Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Emigreren is Vooruitzien - Thailand

Even weg van het Safari-pad een uitstapje naar andere oorden. Denkt u wel eens aan migratie? Tuur denkt met u mee!

Ik ken veel Nederlandse mannen die dol zijn op Thailand, er jaarlijks vakantie vieren en er zelfs gaan wonen en trouwen. De laatste categorie is vaak het wat boertige type dat alle spaarcentjes onder het matras vervolgens kwijtraakt of er tijdens de huwelijksnacht achter komt dat het bruidje een pielemuis heeft. Mijn grote vriend Willem Hietbrink de duizenddichter, kwam er graag. De sympathieke Limburger vertelde mij dat hij in Pattaya ooit een Siamese tweeling in de sandwich had genomen (of vice versa, daar wil ik vanaf zijn). Dat is nog een enorme ruzie geworden omdat die krent slechts voor één persoon wilde afrekenen en niet voor twee.

Wat mij vooral is bijgebleven van Bangkok, is het wijkje waar het barst van hele enge Arabieren. In Sukhumvit Soi 3 zitten steevast allemaal vadsige theedoeken met minderjarige jongens en meisjes op schoot, lurkend aan waterpijpen. There goes the neighbourhood, dacht ik nog. Een normaal mens gaat naar Thailand om te neuken met alles wat los en vast loopt, voor de drugs, voor full moon parties of, zoals ik, voor yoga en het bestuderen van boeddhistische tempels, maar een Zweeds-Arabische mohammedaanse partypooper moest zonodig - uiteraard in opdracht van de Mossad - naar Bangkok om de boel op te blazen, en met name leden van het Oude Volk. 

Gelukkig werd de ploftoerist er al meteen uitgepikt op de koning Bummibollipol-luchthaven en is toen gelukkig getrouwd met Bubba in de Klong Prem Central Prison aka คลองเปรม, de bajes die gedetailleerd beschreven staat in de bestseller Damage Done van W. Fellows (niet te verwarren met The Beach van Alex Garland).  Niet alle Thai zijn blij met Arabieren maar ook niet met personen van kleur en Israëli’s, getuigde de alarmerende bordjes die hier en daar hangen. Ik heb bij ingangen van kroegen bordjes zien hangen met een waarschuwing in het Hebreeuws: niet met groepen, niet schreeuwen en niet afdingen bij de barjuffrouw. En verder doen de Thai niet zo moeilijk over Hitler

Dankzij mijn tien jaar jongere broertje Willem, die al twintig jaar in Thailand woont, is de gemiddeld lengte van de Thai tien centimeter gegroeid. Ik ben een dwerg maar Willem is twee meter nog wat (kop groter dan ome Rob Hoogland) en zijn zoontjes zijn nu al reuzen tussen de Thai (wat dan weer niet zo heel moeilijk is). 

Ik heb even wat praktische vragen gesteld aan mijn kleine broertje, die in Bangkok les geeft aan de universiteit, want al dat gelul over hoerenlopen en Arabieren en jodenmensen: daar zit niemand op te wachten. Voor de ongeletterde reaguurders zijn er deze uiterst handige instructiefilmpjes over emigratie naar Thailand: deze,  deze, deze, deze, deze en deze

VISUM
Over de grens hoppen naar een buurland met je toeristenvisum en meteen weer terugkomen werkt niet meer. Een studentenvisum voor een jaar werkt prima. Dan volg je een weekendstudie of een part-time studie en neem je door de week een baantje. Met een HBO-diploma of WO-diploma kan je sowieso overal terecht en krijg je vrij eenvoudig een werkvergunning. Baantjes hier.

HUISJE HUREN/KOPEN
Het kopen van een condo is mogelijk, maar grond kan je niet kopen. Een huis met grond kopen kan alleen op de naam van je partner. Het beste is om haar een hypotheek te laten regelen bij de bank. Dat kan als ze een baan heeft. Maandelijks betaal je dan samen af. Ik zou niet alles in één klap betalen. Met een werkvergunning kan je wel een condo op je naam laten zetten maar een huis met grond dus niet. Hier huisjes  en hier nog meer huisjes.  

FAITS DIVERS
Belasting: 7-25% per jaar.
Kosten van levensonderhoud voor alfabetisch uitgedaagden hier een filmpje.
Benzine: 1 euro.
Gas, licht en water: 80 euro maand.
Taal leren: Op school.
Trouwen is vrij gemakkelijk. Een paar papieren uit Nederland, een klein bedrijfje naast de ambassade regelt de rest - stempels en zo.
Een secretaresse voor je bedrijfje  kan je via deze site regelen.
De goedkoopste vluchten zijn met Austrian Air en Swissair voor 400 euro, via Wenen en Zürich terug. KLM is de enige die rechtstreeks gaat, vanaf 800 euro.  Dubbele prijs dus. Vliegprijzen vergelijken op swoodoo.com

(Thanks, broertje.)

Andre Breuer van Recreational Thailand Biking woont inmiddels ruim 25 jaar in Bangkok. Die sprak ik ook: 

Breuer: "Vooropgesteld dat Thailand een geweldig land is om vakantie te vieren en je te laten verwennen op wat voor manier dan ook, zitten er nogal wat hobbeltjes die genomen moeten worden als je hier daadwerkelijk wilt neerstrijken en blijven. Een tip die ik elke migrant zou willen meegeven: huur niet het eerste de beste appartement dat je tegenkomt. Bangkok (of elke andere willekeurige plek in Thailand) heeft veel aanbod en 1 van de eisen die ik altijd heb gesteld heb is 'hoe de straten eruit zien na een flinke regenbui'. Veel straten kunnen door de slechte afwatering 50 cm onder water staan. Daar wil je niet wonen. Een andere tip die ik migranten wil meegeven is: go with the flow. Probeer niet op te vallen als buitenlander en blijf onder het maaiveld, dat maakt het voor jezelf makkelijker.

Voor Nederlanders zijn er verschillende verenigingen en dan beperk ik me even tot Bangkok. De NVT, Nederlandse Vereniging Thailand organiseert geregeld bijeenkomsten en activiteiten. Wordt lid, kost weinig en er is altijd we een activiteit die je aanspreekt. Daarnaast is er de NTCC, Netherlands Thai Chamber of Commerce, die ook veel bijeenkomsten, network-events, lezingen etc.  organiseert voor mensen die hier wonen en werken.

