achtergrond

Geenstijl

Bejaarde Senaat eist meer geld voor bejaarden

Ga weg

In theorie is onze Senaat een chambre de réflexion. Een plek waar wetgeving die door de direct gekozen volksvertegenwoordiging is goedgekeurd, nog eens tegen het licht van grondrechten, praktische uitvoerbaarheid en andere overwegenswaardige overwegingen wordt gehouden. In de praktijk is het een club bejaarde bijbaanbeunhazen (en/of volslagen idioten) die zich meer en meer opstelt als een politiek verlengstuk van partijen die in de Tweede Kamer te weinig zetels hebben, omdat niemand op ze gestemd heeft. Het tegenovergestelde van democratie, zeg maar. Kijk maar wat er de afgelopen twee jaar gebeurde, toen Hugo en zijn mensen meer en meer QR-macht naar zich toetrokken, en de Eerste Kamer keer op keer tekende bij het kruisje. En kijk maar wat er nu gebeurt, nu de coalitie iets probeert te doen aan de precaire positie van werkende armen. 

"De PvdA, de fractie-Nanninga (JA21), PVV, SP, Partij voor de Dieren, 50PLUS, GroenLinks, de fractie-Otten, SGP en de Onafhankelijke Senaatsfractie verenigden zich tegen het kabinet. Een voorstel van de fractie-Nanninga om de AOW niet tijdelijk los te koppelen van het minimumloon, kreeg steun van een meerderheid in de Eerste Kamer." De Eerste Kamer lijkt het kabinet dus de keus te geven: óf die hele minumumloonverhoging gaat eraan. Óf toekomstige generaties worden opgezadeld met een extra uitgave, die voor een groot deel terechtkomt bij mensen die het niet nodig hebben, én die dankzij de vergrijzing alleen nog maar meer gaat kosten dan de huidige duizelingwekkende 2,4 miljard euro. Per jaar. En dat jaar na jaar na jaar na jaar na jaar na jaar. Alsof de jongeren die de afgelopen twee jaar opgesloten hebben gezeten om de gezondheid van bejaarden te beschermen niet genoeg genaaid zijn. 

Stem ze weg! (oh nee dat kan pas bij de volgende Provinciale Statenverkiezingen en daarna moet je nog maar afwachten wat er gebeurt met alle afsplitsingen, stemmenruil, partijscheuringen en allerlei andere 50pluspraktijken)

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.