Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Aapjes kijken in multikul Berlijn

De Profeet van Molenbeek is op bedevaart voor Safari Eurabia. Bekomen van de vorige verzoeking blijkt het bezoek aan Berlijn ook nog andere kanten te bieden

Wat is treuriger in Berlijn: het Bud Spencermuseum bezoeken; een David Bowie walking tour doen met aansluitend een junkiesafari in de voetsporen van Christiane Felscherinow; terwijl je al een doodswens hebt vijf keer achter elkaar Berlin van Lou Reed beluisteren in een slaapzaal op de bovenste verdieping van een goor hostel; je laten leegslobberen door een stokoude seropositieve travestiet met mondherpes in Berghain (als ze je daar tenminste binnenlaten) of een gratis islamvoetsafari door de mohammedaanse getto's van de stad? 

Ik kies vanzelfsprekend voor de laatste optie want ik ben van nature een vrolijk, opgewekt en optimistisch mens en bovendien dol op multikul. 

Het is steenkoud maar de zon schijnt en zelfs de meest treurige wijken van Berlijn - en dat zijn er nogal wat - krijgen iets exotisch als de hemel boven de stad knalblauw is. 

Ik begin bij de Kottbusser Tor, in de hoop een glimp op te vangen van Christiane F. die hier in de buurt woont. Die junkiesafari bestaat echt maar die rotdrugs hebben ook mijn leven verwoest en ik word liever niet herinnerd aan die inktzwarte periode uit mijn leven, al moet ik zeggen dat de bruin van Ali, die altijd voor de moskee aan de Rozengracht in Amsterdam postte, de allerbeste Turkse dope was ooit en bovendien altijd gunstig geprijsd: een geeltje voor een strakke bal. 

Rond de Kottbusser Tor, volgens iedereen de gevaarlijkste plek in Berlijn, scharrelen stoephoeren, Turkse, Arabische en Germaanse zombies maar daar gaat op dit vroege tijdstip nog minder dreiging van uit dan van Rob Jetten in een reetveter.  

Ik wandel door naar de Hermannplatz, waar de Sonnenallee begint. Die ooit prachtige straat eindigt vijf kilometer verder in Treptow-Köpenick, een goed geconserveerd oostblokpareltje.

In deze Kiez (stadswijk) rond de Sonnenallee vonden en vinden al decennia lang  complete veldslagen, afrekeningen en vendettas plaats tussen Arabieren, Koerden en Turken. De Allee werd door de pers al snel omgedoopt tot de Gazastrook. Uiteraard gingen deze interetnische oorlogen in Neukölln om territoriumdrift, drugs, wapenhandel en prostitutie (m/v), al zullen er ongetwijfeld Leolucassenoïden zijn die de spanningen tussen deze nieuwe Duitsers verklaren aan de hand van termen als Verelendung, Lumpenproletariat und Rassismus. 

Tijdens de burgeroorlog ontvluchtten bijna een miljoen Libanezen hun land, en een groot deel kwam in Duitsland terecht. Dat was niet allemaal schoon volk want onder de diverse exotische persuasies bevonden zich zwaar criminele stammen. Ik vermoed dat de Duitsers met hun bizarre combinatie van schuldgevoel en Willkommens-cultuur niet erg scherp balloteerden, met alle gevolgen van dien. 

Een gemiddeld GroenLinks/D66-vrouwtje zal deze Berlijnse Gazastrook enig vinden, met al die oriëntaalse snuisterijen en heerlijke hapjes, maar ik had het idee dat ik door het Museo di antropologia criminale Cesare Lombroso in Turijn wandelde. Dit is niet honderd jaar lik maar tienduizend jaar lik. Deze gigantische bazar met overbodige toko's is één grote witwasserij en ik zag overal salafisten, boerkadraagsters en heel veel boeventronies en Arabische Sopranos die lummelden en/of eindeloos aan het bellen waren. Veel geliquideerde mohammedaanse criminelen liggen op het schattige Neuer Zwölf-Apostel-Kirchhof en dat is natuurlijk een voorbeeld van perfecte inburgering: dat je je in Duitsland laat begraven en niet in Libanon. 

Heel vroeger turfde ik het aantal hoofddoeken op een willekeurige plek in bijvoorbeeld het centrum van Algiers, en dat herhaalde ik een half jaar later. Ik had dan een aardige indicatie of de salafisering toe was genomen. De alcoholtest werkt ook. Het enige gerustellende van de Berlijnse Gazastrook is dat er her en der alcohol wordt verkocht en er nog lekker ranzige kroegen zijn. In het Brusselse Molenbeek wordt alcohol alleen nog maar verkocht in de smerissenkroeg tegenover het politiebureau. Belgische kroegen en Pakistaanse nachtwinkels kregen eerst een steen door de ruit en daarna een brandbom en kozen toen eieren voor hun geld. 

