Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Safari Eurabia - Bij de baarden buiten gebonjourd door biseksuele bidmattenkloppers in Berlijn

De Profeet van Molenbeek is op bedevaart voor Safari Eurabia. In Berlijn blijkt hij toch nog te frivool voor een progressieve moskee

Een Berlijnse moskee waar ongesluierde vrouwen en LGBTQQIP2SAA'ers samen bidden: die moest ik zien! In Frankrijk bestaat zo'n regenboogduiventil al sinds 2012. Imam en aidsactivist Ludovic-Mohamed Zahed trouwde in Parijs in zijn moskee met zijn vriend en predikte dat de profeet Mohammed - als hij nu leefde  - homostellen in de echt zou verbinden want volgens imam Zahed druist homoseksualiteit niet tegen de islamitische wet in. 

Het Midden-Oosten en Noord-Afrika waren altijd populaire reisbestemmingen voor aanhangers van de Griekse beginselen, paradijzen voor de vleselijke herenliefde. Paul Bowles, André Gide, Jean Genet, Michel Foucault en de Nederlandse schrijvers Hans Warren en Jan Hanlo beleefden er gouden tijden. 

In 2005 verscheen in Beiroet het eerste tijdschrift voor Arabische homo’s, getiteld Barra (Arabisch voor buiten, naar buiten). Toen ik aan het begin van de jaren negentig correspondent was voor Het Parool in Beiroet, kreeg de stad na de verwoestende burgeroorlog langzaam maar zeker weer iets terug van zijn glamour en grandeur. De wilde feesten in de de hipste tent uit die tijd, de BO18, deden me erg denken aan de glorietijd van de IT - en Sylvana Simons -  in Amsterdam. 

Meer dan genoeg nostalgie uit opa's ouwe doos und jetzt tacheles, Von Amerongen ! 

Ik heb in de Ibn Rushd-Goethe-moskee afgesproken met Salima Essakkati alias Salima el Musalima. Ik kwam haar voor het eerst tegen tijdens het Boeckenbal in Zaandam, dat ik organiseerde met Rob Muntz. Een bonte verzameling mensen stond op de kansel in de Bullekerk, van Ebru Umar tot Martin Bosma en Stella Bergsma. Avantgarde imam Salima hield een wervelende preek over haar liefde voor Theo van Gogh en Pim Fortuyn. Ze studeerde rechten aan de Erasmus en volgde de opleiding Fine Arts aan de AKI- kunstacademie in Enschede. 

Salima is in Berlijn omdat ze dolgraag imam Seyran Ateş, de oprichtster van de moskee, wil ontmoeten. De omstreden Turkse imama was drie jaar geleden in de Rode Hoed en Salima schreef deze blog over die happening. Daarin beloofde onze avantgarde imam naar de moskee in Berlijn te reizen, om in haar "Avant-Garde-Piraten-Niqaab" mee te bidden na de vrijdagpreek.  

Salima: "Imam Seyran zegt dat ze heel inclusief is, en dat iedereen mee mag bidden in haar moskee, van ongesluierde vrouwen tot de LGTB-club. Mijn idee was: ik trek onder die boerka een super sexy zijden jurkje aan en dan mag de imam beslissen wat ze leuker vindt."

Bij de ingang van de moskee staan agenten te posten en er is privébewaking in en rond de moskee. Salima trekt de boerka buiten aan en dat is geen kattenpis. Het waait flink en islamitische passanten - de wijk is flink multiculti - kijken hun ogen uit. Salima houdt van provoceren. Na de aanslag op de Bataclan ging ze naar Parijs om de rouwpreek van de imam van de Grote Moskee bij te wonen. Ze droeg een grote opvallende hoed en werd daarom geweigerd. Ze kon wel naar binnen als ze een hoofddoek op zou doen. Haar relaas over deze rel, verwerkt in twee preken, staat in dit boek.

Ik ben in gezelschap van Vincent van Merwijk, voormalige omroepbaas die mij ooit koppelde aan Rob Muntz (waarvoor ik "baasje" eeuwig dankbaar ben). Vinnie woont deels in Berlijn en in Breda en is de tweelingbroer van cabaretier Jeroen van Merwijk, die een jaar geleden overleed. Hier een prachtige podcast over Vincent's broer, waarin Vincent door Coen Verbraak wordt geïnterviewd.  

De moskee bevindt zich in de dependance van een kerk en doet mij denken aan een buurtcentrum. In de moskee is het een soort van knus, met lekkere luchtjes, tapijtjes, Turkse thee en veel foldertjes over de genderletterbak. De gelovigen zijn paradijsvogels van diverse pluimage: Duitse bekeerlingen, Südländer (mediterrane types der Griekse beginselen) en een paar nondescripten. Een Duitse vrouwelijke imam houdt de choetba, de vrijdagse preek, over "bouwstenen" en daarna is er een kringgesprek, een soort Rondom Tien, waarin Oekraïne en Hitler aan de orde komen. Ik maak vrolijk fotootjes en niemand zegt er wat van. 

En dan begint de ellende. 

Omdat ik nog steeds erg emotioneel ben van alle narigheid, hier een objectief verslag van Vincent van Merwijk:

"Eerlijk gezegd was me niet helemaal duidelijk welk statement Salima daar in de moskee wilde gaan maken. Ik wist dat we op bezoek gingen bij wat je een liberale moskee zou kunnen noemen, waarin met name vrouwen en homoseksuele moslims de ruimte krijgen en dat daartegen weerstand was ontstaan. Ik wist ook dat één van de oprichters van deze moskee geen interview wilde geven. Salima had ons al verteld dat deze vrouw, Seyran Ateş, haar via email had laten weten daarvoor geen tijd te hebben. Maar ja, geen tijd, geen tijd… Dat betekent natuurlijk dat ze niet met Salima en Arthur geconfronteerd wilde worden. Als je dat namelijk wèl wilt, dan máák je tijd. Ik begreep er uit dat deze mevrouw Ateş Salime en Arthur gewoon niet wílde spreken, maar geen idee waarom niet.

Blijkbaar wilde Salima uitdagen. Vlak buiten de moskee trok ze onder het oog van een aantal Berlijnse politieagenten en tot mijn verbazing een boerka aan, wat overigens nog niet zo makkelijk ging, daar buiten in de wind en snijdende kou.

Maar zo goed en zo kwaad als dat ging trok ze buiten voor de deur dat ding over haar hoofd, bedekte haar gezicht en stapte ermee naar binnen, die liberale moskee in. Alleen haar ogen en bril waren nog zichtbaar. Ik ben niet bekend met de gewoontes in een moskee, maar het leek me nogal provocerend, zó gekleed een moskee binnen te stappen waarin ze nou juist van dat beeld van vrouwenhatende moskeegangers af willen. Ik was dan ook verbaasd dat er bepaald luchtigjes op Salima's provocatie gereageerd werd, daarbinnen. Eigenlijk vroeg een man alleen maar of hij uit veiligheidsoverwegingen even haar gezicht mocht zien, zodat hij kon zien wie er achter dat zwarte doek schuilging, Salima deed dat; voor haar was haar actie blijkbaar alweer voorbij, de lol was er af, ze trok haar boerka uit en die verdween in haar tas.

Die man vertelde me overigens dat er naast de politie buiten ook binnen de moskee een eigen veiligheidsdienst actief was. Dat was nodig, zei-ie, er waren al vaak ernstige bedreigingen geweest tegen hun moskeegangers.

Verder verliep alles volstrekt normaal. Arthur en Salima waren geen probleem, spraken met leden van de moskee; Arthur liep fotograferend rond en niemand maakte bezwaar. Totdat Arthur tijdens het gebed, vóór in de gebedsruimte een foto maakte van het groepje biddende moslims en moslima’s. Tóen maakte iemand hem duidelijk dat dat toch echt niet de bedoeling was, dat de mensen niet zichtbaar op de foto mochten. Arthur zei dat hij dat niet wist, stopte met fotograferen en kwam weer bij mij zitten, buiten de groep biddende moslims. Niks aan de hand, gewoon journalistiek werk en logisch dat deze biddenden beter niet met hun kop breed uitgemeten op het internet zouden verschijnen.

Maar na afloop van het gebed en het kringgesprek bleek er toch wel wat meer aan de hand, want wie had Arthur en Salima nou eigenlijk toestemming gegeven om binnen in de moskee als journalist actief te zijn? Salima gaf daarover uitleg, zei dat ze van mevrouw Seyran Ateş via email toestemming had gekregen om de vrijdagpreek te bezoeken met een journalist. En ja, bij journalistiek werk hoort vandaag de dag nou eenmaal foto’s maken. Ik geloof niet dat ze dat met haar eens waren, maar het had inmiddels allemaal wel lang genoeg geduurd en we verlieten de moskee. 

Direct buiten de poort, op de plek waar Salima had staan stoeien met haar boerka, liepen we tegen een vrouw aan, die blijkbaar net uit een glimmend zwarte auto was gestapt, een paar mannen om haar heen, in witte blouses onder zwarte jasjes, die zowel chauffeur als beveiligers hadden kunnen zijn. Die vrouw was van type met-mij-valt-niet-te-spotten. Blijkbaar was ze door iemand gebeld met de mededeling dat Arthur en Salima binnen in de moskee actief waren geweest. Het was mevrouw Ateş. Ze ging meteen tot de aanval over en zei Salima dat ze absoluut en nadrukkelijk géén toestemming had gegeven om binnen in de moskee journalistiek werk te doen. Salima sputterde wat tegen en voor het eerst in mijn leven zag ik Van Amerongen met een mond vol tanden staan, maar de vrouw zei tegen Salima dat ze niet moest staan te liegen, en laat dan maar zien waar die toestemming is, want ík heb ‘m niet gegeven. 

Ik begreep het inmiddels allemaal wel en snapte best welk punt deze vrouw wilde maken: er waren daar binnen mensen die bedreigd werden door fundamentalistische groepen, en dan komt er zo’n stelletje uit Nederland even door de liberaal-islamitische porseleinkast stampen. Dat ze de privacy van haar moskeebidders wilde beschermen en voor hun veiligheid wilde instaan dat snapte ik dus heel goed; blijkbaar was daarvoor alle aanleiding geweest. En gezien de reactie van Salima begreep die dat inmiddels ook wel. Die mevrouw Ateş had naar mijn idee echt wel een punt. In Duitsland is het beschermen van de privacy sowieso echt wel vaker een puntje, maar ook in Nederland zou je in een moskee of welke andere gebedsruimte dan ook hiermee problemen hebben gekregen; dit is echt allemaal zo gek nog niet."

Dank je wel, Vincent de Rijdende Rechter! Ik was blij dat wij net buiten stonden toen de bruisende en ziedende imam aan kwam rijden, begeleid door haar veiligheidsagenten. Als de imam ons binnen had gesnapt, zaten we nu nog vast in de bezemkast van de moskee, met wellicht een gedwongen besnijdenis als passende straf. 

Het liep - Allah zij geprezen - met een sisser af. 

Nog geen kwartier later kregen Salima en ik deze dreigmail van de imam. 

"Salima and Arthur,

Today, in my absence, you took photos and filmed in our mosque. You lie to my congregation and staff that you have a permission. I never gave you a permission for filming and photos.

It wasn't a misunderstanding. You only got the message from us that you can come to the mosque as a guest like everyone else. Not as journalists or filmmakers.

I prohibit/ forbid  you using the film and photos you have taken in our mosque. If you still use film and photos, I will take legal actions.

Beste Grüße, Selamlar

Mit freundlichen Grüßen
Seyran Ateş 

Ibn-Rushd-Goethe-Moschee gGmbH"

Wat leert ons deze verdrietige gebeurtenis, imam Salima? Het was nooit mijn bedoeling de lieve gelovigen van deze genderletterbakmoskee te kwetsen. Geheel in de traditie van Theo van Gogh, Rob Muntz, Pim Fortuyn en Hans Teeuwen, vind ik kwetsen makkelijk en voorspelbaar. Als mij duidelijk was verteld dat ik geen kiekjes mocht maken, had ik dat nooit gedaan. Goed, de kiekjes heb ik vernietigd. Zo spectaculair waren ze nou ook weer niet (beetje COC en AA in de jaren zeventig). 

Salima: "Ik kwam met liefde en werd afgewezen omdat ik naast moslima ook een islamitische kunstenares ben. Maar goed, ik ga onverdroten en onversaagd door met mijn missie. Tijdens de gay parade in Marseille op zaterdag 2 juli (2 Dhu al-Hijjah 1443 volgens de Hegiriaanse kalender) hou ik daar een preek met de Franse gay imam en aidsactivist Ludovic-Mohamed Zahed, die je al aan het begin noemde!  Fijn dat ik daar wel warm ontvangen word! Hamdillah!"

LHBitcoinTInleggen voor Safari Eurabia?

Arthur van Amerongen maakt voor GeenStijl een rondreis door Europa, door de achterwijken van de omvolking en langs de zonsondergang van het Avondland. Als volleerd wereldreiziger trotseert hij daarvoor met een klein budget menig beschimmeld hostel, karige koffietentje en als het moet: een stenen bankje in een stadspark. Desalniettemin is deze reis een kostbare aangelegenheid dus uw gulheid om Ome Tuurgevoed, verwarmd en gemotiveerd te houden op zijn barre bedevaart langs de historische artefacten van de Europese islam en ideologische boobytraps van de stille burgeroorlog, wordt hogelijk gewaardeerd:

Reaguursels

Inloggen

Dacht even dat het bijna 1 april was, zo absurd leest deze rare gebeurtenis. Vraag me toch af of die afwijkende moskee hier geen last van krijgt, er lopen meer fundamentalistische lui rond dan we misschien denken. Ofwel: was dit wel zo verstandig? Anderzijds: breng alles aan het licht? Weet het even niet.

Jan, Leiden | 13-03-22 | 14:03

Wat een ongelofelijk zeikverhaal is dit zeg? Het enige interessante is dat het laat zien hoe laf die wokegeest in elkaar zit. Eerst vol op het kwets en krenkorgel springen in de hoop op een vecht- en vluchtreactie van argeloze omstanders. Vervolgens blijft die uit, omdat het orgel de plank volkomen misslaat in dat gebedshuis en bij die mensen. Vervolgens snapt Van Amerongen dat hij zich in die situatie heeft laten manipuleren en probeert direkt afstand te nemen van de narcistische sociopaat Salima. Maar ook dat mislukt wegens geen ruggegraat en het onvermogen de kleren van de keizer te duiden. Dat laat hij dan maar over aan een broer van, van wie hij opzichtig de ballen gaat lopen likken in zijn GS relaas achteraf. En passant tracht hij ons middels namedropping van een dooie te overtuigen dat die ballen echt heus belangwekkend waren en rimt daartoe nog even een andere NonoNono uit Wokistanië.
Mocht het hele drama een Günther Walraff operatie zijn, neem ik mijn Grossvati's Oude Pickelhaube voor AvA echter af en maak ik een diepe buiging voor een briljant uitgevoerde Ganz Unten reportage...

F. von Zeikhoven | 13-03-22 | 12:27
-weggejorist-
dr Rechts | 13-03-22 | 01:07

Waarom begint van Amerongen zijn stukjes altijd met hoe "avontuurlijk" zijn vorige leven wel niet is geweest

Bierum | 12-03-22 | 21:25

Ik geloof er niks van.
De koran wordt op de letter gevolgd. En anders moet je hoofd eraf.

Is dit nog nieuws? | 12-03-22 | 20:10

hoe zou men daar tegenover een zerofiel staan? ik ben dus helemaal niks. (geen hetro, geen homo, geen bi, geen trancegender geen pedofiel geen necrofiel ed. )zal de baardenclan vast ook wel weer iets op tegen hebben

hetlallendekadaver | 12-03-22 | 19:59 | 2

Zou "polyfiel" ook bestaan dan of moet dat nog worden uitgevonden?

de Jager59 | 13-03-22 | 08:42

Je bedoelt onze seks & kinder-loze MP ?

PerineumPiraat | 13-03-22 | 12:55

Tolerantie een groot goed, mits het gaat om het tolereren van het goede, ergo, tolerantie van het kwade lijdt tot een groter kwaad.

Neuth | 12-03-22 | 19:12

Mooie vrouw. Had best wat (rund)gehaktballen méér mogen hebben. Dagelijks.

chicago river | 12-03-22 | 18:50 | 1

Never put your dick in crazy.

el jefe | 13-03-22 | 09:57
-weggejorist-
Hetkanverkeren | 12-03-22 | 18:14

Als bi heb je veel keuze, toch denk ik dat Mohammed niet bi was

thanseeuwen | 12-03-22 | 18:10 | 2

Volgens mij heb je als bi helemaal niet veel keuze, want jij wil wel met iedereen maar 2/3 wil niet met jou want die is of hetero of valt niet op jouw geslacht.

Dooiemus | 12-03-22 | 18:38

Die had zijn keus dan ook al lang gemaakt.

grapo | 12-03-22 | 18:51

NAïviteit jegens Putin, en jegens de giflam: pakt verkeerd uit. Voor ons.

Verderkijkert | 12-03-22 | 18:10

Belangwekkend betoog.
Volgende week: "Hoe Ik In Den Haag Een Vlek Opliep Op Mijn Ajax Shirt".

Kapitein Sjaak Mus | 12-03-22 | 17:49 | 1

das dan een bloedvlek... ?

PerineumPiraat | 13-03-22 | 12:56

Zo, en dan wacht ik eigenlijk nog op dat verhaal van die Oekraïense rolkofferhoeren, vrees alleen dat dat er gezien de actualiteit niet van gaat komen.

Lepo | 12-03-22 | 17:49

Het feit dat zo'n explosieve situatie kan ontstaan, omdat een groot deel vd mensheid een waanidee achterna hobbelt, is eigenlijk te zot voor woorden.

Kowalski11 | 12-03-22 | 17:44
-weggejorist-
BelindaSlabbers | 12-03-22 | 17:44 | 2

Toch maak je als genderfluide Afro-Wit-Russische blindegeleidehondentrimmer met 1 been nog steeds weinig kans op een eigen wc.

Koekebakker | 12-03-22 | 17:39 | 1

Ik ben een keer in Rusland geweest.
Heb er nooit een neger gezien.
Ik zeg het maar even.
Trouwens ook geen Chinezen.

jaja | 12-03-22 | 17:42

"Imam en aidsactivist Ludovic-Mohamed Zahed trouwde in Parijs in zijn moskee met zijn vriend en predikte dat de profeet Mohammed - als hij nu leefde - homostellen in de echt zou verbinden want volgens imam Zahed druist homoseksualiteit niet tegen de islamitische wet in.''

Ik had hier jaren geleden al eens over gelezen. En nu dus kennelijk ook in Berlijn iets vergelijkbaars.

Nou, allemaal prachtig en tot je dienst, hoor, maar dit soort moskeeën bestaat natuurlijk enkel en uitsluitend bij de gratie van het 'vrije', moderne, seculiere westen. In hun 'eige' landen kun je maar beter 'in de kast' blijven en zeer voorzichtig en op je hoede.

Ook bij de Europese islamitische diaspora - 26 miljoen in West-Europa, waarvan 1,2 miljoen in Nederland - hoeven deze 'regenboogmoslims' niet op veel begrip en tolerantie te rekenen, zoals je natuurlijk heel regelmatig in het nieuws kunt lezen als er weer eens homostellen uitgescholden en/of fysiek aangevallen worden door aanhangers van het geloof van de vrede (en waarvan de rapportages onder het tapijt worden geveegd door überdeugers als die Groot Wassink in Amsterdam):

"Bij de ingang van de moskee staan agenten te posten en er is privébewaking in en rond de moskee.''

Geen overbodige luxe, lijkt me, en zo zal het nog wel heel lang blijven.

Dr_Johnson | 12-03-22 | 17:36 | 1

Ja, die bewaking, ik vraag me af uit welke hoek zij een aanslag verwachten...

Sneerpoets | 13-03-22 | 07:49

Nou, nou, dit is wel een heel spannend avontuur! Gelukkig is er verder niets te doen in Berlijn en krijgen jullie de kans om weer op adem te komen.

menschdurfteleven | 12-03-22 | 17:29 | 1

Zit in de kroeg in Berlijn, en idd er is niks te doen.

de uitbater | 12-03-22 | 17:36

Religie zou strafbaar moeten worden!

XaaD666 | 12-03-22 | 17:25 | 2

Ik zeg altijd dat gelovigen sekteaanhangers zijn.

jaja | 12-03-22 | 17:27

Daar krijg je alleen maar gezeik mee. Maak van religie een mening en schaf het woord 'geloof' af. Dat woord geeft mensen het idee dat er aan hun mening waarde kan worden gehecht die zwaarder telt dan de mening wat een ander.

Dooiemus | 12-03-22 | 18:28

'moskee in een kerk' en fatwas vanuit Egypte en Turkije. zegt genoeg.

klimaatsloper | 12-03-22 | 17:25

Sorry maar ik vind dat stiekem toch lekker op foto 1 & 2.

de uitbater | 12-03-22 | 17:23 | 1

2 en 3?

R. Skickr | 12-03-22 | 17:29

In frankrijk weer een verwarde man een permaban gekregen van de politie. Deden ze dat in NL maar eens wat vaker.

BoerKoekoek | 12-03-22 | 17:15

Dat is toch die moskee aan Tempelhoferfeld?

horsteknots | 12-03-22 | 17:10 | 2

neenee, naast de Tempodrom.

Lepo | 12-03-22 | 17:59
-weggejorist en opgerot-
StemPVDA | 12-03-22 | 17:04 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

pleonasmes: beledigde moslims, beledigde aandacht vragende vrouwen, beledigde aandacht vragende homoseksuelen. en als je dan alle drie bij elkaar hebt, heb je het toppunt van beledigd zijn. je hoeft ze niet te provoceren, zij voelen zich alleen door hun bestaan al geprovoceerd.

bergsbeklimmer | 12-03-22 | 17:01

Heb vaak gedacht; wás ik óók maar een bi.
Nahja, je kunt niet alles hebben, in t leven.
Op biseksuelen ditmaal.
/"KLOK!*
En fuqk de rest van de hele LHGBTXXX groep.

chicago river | 12-03-22 | 17:00 | 15

@chicago river | 12-03-22 | 17:36:
Geen baard tegen de zak?

jaja | 12-03-22 | 17:38

@chicago river | 12-03-22 | 17:19: Dat had ik ook eens in de duinen van Maspalomas. Een heerlijke latina, wat kon die meid zalig pijpen! Je begrijpt mijn antwoord toen zij vroeg of ik zin had in De Daad.

Vervolgens trok zij één van de meest imposante Glockenspielen tevoorschijn die ik ooit heb mogen aanschouwen.

Best fuck of my life.

Hetkanverkeren | 12-03-22 | 17:55

En nu?

Dooiemus | 12-03-22 | 18:41
▼ 12 antwoorden verborgen

Ik snap dit soort mensen niet. Religies, met name de Abrahamistische, zijn heel duidelijk in hun regels. De islam kent vijf zuilen. Hou je je niet aan die zuilen dan ben je een mino, moslim in name only. De regels zeggen mannetje mannetje, vrouwtje vrouwtje mag niet. Waarom willen de kontebonkers en de gleuflikkers zo graag bij de islam is christendom horen? Begin gewoon een eigen religie. Het voelt voor mij echt als een iemand op schaatsen in een schaatspak die mee wil spelen op een voetbalveld. De regels zijn misschien kut maar wel duidelijk. Richt gewoon een eigen club op.

Mokum Kosher | 12-03-22 | 16:54 | 4

Hulde, mooie uiteenzetting...Mooie eigen club in eigen land, waar eigen roots zijn is mssh te lastig...Dus "thuis" mogen ze niks? Laat anders poetin de boel maar overnemen hier, mssh zijn we wel beter af, we weten hoe ze over arabische import denken...weg ermee. Komt dus mssh wel goed uit

Bunk-T | 12-03-22 | 18:18

Dubbel zoep zidi vangen misschien ?

Asteroid-B612 | 13-03-22 | 12:01
▼ 1 antwoord verborgen

salima of salami, worst kan ze krijgen van me

skylos | 12-03-22 | 16:54 | 1

De vraag is alleen: wil ze die of wil ze die nie?

Dooiemus | 12-03-22 | 18:43

Ik sla even over

Carlos_I | 12-03-22 | 16:49

Toch blijf ik bij die burka een beetje het gevoel houden dat het provoceren om het provoceren was..

Heb je eindelijk een progressieve moskee, ga je er zo in.

De enige oplossing voor de Islam is dat ze nou eens de verlichting gaan doorvoeren.

Wijze uit het Oosten | 12-03-22 | 16:48

Ik vind dit maar een raar verhaal. Kan iemand dit voor mij duiden?

DePsych | 12-03-22 | 16:38 | 1

Inderdaad, zou wel handig zijn.

MargauxGrandCru | 12-03-22 | 16:41

Ik heb een vriendin gehad die in Brussel woont.
Toen ben ik een paar keer door Molenbeek gereden om even te kijken.
Het is net het buitenland.
Vond het trouwens niet ongezellig daar.

jaja | 12-03-22 | 16:33 | 9

@jaja zeggen moslims daar ook de hele tijd "kanker"...?

MeppieRocks | 12-03-22 | 17:26

@jaja | 12-03-22 | 16:52:

Leuker? Niet naar niet-moslims in ieder geval. Het is daar ook bittere ellende qua criminaliteit, grof (seksueel) geweld en bloedige aanslagen (Luik, Brussel, "verwarde" messentrekkers).
De Parijse Bataclan werd uitgeroeid door "Belgische" moslims, en de ontsnapte massamoordenaar liep 2 maanden lang vrij door Molenbeek rond. Kennelijk niemand die de politie tipte.

Dandruff | 12-03-22 | 17:45
▼ 6 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl