achtergrond

Geenstijl

Binnenkijken in huize Johan Tabak: hier haalt Remkes de zweep over de elite die de formatie verprutst

De ambitie brandt in het landhuis waar prins Bernhard ooit sigaren rookte. Die belde ook altijd zelf met de krant.

Meteen al het logeerweekend, dat belooft wat voor BoerZoektFormatie. De nieuwe bestuurscultuur gaat dit weekend op bootcamp bij de soldaat van Oranje, Johan Hazelhof Roephemmaar Remkes. Die wil groots resetten in het Zoutelande van het koninkrijk der Nederlanden: landhuis De Zwaluwenberg in de bossen bij Hilversum. Aan het eind van WOII persoonlijk geconfisqueerd door schavuit van Oranje prins Bernhard de ouwe. Het symbool van de ontwapening van zijn lobby na de Lockheed-affaire (soort Cora van E.onhuizen maar dan mislukt, red.). Maar ook het clubhuis van de Engelandvaarders, die met gevaar voor eigen leven op functie elders gingen. Ooit woonden De Pesters (van Amstel bier) er, nu de pestkoppen die hopen dat Ketel1binkie wel de neushoorn in de kamer weet te verslaan. 

Johan Remkes is de last man standing van het establishment. Als ze niet naar hem luisteren, kan hij ze politiek vernederen. Voor Ank en Wopke een districtenstelsel met om te beginnen een fieldlab in Twente. Voor Mark en Sigrid allemaal een bindend referendum en als Gert Jan niet mag komen ook nog een doctrinetribunaal constitutioneel hof. In dit beruchte landhuis drukt hij de kijvende wijven in demissionarishouding met de neus op de feiten:

Als u nog zwaar moet draaien gaat de informateur eerst roken

Als u nog zwaar moet draaien gaat de informateur eerst roken

Succesvolle fouilleeractie

Succesvolle fouilleeractie

Al in de wachtkamer (bron) kunnen de partijleiders beginnen met uitsluiten. Jagen was voor Bernhard een manier om in de natuur te zijn. "'Als we nu in het water storten, zijn we er geweest', zei hij lachend. 'Dan worden we opgegeten'."

Het laatste tafelzilver

Het laatste tafelzilver

Zwitsers edelmetaal, gebruiken van rechts naar links. dia

CoronaCheck niet nodig

CoronaCheck niet nodig

Liever één Lockheed in de lucht dan tien lockdowns in 't land. Toen de complotten nog gewoon Made in Holland waren. In 1967: inspecteur-generaal Gazprom van Nuonhuizen de oude. Fotorolletje: NIMH 

\

Als je er een EU-leger kan bouwen...

Als je er een EU-leger kan bouwen...

'En dan leasen wij weer van Duitsland de tanks en dan rekent dat rond.' Op eigen houtje militaire bondjes sluiten met Bijleveld, in 2019

Binnendoor naar Beatrix

Binnendoor naar Beatrix

Via een afgeschermd jaagpad komt u in de bossen van Drakensteyn. Maar pas op: alleen schieten in overleg met hare Mama.

Bootvluchtelingen

Verzetshelden in 2018. Op de beelden niet Johan Remkes, -GS. (*)

CU in de Trêveszaal

Wie dacht dat het huidige kabinet 's lands grootste misbaksel is, verkijkt zich op de eerdere formatie die in dit landhuis werd beklonken. De turboformatie van Balkenende-IV bracht Nederland de schaamhaarpolitie van Andre Rouvoet, prachtwijken en die graaier met losse handjes. Niks opgeschoten in 15 jaar.

GeenStijl Onderzoekt. Helpt u mee?

Het ontbreekt in dit land aan kritische journalistiek. Zelfvoldane, innig met politieke partijen verweven publieke omroepen. Samenklittende uitgeverijen die door de staat betaald worden, onvoorwaardelijk links leunende journalisten die pluriformiteit niet herkennen als het in hun gezicht geslagen wordt en dus "het klimaat", "de migratie" of "de EU" als voldongen feiten behandelen die geen kritiek verdragen. Een overheid die onder de Rutte Doctrine alles zwart/wit weglakt in Wob-verzoeken, de burger het zicht op beleid belemmert en de soevereiniteit hoeksteen voor hoeksteen uitlevert aan supranationele "belangen".

Wat kunnen wij daar tegen doen? Niet alles. Maar wel iets. GeenStijl is een klein bedrijf met een groot bereik, dat surft op de waan van de dag. Onder die golven willen we naar parels duiken. De onderste stenen zoeken. Daar heb je duikers voor nodig, met expertise, tijd en geduld. Dat kost geld. Geld dat bij ons niet tegen de plinten omhoog klotst. Want geen staatssteun. Want niet woke. Want geen grote corporate suikerooms. Wil u meer, of minder onderzoek onder de oppervlakte? Dan kunt u dat regelen. U doet een duit in het zakje, wij zetten Wobbers en Gravers in.

Bedrag:

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.