Mochten er Nederlanders zijn die trek hebben in een Nederlandse snack zoals, kroketten, bitterballen, kaassoufflés, patat en ga zo maar door,  ga dan naar The Hangover Sportster in Bangkok, Sukhumvit Road, Soi 22.  En anders hier voor Hollandsche waar."

En dan nu de onvermijdelijke uitgaanstips, van echte kenners en liefhebbers! 

Een Nederlandse zakenman die veel door Azië reist maar liever anoniem blijft omdat zijn vrouw en kinderen meelezen: Je begint je avond natuurlijk op een van de vele gave rooftops als de State Tower of Marriott Thonglor. Dan ga je eten in toprestaurants als Anand Gaggan, the Front Room in Het Waldorf of Duits op Michelin-niveau bij Sühring. Na al dit gedoe op hoog niveau zak je vanzelfsprekend af naar het sleazy nachtleven van Bangkok. 

Er zijn drie hoerenwijken: Soi Cowboy, Nana Plaza en de oudste van de drie: Patpong. In Patpong is er zelfs een museum over de geschiedenis van de buurt. Er is ook een nieuw beerbar complex in Sukhumvit Soi (zijstraat) 7. 

Soi Cowboy heeft veel bekendheid via The Hangover 2 film. Nana is een mix van ladyboys and echte meisjes. Echte meiden vind je in de beste go-go-bar van Nana: Billboard. De eigenaren zijn een Amerikaans echtpaar. Ladyboy-tenten in Nana zijn bijvoorbeeld Casanova, Temptation of Straps. 

Liefhebbers van petite ladyboys waar de lul er al af is, gan naar Obsession. Maar de echte doorgewinterde ladyboyneuker gaat niet naar Nana. Die gaat namelijk naar de Check-In bar. Achteraf in twee zijstegen van Sukhumvit Road. Niet makkelijk te vinden maar een walhalla voor de geïnteresseerde. Daar vind je de echte ladyboys met grote tieten en dito pikken. Het grovere duw-en-trek-werk zeg maar. Anything goes daar.

Vind je het lekkerder om in de touwen te hangen, ga dan naar Demonia, Sukhumvit Soi 33 of BarBar in Patpong. Daar kan je al je bdsm-fantasieën uitleven. Op je knieën mag je daar de laarzen van de meisjes likken. Worden vastgebonden en een keer worden afgezweept.

Ben je wat luier van aard, dan kan je naar een van de pijpbarren, zoals Wood Bar (voorheen had deze bar de fantastische naam Dr. Blowjob), Sukhumvit Soi 7/1. Als je daar toch bent ga dan ook naar de Eden Club. Daar mag je alleen met twee meisjes of meer tegelijk naar boven. Een begint met pijpen terwijl de ander je reet even uitlikt. Patpong heeft een hele andere vibe. Meer relaxed. Daar kan je heerlijk met hoeren die de leeftijd van je moeder hebben, aan de bar ouwehoeren. Heerlijke avonden, topverhalen. 

Patpong wordt ook meer gay sinds Soi Twilight (de vroegere homowijk) is gesloten. Het mooie is dat het begin van de straat begint met gaytenten, dan beetje ladyboy, dan ouwe wijven. Dan weer gogo’s met jonge meisjes en dan BarBar, die sm tent. En dat allemaal over 200 meter. Voor ieder wat wils.

En voor het heterosegment is er Pattaya-kenner @dr_pattaya! Soi 6 en dan over de “lick bar” waar je voor 700 baht op de bank zit (met je biertje van 80 baht) en waar een dame je piemel even schoonmaakt en je all the way tot het eind klaargemaakt wordt. The Windmill in Pattaya, walking street, waar meisjes (die er uitzien als jonge verpleegsters ) naakt dansen en swingen aan de palen. Het is een typische go-go-bar. De go-go-bar “Katoeys r us “ is ook open voor de mannen die graag een paal vasthouden. Pattaya heeft 3 grote straten met beerbars (soi 6 met kamers upstairs) , soi 7 en soi 8. 

Duurste straat is de “walking street” met alle go-go-bars en zelfs een paar go-go's met Russische hoeren die je 2000 baht aftroggelen voor een suffe lapdance en 700 baht voor een damesdrankje. Het vertier verschuift zich nu naar Soi Buakow waar in LK Metro nieuwere go-go-bars zijn die zich wat meer richten de de “cheap charlies” van Pattaya met wat lagere prijzen. 

Daarnaast is Doi Honey waar je 24 uur per dag een massage kunt krijgen met meisjes die niet kunnen masseren maar je zo snel mogelijk laten overgaan tot extra's, van een handjob tot blowjob tot “all the way”. 

Als je de Thaise frikandellen zat bent, kun je ook een echte Vlaamse frikandel kopen in Soi Lengkee bij de fritkit, voor 70 baht. De saus krijg je er gratis bij. Voor verdere vragen is er het onvolprezen Thailandforum

Reaguursels

Inloggen

Je kan het allemaal leuk vertellen, Arthur maar episch als David Carradine zal je nooit worden.

Sans Comique | 31-03-22 | 19:28

Wel veel clichés komen hier de revue gepasseerd.
Enkele jaren geleden nog uitgebreid doorheen Thailand gereisd. Wat vooral opviel was een vriendelijke bevolking van hardwerkende mensen en een diepgewortelde hekel aan alles wat enigzins met islam te maken heeft.
Heerlijk land.
(En nee, ben helemaal géén liefhebber van oosterse vrouwen, of wat ervoor moet doorgaan).

Korneel Kafka | 31-03-22 | 15:06

Net als de rest van de wereld waanzinnig veranderd, maar Thailand wel heel extreem. In 1978 van de luchthaven naar de stad door de rijstvelden en dertig jaar later door een betonnen jungle. Was zo overweldigd, dat ik de eerste dag en nacht op mijn kamer van het wolkenkrabberhotel ben gebleven. De Emiraten van het zelfde laken een pak. Toen ik er de eerste keer verbleef had het hoogste gebouw slechts een paar verdiepingen. Brrr.

Ruud Hazes56616330 | 31-03-22 | 13:35

De wereld bezig met een grote splitsing tussen VIP rijk, en booze-cruise pauper.

De middenklasse blijft gewoon thuis, in krimpende getalen.