Tussendoor even een anekdote uit mijn ouwe  doos over Syrische vluchtelingen die mijn Algarve te primitief vonden en eisten dat Berlijn ze Willkommen heette. 

Een jaar of wat was heel Fuseta in rep en roer vanwege de komst van maar liefst 800 Syrische vluchtelingen. Fuseta is een schattig vissersdorpje tussen Olhão en Luz de Tavira, vlak bij mijn Villa Vischlugt. Er wonen amper 2500 mannen en vrouwen in Fuseta en die zijn allemaal familie van elkaar. De rauwe zeebonken van Fuseta visten vroeger op kabeljauw nabij Groenland en Newfoundland, zo ver en zo veel en vaak mogelijk weg van moeders de vrouw. Geef ze eens ongelijk

En of andere Portugese bobo had zitten borrelen met een Eurocraat in Brussel, met de Grote Bosatlas er bij, en toen prikte de Eurocraat met zijn vorkje precies op Fuseta: "Kijk, lekker dicht bij Marokko, dat vinden die Syriërs vast gezellig. Net alsof ze thuis zijn!"

De Syriërs zouden in een schitterend hotelcomplex midden in het dorp komen. Nou leeft Fuseta van toerisme en als je dan iets niet moet hebben op het maagdelijke strandje aldaar, is het een peloton ongeschoolde mohammedaanse testosteronbommen die nog nooit een dame in bikini hebben gezien.

Maar wat wilde nou het geval: de Syriërs weigerden naar Portugal te komen omdat ze het een arm en onbeschaafde rotland vonden, met vies eten en weinig zon. Ik ben een keer of zes in Syrië geweest en je kan er lekker hummus en falafel eten maar ik zag meteen dat het land niet snel een Nobelprijswinnaar zou voortbrengen, laat staan een raketgeleerde of een fatsoenlijke parodontoloog. De Syriërs wilden naar Duitsland en om ze niet schofferen, werden ze op hun wenken bediend. Nu wonen ze allemaal aan de Sonnenallee en zag de Portugese hotemetoot een vette vluchtelingenbonus aan zijn neus voorbij gaan.

Op het eerste gezicht lijkt de Sonnenallee dus een multicultureel paradijs, als je roze GroenLinks/Die Grünen-brilletje draagt: die krankzinnige islamofiele veganisten die hun mohammedaanse broeders en zusters jaarlijks schaamteloos een zalig slachtfeest wensen, nota bene een van de grootste bloedbaden in naoorlogs Duitsland. De Belgische Groenen doen dat ook en tot overdaad van ramp met dramatische schrijffouten

De nieuwe baas van de Groenen is een mohammedaan, notabene een Iraanse vluchteling, die onomwonden pleit voor een gedeeltelijke invoering van de sharia in Duitsland. Hoe gek wil je het hebben? 

Bijna aan het einde van de Sonnenallee, iets voor de kruising met de Grenzallee,  staat een enorme fabriek van Philip Morris, met daarboven een reusachtige originele Marlboro Man (die aan longkanker overleed). In de schaduw van de fabriek staat de Al-Nur-Moschee, volgens deskundigen een paradijs voor haatpredikers en salafisten. Egyptische en Libanese imams roepen hier openlijk op tot de vernietiging van de Joden en verder geldt voor de boerka dragende dames precies de mantra van Hitler: Kinder, Küche und Kirche, alleen dan KKM in plaats van KKK. 

Ik vroeg mij tijdens de islamsafari voortdurend af: hoe loopt dit af? Er wonen officieel 300.000 moslims in Berlijn maar het officieuze aantal zal veel hoger liggen.  De permanente Wiedergutmachung der Duitsers leidt tot krampachtige projecten als het House of One. Willkommen (Drei Religionen, ein Haus) en de Islam Woche Berlin, een volgens mij doodgeboren project dat vooral grijze Duitse dametjes met parelkettingen trok. 

Mijn ervaring is dat Samen op Weg-constructies vooral leuk zijn voor goedbedoelende gereformeerden en verlichte katholieken, maar van de islamitische kant komt er hoogstens respons van marginale clubjes als de Ibn Ruschd-Goethe-moskee.

