achtergrond

Geenstijl

LIVE. Racen op nat Spa met Max op pole

Zin in

Racedag op het mooiste circuit van de kalender: Spa-Francorchamps. De laatste stop voor het Prins Bril-festival (wat we geen festival mogen noemen). Op dat zeven kilometer lange lint door de Ardennen valt de regen al het hele weekend en ook vandaag verwateren de massaal aanwezige Nederlandse fans, dus werkelijk alles is mogelijk. Dat is ook te zien aan de startopstelling, want Max op pole is geen verrassing, maar die Williams van Russell naast hem is zeer ongebruikelijk. Fashionista Hamilton positioneert zich achter Verstappen op P3, maar bowlingbal Bottas staat veilig ver naar achteren op P13. De belangrijkste speler deze middag is echter de regen, die voor de race al Pérez uitschakelde. Zowel Max als Lewis voelen zich thuis in de nattigheid, maar dat geldt ook voor ervaren rotten als Alonso en Vettel. Mindere teams zoals AlphaTauri en Alfa Romeo kunnen bij een eventuele opdrogende baan een risicootje nemen door eerder naar droogweerbanden te stappen en zo nog voor een verrassing te zorgen. Of keihard in de banden te klappen natuurlijk. Dus we schenken nog een Kwak-biertje in en gaan even goed zitten voor een mogelijk spektakel. Om 15:00 uur is het lights out and away we go. Go Max! 
UPDATE: And nowhere we go! Start uitgesteld tot 15:10 15:15 15:20 15:25 uur later.
UPDATE: Meer regen, nog steeds geen race.
UPDATE: Het is het jaar 2089. Alle bezoekers van Spa zijn inmiddels overleden. Raceleiding: *Next weather update in 5 minutes.
*UPDATE: Race will resume at 18:17!
UPDATE: Zucht... Na een paar safety car-rondjes weer een rode vlag. Stelletje mieten!
UPDATE: Dat was het. Ze trekken er de stekker uit. Geen enkele ronde op snelheid gereden en het is klaar. Treurig dit. Halve punten voor de top 10.

Reaguursels

Tip de redactie

Wil je een document versturen? Stuur dan gewoon direct een mail naar redactie@geenstijl.nl
Hoef je ook geen robotcheck uit te voeren.