Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Een ochtend luisteren naar 3FM. Een zoektocht naar onvoorspelbaarheid, jong talent & avontuur

Wij Luisterden De Hele Ochtend 3FM En Dit Is Wat Er Gebeurde

Sharid Alles (die van: NEE TIMUR JE MAG NIET) vertrekt als zendermanager van 3FM en in haar doodsreutel in het AD wordt het bestaan van de favoriete zender () van Martin Bosma vergoelijkt met de woorden: "3FM staat voor onvoorspelbaar, jong talent, avontuurlijk. Met een muzikale koers: pop, rock met alternatieve sound en een vleugje dance. We durven te experimenteren met muziek." Dat maken we zelf wel uit en onderzoeksjournalisten die we zijn gingen we vandaag (25-11-2021) eens goed zitten voor die avontuurlijke potpourri aan jong talent en experimentele muziek en dat begon geheel volgens het Pritt-cao stipt om 8.36 uur, precies op tijd voor... het experimentele liedje Stan van jong talent Eminem. Uitgebracht in 2000, we zoeken nog even of het te plaatsen is in pop, rock met alternatieve sound of dance, maar gelukkig vonden we door dat tranentrekkende geblèr van die zangeres meteen tijd om de eerste scheuten koffie er weer uit te schijten. Stan, jeugdsentiment voor mensen van 50, op de plee even opgezocht of Dido nog leeft (spoiler: die leeft nog), en bij terugkomst net op tijd voor het kapot gecommercialiseerde Hypnotized van Purple Disco Machine. Vreselijke roadtripmuziek met een beatje, en zéker niet onvoorspelbaar, gezien de meer dan 200 miljoen streams op Spotify.

Tijd voor een broodje kaas.

Vervolgens horen we Billy Goodbye van Franz Ferdinand en hoewel Franz Ferdinand de allersaaiste band aller tijden is op ieder festival in de historie van de festivals, is dat wèl een nummer waar we stiekem een beetje blij van worden. Alternatieve muziek, onlangs uitgebracht, lekker vaag. Het is helaas Franz Ferdinand, maar omdat deze missie toch voelt als de bekendmaking van een overlijden doen we het er maar voor. Meer goeds op komst? Nee natuurlijk niet! Het is bijna 9 uur en onze tweede bak koffie wordt vergezeld door het liedje Die Young van Sheppard, geitengejank wat je hartstikke leuk kan serveren bij een breekbaar bordje The Voice Of Holland (is Marco daar eigenlijk nog coach?), maar voor de radio is het meuk voor 10 Gold of hoe die ondefinieerbare doelgroeploze blend aan macaberdans precies heet.

Het wordt tijd om de tranen uit onze kop te janken: tussen 9.00 uur en 9.30 uur krijgen we achtereenvolgens RICK ASTLEY (schijtlied, wel leuk om te trollen), Teenage Dirtbag van Wheatus (reminder: volgens Sharid Alles hoort u 'onvoorspelbaar, jong talent, avontuurlijk. Met een muzikale koers: pop, rock met alternatieve sound en een vleugje dance'), superberoemde troep van Lady Gaga, de oervervelende dertien in een dozijn-band van totale niksigheden Nothing But Thieves, Chelsea Dagger van The Fratellis (heel edgy op de Christmas Booming Party van 5VWO in de winter van 2006) met als uitsmijter HARDER DAN IK HEBBEN KAN VAN FUCKING TERING TERING BLØF. Dat is met een ferme zwiep een middeleeuwse morgenster recht in het gezicht van iedereen op zoek naar een ziel, een gedachte of een idee in de muzikale koers. Überhaupt een koers. Een wandeltocht langs de randen van de hel die alleen maar kon eindigen hoe we dachten dat-ie zou eindigen: in het vagevuur. We zijn erin geduwd door volstrekt inwisselbare talentloze dj's met een koers van natte poep. Ruggengraatloze meningloze creativiteitschrale witvissen, samengeklonterd in een frituurpan, klaar om te ontbinden in de dikke pens van die ene luisteraar die 3FM nog heeft: een wegwerker genaamd Grad, met z'n oranje hesje, en Grad krijgt het niet voor elkaar een andere zender op z'n bouwplaatsradio te draaien. Deze hele weggegooide ochtend is slappe thee zonder zakje. Het zakje hing er precies 3 tellen in, wat er wel lang in heeft gehangen is zweterige zak en het smaakt naar 3FM.

Nu gaan we buiten wandelen.

De route voert via de Albert Heijn, kregen pardoes de Gouden Handscanner te pakken (één pak snelkookrijst wit, één pak kroepoek, één AH boemboe) en toen was het in de wagen, hup, 3FM aan. Dat gebeurde om 10.18 uur met het waardeloze Kensington, de meest Di-recte band van alle bands die geen Di-rect heten, en jong talent Paul Kalkbrenner (44). Natuurlijk niet met een of ander nieuw, avontuurlijk of experimenteel nummer, maar de grijsgedraaide megahit Sky and Sand, die werd uitgebracht in de tijd dat de velociraptors heersten over de velden. Sky and Sand heeft een EIGEN PAGINA bij de superboomers van NPO Radio 2 en dan zou je moeten weten als 3FM-type: ik moet wegblijven van deze shit. Maar nee hoor, gewoon draaien: geen hart, geen ziel, slechts een voetafdruk in het zand van een verdrietige woestijn. Enfin, vervolgens Edge of Seventeen van Stevie Nicks. Het nummer komt uit 1982, toen leefde Pim Fortuyn verdomme nog, en het was veertien jaar voor het huwelijk van Jan-Peter Balkenende met zijn Bianca. Jong talent Stevie Nicks uit NEGENTIENACHTENVEERTIG. Toen die kwelling voorbij was, om 10.35 uur, werd het tijd voor Post Malone, wiens Nirvana-tribute gruwelijk was maar de rest zeker niet en via de muzak van James Bay en de totaal niet avontuurlijke David Guetta horen we om 10.45 uur Wet Dream van de Britse Indieband Wet Leg. Het klinkt vreselijk saai, maar wel jong en avontuurlijk, en tussen het smeren van lunchboterhammen met pindakaas door moeten we het zelfs Shazamzoeken. Wat een godswonder. 2 uur en 9 minuten na Stan van Eminem, 21 kutnummers na Eminem (later bleek dat we tijdens de zegetocht door de AH nog lachwekkend übercommerciële troep van Coldplay en Typhoon gemist hebben) het EERSTE NUMMER dat MISSCHIEN past in die door Sharid Alles geschetste KOERS van 3FM.

We proberen het met droge ogen vol te houden tot 12.00 uur, dat was immers de onderzoeksopzet, maar het lúkt niet. Stromae. Gorillaz. Ed Sheeran. Een continue diarree aan Radio 2-freundlich middle of the road bejaardengetoeter waar je moeke van 80 niet eens meer naar luistert. En maar klagen dat de luisteraars gillend wegrennen naar Qmusic, waar ze het onder leiding van Dave Minneboo wèl snappen. Deze door de platenbazen erdoor gebonkte wachtkamermuzak, een herkenbaar zalfje op de ziel als een tandarts onverdoofd je voortanden eruit gaat trekken. FORMIDABLE. Fooooormidable. En u denkt dan nu: leuk bedacht allemaal makker, maar het is een waargebeurd verhaal, een waargebeurde poging, en die poging was oprecht. Het krijgt meer dan TIEN MILJOEN euro subsidie per jaar, deze zender. En het is verdrietigmakend, en toen kregen we, als een heel mooie omhaal op de lat in de laatste minuut van een afgrijselijke wedstrijd, om 12.12 uur toch nog Into My Arms van Nick Cave. En toen werd het leven toch weer eventjes heel mooi.

Reaguursels

Inloggen
-weggejorist-
Inverdan | 26-11-21 | 09:42

hier gewoon StuBru...

hirsute_priapist | 26-11-21 | 08:55

Hahaha, afgeven op 3FM en dan zeggen dat ze het bij Q-music wel snappen. Q-music waar de elk uur dezelfde zouteloze muziek draaiien, uur na uur, dag na dag het zelfde eindeloos herhaald en stukgedraaid. Een soort SkyRadio met inhoudsloos gebabbel er tussendoor. Nooit gedacht dat een pittige GeenStijl redacteur zo'n gezapige muziekkeuze zou hebben, gek op eindeloze herhalingen.

noodweer74 | 26-11-21 | 08:17

Probeer Kink eens, die zitten nog wel aan Rock en Alternative. Draaien ook nog's nummers die niet de grootste hit waren. Dus andere nummers van Nirvana dan smells like teen spirit etc

Louigi | 26-11-21 | 07:48

Twintig jaar geleden kocht ik een iPod. Vanaf dat moment geen geouwehoer meer van types die zichzelf vooral zeer interessant vinden, geen boemboem herrie meer en vooral niets meer van die ‘kunstvorm’ bestaande uit gezwets door net geen maat repeterende muziek gelardeerd met moedernueker en yo of n1gger.
Heel soms luister ik nog wel eens naar het internet station radio 192 maar als ik soms eens met een collega meerij en ik hoor wat er tegenwoordig uitgezonden word blijkt mijn keuze destijds de juiste geweest te zijn...

naik65 | 26-11-21 | 01:36

Gewoon een piraat opzetten. Ook oude troep maar dan tenminste bewust.

En nee Radio 10 telt niet voor oude troep. Hun playlist is zo standaard dat je bijna de klok er op gelijk kan zetten waar El DeBarge - Who's Johnny ongeveer 2 keer te veel per dag in voorkomt.

Nog erger dan de muziek bij de gemiddelde zender zijn de DJs met hun totaal oninteressante leven wat toch ongeveer 10 minuten per uur besproken met die stomme "bwuhuhuh" kutlach de hele tijd (ik kijk naar jullie qmusic en 538).

Wat hebben we verder, Ohja NPO 1 voor pretentieus geneuzel en BNR voor zakelijk pretentieus geneuzel. Wordt het dus ook niet.

RadioNL en Continu? ja misschien in het weekend als ik met een biertje in de klauwen wilt voelen hoe het leven van een bouwvakker is. Maar doordeweeks?

Terug naar de NPO dan, NPO 2? meer afwisseling dan Radio 10, jammer dat die afwisseling ook gepaard gaat met de identiteitsstoornis dat ze af en toe denken NPO1 te zijn qua gelul. En ik ben niet hooggeleid/bejaard genoeg voor NPO4.

Harrstein | 26-11-21 | 00:01

Opgegroeid en muzikaal opgevoed door de radio. Verrukkelijke 15, de Wilde Wereld, Nozems a Gogo, Krapuul de Lux, Moordlijst. Pareltjes kwamen voorbij en dan maar hopen dat ze de bandnaam noemde na afloop van het nummer waarmee je de volgende dag naar de platenzaak fietste.

Dampende_aardappel | 25-11-21 | 22:52 | 1
-weggejorist-
Inverdan | 26-11-21 | 09:16

Nick Cave, tering. En daar moet een mens blij van worden? Afgrijselijke depressieve meuk waar alleen ouwe mensen blij van worden! Gadverdamme.

Von Knarrenstein | 25-11-21 | 22:49

In mijn Middelbare School-tijd nog wel plezier beleefd aan 3FM. Denk Aan Henk (met Henk Westbroek) was altijd een genot. En dan waren er ook nog de 2-Meter Sessies met Jan Douwe Kroeske, ook leuk. Voor de rest kan ik me er niet veel meer van herinneren…

DolfWeerwolf | 25-11-21 | 22:28

Easy Listening. Voor wie wil gaan slapen maar nog niet kan en voor wie kan gaan slapen maar nog niet wil: Tosca, stem gevormd door 3 pakjes peuken en een fles whiskey whiskey per dag, Hoogduin. Schitterend programma.

Basil Fawlty | 25-11-21 | 22:15

Trouwens, Q-Music is nog veel ergere muzak dan 3FM. Het verkoopt zichzelf alleen een stuk gewiekster.

Zegtookeenswat | 25-11-21 | 21:27

Dat deel tussen 9 en 12 uur is dan ook een gouwe ouwe-programma, gemaakt om de werkvloer te plezieren. Een meer representatieve steekproef doe je ergens na twaalven. Dan zit er veel meer recente muziek tussen. En na vijven ook iets minder op de werkvloer gericht, en dus iets scherper. Niet dat het dan opeens wél klinkt zoals 3fm zou moeten zijn, maar toch.

Zegtookeenswat | 25-11-21 | 21:22 | 1

Jij snap het. Het is een debiel stuk van GeenStijl. Andere stations hebben ook rond dit tijdstip dit soort muziek. Radiostations doen heus wel onderzoek en dat weet je wanneer bijna al je luisteraars in de auto zitten of op kantoor en easy listening willen, met wat interessante weetjes over artiesten. Smiddags wat meer feeststemming en grappen in een middagshow met wat actualiteiten en vaak pas savonds nieuwe muziek en experimentelere dingen. 3fm is nu best wel oké. Dat "verjongen" rond 2015 was een ramp. Op zoek naar (allochtone) jongeren met Ronnie flex achtige muziek, dat was echt verschrikkelijk. Het is alsof ze nu accepteren dat hun publiek een blanke werkende 30/40er is. Ik hoop dat ze nog een paar jaar mogen blijven. Àls ik muziek op de radio ontdek dan is het daar nog wel.

Middensteun | 26-11-21 | 10:54

't Wordt tijd om daar de RCD op af te sturen, doe mij maar gewoon Radio 10

Mark van Leeuwen | 25-11-21 | 21:20

Van mij mogen ze 3FM uit de ether halen en Kink ervoor in de plaats.

Meuntjes | 25-11-21 | 20:39

Bart en De Zwart, Curry en Van Inkel. En natuurlijk Germaine Groenier. Altijd lachten toen voor het stappen gaan.

RGV42 | 25-11-21 | 20:29

Vreugdeloos

zokanhetookja | 25-11-21 | 20:28

Wat een negatief stukje.
Toevallig ken ik wegwerker Grad met zijn oranje hesje. En hij weet wel degelijk hoe hij zijn radio op een betere zender kan krijgen. Dat hij de laatste 3fm luisteraar is ligt aan enkele "grappige" collegae die steeds stiekem de radio weer op 3fm zetten. Daar kan hij dus echt niks aan doen.

Dandruff | 25-11-21 | 20:16

Talk Radio 1395 AM. Heeft maar een jaar bestaan. Vooral s-nachts een hoop wierdo's, maar ook spannend. Theo van Gogh was een van de spannendste programmamakers.
Voordeel: geen meningsverschillen over de muziek....

gaumarjos | 25-11-21 | 20:00

Vroeger jongen, Alfred Lagarde op de dinsdag met betonmuziek. Big Al.

DenkenDanDoen | 25-11-21 | 19:30

Vroeger was 3FM een leuke zender op sommige dagen/tijdstippen zelfs geweldig, maar ze zijn daar al lang het spoor bijster. Eigenlijk is Radio 2 nu veel leuker en die hebben ook nog eens de leuk-voor-alle-leeftijden Top2000. Ook die zender luister ik alleen in de auto, maar wel leuk dan. Verder zoek ik zelf wel wat muziek op. Die ga ik jullie vanavond maar weer eens in het café opdringen.

Nuuk | 25-11-21 | 19:20

Wat is dat ook alweer, 3FM? Dat zijn toch die zwakzinnigen die destijds zo'n belachelijke actie hielden in een XL vitrine? Ja, daar krijgt u te maken met DJ's van de hoogste kwaliteit *proest* Wat een vreselijke kudtzooi. Is daar geen vaccin tegen te ontwikkelen? Een spuitje en je hoort er nooit meer wat van?

Kopieerapparaat | 25-11-21 | 19:16

Maar eigenlijk draaien ze op 3 fm nog steeds hetzelfde cassettebandje als in 2003 dus. Misschien moeten we er wat meer subsidie tegenaan gooien en ze een cd speler cadeau doen.

Sinterbikske | 25-11-21 | 18:59

Ik ben nog van de tijd dat op vrijdagochtend op Hilversum 3 de EO zendtijd had en kwam met De Muzikale Fruitmand. Christelijke liederen voor zieken en bejaarden. Vreselijk was dat. Het was ook de tijd van Alfred Lagarde met zijn betonuur. Ad Visser met Superclean Dreammachine, vernieuwende electronische muziek. Popdonder plus met Koos Zwart die mede model stond voor het typetje van Kees van Kooten Koos Koets. Daarna Nashville, countrymuziek maar dan niet John Denver.
De zender had een eigen geluid en de omroepen lieten dat ook horen. Nu is alles gelijkgeschakeld tot een inspiratieloze brei.

Arnold Layne | 25-11-21 | 18:56 | 4

O, ben van de tijd dat de EO op radio 3 zat op woensdagochtend en begin van de middag, de andere helft werd ingevuld door de Vpro met alternatieve muziek, ook geen pretje. Gelukkig kon je op woensdag naar radio 2 vluchten waar Veronica de hele dag zendtijd had met o.a. Will Luikinga.

Wedergeboren | 25-11-21 | 19:46

@Wedergeboren | 25-11-21 | 19:46: Wil Luikinga met Wil wil wel! Mooie radio. Ik was toen een kind, maar vond het fantastisch! Met de roepieroepievogel!

Quichegerechtigde | 25-11-21 | 19:56

Bart en De Zwart, Curry en Van Inkel. En natuurlijk Germaine Groenier. Altijd lachten toen voor het stappen gaan.

RGV42 | 25-11-21 | 20:26
▼ 1 antwoord verborgen

Weeshuis van de hits, Vara's Vuurwerk, Betonuur met Alfred Lagarde, Hanneke Kappen! Daar leefde je een week lang naar toe. Cassette-recorder klaarzetten, wijsvingers op de knoppen en opnemen maar.

Tikkie Terug | 25-11-21 | 18:55 | 3

Zo. Dat is echt even terug in de tijd! Maar inderdaad zeg. Lang geleden.

Somsbestgenuanceerd | 25-11-21 | 19:13

Ben Liebrand In the mix

MorgenEenAnder | 25-11-21 | 19:33

Rauhfaser.

Febofiel | 25-11-21 | 22:25

Pop-en rockmuziek was leuk en spannend toen het nog puur een zaak van blanke jonge mannen was, en soul, funk en disco van jonge zwarte mannen.

Zenzeo | 25-11-21 | 18:51


Piraat; Les Reed - Man of Action

Bouwfraudeur | 25-11-21 | 18:37 | 1

Hahaa. RNI International. Met Alan West en de bomaanslag. Mayday, Mayday. The Mebo2 is on fire. We need help immediately. Dat waren tijden.

Kopieerapparaat | 25-11-21 | 19:43

Begin jaren 90 van de vorige eeuw hoorde ik 'Why is it a crime' van Slide en 'Alive' van Pearl Jam voorbijkomen. De enige keren dat ik plezier heb gehad van wat nu 3FM heet.
Verder hoop ik van harte dat Covid 19 Serious Request omver kegelt.

gestoptmetroken | 25-11-21 | 18:37 | 1

Wordt tijd om dat om te dopen in Serious Return.

Kopieerapparaat | 25-11-21 | 19:45

Jaren 80, verrukkelijke 15 en Jacques plafond

Lijer | 25-11-21 | 18:34

Wat komt er voor inde plaats van 3fm? Een zender met marsmuziek?

TonAlias | 25-11-21 | 18:28 | 3

Live from Mo's Keet.

Kapitein Sjaak Mus | 25-11-21 | 18:32

Hopelijk geen Chinese muziek, dat vind ik zo erg.

Mr_Natural | 25-11-21 | 18:33

Allah FM.

Kopieerapparaat | 25-11-21 | 19:47

Opdoeken. Minstens een npo televisie zender ook.
Met het bespaarde geld kunnen een hoop nuttiger dingen worden gedaan.

bqbq | 25-11-21 | 18:25 | 1

Zeker, een commissie van executeurs om de rest van de NPO ook op te doeken.

Kopieerapparaat | 25-11-21 | 19:51

Ik weet nog dat ik, als puber, het laatste uur van Veronica beleefde als de begrafenis van een goede vriend. Het werd ook als een nationale ramp gebracht, snikkende DJ's, droevige muziek, mooi was dat.

Mr_Natural | 25-11-21 | 18:25 | 7

Caroline.

De Profundus | 25-11-21 | 18:37

Ik zat in 1974 in militaire dienst. Een groot gemis dat Veronica geliquideerd werd.

gestoptmetroken | 25-11-21 | 18:40

The Collectors met die prachtige saxofoonsolo.
youtu.be/5KJ03-Wdjyg

Arnold Layne | 25-11-21 | 18:59
▼ 4 antwoorden verborgen

Tijd om de zender Radio 3 te euthanaseren wegens ondragelijk leed dat toegebracht word aan die anderhalve luisteraar en de Nederlandse belastingbetaler.

captain-caveman | 25-11-21 | 18:22

Bij Radio 3 krijg je een vast salaris, bij de piratenzenders moest je het van payola hebben, dan doe je veel beter je best.

Mr_Natural | 25-11-21 | 18:20

"Een wandeltocht langs de randen van de hel die alleen maar kon eindigen hoe we dachten dat-ie zou eindigen: in het vagevuur."
Als je bekend bent met Dante dan is het vagevuur (purgatorio) een stuk beter dan de hel omdat je uiteindelijk na genoeg boetedoening en mensen die voor je bidden nog in de hemel kan komen.

Een stuk dramatischer zou zijn om uitgekauwd te worden in een van de drie bekken van Satan in de diepste cirkel van hel waar het vriest tussen Judas, Brutus, en nog iemand maar die ben ik vergeten.

Barre_de_k | 25-11-21 | 18:19 | 2

Adolf?

Zenzeo | 25-11-21 | 18:45

Sigrid

Kopieerapparaat | 25-11-21 | 19:53

Radio Caroline

Opblaas_boot | 25-11-21 | 18:18 | 2

Hebben die boeren nou ook al een eigen zender?

Kapitein Sjaak Mus | 25-11-21 | 18:22

Ja, was mijn favoriete zender ook.

Mr_Natural | 25-11-21 | 18:37

Radio3…

Niet meer naar geluisterd sinds Curry en van Inkel.

Toen was het nog toonaangevend.

Nu toondoof.

Wijze uit het Oosten | 25-11-21 | 18:17 | 1

Ja toondoof. Alsof het nichtje van de directeur de muziek mag uit kiezen.

zokanhetookja | 25-11-21 | 20:32

Vroeger was radio veel leuker, toen pleegden concurrerende radiostations nog bomaanslagen op elkaar.

Mr_Natural | 25-11-21 | 18:13 | 2

Toen kon je ze tenminste nog laten zinken.

* wegdromen doet bij goede oude tijd *

Kapitein Sjaak Mus | 25-11-21 | 18:16

@Kapitein Sjaak Mus | 25-11-21 | 18:16:
Ik kan mij niet herinneren dat er zeezenders gezonken zijn wel dat ze van tijd tot tijd last hadden van overstekende zandbanken.

Niet_Van_Hier | 25-11-21 | 18:32

3fM.. dacht dat die alleen nog dat jaarlijkse glazen sterfhuis deden ergens op een markt tot kerst ofzo..
liggen al veel te lang aan een infuus, in het ziekenhuis zouden ze nu een DNR getekend hebben en de zorg afgeschaald.

dumbfarmer | 25-11-21 | 18:12

Opa vertelt dat er eind jaren '80 op Hilversum 3 een VPRO programma was dat 'Spleen' heette. Daar werd de comfortzone van electro en alternatieve electronica voor de nieuwsgierige luisteraar een beetje opgerekt.
Dat kon natuurlijk niet zomaar blijven bestaan, want STER en luistercijfers.
Het is dus (om met Omtzicht te spreken) van tweeën één: je gooit er wat subsidie tegenaan om de horizon van de mens wat te verbreden met gruizigheden, óf je gaat voor commerciële massa-platitudes waar deze rant over gaat, en verdient wat terug met STER.
Je kan dus niet gaan huilen over het feit dat er een gesubsidiëerde publieke omroep zou kunnen zijn, maar dat je in plaats daarvan deze drek hoort.

Predateur | 25-11-21 | 18:11 | 1

Spleen was begin jaren '80 maar soit. Was inderdaad erg mooi en ik wilde het ook als voorbeeld noemen dat je toch gewoon een interessant radioprogramma kan maken als omroep? Anyway, Spleen afleveringen downloaden:
fredheadset.wordpress.com/2013/09/30/...

knutsel_ | 25-11-21 | 18:16

Alle radiozenders zijn kleaute. Vroeg of laat draaien ze dat ene kutnummer dat u niet kunt aanhoren, waarna u even tijdelijk wegzapt naar een andere zender. Wanneer u weer terugzapt, vanwege een ander vreselijk kutnummer op die andere zender, hoort u nog net de laatste noten van dat fantastische wereldnummer. En vervolgens gaat u toch maar weer uw eigen favoriete shit streamen of afspelen van dat usb-stickje met uw volledige muziekcollectie in mp3-vorm.

nieuwe_Deen | 25-11-21 | 18:10 | 1

Heel erg herkenbaar.

Plaque-doctor | 25-11-21 | 20:39

Mosterd, heeft iemand jou al eens verteld dat je een masochist bent?

MAD1950 | 25-11-21 | 18:07

Een acceptabel alternatief, m.n. voor de wat oudere luisteraar, en ze draaien - de hemel zij geprezen - geen nummers van Bløf, en van G. Beelen hebben ze nog nóóit gehoord:
www.radiozenders.fm/aardvark-blues-fm...

JohanF | 25-11-21 | 18:06

Radio 3 is gewoon de betere lift- en telefoon ''al onze medewerkers zijn in gesprek" -muzak.

LucaBrasi | 25-11-21 | 18:05

Niet kapot te krijgen. Respect voor die Mosterd.
Die zou na 3jaar waterboarden in Guantánamo bay nog lachend de poort uitlopen

zuurtjeregen | 25-11-21 | 18:04

Bedoelde ze met "onvoorspelbaar, jong talent, avontuurlijk." Niet de DJ's ipv de muziek?

Vunzigheid | 25-11-21 | 18:03

Radio is sowieso voor dino's sinds inet en mp3s.

Neuth | 25-11-21 | 18:02 | 3

Zou het echt niet meer mogelijk zijn om leuke en interessante radio te maken? Er zijn toch ook fantastische podcasts?

Patje | 25-11-21 | 18:25

Als je alleen steeds dezelfde muziekjes wil horen zonder geleuter wel ja.

AdvocatusDiaboli | 25-11-21 | 18:45

Ik was als de dood dat hier op GeenStijl een positief woord over 3FM zou vallen. Ik had de defibrillator er even bij gepakt toen ik ging lezen.

Maar godzijdank….. GeenStijl gonna GeenStijl.

Dr.Hermannes | 25-11-21 | 18:00

En ze komen ook weer met een Glazen Huis editie toch?

hotbrasil | 25-11-21 | 17:58 | 2

Da's om hun eigen ruiten in te gooien.

Schoorsteenveger | 25-11-21 | 18:03

Wat dacht je van Germaine Groenier op de vrijdagavond? Rond 1976 kon ''s avonds gewoon gepraat worden over pijpen en zo.

TonAlias | 25-11-21 | 18:34

Gaan we het nog een keer doen? De beste/leukste radiopgramma's van vroeger?

- Langs de Lijn
- Met het oog op morgen
- Countdowncafe
- Weeshuis van de hits
- De verrukkelijke 15
- VARA's vuurwerk
- Curry & Van Inkel
- Heb je een vraag, vraag het de VARA
- Hersengymnastiek
- Los vast
- Radio Bergeijk

En nog veel meer, niet alles was vroeger beter maar radioprogramma's wel.

Patje | 25-11-21 | 17:58 | 22

Radio Bergeijk - zelden zoiets overbodigs gehoord. Moest grappig of speciaal zijn toch? Je kon beter een liter schoonmaakazijn wegdrinken.

Von Bliksum | 25-11-21 | 18:38

De stem van Meta de Vries vond ik ook erg prettig.

Patje | 25-11-21 | 18:56
▼ 19 antwoorden verborgen

3FM is voor en door type mensen die in de platenzaak braaf de alfabetische bakken afgaan omdat het interessant staat en toch uiteindelijk de laatste Adele uit de speciale reclamebak halen en afrekenen.

Deflatiemonster | 25-11-21 | 17:58 | 3

een platenzaak, wat is dat ook al weer?

EnzoIshet3 | 25-11-21 | 18:03

Als iedereen keek rekende ik altijd een LP van The Mothers of Invention af.

Ridde Rogter | 25-11-21 | 18:22

@EnzoIshet3 | 25-11-21 | 18:03: nou om U nou niet te kwetsen er zijn alweer goedlopende platenzaken toevallig deze week in Portugal in een groot winkelcentrum bakken vol keurig gerubriceerd met de bijbehorende hardware uiteraard

Toedels | 25-11-21 | 22:45

8:36 Pritt CAO tijd. Wordt je werktijd zeker afgerond op kwartiertjes. Niet vergeten om stipt om 16:54 naar huis te gaan.

CarelJan7937 | 25-11-21 | 17:57 | 2

Juist. U weet hoe het werkt. 6 minuten te laat op het werk compenseren door 6 minuten vroeger weg gaan.

SamV | 25-11-21 | 18:00

@SamV | 25-11-21 | 18:00: dat is toch logisch? Anders ben je twee keer laat. Dat kan nooit de bedoeling zijn.

naglfar | 25-11-21 | 18:44

Zendt Joost de Draaier dan niet meer uit?

Ridde Rogter | 25-11-21 | 17:56 | 1

Den.

Mr_Natural | 25-11-21 | 17:57

Je bent een strijder @Mosterd.
3fm, zoveel gevaar lopen zelfs onze jongens in Mali niet!
Proost

grapo | 25-11-21 | 17:55

De 'jeugd' luisteren geen radioprogramma meer met dj's die vooral zichzelf graag horen praten, die streamen hun bagger via Youtroep of Spotify en meer van dat.

TijdelijkOptimist | 25-11-21 | 17:54 | 1

Dat is dus niet waar. Dat is zo grappig. Radio luisteren neemt zeker af. Maar er groeit opvallend genoeg best nieuwe jonge aanwas bij. Eeuwige misverstand dat mensen slechts radio luisteren voor de muziek. Zou dat zo zijn geweest dan was bij de platenspeler de radio al langzaam uitgedoofd. Mensen luisteren radio voor een maatje, vermaak, bezigheid. Ik word er ook niet heel gelukkig van. Maar het is echt zo.

Dr.Hermannes | 25-11-21 | 18:04

Ik heb al zo lang niet meer naar Hilversum 3 geluisterd, dat het voor mij allemaal wel vernieuwend is.

BrutusBosch | 25-11-21 | 17:51

Giel Beelen. Gerard Ekdom. Twee mensen die aan het begin stonden van de sloop van het radiogevoel.

Leptob | 25-11-21 | 17:51

Waar is Radio Veronica eigenlijk gebleven ? Op de middengolf 192 of 538 MHZ vind ik ze niet meer. Is dat al lang zo ?

oldandwise | 25-11-21 | 17:50 | 5

NDSM pier in Amsterdam.

photto | 25-11-21 | 18:06

Kun je altijd nog luisteren naar Caroline op 648 khz, soms zelfs vanaf de Ross Revenge!

RonaldReagan | 25-11-21 | 18:36
▼ 2 antwoorden verborgen

Meest tenenkrommende van Radio is dat er alleen maar humorloze clichérammende middelmaat mag presenteren. Omdat ze eenmaal gezegend zijn met een mooie radiostem. Vergezeld door een sneue sidekicks die stiekem hopen ooit die nare meer betaalde collega weg te house of cardsen bij de directie. Het is godsgeklaagde rommel en op elke zender identiek.

de Voorzittert | 25-11-21 | 17:49

EKDOM en wat anderen hebben zich daar beroemd geNAAAMscreeuwd via glazen huis, en weg!

Verderkijkert | 25-11-21 | 17:49 | 1

GeNAAMschreeuwd.

Verderkijkert | 25-11-21 | 17:50

GS, wat een ontzettend lang stuk schrijfwerk voor een radiozender die nog 10 luisteraars heeft. Laat ze toch in vrede uitsterven. Is er niks te melden over kerona of tjerry?

BoerKoekoek | 25-11-21 | 17:48

Zelf een zender beginnen en dan... oh wacht...

Deflatiemonster | 25-11-21 | 17:46

Knap, dat je daar een hele ochtend naar kunt luisteren.

Glasgow Argus | 25-11-21 | 17:46

Kutzender maar wel een leuk topic!

Eén pak snelkookrijst wit, één pak kroepoek, één AH boemboe. Gaat u hutspot eten?

Patje | 25-11-21 | 17:45

Ik luisterde naar deze zender toen die nog Hilversum 3 heette. Dat was dus voor 1985. Toen vond ik er al niet veel aan. Diskjockeys die zo vol van zichzelf waren dat ze de muziek overschreeuwden, een muziekkeuze die niets met de werkelijkheid had te maken en een fantasieloos saaie programmering. Het lijkt erop dat er sindsdien niets is veranderd. Het zal me een zorg zijn, want ik luister niet meer naar de radio, heb er niet eens eentje. Sinds 1985 of zo. Geen dag gemist.

Albert61 | 25-11-21 | 17:44

Gewoon Kink luisteren.
Het is allemaal niet moeilijk.

Thaiseladyboy | 25-11-21 | 17:42 | 2

3FM is een beetje de PvdA onder de radiozenders.

kapotte_stofzuiger | 25-11-21 | 17:43

Ik verdenk Mosterd ervan dit topic geschreven te hebben aan de hand van een playlist want geen woord over het diep zwakzinnige geouwehoer tussen de nummers door.

Niet_Van_Hier | 25-11-21 | 17:41 | 1

Wat valt er te zeggen over nietszeggend geouwehoer?

Deflatiemonster | 25-11-21 | 17:47

Sky heeft nu 24x7 Chris Rea en Mariah C.?

van Oeffelen | 25-11-21 | 17:41

Luister al sinds de vorige eeuw niet meer naar Hilversum 3.
In plaats daarvan luister ik naar Studio Brussel.
Daar lullen ze een stuk minder door de muziek heen.
Tegen mijn collega's zeg ik dat ik goede FM ontvangst heb, maar het is gewoon een internet radio via de WiFi.

Osdorpertje | 25-11-21 | 17:41 | 1

Precies, waarom luisteren naar een zender (lineair) waar overbetaalde DJs (van belastinggeld of gesponsord door multinationals) zichzelf heel geweldig vinden.

kapotte_stofzuiger | 25-11-21 | 17:43

LOL, lineaire radio, dat is zoooo 20e eeuw.

kapotte_stofzuiger | 25-11-21 | 17:39

Als ik ouwe flauwe grappen wil horen luister ik wel naar mezelf.

Mr_Natural | 25-11-21 | 17:39

WDR3 of radio Klara.

dathoujetoch | 25-11-21 | 17:39 | 1

Galaxy News Radio ook al weer old school overigens

Zapata10 | 25-11-21 | 17:41

Hé.. die Grad ken ik! Leuk stukje dit!

MondKapper | 25-11-21 | 17:38

Ik weet waarom iedereen gillend wegloopt van 3FM en Radio2. Het klinkt als dikke peop. Mannen, zet die verdomde Optimod toch eens uit. Luister eens naar Deutschlandfunk. Niet voor de programma's, maar om hoe het klinkt. Zo heurt het. Verkracht goddomme dat audio toch niet zo. Want m.i. is *dit* waarom iedereen wegloopt.
These are the loudness wars, stop daar toch eens mee. Laat mij mijn eigen volume regelen. Zie: youtu.be/3Gmex_4hreQ
Concluderend: Men is met verstand van audio en techniek ver ver gezonken...

Dysphemian | 25-11-21 | 17:38
-weggejorist-
Eduardo- | 25-11-21 | 17:37

TLDR... radio en tv boeit hier helemaal niemand iets.
Zo'n kastje heeft toch helemaal niemand in huis, oude meuk!

Welke doelgroep denken jullie hier aan te spreken?

hang-time | 25-11-21 | 17:36 | 2

De luitjes die in ww2 naar Radio Oranje luisterden. Dat was spannend hoor.

Zapata10 | 25-11-21 | 17:37

Dat. Een TV is tegenwoordig niets meer dan een grote monitor en radio een extraatje bij aankoop van een auto (hoi Apple Carplay en Android Auto).

kapotte_stofzuiger | 25-11-21 | 17:41

Welk fossiel luistert er nog naar radio?

Zapata10 | 25-11-21 | 17:35 | 7

@Kapitein Sjaak Mus | 25-11-21 | 17:48: Bedankt Sjaak, klinkt goed.

Rest In Privacy | 25-11-21 | 18:20

@Tishetnetnie | 25-11-21 | 18:20:
Is reclame voor hun eigen albums.
Alles extra mooi opgenomen.
(Linn is van oudsher een peperduur audiometk)

Kapitein Sjaak Mus | 25-11-21 | 18:25

een obsessie met de publieke omroep waar men niets mee te maken heeft, behalve dat de telegrof probeert de advertenties los te weken door decennia te zeiken over de omreop van hun centen.
En wanneer je 200k+ bij Pwoned gaat zitten.

AntiZanicz | 26-11-21 | 00:30
▼ 4 antwoorden verborgen

weet de doelgroep wat een radio is en waarom ze moeten luisteren naar muziek die door een ander gekozen is en niet aansluit bij hun voorkeuren?

Ik denk het niet als ik om mij heen kijk....

Doe_Het_Ook_Niet | 25-11-21 | 17:33

REAGEER OOK

linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken | Zorgverzekering vergelijken | Kinderkleding
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Bookmakers | Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Goksitesvergelijker.nl | Onlinecasinofortuna.com | Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl