achtergrond

Geenstijl

PERSBERICHT - Erik van Muiswinkel keert terug als Hoofdpiet in De Staff van Sinterklaas

Ongevraagd in onze schoen gekregen terwijl de echte Goedheiligman nog niet eens in het land is

In het nieuwe seizoen van *De Staff van Sinterklaas *wordt Hoofdpiet senior geadviseerd door een oude bekende van Sinterklaas: Erik van Muiswinkel. Exact vijf jaar nadat van Muiswinkel uit onvrede stopt bij het Sinterklaasjournaal maakt hij zijn rentree als Hoofdpiet (senior) in *De Staff van Sinterklaas. *

In de serie beleven de pieten en vrienden van Sinterklaas elke aflevering een nieuw avontuur. De afleveringen hebben elk een ander thema, zoals: vriendschap, verliefdheid en hoe ga je om met geld? De rode draad van de serie is een belangrijke piet die achtergebleven is in Spanje, met alle gevolgen van dien. Pakjesavond lijkt in de soep te lopen, maar gelukkig komt een oude bekende van Sinterklaas net op tijd om het feest te redden.

**Stichting Nederland Wordt Beter 
**De *Staff van Sinterklaas *wordt ondersteund door stichting Nederland Wordt Beter. In overleg met Jerry Afriyie en zijn team is er invulling gegeven aan de Pieten en de nieuwe karakters in deze serie. Buiten het Sinterklaasseizoen in november en december verblijven Sinterklaas en zijn Pieten in Spanje, waar zij alle tijd hebben om volop van de Spaanse zon te genieten. De Pieten hebben dan ook een warme zongekleurde teint. De pakjes worden bezorgd met een speciale gouden sleutel, waardoor de schoorsteen en de roetvegen verleden tijd zijn.

**Veer op baret 
**Ook is de veer op de baret na advies van Jerry en zijn team in de ban gedaan, vanwege de link met de slavernij. Deze zijn vervangen voor persoonlijke attributen van de Piet óf door cadeautjes. 

**Nieuwe assistenten Sinterklaas 
**Met de nieuwe karakters Juan de Matador, de jonkvrouw, de kapiteins en Mima Mandarijn heeft Sinterklaas zijn hulptroepen uitgebreid. Hiermee wordt bewust gekozen voor een betere afspiegeling van de maatschappij en zijn de Pieten niet langer de enige helpers van Sinterklaas. 

**Contact 
**Voor meer informatie en beeldmateriaal kunt u contact opnemen met: 
Jin Hee  Uitvoerend Producent De Staff van Sinterklaas jin@boemedia.group
Andy van Veen  Regisseur *De Staff van Sinterklaas * andy@boemedia.group

Ook leuk voor de allerkleinsten!

Reaguursels

Dit wil je ook lezen

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.