En natuurlijk is er altijd de mantel der liefde van de hoernalistiek. Zo sprak een kop van de Washington Post wat mij betreft boekdelen: Troubled Berlin attack suspect sought better life in Europe. De krant was er dus niet zeker van dat Anis Amri op 19 december 2016 met een vrachtwagen dood en verderf zaaide op een kerstmarkt, maar wist al wel meteen te melden dat de arme knul enkel naar Duitsland gekomen was voor een beter leven. De Duitsers - totaal doorgeslagen in hun politieke correctheid - plaatsten op het opsporingsbericht van massamoordenaar Anis A., een balkje voor diens gezicht. De privacy van de arme gelukszoeker mocht eens worden aangetast. 

In augustus 2020 was het weer bijna raak.

Het is natuurlijk hartstikke aardig en lief dat ene Mouhanad Khorchide, Professor für Islamische Religionspädagogik, riep: "Der Islam braucht so viele Luthers, wie es Muslime gibt", maar ik heb er een hard hoofd in omdat de salafistische islam altijd overwint, tenzij je die bestrijdt op de wijze van Arabische dictators. Of zoals Egypte doet met de moslimbroeders: in de bajes stoppen en de sleutel weggooien. En wat Luther betreft: ik vrees dat meneer Khorchide zich nooit verdiept heeft in de islamhaat van zijn grote voorbeeld.

Berlijn overleefd. Hop. Op de trein naar het volgende shithole...

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuurgevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
YelenaLindeboom | 17-03-22 | 02:56 | 1

Verder….
Voor de Duitser is het dubbelkudt.
Zij hebben geen verleden zoals Frankrijk met Algerije, Tunesië en Marokko.
Duitsers hebben last van schaamte.
Oorlogsschaamte, een trauma.
En geloof me, het gezin van m’n opa is vergast in Auschwitz, dus van huis uit ben’k nogal anti-Duitsland opgevoed.
Maar wat kan ik de Duitser van nu kwalijk nemen?
Ze leven met een omstreden erfenis van hun voorouders.
Duitsers kunnen simpelweg geen nee zeggen tegen alles wat niet-Duits is, want dan worden ze weer herinnerd aan toen, dus moeten ze alles maar over zich heen laten komen.
Anders worden ze gore nazi’s genoemd.
Het feit dat Duitsland op punt staat 100 mld te investeren in defensie doet de wenkbrauwen fronsen.
De grootste economie van Europa, alle buurlanden profiteren van de Duitse welvaart.
80 jaar later moet de Duitser alles maar slikken.
En ook dat land gaat langzaamaan naar z’n malle moer, net als België, Frankrijk, Nederland en ook Italië.
Het feit dat we bereid zijn de Oekraïners te helpen zegt genoeg.
Compenseren, omdat we diep in ons hart weten wie we eigenlijk niet willen helpen, omdat ze onze samenleving bruut verstoren.
Dat zie je dus in Berlijn.
Syriërs en Libanezen, die met criminele clans de stad verzieken.
Hetzelfde zie je in Franse, Belgische en Nederlandse steden, maar dan met mensen uit Noord-Afrika.
Een gebrek aan beschaving.
Zie mijn post hieronder.
Cyclustheorie
En wat hebben ze allemaal gemeen?
Islam.

Ruimedenker | 17-03-22 | 02:55 | 1

Die zogenoemde en onterechte schaamte bij de Duitsers is, zeker onder de jongeren, rap aan het verdwijnen. Gelukkig maar.

Zoelense Hobbyboer | 17-03-22 | 06:59

Kijk naar de geschiedenis.
Wat ooit “beschaafde” rijken waren zijn uiteindelijk een primitieve samenlevingen voor teruggekomen.
Kwestie van jaren, eeuwen zo u wilt.
De westerse samenleving heeft z’n hoogtepunt bereikt en vanaf hier gaat het alsmaar minder met onze “beschaving”.
We denken alles maar met geld en praten op te lossen, maar zo werkt het niet.
nl.wikipedia.org/wiki/Cyclustheorie
Toen we hier nog met knotsen liepen hadden de Egyptenaren een “beschaafde” wereld.
Nu gebeurt het omgekeerde.
Door schaamte en schuldgevoel laten het Westen zich het kaas van het brood eten.
Niet strijdbaar voor eigen culturele waarden.
En zo kan het gebeuren dat dit continent over jaren geheel is overgenomen door primitieve volkeren.
Dan ben ik allang de pijp uit, maar de kinderen van onze kinderen gaan het meemaken.

