Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

----- GeenStijl StamCafé ExtraSpeciaal Rant ----- Amsterdam, vroeger leuk, nu stom

Rauwe rand, dikke reet

Ooit! Was Amsterdam een fenomenale poel van plezier en verderf waar veel kon en veel mocht. En ja hoor, niet heel lang geleden was Amsterdam ook een gore stinkstad met heroïnejunks, zwervende hoeren, criminaliteit, ellende en afval. Maar dat oude Amsterdam had wél een rand, een rauwe rand, en aan het omslagpunt van die golf ontleent Amsterdam nog steeds haar identiteit. Good boys go to heaven, bad boys go to Amsterdam, u kent het allemaal wel. Maar in Amsterdam is geen FUCK meer te beleven. Het 'progressieve' houtrot in de hoofdstedelijke coalities heeft die rauwe rand er kundig afgegumd. Nu dreigt Halsema clubs weer te beboeten als ze gewoon een keer schijt hebben aan die overdosis betuttelingspolitiek - blabla wij zijn wel Amsterdam. Vroeger stond Amsterdam ergens anders voor, en al die clubs en instellingen zijn te laf een vuist te maken, op te staan en de stad te verlossen uit de walgelijke wurggreep van de vertrutting.

In Amsterdam mag helemaal NIKS. Je zit met je stoel tien centimeter buiten het terras en er staat een boa voor je neus, terrassen moeten sluiten om 20.00 uur want anders, je loopt met een blikje bier op een zaterdagmiddagmarkt en er begint vanzelf iemand te zeiken of te klikken. Zo'n Noordermarkt hoeft maar nèt iets te gezellig te worden en de gemeente stelt wel een alcoholverbod in. Een beetje glühwein verkopen in coronatijden? Doe dat maar in Eindhoven, niet in Amsterdam. Gezelligheid moeten we niet hebben met z'n allen. Iemand weleens in Antwerpen geweest, op die krokettenmarkt met die flessen cava en die potten bier? Mooi hè? Amsterdamse openingstijden van de cafés zijn vijf keer kutter dan de tijden van boerenkroegen in de provincie. De ooit ruige NDSM, nu een soort 2022-Vinex Hel voor vroegbejaarde millennials en Generation Z-tuig, wordt volgebouwd met appartementen van 6 ton - kopers die er nog niet eens woonden klaagden al tegen nog te houden housefestivals. 

Kunstenaarsdorpen worden gesloopt, vrijhavens platgewalst. Je zit op je eigen trap voor je eigen huis met een flesje wijn - dat doe je al twintig jaar - en ineens krijg je boetes. Je hoeft maar een grasspriet te verplaatsen of er staat wel een gemeentegast te controleren of alles volgens de regels is gegaan en of je wel de juiste papieren hebt. Een barbecue aansteken? Vergeet het maar. Livemuziek buiten? Nee hoor. Feestje in de tuin? Heb je wel een vergunning? Omgevingscommissies, welstandscommissies, commissiescommissies, verboden, geboden, verbodengeboden, gebodenverboden, vergunningen; en in de top van de piramide zit GroenLinks-boer Rutger Groot Wassink te pretenderen dat Amsterdam zo lekker progressief is. Het is een regelrechte KUTSTAD.

In al dat regressieve gezeik van de stad uit de hel staan clubs en culturele instellingen op een koord tussen de Stopera en de Amstelhoeck, het Grand Café waar in 2012 voor het laatst een levende Amsterdammer werd aangetroffen, op een balanceerstok met aan de ene kant een zak subsidiegeld en aan de andere kant... óók een zak subsidiegeld. En wie van het koord afdondert, is af, en dan komt er een Nutella-winkel. Amsterdamse etablissementen missen de fuck you-mentaliteit omdat ze kapot worden gedreigd, beboet, gepest en anderzijds gesubsidieerd. Die subsidie is een dwangbuis aan de poot van onafhankelijkheid, vrijheid en dikke vette middelvingers. 

Het is dan ook geen wonder dat ze in Amsterdam nog steeds mijmeren over de RoXY en de iT: toen gebeurde er nog wat, tegenwoordig is het eenheidsworst van zogenaamd ruige lui, maar het zijn allemaal meisjes die braaf GroenLinks stemmen en als er nog geen Hard Seltzer op de kaart staat stiekem toch nog kiezen voor de Gin Tonic met een schijfje biologische komkommer. Tientallen andere steden zijn Amsterdam ver voorbij gestreefd. Berlijn, Lissabon, Ljubljana, Riga, Belgrado, Antwerpen: er gebeurt meer en het is er leuker dan in Amsterdam, waar iedereen en z'n clubbaas zit samengepakt in een Schuitje Veiligheid, varend over een afgekaderd stukje gracht, met tachtig boa's aan de rand om in te grijpen als er iemand afpleurt. Een elektrisch schuitje natuurlijk, want een 'normale' boot is verboden. Het enige wat u nog wel mag doen, is betalen. Groen en geel, ieder jaar ietsje meer, aan gemeentelijke belastingen en heffingen uit de hel.

En dat dan allemaal in een stad die pretendeert dat NOG STEEDS alles mogelijk is, en dat alles kan en mag, dat iedereen kan zijn wie of wat hij wil zijn - maar zelfs die ooit zo leuke gaypride wordt helemaal kapotgebombardeerd met regels en gedoe en afzettingen en ellende. En nee, zo makkelijk is het allemaal niet, maar that's what you get when you klakkeloos alleen maar stem op schijtpartijen.

Tsja

Social

De GeenStijl Daghap wordt geserveerd door Pathé Thuis. Luister morgen weer, dan geven we een film weg!

Reaguursels

Inloggen

"QAnon, the extremist conspiracy movement whose followers believe Donald Trump is waging war against the “deep state”, appears to have instigated a nationwide effort to take control of the US election process in critical battleground states ahead of America’s 2024 presidential election.

Should any of the candidates be elected, they would be in prime position to distort or even overturn election results in favor of Trump or another preferred presidential candidate in ways that could have a profound impact on or even determine the national outcome.

All the big lie candidates vying to gain control of election counts at state level present themselves as Republicans. It is now emerging that QAnon played a critical role in steering far-right candidates towards the secretary of state races as part of what appears to be a calculated nationwide assault on American democracy.
www.theguardian.com/us-news/2022/feb/...

cugel | 11-02-22 | 16:40

"Still, the most vehement anti-porn— and anti-Pornhub—voices are those on the fundamentalist fringe. During the lead-up to the torching of Antoon’s mansion, extremists began doxing Pornhub employees and issuing violent threats online. Shepherding this movement was an outfit called Traffickinghub, an offshoot of the evangelical Christian organization Exodus Cry, which has well-documented anti-LGBTQ+ and antiabortion origins. Both groups have dedicated themselves to abolishing Pornhub, whipping their supporters into a punitive frenzy. “Burn them to the ground!” read a tweet shared on the Traffickinghub founder’s profile four days before the arson attack. Under an image of Antoon’s new house, another follower wrote, “I fucking wish that whole mansion will burn to re-create the hell they must burn in.”

..... exposing how the organizations downplayed their larger aims through a covert “strategy to reframe conservative ideas of sexual purity.”

Adult-industry leaders I interviewed insisted that campaigns such as Traffickinghub’s aren’t simply disingenuous but dangerous. “Faith-based anti-trafficking groups, in their zeal to eradicate pornography, have created a climate where violence against sex workers is encouraged,” explained an adult film star and advocate named Ruby. “There are people in this country that would be very happy for it to be a theocracy—and to see me swinging from the end of a rope.”
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...

cugel | 11-02-22 | 15:53

"The antivax movement is taking over the right
Some of the speakers at the rally threatened the press. Others inveighed against Dr. Anthony Fauci, President Joe Biden’s chief medical adviser, invoking the Nuremberg trials of leading Nazis. Leaning against a tree, a woman in a pink headband and sunglasses held a sign declaring in bold black and red letters: Shoot those who try to kidnap and vaccinate your child.
blendle.com/shared/eyJuIjoiYXJpYW4iLC...

cugel | 11-02-22 | 15:17

Wie wil er nou in Amsterdam wonen

stef3094 | 11-02-22 | 14:20 | 1

Moi.
(en kennelijk ben ik niet de enige anders waren de huizenprijzen wel gedaald)

cugel | 11-02-22 | 16:41

In 1996 vertrokken uit Amsterdam en er nog geen 100ste seconde spijt van gehad.
Wat is dat een kutstad geworden zeg, met al die Gutmenschen, bontkraagjes, terreur-BOA´s en nergens maar dan ook nergens fatsoenlijk parkeren.

Jan Lange3373 | 11-02-22 | 13:15

Weet je waar je ook heerlijk kunt stappen? Boekarest. Inderdaad, de hoofdstad van Roemenie. In de omgeving van het paleis heb je horecastraten waar alles kan en mag. Aanrader.

Haberdoebas | 11-02-22 | 12:47 | 1

Lekker naast de deur ook,

Dooiemus | 11-02-22 | 13:40

En welke reaguurder kan dit wel fatsoenlijk doorrekenen ?
De kosten en baten van het vertrek van 020 uit NL.

Komen we daarna af en toe op 'safarie' naar blote poten in boten kijken, en drinken en blowen.
Misschien zelfs logeren en wellicht een hoer neuken (als dat dan nog mag van Femke)

De kunstschatten van nationale waarde moeten natuurlijk wel naar de nieuwe (en eigenlijk ook huidige) hoofdstad van Nederland worden overgebracht.

www.ewmagazine.nl/nederland/opinie/20...

PerineumPiraat | 11-02-22 | 11:16

Ik was het eerlijk gezegd wel zat om in de hoerenkast en drugshol van Europa te wonen. De stad mag en moet best randjes hebben maar als ik waar dan ook ter wereld zei dat ik uit Amsterdam kwam, dan kon ik steevast verhalen over drugs en sex verwachten. En het soort toeristen dat naar de stad kwam stemde mij ook niet vrolijk. Dus nee, ik ben helemaal niet zo ontstemd over de huidige gang van zaken in Amsterdam.

Bigi Bana Boy | 11-02-22 | 10:57

Goedemorgen, Spreek ik met de Luftwaffe?

BMS | 11-02-22 | 09:43 | 2

LOL

Trekhaas | 11-02-22 | 10:05

Nee, met de Führer. Heeft u al geprobeerd om 'm aan of uit te zetten?

VBO_B_Niveau | 11-02-22 | 10:32

Yep vroeger was alles beter en zekers in Amsterdam.
In een half lege Roxy op het podium zitten en luisteren naar de beat die echoot in de ruimte. Schitterend.

Rest In Privacy | 11-02-22 | 09:35 | 2

Oh man… nu word ik echt nostalgisch. Vroeger was écht alles beter.

Trekhaas | 11-02-22 | 10:06

Parkeren aan de gracht en dan de Roxy in … helaas te weinig gedaan! Mooie shows ook

Analia von Solmsch | 11-02-22 | 11:03

Een antisemitisch instituut; The Rights Forum, geleid door Gerard Jonkman, vraagt aan alle universiteiten hun banden met Israelische bedrijven te documenteren en door te geven. Universiteiten werken er natuurlijk keurig aan mee. Buitenlands nieuws, met de rotkop van überantisemiet van Agt op de voorpagina. Ik ga even de kots van mijn bureau vegen nu.
www.jpost.com/diaspora/antisemitism/a...

Sneerpoets | 11-02-22 | 09:20

Nee, je mag echt helemaal niks meer. Zo mag je bijvoorbeeld ook (bijna) nooit reaguren, en dít terwijl je gewoon een clickcijferkanon van jewelste bent voor geïntrigeerde succesverhalen die nog nooit van hun leven contact hebben gehad met die lagere levensvorm waar zij normaliter zoveel dingen over vinden dat het echt niet meer geloofwaardig is. Ja, het komt wel erg dichtbij zo hè? Afijn, joris de rauwe randjes maar weer snel weg!

Ja, ik durf wél ja. Nu jij nog.

VBO_B_Niveau | 11-02-22 | 09:13

dat van die boot is gewoon Kafka. Je verzint het niet.

Dr.Utker | 11-02-22 | 09:07

Alcoholverbod kan prima maatregel zijn om rare types te weren. Er zijn letterlijk duizenden plekken in de stad waar je wel gewoon alcohol kan drinken. Maar goed, alles bij elkaar snap ik de tendens dat de stad minder aantrekkelijk wordt. Tegelijkertijd werkt een topic als dit op mopper-rechts net als een rode lap op een stier.

StiekemeBunzing | 11-02-22 | 09:03 | 1

GroenLinks gehalveerd, als er nu verkiezingen zouden zijn.
Stelletje linkse mopperkontjes.

Ruimedenker | 11-02-22 | 09:09

Als ik dat zo lees heb ik misschien de laatste goede jaren in Amsterdam gewoond, maar dat is nu 25 jaar geleden. Destijds zei ik altijd: "hoe meer steden ik in de wereld gezien heb, hoe meer ik Amsterdam waardeer". En eigenlijk is het nog een bijzondere stad, maar met slappe klootviolen aan het roer. Alles moest kapot, al het speciale, mooie, unieke, bijzondere. Na 750 jaar... Triest eigenlijk

small_town_dude | 11-02-22 | 08:59 | 1

De Amsterdammers hebben zich laten omvolken door perverse D66'ers en Groenlinksers. Op zich slappe hap, maar met behulp van het importeren van treiterende islamieten hebben ze de huurwijken leeg geterroriseerd. Amsterdam bestaat daardoor uit zelfgenoegzaam blank deugvolk, volk dat zich beter acht in verband met een extremistische geloof en een deel wat blijft hangen in slachtofferschap omdat hun verre voorouders ooit op plantages moesten werken. Purmerend en Almere zijn er groot door geworden.

Graaier | 11-02-22 | 09:07

Wordt steeds erger zolang die communisten daar de scepter zwaaien.
Amsterdam, unter den Linden, er wandelen mensen.....

