achtergrond

Geenstijl

Raar verhaal. MeToo-melders Gijs van Dijk staken medewerking onderzoek vanwege Attje Kuiken

Nieuwe fractievoorzitter PvdA heeft eerste rel te pakken

Okee okee okee. Wij zijn op zich ook niet per se fan van Attje Kuiken ofzo, maar dit is echt een vreemd verhaal. "Ten minste drie vrouwen die voormalig PvdA-Kamerlid Gijs van Dijk beschuldigen van ongewenst en grensoverschrijdend gedrag werken niet langer mee aan het externe onderzoek. Aanleiding is de verkiezing van Attje Kuiken tot fractievoorzitter." Jeetje. Wat heeft Attje Kuiken dan wel niet voor verschrikkelijks gedaan? 

Ze heeft "nog altijd intensief contact met Van Dijk". Oh nee zeg. Een Kamerlid dat contact heeft met een ander ex-Kamerlid waar ze jaren samen mee in een fractie heeft gezeten. Wat verschrikkelijk. Had Attje Kuiken volgens deze vrouwen dan onmiddellijk na de allereerste meldingen (die niet zozeer over machtsmisbruik en seksueel grensoverschrijdend gedrag lijken te gaan, maar meer over leugens, bedrog en emotionele manipulatie) alle banden met Gijs van Dijk moeten verbreken? Het contact van Kuiken met Van Dijk wordt door de dames 'belangenverstrengeling' genoemd, waardoor zij het onderzoek (dat wordt uitgevoerd door onderzoeksbureau Bezemer & Schubad) niet meer vertrouwen. 

Ja hoor es. Wij willen heel graag slachtoffers geloven, maar als die slachtoffers (waaronder kunstenares Tinkebell, bekend van internet) vervolgens hun keutel intrekken omdat een vrije democratische partij iemand die zij niet zo aardig vinden als fractievoorzitter kiest, wordt het wel erg lastig hè. Temeer daar Kuiken volgens het AD heeft aangegeven dat Gijs van Dijk niet terug kan keren in de fractie als hij de door Lilianne Ploumen opgegeven zetel inneemt. 

Het kan natuurlijk, dat er dUiStErE krachten spelen in deze kwestie. Maar Tinkebell en haar medestandsters zullen dan wel met een beter verhaal moeten komen dan 'Attje Kuiken komt weleens over de vloer bij Gijs van Dijk'. Hoe dan ook. Eens kijken hoe Kuiken dit kippetje gaat slachten.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Carel Brendel: Het verraad van links

Nu de PvdA opnieuw aan het flirten is met de islam en opnieuw het Paard van Troje binnensleept - alsof het politbureau de hele toestand rond Tunahan Kuzu en Selçuk Öztürk vergeten is - leek het mij goed om Carel Brendel te benaderen. Zijn bestseller Het Verraad van Links uit 2007  gaat over de socialistische beweging en de vrijheid van godsdienst.

@Arthur van Amerongen | 20-01-24 | 21:01 | 896 reacties

Nepnieuws bij Nieuwsuur over "slavenschip" VOC

John Leerdam (Partij van de Airfryer) genomineerd voor Rudy Bouma Bokaal

@Pritt Stift | 08-01-24 | 10:00 | 293 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.