GeheidEenGeit | 31-03-22 | 13:25

Er is meer bewustzijn over de realiteit van de wereld op dit forum dan bij welk ministerie in Den Haag. De onbekwamen Westerling is zich van niks bewust terwijl hij helemaal word leeggeroofd, in dit geval Thailand. Buiten Europa geld wettenloosheid als de voornaamste regel - dat heeft een enorm impact op een samenleving en cultuur gewelddadig, corrupt, achterbacks, liegen en bedriegen in het dagelijks leven.

McCain | 31-03-22 | 12:37 | 1

Nou, gelukkig hebben we ambtenaren hier die in het goede van de mens geloven, over de hele wereld. Samen. En met genoeg budget en FTE is er heus wel een mannetje in te huren die het allemaal oplost. We zien uit naar het rapport. Nu even koffie.

GeheidEenGeit | 31-03-22 | 13:30

Berend Willem Hietbrink kennende denk ik het 2e Arthur.

zhirek | 31-03-22 | 09:54

Yaba is ook verraderlijk goedje wat je niet in je mik moet krijgen

Calihero | 31-03-22 | 09:29

Tsja Thailand is geen Europa. Wil je respect van het Thaise volk? Zorg dat je altijd wat in je handen draagt wijs alles met je voeten aan. Veel geluk!

Zwezerik | 31-03-22 | 08:00

Mijn dag kan niet meer kapot, dank

larie | 31-03-22 | 07:55

Thailand, klinkt leuk maar je mag daar als buitenlander helemaal niks. Discriminatie is de standaard. De vervuiling van de lucht, land en het water is bizar, kosten voor een Westerse manier van leven zeer hoog, scholing kinderen bizar duur, enige sociale zekerheid, nul. Belasting tarieven hoog en je krijgt er niks voor terug als buitenlander. Verkeer levensgevaarlijk, corruptie op iedere hoek. Iedereen doet waar hij zin in heeft, en wetten/normen en waarden gelden niet voor Thaien alleen voor Farangs (buitenlanders)

Ik raad zelfs aan niet meer naar Thailand op vakantie te gaan, te veel vervuiling, teveel Chinezen / Arabieren en Indiërs. Te gevaarlijk, verkeer, algemene veiligheid etc

Nog een paar jaar, en terug naar Europa!

allesofniks | 31-03-22 | 07:34 | 5

@SOnia | 31-03-22 | 07:54: Klagen of kritisch zijn? Thailand heeft gewoon z'n charme verloren. Ik woon reeds 19 jaar in Thailand, het is duur, kwaliteit om te leven is slecht en je bent en blijft een buitenlander, met alle nadelen en geen voordelen.

Trouwens het beneden geprezen "streetfood", succes ermee, 94% is bedorven, rot of zit vol met MSG en bestrijdingsmiddelen. Dit zijn niet mijn verzinselen maar een recent onderzoek van de lokale universiteit (unicum dat het gepubliceerd mocht worden).
Dit is bv. onderdeel van Westerse manier van leven, normaal gezond eten.

allesofniks | 31-03-22 | 08:26

Dan bent u er op het verkeerde moment ingestapt. 33 baht voor de euro is wat anders dan 50 baht, lullig voor pensionado's ja. En je moet inderdaad niet in de blankenbunkers verblijven want dan wordt je inderdaad gehaat en uitgezogen. Misschien toch maar eens "minglen with the natives", zoals Hyacint Bucket dat zo fraai placht te zeggen? Eens een lekker avondje bieren met de lokale hermandad? Je neus laten zien bij een tempelgebeurtenis, een begrafenis uit het dorp, een mohrlamconcertje, kortom, meedoen voor zover mogelijk en in ieder geval openstaan voor die mensen? Je zult zien, het doet wonderen.

Graaisnaaiert | 31-03-22 | 12:31
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik woon in Thailand en deels heeft Arthur gelijk wat farang betreft. Veel alcoholics en mannen die in het Westen geen vrouw kunnen krijgen. Maar ja wie wil er nog een westerse vrouw? :-)
Toch moet je dit verhaal ook met een korreltje zout nemen want denk je nou echt dat alle Thai zo zijn?
Ik zou me eerder afvragen hoe het toch komt dat die in al die buurten terecht komt. Misschien dat die toch dezelfde mentaliteit heeft als als die mannen waar die op afgeeft. Zijn verhalen gaan ook altijd over drugs en drank. Beetje saai.
Maar verkoopt goed en dat is het dan ook het uitgangspunt van veel van die schrijvers.

SOnia | 31-03-22 | 07:32

Volgens de zeelui kan je beter naar de Filipijnen. En zij kunnen het weten.

nieuwe_Deen | 31-03-22 | 04:34
-weggejorist-
MeaVreeswijk | 31-03-22 | 03:26

Israeli zijn zonder meer de meest luidruchtige, onbeschofte en ruziezoekende toeristen, speciaal degenen die net uit militaire dienst komen en hun herwonnen vrijheid vieren. Ze gaan graag naar landen als Georgië en Chili, omdat die relatief veilig voor hen zijn, maar ook naar Thailand, waar naast de net afgezwaaide soort ook de orthodox-religieuze soort de katjes in het donker komen knijpen. Vrijwel zonder uitzondering verschrikkelijk volk, dat je écht niet in je tent wilt hebben. Dan heb je nog de Russen... de Saudi's... de Engelsen (de chav kind) ... de Indiërs en de Pakistani. Zoek maar vast dekking.

bisbisbis | 31-03-22 | 01:35 | 2

Ik kan dat beamen. Wij kwamen ze tegen in India in 1991-92. Restaurant haten ze echt. En de meeste hotels wilde ze niet hebben...

Fapfap | 31-03-22 | 03:53

Ja en ook Rotterdammers!

Blonde Nel | 31-03-22 | 07:08

Belangrijke vraag: Kunnen we tegenwoordig weer zonder QR code naar Thailand en ons ding in volledige vrijheid doen?
Vraag het voor een vriend uiteraard.

loze stijl | 31-03-22 | 00:17 | 2

Nog even wachten dus.

Thaiseladyboy | 31-03-22 | 08:39

In het verleden regelmatig naar de hoeren en allerlei sextenten geweest in NL, alles geneukt wat los en vast zat. Op het moment leuk, maar achteraf geen reet aan. Been there, seen that, done that, of zoiets. Nee hoor, geen polonaise meer aan mijn lijf, ik hou het wel bij mijn vrouw. En af en toe een mijn 2 vriendinnen (met benefits), waarvan de een de helft jonger is dan ik.

Rarevogel | 30-03-22 | 23:50 | 4

Graag foto's van die "2 vriendinnen (met benefits), waarvan de een de helft jonger is dan ik."

Revolución | 31-03-22 | 01:26

En zelf bent u 30?

PaulusdeBosrouter | 31-03-22 | 05:41
▼ 1 antwoord verborgen

Ze hebben daar ook bizarre tijdschriften waarin alleen maar extreem expliciete fotos staan van de meest bloederige auto ongelukken, lijken van op gruwelijke manier vermoorde mensen.... en lekkere blote wijv0n. Maar daarvan worden de tieten dan weer gecensureerd met een zwart blok.

Asteroid-B612 | 30-03-22 | 23:47 | 1

Uiteraard. Vuig.

Thaiseladyboy | 31-03-22 | 08:40

In geen land ter wereld gaan er zoveel gelukszoekers en brallers de pijp uit als in Thailand. En ik kan het weten want ik heb in 30 jaar heel wat van die lui overleefd.

Maar goed, kijk maar even; twitter.com/farang_deaths

Prof. Dr von Fotze | 30-03-22 | 23:41 | 2

Hoe komt dat al die doden buitenlanders?

McCain | 31-03-22 | 01:24

@McCain | 31-03-22 | 01:24: Je bent en blijft een farang, hoe lang je ook in Thailand woont. Veel farang beschouwen Thailand als een kermis... Dan krijg je vanzelf te maken met 'blood, sweat and punishment.' Het is geen Europa.

Zwezerik | 31-03-22 | 07:30

Prima land Thailand, kom er al 15 jaar en ben oprecht nog nooit in Pattaya of Phuket geweest, of op zo'n eiland, zelfs nog nooit aan het strand geweest daar.
Een keer met de vrouw naar Patt-Pong geweest ( die hoerenbuurt in Bangkok ), we wilden het toch eens bekijken, nou, geen reet aan, even een blokje gelopen ( een hoop tenten kun je van buitenaf niet naar binnen kijken en omgekeerd, daar gaat deze jongen dus niet in ) dus na 2 minuten hadden we er wel zat van, ergens in een open hoekbarretje waar niks te doen was maar wel een paal in het midden stond een duur biertje genomen - je wilt er toch geweest zijn he - en toen naar de overkant van de grote weg in een lekker restaurantje heerlijk gegeten en gebierd.
Nee, die troep is helemaal niks, is net zo Thais als de Wallen Nederlands is.
Ga gewoon het land in, lekker naar het noorden, provinciesteden. mooie natuur, vriendelijke mensen, mooie cultuur, goed eten ( idd, plus 1 voor streetfood ) en met een simpel woordenboekje redt je het prima, ook al omdat er altijd wel iemand is die iemand kent die een paar woorden Engels kent.

Graaisnaaiert | 30-03-22 | 23:38 | 3

Zelfde hier. Had patpong in Bangkok gezien maar het Thaise getingel maakte me helemaal gek en ik ben geëindigd in het Hardrockcafé. Nooit meer zo'n hoerenbuurt. Chiang Mai was van een andere orde. Kanchanaburi (Spoorbrug River Kwai) trouwens ook. Veel katoey. Het mooiste vond ik het zuiden. Witte palmenstranden...

Zwezerik | 31-03-22 | 07:37

@Zwezerik | 31-03-22 | 07:37:
Chiang Mai was erg mooi maar het is behoorlijk veranderd en niet ten goede. Misschien dat Covid er verandering in heeft gebracht, dat weet ik niet. Wij zitten ( op aankomst en vertrek Bangkok na ) in het noorden, dus de lijn Chang Rai, Chiang Mai, Phitsanulok, Loei, Udon, Khon Kaen en Nong Khai, ruwweg de zuidkant van de Mekong. Veel Thaise kennissen ook dus ja, echt genieten daar. Maar die toeristenfuiken, nee, vreselijk. Ik ga ook niet naar Th. om andere farang te ontmoeten, ga voor de rust, de cultuur, de natuur, de sfeer en om helemaal te ontladen.

Graaisnaaiert | 31-03-22 | 12:42

Goede regel met uitgaan: Kun je niet naar binnen kijken, dan is het vrijwel altijd verspilling van entree geld.

GeheidEenGeit | 31-03-22 | 13:07

Grappig dat bordje van No Russians, French and Israelie. Wat ik heb geleerd tijdens in het backpacken en in de Amsterdamse horeca werken, is dat deze volken inderdaad aparte omgangsvormen hebben, en een bijzonder gevoel voor humor dat totaal niet matcht met dat van mij. Met de Thai kun je juist heel goed lachen! Leuk volk.

ventilatiesysteem | 30-03-22 | 23:37

Niks te zoeken in Thailand, Sri Lanka, Maleisië en meer van dat soort compleet oninteressante landen in de Oost.

SIogra | 30-03-22 | 22:27 | 1

Met uw wereldvisie kan ik dat alleen maar beamen: houdt die gedacht vast!

Thaiseladyboy | 31-03-22 | 08:41

Niet mijn stijl, hoerententen. Daarvoor moet je toch bij een bepaald slag volk horen.

Maar een ding moet ik ze daar wel toegeven: zeer modern! Zelfs de hoeren zijn genderneutraal.

Rest In Privacy | 30-03-22 | 22:14

Ik ging voor het eerst in 1990 naar Thailand, om servies en meubels in te kopen voor een destijds heel bekend restaurant. Ben er regelmatig geweest sindsdienen spreek de taal redelijk goed. Zo krijg je veel contact met de Thaise bevolking die daar respect voor hebben en je overal thaise prijzen rekenen en niet de 4 keer duurdere prijzen die ze buitenlanders normaal gesproken berekenen. Het is een prachtig land. Dit hierboven is echt het relaas van de typische sextoerist.

R. Skickr | 30-03-22 | 22:08 | 4

@BobDobalina | 30-03-22 | 22:17: Ik heb jaren in een Thaise keuken gestaan waar weinig Engels werd gesproken, daar heb ik de basis geleerd. Beetje interesse en enthousiasme en als je jong bent pak je het sneller op denk ik. Verder wat je zegt, ontloop de sextoeristen en dat is makkelijker dan velen denken.

R. Skickr | 30-03-22 | 22:23

Helemaal met u eens.
Hetzelfde geld voor China.
De gemiddelde westerling heeft geen benul van het echte leven in "verre" landen.

Het leven is zwaar | 30-03-22 | 22:59

R. Skickr | 30-03-22 | 22:08 |. Precies. Ik heb dezelfde ervaring. Heb in heel wat landen gewoond en je ziet altijd dezelfde zeikmentaliteit van de typische verwende expat. Go with the flow is mijn motto. Geen enkel land is perfect.

SOnia | 31-03-22 | 07:58
▼ 1 antwoord verborgen

Thaise en Filippijnse vrouwmensen, dat is zoooo jaren '80.
In mijn buurt was in die tijd een dierenwinkel, waar je bij het afrekenen van wat speelgoed voor de hond of eten voor de hamster ook een Filippijnse kon bestellen. De catalogus lag op de toonbank.

Nonkel Frituur | 30-03-22 | 22:03 | 1

Alles is beter dan de Nederlandse 'vrouw'.

SIogra | 30-03-22 | 22:29

Thailand is ook het land van heerlijk eten op iedere hoek van de straat. Ik heb genoten van dit stuk, ik herken in grote lijnen de buurten die worden beschreven maar val toch een beetje stil van zoveel 'inside information'. Je ziet het en er zijn veel viespeuken zoals die Arabieren die worden beschreven, maar het liefst ontloop je dat toch. Ga lekker genieten van het land, van normale bars en het heerlijke eten en neem af en toe een massage en voel je de koning te rijk.

R. Skickr | 30-03-22 | 22:00

wat interessant Arthur !

sjengster | 30-03-22 | 21:59

Niks voor mij: 'ladyboys', vrouwenhandel, kinderprostitutie, militaire junta...

Aristotalloss | 30-03-22 | 21:58

Het land van de glimlach, noemt de toeristisch industrie Thailand. En er werd nogal veel geglimlacht inderdaad, want als toerist heb je geld bij je. Geen geld, dan ook geen glimlach. Er is één persoon die ik mijn leven lang niet meer zal vergeten, en dat is de eigenaresse van een van de miljarden massagesalons die het land rijk was. Mijn echtvlam vroeg of we gemasseerd konden worden. "Massaaaaas is ok, massaaas is good. But no haapppy end!" riep ze zwaaiend met een streng vingertje. En dat gilde ze de hele dag door tegen iedereen. Later vertelde ze me buiten op het bankje voor haar salon, terwijl mijn man werd gemasseerd, dat ze een bloedhekel had aan al de vieze kerels die alleen maar voor de seks naar Thailand kwamen. Walgelijk vond hij ze. Dom ook, want maar al te vaak kocht zo'n kerel een huis met een Thaise vrouw en vaak genoeg werd die kerel er dan uitgeknikkerd omdat hij vreemd ging (...) en dan had zij een huis en hij niet. Walgelijk vond ze het allemaa. Haar eigen vent was ook vreemdgegaan, dat doen alle Thaise mannen, enz, enz.
Heerlijk gesprek, waarin alle zeepbellen over 'Thaise vrouwen vallen op oudere mannen' en 'het is de cultuur' en 'Thaise vrouwen vinden prostitutie heel normaal'. werden doorgeprikt. Ze rookte ook als een boomstam. 'Als zij (ze wees naar binnen) meer doet dan alleen masseren gooi ik haar er meteen uit'.
Ze moest eens weten.

Dooiemus | 30-03-22 | 21:58

Ik kom gewoon niet over dat ranzige imago heen. Ik zal wel een keer moeten, want mevrouw McClane wil er heen, maar van mij hoeft het niet. Er zijn zat andere Aziatische landen, ben er al heel vaak geweest, maar Thailand, no thanks.

John McClane | 30-03-22 | 21:54 | 9

Jammer dat je stopt McClane

Harry2m | 31-03-22 | 10:25

Was ook mijn idee. Tot ,ik er geweest was. Prachtig land, prachtige natuur.
Het is maar wat je er zoekt.

Korneel Kafka | 31-03-22 | 15:10
▼ 6 antwoorden verborgen

Hahaha! Al die borden mbt welk soort volk ze niet over de vloer willen hebben. Daar is nog een hoop zendingswerk te verrichten voor de 'wokies', lijkt me.

Dr_Johnson | 30-03-22 | 21:52 | 2

Thailand doet niet aan woke.
That’s what’s so great about it.

Thaiseladyboy | 31-03-22 | 08:43

Woke zijn is een naïeve denkwijze voor sneeuwvlokjes. Mensen die keihard moeten buffelen om hun kommetje rijst bij elkaar te verdienen kunnen zich dat niet veroorloven.

SjonnieC | 31-03-22 | 12:34

Geachte Redactie,
Waarom weet u zo van boeken als dat je Damage Done van W. Fellows niet moet verwarren met The Beach van Alex Garland. Mijn boekenkennis gaat niet verder dan Geef mij maar een Surinamer van Ridder in de orde van Oranje Nassau Ronald Snijders. Gullie zit toch niet achter het scherm stiekem te lezen onder werktijd hè. Ge kijkt maar uit voor Joris.

VolgendjaarkrygikAOW | 30-03-22 | 21:50 | 3

Gezien uw nick, is dit wellicht meer van uw gading, Beekman en Beekman.

GKJP | 30-03-22 | 21:58

@GKJP | 30-03-22 | 21:58: Beekman en Beekman? Hoe witte gij dat ik Brabantse roots heb? Ik heb wel van Arendsoog gehoord, en de Vier Heemskinderen en de Ros Reinaarde, en ik kijk naar Boomba mee m'n kleinkids, maar Beekman en Beekman kende ik nog niet.

VolgendjaarkrygikAOW | 30-03-22 | 22:06

Ronald Snijders was toch die muzikant met een fluit ofzo ?

Asteroid-B612 | 30-03-22 | 23:39

Hoe is de wifi daar? En is hij een beetje snel ?

HaaiBaai | 30-03-22 | 21:47 | 1

De wifi is vast exact zo snel als hier en overal ter wereld.

John McClane | 30-03-22 | 21:58

De Nederlanders die ik ken die dol zijn op Thailand en daar regelmatig naar op vakantie gaan zijn 45+ en ooit een keer teruggekomen met een 19 jarige vriendin die ze een jaar eerder hadden ontmoet.

Sans Comique | 30-03-22 | 21:45 | 2

Hier in de panelen ook een paar die aan dat signalement voldoen. Kunnen geen vrouw krijgen hier en noemen de nederlandse vrouw dan ‘verwend’.

BobDobalina | 30-03-22 | 21:54

@BobDobalina | 30-03-22 | 21:54: Die krijgen ook daar geen leuke vrouw, maar eentje waar half Azië al overeenheen is geweest. En die betalen gewoon. Als je een Thaise vrouw wilt, trouw er dan een met een ooleiding en nog nóóit 1 dag in een bar heeft gestaan.

R. Skickr | 30-03-22 | 22:12

Weet u, mensen zijn eigenlijk best we leuk. Vele nationaliteiten gesproken, ook Nl ers getrouwd met Thai: leuke gasten, doe simpel en cool.. Met een beetje geluk ga ik vrijdag met een Oekraïnse mama samen koken. hahaha, dat wordt lachen. Vandaag een stel Syrische jonge gasten gesproken. Harde werkers, en WTF, ze hebben in een paar jaar tijd Nederlands opgepikt. Nederlande zure augurken, die gasten zijn ondernemend, die zijn nog "erger" dan Nederlanders qua drive. Kan iemand me effe cynisch redden, ik begrijp er niks van, zo effe een rode wijn nemende...

nobodiesunmighty | 30-03-22 | 21:42

In Thailand is de gender gelijkheid iets teveel aanwezig.

polletjepiekhaar | 30-03-22 | 21:38 | 1

Ik lees net dat in het boeddhisme 18 geslachtsidentiteiten worden erkend.

Dooiemus | 30-03-22 | 22:10

Als ik aan Thailand denk, denk ik aan de Reggae Pub op Koh Samui...

Zwezerik | 30-03-22 | 21:35 | 2

Begin jaren '90 ?

Jimmy Mc Clure | 30-03-22 | 21:45

@Jimmy Mc Clure | 30-03-22 | 21:45: Halverwege. 1995

Zwezerik | 30-03-22 | 21:55

Maar vanwaar bij arabs de opmerking "we respect your religion", en bij de overige niet.

En al die lui die voor sex, met een hand vol geld, naar Thailand afreizen, daar heb ik wel een mening over. Maar die zal ik hier maar niet geven, kom ik weer in het schavot.

En voor al die dames uit Thailand die hier komen voor 'liefde, werk en een beter leven', daar heb ik ook een mening over, maar die geef ik wederom even niet.

De wereld is stuk. Kapot gemaakt door een aanzienlijk deel van diens gasten.

Jammer.

Enfin, en ik weet, dit is meer cafégelul, vergeef me, eindelijk in het ziekenhuis geweest voor mijn klachten, en er werd een zoveel aandacht aan mij besteed, daar was ik van onder de indruk.

Tot slot, een reaguurder van vanmiddag maakte een opmerking over 4 komma's in één zin ( hij/zij schreef 'komma' met als 'comma', hier heeft u er 6 in één zin.

Moi.

GKJP | 30-03-22 | 21:33 | 3

Komma dan.

miko | 30-03-22 | 21:35

Komma, met respeCt.

2tribes | 30-03-22 | 21:50

---
Enfin, en ik weet, dit is meer cafégelul, vergeef me, eindelijk in het ziekenhuis geweest voor mijn klachten en er werd een zoveel aandacht aan mij besteed; daar was ik van onder de indruk.
---
't Blijft en brakke zin, met name door de 'gezochte' woordkeus, maar van alle geplaatste komma's blijven er, na deze, hierbij verwijzend naar de zin als geheel, met enige kritische blik te hebben bekeken, maximaal vier over, onderwijl van mening blijvend dat u, bij een betere zinsbouw met één, twee, hooguit drie komma's had kunnen volstaan.

PPuk | 30-03-22 | 22:39

Lekker op straat Sukhoi eten uit zo’n kartonnetje.

Sinaslolly | 30-03-22 | 21:32 | 5

Over mcDonalds gesproken: Ik vond het softijs van de mcDonalds in Chang Mai lekkerder dan hier in Nederland.

Dooiemus | 30-03-22 | 22:16

Zo'n Sukhoi 57 met rijst?

Alexander des Burgus | 30-03-22 | 22:56

@Alexander des Burgus | 30-03-22 | 22:56: Ja en vlammetjes erbij.

Sinaslolly | 30-03-22 | 22:58
▼ 2 antwoorden verborgen

Aardig verneukt door massatoerisme de afgelopen 30 jaar maar toch blijft het altijd zeer relaxed om er op vakantie te gaan.

Jimmy Mc Clure | 30-03-22 | 21:25

Prachtig land. Ik heb me daar suf geneukt maar nog nooit met een Thaise. Alleen maar reismeisjes die net als ik met rugzakje om voor de 'unieke ervaring' gingen uit Lonely Planet. Weinig uniek natuurlijk maar elke cent waard geweest, alle 4 de vakanties.

geheelvergeter | 30-03-22 | 21:24

Paupers nemen de hele wereld over. Overal zie je die proleten. Verder, mooi artikel waarvoor dank.

Lafayette | 30-03-22 | 21:20 | 2

U ziet het goed.

McCain | 30-03-22 | 23:18

Idiocracy lijkt steeds meer een handleiding dan een waarschuwing te worden.

ReyNemaattori | 31-03-22 | 12:19

Ik wil ook zo'n bord.

Kameraansteker | 30-03-22 | 21:19 | 1

Ik wil zo'n bord en zo'n T-shirt.

swapper | 30-03-22 | 21:35

Ik zou het op prijs stellen als de heer Van Amerongen wat meer zou uitweiden over zijn yoga en studie van boeddhistische tempels in Thailand.

gestoptmetroken | 30-03-22 | 21:16 | 1

liever niet....

grapjasz | 30-03-22 | 21:26

Lijkt me leuk om eens een weekje rond te kijken maar daar wonen... nah...

zwellevertje | 30-03-22 | 21:14 | 9

@keestelpro | 30-03-22 | 21:19: Vind het ook sneu en vaak enge kansloze mannetjes die daarvoor gaan, maar denk dat de Thai wel blij zijn met de inkomsten die deze 'exportactiviteiten' genereren.

2tribes | 30-03-22 | 23:11
▼ 6 antwoorden verborgen

Thailand is dus een soort van Amsterdam van het Oosten.

keestelpro | 30-03-22 | 21:14 | 3

Nee, in Thailand is het eten goed en taxi's goedkoop

miko | 30-03-22 | 21:29

Heu?

Wijze uit het Oosten | 30-03-22 | 21:29

Mocht Amsterdam willen

Thaiseladyboy | 31-03-22 | 08:46

Goede tijden gehad daar.

P-unit | 30-03-22 | 21:13

Noem mij maar oubollig, maar ondanks mijn zolderkamerachtergrond wil ik niks met raar volk met fluïde geslachtskenmerken te maken hebben. Bovendien rijden ze als gekken daar met hun brommertjes.

Nivelleermarionet | 30-03-22 | 21:12

hele andere dingen gezien in thailand gelukkig
die zaken man ging ook bewust op zoek naar hoeren wijken
Bangkok mooie stad veel cultuur en het eten is geweldig
Verder ook veilig vergeleken met het westen
Pattaya ach wie daarvoor naar thailand gaat is sneu, is hetzelfde als chersonnisos etc
Trekt bepaald publiek
Een jungletocht is schitterend en bevolking is erg beleefd
Ze hebben een hekel aan moslims dat klopt maar heeft meer met gedrag van de moslim mannen te maken
Overigens is het bezoeken van zulke clubs en wijken meebetalen aan illegale prostitutie en vooral de minderjarigen is verschrikkelijk ,kinderprostitutie veel mannen over de hele wereld reizen bewust naar dit soort landen om een kind te misbruiken........ Diep triest

Therrie | 30-03-22 | 21:06 | 3

Onder de noemer 'ontwikkelingshulp'. Daar vind ik wat van.

keestelpro | 30-03-22 | 21:24

@keestelpro | 30-03-22 | 21:24: De Nederlandsche overheid noemt dat al jaren 'ontwikkelingssamenwerking' en artsen zonder grenzen heeft er dientengevolge haar secundaire arbeidsvoorwaarden op aangepast.
Dat gezegd hebbende: Thailand staat nog steeds op mijn bucketlist.
Je moet namelijk alles in je leven een keer gedaan hebben en dan sterven.

loze stijl | 31-03-22 | 00:05

Bangkok, ook nog een paar jaar gewoond en wat een verhalen gehoord daar.
Expat wordt verliefd op de huishoudhulp. Volgt een echtscheiding, vrouw en 4 kinderen gaan terug naar Europa en de hulp verhuist van de maidroom naar zijn slaapkamer. Na een aantal weken vraagt ze hem of haar broer uit het noorden bij ze in mag trekken daar hij werk wil zoeken in BKK. Geen probleem natuurlijk, plaats genoeg. Tot hij een dag vroeger thuiskomt en zijn nieuwe aanwinst met haar zogenaamde broer in bed ziet liggen.
Of die medewerker van een ambassade die documenten voor een aanstaand huwelijk tussen een Europeaan en een jong Thaïs mokkeltje aan het maken was. Hij zegt tegen die man: Ik ben het verplicht het u te vertellen en wellicht weet u het wel maar uw aanstaande is geboren als een man. Die gozer wist dus van niets.
Of een andere kerel die tijdens een avondje stappen gedrogeerd is. De volgende ochtend wordt hij wakker en ziet een Thaise schone naast hem liggen. Gelukkig waren zijn vrouw en kinderen op vakantie in Europa. Nota bene deed de maid de deur voor ze open. En die Thaise zeggen de ze waarschijnlijk zwanger is geraakt. Hij heeft ze 200 Euro gegeven en het huis uitgeschopt alvorens naar de eerste beste SOA-kliniek te gaan. Beter je glas in de gaten houden daar.
En de klassieker: gepensioneerde Europeaan gaat met al zijn spaarcenten naar Thailand om samen te wonen met het jonge grietje die hij tijdens een eerdere vakantie heeft opgedoken. Ze openen een bar en dat moest toen op haar naam. Zaken gaan goed totdat hij een ochtend wakker wordt, vriendin weg is en hij naar de bar gaat waar blijkt dat alle sloten zijn veranderd.
Bezint eer je begint in dat land…

buicksquad | 30-03-22 | 21:03 | 10

@JohnLocke | 30-03-22 | 21:15:
Ja dat heb ik ook gezien. Dat die vent met droge ogen zegt, ja ze is een ladyboy gebleken maar houd zielsveel van haar. Prachtig was dat. Heel zijn familie verloren, dochters die niet meer met hem praatte.

miko | 30-03-22 | 21:27

@miko | 30-03-22 | 21:27: wanneer ik dan eindelijk bij zomergasten wordt uitgenodigd ga ik die aflevering integraal laten uitzenden. Top-tv. Waanzinnig verdrietig natuurlijk, naar top-tv.

JohnLocke | 30-03-22 | 21:50

'En de klassieker: gepensioneerde Europeaan'

Die daarna lid is geworden van de Pattya Flying Club..?

Schmutz Geilmacher | 30-03-22 | 22:09
▼ 7 antwoorden verborgen

In mijn harem zou een Thaise zeker welkom zijn.
*wordt aan gewerkt*

aflaatverkoper | 30-03-22 | 21:00

Naast hoeren&snoeren wil ik ook graag mijn tandjes een beetje laten bijwerken... waar kan dat daar ook...?.(ik bedoel dus vooral zonder orale sex in de tandartsstoel svp.)

grapjasz | 30-03-22 | 20:58 | 1

VietNam, goede tandartsen voor weinig.

keetla | 31-03-22 | 07:11

Goor land. Hoef ik niet heen.

kleybeuker | 30-03-22 | 20:56 | 1

Thai zijn doorgaans netjes en verzorgd, maar het is er wat rommelig. Typisch Thai vind ik het drinkwater: Wordt net zo zuiver gezuiverd zoals bij ons. Vervolgens gaat het brakke leidingen in en krijg je buikloop als je het drinkt. Een net volkje, maar de uitvoering rammelt wat.

Allemaal | 30-03-22 | 21:21

Waarom betalen als het ook gratis kan?

Montgomery Burns | 30-03-22 | 20:55

Het verjaardagsfeestje is wel met een chocolade staaf. Die donkere vriend wordt wel gewaardeerd.

AntiZanicz | 30-03-22 | 20:55

Har, har, moslims weren uit de horeca voor hun zelfbescherming.
Wat een vonst... ;-)

hotmint | 30-03-22 | 20:54 | 1

*'d' aangeeft*

miko | 30-03-22 | 21:21

Wat doe ik hier nog

Goddelijkheid | 30-03-22 | 20:54 | 1

Niets.

Dus?

Wijze uit het Oosten | 30-03-22 | 21:25

Ik ben gek op Thais eten, ik bestel heel vaak bij Thaisbezorgd.

Mr_Natural | 30-03-22 | 20:52

Go with the flow. Goed advies voor elk persoon in den vreemde.
Verder hebben de Thai net zo weinig moeite met Hitler als wij hebben met Stalin, Pol Pot, of Che Guevara. Zo werkt dat nu eenmaal.

Muxje | 30-03-22 | 20:51

Ach ja, in Duitsland heb je in plaatsen met Britse militaire bases ' out of bound' bordjes op de duer van kroegen. Dwz dat ze geen Engelsen binnen willen. Gelukkig hadden wij NL vlaggetjes op de mouw en konden dan wel naar binnen. We hadden ook niet genoeg tijd om dronken te worden.
In Hamburg zal men bij St Pauli ook wel regels hebben bij het deur beleid van de horeca en contact-hallen.

AntiZanicz | 30-03-22 | 20:49 | 2

Aaaah, SOB/SOMS.

SinisterNL | 30-03-22 | 21:18

Je hebt een fantastisch junglegebied Khao Sok en het duiken bij Richelieu Rock is fantastisch.
Waarom nou weer zo antropocentrisch?

SterF... | 30-03-22 | 20:48

Kortom Thailand is een hel voor vrouwen, arabieren en neg0rs.

keestelpro | 30-03-22 | 20:47 | 4

@Schmutz Geilmacher | 30-03-22 | 20:54: antisemietje..!

grapjasz | 30-03-22 | 21:00

@Schmutz Geilmacher | 30-03-22 | 20:54:
Backpackers die een jaar bij een of ander checkpoint hebben gestaan toen ze in dienst zaten. Ja, daar komt wat uit ja. In India heb je daarvoor bordjes in hostels: geen honden en geen Israëliërs graag.

SterF... | 30-03-22 | 21:03

@Schmutz Geilmacher | 30-03-22 | 20:54: Dit kan ik beamen. Israeliërs zijn een van de meest arrogante en irritante mensen die ik ooit in de horeca heb meegemaakt. Mijn nick is geen reflectie van deze mening, dit gaat vooral specifiek over Israeliers, niet joden.

Rationele Mocro | 31-03-22 | 00:45
▼ 1 antwoord verborgen

Thailand is het enige land in Azië met 'land' in de naam, typisch.

Mr_Natural | 30-03-22 | 20:47 | 19

Estland, Letland, Poland, Holland...

voldemort | 30-03-22 | 21:59

Ja, maar in Azië noemen ze land dan ook stan.

Alexander des Burgus | 30-03-22 | 23:02
▼ 16 antwoorden verborgen

Een paar keer in Thailand geweest maar de westerlingen die daar wonen is echt white trash. Je moet er maar zin hebben om daar tussen te wonen.

yeps | 30-03-22 | 20:47

Ben nooit in Thailand geweest. Wel in de buurt in Maleisië. Het lekkerst heb ik gegeten in de ranzige lokale restaurantachtige gelegenheden. Voor weinig.

Leptob | 30-03-22 | 20:44 | 5

Go where locals go.

Wijze uit het Oosten | 30-03-22 | 21:22

@miko | 30-03-22 | 21:19: Dronken als een Maleier…

Moslims kunnen niet tegen drank…

Wijze uit het Oosten | 30-03-22 | 21:23

@Wijze uit het Oosten | 30-03-22 | 21:23:
Ken het eigenlijk alleen maar als tering Maleier

miko | 30-03-22 | 21:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Fijn land dat Thailand, het leven is daar lekker 'makkelijk'. Zolang je maar niks zegt over de koning heb je daar echt veel vrijheid.

Dat hele Nana/Asoke/Soi Cowboy hoeren snoeren zooitje is echt een toeristendingetje.

Verder is het eten in Thailand zo'n beetje het beste van de wereld.

Schmutz Geilmacher | 30-03-22 | 20:43 | 4

Wordt een beetje moeillijk om niets te zeggen over de koning sinds Bumibol dood is. Die zoon van hem is best wel uniek, zeg maar.

Dooiemus | 30-03-22 | 21:36
▼ 1 antwoord verborgen

Na het lezen van dit artikel heb ik me gelijk gemeld voor een SOA-test. Maar wat heerlijk geschreven. En ach, wat mis ik de reisverhalen van Boudewijn Büch toch.

JohnLocke | 30-03-22 | 20:42 | 1

Dit topic leest meer als een reisverslag van Menno Büch.

keestelpro | 30-03-22 | 20:44

Wat zou de etymologie van het woord Bangkok zijn? #bangcock

keestelpro | 30-03-22 | 20:37 | 2

De echte naam van Bangkok is:
Krung Thep Mahanakhon Amon Rattanakosin Mahinthara Ayuthaya Mahadilok Phop Noppharat Ratchathani Burirom Udomratchaniwet Mahasathan Amon Piman Awatan Sathit Sakkathattiya Witsanukam Prasit 

SterF... | 30-03-22 | 21:06

Leuk bij charade spelen.

horsteknots | 30-03-22 | 21:11

Thailand, land van echte mannen die ook vrouwen kunnen zijn.

Mr_Natural | 30-03-22 | 20:35 | 1

Hier hebben we tegenwoordig meer genders dan je op twee handen kunt tellen.
Hoe anders is dat in Thailand.
Daar lijken ze er maar 1 gender op na te houden.

keestelpro | 30-03-22 | 20:39

Aan een Thaise vrouw heb je ongeveer 30.000 x zoveel als aan een Westerse doos die haar plaats niet meer kent.
Ondanks alle feministische golven is het nog steeds in vrijwel alle gevallen de man die hier de rekening kan betalen en na echtscheiding nog jarenlang de ex-doos kan gaan onderhouden.
In mijn woordenboek staat dat onder het kopje 'Wie mogen er allemaal opsodemieteren'.

Wat een toestanden toch he, haha.

Ichneumonidae | 30-03-22 | 20:34 | 17

@Ichneumonidae | 30-03-22 | 21:25:
Haha... Vier keer met de zandwagen eroverheen en dan uit het raampje troepen dat het niets persoonlijks is.

MickeyGouda | 30-03-22 | 21:39
▼ 14 antwoorden verborgen

Thailand. Het land van de piemelvrouwtjes.

keestelpro | 30-03-22 | 20:31 | 1

Brrrrr…

Wijze uit het Oosten | 30-03-22 | 21:19

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl