Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kampen verscheurt PVV-literatuur in Zwarte Pieten-strijd

Boekenoorlog in de bieb!

De Zwarten Pieten-discussie reed dit jaar gelukkig grotendeels stilletjes ons huisje voorbij en is een traditie die alleen nog door de extremisten aan beide kanten wordt beoefend. Een van de onverwachte frontlinies van deze ondergrondse strijd ligt tussen de boekenkasten van de bibliotheek van Kampen. Normaal gesproken enkel de plek waar bejaarde digibeten hun AOW ritselen, maar deze keer de locatie van het nieuwe verzet. Daar plaatste de geïnfiltreerde PVV-agent Pool (bekend van zijn meldpunt) zijn eigen subversieve Zwarte Pieten-literatuur tussen de gebundelde papieren. In een schuttersputje tussen geschiedenisboeken en de boeken over Kampen [Is er meer dan één boek over Kampen?, red.] lag daar plots en boek over Zwarte Piet. Nou ja, boek... Vier pagina's plaatjes onder de titel 'Zwarte Piet hoort thuis in de bieb!'. Maar wanhopige aandachtspoging is wanhopige aandachtspoging verzet is verzet. Nou, dan heeft u aan de bibliotheek in Kampen een verkeerde, want die scheurde deze traditiepropaganda snoeihard doormidden als een soort CO2-neutrale boekverbranding. En daarom vindt de man die foto's van een fictieve kindervriend uitprint en denkt dat de strijd tegen het oprukkende correctheidsfront valt te winnen in een bibliotheek in Kampen dat zijn tegenstander beter naar een psycholoog kan stappen. Deze oorlog kent alleen maar verliezers. 

Social

Reaguursels

Inloggen

Boekenverbranding om het volk lomp en submissief te houden, waar hebben we dat toch eerder gezien..

Sokonomi | 30-11-21 | 08:14

De Maoistische Rode Garde in China vocht tegen de "4 olds" (oude dingen): oude ideeen, oude cultuur, oude gewoontes en oude gebruiken. Het oude moest vernietigd worden om ruimte te maken voor de nieuwe samenleving op communistische basis. Het resultaat was op grote schaal vernietigen van culturele erfschatten, tempels, klassieke gebouwen, oude boeken en oude schilderijen. Straatnamen en plaatsnamen werden hernoemd. Rode Gardisten braken zelfs in in woningen om te controleren op de oude dingen die vernietigd moesten worden.

DutchLion33 | 30-11-21 | 05:42

Herschrijven van geschiedenis is van alle tijden.

Ray Skak | 29-11-21 | 21:41

Welke discussie hier is hij gewoon zwart..
De ntr moet niet denken dat hun de heilige graal zijn van het sinterklaas feest..

timmey | 29-11-21 | 21:33

Fahrenheit 451 (1966)
Verfilming van het gelijknamige boek van Ray Bradbury. In de toekomst zijn boeken verboden, omdat ze mensen ongelukkig maken. Het is taak van brandweermannen als Guy Montag om in beslag genomen boeken te verbranden. Montag gaat echter twijfelen aan de bedoelingen van de overheid, en besluit op een dag om de te verbranden boeken eerst te lezen.
Mooie film die je nog kunt zien voor hij verboden word.

Arendsoogje | 29-11-21 | 19:36

Mijn advies is altijd, voel de huidige tijd aan en vier geen verloren zinloze achterhoede gevechten. Dat geldt voor vele maatschappelijke kwesties, Zwarte Piet incluis. Die race is gelopen.

Bigi Bana Boy | 29-11-21 | 19:17 | 1

vier=voer

Bigi Bana Boy | 29-11-21 | 19:17

Maar wel mooi gewoon echte zwarte pieten bij de intocht in Kampen!

Elmauro | 29-11-21 | 19:16

De enige extremisten in dit verhaal zijn de mensen die middels het vernietigen van boeken en materiaal als een stel communisten of fascisten te werk gaan, niet de mensen (samen met meer dan half Nederland) die vóór Zwarte Piet zijn. De anti-zwarte piet clowns intimideren en bedreigen ouders met kinderen die wél Sinterklaas met Zwarte Piet vieren. Wie zijn hier dan de extremisten? Overduidelijk de woke SJW, inclusiviteits Stasi. En de Bieb in Kampen doet daar vrolijk aan mee door alle boeken te screenen op inclusiviteit en alles wat met Zwarte Piet te maken heeft te verscheuren. Geenstijl komt niet verder dan "Beide kampen zijn extremistisch". Slappe hap. Noem het beestje nou gewoon bij de naam; de Anti-Zwarte Piet beweging is extremistisch.

Old_Spice | 29-11-21 | 19:15

Die dame van de bieb is lekker woke dan. Hier twee citaten van haar:
tegen het zere been van Bruggeman. "Dit kun je gewoon niet doen", zegt Bruggeman. "Iedereen is welkom in de bibliotheek, ook de PVV. Maar niet om je eigen gelijk te halen. Wij zijn neutrale grond." Bibliotheekmedewerkers hebben ze zaterdag direct weggehaald, zegt Bruggeman. "Wat ermee gedaan is? Ze zijn verscheurd."
En dan dit over de bieb:
"We proberen inclusief te zijn, en alles wat aanstootgevend of te stigmatiserend is hebben we heel streng gescreend." Een deel van de boeken is daarbij dus uit de collectie verwijderd. "Maar de boeken zijn niet vernietigd. Ze zijn in de Koninklijke bibliotheek nog te vinden; daar blijft alles te vinden"
.
Mens wat lul je nou dat je "neutraal" bent? Je kiest toch een kant? Je kiest toch voor de gekwetsten?? Ga lekker koken of zo, want logica zit er niet.
Hier voor de gekwetsten: www.youtube.com/watch?v=trgw0QoAZQ8

fifi23 | 29-11-21 | 18:51

“…alleen nog door de extremisten wordt beoefend” Dat betekent dus dat extremisten de leiding hebben in de openbare bieb.

zwarte_weduwe | 29-11-21 | 18:26

Jammer dat we die PVV-er niet kregen als Stadsvader. We zitten nu weer opgescheept met een of andere Hans Worst van de CDA

Illuminati1989 | 29-11-21 | 18:25

Zwarte Piet vindt nergens meer een thuis, dus ook niet in Kampen.
Het is eigenlijk een soort van ongedocumenteerde geworden.

aflaatverkoper | 29-11-21 | 18:18

Ach ja, baldadigheid met boeken...

Ik was van de zomer in zo'n Christelijk boekenwinkeltje op de bible belt.

Waarom in Godsnaam, zul je denken, nou dat was om houten speelgoed te kopen.

Mijn puberzoon was ook mee. Hij liet een boek over Urk zien.

Eenmaal buiten zei hij dat hij het boek teruggezet had bij de categorie 'humor'...

Papa Jones | 29-11-21 | 18:13

Mijn Kampen

K. Westergaard | 29-11-21 | 18:06

"We proberen inclusief te zijn, en alles wat aanstootgevend of te stigmatiserend is hebben we heel streng gescreend."
Dat vraag ik me dan af, want in de gemiddelde bieb ligt toch best wel wat materiaal waar ik persoonlijk moeite mee heb. Maar blijkbaar bestaat gekwetstheid in gradaties.

Verbandmeester | 29-11-21 | 17:55 | 2

Het is geen kwestie van gradaties. Wat door de deugdzamen als "gevoelig" is gedefinieerd treedt op de voorgrond en wordt uitvergroot, en al het andere telt niet. Het is creatie van een Gestalt, van voorgrond-achtergrond. Kijk door de bril van de deugdzame en het één tekent zich scherp af en toont zich als voorgrond, terwijl het ander onscerp is en naar de achtergrond wordt gedwongen.

Schoorsteenveger | 29-11-21 | 18:09

@Schoorsteenveger | 29-11-21 | 18:09: Ja en als die bril dan ook nog eens vergroeid is met de drager dan wordt het verdomd lastig om op enig niveau te debatteren. Dat zit me denk ik nog het meeste dwars.

Verbandmeester | 29-11-21 | 18:12

"Deze oorlog kent alleen maar verliezers."
De grote verliezer is de traditie. Tradities veranderen, zo hoor je de deugdzamen prevelen, dus kun je en mag je niet tegen verandering zijn. Dat is een drogreden uiteraard. Dat tradities veranderen weten we allemaal. De Geschiedenis staat niet stil, en elke dag is de wereld anders dan de dag ervóór. Maar we weten niet tot in detail wát er veranderd is tenzij we die verandering hebben afgedwongen of doorgeduwd of opgelegd of geforceerd. De Geschiedenis gaat z'n gang, heeft zelf geen moraal, geen beginpunt en geen eindpunt, geen doel en geen richting. Pas van een afstand en meestal achteraf denken we er een lijn in te zien, in de ontwikkelingen, en formuleren we een theorie die moet beschrijven en verklaren wat er gebeurd is en waarom. En dan denken we het verleden te begrijpen, te doorgronden, te snappen, en schrijven we er boeken over en creëren we leerstof om onze kinderen te onderwijzen. Zo hanteren we nu met terugwerkende kracht een narratief over "de" kolonisatie en "de" dekolonisatie, en verweven we dat met onze huidige kennis van goed en kwaad. Dat heet kritische geschiedschrijving en bestaat uit het oordelen over en veroordelen van veel wat onze voorvaderen naar wat wij denken te weten gedaan hebben en hebben nagelaten. Er moet, zo zegt die kritische geschiedschrijving, gecorrigeerd worden op wie en wat wij waren, we dienen onszelf ten opzichte van onze voorvaderen te positioneren en daar waar het "hoort" afstand te nemen of ons verantwoordelijk te voelen, en zelfs, om helemaal aan de goede kant van de Geschiedenis te kunnen staan, schuld te belijden en excuses te maken. Maar de Geschiedenis heeft geen goede of slechte kant, nee, wij zijn het die elke dag opnieuw positie willen kiezen ten opzichte van een geïnterpreteerd verleden, en bij het aanbreken van een nieuwe dag blijken die posities alweer achterhaald en dient er opnieuw te worden geschoven.
Maar wat ingrijpender is, en bijzonder risicovol, is de neiging om niet enkel het verleden kritisch te bezien, maar vanuit die kritiek in het heden te willen ingrijpen en tradities te veranderen of te vernietigen nog vóórdat ze tot de Geschiedenis gaan behoren. Dat tradities veranderen wil niet zeggen dat het daarmee geoorloofd is om verandering af te dwingen, om naar eigen inzicht en vanuit de eigen kritische posities actief sturend in te grijpen, overal daar waar de traditie leeft.
Actief boeken uit een bibliotheek gaan halen, boeken verbranden dus, is actief inbreken op de loop van de Geschiedenis op een wijze die de ander van zijn vrijheden berooft. Wat gisteren nog gelezen mocht worden is vandaag verdwenen omdat jij vindt dat het beter is dat de ander bepaalde teksten niet meer onder ogen krijgt. Zeg wat je van bepaalde lectuur vindt, veroordeel het, nagel het aan de schandpaal, ga zeuren bij Jinek, ritsel subsidie, demonstreer, schrijf pamfletten, boeken, maak films als je je moraal uit wilt venten, maar ga de ander niet beletten om dat te lezen wat jij verafschuwt. En als je succes hebt met te campagnes, als je een snaar raakt, als je verhaal werkelijk aanspreekt, dan zal over een tijdje, niet morgen, niet overmorgen, misschien over een jaar of over tien jaar de Geschiedenis zijn loop hebben gehad en niemand meer de wil hebben om dat te lezen wat jij verafschuwde.

Schoorsteenveger | 29-11-21 | 17:38 | 2

Stel je niet aan. Er wordt geen gedachtengoed verbrand, geen boek verboden. Er veranderd een fictief persoon van kleur die in kinderboeken staat. Ofwel opnieuw geschiedenis gemaakt.

E2 | 29-11-21 | 20:37

@E2 | 29-11-21 | 20:37:
Er worden actief boeken uit bibliotheken geruimd.

Schoorsteenveger | 30-11-21 | 09:48

Het is ook nog maar het begin. Sjors en Sjimmy mag ook al niet meer omdat Sjimmie niet te snugger zou overkomen. Zo worden we nog een humorloze vergiftigde maatschappij ingerommeld, want deugen is belangrijker dan humor en zelfspot te kunnen verdragen.

Jan, Leiden | 29-11-21 | 17:33

Zwarte Piet is geen blackfacing (zwarte mensen belachelijk maken)
(Zwarte/Witte) Piet is geen slaaf, hij kan weggaan bij Sinterklaas wanneer hij wil.

Je kunt dus tegen racisme en slavernij zijn en voor zwarte piet.

Maar het lijkt erop, dus het is zo. En daar zit iets geks.
Het gaat iets te kort door de bocht allemaal.
Het lijkt een beetje op het niet accepteren van andere culturen. Vreemd genoeg.
Dus wat is hier eigenlijk aan de hand.

AdvocatusDiaboli | 29-11-21 | 17:06 | 3

Het is gezeik uit de USA.

van Oeffelen | 29-11-21 | 17:14

hij heeft juist n droombaan ff n maandje buffelen en verder t hele jaar vrij

kale tornado | 29-11-21 | 17:15

@van Oeffelen | 29-11-21 | 17:14: Uw partijtje doet het in Kampen. Tijd voor zelfreflectie? Oh nee, dat kan niet, u bent ook CdA.

dathoujetoch | 29-11-21 | 17:49

Binnenkort in de bibliotheek van Kampen;
Hoe slecht zijn witte cis-vrouwen en witte cis-mannen van de schrijfster S. Simons
Bibliotheek Kampen gaat per slot van rekening met de tijd mee.

sallandstrots | 29-11-21 | 17:02

Ook Linda Voortman (GroenLinks Utrecht) heeft wat te zeuren over Zwarte Piet. De lokale Voedselbank durfde zomaar zwarte Zwarte Pieten op te laten draven toen de Sint cadeautjes uitdeelde aan de minderbedeelde kinderen van Utrecht. Mevrouw vond dat het om Diversiteit moest gaan en gaat in gesprek met de Voedselbank. Zo jammer dit. De Voedselbank deelt cadeautjes uit aan kinderen die waarschijnlijk niks anders krijgen dit jaar en mevrouw Voortman, met haar vette salaris, gaat zeuren over de kleur van Zwarte Piet. Als ze nou eens een forse donatie zou doen in plaats van zaniken?
Ik kan de link niet posten hier maar staat op de Telegraaf site.

Toos Bevergeil | 29-11-21 | 17:01

Akwasikmaar krijgt vanaf december 7100 euro bruto incl. emolumenten als directie van omroep zwart./... kijk dat is nu een echte zwarte piet in de zak.

hagelkruis | 29-11-21 | 17:00

Wie verbranden en verscheurden er nog meer boeken ,tsja

pegaje | 29-11-21 | 17:00

Kan het ook op de boekenlijst voor examen Nederlands. Nee? Terecht. Sneu boekkie.

TheseDays00 | 29-11-21 | 16:56

Nooít, nooít boeken verbieden.
Maak niet uit wie wat erin opgeschreven heeft.
En ja, dus de ook die Koran niet, hoor je mij, PVV.
Balk, splinter, oog.

chicago river | 29-11-21 | 16:54 | 3

Waarschuwingssticker voor religieuze boeken is misschien wel een ideetje.

SterF... | 29-11-21 | 17:06

@SterF... | 29-11-21 | 17:06:
Is eigenlijk ook onzin, zo'n sticker. Waarschuwen waartegen? En vanuit welke positie? Onbegonnen werk.
Goed onderwijs, de nieuwe generatie leren om zelf kritisch te zijn, met name richting het eigen vooroordeel.
Geen filters, geen sensitivity readers, geen bangmakerij.

Schoorsteenveger | 29-11-21 | 17:43

Wel als er geleefd wordt volgens de Koran,en mensen zich totaal niet aanpassen in welke vorm dan ook.

FuckMyLife | 29-11-21 | 17:53

Ze gooien ook de promotie van KOZP weg.

Dat anno 2021 Bibliotheken nog bestaan. Mooi voor de gewone man zodat deze zich kon verheffen en lezen. Je moet er even voor door regen fietsen, maar dan kun je ook de krant openslaan. Inmiddels is 25% van de Nederlandse pubers praktisch analfabeet. Dus die begrijpen de flyer van de PVV niet.

AdvocatusDiaboli | 29-11-21 | 16:48 | 1

De gewone man wil zich helemaal niet verheffen. Die wil Pornhub, foebele, vuurwerk en Heel Holland bakt kijken.

Bigi Bana Boy | 29-11-21 | 19:20

Gewoon alles slikken wat de Woke gemeenschap van je eist. Everything woke turns to shit.

Wattman | 29-11-21 | 16:47

Wat een droeftoeter die Joeri Pool. En dat allemaal van ons belastinggeld.

GrandMechantLoup | 29-11-21 | 16:45

Deze meneer bepaalt nu eenmaal niet wat in Nederland "kan" (= mag) en wat er niet "kan". Dat bepalen trendgevoelige BN'ers als Erik van Muiswinkel, die eerst jarenlang bakken met belastinggeld heeft opgestreken als Soearte Piet (zoals hij dat uitsprak) en die ons nu, voor nog meer belastinggeld, inprent dat Zwarte Piet keihard racisme is.

J.P.Drapeau | 29-11-21 | 16:43 | 2

In het PVV verkiezingsprogramma staat ook dat men op termijn de bio-industrie wil afbouwen. Maar Dion Graus stemde tégen om een einde te maken aan de bio-industrie.

PVV is tegenstander van de aanschaf van de JSF, maar steunden wel het de aanschaf van een 2e testtoestel.

En Wilders en Graus worden ook betaald van belastinggeld. Veel meer dan Muiswinkel.
Dus ach.

AdvocatusDiaboli | 29-11-21 | 16:56

@AdvocatusDiaboli | 29-11-21 | 16:56: De PVV werd van meet af aan buitengesloten want andersdenkend... dus ach. Hang maar eens een PVV poster voor je raam... dus ach. Dat is Nederland... het land van ach.

Koning BongoBongo | 29-11-21 | 18:39

Wel lachen.Zowel Henk als AH reageren sportief.

Kowalski11 | 29-11-21 | 16:49

Trots op mijn Utrechtse HENK.

gato | 29-11-21 | 17:25

In ander nieuws: neukfout Redouan el C. rijdt onder invloed van drugs de bebouwde kom in met een lsemi-vrachtwagen en rijdt en passant een kleuter dood. 28 dagen cel. What the fuck.

de IJsman | 29-11-21 | 16:34 | 1

Waarschijnlijk spijt, net aan een opleiding begonnen, net vader geworden, mooie toekomst voor de boeg, als hij het ongedaan zou kunnen maken, bla. Bla.

John McClane | 29-11-21 | 16:45

Tradities, wat kan je er van zeggen?
Zijn ze vastgeroest en gegoten in beton?
Een foto van hoe het ooit was?
Zou het zo kunnen zijn dat tradities onderhevig zijn aan sociaal en maatschappelijke inzichten en standpunten van de tijd waarin we leven? Niemand heeft het over afschaffing maar er is wél een druk om er op een andere manier invulling aan te geven, of je het er nu mee eens bent of niet.
Alle volksvermaken veranderen onder invloed van de tijd. 300 jaar geleden zag kerst er waarschijnlijk ook anders uit. De kerstboom is iets Germaans. Sinterklaas was een heilige die ooit zijn mantel weggaf en waar een feest omheen is verzonnen. 200 jaar geleden bestond zwarte piet niet. Pin me niet vast op de jaren. Het is slechts om een punt te maken.
Gun die kinderen hun feest.

Opblaas_boot | 29-11-21 | 16:33 | 8

@sinar2 | 29-11-21 | 16:45: Dat ben ik helemaal met je eens. Maar dan trek je het breder. Kerst staat ook zwaar onderdruk.

Opblaas_boot | 29-11-21 | 17:12

Het KOZP gebeuren is een goed voorbeeld wat er mis is met ons land . In een democratie heeft de meerderheid het voor het zeggen ,maar 250 anti Zwarte Piet mensen krijgen het in deugend Nederland met de NPO als hoofdmotor voor elkaar om een kentering teweeg te brengen. Minderheden hebben het hier voor het zeggen .

Koning BongoBongo | 29-11-21 | 18:46
▼ 5 antwoorden verborgen

In dit digitale tijdperk zou het toch online ontsloten moeten zijn, toch? Alleen al uit antropologische overwegingen.

OPROEP: Wie heeft een linkje van gedateerde Sinterklaas-literatuur?

mozaard | 29-11-21 | 16:29 | 5
▼ 2 antwoorden verborgen

Kampen heeft een overschot aan profiteurs die zich in de winkels misdragen en onbeschoft naar het personeel van alles eisen, maar een simpel goedendag is ze te min.
Staan met hun gratis geld pinpas te klooien en een lange stoet trekt vanaf de polder Kampen in.
Dus mooi van Pool hoe hij de asielindustrie beschrijft en vervolgens niet meer mag praten van de linkse voorzitter :
www.rtvoost.nl/nieuws/2010236/Debat-o...

28 | 29-11-21 | 16:28 | 1

Dat klopt! Maar Pool maakte het ook wel te bont. Ten eerste werd hij een vervelio dit telkens een uitsluitend asielzoekers op de korrel te nemen. Daar waren ze in de Staten dan ook een beetje klaar mee. Vervolgens zoog Joeri nog wat verder en kreeg hij lik op stuk na zijn opmerking over mensenhandelaren..

Beste_Landgenoten | 29-11-21 | 16:33

'Deze oorlog kent alleen maar verliezers'. Nee, deze volkomen terechte strijd voor het behoud van een onschuldige cultuuruiting kan worden gewonnen of verloren.

isitsoornot | 29-11-21 | 16:27

Waarom krijgt dit aandacht? Het is zo heerlijk rustig rondom Zwarte Piet, En de PVV moeten we nergens meer serieus een podium geven.

Robske007 | 29-11-21 | 16:27 | 3

Oh nee, ik verwar PVV met Thierry

Robske007 | 29-11-21 | 16:27

Appeasement werkt zo goed………

Zatkniss | 29-11-21 | 16:27

Ja democratie is leuk maar dan alleen voor gelijkgestemden met u.

sinar2 | 29-11-21 | 16:29

Over 10 jaar op de kinder afdeling van de bieb:
Mustafa en de afgehakte hand.
Hassan wijst liederlijke zus terecht.
Kaffirs doden doe je zo.

Zatkniss | 29-11-21 | 16:24

Ach het is maar waar je woont. Bij ons zijn de zwarte pieten nog gitzwart en dat zal wel altijd zo blijven want die hele discussie is hier niet eens een punt. Hier trekt niemand zich daar ook maar iets van aan.
We doen een plas, heffen het glas en alles blijft zoals het was. Lijkt de regering wel.

Therapietje | 29-11-21 | 16:23 | 2

Is bij ons hier niet anders. Onze Pieten zijn allemaal zo zwart als roet.

copywriter | 29-11-21 | 16:43

Zag laatst een groepje pieten. Het was duidelijk het personeel van de drogist. Beter maak je ze onherkenbaar met zwarte schmink.

RickTheDick | 29-11-21 | 16:21 | 1

Alles behalve herkenbaar.... als het dan toch moet inderdaad. Maar zwart is unheimisch verwarrend ... dus zwart.

Koning BongoBongo | 29-11-21 | 18:49

Zwarte Piet is liev. Maar laten we het eens hebben over de Sint op die witte knol. Is toch niet meer van deze tijd? Ik wil ze in ieder geval niet op het dak hebben bij mijn dure zonnepanelen.

goedverstaander | 29-11-21 | 16:21

Je zou er bijna aan toe willen geven om van het gezeik af te zijn alleen voor die racisme roepers is het nooit genoeg. Overigens drink ik dagelijks melk

Brabeaulander | 29-11-21 | 16:17 | 2

Niet te laconiek over Kampen. Ooit één van Nederlands welvarendenste steden. Toen de pakjesboten kantelen hadden en uit het hoge noorden kwamen.

Van Urk | 29-11-21 | 16:16 | 1

Urk en Kampen hebben ook een historische band.

Barend Braakbal | 29-11-21 | 16:24

De strijd is nu eenmaal verloren, geweld tegen kinderen heeft gewonnen.
KOZP zal zich wel hernoemen naar KOSK - Kick Out SinterKlaas.
Want uiteindelijk zullen ze elke nederlandse culturele uiting willen vervangen door iets over slavernij en white guilt.

sinar2 | 29-11-21 | 16:16 | 2

Precies...

One down, many to go....!!

neonreclame | 29-11-21 | 16:18

'Deze oorlog kent alleen maar verliezers.'

Tsja.......

Va-nPuffelen | 29-11-21 | 16:22

De plaatselijke boekhandel alhier wil Erica Meiland haar boek niet bestellen

HD50 | 29-11-21 | 16:15 | 2

Erica Meiland is een heldin! De enige in omroepland wie de waarheid, en niets dan de waarheid spreekt.
Echter wanneer voor de lieve vrede en de kindjes zwarte piet wordt vervangen door een roet veeg-exemplaar.. so be it!

Demanpieter | 29-11-21 | 16:43

Een boekhandel met principes ... die gaf ik ff voor 5 centen mee en het liefst in een volle winkel . Hij staat op de ereader van mijn vrouw ,dus lekker poe.

Koning BongoBongo | 29-11-21 | 18:53

"Is er meer dan een boek over Kampen?" Nou me dunkt. Slechts weinig Nederlandse steden kunnen bogen op zo'n rijke historie als Kampen. In de periode van de Hanze was Kampen het Europese centrum van de handel. Van Amsterdam had nog niemand gehoord. Zwarte Piet is Nederlandse cultuur, de roemruchte geschiedenis (en teloorgang) van Kampen is dat ook.

Barend Braakbal | 29-11-21 | 16:15

Zwarte Piet discussie ons huisje voorbij gegaan? Ja daar zwarte piet verleden tijd is en niemand meer (voor) zwarte piet durft te zijn. Dit jaar zo goed als nergens meer zwarte piet alleen maar pieten met wat poepbruine veegjes

ja-nee-misschien | 29-11-21 | 16:14 | 1

Hoog tijd om de Krampus weer door de straten te laten gaan. Veel mooier om te spelen ook.

elfenstein | 29-11-21 | 16:24

Zwarte piet... wat een geleuter gewoon over de reling met die twee, kersseman staat er ook nog en in 1 maand twee maal de portemonnee leeg trekken dat is TE.
Dus gewoon de sint door de plee en arrenslee erin.

Rest In Privacy | 29-11-21 | 16:11 | 2

Precies. Sint Maarten doet toch ook niemand meer aan.

YoMoms | 29-11-21 | 16:22

Die jongen heeft z'n naam niet mee als PVV'er zijnde.

elfenstein | 29-11-21 | 16:09

Goed dat er eens een politicus (proest) iets aan doet, jammer dat het deze mafklapper en op de manier moest. Wild geraas moet gewoon eens een keer of 3 worden uitgezonden. Dan is het klaar met de discussie en kunnen wij weer echt sinterklaas vieren zonder voor racist te worden uitgemaakt.

Behangdelul | 29-11-21 | 16:09

Tsja Joeri Pool. Iedere dag in de staten van Overijssel druk met symboolpolitiek. Is een beetje rare snuiter. Altijd bloedje serieus en ook wel een beetje gemakkelijk op de kast te krijgen met een ludieke motie of interventie. Deze man past eerder onder het kopje folklore dan politicus. En ja dit zwarte Piet verhaal. Dan weet je nog niet hoe druk hij zich maakte over de asielzoekers in de trein naar Kampen. Toevallig maakt hij dezelfde reis iedere dag met dezelfde trein als een goede bekende van me en die hield Joeri een keertje voor dat van asielzoekers in de trein eigenlijk nooit sprake was. Apart hoe waarneming kan verschillen..

Beste_Landgenoten | 29-11-21 | 16:08

Hallo Joerie, we hebben grotere vissen om te frituren. Als je in de marge wil rommelen, ga dan bij de PvdA werken ofzo.

John McClane | 29-11-21 | 16:05

Het gezeur over Zwarte Piet laat zien waar een groot land klein in kan zijn. Beide kampen weten zich te vaak als indolente pubers te misdragen met dit onderwerp als legitimatie en de mensen die wel normaal kunnen doen zijn vervolgens de dupe en mogen een kinderfeestje in de prullenbak flikkeren.
Een kinderfeestje for fuck's sake.

Bakkeleures | 29-11-21 | 16:04

De PVV zou zich beter richten op echte grote problemen in het land zoals de huizencrisis. Dit zwarte piet achterhoedegevecht levert niks op.

Ronman2k | 29-11-21 | 16:04 | 4

Ach. Zo lang de PVV hier druk mee is...

Beste_Landgenoten | 29-11-21 | 16:09

Dat is toch ook een gekleurd probleem?

MargauxGrandCru | 29-11-21 | 16:14

Als de PVV eens aan mocht schuiven bij Rutte en co dan zouden ze misschien wellicht een oplossing bieden voor het probleem. Maar ja....

Toos Bevergeil | 29-11-21 | 17:03
▼ 1 antwoord verborgen

Waar boeken branden, zullen ook mensen branden.

Exacte citaat en bronvermelding volgen nog

Feynman | 29-11-21 | 16:03 | 2

Is dat ook van toepassing op het uit elkaar trekken van folders?
Ik vraag dit voor Mw. Ommezwaai namelijk..

Ommezwaai | 29-11-21 | 16:29

"Waar men boeken verbrandt, verbrandt men uiteindelijk ook mensen” Heinrich Heine. Precies 200 jaar geleden.

B. Randnetel | 29-11-21 | 17:58

Zijn mensen van kleur eindelijk eens welkom in Kampen (op 5 December), is het weer niet goed.

Osdorpertje | 29-11-21 | 16:03

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl