achtergrond

Geenstijl

Drie ministeries pleiten voor vaccinatieplicht

Hey waar werden we nu ineens op gewezen in de duurste krant van Nederland.

Uit een kamerbrief van afgelopen zaterdag blijkt dat drie ministeries, Sociale Zaken en Werkgelegenheid, Economische Zaken en Klimaat en het ministerie van Financiën, tezamen de Trojka geheten, pleiten voor een actieve vaccinatieplicht af te dwingen per dreiging met financiële ruïnering na verzuim na vaccinatie-oproep (er zijn immers geen andere rechtsmiddelen behalve gevangenisstraf of fysieke dwang). En het klinkt alsof het eigenlijk al besloten is, maar er alleen nog even over de marketing nagedacht moet worden.

"De Trojka pleit voor het maken van scherpere keuzes in het vaccinatiebeleid. Het verhogen van de immuniteit via vaccinatie inclusief boosters blijft de structurele uitweg uit de crisis en is het middel tegen overbelasting van de zorg en ingrijpende vrijheid beperkende maatregelen. Daarom adviseren zij op korte termijn de voor-en nadelen van varianten van vaccinatie-en boosterprikkels en - plichten in kaart brengen. De SME-schade van sluitingen is gigantisch en een lockdown impliceert ook vergaande beperking van vrijheden."

Nou, daar helpen we graag bij. De voordelen zijn dat er straks helemaal niemand meer kan spreken van een "pandemie van de ongevaccineerden". En het nadeel is een filosofisch vacuüm waar Europa niet van zal herstellen omdat het laatste restje eigenheid overboord gezet werd voor een loopneus, en het in die leegte nog veel ontvankelijker wordt voor allerlei dingen die eigenlijk niemand wil maar die er toch komen.

Vraag aan Pfizer CEO: zullen boosters vereist blijven?

Diepte-interview van 1+ uur met CEO Pfizer

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.