achtergrond

Geenstijl

LIVE. OORLOGSPARLEMENT DER NEDERLANDEN BIJEEN OVER ONZE OORLOG IN OEKRAINE

Nou jongens dit wordt een klucht hoor

Zo nou daar gaan we hoor. We zijn een oorlog in gezogen geduwd  en natuurlijk hoort daar een vergadering van het oorlogskabinet bij. Short Shortsma van D66 mag aftrappen met zijn dagdromen over woekerwinsten op de oorlogsbeurs en hoewel we Sjoerdsma er van verdenken dat ie echt gelooft dat Poetin zijn twittertijdlijn leest, en bibberend in zijn datsja schuilt voor de toorn van het magere mannetje, zal hij het live moeten doen met de Poetinproxy van de polder door zich tegen Baudet te keren. Enfin, er is dus een debat en dat wordt een carnaval van ongemak, oorlogstaal en onredelijke angst voor nucleaire fallout. De kolonel van Forumland, de enige verklaarde vriend van Vladimir, gaat een zware dag tegemoet (zeker als ie dit weekend weer lekker aan de wijn heeft gezeten) en we zullen tot Eppink of Omtzigt moeten wachten voordat er misschien nog wat zinnigs gezegd gaat worden. Zakdoekjes bij de hand, het wordt een sentimentele storm in het geopolitieke glas water van het Nederlandse politieke centrum van het universum! Livestream na de leesverder, inlegvelletje met sprekers daaronder.
Update: Vera Bergkamp las een plechtig statement voor
Update: Mark Rutte las een plechtig statement voor
Update: Ploert Sjoerdsma gaat short op de wens op een EU leger, en noemt de PVV alvast maar Poetinvriendjes omdat ze kritisch zijn
Update: De Tweede Kamer wil keihard optreden tegen Poetin maar twee Kamerleden die achter elkaar dezelfde microfoon willen gebruiken krijgen een corona-foei van Vera Bergkamp.
Update: Van Haga aan de bewindslieden: "Bent u zelf bereid om te sterven voor Oekraïne?"
Update: Vvd stuurde een piepjong menneke die iets moest voorlezen van de baas.
Update: PVV: "EU-lidmaatschap aanbieden aan Oekraïne is enorme provocatie."
Update: Kati Piri van de PvdA vond de demonstratie op de Dam geweldig en vindt dat Ongehoord Nederland uit het omroepbestel moet worden geschopt.
Update: Kuzu zei "Slava Ukraini" en dat het buitenlandbeleid van de EU kudt is.
Update: CDA-cringe: "Een volk dat voor tirannen zwicht..." Agnes Mulder deed het echt.
Update: Klaver wil PVV en FvD uitsluiten van vertrouwelijke briefings omdat ze "verantwoordelijk zijn voor Russische inmenging".
Update: SGP werkt het zedige boekje af: meer geld voor defensie, sancties doen ons ook pijn, humanitaire hulp. Afgerond met Psalm 91.
Update: Diertjes willen "een snelle uitrol van een afschakelplan voor gas" en verder kent die krullenbol Gary Kasparov niet.
Update: Baudet vindt het "vreselijk dat onze landen door kneuzen worden bestuurd", en bepleit zijn spijt dat oorlog met Rusland leidt tot anti-westerse blokken. En: Mag een wesp hem steken als hij de wesp in een hoek drijft? Klaver en Sjoerdsma gaan op het emo-orgel, Omtzigt kruisverhoort hem op inhoud, Vera Bergkamp zit er steeds hinderlijk doorheen.
Update: ChristenUnie-man Ceder begint met een gebed.
Update: Eppink zei 'refugees welcome' en 'Niemand kan in Poetins hoofd kijken' maar hij is wel schuldig.
Update: Volt vind Poetin ook stom en wil een Europees leger.
Update: "Poetin heeft één ding bereikt en dat is 27 EU-landen eensgezind maken en de premier weet hoe moeilijk dat is. Maar de EU moet niet meteen een militaire eenheid worden" - Omtzigt
Update: Sylvana draagt een soort camouflagepak.
UPDATE: Nieuw topic, nieuwe kansen. Comments hier weggeRT'd.

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Next level crazy: Frauderen met leefgeld voor vluchtelingen is kennelijk peopsimpel

Alles houden ze van je bij dit land, maar op het moment dat het écht nuttig is, mogen ambtenaren geen data combineren om fraude te voorkomen...

@Van Rossem | 19-07-22 | 20:00 | 0 reacties

GeldBlog - Het ware verhaal achter sancties Rusland

We helpen de grootste vijand van het Westen, China, aan relatief goedkope olie en gas, terwijl India dadelijk Russische olie raffineert en het zo weer aan het Westen verkoopt tegen een mooie premie

@Van Rossem | 05-06-22 | 19:17 | 0 reacties

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.