Tendentieus, ongefundeerd & nodeloos kwetsend

Kyle Rittenhouse snoeihard vrijgesproken voor alles

Gisteren even blijven liggen wegens lokale onlusten in eigen land, maar: Zeiden we toch

Sniffende beelden

Als u dacht dat Rotterdam vrijdag goed in de fik stond, kijk dan vooral de komende tijd niet aan de andere kant van de oceaan, want daar is Kyle Rittenhouse volledig vrijgesproken van het doden van twee antifa-demonstranten tijdens de gepassioneerde protesten rellen in Kenosha. Dat voorspelden we destijds hierrrr al, want de camerabeelden toonden duidelijk zelfverdediging. Gooi daar nog een stuntelende aanklager bij en vrijspraak lag voor de hand. Nou ja, voor de neutrale kijker, want in de media waar de emotie regeert komt de uitspraak als donder bij een heldere hemel. Waar ook de emotie regeert, is bij de demonstranten die destijds de aanleiding voor deze confrontatie vormden en daarom roept iedereen en zijn driedelige maatpak de mensen op om deze uitspraak te respecteren. Van de aanklager tot president Biden klinkt het verzoek om de uitspraak te accepteren en rustig te blijven, want iedereen ziet de korte BLM-lontjes al branden. Voor u het weet komt het weer tot een confrontatie waar een rechtszaak uit voortkomt, wat weer kan leiden tot een confrontatie, waar weer een rechtszaak uit voort kan komen. Wat een heerlijk land is het ook. 

Reaguursels

Inloggen

Knul had er gewoon helemaal niks te zoeken. Daar zijn alle commentatoren het met iedereen zoals jij en ik het eens.

In Nederland verdiend zo iemand een fikse straf. Hij heeft mensen doodgeschoten, onverschillig de achtergrond van de betrokkenen en zelfs niet in overweging nemende de precieze omstandigheden van dit geval.

Maar dit is Murica, Wisconsin, Daar geldt de Casle law mbt self defence. Vooral de laakbare rol van de media vind ik interessant. Het zou me niks verbazen als die flink op de kloten krijgen van de rechter wegens smaad en laster indien die media (CNN, Msnbc) hierop aangesproken gaan worden.

Heurtebise | 21-11-21 | 02:32 | 3

Het begint ermee dat de politiek daar verzaakt heeft onder druk of invloed of om mijn part magische kranten van BLM om veiligheid te garanderen voor de plunderaars, brandstichters en in enkele gevallen beulen en moordenaars van BLM. Ze hebben de politie actief tegengehouden, verboden dus, in die primaire taak, het handhaven van de openbare orde, te voorzien, zodat - en dat woord nog eens benadrukken - zodat burgers geen andere uitweg werden gelaten om zelf in die taak te voorzien.
De (veroordeelde) criminelen die dood zijn geschoten lieten deze jonge vrijwillige burgerwacht geen enkele andere keus. Zij probeerden hem om te brengen, dood te trappen, te steken en zo mogelijk met zijn eigen wapen af te schieten. Hij heeft zich geweerd en kennelijk de voorzienigheid aan zijn zijde gehad. En ook heeft gelukkig ondanks overweldigende politieke druk en druk van media, tot het intimideren van juryleden en hun families aan toe ook het recht aldus geoordeeld. Dat had ook gemakkelijk in een politieke farce kunnen eindigen, zoals er wel meer rechtszaken zijn geweest die als politieke farce zijn geëindigd met misschien O.J. Simpson als een van de bekendste.

Mazzelstof | 21-11-21 | 06:50
-weggejorist-
Orangutan | 21-11-21 | 07:26

Hij had er genoeg te zoeken aangezien zowat alle bedrijven en winkels in de buurt door de " anti fascisten " (lol) werden gesloopt . Hij stond daar net als veel anderen bewapend om het bedrijf van een kennis te beschermen . Werd daarna door een veroordeelde serie verkrachter van kleine jongetjes en twee GEWAPENDE criminelen uit een groep op hem jagende hyena's aangevallen terwijl hij in paniek op de grond viel , een van zijn aanvallers trok een pistool en toen ging hij los .
Al je lege bla bla en fantasie doet niet aan de duidelijk gefilmde zichtbare feiten af, vandaar dat ie ook weer vrij rond loopt .

Castor12 | 21-11-21 | 09:14

Rechtspraak is geweest die jongen heeft gewoon zelfverdediging gebruikt. In de usa mag je nu eenmaal
een vuurwapen bezitten (onder bepaalde voorwaarden). Dat wapen mag je gebruiken voor jacht, sport en je hachje redden. Hier in nederland mag je onder hele strikte voorwaarden jagen of sportschieten, maar is het niet bedoeld ter zelf verdediging.
Ik ben in een staat geweest waar >70% vd mensen een vuurwapen bezit en ik heb me dr helemaal niet onveilig gevoeld of dat je hoorde over mass shootings. De shootings gebeuren door ghetto tuig een soort van kanaleneiland volk zeg maar.
Ik vind eigenlijk dat zelfverdediging en grond(bezit) verdediging mbv vuurwapen eerlijk gezegd helemaal niet raar, mits mensen psychologisch capabel zijn. Hier zijn we afhankelijk van politie, justitie en rechtspraak en je mag hopen dat een overheid nooit dusdanig onderdrukkend wordt dat burger rechten geschonden worden en burgers zich niet kunnen verdedigen.(voorbeelden china, wo2, cambodja rode khmer etc).
Wapens de wereld uit klinkt mooi maar gaat natuurlijk nooit gebeuren, de oermens liep al met wapens.

timmey | 20-11-21 | 23:32

Stel dat het in Nederland was gebeurd. Zou een Deugende D66-rechter hem dan ook vrijgesproken hebben?

MAD1950 | 20-11-21 | 22:12 | 1

De nederlander in kwestie zou vermoedelijk niet legaal met een AR-15 rond hebben kunnen lopen. Maar als de persoon zich met legaal beschikbare middelen had verdedigd na op soortgelijke wijze te zijn aangevallen als Rittenhaus, ja dan ga ik er vanuit dat ook in NL vrijspraak zou volgen. Zelfverdediging is ook hier toegestaan en gegeven de ernst van de dreiging die uitging van de aanvallen zou een forse zelfverdediging niet vermoedelijk niet als excessief aangemerkt worden. Maar hey, dat is wat ik verwacht, geen idee natuurlijk of het echt zo zou gaan. Hoop eerlijk gezegd ook dat we dit niet gaan meemaken. In welke vorm dan ook.

Martin007 | 20-11-21 | 22:30

De tenenkrommende cognitieve dissonantie bij de linkse deug MSM en haar zoutloze volgers werd weer pijnlijk bloot gelegd door deze zaak. Niemand houdt van stad-afbrandende relschoppers, maar doe je dat namens BLM dan krijg je sympathie. Schiet je een BLM relschopper voor zijn flikker, dan moet je bij voorbaat wel een racistische white supremacist zijn, de aanleiding is al niet meer relevant. Maar opeens bleek de vork toch 180 graden anders in de steel te steken en ging het verhaal van 'racist achtervolgde en schoot zwarte man meerdere keren in de rug' naar 'jongen werd belaagd door bloeddorstige blanke pedofiel en schoot hem neer uit zelfverdediging'.
En ook al waren de getroffen relschoppende heren zo wit als een ijskast, sommige media blijven zelfs vandaag nog volhouden dat het om zwarte demonstranten ging. Alleen maar om dat racisme vuurtje op te blijven stoken. Mensen vreten die onzin van de MSM als zoete koek zolang het hun "wit = slecht / zwart = slachtoffer" narratief maar voedt. Ik vind het geweldig dat deze jongen is vrijgesproken en hoop dat bij velen de schellen van hun ogen vallen wat voor schaamteloze onzin ze verkocht krijgen door de MSM daar. En is dit allemaal relevant voor hier? Zou best kunnen, aangezien BLM ook hier in NL voet aan de grond heeft gekregen en bijzonder veel sympathie kweekt bij media en bestuurders.

Thuinman | 20-11-21 | 21:57 | 1

Het was inderdaad stuitend hoe slecht bijvoorbeeld NU geïnformeerd was. Tikte onwaarheden van CNN over (die CNN eerder al heeft gerectificeerd maar die rectificatie is blijkbaar nooit bij NU aangekomen). Namelijk dat Rittenhouse zonder enige reden zou zijn afgereisd naar Kenosha. Onjuist. Kenosha is de woonplaats van zijn vader. Ook moest herhaald worden dat Kyle wit is maar dat zijn aanvallers ook allemaal wit waren was dan weer niet relevant. Eigenlijk waren de stukjes, een aaneenschakeling van een willekeur en bij vlagen onwaarheid, van een zodanig bedroevend niveau dat ik me afvraag hoeveel tijd de redacteur van dienst werkelijk besteed heeft aan het doen van waarheidsvinding en het vergaren van feitelijkheden. Het las vooral als 1 grote mening. Hoe onvergeeflijk ook waar het de redacteur betreft, dat hier geen editor of hoofdredacteur op aangeslagen is om het te corrigeren is werkelijk bizar bedroevend. En dan wel feitencheck stukjes over andere dingen publiceren maar de eigen teksten niet checken.

Martin007 | 20-11-21 | 22:40

Later maakte Biden er echter dit van: "While the verdict in Kenosha will leave many Americans feeling angry and concerned, myself included, we must acknowledge that the jury has spoken."

In 1 zin laten doorschemeren dat je oneens bent met het vonnis en alvast begrip tonen voor de woede uitbarstingen die ongetwijfeld volgen. Nee, dan sta je lekker boven de partijen. Captain Unity in actie hoor.

Gen. Maximus | 20-11-21 | 20:34 | 1

Oei

ultraman | 20-11-21 | 21:49

Vrijspraak voor een destijds 17 jarige malloot die vond dat hij tot de tanden gewapend met een assault rifle zelf burgerwachtje moest gaan spelen bij BLM-rellen in de regio. Only in the USA…

Spiderman1 | 20-11-21 | 17:31 | 9

@kapitein_berendbotje | 20-11-21 | 18:08: Nou ja, dàt suggereert natuurlijk wel een welhaast grenzeloos vertrouwen van deze Antifa intellectuelen in de zelf- en wapenbeheersing van zelfs dergelijke zeer jonge en onervaren Amerikaanse vrijwillige veiligheidswerkers. Anders zou je als vreedzame en redelijke BLM demonstrant niet als een schuimbekkende doorgedraaide domkop blind om je heen slaand en trappend op zo iemand met een middelzwaar vuurwapen afstormen in een poging het van hem af te grissen. Daarvoor zou in een soort van levensgevaarlijke psychotische toestand moeten verkeren.

Mazzelstof | 20-11-21 | 18:52

Lafaard.

Schwanzeleber | 20-11-21 | 21:44

Het feit dat je beweert dat de persoon in kwestie een assault rifle gebruikte toont al aan dat je je niet goed in de zaak verdiept hebt, want de persoon in kwestie gebruikte helemaal geen assault rifle. Kortom weer eens wat geblaat van iemand die ook denkt een niet onderbouwde mening te moeten spuien.

ultraman | 20-11-21 | 21:48
▼ 6 antwoorden verborgen

Deze zaak heeft bij heel wat Amerikanen de ogen geopend over hoe de media daar rolt. (Hier is de media niet veel beter helaas) Gelukkig hebben wij Geenstijl nog.

keistad | 20-11-21 | 16:31

De dader was blank. De slachtoffers waren blank. Er was geen enkele neger betrokken bij deze rechtszaak.
En toch hebben de MSN en andere media het vooral over racisme en hoe negers de echte slachtoffers zijn van deze rechtszaak.
Wat een bizarre rivier van leugens komt er uit de "officiele pers".

DutchLion33 | 20-11-21 | 16:19 | 4

Idioterie idd.
Het waren agressieve relschoppers die daar de boel aan t plunderen, verbranden etc waren. Die mannen die neer zijn geschoten zijn op camera vastgelegd en is te zien dat zij hem belagen. Tevens is van die mannen bekend dat ze eerder iets op hun kerfstok hadden.

timmey | 20-11-21 | 18:19

Feiten verkopen niet goed. Feiten zijn ook niet het belangrijkste onderdeel binnen het blm activisme of het woke danwel deug gebeuren.
Sterker nog, er lopen binnen die groepen kneusjes rond die hardop roepen dat gevoelens belangrijker zijn dan feiten.

donkieshot | 20-11-21 | 18:19

In verschillende Nederlandse media werd gemeld dat het zwarte slachtoffers betrof. Best beschamend voor niet de minste journalistiek waar dit gebeurde.

Het brein erachter | 20-11-21 | 19:43
▼ 1 antwoord verborgen

Zeer goed. Het is nl. een grof, grof schandaal dat grote delen van de media Rittenhouse hebben neergezet als extremist in dit verhaal. Nóg veel erger is dat vrijspraak vantevoren werd geframed als een falende rechtsstaat. Wat je hier ziet is juist een zeer succesvol en effectief werkende rechtsstaat doordat een complexe situatie uiteindelijk juist is gelezen. Prachtig.

Elpefo | 20-11-21 | 16:08 | 2

Eens, niets aan toe te voegen.

Jan, Leiden | 20-11-21 | 19:58

Exact

Thuinman | 20-11-21 | 22:57

De zaak-Rittenhouse is de thermometer in de bios van de Verenigde Staten. Voorlopige conclusies:
- Het was kantje-boord, maar onafhankelijke rechtspraak is nog mogelijk.
- De Amerikaanse media zijn definitief ontmaskerd als professionele leugenmachines met een extreem-linkse agenda.

Ivoren Toren | 20-11-21 | 15:46 | 2

Eens! Er blijkt een goed functionerende rechtsstaat te zijn.

Elpefo | 20-11-21 | 16:09

@Ivoren Toren | 20-11-21 | 15:46 |
1; Ze hadden zich in deze zaak geen betere rechter kunnen wensen. Hij is lang geleden aangesteld en lid van de Democratische Partij(!). Hij staat bekend als een onpartijdige, strenge maar rechtvaardige rechter die de Constitutie heel hoog heeft zitten. Hij verbande MSNBC van de week nog voor de rest van de rechtszaak uit de rechtbank vanwege hun opzichtige pogingen tot het volgen en intimideren van de jury. En dat wordt daar echt als een enorme doodzonde gezien.

2; De maskers zijn aan die zijde heel, héél hard afgegaan ja. Zelfs nu alle details van het gebeuren volledig openbaar zijn blijven ze volharden in hun overduidelijk niet kloppende narratief. En dat zou je kunnen weg wuiven als niet ter zake doend, ware het niet dat dit in het huidige politieke klimaat in de US voor een nieuwe lont in het tot aan de rand gevulde kruitvat kan zorgen. Ze zijn dan ook niet bepaald onschuldig te noemen in deze.

Sjefke7807 | 20-11-21 | 16:13

Net zo min als die hele BLM-bullshit mij interesseert, interesseert deze casus mij dus 0,0.
Amerika: land met zijn eigen wetten en mores waar ik niks van afweet en waarom zou ik?
Volgens mij wordt de wereld een stuk beter als the USA behandeld wordt als any other country.
De dingen die daar gebeuren, hebben slechts invloed op ons als wij dat willen. Aan ons de keus dus.

Amsterdamsko | 20-11-21 | 15:31 | 10

@bijna_raak | 20-11-21 | 17:30:
Ach, zie het maar als een kwinkslag.
Het overnemen is geen natuurwet maar onze keuze.

Amsterdamsko | 20-11-21 | 18:23
▼ 7 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Inverdan | 20-11-21 | 15:23 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Ik heb de zaak niet gevolgd en dus geen mening.

Wel een vraag: Hoe kan het dat je als land met zoveel gewapend overheidspersoneel de vlam zò in de pan kunt laten slaan dat een ventje van 17 zich geroepen voelt om met een aanvalsgeweer in de auto te stappen om het zelf even te regelen?

Toen ik mijn oproepkaart kreeg, was 'op veiligheidspatrouille in eigen land' nou niet het eerste dat mij voor ogen stond.

pietvanvliet | 20-11-21 | 15:08 | 3

@pietvanvliet | 20-11-21 | 15:08 |
Dit kon gebeuren doordat de politie vanwege het hele "defund the police" gebeuren niet op mòcht treden. Hen werd van hogerhand bevolen zich afzijdig te houden om BLM tegemoet te komen. Wat dus overal in de US desastreus uitpakte omdat het ontaardde in grootschalige plunderingen, brandstichtingen, zwaar geweld en zelfs moord. De burgerij moest machteloos toezien hoe hele winkelstraten in vlammen opgingen, hele buurten veranderden in iets dat leek op de Zombie Apocalypse en de lokale overheden deden niets. In tegenstelling tot Nederland heb je in de USA wel het recht je leven en bezittingen te verdedigen (Castle Doctrine) en in het kader daarvan richtten winkeliers zelf burgerwachten op in een wanhopige poging hun have en goed te beschermen.

Verder kunt u een gedegen overzicht van deze zaak lezen in mijn tegel van @Sjefke7807 | 20-11-21 | 12:46 |. Kyle stapte dus niet in de auto met een aanvalsgeweer. Het wapen mocht hij legaal hebben en stond in de wapenkluis bij een vriend/ familie in Kenosha. Hij woonde zelf bij zijn moeder net over de staatsgrens, maar zijn vader en verdere familie woonden allemaal wel in Kenosha. Ook werkte de jongen daar en was hij vrijwilliger bij de lokale brandweer en politie. Ook was hij getraind in Advanced Life Support.

Sjefke7807 | 20-11-21 | 15:25

@Sjefke7807 | 20-11-21 | 15:25: Uw tegel raakt precies waarom ik de zaak niet volgde en er dus geen mening over heb.

Want u geeft dezelfde knee-jerk NRA reactie die altijd komt: Het is zo'n lieve jongen, hij mocht het wapen hebben, er was een kluis, hij mocht er mee lopen, hij mocht schieten, etc. etc. etc.

Dat zal allemaal wel. Als ik "Sommige mensen houden gewoon van wapentuig en als je het hebt, ga je een reden zoeken om het gebruiken" zeg, is dat net zo waar als uw tegel.

Bottomline is dat er een kind van 17 zonder problemen met een 'AR-15 style' karabijn over straat kan lopen. Dan ben je als land wel zo godsverschrikkelijk ver van het padje dat het gewoon niet leuk meer is.

Dan kan 'progressief amerika' (bwahahaha) wel om bloed van dat joch schreeuwen, maar das ook puur voor de bühne. Het gaat nergens over en het lost ook niks op. Natuurlijk schiet je als je vindt dat je 'de stad tegen tuig verdedigt' en dat tuig komt te dichtbij. Komnou, dat joch is 17, wat denken we nou? Dat we hier met een doorgewinterde wetshandhaver te maken hebben die alles scherp kon overzien? Natuurlijk niet.

Hoeveel schoten zijn er eigenlijk gelost? Als het er minder zijn dan dat er op dat moment aan patronen in het magazijn zaten, is ie een koele kikker. Als hij net zo lang heeft geschoten totdat dat ding 'klik' zei, zou ik dat prima begrijpen.

We staan hier op onze achterste poten als er weer een of ander maatpak 'het is niet verboden' gebruikt als schaamlap voor de meest schaamteloze vormen van nepotisme en zelfverrijking. Dit is exact hetzelfde, alleen vallen er nu doden.

Dat het màg wil niet zeggen dat je het moet dóén. Dàt is het probleem van de yanks: ze kunnen geen maat houden. Dat ze een geweer in huis hebben om een overvaller weg te jagen, best. Dat je beter bewapend bent dan de gemiddelde politiepost is al vreemd en dat het soms 'noodzakelijk' is om meer schiettuig mee te slepen dan de nationale garde, is ronduit gestoord.

pietvanvliet | 20-11-21 | 19:40

@pietvanvliet | 20-11-21 | 19:40|
"Want u geeft dezelfde knee-jerk NRA reactie die altijd komt: Het is zo'n lieve jongen, hij mocht het wapen hebben, er was een kluis, hij mocht er mee lopen, hij mocht schieten, etc. etc. etc."

Als u de moeite had genomen om mijn eerdere uiteenzetting te lezen, dan had u gezien dat mijn "knee-jerk" reactie een feitelijk relaas was van de feiten zoals die tijdens de rechtszitting werden gepresenteerd. Wat u of ik van de wapenwetten in de States vinden is helemaal niet belangrijk. Het enige wat er toe doet is dat we de feiten nemen zoals ze er liggen. Ik ben daar strikt op omdat de media zowel daar als hier de meest absurde en kwalijke leugens de wereld in geholpen hebben, zelfs nu alle feiten en details bekend zijn.

Om uw vraag aangaande de geloste schoten te beantwoorden; Er zijn rond de 6 - 8 schoten gelost. Het wapen had een 30 schots magazijn. Ik heb de video van het incident gezien en deze jongen toonde een enorme trekker-discipline. Hij schoot niet zomaar in het wilde weg, hij schoot enkel op degenen die hem op dat moment daadwerkelijk bedreigden. Omstanders werden in het geheel met rust gelaten. Ik heb zelf 15 jaar aan schietsport gedaan en het is duidelijk dat hij enige vorm van training heeft genoten. Anders had hij dit zo niet voor elkaar gekregen. Zeker niet onder deze stressvolle omstandigheden.

Sjefke7807 | 20-11-21 | 21:45

Twee Antifa afbekjes minder. Jammer dan. Maar ik begrijp dat er lieden rondlopen (ook wat hier in de panelen voor 'guurder door moet gaan) die ok hadden gevonden als de rollen waren omgedraaid. Kyle met AR-15 vraagt er tenslotte om terwijl het Antifa pus en haar meelopende helpertjes "demonstreert" eigenlijk alleen maar streed voor de goede zaak en dus het gelijk volledig aan haar kant had ("ok, dat plunderen en brandstichten dat waren niet wij hoor"). Zoiets ?

Grijskijkert | 20-11-21 | 14:57 | 2

"Twee Antifa lafbekjes minder" ... daar is veel op af te dingen, maar ze dachten zich als een kudde hyena's op een onbekende jongen te kunnen storten- niet erg verstandig in een situatie waar plunderingen, brandstichting, mob justice en onbestraft grof geweld al dagenlang de norm waren, zonder optreden van de autoriteiten.

Zelf dachten ze ongetwijfeld dat ze heroisch bezig waren, maar ze hadden zich laten verblinden door de verzengende haat vanuit BLM en kompanen.
Zeer onverstandig en tragisch, maar geen zwaar politieke insteek of lafheid, wat mij betreft.

funda | 20-11-21 | 15:55

@funda | 20-11-21 | 15:55: BLM en zogenaamd "anti-fascisme" zijn voor velen slechts een morele dekmantel om hun diepste schaduwkant te kunnen botvieren op een ander.

Thuinman | 20-11-21 | 22:59

Kyle for President

Hercule Poirot | 20-11-21 | 14:49

Totaal terecht. Bekijk de filmpjes maar eens.

TheBigKirth | 20-11-21 | 14:43

Mooi nieuws in deze wereld vol agressieve deugers en Shula’s.

Graaier | 20-11-21 | 14:16 | 1

Mooie crosstopic.

grapo | 20-11-21 | 14:18

De media moet wel tegen Kyle zijn. Hij bestreed het BLM monster wat ze zelf gemaakt hebben en liet tegelijk zijn waarom je een AR15 met een groot magazijn nodig hebt.

Allemaal | 20-11-21 | 14:15 | 1

En een lange loop.

omanders | 20-11-21 | 21:27

Ik schiet zelf bijna vol als ik die gast zie reageren. Hopelijk kan ie z'n leven nog een beetje op pootjes krijgen na al deze waanzin. Hou je sterk Kyle!

DokterKroket | 20-11-21 | 13:52 | 5

@van Oefelen Niks mis met jou empathisch vermogen hè?

Grijskijkert | 20-11-21 | 14:50

Hopelijk doet hij een Nick Sandmann en klaagt allerlei media outlets aan. Laat hem er maar rijk van worden.

Ares | 20-11-21 | 15:51

Een beetje uitkijken met dat schieten.

lekgoot | 20-11-21 | 15:52
▼ 2 antwoorden verborgen

Altijd zo jammer wanneer de mening van mensen en de rechtspraak door elkaar lopen. Als mens kun je hier wat van vinden (subjectief), maar het is aan de rechtspraak om de gebeurtenis te toetsen aan de geldende wetten (objectief).

Als hij wordt vrijgesproken heeft hij blijkbaar geen strafbaar feit gepleegd of waren er dusdanig verzachtende omstandigheden waardoor bijv. noodweer valt te verklaren.

Blijft bijzonder dat de NOS niet objectief kan berichten, maar dat er een mening moet worden toegevoegd.

Keutels | 20-11-21 | 13:34 | 2

Dat komt omdat ze de Amerikaanse MSM volgen die Kyle tot white supremacist hebben verklaard een jaar geleden want Twamp (verkiezingen) en muh institutional racism. En nu mogen uitkijken naar Kyle's defamation suits en dus zuur zijn.

De zaak Kyle heeft niets te maken met racisme maar met 2A, het recht op zelfverdediging en wie meer gelijk heeft voor de staat - relschoppers of degenen die zich tegen relschoppers verdedigen.

Maar dat heeft de NPO weer niet door en ik vrees heul veul medelanders die dit zijdelings hebben meegekregen ook niet.

Graaf_van_Hogendorp | 20-11-21 | 13:42

Dat heeft de NPO wel vaker, die onkunde om i.p.v. nieuws te berichten over de eigen mening over het nieuws. En de rechtspraak heeft inmiddels gesproken. De aangeklaagde is vrijgesproken van het ten laste gelegde volgens de wet zoals deze geldt in de staat van Wisconsin. Dat hij volgens sommige groepen hoe dan ook schuldig is, zegt vooral iets over het rechtsstaatgevoel van dergelijke groepen. Op zich is het verder wel een belangrijke uitspraak: mensen die een wapen bezitten hebben het recht om zich - in voorkomende situatie - met dat wapen te verdedigen. "Ja maar, eigenrechting, mag niet, moet je de politie voor bellen". Tuurlijk joh.

Grijskijkert | 20-11-21 | 16:40

De enige juiste uitspraak - puur zelfverdediging van een knaap met de juiste intenties, ter bescherming tegen LOSERS - LOOTERS !!! Fuck them all !

Michael Boss | 20-11-21 | 13:33

Deze uitspraak hè,,,,,daar wordt ik nou eens blij.

Roepende in de Woest | 20-11-21 | 13:32

Kyle was daar misschien voor een empirisch kunstproject? Je hoort wel gekkere dingen.

funda | 20-11-21 | 13:26

Echt het leukste nieuws van 2021 denk ik (al zegt dat wellicht vooral iets over de rest van het jaar). Oprecht tranen in mijn ogen bij het zien van het filmpje waarin hij vrijgesproken wordt.
Wat mij betreft is deze jongen een held. Je gemeenschap beschermen tegen gewelddadige demonstranten die gesteund worden door de politiek en de media en pas geweld gebruiken als je echt bedreigd wordt.
Natuurlijk het argument dat een verstandig mens daar niet gaat lopen is valide, maar dat geldt voor de meeste helden. Een verstandig mens strijdt ook niet tegen IS, de CCP of de Joker.

C1O2 | 20-11-21 | 13:20

Ware helden sluit je niet op.

Muissolini | 20-11-21 | 13:10
-weggejorist-
Therrie | 20-11-21 | 13:27

Die Akwasie van Mudde slaat ook als smoes echt als een kut op een fietspomp. Die smoes van wannabe kopschopper Akwasie, alhoewel even ongeloofwaardig, streefde tenminste nog een soort van interne logica na. Dit heeft meer van een Trump dan een Akwasie, in dat mag worden gevreesd dat Mudde over dezelfde mate van zelfverdwazing en losgeweekte relatie met de realiteit zelf beschikt.

Mazzelstof | 20-11-21 | 14:17

Wat een pleefiguur slaat die vent. Dat stuk van hem in the guardian is weer zo'n typisch gevalletje ideologische bril die hem het zicht belemmert.

Thuinman | 20-11-21 | 23:16

Die zal binnenkort wel een kogel gaan koppen. Zou mij niet verbazen. Lopen wel meer gewapende mafkezen rond in dat land.

Rest In Privacy | 20-11-21 | 12:54 | 2

Gelukkig hebben we Volkert nog waar we hem kunnen zien.

funda | 20-11-21 | 13:00

Ben ik ook bang voor, maar als de kogel van links komt schrijft de linkse pers er niet over of wordt het vergoelijkt.

me163komet | 20-11-21 | 13:01

Ik heb de hele zaak via live streams vanuit de court room gevolgd en die prosecutor was niet aan het stuntelen, hij was actief de zaak aan het torpederen. En wel zodanig dat de rechter hem meerdere malen hard tot de orde riep. Hij viel o.a. het Fifth Amendment (het recht om te zwijgen, de zogenaamde Miranda Law) aan, wat in de Amerikaanse rechtspraak echt een enorme no-no is:

- www.youtube.com/watch?v=YAFNKB157oo

Hij probeerde afgekeurd bewijs alsnog de rechtszaak binnen te frommelen, waarvoor hij opnieuw door rechter tot de orde geroepen werd:

- www.youtube.com/watch?v=9hMw5Rudlbg

Hij leverde opzettelijk slecht beeldmateriaal aan de jury en verdediging terwijl ze zelf HD kwaliteit beelden tot hu beschikking hadden:

- youtu.be/-TqyR6gXgYg

Verder probeerde o.a. een freelancer van MSNBC de bus van de jury te volgen en hen te intimideren. Ook werd er gepoogd hen te "doxxen" wat een oneerlijke uitspraak tot gevolg zou kunnen hebben omdat men bang is voor geweld tegen de eigen persoon of directe familie:

- conservativebrief.com/breaking-54812/...

Verder heeft met name de linkse media een hetze ontketend die gewoon vulgair te noemen is. Hier een paar voorbeelden die er niet om liegen. In deze video na de uitspraak wordt Kyle dus op hetzelfde niveau als een slaven vanger gezet:

- twitter.com/JackPosobiec/status/14618...

En hier nog een pareltje:

- www.youtube.com/watch?v=afKHZT3zkMM

De Pers daar kan zich opmaken voor een aantal klinkende rechtszaken wegens Laster en Smaad. Dit deden ze ook bij de jongens van de katholieke school die zogenaamd racistisch en agressief deden tegen een Native Elder. Dat bleek echter wel even iets anders in elkaar te zitten en o.a. CNN cum suis hebben in totaal voor zo'n slordige 250 miljoen dollar moeten schikken. Het enige dat ik hoop is dat Kyle en familie nu met rust gelaten worden zodat ze de boel kunnen gaan verwerken.

Sjefke7807 | 20-11-21 | 12:46 | 15

Die negerin in de show is partijdig en gaat voorbij aan die BLM criminelen. Maar het legt wel bloot waar de wetgeving in de USA op gebaseerd is en wat nog kan of mag, als je het maar onser het juiste labeltje kunt krijgen. In Nederland is noodweer excess een heel ander verhaal. In een aantal staten in de US mag je je eigen land verdedigen. Hij was hier overigens op de openbare weg. Daardoor had hij een goede advocaat nodig.

van Oeffelen | 20-11-21 | 14:34

@BobDobalina | 20-11-21 | 13:01: Vraagjes: Had Grooskreuzz ( of hoe je die naam ook correct moet spellen) een "short barreled concealed firearm" bij zich? Is dat legaal in Wisconsin? Woont die vent in Wisconsin, of is hij met dat wapen een State Border over gegaan? Vragen...

sailor 1 | 20-11-21 | 15:19

@sailor 1 | 20-11-21 | 15:19|
GrossKreutz was een veroordeelde crimineel met een illegaal wapen dat hij niet mocht hebben:

- www.dailymail.co.uk/news/article-1020...

En hij kwam van 50 mijl verderop om te 'demonstreren'.

Sjefke7807 | 20-11-21 | 15:39
▼ 12 antwoorden verborgen

Volgens mij hoopt vooral de media op relletjes, en dat maakt deze hele zaak gelijk zo pervers. Schoenmaker blijf bij je leest.

konjodebonjo | 20-11-21 | 12:44 | 2

De rellen in Kenosha zijn begonnen door een gepushed narratief dat een ongewapende en onschuldige Jacob Blake zomaar in de rug was geschoten door een racistische politieagent. De feiten waren toen ook anders.

quantumcollider | 20-11-21 | 13:46

@quantumcollider | 20-11-21 | 13:46:
Weinig onschuld. Hij viel een minder jarig meisje lastig. Dit was zjjn zoveelste slachtoffer. Hoe kom je erbij dat de agent racistisch is? Iedereen die blank is is in Amerika een racist. Of de persoon dat daadwerkelijk is doet er niet toe want hij is blank dus een racist.

jitro | 20-11-21 | 14:48

Ik denk dat het wel zal meevallen. Als we naar de RAL index kijken is het wit, dat wit afschiet, derhalve niet zo spannend.

EmilioEsteves | 20-11-21 | 12:44 | 2

Telegraaf en nupuntnl hadden zich nog niet zover ingelezen, in hun eerste versie stond 2 zwarte mensen doodgeschoten ... Blijkbaar denken nog veel mensen dat.

klaas24 | 20-11-21 | 13:16

@klaas24 | 20-11-21 | 13:16:
Dat is inderdaad blijkbaar veel erger.
Benieuwd wat hun nabestaanden daar nu van denken, en van het extreme BLM-geweld.
Interviews zouden welkom zijn.

funda | 20-11-21 | 13:29
-weggejorist-
jaja | 20-11-21 | 12:37 | 11
▼ 11 antwoorden verborgen

Zaak zit mij wel een klein beetje dwars. Aan de ene kant begrijp ik goed dat in de betreffende situatie Kyle tot schieten overgaat. Aan de andere kant ondermijn je zo het geweldmonopolie van de politie, waardoor deze straks nog machtelozer staat. Ook heeft Kyle natuurlijk bewust de situatie opgezocht, de vraag is hierbij was het jeugdelijke naïviteit of was hij bewust op zoek naar een dergelijke situatie.

Een andere situatie is natuurlijk als iemand jouw huis of winkel binnendringt, maar daar was hier geen sprake van.

Lichte taakstraf en/of verplichte therapie was in mijn ogen een beter oordeel geweest.

zeertegendradig | 20-11-21 | 12:33 | 7

@richardsp1 | 20-11-21 | 12:37:
Dat is het precies.
Wanneer je met of zonder wapen, in zo’n situatie begeeft, dan kan er iets ergs gebeuren. Advies; ga niet. In de VS mag je blijkbaar een wapen bij je hebben. Was dat toch illegaal dan zouden ze hem daarop kunnen veroordelen.
Niet op het gebruik want die blm en antifa racisten hadden hem afgemaakt. Die beelden maken een ding duidelijk; zelfverdediging.
Maar nogmaals, het was beter er niet aanwezig te zijn.

In Nederland hadden we zoiets met een juwelier die voor de zoveelste keer overvallen werd. Heet echtpaar had illegaal een wapen en die gebruikt omdat de man in levensgevaar verkeerde. Zijn vrouw schoot en een overvaller dood. Later een woeste Marokkaans mob daar in de straat, maar de recht oordeelde terecht dat het zelfverdediging was, maar ook illegaal wapenbezit.

Nuuk | 20-11-21 | 12:49

Hij heeft het grondrecht zich te verdedigen tegen mensen die hem lijken te gaan lynchen, binnen de wetten die daar gelden. Vrijspraak was de enige juiste conclusie.

funda | 20-11-21 | 13:07
▼ 4 antwoorden verborgen

Een zwakbegaafde voorzien van een mitrailleur. Altijd een goed idee.

kokkie klaphaak | 20-11-21 | 12:25 | 7

Blijkbaar had hij het verstand om de dreiging op juiste waarde in te zien en de trekker-discipline om de correcte hoeveelheid geweld toe te passen om de situatie te verbeteren.

Zie ik jou nog niet doen, slimmerik.

quantumcollider | 20-11-21 | 13:51

Hoe netjes hij alleen de belagers voor hun flikker schiet, is weinig zwakbegaafd aan.
Als hij niet geschoten had, had hij het zelf niet na kunnen vertellen.

Shadowzz | 20-11-21 | 13:55

Nergens voor nodig om Fidel hier bij te betrekken !

Castor12 | 20-11-21 | 16:41
▼ 4 antwoorden verborgen

Maar goed dat hier in Nederland geen 17 jarigen met AR-15-semi-automatische wapens rondlopen, anders was het gisteren in Rotterdam een bloedbad geworden.

johnyl | 20-11-21 | 12:21 | 3

So wie so.. Heb je gezien wat er allemaal rondwandelde in dat Capitol Hill Autonomous Zone en wat die aan wapens hadden? Ik zat echt hoofdschuddend te kijken. Doortastende regeringen hadden daar het leger op afgestuurd, want die bevoegdheid hebben ze bij een gewapende afscheidingen.

omanders | 20-11-21 | 12:48

@omanders | 20-11-21 | 12:48: Was nou niet juist links-progressief daar voor afschaffen van legers, politie en alles wat een uniform draagt?

Mazzelstof | 20-11-21 | 12:59

Dat die 17 jarige een AR-15 had kwam nu wel even goed te pas toen hij werd belaagd door twee pistool trekkende criminelen en een serie verkrachter .

Castor12 | 20-11-21 | 16:43

In alle filmpjes die je over dit incident kan vinden is een grote afwezige. Politie.

omanders | 20-11-21 | 12:21 | 5

Ja, te weinig en te laat.

van Oeffelen | 20-11-21 | 13:05

@van Oeffelen | 20-11-21 | 13:05: Jouw uitleg vooral.

funda | 20-11-21 | 13:20
▼ 2 antwoorden verborgen
-weggejorist-
heldheino | 20-11-21 | 12:16 | 9
▼ 9 antwoorden verborgen

Ik ben ook woke.

jaja | 20-11-21 | 12:16 | 3

Dat lijkt me gezien de frenologische analyses en het er prat op gaan niet te weten waar dingen over gaan inderdaad zeer plausibel.

Mazzelstof | 20-11-21 | 13:08

Komt dat ook door je schedel?

quantumcollider | 20-11-21 | 14:01

Iedere tijd zijn eigen geest maar ik zie toch echt een overeenkomst met het interbellum waarin op straat knokploegen elkaar te lijf gingen. Rotterdam gisteren is nog tegen de politie / ME gericht maar andere groepen gaan zich keren tegen die scooterhyeana’s. Een kwestie van tijd.

Tiscali-2 | 20-11-21 | 12:15 | 2

Ik zie wel parallellen. Regeringen krijgen overal de schuld van. Het gaat gewoon slecht overal. Ik zie de mensuh kortere lontjes krijgen. Nu moeten hier en daar de "juiste" mensen opstaan en kaboem!

Weethetallemaalniet | 20-11-21 | 12:20

@Weethetallemaalniet | 20-11-21 | 12:20:
Jer kunt ook je gemak houden en eens overwegen allemaal met de neuzen dezelfde kant op te wijzen. in plaats van steeds maar te hameren op je "rechten" en "vrijheid". Dan waren we bijvoorbeeld al lang van scherpe kanten van die fucking pandemie af geweest en hadden we al weer aardig op weg geweest in het herstel van de mindere tijden.
Bij "mijn rechten"' en "mijn vrijheid om..." horen ook "plichten" en "het grotere goed van de groep"

me163komet | 20-11-21 | 12:48

Ik heb een ondervraging van die malloot gezien. Een enorme klapmongool die in een stress situatie komt met een automatisch geweer,wat kan er mis gaan? Dat een zwakbegaafde nu als held neer gezet word omdat hij een trekker over haalde in een situatie waar een normaal mens niet in beland was maakt hem geen held in mijn ogen.

miko | 20-11-21 | 12:13 | 10

@miko | 20-11-21 | 14:04:
Je bent blijkbaar niet van het hele verhaal op de hoogte

Der Schnitzeljäger | 20-11-21 | 14:16

@miko | 20-11-21 | 14:04:

Dat vind jij. Hij had ook een eerste hulp kit bij en hij had daarmee ook demonstranten geholpen. Hij dacht kennelijk dat hij neutraal tussen de partijen kon staan. Misschien naïef omdat links zo duidelijk op revolutie en raciaal geweld uit is.
Maar niet wijs?

Eigenlijk is het veel minder wijs om te denken dat het beter is de maatschappij om je heen in elkaar te laten storten. Om voor de TV te kijken hoe je eigen buurt wordt platgebrand. En maar te hopen dat het linkse stadsbestuur de politie uiteindelijk in laat grijpen. Of niet, dan zijn we dakloos, jammer dan.

Dandruff | 20-11-21 | 14:30

Miko was op de hand van de twee pistool trekkende, en eerder veroordeelde criminelen en natuurlijk de serie kinderverkrachter ipv de belaagde jongen zonder strafblad .
Dat mag, Dutroux of Dahmer hebben ook fans of volgers !

Castor12 | 20-11-21 | 16:47
▼ 7 antwoorden verborgen

Die gozer kwam van buiten de staat, gewapend en al. Hij had daar niets te zoeken en zeker niet gewapend. Hij had moeten hangen ongeacht welke klootzak hij heeft vermoord.

forecastle | 20-11-21 | 12:11 | 8

@GrandMechantLoup | 20-11-21 | 12:16: Hij hielp medemensen tegen een tsunami van geweld en verwoesting, die gelegitimeerd werd door gewetenloze politici die de waan van de dag de vrije loop lieten.

funda | 20-11-21 | 13:10
▼ 5 antwoorden verborgen

"hiJ HaD eR tOcH NiEtS Te zOeKeN?!!" En de gevaarlijke gekken die voor $50mjln. vreedzaam hebben afgefikt en geplunderd wèl? Lol... Had ze gewoon lekker hun gang laten gaan!

DeterioraSequor | 20-11-21 | 12:10 | 1

Precies, je reinste drogredenering, om de hordes zwarte plunderaars te legitimeren.

funda | 20-11-21 | 13:11

Grappig hier dat iedereen serieus aanslaat op een ventje uit de US waar niemand in Nederland ooit van gehoord heeft.
Dat zal ieders leven hier anders maken.
Ik heb echt geen idee waar dit verhaal over gaat, en het interesseert me totaal niet.
Maar zo ben ik, en wellicht is dit een baanbrekend verhaal dat ik totaal onderschat heb.

jaja | 20-11-21 | 12:09 | 5

Geen idee waar het overgaat , interesseert je totaal niet maar wel reageren .
Waarom dan die hang naar aandacht met je post ?????

Castor12 | 20-11-21 | 12:16

@Castor12 | 20-11-21 | 12:16:
Ik wil niet dom overkomen Castor.
Dus ik probeer er nog iets van te maken..
Maar je hebt gelijk, ik heb geen idee waar dit over gaat.

jaja | 20-11-21 | 12:21

Tip: Kijk af en toe op de twatter van Poso.
Dan zie je wat er daar zoal gebeurt wat in Nederland, laten we zeggen, een beetje onderop de nieuwsstapel blijft liggen.

Ben-Bataaf | 20-11-21 | 12:32
▼ 2 antwoorden verborgen

Ik maak me zorgen om Kyle. Hij heeft zware mentale klappen gehad. Hopelijk kan hij, met wat hulp, weer een normaal leven opbouwen.

Rest In Privacy | 20-11-21 | 12:09 | 4

@miko | 20-11-21 | 12:16: Nou, als ik de MSM mag geloven is een bladblazer minstens zo schadelijk als een AR-15.

Rest In Privacy | 20-11-21 | 12:20
▼ 1 antwoord verborgen
-weggejorist-
Ben-Bataaf | 20-11-21 | 12:08 | 5
▼ 5 antwoorden verborgen

De essentie is dat Kyle Rittenhouse is vrijgesproken omdat uit allerlei video's duidelijk bleek dat het zelfverdediging was. Daar kon de jury niet omheen.

Vanaf het moment van het incident heeft de media een ware hetze gevormd tegen Rittenhouse met allerlei onware beschuldigingen.

Dat doet mij denken aan de zaak van Sandman. Die heeft toen schadeclaims ingediend tegen enkele media en gekregen.

Hetzelfde kan ook Rittenhouse doen tegen sommige media die hem vanaf het begin hebben gedemoniseerd.

Nick Sandmann's advocaat Todd McMurtry zegt dat Kyle Rittenhouse "enkele behoorlijk solide claims" heeft tegen de media die hem hebben belasterd:

twitter.com/TPostMillennial/status/14...

Swieberj | 20-11-21 | 12:07

Terechte uitspraak volgens Wisconsin’s recht, maar Ik had eerlijk gezegd verwacht dat ze hem voor 1 van de 3 zouden veroordelen.

Snap_het_ook_niet | 20-11-21 | 12:06

Terechte uitspraak overigens, maar ik verbaas me dat hij niet is (op)geofferd op het policor en BLM altaar.

Der Schnitzeljäger | 20-11-21 | 11:59 | 2

Hele circus was op tv. Beetje lastig voor de woke elite om het dan onder de pet te houden wat er echt gebeurde die avond.

Ikdus | 20-11-21 | 12:52

@Ikdus | 20-11-21 | 12:52: Dat is het niet eens. Het voordeel voor Kyle was dat alles gefilmd was. Dan kan de aanklager met woorden spelen wat hij wilt, maar op de beelden is gewoon te zien dat het zelfverdediging was.

LeukGeweest | 20-11-21 | 15:25

Is dit echt? ik bedoel die van de Telegraaf?

Zo ja, dan toont het wel het niveau aan van de vaderlandse kwaliteits media.

Borrom | 20-11-21 | 12:11
▼ 3 antwoorden verborgen

Volkskrant lezende kennis van me klaagde al tijdje geleden over het rechts-extremistische geweld van Rittenhouse. 'Video gezien ?' vroeg ik hem. 'Nee'.

Der Schnitzeljäger | 20-11-21 | 11:56 | 8

@richardsp1 | 20-11-21 | 12:45:

Die plunderaars hadden toestemming van de "democraten" om daar te plunderen, dat is het probleem. De politie was aanwezig maar mocht niet ingrijpen. Dit zou niet om Kyle moeten gaan maar om degenen die dit geweld uitlokken.

Een beetje zoals die PvdA burgemeester die zowel kozp als hun spiegelbeeld de nvu uitnodigde voor een Sinterklaas intocht. Dan ben je uit op rassenrellen tussen de kinderen.

Dandruff | 20-11-21 | 13:08

@Dandruff | 20-11-21 | 13:08: wat een onzin. "De Democraten". Hou op schei uit. De politie was gewoon te laat.

van Oeffelen | 20-11-21 | 14:37

@van Oeffelen | 20-11-21 | 14:37:

Dus nogmaals, lees je in.

Als je hier 80 nietszeggende holle slogans over deze zaak kan plaatsen, kan je ook eerst even uitzoeken hoe het zat. Dan reageer je misschien wat minder, maar kom je wel veel belezener over.

Dandruff | 20-11-21 | 14:49
▼ 5 antwoorden verborgen

Hij kwam eigen rechtertje spelen in een stad waar de overheid faalde. Dat is in feite de conclusie. En als je geluk hebt met de jury kom je er mee weg in de USA.

van Oeffelen | 20-11-21 | 11:56 | 8

@van oefenen

Pijnlijk he, als je er zo ongelofelijk naast zit dat je jezelf alleen maar dieper kan ingraven.

quantumcollider | 20-11-21 | 13:24

@van Oeffelen | 20-11-21 | 13:07:

Dat is jouw stropop. Maar als een van de feiten niet klopt hoor ik het graag.

Let op; vanaf je kelder opscheppen over je speedboten in Zwitserland en Italiaanse restaurants die dicht gaan als jij langs komt is makkelijker dan liegen over deze zaak. Iedereen kan alles direct opzoeken en controleren.

Dandruff | 20-11-21 | 13:33
▼ 5 antwoorden verborgen

Is ie nog maagd?
Want het lijkt me geen vrouwenmagneet.

jaja | 20-11-21 | 11:54 | 1

Hoezo? Hij heeft het vrouwvolk laten zien dat zelfs in de meest gepassioneerde situaties ongeevenaarde controle van zijn trekkervinger heeft.

quantumcollider | 20-11-21 | 13:59

Juryservice is een plicht in de VS. Daar kom je dan niet zomaar onderuit als je wordt opgeroepen. Het is mogelijk maar dan moet de werkgever wel even wat regelen en betalen. In die jury zitten gegarandeerd niet allemaal mensen met de grootste verstandelijke capaciteiten. sterker nog, tegelzetters en mensen die een jaar eerder nog als alcoholist op straat zwerfden komen er ook in voor.

Laten we dit systeem, dat de grootste dwalingen in de geschiedenis van de moderne rechtspraak heeft opgeleverd, nou niet gaan lopen ophemelen, omdat toevallig een keer iemand van "de goede partij" wordt vrijgesproken van een wandaad tegen "slechte mensen".

van Oeffelen | 20-11-21 | 11:50 | 15

@van Oeffelen | 20-11-21 | 12:05:

De VS zijn inderdaad veel groter.

Dandruff | 20-11-21 | 12:09
▼ 12 antwoorden verborgen

Antifa zal oorspronkelijk wel een idealisties clubje zijn geweest tegen fascisme.

Maar geleidelijk aan nemen militante taal uitslaande fanaten het over.
en dan is het Welcome to the dark side.

Of die gasten die in een vreemde opgefokte roes Capitol Hill bestormen. Of sektarisch-gelovigen.

De termen strijder, soldier, defend zijn niet van de lucht, maar is verder compleet inhoudsloos ego-geschreeuw. Blijkbaar hebben die mensen niet door dat je daar helemaal niets mee gaat bereiken. Je speelt alleen intriganten in de kaart. Want die vinden dit prachtig. Landen in de wereld genoeg als voorbeeld.

AdvocatusDiaboli | 20-11-21 | 11:45 | 3

Het probleem zit tegenwoordig dan ook meer in de voortdurende taalverschuivingen door mensen die hun daden legitimeren door definities van woorden te veranderen, vooral op de extreme linkerflank.
Tegen de tijd dat silence toch geen violence blijkt te zijn en dat de politie defunden of zwarte piet de-blackfacen niets oplost en nieuwe problemen (nee, geen uitdagingen) schept, zijn er alweer nieuwe strafbare feiten gepleegd en beginnen de herdefinieerders weer snel opnieuw.

Als je taal niet deelt zal wederzijds begrip altijd uitblijven.

funda | 20-11-21 | 12:00

Idealisten zijn altijd gevaarlijk

richardsp1 | 20-11-21 | 12:46

"Maar geleidelijk aan nemen militante taal uitslaande fanaten het over."

Is helaas overal zo, op links en op rechts, de normale persoon heeft het nakijken.

menage | 20-11-21 | 13:06

Er is iets heel raars aan de hand met deze zaak. Dat Amerikanen met wapens over straat mogen lopen, dat er veel meer ruimte is voor wat als zelfverdediging kan worden beschouwd - dat geloof ik allemaal wel. Wat ik veel erger vind is dat de meer dan schandalig slechte berichtgeving over dit onderwerp (zowel in de VS als in Nederland).

1 - Nee, hij kwam niet met een wapen uit een andere staat. De jongen woont in een andere gemeente dan waar de misdaad begon, zeg 20 kilometer verder. Net in een andere staat, om de hoek dus. Dat 'crossed state lines' suggereert heel sterk dat hij op zoek was naar moeilijkheden. In werkelijkheid lag zijn wapen bij een neef, hij heeft dat wapen niet eens van huis (in een andere staat) meegenomen.
2 - White supremacy. Door de president zélf nog wel. Schandalig. De jongen wil graag politieagent of brandweerman worden. Ieder zo zijn ding. Geen enkele verbinding met extreemrechtse groepen.
3 - Klasse justitie op basis van ras. Hoe dan? Zowel de dader als de slachtoffers zijn blank

Ik denk zelf dat de jongen geen dag meer hoeft te werken in zijn leven. De aanklachten richting pers (en de prez) wegens smaad zullen nu wel op gang komen.

Otto Normal | 20-11-21 | 11:43 | 3

Sommige media geven weer wat het beste verkoopt. Niet wat het belangrijkste is.
En blijkbaar gaan gewone burgers daar makkelijker in mee dan met journalisten die saaie feiten weergeven.

AdvocatusDiaboli | 20-11-21 | 11:48

Er is tegenwoordig klasse justitiee op basis van ras in de VS.
Waren de 3 neergeschoten mannen zwart geweest dan was Kyle zeer zeker wel veroordeeld geweest want er word bij een blanke dader-zwart slachtooffer altijd uit gegaan van racistische motieven. Altijd.

sinar2 | 20-11-21 | 11:49

Ter aanvulling; Kyle had eerder eerste hulp verleend aan gewonde blm-plunderaars. Het ging "fout" toen hij hielp een brand te blussen.

Kyle was een wat naïeve wanna be hulpverlener. Omdat hij geen veroordeeld kinderverkrachter is eist links nu echter zijn hoofd.

Dandruff | 20-11-21 | 11:56

Daders zijn slachtoffers in de politieke mindset van de zwart-witdenkertjes op deze site.

van Oeffelen | 20-11-21 | 11:39 | 4

Nee, de daders liggen echt letterlijk op het kerkhof LOL

WeirJack | 20-11-21 | 11:46

De slachtoffer zijn de mensen die daar wonen en het plunderende en brandstichtende tuig hebben moeten ondergaan.

donkieshot | 20-11-21 | 14:03
▼ 1 antwoord verborgen

Prachtig om te zien die emoties. Vreselijk voor deze jongen dat hij dit moest meemaken.
Gelukkig is het voorbij !!!!

bwi | 20-11-21 | 11:39 | 1

Dat laatste is te hopen, voorlopig is het nog "Justice and no peace"

Nederlandop1 | 20-11-21 | 11:42

Amerikaanse poppenkast.

herstelkous | 20-11-21 | 11:38 | 1

Ja, vooral onder het mom "niets is wat het lijkt". Land of Confusion.

van Oeffelen | 20-11-21 | 11:40

Kyle Rittenhouse.
Ik heb werkelijk nog nooit van deze knakker gehoord.
En wat heb ik gemist?

jaja | 20-11-21 | 11:37 | 2

Moet ik je uitleggen hoe Google werkt of heb je zelf ook zoiets van “nee laat maar, dit was gewoon een domme post van me”?

Do-na-zi | 20-11-21 | 11:45

Heerlijk hoe verdachten in VS tijdens hun rechtzitting volop gefilmd mogen worden. Ik wil hier ook live zien hoe Taghi tot levenslang wordt veroordeeld..

Nappa | 20-11-21 | 11:37

Die hele setting was voor deze 17 jarige jongen die midden in de nacht met een loaded gun over straat rent natuurlijk nogal bedreigend. Daar is geen discussie over. De vraag is echter, was dit noodweer, of schoot hij zonder waarschuwing even 2 gasten neer waarvan 1 in de rug? Maar van Oef parkeert dit hele verhaal in de hoek van "boontje komt om zijn loontje". Ga je dit soort dingen opzoeken, dan kan het jouw kant op vallen of niet. De doden en deze Kyle zijn alle drie een schande voor de natie.

van Oeffelen | 20-11-21 | 11:35 | 17

@Dandruff | 20-11-21 | 12:19: Graag even bewijs dat de Democraten de politie hadden verboden in te grijpen. En waar claimt links dat "veroordeelde kinderverkrachters en criminelen alleen geweld gebruiken tegen mensen die hun bezittingen beschermen"?
Bewijs, bewijs, bewijs!

cugel | 20-11-21 | 12:47

@cugel | 20-11-21 | 12:47:

Kyle vluchtte nota bene naar de politie toe tot hij struikelde. De politie was dus aanwezig maar mocht niet ingrijpen.

Je vraagt om bewijs omdat jouw media die rassenrellen bejubelen en een kinderverkrachter een "slachtoffer" noemen, hier niks over geschreven hebben. Wat heeft dat voor zin, als jij principieel geen media vertrouwt die rassenrellen afwijzen?
De beelden hierboven zijn duidelijk zat. Als je niet wil weten hoe het zit ga ik daar ook geen moeite in stoppen.

Dandruff | 20-11-21 | 13:01

@Dandruff | 20-11-21 | 13:01: Wie zegt dat de politie niet mag ingrijpen bij gewelddadigheden? Zie je niet wat voor onzin je uitslaat?
En mijn media bejubelen de rassenrellen???? Waar in de Guardian, NRC, NYT worden rassenrellen bejubeld???? En ik neem aan dat één van de doodgeschoten mannen een zedendelinquent was, maar dat is nog geen reden om hem dood te schieten, toch? Daar hebben we toch rechtbanken en gevangenissen voor? En ja, als je doodgeschoten bent dan ben je toch een slachtoffer?
Alle media zijn toch tegen rellen, of het nu BLM is of antivaxxers, niemand wil rellen. Behalve dan jouw media, die vinden dat die zwarten maar eens een lesje moeten krijgen en dat een rechtse vigilante die linkse mensen doodschiet uiteraard vrijuit moet gaan.

cugel | 21-11-21 | 00:14
▼ 14 antwoorden verborgen

> als donder bij een heldere hemel
Niet alleen bij de emotionele media. Wat deed deze knul in godsnaam met een AR-15 te midden van een demonstratie?!? In een andere stad. Hij heeft deze situatie zelf opgezocht en ten dele veroorzaakt.

koeberg | 20-11-21 | 11:33 | 3

Omdat zijn familie daar woonde en hij daar een bijbaan en zijn sociale leven had.

ZOMG | 20-11-21 | 11:34

Kyle Rittenhouse is geen Nederlander, jeweetwel van het type toetsenbordheld. Daar waar de politie door de overheid terug werd getrokken werd het aan de bewoners zelf overgelaten om hun have en goed te beschermen tegen deze doorgeslagen meute "BLM´ers". En in Murica is de AR-15 een "weapon of choice" daarvoor.

Bierum | 20-11-21 | 12:30

Een belangrijk deel van de Amerikaanse media heeft stelselmatig gelogen (fake news) over Rittenhouse. Hij werd b.v. neergezet als een 'white supremacist', terwijl in werkelijkheid geen enkel contact met die ideologie is aangetoond. Hij werd ervan beschuldigd met een vuurwapen een staatsgrens te zijn overgegaan (schijnt heel erg te zijn), maar in werkelijkheid bevond het wapen zich al in Kenosha. Er werd gesuggereerd dat hij niets in Kenosha te zoeken had, maar in werkelijkheid werkte hij daar en woont een groot deel van zijn familie daar.
Dat een 17-jarige gewapend een winkel gaat beschermen tegen links-fascistisch tuig is wel bijzonder natuurlijk, only in America.

J.P.Drapeau | 20-11-21 | 11:32 | 7

@ZOMG | 20-11-21 | 11:45: Hij werkte dus in Pleasant Prairie, 10km van downtown Kenosha en in Lindenhurst nog veel verder. Dit was dus niet in de buurt en had niets met het verdedigen van de winkel van zijn werkgever te maken. Bedankt.

RandomAct | 20-11-21 | 12:05

@RandomAct | 20-11-21 | 12:05: Misschien zijn hele ondervraging lezen, want daar staat het in uitgelegd. Het was inderdaad niet de winkel van zijn werkgever, dat zegt hij ook.

ZOMG | 20-11-21 | 12:18

@van Oeffelen | 20-11-21 | 11:36: Dat hadden die BLM figuren ook kunnen doen. Wat wou je nou zeggen?

sailor 1 | 20-11-21 | 12:49
▼ 4 antwoorden verborgen

“ Voor u het weet komt het weer tot een confrontatie waar een rechtszaak uit voortkomt, wat weer kan leiden tot een confrontatie, waar weer een rechtszaak uit voort kan komen. ”

Klinkt als een businessmodel!

nieuwe_Deen | 20-11-21 | 11:32

Ik heb nog nooit zo'n zaak zo goed kunnen volgen. Er was een camera in de rechtszaal, daarbij volgde ik op ander scherm het commentaar van een hele bunch meekijkende advocaten (rekieta law media), en dan was er nog de enorme hoeveelheid videomateriaal van de schietpartijen zelf, de diverse verslaggevers met hun twitters etc. Heel bijzonder, veel van geleerd.

Poes Fiep | 20-11-21 | 11:31 | 2

Dat was echt de beste stream om te kijken. Goed panel ook.

Fujoshi | 20-11-21 | 11:34

Totaal. Beter dan Boston Legal!

Masturwasbeert | 20-11-21 | 11:35

tja. in dat land is het legaal met zo'n buks over straat te lopen; kennelijk is er volgens de beelden binnen deze context sprake van zelfverdediging. Er is dus gewoon recht gesproken. Ik denk ook dat het gewoon correct is.

al blijft het rondlopen met zo'n wapen op straat voor ons Europeanen nogal raar. Het lokt uit, geeft de gelegenheid en nog meer argumenten om wapens te verbieden. Maar zo is Amerika. Wapens op straat dragen mag. Blij dat ik hier woon.

Dr.Utker | 20-11-21 | 11:31 | 2

"..... Al blijft het rondlopen met zo'n wapen op straat voor ons Europeanen nogal raar. Het lokt uit, geeft de gelegenheid en nog meer argumenten om wapens te verbieden. Maar zo is Amerika. Wapens op straat dragen mag. Blij dat ik hier woon."

Wapens op straat dragen (of in bezit hebben) is hier inderdaad verboden. Maar in tegenstelling tot u, ben ik steeds minder blij dat ik hier woon. Ik woon nl in een stad (020) waar, net als in veel andere steden, 12- tot 14-jarigen met pistolen lopen te zwaaien. Ondanks dat verbod. Inclusief het zoontje van de burgemeester. En waar zowat elke puber met een mes lijkt rond te lopen.
Ik herinner me nog een tijd dat verboden nog werden gerespecteerd én gehandhaafd. Maar 'respect' is een woord dat inmiddels uit het zelfde inferieure karton bestaat als een goedkoop toneeldécor uit een buurthuis. En handhavers zijn inmiddels óf wegbezuinigd óf ze liggen vast aan de ketting van de politieke correctheid.

Criminelen en hersenloze hufters zijn al lang de baas op straat. En ik kan u voorspellen dat we in dit land, waarin u zo blij bent te wonen, dit soort rechtszaken óók zullen gaan zien, omdat vroeg of laat getergde, gefrustreerde en door de overheid in de steek gelaten burgers het niet meer pikken en zich domweg gaan bewapenen.

Peter Emile | 20-11-21 | 12:25

@Peter Emile | 20-11-21 | 12:25: u heeft de pech in het Sodom en Gomorra van de lage landen te wonen. Ik kan u verzekeren dat het buiten de randstad nog steeds goed toeven is in nederland.

Dr.Utker | 20-11-21 | 12:37

Heeft hij er 2 doodgeschoten? Die tweede dode is niet te zien op het filmpje, althans die is niet meteen dood dan. Die eerste die hij neerschiet schiet hij in de rug neer. Die was zich al aan het verwijderen van de plek des onheils.

van Oeffelen | 20-11-21 | 11:30 | 17

@van Oeffelen | 20-11-21 | 11:46: Het doet er niet toe of hij goede of slechte mensen neerschoot. De jury moest hem vrijspreken omdat de aanklager niet kon bewijzen dat Kyle niet handelde uit zelfverdediging. De rest is vooral veel ruis.

Poes Fiep | 20-11-21 | 12:19

@van Oeffelen | 20-11-21 | 11:38: Jij hebt totaal niet gekeken naar de rechtzaak en de bewijzen. Jammer! Dat die vieze pedo een kogel in zijn rug kreeg was omdat ie een duik naar voren maakte . De kogel zijn hoofd schampte en daarna in zijn rug terecht kwam. Zoek het bewijs van de lijkschouwer anders ook even op.

A.I. van Dee | 20-11-21 | 16:39
▼ 14 antwoorden verborgen

"en daarom roept iedereen en zijn driedelige maatpak de mensen op om deze uitspraak te respecteren" Nou, de Blasio heeft ook gereageerd, "this verdict is disgusting" Lekker olie op het vuur dus.

aero911 | 20-11-21 | 11:29 | 1

Was ook erg verrassend geweest als die lul eens een keer wat verstandigs had gemeld.

Ikdus | 20-11-21 | 13:28

"Dat voorspelden we destijds hierrrr al, want de camerabeelden toonden duidelijk zelfverdediging."

Wat deed dat kind daar met een wapen wat hij niet had mogen hebben in een stad waar hij niet woont?

Leg me dat uit.

Het zal je verbazen maar ik denk niet dat Kyle zijn leven in een gevangenis moet zitten. Maar dan rest de vraag wat deed hij daar met een AR-15?

Ik kan wel met 99,9% zekerheid stellen dat als hij daar als neger had gelopen met een AR-15 en 2 mensen had vermoord dat er geen rechtszaak was geweest. Dan had de politie hem namelijk direct doodgeschoten.

Dus dat geeft de weldenkende mens wel vragen.

Wat doet een 17-jarige puber daar met een geweer.
Waarom word hij niet gearresteerd nadat hij 2 mensen vermoord.
Etc.

GrandMechantLoup | 20-11-21 | 11:28 | 14

@Poes Fiep | 20-11-21 | 11:46:

Als je een beetje je best doet weet je dat de meeste BLM demonstraties uit de hand liepen door 'agent provocateurs' van nogal blanke origine. Hoef je echt niet je best voor te doen. Het is gemakkelijk vindbaar.

Dat Kyle zijn verhaal tragisch is snap ik ook wel. Denk ook niet dat hij een racistische moordenaar is. Denk dat hij een dom kind is wat daar nooit had mogen zijn. Uberhaupt niet. En zeker niet met een wapen.

GrandMechantLoup | 20-11-21 | 11:51

@GrandMechantLoup | 20-11-21 | 11:46: Je bedoelt de wet en hoe die in andere landen anders in elkaar zit dan hier?
Die begrijp ik prima, dank u.

DatInternetDingetje | 20-11-21 | 11:59

@GrandMechantLoup | 20-11-21 | 11:51:
Met een beetje je best doen bedoel je fantaseren? De meeste BLM demonstraties liepen uit de hand door plunderend tuig.

amateurrr | 20-11-21 | 11:59
▼ 11 antwoorden verborgen

Eindelijk zien rechters in dat het extreem linkse en gewelddadige BLM en antifa gespuis niet altijd gelijk krijgt.

neolib | 20-11-21 | 11:28 | 6
-weggejorist-
Hater bij de Heijn | 20-11-21 | 12:30
-weggejorist-
quantumcollider | 20-11-21 | 13:30
▼ 3 antwoorden verborgen

Tjah, als burgers met M14's over straat mogen lopen,
dan krijgt je dit soort ongelukjes.
En dat *kuch* enkele tienduizenden keren per jaar...
en.wikipedia.org/wiki/Gun_violence_in...

hotmint | 20-11-21 | 11:28 | 3

Ik zou die oogklepjes eens af doen, vooral die bij je linkeroog.

JBKiller | 20-11-21 | 11:29

Dat is dan weer een voordeel van juryrechtspraak.
Op een ondertussen gepolitiseerd proces kan de uitspraak anders zijn dan de politieke kaste van dat moment wil zien.
In ons land jammer genoeg onmogelijk, met politiek afhankelijke rechters, die nota bene uitgesproken verbonden zijn met bepaalde politieke partijen.

jemagookniksmeer | 20-11-21 | 11:26

Zou willen dat we ons hier ook zouden mogen verdedigen als we door hordes worden aangevallen. In plaats daarvan krijg je hier van de overheid te horen dat je maar gewoon lijdzaam moet toekijken hoe alles wat je hebt vernield of gestolen word om achteraf de politie te bellen om twee weken later aangifte te mogen doen.

sinar2 | 20-11-21 | 11:26 | 5

@kovariant | 20-11-21 | 11:27:
Het gaat er om dat je hier helemaal niets mag doen. De politie hier ropet dat je maar gewoon aan alles moet meewerken als ze je thuis overvallen. Verdedig je je dan word jij aangeklaagd en moet jij je verantwoorden. Dader en slachtoffer worden hier razendsnel omgewisseld.

sinar2 | 20-11-21 | 11:36

@sinar2 | 20-11-21 | 11:36: Heeft u wel eens gehoord van "noodweerexces"? Je mag je hier wel degelijk verdedigen.

Warthug | 20-11-21 | 11:45

@Warthug | 20-11-21 | 11:45: Gewoon noodweer mag ook. (Dat is als je gepast geweld gebruikt om handelingen te doen stoppen. Noodweer exces is als je dusdanig uit je plaat gaat dat je een inbreker dood mept in plaats van je huis uit slaat, bijvoorbeeld)

treintrien | 20-11-21 | 13:10
▼ 2 antwoorden verborgen

Kyle 4 President!

wezen | 20-11-21 | 11:25 | 3

He wants to become a nurse. Zei zijn advocaat gisterenavond.

Poes Fiep | 20-11-21 | 11:49

@Poes Fiep | 20-11-21 | 11:49: alles voor de beeldvorming.

van Oeffelen | 20-11-21 | 11:54

Kyle's kostje is waarschijnlijk gekocht, maar een normaal leven zit er voor hem na deze demonisering niet meer in.

funda | 20-11-21 | 13:37

Wel mooi om die loyaliteit te zien. Van links aan hun Sturmabteilung, hele en halve criminelen die de boodschap van links kregen dat ze de boel even konden gaan plunderen en plat branden. Links laat ze achteraf niet vallen. Geen meningenmist. Nee links is extreem links. Bereid tot geweld om hun politieke doelen te bereiken. Duidelijker kan het niet worden.

Rest In Privacy | 20-11-21 | 11:24 | 4

@Nederlandop1 | 20-11-21 | 11:27:

Dat is de theorie. In de praktijk was de politie daar aanwezig (Kyle probeerde daar bescherming te zoeken) maar mocht niet ingrijpen.
Het directe gevolg van de blm-waanzin.

Dandruff | 20-11-21 | 11:49

Eigen rechter spelen in een stad waar de overheid faalt.

van Oeffelen | 20-11-21 | 11:54

@van Oeffelen | 20-11-21 | 11:54: is de enige optie van de burger inderdaad.

funda | 20-11-21 | 13:39
▼ 1 antwoord verborgen

Lekker met je semi automatisch wapen over de openbare weg gaan lopen en wat mafklappers afschieten en er ook nog mee wegkomen. Bijzonder land

zuurtjeregen | 20-11-21 | 11:21 | 12

@ zuurtjeregen | 20-11-21 | 11:21

En dat is het loon als de helft van de Amerikaanse linkse gemeentes lippendienst bewees aan "Defund the Police".

Je vraagt om anarchie? Dan krijg je anarchie. Niet huilen, dan.

omanders | 20-11-21 | 11:43

@Nappa | 20-11-21 | 11:32: Dat is waar: als iemand je met een skateboard bedreigd dan is een military assault rifle onontbeerlijk.

cugel | 20-11-21 | 11:52
-weggejorist-
funda | 20-11-21 | 13:40
▼ 9 antwoorden verborgen

In eerste instantie rapporteerden de T en een bepaalde populaire nieuwswebsite dat "de witte Rittenhouse twee zwarte mannen" had neergeschoten.

Dat getuigt van journalistieke luiheid: er komt een bericht binnen en meteen wordt het doorgeplaatst.

Het blijkt overigens dat veel mensen die wel een oordeel velden niet eens de moeite hadden genomen om zich ook maar een klein beetje in de zaak te verdiepen. Bari Weiss heeft het allemaal mooi opgeschreven: bariweiss.substack.com/p/the-medias-v...

ZOMG | 20-11-21 | 11:21 | 2

Dank voor de link.

Dandruff | 20-11-21 | 11:43

Als de apneu-apparaten kapot zijn is het een nationale crisis haaahahahaha. Het beloofde land van volgevreten vetzakken LOL!

PIS-Alchimis | 20-11-21 | 11:17

Tsja, Amerika. Ik kom (kwam, voor corona) er vaak, en iedere keer verbaas ik mij er over hoe men aan de ene kant ontwikkeld en zorgzaam is, en aan de andere kant discriminerend, gewelddadig en triggerhappy. Heel normaal dat een 17-jarige met een doorgeladen semi-automatisch geweer in z’n handen over straat mag lopen. Deze Kyle kan er ook niks aan doen, is gewoon opgegroeid in die Amerkaanse normaal. Raar land.

Azijnist | 20-11-21 | 11:16 | 5

Dat mogen ze ook niet, Dandruff. En dat weet jij ook heel goed. Illegaal wapenbezit is illegaal, zelfs in de VS. Maar jij hebt er plezier in om feiten te verdraaien. Om je puntje te maken. Lijkt me dat jij niet geschikt bent voor een functie bij de politie bijvoorbeeld. Goed dat ze daar ook psychologisch testen denk ik dan.

Beste_Landgenoten | 20-11-21 | 11:29

@Beste_Landgenoten | 20-11-21 | 11:29:

Dat mogen ze wettelijk inderdaad niet, maar dat is wel het dogma dat links steeds verdedigt. Zie alle antifa-trollen hieronder, de NPO, MSM in NL en de VS, Biden, etc. Geen woord over de plunderingen, schietpartijen en brandstichtingen door blm- en antifa- criminelen zoals die veroordeelde kinderverkrachter... het "slachtoffer".

Ik hoef niks te verdraaien, de feiten zijn overduidelijk.

Dandruff | 20-11-21 | 11:39

In contrast met de republikeinen heb je links liberaal geleide steden waar kleine criminaliteit niet meer word bestraft , Waar brutaal uitschot winkels inloopt , pakt wat ze willen en de winkelier lijdzaam moet toezien . In sommige wijken stopt het merendeel van de detailhandel en vervalt de hele rotzooi tot een dichtgespijkerd ghetto onder Links liberaal beleid . Aziaten en soms ook blanken die op straat zomaar gesloopt worden om hun achtergrond maar de daders om die zelfde reden buiten schot worden gehouden .
Wat denk je van wijken waar drugs worden gedoogd en hele straten vol staan met menselijk zombie's in hun eigen vuil ? In de US heb je twee extremen die steeds verder uit elkaar groeien en beide net zo destructief .

Castor12 | 20-11-21 | 11:50
▼ 2 antwoorden verborgen

en meer dan terecht

richardsp1 | 20-11-21 | 11:15

Als ik er zo'n mooie AR-15 bij krijg beloof ik me ook te laten vaccineren, want aan dat ding heb ik straks veel meer aan dan een laffe QR code op een telefoon om gezellig een terrasje te pikken.

Texacoballletje | 20-11-21 | 11:09

Het aantal Antifa/wappie comments is stijgende, hoeveel mensen met een latent lidmaatschap zijn er wel niet?

Acidstain | 20-11-21 | 11:06 | 7

@zwellevertje | 20-11-21 | 11:36: Dat antifa schorem wou daar ongestoord slopen , wie daar tegen is moet wel een nazi zijn . Zo werken die breinen aan beide extreme kanten .

Castor12 | 20-11-21 | 11:52

Wie betaalt bepaalt.

funda | 20-11-21 | 13:22
▼ 4 antwoorden verborgen

Een andere uitspraak was ook niet mogelijk.

Hater bij de Heijn | 20-11-21 | 11:05 | 10

@AntiZanicz | 20-11-21 | 11:08: emotioneel typetje ben je toch eigenlijk. schattig maar te dom om je eigen reet af te vegen.

dinges_123 | 20-11-21 | 11:22

@onweer | 20-11-21 | 11:42: het verloop is te zien en in een beschaafd land krijg je dan 30 jaar. waar de mensen hier vaak voor pleiten wanneer een hun sympathiek figuur werd vermoord.

AntiZanicz | 20-11-21 | 23:07
▼ 7 antwoorden verborgen

Winnaar of verliezer is in deze zaal nogal relatief.

Wijze uit het Oosten | 20-11-21 | 11:05

"He is white, as were those he shot.
The jury, whose racial makeup was not disclosed by the court but appeared to be overwhelmingly white, deliberated for close to three and a half days."

Huidskleur. Het leeft daar enorm.

Duwbak_Linda | 20-11-21 | 11:04 | 6

@Beste_Landgenoten | 20-11-21 | 11:12: Ik denk dat iedereen dat ook ten volle beseft. En het is moeilijk te bedenken in welk scenario dat een stap voorwaarts is.

Mazzelstof | 20-11-21 | 11:46

Die hele ellende is begonnen door valse beweringen dat alleen onschuldige zwarte mannen worden doodgeschoten door racistische politie
Alles is racisme daar, uitspelen tegen elkaar

Therrie | 20-11-21 | 13:43
▼ 3 antwoorden verborgen
-weggejorist-
Sinterbikske | 20-11-21 | 11:03 | 4
▼ 4 antwoorden verborgen

Kyle heeft vooral mazzel dat hij niet roomblank is.

gestoptmetroken | 20-11-21 | 11:00 | 2

Nee vooral mazzel dat er geen zwarte relschoppers gedood zijn. Raar statement misschien, maar het had er dan echt anders voor hem uitgezien.

Beste_Landgenoten | 20-11-21 | 11:13

Amerika. Het stomste land ter wereld. En dat vindt iedereen. Behalve Charles van Groenhuijsen.

Leptob | 20-11-21 | 11:00 | 2

Stom land... leg eens uit?

Graaf_van_Hogendorp | 20-11-21 | 11:01

Ja mijn broer is er naar geemigreerd , en ben het volmondig met je eens het is een achterlijk land we zien alleen de bling maar achter de schermen is het een klote land, onze zoon is gefietst in drie maanden van oost naar west kust en kwam met ervaringen terug alsof ie in een deerde wereld land was geweest ga eens op YT kijken naar Phillidlhia streest en Baltimore en LA en Detroit zovelen je schellen vallen van de ogen zo erg kennen we dat in Europa en in Nederland gelukkig niet wat een enorme Yankee Doodle teringzooi

Smoelensmid | 20-11-21 | 11:15

Geen woord over gehoord van de linkse Amerikanen die ik ken dus het zullen wel echt alleen de wappies zijn die denken dat vrijspraak onjuist is.

Leyrann | 20-11-21 | 10:59

Het komt niet vaak voor, maar eindelijk zegeviert het recht. En dat nog wel in de USA met een voortdurende door de democraten opgezweepte hetze. Petje af, voor de rechters.

Grachus | 20-11-21 | 10:59

Zeer terechte uitspraak. Wat is dat OM daar een smerige boevenbende.

Mali | 20-11-21 | 10:59

We zijn er nog niet, strafrechtelijk is hij nu vrijgesproken omdat niet " beyond all reasonable doubt" is aangetoond dat hij schuldig is.
Maar nu beginnen de civielrechtelijke zaken waarbij er slechts " reasonable doubt" moet zijn aan ziin schuld, maw de drempel voor schuldigverklaring ligt veel lager.
Kijk maar naar OJ Simpson, strafrechtelijk vrijgesptoken, maar daarna civielrechtelijk financiel kaalgeplukt door de familie van zijn ex.

me163komet | 20-11-21 | 10:57 | 11

@van Oeffelen | 20-11-21 | 11:26 Stand your ground. Daarnaast: The prosecution was unable to prove beyond a reasonable doubt that Rittenhouse was not reasonably in fear for his safety. This represents a high bar for the prosecution. They were unable to surmount it.

Ashtrey | 20-11-21 | 11:35

@AlexanderVissers | 20-11-21 | 11:01:
Amerikaans recht is niet te vergelijken met Nederlands recht. In het Nederlands recht kun je als je wordt vrijgesproken van een misdrijf niet civilerechtelijk aansprakelijk gesteld worden voor hetzelfde misdrijf, je bent immers vrijgesproken. In de USA kan dit wel.
Vandaar dat ik denk dat dit civielrechtelijk nog een staartje gaat krijgen, en of hij dan geld heeft of niet maakt voor het systeem in de USA niets uit, je houdt de schuld.

me163komet | 20-11-21 | 11:38
▼ 8 antwoorden verborgen

Vind het knap dat je als 17-jarige knul, met een horde tuig wat je met een skatebord je kop probeert in te slaan en een ander je met een pistool het leven probeert te ontnemen, terwijl je valt die twee omver te schieten. Vind Kyle een held en terechte vrijspraak.

Bibop | 20-11-21 | 10:54 | 17

duidelijk te zien dat het allemaal blinde paniek was. hij werd pas aangevallen toen hij zelf geweld begon te plegen

AntiZanicz | 20-11-21 | 17:38
▼ 14 antwoorden verborgen

Goed bezig Kyle. Edoch, zoek de situaties ook niet op.

SinisterNL | 20-11-21 | 10:54 | 2

"Het enige wat nodig is voor de triomf van het kwaad is dat goede mensen niets doen."

Rest In Privacy | 20-11-21 | 11:06

Dat was het motto van het Afghaanse leger, en ziedaar, geschiedenis en ellende

funda | 20-11-21 | 13:45

twitter.com/repelsteeltje21/status/14...

^ Een goed draadje over wat er precies is gebeurd en waar overal over gelogen is. Voor alle mensen die de uitspraak onterecht vinden, ga dit zeker even lezen!!

Fujoshi | 20-11-21 | 10:54 | 11

@pejoar | 20-11-21 | 11:01: Je bent er zeker vrij in het niet te lezen. Ik heb dit meer rer info van andere geïnteresseerden gepost.

Fujoshi | 20-11-21 | 11:17

Dank! Vond het interessant om te lezen. Geeft wel aan hoe lui sommige 'journalisten' zijn.

Keutels | 20-11-21 | 13:35

@Keutels | 20-11-21 | 13:35: Geen probleem. Journalisme is gewoon dood lijkt het. Zijn nog maar weinig goeden over.

Fujoshi | 20-11-21 | 16:41
▼ 8 antwoorden verborgen

Shit bouwen en geen verantwoordelijkheid willen nemen grow a pair sucker!

PIS-Alchimis | 20-11-21 | 10:54

Als dit een 'terechte' uitspraak is, zegt dat echt heel erg veel over het recht van een land. Ik ben ZO blij dat ik in een ander land woon. Wat een pleurisland.

m@rkus | 20-11-21 | 10:51 | 4

@m@rkus,

Jij vindt kennelijk dat kinderverkrachters het recht hebben een winkelbediende te vermoorden. Kortom, jij deugt, je kan zo bij de NPO aan de slag.
Maar; kun je dat standpunt verder nog beargumenteren?

Dandruff | 20-11-21 | 10:58

Op de site van BNNVARA staat een lijst van alle mensen die jaren onschuldig in de gevangenis hebben gezeten.
Ongelooflijk als je dat leest.
Tellen we daar bij op de fopstraffen die verkrachters hebben gekregen dan zijn de verschillen tussen beide landen niet meer zo groot.

pejoar | 20-11-21 | 11:06

De VS kennen hele ruime wetten als het gaat om zelfverdediging en wapenbezit, volgens mij is dat wel aardig bekend. In Nederland zijn die rechten veel minder uitgebreid, dat heeft soms als gevolg dat het slachtoffer van een inbraak soms meer straf krijgt dan de dader, doordat de eerstgenoemde zich verdedigde.

Dan maar zo! | 20-11-21 | 11:29
▼ 1 antwoord verborgen

Is de jankende babyface al lid van FvD? Deze incel en mentaliteit past er wel bij.

PIS-Alchimis | 20-11-21 | 10:50 | 5

baudet is een verwarde academicus, kyle is een fruitcake zonder gedachten die er bij wil horen.

AntiZanicz | 20-11-21 | 11:06

Nee, van de SP, die laatst een hele serie stalinistjes jonaste.

funda | 20-11-21 | 13:24

De dooie kinderverkrachter was overigens links. De dooie veelpleger was ook links. 'Lefty' die zijn oma in elkaar heeft geslagen en daadwerkelijk illegaal een wapen droeg was ook links. Toeval, ongetwijfeld.

quantumcollider | 20-11-21 | 13:40
▼ 2 antwoorden verborgen

Bij het lezen van al deze narigheid snak je toch naar nieuw leiderschap..

Schriever | 20-11-21 | 10:50

hoeveel miljard emotionele schadevergoeding gaat ie nu vragen ?

newray | 20-11-21 | 10:49 | 6

@VolleBak | 20-11-21 | 11:51: Nee, 250 miljoen is wat hij vroeg, maar dat zal niet zijn wat hij heeft gekregen in de schikking.

TheOtherWhiteMeat | 20-11-21 | 12:47
▼ 3 antwoorden verborgen

Ten eerste is een bak een tegel vakje handiger bovenaan ipv onderaan maar goed. Hij heeft gewoon ontzettend geluk dat dit gefilmd is anders was hij zwaar de lul.

korenslager | 20-11-21 | 10:49

Het rechtssysteem in de USA is een loterij, waar geld en beeldvorming bepalen of iemand schuldig is.

van Oeffelen | 20-11-21 | 10:49 | 5

Zo, in een zinnetje het Amerikaanse rechtssysteem verklaard. Koffietje doen, boertje al gelaten?

dathoujetoch | 20-11-21 | 11:19

@Ichneumonidae | 20-11-21 | 11:07:
Het argument voor juryreschtspraak is dat er een democratische afspiegeling is in de rechtspraak. Bullshit argument vind ik

Nappa | 20-11-21 | 11:30

@Nappa | 20-11-21 | 11:30: dat is helemaal het argument niet. het is ouderwetse opzet waarbij de de macht van de koning die ze niet hebben door het volk geneutraliseerd moest worden.

AntiZanicz | 20-11-21 | 17:37
▼ 2 antwoorden verborgen

Biden is gewoon bang voor zijn tribunaal hij en zijn vice hebben de boel redelijk opgehitste die tijd. Oproer was lange tijd niet te bedwingen. Antifa heeft al lang aangegeven dat chaos het doel is. Die moet je niet pleasen. Dat de politie de orde niet kon handhaven kwam door de woke clan. Word nog wat als Trump dat over 2 jaar weer moet rechtzetten.

PipoClownde | 20-11-21 | 10:49

Biden voelde boosheid over de uitspraak. Dat kan ik me wel voorstellen. Een pedofiel die is neergeschoten, dat komt wel erg dichtbij voor creepy Biden.

Rest In Privacy | 20-11-21 | 10:49

Uiteraard... pappen en nathouden. Creepy Joe Biden gaat het niet voor elkaar krijgen om eventuele rellen de kop in te drukken. Die vlucht direct, met zijn hele hebbe en houwe naar zijn veilige basement. Dit zou nog wel eens een heet hangijzertje kunnen gaan worden in het 'land of the free'.

Paaldanseres | 20-11-21 | 10:48 | 2

er zijn geen rellen

AntiZanicz | 20-11-21 | 11:05

Klein addertje onder het gras: In de staat Wisconsin is zelfverdediging een heel ruim juridisch begrip. Het komt erop neer dat de jury pas een schuldigverklaring kan geven als zonder enige twijfel kan worden aangetoond dat het GEEN zelfverdediging was.

Dus "keihard vrijgesproken van alles" is niet helemaal waar. Er is heel erg lang beraadslaagd over dat zonder-enige-twijfel gedeelte. Want twijfel aan zijn onschuld was er meer dan voldoende. Vooral rond de vraag waarom een tiener daar illegaal (want dat was het) met een geweer rondliep, en of hij dit beter had moeten vermijden.

Maar hij is dus vrijgesproken, omdat er toch enige twijfel bestond over zijn 100% schuld, want 90% schuld aan moord is niet voldoende in dit geval waarin zelfverdediging meespeelt. Heel iets anders echter dan de kop bovden dit stukje doet vermoeden.

Afgezien daarvan denk ik dat deze jongen - eenmaal in de situatie zelf - met recht zelfverdediging kon claimen. Aleen had hij daar niet moeten zijn met een automatisch geweer, op zijn 17e. Maar in de VS mag veel wat hier niet mag.

Beste_Landgenoten | 20-11-21 | 10:47 | 17

De vraag waarom hij daar liep en of hij dat had moeten vermijden is voor een claim van zelfverdediging in Amerikaans recht niet eens zo relevant. De echte vraag ging denk ik meer over in hoeverre het daar met een wapen rondlopen gezien moet worden als een onvervreemdbaar recht, een misplaatste poging om de plaatselijke middenstand te beschermen, of een provocatie met dreiging van dodelijk geweld. In dat laatste geval zou zelfverdediging namelijk niet meer gelden. Vooral discussie over toepasbaarheid van het recht op zelfverdediging, niet over twijfel over de omstandigheden

Muxje | 20-11-21 | 11:11

@Muxje | 20-11-21 | 11:11:
Mee eens. Toen hij eenmaal in de situatie was, lijkt het op zelfverdediging. En dat deed hij heel beheerst naar de omstandigheid en de hectiek van het moment. En voor zijn 17 jaar al helemaal. Daarvoor petje af. Maar wat doet een joch van 17 daar, met een militair geweer? Dat...

Beste_Landgenoten | 20-11-21 | 11:20

Feit: in Wisconsin mag je op je 17e met een geweer rondlopen.
Dus stop met roepen dat het illegaal was.

sinar2 | 20-11-21 | 11:42
▼ 14 antwoorden verborgen

Zelfs nu blijven prominente politici liegen over deze zaak om dat gore blm tuig te vriend te houden. Ik hoop dat Kyle ze aanklaagt en multimiljonair wordt door schadevergoedingen.

etwaboy | 20-11-21 | 10:46

Het enige waar Kyle veroordeeld voor kan worden, is zijn aparte manier van huilen...
Afijn, gerechtigheid zoals het hoort. Enigszins naïeve jongen met een goed hart wil gaan helpen. Dit wordt vaak over bepaalde jongeren gezegd en dan denk je 'ja, ja...'. in dit geval was het videomateriaal én de verklaring van zijn 'slachtoffer' duidelijk genoeg.

EEnzame SchizofrEEN | 20-11-21 | 10:45 | 10

@Dandruff | 20-11-21 | 11:05: nee hoor, daar ging het niet over. het ging over het volgens een waanidee mensen mogen doodschieten om niets en na eigen uitlokking

AntiZanicz | 20-11-21 | 17:34

@DePsych | 20-11-21 | 13:20: dat is nergens verklaard, duidelijk dat kyle niet echt mee kan komenin het leven

AntiZanicz | 20-11-21 | 17:35

@AntiZanicz | 20-11-21 | 17:35: Dank je wel voor je antwoorden: spaart mij weer moeite. Samen met Beste_Landgenoten, als ik me bij zo'n illuster gezelschap mag aansluiten, kunnen we de D van Dandruff het ABC bijbrengen. ;)

cugel | 20-11-21 | 23:43
▼ 7 antwoorden verborgen

Zo blijkt maar dat zelfs in het land van Microsoft-presentaties gone woke heel af en toe er nog iemand rond loopt met gezond verstand en rechtvaardigheidsgevoel.

_pacman_ | 20-11-21 | 10:43 | 3

U bedoelt dat de presentatoren hun pronouns eerst moesten verklaren? Dat is uw avondland helaas.

Graaf_van_Hogendorp | 20-11-21 | 10:45

Je moet het denk ik vergelijken met onze deugmedia op amfetamine. De gewone Amerikaan ziet dat allemaal een beetje anders. Biden heeft gewonnen ondanks de woke agenda, omdat hij niet trump is. Ofwel van de gemiddelde Amerikaan kan het woke gebeuren de tiefus krijgen en zal blij zijn met deze uitspraak. De media uiteraard niet.

Incitatus | 20-11-21 | 11:41

@Incitatus | 20-11-21 | 11:41: Niet alle media hoor, het is vooral de Nederlandse MSM die selectief alleen de linkse media citeert. Zelfs de gematigde media in de USA lijkt een beetje naar rechts op te schuiven.
In tegenstelling tot Nederland, waar RTL voorheen nog een beetje onpartijdig probeerde te zijn, maar sinds Peter van der Vorst daar een baasje is geworden is RTL ook flink naar woke links opgeschoven.

DePsych | 20-11-21 | 13:09

Kyle heeft trouwens geluk gehad met de rechter, want een idioot was dat.

RandomAct | 20-11-21 | 10:43 | 6

en anders de jury wel.
Gelukkkig hebben we dat hier niet. Ouderwetse manier van doen.

AntiZanicz | 20-11-21 | 11:02

@AntiZanicz | 20-11-21 | 11:02: ook echte Nederlandse rechters oordelen noodweer in zo'n geval. Bij die juwelier in Deurne ook 2 doden, de enige veroordeling: verboden wapen bezit.

Incitatus | 20-11-21 | 11:37
▼ 3 antwoorden verborgen

Gerechtigheid!

Vlasbaard | 20-11-21 | 10:41
-weggejorist-
nerugaer | 20-11-21 | 10:41

Ik ben blij dat ik in een land woon waar Kyle deze ongein nooit had kunnen veroorzaken, los van de intenties van de mensen die hij neerschoot.

RandomAct | 20-11-21 | 10:41 | 24

@miko | 20-11-21 | 12:38: Ik heb het over het Arbery geval waar ook met succes zelfverdediging werd opgevoerd, hoewel daar 3 witten met auto's en geweren een onbewapende zwarte 7x in zijn RUG schoten en daarmee weg kwamen omdat zij net als Kyle zelfverdediging claimden.

cugel | 20-11-21 | 12:53

@cugel | 20-11-21 | 11:20: Dat was toch die 'jogger' ? Die aan het joggen was met inbreekgereedschap op een afgesloten bouwplaats? Dat geval ligt volgens mij ook iets genuanceerder dan jij hier voorstelt.

treintrien | 20-11-21 | 13:00

@treintrien | 20-11-21 | 13:00: flauwekul, de jogger had niet een een fles water en is gewoon vermoord bij een mislukte burgerarrest zonder grond. Dt wordt 3x levenslang

AntiZanicz | 20-11-21 | 17:32
▼ 21 antwoorden verborgen

Dit was ook een demasque van de hysterische linkse media die maar niet feitelijk kan blijven. Hopelijk hoge claims vanuit Rittenhouse.

Borghesia | 20-11-21 | 10:41

En rap al die leugenaars van de MSM voor de rechter slepen wegens smaad inclusief Joe Biden.

Steve1234 | 20-11-21 | 10:39 | 1

Hopelijk doet Kyle een Sandmannetje.

Graaf_van_Hogendorp | 20-11-21 | 10:40

Demonstranten? In dit geval rellend antifa tuig wat zich aansloot bij het plunderend Blm tuig. Situatie liep uit de hand voor ze. Eigens schuld. Jammer voor die knul want ondanks zijn vrijspraak zal hij door het plunderend en rellend tuig voor het leven getekend zijn.

P-unit | 20-11-21 | 10:38 | 6

@Bakkeleures | 20-11-21 | 11:34: hij heeft een stoornis en kan geen gesprek voeren. valt niet op bij de GOP en FOX maar de rest ziet het meteen

AntiZanicz | 20-11-21 | 17:31
▼ 3 antwoorden verborgen

Heerlijk. MSNBC heeft zich enorm laten kennen in deze zaak en ik hoop dat ze een flinke aanklacht gaan krijgen voor defamation en libel. Defund the Media!

SeingaltUNo | 20-11-21 | 10:40

Onverwacht.... op 4,5aanklachten. Geluk met de jury gehad. Maar ook met de fokops van de aanklagers.

horsteknots | 20-11-21 | 10:37 | 3

Het bewijs voor zelfverdediging was overduidelijk voor het grootste gedeelte. OM moest daardoor bewijzen dat Kyle naar Kenosha kwam om antifa te poppen. En dat lukte dus net niet. Wel apart dat de jury daar 3.5 dag over moest doen.

Graaf_van_Hogendorp | 20-11-21 | 10:39

@Graaf_van_Hogendorp | 20-11-21 | 10:39: ja de beelden van twee high def politie drones en al de telefoon beelden waren vrij duidelijk. Enig ander motief dan de wil om de stad tegen plunderend tuig te verdedigen is niet aangetoond. De trail by media bleek ook in deze geheel onjuist. Gaat nog een aardige civiele claim worden tegen de media en politiek die hem onjuist veroordelen en demoniseren.

P-unit | 20-11-21 | 10:44

@P-unit | 20-11-21 | 10:44:

Heb je nog meegekregen dat de verdediging low resolution beelden kreeg van de aanklager? Dat kan ook nog een staartje krijgen.

eerlijke joop | 20-11-21 | 13:27

Keurig….

degelukkigehollander | 20-11-21 | 10:37

Uitspraak live gevolgd. Die jongen heeft zijn hele leven weer voor zich. Absoluut terechte uitspraak.

Fujoshi | 20-11-21 | 10:37 | 15

@General Dripple | 20-11-21 | 10:50: wacht de defamation lawsuits tegen de media maar even af... die gast hoeft nooit meer te werken, net als die covingtin knul destijds.

VolleBak | 20-11-21 | 11:47

@VolleBak | 20-11-21 | 11:47:

Zelfs de president noemde die knul een white supremacist. Als ie iedereen aanklaagt die smaad pleegde wordt ie rijker dan Elon Musk. Ik hoop dat we hier nog een boel over kunnen horen. En dat hij niet alleen schikkingen accepteert maar dat er ook voor elk gelogen artikel een rectificatie komt. Op de voorpagina of in prime time bij live news.
De linkse mensen moeten te weten komen wat een leugens de MSM soms verspreiden.

eerlijke joop | 20-11-21 | 13:17

@eerlijke joop | 20-11-21 | 13:17: opinie is geen smaad

AntiZanicz | 20-11-21 | 17:30
▼ 12 antwoorden verborgen

Terechte uitspraak.

Goedvoorze | 20-11-21 | 10:36 | 10

@runnerofzip | 20-11-21 | 11:19:

Als de feiten waren zoals jij ze stelt was is 100% zeker veroordeeld. Misschien moet je je bronnen eens herzien?

eerlijke joop | 20-11-21 | 13:03
▼ 7 antwoorden verborgen

REAGEER OOK

Uitgelezen op GeenStijl? Abonneer je op de Nijman-Nieuwsbrief.
linktips: Energie vergelijken | Autoverzekering vergelijken
Kansino. Hét online casino van Nederland.
Online casino met licentie | Bookmakers | Online casino overzicht | Bookmakers Nederland
Online Casino | Online Gokken | Brokerfolio.com brokers vergelijken | online bookmakers in Nederland
Online Casino Top 5 | Casino bonussen | Crypto-casino.nl