Ruimedenker | 17-03-22 | 02:21 | 1

Slordig schrijfsel, maar je begrijpt mijn punt.
Te laat om de aanpasknop te roeren.
Excuus.

Ruimedenker | 17-03-22 | 02:29

Leuk artikel en herkenbaar wat betreft die overcorrectheid van de Duitsers. Zo bang om wat te zeggen dat mogelijk aanstootgevend is. Maar... als ik in Berlijn ben (toegegeven, nooit de echt slechte wijken, maar wel veel in de gemengde woonwijken ), krijg ik toch het gevoel dat het er net wat relaxter is dan in Nederland. Hier zie ik echt meer spanning tussen autochtonen en allochtonen. Ook mijn Berlijnse collega's herkennen dat. Ik weet het, N=1, maar toch. En Tuur, ga zo door, mooie bespiegelingen.

rederijker | 16-03-22 | 23:38

Wat was Berlijn toch mooi..... 40 jaar geleden.

gatij | 16-03-22 | 23:18

Was altijd wel een bruisende stad met een kraakscene waar toffe kunst en feesten ontstonden. Wel eens op de bonnefooi heen geweest met een bandje, overal werden optredens voor je geregeld, niet om rijk van te worden maar genoeg om een weekje kostenloos te feesten.

Zeurders | 16-03-22 | 23:11

Onbeschrijfelijk verval. Moedeloos wordt je er van.

Schwanzeleber | 16-03-22 | 22:54

Mutti Merkel werd op klaarlichte dag beroofd in het bijzijn van haar bodyguards toen AvA in Berlijn kwam/was. De Safari Eurabia serie heeft een instructief doel, wat langzaamaan een gedrochtig hellegat laat zien, afzichtelijk. En fascinerend.

Eeuwig..Op..Vakantie | 16-03-22 | 22:14

Silvester, oud op nieuw in Berlijn lijkt op een aanstaande oorlog. Duizenden politie agenten die de nieuwkomers in bedwang proberen te houden en de dames te beschermen. Straat voor straat richting Brandenburger Tor wordt afgesloten.

En dan nog vinden er op een paar honderd meter afstand van een leger aan agenten verkrachtingen plaats met oud op nieuw in Berlijn door niet-westerse nieuwkomers.

Duitsland is door zijn verleden doorgeslagen naar de andere kant, te goedgelovig in mensen. Vooral het niet toegeven dat bepaalde groepen wel heel erg oververtegenwoordigd zijn op een verkeerde manier is sterk erin geramd vanaf de basisschool.

Wattman | 16-03-22 | 22:01 | 2

Nederland net zo goed. En wij hebben zo'n verleden niet.

Kameraansteker | 16-03-22 | 22:26

Dat zijn geen verkrachtingen heur.
Jij bent welkom, welkom in mijn kut.

Zeurders | 17-03-22 | 00:29

Het valt op dat overal waar bepaalde groepen wonen de omgeving zo opknapt. Je wordt er positief en helder van. Het ziet er dan ook netjes uit. Iedereen werkt en houdt de omgeving schoon en sociaal.

Rest In Privacy | 16-03-22 | 21:43 | 1

Het valt mij op dat overal waar deze verrijking neerstrijkt de omgeving binnen een paar jaar er uitziet als het shithole waar ze vandaan komen.

Wijze uit het Oosten | 17-03-22 | 07:53

Zuid Amerika het continent van de toekomst

U-boot | 16-03-22 | 21:38

Leerzaam zo'n negatief reisadvies.

J.P.Drapeau | 16-03-22 | 20:59

Het voorland van Nederland..

Klaus Herzog | 16-03-22 | 20:58 | 1

Amsterdam ziet er uit als een paradijs vergeleken met deze shit.

Colin.Fart | 16-03-22 | 21:46

Fijne stad, veel historie. Ook veel (extreem) links tuig.

Schmutz Geilmacher | 16-03-22 | 20:42

Ah Berlin. Goeie herinneringen aan. Sliep in een jeugdherberg, waarvan ik na 1 dag de sleutel kreeg. Dat is net zoiets als zie maar hoe laat je binnen komt. Top. Dus wij stappen in Kreuzberg. Bar Zyankali. Inclusief een kabouter met spinnenwebben in de etalage en een laboratoriumstelsel achter de bar tegen de muur. Verkochten een speciaal merk wodka, tequila en sigaretten met een doodshoofd als logo (de tequila een doodshoofd met sombrero). Maar er stond ook een keuzemachine waar je voor een paar centen een spelletje kon kiezen.
Maar ja. Dat was dezelfde tijd toen Amsterdam ook nog leuk was. Is nu allemaal verrot.

Kameraansteker | 16-03-22 | 20:35

Ach man... ex-grootverbruiker Arthur zeek, snoof en zoop als rebelse kleuterkraker op het graf van een samenleving die hij als zure boomer nu even hartstochtelijk lijkt te missen. Sommige mensen lukt het toch om keer op keer aan de verkeerde kant van de geschiedenis te staan.

whitepablo | 16-03-22 | 20:33 | 1

Berlijn is een een hartstikke leuke stad met louter leuke mensen, begrijp ik uit jouw woorden?

Dooiemus | 16-03-22 | 21:07

"je laten leegslobberen door een stokoude seropositieve travestiet met mondherpes in Berghain (als ze je daar tenminste binnenlaten)"

Goed om te lezen dat er nog ouderwetse schelmen bestaan. De Don is een ondeugende deugniet die zich tenminste niet de geneugten des levens laat onthouden. #satyricon

SterF... | 16-03-22 | 20:33

Als je dit zegt tegen een of andere linksig type hebben ze werkelijk geen idee waar je het over hebt..

Ruler | 16-03-22 | 20:29 | 1

Ze ontkennen het gewoon.

Wijze uit het Oosten | 17-03-22 | 07:48

Bij deze serie heb ik antidepressiva nodig. Het is niet te doen, al die teloorgang.

MickeyGouda | 16-03-22 | 20:28 | 5

@SterF... | 16-03-22 | 20:37:
Hear hear. Ook ik dank God op m'n blote knieën dat ik geen kinderen heb. The horror, the horror.

Kameraansteker | 16-03-22 | 20:55
▼ 2 antwoorden verborgen

De vier vuisten op safari. Bud Spencer en Terrence Hill. Waarom staan deze niet op Netflix ?

HaaiBaai | 16-03-22 | 20:26 | 3

Precies, gewoon vrolijk geweld, beetje pijn, maar alles komt wel goed en na afloop gaan we naar oma die ons buiten aan tafel zet met lekkere Italiaanse wijn en verse tomaten, paprika s en gegrild kalfsvlees. En daar krijgen we ook nog op onze flikker omdat we onze kleren vies gemaakt hebben tijdens het knokken. "En nu eten schoften!"

nobodiesunmighty | 16-03-22 | 20:49

Ik heb het album Berlin van Lou Reed en en ... je hebt helemaal gelijk.

Kouwe Kees | 16-03-22 | 20:24

Je weet dat het altijd veel erger is dan je op basis van de nieuwsberichten of rapportages kunt weten. Van Amerongen doet verslag op een vrij objectieve manier (niet altijd natuurlijk). Dat is des te verontrustender.

Tiscali-2 | 16-03-22 | 20:22 | 3

Van Amerongen gaat de krochten in, waar men in het dagelijks leven geen last van heeft...

Probeer dan maar eens je poot stijf te houden....

neonreclame | 16-03-22 | 20:26

@Tiscali-2 | 16-03-22 | 20:30:

Het gaat mondjesmaat.. Er zullen 'afvallers' zijn, en 'plakkers'...

De plakkers hebben geen kans om weg te komen en zullen zich aanpassen aan de situatie... En daar heb je multiculti...

Heb je hier, heb je in Zweden... Maakt geen fuck uit...

neonreclame | 16-03-22 | 20:38

Toch is het in Berlijn nog goed te doen qua agressie richting de oerinwoners. Dan zijn delen van Antwerpen en Amsterdam minder gezellig.

Trekhaas | 16-03-22 | 20:22

Verrijking noemen ze dat

Het leven is zwaar | 16-03-22 | 20:07 | 1

Ik ga tegenwoordig weer naar school, voor twee dagen in de week...

Wat je daar allemaal voor de kloten krijgt is echt belachelijk... Maar goed, het moet...

Multiculturele samenleving is allang een feit.... Nu is het een kwestie van de laatste druppel er uit te persen..!!

( Weet niet eens of ik On-topic ben, het klopt altijd..)

neonreclame | 16-03-22 | 20:12

Soms voel ik me als Arthur...

Veel te vertellen, niemand die er luistert...

Boks ouwe..!!

neonreclame | 16-03-22 | 20:07 | 1

Sorry, ik was effe afgeleid. Wat zei je ook alweer?

Basil Fawlty | 16-03-22 | 21:34

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl