achtergrond

Geenstijl

LIVE. Doodseskader Hilversumse Kopschopkakkers voor het eerst voor de rechter

Pro-formazitting over het fatale geweld op Mallorca

Daar gaan we dan. De eerste zitting in het onderzoek naar de fatale geweldsexplosie op Mallorca, met als hoofdverdachten van de moord op Carlo Heuvelman de Hilversumse kopschopkakkers Sanil Boughlalah, Mees Telkamp, Hein Busschers en Lukas Onrust. De eerste drie worden ook verdacht van een andere poging doodslag bij café Bierexpress en dan hebben we een andere poging tot doodslag, eerder op de avond bij café De Zaak: voor dat delict mogen Sanil, Mees en Lukas zich verantwoorden, alsook Daan van Stapele en Kaan Birinci. In totaal zijn tien personen slachtoffer geworden van het niets en niemand ontziende doodseskader uit Hilversum. Carlo overleefde de aanval niet, alleen maar omdat hij een ruzie wilde sussen, en de rest van de slachtoffers liep (ernstige) verwondingen op als neusbreuken, handbreuken, gescheurde lippen, blauwe ogen en blauwe plekken. U hoeft er dan ook geen medelijden mee te hebben, met deze uit de hel opgestegen kudtventjes, die zich met het schuim op de bek, beneveld door drank en mogelijk drugs, buiten het gezichtsveld van pappie en mammie schuldig hebben gemaakt aan een explosie van ongekend geweld met de dood tot gevolg. Het scheelde niet veel of er waren meer dodelijke slachtoffers gevallen. Toen de kruitdampen eenmaal waren opgetrokken, en de Spaanse grond ze te heet onder de voeten werd, gingen ze er als hazen vandoor, met corona als smoes.

Het is schandelijk volk, een staatsgevaarlijke groep gekken zonder moreel kompas, een vriendengroep met te weinig capaciteiten elkaar aan te spreken op het gebruik van (levensgevaarlijk) geweld, met een paar frontsoldaten en een paar laffe zakken van meelopers die als mollen onder de grond schoten toen ze naar voren moesten stappen. En nu is er iemand DOOD. Het is inmiddels wel duidelijk dat het OM de grootste moeite heeft de eindjes aan elkaar te knopen, vandaar ook het tipgeld van € 15.000, en u hebt de Grote Goedpraatshow van advocaat Peter Plasman misschien ook al wel gehoord. Want de dood van Carlo Heuvelman, dat is toch vooral de schuld van Carlo en diens vrienden zelf, de schuld van GeenStijl, de schuld van een stoeprand. Bah. Zitting in de rechtbank van Lelystad is een pro-formazitting, waarin wordt gesproken over de stand van het onderzoek, de hechtenis van de verdachten en de planning van de rechtszaak. Updates volgen, later meer.
UPDATE 10.15 uur - Hoofdverdachte Mees Telkamp wil de zaal (nog) niet in. Collega-verdachte Kaan Birinci wil dat zijn zaak achter gesloten deuren wordt gevoerd; hij is 'bang voor zijn privacy'. En er is gesteggel over de tekeningen: rechtbanktekenaar Petra Urban tekent zó goed en waarheidsgetrouw, dat de tekeningen bijna foto's zijn. Van de rechter mag er echter gewoon getekend worden.
UPDATE 10.50 uur - Het zal u niet verbazen, maar de verdachten geven allemaal toe klappen (en/of schoppen) te hebben uitgedeeld, maar NIEMAND heeft Carlo aangeraakt. En toch is Carlo dood, wat een mirakel. DNA van Carlo is gevonden op de schoenen van Sanil Boughlalah. 
UPDATE 12.40 uur - Voor Carlo is het erg, maar voor Hein Busschers is het óók erg. Hij volgt namelijk een hbo-opleiding in detentie en dat is niet eenvoudig. Hij heeft een tentamen niet gehaald!
UPDATE 15.00 uur - Het Openbaar Ministerie wil hoofdvogels Sanil, Mees en Hein achter de tralies houden. De voorlopige hechtenis van Kaan en Daan mag wat het OM betreft geschorst worden. Lukas Onrust is er niet bij, hij komt pas bij de inhoudelijke zitting aan bod
UPDATE 16.55 uur - Sanil, Hein en Mees blijven vast
UPDATE 17.25 uur - Daan en Kaan, die niet verdacht worden van de moord op Carlo Heuvelman, komen wel vrij
UPDATE 17.30 uur - Voor nabestaanden van Carlo is het 'een teleurstellende ervaring'

Het was echt niet onze bedoeling Carlo dood te maken, mogen we nu weer door???

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.