Kopieerapparaat | 11-02-22 | 08:58

Boink,

AT5: Een woningprijs van ruim 10.200 euro per vierkante meter kwam vorig jaar iets vaker voor dan voorgaande jaren. Dat is te zien op een kaart van de gemeente Amsterdam.

Het ging om woningen in kleine delen van de binnenstad, Zuid en Noord. In grote delen van Zuid en het centrum kostten woningen in 2021 tussen de 8200 en 10200 euro per vierkante meter.

Cornelis12 | 11-02-22 | 08:54 | 1

Het is volslagen krankzinnig eigenlijk. En maar propageren dat er betaalbare woningen in Noord zijn voor "middeninkomens ", nou: vergeet het maar, allemaal absurd duur en niet te betalen voor leerkrachten basisschool, politiemensen, verpleegkundigen en dergelijke.

Jan, Leiden | 11-02-22 | 08:59

Het ergste zijn de lelijke gebouwen, van het Eye filmmuseum tot de banken op de Zuidas. Je hebt niet meer het gevoel dat je in Amsterdam aankomt. Het zou net zo goed de hoofdstad kunnen zijn van een ander land.

Mark Bouwman | 11-02-22 | 08:53 | 4

@Jan, Leiden | 11-02-22 | 08:56: Smaken verschillen, maar je kan goed zien dat het uit een computer komt. Een lelijk kil stuk beton dat vloekt met de architectuur die zo sfeerbepalend is voor A`dam. Zou niet misstaan in een dictatuur.

Mark Bouwman | 11-02-22 | 09:05

@Mark Bouwman | 11-02-22 | 09:05:
Jeempie, dan verschillen smaken inderdaad, maar dat is ook prima!

Jan, Leiden | 11-02-22 | 09:18

@Jan, Leiden | 11-02-22 | 09:18: Ja, inderdaad. Maar sommige gebouwen doen gewoon pijn aan je ogen. De Wibautstraat is dan niet meer de lelijkste straat van Adam. Jammer dat er elders dan weer nieuwe lelijke gebouwen en straten komen. Wellicht kan een kunstenaar het gebouw opvrolijken. Er is vast wel ergens een potje.

Mark Bouwman | 11-02-22 | 09:43
▼ 1 antwoord verborgen

De Telegraaf is wakker:

Siciliaanse vulkaan Etna weer uitgebarsten: as slingert !!! TIEN METER !!! de lucht in
Updated 22 min geleden

www.telegraaf.nl/nieuws/54529221/sici...

Milton_Styx | 11-02-22 | 08:50 | 2

En een regel verder..10 kilometer....lekker slim..!

Den-Pol | 11-02-22 | 08:52

Haha, 10 meter in de titel! ;D

Jan, Leiden | 11-02-22 | 08:53

Binnenkort in Amsterdam gemeenteraadverkiezingen, durf te stellen dat wat nu boventoon in college Amsterdam voert, dat na de verkiezingen wederom doet kortom Groen Linksch omvolking Amsterdam geslaagd Mission Completed. Amsterdam huilt waar het eensch gelachen heeft, wil de laatste Amsterdammer het licht uitdoen? Bij voorbaat dank!

william7055 | 11-02-22 | 08:49 | 1

Amsterdam juicht. Die lui stemmen er wel zelf op hoor.

Kopieerapparaat | 11-02-22 | 09:00

Ik keek nog even op de bijsluiter van een inktpatroon van HP. Ik zag erop staan 'niet drinken of in de mond plaatsen'. Ik denk laat ik dat hier even plempen. Dat weet natuurlijk niet iedereen.

Leptob | 11-02-22 | 08:44 | 2

Werd er een rubber tegel bijgevoegd om op te deskbangen?

horsteknots | 11-02-22 | 08:51

Als we toch bezig zijn: droog ook je huisdier niet in de magnetron!!

MickeyGouda | 11-02-22 | 08:58

Laten we het nou niet mooier maken dan het is, 020 is natuurlijk al veel langer een kutstad.
En in die kutstad leven al heel erg lang kutmensen.
Het is pas sinds de GL meisjes (m/v) en de D66 deugers (m/v/x/witte mensen zijn kut) stemmen ontvangers , dat het heel erg veel meer kut is geworden dan het al was.
En het aller vervelendste is nog wel dat de 020-ers er helemaal niets aan doen, kan uiteraard komen door een hele grote groep nieuwe 020-ers die niet stemmen (want haram ofzo) of de nieuwe stemmers (ja witte mensen zijn idd kut, en nu willen we geld) van de zwarte communisten.

Hoe het ook zij, net als in de landelijke blabla, komt het allemaal zo ver omdat niemand er iets van zegt, en daar zit mijn crux, de 020-ers die ik nog ken van vroeger, die hadden dar absoluut niet toegelaten, maar de weinige die ik nog echt ken wonen al lang niet meer in 020, die zijn verhuisd naar steden rondom 020 en sommige zijn zelfs naar 010 gekomen.

En misschien wel het allerergste, het is niet enkel 020 waar deze vreselijke mensen huishouden, ook in 024 en 030 gaat het helemaal mis.

De enige redding lijkt te zijn oma ze de boel zo te laten verkloten dat alles op sterven na dood is, en dan vanuit die puin mag iemand zich weer eens druk gaan maken er weer een beetje iets van te maken. Maarja dat gaat nog heel lang duren, want meisjes en meisjes (m) gaan uiteraard niet toegeven dat ze fout zitten en dan dat zo lang mogelijk bepraten met als uitkomst dat extreemrechtse vrouwen en buitenlanderhaters hun gekwetst hebben en wat een schande dit is.

mr_awesome | 11-02-22 | 08:37 | 1

Links beleid werkt! Als je maar hard genoeg dwingt, aldus GroenLinks.

Kopieerapparaat | 11-02-22 | 09:04

Een 42-jarige *onderofficier special forces* is aangehouden als verdachte de *rechterhand* te zijn van *Taghi!* binnen de mocro-maffia.
Gevreesd wordt dat hij ook informatie aan de criminele organisatie heeft verstrekt over de werkwijze van politie en de special forces.

www.telegraaf.nl/w/1895440877/

Jan, Leiden | 11-02-22 | 08:35 | 10

Idd, een interessant bericht. Mits bewezen, wat zou ie krijgen van een militaire rechtbank?

horsteknots | 11-02-22 | 08:57

@horsteknots | 11-02-22 | 08:57: Waarschijnlijk wordt dat zeer zwaar aangerekend. Een taakstraf van 100 uur zou zomaar kunnen.

Kopieerapparaat | 11-02-22 | 09:26
▼ 7 antwoorden verborgen

Ooit geboren in de Kinkerstraat ben ik reeds 36 jaar geleden uit de hoofdstad vertrokken vanwege extreme verloedering. Deze verloedering heeft op allerlei gebieden jarenlang doorgeetterd met desastreus resultaat. Gerard Reve zei ooit treffend: Het licht is er veranderd.

donkeyman | 11-02-22 | 08:35 | 1

In het verlengde van Elandsgracht toch? Vroeger prachtige lange winkelstraat waar nu tegenwoordig allemaal "phoneshops" zitten waarvan je je afvraagt hoe die aan hun geld komen zoveel het er zijn.... Gelukkig nog wel veel horeca daar, hopelijk zijn die er straks nog wel na deze coronatoestandenperiode, anders zie ik het somber in voor de eens mooie lange Kinkerstraat.

Jan, Leiden | 11-02-22 | 08:47

Lennart Booij vindt het er anders fantastisch !

NACademicus | 11-02-22 | 08:33

Hoor eens, een niet afgemaakt pareltje.
Misschien dat @Keestel het kan afronden.
Andrew Watt - Make your bones
youtu.be/N9GJnlr9dWU

Roehm | 11-02-22 | 08:29

Amsterdam, afzinken dat shithole en dan nog even afstampen. Weg ermee.

Roehm | 11-02-22 | 08:27 | 2

Platgooien en zonnepanelen plaatsen. Dat moet een natte droom voor het GL bestuur zijn.

dasechtgeenstijl | 11-02-22 | 08:37
-weggejorist-
PerineumPiraat | 11-02-22 | 11:07

stemt

kinky winky | 11-02-22 | 08:22

Snap het allemaal wel de favoriete religie van links --islam-- heeft moeite met alcohol vandaar al die verboden.
Verwacht binnenkort als het weer warm en zonnig wordt ook verplichte zedige kleding in Allhamsterdam.

meneer Q | 11-02-22 | 08:22 | 1

Precies, lekker inclusief! Je moet het “huisgeloof” natuurlijk wel omarmen.

dasechtgeenstijl | 11-02-22 | 08:35

Ongecompliceerde jaren '80-romantiek om mee op te staan of lekker op te slapen, BC. Je weet het .. ;-))
a-ha - Take On Me
youtu.be/djV11Xbc914

MickeyGouda | 11-02-22 | 08:16 | 7

@MickeyGouda | 11-02-22 | 08:55: Ach, kom toch van die zolderkamer af. Het gevaar is reeds lang geweken!

Het is hier heerlijk om te kunnen klagen. Voluit. Tegen de beschuitbus. En ooj tegen Jutta - die ik gemakshalve over Asha heb geplakt. Jutta hoort m'n klaagzang aan en knikt zo af en toe stilzwijgend....

Yrrab | 11-02-22 | 09:06

@Yrrab | 11-02-22 | 09:06:
Gna. Ik moet toch eens een beschuitbus kopen. Toevallig had ik vandaag als deadline gesteld richting mijn wederhelft, positief of negatief. Zeven dagen is lang voor iets waarvan je het nut sowieso al niet inziet. Maar goed, voor nu groetjes aan Jutta en een fijne dag gewenst.

MickeyGouda | 11-02-22 | 09:43
▼ 4 antwoorden verborgen

Ach iedereen heeft een mening over Amsterdam. Vooral de mensen die er zelf niet (meer) wonen.

Bakje Friet | 11-02-22 | 08:06 | 2

Dat is vreemd!

Nuchternederland | 11-02-22 | 08:17

Zou het komen omdat iedereen ook mee mag betalen aan die puist op de kaart van NL?

dasechtgeenstijl | 11-02-22 | 08:38

Ha Amsterdam, dat zal me de derrière oxideren. Kom er al 30 jaar niet en ben niet van plan daar ooit nog te komen!

redthehaghue | 11-02-22 | 08:04

Biden heeft Amerikanen in Oekraïne opgeroepen het land te verlaten. 'Het wordt een wereldoorlog als Amerikanen en Rusland op elkaar beginnen te schieten' aldus Biden. Nou Biden, begin je nou niet een klein beetje op de zaken vooruit te lopen? Ga met pensioen ofzo. Ga in een rustig bejaardencomplex wonen.
www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/...

Leptob | 11-02-22 | 07:59 | 5

Het zijn vooral en eigenlijk alleen de Amerikanen die de afgelopen maanden om de paar dagen weer roepen dat er oorlog komt. Nu roept de seniele leider van het oorlogzuchtige volk weer dat er een wereldoorlog kan komen. En onze MSM en Belgen plaatsen het alsof het een normale uitspraak is. Als Trump het had gezegd had onze NPO en de Belgen moord en brand geschreeuwd over een oorlogszuchtige gek.

Graaier | 11-02-22 | 08:35

Niet alleen Trump, maar welke republikein dan ook.

dasechtgeenstijl | 11-02-22 | 08:41

Degenen die aan Sleepy Joe's touwtjes trekken lijken het niet eens te zijn met wat ze met de Russen moeten doen. Hoor wisselende geluiden vanuit Washington. Ondertussen bereidt Vlad de annexatie van in ieder geval de Donbas voor, profiterend van de zwakte van Amerika, compleet ondermijnd en verdeeld als ze zijn, olv een seniele corrupte kapot gechanteerde ouwe gek die op dubieuze wijze het Witte Huisje is gefraudeerd.

Graaf_van_Hogendorp | 11-02-22 | 08:44
▼ 2 antwoorden verborgen

Amsterdam. Ik ben er geboren en getogen en het is inderdaad kutter dan ooit. Veel hypocriet en saai volk dat vooral veel wilt zeiken en verbieden. Om de haverklap een bord met alcoholverbod. Toch wil mijn zoon nooit meer ergens anders wonen, zegt ie. En volgens Het Parool zijn er nu meer cafe's dan voor corona. Afijn, vanavond maar eens op onderzoek uit. Eerst naar een vriend die thuis bier brouwt.

Piet Karbiet | 11-02-22 | 07:54

Amsterdam is al sinds de 17e eeuw niet meer leuk.

Stijlicoon | 11-02-22 | 07:54 | 1

Hoi Sylvana!

Papa Jones | 11-02-22 | 08:02

020 ? Zwaar overrated shithole.

Grijskijkert | 11-02-22 | 07:54

Hoeveel echte Amsterdammers wonen er nog in Amsterdam. Stuk of 10 ?

Cornelis12 | 11-02-22 | 07:53 | 2

Hiero. En mijn 2 tieners. Dat is 3. Broers en zus vorige eeuw al weggejaagd over de stadsgrens.

Piet Karbiet | 11-02-22 | 07:57

Daarvoor moet je tegenwoordig in Purmerend zijn. Doet qua treurigheid niet veel onder voor 020 trouwens. Zal met de demografische samenstelling te maken hebben. Schat ik zo in.

Grijskijkert | 11-02-22 | 07:58

Nog even over Amsterdam. Dit is toch wat de inwoners willen? Ik hoor en lees al zeker 15 jaar niets anders dan een klaagzang over de overlast. Rottenberg op tv over dronken provincialen. Alle kranten over dronken toeristen en rolkoffers. Binnenstadbewoners over evenementen. Al dat drukke verkeer moest ook weg. Het was toch allemaal zo verschrikkelijk?

Dus eigenlijk heeft Amsterdam eindelijk een college dat luistert naar de burger. Of in ieder geval het luidruchtige verzuurde deel daarvan.

Duwbak_Linda | 11-02-22 | 07:49

Zoals men hier zegt; het mooiste van Amsterdam is de trein richting Rotterdam.

priks | 11-02-22 | 07:43 | 2

Wat is er eigenlijk mooier dan het herhalen van grapjes die 20 jaar geleden al oud waren, behalve alles? Juist: niets.

John McClane | 11-02-22 | 07:50

Nee hoor. Nog steeds een waarheid als een koe. Maar goed, ik kom dan ook uit Roffa.

Grijskijkert | 11-02-22 | 07:56

Van Thaise recepten tot cosmetische chirurgie, bedankt nachtploeg voor de grijns bij het ontbijt!

Wijze uit het Oosten | 11-02-22 | 07:43 | 5

@Wijze uit het Oosten | 11-02-22 | 07:50:
*gretig aanpakt* Grappig, dat zoveel comments van vannacht on topic waren. Amsterdam maakt veel los hier.

MickeyGouda | 11-02-22 | 08:02

@Wijze uit het Oosten | 11-02-22 | 07:50: Goedemorgen, ik sluit aan in de rij bij MG, voor de koffie (lekker) en de cafépraatjes (ondeugend-grappig). Fijne ochtend gewenst, iedereen, nog even volhouden: het is bijna weekend!

anja | 11-02-22 | 08:05
▼ 2 antwoorden verborgen

Woon bijna 30 jaar in adam. Jaren 80, toen nog eerst bezoeker, en 90 waren fantastisch. Later werd t minder. Ben bezig de stad tzt te verlaten.

Fra Lippo Lippi | 11-02-22 | 07:38

Als ik deze opsomming lees doet mij dat denken aan een Chinese stad. Daar mag en kan ook niet, behalve voor de Bobo's, die gaan hun goddelijke gang.

Ray Skak | 11-02-22 | 07:38

Halsema is zeer selectief in hoe om te gaan met Corona gerelateerde maatregelen. Als er een protestactie is met een welgevallig politiek thema loopt ze zonder masker voorop. Maar ondernemers pesten, dat kan in A’dam altijd. Daar is voldoende capaciteit voor.

Ericpo | 11-02-22 | 07:34

Ik gaf mijn vrouw een liefdes klapjes op de billen.een BOA zag dat. Mee genomen naar het bureau en wij beiden zijn verhoord in aparte kamers of het niet ongewenst was. Na 3 uur verhoor stonden we weer op straat met een voorwaardelijke waarschuwing wegens schending openbare zeden .

Breakdance | 11-02-22 | 07:30 | 4

Kleinigheidjes hou je toch..

Wijze uit het Oosten | 11-02-22 | 08:06

Als je het midden op een zebrapad doet, kan een BOA ook weinig anders. Had het bij de Stopera gedaan; dan had je het als kunst/statement kunnen verkopen

PPuk | 11-02-22 | 08:28

Huh? dus liefde mag ook niet meer? Waren die BOA s ex IS zedenpolitie wachtmeesters?

nobodiesunmighty | 11-02-22 | 08:36
▼ 1 antwoord verborgen

Hahaha. Ok boomer. Vroeger was natuurlijk alles beter. Medelijden met je kinderen, Mosterd.

J.Del_Bosque | 11-02-22 | 07:24 | 2

Tot zo'n 2 jaar terug was alles ook beter. Hoef je geen Boomer voor te zijn om dat te begrijpen. Amsterdam was verder altijd al kudt.

__dictatuur | 11-02-22 | 08:00

Heden wij, morgen jij Zwitsal. Kwestie van tijd namelijk.

Grijskijkert | 11-02-22 | 08:01

Vrijdag de Conferentie over de Toekomst van Europa. Alle inwoners van de EU zijn uitgenodigd om mee te denken welke kant het op moet met Brussel.
In Maastricht zal een selectie van burgers samenkomen in een congrescentrum om zich tijdens een burgertop uit te spreken over onder andere migratie en ontwikkelingshulp.
Je kon je daar blijkbaar voor opgeven. Heb ik iets gemist? Waarom hebben de media dit niet gepromoot? Er zijn vast een boel mensen die hadden willen inspreken maar nergens vanaf wisten. De stille meerderheid gaat weer verliezen.

Leptob | 11-02-22 | 07:18 | 2

Timmermans en Juncker zijn ook burgers. Die spreken namens u

SinisterNL | 11-02-22 | 07:24

Conferentie is mislukt: er is geen toekomst voor Europa.

nobodiesunmighty | 11-02-22 | 08:37

Nog over dat ijshockey. Het geklier en geduw áchter de goal de hele tijd.
En mekaar maar tegen de wand vouwen.
Ontzettende contactsport zien ik. Intrigerend.

chicago river | 11-02-22 | 06:59 | 2

je klnkt verwonderd , de 1ste keer ijshockey?

horsteknots | 11-02-22 | 07:06

Ooit een ijshockeyer horen klagen over grensoverschrijdend gedrag achter de goal?

Nou, dat bedoel ik...

Yrrab | 11-02-22 | 07:06

Voor we ontploffen, tellen we vandaag eerst tot 100....

TOTO - '99'
youtu.be/qhw-XlTMB5I

Yrrab | 11-02-22 | 06:58 | 5

@anja | 11-02-22 | 08:08: Ja, kweetnie... vertrouwen in de medemens, misschien?

Ben zelf tot 26 gekomen vanmorgen. Dus heb nog wat oefening te gaan...

Yrrab | 11-02-22 | 08:41

@Yrrab | 11-02-22 | 08:41: Net aan iemand gevraagd, die zei dat het klopt wat je zegt. Nu vraagt 'ie of jij een baan wil in Amsterdam, ze zoeken goede mensen en zijn onder de indruk van jouw kwaliteiten.
Nou, voordat ik straks mijn baan aan jou kwijtraak, nog als uitsmijter een wijze les van Edward Albee: Ab 16 geht's bergab. Mit uns allen.
Los daarvan, fijne vrijdag verder!

anja | 11-02-22 | 10:52

@anja | 11-02-22 | 10:52: De enige baan die ik nog nastreef is de Lijnbaan. En die ligt godzijdank in mijn geboortedorp. Jij raakt je baan door mij niet kwijt. Blije jij!

Alles geht bergab im Lande. De Nits hadden het al over 'The Dutch Mountains'. Dat was niet zomaar....
youtu.be/tPyiZI_WrXw

Jij ook een fijne dag!

Yrrab | 11-02-22 | 12:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Morge,... Mijn laatste keer in 020 was voor een concert van Tommy Emmanuel. 2010. Tja... geen behoefte om daar nog vaker te komen. 020, een beetje het Helmond van zuid Holland.

horsteknots | 11-02-22 | 06:55 | 4

Dan haal Tommy es naar Hellimond? Hoef ik ook niet zo ver te reizen voor een sympathieke topmuzikant.

nobodiesunmighty | 11-02-22 | 08:41
▼ 1 antwoord verborgen

Wally Tax. Springtime in Amsterdam......over nostalgie gesproken..Mooi filmpje op youtube door Rimko Haanstra met dit nummer. Sorry, het roze delen lukt me niet, hoe doen jullie dat.....zoekt..

onbekend | 11-02-22 | 06:35 | 5

Dit vindt Haanstra heel leuk. Dat weet ik, want ik poetste zijn huis vroeger.

grietmetgroenefiets | 11-02-22 | 09:26
▼ 2 antwoorden verborgen

Loop naar ijshockey te kijken.
Absurd.
Élke keer bij een goalpoging denk je, ja, die gaat erin.
Maar dan gaat die puk er dus niét in.
Waarna de mannetjes met hun stokjes op het ijs weer in de counter de andere kant op vliegen / schaatsen.
Verbazingwekkend. Goede keepers denk.

chicago river | 11-02-22 | 06:32 | 2

Vroeger speelde we dit spelletje "Unreal Tournament 1999". Vandaag de dag zou ik er haast spontaan epileptische aanvallen van krijgen.

Brabeaulander | 11-02-22 | 06:45

Wakker, dickpic maken.

Duwbak_Linda | 11-02-22 | 06:27 | 1

Gna......

onbekend | 11-02-22 | 06:35

Het enige leuke aan Amsterdam is haar geschiedenis.

kleybeuker | 11-02-22 | 06:27 | 1

En de trein naar Utrecht.

SterF... | 11-02-22 | 07:25

XAXMXSXTXEXRXDXAXMX

Minus Richels | 11-02-22 | 06:12 | 1

Is dit de AIVD kerstpuzzel 2022? Oplossing is XHamster.

Leptob | 11-02-22 | 07:35

Amsterdam was nooit leuk.

Kaas de Vies | 11-02-22 | 06:09 | 2

Niet voor niets dat Jules Deelder de naam van die stad meed als de pest. Daar had hij gelijk in.

Yrrab | 11-02-22 | 06:14

Leiden was ook al zo'n deceptie.

Duwbak_Linda | 11-02-22 | 06:29

Voor @treintien:
The-Outfield Your Love (Official Video).

Theodorik1 | 11-02-22 | 05:33 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Over Amsterdam is alles gezegd, maar nog niet door iedereen. Dus, ik heb in mijn jonge jaren 4 jaar in Amsterdam gewerkt en er o.a. het geld verdient voor de renovatie van een saksisch boerderijtje met 2 h.a. fruitwei in mijn geboortestreek. Daarna ben ik er nog twee of drie keer geweest. En vanaf nu tot mijn levenseinde niet meer.

WirMachenMusik | 11-02-22 | 05:11 | 2

Dus je renoveert een Saksische boerderij met twee hectare boomgaard en je bent er daarna nog maar een keer of drie geweest? Wasted time, money and energy, zou ik zeggen.

Oh... in die stad die met een A begint en op een M eindigt. Ik moet beter lezen...

Yrrab | 11-02-22 | 05:39

Dit verhaal ken ik.
Van mezelf.

Nuchternederland | 11-02-22 | 08:20

Ook goeiesmorges!

Wel knap, maar ik word een beetje ne-ne... zenuwachtig van een ukelele. Zet er zes bij elkaar en ik zit tegen een nervous breakdown aan.

Orange blossem tea will help me on my feet again.

Yrrab | 11-02-22 | 05:51

@Yrrab | 11-02-22 | 05:51: Ja ik normaal ook maar ik maakte hier wel graag een uitzondering voor. Uit de youtube commentaren geplukt: Brilliant! Even more impressive when you consider they were upside down Geheel ter zijde.

Edit: heb nog wel een kopje pennyroyal tea? www.youtube.com/watch?v=4dcIPGzxsl8

treintrien | 11-02-22 | 05:55

@treintrien | 11-02-22 | 05:55: Nou vooruit, een bonuspunt voor de upside-down ukelele dan. Of ik er morgen nog zo over denk zien we morgen wel.

Yrrab | 11-02-22 | 06:03

The Charlie Daniels Band - The Devil Went Down To Georgia..
Run boy ,run.

Theodorik1 | 11-02-22 | 04:42 | 4

Mooi man... hier deel 2: the devil went back to Georgia: www.youtube.com/watch?v=L0XUTD7QYcs

Door Mark O'Connor with Charlie Daniels, Cash, Tritt and Marty Stuart

treintrien | 11-02-22 | 05:13
▼ 1 antwoord verborgen

Communisten houden niet van gezelligheid, groene communisten evenmin.
Communisten houden niet van religies, maar voor de islam maken zij een uitzondering.
Homo’s en Joden worden de stad uitgejaagd, de communisten kijken tevreden toe.
Tot een aantal jaar geleden kon je met trots zeggen uit Nederland te komen.
“Ah! Holland, Amschtèrdam!” Mensen reageerden opgewekt. Amsterdam! daar zouden ze graag eens naartoe willen.
Jaja, daar woon ik 25 minuten vandaan. Hoe cool is dat!
Zulke reacties krijg je allang niet meer.
Voorheen kwam ik/kwamen wij elke maand, zes weken wel in Amsterdam.
In onze staptijd bijna wekelijks. Melkweg, Escape, Mazzo, de house parties, of anders wel “Hof van Holland”.
Nu komen we er 1x per jaar.
Lachwekkend en onbeschoft winkelpersoneel dat een poging doet om Engels te spreken.
Al die linkse (ex) kudtstudenten die zijn blijven hangen.
Opdezelfde reden als wij, kwamen ze naar Amsterdam.
Dansen, feesten en studeren.
Nu zijn ze wat ouder en zijn het linkse, overbetaalde kapsoneslijers geworden, die een ander zijn feestje niet gunnen.
Rosé met geitenkaas in het park is hun feest, 20 bakfietsen op een rijtje.
Mensen die zich druk maken over een nieuw Wocabulaire en havermelk.
Maar goed, genoeg over Amsterdam.
Over m’n eigen stadje, Utrecht, hetzelfde verhaal.
Van ‘88 tot 2003 waren de tofste jaren ooit, daarna….
Terug naar de eerste twee zinnen^^^.

Ruimedenker | 11-02-22 | 04:41 | 1

Spijker, kop. Helaas.

Graaier | 11-02-22 | 09:21
-weggejorist-
pipo8399 | 11-02-22 | 04:15 | 2

Jorge Aragao-O Barraco Desabou.

Theodorik1 | 11-02-22 | 04:02

The Who -Baba O'Riley (Shepperton Studios / 1978).

Theodorik1 | 11-02-22 | 03:34

Voor Putin dan maar:
Slot -Dead Stars.

Theodorik1 | 11-02-22 | 03:20

Zit GS niet uit vrije keuze in Amsterdam? Dus kennelijk is het er wel leuk. Ik zit momenteel in Twente, waar ik deels opgroeide, maar toch geef ik nog even mijn pied à terre in Asd niet op.

cugel | 11-02-22 | 03:14 | 4

@TheOne48 | 11-02-22 | 03:23: Nee, deze week mocht voor het eerst haar broer langskomen. Ik wacht nog op toestemming om haar iedere dag mee uit te mogen nemen want waarom zou ik stoppen met koken voor mijn moeder van 100 als ik een hele week in Ierland moet zitten en haar dan maar een half uur per week mag zien.

cugel | 11-02-22 | 18:05

@TheOne48 | 11-02-22 | 18:10: Dank je! Bij eerdere reacties had ik geen email notificatie gekregen waardoor het lang duurde voordat ik het zag. ( bovendien waren er andere dingen waarmee ik druk was)

cugel | 11-02-22 | 19:52
▼ 1 antwoord verborgen

Machtig mooi dat skeleton.

TheOne48 | 11-02-22 | 03:01

Mooie tijd om te gaan slapen. Oh ja mijn nieuwe band heet 999 Mb maar dat verandert zodra we een gig hebben.

R. Skickr | 11-02-22 | 03:00

Begin volgende week creëer ik definitief 1800km afstand tussen mij en Amsterdam. Je moet altijd van je af amsterdammen.

superduperadmin | 11-02-22 | 03:00 | 1

Sowieso !

IosefTarasov | 11-02-22 | 03:09

Voor meneer Zouma:
MUD - The Cat Crept In (1974) TopPop.

Theodorik1 | 11-02-22 | 02:55

Bananen muziek.
Max B - BANANATICOCO
https://youtu.be/Rg1H_snl-3w

Brabeaulander | 11-02-22 | 02:49 | 1

Zijn die niet uit elkaar gegaan, of in een split geëindigd?

R. Skickr | 11-02-22 | 02:54

We hadden vroeger een hele lieve hond die allerlei truukjes kon. Het was, niet lachen, een Labracadabrador.

R. Skickr | 11-02-22 | 02:47 | 1

ik had een Rottkwijler, hele dag achter m aan dweilen.

Thies | 11-02-22 | 07:56

Ik ben in Amsterdam geboren, en heb er tot mijn vierde gewoond. Mijn ouders waren toen in staat om het flatje in West te verruilen voor een mooie nieuwe eengezinswoning in een randgemeente. Rust, ruimte, en toch was de stad niet ver weg. Als puber bracht ik mijn vrije tijd vaak in de stad door. Na de middelbare school studeren, op kamers, een flat delen in de Bijlmer, daarna op kamers in de Jordaan, werken, en uiteindelijk mijn eerste eigen huisje, een sociaal huurkrot in de binnenstad voor iets meer dan driehonderd gulden. En ach, een mens maakt wel eens een foutje, ik dus ook. Huis kwijt, langs de rand van de afgrond gegaan, er net niet in gevallen, mezelf van de rand weggetrokken, beetje mazzel gehad, weer een sociaal huurkrot gevonden, nu voor net geen driehonderd euro, in 1074. Zoek maar op waar dat is, Mosterd. En dan gaan al je lieve overburen eruit, hun huurkrotten worden gerenoveerd en verkocht. En dan krijg je nieuwe buren, die een kwart miljoen euro neertellen voor een bovenwoning van iets meer dan vijftig vierkante meter. Ze komen zich niet aan je voorstellen, ze groeten je ook niet op straat. En als je dan op maandagnacht om half twee gaat aanbellen, om te zeggen dat ze beter hun ramen dicht kunnen houden als ze lawaai maken, en dat ik niet kan slapen van de herrie, want mijn slaapkamer ligt aan de straatkant, en of ze daar rekening mee willen houden, dan hoor je op de achtergrond een grietje met een kakkineus accentje zeggen: "O, maar we zijn toch in Amsterdam?" Sinds de instelling van het rookverbod in de horeca in 2008 is er een generatie opgegroeid die geleerd heeft hoe vies binnen roken is. En dus roken ze buiten, ook om drie uur 's nachts op de balkons aan de achterkant. In een jaar tel ik gemakkelijk honderd feestjes, waarvan ik er toch zeker twintig van verpest door er naartoe te gaan en ze te zeggen dat ze het lawaai binnenskamers moeten houden. Vrijwel altijd sta ik te praten tegen buitenlanders of Goois importkakvolk, en met buitenlanders bedoel ik dus nadrukkelijk geen Turken of Marokkanen, maar allerlei jong expatvolk en UvA-immigranten, die denken dat het volkomen normaal is om om drie uur 's nachts met dertig man stomdronken te staan schreeuwen in een achtertuin, want "we zijn toch in Amsterdam?". En als je dan tegen buurvrouw Kutjekut zegt dat ze naar binnen moeten krijg je als antwoord dat ze in onderhuur zit, en dat er binnen niet mag worden gerookt van de hoofdbewoner. Ik heb in mijn jeugd geleerd hoe me te gedragen, mijn ouders wisten niet beter. In de Jordaan gooide mijn buurvrouw een emmer water naar beneden als een dronkenlap na een keer vragen niet oplazerde onder haar raam. Als ik tegenwoordig m'n bek opentrek krijg ik vaak te horen dat ik "niet zo agressief moet zijn". "Huh, wat bedoel je? Ik zeg je dat je niet zo'n herrie moet maken om twee uur 's nachts, in een woonstraatje, meer niet!" In mijn straat staat sinds kort een huis te koop. Het is een voormalige garage, in 2016 verbouwd tot een woning van ongeveer negentig vierkante meter. De vraagprijs was toen zes ton. Nu staat in de advertentie te lezen dat de woning nog nooit bewoond is geweest, al vijf jaar niet. De vraagprijs is acht ton... Ik wil hier weg!

Rhenium | 11-02-22 | 02:47 | 4

Had een normale gezocht en een partner

SinisterNL | 11-02-22 | 07:23

Hopelijk ben je vrij om te gaan waar je wil. Ik had het wel geweten, eieren voor je geld en vertrekken!

Thuinman | 11-02-22 | 07:55
▼ 1 antwoord verborgen

Kimberly nu op de OS skeleton

wilderst | 11-02-22 | 02:35 | 1

Als dat 5/5 is wens ik je alvast een fijne nacht toe. Enjoy!

R. Skickr | 11-02-22 | 02:42

Rory nog maar een keer:
Rory Gallagher - Going to my Hometown live @ Hammersmith 8/9.
Sorry baby but i can't take you, only got one ticket....

Theodorik1 | 11-02-22 | 02:20 | 3

@R. Skickr | 11-02-22 | 02:24: Like i dunno.
Rory Gallagher-Bad Penny (Rockpalast 1982).

Theodorik1 | 11-02-22 | 02:31

Vroeger was cosmetische chirurgie zo'n taboe. Nu kun je praten over Botox en niemand die zijn wenkbrauwen fronst.

R. Skickr | 11-02-22 | 02:13 | 6

Hilarisch maat, in de goede zin! Daar geef ik graag mijn 4/5 voor op!

wilderst | 11-02-22 | 02:34

Niks is wat het lijkt.

R. Skickr | 11-02-22 | 02:34
▼ 3 antwoorden verborgen

Tja; Amsterdam... Heel leuk om naartoe te varen... Verwachtingen kids zijn hoog... vanuit Den Haag met een mooie praam. (oude westlander met klapbankjes, echt niks fancy; tenten onder de plecht) ... Dag heen, via De Kaag ... echt een flinke tocht... met onderdak geregeld buiten de sluis.... Grachten pakken in de avond... bruggetjes met lichtjes; want leuk voor de kleine kids... Drama om af te stappen; Zo vrolijk en woke het publiek... zo slecht de uitbaters van alles horeca. 15 niet te vreten pizza's bestellen aan de bar; kinderen plassen 1 euro per stuk. Barbecue aan op de schuit; Boa in je nek... Muziek op (echt) normaal niveau...250 euro boete... Het is echt een plek om naar terug te gaan ! Echt iedereen; Ga in de zomermaanden naar amsterdam ! I Am Sterdam ! NOT !

MagnificentRon | 11-02-22 | 02:11 | 3

Het is inderdaad heel erg geworden. Ik heb ook een klein bootje en ging graag door de grachten varen. Muziekje aan, drankje erbij niks aan de hand. Maar sinds twee jaar zijn ze zo streng geworden qua handhaving dat je er bijna geen zin meer in hebt. Terwijl het zo leuk kon zijn.

R. Skickr | 11-02-22 | 02:16

Friesland het Gallische van Nederland.

Brabeaulander | 11-02-22 | 02:25

@Brabeaulander | 11-02-22 | 02:25: En daar kan je ook nog eens ergens aanleggen en wildkamperen. Veel beter inderdaad. Toch hebben de grachten nog steeds wel iets en ga ik toch nog 1 keer per jaar. Totdat je electrisch moet. Dan kunnen ze echt de rambam krijgen daar

R. Skickr | 11-02-22 | 02:32

Trump, die 's nachts stiekem bewijzen van zijn schurkenstreken door de WC staat te spoelen:
www.nrc.nl/nieuws/2022/02/10/scheuren...
Geen wonder dat Melania geen zin had zijn hand vast te houden. Maar ja, welke vrouw wil wel iets met Trump?

cugel | 11-02-22 | 02:07 | 4

@R. Skickr | 11-02-22 | 02:09: Je bedoelt dat ze iets met zijn geld willen, niet met die vetklep. Ik heb minimaal één vrouw die graag iets met mij heeft.

cugel | 11-02-22 | 03:09

@cugel | 11-02-22 | 03:09: Nu leg je mij woorden in de mond. Dat is niet alleen een nare maar vooral ook een heel erg irritante eigenschap van mensen die dat doen.

R. Skickr | 11-02-22 | 03:20

@R. Skickr | 11-02-22 | 03:20: Sorry, ik zeg niet dat jij dat zegt, dat is mijn sterke vermoeden van hoe het zit.

cugel | 11-02-22 | 18:02
▼ 1 antwoord verborgen

AH Biologisch Kippenvleugels, ca. 490 g. Vanaf maandag van 2.69 voor 1.69.

Mensen, hier MOET je mee aan de slag! Belachelijk goedkoop voor het lekkerste stukje van de -biologische- kip. Kip die smaakt als vroeger!

Natuurlijk zijn ze wat steviger van structuur en wat groter dan je gewend bent, omdat ze volwassen mochten worden. Maar dat geeft ook meer plak en smaak. En dat is wat we zoeken!

Tel dus op de dubbele bereidingstijd op wat lagere temperatuur, of kook ze voor als je er bijv wings van wilt maken.

Ik had ze toevallig gisteren in de pan, uit de diepvries van de actie van november. In prima staat waren ze. Even 3 minuutjes tronnen op halve kracht, en je kunt de 5 á 6 stuks van elkaar lostrekken en op een bord leggen. Dan nog eens 3 minuutjes op halve kracht en ze zijn weer vers. Maar je kunt ze nu dus ook meteen vers kopen!

Zo dadelijk ga ik de 2 overgeblevenen verorberen, ze liggen me aan te kijken in hun gestolde plakjus. Dat komt door de gelerende eiwitten. Vroeger trokken we daar altijd een sneetje wit doorheen als de kippetjes op waren.

Bear with me voor de recepten!

wilderst | 11-02-22 | 02:05 | 1

De echte dierenvriend!

keestelpro | 11-02-22 | 02:12

Heb je het al gehoord van die twee dieven die een originele Lexmond-maanzusjes kalender hebben gejat?

Ze hebben allebei 6 maanden gekregen.

R. Skickr | 11-02-22 | 02:02

Een jongen en een meisje staan te rotzooien in een portiek.
Hij staat haar te vingeren.
Opeens zegt zij: 'Kijk uit, je doet me pijn met je ring'
Zegt hij: 'Dat is mijn ring niet schat, dat is mijn polshorloge!'

Behangdelul | 11-02-22 | 01:52 | 3

Hij draagt zijn polshorloge aan zijn vingers?

Lorejas | 11-02-22 | 01:55

Daarom draagt een gynaecoloog zijn polshorloge vlak onder zijn oksel.

R. Skickr | 11-02-22 | 01:58

@lorejas: huigvingeren

Behangdelul | 11-02-22 | 01:59

Mijn dochter vindt dat ik haar niet genoeg privacy geef. Tenminste, dat schreef ze in haar dagboek.

R. Skickr | 11-02-22 | 01:52 | 3

Fuck d*gboeken. Er is een noodwet van kracht. Persoonlijke integriteit is voor wappies die eigen gezondheid belangrijker vinden dan het belang van ouderen op een sterfbed die ook niet zomaar deaud mogen gaan.

keestelpro | 11-02-22 | 01:56

@keestelpro | 11-02-22 | 01:56: Dagboeken,heb er nu nog nachtmerries van.Laat staan journaalposten en grootboekrekeningen.

Theodorik1 | 11-02-22 | 02:01

Ja, dat heb je nou al drie keer gezegd...

Nu..!!

Verdomme......

( Tamara roept... Doei allemaal ..)

neonreclame | 11-02-22 | 01:49 | 2

Doei doei

R. Skickr | 11-02-22 | 01:50

Ja dan houdt het op. #overmacht

keestelpro | 11-02-22 | 01:53

Amsterdam is niet meer van de Amsterdammers, Rotterdam niet meer van de Rotterdammers, Den Haag niet meer van de Hagenezen en Hagenaren, Utrecht weet ik niet, maar bepaalde wijken zijn al afgeschreven en no-go areas, idem voor Gouda. Gaat lekker man! Integratie is zo geslaagd, weet je wat, we doen er nog even 100.000 per jaar bij!

Behangdelul | 11-02-22 | 01:45 | 1

Kanaalstraat en Lombok was al in de jaren 50, waar ik niet heen mocht als kind. In de jaren 70 begon Overvecht en even later Kanaleneiland. Maar Utrecht is wel mijn stadje. Kom er alleen al 30 jaar niet meer.

gato | 11-02-22 | 08:32

Ik heb geprobeerd een professioneel verstoppertje-toernooi te organiseren, maar het was een complete mislukking. Goede spelers zijn moeilijk te vinden

R. Skickr | 11-02-22 | 01:45

Wat krijg je als je een retorische vraag en een grap combineert?

R. Skickr | 11-02-22 | 01:37 | 3

De vraag stellen is hem beantwoorden en hopen op een lach.

keestelpro | 11-02-22 | 01:40

een retro-grap?

Behangdelul | 11-02-22 | 01:41

Binnenpretje?

Lorejas | 11-02-22 | 01:53

Wie heeft daadwerkelijk de erfenis van De Stad Amsterdam in handen?
Wie is de echte Amsterdammer?

keestelpro | 11-02-22 | 01:34 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

Amsterdam, de laatste keer dat wij er waren hadden we de auto geparkeerd maar we wisten niet wanneer we terug zouden komen. We hadden geen parkeerkaartje gekocht en als we een boete zouden krijgen dan zouden we deze delen door 4. We hadden geen boete gekregen.

,,Mag ik 1 hash joint a.u.b. Thats 4 euro's. Ik ben godverdomme een Nederlander. Oh dan is het 3 euro." Grappig, zal het niet vergeten.

Brabeaulander | 11-02-22 | 01:09 | 5

Haalde altijd Crystal skunk bij Coffeeshop 36 bij mij in de straat. "Eigen volk" eerst werd er dan geroepen en hoefde je niet te wachten op de buitenlanders die in de rij stonden.

R. Skickr | 11-02-22 | 01:19

@Lorejas | 11-02-22 | 01:14: Ghe, weet nog dat de Molukkers in de kroegen een paar knaken meer moesten betalen voor een drankje. Ten tijde van en na de treinkapingen.

Theodorik1 | 11-02-22 | 01:22

Haha; stille wraak!

Lorejas | 11-02-22 | 01:24
▼ 2 antwoorden verborgen

Amsterdam zat altijd al vol arrogantie. Zelfs het plebs daar voelde zich altijd verheven boven de rest van Nederland. Geef mij maar Rotterdam.

IslamPislam | 11-02-22 | 01:00 | 2

Amsterdam, het grootste dorp van Nederland. Toch wel leuke herinneringen aan. Toen ik nog in dienst zat met mijn maatje naar A'dam reizen. Kom ik in de Bijlmer terecht waar Jordanese Nees inmiddels woonde. Binnenstad was een groot dorp, iedereen kende elkaar.

Theodorik1 | 11-02-22 | 01:15

Rotterdam is net zo erg hoor. Is net zo randstedelijk en niet meer de stad die het ooit was.

Icewallowkum | 11-02-22 | 01:29

Je zal der maar wonen aan zo’n stinkgracht, waar de hele dag van die platboomde schuiten vol Moffen en Amerikanen voorbij komen drijven die je je vreten uit je bek zitten te kijken. Ben je lekker mee! Ik gaat liever gewoon dood! Wat stelt het nou helemaal voor dan, dat Amsterdam? De hóofdstad van Nederland? Wáterhoofd zal je bedoelen Stelletje tillers! Amsterdam hèppet! Ja en anders jatte ze ‘t wel!

youtu.be/srpMVYT5NBE

WillSchmidt | 11-02-22 | 00:48 | 5

@neonreclame | 11-02-22 | 01:00: Is een wereldwijd verschijnsel. Zelfde met Rio-Sao Paulo. Haat en nijd,vooral tussen de voetbalclubs. In SP wordt het geld verdiend en in Rio wordt het alleen maar uitgegeven. Is de algemene opvatting.

Theodorik1 | 11-02-22 | 01:41
▼ 2 antwoorden verborgen

Loopvogels, alleen kip kan ik waarderen.

Brabeaulander | 11-02-22 | 00:41 | 4

Er is nog een kippenras dat bij deze tijd van het jaar past: De Dresdense Dwergkip (Dresdner Zwerge).
Op 10 februari 1945 werden vanuit een vliegtuigje hoog in de lucht pamfletten (Flügblatter) over de stad verspreid, waarin werd gerefereerd aan Dresdense dwergkip en Carnaval, dat wil zeggen Vastenavond en Aswoensdag.
Het gedichtje ging als volgt:
Wartet nur Ihr Dresdner Zwerge
Ihr kommt zu letzten in die Särge (Särge betekent urn)
In 72 Stunden kommen wir wieder
Und feiern mit Ihr Faschung (vastenavond)
Die Pfannenkuchen liefern wir
Am Aschermittwoch liegt alles im Asche

Het is in Duitsland traditie om op vastenavond (Fasching) pannenkoeken te eten. "koekje" was ook een eufimisme voor een bom waarmee je een geheel huizenblok mee kon opblazen)

Dresdner Zwerge dus. Heinrich Himmler was ook kippenfokker voordat hij de politiek in ging.

En dat alles omdat het bijna Valentijnsdag is en er gesproken wordt over kip.

The Dresden Dolls - Coin Operated Boy
www.youtube.com/watch?v=j4gPZPKJc0s

Arnold Layne | 11-02-22 | 01:10

@Arnold Layne | 11-02-22 | 01:10: Dank!

Brabeaulander | 11-02-22 | 01:17
▼ 1 antwoord verborgen

Ja man jij kent gewoon te veel mooie muziek.
Maar bij NPO radio 3 werken ho maar.
Want daar draaien ze echt kudt muziek.

keestelpro | 11-02-22 | 01:43

Geen idee wat ze zingen maar wel aktueel liedje (denk ik ofzo).

youtu.be/qzAVYm2uiGE

Lorejas | 11-02-22 | 00:38

Geen slappe troep.

R. Skickr | 11-02-22 | 00:26

The elections...

keestelpro | 11-02-22 | 00:28

Amsterdamn is het smerigste pretpark van de EU... het centrum dan. Daarbuiten is het een curieuse mix van proleten en paupers

litebyte | 11-02-22 | 00:22 | 4

Die zich om een rookgordijn te creëren als elkaar vermommen.

keestelpro | 11-02-22 | 00:27

Horen proleten dan niet in het centrum en de paupers daar buiten..??

neonreclame | 11-02-22 | 00:31

Paupers mogen ook in het centrum hoor. Zat bruggen om onder te slapen.

Lorejas | 11-02-22 | 00:36
▼ 1 antwoord verborgen

Het is zóó fijn om je helemaal niet druk te hoeven maken om iets wat Amsterdam heet of zo

J.Dokstijl | 11-02-22 | 00:21

Tina Trucker - Met m'n duckie op mijn dakkie
m.youtube.com/watch?v=W1I6Ebgvab8
Mij bekruipt het gevoel dat ik een date met GU ook wel op mijn buik kan schrijven, anders had ie wel gereageerd. Maar ja. Het is gewoon keigoeie muziek hè.

Kameraansteker | 11-02-22 | 00:20 | 1

Dit kan beter niet.

kleybeuker | 11-02-22 | 06:18

Gaat het gewoon posten.
m.youtube.com/watch?v=gc9O_Iv-W6g
Gang Starr -The Mall (feut. die en die en die).
Maar wie van rap houdt > in your face.

chicago river | 11-02-22 | 00:11 | 1

Nice!

Patje | 11-02-22 | 00:38

Ik heb 35 geleden het Friese platteland verlaten voor Den Haag, nog meer drank, drugs en vrouwen. Inmiddels in rustiger vaarwater, ben bang dat ik in Amsterdam helemaal naar de klote was gegaan.
www.youtube.com/watch?v=ptGJ8wzeGDE

Rarevogel | 11-02-22 | 00:07 | 1

Vers van de pers van het CBS:

Week 5 was normaal, januari ondersterfte.

"Sinds de laatste week van 2021 is er geen oversterfte meer"

wilderst | 11-02-22 | 00:04 | 5

@wilderst | 11-02-22 | 00:20:
Mooi gezegd. 'De nachtklok' Het virus is kudt maar daar kunnen we mee leren leven.
Het beleid is een héél ander verhaal.

keestelpro | 11-02-22 | 00:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Wat een gemekker. Als het allemaal kommer en kwel is daar, blijf dan vooral weg. En de plaatselijke horeca heeft zich gewoon aan de regels te halen. De vorige keer dat Halsema mildheid betrachtte naar een groep demonstraten was het ook niet goed, toch?

de IJsman | 11-02-22 | 00:03 | 1

Het gaat wederom om het gedraai ijsman...

Eerst wel, dan niet... Make up your fucking mind..!!

Hoe moeilijk kan het zijn te handhaven als je een nachtclub bent,,, Deuren open, stammende muziek, en mensen die bezweet in en uit lopen... 12 Feb is de openingsdatum voor de clubs.. 14 Feb komt het goede nieuws.. Ok, clubs zijn ietsie laf maar hebben natuurlijk nooit zoveel kracht als een stad...!! Dat Halsema nu WEER haar gespleten tong laat zien is simpelweg, wacht, ik kom op het woord,.. Duivels..!!

neonreclame | 11-02-22 | 00:11

@R. Skickr | 11-02-22 | 00:16:
Ik lullen. Maar die zijn dan weer min oneindig. Het zal wel iets met karma te maken hebben.

Kameraansteker | 11-02-22 | 00:36

@Kameraansteker | 11-02-22 | 00:36: Lullen probeer ik thans te ontwijken. Af en toe glipt er 1 tussendoor op m'n mobiel maar met die nieuwe minister moet dat ook verleden tijd zijn binnenkort.

R. Skickr | 11-02-22 | 00:42
▼ 1 antwoord verborgen

Ja, het is goed zo.

Kameraansteker | 10-02-22 | 23:58

Vettel baalt dat er voorafgaand aan races niet meer geknield mag worden.

Laat ie fat in z'n eigen tijd doen.
Hij wordt betaald om te racen.

Ben deug-moe.

Milton_Styx | 10-02-22 | 23:53

Shockdocs uit het verleden,
www.mondo.tube/
Voor een andere kijk op de wereld.
Kijkwijzer 18+, geweld, discriminatie, drugs,sex en angst.

steekmug | 10-02-22 | 23:52 | 3

Ha steekmug. Zwervers betalen om met elkaar te vechten. Zo slecht, hoe kom je erop. Je hebt in Vegas van die zwervers die je voor 20 dollar in hun zak mag trappen. Wie gaat zoiets nou doen?

R. Skickr | 11-02-22 | 00:20

@R. Skickr | 11-02-22 | 00:20:Update: de Koss word doorgegeven en de Soundcore Q35 is besteld met valetijnkorting,
eu.soundcore.com/products/a3027031

steekmug | 11-02-22 | 00:30

@neonreclame | 11-02-22 | 00:34: #metoo
Ik kwam een keer in de uitzending en won net geen VHS videorecorder met autotracking. Ik had alles goed en gaf het laaste antwoord tijdens de zoemer. Was te laat volgens die blonde snol. Komt allemaal weer naar boven nu.

R. Skickr | 11-02-22 | 00:37

@neonreclame | 11-02-22 | 00:43: Corona is erger helaas. Ook al zijn er mensen die daar aan twijfelen. Maar wat een lekkere sloeries..!!

R. Skickr | 11-02-22 | 00:46
▼ 7 antwoorden verborgen

"Amsterdam is een gore stinkstad met heroïnejunks, zwervende hoeren, criminaliteit, ellende en afval". Al die jaren niets veranderd dus!

Tikkie Terug | 10-02-22 | 23:49 | 1

Alleen hebben ze nu de macht gegrepen.

keestelpro | 10-02-22 | 23:57

Dit schrijfsel mag direct op de short list van beste stukken van 2022.

JohnLocke | 10-02-22 | 23:48 | 1

Mosterd heeft wat mij betreft (weer) de Gouden Gniffel gewonnen. XD

keestelpro | 10-02-22 | 23:57

020 zuigt gewoon apenballen.
Niks nieuws onder de zon.
Vandaar een link naar de beste rapperts van Nl uiteraard uit Rdam, én Zwolle;
m.youtube.com/watch?v=avjq4s0aWEg
Duvel & Sticks ((Opgeduveld) -
Generaal, Brigadier, Luitenant Officier.

chicago river | 10-02-22 | 23:44 | 4
▼ 1 antwoord verborgen

700 watt en dan drie minuten...

Weet niet hoe jullie magnetron in elkaar steekt... Die van mij zegt hoog, medium, low.. ( Internationaal, net als 020), en dat is het..!!

neonreclame | 10-02-22 | 23:42 | 5

Ik heb een ingebouwde oven en magnetron combinatie-in-1-dinges. Zit 1 knop op om alles te bedienen en wat tiptoetsen. Heb het volledig opgegeven ondanks de beloofde 10 miljoen mogelijkheden.

Lorejas | 11-02-22 | 00:21

@Lorejas | 11-02-22 | 00:21: Ook zo een ding gehad, begreep er geen snars van, twee keer gebruikt, en eten mislukt. Staat nu al 12 jaar ergens buiten in mijn Spaanse tuin. Kopen, heeft wel in de regen gestaan, maar weinig gebruikt.

gato | 11-02-22 | 08:42

@Knufter | 11-02-22 | 00:10: En dan sta je daar maar, dat melodietje af te wachten, denkende , heb meer te doen.

gato | 11-02-22 | 08:47
▼ 2 antwoorden verborgen

Peop op de steop... haet in die straet.

anigroove | 10-02-22 | 23:39 | 1

Dansen met Jans€n...

keestelpro | 10-02-22 | 23:58

Mag je eigenlijk nog een zware van de Weduwe roken op het trottoir.. in 020...?

grapjasz | 10-02-22 | 23:37 | 4

Inademen is ok, uitademen daarentegen ist verboten.

E.Colli | 11-02-22 | 00:16

Dat is Rotterdam. Ongepast dus in Mokum, daar rook je Tempelafghaan, Zero Zero of Durban Poison.

Arnold Layne | 11-02-22 | 00:35

Hoef je op de Filipijnen niet te flikken. Staan naar Filipijnse begrippen hoge boetes op. Daarentegen kunnen die honderden walmende Jeepneys gewoon doorkachelen. Vreemd.

Theodorik1 | 11-02-22 | 01:05
▼ 1 antwoord verborgen

Jongeh..

kleybeuker | 11-02-22 | 06:19

Toch maken sommige cultuurkansenpareltjes wel lekkere plaatjes.

youtu.be/zbxQ3dhMdq0

Lorejas | 10-02-22 | 23:34 | 1

En niet zeuren over woordje cultured enzo!

Lorejas | 10-02-22 | 23:35

Als kind heb ik een keer patat gegeten in Amsterdam. Dat gedoe met die Halalsema en die BOA's komt wel erg dichtbij nu. Kan dat mens niet gewoon ophouden met haar burgers te sarren.

Nivelleermarionet | 10-02-22 | 23:32 | 11

@Lorejas | 11-02-22 | 00:52: Thanks. Wiki ooent wel, maar er staat niks. Mooie klus voor jou, febopagina aanmaken?

R. Skickr | 11-02-22 | 01:16

Vaag. Bij mij staat die pagina helemaal vol. Even schaamteloze copy/paste dan maar:

In 1941 werd Maison Febo (oorspronkelijk Bakkerij Febo) opgericht door Johan de Borst[1] (1919-2008). Wat begon als een bakkerswinkel groeide uit tot een automatiek, waar De Borst zelfgemaakte kroketten verkocht.

De naam 'Febo' is afgeleid van de Amsterdamse Ferdinand Bolstraat in de Pijp.[bron?] Volgens de oprichter was de bedoeling een bakkerij te openen aan de Ferdinand Bolstraat. De naam Febo stond al in de papieren. Uiteindelijk kwam de zaak aan de Amstelveenseweg, maar De Borst handhaafde vanwege de oprichtingsstatuten de naam Febo. De eerste automatiek opende hij in 1960 aan de Karperweg, om de hoek van de bakkerij aan de Amstelveenseweg. Borst liet een keuken bouwen in de bakkerij, die werd gesloten. Van hieruit werden nieuwe filialen geopend in Amsterdam en later ook daarbuiten zoals in Purmerend, Hoorn en Hoofddorp. De eerste Febo aan de Ferdinand Bolstraat kwam er pas op 9 juni 1993.

Lorejas | 11-02-22 | 01:22
▼ 8 antwoorden verborgen

Heerschappij van de Laatste Man.
Simulatie en Simulacra.

Nietzsche en Baudelaire hebben dit alles al lang beschreven

Schwanzeleber | 10-02-22 | 23:31


Omnipotent Youth Society - Kill the One from Shijiazhuang
youtu.be/uh0rqCMRPOs

BrutusBosch | 10-02-22 | 23:30

Een man heeft heeft enkele jaren dood in een woning in 020 Zuidoost gelegen. Hij werd deze week gevonden en is gisteren uit het huis aan het Nieuwlandhof gehaald. Omwonenden zeggen de man al drie jaar te missen en hebben naar eigen zeggen diverse malen de politie en de woningbouwvereniging gewaarschuwd.

"De politie heeft wel een paar keer naar binnen gekeken, maar ze zagen gewoon niks", zegt een bewoner van de straat over de meldingen die de buurt deed. "En drie jaar lang heeft niemand gereageerd." Hij vraagt zich af hoe de man jarenlang bij de woningcorporatie en belastingdienst uit zicht heeft kunnen blijven. "Ik vind dit zo raar. Dat dit kan gebeuren."

Cornelis12 | 10-02-22 | 23:30 | 4

@Nivelleermarionet | 10-02-22 | 23:40:
Van politie begrijp ik dit niet. De woningbouw is de woningbouw, soit, maar politie is "waakzaam en dienstbaar". Staat op de auto's.

Kameraansteker | 10-02-22 | 23:52

Als ik drie jaar lang geen belasting betaal komen ze echt wel eerder hoor.
Na 1½ jaar schieten ze gewoon de sloten uit m'n deur.
Ze zouden nog 40% erfbelasting mis lopen.

keestelpro | 11-02-22 | 00:03

@Kameraansteker | 10-02-22 | 23:52: Waakzaam en dienstbaar voor de hand die haar voed. Boetes kun je krijgen als burger en verder niets. De politie is gewoon de uitvoerende macht van 'de partij tegen de burger'. ,,!,, Die voor je

-PR- | 11-02-22 | 01:13
▼ 1 antwoord verborgen

Als Haarlemmer wonend om de hoek kwam ik dagelijks in Amsterdam voor werk en vertier. De laatste 10 jaar wil ik er geen stap meer zetten. Ik mijd die stad als de pest.

Borghesia | 10-02-22 | 23:30

Veel retoriek voor waar het tij toch al lang aan het keren is, met teleurgestelde kiezers: In Amsterdam zijn ze allang GL moe en de gemeenteraadsverkiezingen komen er aan. Kwestie van even geduld a.u.b..

Jan, Leiden | 10-02-22 | 23:29 | 7

@Lorejas | 10-02-22 | 23:32:
Niet te hopen, maar kan nog wel ja. Verwacht gek genoeg een zomaar weer opmars van VVD in Amsterdam door spijtoptanten. Of je daar dan blij mee moet zijn is maar de vraag, misschien dat het plaatselijk werkt?

Jan, Leiden | 10-02-22 | 23:42

@Jan: beetje ander geluid kan geen kwaad. GL was van god los afgelopen jaren. Dat moeten zelfs de diehard GL stemmers toegeven denk ik.

Lorejas | 10-02-22 | 23:46

@Lorejas | 10-02-22 | 23:46:
Gelukkig heeft GL Amsterdam zichzelf vooral veel belachelijk gemaakt en burgers zich tegen het harnas ingedreven. Eigenlijk heel raar, want in mijn stad Leiden doet GL het juist heel goed: zowel met andere partijen alswel richting de burgers. Zie het hele verhaal van Amsterdam dan ook wel iets wat, net als de landelijke partij het noet goed doet, meer op zichzelf staan.
In Leiden bijvoorbeeld zorgt GL voor meer vergroening, zonder de burgers ermee te pesten. Met als resultaat dat bewoners: prettiger wonen in meer autoluwe binnenstad, nu geweldige 2 ondergrondse garages heeft, bewoners steeds meer huizen isoleren, heel veel bewoners een leuke groenstrook voor de deur hebben gekregen met ondersteuning van de gemeente en ook het belang ervan inzien door goede niet overtrokken voorlichting.
Dan kijk ik naar GL landelijk en in Amsterdam en denk ik: hoe kun je dit nu eigenlijk zo verprutsen? Is voor mij niet te bevatten.

Jan, Leiden | 11-02-22 | 07:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Twee interessante weetjes over deze clip van David Bowie die een nummer van Nina Simone zingt:

www.youtube.com/watch?v=YsqlXkkEKxI

1: je hoort een 12 string gitaar maar die zie je niet, volgens mij speelt Bowie die zelf in een overdub

2: de saxofonist speelt geen noot en staat er dus alleen maar voor de show

Knufter | 10-02-22 | 23:28 | 2

1. Da's dus een bijna weetje ;)
2. Net als die gitarist van Modern Talking dus. Elke clip een gitaar om maar je hoort hem niet.

R. Skickr | 10-02-22 | 23:32

Station to Station, wat mij betreft Bowie's beste plaat.

Kowalski11 | 11-02-22 | 00:04

Hey GU, zullen we een keertje gaan stappen?

Kameraansteker | 10-02-22 | 23:27

Even een eerbetoon aan Betty Davis. Een dame die verdomd leuke muziek maakte. Ik verlang naar een wereld waar Sylvana Simons was blijven doen waar ze goed in was: dit soort plaatjes draaien. Nog een anekdote vertellen, zoals dat Betty Davis ook zorgde voor een goede presentatie van Miles Davis en verder gewoon bij de muziek blijven, want dit is geweldig.
Betty Davis - F. U. N. K.

youtu.be/EW2N63XCfPs

Arnold Layne | 10-02-22 | 23:27

Amsterdam is inderdaad een kudtstad geworden, maar het dwingt toch bewondering af hoe het verhaal is geworden dat het allemaal de schuld van de witman is op ieder terrrein.
Bovendien was het vroegar ook al helemaal niet zo leuk, vandaar de exodus naar Noord-Holland en Almere.

funda | 10-02-22 | 23:24

@R. Skickr | 10-02-22 | 23:26:

Ik had ooit eens lerenpijpen..!!

* Padum ^

neonreclame | 10-02-22 | 23:36

@neonreclame | 10-02-22 | 23:36: Ik ging altijd in een korte broek naar de hoeren..
.. zonder pijpen was goedkoper..!!
*Tsss ^

R. Skickr | 10-02-22 | 23:38
▼ 2 antwoorden verborgen

Ze gaat handhaven de heks.... met jaar wiilekeur.
Nou... ik stook het vuurtje wel op.

Troyan horse | 10-02-22 | 23:18

Ik ben een kind van de jaren 70
Amsterdam begin jaren 90 was een geweldige, levendige en tolerante stad.
Alles kon en mocht.
Dit alles is in rap tempo verdwenen, in pakweg 10 tot 15 jaar
Amsterdam is een kutstad geworden, met bijbehorende zoveelste generatie rifapen waarbij je het wel uit je hoofd laat om als man of vrouw hand in hand te lopen met iemand van hetzelfde geslacht, om als vrouw in een sexy jurkje 's nachts naar huis te fietsen.
Amsterdam is over een paar jaar net als Parijs, ook zo'n stad die helemaal naar de klote is gegaan.

LonelyWanker | 10-02-22 | 23:17 | 1

Hear, hear!

Kameraansteker | 10-02-22 | 23:23

In de tijd toen de stad nog leuk was kon je op de plaats waar de eerste foto is genomen gewoon je auto parkeren. Inderdaad, voor het Paleis op de Dam, dat door mij eigenlijk alleen met de echte naam wordt aangeduid: Stadhuis op de Dam. Leve de republiek.

Ruud Hazes56616330 | 10-02-22 | 23:16

Yo wtf, man

kleybeuker | 11-02-22 | 06:20

Als de poppodia nog niet open mogen dan duik je toch de studio in als jongere,
Triggerfinger - Man Down,
youtu.be/gPav7taYzXQ

steekmug | 10-02-22 | 23:15

Ga er toevallig dinsdag naartoe voor een werkafspraak. Verder af en toe een avondje stappen. Dan is het prima te doen. Wonen? Naaahhhh, laat maar zitten. Is altijd wel vermakelijk om die stad kapot te zien gaan met al die gekke politici en regeltjes.

NoNoVio | 10-02-22 | 23:09

Hartgrondig mee eens. Vijftien jaar geleden uit Amsterdam weg gegaan, mede omdat het een pietluttig zeikdorp begon te worden. Over alles werd door bewoners zo hard geklaagd dat uiteindelijk alles zo ongeveer werd verboden. Kroegen al voor kinderbedtijd dicht. Terrassen aan de ketting, nergens parkeren, overal meteen klachten. Gewoon, niet leuk meer. Jammer! Nu is het een reservaat voor expats, jonge latte-drinkers en brave rijke burgers die het fortuin konden neertellen voor een woning of stom geluk hadden om een scheefwoning

Beste_Landgenoten | 10-02-22 | 23:06 | 8

@Beste_Landgenoten | 10-02-22 | 23:13:

En hier wil ik u liever niet meer zien. Tenzij u schnitzel komt eten, stad kom ik toch niet, maar het gaat om het idee, ik wil ook ergens tegenaan pissen.

Maar niet uw naam in de sneeuw, qua volume lukt het me wel, maar ik kan niet schrijven.

GKJP | 10-02-22 | 23:19

@GKJP: en wij willen hem ook absoluut niet terug.

Lorejas | 10-02-22 | 23:27

@neonreclame | 10-02-22 | 23:16:
Grunn is goed te doen, alleen hebben ze het niet zo op "die kudtstudenten". Kon het zelf trouwens prima daar met ze vinden, kom er nog steeds heel graag.

Graaisnaaiert | 11-02-22 | 00:33
▼ 5 antwoorden verborgen

LEKKER! Lang niet gehoord deze. Je hoort ook South of Heaven erdoorheen.

R. Skickr | 10-02-22 | 23:42

Eigen schuld. Dan moet je maar niet Groen Links of D66 stemmen. Elke stad krijgt het bestuur wat het verdient.

Sytsevandekameleon | 10-02-22 | 23:05 | 2

Elk land ook blijkbaar....

Lorejas | 10-02-22 | 23:08

Ik heb gewoond in het pand waar De Nits in het souterrain hun studiootje hadden (Planciusstraat). Kan je nagaan hoe lang geleden dat is. Dat was leuk toen, in Amsterdam in 1979. Ook heb ik daarna in de Jordaan boven een café gewoond. Ik was een keer ziek en er werd aangebeld. De dame die dat deed had gehoord dat ik ziek was en had wat soep over. Ik kende het hele wijffie niet, maar zij mij wel. Of ik dat wilde hebben. Let op; we hebben het hier niet over de jaren 50, maar 1983. Zo ging dat daar. Later woonde ik in de Bos en Lommerbuurt. Dat werd totaal ingenomen door de islam. Dus naar West. Mooie koopwoning gekocht, maar bij plein 40-45 zag ik alleen maar nog islamieten. Wegwezen dus. Nu woon ik in een dorpje ver weg. Heerlijk. Dat de meerderheid van Nederland nog steeds op pro -instroom- partijen stemmen vind ik on- be- grij- pelijk. Mensen, wordt wakker en kom op voor je eigen cultuur!

polderslootje | 10-02-22 | 23:04 | 12

@polderslootje | 10-02-22 | 23:36:
"Let op; we hebben het hier niet over de jaren 50, maar 1983."
Dat dat intussen weinig verschil maakt. Waar, maar raar.

Kameraansteker | 10-02-22 | 23:44
▼ 9 antwoorden verborgen

1 keer als jongeling in Amsterdam geweest. Ik vond er niks aan. Alles en iedereen was zo vol van zichzelf op een of andere manier.

Andersdenkend | 10-02-22 | 23:04 | 10

@R. Skickr | 10-02-22 | 23:27: Barcelona, New York, San Fransisco, Berlijn zijn dat wel.

Andersdenkend | 10-02-22 | 23:56

@Andersdenkend | 10-02-22 | 23:16:
Ah. Nou, ik weet uit de omgeving dat Drenthen en Amsterdammers niet echt samengaan, dus vandaar mijn vraag.

Graaisnaaiert | 11-02-22 | 00:31
▼ 7 antwoorden verborgen

Ja. Nahja. Zelf hoúd ik van rauwe randen, én van dikke reeDten!
Maar van 020 moe'k niks hebben.
Dat schijthol vol rolkoffers, Roemeense zigeunerjatters en wegkijkende Deugende knotjes.
Ongezien de tyfus. Wil er niet dood gevonden worden.

chicago river | 10-02-22 | 23:00 | 3

Maar in Zwaagwesteinde wel dan?

van Oeffelen | 10-02-22 | 23:03

Blijf je weg? Probleem opgelost. Altijd positief blijven en in oplossingen denken.

Lorejas | 10-02-22 | 23:04

@van Oeffelen | 10-02-22 | 23:03: Oh wat een lollige opmerking. Zit u nog niet aan de vijf?

dathoujetoch | 11-02-22 | 08:46

Wanneer iemand al twintig jaar met een fles wij op z'n trap zit dan mankeert er wat aan haar of zijn leven. Al die zogenaamde vrije geesten die lopen te zeiken wanneer gevraagd wordt wat rekening te houden met anderen stellen in werkelijkheid maar weinig voor. youtu.be/TX1n2shqeZk

Red shirt | 10-02-22 | 22:57 | 1

Rot es op, burgermans! Wie maakte jou de arbiter over hoe mensen zich mogen ontspannen?

H. Caulfield | 11-02-22 | 00:40

Ook Rotterdam is niet meer wat het geweest is, zonder de tirades van Deelder over die pleurisstad.

nieuwe_Deen | 10-02-22 | 22:56 | 3

Deelder was een scheetje. Probeerde hem onder het genot van een joint over te halen om de boel de boel te laten en mee te gaan stappen, maar hij hield zijn rug recht. Waarschijnlijk kon ik niet op tegen de beloofde gage. En gelijk had ie. Maar ik kon het toch proberen? Ja toch, niet dan.

Kameraansteker | 10-02-22 | 23:07

Zeg, hoeveel Jorissen op een dag kun je eigenlijk oplopen voordat je een muilkorfje krijgt? De stare-down van vandaag was afaik -2 in mijn nadeel, dus we doen maar even rustig aan...

Graaisnaaiert | 10-02-22 | 22:51 | 3

Maar wat vind je er nou echt van? Hou je niet in.

R. Skickr | 10-02-22 | 22:55

@R. Skickr | 10-02-22 | 22:55:
Hehe, neenee, die Joris is wel te overleven maar het niet kunnen posten van linkjes zuigt apenballen.

Graaisnaaiert | 10-02-22 | 22:57

Ik kreeg vanmiddag ook behoorlijk wat tikken op mijn billen van GU. Hoort erbij. Niet zeiken, incasseren, en doorrrr.

Kameraansteker | 10-02-22 | 22:58

Links is goed op weg richting zelfkastijding. Benieuwd hoe lang ze het volhouden.

Harry.Langezwaal | 10-02-22 | 22:49

Erger dan 020 is 023,

De Haarlemse burgemeester Jos Wienen vindt de 4500 euro dwangsom die Amsterdamse clubs kunnen krijgen als ze dit weekend de deuren openen veel te laag. Wienen heeft zelf gedreigd met boetes tot 50.000 euro en hij vindt het daarom vreemd dat Halsema voor een lagere boete kiest.

"Ik vind het niet prettig om collega’s af te vallen, maar als hier gevraagd wordt, er zijn collega's, die doen het anders en hebben bijvoorbeeld een lagere boete (...) dan vind ik eerlijk gezegd dat het een soort pestboete is", zei Wienen, zo is te zien in een fragment op NH Nieuws/Haarlem105.

Cornelis12 | 10-02-22 | 22:48

Volgens mij had de nachtburgemeester een aardige rand over Amsterdam. "de ziekte van hedel".

Briver | 10-02-22 | 22:47 | 2

Meer haar op zijn zak dan op zijn schedel?

van Oeffelen | 10-02-22 | 23:04

@van Oeffelen | 10-02-22 | 23:04: wat een kinderachtig niveautje.

dathoujetoch | 11-02-22 | 08:45

Volgens mij is de subsidiepot leeg, eerder zag ik met regelmaat 'convoi exceptionnel' over de N33 rijden vanaf de Eemshaven, met onderdelen van grote windmolens. Vast ingevoerd en niet in nederland geproduceerd. Toen bijna / ruim twee jaar niet, en gister, verdomd, kwam weer één grote wiek tegen. Maar dat was het dan ook. Rantsoen?

GKJP | 10-02-22 | 22:46

In de jaren '70 en '80 van de vorige eeuw was van Oef af en toe wel eens een nacht in Amsterdam. Toen had het nog wat, zeg maar de tijd van Grijpstra en de Gier. Daarna werd het snel minder.

van Oeffelen | 10-02-22 | 22:45 | 8

De stad is daarna wel opgeknapt.

dathoujetoch | 11-02-22 | 08:45
▼ 5 antwoorden verborgen

Daar is ie weer : het 88e obsessieve lulverhaal over "de nachtkultuur" en ander dansgedoe in het Parool. Dat is dan de derde deze week ! Ditmaal konstateert 1 of andere liquorice dick, die tot ieders verrassing uiteraard zelf "DJ" is : "‘De dansvloer is geen gevaar, maar een oplossing voor onze problemen’. Now get a load of this festering pile of horseshit !! "De grootste problemen zijn egoïsme, hebzucht en apathie. We zijn daardoor gewend om in verdeeldheid te leven. Om dit te bevechten is er een culturele transformatie nodig. Dat lukt niet zonder de cultuursector in het algemeen, en de dansvloer in het bijzonder.... Onze lichamen spreken met Zonder dansvloer kunnen wij geen mens zijn. Al dansend strijden we tegen egoïsme, hebzucht en apathie. Door samen te dansen komen enorm veel geluksstofjes vrij in ons brein." Man, flikker toch op met Bhagwan gelul en je gedans en je shit muziek. Zo, dat wilde ik even zeggen.

Asteroid-B612 | 10-02-22 | 22:44 | 10

@Asteroid-B612 | 10-02-22 | 23:49: Moo Krop Pad Krapouw en dan dus niet met kip of beef, maar met buikspek (moo krop). Heel veel holy basil (kra pouw), pas erdoor doen als je het vuur uit hebt gezet, blijft de smaak beter en wordt het niet zo slap. 4/5 van die kleine pepertjes erin. Kai dau, gebakken ei, erop. Niet te versmaden ouwe. Goed idee trouwens. Ik groei ook aardig wat kruiden maar deze heb ik nog niet staan en moet er coor naar de toko want krapouw hebben ze niet bij de super.
youtu.be/Chy01RJndDE
Angelfuck - The Misfits

R. Skickr | 10-02-22 | 23:59

@R. Skickr | 10-02-22 | 23:59: Klinkt goed. Ik krijg dat buiksprek nooit zo luchtig en knapperig (mijn eigen bierbuikspek dan weer wel, he he..), voor zover ik weet wordt het in de Chinese keuken eerst gekookt in een badje met steranijs en andere kruiden.. Kwa Thais (zin in iets heel taais nu, of taaitaai pop) is ook niet verkeerd : kippie fryen in rode curry, geen cocos erbij maar wel flink wat fijngeflieberde Kaffir Lime Leafjes, in de Indische keuken bekend als Djeruk blad. Niet te zuinig met die pepers natuurlijk, en green beans. Liefst de echte Thaise kousenband, maar de Suri variant kan ook. Anders gebruik ik Haricots verts, maar zeker geen GEEN Hollandse sperziebonen, dat valt meteen uitelkaar en wordt kleffe prut. Op rijst en inderdaad een egg erbij, sunny side up. Die Holy Basil stelt weinig eisen aan binnenshuisgroei, kamertemperatuur en een TL buisje is genoeg. Ze schieten wel vrij snel de bloei in (zoals de meeste gestreste planten) en dat gaat iets ten koste van de smaak en het aroma, maar je krijgt er wel zaadjes voor terug = MEER basilicum.
Kwa musique : De eerste tijd gaat er denk ik niet veel getourd worden, en wij slaan NL eigenlijk altijd over. Zelfs Vera in Groningen wou ons NOOIT. Dus wij doen Hamburg, Kopenhagen / Malmo, dan Oslo, Stockholm, Gothenbrug, Berlijn, Rondje Duitsland, dan via Parijs en Bordeaux naar FUNLAND, Spain !! Of andersom.

Asteroid-B612 | 11-02-22 | 00:29

@Asteroid-B612 | 11-02-22 | 00:29: Buikspek in airfryer gaat perfect. Eerdt even kort koken deppen. Dan 1.000.000 gaatjes erin prikken metneen vork of een handvol satéprikkers. Als je het écht knapperig wilt hebben dan meng je grof zout en bakpoeder en leg je een dikke laag over de huid en doe je het in een alumium eromheen gevouwen bakje even in de oven. Vervolgens de harde witte laag verwijderen. Dan is echt al het vocht eruit. Dan doe je het echt goed en moet je uitkijken dat je je kiezen niet breekt tijdens het kauwen. Kan ook in de oven daarna maar airfryer gaat perfect en niet te lang meefryen daarna met de saus zodat krokant blijft.
Vera heeft wel grote namen gehad voordat ze groot waren zeg maar. Kom gewoon in Willemeen spelen in Arnhem, lekker dichtbij.

R. Skickr | 11-02-22 | 01:00
▼ 7 antwoorden verborgen

Luister.. Luister.. Luister dan..!! Nee, luister.. Moet je luisteren.. Nee wacht, luister.. Wacht, nee gap, wacht luister dan.. Nee luister... Luister...!!

Nee, hij mag eerst....

neonreclame | 10-02-22 | 22:40 | 7
▼ 4 antwoorden verborgen

Aan de Amsterdamse grachten

thanseeuwen | 10-02-22 | 22:40

Jezus man

kleybeuker | 10-02-22 | 22:43

Dank je. Sterke tekst. "Ik gooide een muntje in de djoe baks". Genoten! :o)

Gezonde_Roker | 10-02-22 | 23:02

En dan heb je dus mensen die vrijwillig bereid zijn hun laatste spaarcent plus een driedubbel vuistdiepe hypotheek te steken in een appartementje om deelgenoot te kunnen zijn van die lege woke bubbel, terwijl ze van datzelfde geld een landgoed kunnen kopen binnen een straal van een paar honderd kilometer. Knettergek zijn ze.

Thuinman | 10-02-22 | 22:32 | 4

@R.Sickr: en dan gaan die mensen verhuizen is het weer janken dat ze de lokale jeugd overbieden. Het is nooit goed.

Lorejas | 10-02-22 | 22:58

Dat zijn over het algemeen mensen die je dan ook liever "daar" ziet dan "hier". Ik zeg, lekker laten gaan. Hebben wij provincialen ook nog een dagje die gratis freak show als we een dagje in de hel moeten zijn.

Graaisnaaiert | 10-02-22 | 23:00

@Lorejas | 10-02-22 | 22:58: Dan ben je gewoon als jeugd zijnde, in de verkeerde tijd geboren. Lekker verhaal: verkeerde tijd, verkeerd lichaam, verkeerde voornaamswoord. Het is nogal wat

R. Skickr | 10-02-22 | 23:02
▼ 1 antwoord verborgen

Het is me allemaal uit het hart gegrepen. Maar die jaren 70 & 80 worden ook wel enorm geromantiseerd. Als het echt allemaal zo leuk was toen, had niet half Amsterdam in Purmereutel gezeten.

Ad Hominem | 10-02-22 | 22:31 | 3

Het was echt supersmerig in de jaren 80. Leuk maar supersmerig overal en het stonk er naar smog. Begin tot half jaren 90 aardig ok.

Wiezewalakristalix | 10-02-22 | 22:34

De grap van de Jordaan....

neonreclame | 10-02-22 | 22:36

Zou je denken hè. Maar nee, Amsterdam was echt heel leuk. Laat het een waarschuwing zijn, hoe snel iets kan omslaan.

Kameraansteker | 10-02-22 | 22:42

Je kent ze nog wel: De brommerkoeriers in Amsterdam begin jaren 90 op de Honda MT5. Je was je leven niet zeker. Iron Maiden op de Walkman en gaan!!
youtu.be/hTWHheM-cPk
Korte docu van 7 min. Aanrader.

R. Skickr | 10-02-22 | 22:31 | 2

Kloteveel rollerbanken in die jaren. Ging je snelle 50 weer van je SP103....

Lorejas | 10-02-22 | 22:33

@Lorejas | 10-02-22 | 22:33: En dan had je ook nog snorren die hem expres helemaal in de toeren lieten lopen. Gewoon om de boel te vernachelen.

Brabeaulander | 10-02-22 | 22:48

Vreselijke stad door de linkse kliek die het voor het zeggen heeft.
Hopelijk stemt men daar binnenkort wel verstandig.
Weg met oa die Groot Wassink en kornuiten. Helsema wordt er daarna mss uit gewieberd door de nieuwe raad.

De finale eindbaas | 10-02-22 | 22:30

Een jaar of 15 geleden ging ik een paar keer per jaar met plezier naar Amsterdam, naar de Maloe Melo, Korsakoff en de Cave en nog wat van die vage tenten. Het is bijna allemaal weg, het straatbeeld werd steeds eentoniger door al die toeristendingetjes.
Ik laat het linkse paradijs links liggen. Ik ben er al jaren niet meer geweest. Terwijl het 25 min met de trein is vanuit Utrecht.
En Utrecht heeft ook een linkse gemeenteraad, maar toch is het anders. Iets meer aardser ofzo...
Anyway, Amsterdam, das war eimal. Ik ga wel naar Boedapest of Berlijn.

SterF... | 10-02-22 | 22:28 | 4

@Kameraansteker | 10-02-22 | 22:32:
Die ja. Ik weet nog dat er op de sterfdag van Lemmy flessen Jack Daniels rond gingen. Ff afvegen en doorgeven. Niet eens zo lang geleden eigenlijk.
Enfin, volgens mij is hij dicht.

SterF... | 10-02-22 | 22:37

@SterF... | 10-02-22 | 22:37: Als je bij Lemmy kwam dan kreeg iedereen zijn eigen fles. Niks doorgeven. Vraag maar aan Slash en Zakk Wylde. Die vonden dat zelfs te hard gaan

R. Skickr | 10-02-22 | 22:44

@SterF... | 10-02-22 | 22:37:
Yup! Dan heb ik joe gezien! En geproefd. Of andersom. Who cares. Precoronatime.

Kameraansteker | 10-02-22 | 23:39
▼ 1 antwoord verborgen

Tegenwoordig spreekt men van Amsterdam als "mijn wokum Amsterdam".

Reebensteeltje | 10-02-22 | 22:26 | 1

Haha lol

Kameraansteker | 10-02-22 | 22:28

In Amsterdam sinds de jaren 80 en toen was het spannend en ruig. Maar nu vooral fucking hipsters met die avocadohaverkutzooi of gappies in trainingspakkies die.crimineel lopen te doen. En vooral; van beide smaken veel te veel en dan heb je nog de toeristen. Ook te veel.

Risingson | 10-02-22 | 22:24

OT, indien van toepassing, 't is immers het café.

Mag ik even een persoonlijke frustatie kwijt?

Enige tijd geleden vertelde ik u allen over het konijn hier in huis, eigenwijs beest, twee drinkflessen, één rode, één blauwe, vul ik de rode, drinkt ie uit de blauwe, en vice versa.

Nu hebben wij in de keuken een 'drankkabinet', twee onderkasten, laatjes, prachtig natuurstenen blad, en dan twee bovenkasten met twee spotjes. En nu komt het, het linkerlampje is zo'n 4 jaar stuk geweest, want het vervangen ervan was nogal een ding.

Lang verhaal kort, sinds een week of twee was het me eindelijk gelukt het lampje te vervangen, en brandt de kast volledig. Kom ik er net achter onderweg naar de biervoorraad dat goddomme het rechterlampje nu de geest gegeven heeft!

Zo ziet u maar, .....

GKJP | 10-02-22 | 22:24 | 4

Soms zit het mee.

Meestal niet.

Wijze uit het Oosten | 10-02-22 | 22:35

@Is dit nog nieuws? | 10-02-22 | 22:31:

Nee, gegarandeerd, beest doet het erom, en nu denk ik dat die kast het er ook om doet!

Komend voorjaar, kan ik u wel zeggen, komt er niet eerder weer een auto in mijn tuin dan na tenminste twee weken droog weer en zon.

Anders sta ik weer anderhalve week vast.

GKJP | 10-02-22 | 22:41

@Wijze uit het Oosten | 10-02-22 | 22:35: Mal verliert man, mal gewinnen die anderen..

anja | 11-02-22 | 08:48
▼ 1 antwoord verborgen

Ghe

Papa Jones | 10-02-22 | 22:29

En waar…

Wijze uit het Oosten | 10-02-22 | 22:33

Ik heb de leuke jaren volop meegepakt. Roxy, iT, Escape, Richter en Mazzo natuurlijk. Alles kon en iedereen had plezier. Kan al die party's niet allemaal meer herinneren door de drank en de drugs. Mooie tijd van mijn leven maar ik ben weggegaan en kom niet meer terug.
Dominator- Human Resource
youtu.be/hiFTdIUXXlc

R. Skickr | 10-02-22 | 22:20 | 5

@Kameraansteker | 10-02-22 | 22:30: Heb illegale casino's van Marcel Lüske bezocht met BN'ers champagne gedronken met Eddie Murphy en Bobby Brown in iT en de Richter. Afterparties met Manfred Langer en de DJ's van iT Marcello en Jean. Daarna ontbijten in de Hilton. Crashen. Doorgaan volgende avond in de Julianabar. Het waren wilde tijden en we leefden erop los.

R. Skickr | 10-02-22 | 22:41

@R. Skickr | 10-02-22 | 22:41: Ben je wel eens in De Bloem geweest ? Dat was een zootje, jongen. Daar kwamen echt de restjes van de restjes uit het nachtleven. Iedereen gek van de dope, ogen als schoteltjes (Wij zelf ook trouwens) trannies die hartstikke aggressief waren, de eerste alcoholisten kwamen al een paar neuten halen voor het werk, ouwe hoeren die nog even een doorzakkertje deden en misschien nog snel een klant afwerken. Blauw licht op de plee, en geen deuren natuurlijk. Als je daar een tosti bestelde werd dat dat ding 5 keer in dat apparaat gekwakt, kreeg je een soort klompje steenkool. De laatste keer dat ik daar met wat vrienden en vriendinnen in de buurt was (ook alweer dik 20 jaar geleden) stonden er een stuk of 15 - 20 Mocro gangstertjes en dealertjes voor de deur, dus ik dacht "jongens, hier nog een biri slurpen is echt geen goed plan, wegwezen hier."

Asteroid-B612 | 10-02-22 | 22:55

@Asteroid-B612 | 10-02-22 | 22:55: Nee niet dat ik me bewust ben maar kan er goed wel eens beland zinn. Maar het klinkt gezellig en kan me wel de avonden herinneren dat je met ogen als koffieschotels stond te wachten tot de volgende club openging. Die trannies waren leuk maar je moest uitkijken want als het losging dan vloog het glas je om de oren.

R. Skickr | 10-02-22 | 23:08
▼ 2 antwoorden verborgen

Amsterdam,

Waar leg dat dan?

Wijze uit het Oosten | 10-02-22 | 22:19 | 3

Ik hoor vakkie W!

Kameraansteker | 10-02-22 | 22:27

Op je wijf zo vaak het kan.

Ad Hominem | 10-02-22 | 22:33

"Wil je een vrouw versieren
Geyl als wilde dieren
Stuur een foto op van je ding ding a dong"

Kreeg deze versie van Teach-In doorgestuurd, lol

Roos | 10-02-22 | 22:18 | 9

@Roos | 10-02-22 | 22:25: Nou gewoon in het algemeen, maar bijvoorbeeld die van "aan de koffiejuffrouw van Ajax". Vraag me af of vrouwen dezelfde ranzigheid doorgestuurd krijgen of dat alleen de "leuke" worden verzonden. Ik krijg ongevraagd behoorlijk wat dingen toegestuurd die ik niet hoef te zien.

R. Skickr | 10-02-22 | 22:35

@Roos | 10-02-22 | 22:26:
Haha:-) ik zit niet op sociale media dus dan mis je een hoop. En als antwoord op @R. Skickr; degenen die de moeite nemen om dat naar mij te appen, sturen vaak de leukste of de ergste. Ik vrees eigenlijk dat mensen mij gewoon steeds minder appen.

letopuwzaak | 10-02-22 | 22:42

@letopuwzaak | 10-02-22 | 22:42: Wees blij. Ik wil ook alleen de leukste. Maar het wordt een automatisme om alles naar iedereen door te sturen.

R. Skickr | 10-02-22 | 22:47
▼ 6 antwoorden verborgen

De rattentaxi...

SterF... | 10-02-22 | 22:31

De beschreven betulleling is niet zozeer Amsterdams maar het valt daar op. Het beschreven verloren gegane "randje" van het vrije gedrag is pure fantasie. Beetje jeugdsentiment. Wat er wel gebeurd op de straten wil je toch echt niet te vaak bij zijn en wordt geidealiseerd door weekendtouristen en mensen die de leuke straatjes aandoen.

Kijk laat Amsterdam zichzelf opschonen. Het zij ze vergeven als ze ook iets hadden nog in de orde van het VoC. Iets mannelijk (?!), zakelijks, avontuurrijks en geld in het laatje brengend. De rest mag opgeruimd op straat, die vormt zich wel naar de interessante mensen die afkomen op de juiste bedrijvigheid.

GeenAccount | 10-02-22 | 22:17

Ik kwam er vroeger wel eens, maar dat is meer omdat je er dan eens geweest was.

FogerRederer | 10-02-22 | 22:16 | 1

I've never seen a sight that didn't look better looking back.
-- Lee Marvin --

NatNiks | 10-02-22 | 23:48

@Quattro Stagioni | 10-02-22 | 22:42:

Nelis....

Yrrab | 11-02-22 | 04:12
▼ 3 antwoorden verborgen

Je kan Amsterdam niet uit de Amsterdammers halen maar de Amsterdammers wel uit Amsterdam. En zo geschiedde.

tectonicos | 10-02-22 | 22:14 | 2

Het Amsterdammertje kan je er ook niet uithalen.

R. Skickr | 10-02-22 | 22:27

Met een paar man wel, en dan in de gracht gooien. Ik ben er niet trots op. Als het bier is in de man, enz.

tectonicos | 10-02-22 | 23:39

Lokaal nieuws. Niet boeiend voor de rest van Nederland, maar ja, grootheidswaanzin. Amsterdam. Speldenprik op de wereld.

Is dit nog nieuws? | 10-02-22 | 22:13

@Wayfaring stranger | 10-02-22 | 22:23:

Haha...!!!

neonreclame | 10-02-22 | 22:25
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
aln250 | 10-02-22 | 22:11 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

Schrikbarend schrikbewind, Haarlem, €50.000,00 boete als de clubeigenaren zaterdag open gaan.

Dat moest ik even laten bezinken.

Goedenavond allen.

GKJP | 10-02-22 | 22:11 | 1

Benieuwd wie het initiatief neemt voor de crowd funding, er zal ruimhartig gedoneerd worden verwacht ik zo.

deugallergie | 10-02-22 | 22:19

Op een zomerse dag op het terras om een glas kraanwater te vragen naast de bestelde koffie. Is het dan terecht dat ze dan ook dat glas kraanwater in rekening brengen?

Brabeaulander | 10-02-22 | 22:11 | 5

@Is dit nog nieuws? | 10-02-22 | 22:16: geen amsterdammer dus

dathoujetoch | 10-02-22 | 22:18

Kraanwater bij je koffie?

kleybeuker | 10-02-22 | 22:22
▼ 2 antwoorden verborgen

Amsterdam was altijd al plaatselijk kut. Daar is nooit wat aan veranderd, alleen verschoven.

TheseDays00 | 10-02-22 | 22:10

Vroeger stom, nu islamsterdam.

Is dit nog nieuws? | 10-02-22 | 22:10

Jaloersheid van diegenen die zich geen grachtenpandje kunnen permitteren? Sneu.

dathoujetoch | 10-02-22 | 22:09 | 3

Aha, de van Oeffelen van Amsterdam.

Nascardude | 10-02-22 | 22:21

Bernard bent U dat hoogheid?

Mens_erger_je_niet | 10-02-22 | 22:25

Was sich liebt das neckt sich, overduidelijk.
DHJT hartje Oeffels. Mooi toch, dat zoiets op ons mooie roze blogje kan ontstaan.

Graaisnaaiert | 10-02-22 | 23:04

Patje..!!!

( Hoorde laatst dat die Axl al 60 is...!! )

neonreclame | 10-02-22 | 22:15

Korn - got the live
Mais heb de rechtstreeks
Because

Is dit nog nieuws? | 10-02-22 | 22:18

Ooit kwam ik graag in Amsterdam. Ooit. Dat was vorige eeuw. Sindsdien kom ik niet meer In dat godverlaten gat. Hooguit op doorreis naar een andere plek. Voor overstappen of zo.

Kameraansteker | 10-02-22 | 22:08 | 1

Fijn dat je ons dit laat weten.

kapoerewiet | 11-02-22 | 10:13

Applaus. Ik zat net weer eens (op aanraden van een andere reaguurder hieronder) een rant van George Carlin te luisteren. Een las daarna deze. Goed, Mosterd. En zo is het.

kapoerewiet | 10-02-22 | 22:06

Whale - hobo humping slobo babe
youtu.be/2up7su7CeMU
Omdat ik bij de witte onderbroek aan dit nummer moet denken.

P-unit | 10-02-22 | 22:06

Die linkse bende is nog Roomser dan de Paus met hun regel- en betuttelingsdrift.

deugallergie | 10-02-22 | 22:06 | 1

Is dit café Nol vanavond?

Earl_of_Doncaster | 10-02-22 | 22:05

www.youtube.com/watch?v=4HJo_Vkv1Gg&a...

Simpeler kan ik het niet vinden...

Femke zegt dat er gehandhaafd gaat worden, waar eerst niet, juist>>!!!, omdat de "verlossing" nader is...

Ik hou me netjes... Femke, jeuk waar je er net niet bij kan....

neonreclame | 10-02-22 | 22:05 | 1

Ik wilde deze juist opzetten, Neon. Toch even kijken of niet iemand mij voor is en jawel!
Maar dank, en het is een prachtig nummer uit een tijd dat er nog Amsterdammers in Amsterdam woonden en niet die geïmporteerde progressief linksen die in een museum willen wonen, zonder geluid van rolkoffers, gelach en gepraat op straat, terrassen en tuffende bootjes in de grachten.

Nuuk | 10-02-22 | 22:13

Misschien moet je er dan niet gaan wonen…

Komjehiervaker | 10-02-22 | 22:03 | 10

Ik ben onvervalste export en ben d'r trots op. Net als mijn ouders overigens. Drie mensen die die hel zijn ontvlucht...

Graaisnaaiert | 10-02-22 | 22:49

@Tobi | 10-02-22 | 22:36: ik heb het niet over neon. Als ik het over neon had, zou ik wel hitsig zijn. En dat ben ik niet. Alhoewel…

Komjehiervaker | 10-02-22 | 23:06

@dathoujetoch | 10-02-22 | 22:18: Er was recent nog een PvdA-wethouder in Zuid die stelde dat Noord buiten de Ring lag. Dan ben je af.

Piet Karbiet | 11-02-22 | 08:02
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl