ander van doen. Al maak je de Big Mac dubbel zo duur, mensen zullen het blijven vreten. Hogere verkeersboetes leiden niet tot minder verkeersovertredingen. En al maak je de sportschool gratis, hele volksstammen zullen nooit gaan. Boetes, suikertaks en prijsverhogingen, ze maken het leven van het proletariaat niet anders, maar wel duurder.

Stijlicoon | 16-05-22 | 16:32 | 3

Die prijs verhogen ,zodat mensen minder gaan roken is gewoon een dekmantel of smoes.
De echte reden is dat de overheid meer geld in het laatje wilt hebben.
dit is ook van toepassing op de benzineprijs. Het gros gaat echt niet veel minder rijden..

Nico_the_Sparrow | 16-05-22 | 16:59

Erger nog, de door prijsverhogingen ontstane financiële problemen, maken ze alleen maar zieker en gaan meer beroep doen op de zorg. De overheid verdient goed aan de accijnzen, maar creëert daarmee een groter probleem.

wijsvinger | 16-05-22 | 17:02

Het klopt niet helemaal wat je zegt. Prijsbeleid kan wel degelijk helpen. Bv mbt de bijtelling van lease auto's. Dat heeft geleid tot zeer grote hoeveelheden zuinige en elektrische auto's in vergelijking met omringende landen.

BTW afschaffing op groente en fruit lijkt me een goede zaak. Mits de supermarkt kartels dit niet gebuiken om hun marge op te krikken (en de prijzen gelijk te houden). Mits dit ook betekent dat we per saldo niet meer belasting gaan betalen. Vlees is ook veel te goedkoop, maar ik heb liever dat dit geld gaat naar arme boeren in zuid amerika wiens land wij verkrachten en wiens regenwoud wij vakkundig omzeep helpen om goedkoop soja voor diervoer te kunnen aanschaffen.... niet dat de overheid nog meer geld krijgt om over de balk te smijten..

Want wat natuurlijk wel absurd is dat de overheid compleet onbetrouwbaar is als het aankomt op dit soort zaken. Als blijkt dat we hierdoor teveel btw vrije groenten en fruit eten en maar de helft van het vlees dat we nu eten, zullen ze de eerste zijn om dit weer 'recht' te trekken...

Kortom, wat is wijsheid? Misschien groente en fruit bonnen overhandigen aan uitkeringtrekkers ipv geld? of gaan ze dan net als die asielzoekers in hongerstaking? Ook wel een optie denk ik...

Als_je_me_nou | 16-05-22 | 17:44

Je moet gewoon een beetje meer oppassen, ik koop bijvoorbeeld meerdere flessen bloemkool als ze in de aanbieding zijn dat scheelt.
https://www.youtube.com/watch?v=dnzcXGt7DMw

jan huppeldepup | 16-05-22 | 16:30 | 1

Altijd weer leuk.

Nico_the_Sparrow | 16-05-22 | 17:03

Ik ben even een fricandel halen!

Producent | 16-05-22 | 16:29

Elk pondje gaat door het mondje. Beweging is enkel goed voor conditie en doet niks aan gewichtsafname. Krachtsport doet zelfs eerder aan gewichtstoename. In dat opzicht is sport de pest voor je lichaam.

Heurtebise | 16-05-22 | 16:23 | 1

Gelul
Als ik meer calorieën verbruik dan inneem dan val ik af

sjengster | 16-05-22 | 16:41

Lekkere zak patat man, op die foto.

uisge baugh | 16-05-22 | 16:22

Al het vlees dat in Nederland geproduceerd en geconsumeerd wordt zou biologisch moeten zijn. Vooral runderen en varkens verdienen een beter leven. Hoe we nu omgaan met die dieren is niet ok. Vlees zou dan flink duurder worden, maar echt niet zo dat armere mensen geen vlees meer kunnen betalen. Je hebt ook niet zoveel vlees nodig. Één a twee keer per week een stukkie vlees is meer dan prima. En ja, ikzelf eet ook soms nog te vaak vlees, maar een eerlijkere prijs zou mijn koopgedrag zeker wel beïnvloeden.

ventilatiesysteem | 16-05-22 | 16:13 | 6

@forecastle | 16-05-22 | 16:26: Ik woon midden tussen de boeren en heb dit geprobeerd maar de eieren van de Lidl of de Aldi smaken tien keer zo goed dan die van de boer, vlees en kip durf ik al helemaal niet aan want erg proper zijn ze ook al niet.

uisge baugh | 16-05-22 | 16:31

@forecastle | 16-05-22 | 16:26:
Dat is een lekker non-argument. Haal je vlees gewoon bij de boerderij. Dat is voor ongeveer 85% van Nederland een even nuttig advies als: "Ach koop gewoon twee koeien, een stier, 5 kippen en een geit, en dan ben je helemaal beter af"

peterdh | 16-05-22 | 16:33

Veeteelt voert grazende dieren bij om ze sneller en vetter rijp te hebben voor de slacht. Dat bijvoeren is een groot gedeelte van de ontbossing.

Neuth | 16-05-22 | 17:08
▼ 3 antwoorden verborgen

Net berekend dat mn BMI van 22.5 prima is, vanavond Febo

Baksteenbakker | 16-05-22 | 16:11 | 2

Minimaal twintig jaar geleden dat ik een Febo kroketje in Breda heb gekocht, was nog bevroren van binnen.

uisge baugh | 16-05-22 | 16:45

Kan gebeuren he

Baksteenbakker | 16-05-22 | 19:56

Hele generaties chef-koks die zich hebben gebogen over het snijden van een wortel. Het snijden van een prima stukkie voorgekruid seperatorvlees.En je hebt er niet eens een uitbeenmes voor nodig.

Je hebt tegenwoordig heuse patatboutique's . Open eens een frikandellenfoodtruck. Op een willekeurige parkeerplaats. Clientèle gegarandeerd!

Hetkanverkeren | 16-05-22 | 16:11 | 2

Voorhuid seperatorvlees.

Jeggeworist | 16-05-22 | 16:36

@Jeggeworist | 16-05-22 | 16:36: Kippen, en dus ook hanen, zijn geen zoogdieren. Zie verder Arjen Lubach over het onderwerp cloaca.

Ergens hebben die vogels het verder prima voor elkaar. Eieren rapen. Scheelt weer een abortuskliniek of wat.

Hetkanverkeren | 16-05-22 | 16:44

Ongezonde allochtonen zijn het fundament van de samenleving; je hele leven belastingen en premies betalen, en dan omvallen voordat je veel AOW en pensioen hebt ontvangen.

Harry.Langezwaal | 16-05-22 | 16:09 | 2

herstel: autochtonen.

Harry.Langezwaal | 16-05-22 | 16:10

Misschien moeten ouders weer eens zelf hun kinderen gaan opvoeden in plaats van het aan de overheid over te laten.

Blauwpetje | 16-05-22 | 16:04 | 1

Het enige ware en rake antwoord.

Sjakie | 16-05-22 | 18:30

Niet alleen moet er keuzevrijheid zijn. Mensen moeten ook verantwoording afleggen voor die keuzes. Dus jezelf kunnen redden en zelf consequenties aanvaarden.

pejoar | 16-05-22 | 16:04 | 1

Verantwoording over wat ik doe, eet en drink leg ik alleen tegenover mijzelf af en niemand anders.
Waarom zou ik in hemelsnaam die verantwoording aan een ander af moeten leggen. Ik zou niet weten aan wie dan.

Sjakie | 16-05-22 | 18:29

Gewoon de btw handhaven die we hebben op deze producten. Populistisch gedram dit.

Toetsiemonster | 16-05-22 | 16:01

50% vindT

Hadena | 16-05-22 | 16:00 | 2

is wel zo

Ronaldo | 16-05-22 | 16:10

Zolang ik de schuld van mijn obesitas,vetzucht en gebrek aan discipline aan iemand anders kan blijven geven vind ik het goed.

zuurtjeregen | 16-05-22 | 16:00

Met groente kunnen ze doen wat ze willen. Als ze maar van de kipfilet afblijven.

Frau Merkel | 16-05-22 | 15:55

Verreken het maar in de zorgbijdrage of subsidies. Is je BMI boven de 29 dan krijg je een opslag van 35% op je premie. BMI boven de 35? 35% opslag plus verplicht volgen dieet consultatie in het ziekenhuis aansluitend aan psychologisch onderzoek omdat al die dikkertjes te veel eten vanwege kopzorgen.

Dude heb je eten | 16-05-22 | 15:55 | 8

@Blauwpetje | 16-05-22 | 16:02:
Mensen snappen er ook de ballen van he... Als jij straks 1 x je arm breekt en geopereerd moet worden zit je de rest van je leven in de schulden. Als je dat niet zit, dan verdien je genoeg om niet te hoeven zeiken over de kosten van de verzekering.

peterdh | 16-05-22 | 16:38

@Weethetallemaalniet | 16-05-22 | 16:26: Als we het solidariteitsprincipe los laten, dan moeten we het wel gewoon goed doen en niet half. Anders heb je straks weer moraalcontroleurs nodig, die bepalen of die 35% korting wel terecht is en je niet stiekum toch af en toe een vette bek haalt. Gewoon ieder voor zich is het eerlijkst, geen ergernis over iemand anders' BMI of luie dochter, geen gezeik verder. En flink fietsen verlaagt de kans op balkanker aanzienlijk.

Blauwpetje | 16-05-22 | 17:06
▼ 5 antwoorden verborgen

Het is natuurlijk wel zo dat we helemaal geen andere zorgen hebben als goedkoop groente en fruit eten. Kijken we in een half jaar nog eens als we brood voor 10 euro en bier voor 30 euro moeten kopen. Het lijkt me niet zo'n goed idee om momenteel boertjes te pesten en landbouwgrond te laten braakliggen dit jaar. Maar ja ik ben een eenvoudige boerenlul en niet zo'n overbetaalde minister dus hoef ik daarna niet te lullen van " met de kennis van nu". en andere uitvluchten.

jan huppeldepup | 16-05-22 | 15:52

Het eenvandaag panel heeft graag overal een mening over. net als de reageerders hier. Bij een onderzoek naar bloeddonatie bleek het panel drie keer zoveel donors te hebben als een zelfde groep personen buiten het panel. Men doet maar mee om zo een mening te mogen ventileren.

AntiZanicz | 16-05-22 | 15:50

Graag BTW op groente en fruit naar beneden en op vetzakkerij omhoog. Ik behoor tot het contingent Nederlanders wat door deze maatregel een stuk goedkoper uit is. Ik heb niet de illusie dat demense nu massaal overstappen van vetschuur naar groenteboer maar het zal allicht een beetje helpen als friet met frikandellen niet meer de goedkoopste manier is om vol te raken.

JanVergoor | 16-05-22 | 15:49 | 3

Waar is friet van gemaakt?

ZeMissiz | 16-05-22 | 16:03

Plastic zakken zijn erg goedkoop en geven je snel een vol gevoel.

zuurtjeregen | 16-05-22 | 16:21

BMI-belasting invoeren? Elk jaar even op de weegschaal in de hal van het ziekenfonds, en uit de printer rolt gelijk de nieuwe zorgpremie.
En oh ja, zorgtoeslag afschaffen en bezoek huisarts €20 per keer.

theo-is-dood | 16-05-22 | 16:54

Nederlanders zijn dikke, vieze vetzakken geworden.
Elektrische fiets, auto, roltrappen en overal vreten.
Doe maar, ga maar lekker door, des te meer huizen, pensioen en ruimte voor mij.
Oh nee, wel hebben 800 gelukszoekers elke week..... dan maar aan het bier met chips....

Jan Lange3373 | 16-05-22 | 15:42

Bier en tabak zijn ook fruit. Vruchten van de hop- en tabaksplant.

Piet Karbiet | 16-05-22 | 15:41 | 1

Eerder zijn aardappelen een groente en zouden dus onder laag tarief vallen. De vraag is of dat na bewerking ook nog zo is.

AntiZanicz | 16-05-22 | 15:51

Het maakt mij echt geen reedt uit wat het kost. Dat is eigenlijk best luxe

pibasso | 16-05-22 | 15:41 | 1

Ik moet toegeven dat ik dat ook wel een beetje heb, maar zelfs ik kijk af en toe verbaasd op als ik 32,50 voor 3 produkten mag afrekenen bij de kassa. Tasje vol niets.

Lorejas | 16-05-22 | 15:43

Ik sluit me aan bij Milton Friedman: “I am in favor of cutting taxes under any circumstances and for any excuse, for any reason, whenever it's possible.”

Aardvark | 16-05-22 | 15:40 | 1

Pcies

Nichtsneues | 16-05-22 | 23:10

Doet me denken aan mijn tijd bij de marine. Men had het plan opgevat dat het marinepersoneel maar wat minder alcohol zou moeten drinken. Nu kostte een "zeebiertje" (pilsje getapt buiten Nederlands grondgebied) destijds fl 0,30 en een blikje frisdrank was fl 1,00. Daar moest natuurlijk wat aan gedaan worden en de marineleiding had vervolgens in al haar wijsheid besloten om een pilsje dan maar te verhogen naar fl 0,40 en een frisje te verlagen naar fl 0,90.

Bugblatter | 16-05-22 | 15:39 | 3

Kijk dat waren zieners die de toekomst in blik hadden, daarna is het pils drinken met 0,0003 % gedaald zeker?

jan huppeldepup | 16-05-22 | 15:56

Een biertje bij de blauwe hap moet kunnen toch? Splice the mainbrace!

Tashtego | 16-05-22 | 15:57

@jan huppeldepup | 16-05-22 | 15:56:
Waarschijnlijker is het dat ondanks de prijsdaling de frisdrank consumptie gedaald is. Een blikje fris minder en je hebt voor 9 biertjes de prijsstijging gecompenseerd. Nog een blikje fris minder en je hebt ipv van die 2 blikjes fris 2 biertjes om niet, plus 10 cent over.
Dus na deze maatregel liepen de inkomsten netto terug en die bierconsumptie steeg.

JanVergoor | 16-05-22 | 16:00

Groente is hardstikke goedkoop als je een beetje op de seizoenen, herkomst en zo let.
En dan niet de dure kapotgesneden rommel kopen, die al dagen in het plastic ligt te bederven, maar gewoon het onbewerkte origineel.
De hoge btw mag er trouwens wel af, in ruil voor een wat betere opbrengst voor de boeren.

Schmalz | 16-05-22 | 15:37 | 3

Al jaren roep ik dat gezond eten in Nederland helemaal niet duur hoeft te zijn. Onder de voorwaarden dat je tijd en energie over hebt om zelf te koken en slim in te kopen. Een goede, grote vriezer is ook onontbeerlijk. De laatste tijd (1-1,5 jaar?) ben ik echter een stuk voorzichtiger met die uitspraak. De prijzen zijn idioot snel gestegen wat vooral bij de lage en bescheiden inkomens, die procentueel een groot deel van het inkomen aan boodschappen besteden, hard aangekomen. Nog niet zo lang geleden werden de lokale groenten en fruit "in het seizoen" voor een schijntje per kistje verkocht bij de groenteboer en op de markt. Dat heb ik al een poos niet meer gezien. Het verwijderen van die paar procent BTW zal m.i. echt niets uitmaken, dat kan inderdaad beter gebruikt worden voor meer lokale teelt.

Bugblatter | 16-05-22 | 15:42

@Bugblatter | 16-05-22 | 15:42: Ik kan er erg slecht tegen als in de wintermaanden bijvoorbeeld aardbeien in de aanbieding zijn.

Brabeaulander | 16-05-22 | 15:47

Met goedkoper eten kan je wel weer een duurder gsm-abbonement nemen.

2voor12 | 16-05-22 | 15:37 | 2

En meer coke opsnorren!

BoetoeVoetoe(btvt) | 16-05-22 | 15:48

Koop toch die Vespa!

Lorejas | 16-05-22 | 15:49

Er is nu een live debat over de chinese hoest want nieuwe lockdowns zijn niet ver weg!

Brabeaulander | 16-05-22 | 15:35 | 1

Ja, d'r wordt weer lekker voorgesorteerd. Zelfs Ab was alweer op de televee.

Piet Karbiet | 16-05-22 | 15:44

Het is allemaal gelul. De frame dat ongezond eten goedkoper is dan gezond is onzin. Van een bruin brood van €1,20 bij de Lidl met een beetje kaas en ham kun je een week gezond ontbijten. Glas water en glas melk erbij. Lunchen met een eitje, appeltje, cracker, tomaat en wat sla. Avondeten met aardappels, verse groente en 3 x per week gehaktballetjes. Dan eet je voor nog geen 25 euro per persoon per week. Daar kun je 2x voor naar de Mac.

Arjan9401 | 16-05-22 | 15:34 | 8

Ham mag in Nederland allang niet meer gezond heten, want bewerkt vlees.
Kaas is het volgende slachtoffer, zijn de geruchten al.
Sorry Kaas.

Nuchternederland | 16-05-22 | 16:01

@Lorejas | 16-05-22 | 15:45: nou, dat ligt er aan hoe lang je het in de vriezer laat liggen. Hier gaat het brood (als halfjes) meestal direct vers de vriezer in en na een paar dagen er weer uit.

Als het brood wat ouder wordt: broodrooster doet wonderen en dan maak je er toast van. Redelijk donker roosteren, knooflookteentje doorsnijden en er flink overheen wrijven, beetje olijfolie, tomaatje, klein beetje zout.

ZOMG | 16-05-22 | 16:03

@ZOMG: roosteren mag, vriezer mwoh neen, liever niet. Roosteren raad ik een ieder aan. Ouwe kaas er op en bam dat is ontbijten.

Lorejas | 16-05-22 | 16:10
▼ 5 antwoorden verborgen

Gezond eten is een keuze. Je kunt voor je gezin 4 marsrepen kopen, je kunt ook voor 3 euro bij de Lidl een halve kilo blauwe bessen kopen. Kost hetzelfde. Doe je er nog een pot kwark bij om de bessen doorheen te draaien, lekker hoor.
Vandaag, 3 paprika's, 99 cent ( kijk eens wat een losse paprika kost bij de AH of de Jumbo ); ik heb 3 zakken gekocht, lekker voor door de maaltijd of gewoon als snack. Hoeft geen btw aan te pas te komen.

Graaisnaaiert | 16-05-22 | 15:34 | 1

Ik eet ook paprika als snack. Mar wel in de vorm van chips.

wijsvinger | 16-05-22 | 15:40

Zo'n D66 kanaal geloof je toch nooit ????!!!

MoslimMolen | 16-05-22 | 15:32

Neem de kindjes mee naar de Mac oid en je bent bijna 40 euro verder. Dat is minimaal 4 dagen gezond eten voor het hele gezin.

Ik ben trouwens tegen iedere vorm van sturing dmv belastingen en andere heffingen. Manipulatief en a-creatief vind ik het.

John McClane | 16-05-22 | 15:30 | 2

De aardappels voor de friet (inderdaad, de viespeuken hebben geen patat) worden exclusief in de VS geteeld. De tere witte aardappeltjes worden rijkelijk bespoten. De boeren komen 5 dagen niet meer op het veld als er gespoten is. Na het oogsten gaan de pommes in de opslag voor een periode van 6 weken, zodat de giftige dampen kunnen vervliegen. Geen gezond mens gaan in die periode in die hal. Laat Gretta daar maar eens over gaan janken.

Frau Merkel | 16-05-22 | 15:38

@Frau Merkel | 16-05-22 | 15:38: hoe lang duurt het om van Zweden naar the U.S. te zeilen? Dan zijn we die tijd ook weer van haar gedram af.

zoute_drop | 16-05-22 | 15:45

vroeger een snackbar op 150 meter van de school geflankeerd door een snoepwinkel....
Nu 64 en nog hetzelfde postuur als 40 jaar geleden.
1.78 en 65 kilo.
Ik bedoel maar....

lilluke halve hoan | 16-05-22 | 15:29 | 2

Dat denk jij. De ogen worden ook slechter he op die leeftijd....

Lorejas | 16-05-22 | 15:47

U heeft dus een arme jeugd gehad en uw ouders hadden geen geld?

jan huppeldepup | 16-05-22 | 16:02

Wat mij betreft eet en drinkt iedereen zich deaud. Als ik er maar geen last van heb. #lagrandebouffe

SteilAchterover | 16-05-22 | 15:29

Een goddelijke groente als bloemkool kost per stuk tussen de 1 en 2 euro. Nog los van de vraag of de boer er wel voldoende voor betaald krijgt. geen link naar de hoogte van de EU Landbouwsubsidies of wat dan ook, laat staan een recept, maar die gedachte: wat is noodzakelijk?

Van een flinke bloemkool kun je als eenpersoonshuishouden voortreffelijk drie dagen eten. Wat wil je dan echt? Groente is gewoon lekker, zeg dat dan gewoon!

PS: just in case https://www.youtube.com/watch?v=RHT10hMwKMY

Hetkanverkeren | 16-05-22 | 15:24 | 4

Heerlijck, met ene papje plus gekoockte aerdappelen ende enen gehacktbal in zijnen jus. Neautmuskaedt erop en jammie!!

zoute_drop | 16-05-22 | 15:47

@Graaisnaaiert | 16-05-22 | 15:36: Bofkont! Probeer Paksoi eens. Desnoods andijvie! Al begrijp ik nog steeds de indeling van de Grande Larousse van die kostelijkheid niet.

Wat zich overigens laat vertalen als De Grote Vrouwelijk Rus. Of de grote rossige. Afijn, bloemkool. Opzetten in water met ruim zout. Opzetten is niet koken. En dan alle techniek.

Het is dat zulks off topic is.

Hetkanverkeren | 16-05-22 | 15:48

@Hetkanverkeren | 16-05-22 | 15:48: Bloemkool can suck my dick, behalve in een Indiase madras ofzo. Vreet me wel ongans aan paksoy en ben dat nu ook zelf ben gaan kweken (gewoon voor de lol), al is het geen zomer gewas. Flink wat knof in die wok, spetter ketjap, 3 eetlepels oestersaus, handjevol pepers erbij, eventueel wat granalen ofzo, en dan uiteindelijk die pak soy. Zeer goed te knagen en gezond bovendien .

Asteroid-B612 | 16-05-22 | 23:04
▼ 1 antwoord verborgen

De meeste mensen die ongezond eten maken gewoon slechte keuzes.
Je kunt heel goed puur en gezond eten voor weinig geld.
Potjes kruiden zijn wel relatief duur, en fruit ook. Een losse appel kost tegen de 50 cent, als je met een gezin van vier elke dag een appel wil eten en je zit op een strak budget begrijp ik wel dat je geen appel koopt. Alleen jammer wanneer mensen een appel te duur vinden, maar wel tabak en bier in hun boodschappenmandje doen.

letopuwzaak | 16-05-22 | 15:22 | 6

Beetje zoeken, ietsje verder fietsen: appels (diverse rassen, direct van de teler) €2,75 per 2 kg. bij een winkel hier in de buurt. kruiden op de markt bijna 50% goedkoper als in de supermarkt. Ook bij Turkse en Chinese supermarkten grote verpakkingen kruiden voor weinig.

gaumarjos | 16-05-22 | 15:53

@gaumarjos | 16-05-22 | 15:53: conceptappels laten staan, maar gaan voor de rassen die rechtenvrij geteeld kunnen worden (zoals Elstar), dat scheelt ook veel.

ZOMG | 16-05-22 | 15:57

@letopuwzaak | 16-05-22 | 15:49: aan de andere kant: een zakje of kant-en-klare kruiden gebruiken is makkelijker en sneller klaar. Ik kan me voorstellen dat als je een hele dag gewerkt hebt je niet ook nog eens lang in de keuken wil gaan staan.

ZOMG | 16-05-22 | 15:59
▼ 3 antwoorden verborgen

Tabak duurder maken zorgt ervoor dat mensen stoppen met roken dus een zelfde prikkel mbt eten zal vast ook wel wat helpen. Mensen met weinig opleiding worden nog steeds relatief jong ziek door o.a. ongezonde leefstijl dus prima als er meer aandacht is voor preventie.

Diederik_Ezel | 16-05-22 | 15:21 | 1

Nou dan wachten we tot het zo duur is dat de mensen stoppen met eten, kijken of het helpt.

jan huppeldepup | 16-05-22 | 16:04

Voorlichting over gezond eten en kooklessen op middelbare scholen heeft veel meer effect denk ik.

FogerRederer | 16-05-22 | 15:19 | 4

@osolemio | 16-05-22 | 15:22: het enige wat je hier mee bereikt is dat je een diëtist aan het werk geholpen hebt.

naglfar | 16-05-22 | 15:51

@osolemio | 16-05-22 | 15:22: School tandarts was voor de Ziekenfondsers sluit mooi aan bij de obese theorie.

Uw Verzekeringsadvis | 16-05-22 | 17:10
▼ 1 antwoord verborgen

Wat fijn dat er over friet wordt geschreven. We zijn er dus uit?

horsteknots | 16-05-22 | 15:18 | 2

Tikfoutje, sorry. Patat.

Frau Merkel | 16-05-22 | 15:39

Friet of frites, het blijft lastig. Vind ik. Dan maar naar de afhaalchinees.

zoute_drop | 16-05-22 | 15:49

Het maakt kinderen niet veel uit of er een snackbar naast school zit. Er zit meestal wel een supermarkt in de buurt. Je ziet ze in de brugklas met een nog redelijk postuur de Appie binnen komen tijdens de pauze maar in het examenjaar waggelen ze bijna. Het is gewoon zielig om te zien. Zestien en al moddervet.

osolemio | 16-05-22 | 15:18 | 2

Ik was vroeger altijd misselijk na een pak chocomel in de klas. De week daarop koos ik dan ook maar voor een zak BBQ-ham.

FogerRederer | 16-05-22 | 15:21

Ik was vroeger best blij als ik een pak pennywafels voor 30 cent kon kopen, of zo nu en dan een Snickers. Ik begin te vermoeden dat ik uit een heel arm gezin kom, maar het heeft mijn postuur geen kwaad gedaan .

John McClane | 16-05-22 | 15:33

Heel slim.
Een Diederik Stapel onderzoek tussen een onderzoek over gezonder eten zetten.
Wilt U minder betalen voor gezonder eten?
Ja? Dan bent U ook tegen vlees.

Osdorpertje | 16-05-22 | 15:18

Zie ik daar Bruls aan komen rollen?

TonAlias | 16-05-22 | 15:14

Gezond eten is geen geldkwestie. Het is onwil. En gemak.

small_town_dude | 16-05-22 | 15:13

Ik wil het hierbij toch even opnemen voor de frikandel. Grotendeel gemaakt van kip separator vlees en varkensvet en daardoor zeer duurzaam en lekkerder dan een plak soja.

whitechocolateface | 16-05-22 | 15:12

9% op duur verwijderen is nog steeds duur.

Sinclair | 16-05-22 | 15:10 | 1

En anders halen we de 9% eraf en verhogen de prijs daarna gewoon met 25 cent.

Met_baard | 16-05-22 | 15:11

Kost een fles gesuikertakste cola voor de echte junkie straks geen € 1,31 de liter meer, maar bijv. € 1,58 de liter?

Dát zal ze leren.

Als je het duurder maakt stopt het gebruik tenslotte vanzelf. Kijk maar naar de enorme resultaten bij bijv. tabak, of benzine, of gas, of boodschappen in het algemeen. Het duurder maken van producten als ontmoediging heeft maar héél kortstondig effect. Daarna is men er weer aan gewend en gaat het gewoon verder. Maar ja. Het staat leuk als symboliek en dat er als bijkomend voordeel nog meer in de staatskas word gestort, ach, dat is toeval.

Dutchbeaurouge | 16-05-22 | 15:09 | 4

Het resultaat bij tabak is inderdaad indrukwekkend: begin jaren '70 rookte nog zo'n 60% van de bevolking, nu is dat zo'n 20%. Voor een extreem verslavende stof als nicotine is dat een enorm resultaat in twee/drie generaties.

Festen | 16-05-22 | 15:45

@Festen | 16-05-22 | 15:45: Dat 'iedereen' gestopt is met roken heeft meer te maken met het feit dat je nergens meer _mag_ roken.

naglfar | 16-05-22 | 16:06

Blowen doen ze daarintegen wel meer, maar dat is geen roken.

Nederlanddraaitdoor | 16-05-22 | 16:41
▼ 1 antwoord verborgen

Energie kan dat wel per direct accijns en BTW vrij?

MorgenEenAnder | 16-05-22 | 15:08

We hebben hier een Canada een best wel vergelijkbare verzorgingsstaat. Hier staat de BTW op groente, fruit, brood, etc. op, even spieken, nul. De BTW op al het andere spul verschilt per provincie, maar hier is het vijf. Vijf hele procenten. En we staan echt niet langer in de rij bij het ziekenhuis dan jullie, noch krijgen we slechtere zorg, noch gaan we failliet als we bijvoorbeeld kanker krijgen, zoals in de VS. Volgens mij gewoon een kwestie van onwil, die BTW niet verlagen.

knuffedol | 16-05-22 | 15:07 | 10

de bekende prietpraat, Canada is veel slechter dan Nederland qua leefbaarheid. Ga er maar vanuit dat de begroting daar per inwoners net zo hoog is of hoger. Vreemd genoeg moet dat geld toch ergens vandaan komen.

AntiZanicz | 16-05-22 | 15:46

@Frau Merkel | 16-05-22 | 15:42: gelul, de BTW gaat niet naar de EU. er is helemaal geen belasting die direct naar de EU gaat. Er is een afgesproken en goedgekeurde afdracht.

AntiZanicz | 16-05-22 | 15:47

Oh, laat maar, ik was weer eens te snel...

naglfar | 16-05-22 | 16:08
▼ 7 antwoorden verborgen

Zal die kinderen wat uitmaken dat de snackbar wat verder weg van school is. Op hun elektrische fiets zijn ze er toch wel snel zonder veel inspanning.

2voor12 | 16-05-22 | 15:06 | 1

Geef ze eens ongelijk.

zwenkwieltje | 16-05-22 | 15:09

Belasting als sturend pressiemiddel; onnozel, heeft maar heel even een klein beetje effect en is gewoon ordinaire diefstal.

Nederlanddraaitdoor | 16-05-22 | 15:05

toch apart dat de BTW omhoog van 19% naar 21% geen probleem voor de Belastingdienst was maar BTW verlagen van 9% naar 0% lukt niet.

Als je het niet op 0% kan zetten doe dan maar 0,1% of 1,0%.

Fedde71 | 16-05-22 | 15:04 | 3

Nee, dan hebben we smoesjes dat we uit moeten gaan zoeken of groenten en fruit in blik ook behoren tot de groenten en fruit, of dat een nasi maaltijd waar groenten en vlees in zitten moeten behoren tot groenten of vlees. Niks gezegd over de software die blijkbaar uit 1991 stamt en alleen maar BTW erbij kan doen, maar niet snapt dat eraf ook een mogelijkheid is.

Met_baard | 16-05-22 | 15:09

het probleem is een derde tarief, niet het percentage.

AntiZanicz | 16-05-22 | 15:44

Weet je wie ook een dikke idioot is?

RickTheDick | 16-05-22 | 15:03 | 8

Bruls mag niet ontbreken in het lijstje

Harry_Witkamp | 16-05-22 | 15:45

Het Michelinmannetje met regenbanden?

bisbisbis | 16-05-22 | 15:49

Hermann G?

Snake | 16-05-22 | 15:50
▼ 5 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie
Online Casino | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Nederland | Casino bonussen